HISTORIE

 | 

De historie


Op deze pagina vindt u een uitgebreide beschrijving van de roemrijke historie van de VV Gassel.



De oprichting


Op 15 juni 1946 werd officieel de Rooms-Katholieke Voetbalvereniging Gassel opgericht. Het oprichtingsbestuur, voorgezeten door het toenmalig schoolhoofd meester Peters kon al meteen 52 leden inschrijven. Hoewel er al een voetbalveld bestond, een weiland van Jan Jacobs aan de Keerdijk waar in de oorlogsjaren regelmatig een balletje werd getrapt, werd na de officiële oprichting gebruik gemaakt van het voetbalveld dat lag op een weiland van W. Huberts aan de Scheperschaarseweg achter de dijk

RKVV Gassel kwam in het seizoen 1946/1947 met 2 elftallen uit in de competitie. De clubkleuren waren volgens het huishoudelijk reglement geel-blauw, te weten een blauwe broek met een geel shirt. Al gauw werd dit veranderd in groen-wit, witte broek en shirt met verticale groene balk erover. De voetbalsokken hoefden er niet bij te passen. De voetbalschoenen hadden stalen neuzen met noppen. Een trainer was aangetrokken om de trainingen op zaterdagmiddag te leiden. Dit was de heer Tuns uit Oude Tongen, die in Gassel een bekende was omdat hij daar in de oorlogsjaren als onderduiker had geleefd.

Halverwege de competitie moest de vereniging door wateroverlast verhuizen naar een ander veld. Ook dit werd een weiland van W. Huberts, nu tegenover zijn boerderij, het huidige Hof ten Holt. Als nieuweling in de competitie boekte Gassel toch een redelijk resultaat. Gassel 1, de voorloper van het huidige Vlaggeschip, eindigde in het midden met 13 punten uit 14 wedstrijden. Het 2e elftal werd voorlaatste met 3 punten uit 10 wedstrijden. Toch werd er in dit seizoen door Gassel een prijs gewonnen en wel een 1e prijs. Dat gebeurde op 1 juni 1947 bij de seriewedstrijden van HBV Beers.

Voorzitterswisseling


In het seizoen 1947/1948 werd gevoetbald op een perceel van G. Kersten en hier bleef men 5 seizoenen voetballen. In 1948 vond er een voorzitterswisseling plaats. Dhr T. Derks volgde meester Peters op. Deze man beter bekend als Thijske Derks bleef als voorzitter 16 jaren aan tot zijn overlijden op 8 februari 1964. In 1952 verhuisde men naar een gunstiger gelegen wei van G. Kersten. Voor zover bekend deed toen het jeugdvoetbal in Gassel in competitieverband zijn intrede. Er werd al enkele jaren gevoetbald, met name op het voetbalveldje bij de st. Jansvoort. Maar juist in het begin dat Gassel ten gevolge van een terugvallend ledenaantal geen 2e elftal meer kon formeren, kwam er een A-elftal voor Gassel in de competitie uit. Zij werden in het seizoen 1952/1953 direct ongeslagen kampioen in de 1e klasse.

In het seizoen 1955/1956 wist Gassel 1, inmiddels overgestapt op de vertrouwde oranje shirts met witte broek op de 2e plaats in de 2e klasse te eindigen. In 1956 verhuisde men naar de Hoeve. Daar was door de gemeente een speelveld aangelegd in het verlengde van de provinciale weg. Het probleem was echter dat dit veld 's winters 3 tot 4 maanden onder water stond en dus niet bruikbaar was. Als kleedruimte was er een houten schuurtje met een pomp waar men zich kon wassen. Ook in 1956 werd trainer v.d. Acker verzocht om de trainingen te leiden op de zaterdagavond. Halverwege het seizoen 1959/1960 was het bestuur genoodzaakt om de trainingen ten gevolge van de slechte opkomst te stoppen. Voor aanvang van het seizoen 1960/1961 werd besloten de trainingen voort te zetten door dhr. v.d. Acker, maar nu op dinsdagavond.

