NIEUWS

 | 

Actueel


Op deze pagina vindt u het allerlaatste nieuws en de heetste geruchten over de VV Gassel. Nieuwsberichten die ouder zijn dan twee maanden kunt u vinden in het archief.Besluit KNVB om competities amateurvoetbal niet meer te hervatten
  |  dinsdag 31 maart 2020  |

Voor alle teams van VV Gassel is deze dinsdag een voortijdig einde gekomen aan de competitie 2019-2020. Door de vandaag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad namelijk besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen moeten de accommodaties minimaal tot 28 april 2020 gesloten zijn, waardoor de competities niet meer op een door de KNVB gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. Bovendien is de gezondheid het aller belangrijkste en dus heeft de KNVB besloten om vandaag duidelijkheid te geven. Er is door de KNVB tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Gassel 1 dus in de 4e klasse en Gassel VR1 dus in de 3e klasse. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties dat dit besluit nader uitwerken. Uiteraard heeft het niet meer hervatten van de competities 2019-2020 ook een grote financiële impact voor de clubs. Geen (thuis)wedstrijden en trainingen betekent immers ook geen kantine-inkomsten. De KNVB heeft laten weten er alles aan te zullen doen om de kosten voor verenigingen zo laag mogelijk te houden, zo ook de betalingen van clubs aan de bond. Zo is vandaag besloten dat de twee resterende maandelijkse incasso’s van april en mei niet worden uitgevoerd. Verder trekt de KNVB ook gezamenlijk op met NOC*NSF en de overheid en maakt de bond zich sterk voor onder meer een noodfonds voor de sport. De kabinetsbesluiten vanwege de coronapandemie hebben uiteraard ook gevolgen voor een aantal jaarlijks terugkerende evenementen van VV Gassel. Zo zijn de Kennisquiz (17 april 2020) en het Darttoernooi (09 mei 2020) inmiddels geschrapt. Het bestuur van VV Gassel vindt het uiteraard jammer dat er een abrupt einde is gekomen aan de competitie 2019-2020, maar verreweg het belangrijkste is dat alle leden en hun dierbaren in goede gezondheid deze bijzondere en moeilijke tijd doorkomen. Het bestuur wenst iedereen dan ook veel sterkte en hoopt iedereen weer te kunnen begroeten bij de start van het nieuwe seizoen. Pas goed op jezelf en op elkaar en steun elkaar daar waar mogelijk!


Info van KNVB over het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal
  |  vrijdag 20 maart 2020  |

Deze vrijdag heeft het bestuur van VV Gassel een uitgebreide mail ontvangen van Jan Dirk van der Zee, de directeur amateurvoetbal van de KNVB. In de mail wordt ingegaan op het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal. Vanzelfsprekend is het ook voor de KNVB een uitdagende periode met op dit moment nog veel onzekerheden, onder meer over het verdere verloop van de competities. Ondanks deze onzekerheid wordt er door de voetbalbond op dit moment hard gewerkt aan het uitwerken van diverse scenario's, waarbij men uiteraard afhankelijk blijft van de omstandigheden. Het streven van de KNVB is om de competities in de A-categorie (Gassel 1 en Gassel VR1) helemaal uit te laten spelen in verband met de bijbehorende promoties en degradaties. Voor de afloop van de competities in de B-categorie (alle andere teams van VV Gassel) wacht de KNVB vooralsnog de verdere ontwikkelingen even af. Inmiddels heeft men wel al besloten dat indien kort na 06 april 2020 (een deel van) de competities hervat kunnen worden, er in ieder geval in het Paasweekend geen dubbel programma ingepland zal worden. Het uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni 2020 de competitie 2019-2020 eindigt. Dit vanwege de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020-2021. Verder is er op dit moment nog geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de huidige competitie nog (geheel) kan worden afgerond. Wel is inmiddels al wel duidelijk dat zodra de competities weer worden hervat, er ook midweekse wedstrijden gepland zullen moeten worden. De KNVB probeert, waar mogelijk, dit echter wel tot een minimum te beperken. Samenvattend blijft het dus nog even afwachten of en op welke wijze de competities 2019-2020 worden voltooid. In de komende periode zullen de clubbesturen door de KNVB op de hoogte worden van de overwegingen en besluiten die de bond zal nemen rondom het coronavirus.


Nu t/m minimaal 06 april geen voetbal plus gesloten accommodatie
  |  zondag 15 maart 2020  |

Het bestuur volgt uiteraard de nieuwe en aanvullende maatregelen die deze zondag zijn genomen door het kabinet en de KNVB in verband met het coronavirus en dus zal de accommodatie nu t/m minimaal 6 april 2020 gesloten zijn. Dit betekent dus geen wedstrijden, trainingen en onderlinge partijvormen.


Geen voetbal en ook accommodatie gesloten t/m minimaal 31 maart
  |  donderdag 12 maart 2020  |

Nadat afgelopen woensdag al het competitievoetbal van komend weekend voor alle Brabantse amateurvoetbalverenigingen door de KNVB was uitgesteld, heeft de KNVB vandaag al het voetbal in Nederland tot en met 31 maart 2020 afgelast vanwege het coronavirus. De voetbalbond adviseert ook alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. Door de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en de daarbijbehorende besluiten vanuit de overheid en de KNVB was het bestuur van VV Gassel ook genoodzaakt om enkele besluiten door te voeren. Zo is sportpark "de Oude Kamp" nu gesloten t/m minimaal 31 maart 2020 (dit was eerst 16 maart 2020). Dit betekent dat er geen toegang is tot wedstrijden, trainingen en onderlinge partijvormen. Daarnaast is ook besloten om de vrijwilligersvond die op vrijdag 20 maart 2020 zou worden gehouden uit te stellen en te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum. Het bestuur zegt sorry voor het ongemak, maar volgt hiermee wel de opgelegde richtlijnen en hoopt hiermee een bijdrage te kunnen leveren om dit virus zo spoedig mogelijk in te dammen.


Alle duels door KNVB afgelast, accommodatie gesloten t/m maandag
  |  woensdag 11 maart 2020  |

Voor de teams van VV Gassel is er komend weekend geen competitievoetbal. Alle wedstrijden van Brabantse amateurvoetbalverenigingen, die voor deze week op het programma staan, zijn namelijk door KNVB uitgesteld. Hiermee volgt de voetbalbond het advies van NOC*NSF op om gehoor te geven aan de oproep van de Brabantse veiligheidsregio’s om alle evenementen in Brabant tot en met maandag 16 maart 2020 af te gelasten en zeer terughoudend te zijn met sociale contacten. Het gaat om de thuis- en uitwedstrijden van alle Brabantse veld- en zaalvoetbalverenigingen. De genomen maatregelen, die eraan moeten bijdragen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden tot en met maandag 16 maart 2020. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. De afgelaste duels zullen op een nog nader te bepalen datum worden ingehaald. Naar aanleiding van de oproep van het NOC*NSF en het KNVB-besluit heeft het bestuur van VV Gassel vervolgens besloten dat alle activiteiten op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tot en met aanstaande maandag worden geannuleerd en dat de accommodatie gesloten zal blijven.


