ALGEMEEN 

|

 

Clubblad 

|

 

Artikelen


Op deze pagina vindt u het artikel "geef de (bal)pen door aan" dat is gepubliceerd in de vijfde editie van "Doeltreffend" van het seizoen 2004-2005.Geef de (bal)pen door aan
  |  editie 5 - seizoen 2004-2005  |

Geef de (bal)pen door aan is een steeds terugkerende rubriek waarin telkens iemand anders een stuk moet schrijven. Bedoeling is dat de (bal)pen wordt doorgegeven aan een lid van de VV Gassel uit een ander elftal. In de vorige editie heeft Johan Jaspers de (bal)pen doorgegeven aan Paul Franken.

Paul Franken Als eerste wil ik natuurlijk ook beginnen met het bedanken van Johannes Jaspers, van wie ik deze balpen gekregen heb. Hier ben ik natuurlijk hartstikke blij mee!! Bedankt! Nu dan iets over mijzelf, tsja waar zal ik eens beginnen…? Mijn naam is Paul Franken en ik ben inmiddels 26 herfsten oud. De meesten zullen mijn "thuissituatie" wel weten dus vind ik verdere uitleg ook een beetje overbodig. Ik woon samen met ons mam op de Akker 21. Mijn zus Inge is, samen met haar vriend Patrick, al lang uit huis gevlogen. Ze zijn natuurlijk wel in het, altijd pittoreske, Gassel blijven wonen. Dat is dan wel eens makkelijk voor zo'n koffiedrinker als ik! Ik zal ook eens wat over mijn schoolervaring vertellen, want dat is nogal een glansrijke carrière geweest! Ik ben, na de lagere school in Gassel, naar De Griend in Grave gegaan. Hier heb ik de Havo gevolgd en succesvol afgerond na 6 jaar. Ben in de vijfde een keer blijven zitten (het was nogal een wild jaar). Hierna ben ik naar het HBO gegaan in Velp (Gld) en hier heb ik een jaar Tuin- en Landschapsinrichting gevolgd. Dit heb ik iets minder succesvol afgerond. Zo slecht zelfs dat ik een jaar heb kunnen werken om mijn prestatiebeurs terug te kunnen betalen. Ik heb toen bij Martien van de Lockant gewerkt, waar ik toentertijd ook elke zaterdag werkzaam was, samen met collega GKS-er Haagse Hent. Na een jaar zwoegen en zweten tussen de potjes en planten heb ik toch het schoolleven weer opgepakt. Met alleen een Havo-diploma kom je ook niet ver. Ik ben vervolgens naar de MTS in Nijmegen gegaan. Ik mocht in de tweede klas instromen, vanwege mijn Havo-diploma. Deze opleiding Werktuigbouwkunde, heb ik wel weer glansrijk afgesloten in drie jaar. Inmiddels ben ik al tweeënhalf jaar werkzaam bij Van Haren Installaties in Cuijk. Mijn leren is hierbij nog niet afgelopen. Ik volg nu een opleiding tot projectleider. Dit is een middag/avond-opleiding in Arnhem. Hiermee ben ik ook alweer over de helft, dus het schiet al op. Ik heb nu wel tegen mezelf gezegd dat ik hierna maar eens stop met al dat leren, het is wel een keer genoeg geweest!

Genoeg over mijn interessante schoolleven, nu wat over mijn verdere bezigheden. Eigenlijk zijn het er helemaal niet zo heel veel, komt eigenlijk elke week op hetzelfde neer: maandag; uitrusten van het weekend, dinsdag ook nog en naar school, woensdag buurten, donderdag eigenlijk ook niet veel (sporadisch een keer trainen) en vrijdag is het weer WEEKEND! Dan mogen er dus weer pilsjes gedronken worden. Zaterdags, als ik een keer wakker word, dan wil ik nog wel eens in de tuin werken. Of een beetje hobby-en in de garage, ben ik ook altijd wel voor de vinden. En zondags is het moment weer daar; er mag weer gevoetbald worden!! Dit vind ik altijd geweldig en al helemaal sinds ik de keus heb gemaakt om bij Het Elftal, 't vierde, te gaan voetballen!! Ik heb nog nooit zo plezierig gebald en daar gaat het hele voetbal tenslotte om: plezier en grapjes maken en dan is er ook nog de derde helft! Die winnen wij van iedereen, dat weet ik zeker! Verder ben ik dan natuurlijk ook nog wel eens, als medeoprichter, met de GKS op pad. De laatste tijd niet zo vaak meer als een paar jaar terug maar dit heeft zo z'n redenen. Het hoeft ook niet altijd van één kant te komen. Moet wel toegeven dat er afgelopen seizoen wel wat veranderd is, dus misschien is dit voor de GKS ook wel reden genoeg om zich wat actiever op te stellen. Ik vind dat Eus hier een goede bijdrage aan heeft geleverd. Nog één van mijn hobby's is reizen, ik zou hem haast vergeten zijn. Dat krijg je van die weekenden, wordt je nogal vergeetachtig. Je moet het voortaan hebben van het geheugen wat nu aan de acculader ligt . . . . In 2002 ben ik voor een maand naar Australië geweest en later nog voor tweeënhalf week naar Bali! Dit waren echt topvakanties! Ik heb toen in een korte tijd heel veel gezien (en geleerd). Bij mij werkt dat reizen zwaar verslavend. Als ik de kans, tijd en het geld had, dan zou ik nu nog in het vliegtuig stappen om naar de andere kant van de wereld te vliegen. Op het moment gaat dat allemaal niet zo makkelijk dus ik ben nog steeds bezig om iets te verzinnen hoe ik dit op kan lossen. Ga er maar vanuit dat deze jongen in één van de aankomende jaren er weer een hele poos tussenuit knijpt. Nieuw Zeeland staat op het verlanglijstje! Daar kan ik ook mooi duiken met m'n kersverse duikbrevet! Dit was het wel weer, ik schei eruit!

Paul Franken

Voor de volgende editie geef ik de (bal)pen door aan . . . . . Edwin Hendriks.Terug naar het overzicht met artikelen