Nieuw veld en kleedgelegenheid


In 1961, het jaar van het 15-jarig jubileum, viel er weer een sportief succes te noteren en wel een kampioenschap bij de junioren. In 1962 werd met de aanleg van een nieuw veld begonnen en in 1963 werd er voor het eerst op dat nieuwe veld gespeeld. Met kleedgelegenheid moest men wachten tot de zomer van 1964. In dit kleedgebouw was nog steeds plaats voor de inmiddels befaamde pomp van de Hoeve, die nu als decoratie een plaatsje in de huidige kantine heeft.

Op 8 februari 1964 overleed voorzitter Thijs Derks, die aan de wieg van de voetbalvereniging Gassel had gestaan. Zijn functie werd overgenomen door Theo Bulkens, In 1965 beleefde VV Gassel een sportief dieptepunt met de degradatie van het 1e elftal. Een jaar later nam Gassel 1 sportieve revanche, en het 20-jarig jubileum werd opgeluisterd met Gassels eerste kampioenschap. Dit kampioenschap had echter ten gevolge van een door de KNVB ingestelde nieuwe competitie-indeling geen promotie tot gevolg en Gassel 1 bleef in de 3e klasse.

In het seizoen 1968/1969 werden de C-pupillen kampioen. Voor het juniorenvoetbal in Gassel was dit een opsteker. Het seizoen 1969/1970 kon gestart worden met A- en B-junioren en nog eens 3 pupillen-elftallen. In 1971 vierde de RKVV Gassel haar 25-jarig jubileum. Ook dit jubileum ging gepaard met een kampioenschap. Ditmaal van het 2e elftal. Dit succes werd voortgezet in het seizoen 1972/1973 met een kampioenschap van het 1e elftal. Promotie naar de 2e klasse Maasbuurt was een feit na een spannende promotiewedstrijd tegen Eendracht'70 uit Teeffelen op 13 mei 1973. Dankzij doelpunten van Theu Bulkens en Theo van Beuningen won Gassel met 2-1.

Verhuizing naar "de Oude Kamp"


Nadat de gemeente in 1974 de boerderij en landbouwgrond van G. Ketels, gelegen aan de Ten Holtweg had gekocht, werd op 7 mei 1977 het nieuwe sportcomplex "De Oude Kamp" geopend. De naam "Oude Kamp" komt in de archieven al voor in 1719, dan nog "een stukske bouwland van ongeveer 1/4 hollandse morgen, gelegen op den Oudencamp" genoemd.

In de 2e klasse werd het seizoen 1973/1974 begonnen met een nieuwe trainer, dhr. Griens. Hij werd in het seizoen 1974/1975 opgevolgd door de heer Willy Hanegraaf. Omdat enkele spelers stopten en een aantal spelers vertrok of in lagere elftallen gingen spelen, werden de resultaten wat minder en in 1975 degradeerde Gassel weer naar de 3e klasse. In datzelfde jaar deed de sponsoring zijn intrede in het Gasselse voetbal. Marius van Boekel voorzag het 1e elftal van trainingspakken.

Na 3 jaar Willy Hanegraaf uit Heesch als trainer kreeg Gassel een nieuwe trainer in de persoon van Thies Theunissen uit Groesbeek. Hij had met een jeugdig team van Gassel in het seizoen 1979/1980 succes en met een 2e plaats promoveerde Gassel automatisch naar de 2e klasse. Ook de A-junioren behaalden in deze periode successen. Zowel in het seizoen 1978/1979 als in het seizoen 1979/1980 werd het kampioenschap behaald.

Promotie naar de 1e klasse


Het was duidelijk dat Gassel bezig was aan een goede periode. In het seizoen 1980/1981 werd het kampioenschap in de 2e klasse behaald. De beslissing viel in de laatste competitiewedstrijd tegen OKSV uit Overlangel. Bij winst was het kampioenschap een feit, bij een gelijkspel of verlies was men afhankelijk van de verrichtingen van de nummer 2 Odiliapeel. Dankzij doelpunten van Herman Heurkens, Huub Martens, Ad Cruysen en Peter Schaap werd de eindstand 1-4. Voor het eerst in de geschiedenis promoveerde Gassel naar de 1e klasse Maasbuurt.