Nipte uitnederlaag voor Gassel 1, wel drie punten voor Gassel VR1
  |  zondag 08 maart 2020  |

Op deze zondag kwamen de zes seniorenteams van VV Gassel allemaal in actie. De laatste keer dat er een compleet programma afgewerkt kon worden, was precies drie maanden geleden, namelijk op zondag 08 december 2019. Toen was de oogst uiteindelijk zeven punten. Vandaag werden helaas maar vijf punten bijeen gevoetbald dankzij één overwinning en twee keer een gelijkspel. Gassel 1 trad in Wanroij aan tegen Constantia 1, de nummer twee op de ranglijst. De Gasselnaren hadden lange tijd uitzicht op minimaal een punt, maar ver in de tweede helft scoorde de thuisploeg nog een winnende vierde treffer en dus een 4-3 nederlaag. Gassel 1 begon prima aan de wedstrijd en wist door doelpunten van Cas van Spijk en Ramon van der Venne een snelle 0-2 voorsprong te nemen. Fikse tegenvaller was het uitvallen van Roel Strik met een hoofdwond, vier hechtingen en een hersenschudding. De Gasselse formatie kreeg ook kansen om de voorsprong te vergroten naar 0-3, maar helaas vonden Guido Sprengers en Hans van Houtum het doel niet. In het laatste kwartier voor rust zakte Gassel 1 wat weg en werd de thuisploeg dreigender. Dit resulteerde ook in de aansluitingstreffer. Na de rust ging al snel mis voor de Gasselnaren. De 2-2 en 3-2 vielen kort achter elkaar. Ook was het nog bijna 4-2, maar de tweede penalty, de eerste werd wel benut en betekende de 3-2, werd over het doel geschoten. Gassel 1 bleef hard werken en na een corner van Ramon van der Venne kon Cas van Houtum fraai binnen koppen. Helaas kon de Gasselse formatie dus geen resultaat mee naar huis brengen want de thuisploeg kon als laatste juichen. Al hing er aan de winnende goal wel een sterke buitenspellucht. Gassel 1 kreeg dus geen loon naar werken op een slecht Wanroijs veld. Volgende week nieuwe kansen. Voor Gassel 2 stond in Grave de gemeentelijke derby tegen GVV '57 4 op het programma. De Gasselse formatie speelde vrij matig en kwam daardoor moeilijk van de eigen helft af. Door twee doelpunten van de thuisploeg stond het bij de rust 2-0. De Gasselnaren begonnen met goede bedoelingen aan de tweede helft, maar al snel na de hervatting kreeg men de genadeklap door een derde en vierde tegentreffer. Een minuut of twintig voor tijd deden de bezoekers nog wel wat terug. Dylan Siroen schoot de bal vanaf een meter of 25 fraai laag in de hoek tegen de touwen. Kansen om de achterstand verder te verkleinen bleven daarna uit. In de slotfase bepaalde GVV '57 4 uit een corner de eindstand op 5-1. Gassel 3 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van het hoog geklasseerde SIOL 2. Op het moeilijk bespeelbare veld was de formatie uit Katwijk duidelijk nog een maatje te groot en al snel keken de Gasselnaren tegen een 0-2 achterstand aan. Een intikker bij de tweede paal was de 0-1 en een succesvol schot van afstand betekende een verdubbeling van de marge. Daarna ging de Gasselse formatie wat beter voetballen en kreeg Jeroen van der Heijden een grote kans op de 1-2, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Ook een schot van de debuterende hoofdtrainer Dennis Koenders ging voorlangs. Uiteindelijk werd het nog voor rust 0-3. Na de thee probeerde Gassel 3 het wel, maar dit leverde weinig op en al vrij snel stond het 0-5. De thuisploeg slaagde er vervolgens nog wel in om de eer te redden. Na een voorzet van Bart Loeffen schoot Tom van Raaij de bal keurig binnen. Uiteindelijk maakte SIOL 2 er vlak voor tijd ook nog 1-6 van. Al met al was het voor Gassel 3 geen wedstrijd om punten te pakken. Volgende week zijn er nieuwe kansen tegen De Zwaluw 4. Voor Gassel 4 wachtte vandaag al een wedstrijd tegen een team van de club uit Oeffelt. De Gasselnaren traden namelijk op eigen veld aan tegen De Zwaluw 3. Het was de thuisploeg die als eerste wist te scoren. Tom Broers legde de bal voor vanaf de rechterflank waarna deze door Bart Meijer met het hoofd werd verlengd. De keeper had dit verwacht en de bal vloog mooi de kruising in. Hoewel de Gasselnaren ook een paar prima kansen onbenut lieten, waren de betere kansen voor de bezoekende formatie. Dit leidde nog voor het einde van de eerste helft tot de gelijkmaker. In de tweede helft hield doelman Remco van der Heijden Gassel 4 in de wedstrijd door diverse moeilijke Oeffeltse inzetten uit zijn doel te ranselen. Uiteindelijk verliep de tweede helft doelpuntloos en moesten beide ploegen door de 1-1 eindstand dus genoegen nemen met een punt. Gassel VR1 was deze zondag te vinden op het sportpark De Smagt in De Mortel voor de uitwedstrijd tegen MVC VR1. De Gasselse vrouwen begonnen prima en al vrij snel werd het initiatief gepakt. Na ruim tien minuten spelen was de Gasselse openingstreffer een feit. Bij een indirecte vrije trap voor het doel gaf Manon Hendriks de bal een klein tikje waarna Demi Verheugen met een verwoestende uithaal de 0-1 binnen schoot. De bezoeksters gingen goed door en amper tien minuten later kon opnieuw een doelpunt worden gevierd. Anouk van Thiel vuurde van grote afstand op het Mortelse doel waarna de bal rechts van de keeper tegen de touwen vloog. Gassel VR1 stoomde door en binnen enkele minuten moest het scorebord op 0-3 worden gezet. Na een corner van Lotte Schaap kopte Anouk van Thiel de bal binnen. Ook in de resterende speeltijd van de eerste helft bleven er kansen komen voor de bezoeksters. Het lukte echter eventjes niet om er daar een van te benutten. Aan de andere kant had de Gasselse defensie de zaak prima op orde en dus kwam de ruime marge tot aan het rustsignaal nauwelijks in gevaar. Binnen vier minuten in de tweede helft leek Gassel VR1 met een vierde treffer het duel definitief te beslissen. Opnieuw was Anouk van Thiel de doelpuntenmaakster en dus was haar hattrick daarmee een feit. Ze schoot van afstand waarna de wegglijdende keepster de inzet niet meer kon keren. Amper een minuut later kreeg MVC VR1 toch weer een beetje hoop op een goed resultaat want via een klutssituatie ging de bal uiteindelijk in het Gasselse doel. De bezoeksters hadden daarna een wat mindere fase en via een benutte strafschop wist de thuisploeg de marge te verkleinen tot twee doelpunten. Gassel VR1 bleef het daarna lastig hebben en moest volop aan de bak om verdere schade te voorkomen. Uiteindelijk wisten de Gasselse vrouwen de Mortelse dadendrang te overleven en dus leverde het bezoek op de vroege zondagochtend een mooie 2-4 overwinning en dus drie punten op. Gassel VR2 mocht op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel aantreden tegen SV DWSH '18 VR2. Beide ploegen waren en elkaar gewaagd en de technische staf kon dan ook goed leven met de 2-2 eindstand. Al was het wel zuur dat de gelijkmaker van de fusieclub uit Sint-Hubert en Wilbertoord heel laat viel. Na zo'n vijftien minuten spelen profiteerde Marieke Hendriks optimaal van een blunder van de DSWH-keepster. Met haar eerste doelpunt bij VR2 zorgde ze dus voor een 1-0 voorsprong. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar vlak voor het einde van de eerste helft wisten de bezoeksters de stand weer in evenwicht te brengen. In de tweede helft gaf het Gasselse vrouwenelftal met een geweldige inzet vol gas in een poging om opnieuw op voorsprong te komen. Het offensief had succes want na geklungel in de defensie scoorde Annelin van Beek op koelbloedige wijze de 2-1. SV DWSH '18 VR2 kwam daarna opzetten en de thuisploeg moest vooral verdedigen. Gassel VR2 wist diverse hachelijke momenten te overleven en leek de nipte voorsprong te kunnen vasthouden. Helaas werd het vijf minuten voor het laatste fluitsignaal toch nog 2-2.


