NIEUWS

 | 

Actueel


Op deze pagina vindt u het allerlaatste nieuws en de heetste geruchten over de VV Gassel. Nieuwsberichten die ouder zijn dan twee maanden kunt u vinden in het archief.Gassel 1 verliest in eerste oefenduel van 2018 van Achilles '29 1
  |  maandag 15 januari 2018  |

Gassel 1 is er afgelopen zondag niet in geslaagd om de eerste oefenwedstrijd van 2018 winnend af te sluiten. De Gasselnaren verloren in Groesbeek uiteindelijk met 4-1 van Achilles '29 1. In de eerste twintig minuten ging het gelijk op. Vervolgens profiteerde de thuisploeg maximaal van slecht uitverdedigen aan Gasselse zijde. De Groesbeekse formatie was daarna de bovenliggende partij en bleek ook wat makkelijker uit de voeten te kunnen op het plaatselijke kunstgrasveld. Via een snel uitgevoerde aanval werd het in de eerste minuut van de tweede helft 2-0. Gassel 1 probeerde daarna meer druk te zetten in een poging de aansluitingstreffer te scoren. Achilles '29 1 maakte gebruik van de extra ruimte die hierdoor ontstond en scoorde een derde treffer. Pieter van Bommel deed vervolgens wat terug na goed opjagen van Youri Arts. Het slotakkoord kwam van de thuisploeg. Via een succesvol schot van afstand werd de eindstand bepaald op 4-1. Komende zondag speelt de Gasselse formatie opnieuw een oefenduel. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is V.V. Achates 1 dan de tegenstander. De aftrap staat gepland om 12:00 uur.


Tegenstanders voor Gassel 3, 4 en VR1 in 4e bekerronde bekend
  |  maandag 08 januari 2018  |

Door de KNVB is inmiddels de loting verricht voor de vierde bekerronde bij de mannen reserveteams en de vrouwen categorie B. Zoals vast en zeker wel bekend zijn Gassel 3, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 nog steeds actief in het bekertoernooi. Voor Gassel 3 is er een thuiswedstrijd uit de balletjes gekomen. Tegenstander voor de Gasselse formatie is de winnaar van het duel RKPVV 3 - MVC 2. Eerstgenoemd team komt uit Helmond en speelt in de reserve 5e klasse 19 waarin het staat op een 8e plaats met 6 punten uit 6 duels en een doelsaldo van 21-26. MVC 2 is afkomstig uit De Mortel en bezet momenteel de 2e plaats in de reserve 5e klasse 20 met 17 punten uit 8 duels en een doelsaldo van 34-11. Het duel RKPVV 3 - MVC 2 wordt overigens gespeeld op zondag 28 januari 2018. Het bekerduel van Gassel 3 is op zondag 18 februari 2018 en de aftrap om 11:30 uur. Gassel 4 heeft een uitduel geloot. De Gasselnaren moeten in Handel gaan aantreden tegen het plaatselijke derde elftal. Handel 3 komt uit in de reserve 6e klasse 40 en staat daarin op een 4e plaats met 15 punten uit 9 duels en een doelsaldo van 23-24. Speeldatum van dit bekerduel is dinsdagavond 20 februari 2018 en de aanvangstijd is 19:30 uur. Hoewel Gassel vrouwen 1 eerst op 28 januari 2018 nog in de 1/8 finales moet afrekenen met ST SVEB/Sporting vrouwen 1 is inmiddels wel al geloot voor de 1/4 finales. Mocht het Gasselse vrouwenelftal doorkomen dan wacht een uitduel tegen de winnaar van het duel SJVV VR1 - Brevendia VR1. SJVV VR1 komt uit Deurne en staat in de 4e klasse 2 met 16 punten uit 8 duels en doelsaldo van 31-12 op een derde plaats. Dat is precies één plek lager dan Brevendia VR1 uit Stramproy.


Donderdagavond 1e training 2018 voor selectie, zondag oefenduel
  |  maandag 08 januari 2018  |

Komende donderdagavond begint voor de selectie van VV Gassel de voorbereiding op de hervatting van de competitie 2017-2018. Dan staat namelijk de 1e training van het jaar 2018 op het programma. Zoals gebruikelijk begint de training om 20:00 uur. Op zondag 14 januari 2018 speelt Gassel 1 een oefenuitwedstrijd tegen Achilles '29 1. De aftrap in Groesbeek is om 11:00 uur. Een week later, dus op zondag 21 januari 2018, staat een tweede oefenduel gepland. Tegenstander op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is dan V.V. Achates 1 uit Ottersum. Dit duel heeft een aanvangstijd van 12:00 uur. Gassel 1 hervat de competitie op zondag 28 januari 2018 met een thuiswedstrijd tegen SC st Hubert 1.


Don van de Wiel sportman 2017 en Anouk van Thiel sportvrouw 2017
  |  vrijdag 05 januari 2018  |

Op 01 januari van het jaar 2018 vond al weer de 33e editie plaats van de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel. Naast de nieuwjaarsspeech van voorzitter Eric van Boekel en de bekendmaking van de uitgelote certificaten van de verbouwing stond dit keer uiteraard ook weer de verkiezing van de sportman en sportvrouw van het jaar op het programma. Aan de hand van foto's ed. op het grote scherm en begeleidende tekst van ploeggenoten, trainers en leiders werden de genomineerden één voor één voorgesteld aan het aanwezige publiek. Nadat alle genomineerden aan bod waren gekomen, kon er door de aanwezigen worden gestemd via de uitgedeelde stembiljetten.

De sportman en sportvrouw van 2017

Nadat alle uitgebrachte stemmen waren geteld, werd als eerste de sportvrouw van het jaar 2017 bekend gemaakt. Hiervoor waren dit keer Noa van Spijk en Anouk van Thiel genomineerd. Het was uiteindelijk Anouk van Thiel die er met de eretitel sportvrouw 2017 vandoor ging en de bijbehorende trofee kreeg overhandigd van haar trainer Harm van Daal. Tot slot stond de bekendmaking van de sportman 2017 op het programma. De genomineerden hiervoor waren Don van de Wiel (Gassel 1), Youri Arts (Gassel 2), Bas van Raaij (Gassel 3) en Broos Meijs (Gassel 4). Net als bij voorgaande verkiezingen was ook dit keer weer spannend. Uiteindelijk bleek Don van de Wiel de meeste stemmen te hebben gekregen waardoor hij dus de trofee voor sportman van het jaar kreeg overhandigd. Hij kreeg deze trofee uit handen van hoofdtrainer Pierre Hermsen. Hierna was het nog urenlang uitermate gezellig in de kantine van VV Gassel.


Contract met hoofdtrainer Pierre Hermsen opnieuw jaar verlengd
  |  maandag 01 januari 2018  |

Tijdens de traditioneel drukbezochte Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel is bekend gemaakt dat het contract met hoofdtrainer Pierre Hermsen opnieuw met een jaar is verlengd. Dit betekent dus dat hij volgend seizoen zijn zesde jaar in gaat. Iets wat niet alleen vrij uniek is in de regio, maar ook in de inmiddels ruim 71-jarige geschiedenis van de club. Alleen Eus van Vijfeijken was met acht jaar langer onafgebroken werkzaam bij VV Gassel.

Contractverlenging hoofdtrainer Pierre Hermsen

De contractverlenging komt niet onverwachts want onder leiding van de Groesbeekse trainer maakt Gassel 1 een uitstekend seizoen door. Niet alleen staat de ploeg in de competitie op een prima tweede plek, ook in het bekertoernooi werd diverse keren gestunt tegen tegenstanders uit hogere klassen. Bovendien heeft Pierre Hermsen inmiddels diverse jeugdige talenten ingepast en ziet de toekomst van Gassel 1 er dus goed uit!


Harm van Daal ook volgend seizoen trainer van Gassel vrouwen 1
  |  maandag 01 januari 2018  |

Voorzitter Eric van Boekel had tijdens zijn speech op de Nieuwjaarsreceptie nog meer goed trainersnieuws in petto. Ook met Harm van Daal is namelijk contractverlenging overeengekomen waardoor hij dus ook in het seizoen 2018-2019 het vrouwenelftal van de VV Gassel onder zijn hoede zal hebben. De uit Wilbertoord afkomstige trainer met een grote staat van dienst in het regionale vrouwenvoetbal is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij Gassel vrouwen 1. Halverwege de competitie zijn de Gasselse vrouwen nog volop in de race voor het kampioenschap.

Contractverlenging trainer Gassel VR1 Harm van Daal


Gassel 3 blijft stunten in bekertoernooi en schrijft clubhistorie
  |  woensdag 20 december 2017  |

Gassel 3 is dit seizoen uitstekend op dreef in het bekertoernooi. Afgelopen dinsdag wist de Gasselse formatie zich te plaatsen voor de vierde ronde door af te rekenen met SV United/BVV '27 2. Na een rustig begin van beide kanten probeerden de bezoekers om de thuisploeg vast te zetten, maar die voetbalde zich daar redelijk goed uit. Ongeveer halverwege de eerste helft kwam het derde elftal op een 1-0 voorsprong. Na een dieptepass van Roel Strik nam Bart Loeffen de bal knap aan waarna hij de doelman kansloos liet met een schot vanaf de rand zestien. Een minuut of tien voor rust was de tweede Gasselse treffer een feit. Na een diepe pass van Bas van Raaij kopte William de Kleijn breed op Bart Loeffen die vervolgens op onreglementaire wijze binnen de beruchte lijnen werd gestuit. Roel Strik verzilverde de toegekende penalty. In de tweede helft was het spel van de Gasselnaren wat onrustig. Direct na de rust had Dirk Verbruggen een grote kans op de 3-0, maar zijn inzet ging niet tegen de touwen. Wat later in het duel kregen de bezoekers uit Wanssum een vrije trap de rand zestien die via de lat binnen ging. Vervolgens werd het steeds rommeliger en zette SV United/BVV '27 2 nog meer druk. Doelman Rik van der Loop wist met een aantal goede reddingen telkens de gelijkmaker te voorkomen, maar vlak voor tijd moest ook hij zich gewonnen geven en dus een 2-2 eindstand. Opnieuw moesten er dus strafschoppen aan te pas komen om een beslissing te brengen. Zowel de de eerste pingel als die van Roel Strik werd gestopt. Vervolgens benutten de bezoekers strafschop 2 en 3 en schoten namens Gassel 3 Erik Barten en Luuk van der Loop raak. De vierde strafschop van SV United/BVV '27 2 belandde op de paal waarna William de Kleijn in de gelijkmakende beurt wel scoorde en het dus 3-2 voor Gassel 3 werd. De bezoekers misten daarna ook de vijfde pingel en dus hoefde Tom van Raaij zijn toverkunsten niet meer te laten zien. Door dit resultaat is Gassel 3 de geschiedenisboeken van de VV Gassel ingegaan want nog nooit eerder wist het derde elftal vier tweede elftallen uit te schakelen in één bekertoernooi. Eerder werden namelijk al JVC Cuijk 2, SV Milsbeek en Heijen 2 door de Gasselnaren geëlimineerd. Erg bijzonder is verder dat de Gasselnaren de vierde ronde hebben bereikt zonder één overwinning want de bekeruitslagen tot dusver zijn 5-5, 3-3, 3-3 en 2-2. Wie in de 4e ronde de tegenstander wordt, is op dit moment nog niet bekend. Ook het vrouwenelftal van de VV Gassel had dinsdagavond 19 december 2017 bekerverplichtingen, maar het uitduel tegen ST SVEB/Sporting vrouwen 1 werd afgelast door de thuisclub. Inmiddels is bekend dat de nieuwe speeldatum van deze 1/8e finale zondag 28 januari 2018 is. De aftrap op sportpark 't Venneke in Broekhuizenvorst is om 11:00 uur.


Gassel 1 sluit 2017 af met prima thuiszege, ook winst Gassel 3
  |  zondag 17 december 2017  |

Op deze laatste (inhaal)speeldag voor de winterstop kwamen nog drie van de vijf seniorenteams van de VV Gassel in actie. Gassel 1 kan het jaar 2017 met een goed gevoel afsluiten. In de laatste wedstrijd van het jaar werd thuis De Zwaluw 1 uit Oeffelt met 3-2 verslagen. Als gevolg van de weersinvloeden van de afgelopen weken was de grasmat op sportpark "de Oude Kamp" zeer lastig bespeelbaar waardoor de beide ploegen het in deze wedstrijd vooral van hard werken moesten hebben. De thuisploeg was wel duidelijk de bovenliggende partij in deze wedstrijd en Paul Cornelissen kreeg de uitgelezen kans om Gassel 1 op voorsprong te zetten. Hij schoot alleen voor de doelman van De Zwaluw 1 rakelings voorlangs. Even later was het wel raak voor de Gasselnaren, na een goede aanval kon Pieter van Bommel de bal bij Ramon van de Venne bezorgen, die speelde zichzelf knap vrij en rondde vervolgens rustig af, 1-0. Hierna ging Gassel 1 meer en meer teruglopen waardoor de bezoekers meer gevaarlijk konden worden en zelfs op gelijke hoogte kwamen, 1-1. De Gasselse formatie was direct wakker want vrijwel vanaf de aftrap kon er alweer gejuicht worden. Cas van Houtum kon ongehinderd vanaf de rechterkant naar binnen snijden en speelde op het goede moment Pieter van Bommel aan die de bal binnen kon schieten, 2-1. Met die stand gingen de beide ploegen ook aan rusten. De Zwaluw 1 startte in het tweede bedrijf het beste en de bezoekers gingen direct op zoek naar de gelijkmaker. Deze liet niet lang op zich wachten want al binnen vijf minuten was de stand weer gelijk. Ook deze keer was Gassel 1 op tijd wakker om erger te voorkomen en het trok het initiatief weer naar zich toe wat resulteerde in diverse kansen en mogelijkheden. Halverwege de tweede helft maakt Gassel 1 de verdiende 3-2. Een fraaie voorzet van Joris van Bommel wordt knap binnengetikt door de attente Cas van Houtum. De thuisploeg kreeg vervolgens nog mogelijkheden om de score uit te breiden, zo raakte Ramon van der Venne nog de lat uit een vrije trap, de score bleef onveranderd waardoor Gassel 1 dus drie punten uitliep op een directe concurrent om de bovenste plaatsen. Ook de spelers en technische staf gingen met een goed gevoel het Kerstreces in. Op eigen veld werd namelijk met 2-1 gewonnen van Olympia '18 5 uit Boxmeer en dus handhaaft de promovendus zich keurig in de subtop. Een voorzet van Dirk Verbruggen werd in eerste instantie nog weggewerkt door de Boxmeerse verdediging, maar in de rebound had Tom van Raaij wel succes en dus een 1-0 voorsprong. Wat later in de eerste helft tikte William de Kleijn de 2-0 binnen na een rush en voorzet van Ryan Siroen vanaf de linkerflank. Nog voor het einde van de eerste helft slaagde Sander Verhallen er niet in om een toegekende strafschop te benutten. Halverwege de tweede helft wisten de bezoekers wel een penalty te verzilveren waardoor de spanning weer terug kwam in de wedstrijd. De Gasselnaren wisten de 2-1 voorsprong vast te houden tot het laatste fluitsignaal en dus bleven de drie punten in Gassel. Het thuisduel van Gassel 4 tegen Hapse Boys 6 werd er eentje om heel snel te vergeten. Er werd namelijk na een 0-7 ruststand uiteindelijk met 2-9 verloren. De twee Gasselse doelpunten werden gescoord door Riny van der Venne en Kenny Borgers. De inhaaluitduels van Gassel 2 en Gassel vrouwen 1 tegen JVC Cuijk 2 en SDDL vrouwen 1 uit Demen werden beide afgelast door de thuisclub.


Derde ronde bekerwedstrijden Gassel 3 en Gassel VR1 afgelast
  |  dinsdag 12 december 2017  |

Na de algehele afgelasting van afgelopen weekend vanwege de winterse weersomstandigheden zijn er inmiddels ook afgelastingen in bekerprogramma van dinsdagavond 12 december 2017. Zowel de thuiswedstrijd van Gassel 3 tegen SV United/BVV '27 2 als het uitduel van Gassel vrouwen 1 tegen ST SVEB/Sporting vrouwen 1 zijn door thuisspelende vereniging afgelast. Wanneer deze bekerwedstrijden moeten worden ingehaald, is op dit moment nog niet bekend. Ook alle trainingen van deze dinsdagavond zijn afgelast.


Ook thuiswedstrijden Gassel 2, Gassel 3 en Gassel VR1 afgelast
  |  zaterdag 09 december 2017  |

Nadat eerder op de dag al een streep werd gezet door de uitwedstrijd van Gassel 1 zijn nu ook de thuiswedstrijden van Gassel 2, Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 afgelast. Door het slechte en winterse weer zijn de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel onbespeelbaar. De inhaaldata van de afgelaste thuisduels is nog niet bekend. Door de afgelastingen tot dusver staat er op dit moment nog maar één wedstrijd op het programma voor zondag 10 december 2017. Het betreft het duel Juliana Mill 5 - Gassel 4.


Uitduel Gassel 1 tegen WHV 1 afgelast door club uit Loosbroek
  |  zaterdag 09 december 2017  |

Gassel 1 komt zondag 10 december 2017 niet in actie. De uitwedstrijd tegen WHV 1 is namelijk afgelast door de club uit Loosbroek. De inhaaldatum moet nog worden bepaald. De duels van Gassel 2 (thuis), Gassel 3 (thuis), Gassel 4 (uit) en Gassel vrouwen 1 (thuis) gaan op dit moment nog wel door. Later vandaag zullen de velden van sportpark "de Oude Kamp" worden gekeurd.


Alle duels Gasselse jeugdteams van komende zaterdag afgelast
  |  vrijdag 08 december 2017  |

De jeugdspelers van de VV Gassel kunnen komende zaterdag de voetbalschoenen in de kast laten staan. De gepland staande uitwedstrijden zijn namelijk allemaal afgelast door de thuisspelende club. Gezien het weer van de afgelopen dagen komt de afgelasting uiteraard niet als een verrassing. Of de betreffende nog moeten worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend.


Gassel 1 door hoofdklasser uitgeschakeld in het bekertoernooi
  |  vrijdag 08 december 2017  |

Op donderdagavond 07 december 2017 kwam er voor Gassel 1 een einde aan het bekertoernooi 2017-2018. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bleek hoofdklasser UDI '19/CSU 1 met 0-6 een maatje te groot voor de Gasselnaren. Na een vroege tegentreffer werd het na zo'n half uur spelen 0-2. Gassel 1 probeerde het wel, maar een lob van Ramon van der Venne ging net over en na een snelle aanval kon diezelfde Ramon van der Venne net niet bij een voorzet van Joris van Raaij. In de 52e minuut maakten de bezoekers uit Uden er 0-3 van. Uiteindelijk liep de teller dus op tot zes tegentreffers. Roel Strik was nog dichtbij een Gasselse eretreffer, maar zijn kopbal werd nog van de lijn gehaald. De 0-6 nederlaag was gezien het verschil van vijf klassen tussen beide formatie nog gewoon een prima prestatie. Bovendien kunnen de Gasselnaren terugkijken op een zeer succesvol bekeravontuur waarin werd afgerekend met twee derdeklassers en twee vierdeklassers.


Toch drie punten voor het vrouwenelftal ondanks matige start
  |  maandag 04 december 2017  |

Door de afgelaste duels van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 en de vrije zondag van Gassel 4 door een oneven aantal teams in de klasse, was Gassel vrouwen 1 het enige team van VV Gassel dat afgelopen zondag in actie kwam. De Gasselse vrouwen moesten het in Nistelrode gaan opnemen tegen Prinses Irene vrouwen 2. De start van de bezoeksters was niet zo best want er werd veel te slordig omgesprongen met het balbezit. Ondanks dat kwam de ploeg van trainer Harm van Daal wel op een 0-1 voorsprong. Na een steekpass van Demi Verheugen schoot Lieke van Thiel de bal in de korte hoek tegen de touwen. De 0-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. Gassel vrouwen 1 kwam slecht uit de kleedkamer want al heel snel in de tweede helft viel de gelijkmaker. Wat later profiteerde Prinses Irene vrouwen 2 maximaal van een foutje achterin aan Gasselse zijde. Na wat omzettingen viel al vrij snel de 2-2. Lieke van Thiel kopte raak na een voorzet van haar zus Anouk van Thiel. De Gasselse vrouwen gingen daarna goed door en na voorbereidend werk van Lieke van Thiel knalde Anouk van Thiel de 2-3 tegen de touwen. Vervolgens zorgde Anouk van Thiel met een schot van afstand ook voor de vierde treffer van de bezoeksters. Hiermee was het duel beslist. In de restende speeltijd maakte Anouk van Thiel de glaszuivere hattrick compleet want na een voorzet van Janneke Raemakers schoot ze de bal in de lange hoek binnen.


Duels Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 afgelast, kantine blijft dicht
  |  zondag 03 december 2017  |

Het wedstrijdprogramma van deze zondag voor de Gasselse seniorenteams is inmiddels flink uitgedund. Drie van de vier geplande duels zijn inmiddels namelijk afgelast. Het betreft de thuiswedstrijd van Gassel 1 tegen GVV '57 1 uit Grave. Ook de uitduels van Gassel 2 en Gassel 3 tegen respectievelijk JVC Cuijk 2 en Sambeek 2 zijn afgelast door de betreffende thuisclubs. Door deze afgelastingen zal de kantine vandaag gesloten zijn. Een nieuwe speeldatum voor de afgelaste duels is nu nog niet bekend. Omdat Gassel 4 sowieso al een vrije speeldag had, komt dus alleen Gassel vrouwen 1 in actie. Het vrouwenelfstal speelt in Nistelrode tegen Prinses Irene vrouwen 2.


Gassel JO9-1 wint met dubbele cijfers, prima afsluiter van JO7-1
  |  zaterdag 02 december 2017  |

Voor drie van de vijf jeugdteams van de VV Gassel stond deze zaterdag de voorlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie 2017 op het programma. Gassel JO7-1/JO7-2 speelde vandaag al het laatste competitieduel van dit jaar. Gassel JO17-1 kwam op het eigen sportpark "de Oude Kamp" niet verder dan een teleurstellend 1-1 tegen het laaggeklasseerde ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys JO17-2. Maker van de enige Gasselse treffer was Hans van Haren. Na een sprint van veertig meter waarbij hij twee tegenstanders eruit liep, rondde hij doeltreffend af. Verder was het mede door de kou dus een duel om snel te vergeten. Gassel JO13-1 kreeg bezoek van ST Ravenstein/SDDL JO13-2. De Gasselnaren speelden een best goede wedstrijd tegen een tegenstander die veel sterker was. Na een snel tegendoelpunt uit de kluts werd het vlak voor rust via een klutsgoal 0-2. Ondanks een prima inzet van iedereen moest Gassel JO13-1 in de tweede helft ook nog een derde tegentreffer incasseren. Aan de andere kant lukte het net niet om een doelpunt te scoren. Gassel JO9-1 wist de drie punten wel in Gassel te houden. De Gasselse formatie won na een doelpuntrijk duel met 13-4 van Festilent JO9-2. In de tweede minuut zorgde Eus Arts voor de openingstreffer. Na de gelijkmaker van de bezoekers zorgde hij ook voor de 2-1. Nienke Willems maakte er vervolgens 3-1 van. De Zeelandse formatie verkleinde de marge tot één waarna Nienke Willems de 4-2 voor haar rekening nam. Nog voor het einde van de eerste helft vergrootte Eus Arts de voorsprong tot 6-2. In de tweede helft liep Gassel JO9-1 uit naar 8-2 via twee doelpunten van Binck van Roosmalen. De Gasselnaren bleven uitstekend combinatievoetbal spelen en via Eus Arts werd het 9-2. Na een derde goal van de bezoekers uit Zeeland bracht Sven Willems de dubbele cijfers op het scorebord. Via Eus Arts, Binck van Roosmalen en een prachtig hoog schot van Eus Arts liep de score op tot 13-3. Het slotakkoord kwam van Festilent JO9-2 en dus een 13-4 eindstand. Gassel JO7-1/JO7-2 sloot de najaarsreeks 2017 af met een thuiswedstrijd tegen Juliana Mill JO7-3. Het werd een doelpuntrijke overwinning en dus een fraaie afsluiting van de eerste
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 


Knappe en ruime uitzege Gassel 1, onverdiend verlies Gassel VR1
  |  zondag 26 november 2017  |

Op deze laatste zondag van november 2017 kwamen alleen Gassel 1 en Gassel vrouwen 1 in actie. De thuiswedstrijden van Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 werden namelijk afgelast. Het eerste elftal heeft vandaag op bezoek bij Odiliapeel 1 drie punten mogen toevoegen aan het totaal. In de voor de Gasselnaren traditioneel lastige uitwedstrijd ging de overwinning uiteindelijk vrij gemakkelijk naar de bezoekers. In de eerste helft was Gassel 1 al van meet af aan de gevaarlijkste ploeg. Via Erik Barten en Joris van Raaij was Gassel 1 een aantal keer dichtbij de openingstreffer, maar deze liet nog even op zich wachten. Daartegenover kon de thuisploeg weinig grote kansen creëren, wel was Odiliapeel 1 met fases dreigend. Het duurde uiteindelijk tot de 44e minuut voordat de Gasselse formatie op voorsprong kwam. Via Paul Cornelissen kwam de bal bij Pieter van Bommel die de bal tussen de benen van de doelman binnenprikte. Na rust had Gasssel 1 zich voorgenomen om de wedstrijd snel te beslissen en dat lukte ook. Een paar minuten na rust was het Cas van Houtum die een scherpe voorzet van Dirk van Spijk binnen kon werken, 0-2. Deze voorsprong gaf Gassel 1 meer lucht en vrijheid en doordat Odiliapeel 1 meer ruimte weggaf kregen de bezoekers de ruimte om de voorsprong uit te breiden. Deze kwam op naam van Guido Sprengers die een vrije trap van Ramon van der Venne onberispelijke binnenkopte, dus 0-3. Het ging Gasssel 1 in deze fase allemaal wat te gemakkelijk af en doordat de concentratie verslapte kon Odiliapeel 1 nog gevaarlijk worden en zelfs de 1-3 maken. Tot een slotoffensief van de thuisploeg kwam het echter niet omdat snel na de 1-3 Gassel 1 alweer het net liet bollen. Op aangeven van Ramon van der Venne kon Joris van Raaij van buiten het strafschopgebied raak schieten. Daarmee was de eindstand bepaald op 1-4 en kan de ploeg van trainer Pierre Hermsen zich weer richten op de wedstrijd van volgende week. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is gemeentegenoot GVV '57 1 dan de tegenstander. Voor Gassel vrouwen 1 stond deze wedstrijdronde een bezoek aan ST Avesteyn/Heeswijk vrouwen 1 op het programma. De thuisploeg was na zeven duels nog zonder puntverlies, dus de Gasselse vrouwen konden flink aan de bak. Het ging heel erg gelijk tegen elkaar op. Aanvankelijk moesten de bezoeksters er nog even in komen en waren de betere kansen voor de formatie uit Heeswijk-Dinther. Dit leidde ook tot de openingstreffer. Wat later in de eerste helft kreeg Gassel vrouwen 1 steeds meer grip op de wedstrijd en dus ook een aantal kansen op de gelijkmaker. Vooral met kopballen werd veel gevaar gesticht. Uiteindelijk scoorde Lieke van Thiel de verdiende gelijkmaker na een voorzet van Demi Verheugen. Met deze 1-1 tussenstand op het scorebord brak de rust aan. In het eerste kwartier van de tweede helft ging het ook weer gelijk op met kansen over en weer. Een speelster van ST Avesteyn/Heeswijk trapte daarna heel duidelijk na hetgeen echter slechts werd bestraft met geel waar rood op zijn plaats was geweest. In de tien minuten dat er sprake was van een speelster meer, kon Gassel vrouwen 1 helaas geen vuist maken. Wat later in de wedstrijd werd de Gasselse formatie een strafschop onthouden na een duidelijke handsbal van de thuisploeg binnen de beruchte lijnen. Het duel leek vervolgens in 1-1 te gaan eindigen, maar uit een corner wist ST Avesteyn/Heeswijk vrouwen 1 nog een winnende tweede treffer te scoren. Al met al dus een erg onverdiende en zure nederlaag voor het vrouwenelftal van de VV Gassel.


VV Gassel en jeugdtrainers investeren extra in ontwikkeling jeugd
  |  zondag 26 november 2017  |

In de zomerstop, op zaterdagmorgen 03 juni 2017, stonden onze jeugdtrainers opnieuw op de velden van VV Gassel. Deze keer niet voor een wedstrijd of training maar voor een Trainers-Clinic gegeven door Voetbalschool Uden. Op verzoek van VV Gassel werden op het trainingsveld door de Voetbalschool leerzame en leuke oefenvormen gedemonstreerd. Vooraf en achteraf werden de oefenvormen besproken en toegelicht. Na een gezamenlijke lunch werd de zaterdagochtend afgesloten. De nieuw opgedane kennis bleef niet zonder gevolg; er kwamen nieuwe goaltjes en twee keer per maand is er voor de jongste elftallen op woensdagavond nu een gezamenlijke training. De vier oefenvormen van Voetbalschool Uden worden dan door de vier jongste elftallen herhaald. Na elk kwartier wisselt elk team door naar de volgende oefening. Nadruk bij deze oefeningen ligt op het trainen van de één tegen één situatie. Aanvallen, verdedigen, passeren, vrije ruimte zoeken, baltechniek, balgevoel, het komt allemaal aan bod bij deze oefeningen. De kinderen dribbelen, drijven, draaien en scoren verplicht met hun rechterbeen en linkerbeen. Beide voeten worden beter. Door de intensiteit van de oefeningen groeit ook het uithoudingsvermogen meer dan voldoende, dat behoeft geen verdere aandacht. Eén tegen één situaties komen in elke wedstrijd meer dan honderd keer voor. Elke keer is de situatie weer anders en door dit vaak te oefenen leren de kinderen om oplossingen te bedenken voor de soms best moeilijke één tegen één situaties in het veld.

Clinic jeugdtrainers bij VV Gassel

Getalenteerd of minder getalenteerd, elke speler kan zich verbeteren. Enige wat je nodig hebt, is dat je graag wilt voetballen. Trainers geven je complimenten voor je inzet en voor je doorzettingsvermogen, ook al gaan je acties nog niet meteen snel en nog niet meteen helemaal goed. Door je individuele ontwikkeling stijgt je zelfvertrouwen en hierdoor verbeterd automatisch ook het samenspel tijdens de wedstrijden. Geen speler zal zich straks nog verschuilen maar wil juist mee doen aan het spel. In de komende winterstop staat opnieuw een vervolg-Trainers-Clinic gepland. Op zaterdagmorgen 13 januari 2018 zal Voetbalschool Uden deze verzorgen op de velden van VV Gassel. Met nieuwe inspiratie en nieuwe oefenstof gaan we na de winterstop weer fris van start. Zo investeren we extra in de ontwikkeling van jeugdspelers en het voetbalplezier bij VV Gassel.


Gassel JO17-1 blijft keurig bovenin de ranglijst na nipte uitzege
  |  zaterdag 25 november 2017  |

Door de afgelaste uitduels van Gassel JO13-1, Gassel JO11-1 en Gassel JO9-1 kwamen deze zaterdag alleen Gassel JO17-1 en Gassel JO7-1/JO7-2 in actie. Het oudste jeugdelftal moest in Oploo aantreden tegen ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys JO17-2. De aanwezige toeschouwers kregen een echte herfstwedstrijd voorgeschoteld. Ook van het vertoonde spel werd niemand echt warm. Veel lange ballen en nauwelijks echt combinatievoetbal. Uiteindelijk boekten de Gasselnaren wel een verdiende 0-1 overwinning. Gezien de kansen had ook 1-4 kunnen worden. De eerste en dus naar later bleek de enige treffer viel al in de eerste helft. Dylan Siroen stuurde Hans van Haren met een steekbal de diepte in. Die liep vervolgens de laatste man eruit en schoot de bal via de keeper tegen de touwen. Nog voor het rustsignaal was Dylan Siroen dichtbij de 0-2, maar de doelman van de thuisploeg bleek uitstekend in vorm en keerde de inzet. In de tweede helft kreeg Gassel JO17-1 de kans om vanaf elf meter de voorsprong te verdubbelen, maar de strafschop werd helaas naast geschoten. Omdat wat later ook nog een inzet tegen de lat ging, bleef het spannend tot aan het laatste fluitsignaal. De Gasselse verdediging was vandaag echter messcherp en wist al het gevaar tijdig onschadelijk te maken. De drie punten konden dus mee naar Gassel en dus blijft de JO17-1 prima meedoen om de bovenste plaatsen op de ranglijst.