In 1981 maakte trainer Theunissen plaats voor Henny Zwiers, die de moeilijke taak kreeg dit goed draaiende 1e elftal in de 1e klasse te houden. Na een moeizaam begin, begon Gassel zich steeds meer in de eerste klasse thuis te voelen. Uiteindelijk wist het zich veilig te spelen en eindigde op de 8e plaats. Trainer Henny Zwiers, die zichtzelf vaak als speler opstelde in het eerste elftal, behaalde zijn eerste succes in 1982 toen de 1e periodetitel gewonnen werd. Het succes had ook zijn weerslag op de jeugd. Het E-elftal werd kampioen over het seizoen 1981/1982 en dit succes werd in het seizoen 1982/1983 herhaald door het F-elftal.

Zinderende promotiewedstrijd tegen Berghem Sport


Aan het eind van het seizoen 1982/1983 mocht Gassel, op het sportpark van Escharen, een promotiewedstrijd spelen tegen Berghem Sport. Het werd voor de ogen van zo'n 2500 toeschouwers een zinderende wedstrijd. Gassel kwam in de eerste helft op voorsprong door een goed ingeschoten strafschop van Ad Cruysen. De tweede helft werd een voetbalthriller van de bovenste plank. Binnen enkele minuten in de tweede helft had de in de tweede helft volledig falende scheidsrechter Valentijn de bal twee maal op de stip gelegd. De eerste strafschop werd echter hoog over geschoten en de tweede werd door Gassel-doelman Fred Lourensen gestopt.

Gassel leek, toen Berghem Sport opgelegde kansen bleef missen, de promotie niet meer te kunnen ontgaan. Echter een ten onrechte toegekende vrije trap vormde de basis voor de gelijkmaker. Een moment van twijfel in de Gassel-defensie werd één minuut voor tijd afgestraft. Maar Gassel nam in de noodzakelijk geworden verlenging opnieuw de leiding. Invaller Ad Kremers reageerde attent toen de Berghem-goalie een knap schot van Sjaak Paters liet glippen. Maar opnieuw was het een onterecht toegekende vrije trap, één minuut voor het einde van de verlenging, die de weg naar de vierde klasse KNVB voor Gassel versperde. De 2-2 eindstand betekende dat een tweede beslissingswedstrijd noodzakelijk was.

KNVB-reglementen nekken Gassel 1


De tweede beslissingswedstrijd werd gespeeld op het terrein van DAW in Schayk. Onder de ogen van ruim 2000 toeschouwers speelde Gassel opnieuw een ijzersterke partij. Toch was het Berghem Sport dat in de 10e minuut van de tweede helft op voorsprong kwam. Gassel zette hierna alles op alles en wat door vrijwel niemand voor mogelijk werd gehouden, gebeurde. In de 46e minuut van de tweede helft scoorde invaller John Boeijen de verdiende gelijkmaker. De kracht ontbrak bij Gassel om in de verlengingen nog doeltreffend toe te slaan. Het bleef dus 1-1 en toen traden de KNVB-reglementen in werking. Op grond van een beter doelsaldo in de competitie werd Berghem Sport alsnog promovendus.

In 1984 nam Henny Zwiers afscheid van Gassel. Hij werd opgevolgd door de heer H. Laurensen uit Nijmegen. Hij introduceerde een extra training op de zaterdagmorgen. Ook vond hij dat de kantine na iedere training open moest zijn en hoewel dit alles tot goede resultaten leidden, werd in overleg met enkele leden door het bestuur besloten na één seizoen weer uit elkaar te gaan. Het bestuur ging in 1985 in zee met dhr. H. van Coolwijk. In het seizoen 1985/1986 wist Gassel in de laatste wedstrijden degradatie te ontlopen. Een gelijkspel tegen Vianen Vooruit in de laatste competiewedstrijd was voor beide ploegen genoeg om in de 1e klasse te blijven.