Volle buit Gassel JO8-1 na ruime thuizege, gelijkspel Gassel JO15-1
  |  zaterdag 07 maart 2020  |

Na twee vrije zaterdagen vanwege de voorjaarsvakantie mochten de jeugdteams van VV Gassel vandaag allemaal weer aan de bak voor wedstrijdronde 04 van de voorjaarscompetitie 2020. Er stonden alleen maar thuisduels op het programma dus het was de gehele dag gezellig druk op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De resultaten waren wisselend. Zo moest Gassel JO15-1 genoegen nemen met één punt door een 2-2 gelijkspel tegen Juliana Mill JO15-2. Hiermee deden de Gasselnaren zichzelf te kort want over de gehele wedstrijd gezien had de thuisploeg niet alleen het betere veldspel, maar ook de meeste kansen. Het zat echter ook niet mee in de afronding. De eerste helft leek doelpuntloos te gaan verlopen, maar een minuut of drie voor rust kwamen de bezoekers uit Mill op een 0-1 voorsprong. Met wat geluk viel de bal precies voor de voeten van een Millse aanvaller en die schoot vervolgens raak in de benedenhoek. In de tiende minuut van de tweede helft kreeg Gassel JO15-1 opnieuw een tegenslag te verwerken want via een snelle counter over de rechterflank wist Juliana Mill JO15-2 er 0-2 van te maken. De Gasselnaren gaven zich nog niet gewonnen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo'n kwartier voor tijd was deze een feit. Vanuit een corner legde Camiel van Spijk de bal slim terug op Kevin van Zuijlen en hij scoorde met een beheerst schot in de verre hoek. Vervolgens werd de jacht op de gelijkmaker geopend. Ondanks enkele kansen leek de 1-2 tussenstand ook de eindstand te gaan worden, maar in de allerlaatste seconde sloeg de thuisploeg alsnog keihard toe. Na een corner belandde de bal uiteindelijk precies voor de voeten van een Gasselse speler en via een schot dwars door het midden werd er toch nog een gelijkspel uit het vuur gesleept. Gassel JO13-1 kreeg bezoek van SV Venray JO13-4. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Tygo van Deventer. Alleen voor de keeper schoot hij de bal echter op de paal en in de rebound helaas over het lege doel. Wat later schoot Nienke Willems rakelings naast na een prima pass van Lotte Tonies. Aan de andere kant waren er wat kleine kansen voor de Venrayse formatie, maar die leverden ook geen treffer op. Na een kleine tien minuten spelen wist Tygo van Deventer na een solo de score te openen. Amper tien minuten later stond het al weer gelijk. Na een Gasselse handsbal binnen de beruchte lijnen werd de toegekende strafschop door SV Venray JO13-4 benut. Vervolgens kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong. Op slag van rust trakteerden de Gasselnaren de Venrayse formatie ook nog op een eigen doelpunt. In de tweede helft had Gassel JO15-1 een duidelijk veldoverwicht. Tygo van Deventer was dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal na een corner van Gijs Thijssen belandde tegen de lat. De volgende grote kans was voor Tjeu Josemanders, maar een Venrayse verdediger wist de bal nog net weg te werken. De Gasselse formatie bleef het proberen, maar uiteindelijk zonder resultaat want ook de bij de laatste kans ging de inzet van Tygo van Deventer rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Gassel JO11-1 trad deze zaterdag op eigen veld aan tegen DSV JO11-1. Het lukte de Gasselnaren helaas niet om de eerste punten van de voorjaarsreeks 2020 te pakken. De bezoekers uit Sint-Anthonis zegevierden namelijk met 3-7. De start van de Gasselse formatie was prima want het was Eus Arts die al vroeg in de wedstrijd voor een 1-0 voorsprong zorgde. In het tweede deel van de eerste helft bracht DSV JO11-1 de stand weer in evenwicht. Vijf minuten later was de thuisploeg dichtbij een nieuwe voorsprong. In plaats van 2-1 werd het uit de hierop volgende counter 1-2. Kort daarop probeerde Eus Arts het met een schot van afstand, maar de keeper keerde de inzet. Vervolgens werd het via een eigen doelpunt 1-3. In het eerste deel van de tweede helft liep de achterstand verder op. Bij een 1-7 tussenstand wist Sven Willems met een succesvol afgeronde solo nog wat terug te doen. Ook het laatste doelpunt van dit duel kwam voor rekening van de thuisploeg. Nadat zijn eerste inzet nog was gekeerd, scoorde Eus Arts in de rebound alsnog. Gassel JO9-1 wist vandaag als enige de volle buit te pakken. De Gasselse formatie boekte een zeer overtuigende 8-2 overwinning op Venhorst JO9-1.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO8-1 moest het op eigen veld opnemen tegen Gemert JO8-2. De Gasselnaren begonnen goed en men overrompelde de Gemertse formatie in het begin. Dit leidde ook tot een snelle voorsprong door een laag schot van Mick Pennings. Daarna maakte Boaz Janssen er 2-0 van. In de rust werd de tegenstander even op scherp gezet door hun leiders. Dit had effect want in tweede helft scoorde Gemert JO8-2 de aansluitingstreffer. De bezoekers werden fysiek steeds sterker en daar hadden de Gasselse spelers het moeilijk mee. De Gemertse formatie maakte er vervolgens 2-2 en uiteindelijk ook nog 2-3 van. Helaas dus geen punten voor de JO8-1 na een van beide kanten wat rommelige wedstrijd. Gassel JO7-1 kreeg deze zaterdag bezoek van VIOS '38 JO7-1 uit Beugen. Het veld was niet in topconditie, maar de spelers wel! De eerste helft ging het gelijk op en eindigde in 2-2 met treffers van Noor Boeijen. In de tweede helft maakte de Beugense formatie en het veld het de Gasselnaren een stuk lastiger. Het duel eindigde dankzij ook nog een derde treffer van Noor Boeijen uiteindelijk in 3-7. De penalty's na afloop werden zeer goed genomen waarna door iedereen met een tevreden gevoel de douche werd opgezocht.


Druk Paasweekend Gassel 1, bekerduel Gassel VR1 op 07 april 2020
  |  vrijdag 06 maart 2020  |

Gassel 1 kan zich alvast gaan voorbereiden op een druk Paasweekend. Door de diverse afgelastingen in de afgelopen periode heeft de KNVB namelijk twee inhaalduels gepland met Pasen. Op Paaszaterdag 11 april 2020 krijgen de Gasselnaren bezoek van Juliana Mill 1 en twee dagen later, dus op Tweede Paasmaandag 13 april 2020, moet Gassel 1 het in Reek gaan opnemen tegen Achilles Reek 1. Overigens kan de Reekse formatie dan ook niet volledig uitgerust aantreden want ook zij hebben een dubbel inhaalprogramma met Pasen. Inmiddels is ook bekend wanneer Gassel VR1 gaat spelen in de kwartfinale van het bekertoernooi 2019-2020. Het thuisduel tegen Keer VR1 is vastgesteld voor dinsdagavond 07 april 2020. De aftrap is om 20:00 uur. Voor de tegenstander uit Cadier en Keer (Zuid-Limburg) is het te hopen dat er die avond sprake is van een rustige avondspits want de enkele reisafstand is zo'n 130 kilometer met een geschatte reisduur van ongeveer 1 uur en 20 minuten.


Tegenstanders Gassel VR30+1 zijn bekend, eerste speeldag 20 maart
  |  woensdag 04 maart 2020  |

Hoewel de voorjaarscompetitiebal voor Gassel VR30+1 pas over ruim twee weken gaat rollen, kan de technische staf inmiddels wel alvast de strijdplannen gaan bedenken want de tegenstanders zijn bekend. De Gasselse vrouwen zijn ingedeeld in de 1e klasse 05 en treffen daarin bijna uitsluitend ploegen waartegen ook is gespeeld in de najaarscompetitie 2019. Hapse Boys VR30+1, Vianen Vooruit VR30+1 en VIOS '38 VR30+1 uit Beugen waren afgelopen najaar ook al tegenstander. De enige nieuwe opponent is Olympia '18 VR30+1 uit Boxmeer. Zoals inmiddels wel bekend wordt de 7x7-competitie altijd afgewerkt op vrijdagavond en wordt er telkens gespeeld op een ander sportpark. De eerste speeldag is op vrijdag 20 maart 2020 en deze wordt gehouden op sportpark van Olympia '18 in Boxmeer. Vervolgens wordt er gespeeld op 03 april 2020, 17 april 2020, 08 mei 2020 en wordt de competitie afgesloten op vrijdag 22 mei 2020. Aanvankelijk zou VV Gassel op vrijdag 17 april 2020 als gastheer fungeren, maar omdat die avond in de kantine de jaarlijkse Kennisquiz wordt gehouden is er inmiddels geruild met Hapse Boys. Dit betekent dat de laatste speeldag wordt afgewerkt op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Het complete wedstrijdprogramma wordt binnen enkele dagenn geplaatst op de programmapagina van Gassel VR30+1.