Gassel JO7-1 voor uitduel tegen RKOSV Achates JO7-3

Voor Gassel JO7-1/JO7-2 stond een bezoek aan RKOSV Achates JO9-3 op het programma. De aftrap in Ottersum was al om 09:00 uur dus de wekker ging al vroeg af voor de spelers en technische staf. Ondanks de kou speelden de Gasselnaren weer een prima potje voetbal.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Thuiswedstrijden van Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 zijn afgelast
  |  zaterdag 25 november 2017  |

Zondag 26 november 2017 zal er geen competitievoetbal zijn op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De thuiswedstrijden van Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 tegen respectievelijk DSV 3, Vitesse '08 4 en SIOL 5 zijn namelijk afgelast. Bij keuring door de consul werden de velden afgekeurd. Vooralsnog gaan de uitduels van Gassel 1 tegen Odiliapeel 1 en Gassel vrouwen 1 tegen ST Avesteyn/Heeswijk vrouwen 1 gewoon door.


Uitduels Gassel JO13-1, Gassel JO11-1 en Gassel JO9-1 afgelast
  |  vrijdag 24 november 2017  |

Het wedstrijdprogramma van zaterdag 25 november 2017 voor de jeugdteams van VV Gassel is inmiddels behoorlijk. Drie van de vijf gepland staande wedstrijden zijn inmiddels namelijk afgelast. Het betreft het uitduel van Gassel J013-1 tegen FC Uden JO13-2 en de uitwedstrijden van Gassel JO11-1 en Gassel JO9-1 tegen respectievelijk de JO11-1 en JO9-1 van Toxandria uit Rijkevoort. De nieuwe speeldata voor de afgelaste duels is nog niet bekend.


Algemene Ledenveradering verplaatst van 07 naar 13 december
  |  vrijdag 24 november 2017  |

Zoals eerder gemeld zou op donderdag 07 december 2017 de Algemene Ledenvergadering van VV Gassel worden gehouden. Door het bekersucces van gisteravond moet Gassel 1 op die avond echter op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel aantreden in de 3e bekerronde tegen hoofdklasser UDI '19/CSU 1. Het bestuur heeft daarom inmiddels besloten om de Algemene Ledenvergadering te verplaatsen naar woensdag 13 december 2017. Plaats van handeling is de kantine en de vergadering begint om 20:30 uur.


Opnieuw grote stunt van Gassel 1 in bekertoernooi 2017-2018
  |  donderdag 23 november 2017  |

Gassel 1 blijft stunten in het bekertoernooi 2017-2018! Na als eerste te zijn geëindigd in een poule met één derdeklasser en twee vierdeklassers, wisten de Gasselnaren zich deze donderdagavond te plaatsen voor de 3e bekerronde ten koste van derdeklasser Ysselsteyn 1. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was de thuisploeg al in de eerste helft de beter voetballende ploeg. Het waren echter de gasten die tweemaal wisten te scoren. De Gasselse formatie kwam voor rust tot slechts enkele kansjes en dat was te weinig om de Ysselsteynse goalie te verschalken. In de tweede helft was Gassel 1 echter duidelijk sterker en al vrij snel zorgde Pieter van Bommel voor de aansluitingstreffer. Na een lage voorzet van zijn broer Joris van Bommel kapte hij een tegenstander uit waarna hij raak schoot via de binnenkant van de paal. Vervolgens gingen de Gasselnaren op jacht naar de gelijkmaker. Het zat echter niet mee want een schot van Guido Sprengers en kopballen van Dirk van Spijk en Joris van Raaij werden nog net van de lijn gehaald. Verder belandde een inzet van Paul Cornelissen in het zijnet en schoot Ramon van der Venne van dichtbij tegen de doelman. Vlak voor tijd kreeg Gassel 1 dan toch eindelijk loon naar werken. Nadat een kopbal van Roel Strik op de paal was beland, scoorde Youri Arts in de rebound de dikverdiende gelijkmaker. Kort daarop klonk het eindsignaal. Volgens de bekerreglementen is er geen verlenging, maar volgt direct een beslissende strafschoppenserie. Gassel 1 moest beginnen en Don van de Wiel zorgde voor de 1-0 waarna ook door Ysselsteyn 1 de eerste strafschop werd benut. De Gasselnaren bleven uiterst koel en achtereenvolgens schoten Paul Cornelissen, Youri Arts en Joris van Raaij raak. Omdat ook de bezoekers niet faalden stond het dus 4-4. Ramon van der Venne zorgde daarna voor 5-4. Ook dit keer kwam Ysselsteyn 1 langszij en dus ging het nemen van de strafschoppen rustig verder. Joris van Bommel scoorde de 6-5 en na de gelijkmakende pingel van de Ysselsteynse formatie zette Guido Sprengers de thuisclub op een 7-6 voorsprong. Tot grote vreugde van alles en iedereen die Gassel 1 een warm hart toedraagt ging de zevende strafschop van Ysselsteyn 1 tegen de onderkant lat en vervolgens niet over de doellijn. Hiermee was een nieuwe bekerstunt van de Gasselse formatie een feit en kan de ploeg van Pierre Hermsen zich gaan opmaken voor het 3e ronde bekerduel waarin hoofdklasser UDI '19/CSU 1 uit Uden de tegenstander zal zijn. Ook dan is er thuisvoordeel voor de Gasselnaren. De speeldatum is donderdag 07 december 2017 en de aftrap op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is om 20:00 uur. Eigenlijk zou op die donderdagavond de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden, maar die zal vanwege de bekerverplichtingen van Gassel 1 worden verplaatst naar waarschijnlijk woensdagavond 13 december 2017.


Gassel 1 wint derby in extremis, ook drie punten Gassel 3 en VR1
  |  zondag 19 november 2017  |

Vier van de vijf seniorenteams van de VV Gassel hadden deze novemberzondag competitieverplichtingen. Gassel 4 had vrijaf vanwege een opgenomen baaldag van tegenstander Estria 5. Voor Gassel 1 stond de tweede gemeentelijke derby van dit seizoen op het programma want in Velp was SCV '58 1 de tegenstander. De Gasselse formatie wist in extremis de drie punten veilig te stellen. In een pover duel maakte Gassel 1 in de slotminuten namelijk de winnende treffer. De wedstrijd golfde vanaf het begin heen en weer en de beide ploegen waren met fases om en om de bovenliggende partij. Het was daarbij wel Gassel 1 dat het gevaarlijkste was. Met name Paul Cornelissen had de bezoekers al voor de thee op voorsprong moeten brengen. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De Gasselnaren kwam na ongeveer een uur voetballen uit een corner op voorsprong. Het was Hans van Houtum die geheel vrijstaand kon inkoppen, en dat deed hij snoeihard waardoor de Velpse doelman kansloos was. Niet veel later leek diezelfde Hans van Houtum koppend ook voor de 2-0 te zorgen, maar zijn inzet werd dit keer wel gekeerd door de Velpse doelman. De daaropvolgende rebound kon net voor de lijn worden weggehaald. SCV '58 1 was vooral gevaarlijk met hoge ballen uit corners en vrije trappen en een kwartier voor het einde resulteerde dit in de gelijkmaker toen een Velpse speler bij de tweede paal de bal kon binnenwerken, 1-1. Hierna leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel, maar het was Ramon van de Venne die Gassel 1 alsnog de volle buit bezorgde. Uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied krulde hij de bal op fraaie wijze in het doel. Dankzij deze drie punten blijft de Gasselse formatie dus meedoen in de bovenste regionen van de ranglijst. (
Klik hier voor een kort filmpje van de winnende treffer.)
  Het tweede elftal moest na twee overwinningen op rij vandaag als verliezer van het veld afstappen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd met 0-4 verloren van Constantia 3. Op de nederlaag viel weinig af te dingen want de bezoekers uit Wanroij bleken niet alleen fysiek maar ook voetballend de betere ploeg. De Gasselnaren maakten nog wel jacht op een eretreffer, maar ondanks kansen hierop bleef deze uit. Gassel 3 moest in Heijen aantreden tegen het plaatselijkse tweede elftal. Al in de vijfde minuut kwamen de Gasselnaren op een 0-1 voorsprong. Bart Loeffen werd binnen de beruchte lijnen onderuit getrokken waardoor de bal op de stip ging. De inzet van Sander Verhallen werd nog wel aangeraakt door de doelman, maar de bal was hard genoeg ingeschoten om tegen de touwen te gaan. Vijf minuten later voorkwam doelman Kevin Siroen met een prima redding de snelle gelijkmaker van de thuisploeg. Kort daarop was hij echter kansloos toen Heijen 2 eveneens mocht aanleggen vanaf elf meter. Het spel golfde daarna op en neer en beide formaties kregen prima kansen op een tweede treffer. Door goed keeperswerk en net wat te veel slordigheden in de afwerking vielen er tot aan de rust echter geen doelpunten meer. In de tweede helft leek een Heijense aanvaller de bal na een voorzet niet goed te raken, maar het leren monster vloog toch in het Gasselse doel. In de 74e minuut lukte het de Gasselse formatie om de stand weer in evenwicht te brengen. Een schot van William de Kleijn werd in eerste instantie nog gekeerd door de keeper, maar Riny van der Venne reageerde het meest attent en schoot de bal in de rebound alsnog tegen de touwen. Zo'n acht minuten voor het einde van de officiële speeltijd kreeg Gassel 3 een vrije trap toegekend net buiten het strafschopgebied. William de Kleijn wist daar wel raad mee en met een fraaie boog schoot hij de bal over de muur en buiten het bereik van de goalie binnen. De Gasselnaren wisten de 2-3 voorsprong vervolgens keurig vast te houden tot aan het laatste fluitsignaal en dus gingen de drie punten mee naar Gassel. Het vrouwenelftal van de VV Gassel bleek vandaag duidelijk te sterk voor NLC '03 vrouwen 1. Na wat speldenprikjes in de eerste tien minuten, was het in de elfde minuut voor de eerste keer raak. Na een steekpass van Anouk van Thiel kon Demi Verheugen alleen op de keepster af en met een lage strakke schuiver liet ze die vervolgens kansloos. Een minuut of zes later was de Gasselse voorsprong verdubbeld. Lieke van Thiel speelde twee tegenstandsters uit en knalde de bal hoog tegen de touwen. De bezoeksters uit Lith probeerden er af en toe snel uit te komen, maar de Gasselse verdedigingslinie was attent en wist de aanvallen al ruim voor het Gasselse doel onschadelijk te maken. Een minuut of tien voor rust was het opnieuw Demi Verheugen die scoorde. Dit keer kon ze van dichtbij binnen tikken na een voorzet van Sanne Daemen. De 3-0 tussenstand leek ook de ruststand te gaan worden, maar in de slotminuut van de eerste helft strafte Anouk van Thiel slecht uitverdedigen van de bezoeksters keihard af. Ook in de tweede helft maakten de Gasselse dames op het veld de dienst uit. Na wat onbenut gelaten kansen, was het in ongeveer de zestigste minuut wel weer raak. Na een één-tweetje met haar zus Lieke liet Anouk van Thiel de keepster kansloos met een fraaie boogbal. Binnen enkele minuten moest NLC '03 vrouwen 1 opnieuw aftrappen want na een vrije trap van Maike Arts en een korte scrimmage voor het doel was het Janneke Raemakers die het net liet bollen en dus een 6-0 tussenstand. Een kwartier voor tijd kon het scorebord op 7-0 worden gezet. Een verre pass van achteruit werd opgepikt door Lieke van Thiel en vanuit een lastige hoek verraste ze de keepster met een schot in de lange hoek. In de resterende speeltijd werd het NLC-doel nog diverse malen onder vuur genomen. Kort nadat een inzet van Anouk van Thiel op de paal was beland, scoorde Demi Verheugen met een mooi krulbal waarmee de einstand dus werd bepaald op 8-0. Volgende week zullen de Gasselse vrouwen meer tegenstand krijgen, want in Heeswijk-Dinther is dan de nog zonder puntverlies zijnde koploper ST Avesteyn/Heeswijk vrouwen 1 de tegenstander.


Ruime thuisoverwinning voor nog altijd ongeslagen Gassel JO17-1
  |  zaterdag 18 november 2017  |

De jeugdteams van VV Gassel mochten deze wedstrijdronde weer aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Omdat het duel Gassel JO11-1 - DSV JO11-2 was uitgesteld tot maandag 27 november 2017, kwamen uiteindelijk vier van de vijfs teams in actie. Gassel JO17-1 leverde een prima prestatie door SJO Vianen Vooruit/HBV JO17-2 het eerste puntverlies van deze najaarsreeks te bezorgen. De Gasselnaren kenden een superstart want binnen twee minuten was de openingstreffer een feit. Spits Hans van Haren liep twee tegenstanders eruit en schoot vervolgens raak via de binnenkant van de paal. Amper drie minuten later kon het scorebord op 2-0 worden gezet. Dylan Siroen scoorde in de lange hoek na een splijtende steekpass door de vijandelijke defensie. De spelers van Gassel JO17-1 lieten de teugels daarna wat te ver vieren waardoor de bezoekers nog voor het einde van de eerste helft de stand weer in evenwicht konden brengen. Na tijdens de rust weer wat op scherp te zijn gezet door de technische staf, pakten de Gasselnaren het in de tweede helft weer goed op. Dit leidde ook tot een 3-2 voorsprong. Een handsbal binnen de beruchte lijnen werd bestraft met een strafschop die vervolgens door Dylan Siroen rustig werd binnen geschoten. De bezoekers uit Vianen en Beers gingen hierna wat meer risico's nemen waar de thuisploeg goed van wist te profiteren want na een afgeslagen voorzet knalde Teun Hendriks met links de 4-2 tegen de touwen. Toen het wat later in de wedstrijd 5-2 werd, was het beslist. Na een corner werkte Bono Daamen de bal met zijn derde been tegen de touwen. Uiteindelijk werd het thuispubliek ook nog getrakteerd op een zesde Gasselse treffer. Een door de keeper opgepakte terugspeelbal leverde een indirecte vrije trap op. Teun Hendriks legde breed op Dylan Siroen en via een tegenstander ging de bal binnen. Gassel JO13-1 kreeg bezoek van Vorstenbossche Boys JO13-1, de nummer vier van de ranglijst. De thuisploeg speelde geen goede eerste helft waarbij het leek of het merendeeel van de spelers nog wat slaperig was. Dit leidde ook tot een 0-2 achterstand bij de rust. In de tweede helft begonnen de Gasselnaren wel en werd geprobeerd om met goed opbouwend combinatievoetbal de achterstand te verkleinen. Kansen op de aansluitingstreffer kwam er zeer zeker, maar de bal wilde telkens net niet goed vallen. Helaas was het aan de andere door klungelgoals nog wel tweemaal raak waardoor het duel eindigde in 0-4. Ook Gassel JO9-1 moest de drie punten deze zaterdag meegeven aan de tegenstander. Volkel JO9-2 bleek met 2-6 de sterkste. Nadat de bezoekers op een 0-2 voorsprong waren gekomen, wisten de Gasselnaren nog voor de rust de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Een inzet van Nienke Willems ging via een Volkelse speler tegen de touwen. Wat later in de wedstrijd was de achterstand helemaal ongedaan gemaakt. Sven Willems schoot de bal tegen de touwen na een voorzet van Nienke Willems. Volkel JO9-2 kwam daarna weer sterk opzetten en wist binnen enkele minuten twee keer te scoren. De Gasselnaren gaven zich nog niet gewonnen, maar de doelman bleek een te grote sta in de weg. Keer op keer wist hij een Gasselse inzet te keren. Ook gingen schoten van Eus Arts, Binck van Roosmalen en Sven Willems net over of naast de verkeerde kant van de paal. In de resterende speeltijd was het aan de andere kant nog wel tweemaal raak voor de bezoekers waardoor er dus een 2-6 eindstand op het digitale wedstrijdformulier werd ingevuld. Voor Gassel JO7-1/JO7-2 stond de derby tegen buurman SJO Vianen Vooruit/HBV JO7-1/JO7-2 op de agenda. De in grote getale aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op tal van prima combinaties en fraaie treffers. Ook het spelplezier spatte er weer van af.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Gassel 4 komende zondag niet in actie door baaldag tegenstander
  |  dinsdag 14 november 2017  |

Gassel 4 hoeft komende zondag niet in actie te komen voor de gemeentelijke derby in Escharen tegen Estria 5. De thuisploeg heeft namelijk een baaldag opgenomen, waardoor de KNVB het betreffende duel heeft uitgesteld. De nieuwe speeldatum is inmiddels al bekend en is geworden zondag 18 februari 2018.


Komende vrijdag weer jaarlijkse speciaalbieravond van VV Gassel
  |  dinsdag 14 november 2017  |

Aankomende vrijdag houdt VV Gassel weer de jaarlijkse speciaalbieravond. Deze activiteit zal beginnen om ca. 21:00 uur en de eerste twee drankjes zijn weer van de club. De selectie en overige senioren kunnen gewoon trainen. Zij worden echter wel verzocht om gebruik te maken van kleedkamer 4 en 5. Dit in verband met de 30+ competitie die avond van Gassel VR30+1. Tijdens de speciaalbieravond zullen ook de verschillende genomineerden voor de sportman en sportvrouw van het jaar verkiezing bekend worden gemaakt. Iedereen is welkom dus voor een gezellige avond; kom dan op vrijdag 17 november a.s. naar de kantine van VV Gassel!


Donderdag 07 december 2017 Algemene Ledenvergadering 2017
  |  dinsdag 14 november 2017  |

Op donderdag 07 december 2017 houdt de VV Gassel weer haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Plaats van handeling is zoals gebruikelijk de kantine van de Gasselse voetbalvereniging op sportpark "de Oude Kamp" te Gassel. De vergadering zal om 21:00 uur beginnen. Klik
hier
 voor de uitnodiging aan de (ere)leden en de ouders van de jeugdleden. De trainingen zullen deze avond in overleg iets eerder stoppen om goed voorbereid aanwezig te kunnen zijn. Het verslag van de Algemene Ledenvergadering van vorig jaar ligt deze avond ter inzage, voor wie daar interesse in heeft om deze door te lezen. Gezien het belang van een Algemene Ledenvergadering rekent het bestuur van VV Gassel ook dit jaar weer op een grote opkomst.


Nieuwe speeldata bekend van recent afgelaste thuiswedstrijden
  |  dinsdag 14 november 2017  |

Inmiddels zijn de nieuwe speeldate bekend van de afgelopen zondag afgelaste thuiswedstrijden van Gassel 1, Gassel 3 en Gassel 4. Zo is het 2e ronde bekerduel Gassel 1 - Ysselsteyn 1 nu vastgesteld voor donderdagavond 23 november 2017. De aftrap is om 20:00 uur (was aanvankelijk 19:30 uur). Het thuisduel van Gassel 3 tegen het Boxmeerse Olympia '18 5 zal worden ingehaald op zondag 17 december 2017. Eigenlijk zou het derde elftal op die zondag in actie moeten komen voor het 3e ronde bekerthuisduel tegen SV United/BVV '27 2, maar dat duel is nu verschoven naar dinsdagavond 12 december 2017. De aanvangstijd is 19:30 uur. Voor de afgelaste competitiewedstrijd Gassel 4 - Hapse Boys 6 is zondag 17 december 2017 eveneens de inhaaldatum.


Gassel 2 klimt naar bovenste regionen ranglijst na nieuwe zege
  |  zondag 12 november 2017  |

Doordat deze zondagochtend ook de uitwedstrijd van Gassel vrouwen 1 tegen SDDL vrouwen 1 werd afgelast, is vandaag uiteindelijk alleen Gassel 2 in actie gekomen. De Gasselnaren moesten het in Oeffelt gaan opnemen tegen De Zwaluw 2. De bezoekers namen in de eerste minuten gelijk het iniatief en dit leidde tot een vroege voorsprong. Nadat kort daarvoor een schot van Mattijs van Spijk nog net uit de hoek was getikt, was het uit een corner van Ted Wolfs wel raak want Roel Strik kopte de bal prima tegen de touwen. Niet veel later vloog een schot van diezelfde Roel Strik rakelings over. Gassel 2 bleef goed druk zetten en dat leverde bijna nieuw succes op. Remco van der Heijden slaagde er echter net niet in om de keeper uit te spelen. Verder ging een schot van Daan Arts uit de tweede lijn naast de verkeerde kant van de paal en werd en pegel van Remco van der Heijden vanaf 25 meter gekeerd door de Oeffeltse goalie. Na ruim een half uur spelen was de 0-2 wel een feit. Een schot van Mattijs van Spijk ging via een tegenstander hoog de lucht in waarna vervolgens Roel Strik het meest attent was en voor de tweede keer in dit duel scoorde met een kopbal. In de slotfase van de eerste helft wist De Zwaluw 2 de aansluitingstreffer te scoren. In de eerste minuten van de tweede helft was er werk aan de winkel voor de beide doelmannen. Zo werd een schot van Ryan Siroen gekeerd en voorkwam Cas van Spijk door goed uit zijn doel te komen de gelijkmaker. Wat later in de wedstrijd werd Remco van der Heijden in stelling gebracht via een over de verdediging geschoten vrije trap. Hij schoot het leren monster uitstekend tegen de touwen. Amper een minuut later strafte de thuisploeg onoplettendheid aan Gasselse zijde keihard af en dus was de marge weer geslonken tot één doelpunt. Gassel 2 was deze tegenslag vrij snel te boven en het was Ryan Siroen die na goed doorzetten en roepen de 2-4 voor zijn rekening nam. In de resterende speelminuten was de Gasselse formatie via enkele snelle uitbraken nog dichtbij een vijfde treffer, maar pogingen van onder andere Rens Rooyackers, Mattijs van Spijk en Ryan Siroen leverden geen doelpunt meer op. Al met al een prima overwinning van het tweede elftal van de VV Gassel!


Thuiswedstrijden van Gassel 1, Gassel 3 en Gassel 4 zijn afgelast
  |  zaterdag 11 november 2017  |

Net als vandaag zullen er ook op zondag 12 november 2017 geen wedstrijden worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De op het programma staande thuisduels van Gassel 1, Gassel 3 en Gassel 4 tegen respectievelijk Ysselsteyn 1, Olympia '18 5 en Hapse Boys 6 zijn namelijk afgelast. De velden op de thuishaven van VV Gassel zijn afgekeurd. De nieuwe speeldatum is nog niet bekend. De uitwedstrijden van Gassel 2 en Gassel vrouwen 1 tegen respectievelijk De Zwaluw 2 en SDDL vrouwen 1 gaan vooralsnog gewoon door.


Gassel JO11-1 blijft winnen, ook fraaie zeges van JO17-1 en JO9-1
  |  zaterdag 11 november 2017  |

Ook op deze frisse zaterdag een compleet wedstrijdprogramma voor de jeugdteams van VV Gassel. De velden van sportpark "de Oude Kamp" konden niet alleen uitslapen, maar hadden ook in de middag vrijaf want de vijf duels werden afgewerkt op vreemde bodem. Gassel JO17-1 is ook na zes competitieduels nog zonder nederlaag want na twee eerdere zeges en drie keer een gelijkspel, stapten de Gasselnaren dit keer weer als winnaar van het veld. ST De Willy's/SC st Hubert JO17-1 werd met 2-6 verslagen. Tot aan het rust was het echter een spannende wedstrijd. Het was de thuisploeg die via een goed ingeschoten bal na een counter als eerste wist te scoren. Niet zo heel veel later zorgde Roel van Thiel voor de Gasselse gelijkmaker. Na een corner van Dylan Siroen kopte hij de bal bij de eerste paal op stijlvolle wijze tegen de touwen. Vervolgens golfde het spel op en neer. Beide ploegen hadden pech want een inzet van het samenwerkingsverband belandde op de paal en een Gasselse poging eindigde tegen de lat. ST De Willy's/SC st Hubert JO17-1 kwam daarna opnieuw op voorsprong, maar nog voor het einde van de eerste helft had Gassel JO17-1 ook deze achterstand ongedaan gemaakt. Hans van Haren liep twee tegenstanders eruit en alleen voor de keeper schoot hij de bal rustig in de hoek binnen. De bezoekers kenden een superstart van de tweede helft want binnen zeven minuten was de 2-2 tussenstand veranderd in een 2-5 voorsprong dankzij twee doelpunten van Dylan Siroen en één van Hans van Haren. De meeste meegereisde Gasselse supporters hadden van dit scoringsgeweld echter niets meegekregen want zij zaten ondertussen nog aan een bakkie koffie in de kantine. De verbazing bij terugkomst langs de lijn was dan ook groot en de voorbereidingen voor een spannende tweede helft waren dus voor niets geweest. Zo'n tien minuten na de 2-5 trof Loek de Kleijn met een vlammend schot nog de lat. Teun Hendriks zorgde voor het slotakkoord. Kort nadat hij door de benen was gespeeld, zorgde hij na een één-tweetje met Hans van Haren voor een mooie zesde Gasselse treffer. Gassel JO13-1 moest deze wedstrijdronde op bezoek bij De Zwaluw JO13-1. De Gasselnaren deden wat ze konden, maar bleken gewoonweg nog niet opgewassen tegen de nummer drie op de ranglijst. De formatie uit Oeffelt zegevierde uiteindelijk met 9-0. De JO11-1 van VV Gassel heeft de zegereeks van de afgelopen weken verder voortgezet. Dit keer werd ST De Willy's/SC st Hubert JO11-2 met maar liefst 2-12 verslagen. Topscoorder aan Gasselse zijde was Tygo van Deventer met zes doelpunten. Sil Verhallen en Gijs Thijssen kwamen tot respectievelijk drie en twee treffers en ook Jazz Goossens wist een goaltje mee te pakken.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 heeft zich prima hersteld van de grote thuisnederlaag van vorige week. De Gasselnaren speelden in Odiliapeel een prima wedstrijd tegen Odiliapeel/Braks Groep JO9-1 en wonnen uiteindelijk verdiend met 5-8. In de vierde minuut was het Eus Arts die met een strakke schuiver voor de openingstreffer zorgde. Amper twee minuten later stond het 0-2. Nienke Willems gaf de bal perfect voor waarna Sven Willems bij de tweede paal heel eenvouding kon binnen tikken. De thuisclub kwam daarna wat meer opzetten en de Gasselse verdediging moest behoorlijk aan de bak. Het lukte niet om de ploeg uit Odiliapeel van scoren af te houden en kort na de aansluitingstreffer, viel ook de 2-2. Nog geen minuut na deze gelijkmaker stonden de bezoekers opnieuw op voorsprong. Finn Wijnen soleerde fraai langs enkele tegenstanders en schoot de bal vervolgens hard en hoog tegen de touwen. Eus Arts vergrootte de marge tot twee door de keeper te verrassen met een schot in de korte hoek. Ook deze voorsprong moest Gassel JO9-1 echter weer prijsgeven want in de slotfase van de eerste helft scoorde Odiliapeel/Braks Groep JO9-1 niet alleen de 3-4, maar ook de 4-4. De Gasselnaren begonnen sterk aan de tweede helft en zette de thuisploeg direct onder druk. De strijdwijze had ook succes want al in de eerste minuut bracht Eus Arts de 4-5 op het scorebord. Gassel JO9-1 ging goed door en Sven Willems maakte er 4-6 van door na een te zachte uittrap van de keeper de bal direct binnen te schieten. Toen het heel snel daarna via Eus Arts ook nog 4-7 werd, leek de overwinning al bijna binnen. Een minuut of vijf voor tijd verkleinde de Odiliapeelse formatie de achterstand tot 5-7, dus de Gasselnaren moesten toch bij de les blijven. Zo'n minuut voor tijd schoot Nienke Willems de achtste Gasselse treffer tegen de touwen en zaten de drie punten definitief in de tas. Voor Gassel JO7-1/JO7-2 stond vandaag een uitwedstrijd tegen JVC Cuijk JO7-1/JO7-2 op het programma. De Cuijkenaren waren de laatste weken prima in vorm dus de Gasselnaren moesten flink aan de bak, maar deden dit prima.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Uitstekende speeldag voor de VV Gassel met 15 punten uit 5 duels
  |  05 november 2017  |

Zondag 05 november 2017 is de geschiedenisboeken van de VV Gassel ingegaan als een uitstekende zondag want alle vijf de seniorenteams wisten een overwinning te behalen. De laatste keer dat een 100% score werd behaald bij een compleet wedstrijdprogramma was op zondag 19 februari 2017. Gassel 1 heeft zich vandaag in de thuiswedstrijd tegen Astrantia 1 uit Middelaar kunnen revancheren van de nederlaag van vorige week. De ploeg van trainer Pierre Hermsen was thuis met 3-0 te sterk voor Astrantia 1. Op deze gure zondagmiddag golfde het spel in de eerste helft redelijk op en neer, al was Gassel 1 de gevaarlijkste ploeg. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong, na een goede pass van Joris van Bommel kreeg Paul Cornelissen een vrije doorgang naar het vijandelijke doel. Hij bleef rustig en schoof de bal beheerste in de hoek, 1-0. De bezoekers waren aan de andere kant ook een aantal keer gevaarlijk, vooral middels snelle uitvallen loerden zij op een treffer. Net voor de thee kon Ramon van der Venne zijn ploeg een mooie marge bezorgen, maar helaas strandde zijn actie. In de tweede helft waren het de bezoekers die het meest gretig uit de kleedkamer waren gekomen. Gassel 1 werd teruggedrongen en kwam goed weg toen een vrije trap op de paal naast doelman Rik van der Loop werd geschoten. Naarmate de tweede helft vorderde kwam de Gasselse formatie echter beter aan het voetballen en creëerde het ook weer kansen. Opnieuw was het Joris van Bommel die Paul Cornelissen in stelling bracht, 2-0. Nadat Gassel 1 niet veel later ook nog de derde treffer maakte, was het verzet van Astrantia 1 helemaal gebroken. Ramon van der Venne speelde zichzelf vrij op de achterlijn, behield het overzicht, vervolgens was het wederom Paul Cornelissendie die attent was en zijn derde van de middag maakte waardoor Gassel 1 ook weer drie belangrijke punten kan toevoegen aan het totaal. Voor Gassel 2 stond een thuiswedstrijd tegen buurman HBV 2 op het programma. In tegenstelling tot vorige week leek de thuisploeg dit keer wel scherp aan het duel te zijn begonnen want al in de eerste minuut ging een schot van Ryan Siroen net over. Kort daarop ging een inzet van Jochem Baltussen net naast de verkeerde kant van de paal. Het tweede elftal kreeg daarna een fikse tegenvaller te verwerken want bij de eerste Beerse aanval vloog een schot van dertig meter precies in de kruising. Vier minuten later stond het zelfs 0-2 nadat Gassels uitverdedigen door het midden was afgestraft. Het tweede elftal toonde echter aan over een prima mentale veerkracht te beschikken want de jacht op de aansluitingstreffer bleek korte tijd later succesvol. Nadat eerst nog Sjors Cuppen van het scoren was afgehouden, was het daarna wel raak bij een uitbraak van Youri Arts. Hij bleef koel voor de HBV-doelman en schoot de 1-2 binnen. Nog geen tien minuten later hadden de Gasselnaren de achterstand helemaal ongedaan gemaakt. Na een vrije trap viel de bal tussen de Beerse verdediging waarna Luuk van der Loop het meest attent was en het leren monster binnen tikte. Kort daarop ontsnapte de thuisploeg aan een 2-3 achterstand toen een Beerse inzet via de lat over het doel ging. Vervolgens was Gassel 2 tot twee keer toe dichtbij een voorsprong, maar Bart van Spijk zijn kopbal ging net naast en een voorzet van Jochem Baltussen was net te scherp voor Sjors Cuppen. Na een wonderbaarlijke kluts op het middenveld bleek HBV 2 scherper want de bal werd uiteindelijk in het Gasselse doel gegleden. Op slag van rust kwamen de Gasselnaren wederom langszij. Ted Wolfs schoot een vrije trap niet alleen dwars door de muur, maar ook door de handen van de keeper. In de tweede helft bleken doelpunten heel schaars. Beide ploegen probeerden het wel, maar de 3-3 tussenstand bleef heel lang op het scorebord staan. Namens Gassel 2 was Remco van der Heijden nog dichtbij succes, maar zijn schot werd nog net gekeerd door de keeper. Vlak voor tijd bezorgde Youri Arts zijn ploeg toch nog de volle buit door na een corner van Ted Wolfs de bal strak in de hoek te koppen. Door dit resultaat heeft het tweede elftal van de VV Gassel na vijf wedstrijden nu al één punt meer dan vorig seizoen na 22 wedstrijden want toen stopte de teller al bij acht. Gassel 3 kon drie punten laten bijschrijven dankzij een prima 1-2 uitoverwinning op Toxandria 3. In de achtste minuut kwamen de Gasselnaren op een 0-1 voorsprong. Na een vrije trap van Sander Verhallen werd de bal bij de tweede paal bekeken binnen gekopt door Dirk Verbruggen. Zo'n kwartier later was William de Kleijn dichtbij een tweede Gasselse treffer, maar zijn vrije trap werd nog net door de Rijkevoortse goalie tot corner verwerkt. Amper een minuut later kon de Gasselse aanhang wel juichen. Vanuit een vrije trap vanaf halverwege de Toxandria speelhelft schoot Sander Verhallen de bal opnieuw richting de tweede paal. Dit keer was het William de Kleijn die via een rake kopbal het net liet bollen. Na zo'n uur wedstrijd scoorde William de Kleijn bijna zijn tweede kopgoal, maar na een voorzet van Tom van Raaij kopte hij net naast. Kort daarop wist Toxandria 3 de aansluitingstreffer te scoren. Een geval van inkomen met gestrekt been werd niet afgefloten waarna de bal van afstand binnen werd geschoten. Hoewel Gassel 3 korte tijd zelfs even met slechts met negen spelers binnen de lijnen stond, wist men de nipte voorsprong keurig vast te houden in de resterende speeltijd. Gassel 4 moest de koppositie deze wedstrijdronde verdedigen in Sint-Hubert waar het plaatselijke derde elftal de tegenstander was. Op een zwaar bespeelbaar veld waarbij het water nog in het doelgebied stond waren het de bezoekers die ongeveer halverwege de eerste helft de score wisten te openen. Broos Meijs gaf een assist op zichzelf en kwam meteen voor de keeper die de bal finaal miste. Een minuut of vijf later kreeg SC st Hubert 3 een uitgelezen kans om de stand weer in evenwicht te brengen want de bal ging op de Gasselse stip. Doelman Kevin Siroen maakte zijn faam als penaltykiller wederom waar en pakte de inzet. De 0-1 tussenstand werd hierdoor tevens ook de ruststand. In de tweede helft drong de thuisploeg flink aan. De Gasselnaren moesten ook even met tien man spelen na een gele kaart van Broos Meijs. Rond de zeventigste minuut hing de gelijkmaker nadrukkelijk in de lucht. Gassel 4 hield echter stand. Een klein kwartier voor tijd wist Riny van der Venne alleen door te breken en het vervolgens keurig doeltreffend af te ronden en dus was de marge verdubbeld. Kort daarop zaten de Gasselnaren helemaal op rozen na een rode kaart voor een speler van de Sint-Hubertse formatie nadat die Gassel 4 een scoringskans had ontnomen. In de resterende speeltijd kwam de 0-2 voorsprong niet meer in gevaar en dus blijft het vierde elftal koploper! Het vrouwenelftal van de VV Gassel had vandaag weinig moeite met OSS '20 vrouwen 1. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel kwam de thuisploeg al snel op een 1-0 voorsprong. De Gasselse vrouwen gingen goed door en bij het rustsignaal stond het scorebord al op 6-1. Het eerste doelpunt in de tweede helft was van de Osse formatie, maar daarna liep Gassel vrouwen 1 vrij gemakkelijk uit naar een 9-1 voorsprong. Uiteindelijk werd het thuispubliek ook nog getrakteerd op een tiende treffer en dus werd het dikverdiende Gasselse overwinning met dubbele cijfers. Topscoorster aan Gasselse zijde werd Anouk van Thiel met zes treffers. Haar zus Lieke van Thiel was driemaal succesvol en verder was er nog één eigen doelpunt.