Eus van Vijfeijken vestigt trainersrecord


Ook in het seizoen 1986/1987 eindigde Gassel vrij onderaan maar net buiten de degradatiezone. In 1987 besloot het bestuur de overeenkomst met H. van Coolwijk te beëndigen. Een nieuwe trainer werd gevonden in de persoon van Eus van Vijfeijken. Deze oud-speler van FC Wageningen, blijkt zich al snel thuis te voelen in Gassel en weet maar liefst 8 seizoenen, een record in de historie van RKVV Gassel, aan te blijven. In zijn eerste seizoen, 1987/1988, eindigde Gassel, met name door een goede reeks wedstrijden aan het eind van de competitie, op een verdienstelijke vijfde plaats.

Van Vijfeijken weet van Gassel een vrij constant spelend elftal te maken, wat in de daarop volgende drie seizoenen telkens leidt tot een plaats in de subtop met ongeveer evenveel punten als wedstrijden. In 1989 kent de RKVV Gassel weer een kampioen, zowel het E-elftal als het F-elftal wisten het kampioenschap in hun klasse te behalen. In 1989/1990 wordt door de E-pupillen opnieuw het kampioenschap behaald. Het tweede elftal weet dit ook te doen in de 3e klasse afdeling 341.

Gassel 1 maakt naam als kampioenendoder


In 1990 overlijdt ere-voorzitter Theo Bulkens. Hij was sinds 1948 lid van de voetbalvereniging en was sinds 1957 bestuurslid. De eerste jaren als secretaris en penningmeester en sinds 1964 als voorzitter. In 1987 heeft hij het voorzitterschap overgedragen aan Jo van Roosmalen, die tot dan toe 11 bestuursjaren kende, waarvan 10 als secretaris. De grote verdienste van Theo Bulkens hebben mede ertoe bijgedragen dat voetbalvereniging Gassel nu een actieve en gezonde vereniging is. Zijn naam zal voor altijd onverbrekelijk met RKVV Gassel verbonden blijven.

Het seizoen 1991/1992 ziet er veelbelovend uit als Gassel voor het eerst in haar historie het jaarlijkse Zilveren Roostoernooi in Haps winnend afsluit. In de competitie ontpopte Gassel zich als een kampioenendoder door de kanshebbers voor de titel, Hapse Boys en Juliana Mill, zowel uit als thuis te verslaan. Ook kampioenskandidaat Siol werd in Gassel met 4-2 verslagen. Als klap op de vuurpijl zorgde Gassel er in de laatste wedstrijd van de competitie voor dat koploper DSV uit st. Antonius met 1-0 verloor, waardoor Juliana uit Mill de titel pakte.

Door deze 1-0 overwinning eindigde Gassel in de 3e periode samen met Juliana op een gedeelde eerste plaats. Een beslissingswedstrijd was noodzakelijk. Onder grote belangstelling werd deze wedstrijd gespeeld op het terrein van Hapse Boys en voor de derde maal dit seizoen wist Gassel van de kampioen te winnen, nu met 2-0. Door deze overwinning plaatste Gassel zich voor de promotiewedstrijd tegen Siol op 16 mei 1992 opnieuw op het terrein in Haps.

Opnieuw geen promotie naar de 4e klasse


Het werd een spannende wedstrijd, waarin beide teams het accent legden op de aanval. Tien minuten voor rust schoot Ad Cruysen Gassel uit een toegekende strafschop naar een 1-0 voorsprong. In de 10e minuut van de tweede helft had Gassel alle pech van de wereld toen Jan Linstra tegen de lat kopte. Zo'n 20 minuten voor tijd kwam Siol op gelijke hoogte en in de 80e minuut werd al dan niet in buitenspelpositie de 1-2 ingeschoten. Gassel had opnieuw pech toen een boogbal van Edwin van Kraaij net over het doel verdween. Gassel speelde in de slotafse alles of niets maar had hierbij geen succes. Dat het uit een uitval nog 1-3 werd, was louter interessant voor de statistieken.