Gassel JO13-1 behoudt de ongeslagen status dankzij inhaaluitwinst
  |  woensdag 04 maart 2020  |

Voor Gassel JO13-1 stond deze woensdagavond de inhaaluitwedstrijd tegen ST SSS '18/V.V. Holthees-Smakt JO13-3 op het programma. In Overloon wisten de Gasselnaren uiteindelijk met 1-2 te winnen en dus is de ploeg na drie competitieduels in de voorjaarsreeks 2020 nog ongeslagen. Over de gehele wedstrijd genomen was de Gasselse formatie de bovenliggende partij, al kreeg de thuisploeg toch ook wel kansen. In de eerste helft was Jelle van Deventer als eerste dichtbij een treffer. Zijn schot werd echter gekeerd door de doelman. Wat later ging de bal na een inzet van Tygo van Deventer via de lat en daarna de paal weer terug het veld in. Ook schoot Jelle van Deventer in de rebound nog net naast nadat de keeper een pegel van Tygo van Deventer had gekeerd. Na de doelpuntloze eerste helft, was er direct aan het begin van de tweede helft een kans voor Tygo van Deventer, maar alleen voor de keeper kon hij deze niet kansloos laten. Gassel JO13-1 behield het veldoverwicht en de 0-1 leek een kwestie van tijd. Na een voorzet van Jelle van Deventer werd een schot van Nienke Willems gestopt. Op het schot van Gijs Thijssen in de rebound kon de keeper nog nipt redding brengen. Tegen de verhouding in kwam ST SSS '18/V.V. Holthees-Smakt JO13-3 daarna op een 1-0 voorsprong. De bal via doelman Jur van der Heijden binnen. De bezoekers hadden de achterstand vrij snel weer ongedaan gemaakt. Tygo van Deventer werd door de keeper binnen de beruchte lijnen gevloerd waarna Gijs Thijssen de toegekende strafschop keurig benutte. Kort daarop stond Gassel JO13-1 op een 1-2 voorsprong. Tygo van Deventer kopte de bal bij de eerste paal binnen na een voorzet van Jelle van Deventer. In de resterende speeltijd was het nog even spannend, maar met hard werken werd de overwinning door de Gasselnaren binnen gehaald.


Mail over feestavond vrijwilligers/shirsporons mogelijk in spam-map
  |  maandag 02 maart 2020  |

Op vrijdagavond 20 maart 2020 houdt VV Gassel weer de jaarlijkse feestavond voor de vrijwilligers en de shirtsponsors. Naast het gebruikelijke drankje en uitgebreide buffet, zal er ook een voorstelling zijn waar een lach niet zal ontbreken. Omstreeks 15 februari jl. zijn de uitnodigingen digitaal verszonden naar het mailadres dat bekend is bij de ledenadministratie. De kans bestaat dat de betreffende mail in de map "spam" terecht is gekomen. Vrijwilligers / shirtsponsors die het vermoeden hebben, geen mail te hebben ontvangen wordt dan ook aangeraden om even in de "spam-map" te kijken. Later deze week zal nog een herinneringsmail met de uitnodiging worden vestuurd.


Gassel VR1 zonder te spelen door naar kwartfinale van bekertoernooi
  |  zondag 01 maart 2020  |

Gassel VR1 heeft zich vandaag op heel eenvoudige wijze weten te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi 2019-2020. Het thuisduel tegen SVO Fortuna '54 VR2 in de achtste finale is namelijk niet gespeeld. De tegenstander uit Sittard liet 's morgens weten niet naar Gassel te zullen afreizen vanwege een tekort aan speelsters. Op grond van de bekerreglementen is het vrouwenelftal van VV Gassel daarmee automatisch tot winnaar uitgeroepen. Doordat tijdens de loting voor de achtste finales ook al is doorgeloot voor de kwartfinales, weten de Gasselse vrouwen dat Keer VR1 de volgende tegenstander zal zijn. Een zeer pittige opgave want die ploeg is momenteel koploper van de 3e klasse G. Bovendien wist Keer VR1 in de achtste finales met maar liefst 5-1 te winnen van ZSV VR1 dat zesde staat in de 2e klasse. De definitieve speeldatum is nog niet bekend. In principe was Tweede Paasmaandag 13 april 2020 aangewezenals speeldag, maar inmiddels staat die dag ook een inhaalcompetitiewedstrijd van Gassel VR1 gepland. Net als in de achtste finale heeft het Gasselse vrouwenelftal ook in de kwartfinale het thuisvoordeel. Gassel 1 en Gassel 3 hadden deze zondag inhaalverplichtingen, maar beide uitduels werden afgelast.


Inhaaluitwedstrijden Gassel 1 en Gassel 3 afgelast door de thuisclub
  |  zaterdag 29 februari 2020  |

De spelers van Gassel 1 en Gassel 3 kunnen de voetbalschoenen komende zondag in de kast laten staan. De gepland staande inhaaluitwedstrijden tegen respectievelijk Achilles Reek 1 en VCA 3 zijn namelijk afgelast door de thuisclubs. De andere seniorenteams van VV Gassel hadden morgen sowieso al geen competitieverplichtingen. Het enige team dat mogelijk nog in actie komt op zondag 01 maart 2020 is Gassel VR1. Voor de Gasselse vrouwen staat namelijk een bekerduel op het programma. In de achtste finales van het bekertoernooi 2019-2020 is SVO Fortuna '54 VR2 uit Sittard de tegenstander. Of de wedstrijd ook daadwerkelijk gespeeld zal kunnen worden, is nog even afwachten. Zondagochtend om 08:30 uur wordt het hoofdveld van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel gekeurd.


Maurice Willems door KNVB benoemd tot nieuwe consul VV Gassel
  |  dinsdag 25 februari 2020  |

Het bestuur van VV Gassel is verheugd te kunnen melden dat de functie van consul weer is ingevuld. Vanwege het overlijden van Herman Beekmans eind vorig jaar moest men op zoek naar een nieuwe consul. Na een korte zoektocht bleek Maurice Willems bereid om deze functie te gaan vervullen. Het zijn van consul is echter geen verenigingsfunctie, maar een KNVB-functie waardoor de voetbalbond een door de vereniging voorgedragen kandidaat uiteindelijk officieel moet benoemen. Na twee uitvoerige gesprekken met de regioconsul en een uitgebreide check of de beoogd consul wel onafhankelijk van de club besluiten kan nemen, ging het licht op groen. Vandaag volgde de officiële aanstellingsbrief en dus is Maurice Willems met ingang van 25 februari 2020 de nieuwe consul van VV Gassel. Het bestuur wenst de nieuwe consul veel succes bij de uitoefening van zijn functie en kijkt uit naar een prettige samenwerking.


Inhaalverplichtingen VR1 in Paasweekend, 3e elftal 1 maart in actie
  |  woensdag 19 februari 2020  |

Van de twee wedstrijden die afgelopen zondag werden afgelast zijn inmiddels de nieuwe speeldata. Zo staat het uitduel van Gassel 3 tegen VCA 3 nu op het programma voor zondag 01 maart 2020. Voor de thuiswedstrijd van Gassel VR1 tegen Nijnsel/TVE Reclame VR1 is Tweede Paasmaandag 13 april 2020 aangewezen als de nieuwe speeldag. De aftrap van beide inhaalduels is overigens om 11:00 uur.