Gassel JO11-1 achterhaalt koploper, knap gelijkspel van JO17-1
  |  zaterdag 04 november 2017  |

Deze zaterdag was het een drukte van belang op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel want voor alle jeugdteams van de VV Gassel stond een thuisduel op de agenda. Voor maar liefst drie teams, te weten Gassel JO17-1, Gassel JO11-1 en Gassel JO9-1, was de tegenstander van vandaag de nog zonder puntverlies zijnde koploper. De JO17-1 moest het opnemen tegen Vitesse JO17-2. De Gennepse formatie had in de vijf tot dusver gewonnen duels al 44 keer gescoord. De technische staf van de Gasselnaren besloot daarom om de tactiek dit keer aan te passen aan de tegenstander. Dit betekende flink inzakken en loeren op de counter. De thuisploeg hield prima stand, maar in ongeveer de 25e minuut kwam Vitesse '08 JO-17-2 op een 0-1 voorsprong. Na een paar klutssituaties viel de bal precies voor een Gennepse aanvaller. Die liet doelman Jasper Verstegen vervolgens kansloos met een laag schot in de hoek. Aan de andere kant kregen de Gasselnaren niet echt kansen. Dylan Siroen was wel bijna succesvol uit een vrije trap, maar de inzet ging net over. In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Dankzij een prima inzet werd keurig tegenstand geboden. De gekozen tactiek bleek ook de juiste want een minuut of tien voor tijd kwam Gassel JO17-1 via een hele snelle tegenstoot op gelijke hoogte. Een door de Gasselse defensie ver naar voren getrapte bal bracht Hans van Haren in stelling. Hij speelde een tegenstander uit waarna hij de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen schoot. Na deze gelijkmaker was Vitesse '08 JO17-2 duidelijk even van slag en ging men alleen nog maar lange ballen spelen. De thuisploeg kreeg hierdoor meer ruimte. Het lukte helaas echter niet om hiervan te profiteren met een tweede winnende treffer. Goede schoten van Dylan Siroen en Teun Hendriks troffen geen doel en na een prima aanval leidde een schot van Tygo Daamen tot een ingooi voor de tegenstander. Al met al een prima resultaat van de Gasselnaren die dus voor hun uitstekende werklust werden beloond. Gassel JO13-1 speelde op eigen veld de gemeentelijke derby tegen ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO13-2. Het waren de bezoekende gemeentegenoten die er met drie punten vandoor gingen dankzij een 1-4 overwinning. Het was een leuke wedstrijd waarbij de bezoekers een wat beter veldspel hadden en de thuisploeg op inzet de sterkste was. Na ongeveer vijftien minuten spelen en kansen aan weerszijde kwam Gassel JO13-1 op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Jelle van Deventer. Helaas hield de voorsprong niet lang stand en nog voor rust werd het door een toevallige afstandspegel en een foutje in de verdediging 1-2. De donderspeech van de technische staf in de rust om scherp te beginnen, had blijkbaar weinig effect want het waren de bezoekers die hard uit de startblokken kwamen en door twee keurige goals werd het binnen tien minuten zowel 1-3 als 1-4. Daarna werd Gassel JO13-1 door inzet eigenlijk weer de betere partij, maar dat mocht niet baten. Complimenten voor de Gasselse verdediging die een hoop kansen wisten af te zwakken tot halve kansen. Gassel JO11-1 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van SES JO11-2. De bezoekers uit Langenboom hadden drie punten meer, dus was een Gasselse overwinning noodzakelijk om de koploper te kunnen achterhalen. Het werd een zeer spannende wedstrijd die in een 3-3 gelijkspel leek te gaan eindigen, maar vlak voor tijd zorgde Tygo van Deventer er met zijn vierde treffer van de ochtend voor dat de Gasselse formatie toch als winnaar van het veld kon stappen.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 bleek vandaag duidelijk een maatje te klein voor UDI '19/CSU JO9-4. De Udenaren hadden in de eerste vier competitiewedstrijden al een doelsaldo opgebouwd van 70-03 en de Gasselnaren kwamen direct vanaf de aftrap zwaar onder druk. Al binnen vier minuten stond het 0-3 en gaandeweg de eerste helft liep de achterstand ' op tot negen doelpunten. De Gasselse formatie wist amper in de buurt van het Udense doel te komen. Vlak voor het rustsignaal scoorde Sven Willems bijna een eretreffer, maar zijn inzet belandde tegen de binnenkant van de paal. In de eerste minuut van de tweede helft zorgde Eus Arts met een strak laag schot dat de Gasselse eer in elk geval was gered. Vervolgens ging UDI '19/CSU JO9-4 weer rustig verder met veel doelpunten scoren en was er voor Gassel JO9-1, dat ook nog zonder wisselspelers moest aantreden, geen houden aan. Uiteindelijk stopte de teller bij 22 tegendoelpunten en dus een 1-22 eindstand. Onder grote publieke belangstelling speelde Gassel JO7-1/JO7-2 deze zaterdag tegen streekgenoot Hapse Boys JO7-1/JO7-2. Vol enthousiasme gingen de ploegen er flink tegenaan en werden de toeschouwers getrakteerd op een flink aantal mooie doelpunten.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Derbynederlaag Gassel 1, wel prima zeges voor Gassel 3, 4 en VR1
  |  zondag 29 oktober 2017  |

Ook op deze laatste zondag van oktober 2018 was er voor de Gasselse seniorenteams wederom een compleet programma. Dankzij drie overwinningen werden er uiteindelijk negen punten verzameld. Gassel 1 is op bezoek bij gemeentegenoot Estria 1 uit Escharen tegen een nederlaag aangelopen. Gezien het spelbeeld van de wedstrijd was de uitslag terecht. De thuisploeg was de bovenliggende partij, zowel qua voetbal als qua instelling. De Gasselse formatie kon daar niet genoeg tegenin brengen. In de eerste helft hield Gassel 1, mede dankzij doelman Rik van der Loop de thuisploeg nog van scoren af, maar na de rust ging het toch mis voor de bezoekers. Na een defensieve fout als gevolg van slecht opbouwen van de Gasselse formatie kon een Estria speler ongehinderd doorlopen richting Gassels doel en dit buitenkansje werd dankbaar benut, 1-0. Halverwege de tweede helft besliste de thuisploeg de wedstrijd door uit een corner op 2-0 te komen. Gassel 1 ging dus met lege handen huiswaarts en zal zich volgende week kunnen revancheren van deze nederlaag. Gassel 2 moest in Haps aantreden tegen Hapse Boys 4. In de eerste tien minuten van de wedstrijd golfde het spel wat op en neer. Ondanks het extra uur slaap maakten de Gasselnaren niet echt een wakkere indruk. Gevolg hiervan was een groot aantal slappe en niet zuivere passes. De thuisploeg leek te kunnen profiteren van een door de Gasselse formatie zo maar ingeleverde bal, maar het doelpunt werd gelukkig afgekeurd vanwege buitenspel. Na ruim een kwartier spelen kwam Gassel 2 wel op een 1-0 achterstand. Een aanval van de Gasselnaren werd door Hapse Boys 4 onderbroken met een verre trap naar voren waarna doelman Cas van Spijk kansloos was bij een één-tegen-één situatie. In de resterende speeltijd van de eerste helft bakte de Gasselse formatie er nog steeds weinig van. De thuisploeg speelde vrijuit en via een aanval over rechts was het opnieuw raak. De 2-0 tussenstand was tevens ook de ruststand. Ook na het kwartiertje rust bleek Gassel 2 nog noet wakker genoeg want al in de eerste minuut van de tweede helft maakten de Hapsenaren er 3-0 van. Pas na ruim een uur wedstrijd kwam er eindelijk wat beleving in de Gasselse ploeg. Dit was echter niet voldoende om nog wat aan de opgelopen achterstand te voldoen. Omdat de Hapse formatie de kansen op een vierde treffer onbenut liet, eindigde het duel in 3-0. Gezien het vertoonde spel is er voor de Gasselnaren veel werk aan de winkel tijdens de komende trainingen. Gassel 3 moest voor de tweede keer dit seizoen op eigen veld aantreden tegen SV Milsbeek 2. Op 17 september 2017 eindigde een bekerpoulewedstrijd tussen beide ploegen in 3-3. Dit keer vielen er opnieuw zes doelpunten. Vier daarvan werden echter gescoord door de Gasselnaren en dus wonnen zij met 4-2. Het waren de bezoekers die in de twaalfde minuut de score wisten te openen. Een Milsbeekse steekpass werd verkeerd ingeschat door een Gasselse verdediger en vervolgens leidde niet adequaat ingrijpen tot de 0-1. In de slotfase van de eerste helft was Gassel 3 tot tweemaal toe heel dichtbij de gelijkmaker. Na een goede aanval kwam Bart Loeffen echter een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken na een lage voorzet van William de Kleijn. Vervolgens werd een schot van Dirk Verbruggen gekeerd door de doelman. Al vrij snel in de tweede helft kon het scorebord wel op 1-1 worden gezet. Een steekpass van Rob ten Haaf splijtte de defensie van SV Milsbeek 2 waarna Bart Loeffen de bal vakkundig langs de keeper in de goal tikte. Nog geen minuut later voorkwam doelman Anton de Wit met een prima redding dat Gasselse onoplettendheid een 1-2 achterstand opleverde. Gassel 3 ging op zoek naar een voorsprong. William de Kleijn leek met een bekeken vrije trap te gaan scoren, maar de doelman wist de inzet nog net uit de hoek te tikken. Nadat Anton de Wit opnieuw prima had ingegrepen, was het aan de andere kant wel raak voor de thuisploeg. Na voorbereidend werk van Tom van Raaij draaide Bart Loeffen om zijn directe tegenstander heen waarna hij de bal in de linkerhoek schoot. Vier minuten later kwamen de Gasselnaren heel goed weg want na een redding van Anton de Wit kreeg een Milsbeekse speler de rebound niet in een leeg doel. De daaropvolgende aanval leverde een 3-1 voorsprong op. Dirk Verbruggen speelde vier tegenstanders uit en legde terug op Rob ten Haaf die de bal vervolgens vanaf een meter of 25 buiten het bereik van de doelman tegen de touwen knalde. Ook in de slotfase was er nog genoeg spektakel voor de aanwezige toeschouwers. Zo werd een schot van Bart Loeffen over de doelman nog net van de lijn gehaald door een verdediger. Tom van Raaij alias de Tovenaar had vervolgens wel succes met een schot vanaf randje zestien na een dieptepass van William de Kleijn. In de slotseconde werd de uitblinkende doelman Anton de Wit uitgespeeld door de spits van SV Milsbeek 2 waarmee de eindstand dus op 4-2 werd bepaald. Net als Gassel 1 kwam ook Gassel 4 deze wedstrijdronde in actie voor een gemeentelijke derby. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was GVV '57 4 de tegenstander. Na zo'n tien minuten wedstrijd leidde slecht uitverdedigen tot een 0-1 achterstand. Binnen vijf minuten hadden de Gasselnaren de achterstand ongedaan gemaakt. Kenny Borgers ging op snelheid alleen door en legde de bal vervolgens mooi af op Bart Meijer die netjes binnen tikte. De Gasselse formatie was de bovenliggende partij en dit leidde tot tal van grote kansen om op een 2-1 voorsprong te komen. Het benutten ervan lukte echter telkens net niet. Zo ging een kopbal van Riny van der Venne rakelings naast en werd een ineens op de slof genomen inzet van Arthur Rikken nog net gekeerd door de doelman. De Gasselse aanvallers kwamen een pas te laat voor de rebound. Na de rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Gassel 4 die de overhand had en volop kansen kreeg. In de zestigste minuut ging de bal dan toch eindelijk voor de tweede keer het Graafse doel in. Het was Broos Meijs die scoorde met een vrije trap vanaf maar liefst 33,5 meter. Vijf minuten later werd de marge vergroot tot twee. Na een individuele actie langs de zijlijn gaf Rob Roefs de bal voor waarna Kenny Borgers de doelman kansloos liet. Toen Gassel 4 een kwartier voor tijd op een 4-1 voorsprong kwam, was deze derby defintief in Gassels voordeel beslist. Bart Meijer kopte de bal over de keeper en kreeg vervolgens een publiekswissel. In de resterende speeltijd scoorde GVV '57 4 nog wel een tweede treffer, maar de voorsprong van de thuisploeg kwam niet meer in gevaar. Door dit resultaat blijft Gassel 4 dus koploper. Het vrouwenelftal van de VV Gassel moest deze zondag al vroeg op pad want in Schijndel moest om 10:00 uur worden afgetrapt voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Avanti '31 vrouwen 1. Om aansluiting met de kop te houden was een overwinning eigenlijk een must. De Gasselse vrouwen begonnen sterk en kwamen via een fraaie treffer op een 0-1 voorsprong. Demi Verheugen schoot een corner voor de goal waarna Lieke van Thiel raak kopte. De thuisploeg wist vervolgens op gelijke hoogte te komen. Gassel vrouwen 1 liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en ging met goed veldspel op jacht naar een nieuwe voorsprong. Deze zou er ook komen. Wederom was het Lieke van Thiel die doel trof. Dit keer kon ze alleen op de goal af en schoot ze het leren monster strak in de hoek. De Schijndelse vrouwen slaagden erin om ook deze achterstand ongedaan te maken. De bezoeksters schakelden een tandje bij en dit leverde de 2-3 op. Opnieuw was het Lieke van Thiel die de bal langs de keepster schoot. Wat later in de eerste helft kon ook Anouk van Thiel als doelpuntenmaakster worden genoteerd. Ze bleef koel na een assist van Demi Verheugen. Nog voor het rustsignaal scoorde Avanti '31 vrouwen 1 de aansluitingstreffer. In de tweede helft kwamen de Gasselse vrouwen op een 3-5 voorsprong. Na een vrije trap van Maike Arts liep Lieke van Thiel goed in en schoot ze de bal in de lange hoek binnen waarmee haar vierde treffer van de ochtend een feit was. In de resterende speeltijd bleef Gassel vrouwen 1 keurig overeind en dus konden de drie punten mee in de tas naar Gassel. Al met al een verdiende overwinning.


Gassel VR30+1 heeft de stijgende lijn te pakken in het 7x7 voetbal
  |  zondag 29 oktober 2017  |

Afgelopen vrijdagavond kwam Gassel VR30+1 voor de tweede keer in actie in het kader van de 7x7 najaarscompetitie 2017. Tegenstanders waren opnieuw FC Uden VR30+1 en Vorstenbossche Boys VR30+1. Als eerste werd er gespeeld tegen de vrouwen uit Vorstenbosch. Werd er vorige keer nog met 5-1 verloren, dit keer eindigde het duel in 0-3. Ook in de de tweede wedstrijd van de avond bleek duidelijk dat de Gasselse vrouwen de stijgende lijn te pakken hebben. Weliswaar bleek FC Uden VR30+1 met 0-2 te sterk, maar dit was een aanzienlijk beter resultaat dan de 0-6 nederlaag in de eerste ontmoeting op vrijdag 07 oktober 2017. Gassel VR30+1 speelde alleraardigst, maar door wat foutjes en toch nog wel wat gebrek aan conditie lukte het nog niet om een duel winnend af te sluiten. Vermeldenswaardig was verder nog het prima debuut van Marijn van Kouwen. Ze bleek een natuurtalent. Daarnaast had Hanneke Peperkamp zelfs oppas voor haar jarige dochter geregeld om mee te kunnen spelen. De volgende speelronde is op vrijdag 17 november 2017 op de thuishaven van VV Gassel.


Tegenstanders voor Gassel 3 en VR1 in derde bekerronde bekend
  |  zondag 29 oktober 2017  |

Inmiddels is door de KNVB in het district Zuid II de loting verricht voor de derde ronde van het bekertoernooi 2017-2018 van de vrouwenteams en de lagere seniorenteams. Namens de VV Gassel gingen drie teams in de kokers. Voor Gassel 3 kwam er een thuiswedstrijd tegen SV United/BVV '27 2 uitgerold. De tegenstander uit het Limburgse Wanssum speelt dit seizoen in de reserve 5e klasse 13 en staat daarin momenteel in de subtop met zes punten uit drie duels. Bij winst zitten de Gasselnaren bij de laatste zestien. Gassel 4 heeft het het best getroffen bij de loting want de Gasselse formatie kreeg namelijk een vrijlot. In het bekertoernooi van de reserve zesde klasse hebben 47 teams zich geplaatst voor de 3e ronde. In deze 3e ronde worden 15 tussenwedstrijden gespeeld om te komen tot 32 teams. Gassel 4 is samen met zestien andere teams vrijgeloot en dus verzekerd van een plaats bij de laatste 32. Het vrouwenelftal van de VV Gassel heeft een uitwedstrijd geloot. Tegenstander is ST SVEB/Sporting vrouwen 1 uit Broekhuizenvorst. Vorig seizoen stond dit duel in de competitie 2016-2017 ook op het programma tijdens de laatste wedstrijdronde. De Gasselse vrouwen zegevierden toen met 5-6. Dit seizoen speelt de formatie uit Broekhuizenvorst in de 4e klasse 2 waarin het tot dusver drie punten heeft verzameld in vier gespeelde duels. Inzet van dit bekerduel is een ticket voor de kwartfinale. Speeldatum voor de bekerduels van Gassel 2 en Gassel vrouwen 1 is zondag 17 december 2017. Mocht er na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord staan, dan wordt er niet verlengd maar worden er direct strafschoppen genomen.


Gassel JO11-1 verslaat koploper, mooie derbyzege Gassel JO9-1
  |  zaterdag 28 oktober 2017  |

Op deze laatste zaterdag voor het ingaan van de wintertijd kwamen alle jeugdteams van de VV Gassel in actie. De velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel hadden een rustig dagje want er stonden alleen uitduels op het programma. Gassel JO17-1 moest op bezoek bij VCA JO17-1. De Gasselnaren wisten weliswaar de ongeslagen status te behouden, maar kregen maar één punt bijgeschreven door een 1-1 gelijkspel. Gezien het wedstrijdbeeld en de kansen die beide ploegen kregen, was dit een terechte uitslag. In ongeveer de tiende minuut van de eerste helft zette Hans van Haren de Gasselnaren via een prima doelpunt op een 0-1 voorsprong. Na een voorzet van Dylan Siroen nam hij de bal op de borst aan, passeerde een tegenstander en schoot hij de bal vervolgens rustig in de hoek. De bezoekers dachten dat ze hiermee wel voldoende inspanning hadden geleverd want tot aan het rustsignaal werd er nauwelijks nog gevoetbald. VCA JO17-1 profiteerde van de passiviteit aan Gasselse zijde en kwam op gelijke hoogte. Doelman Jasper Verstegen wist een vrije trap te keren, maar was daarna kansloos toen een speler van de thuisploeg ongehinderd de rebound kon binnen schieten. Aan de andere kant belandde een inzet van Teun Hendriks nog tegen de lat. Na weer op scherp te zijn gezet door de technische staf begon Gassel JO17-1 goed aan de tweede helft. Toch waren de beste kansen hierin voor de formatie uit Sint-Agatha. Doelman Jasper Verstegen wist met diverse fabuleuze reddingen zijn ploeg te behoeden voor een achterstand en werd hiermee ook bekroond tot "Man of the Match". Namens de bezoekers hadden onder andere Jim Classens en Hans van Haren nog kans op de winnende tweede treffer, maar hun inzetten gingen niet tegen de touwen en dus eindigde het duel in 1-1. Voor Gassel JO13-1 stond de uitwedstrijd tegen UDI '19/CSU JO13-4 op de agenda. De Gasselnaren slaagden er niet in om de thuisploeg het eerste puntverlies te bezorgen. Na de openingstreffer van de Udenaren zorgde Jelle van Deventer voor de Gasselse gelijkmaker. Hij rondde het mooi af na een prima voorzet van Rens Jansen. Daarna kwam UDI '19/CSU JO13-4 opnieuw op voorsprong en in de resterende speeltijd werd deze vergroot tot 4-1. Na de rust probeerde Gassel JO13-1 het wel, maar de Udense formatie bleek gewoon te sterk. Gedurende de tweede helft liep de achterstand steeds verder op en na het eindsignaal stond er een 10-1 stand op het scorebord. Net als de JO13-1 kreeg ook Gassel JO11-1 vandaag te maken met een tegenstander die nog steeds maximale score had. De Zwaluw JO11-1 stond met twaalf punten uit vier duels fier aan kop, dus de Gasselnaren konden zich opmaken voor een pittig duel. De bezoekers speelden een uitstekende wedstrijden en boekten een dikverdiende 2-7 uitoverwinning. Topscoorder aan Gasselse zijde werd Tygo van Deventer met drie doelpunten. Sil Verhallen was tweemaal succesvol en Jazz Goossens en Gijs Thijsen wisten beide de Oeffeltse doelman eenmaal kansloos te laten.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 moest deze wedstrijdronde in Grave aantreden voor de gemeentelijke derby tegen GVV '57 JO9-3. Beide ploegen maakten er een leuke pot van en zeker in de eerste helft was men aan elkaar gewaagd. Aanvankelijk werd er vooral veel strijd geleverd op het middenveld en hoefden de doelmannen weinig in actie te komen. Na zo'n tien minuten spelen kwamen de Gasselnaren op een 0-1 voorsprong. Sven Willems strafte een foutje van de Graafse keeper af. Vlak voor het rustsignaal was de stand weer in evenwicht. De bezoekers werkten de bal niet goed weg en moesten dit bekopen met de gelijkmaker. In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, maar naarmate de wedstrijd vorderde speelde het spel zich meer en meer af voor het Graafse doel. In de negende minuut na rust zorgde Binck van Roosmalen met een succesvolle strakke schuiver voor een nieuwe Gasselse voorsprong. Vervolgens kreeg Gassel JO9-1 volop prima om de marge te vergroten. Diverse inzetten van onder andere Eus Arts en Nienke Willems werden prima gekeerd door de doelman en ook gingen er nogal wat schoten naast de verkeerde kant van de paal. Door de nipte voorsprong bleef het spannend tot aan het laatste fluitsignaal. De Gasselse verdediging hield het hoofd koel en wist de aanvallers van GVV '57 JO9-3 in de tweede helft van scoren af te houden. Dankzij een 1-2 overwinning gingen de drie punten dus mee naar Gassel. De spelers en technische staf van Gassel JO7-1/JO7-2 moesten deze zaterdag al vroeg op pad want de aftrap van het uitduel tegen SIOL JO7-1/JO7-2 was al om 08:45 uur. In Katwijk kregen de aanwezige toeschouwers een leuke wedstrijd te zien.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Ook Gassel 3 via succesvolle penaltyserie naar de 3e bekerronde
  |  woensdag 25 oktober 2017  |

Afgelopen dinsdagavond stond voor Gassel 3 de tweede ronde bekerwedstrijd tegen Heijen 2 op het programma. Op een niet geheel uitverkocht sportpark "de Oude Kamp" in Gassel waren het de bezoekers uit Heijen die in de eerste helft de score wisten te openen. De Gasselnaren kwamen vervolgens langszij via een door William de Kleijn binnen geschoten vrije trap. Wat later in de wedstrijd werd er een overtreding gemaakt op William de Kleijn binnen de beruchte lijnen, waarna Tom van Raaij de toegekende strafschop feilloos benutte. Echter nog voor het rustsignaal wist ook Heijen 2 voor de tweede maal te scoren en dus een 2-2 ruststand. In de tweede helft ging het gelijk op en waren er kansen over een weer. De Gasselse formatie kwam op een 3-2 voorsprong via Kenny Borgers die een fout in de Heijense defensie genadeloos aftrafte. De 3-2 tussenstand leek vervolgens ook de eindstand te gaan worden, maar in de laatste minuut slaagden de bezoekers er toch nog in op opnieuw op gelijke hoogte te komen. Dus moest er net als bij het bekerduel van Gassel 4 een strafschoppenserie aan te pas komen om te bepalen wie het ticket voor de derde bekerronde in ontvangst mocht nemen. Bart Loeffen wist de eerste Gasselse strafschop te benutten. Vervolgens was er een Heijense misser waarna ook de inzet van Bram Driessen niet tegen de touwen ging. Bij Heijen 2 was de tweede pingel wel raak en dus een 1-1 tussenstand. Via William de Kleijn en een speler van Heijen 2 werd het daarna 2-2. Kenny Borgers zorgde voor een 3-2 voorsprong. Omdat de gasten opnieuw een strafschop niet wisten benutten, kon Tom van Raaij als vijfde Gasselse strafschopnemer de beslissing brengen. Net als eerder in de wedstrijd wist hij ook dit keer de Heijense doelman kansloos te laten en dus won Gassel 3 de strafschoppenserie met 4-2. Wie de tegenstander wordt van de Gasselnaren in de derde bekerronde is op dit moment nog niet bekend. Tot dusver is het een zeer succesvol bekerseizoen voor het seniorenvoetbal van de VV Gassel want inmiddels hebben Gassel 3, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 zich geplaatst voor de derde ronde. Gassel 1 kan hier nog bijkomen, maar dan moet er op zondag 12 november a.s. wel worden afgerekend met Ysselsteyn 1.


Eenvoudige thuiswinst Gassel 1, Gassel 4 door naar 3e bekerronde
  |  zondag 22 oktober 2017  |

Op deze regenachtige zondag stond voor de seniorenteams van de VV Gassel een gevarieerd wedstrijdprogramma gepland. Zo kwamen Gassel 1 en Gassel 3 in actie voor respectievelijk een reguliere competitiewedstrijd en een inhaalduel. Het vierde elftal had bekerverplichtingen en Gassel vrouwen 1 speelde een oefenwedstrijd. Het Vlaggeschip van de VV Gassel heeft de thuiswedstrijd tegen Ruwaard 1 uit Oss met 6-1 gewonnen, geen verrassing gezien de klassering van beide ploegen op de ranglijst. Ook in het spel was het niveauverschil duidelijk, al binnen vijf minuten had Gassel 1 via Paul Cornelissen op een 2-0 voorsprong kunnen staan, maar de afronding liet te wensen over. Halverwege de eerste helft was de thuisploeg dan wel doeltreffend, Paul Cornelissen vond Ramon van der Venne die beheerst raak schoot. Hierna haperde de Gasselse doelpuntenproductie totdat net voor de thee Roel Strik op aangeven van Don van der Wiel raak kon koppen. Direct na de thee was het Joris van Bommel, die na matig keeperswerk van de Ruwaard-doelman, de 3-0 kon binnenprikken. Hierna volgde een zeer rommelige fase waarin de bezoekers zelfs nog doel konden treffen. In de slotfase herpakte Gassel 1 zich weer en via Ramon van der Venne, Guido Sprengers en Joris van Raaij werd de score uitgebreid tot 6-1. Volgende week zal er meer tegenstand zijn wanneer de Gasselse formatie op bezoek gaat bij de koploper uit Escharen. Gassel 3 slaagde er helaas niet in om de drie punten in Gassel te houden. JVC Cuijk 3 zegevierde uiteindelijk met 3-5. Halverwege deze inhaalwedstrijd zag het er helemaal nog niet naar uit dat de thuisploeg puntloos zou blijven want bij de rust stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Na goed doorgaan gaf Johan Jaspers de bal breed op Bart Loeffen, die behield het overzicht en bracht William de Kleijn in stelling die vervolgens rustig binnen schoot. Wat later in de eerste helft leverde een prima Gasselse aanval een tweede treffer op. Na een veroverde bal stuurde Bas van Raaij Dirk Verbruggen de diepte in. Die zocht de achterlijn op en legde de bal terug op Bart Loeffen en hij liet de doelman kansloos. Al vrij snel in de tweede helft was de aansluitingstreffer een feit. Na eerst nog een bal op de lat, ging wat later een kopbal wel de touwen. Vervolgens werd het 2-2 waarna Gassel 3 opnieuw op voorsprong wist te komen. William de Kleijn schoot een vrije trap keurig over het muurtje in het doel. Helaas kon de 3-2 voorsprong niet worden vastgehouden. De Cuijkse formatie wist niet alleen op gelijke hoogte te komen, maar uiteindelijk via nog twee doelpunten meer ook nog te winnen. Gassel 4 moest vandaag in het kader van het bekertoernooi in Sint-Anthonis aantreden. Inzet van het duel tegen DSV 6 was een plaats in de derde ronde. Gedurende de wedstrijd waren er weinig kansen van beide kanten. De ploegen bleken aan de elkaar gewaagd, waarbij DSV 6 technisch wat vaardiger bleek en de Gasselnaren qua strijdlust en fysieke gesteldheid de betere waren. Ongeveer halverwege de eerste helft kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong. Vlak nadat doelman Kevin Siroen een bal fraai uit de kruising had getikt, dook hij ongelukkig over een houdbare bal heen. Gassel 4 kreeg voor de rust nog een hele grote kans op de gelijkmaker. Na een prima voorzet van Bart Meijer kopte Rob Roefs echter rakelings naast. In de tweede helft hadden de Gasselnaren het betere van het spel en was de thuisploeg steeds minder vaak te vinden op de Gasselse speelhelft. De verdiende gelijkmaker kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Na een corner ving Kenny Borgers de afgeslagen bal zelf weer op waarna hij van afstand direct op goal schoot. De doelman probeerde de bal nog te pakken, maar via zijn handen ging het leren monster toch het doel in. In de resterende speelminuten werd er niet meer gescoord en dus moesten strafschoppen de beslissing gaan brengen. Na twee keer vijf strafschoppen, genomen volgens het ABAB-systeem dus er zullen geen rechtszaken gaan volgen, stond het 4-4 en dus ging het door met strafschop nummer zes voor DSV 6. Doelman Kevin Siroen werd de held van de middag want niet alleen wist hij de zesde DSV-strafschop fraai uit de hoek te tikken, vervolgens schoot hij zelf de zesde Gasselse pingel wel tegen de touwen.
Klik hier voor een kort filmpje van de beslissende strafschoppen.
 Gassel 4 gaat binnenkort dus de kokers in bij de loting voor de 3e ronde van het bekertoernooi 2017-2018. De oefenuitwedstrijd van Gassel vrouwen 1 tegen Constantia vrouwen 1 dat eveneens uitkomt in de 4e klasse werd er eentje in de categorie "snel vergeten en weinig woorden aan vuil maken". Het treffen in Wanroij eindigde namelijk in een 8-0 nederlaag. Gassel 2 had deze zondag geen inhaal- of bekerverplichtingen.