Het seizoen 1992/1993 werd een tegenvallend jaar. Bijna de hele competitie bivakkeerde de ploeg in de degradatiezone. De laatste wedstrijd was cruciaal voor Gassel. Om degradatie te ontlopen moest de ploeg minimaal één punt halen in de uitwedstrijd tegen Prinses Irene uit Nistelrode. In de 6e minuut van de blessuretijd werd bij een 2-1 achterstand, Peter Schaap onderuit gehaald in het vijandelijke strafschopgebied. Ad Cruysen hield het hoofd koel en schoot de Gasselse ploeg naar klassebehoud. Het tweede elftal had minder geluk en degradeerde met een laatste plaats naar de derde klasse.

Degradatie naar de 2e klasse Maasbuurt


In het seizoen 1993/1994 kon Gassel lang om de titel meedoen, maar in de laatste wedstrijden zakte de ploeg toch af naar de subtop. In 1994 neemt Jo van Roosmalen afscheid van het bestuur. Na 7 jaren voorzitterschap wordt de hamer overgedragen aan Theo de Kleyn. Gezien de grote staat van dienst van de heer van Roosmalen, wordt hij benoemd als erelid van de voetbalvereniging Gassel. Het seizoen 1994/1995 begon dermate pechvol dat het al snel duidelijk werd dat het een moeilijk seizoen zou gaan worden. In de derde competiteiwedstrijd van het seizoen brak Jan Linstra zijn onderbeen, waardoor helaas een vroegtijdig einde aan zijn voetbalcarrière kwam. Deze forse aderlating voor Gassel brak de ploeg op en gedurende het hele seizoen bleven de prestaties achter bij de verwachtingen. Zelfs de laatste competitiewedstrijd bracht Gassel geen geluk en zo degradeerde Gassel na 14 jaar in de 1e klasse te hebben vertoeft naar de 2e klasse Maasbuurt.

Er valt in 1995 toch nog een succes te noteren en wel bij de jeugd. Het B-elftal werd kampioen. Met een verjongde ploeg ging Eus van Vijfeijken het seizoen 1995/1996 in. In zijn laatste jaar als trainer van Gassel werd in de tweede klasse een 8e plaats behaald. Van Vijfeijken werd als trainer opgevolgd door Herman Heurkens, tevens oud-lid en oud-voetballer van het eerste elftal. Vanaf het seizoen 1997/1998 werden de 1e, 2e, en 3e klasse onderafdeling afgeschaft.Hiervoor in de plaats kwamen de 5e en 6e klasse KNVB. Gassel komt vanaf het seizoen 1997/1998 uit in de 6e klasse I.

Successen voor jeugdelftallen


Onder leiding van trainer Heurkens wist Gassel geen rol van betekenis te spelen in de 6e klasse, men eindigde in de middenmoot. Doordat het trainersschap niet langer te combineren was met zijn werkzaamheden beeindigde Heurkens in 1998 zijn actieve trainersloopbaan. Door het bestuur van Gassel werd Bonny Refwutu aangetrokken als zijn vervanger. In zijn eerste jaar als trainer van Gassel probeert Refwutu Gassel met aanvallend voetbal terug te krijgen naar de top. Helaas nog zonder het gewenste resultaat. Ook in het seizoen 1999-2000 komt Gassel 1, dat dan inmiddels al is omgedoopt in het Vlaggeschip, niet verder dan een zevende plaats op de ranglijst.

Wel was er in de laatste jaren succes bij de jeugd. In het seizoen 1996/1997 wist het D-elftal het kampioenschap binnen te halen. In de twee daarop volgende seizoenen, 1997/1998 en 1998/1999 wisten zij als C-junioren deze knappe prestatie te herhalen. Het seizoen 1998/1999 was zeker een succesvol jaar voor de Gasselse jeugdopleiding want ook het D-elftal wist in een zinderende beslissingswedstrijd na het nemen van strafschoppen het felbegeerde kampioenschap te behalen.