Eerste driepunter van 2020 voor Gassel 1 na dikverdiende thuiszege
  |  zondag 16 februari 2020  |

Op deze winderige zondag hebben uiteindelijk vier seniorenteams van VV Gassel de gepland staande competitiewedstrijd kunnen afwerken. Met vier punten uit vier duels was de puntenoogst helaas niet zo groot. Gassel 1 zorgde voor de enige overwinning. Op een zeer onstuimig sportpark "de Oude Kamp" in Gassel boekte de Gasselse formatie een dik verdiende overwinning op De Zwaluw 1 uit Oeffelt. De thuisploeg schoot uit de startblokken en al binnen een paar minuten na het eerste fluitsignaal was de Gasselse voorsprong een feit. Na een ingooi van Cas van Houtum kwam de bal bij zijn broer Hans. Die schoot hard op doel waarna een Oeffeltse verdediger geen andere optie zag dan de bal in eigen doel te schieten, 1-0. Hierna bleef Gassel 1 gretig en de bovenliggende partij. Er waren ook een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar onder andere Guido Sprengers wist het net niet te vinden. De bezoekers konden niet gevaarlijk worden en keeper Sjors Cuppen was attent wanneer er iets van gevaar van de bezoekers dreigde. Na rust deed de wind er nog een schepje bovenop en werd goed voetballen bijna onmogelijk. De inzet van de Gasselnaren compenseerde dat echter. Al direct kreeg Paul Cornelissen een goede kans. Alleen voor de keeper van De Zwaluw 1 wist hij helaas niet tot scoren te komen. Gassel 1 bleef de bovenliggende het was alleen wachten op de 2-0. Goede kansen voor Ramon van der Venne en Hans van Houtum werden ook niet benut waardoor de bezoekers lang in leven bleven. Uiteindelijk kwam de bevrijdende treffer vijf minuten voor het eindsignaal. Na goed doorgaan van Cas van Houtum gunde hij Paul Cornelissen de tweede Gasselse treffer. Hiermee was de westrijd gespeeld en kon Gassel 1 de eerste drie punten van het kalenderjaar 2020 laten noteren en gaat het met een goed gevoel de carnaval in. Voor Gassel 2 stond op eigen veld de gemeentelijke derby tegen Estria 4 op het programma. Het lukte de Gasselse formatie helaas niet om het duel winnend af te sluiten. Na het laatste fluitsignaal stond er een 1-2 eindstand op het scorebord. Maker van het enige doelpunt was Ted Wolfs. Het vierde elftal van VV Gassel ging vandaag in Wilbertoord op bezoek bij SV DWSH '18 5. Met de stormachtige wind was het lastig voetballen. Vooral met de wind in de rug rolde menige dieptepass zo over de achterlijn. Toen de kruitdampen waren weggewaaid bleken beide ploegen vier keer gescoord te hebben en dus een 4-4 eindstand. De thuisploeg wist in de eerste helft als eerste tot scoren te komen. De bezoekers hadden vrij snel een passend antwoord klaar. Na een afgeslagen corner schoot Kenny Borgers hard op doel. De keeper kon de inzet nog net keren waarna Riny van der Venne in de rebound de 1-1 binnen tikte. Vervolgens kreeg SV DWSH '18 5 een strafschop toegekend. De goed ingeschoten pingel leek in de touwen te gaan ploffen, maar doelman Remco van der Heijden wist dit met een hele knappe redding te voorkomen. Wat later in de eerste helft stond Gassel 4 toch op een 2-1 achterstand na een klutsgoal. De bezoekers wisten nog voor het rustsignaal de stand weer in evenwicht te brengen. Na een mooie aanval van achteruit gaf Kenny Borgers een voorzet van de linkerflank waarna Peter Goossens met een knappe kopbal de keeper kansloos liet. De 2-2 tussenstand was tevens ook de ruststand. Met de wind tegen hadden de Gasselnaren in de tweede helft het betere van het spel. Peter Goossens had pech met een inzet op de paal en niet veel later werd een doelpunt van Arthur Rikken ten onrechte afgekeurd want van buitenspel was absoluut geen sprake. Kort daarop moesten de Gasselnaren tien minuten met een man minder spelen na een gele kaart. Ondanks deze tijdelijke numerieke minderheid wist de ploeg toch op een 2-3 voorsprong te komen. Peter Goossens stuurde met een strakke pass binnendoor Bart Meijer de diepte in. De schoot de bal vervolgens met een fraaie boog over de uitkomende keeper in het doel. Amper vijf minuten later was de Gasselse voorsprong al weer teniet gedaan door SV DWSH '18 5 en heel snel daarna werd het zelfs 4-3. Gassel 4 gaf niet op en een minuut of tien voor tijd bracht Kenny Borgers de Gasselse formatie weer langszij. Hij krulde een vrije trap richting het doel waarna de doelman onder de bal door dook. In de spannende slotfase was de thuisploeg nog enkele malen dichtbij een winnende vijfde treffer, maar doelman Remco van der Heijden voorkwam dit met diverse uitstekende reddingen en bekroonde zich daarmee tot man of the match. Al met al was het gelijkspel een terechte uitslag. Gassel VR2 trad deze zondagochtend in Herpen aan voor het treffen met Herpinia VR1. Het Gasselse vrouwenelftal kende een ongelukkige start want door twee foutjes van de keepster stond het binnen tien minuten al met 2-0 achter. De echte wil om te winnen ontbrak in de mede door de straffe wind niet zo'n beste eerste helft. Na de rust wist Femke van Thiel door de verdediging heen te breken waarna ze op onreglementaire wijze werd gestuit. Hoewel ze de toegekende vrije trap keurig binnen schoot en daarmee de spanning weer helemaal terug bracht in de wedstrijd, werd de overtreding slechts bestraft met geel in plaats van rood. Het bleef dus elf tegen elf. In de resterende speeltijd probeerden de Gasselse vrouwen het nog wel, maar echt grote kansen op de gelijkmaker bleven uit. Zo'n vijf minuten voor tijd viel de 3-1 en was de wedstrijd beslist. Ondanks de nederlaag ziet de technische staf nog steeds progressie. Gassel 3 en Gassel VR1 kwamen deze wedstrijdronde niet in actie als gevolg van een afgelaste wedstrijd.


Thuiswedstrijd Gassel VR1 afgelast, ook uitduel Gassel 3 is geschrapt
  |  zondag 16 februari 2020  |

De thuiswedstrijd van Gassel VR1 tegen Nijnsel/TVE Reclame VR1 gaat vandaag niet door. Bij de keuring van de velden deze zondagochtend bleek het hoofdveld van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel niet genoeg om daar twee thuisduels op te spelen. Omdat zowel Gassel 1 als Gassel VR1 behoren tot categorie A en dus niet kunnen uitwijken naar veld 2 moest de thuiswedstrijd van Gassel VR1 worden afgelast. Normaal gesproken gaan Gassel 1 (hoofdveld) en Gassel 2 (veld 2) vandaag wel in actie komen. Verder is de uitwedstrijd van Gassel 3 tegen VCA 3 inmiddels afgelast door de club uit Sint-Agatha. Gassel 4 en Gassel VR2 spelen om 10:00 uur op vreemde bodem en deze twee duels gaan zeker door. Een nieuwe speeldatum voor de afgelaste duels van Gassel VR1 en Gassel 3 is nog niet bekend.


Toch knappe uitoverwinning Gassel JO9-1 na 5-1 achterstand bij rust
  |  zaterdag 15 februari 2020  |