Ingezonden: Verslag van 4e editie gemeentelijke jeugdvoetbaldag
  |  zondag 22 oktober 2017  |

Op zaterdag 21 oktober 2017 vond de traditionele jeugdvoetbaldag plaats, dit jaar met als gastheer VV Gassel. Vol enthousiasme en verwachting verzamelden zich vanaf 8:45 uur deelnemers, leiders en ouders van de O7, O9 en O11 op het mooi gelegen sportpark "de Oude Kamp". Een dag, die net als veel andere activiteiten door het jaar heen bijdraagt aan de steeds grotere samenhang binnen de EGS, en waarbij, net als in het winter zaaltoernooi in de kerstvakantie, ook gemeentegenoot VV Gassel inmiddels trouw aansluit. De opening vond plaats door Eric van Boekel, voorzitter van onze gastheren, die iedereen van harte welkom heette en nog even stilstond bij het overlijden van leider Rolf Thelen van EGS JO13-3, gevolgd door een respectvolle 1 minuut stilte. Het programma bestond dit jaar uit de bekende mixcompetitie in de opblaasbare velden, aangevuld met eveneens opblaasbare pannaveldjes, een penaltywedstrijd en een "snelheidsmeter".

Gemeentelijke voetbaldag editie 2017>

Leuk om te zien dat we de jeugd een groot plezier doen met deze dag want onder enorm fanatisme speelden de kids hun onderlinge wedstrijdjes en namen zij deel aan de overige activiteiten. Dit fanatisme ondervonden ook de keepers van de eerste elftallen van onze clubs die we bereid hadden gevonden om het doel tijdens de penaltywedstrijd te verdedigen. Nadat het begin van de ochtend nog wat met wat motregen begon, werd het gelukkig al snel droog en voordat iedereen het besefte was de ochtend al weer voorbij. Alvorens naar huis te gaan kregen alle deelnemers en begeleiders nog een mooi presentje mee in de vorm van een voetbalschoenentasje, met dank aan sponsorbijdragen van De Waal Vastgoed en Bento Sport aangevuld door het jeugdbudget van de EGS en VV Gassel.

Gemeentelijke voetbaldag editie 2017>

Vanaf 13.30 uur was het tijd voor het 2e deel, nl de iets oudere jeugd van O13 en O15. Bij de start van het middagprogramma bleek dat er ondanks duidelijke communicatielijnen toch een aantal begeleiders niet waren verschenen. Gelukkig waren enkele andere aanwezige mensen bereid om de opengevallen plekken enthousiast op te vullen. De deelnemers en overige aanwezigen genoten 's middags van een heerlijk nazomerzonnetje en ook hier was het enthousiasme en sportief fanatisme onder de deelnemers weer groot. Rond 17:00 uur zat de dag erop en ging ook de middaggroep naar huis met het voornoemde presentje. Dank gaat uit naar gastheer VV Gassel voor de gastvrije ontvangst en de goede organisatie van de kantine, accommodatie en materialen. Tevens naar de scheidsrechters, teambegeleiders, keepers van de 1e elftallen en overige vrijwilligers, die de dag tot een succes hebben gemaakt. Mede dankzij deze belangeloze inzet hebben wij als clubs reden van bestaan en wij en onze voetbaljeugd een mooie toekomst.

Gemeentelijke voetbaldag editie 2017>

De commissie voetbaldag bestond dit jaar uit de volgende heren: Rene de Waal, Peter Veekens, Marinho de Kleijn, Robby van Boekel, Willy Gerrits, Maurice van Deventer a.i. en Roeland Hoffmann. Bovenstaande foto's zijn van Matt Gerrits.


Jaarlijkse speciaalbieravond dit keer op vrijdag 17 november 2017
  |  maandag 16 oktober 2017  |

Zoals de laatste jaren gebruikelijk organiseert VV Gassel ook dit jaar weer de speciaalbieravond. Deze activiteit vindt dit keer plaats op vrijdagavond 17 november 2017. Op die avond zullen de dames van Gassel VR30+1 hun eerste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie 2017 spelen en zal er door de seniorenteams ook worden getraind van 19:45 uur tot ca. 21:00 uur. De training van donderdag 16 november 2017 komt daarmee te vervallen. Tijdens de speciaalbieravond zal een nieuw speciaal biertje op de tap worden geïntroduceerd. De eerste twee drankjes zijn gratis. Waarschijnlijk zullen tijdens deze avond ook de verschillende genomineerden voor de sportman en sportvrouw van het jaar verkiezing bekend worden gemaakt. Dus voor een gezellige avond; kom dan op vrijdag 17 november a.s. naar de kantine van VV Gassel!


Eerste competitienederlaag Gassel 1, wel zeges voor 2e, 4e en VR1
  |  zondag 15 oktober 2017  |

Onder zeer zonnige weersomstandigheden kwamen vandaag allevijf de seniorenteams van de VV Gassel in actie. Voor Gassel 1 werd het helaas geen mooie zondag geworden want de Gasselse formatie liep tegen het eerste puntverlies van deze competitie aan. VIOS '38 1 uit Beugen ging er met een geniepige 0-1 overwinning vandoor. Gassel 1 was de bovenliggende partij, maar zoals wel vaker was het benutten van kansen niet aan de Gasselnaren besteed. In de eerste helft was het namens de thuisploeg Ramon van der Venne die twee grote kansen niet kon verzilveren. Ook andere kansen waren niet aan de Gasselse voorwaartsen besteed. Aan de andere kant leek de Gasselse doelman Rik van der Loop in de eerste helft een vrije zondag te hebben. In de tweede helft was het spelbeeld in eerste instantie onveranderd. Gassel 1 was via wederom Ramon van der Venne dichtbij. Even later was het Hans van Houtum die namens de gastheren de lat raakte. Het leek de Gasselse formatie ook niet mee te zitten. Aan de andere liet VIOS '38 1 bij een van de spaarzame uitvallen wel zien hoe de kansen benut dienen te worden. De aanval werd fraai afgerond via een hakje achter het standbeen en dus 0-1. Hierna probeerde Gassel 1 nog met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar helaas mocht het niet baten waardoor de eerste nederlaag van de competitie een feit was. Gassel 2 kreeg bezoek van ST De Willy's/SC st Hubert 2. Het waren de bezoekers die na ruim tien minuten spelen als eerste wisten te scoren. Na een rare klutsbal op het middenveld was de tegenstander binnen twee passes door de verraste Gasselse defensie heen waarna de uitkomende doelman Cas van Spijk werd geklopt door een boogbal. De thuisploeg ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Een harde poeier van Bram Driessen werd echter gekeerd door de keeper en niet veel later vloog een kopbal van Sjors Cuppen na een corner rakelings over de kruising. Amper twee minuten later eindigde een goede aanval over rechts tot een corner. Daaruit leek Dirk Vollenberg met een geplaatste kopbal te gaan scoren, maar de keeper wist de bal nog net uit de kruising te tikken. Kort nadat ook nog een kopbal van Sjors Cuppen net naast was gegaan, voorkwam aan de andere kant Cas van Spijk een grotere achterstand door een uitstekende ingreep bij een doorgebroken aanvaller. Op slag van rust zorgde Ryan Siroen voor de verdiende gelijkmaker. Hij kopte raak na een indraaiende corner vanaf rechts. De eerste echte kans van de tweede helft was voor Gassel 2 in de twaalfde minuut. Na een dieptepass legde Jochem Baltussen de bal terug op Roy van de Wiel wiens knal vervolgens slechts twintig centimeter over de lat vloog. Een minuut of tien later kon het thuispubliek wel de 2-1 vieren. Na een corner vanaf links schoot Sjors Cuppen de bal met zijn linker keihard via de onderkant van de lat tegen de touwen. Helaas voor hem bleek via de doellijntechnologie dat de bal al net over de lijn was na een inzet van Jarno Oppers waardoor die dus als doelpuntenmaker de boeken in ging. De Gasselse formatie bleef goed doorgaan en dit leidde tot een derde treffer. Na goed druk zetten van Mattijs van Spijk en Jarno Oppers was het eerstgenoemde die de bal door de benen van de keeper binnen tikte. Het samenwerkingsverband uit Sint-Hubert en Wilbertoord dacht een paar minuten later de aansluitingstreffer te hebben gescoord, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de resterende speeltijd werd niet meer gescoord en dus een verdiende overwinning voor het tweede elftal. Aanvankelijk leek het dus niet goed te gaan, maar vanaf het moment dat er voorin goed druk werd gezet was de thuisploeg duidelijk in het voordeel en kantelde het duel. Gassel 3 moest deze wedstrijdronde op bezoek bij V.V. Achates 3. dat met zes punten uit twee duels nog zonder puntverlies was. De Gasselnaren speelden een hele goede eerste helft en de gekozen taktiek bleek de juiste zijn want de thuisploeg wist ondanks veel balbezit en de nodige corners en vrije trappen niet tot echt uitgespeelde kansen te komen. Helaas kwamen de Gasselnaren op ongelukkige wijze toch op achterstand want na een voorzet werd de bal in eigen doel gekopt. Vlak voor rust liep de Gasselse formatie nog meer averij op. Doelman Anton de Wit wist een schot van afstand te keren, maar in de rebound ging het leren monster alsnog binnen. In de eerste minuten van de tweede helft scoorde de formatie uit Ottersum zowel de 3-0 als de 4-0 en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Via een benutte strafschop van Tom van Raaij na een overtreding op Dirk Verbruggen deed Gassel 3 daarna nog wel wat terug. Vervolgens liep V.V. Achates 3 uit naar een 6-1 voorsprong. Bas van Raaij zorgde nog voor een tweede Gasselse treffer door een afvallende bal na een corner ineens op de slof te nemen. Daarna was het weer de thuisploeg die de marge vergrootte tot 8-2. Dit leek de eindstand te gaan worden, maar in de slotminuut moest Gassel 3 nog een negende tegentreffer incasseren en dus een 9-2 eindstand. Gassel 4 had vandaag weinig moeite met Constantia 6. In Wanroij vloog bijna elke Gasselse inzet tegen de touwen en dit leidde tot een zeer overtuigende en dikverdiende 2-9 uitoverwinning. In de vijfde minuut zorgde Riny van der Venne voor de openingstreffer door de bal na een voorzet van Niels Driessen keurig binnen te koppen. Amper twee minuten later lag de bal voor de tweede keer in het Wanroijse doel. Opnieuw was Riny van der Venne de doelpuntenmaker. Dit keer schoot hij een afvallende bal met een flinke knal tegen de touwen. De Gasselse doelpuntenmachine draaide op volle toeren door en dit leidde ertoe dat er binnen twaalf minuten een 0-4 voorsprong op het scorebord stond. Met een prachtige lob vanaf de rand van het strafschopgebied over de keeper zorgde Kenny Borgers voor de derde Gasselse treffer. Daarna was het Bart Meijer die succes had met een mooie schuiver in de verre hoek. In de achttiende minuut kon de meegereisde Gasselse aanhang voor de vijfde keer een doelpunt vieren. Na een voorzet van Bart Meijer was het Riny van der Venne die op karatekid achtige wijze de bal achter de doelman schoot. De Gasselnaren waren vervolgens wat te gemakzuchtig en niet scherp genoeg in het verdedigen. Constantia 6 kon zodoende de achterstand verkleinen tot 2-5. Nog voor het einde van de eerste helft had Broos Meijs er 2-6 van gemaakt door na goed te zijn doorgelopen de bal in de verre hoek binnen te schieten. Al heel snel in de tweede helft werd het 2-7. Lars Huisman wurmde zich door alles en iedereen heen en profiteerde van een grote misser in de Wanroijse verdediging. In de tweede helft werd het wat onvriendelijker doordat een aantal spelers van de thuisploeg wat gefrusteerd was geraakt door de forse achterstand. De Gasselnaren bleven echter kalm en probeerden de score nog wat verder op te voeren. Kenny Borgers zorgde voor een achtste Gasselse treffer door een vrije trap op fraaie wijze in de kruising te schieten. Een minuut of twintig voor tijd nam hij ook de 2-9 voor zijn rekening via een verwoestende uithaal na een afvallende bal. In het vervolg van de wedstrijd waren er zeker kansen op de dubbele cijfers, maar deze werden net niet goed genoeg uitgespeeld. Al met al dus een prima pot van Gassel 4 waarin de tegenstander al heel snel merkte dat ze geen kans hadden op de drie punten. Het vrouwenelftal van de VV Gassel bleek deze zondag nog zoekende te zijn naar de goede vorm want de thuiswedstrijd tegen EVVC vrouwen 1 werd weliswaar nipt gewonnen, maar de thuisploeg maakte het zich onnodig moeilijk. In de eerste helft kwam Gassel vrouwen 1 op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Anouk van Thiel na een assist van Noa van Spijk. Hoewel er voor de rust geen kans werd weggeven kwamen de bezoeksters uit Vinkel in de eerste helft toch op 1-1 via een binnen geschoten vrije trap. In de tweede helft gingen de Gasselse vrouwen nog slordiger spelen en dit leverde de nodige kansen op voor EVVC vrouwen 1. Goed ingrijpen van Maike Arts bij een één-tegen-twee situatie voorkwam een 1-2 achterstand. Wat later greep ook keepster Neeltje Hendrix uitstekend in toen een Vinkelse speelster alleen voor haar opdook. Aan de andere kant lukte het de thuisploeg aanvankelijk ook niet om een tweede treffer te scoren. Een minuut of drie voor tijd zorgde Lieke van Thiel toch nog voor een nieuwe Gasselse voorsprong door de bal strak in de verre hoek binnen te schieten. In de resterende speelminuten gaf Gassel vrouwen 1 geen kans meer weg en dus kon de ploeg uiteindelijk toch drie punten laten bijschrijven.


Gassel JO9-1 wint doelpuntrijk duel, onnodige nederlaag JO11-1
  |  zaterdag 14 oktober 2017  |

Op deze stralende zaterdag kwamen slechts twee jeugdteams van de VV Gassel in actie. Gassel JO17-1 en Gassel JO13-1 hadden een vrije zaterdag vanwege een oneven aantal teams in de klasse en bij Gassel JO7-1/JO7-2 was er vandaag geen programma vanwege de herfstvakantie. Gassel JO11-1 werd in Cuijk verwacht voor de uitwedstrijd tegen JVC Cuijk JO11-5. De Gasselnaren leden uiteindelijk een onnodige 4-1 nederlaag. In de eerste helft had de Gasselse formatie een veldoverwicht en dit leidde ook tot diverse schoten op het Cuijkse doel. Een schot van Sil Verhallen ging echter net over en wat later schoot Tygo van Deventer rakelings naast na een voorzet van Sil Verhallen. Ook een poeier van Jasper van Acht leverde niet het gewenste resultaat op. In de eerste echte tegenaanval van de thuisploeg was het aan de andere kant wel raak. Gassel JO11-1 was deze tegenslag heel snel te boven want binnen een minuut was de stand weer in evenwicht. Na een prima één-tweetje met Tygo van Deventer liet Gijs Thijssen de doelman kansloos en dus 1-1. Hierna namen de Gasselnaren even wat te veel gas terug en de thuisploeg wist daar wel raad mee want in de slotfase van de eerste helft werd het via een tweetal frommelgoals 2-1 en vervolgens 3-1. In het eerste kwartier van de tweede helft had de Gasselse formatie opnieuw een veldoverwicht. Dit leidde ook tot enkele kansjes maar onder andere een inzet van Sil Verhallen na voorbereidend werk van Tygo van Deventer ging net naast de verkeerde kant van de paal. De eerste de beste counter van JVC Cuijk JO11-5 in de tweede helft leverde een vierde Cuijkse treffer op. Hierna was het geloof bij de Gasselnaren op een goed resultaat verdwenen. Vanwege een handsbal kreeg Gassel JO11-1 in de resterende speeltijd nog wel een strafschop toegekend, maar Tygo van Deventer wist deze niet te benutten. De uitwedstrijd van Gassel JO9-1 tegen ST SC st Hubert/De Willy's JO9-1 was zeer doelpuntrijk want er vielen maar liefst veertien doelpunten. De Gasselnaren maakten er acht en dus konden de drie punten in de tas mee naar Gassel. Na een wat aftastend begin schoot Nienke Willems in de zesde minuut na een passje van Sven Willems de 0-1 binnen. Enkele minuten later was doelman Tijl Schippers kansloos bij hard schot in kruising. Lang bleef de gelijke stand niet op het scorebord staan want na een verre trap van Finn Wijnen rondde Eus Arts het doeltreffend af. Na de time-out halverwege de eerste helft was er een uitstekende fase van Gassel JO9-1. Sven Willems veroverde de bal en schoot de 1-3 tegen de touwen. Bijna direct daarna was het Eus Arts die de bal van dichtbij kon binnen tikken en nog geen minuut later maakte Eus Arts er na een solo 1-5 van. De thuisploeg wist daarna via een goed uitgevoerde counter wat terug te doen. De Gasselse formatie bleef echter goed druk zetten en na een voorzet van Binck van Roosmalen vergrootte Eus Arts de marge weer tot vier. Even later nam hij ook het zevende Gasselse doelpunt voor zijn rekening en dus een 2-7 voorsprong. ST SC st Hubert/De Willy's JO9-1 gaf zich echter nog niet gewonnen en wist in de resterende speelminuten van de eerste helft terug te komen tot 4-7. In de tweede helft liep de Gasselse voorsprong nog verder terug tot zelfs 6-7. De Gasselnaren kregen echter tal van kansen om zelf ook tot scoren te komen, maar bij de thuisploeg stond er na de rust een andere keepster onder de lat en deze was in topvorm. Hoge ballen of schoten in de hoek van onder andere Renkse van Geffen en Lotte Thonies werden allemaal door haar klemvast gepakt of uit het doel getikt. Soms was Gassel JO9-1 ook wat te slordig in de afronding waardoor het dus razend spannend bleef. Een minuut of zes voor tijd zorgde Eus Arts voor wat meer lucht door er 6-8 van te maken. In de slotfase kregen beide ploegen nog diverse kansen, maar meer doelpunten bleven uit en dus een 6-8 eindstand van dit sportieve duel. Volgende week ligt de najaarscompetitie 2017 stil vanwege de herfstvakantie. Voor de Gasselse jeugdspelers is er dan wel de gemeentelijke voetbaldag die dit keer wordt gehouden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Gassel 1 houdt maximale score, Gassel 4 nog steeds ongeslagen
  |  zondag 08 oktober 2017  |

Gassel 1 blijft deze competitie nog steeds uitstekend presteren want ook de derde wedstrijd werd winnend afgesloten. Op bezoek bij VCO 1 in 't Oventje had de Gasselse formatie een heel gemakkelijke zondagmiddag. Onder toeziend oog van een aantal paarden konden de Gasselnaren vijf keer het net laten bollen. De eerste Gasselse treffer kwam op naam van Hans van Houtum. Zijn voorzet vanaf rechts bereikte geen van zijn medespelers maar belandde rechtstreeks in het dak van het doel, dus 0-1. Gassel 1 was heer en meester en het was wachten op de tweede goal. Ramon van der Venne kapte en draaide zichzelf knap vrij in het zestienmetergebied en rondde vervolgens fraai af, 0-2. Hierna was het wederom Hans van Houtum die het doel wist te vinden. Vanuit achteren kon hij ongehinderd opstomen tot aan de rand van het strafschopgebied van VCO 1 en vervolgens schoot hij ongehinderd de bal in de hoek. Ook nog voor de rust kon de Gasselse formatie de vierde treffer noteren. Na goed doorgaan van Roel Strik op rechts leverde hij een panklare voorzet af voor de opgekomen linksback Kevin Arts. Laatstgenoemde bleef oog-in-oog met de vijandelijke doelman koelbloedig en rondde beheerst af. Met een 0-4 stand gingen beide ploegen aan de thee. Gassel 1 leek op weg naar een monsterzege, maar na de rust had de ploeg nog wel heel veel de bal, maar werd er te slordig gespeeld om veel goals te maken. Daarvan was nog eenmaal sprake toen Roel Strik op aangeven van Ramon van der Venne van dichtbij binnen kop prikken, waarmee de eindstand van 0-5 was bepaald. Met negen punten uit drie duels en een doelsaldo van 10-0 blijft Gassel 1 daarmee koploper. Gassel 2 had een moeilijke middag in Boxmeer tegen Olympia '18 4. De thuisploeg bleek uiteindelijk met 6-0 te sterk. Al in de eerste minuut was de 1-0 een feit. Na balverlies op de rechterflank wist doelman Rik van der Loop de inzet nog net te keren, maar in de rebound was het alsnog raak. Al heel snel daarna dwarrelde een Boxmeers schot via de Gasselse doelman en de lat uiteinelijk achter de lijn. Na zo'n 35 minuten spelen werd het 3-0. Ook in de tweede helft hadden de Gasselnaren het lastig, mede door een gebrek aan fitte spelers. Dat de achterstand dan ook nog wat verder opliep was onvermijdelijk. Via een strak schot in de lange hoek buiten het bereik van doelman Rik van der Loop werd het 4-0. Roy van de Wiel zorgde daarna voor het eerste schot op het Boxmeerse doel. Gassel 2 ging nog wel op zoek naar een eretreffer, maar een goede uitbraak over rechts werd slechts beloond met een corner en een schot van Dirk Vollenberg ging net over. In de resterende speeltijd scoorde Olympia '18 4 nog tweemaal waarvan één keer wel heel duidelijk uit buitenspelpositie. De treffer werd echter wel geteld en dus een 6-0 uitnederlaag. Omdat de thuiswedstrijd van Gassel 3 tegen JVC Cuijk 3 was uitgesteld, kwam op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel alleen Gassel 4 in actie. Het vierde elftal behield de ongeslagen status dankij een nipte 2-1 overwinning op buurman HBV 4 uit Beers. Wel speelde de ploeg een matige wedstrijd. Er waren slechts een paar lichtpuntjes te vinden en die leverden twee Gasselse doelpunten op. De Beerse formatie was bij aanvang al meteen de fysiek sterkere ploeg en maakte het de thuisploeg lastig door zo nu en dan de botte bijl te hanteren. Dit zorgde ervoor dat er maar weinig kansen te noteren viel voor Gassel 4. HBV 4 kwam zelfs op voorsprong in de eerste helft. Vrijwel gelijk na de rust een goede fase van de Gasselse formatie welke resulteerde in de 1-1 door Broos Meijs. Na een afgeslagen aanval werd de bal door hem geplaatst in de linkerbovenhoek geschoten. Wat later was het Kenny Borgers die door de Beerse defensie soleerde en hard binnen schoot. De 2-1 voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar. Na een tumultueuze slotfase met twee gele kaarten en één rode kaart kon het Vierdt opgelucht ademhalen en weer drie punten laten bijschrijven. Het vrouwenelftal was helaas minder succesvol want in Vorstenbosch moest de eerste competitienederlaag worden geïncasseerd. Vorstenbossche Boys vrouwen 1 won namelijk met 3-2. De thuisploeg kwam op wat gelukkige wijze in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Maar nog voor het rustsignaal was de stand weer in evenwicht. Anouk van Thiel scoorde met een prachtig schot van afstand. In de tweede helft wist de thuisploeg opnieuw als eerste te scoren. Ook dit keer kwam Gassel vrouwen 1 wat later in het duel weer op gelijke hoogte. Na een mooie aanval over rechts via Michelle de Wit gaf Lieke van Thiel de bal voor waarna Anouk van Thiel raak schoot. De 2-2 tussenstand leek ook de eindstand te gaan worden, maar een minuut of twee voor tijd sloeg de thuisploeg alsnog keihard toe met een derde en ook winnende treffer.


Opnieuw ruime overwinningen voor Gassel JO17-1 en de JO11-1
  |  zaterdag 07 oktober 2017  |

Voor de Gasselse jeugdteams stonden vandaag een thuiswedstrijd op het programma. Alleen Gassel JO9-1 kwam niet in actie vanwege een oneven aantal teams in de klasse. Gassel JO17-1 wist de ongeslagen status in de najaarsreeks 2017 nog met minimaal één week te verlengen want na een gelijkspel en overwinning kon vandaag opnieuw een gewonnen wedstrijd genoteerd worden. De Gasselnaren waren duidelijk veel te sterk voor Juliana Mill J017-2. De dubbele cijfers waren zeker mogelijk geweest, maar uiteindelijk eindigde het in 8-0. In de eerste helft wist de thuisploeg tot tweemaal toe te scoren uit een corner. Eenmaal was het Hans van Haren die de bal binnen schoot en de andere keer liet Teun Hendriks het net bollen. Omdat ook Dylan Siroen de Millse goalie kansloos liet bij twee schoten van afstand, ging Gassel JO17-1 met een comfortabele 4-0 voorsprong de rust in. Ook in de tweede helft maakte de thuisploeg de dienst uit op het veld. Dat de score verder opliep was gezien het spelbeeld dan ook geen verrassing. Dylan Siroen scoorde met een schot vanaf een meter of twintig zijn derde van de middag. Ook Hans van Haren kwam tot drie doelpunten dankzij twee treffers na rust. Bij de ene treffer liep hij alle tegenstanders eruit waarna hij rustig in de hoek binnen schoot en bij de andere tikte hij de bal bij de tweede paal tegen de touwen na een uitstekende voorzet van Jim Classens. Teun Hendriks wist de doelman ook nog een keer te verschalken. Aan de andere kant had doelman Jasper Verstegen een zeer rustig middagje want de bezoekers slaagden er niet in om ook maar één schot op het Gasselse doel af te vuren. Gassel JO11-1 is ook prima begonnen aan de najaarscompetitie want er nog steeds sprake van de maximale score. Deze zaterdag werd op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 6-2 gewonnen van SJO Vianen Vooruit/HBV JO11-1. Beide ploegen speelden zeer fanatiek en de aanwezige toeschouwers werden dan ook getrakteerd op een spannende derby. Het was Gijs Thijssen die de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong zette. Na de gelijkmaker van de bezoekers, zorgde Tygo van Deventer ervoor dat er toch met een voorsprong gerust kon gaan worden. In de tweede helft werd het al vrij snel 3-1. Deze treffer was de mooiste van de wedstrijd. Na een vrije trap van Jasper van Acht nam Tygo van Deventer de bal ineens op de slof waarna deze in het doel vloog. Wat later in het duel zorgde Tygo van Deventer ook voor de 4-1. Tijdens deze fase en ook in het resterende deel van de wedstrijd was Gassel JO11-1 duidelijk de bovenliggende partij. Na de 5-1 van Tygo van Deventer wist SJO Vianen Vooruit/HBV JO11-1 nogmaals tegen te scoren. Topscoorder van de dag Tygo van Deventer nam het slotakkoord voor zijn rekening want met zijn vijfde treffer van de ochtend zette hij de 6-2 eindstand op het scorebord. De thuiswedstrijd van Gassel JO13-1 tegen Achilles Reek JO13-1 moest helaas voortijdig worden gestopt. Eigenlijk was het een kansloze dag voor de thuisploeg. Want al in de eerste minuut werd het 0-1 en binnen vijf minuten stond het 0-3. Hierdoor ging de kopjes meteen naar benden en dat resulteerde in een 0-10 ruststand. Na de donderspeech in de rust wisten de Gasselnaren in de vijfde minuut van de tweede helft voor het eerst te scoren na goed voetbal met druk op de bal. Een diepe bal op Jelle van Deventer die vervolgens de keeper uitspeelde en cool binnen schoot. In de daaropvolgende tien minuten domineerde de Gasselse formatie, maar moesten er wel twee tegengoals worden geïncasseerd uit dode spelmomenten, te weten een vrije trap en een corner. Vermeldenswaardig was zeker ook het uitstekende keeperswerk van Jorn Vogelaars in de tweede. Na ongeveer vijftig minuten spelen maakte Gijs Thijssen een sliding waarbij hij ongelukkig op zijn hoofd terecht kwam. Omdat hij erg dol bleef, is hij vervolgens met de brancard van het veld gedragen en is de wedstrijd voortijdig gestopt. Na uitgebreide medische controles viel het gelukkig allemaal mee al is wel sprake van een lichte hersenschudding. De technische staf wil nog wel even de aanwezige moeders bedanken voor de hulp met Gijs! Gassel JO7-1/JO7-2 mocht na drie uitwedstrijden en een vrije speelronde dan toch eindelijk aantreden voor eigen publiek. Op een druk bezocht sportpark "de Oude Kamp" was Juliana Mill JO7-1/JO7-2 de tegenstander.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
Gassel JO9-1 had een vrije zaterdag vanwege een oneven aantal teams in de klasse.


Afgelopen vrijdagavond debuut Gassel VR30+1 in het 7x7 voetbal
  |  zaterdag 07 oktober 2017  |

Vrijdagavond 06 oktober 2017 was een heuglijke dag in de toch al roemrijke geschiedenis van de VV Gassel want voor het eerst werd door Gassel VR30+1 gespeeld in het kader van de 7x7 najaarscompetitie 2017. Zoals al eerder vermeld is het 7x7 voetbal door de KNVB in het leven geroepen omdat er zowel bij de mannen als vrouwen nog veel spelers/speelsters zijn die graag nog een balletje willen trappen, maar om verschillende redenen dit niet (meer) willen of kunnen in de reguliere competitie. Per speelronde zijn er meerdere wedstrijden en wordt er gespeeld in toernooivorm. Door het terugtrekken van FC de Rakt VR30+1 zitten de Gasselse vrouwen nu samen met FC Uden VR30+1 en Vorstenbossche Boys VR30+1 in de 1e klasse 02. In het eerste duel van de avond moest worden aangetreden tegen de ploeg uit Vorstenbosch die tevens ook het gastvrouwschap verzorgde. Door diverse afzeggingen waren geen wissels voorhanden en omdat het voor iedereen minimaal twee jaren geleden was dat er was gevoetbald, voor een enkeling zelfs tien jaar, moesten de speelsters duidelijk nog even in het ritme komen. Uiteindelijk werd er met 5-1 verloren. Marieke Hendriks zorgde voor het Gasselse doelpunt. In de tweede wedstrijd, tegen FC Uden VR30+1, kwam er al veel meer lijn in het spel en was bij vlagen al weer het vermaarde positiespel te zien waarmee in het verleden menig tegenstander kansloos werd gelaten. Het was echter niet genoeg om de ingespeelde Udense formatie te verslaan. Ondanks de 6-0 nederlaag, was het voor de Gasselse vrouwen een goede work-out en oefening voor de volgende speeldag. Die is op vrijdag 27 oktober 2017 op het sportpark van FC Uden. Tegenstanders zijn dan opnieuw FC Uden VR30+1 en Vorstenbossche Boys VR30+1, dus dan zal ook blijken of de stijgende lijn is ingezet. Bovendien weet de technische staf nu ook waar de zwakke punten van de tegenstanders zitten, dus daar zal het strijdplan zeker op worden aangepast.


