ALGEMEEN 

|

 

Clubblad 

|

 

Artikelen


Op deze pagina vindt u het artikel "hoe gaat het met?" dat is gepubliceerd in de vierde editie van "Doeltreffend" van het seizoen 2008-2009.Hoe gaat het met?
  |  editie 4 - seizoen 2008-2009  |

Deze keer hebben we in de rubriek "Hoe gaat het met?" gekozen voor Rudy van der Heyden. De vroegere voetballlers van VV Gassel zullen zich lange verdediger nog wel herinneren om zijn uitschuifbare benen bij het nemen van een sliding. Voor diegene die hem nog niet kennen, hebben we Rudy gevraagd zich allereerst even voor te stellen.

Rudy van der Heijden Ik ben Rudy van der Heyden, "Lange" voor insiders, 40 jaar oud en geboren en getogen in Gassel. Inmiddels ben ik getrouwd en woon alweer bijna 8 jaar in Grave. Voor mijn werk als projectleider vertoef ik in Escharen bij aannemersbedrijf Thijssen Bouw B.V. Ik leef en werk dus een beetje rondom de Gasselse klei. Het voetbalvirus begon bij mij te kriebelen rond mijn 6e. Ik heb alle jeugdelftallen doorlopen bij de VV en dus met velen gevoetbald. Via invalbeurten bij de lagere elftallen kwam ik zelfs bij de selectie terecht. Ik was (en ben nog steeds) bloedfanatiek en ik denk dat menig tegenstander dat wel zal bevestigen. Mijn positie in het veld was variabel. Als aanvaller of verdediger, het maakte mij niet zoveel uit. Maar het merendeel van mijn carrière bevond ik mij toch in de achterhoede. Het mooiste moment in mijn voetbalcarrière.... tja dat zijn er eigenlijk 2. Namelijk het kampioenschap van het 2e elftal en de promotie van het 1e! Fanatiek als ik ben, vind ik het geweldig dat je met een kleine club zoiets kunt bereiken. Hard werken loont en het is een opsteker voor de club en brengt ook nog wel eens wat extra supporters op de been. Het is natuurlijk ook leuk, als je weer eens de strijd aan kunt gaan met de dorpen in de omgeving. Die derby's horen er wel bij.

Ik heb op en rond het veld altijd heel veel lol en plezier gehad, maar ben zo'n 10 jaar geleden toch moeten stoppen. Ik raakte namelijk ernstig verslaafd en wel aan hardlopen. Zoals velen weten, maak ik heel wat rondjes. Het liefst loop ik een marathon of zelfs nog wel een stukje verder. Omdat het bij voetbal nog wel eens mis kan gaan qua blessures, heb ik het gras vaarwel gezegd en mij volledig op de lange afstand gericht. Ik vind het een geweldige sport en het is voor mij een uitlaatklep. Daarnaast levert het zeer veel energie op en niet te vergeten een super conditie en uithoudingsvermogen. Een aanrader dus, zeker als je je grenzen wilt verleggen. Tot slot hoop ik dat iedereen tijdens het voetbal net zoveel plezier heeft, als ik met hardlopen.

Rudy van der HeijdenTerug naar het overzicht met artikelen