Kampioenschappen voor tweede en vijfde elftal


Het laatste seizoen van het millennium, het seizoen 1999-2000, zou de geschiedenisboeken in gaan als een zeer succesvol jaar voor de VV Gassel. Niet alleen waren er successen bij de jeugd, waar Gassel F1 en Gassel D1 na een zinderend competitieslot de titel wisten te grijpen, ook bij de senioren konden de champagneflessen worden ontkurkt. Het tweede elftal verloor weliswaar haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen maar boekte daarna overwinning na overwinning, om tenslotte met een straatlengte voorsprong ver voor het einde van de competitie het kampioenschap binnen te halen.

Een paar weken later was het de beurt aan Gassel 5 dat middels een 12-1 thuisoverwinning de titel veilig stelde. De geroutineerde Gasselse formatie wist zelfs het gehele seizoen ongeslagen te blijven. Slechts eenmaal moest een gelijkspel worden toegestaan, de overige wedstrijden werden met veel machtsvertoon in vaak ruime zeges omgezet. Het kampioenschap van Gassel 5 was ook een mooie bekroning op de voetbalcarrière van Ab van Swam, die op bijna 65-jarige leeftijd aan het einde van het seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing. Positief nieuws dat seizoen was verder de heroprichting van het dameselftal.

Tweede plaats in nacompetitie


In het seizoen 2000-2001 was er eindelijk ook weer eens wat succes voor Gassel 1. Onder leiding van oud-eerste elftal speler John Boeijen, die trainer Bonny Refwutu heeft afgelost, wordt nog voordat de competitie van start is gegaan, voor de eerste maal in de clubhistorie het sterkbezette Zilveren Zwaluw-toernooi in Oeffelt gewonnen. De nog vrij jonge Gasselse formatie weet ook in de competitie een aardige rol van betekenis te spelen in de 6e klasse J. Hoewel de naam van Gassel na vijf speelronden fier bovenaan de ranglijst prijkt, is een kampioenschap nog wat te hoog gegrepen. Maar op de laatste speeldag wordt dankzij een vierde plaats in de eindrangschikking een plaats in de nacompetitie afgedwongen.

De kansen op promotie naar de vijfde klasse worden echter al in de eerste nacompetitiewedstrijd behoorlijk gereduceerd als het Vlaggeschip in Haps duidelijk onder haar kunnen speelt en met 1-3 onderuit gaat tegen Hapse Boys. In de tweede wedstrijd wordt weliswaar thuis met 1-0 gewonnen van Constantia uit Wanroy, maar dit resultaat was onvoldoende om nog kans te maken op promotie. Het spelen van een nacompetitie was voor bijna alle spelers een geheel nieuwe ervaring die naar later zou blijken in de volgende seizoenen goed van pas zou komen.

Toch zou er ook in het seizoen 2000-2001 door één van de Gasselse elftallen een kampioenschap worden behaald. Na een wat teleurstellend verlopen najaarscompetitie 2000 nam Gassel B1 revanche in de voorjaarscompetitie 2001. Dankzij acht overwinningen en twee gelijke spelen en een doelsaldo van 48 treffers voor en slechts 7 tegen werd op vrij eenvoudige maar zeer overtuigende wijze de titel gepakt. Ook het nieuwe dameselftal schreef dit seizoen historie. Na een vorig seizoen met louter nederlagen werd er nu voor het eerst sinds de heroprichting een gelijkspel behaald.

Opnieuw geen succesvolle nacompetitie


Ook in het seizoen 2001-2002 was het Vlaggeschip, ook wel bekend als Gassel 1, dichtbij promotie naar de vijfde klasse. Nadat al vroeg in het seizoen de eerste periodetitel was veroverd, deed men lang mee in de strijd om het kampioenschap. Na een onverdiende thuisnederlaag tegen DSV uit Sint-Antonius op Tweede Paasdag waren de titelkansen definitief verkeken en kon de ploeg zich freewhelend naar de nacompetitie toe werken. Net als een seizoen eerder leverde de nacompetitie ook ditmaal niet het gewenste resultaat op. Na een 1-1 gelijkspel thuis tegen Constantia uit Wanroy wordt de uitwedstrijd tegen VCA uit Sint-Agatha onnodig vanwege de vele opgelegde kansen die niet werden benut, met 2-1 verloren.