Diverse mutaties in klassen van Gassel JO13-1, JO11-1 en JO7-1
  |  zaterdag 07 oktober 2017  |

In de klasse van een drietal jeugdteams van de VV Gassel zijn inmiddels wat wijzigingen geweest. Vooral in de klasse van Gassel JO13-1 is het nodige gewijzigd. Zo zijn zowel FC de Rakt JO13-3 als ST SC st Hubert/De Willy's JO11-1 uit de klasse verdwenen en heeft ST Ravenstein/SDDL JO13-2 de plaats ingenomen van de formatie uit Uden. Gevolg hiervan is dat de Gasselse formatie nu vrijaf heeft op zaterdag 14 oktober 2017 omdat de uitwedstrijd tegen het samenwerkingsverband uit Sint-Hubert en Wilbertoord dus is komen te vervallen. Verder speelt Gassel JO13-1 op zaterdag 02 december 2017 tegen ST Ravenstein/SDDL JO13-2 in plaats van tegen FC de Rakt JO13-3. In de klasse van Gassel JO11-1 is SIOL JO11-3 vervangen door Olympia '18 JO11-5 uit Boxmeer. Officieel is hiermee 1-25 monsterzege op de Katwijkse formatie komen te vervallen. Tot slot is Montagnards JO7-3 toegevoegd aan de klasse waarin Gassel JO7-1/JO7-2 uitkomt. Er is echter geen wedstrijd voor de Gasselnaren tegen de ploeg uit het Limburgse Nieuw-Bergen ingepland. De wedstrijdprogramma's en standen van de betreffende teams zijn inmiddels aangepast aan de nieuwe situatie.


Tweetal wijzigingen doorgevoerd in wedstrijdprogramma Gassel 3
  |  maandag 02 oktober 2017  |

Inmiddels zijn een tweetal wijzigingen doorgevoerd in het wedstrijdprogramma van Gassel 3. Zo is de voor komende zondag gepland staande competitiethuiswedstrijd tegen JVC Cuijk 3 verplaatst naar zondag 22 oktober 2017 vanwege een door Gassel 3 opgenomen baaldag. Door deze verplaatsing zal de tweede ronde bekerwedstrijd tegen Heijen 2 niet op zondag 22 oktober, maar op dinsdagavond 24 oktober 2017 worden gespeeld. De aftrap op sportpark "de Oude Kamp" is om 19:30 uur.


Gassel 1 wint ook tweede duel, ruimes zeges voor Gassel 4 en VR1
  |  zondag 01 oktober 2017  |

Voor de Gasselse seniorenteams stond deze zondag wedstrijdronde 2 op het programma. Gassel 2 had vrijaf vanwege een oneven aantal teams in de klasse, dus werden er geen vijf maar vier wedstrijden gespeeld. Het eerste elftal mocht voor de eerste keer in deze competitie aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Na de goede seizoensstart van vorige week was het voor Gassel 1 deze zondag de taak om de ingezette lijn door te trekken. Tegen het altijd lastige De Willy's 1 uit Wilbertoord was de thuisploeg de hele wedstrijd de bovenliggende partij en het was dan ook een dikverdiende overwinning, ondanks het slordige spel van de thuisploeg. Als bij Gassel 1 het vizier op scherp zou hebben gestaan dan had de score makkelijk tot in de dubbele cijfers kunnen oplopen. De Gasselse formatie creëerde in zowel de eerste als de tweede helft een veelvoud aan kansen, het duurde echter tot de dertigste minuut voordat het net kon bollen. Na een goede aanval over rechts vond Joris van Bommel zijn kleine broertje Pieter die de bal goed aannam en van dichtbij hard binnenschoot, 1-0. Hierna duurde het weer even voordat de thuisploeg kon juichen. Pas twintig minuten na rust werd de tweede Gasselse treffer genoteerd. Na goed doorgaan van Cas van Houtum leverde hij een voorzet af die door een verdediger van De Willy's 1 in eigen doel werd gewerkt en dus 2-0. De Gasselnaren bleven doorgaan met het creëren van kansen, terwijl de bezoekers niet tot een gevaarlijke doelpoging zijn gekomen. Er was aan Gasselse zijde nog wel een curieus moment toen Roel Strik vanuit de verdediging leek op te stomen, maar tijdens zijn rush door de middenlijn leek te worden gevloerd. Gelukkig was er geen sprake van een blessure en kon hij de wedstrijd gewoon uitspelen. Uiteindelijk werd het ook nog 3-0 voor Gassel 1, Hans van Houtum kon van dichtbij raak schieten waarmee de eindstand werd bepaald. Gassel 3 moest in Sint-Agatha op bezoek bij VCA 2. Zoals vooraf al gevreesd, bleek de thuisploeg een maatje te groot. In de eerste twintig minuten hadden de bezoekers het zwaar en lukte het haast niet om onder de druk uit te komen. Gevolg hiervan was een 2-0 achterstand. De Gasselse formatie wist daarna nog wel de aansluitingstreffer te scoren. Bart Loeffen legde de bal buiten de zestien panklaar voor Johan Jaspers en die schoot het leren monster met Gasselse precisie buiten het bereik van de doelman in de rechterbenedenhoek. De 2-1 tussenstand leek vervolgens ook de ruststand te worden, maar in de slotminuut van de eerste helft werd balverlies van Gassel 3 op de eigen speelhelft genadeloos afgestraft door VCA 2. In de tweede helft liep de thuisploeg steeds verder uit. Via een benutte strafschop en een snel uitgevoerde counter werd het 4-1 en 5-1. Kort daarop moesten de Gasselnaren een zesde tegentreffer incasseren. Dirk Verbruggen leek na een sterke actie nog wat terug te kunnen doen, maar de keeper wist zijn inzet helaas nog te keren. In de slotfase scoorde VCA 2 nogmaals waardoor het treffen dus eindigde in 7-1. Gassel 4 kon wel met de drie punten in de tas terug naar Gassel. De Gasselnaren wonnen in Rijkevoort zeer overtuigend met 0-6 van Toxandria 5. Al heel vroeg in het duel lag de openingstreffer tegen de touwen. Na een voorzet van Rob Roefs was het Riny van der Venne die raak kopte. De Gasselse formatie speelde duidelijk veel beter dan de thuisploeg en dit leidde ook tot diverse kansen om de voorsprong te vergroten. Toch wilde de bal aanvankelijk niet voor de tweede keer het doel in. Rob Roefs was het dichtst bij, maar zijn kopbal ging rakelings naast. Een minuut of zes voor rust kon het scorebord wel op 0-2 worden gezet. Na een solo scoorde Kenny Borgers vanaf een meter of dertig met een mooie bekeken schuiver in de linkerhoek. Gassel 4 begon sterk aan de tweede helft en dit leidde al vrij snel tot nieuw succes. Een voorzet van Rob Roefs werd binnen gegleden door Riny van der Venne waardoor hij de rest van de wedstrijd in een door de modder zwart geworden broek moest spelen. Kort na de 0-3 konden de bezoekers opnieuw juichen en was het duel eigenlijk al beslist. Kenny Borgers reageerde attent op een mislukte voorzet en hij schoof de bal rustig binnen. Gassel 4 bleef daarna jagen op doelpunten en kon er uiteindelijk nog twee aan het totaal toevoegen. Riny van der Venne schoot eerst een penalty snoeihard binnen nadat Kenny Borgers was gevloerd binnen de beruchte lijnen en in de slotminuut bepaalde hij met zijn vierde treffer van de dag de eindstand op 0-6 nadat Ivo Oppers goed was doorgegaan en de bal had voorgezet. Al met al dus een prima uitoverwinning. Gassel vrouwen 1 had vorige week vrijaf en kwam vandaag dus pas in actie voor de eerste competitiewedstrijd. Hoewel de Gasselse vrouwen nog niet hun beste veldspel lieten zien, was het wel voldoende om SES vrouwen 1 met duidelijke cijfers te verslaan. De openingstreffer werd gescoord door Lieke van Thiel. Ze schoot de bal met een fraai schot van afstand tegen de touwen na een assist van Anouk van Thiel. Ook de 2-0 was een mooi afstandsschot. Dit keer was het Anouk van Thiel die doel trof en Paulien Jans die de assist verzorgde. Via een benutte strafschop wisten de Langenboomse vrouwen nog voor het rustsignaal de achterstand te verkleinen. In de tweede helft wist Lieke van Thiel na prima voorbereidend werk van Sanne Daemen de marge weer te vergroten tot twee. Demi Verheugen zorgde vervolgens voor de 4-1. Na twee tegenstandsters voorbij te zijn gespeeld, schoot ze de bal fraai tegen de touwen. Hiermee waren de drie punten in veilige haven. In de resterende speeltijd liet Anouk van Thiel het thuispubliek nogmaals juichen na een assist van haar zus Lieke. Door dit resultaat hebben alle seniorenteams van de VV Gassel al na twee speelronden een driepunter te pakken. Vorig seizoen duurde het tot speelronde 11 voordat alle seniorenteams minimaal één keer hadden gewonnen.


Monsterzege JO11-1, ook ruime uitzeges JO17-1, JO9-1 en JO7-1
  |  zaterdag 30 september 2017  |

Op deze regenachtige laatste zaterdag van september 2017 kwamen alle jeugdteams van de VV Gassel in actie. De vijf wedstrijden werden allemaal op vreemde bodem afgewerkt. Uiteindelijk wisten vier teams de drie punten mee naar Gassel te nemen. Gassel JO17-1 boekte een dikverdiende uitoverwinning op Constantia JO17-2. In Wanroij was het tijdens de gehele wedstrijd flink nat, maar het veld bleef goed bespeelbaar. Het was Bono Daamen die de bezoekers in de eerste helft op een 0-1 voorsprong zette. Hij was door de technische staf naar voren gestuurd bij een corner en dat bleek een uitstekende zet want hij kopte de bal feilloos in en liet de keeper volstrekt kansloos. Gesteund door deze openingstreffer konden de Gasselnaren daarna weer het vertrouwde spel spelen, dus inzakken en er vervolgens pijlsnel uitkomen via de snelle spits Hans van Haren. Hij was het ook die de 0-2 liet aantekenen. Na een vrije trap van Jim Classens vanaf ongeveer de middenlijn belandde de bal uiteindelijk via de kluts voor zijn voeten waarna hij vervolgens rustig raak schoot. De Gasselse formatie bleef de bovenliggende partij en dit leidde nog voor het rustsignaal tot meer doelpunten. Dylan Siroen legde de bal achter de Wanroijse defensie waarna Hans van Haren enkele tegenstanders eruit liep en op doel schoot. De inzet werd gekeerd door de keeper, maar daarna scoorde hij in de rebound alsnog. Teun Hendriks nam daarna zowel de 0-4 als de 0-5 voor zijn rekening. Eerst loste hij een schot vanaf een meter of twintig dat houdbaar leek, maar dacht de doelman van de thuisploeg blijkbaar toch anders over. Vervolgens kwam hij na een steekpass alleen voor de keeper te staan en met een rustige schuiver werd deze kansloos gelaten. Constantia JO17-2 speelde in de tweede helft veel opportunistischer en Gassel JO17-1 kreeg daardoor een stuk minder kansen dan voor het bakkie thee. Toch waren het de bezoekers die weer als eersten wisten te scoren. Een vrije trap van Tom Josemanders van maar liefst veertig meter was eigenlijk als voorzet bedoeld, maar omdat iedereen onder de bal doorging en ook de keeper mistastte vloog het leren monster tegen de touwen. De Wanroijse formatie wist daarna de eer te reden via een goed uitgevoerde counter. Het slotakkoord was echter van de Gasselse formatie. Het schot van de doorgebroken Hans van Haren werd gestopt door de tot aan de rand van de zestien uitgekomen doelman, waarna Jim Classens de bal in de rebound op fraaie wijze vanaf een meter of dertig met een boog in het lege doel schoot. Voor Gassel JO13-1 stond een uitwedstrijd tegen Festilent JO13-2 op het programma. In de eerste twintig minuten kregen beide formaties diverse kansen om de score te openen, maar een doelpunt bleef aanvankelijk uit. Via Jelle van Deventer kwamen de bezoekers daarna op een 0-1 voorsprong. Hij kreeg de bal op een meter of 25 van het doel waarna hij naar zijn linkerbeen kapte en in de korte hoek binnen schoot. De bezoekers namen vervolgens iets te veel gas terug en dit gaf de Zeelandse formatie de kans om nog voor het rustsignaal de stand weer in evenwicht te brengen. De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer en dit leidde al na vijf minuten in de tweede helft tot een 2-1 achterstand. Een Gassels antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Na een lange bal naar de voorhoede deed Jelle van Deventer een echte Zlatan. Hij nam de bal met een karatekick buitenkant voet aan in de lucht terwijl hij draaide, speelde vervolgens twee tegenstanders uit en schoot de bal daarna in de verre hoek binnen. Helaas bleef Festilent JO13-1 daarna de betere ploeg en hoewel de Gasselnaren keihard bleven knokken voor een goed resultaat kon men een nieuwe Zeelandse voorsprong niet voorkomen. Uiteindelijk was de thuisploeg in de resterende speeltijd nog tweemaal succesvol en dus verloor Gassel JO13-1 uiteindelijk met 5-2. De JO11-1 van de VV Gassel speelde in Katwijk tegen SIOL JO11-3. De Gasselse formatie bleek duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg en het werd dan ook een waar doelpuntenfestijn. De ene na de andere bal vloog tegen de touwen en toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek dat er sprake was van een monsterzege. De ongelijke strijd was namelijk geëindigd in 1-25. De Gasselse spelers bleven de gehele wedstrijd uitstekend combineren en gunden elkaar ook een treffer. Het was voor de technische staf onmogelijk om alle doelpuntenmakers bij te houden, maar uiteindelijk bleek dat op de doelman na iedereen minimaal een keer gescoord had. Gassel JO9-1 moest in Uden op bezoek bij UDI '19/CSU JO9-5. De Gasselnaren begonnen sterk en zetten de thuisploeg direct onder druk. Dit leidde in de vierde minuut tot de openingstreffer. Eus Arts schoot de bal lag tegen de touwen. Vier minuten later was de voorsprong verdubbeld. Na een snelle aanval scoorde Nienke Willems na een pass van Eus Arts. Vervolgens wisten de Udenaren tegen te scoren. Gassel JO9-1 was bijna direct na deze tegentreffer wederom succesvol. Renske van Geffen gaf de bal voor waarna er een scrimmage ontstond. Het was uiteindelijk Nienke Willems die de bal van dichtbij binnen werkte. De bezoekers gingen goed door en in de twaalde minuut knalde Eus Arts de 1-4 tegen de touwen. Wat later in de eerste helft vergrootte Binck van Roosmalen de Gasselse voorsprong met een bekeken schot in de hoek. Vlak voor het rustsignaal maakte de Udense formatie er 2-5 van. In de eerste minuten na de hervatting speelde het spel zich wat meer af voor het doel van de Gasselnaren. De verdediging onder leiding van Lotte Thonies wist bijna al het gevaar te keren. Ook doelman Tijl Schippers voorkwam met twee goede ingrepen kort achter elkaar dat de voorsprong terugliep. Een minuut of vijf na rust werd het 2-6. Sven Willems stuurde Eus Arts alleen op de keeper af en die wist daar wel raad mee. Halverwege de tweede helft nam Eus Arts ook de zevende Gasselse treffer voor zijn rekening. In de resterende speeltijd scoorden beide ploegen nog eenmaal. Na het derde doelpunt van de gastheren bepaalde Finn Wijnen de eindstand op 3-8. Nadat eerdere pogingen rakelings naast het doel gingen wist hij zijn prima wedstrijd uiteindelijk dus toch te bekronen met een succesvolle knal tegen de touwen. Gassel JO7-1/JO-2 moest vandaag al vroeg op pad want er moest al om 09:00 uur in Wanroij worden afgetrapt voor het treffen met Constantia JO7-1. De Gasselnaren bleken uitstekend in vorm en konden dan ook weer met een mooi resultaat terug naar Gassel.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Gassel 1 niet opgewassen tegen Eendracht '30 1 in oefenuitduel
  |  woensdag 27 september 2017  |

Gassel 1 speelde afgelopen dinsdagavond een oefenuitwedstrijd tegen Eendracht '30 1. Op het kunstgrasveld in Mook bleek de thuisploeg die uitkomt in de 3e klasse D van het district Oost duidelijk de sterkste. De Gasselse formatie waarbij een aantal vaste basisspelers ontbrak, verloor uiteindelijk met 4-0. Komende zondag gaat het voor Gassel 1 weer echt om "de knikkers". Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" is De Willy's 1 uit Wilbertoord dan de tegenstander.


Bekeravontuur van Gassel JO9-1 voorbij na verloren pouleduel
  |  maandag 25 september 2017  |

Net als voor de andere jeugdteams van de VV Gassel is ook voor Gassel JO9-1 de poulefase van het bekertoernooi 2017-2018 het eindstation gebleken. Deze maandagavond ging de derde en laatste poulewedstrijd, op eigen veld tegen JVC Cuijk JO9-4, met 4-8 verloren. Om door te bekeren was ten minste een gelijkspel noodzakelijk. Na zo'n vijf minuten spelen openden de bezoekers de score. Twee minuten later scoorde de Cuijkse formatie opnieuw. De Gasselnaren kwamen daarna sterk terug want nog voor het rustsignaal was de 0-2 achterstand ongedaan gemaakt. Eerst was het in de veertiende minuut Finn Wijnen die de bal afpakte van een Cuijkse speler en vervolgens hard binnen knalde. Drie minuten later bracht Sven Willems met een verre trap Binck van Roosmalen in stelling en hij schoot de bal keurig tegen de touwen. Helaas kende Gassel JO9-1 een slechte start van de tweede helft want binnen een tijdsbestek van amper vier minuten lag de bal driemaal in het Gasselse doel. Kort na de 2-5 wist Finn Wijnen wat terug te doen namens de thuisploeg. Het spel golfde daarna op en neer en uit een van de kansen kwamen de Cuijkenaren op een 3-6 voorsprong. Renske van Geffen was vervolgens het meest alert bij een uitbal en vanuit een moeilijke hoek verkleinde ze marge tot twee. Gassel JO9-1 probeerde daarna nog wel om de achterstand verder te verkleinen, maar meer Gasselse treffers bleven uit. In de slotfase scoorde JVC Cuijk JO9-4 nog tweemaal waardoor het sportieve duel dus eindigde in 4-8.


Gassel 1 start met prima uitzege, ook mooie winst Gassel 2 en 3
  |  zondag 24 september 2017  |

Voor de mannelijke seniorenteams van de VV Gassel startte op deze zonnige zondag de competitie 2017-2018. Aan het eind van de middag bleek het een succesvol begin te zijn want dankzij drie overwinningen en één gelijkspel werden tien van de maximale twaalf punten gepakt. In de eerste wedstrijd wachtte Gassel 1 meteen een geduchte tegenstander, Toxandria 1 uit Rijkevoort dat vorig seizoen nog in de 4e klasse actief was. De Gasselse formatie liet echter vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het enkel voor de drie punten naar Rijkevoort was afgereisd en Gassel 1 was voor rust dan ook de bovenliggende partij. De Gasselnaren werden een aantal keren erg gevaarlijk en waren via Paul Cornelissen dichtbij de openingstreffer, helaas was hij niet gelukkig in de afronding. De thuisploeg was ook een aantal keer gevaarlijk, maar ook zij waren niet scherp in de afronding. Na rust ging het spel in eerste instantie wat meer gelijk op al waren de betere kansen voor de bezoekers, maar wederom kon Gasssel 1 het net nog niet laten bollen. In de 72e minuut was daar dan eindelijk de verdiende voorsprong voor de Gasselse formatie. Uit een vrije trap van Ramon van der Venne kon de vrijstaande Guido Sprengers inkoppen, wat hij op fraaie wijze deed en dus 0-1. De thuisploeg gooide het hierna over een andere boeg en met "lange halen snel thuis-voetbal" probeerden zij de gelijkmaker te forceren. Dit leidde echter niet tot concrete kansen. Gassel 1 had verschillende keren de kans om via een uitval de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk werd het ook nog 0-2. In de 90e minuut kwam de bal na een goede Gasselse aanval bij Ramon van der Venne, hij schoof de bal beheerst naar de geheel vrijstaande Paul Cornelissen die van dichtbij raak schoot. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zo kan de Gasselse formatie van trainer Pierre Hermsen met een goed gevoel de competitie vervolgen. Gassel 2 kreeg op sportpark "de Oude Kamp" bezoek van Vianen Vooruit 3. De Gasselnaren speelden een prima wedstrijd en boekten uiteindelijk een dikverdiende 6-0 overwinning. Al in de derde minuut was er de eerste kans voor de thuisploeg. Een slalom van Erik Barten eindigde net voor de keeper. Kort daarop belandde een vrije trap van Ted Wolfs in het zijnet. Na een kleine tien minuten spelen was de openingstreffer een feit. Na goed druk zetten op de verdediging kwam de bal bij Hans van Houtum en hij schoot vanaf een meter of 25 in de hoek raak. De Gasselse formatie ging goed door en dit leidde tot meer kansen. Een schot van Erik Barten na goed open draaien werd echter nog net gered door de doelman. Kort daarop wist Ted Wolfs de doelman te omspelen, maar zijn schot werd door een verdediger van de lijn gehaald. Halverwege de eerste helft viel de 2-0. Na een snelle uitbraak over links was er een uitstekende dieptepass van Roy van de Wiel op Mattijs van Spijk die de bal vervolgens voor de uitkomende keeper beheerst breed legde waarna Rens Rooyackers binnen tikte. Amper een minuut later kon Gassel 2 opnieuw een treffer vieren. Een vrije trap van Hans van Houtum vanaf eigen helft stuiterde over de keeper in het doel. Nog voor het rustsignaal stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord. Youri Arts kopte de bal hard in de korte hoek tegen de touwen na een voorzet van Rens Rooyackers. Na een minuut of vijf in de tweede helft lag de bal voor de vijfde maal in het Vianense doel. Na een rush langs de lijn kwam er een voorzet die werd binnen geschoten door Max van Swam. Kort daarop was Jarno Oppers tot tweemaal toe dichtbij de 6-0, maar eenmaal ging de bal net over en de andere keer in het zijnet. Uiteindelijk kon Jarno Oppers toch als doelpuntenmaker worden genoteerd. Hij tikte de bal rustig binnen na een voorzet van Bart van Spijk. Meer doelpunten bleven uit en dus ook een prima start van het tweede elftal. Ook promovendus Gassel 3 is begonnen met een driepunter. Op eigen veld werd DSV 5 met 3-0 verslagen. De thuisploeg speelde een hele goede eerste helft, maar verzuimde om zich hier ruimschoots voor de belonen. Nadat Bart Loeffen binnen de beruchte lijnen was gevloerd, mocht Sander Verhallen aanleggen vanaf elf meter. Dit deed hij foutloos en dus een 1-0 voorsprong. Dirk Verbruggen was dichtbij een tweede Gasselse treffer, maar na een fraaie aanval schoot hij rakelings voorlangs. Wat later in in de wedstrijd leek de 2-0 wel een feit, maar op advies van de vlaggoloog van DSV 5 werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel wat overigens hoogst twijfelachtig was. Aan de andere kant waren de bezoekers voor de rust maar één keer echt gevaarlijk. Gassel 3 begon ook goed aan de tweede helft. Dirk Verbruggen wist daarin de marge te verdubbelen door een solo waarbij hij twee tegenstanders passeerde doeltreffend af te ronden. De bezoekers uit Sint-Anthonis gaven zich nog niet gewonnen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze bleef uit door diverse prima reddingen van doelman Anton de Wit. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg opnieuw een strafschop toegekend en ook deze werd keurig binnen geschoten door Sander Verhallen waarmee de drie punten definitief in veilige haven waren. Gassel 4 mocht eveneens aantreden op de eigen thuisbasis. Tegenstander was SES 5 uit Langenboom. Al bijna direct na het eerste fluitsingnaal stond het vierde elftal op een 1-0 voorsprong. Kenny Borgers profiteerde maximaal van een te korte terugspeelbal. Vervolgens gebeurde er tot de 29e minuut weinig noemenswaardigs. Toen wisten de bezoekers de gelijkmaker te scoren. Een minuut of vijf later moest de thuisploeg een tweede tegentreffer incasseren. Maar vrij snel had Gassel 4 de zaak weer recht getrokken. Na een verre ingooi kopte Rini van der Venne de bal door op Arthur Rikken. Die schermde de bal goed af waarna hij met een halve omhaal vanuit de draai raak schoot. Niet resoluut genoeg ingrijpen door de Gasselse defensie betekende vervolgens een nieuwe achterstand. In de slotminuut van de eerste helft kwamen de Gasselnaren toch weer op gelijke hoogte. Na een schot van Arthur Rikken nam Kenny Borgers de bal aan en schoot hij op de doel. De keeper kon de inzet niet klemvast krijgen waarna de bal uiteindelijk via de paal over de doellijn rolde. In de tweede helft was SES 5 niet alleen fysiek wat sterker ook werd er door de ploeg uit Langenboom tactisch slimmer gespeeld. Gassel 4 moest achteruit en alle zeilen bijzetten om niet op een 3-4 achterstand te komen. Hierbij kreeg men wat hulp van de lat want deze keerde tot drie keer toe een inzet van SES 5. De thuisploeg kreeg na de rust wel wat kleine mogelijkheden, maar deze werden niet goed genoeg uitgespeeld. In de 87e minuut was het vrij plotseling wel raak voor het vierde elftal. Na een verre uittrap van doelman Kevin Siroen schampte een Langenboomse verdediger de bal dusdanig dat deze precies bij Jerry Boeters belandde. Die wist daar wel raad mee en hij schoot het leren monster beheerst in de verre hoek tegen de touwen. Met nog maar enkele minuten te spelen leek Gassel 4 de drie punten in Gassel te kunnen houden, maar in de allerlaatste seconden scoorde SES 5 toch nog de 4-4. Aan de zijkant werd niet stevig genoeg ingegrepen waarna de bal uiteindelijk bij de tweede paal door de grote spits werd binnen gekopt. Gezien het spelbeeld was het gelijkspel de terechte uitslag, maar het blijft balen als de gelijkmaker in de slotseconden alsnog valt. Voor Gassel vrouwen 1 start de competitie pas volgende week. Vanwege een oneven aantal teams in de 4e klasse 4 begonnen de Gasselse vrouwen met een vrije speeldag.


Tegenstander terug getrokken uit klassen Gassel 2 en Gassel 4
  |  zondag 24 september 2017  |

Nog voor de start van de competitie is er een mutatie in zowel de klasse van Gassel 2 als die van Gassel 4. Zo is Juliana Mill 3 verdwenen uit de klasse van het tweede elftal. Dit betekent dat de Gasselnaren een vrije zondag hebben op 01 oktober 2017 en 08 aprl 2018. Ook het vierde elftal heeft twee vrije speeldagen gekregen doordat Vianen Vooruit 6 zich heeft terug getrokken. De twee vrije zondagen voor Gassel 4 zijn 03 december 2017 en 20 mei 2017.


Zege met dubbele cijfers voor Gassel JO11-1 bij competitiestart
  |  zaterdag 23 september 2017  |

Voor drie jeugdteams van de VV Gassel startte deze zaterdag de najaarscompetitie 2017. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" begon Gassel JO17-1 met een 1-1 gelijkspel tegen ST Milsbeek/Astrantia JO17-2. De Gasselnaren deden zichzelf hiermee flink tekort want na een gelijkopgaande eerste helft was de thuisploeg na de rust veel sterker dan de bezoekers. Een 5-1 zege was zeker mogelijk geweest gezien het aantal kansen. In de eerste helft was er een heldenrol voor doelman Jasper Verstegen. De bezoekers mochten namelijk aanleggen vanaf elf meter. Omdat de pingel was binnen geschoten voordat de scheidsrechter had gefloten, moest deze worden overgenomen. Bij de tweede poging koos de Gasselse doelman net als de penaltynemer de andere hoek en via de lat tikte Jasper Verstegen de bal uit zijn doel. Wat later in de wedstrijd kwam ST Milsbeek/Astrantia JO17-2 wel op een 0-1 voorsprong nadat de bal na een voorzet uiteindelijk precies voor de voeten van een aanvaller was beland. Nog voor het rustsignaal had Gassel JO17-1 de stand weer in evenwicht gebracht. Na een indraaiende corner van Teun Hendriks kopte Hans van Haren de bal tegen de touwen. De Gasselse formatie begon furieus aan de tweede helft en de jacht op een voorsprong was geopend. Dat er geen tweede treffer van de thuisploeg viel, mag gerust een klein wonder worden genoemd. Zo kwam Hans van Haren tot vier keer toe alleen voor de keeper en ging een prima vrije trap vanaf dertig meter van Dylan Siroen tegen de lat waarna drie Gasselse spelers zich voor de rebound lieten aftroeven door de keeper. Verder ging een inzet van Jim Classens rakelings langs de kruising en belandde ook nog een bal op de paal. Aan de andere kant was er in de gehele tweede helft geen enkele kans voor het samenwerkingsverband uit Milsbeek en Middelaar. Uiteindelijk bleef het dus bij 1-1 en moest Gassel JO17-1 dus genoegen nemen met slechts één punt. Door de technische staf werd Bono Daamen gekozen tot Man of the Match. Gassel JO11-1 kreeg bezoek van Vitesse '08 JO11-4. De start van de Gasselnaren was niet zo goed want binnen twee minuten stond men op een 0-2 achterstand. Hierna was de Gasselse formatie wel goed bij de les en een minuut of vijf later scoorde Tygo van Deventer de aansluitingstreffer na een voorzet van Gijs Thijssen. Direct daarna rondde Tygo van Deventer een solo doeltreffend af en was de stand dus weer in evenwicht. Gassel JO11-1 ging uitstekend door en dit leidde tot een 3-2 voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Timo de Kleijn kwam de bal bij Tygo van Deventer en uit zijn voorzet schoot Gijs Thijssen de bal tegen de touwen. Amper een minuut later was de vierde Gasselse treffer een feit. Na een solo gaf Sil Verhallen een voorzet waarna Tygo van Deventer de bal met links droog in de rechterhoek schoot. In de 16e minuut zorgde Gijs Thijssen voor de 5-2 door een vrije trap hard in de linkerbenedenhoek tegen de touwen te schieten. Nog voor het einde van de eerste helft lag de bal nog tweemaal in het Gennepse doel. Eerst was er een één-tweetje tussen Gijs Thijssen en Tygo van Deventer waarbij eerstgenoemde de bal keurig afrondde. Sil Verhallen nam de 7-2 voor zijn rekening na een perfecte steekbal van Gijs Thijssen. Het eerste doelpunt in de tweede helft was ook van Gassel JO11-1. Een schot van Sil Verhallen werd gekeerd door de keeper waarna hij de bal uitstekend klaar legde voor Tygo van Deventer die voor open goal niet faalde. Vervolgens wist Vitesse '08 JO11-4 de achterstand te verkleinen tot 8-3. Tygo van Deventer zorgde voor de 9-3 nadat de keeper compleet was uitgespeeld. Na een vierde treffer van de bezoekers bracht Tygo van Deventer de dubbele cijfers op het scorebord. Hij omspeelde de keeper en rondde rustig af na een voorzet van Gijs Thijssen. Hiermee was de Gasselse doelpuntenhonger nog niet gestild. Na een vrije trap van Bram Jaspers belandde de bal bij Jazz Goossens. Die wist daar wel raad mee en hij schoot keihard raak. In de voorlaatste minuut bepaalde Tijn van Boekel de eindstand op 14-4 door een afvallende bal vanuit de lucht snoeihard in de hoek te knallen. Al met al dus een prima competitiestart van de Gasselnaren. In nog enigszins mistige omstandigheden trad Gassel JO9-1 op eigen veld aan tegen JVC Cuijk JO9-3. Al in de eerste minuut wist de Cuijkse formatie de score te openen. De thuisploeg had binnen een minuut een passend antwoord klaar want Nienke Willems veroverde de bal en schoot vervolgens de 1-1 binnen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de aanwezige toeschouwers kregen een leuke en spannende wedstrijd te zien. Na een nieuwe voorsprong van de bezoekers knalde Eus Arts in de negende minuut snoeihard de gelijkmaker tegen de touwen. Kort daarop rolde de bal voor de derde maal in het Gasselse doel en dus een 2-3 achterstand. Ook dit keer kwam Gassel JO9-1 weer vrij snel op gelijke hoogte. Een schot van Sven Willems belandde tegen de paal waarna Nienke Willems in de rebound alsnog scoorde. In de slotminuut van de eerste helft werd het 3-4. Door een aantal onnodige tegengoals liep de achterstand na de rust op tot 3-8. De Gasselnaren hadden weliswaar een beter veldspel en ook diverse mooie kansen, maar goede reddingen van de keeper voorkwamen dat de achterstand kleiner werd. Uiteindelijk wist Renske van Geffen met een schot door de benen nog wel voor 4-8 te zorgen, maar daar bleef het bij en dus een onnodige en zeker wat geflatteerde thuisnederlaag. Gassel JO13-1 en Gassel JO7-1/JO7-2 hadden vandaag vrijaf vanwege een oneven aantal teams in hun klasse.