Van de zes jeugdteams van VV Gassel zijn er deze zaterdag uiteindelijk vier in actie gekomen. De uitwedstrijd van Gassel JO13-1 tegen ST SSS '18/Holthees JO13-3 was namelijk eerder deze week al verplaatst naar woensdag 04 maart 2020 en vanochtend werd het duel ST SVEB/Sporting S.T. JO8-1 - Gassel JO8-1 afgelast door de club uit Broekhuizervorst. De vier duels leverden in totaal slechts drie punten op dankzij één zege. Gassel JO15-1 ging op bezoek bij SV DWSH '18 JO15-1. Een hoogstaande wedstrijd werd het niet. Mede door de straffe wind op het sportpark in Wilbertoord hanteerden beide ploegen bijna alleen maar de lange bal en was van enig combinatievoetbal nauwelijks sprake. Het was de thuisploeg die in de eerste helft de score wist te openen. Wat later in het duel kreeg SV DWSH '18 JO15-1 een strafschop kado want niet alleen ging binnen de beruchte lijnen de inzet tegen een buik in plaats van tegen een arm, ook werd er vooraf een duidelijke overtreding gemaakt op de laatste man van de Gasselse formatie. Protesten hielpen echter niet en dus een 2-0 achterstand. Nog voor het rustsignaal scoorden de gastheren via een mooie counter een derde treffer. De Gasselnaren begonnen vol goede moed aan de tweede helft, maar al heel snel kreeg men op ongelukkige wijze een vierde treffer tegen. Na een klutsbal werd de bal van dichtbij binnen getikt. Hiermee was het duel feitelijk al beslist. Uiteindelijk wist Gassel JO15-1 in de resterende speeltijd nog wel de spreekwoordelijke eer te redden. Kevin van Zuijlen mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of dertig van het doel en wat geholpen door de wind vloog zijn inzet precies onder de lat over de keeper tegen de touwen. Al met al een duel om snel te vergeten. Gassel JO11-1 wacht nog op het eerste punt en eerste doelpunt van de voorjaarscompetitie 2020. Na de 12-0 uitnederlaag van vorige week kwamen de Gasselnaren vandaag beter voor de dag. In Overloon bleek ST SSS '18/Holthees JO11-1 echter nog wat te sterk met als gevolg een 6-0 eindstand. Het verschil werd voornamelijk al in de eerste helft gemaakt. De Gasselse formatie speelde in het derde kwart het beste voetbal. Net als in de vorige wedstrijd kreeg Gassel JO11-1 enkele 100% kansen om eretreffer te scoren. Eus Arts en Binck van Roosmalen slaagden er helaas niet in om oog in oog met de doelman het net te laten bollen. Gassel JO9-1 toonde deze zaterdag aan over een ijzersterk mentale veerkracht te beschikken. De uitwedstrijd tegen Festilent JO9-1 uit Zeeland leek namelijk uit te draaien op een stevig verlies want bij de rust keek de Gasselse formatie tegen een 5-1 achterstand aan. Dankzij een uitstekende tweede helft werd niet alleen de opgelopen achterstand ongedaan gemaakt, maar gingen de drie punten uiteindelijk toch nog gewoon mee naar Gassel dankzij een 7-9 overwinning.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO7-1 moest op sportpark Het Breexsel in Sint-Hubert aantreden tegen SV DWSH 'JO7-1. Met wat versterking van de thuisploeg bleef het duel lange tijd gelijk op gaan. Tegen het einde van de wedstrijd trok de fusieclub uit Sint-Hubert en Wilbertoord echter toch aan het langste eind. De eindstand was 7-5 waarbij de Gasselse treffers werden gescoord door Milan, Noor Boeijen en Veerle Josemanders. De strafschoppenserie na afloop werd een prooi voor de Gasselnaren. Samenvattend een mooie wedstrijd en prima inzet.


Nieuwe speeldata bekend van afgelaste wedstrijden afgelopen zondag
  |  vrijdag 14 februari 2020  |

Inmiddels zijn de nieuwe speeldata bekend gemaakt voor de afgelopen zondag afgelaste wedstrijden. Zo is de uitwedstrijd van Gassel 1 tegen Achilles Reek 1, samen met alle andere duels uit wedstrijdronde 15, nu vastgesteld voor zondag 01 maart 2020. Dit betekende dat het aanvankelijk op die zondag geplande inhaalduel Gassel 1 - Juliana Mill 1 is doorgeschoven naar Paaszaterdag 11 april 2020. De aftrap is om 18:00 uur. Voor het afgelaste duel Achilles Reek 3 - Gassel 2 is zondag 22 maart 2020 de nieuwe speeldatum geworden. Ook Gassel 3 - Vitesse '08 4 zou aanvankelijk op zondag 22 maart 2020 ingehaald moeten worden, maar in onderling overleg is dat duel inmiddels al weer verschoven naar zondag 26 april 2020. Ook de beide vrouwenteams van VV Gassel hebben inhaalverplichtingen gekregen op zondag 22 maart 2020. Gassel VR1 krijgt dan bezoek van Nooit Gedacht VR2 en Gassel VR2 ontvangt DAW Schaijk VR2. Eigenlijk zou het tweede vrouwenelftal op die zondag al inhalen tegen Achilles Reek VR1, maar dat duel is uitgesteld. De nieuwe speeldatum daarvan is op dit moment nog niet bekend.


Speeldagenkalender seizoen '20-'21 is bekend, andere opzet pupillen
  |  vrijdag 14 februari 2020  |

Hoewel het seizoen 2019-2020 nog ruim drie maanden duurt, heeft de KNVB deze vrijdag al wel de speeldagenkalender voor het volgende seizoen bekend gemaakt. De eerste bekerwedstrijd voor de seniorenteams is op zondag 30 augustus 2020. Pouleduel 2 en 3 staan op het programma voor respectievelijk zondag 06 september 2020 en zondag 13 september 2020. Een week later, dus op zondag 20 september 2020, start de competitie 2020-2021. De laatste competitiewedstrijd staat gepland op zondag 16 mei 2021. Voornoemde data gelden zowel voor categorie A (Gassel 1 en Gassel VR1) als categorie B (Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel VR2). Voor jeugdteams vanaf de JO13 zijn de drie bekerduels op zaterdag 29 augustus 2020, zaterdag 06 september 2020 en zaterdag 13 september 2020. De eerste wedstrijdronde van de najaarscompetitie 2020 is op zaterdag 19 september 2020. De voorjaarsreeks 2021 start op zaterdag 30 januari 2021. Vanaf het seizoen 2020-2021 gaat het voetbalaanbod van de JO8 t/m JO12 pupillen er iets anders uitzien. In plaats van een voorjaars- en najaarsreeks spelen de pupillen voortaan in 4 blokken van in totaal minimaal 24 wedstrijden. De bekercompetitie is hierbij komen te vervallen. De wijziging volgt op een geslaagde pilot en evaluatie in het seizoen 2019/’20 in district West I en West II. Een voordeel van de nieuwe opzet is dat de KNVB meer mogelijkheden heeft om teams eventueel te herindelen op het juiste speelniveau. Ook worden er geen (inhaal)wedstrijden meer gepland in schoolvakanties. Het eerste blok van zeven wedstrijden start op zaterdag 05 september 2020 en eindigt op 31 oktober 2020. Vervolgens start op zaterdag 07 november 2020 het tweede blok. Het derde en vierde blok gaan van start op respectievelijk 30 januari 2021 en 10 april 201.


Gassel JO13-1 zaterdag niet in actie vanwege uitgestelde uitwedstrijd
  |  vrijdag 14 februari 2020  |

Gassel JO13-1 komt zaterdag 15 februari 2020 niet in actie. De op het programma staande uitwedstrijd tegen ST SSS '18/Holthees JO13-3 is namelijk verplaatst naar woensdagavond 04 maart 2020. De aftrap op het sportpark in Overloon is om 19:00 uur.


Doelpuntrijk gelijkspel voor Gassel JO13-1 in inhaalthuiswedstrijd
  |  woensdag 12 februari 2020  |

Voor Gassel JO13-1 stond deze woensdagavond de inhaalthuiswedstrijd tegen ST Toxandria/VIOS '38 JO13-1 op het programma. Op een koud sportpark "de Oude Kamp" in Gassel maakten beide ploegen er een leuke wedstrijd van. Het was de thuisploeg die in de vijfde minuut de score wist te openen. Na een voorzet van Tygo van Deventer tikte Tjeu Josemanders de bal binnen. Wat later in de eerste helft werd het via een succesvolle counter 1-1. Vervolgens kwam de Gasselse formatie opnieuw op voorsprong. Uit een vrije trap vanaf eigen helft stuurde Gijs Thijssen Tygo van Deventer diepp en die verschalkte de keeper met een fraai lobje. In de laatste vijf minuten tot het rustsignaal waren de Gasselnaren niet goed genoeg bij de les en ook niet fel genoeg. Dit leidde niet alleen tot de gelijkmaker via een frommelgoal, maar ook tot een onnodige 2-3 achterstand bij de rust. In de beginfase van de tweede helft kreeg Gassel JO13-1 enkele kansen op de 3-3. Deze werden echter niet benut. Wat later in het duel kon er wel een gelijke stand op het scorebord worden gezet. Het was Tygo van Deventer die raak kopte na een corner van Jelle van Deventer. Vervolgens werd het samenwerkingsverband uit Rijkevoort en Beugen de bovenliggende partij. Via een goede aanval kwamen de bezoekers ook op een 3-4 voorsprong. De wedstrijd leek vervolgens ook in die stand te gaan eindigen, maar een Gassels slotoffensief leverde toch nog de verdiende gelijkmaker op. Na een klutsbal uit een corner was het uiteindelijk Tjeu Josemanders die het leren monster binnen schoot. Al met al een terechte uitslag.