Opvallend was dat zowel Gassel 2, als Gassel 3 en Gassel 4 op een vijfde plaats wisten te eindigen. De Gasselse dames wisten de stijgende lijn van het seizoen 2000-2001 door te zetten en behaalden naast vier gelijke spelen ook hun eerste overwinning sinds de heroprichting van het team in 1999. De junioren en pupillen kenden mede als gevolg van een pittige klasse-indeling een tamelijk dramatische najaarscompetitie. In de voorjaarscompetitie waren de resultaten duidelijk beter, maar ook hier viel er geen kampioenschap te vieren.

Promotie naar de vijfde klasse


Dat drie keer nog altijd scheepsrecht is, bleek wel in het seizoen 2002-2003 toen Gassel 1 in haar derde opeenvolgende nacompetitie dan toch eindelijk promotie naar de vijfde klasse wist af te dwingen. Het kampioenschap ging aan de neus van de Gasselnaren voorbij, doordat nog net wat te vaak geheel onnodig de punten aan de tegenstander werden gelaten. De nacompetitie werd echter op overtuigende wijze gewonnen. In de eerste wedstrijd werd thuis, dankzij doelpunten van Geert Ariëns, Johan Jaspers, Bart Loeffen, Bas van Raaij en Maurice Willems, met maar liefst 5-2 gewonnen van Litta uit Lith. Doordat Litta vervolgens wel wist te winnen van OVC '63 uit Oijen, zouden de Gasselnaren zelfs bij een kleine nederlaag tegen OVC '63 nog verzekerd zijn van een ticket voor de vijfde klasse. Door treffers van Tim van Overbeek en Wim Linders stond het bij de rust 0-2 en leek het nog slechts een kwestie van de wedstrijd rustig uitspelen. In de tweede helft wist de thuisclub echter nog wel terug te komen tot 2-2, maar daar bleef het bij waardoor de promotie een feit was.

Ook Gassel 2 was heel dicht bij promotie. Doordat de ploeg samen met HBV 3 op een gedeelde eerste plaats was geëindigd, moest een beslissingswedstrijd op neutraal terrein gaan uitmaken wie zich kampioen van de reserve 6e klasse 631 mocht noemen. Helaas speelde Gassel 2 een van haar slechtste wedstrijden van het seizoen, waardoor met 0-2 werd verloren. Voor Gassel C1 eindigde het seizoen 2002-2003 eveneens in een anti-climax. Op de laatste speeldag van de voorjaarscompetitie kon thuis tegen Vitesse '08 C2 uit Gennep het kampioenschap worden behaald. Winst was dan wel noodzakelijk. Lange tijd zag het er naar uit dat dit ook zou gaan lukken, maar een Gennepse gelijkmaker tien minuten voor tijd gooide alsnog roet in het eten.

Degradatie Gassel 1 gevolgd door kampioenschap


Lang heeft de hernieuwde kennismaking van Gassel 1 met de vijfde klasse niet geduurd want de prestaties in het seizoen 2003-2004 waren van dien aard dat dit leidde tot degradatie naar de zesde klasse. In juni 2004 werd ook afscheid genomen van John Boeijen als trainer van Gassel 1. Zijn opvolger was een oude bekende binnen het Gasselse voetbalwereldje want niemand minder dan Eus van Vijfeijken zou terugkeren bij VV Gassel. Naast de degradatie van Gassel 1 was er in het seizoen 2003-2004 toch ook succes bij de senioren want Gassel 3 pakte op zeer overtuigende wijze het kampioenschap van de reserve zesde klasse 657. Bij de junioren en pupillen viel er geen succes te vieren. De meeste teams kenden een moeizame voorjaarscompetitie 2004 met niet al te hoge eindklasseringen als gevolg.