Bekertegenstanders 2e ronde bekend, Gassel VR1 is vrijgeloot
  |  donderdag 21 september 2017  |

Door de KNVB in het district Zuid II is deze donderdagmiddag de loting bekend gemaakt voor de 2e ronde van het bekertoernooi 2017-2018 bij de senioren. Vier Gasselse teams gingen in de koker. Voor Gassel 1 is er een thuiswedstrijd tegen Ysselsteyn 1 uitgerold. De Gasselnaren kunnen dus opnieuw vol aan de bak want de ploeg uit Ysselsteyn komt dit seizoen uit in de 3e klasse C. De speeldatum is zondag 12 november 2017 en de aftrap om 14:30 uur. Gassel 3 is gekoppeld aan Heijen 2 die voor de competitie 2017-2018 in dezelfde klasse als de Gasselse formatie is ingedeeld. De Gasselnaren hebben het thuisvoordeel in het bekerduel dat op het programma staat voor zondag 22 oktober 2017. Bij winst plaatst Gassel 3 zich voor de 3e ronde waarin dan nog 32 teams actief zijn. Voor het vierde elftal van de VV Gassel wacht een uitwedstrijd in de 2e bekerronde. De Gasselnaren moeten het in Sint-Anthonis gaan opnemen tegen DSV 6 dat uitkomt in de reserve 6e klasse 26. Inzet van deze bekerwedstrijd is uiteraard eveneens een ticket voor de 3e ronde. Echter bij een overwinning zal Gassel 4 ook nog in de volgende ronde moeten winnen om zich bij de laatste 32 te scharen. Ook het duel DSV 6 - Gassel 4 wordt gespeeld op zondag 22 oktober 2017. De aanvangstijd is 13:00 uur. Gassel vrouwen 1 heeft het van de vier Gasselse teams het best getroffen bij de loting. Het Gasselse vrouwenelftal is namelijk met twee andere vrouwenteams vrijgeloot in de 2e ronde en is dus zonder te spelen al verzekerd van een plek in de 3e ronde. In de 2e ronde voor vrouwenteams uit de 4e en 5e klasse worden 13 wedstrijden gespeeld. De Gasselse vrouwen zitten dus al bij de laatste zestien. Voor de bekerduels van Gassel 1, Gassel 3 en Gassel 4 geldt dat er bij een gelijkspel na negentig minuten direct strafschoppen moeten worden genomen. Er wordt dus niet verlengd.


Gassel JO9-1 toch komende zaterdag en maandagavond in actie
  |  donderdag 21 september 2017  |

Inmiddels is er definitieve duidelijkheid over de speeldagen van Gassel JO9-1 tegen de JO9-3 en JO9-4 van JVC Cuijk. Zo moet in tegenstelling tot eerdere berichten toch op zaterdag 23 september 2017 om 09:30 uur voor de competitie worden gespeeld tegen JVC Cuijk JO9-3. Twee dagen later, dus op maandagavond 25 september 2017, staat de eerder dit seizoen afgelaste bekerpoulewedstrijd tegen JVC Cuijk JO9-4 op het programma. Ook dit betreft een thuisduel. De aftrap is om 18:30 uur.


Feestelijke opening van gerealiseerd project 2017 Club van 100
  |  woensdag 20 september 2017  |

Op zaterdag 16 september 2017 vond de feestelijke opening van het gerealiseerde project van de Club van 100 plaats. Tijdens de bijeenkomst, welke werd begonnen met een kopje koffie, werd er bijgekletst over de eerder gerealiseerde projecten en de nieuwsgierigheid naar het nieuwe terras en hogedrukspuit. Vervolgens starte commissielid Rob ten Haaf met een openingstoespraak en droeg hij het gerealiseerde project vervolgens over aan het bestuur. Voorzitter Eric van Boekel nam vervolgens het woord, waarin benadrukt werd hoe belangrijk deze geweldige steun van de Club van 100 voor de club is. Er zijn al zo veel mooie projecten gerealiseerd, bijvoorbeeld het scorebord, de dug-outs en nu het terras en hogedrukspuit. Demi verheugen en Rob ten Haaf ontvingen een bosje bloemen als dank voor hun inzet vanuit de commissie van de Club van 100.

Demi Verheugen en Rob ten Haaf bedankt voor hun inzet>

Vervolgens werd het terras geopend door Harrie willems, die de eer kreeg het zeil van het nieuwe terras af te halen en daarmee het nieuwe terras onthulde. Er werd door iedereen belangstellend naar het terras gekeken. Ook de nieuwe aangeschafte hogedrukspuit. Daarna werd er onder het genot van een drankje en eten nog lang nagekletst. Dit jaar bestaat de Club van 100 maar liefst 10 jaar. Wim Linders en Cor van Boekel werden tijdens deze avond nog even in het zonnetje gezet, vanwege hun belangrijke taak tijdens het opstarten van de Club van 100. Ook zij kregen een mooie bos bloemen.

Het nieuwe terrasmeubilair en de nieuwe hogedrukspuit

Binnenkort ontvangen de Club van 100 leden de uitnodiging voor de volgende vergadering. Het bestuur en de leden van VV Gassel willen de Club van 100 hartelijk danken. Iedereen zal weer enorm veel plezier beleven aan dit gerealiseerde project!
(Meer foto's volgen nog.)


Gassel JO9-1 komende maandagavond en woensdagavond in actie
  |  woensdag 20 september 2017  |

Voor Gassel JO9-1 staan er komende week twee doordeweekse wedstrijden op het programma. Zo moet in tegenstelling tot eerdere berichten niet op zaterdag 23 september, maar op maandag 25 november voor de competitie worden gespeeld tegen JVC Cuijk JO9-3. Twee dagen later staat de eerder dit seizoen afgelaste bekerpoulewedstrijd tegen JVC Cuijk JO9-4 op het programma. Ook dit betreft een thuisduel. Van beide wedstrijden is de aftrap om 18:30 uur.


Oefenduel Gassel 1 ingelast, Gassel JO9-1 zaterdag toch in actie
  |  dinsdag 19 september 2017  |

In het wedstrijdprogramma van komende week hebben zich inmiddels twee wijzigingen voorgedaan. Zo is er een oefenwedstrijd ingepland voor Gassel 1 op dinsdag 26 september 2017. De Gasselse formatie gaat dan in Mook op bezoek bij Eendracht '30 1. Er zal worden gespeeld op kunstgras en de aftrap is om 20:00 uur. Verder moet Gassel JO9-1 komende zaterdag toch in actie komen voor een competitieduel. Aanvankelijk hadden de Gasselaren een vrije zaterdag vanwege een oneven aantal teams in de klasse. Inmiddels is Achilles Reek JO9-1 echter uit de klasse verdwenen en is JVC Cuijk JO9-3 juist weer toegevoegd aan de 3e klasse 103. Hoewel er dus nog steeds sprake is van een oneven aantal teams, is het wedstrijdprogramma wel wat gewijzigd omdat de betreffende twee teams een ander nummer hadden in het speelschema. Een en ander betekent dat Gassel JO9-1 nu op zaterdag 25 november 2017 vrijaf af, toen stond namelijk de wedstrijd tegen de Reekse formatie gepland. Komende zaterdag spelen de Gasselnaren op eigen veld tegen JVC Cuijk JO9-3. De aftrap is zoals gebruikelijk om 09:30 uur. Op de programmapagina van Gassel JO9-1 staat inmiddels het aangepaste wedstrijdprogramma.


Gassel JO11-1 heeft bekertoernooi afgesloten met een gelijkspel
  |  dinsdag 19 september 2017  |

Afgelopen maandagavond stond voor Gassel JO11-1 de derde en tevens laatste poulewedstrijd uit de eerste bekerronde op het programma. Tegenstander hierin was Achilles Reek JO11-1. Dit duel zou eigenlijk al op zaterdag 09 september 2017 gespeeld worden, maar vanwege de vele neerslag werd het toen afgelast. Beide ploegen wisten uiteindelijk vier keer te scoren en dus een 4-4 gelijkspel. Hiermee wisten de Gasselnaren de bezoekers uit Reek achter zich te laten in de eindstand van de poule.


Grote bekerstunt Gassel 1, ook Gassel 3, 4 en VR1 naar 2e ronde
  |  zondag 17 september 2017  |

Voor de seniorenteams van de VV Gassel stond deze zondag de laaste poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi 2017-2018 op het programma. Het werd een uitstekende speeldag want niet alleen werden er maar liefst dertien punten verzameld, ook plaatsten vier van de vijf teams zich voor de tweede ronde. Gassel 1 zorgde voor een grote stunt door in een poule met één derdeklasser en twee vierdeklassers toch als eerste te eindigen. Door de 3-1 winst van concurrent Hapse Boys 1 op HBV 1 zouden de Gasselnaren alleen kunnen doorbekeren bij een overwinning op VCA 1 met minimaal zes doelpunten verschil. Toen de kruitdampen waren opgetrokken van het Gasselse hoofdveld stond er een 8-0 eindstand op het scorebord en dus gaat het vlaggeschip van de VV Gassel in de kokers bij de loting voor de tweede bekerronde. Na zo'n kwartier spelen opende de thuisploeg de score. Na een voorzet kopte Cas van Houtum de bal omhoog waarna Roel Strik goed kwam inlopen en de 1-0 alsnog binnen knikte. Amper een minuut later was de 2-0 al een feit. Joris van Raaij knalde de bal op prachtige wijze vanaf een meter of dertig in de rechterbovenhoek. Kort nadat de bezoekers uit Sint-Agatha weer hadden afgetrapt, lag de bal opnieuw tegen de touwen. Cas van Houtum controleerde het leren monster na een voorzet vanaf de flanken waarna hij hard binnen schoot. De Gasselnaren bleven de wedstrijd domineren, maar pas in de slotfase van de eerste helft kon de 4-0 worden gevierd. Joris van Bommel stuurde met een steekpass zijn broer Pieter van Bommel de diepte in en die rondde het feilloos en dus doeltreffend af. Een kleine tien minuten na rust werd het thuispubliek getrakteerd op een vijfde Gasselse treffer. Paul Cornelissen sprintte er vandoor en legde vervolgens keurig breed op Dirk van Spijk die de bal rustig in het lege doel schoot. Gassel 1 ging hierna vol op jacht naar een zesde doelpunt en deze was zo'n kwartier voor tijd een feit. Na een voorzet van Remco van der Heijden kopte Guido Sprengers de bal achter de VCA-doelman. De Gasselnaren bleven prima doorgaan en wat later in de wedstrijd gleed Guido Sprengers in de rebound de 7-0 tegen de touwen nadat een schot van Roel Strik was geblokt. Toen het twee minuten later via Dirk van Spijk ook nog 8-0 was geworden, kon Gassel 1 zich helemaal gaan opmaken voor een vervolg van het bekeravontuur. Al met al tot dusver een uitstekende seizoensstart van de Gasselse formatie. Volgende week zondag begint de competitie 2017-2018 met direct al een lastige uitwedstrijd op het programma want in Rijkevoort is Toxandria 1 dan de tegenstander. Gassel 2 sloot het bekertoernooi af met een doelpuntloos gelijkspel tegen DAW 5. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel hield de thuisploeg het speelveld goed compact. Vooral op het middenveld werd volop strijd geleverd om de bal. Na ruim een kwart wedstrijd leverde goed drukzetten uiteindelijk een vrije trap op op zo'n 25 meter van het doel. Hans van Houtum had bijna succes maar de bal ging net naast de kruising. Aan de andere kant voorkwam doelman Cas van Spijk met een prima ingreep dat het tweede elftal kort voor rust op achterstand kwam. Hij kwam goed uit zijn doel en plukte de bal van de voeten van een Schaijkse aanvaller die alleen voor hem opdook. In de tweede helft opnieuw een vrije trap van Hans van Houtum die net over ging. Wat later ging een inzet van Youri Arts via de keeper ook al net naast de verkeerde kant van de paal. Een hard schot van Rens Rooyackers vanuit de tweede lijn leverde eveneens niet het gewenste resultaat op. In de slotfase was er nog een belangrijke redding van Cas van Spijk. Uiteindelijk bleven doelpunten uit en werd de goede inzet aan Gasselse zijde dus beloonde met één punt. Gassel 3 kreeg vandaag bezoek van SV Milsbeek 2. Bij een overwinning of gelijkspel van minimaal 3-3 zouden de Gasselnaren door zijn naar de volgende ronde. Aanvankelijk zag het er niet zo goed uit voor de thuisploeg want in de 14e minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Gaandeweg de eerste helft kwam Gassel 3 steeds vaker en ook langer in balbezit. Echt uitgespeelde kansen leverde dit aanvankelijk nog niet op. Tom van Raaij probeerde het met een strak schot van afstand, maar de doelman bokste de bal uit de goal. Wat later werd Sander Verhallen na een prima aanval vrijgespeeld op de rand zestien. Zijn uithaal werd echter geblokt door een verdediger. Een minuut of vijf voor rust ontsnapte de Gasselse formatie aan een 0-2 achterstand want van dichtbij werd de bal hard en hoog over geschoten. Kort na rust was het wel raak voor SV Milsbeek 2 en dus een 0-2 achterstand. Nog geen twee minuten later werd Dirk Verbruggen op onreglementaire wijze gestuit binnen de beruchte lijnen waardoor de bal op de stip ging. Sander Verhallen bleef koel en stuurde de goalie de verkeerde hoek in. Gassel 3 schakelde een tandje bij en ging op zoek naar de 2-2. Bart Loeffen was dichtbij, maar zijn schot in de korte hoek werd gekeerd. Amper drie minuten later lag de bal aan de andere kant wel tegen de touwen waardoor een vervolg van het bekeravontuur ver weg leek voor Gassel 3. Toch gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen en een kwartier voor tijd was de spanning weer helemaal terug. Sander Verhallen schoot een vrije trap van net buiten de zestien laag binnen. Via wat omzettingen ging Gassel 3 in laatste tien minuten nog meer op de aanval spelen. Dit leidde tot een kans voor Bart Loeffen na voorbereidend werk van William de Kleijn, maar de inzet ging niet tegen de touwen. Aan de andere probeerde SV Milsbeek 2 met enkele snelle counters een beslissende vierde treffer te scoren. Deze bleef uit waarna de Gasselnaren in de slotminuut alsnog keihard toesloegen. Na een steekpass van William de Kleijn schoof Bart Loeffen de bal keurig langs de uitkomende doelman in het doel. Kort daarop klonk het eindsignaal en had Gassel 3 zich op basis van het aantal gescoorde doelpunten geplaatst voor de tweede bekerronde. Van alle Gasselse seniorenteams had Gassel 4 vooraf de beste papieren om door te bekeren. Een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Estria 4 zou al voldoende zijn. De Gasselnaren wilden het echter niet op een gelijkspel aan laten komen en zochten de aanval. In ongeveer de twintigste minuut kwam men op een 0-1 voorsprong. Na een goede actie van Jerry Boeters was het Riny van der Venne die de 0-1 voor zijn rekening nam. Een minuut of tien later was de marge verdubbeld door Rob Roefs. Vanuit de rebound lobde hij de bal op zeer fraaie wijze over zowel de laatste man als de keeper. De 0-2 tussenstand was tevens ook de ruststand. Ongeveer halverwege de tweede helft scoorde de gemeentegenoot uit Escharen de aansluitingstreffer. Gassel 4 bleef ondanks deze tegenslag goed bij de les en wat later in de wedstrijd kon na een prima lopende aanval de 1-3 worden gevierd. Rob Roefs tikte de bal uiteindelijk binnen. In de slotfase moesten de Gasselnaren nog even met tien man spelen, maar de voorsprong werd keurig vastgehouden tot het laatste fluitsignaal. Met drie gewonnen poulewedstrijd plaatste het vierde elftal zich dus dikverdiend voor de volgende bekerronde. Voor Gassel vrouwen 1 stond een thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk vrouwen 1 op het programma. Beide formaties hadden zes punten na twee pouleduels en dus leek het op papier een spannend duel te gaan worden. De thuisploeg dacht daar echter heel anders over en al vrij snel werd duidelijk dat het een vrij makkelijke ochtend zou worden. Na een vroege openingstreffer van Noa van Spijk na een assist van Anouk van Thiel zorgde niet veel later Sanne Daemen voor het tweede Gasselse doelpunt. Nog voor er twintig minuten waren gespeeld, had ook Demi Verheugen na voorbereidend werk van de zussen van Thiel twee keer gescoord en dus al een 4-0 voorsprong. In de 31e minuut knalde Lieke van Thiel de bal fraai in kruising na breed leggen van Anouk van Thiel. De Cuijkse formatie probeerde het af en toe wel, maar de Gasselse verdedigsters en keepster Neeltje Hendrix hielden keurig de nul. Vlak voor het bakkie twee liet Lieke van Thiel het net nogmaals bollen. Dit keer schoot ze laag en hard binnen na een passje van Anouk van Thiel. Gassel vrouwen 1 begon ook ijzersterk aan de tweede helft. Voordat de Gasselse supporters goed en wel hun plaats hadden ingenomen langs de lijn lag de bal al twee keer in het Cuijkse doel. Eerst was er een prachtig schot van Demi Verheugen dat hoog tegen de touwen vloog en vrijwel direct daarna knalde Sanne Daemen raak na een voorzet van Lieke van Thiel. Gassel vrouwen 1 stoomde door en al heel snel viel de 9-0. Dit keer was het Anouk van Thiel die succes had. Met nog zo'n half uur op de klok zorgde Demi Verheugen met een strakke pegele van net buiten de zestien voor de dubbele cijfers. Een minuut later nam Lieke van Thiel de 11-0 voor haar rekening. Vervolgens wist JVC Cuijk vrouwen 1 een eretreffer te scoren. Daarna werd de thuisploeg wat slordiger in het uitspelen en benutten van de kansen. Uiteindelijk werd de voorsprong toch nog verder uitgebouwd. Na een steekpass van Noa van Spijk gaf Lieke van Thiel de bal voor waarna Anouk van Thiel er 12-1 van maakte. Ook de dertiende Gasselse treffer kwam van haar voet. Ditmaal kon ze alleen op de keepster af en werd deze volstrekt kansloos gelaten. In laatste minuut van de blessuretijd bepaalde Noa van Spijk de eindstand op 14-1. Ze krulde op fraaie wijze een vrije trap buiten het bereik van de keepster tegen de touwen, nadat ze kort daarvoor een strafschop onbenut had gelaten. Al met al dus een dikverdiende zege voor Gassel vrouwen 1 waarvan de gemiddelde leeftijd vandaag nog zelfs onder de 19 jaar lag! Volgende week start de competitie 2017-2018. De Gasselse vrouwen zullen echter nog een weekje geduld moeten hebben want door een oneven aantal teams in de 4e klasse 4 beginnen zij met een vrije zondag.


Gassel JO9-1 boekt ook monsterzege in tweede bekerpouleduel
  |  zaterdag 16 september 2017  |

Deze zaterdag kwamen drie jeugdteams van de VV Gassel in actie voor een poulewedstrijd in het bekertoernooi 2017-2018. Voor Gassel JO7-1/JO7-2 stond vandaag de tweede competitiewedstrijd op het programma. Gassel JO13-1 is er niet in geslaagd om de grote bekerzege van afgelopen woensdagavond een passend vervolg te geven. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was Vitesse '08 JO13-2 met 2-8 te sterk. De bezoekers uit Gennep wisten in de eerste helft een 0-3 voorsprong te nemen. Nog voor het rustsignaal was het Gijs van Roosmalen die de achterstand verkleinde tot 1-3. De Gasselse formatie begon prima aan de tweede helft en al vrij snel lag de aansluitingstreffer tegen de touwen. Gijs van Roosmalen bracht met een strakke pass Chris Classens in stelling en die schoot de bal keurig in de verre hoek binnen. De hoop op de gelijkmaker was daarna helaas snel vervlogen. De bezoekers uit Gennep lieten aanvankelijk tot twee keer toe de kans op de 2-4 onbenut door voorlangs te schieten, maar uit een corner kwam Gassel JO13-1 minder goed weg en dus een 2-4 tussenstand. Gelijk daarop scoorde Vitesse '08 JO13-2 uit een counter een vijfde treffer waarmee het duel was beslist. In de resterende speeltijd liep de Gennepse formatie nog uit naar 2-8 door onder andere een eigen doelpunt. Aan de andere kant kregen de Gasselnaren nog wel diverse kansen op een derde doelpunt, maar de inzetten ging net naast of over het vijandelijke doel. Door dit resultaat zit het bekertoernooi 2017-2018 erop voor Gassel JO13-1. Ook de JO11-1 lukte het niet om de drie punten in Gassel te houden. De Gasselse formatie verloor op eigen veld van Festilent JO11-3. De Gasselse spelers werkten keihard en streden om iedere bal, maar de ploeg uit Zeeland won uiteindelijk met 1-5. In de eerste helft zorgde Sil Verhallen nog wel voor een 1-0 voorsprong. Maar door twee treffers van de bezoekers ging de thuisploeg met een 1-2 achterstand de rust in. Na de hervatting ginen de Gasselnaren vol nieuwe moed op jacht naar de gelijkmaker. Door wat pech in de afronding bleef de 2-2 echter uit. Festilent JO11-3 wist de kansen wel te benutten en zegevierde uiteindelijk met 1-5. Gassel JO9-1 wist ook de tweede bekerpoulewedstrijd met grote cijfers te winnen. Na de 2-22 uitzege in de eerste wedstrijd werd het vandaag op het Gasselse sportpark 17-2 tegen SJO Vianen Vooruit/HBV JO9-4. Een leuke bijkomstigheid was dat ook dit keer alle veldspelers minimaal één keer wisten te scoren. Al in de tweede minuut opende Eus Arts de score. Amper een minuut later scoorde Nienke Willems na een assist van Eus Arts de 2-0. Kort daarop waren de rollen omgedraaid en schoot Eus Arts raak na een voorzet van Nienke Willems. De thuisploeg had een groot veldoverwicht en regelmatig was sprake van een omsingeling van het vijandelijk doel. In de elfde minuut tikte Nienke Willems de 4-0 binnen nadat de keeper een schot van Binck van Roosmalen alleen kon keren. Renske van Geffen nam daarna de 5-0 voor haar rekening, waarna even later Binck van Roosmalen het net voor de zesde maal liet bollen. Met een strakke schuiver van grote afstand liet Finn Wijnen de doelman voor de zevende maal vissen. In de slotfase van de eerste helft kon het thuispubliek nog tweemaal juichen. Eerst was het Renske van Geffen die doel trof en vervolgens werd een corner van Sven Willems door een speler van SJO Vianen Vooruit/HBV JO9-4 in eigen doel geschoten. De bezoekers kenden een bliksemstart van de tweede helft want al in de eerste minuut na rust werd doelman Tijl Schippers kansloos gelaten met een hard schot in de hoek. Nog geen minuut later bracht Sven Willems de dubbele cijfers op het scorebord. Vervolgens zorgde hij ook voor het elfde Gasselse doelpunt. De Gasselnaren bleven goed overspelen en op aangeven van Eus Arts maakte Renske van Geffen er 12-1. Na een tweede tegentreffer uit een snel uitgevoerde counter scoorde Nienke Willems de 13-2. In de elfde minuut kon ook Lotte Thonies als doelpuntenmaakster worden genoteerd. Via een snelle aanval over rechts schoot ze de bal uiteindelijk door de benen van de keeper tegen de touwen. Eus Arts was daarna opnieuw succesvol na een prachtige splijtende pass van Finn Wijnen. Een succesvol schot met links van Renkse van Geffen betekende een 16-2 voorsprong. Eus Arts nam het zeventiende en laatste Gasselse doelpunt voor zijn rekening. Door dit resultaat gaat Gassel JO9-1 in de poule aan kop met zes punten uit twee duels. De nummer twee JVC Cuijk JO9-4 heeft eveneens zes uit twee, maar een wat minder doelsaldo. Vorige week zouden beide ploegen elkaar treffen, maar die wedstrijd werd afgelast vanwege het slechte weer. Of de wedstrijd nog opnieuw wordt ingepland is op dit moment nog niet bekend. Voor Gassel JO17-1 is het bekeravontuur 2017-2018 voorbij. Doordat SJO Vianen Vooruit/HBV JO17-2 deze zaterdag met grotere cijfers dan 6-2 won van ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO17-3 zijn de Gasselnaren, die vorige week al hun laatste pouleduel speelden, op doelsaldo uitgeschakeld.

Gassel JO9-1 na tweede bekerzege

Gassel JO7-1/JO7-2 speelde vandaag de tweede competitiewedstrijd van de najaarsreeks 2017. Net als vorige week moesten de Gasselnaren aantreden op vreemde bodem. Ditmaal was in Sint-Anthonis DSV JO7-1/JO7-2 de tegenstander.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Van de wedstrijden van de JO7 worden geen uitslagen en standen bijgehouden. Tot slot nog een bedankje voor de vrijwilligers van de vrijdagploeg van VV Gassel! Want op het trainingsveld was een keurig veldje gelijnd voor de wedstrijd van de JO9-1. En ook voor de JO7-1/JO7-2 zijn al twee veldjes helemaal gereed.


Nieuwe speeldaum bekend voor afgelast bekerduel Gassel JO11-1
  |  zaterdag 16 september 2017  |

Inmiddels is een nieuwe speeldatum gevonden voor de vorige week afgelaste bekerthuiswedstrijd van Gassel JO11-1 tegen Achilles Reek JO11-1. Het duel staat nu op de agenda voor maandag 18 september 2017. De aftrap op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is om 19:00 uur.


Techniektraining voetbalschool tweede seizoen van start gegaan
  |  zaterdag 16 september 2017  |

Net als afgelopen seizoen is er een grote en groeiende groep voetballers en voetbalsters in de Gemeente Grave in de leeftijdscategorie onder 13, onder 11 en onder 9 die op de maandag- of vrijdagmiddag techniektraining krijgt van Han Piels, oud speler van Go Ahead Eagles. Inmiddels is de groep gegroeid naar meer dan veertig spelers en speelsters van Estria, GVV '57, SCV '58 en de VV Gassel, waarbij er nog ruimte is voor een aantal kids om zich aan te melden. Het betreft vooralsnog een particulier initiatief wat mogelijk in een later stadium ook namens de clubs zal worden aangeboden. Het geheel kent een najaarscyclus en een voorjaarscyclus. De training is een hele goede aanvulling op de teamtrainingen en is met name gericht om de individuele balvaardigheid met beide benen te vergroten.

Foto techniektraining

Ivo Rossen, speler/trainer van Estria 1, en oud profvoetballer van diverse clubs waaronder FC Eindhoven op de vrijdagmiddag zich heeft aangesloten om samen met Han de technische vaardigheden van de kids te helpen vergoten. Ben je geïnteresseerd neem dan contact op met Han Piels, via info@zportz.nl of 06-23664336 of kom kijken op maandag van 16:00 - 19:00 uur of vrijdag van 16:00 - 17:00 uur op het sportpark De Bikkelkamp in Grave.


Eerstvolgende editie van Kennisquiz is op vrijdag 13 april 2018
  |  donderdag 14 september 2017  |

Zoals wel bekend organiseert VV Gassel jaarlijks in het najaar de Kennisquiz. De organisatie is helaas genoodzaakt om de Kennisquiz een aantal maandjes te verschuiven, dus van het najaar naar het voorjaar. Er zijn namelijk mutaties binnen de organisatie en het blijkt lastig om in het najaar een geschikte datum te vinden. De organisatie heeft wel alvast de nieuwe datum bekend gemaakt. Dit is vrijdag 13 april 2018. Dus deze datum kan vast in de agenda's worden genoteerd. Uiteraard zal er ook dan weer een mooie quiz in elkaar zijn gezet wat zeker een gezellige avond gaat opleveren. De organisdatie hoopt dat er begrip is voor de noodzakelijke verplaatsing en hoopt op vrijdagavond 13 april 2018 weer het maximaal aantal deelnemers te kunnen verwelkomen.


Gassel JO13-1 wint tweede bekerpouleduel met dubbele cijfers
  |  woensdag 13 september 2017  |

Gassel JO13-1 moest deze woensdagavond op eigen veld in actie komen voor de tweede poulewedstrijd van de eerste bekerronde. Tegenstander was ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO13-3. De Gasselnaren hadden een makkelijke avond en wonnen uiteindelijk met 10-0. Na een minuut of tien spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na een goede combinatie tussen Rens Jansen en Gijs van Roosmalen was het laastgenoemde die scoorde. Amper drie minuten later veroverde Femke van Thiel de bal op het middenveld waarna ze een crosspass gaf op Jelle van Deventer die de bal vervolgens binnen werkte. Gassel JO13-1 ging goed door vlak daarna joeg Femke van Thiel de bal tegen de touwen na een klutssituatie in het strafschopgebied. Ook de 4-0 kwam op naam van Femke van Thiel. Dit keer scoorde ze in de rebound nadat een inzet van Lucas Nyenhuis door de keeper was gekeerd. In de laatste vijf minuten van de eerste helft wisten de Gasselnaren maar liefst driemaal te scoren en dus kon er met een 7-0 voorsprong op zak gerust gaan worden. De vijfde Gasselse treffer begon met een voorzet van Jelle van Deventer waarna Femke van Thiel eerst tegen de lat schoot en daarna alsnog raak. Femke van Thiel nam ook het zesde Gasselse doelpunt voor haar rekening. Dit keer ging er een prima combinatie tussen Jelle van Deventer en Gijs van Roosmalen aan vooraf. De laatste treffer van de eerste helft werd gescoord door Rens Jansen. Hij scoorde in de rebound nadat de keeper een schot van Femke van Thiel niet klemvast kon krijgen. Na de rust duurde het een tijdje voordat de Gasselse supporters weer konden juichen. Pas ongeveer halverwege de tweede helft was de 8-0 een feit. Femke van Thiel rondde een solo doeltreffend af en bracht haar doelpuntentotaal van deze wedstrijd daarmee op vijf. Een minuut of vijf voor tijd kwamen de dubbele cijfers binnen handbereik na een fraai succesvol schot van Jos van Haren. Het leek vervolgens bij 9-0 te blijven, maar in de slotseconde zorgde Femke van Thiel toch nog door de tiende Gasselse treffer door na een geblokkeerd schot van Camiel van Spijk alsnog raak te schieten. Al met al dus een prima optreden van Gassel JO13-1.


Nipte overwinning voor erg jong Gassel 1 in oefenthuiswedstrijd
  |  woensdag 13 september 2017  |

Afgelopen dinsdagavond speelde Gassel 1 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een oefenwedstrijd tegen SC st Hubert 1. Trainer Pierre Hermsen bracht veel jeugdspelers binnen de lijnen waardoor de gemiddelde leeftijd zelfs nog wat lager lag dan die van afgelopen zondag. Uiteindelijk wisten de Gasselnaren een nipte 2-1 overwinning te behalen. Doelpuntenmakers aan Gasselse zijde waren Paul Cornelissen en Roel Strik. Tijdens de competitie is de ploeg uit Sint-Hubert overigens ook een van de tegenstanders van Gassel 1.