Zondag geen competitievoetbal, alle wedstrijden door KNVB afgelast
  |  zaterdag 08 februari 2020  |

Op zondag 09 februari 2020 is er geen competitievoetbal in Nederland. Vanwege de overtrekkende storm heeft de KNVB alle wedstrijden in zowel het betaald voetbal als het amateurvoetbal afgelast. De nieuwe speeldatum voor de afgelaste duels is op dit moment nog niet bekend.


JO15-1, JO13-1, JO9-1 en JO8-1 starten voorjaarsreeks met uitzege
  |  zaterdag 08 februari 2020  |

Door de uitgestelde wedstrijden van vorige week tijdens de eerste wedstrijdronde ging voor de jeugdteams van VV Gassel pas deze zaterdag de voorjaarscompetitie 2020 officieel van start. Met vier overwinningen is sprake van een prima start. Zeker gezien het feit alle duels op vreemde bodem afgewerkt moesten worden. Gassel JO15-1 trad in Venhorst aan tegen de plaatselijke JO15-2. De Gasselnaren begonnen ijzersterk en pakten direct het inititief. Met uitstekend voetbal en een prima opbouw van achteruit werd de ene na de andere aanval afgevuurd op het Venhorstse doel. Ondanks de grote kansenregen lukte het in de eerste helft niet om de score te openen. De Gasselnaren lieten zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en gingen in de tweede helft rustig door met het prima combinatievoetbal. Het was gewoon wachten op de 0-1 en deze kon dan ook niet uitblijven. Het was Jelle van Deventer die vanaf ongeveer de rand van de zestien scoorde met een schot in de korte hoek. Hiermee was de ban gebroken en heel snel daarna lag de bal voor de tweede keer in het doel van Venhorst JO15-2. Femke van Thiel schoot de bal met een fraaie boog over de keeper in de lange hoek. Ook in de resterende speeltijd bleef Gassel JO15-1 de dienst uitmaken binnen de lijnen. Geconcentreerd werd de 0-2 voorsprong keurig vastgehouden tot aan het laatste fluitsignaal. Al met al dus een uitstekende competitiestart van Gassel JO15-1. Ook de JO13-1 van VV Gassel wist het eerste duel van de najaarsreeks 2020 met 0-2 te winnen. In Wanroij verliep de eerste helft tegen ST Constantia/Menos JO13-1 nog doelpuntloos, maar na de rust sloegen de Gasselnaren alsnog genadeloos toe. Doelpuntenmakers waren Tygo van Deventer en Lotte Tonies.
(Een uitgebreider verslag van dit duel volgt nog.)
. Gassel JO11-1 kende in Boxmeer een valse competitiestart want de uitwedstrijd tegen Olympia '18 JO11-1 ging met maar liefst 12-0 verloren. De nederlaag was wel wat geflatteerd want gezien het wedstrijdbeeld had het ook zo maar 6-2 kunnen zijn. In de eerste tien minuten ging het gelijk op en de eerste grote kans van de wedstrijd was voor Sem Bernards, maar hij schoot hoog over. Aan de andere kant voorkwam keepster Maud Josemanders met een prima redding een snelle achterstand. In de 7e minuut scoorde de thuisploeg de 1-0. De Gasselnaren probeerden wat terug te doen, echter niet veel later werd door het midden uitverdedigen keihard afgestraft door Olympia '18 JO11-1. Vlak na een derde Boxmeerse treffer kwam Bram Jaspers alleen voor de keeper te staan. Zijn inzet ging echter niet tegen de touwen en dus een 3-0 achterstand bij rust. In het eerste deel van de tweede helft leidde niet goed verdedigen opnieuw tot enkele tegendoelpunten waardoor de achterstand opliep tot 7-0. In de resterende speeltijd kreeg Gassel JO11-1 nog diverse kansen op een eretreffer, maar deze bleef uit. Aan de andere kant vlogen er nog wel enkele ballen in met dus een grote nederlaag als gevolg. Gassel JO9-1 scoorde er deze zaterdag er lustig op los. In Oploo waren de goed spelende en combinerende Gasselnaren duidelijk te sterk voor ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys JO9-1. Uiteindelijk werden ook de dubbele cijfers gehaald en toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 3-13 eindstand op het scorebord.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 De spelers en technische staf van Gassel JO8-1 moesten al vroeg op pad voor de uitwedstrijd tegen Stiphout Vooruit JO8-2. De lange reis werd niet voor niets gemaakt want op de terugweg zaten de drie punten in de Gasselse tas. De eerse kansen waren voor Mick Pennings en Boaz Janssen, maar leverde mede doordat de lat een treffer voorkwam nog geen vroege voorsprong op. Aan de andere kant greep doelman Kevin Leemrijse prima in bij Stiphouts gevaar. Wat later in de eerste helft was de 0-1 een feit. Het was Mick Pennings die de keeper kansloos liet. De Gasselse formatie bleef goed druk zetten en werd hiervoor beloond met een tweede doelpunt. Opnieuw was het Mick Pennings die het net liet bollen. De wedstrijd speelde zich af in een hoog tempo en onder andere Sam Loeffen trakteerde de meegereisde aanhang op verschillende mooie acties. Nog voor het einde van de eerste helft leek Mick Pennings een glaszuivere hattrick te scoren, maar de paal voorkwam dit. Korte tijd later lukte het hem wel om de 0-3 te scoren en dus gingen de Gasselnaren rusten met een mooie 0-3 voorsprong op het scorebord. De thuisploeg gaf zich echter nog niet gewonnen bleek in de tweede helft want de eerste treffer na rust kwam van Stiphout Vooruit JO8-2. Met een goede redding voorkwam doelman Kevin Leemrijse dat de spanning al snel terug was, maar niet zo heel veel later lag de bal toch voor de tweede maal in het Gasselse doel. De bezoekers schakelden daarna een tandje bij en door een treffer van Boaz Janssen werd de marge weer vergroot tot twee. Een aantal minuten later konden de Gasselnaren opnieuw juichen want Mathijs Hendriks joeg de 2-5 tegen de touwen. De thuisploeg leek er vervolgens 3-5 van te gaan maken, maar Kevin Leemrijse voorkwam dit met een katachtige reflex. In de slotfase kreeg de zege van Gassel JO8-1 nog wat meer glans want Boaz Janssen wist een zesde Gasselse treffer te scoren. Bijna werd het ook nog 2-7, maar de lat voorkwam een vierde doelpunt van Mick Pennings. Samenvattend dus een uitstekend optreden van de Gasselnaren en drie punten als beloning. Gassel JO7-1 speelde deze wedstrijdronde in Beers de streekderby tegen ST Vianen Vooruit/HBV JO7-1. De vier spelers van de Gasselse formatie kregen versterking van twee spelers van de thuisploeg. De aanwezige toeschouwers hadden zeker geen spijt van het vroege opstaan want ze werden getrakteerd op een prachtige gelijkopgaande wedstrijd met volop doelpunten. Na het laatste fluitsignaal stond het 7-7 en dus konden alle spelers met een tevreden gevoel het veld afstappen.


Uitwedstrijd van Gassel 4 en VR2 verplaatst naar andere speeldag
  |  woensdag 05 februari 2020  |

Inmiddels hebben zich een tweetal wijzigingen voorgedaan in het wedstrijdprogramma van de komende periode. Zo zal Gassel 4 komende zondag niet in actie komen. De gepland staande uitwedstrijd tegen SIOL 3 is namelijk verplaatst naar zondag 03 mei 2020. De aftrap in Katwijk is om 09:30 uur. De andere wijziging betreft Gassel VR2. Het uitduel tegen Achilles Reek VR1 staat nu op de agenda voor zondag 22 maart 2020. Aanvankelijk zou dit treffen een week eerder, dus op zondag 15 maart 2020, worden afgewerkt. De aanvangstijd van 10:30 uur is ongewijzigd gebleven.