Het verblijf in de zesde klasse duurde voor Gassel 1 niet langer dan één seizoen. Want op zondag 08 mei 2005, de allerlaatste speeldag van het seizoen 2004-2005, schreven de Gasselnaren geschiedenis door voor het eerst in 24 jaar weer eens een kampioenschap te behalen. De titel van de zesde klasse H werd een feit dankzij een overtuigende 4-0 thuisoverwinning op Heerewaarden 1. De doelpunten in dit kampioensduel werden gescoord door Ruud de Kleijn, Ramon van der Venne, Ruud de Kleijn en Geert Ariëns. Halverwege de competitie had de Gasselse formatie nog een achterstand van acht punten op SBV 1 uit Haren en was een kampioenschap nog ver weg. Uiteindelijk bleef Gassel 1 in de eindstand één punt voor op de concurrent uit Haren dat ironisch genoeg op de laatste speeldag al was uitgevoetbald en zo met eigen ogen kon zien hoe de Gasselnaren de titel pakten. Op de betreffende zondag was het dubbel feest voor de VV Gassel want ook Gassel 3 wist op deze zondag de titel te pakken. De titel van de reserve zesde klasse 653 werd veilig gesteld via een 0-2 uitoverwinning op GVV '57 4. De beide treffers kwamen op naam van Jeroen Nibbeling.

60-jarig jubileum en verbouwing clubgebouw


Wat betreft de resultaten van de Gasselse teams in het seizoen 2005-2006 is er niet veel bijzonders te melden. Kampioenschappen werden er niet behaald. Positief was uiteraard dat Gassel 1 zich keurig wist te handhaven in de 5e klasse. Eind juni en begin juli 2006 werd het 60-jarig jubileum gevierd. Na maanden van voorbereiding barstte het feest op vrijdag 30 juni 2008 los met een receptie en een reünie. Een dag later stond een spellenmiddag voor de jeugd op het programma en 's avonds was er een gezellig feest met live-muziek in de feesttent. Op zondag 01 juli 2006 bonden een vijftiental teams met elkaar de strijd aan tijdens een ouderwetse zeskamp. Al met al was het een geslaagd jubileumfeest.

Vlak na al deze festiviteiten werd een begin gemaakt met de verbouwing van de clubgebouwen. Deze klus zou uiteindelijk in november 2008 worden afgerond. Dankzij de fantastische inzet van vele vrijwilligers en de medewerking van vooral het Gasselse bedrijfsleven kan de club trots zijn op het eindresultaat. Niet alleen is er een flink stuk aangebouwd met daarin onder meer de nieuwe bestuurskamer, een tweede vergaderruimte en spelersgang, ook is de gehele kantine inclusief keuken, bar en toiletten compleet vernieuwd. Verder heeft de voormalige garage plaats gemaakt voor een voetbalmagazijn en een werkplaats voor de vrijwilligers. De verbouwingsperiode werd op zaterdag 13 december 2008 afgesloten met een open huis voor alle inwoners van Gassel.

Sportief gezien zijn er in de seizoenen 2006-2007 en 2007-2008 ook nog enkele vermeldenswaardige successen geboekt. Zo wist Gassel F1 in de najaarscompetitie 2007 het kampioenschap voor zich op te eisen. Bijzonder knap was dat de Gasselnaren alle tien de gespeelde wedstrijd wisten te winnen. Later dat seizoen, op donderdag 08 mei 2008, kon Gassel 2 op de platte kar door de straten van Gassel. Dankzij een 1-6 uitzege op Juliana Mill 5 was het kampioenschap van de reserve 5e klasse 522 een feit. Van de zes Gasselse doelpunten werden er drie gescoord door Ruud de Kleijn, Ronny van Gemert, Bas van Raaij en een Millenaar waren elk eenmaal succesvol. Vermeldenswaardig was verder nog de oprichting van een veteranenteam. Dankzij de initiatiefnemers Geert Ariëns, Theo Jaspers en Wim Linders kon op zaterdag 11 augustus 2007 de eerste wedstrijd worden gespeeld.