Knap gelijkspel Gassel 1, tweede bekerzege van Gassel 4 en VR1
  |  zondag 10 september 2017  |

Voor alle seniorenteams van de VV Gassel stond er deze zondag een bekerwedstrijd op het programma. Uiteindelijk leverden de vijf pouleduels acht punten op dankzij twee zeges en twee keer een gelijkspel. Gassel 1 blijft het uitstekend doen in het bekertoernooi 2017-2018. Na de uitoverwinning van vorige week op vierdeklasser HBV 1 wisten de Gasselnaren dit keer tegen derdeklasser Hapse Boys 1 een dikverdiend gelijkspel te behalen. Na een wat afwachtende beginfase kregen de bezoekers de eerste kans op de openingstreffer. Een Gasselse verdediger kon een schot echter nog net blokkeren. In de 22e minuut werd het wel 0-1. De thuisploeg kreeg de bal niet uit het doelgebied na een indraaiende corner en uiteindelijk werd de bal bij de tweede paal van dichtbij binnen gegleden. Een minuut of zes later ontsnapte Gassel 1 aan een tweede tegentreffer. Cas van Houtum kon een kopbal nog net op de lijn keren en de rebound werd wild over geschoten. Aan de andere kant probeerde de Gasselse formatie gevaar te stichten, maar ondanks enkele corners en vrije trappen bleven echt grote uitgespeelde kansen uit. Gassel 1 kende een uitstekende start van de tweede helft want binnen een minuut na de hervatting was de gelijkmaker een feit. Na een prima aanval tikte Ramon van der Venne de bal door op Cas van Houtum en die krulde het leren monster keurig laag in de hoek tegen de touwen. Gesteund door deze treffer gingen de Gasselnaren op zoek naar meer. In de 62e minuut was Dirk van Spijk dichtbij de 2-1, maar zijn strakke schot werd gekeerd door de Hapse doelman. Amper vier minuten later knalde Paul Cornelissen de bal snoeihard rakelings over na een prima steekpass van Ramon van der Venne. Gassel 1 was nu duidelijk de betere ploeg en dit leidde tot meer kansen op een tweede treffer. Ramon van der Venne kopte echter rakelings voorlangs na een afgemeten voorzet van Dirk van Spijk en kort daarop stopte de keeper een schot van Ramon van der Venne. Een minuut of tien voor tijd kwam de thuisploeg goed weg na een scrimmage voor het doel. In de resterende speeltijd gingen beide ploegen voor de winst, maar er werd niet meer gescoord. Namens de Gasselse formatie was Ramon van der Venne nog het dichtst bij een winnende tweede treffer. In kansrijke positie raakte hij de bal echter niet goed waardoor deze naast de verkeerde kant van de paal hobbelde. Al met al een prima optreden van het Vlaggeschip van de VV Gassel. Gassel 2 moest in Cuijk aantreden tegen JVC Cuijk 3. De Gasselnaren speelden zeker in de eerste helft goed voetbal en hadden duidelijk grote sprongen gemaakt ten opzichte van de met dubbele cijfers verloren bekerwedstrijd van vorige week, maar het lukte nog niet om de volle buit te pakken. De thuisclub won uiteindelijk nipt met 2-1. In de negende minuut was er een prima aanval over rechts en na een voorzet van Kevin Arts ging het schot van Hans van Houtum maar net over. Een klein kwartier later kwam de Cuijkse formatie op 1-0 via een rechtstreeks binnen geschoten vrije trap. Hoewel de scheidsrechter nog niet had gefloten en de Gasselnaren de muur nog aan het opstellen waren, werd de treffer toch goedgekeurd. Het tweede elftal liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de 1-1. Youri Arts en Remco van der Heijden probeerden het met een prima schot, maar beide keren stopte de doelman de inzet. In de slotfase van de eerste helft was de verdiende gelijkmaker wel een feit. Na een aanval dwars door de Cuijkse defensie was het uiteindelijk Rens Rooyackers die de bal beheerst over de keeper tikte. Amper een minuut later kopte Kevin Arts na een voorzet van Jochem Baltussen helaas net naast. In de tweede helft voorkwam doelman Cas van Spijk met een prima redding dat een schot van de thuisploeg in de hoek tegen de touwen ging. Wat later in het duel scoorde JVC Cuijk 3 alsnog de 2-1 nadat de bal via de kluts precies voor de voeten van een aanvaller was gevallen. Gassel 2 gaf nog niet op en Remco van der Heijden was bijna succesvol, maar zijn schot uit de tweede lijn werd nog net gekeerd. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en dus een 2-1 nipte nederlaag voor de Gasselnaren. Ook het derde eftal van de VV Gassel speelde een uitwedstrijd op het Cuijkse sportpark. Tegenstander was JVC Cuijk 2. De Gasselnaren begonnen goed aan het duel en via Tom van Raaij werd de score geopend. In de slotseconde van de eerste helft wist Bart Loeffen de marge te verdubbelen. Hij tikte de bal binnen na een assist van Johan Jaspers via de lat. Na de hervatting vergat de Gasselse vlaggoloog de vlag omhoog te steken waardoor de thuisploeg de aansluitingstreffer kon scoren. Gassel 3 had direct een passend antwoord klaar want William de Kleijn bracht de 1-3 op het scorebord. De bezoekers stoomden door en via opnieuw William de Kleijn werd de marge vergroot tot drie doelpunten. Toen wat later Tom van Raaij er op prachtige wijze 1-5 van had gemaakt, leek de wedstrjd beslist en zaten de drie punten al bijna in de Gasselse tas. Conditioneel kregen de bezoekers het daarna een stuk zwaarder en men kwam nauwelijks nog de eigen zestien uit. Via enkele onnodig weggegeven doelpunten liep de 1-5 voorprong al vrij snel terug tot 4-5. Uiteindelijk moest Gassel 3 ook nog een vijfde tegentreffer incasseren en dus geen drie punten, maar slechts één punt. Ondanks de weggegeven voorsprong heeft de Gasselse formatie het bereiken van de tweede ronde nog volledig in eigen hand. Een overwinning op SV Milsbeek 2 volgende week op eigen veld volstaat. Bij een gelijkspel zijn alle duels in de poule in een gelijke stand geëindigd en is er dus sprake van evenveel punten en een gelijk doelsaldo. Volgens het bekerreglement is dan het aantal doelpunten vóór bepalend. Dus bij een gelijkspel van minimaal 3-3 bekert Gassel 3 eveneens door. Indien echter met 2-2 worden gelijk gespeeld, dan zal dan een beslissingswedstrijd tegen JVC Cuijk 2 op neutraal terrein worden vastgesteld. De bekerthuiswedstrijd van Gassel 4 tegen SES 4 is de geschiedenisboeken ingegaan als een heuse thriller. In de eerste helft stond de Langenboomse formatie al heel snel op een 0-2 voorsprong en bij de rust keken de Gasselnaren tegen een 0-4 achterstand aan. Een Gassels succes leek dus heel ver weg, maar de ploeg bleek na een donderspeech van de technische staf in de rust over een uitstekende mentale veerkracht te beschikken. Al heel snel na het begin van de tweede helft zorgde Nick Nijsten voor de eerste Gasselse tegentreffer. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak. Peter Goossens schoot de bal vanaf ruim 25 meter over de doelman tegen de touwen. Gassel 4 was nu los en de jacht op de aansluitingstreffer werd geopend. Riny van der Venne was als eerste dichtbij de 3-4, maar zijn kopbal ging net naast. Een minuut later was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Een voorzet van Tom Boers werd door Riny van der Venne verlengd waarna Kenny Borgers bal tegendraards over keeper kopte. Een kwartier voor tijd was de 0-4 achterstand ongedaan gemaakt. De gelijkmaker kwam op naam van Riny van der Venne. Hij kopte raak uit een corner van Tom Broers. Vlak voor tijd werd de prima tweede helft van het vierde elftal van de VV Gassel beloond met een winnende vijfde treffer. Nadat de bal tegen paal was beland, knalde Broos Meijs het leren monster bijna dwars door de touwen. Kort daarop klonk het laatste fluitsignaal en was de tweede poulezege van Gassel 4 een feit. De Gasselnaren hebben volgende week in de uitwedstrijd tegen gemeentegenoot Estria 4 genoeg aan een gelijkspel om het bekeravontuur met minimaal één ronde te verlengen. Gassel vrouwen 1 moest vandaag in Escharen aantreden tegen ST Estria/GVV '57/SCV '58 vrouwen 2. De thuisploeg bleek totaal geen aanvallende intenties te hebben en ging vol voor een gelijkspel getuige de muur die werd opgetrokken rondom het eigen strafschopgebied. Al vroeg in de wedstrijd zorgde Anouk van Thiel na een assist van haar zus Lieke van Thiel voor een 0-1 voorsprong. Vervolgens probeerden de Gasselse vrouwen nogmaals door de defensie heen te breken, maar de vorm ontbrak om de rode muur nogmaals te slechten. De Gasselse keepster had een zeer rustige middag want ondanks de achterstand kwam de Escharense formatie niet uit de verdedigende stellingen. Omdat meer Gasselse treffer uitbleven eindigde deze gemeentelijke bekerderby dus in 0-1. Bij een overwinning volgende week in het thuisduel tegen JVC Cuijk vrouwen 1 is het ticket voor de tweede bekerronde een feit. Bij een gelijkspel of nederlaag zijn het de Cuijkse dames die doorbekeren.


Gelijkspel JO17-1 in bekerpouleduel, prima competitiedebuut JO7
  |  zaterdag 09 september 2017  |

Door de afgelaste thuiswedstrijden van Gassel JO11-1 en Gassel JO9-1 en de vrije speeldag van Gassel JO13-1 kwamen vandaag uiteindelijk slechts twee jeugdteams in actie. Gassel JO17-1 speelde op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de tweede en tevens al laatste poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi 2017-2018. Bij winst was het ticket voor de tweede bekerronde veilig gesteld, maar het treffen met SJO Vianen Vooruit/HBV JO17-2 eindigde uiteindelijk in 2-2. Het waren de bezoekers die met een schot vanaf een meter of dertig de score wisten te openen. Op het goed bespeelbare hoofdveld ging de Gasselse formatie daarna beter aan het voetballen, maar het lukte niet om al voor het rustsignaal de 0-1 ongedaan te maken. Via wat omzettingen tijdens de rust probeerde de technische staf meer beweging op de vleugels te krijgen. Op fraaie wijze kwam Gassel JO17-1 in de tweede helft op gelijke hoogte. Een vrije trap vanaf een meter of veertig beetje rechts van het doel werd door Dylan Siroen met links in de verre hoek binnen geschoten. Een minuut of vier later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Ondanks dat de kramp in zijn kuit schoot, wist Hans van Haren de bal toch voor te zetten waarna Jim Classens het leren monster tegen de touwen schoot. Lang bleef de 2-1 voorsprong niet op het scorebord staan want amper drie minuten na dit doelpunt scoorde het samenwerkingsverband uit Beers en Vianen met een snoeihard schot waarop de Gasselse keeper kansloos was. In de resterende speeltijd was de grootste kans op een winnende derde treffer voor Gassel JO17-1. Na een voorzet van Dylan Siroen kwam Hans van Haren echter net een teenlengte te kort om de 3-2 binnen te tikken en dus een 2-2 eindstand. Door dit resultaat zijn de Gasselnaren voor een vervolg van het bekeravontuur afhankelijk van de uitslag van het duel SJO Vianen Vooruit/HBV JO17-2 - ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO17-3 dat volgende week zaterdag wordt gespeeld. Mocht de thuisploeg deze wedstrijd weten te winnen dan komt men net als de Gasselse formatie op 4 punten. Volgens het bekerreglement is dan het doelsaldo bepalend. Indien het doelsaldo ook gelijk is, dan is het aantal doelpunten vóór bepalend. Mocht ook hierdoor geen beslissing worden verkregen, dan beslist het onderlinge resultaat. Omdat dat ook gelijk is, zal dan een beslissingswedstrijd op neutraal terrein worden vastgesteld. Dit laatste is dus alleen het geval indien SJO Vianen Vooruit/HBV JO17-2 ook met 6-3 wint van de gemeentegenoten.

Competitiedebuut Gassel JO7-1/JO7-2

Voor Gassel JO7-1/JO7-2 startte deze zaterdag de najaarscompetitie 2017. In Wilbertoord was ST De Willy's/SC st Hubert JO7-1 de tegenstander. Het werd voor de jonste spelers van de VV Gassel een leuk en sportief debuut met volop doelpunten.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
 Van de wedstrijden van de JO7 worden geen uitslagen en standen bijgehouden.


Thuisduels JO9-1 en JO11-1 afgelast, later besluit over de JO17-1
  |  zaterdag 09 september 2017  |

Gassel JO9-1 en Gassel JO11-1 komen deze zaterdag niet in actie. De bekerthuiswedstrijden tegen respectievelijk JVC Cuijk JO9-4 en Achilles Reek JO11-1 zijn namelijk afgelast. Door de vele regenval is het veld onvoldoende bespeelbaar. Over het wel of niet doorgaan van het thuisduel van Gassel JO17-1 wordt later deze ochtend een besluit genomen. Van de uitwedstrijd van Gassel JO7-1/JO7-2 tegen ST St Hubert/De Willy's JO7-1 is geen afgelasting ontvangen, dus de jongste Gasselse spelers zullen ondanks het slechte weer wel in actie moeten komen.


Gassel vrouwen 1 wint oefenthuiswedstrijd met dubbele cijfers
  |  donderdag 07 september 2017  |

Gassel vrouwen 1 speelde deze donderdagavond op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een oefenwedstrijd tegen GVV '57 vrouwen 1. Het werd uiteindelijk een een makkelijke avond want het werd een Gasselse zege met dubbele cijfers. Al vroeg in de wedstrijd was de 1-0 een feit. Na een prachtige soort van omhaalachtige voorzet van Noa van Spijk speelde Demi Verheugen een tegenstandster uit en scoorde ze de openingstreffer. Kort daarop scoorde Demi Verheugen opnieuw. Dit keer tikte ze de bal tegen de touwen na een voorzet van Sanne Daemen. In ongeveer de dertigste minuut moest de Graafse keepster voor de derde maal vissen. Dit keer was het Noa van Spijk die succes had. Na een voorzet van Anouk van Thiel schoot ze hard binnen. Vervolgens was het binnen vijf minuten opnieuw twee keer raak voor de Gasselnaren. Eerst schoot Demi Verheugen de bal van afstand langs de uitgekomen keepster en kort daarop knalde Noa van Spijk in de rebound raak nadat haar kopbal uit een corner nog was gekeerd. Nog voor het einde van de eerste helft stond er een 6-0 tussenstand op het scorebord. Demi Verheugen stuurde een verdedigster de Gasselse bossen in schoot de bal in de verre hoek tegen de touwen. Direct aan het begin van de tweede helft wisten de bezoeksters wat terug te doen via een fraai schot in de kruising. Vijf minuten later liet Gassel vrouwen 1 een uitgelezen kans op de 7-1 onbenut want een toegekende strafschop belandde tegen de kruising. Kort daarop kon toch een zevende Gsselse treffer worden gevierd. Anouk van Thiel omspeelde de ver uit haar doel gekomen keepster en tikte de bal vervolgens rustig in het lege doel. De thuisploeg ging goed door en meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. De 8-1 en 9-1 kwamen op vrijwel identieke wijze tot stand. Via een lange pass van achteruit van Paulien Jans werd Demi Verheugen vrijgespeeld en zij wist daar wel raad mee en dus was dat voor haar doelpunt nummer vijf en zes van deze avond. Een minuut of acht voor tijd waren de dubbele cijfers een feit. Demi Verheugen legde de bal over de verdediging waarna Anouk van Thiel het leren monster oppikte en in het Graafse doel knalde. In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord en dus een prima 10-1 oefenzege voor het vrouwenelftal van de VV Gassel.


FC de Rakt VR30+1 teruggetrokken uit klasse van Gassel VR30+1
  |  woensdag 06 september 2017  |

Voor Gassel VR30+1 gaat de najaarscompetitie 2017 wat later van start dan aanvankelijk de bedoeling was. De eerste wedstrijd is nu pas op vrijdag 06 oktober 2017 en niet op vrijdag 15 september a.s. Dit komt doordat FC de Rakt VR30+1 zich heeft moeten terugtrekken uit de competitie. Men kon dit najaar door blessures maar zes spelers op de been brengen. De eerste speelavond zou op het sportpark van de Udense formatie worden afgewerkt en die is dus komen te vervallen.


Aanvangstijd van eerste competitieduel Gassel JO7-1 gewijzigd
  |  maandag 04 september 2017  |

Voor Gassel JO7-1/JO7-2 gaat komende zaterdag de najaarscompetitie van start. De Gasselnaren spelen een uitwedstrijd tegen ST SC st Hubert/De Willy's JO7-1. Aanvankelijk zou om 10:00 uur worden afgetrapt, maar de aanvangstijd is inmiddels gewijzigd in 09:15 uur. Het duel wordt afgewerkt op het sportpark van De Willy's in Wilbertoord.


Knappe bekeruitwinst Gassel 1, ook 4e en VR1 beginnen met zege
  |  zondag 03 september 2017  |

Op deze zonnige eerste zondag van september 2017 ging voor bijna alle seniorenteams van de VV Gassel het bekertoernooi 2017-2018 van start. De vier pouleduels uit de eerste ronde leverden drie zeges en één nederlaag op. Gassel 1 moest op bezoek bij buurman HBV 1. De thuisploeg speelt in de competitie een klasse hoger, maar daar was binnen de lijnen helemaal niets van te zien. De Gasselnaren begonnen prima aan het duel en al vrij snel in de wedstrijd zorgde Guido Sprengers voor een 0-1 voorsprong door raak te koppen na een vrije trap van Cas van Houtum. De bezoekers bleven duidelijk de bovenliggende partij en kregen diverse goede kansen om de marge te vergroten. Paul Cornelissen had tot twee keer toe de 0-2 op zijn schoen, maar beide keren leverde het geen treffer op. Eenmaal belandde zijn inzet op de paal en de tweede keer redde de keeper. In de slotfase van de eerste helft kwam Gassel 1 dan toch wel op een 0-2 voorsprong. Ramon van der Venne scoorde met een mooi schot over de Beerse doelman. In de tweede helft bood HBV 1 wat meer tegenstand, maar het meeste gevaar kwam opnieuw van de Gasselse formatie. Dit leverde nog enkele mooie kansen op de 0-3 op, maar gescoord werd er na de rust niet meer. Al met al een prima Gasselse overwinning. Gassel 2 kende geen succesvolle bekerstart. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bleek Herpinia 4 nog een maatje te groot. Na een kleine tien minuten spelen kwamen de bezoekers via een schot van afstand op 0-1. Een minuut of zeven later stond het al 0-3 na onder andere een snelle aanval door het hart van de Gasselse defensie. De thuisploeg probeerde wat terug te doen en dit lukte in de 36e minuut bij een 0-4 tussenstand. Na een uitgekiende dieptepass van Roy van de Wiel draaide Teun Hendriks goed weg en tikte hij de bal tegen de bouwen. In de slotminuut van de eerste helft opnieuw een Herpensiaanse treffer en dus stond het halverwege 1-5. Na zo'n uur spelen kon het thuispubliek nogmaals juichen. Ryan Siroen kreeg de bal diep gespeeld en uit zijn strakke voorzet schoot Sjors Cuppen hard raak. Nog geen drie minuten later had Herpinia de 2-5 voorsprong vergroot tot 2-7 door tot tweemaal toe slecht uitverdedigen van de Gasselse defensie keihard af te straffen. Zo'n kwartier voor tijd deed Gassel 2 weer wat terug want op aangeven van Pieter van Bommel knalde Hans van Houtum het leren monster tegen de touwen. Wat later werd een schot van Rens Rooyackers nog net uit de kruising getikt. In de resterende speeltijd moest de thuisploeg nog drie tegentreffers meer incasseren en dus een 3-10 eindstand. Gassel 4 was afgereisd naar Vianen voor het treffen met Vianen Vooruit 5. Ondanks Gasselse kansen in de beginfase waren het de gastheren die de score wisten te openen. De Gasselnaren schakelden nog een tandje bij en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Kansen hierop kwamen er zeer zeker, maar het vizier stond nog net niet scherp genoeg afgesteld. Na een klein half uur spelen kon het vierde elftal wel de dikverdiende gelijkmaker vieren. Rob Roefs sneed vanaf de zijlijn naar binnen en kwam oog in oog met de Vianense doelman. Met een fraai stiftje liet hij deze vervolgens kansloos. Meer treffers vielen er in de eerste helft niet. Na de rust grotendeels hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Gassel 4 de betere ploeg met volop kansen, maar weinig succes in de afronding. Vlak nadat een inzet van Broos Meijs na een solo werd gekeerd, kwam de 1-2 wel op het scorebord te staan. Na een voorzet van Rob Roefs was het Jerry Boeters die de bal binnen gleed. Een minuut of vijf voor tijd had Rob Roefs de beslissende 1-3 op zijn schoen, maar de inzet was te zacht waardoor de Vianense goalie nog redding kon brengen. In de zeer spannende slotfase wist Gassel 4 de 1-2 voorsprong vast te houden en dus gingen de drie bekerpunten mee terug naar Gassel. Het vrouwenelftal van de VV Gassel mocht het bekertoernooi starten op eigen veld. Tegenstander was SIOL vrouwen 1 uit Katwijk. De thuisploeg heeft nogal te kampen met blessures dus moest er wat worden geschoven in de opstelling. In het eerste kwartier golfde het spel op en neer zonder dat een beide formaties echt gevaarlijk werd. Gassel vrouwen 1 had wat meer balbezit, maar de eerste grootste kans was in de 18e minuut voor het bezoekende team. Gelegenheidskeepster Demi Verheugen voorkwam met een prima reflex dat de bal van dichtbij werd binnen geschoten. Een minuut of tien later pech voor de thuisploeg. Na een mooie snelle aanval over de rechterflank schoot Anouk van Thiel bij de tweede paal vanuit een moeilijke hoek hard via de lat over. Omdat schoten van Maike Arts en Noa van Spijk ook niet tegen de touwen gingen, eindigde de eerste helft doelpuntloos. De Gasselse vrouwen begonnen sterk aan de tweede helft en er werd goed druk gezet. Zo'n negen minuten na de rust kreeg Lieke van Thiel de bal voor haar voeten na een voorzet vanaf links en van dichtbij schoot ze hard raak. De thuisploeg ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de 2-0, maar kansjes hierop werden onbenut gelaten. SIOL vrouwen 1 probeerde met snelle counters wat terug te doen, maar de Gasselse defensie wist bijna al het gevaar al kort na de middenlijn de kop in te drukken. Door de marge van slechts één doelpunt bleef het aardig spannend. In de laatste minuut stelde Anouk van Thiel de drie punten definitief veilig. Ze tikte de bal binnen na een mooie indraaiende corner van Sanne Daemen en dus een 2-0 eindstand en de eerste overwinning onder leiding van de nieuwe trainer Harm van Daal. Het derde elftal had vandaag geen bekerverplichtingen, maar kwam wel in actie voor een oefenwedstrijd. In Ottersum was V.V. Achates 4 de tegenstander. Het was William de Kleijn die na goed breed leggen van Bart Loeffen de score opende. Na de gelijkmaker van de thuisploeg zette William de Kleijn na een combinatie met Bart Loeffen Gassel 3 opnieuw op voorsprong. Echter ook dit keer bracht V.V. Achates 4 de stand weer in evenwicht. In de tweede helft trok de Gasselse formatie dit oefenduel definitief naar zich toe. Nadat Bart Loeffen er 2-3 van had gemaakt, vergrootte Sander Verhallen de marge tot twee via een benutte strafschop. Op fraaie wijze bepaalde Tom van Raaij de eindstand op 2-5. Hij kreeg de bal precies voor zijn voeten na een uittrap van de doelman, waarna hij deze wist te verschalken met een schot vanaf de middenlijn. Al met al een nuttige oefenzege van de Gasselse formatie, maar in de competitie zal het straks nog wel wat beter moeten. Volgende week zondag staat er voor de seniorenteams opnieuw een bekerprogramma op de agenda.


Voor het eerst in historie vrouwen 30+ team actief bij VV Gassel
  |  zondag 03 september 2017  |

Voor het eerst in de inmiddels ruim 71-jarige geschiedenis heeft de VV Gassel dit seizoen een vrouwen 30+ team ingeschreven voor de speciale 7x7 najaarscompetitie 2017. Het 7x7 voetbal is door de KNVB in het leven geroepen omdat er zowel bij de mannen als vrouwen nog veel spelers/speelsters zijn die graag nog een balletje willen trappen, maar om verschillende redenen dit niet (meer) willen of kunnen in de reguliere competitie. In het 7x7 voetbal staat niet het presteren centraal, maar wel het op een recreatieve manier een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. De speelavond is altijd de vrijdagavond. Vaak staat de accommodatie (én kantine) leeg op deze avond. Ook dus een mooie kans voor verenigingen om extra opbrengsten te genereren. Afgelopen zomer ontstond bij een aantal oud-speelsters van het Gasselse vrouwenelftal het idee om weer gezellig een balletje te gaan trappen. Al vrij snel waren er genoeg enthousiastelingen en dus werd Gassel VR30+ ingeschreven voor de najaarsreeks. De Gasselse vrouwen zijn samen met FC de Rakt VR30+1 uit Uden, FC Uden VR30+1 en Vorstenbossche Boys VR30+1 ingedeeld in de 1e klasse 02. Per speelronde zijn er meerdere wedstrijden en wordt er gespeeld in toernooivorm. Een wedstrijd duurt twintig minuten en wordt gespeeld in zeventallen op een half veld. De verenigingen zijn per reeks eenmaal gastheer. Er wordt komend najaar gespeeld op vier vrijdagen, te weten 15 september 2017, 06 oktober 2017, 27 oktober 2017 en 17 november. Telkens spelen de Gasselse vrouwen dus drie duels waarbij telkens een ander team uit de klasse de tegenstander is. De eerste speeldag wordt afgewerkt op het sportpark van FC de Rakt. Vervolgens gaat het gastheerschap naar Vorstenbossche Boys en FC Uden. Op 17 november 2017 zal er worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Het complete wedstrijdprogramma staat inmiddels op de programmapagina van Gassel VR30+1.


Monsterzege JO9-1 in bekertoernooi, ook fraaie uitwinst JO17-1
  |  zaterdag 02 september 2017  |

Voor vier van de vijf jeugdteams van de VV Gassel stond deze zaterdag de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi 2017-2018 op het programma. In de vier duels, die op vreemde bodem moesten worden afgewerkt, vielen maar liefst 53 doelpunten! Dankzij twee gewonnen duels gingen er in totaal zes punten mee naar Gassel. Voor Gassel JO17-1 stond in Escharen het treffen met gemeentegenoot ST Estria/GVV '57/SCV '58 1 JO17-3 op het programma. De Gasselnaren speelden een prima wedstrijd en boekten uiteindelijk een verdiende 3-6 overwinning. Al in de tweede minuut kregen de bezoekers drie kansen op rij om de score te openen, maar achtereenvolgens de keeper, een verdediger en wederom de keeper voorkwamen de 0-1. De aanvalslinie van de thuisploeg was duidelijk een stuk beter dan de verdedigingslinie en via een succesvol uitgevoerde counter kwam het combinatieteam op een 1-0 voorsprong. De Gasselse formatie wist niet veel later weer op gelijke hoogte te komen. Na een diepe bal van Dylan Siroen liep de Man of the Match Hans van Haren iedereen eruit waarna hij scoorde. In ongeveer de tiende minuut kwam Gassel JO17-1 op een 1-2 voorsprong. Dylan Siroen liet de doelman kansloos met een prima schot vanaf een meter of twintig. Dit keer was het de thuisploeg die de stand weer in evenwicht bracht. De Gasselnaren lieten zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en gingen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Nog voor het rustsignaal was deze een feit. Beide treffers kwamen op naam van Hans van Haren. Eerst scoorde hij na een verre pass van Dylan Siroen. De 2-4 schoot hij in de hoek tegen de touwen na in stelling te zijn gebracht door een breedtepass van Loek de Kleijn. In de tweede helft bleef een grote Gasselse kans op de 2-5 onbenut waarna het aan de andere kant via een snelle tegenstoot wel raak was. Tien minuten later werd Thom Tonies binnen de beruchte lijnen gevloerd en ging de bal op de stip. Dylan Siroen bleef koel en schoot keurig raak. Hierna was bij beide ploegen de energie op en kabbelde de wedstrijd voort richting het eindsignaal. Het enige hoogtepunt in de resterende speeltijd was een vierde treffer van Hans van Haren. Na een corner van Dylan Siroen rondde hij het bij de tweede paal doeltreffend af. Voor de spelers van Gassel JO13-1 was het vandaag de eerste wedstrijd op een groot veld. In Ottersum begonnen de Gasselnaren sterk maar na een minuut of tien kantelde het duel. Tegenstander V.V. Achates JO13-3 kwam ook op voorsprong en de bezoekers kwamen deze klap niet meer te boven. Na een 6-0 achterstand bij de rust, werd er in het begin van de tweede helft wel weer beter gevoetbald. Toch scoorde de Ottersumse formatie een zevende treffer, maar daarna wist Gassel JO13-1 wat terug te doen. Na een treffer van Gijs van Roosmalen was het even later ook nog 7-2 door opnieuw Gijs van Roosmalen. De thuisploeg gaf daarna nog wat gas en dit leverde nog drie doelpunten op en dus een 10-2 eindstand. Het grote veld was duidelijk nog even wennen voor de Gasselse spelers. Ook de spelers van Gassel JO11-1 waren zeker in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen ST SDDL/Ravenstein JO11-2 duidelijk nog zoekende. Op het voor de meeste spelers grotere veld was het lastig om de bal in de ploeg te houden. De Gasselnaren werkten keihard, maar een konden een 5-0 achterstand bij de rust niet voorkomen. In de tweede helft ging het al veel beter en dit leidde niet alleen tot diverse kansen, maar ook tot twee goede doelpunten. Beide keren was het Tygo van Deventer die de keeper van de thuisploeg kansloos liet. Al met al een leerzame eerste wedstrijd van dit seizoen. Gassel JO9-1 kende een uitstekende bekerstart want in Schaijk werd een monsterzege behaald tegen DAW JO9-1. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 2-22 eindstand op het scorebord. De Gasselse formatie begon furieus aan het duel want direct na het eerste fluitsignaal werd de thuisploeg onder druk gezet. Binnen dertig seconden lag de 0-1 tegen de touwen dankzij een succesvol schot van Eus Arts. Nog geen minuut later had Sven Willems de marge verdubbeld. De Gasselnaren stoomden door en Binck van Roosmalen nam de 0-3 en 0-4 voor zijn rekening. Na de 0-5 van Eus Arts schoot Nienke Willems in de achtste minuut al de 0-6 tegen de touwen. De doelpuntenmachine uit Gassel bleef lekker doordraaien en Sven Willems zorgde voor het zevende Gasselse doelpunt. Aan de andere kant had doelman Tijl Schippers een rustige ochtend want de Schaijkse aanvallers zaten volledig in de tang bij de verdedigers van Gassel JO9-1. In de slotfase van de eerste helft joeg Binck van Roosmalen de 0-8 tegen de touwen waarna Finn Wijnen de ruststand bepaalde op 0-9. Ook in de tweede helft was het krachtsverschil erh groot. Binnen vier minuten na de hervatting stond het door treffers van achtereenvolgens Binck van Roosmalen, Eus Arts, Finn Wijnen en opnieuw twee keer Binck van Roosmalen al 0-14. Bij deze stand wist de thuisploeg wat terug te doen door keeper Tijl Schippers kansloos te laten met een strak schot in de hoek. Hierna pakte Gassel JO9-1 het scoren van doelpunten weer op en Eus Arts bracht de stand op 1-15. Daarna kon ook Renske van Geffen als doelpuntenmaakster worden genoteerd. Sven Willems nam de 1-17 voor zijn rekening en vervolgens scoorde DAW JO9-3 een tweede eretreffer. Via twee doelpunten van Eus Arts liep de voorsprong op tot 2-19. Lotte Tonies scoorde met een schot van afstand het twingtigste doelpunt en dit betekende dat alle veldspelers minimaal één keer hadden gescoord. Hiermee was de doelpuntenhonger nog niet gestild want via Eus Arts en Binck van Roosmalen werd de eindstand bepaald op 2-22. Volgende week zaterdag spelen de Gasselse formaties op eigen veld het tweede pouleduel uit de eerste bekerronde. Gassel JO7-1/JO7-2 speelt geen bekerwedstrijden. Voor hen start op zaterdag 09 september 2017 al de najaarsreeks 2017.


Nipte oefennederlaag voor Gassel 1 in uitduel tegen Achilles '29 1
  |  woensdag 30 augustus 2017  |

Gassel 1 is er gisteravond niet in geslaagd de oefenwedstrijd tegen Achilles '29 1 winnend af te sluiten. Op het kunstgrasveld in Groesboek eindigde het duel in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. De Gasselnaren hadden zeker kansen op een doelpunt, maar kwamen uiteindelijk niet tot scoren. Komende zondag komt de Gasselse formatie opnieuw actie. In Beers staat dan de eerste bekerpoulewedstrijd tegen HBV 1 op het programma.


Wisselend succes voor Gassel 4 en VR1 in eerste oefenwedstrijd
  |  zondag 27 augustus 2017  |

Deze zondag kwamen Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 voor de eerste keer dit seizoen in actie voor een oefenwedstrijd. Het vierde elftal van de VV Gassel, aangevuld met diverse spelers van Gassel 3, kreeg op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bezoek van gemeentegenoot GVV '57 3. Onder stralende weersomstandigheden lag de openingstreffer al vrij snel in het Graafse doel. Maker van de 1-0 was Riny van der Venne. Wat later in de eerste helft wist Bart Loeffen de voorsprong te verdubbelen. Binnen vijf minuten hadden de bezoekers de marge weer verkleind tot één. Toch kon de thuisploeg met een grotere voorsprong aan de rust beginnen, want kort voor het rustsignaal scoorde Noud Strik de 3-1. Amper vier minuten na het begin van de tweede helft wist Noud Strik de GVV-doelman opnieuw kansloos te laten. Vervolgens maakte de Graafse formatie er 4-2 van waarna niet zo heel veel later tweevoudig doelpuntenmaker Noud Strik geblesseerd het veld moest verlaten. Het laatste deel van de wedstrijd was duidelijk voor Gassel 4. Met een fraaie boogbal in de kruising zette Kenny Borgers de 5-2 op het scorebord. Hiermee was de Gasselse doelpuntenhonger nog niet gestild want Riny van der Venne tekende voor de 6-2 en in de slotminuut bepaalde Tom van Raaij alias de Tovenaar de eindstand op 7-2. Al met al een dikverdiende oefenzege. Het vrouwenelftal van de VV Gassel ging in Uden op bezoek bij derdeklasser UDI '19/CSU vrouwen 1. De thuisploeg had al wat meer speel- en trainingsminuten in de benen en dat bleek ook binnen de lijnen. De Gasselse vrouwen werden vanaf het begin van de wedstrijd flink onder druk gezet. Ondanks dat duurde het nog wel enige tijd voor de Udense vrouwen de score openden. Via de kluts en de paal rolde de bal binnen. De bezoeksters probeerden wat terug te doen, maar de automatismen zaten nog niet in de ploeg en men was duidelijk nog zoekende. Gaandeweg de eerste helft liep UDI '19/CSU vrouwen 1 uit naar een 4-0 voorsprong. Keepster Noa van Spijk was uitstekend in vorm en voorkwam met diverse prima reddingen een grotere achterstand bij de rust. In de tweede helft kwam Gassel vrouwen 1 veel meer aan voetballen toe en dit leverde niet alleen enkele prima aanvallen op, maar ook verdiende eretreffer. Na een lange pass van achteruit van Anouk van Thiel was het haar zus Lieke van Thiel die het net liet bollen. De thuisploeg bleef na de rust doelpuntloos en dus eindigde deze hele leerzame oefenwedstrijd in 4-1.


Gassel 1 dinsdag niet tegen Astrantia 1 maar tegen Achilles '29 1
  |  zondag 27 augustus 2017  |

In het oefenprogramma van Gassel 1 heeft zich een wijziging voorgedaan. Eigenlijk zou komende dinsdagavond een oefenthuiswedstrijd tegen Astrantia 1 worden afgewerkt, maar door een tekort aan spelers bij de formatie uit Middelaar is dit duel komen te vervallen. Inmiddels is al een nieuwe tegenstander gevonden, namelijk het zondagteam van Achilles '29 1 uit Groesbeek dat uitkomt in de 4e klasse E van het district Oost. Het oefenduel zal in elk geval in Groesbeek worden gespeeld en waarschijnlijk op een kunstgrasveld. De aftrap staat gepland om 20:15 uur. Het vertrek vanuit Gassel is om 19:00 uur.


Komende zondag oefenthuiswedstrijd Gassel 4 tegen GVV '57 3
  |  dinsdag 22 augustus 2017  |

Ter voorbereiding op de start van het bekertoernooi speelt Gassel 4 komende zondag op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een oefenwedstrijd. Tegenstander is gemeentegenoot GVV '57 3 uit Grave. De aftrap staat gepland om 11:00 uur.


Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 beginnen competitie met thuisduel
  |  dinsdag 22 augustus 2017  |

Nadat eerder al de klasse-indelingen van Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 bekend waren gemaakt, is nu ook de nummering voor het speelschema gepubliceerd. Aan de hand daarvan zijn inmiddels de wedstrijdprogramma's voor de competitie 2017-2018 gemaakt. Daaruit blijkt dat Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 beginnen met een thuiswedstrijd. Op zondag 24 september 2017 ontvangen zij respectievelijk Vianen Vooruit 3, DSV 5 uit Sint-Anthonis en SES 5 uit Langenboom. Voor het vrouwenelftal van de VV Gassel start de competitie met de uitwedstrijd tegen Vorstenbossche Boys vrouwen 1. Zoals al eerder gemeld moet Gassel 1 op de eerste speeldag in Rijkevoort aantreden tegen Toxandria 1. Een week later tijdens wedstrijdronde 2 zijn de rollen omgedraaid. Gassel 1 en Gassel vrouwen 1 spelen dan thuis tegen De Willy's 1 uit Wilbertoord en SES vrouwen 1. Het tweede, derde en vierde elftal gaan dan op bezoek bij Juliana Mill 3, VCA 2 uit Sint-Agatha en Toxandria 5. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van de betreffende elftallen.


Zaterdag 16 september onthulling bestedingsdoelen Club van 100
  |  maandag 21 augustus 2017  |

Zoals wellicht bekend kiezen de leden van de Club van 100 tijdens hun jaarlijkse vergadering aan welke doelen de jaarbijdrage wordt besteed. Dit jaar is gekozen voor de aanschaf van een nieuwe hogedrukspuit en het vernieuwen van het meubilair op het overdekte terras voor de kantine. Inmiddels is ook dit mooie project gerealiseerd en dus is het tijd voor de officiële onthulling. Deze vindt plaats op zaterdag 16 september 2017 om 19:00 uur op de sportpark "de Oude Kamp" onder het genot van een hapje en een drankje. De leden van de Club van 100 hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Zoals ook in de uitnodiging staat vermeld zijn ook de partners van de Club van 100 leden van harte welkom en krijgen zij tegen een vergoeding van € 5,- ook twee drankjes en een lekker hapje. Het bestuur en de commissie Club van 100 verzoeken om de aanwezigheid van de partner wel vooraf even door te geven. Ook wanneer men onverhoopt verhinderd is, dit graag even voor 1 september 2017 doorgeven via het sturen van een mailtje naar demiverheugen@hotmail.com. Het bestuur en de commissie hoopt alle leden van de Club van 100 te treffen op zaterdag 16 september 2017!


Derde plaats Gassel 1 op editie 2017 van Gouden Klok toernooi
  |  zondag 20 augustus 2017  |

Gassel 1 is op het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert als derde geëindigd. Deze zondag werd in de strijd om het brons afgerekend met SC st Hubert 1. De Gasselse formatie zegevierde uiteindelijk met 0-3. In het eerste kwartier waren de gastheren wat sterker, maar de Gasselnaren gaven geen kans weg. Daarna greep Gassel 1 het inititatief en gaf dat ook niet meer uit handen. Het was Guido Sprengers die de score wist te openen. Na een afgeslagen corner nam hij de bal direct uit de lucht. Een speler van de thuisploeg probeerde de inzet op de lijn nog te keren, maar de bal ging toch tegen de touwen. Wat later in de wedstrijd kwam de Gasselse formatie op een 0-2 voorsprong dankzij een doelpunt dat nagenoeg hetzelfde was als het doelpunt van van Persie tijdens de WK-wedstrijd tegen Spanje in 2014. Roel Strik gaf de bal voor zoals Daley Blind destijds en Guido Sprengers kopte de bal met een stijlvolle zweefduik in het doel. De bezoekers gingen goed door en dit leidde tot een fraaie hattrick van Guido Sprengers want ook de 0-3 kwam op zijn naam. Dit keer knikte hij het leren monster bij de tweede paal binnen na een voorzet van Joris van Raaij vanaf de linkerflank. De thuisploeg probeerde het in de resterende speeltijd nog wel, maar de Gasselse defensie verdedigde ijzersterk en wist daarmee te voorkomen dat SC st Hubert 1 nog echt gevaarlijk werd. Al met al kunnen de Gasselaren terugkijken op een goed toernooi. Helaas kon de titel van vorig jaar niet worden geprolongeerd, maar de ploeg van trainer Pierre Hermsen wist wel ongeslagen te blijven. Dinsdag 29 augustus 2017 staat de volgende oefenwedstrijd van Gassel 1 op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Astrantia 1 uit Middelaar dan de tegenstander. De aftrap is om 19:30 uur.


Gassel 1 net niet naar finale Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert
  |  zaterdag 19 augustus 2017  |

Gassel 1 is niet meer in de race voor het winnen van editie 2017 van het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert. De Gasselnaren zijn vandaag namelijk als tweede in de poule geëindigd en daardoor veroordeeld tot de wedstrijd om het brons. In de eerste poulewedstrijd moest de Gasselse formatie, winnaar van de vorig editie, aantreden tegen vierdeklasser SCMH 1. Beide ploegen hadden wel enkele mogelijkheden om tot scoren te komen, maar de beide doelmannen hielden hun doel schoon. Hans van Hountum was het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal ging net naast. Eigenlijk zou Gassel 1 daarna moeten aantreden tegen FC Uden 2, maar de Udenaren hadden zich teruggetrokken. De tweede poulewedstrijd tegen Sambeek 1 was dus tevens ook het laatste pouleduel. Omdat SCMH 1 met 2-0 had gewonnen van de Sambekenaren, moest de Gasselse formatie dus met drie doelpunten verschil van Sambeek 1 winnen om het ticket voor de finale te grijpen. Na een 0-0 ruststand zette Ramon van der Venne Gassel 1 in de tweede helft op een 0-1 voorsprong via een benutte strafschop. Wat later in het duel scoorde Guido Sprengers de 0-2. Gassel 1 ging vervolgens nog wel op jacht naar de 0-3, maar deze bleef uit en dus eindigden Gassel 1 en SCMH 1 beiden op 4 punten en een doelsaldo van 2-0. Via een strafschoppenserie werd vervolgens bepaald wie er door ging naar de finale. De spanning in deze strafschoppenserie was helaas ver te zoeken, want Gassel 1 miste niet alleen de eerste en tweede penalty maar ook nog de derde. De ploeg uit Mariaheide scoorde ze wel alledrie en dus spelen zij morgen om 14:30 uur de finale. Gassel 1 moet morgen om 12:00 uur aantreden voor de strijd om de 3e en 4e plaats. Dit is een wedstrijd van twee keer 45 minuten.


Gassel 3 alsnog ingedeeld voor poulefase van het bekertoernooi
  |  vrijdag 18 augustus 2017  |

Uiteindelijk heeft de KNVB Gassel 3 toch ingedeeld voor het bekertoernooi 2017-2018. De Gasselse formatie is terecht gekomen in Groep 3 04a en het daarin flink aan de bak. Tegenstanders voor de Gasselnaren zijn namelijk JVC Cuijk 2 en SV Milsbeek 2. De Cuijkse formatie is tijdens de competitie tegenstander van Gassel 2 en de ploeg uit Milsbeek is ook een van de competitie opponenten van Gassel 3. Omdat er maar drie teams in Groep 3 04a zitten begint het derde elftal met een vrije zondag. Een week later, op zondag 10 september 2017, moet in Cuijk worden aangetreden tegen JVC Cuijk 2. De week daarop komen de Milsbekenaren naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Zaterdag 26 augustus vrienden & vriendinnendag bij VV Gassel
  |  woensdag 16 augustus 2017  |

Op zaterdag 26 augustus 2017 organiseert VV Gassel een vrienden & vriendinnendag. Dit is een middag waarop jongens en meiden die al lid zijn een vriendje, vriendinnetje, klasgenootje, neefje, nichtje, buurjongen of buurmeisje mogen meenemen naar de vereniging. Een vrienden- & vriendinnendag is een middag vol voetbalplezier, bedoeld om nieuwe jongens en meiden en hun ouders op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met voetbal op de vereniging. Jongens en meiden in de pupillen- en/of juniorenleeftijd kunnen meedoen. De vrienden & vriendinnendag start om 13:00 uur en duurt tot ca. 16:00 uur. De locatie is uiteraard sportpark "de Oude Kamp". Opgeven voor deze middag kan via het sturen van een mailtje naar vriendenenvriendinnendag2017@gmail.com. In de mail graag de volgende gegevens zetten; naam, adres, woonplaats, geboortedatum, emailadre en telefoonnummer. Uiteraard zijn ook jeugdleden zonder introducee van harte welkom op deze dag. Graag wel even jezelf aanmelden. Dus meld je aan voor een leuke voetbalmiddag op de 26e!


Gasselse jeugdteams tegelijk uit en thuis in najaarscompetitie
  |  maandag 14 augustus 2017  |

Niet alleen tijdens de poulefase van het bekertoernooi 2017-2018, maar ook in de najaarscompetitie 2017 spelen de Gasselse jeugdteams tegelijk hun uit- en thuiswedstrijden. Tijdens de eerste speeldag op zaterdag 23 september 2017 is sprake van thuisvoordeel. Een week later moet de jeugdteams van VV Gassel aantreden op vreemde bodem. Overigens starten Gassel JO13-1 en Gassel JO9-1 met een vrije zaterdag vanwege een oneven aantal teams in hun klasse. Verder zijn er voor Gassel JO7-1/JO7-2 geen bekerwedstrijden. De jongste Gasselse jeugd begint daarom al op zaterdag 09 september 2017 met de najaarsreeks 2017. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van de betreffende jeugdteams.


Oefenwedstrijd Gassel VR1 van komende zondag gaat niet door
  |  maandag 14 augustus 2017  |

De voor komende zondag gepland staande oefenthuiswedstrijd van Gassel vrouwen 1 tegen Festilent vrouwen 2 uit Zeeland gaat niet door. Reden voor het schrappen van het oefenduel is een tekort aan speelsters aan Gasselse zijde. De eerste oefenwedstrijd van het Gasselse vrouwenelftal is nu die op zondag 27 augustus 2017 in Uden tegen UDI '19/Beter Bed vrouwen 1.


Opkomst eerste training selectie iets hoger dan vorig seizoen
  |  zondag 13 augustus 2017  |

Deze zondag stond voor de spelers van de selectie van de VV Gassel de eerste training van het seizoen 2017-2018 op het programma. Ondanks dat vooral de jongste selectiespelers nog op vakantie waren, was de opkomst toch net wat hoger dan vorig jaar. Hoofdtrainer Pierre Hermsen kon namelijk veertien spelers verwelkomen, terwijl er bij de eerste training van 2016-2017 twaalf selectiespelers present waren. Na een korte bespreking volgde een duurloop door de buitenwijken en het centrum van Gassel onder begeleiding van elftalleider Koen Theunissen op de fiets.

Duurloop tijdens 1e training 2017-2018

Bij terugkomst op het sportpark stonden wat sprintoefeningen op het programma. Vervolgens was het tijd voor de ook dit weer prima verzorgde lunch inclusief zelfgemaakte courgettesoep en een broodje kroket. Na de lunch werden er nog korte partijtjes gespeeld, waarbij de verliezers moesten sprinten om een vierkant. Dinsdagavond 15 augustus 2017 staat de volgende training op het programma. Ook een aantal spelers van Gassel 3 en Gassel 4 zijn vandaag gestart met het nieuwe seizoen. Uiteindelijk kon er onderlinge partij van zes tegen zes worden gespeeld. Uiteraard konden ook zij na afloop van de training aanschuiven voor een welverdiende lunch.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Vrouwenelftal VV Gassel ook gestart met voorbereiding '17-'18
  |  zondag 13 augustus 2017  |

Niet alleen de selectie startte deze zondag met de voorbereiding, ook voor de speelsters van Gassel vrouwen 1 begon vandaag de voorbereiding op de competitie 2017-2018. De nieuwe trainer Harm van Daal kon uiteindelijk tien speelsters begroeten waaronder een tweetal nieuwelingenen die dit seizoen voor het eerst bij VV Gassel spelen. Ook hier begon de training met een korte bespreking.

Bespreking tijdens 1e training 2017-2018

Vervolgens was tijd voor een warming-up met wat loopwerk. Daarna werden de ballen erbij gepakt en stond het passen en trappen op het programma. Ook het aanbieden en goed in de bal komen kwam hierbij aan bod. Rond de klok van kwart over twaalf werd koers gezet richting de kantine voor de lunch. Het middagprogramma startte met een loopoefeningen en de eerste training werd afgesloten met een partijspel. Komende dinsdag wordt de voorbereiding vervolgd met de tweede training.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Gassel 2 en Gassel VR1 starten bekertoernooi met thuisduel
  |  zaterdag 05 augustus 2017  |

Nadat eerder al de poule-indeling voor de 1e bekerronde van Gassel 2, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 bekend was geworden, is nu ook de nummering voor het speelschema gepubliceerd. Het tweede elftal en de Gasselse vrouwen starten met een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Herpinia 4 uit Herpen en SIOL vrouwen 1 uit Katwijk. Vervolgens staat er een uitwedstrijd op het programma, waarna in de derde poulewedstrijd weer op eigen veld mag worden aangetreden. Voor Gassel 4 is er maar één bekerthuiswedstrijd. De Gasselse formatie start en eindigt namelijk op vreemde bodem. Tussendoor speelt men thuis tegen SES 4 uit Langenboom. De drie speeldat zijn zoals al eerder gemeld zondag 03 september, zondag 10 september en zondag 17 september 2017. Voor Gassel 3 is nog geen bekerindeling bekend.


Teamindeling jeugd bekend, begeleiding voor JO11-1 gezocht
  |  vrijdag 04 augustus 2017  |

Afgelopen donderdagavond is de definitieve teamindeling voor de jeugdteams van de VV Gassel bekend gemaakt. Aan de najaarscompetitie 2017 doen mee Gassel JO17-1, Gassel JO13-1, Gassel JO11-1, Gassel JO9-1, Gassel JO7-1 en JO7-2. Van alle teams met uitzondering van de JO11-1 is de technische staf inmiddels ook ingevuld. Het bestuur is dan ook nog dringend op zoek naar een of meerdere vrijwilligers voor het trainen en begeleiden van Gassel JO11-1. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Marinho de Kleijn. Klik hier voor de complete teamindeling.


Twee keer thuisvoordeel Gasselse jeugd in poulefase beker
  |  donderdag 03 augustus 2017  |

De Gasselse jeugdteams mogen twee van de drie poulewedstrijden uit de 1e ronde van het bekertoernooi 2017-2018 afwerken op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Op zaterdag 02 september 2017 wordt door Gassel JO17-1, Gassel JO13-1, Gassel JO11-1 en Gassel JO9-1 gestart met een uitduel. Vervolgens mag men op zaterdag 09 september en op zaterdag 16 september 2017 voor eigen publiek aantreden. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van het betreffende jeugdteam.


Interessante en vrij regionale indeling voor Gasselse jeugdteams
  |  maandag 31 juli 2017  |

De jeugdteams van de VV Gassel weten nu ook wie de tegenstanders zijn in de najaarscompetitie 2017. Ook dit keer is weer sprake van een interessante en vooral regionale indeling. Zo is Gassel JO17-1 ingedeeld in 4e klasse 102 en treft het daarin onder meer VCA JO17-1 uit Sint-Agatha, Juliana Mill JO17-2 en ST De Willy's/SC st Hubert JO17-1 uit Wilbertoord. Ook wachten twee confrontaties met ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys want zowel de JO17-2 als de JO17-3 van dit samenwerkingsverband uit Oploo, Stevensbeek en Westerbeek zit in dezelfde klasse. Gassel JO13-1 moet het in de 3e klasse 101 onder andere gaan opnemen tegen Achilles Reek JO13-1, De Zwaluw JO13-1 uit Oeffelt, Vorstenbossche Boys JO13-1 en Odiliapeel/Braks Groep JO13-1. Gassel JO11-1 krijgt in de 3e klasse 104 te maken met bijvoorbeeld Astrantia JO11-1 uit Middelaar, SJO Vianen JO11-1, Toxandria JO11-1 uit Rijkevoort en SES JO11-2 uit Langenboom. Voor Gassel JO9-1 staan in de 3e klasse 103 maar liefst drie duels tegen een Udense tegenstander op het programma, te weten FC Uden JO9-3, UDI '19/CSU JO4 en UDI '19/CSU JO5. Wat dichtbij gelegen opponenten zijn onder andere GVV '57 JO9-3 uit Grave en Achilles Reek JO9-1. De jongste Gasselnaren, uitkomend in Gassel JO7-1 en JO7-2, zijn ingedeeld in de 1e klasse 103. Hierin zitten verder onder meer Constantia JO7-1 uit Wanroij, JVC Cuijk JO7-1 en JO7-2, SIOL JO7-1 en JO7-2 uit Katwijk en DSV JO7-1 uit Sint-Anthonis. De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende jeugdteam.


Pittige tegenstanders voor jeugdteams in poulefase bekertoernooi
  |  maandag 31 juli 2017  |

Niet alleen de tegenstanders van de Gasselse jeugdteams in de najaarscompetitie 2017 zijn bekend, maar ook die in de poulefase van het bekertoernooi. Gassel JO17-1 moet het in Groep 3 44 gaan opnemen tegen ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO17-3, JVC Cuijk JO17-4 en SJO Vianen JO17-2. Voor Gassel JO13-1 wacht eveneens een gemeentelijke bekerderby want ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO13-3 is in dezelfde groep ingedeeld. De twee andere teams in Groep 3 22 zijn V.V. Achates JO13-3 uit Ottersum en Vitesse '08 JO13-2 uit Gennep. De JO11-1 van de VV Gassel krijgt in Groep 3 09 te maken met Achilles Reek JO11-1, Festilent JO11-3 uit Zeeland en ST SDDL/Ravenstein JO11-2 uit Demen. Gassel JO9-1 is terecht gekomen in Groep 3 68. Op het programma staan pouleduels tegen DAW JO9-3 uit Schaijk, JVC Cuijk JO9-4 en SJO Vianen JO9-4. De bekertegenstanders van Gassel JO7-1 en JO7-2 zijn nog niet bekend.


Bekertegenstanders Gassel 2, Gassel 4 en Gassel VR1 ook bekend
  |  zaterdag 29 juli 2017  |

Nadat eerder al de bekertegenstanders van Gassel 1 waren gepubliceerd, is nu ook bekend tegen wie Gassel 2, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 het moeten gaan opnemen in de poulefase van het bekertoernooi 2017-2018. Zo is het tweede elftal van de VV Gassel terecht gekomen in Groep 3 03 en treft het daarin DAW 5 uit Schaijk, Herpinia 4 uit Herpen en JVC Cuijk 3. Voor Gassel 4 wachten in Groep 4 46 bekerduels tegen Estria 4 uit Escharen, SES 4 uit Langenboom en Vianen Vooruit 5. Het vrouwenelftal moet het in Groep 3 03 gaan opnemen tegen ST Estria/GVV '57/SCV '58 vrouwen 2 uit Escharen, JVC Cuijk vrouwen 1 en SIOL vrouwen 1 uit Katwijk. De nummering voor het speelschema wordt pas later bekend gemaakt, dus de volgorde van de drie pouleduels is nog niet bekend. De speeldata zijn zondag 03 september, zondag 10 september en zondag 17 september 2017.


Competitie start voor Gassel 1 met uitwedstrijd tegen Toxandria 1
  |  zaterdag 22 juli 2017  |

Inmiddels is voor Gassel 1 niet alleen de competitie-indeling op alfabetische volgorde bekend, maar ook de nummering voor het speelschema. Hieruit blijkt dat de Gasselse formatie de competitie start op vreemde bodem. Op zondag 24 september 2017 staat namelijk de uitwedstrijd tegen Toxandria 1 uit Rijkevoort op het programma. Een week later, dus op zondag 01 oktober 2017, krijgen de Gasselnaren bezoek van De Willy's 1 uit Wilbertoord. De eerste gemeentelijke derby voor Gassel 1 is tijdens wedstrijdronde 06 die wordt afgewerkt op zondag 29 oktober 2017. In Escharen is Estria 1 dan de tegenstander. De laatste speeldag van 2017 is op zondag 17 december 2017. Vervolgens wordt de competitie hervat op zondag 28 januari 2018 met speelronde 13. De 26e en tevens laatste wedstrijdronde is op zondag 27 mei 2018. Gassel 1 sluit de competitie dan af op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" tegen WHV 1 uit Loosbroek. Het complete wedstrijdprogramma is inmiddels te vinden op de programmapagina van Gassel 1.


Gassel 1 begint het bekertoernooi 2017-2018 in Beers tegen HBV 1
  |  vrijdag 21 juli 2017  |

Voor Gassel 1 start het bekeravontuur 2017-2018 op vreemde bodem. Tijdens de eerste poulewedstrijd op zondag 03 september 2017 is namelijk HBV 1 in Beers de tegenstander. Een week later, op zondag 10 september 2017, spelen de Gasselnaren op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegen Hapse Boys 1. Ook in de derde en laatste poulewedstrijd op zondag 17 september 2017 heeft Gassel 1 het thuisvoordeel. Tegenstander is dan VCA 1 uit Sint-Agatha. Bij alledrie de bekerwedstrijden zal er om 14:30 worden afgetrapt.


Klasse-indelingen voor Gassel 2, 3, 4 en VR1 inmiddels ook bekend
  |  vrijdag 21 juli 2017  |

Nadat eerder al de klasse-indeling van Gassel 1 door de KNVB bekend was gemaakt, zijn deze vrijdag ook de klasse-indelingen voor de andere seniorenteams van de VV Gassel gepubliceerd. Zo is Gassel 2 ingedeeld in de reserve 5e klasse 16 en treft het daarin uitsluitend regionale tegenstanders. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er slechts enkele oude bekenden. Nieuwe tegenstanders voor de Gasselse formatie zijn onder andere JVC Cuijk 2, HBV 2 uit Beers, De Zwaluw 2 uit Oeffelt en DSV 3 uit Sint-Anthonis. Ook wachten twee gemeentelijke derby's tegen Estria 3 uit Escharen. Na het kampioenschap van Gassel 3 in de reserve 6e klasse, mag het derde elftal het in het seizoen 2017-2018 gaan proberen in de reserve 5e klasse 15. Op het programma staan onder andere duels tegen VCA 2 uit Sint-Agatha, Sambeek 2, Heijen 2 en V.V. Achates 3 uit Ottersum. Gassel 4 is terecht gekomen in de reserve 6e klasse 29. Van alle Gasselse seniorenteams heeft het vierde elftal van de VV Gassel de kortste totale reisafstand. De meest ver weg gelegen tegenstanders zijn namelijk Constantia 6 uit Wanroij en Toxandria 5 uit Rijkevoort. Andere ploegen waartegen Gassel 4 het moet gaan opnemen zijn bijvoorbeeld GVV '57 4 uit Grave en SIOL 5 uit Katwijk en SES 5 uit Langenboom. Meest opvallende klasse-indeling is die van Gassel vrouwen 1. Het vrouwenelftal is namelijk opnieuw ingedeeld in de 4e klasse 4, maar treft daarin uitsluitend andere tegenstanders dan vorig seizoen. Moest er toen meer in de oostelijke en zuidoostelijke richting worden gereist, dit keer gaat het richting westen en zuidwesten. Zo wachten bijvoorbeeld confrontaties met OSS '20 vrouwen 1, NLC '03 vrouwen 1 uit Lith en EVVC vrouwen 1 uit Vinkel. De enige tegenstander uit de regio is SES vrouwen 1 uit Langenboom. Verder heeft Gassel vrouwen 1 komend seizoen nog een primeur want voor het eerst in de clubhistorie is een team van Avanti '31 uit Schijndel een van de tegenstanders. De nummering voor het speelschema wordt pas later bekend gemaakt, dus wie op de eerste speeldag de tegenstander is blijft nog even een verrassing. De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elftal.


Loodzware poule-indeling voor Gassel 1 in bekertoernooi '17-'18
  |  woensdag 12 juli 2017  |

Gassel 1 kan zich gaan opmaken voor een loodzwaar bekeravontuur 2017-2018. De Gasselse formatie is namelijk terecht gekomen in poule 4 en treft daarin drie tegenstanders die stuk voor stuk in een hogere klasse actief zijn. Zo moeten de Gasselnaren het gaan opnemen tegen Hapse Boys 1 dat uitkomt in de 3e klasse D. Een andere opponent in de poulefase van het bekertoernooi is VCA 1 uit Sint-Agatha dat actief is in de 4e klasse A van het zaterdagvoetbal. De derde tegenstander is buurman HBV 1. De ploeg uit Beers speelt in de 4e klasse G. De drie speeldagen zijn zoals al eerder gemeld zondag 03 september, zondag 10 september en zondag 17 september 2017. Het wedstrijdschema is nu nog niet bekend. Dit zal door de KNVB worden gepubliceerd op 22 juli 2017. Ook de poule-indelingen van de andere teams van VV Gassel worden pas later deze maand bekend gemaakt.


Gassel 1 ingedeeld in de 5e klasse G, zes gemeentelijke derby's
  |  woensdag 05 juli 2017  |

Deze woensdag is door de KNVB in het district Zuid II de klasse-indeling van de standaardteams voor de competitie 2017-2018 bekend gemaakt. Voor Gassel 1 is er ook dit keer weer een zeer interessante en grotendeels regionale indeling uitgerold. De Gasselse formatie is ingedeeld in de 5e klasse G en zal daarin maar liefst zes gemeentelijke derby's gaan afwerken want ook de gemeentegenoten Estria 1 uit Escharen, GVV '57 1 uit Grave en SCV '58 1 uit Velp maken deel uit van deze klasse. De formaties uit Grave en Velp waren afgelopen seizoen ook al tegenstander van Gassel 1 in de 5e klasse H. Dat geldt ook voor Odiliapeel 1, Ruwaard 1 uit Oss, VCO 1 uit 't Oventje en De Willy's 1 uit Wilbertoord. Nieuwe tegenstanders die vorig seizoen in een andere vijfde klasse uitkwamen zijn Astrantia 1 uit Middelaar (7e in 5G), SC st Hubert 1 (14e in 5G), VIOS '38 1 uit Beugen (9e in 5G) en De Zwaluw uit Oeffelt (4e in 5G). De klasse wordt gecompleteerd door Toxandria 1 uit Rijkevoort en WHV 1 uit Loosbroek die net als Estria 1 zijn gedegradeerd uit de 4e klasse. Tegen wie Gassel 1 de competitie opent is op dit moment nog niet bekend. De nummering voor het speelschema volgt op zaterdag 22 juli 2017. De klasse-indelingen voor de andere teams van VV Gassel wordt ook pas later bekend gemaakt.


Vooraankondiging van editie 2017 van gemeentelijke voetbaldag
  |  woensdag 05 juli 2017  |

Terwijl iedereen zo langzamerhand op voetbalgebied in de zomerpauzestand staat willen we alvast de aandacht vestigen op de 4e editie van de voetbaldag voor de jeugd van J/MO15 en jonger. Zaterdag 21 oktober 2017 is de datum en dit keer is VV Gassel de gastheer. Alle spelers van Estria, GVV '57, SCV '58 en VV Gassel van voornoemde leeftijdscategorieën worden die dag verwacht op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.Naar het nieuwsarchief