Zondag 01 maart 2020 nieuwe speeldatum Gassel 1 - Juliana Mill 1
  |  maandag 03 februari 2020  |

Deze maandag is door de KNVB al de nieuwe speeldatum bekend gemaakt voor de afgelopen zondag afgelaste thuiswedstrijd van Gassel 1 tegen Juliana Mill 1. De streekderby staat nu op het programma voor inhaalzondag 01 maart 2020. De aftrap is uiteraard om 14:30 uur. Van de gisteren eveneens afgelaste thuisduels van Gassel 2 en Gassel 4 is de inhaaldatum nog niet bekend.


Fraaie uitoverwinning Gassel 3, nederlaag VR1 en VR2 tegen koploper
  |  zondag 02 februari 2020  |

Ondanks de vele neerslag en de afgelaste thuisduels zijn vandaag nog drie seniorenteams van VV Gassel in actie gekomen. Gassel 3 moest in Heijen aantreden tegen het plaatselijkse derde elftal. De Gasselse formatie boekte uiteindelijk een prima 2-5 zege. Op een super nat en glad veld was het eerste speldenprikje van Heijen 3. Vervolgens hadden de bezoekers het beste van het spel en werden er ondanks het moeilijk bespeelbare veld mooie combinaties op de mat gelegd. Grote kansen leverde dit nog niet op. Daarna lag de bal plotseling in het Gasselse netje. Na een voorzet achter het standbeen kon een speler de thuisploeg geheel vrijstaand de 1-0 binnen tikken. Gassel 3 pakte het spel vervolgens weer goed op en ging goed door. Hele grote kansen bracht dit echter niet. Aan de andere kant kreeg Heijen 3 nog twee grote mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Doelman Cas van Spijk stond echter steeds op zijn post. Sjoerd Driessen miste daarna de grootste kans op de 1-1, door oog in oog met de keeper tegen hem aan schieten. Toch was nog voor het rustsignaal de verdiende gelijkmaker een feit. Met schot van afstand zorgde Rik van Uhm voor een 1-1 ruststand. Na de rust was het Gassel 3 dat wederom de lakens uitdeelde, dit resulteerde in een snelle 1-2 voorsprong. Riny van der Venne scoorde na een voorzet van Bas van Raaij. Vervolgens viel direct de 1-3. Opnieuw was het Riny van der Venne die doel tref. Dit keer na een voorzet van Jeroen van der Heijden. De Heijenaren probeerden aan te vallen, maar werden er helemaal uit gecounterd door de ontketende Gasselse formatie. De 1-4 kon dan ook niet uitblijven. Wederom was het Riny van der Venne die de keeper kansloos liet en daarmee was zijn loepzuivere hattrick dus een feit. Het voorbereidende werk bij deze vierde treffer werd verzorgd door Sjoerd Driessen. Niet zo heel veel later liet Sjoerd Driessen op aangeven van Pieter Roefs de Gasselse aanhang voor de vijfde maal juichen. De drie punten waren hiermee veilig gesteld en in de resterende speeltijd liet Gassel 3 het een beetje lopen. Heijen 3 kreeg hierdoor nog wat kansjes. Zo werd een strafschop over geschoten. In de allerlaatste minuut maakte de thuisploeg er via een kopbal uit een corner alsnog 2-5 van. Er werd daarna niet meer afgetrapt en iedereen ging snel naar de verdiende warme douche. Al met al dus een geweldig begin van Gassel 3 van de tweede seizoenshelft. Voor de beide vrouwenteams van VV Gassel stond deze wedstrijdronde een uitwedstrijd tegen de koploper op het programma. Helaas konden beide teams niet stunten. Gassel VR1 kwam in Zeeland nog wel prima uit de startblokken want al in de eerste minuut werd de score geopend. Na een mooie steekpass van Lotte Schaap gaf Anouk van Thiel de bal voor. Demi Verheugen nam de bal vervolgens prima aan en na het uitkappen van haar tegenstandster schoot ze keurig raak. Daarna ging het aardig gelijk op. In de 28e minuut kregen de Gasselse vrouwen een uitgelezen kans om de marge te verdubbelen, maar de toegekende strafschop ging niet tegen de touwen. Nog geen minuut later kregen de bezoeksters opnieuw een domper te verwerken want na een scrimmage voor het doel scoorde Festilent VR1 de gelijkmaker. Een minuut of zes later stond het 2-1 door een voorzet die bij de tweede paal binnen viel. Kort daarop werd het door een eigen doelpunt 3-1. De goede bedoelingen van Gassel VR1 voor de tweede helft konden al snel de prullenbak in want in de 46e minuut maakten de Zeelandse vrouwen er 4-1 van. Hiermee was het duel feitelijk al beslist. Uiteindelijk moest Gassel VR1 nog een drietal tegentreffers meer incasseren en dus een 7-1 eindstand. Gassel VR2 ging in Oss met 4-0 onderuit tegen OSS '20 VR2. In het eerste kwartier wisten de Gasselse vrouwen prima tegenstand te bieden aan de koploper, maar na een snelle Osse aanval in de twintigste minuut was de openingstreffer dan toch een feit. De thuisploeg drukte daarna door en Gassel VR2 moest zich tot aan de rust voornamelijk toeleggen op het verdedigen. Ondanks de prima inzet lag de bal een minuut of vijf voor rust voor de tweede keer in het Gasselse doel. Ondanks enkele wisselingen in de rust, waren de bezoeksters in de tweede helft niet bij machte om wat terug te doen. Na ruim een uur spelen besliste OSS '20 VR2 het duel met een derde treffer. In het restant van de wedstrijd scoorde de thuisploeg ook nog een vierde doelpunt. Aan de andere kant waren Annelin van Beek en Britt Jans nog dichtbij een Gasselse eretreffer, maar de keepster voorkwam dit met enkele prima reddingen.


Thuisduels van Gassel 1, 2 en 4 afgelast vanwege afgekeurde velden
  |  zondag 02 februari 2020  |

Deze zondag is er geen competitievoetbal op sportpark "de Oude Kamp" te Gassel. De bij de KNVB voorgedragen nieuwe consul heeft de velden vanmorgen gekeurd en daarbij bleek dat ze door de vele neerslag onbespeelbaar zijn. Als gevolg van de afgekeurde velden is er een streep gezet door de thuiswedstrijden van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 4 tegen respectievelijk Juliana Mill 1, SCV '58 4 en Vianen Vooruit 4. De nieuwe speeldatum is nog niet bekend. Vooralsnog gaan de uitduels van Gassel 3, Gassel VR1 en Gassel VR2 gewoon door.


Komende zaterdag geen wedstrijden voor jeugdteams van VV Gassel
  |  vrijdag 31 januari 2020  |

Voor de jeugdteams van VV Gassel zal de voorjaarscompetitie 2020 minimaal een week later van start gaan dan aanvankelijk de bedoeling was. Alle duels die komende zaterdag tijdens de eerste wedstrijdronde op het programma stonden, zijn namelijk inmiddels verplaatst. Nadat eerder al de thuisduels van de JO13-1, JO11-1 en JO8-1 waren verzet, is nu ook een andere speeldatum gevonden voor de wedstrijden Gassel JO15-1 - Boekel Sport JO15-3, Gassel JO9-1 - Toxandria JO9-1 en Gassel JO7-1 - Venhorst JO7-1. Alledrie de duels staan nu op de agenda voor zaterdag 21 maart 2020.


JO13-1 en JO11-1 komende zaterdag niet in actie door uitstel duel
  |  maandag 27 januari 2020  |

Het wedstrijdprogramma van komende zaterdag is inmiddels gehalveerd. Nadat eerder al het thuisduel van Gassel JO8-1 was verplaatst zijn nu ook de geplande thuiswedstrijden van Gassel JO13-1 en Gassel JO11-1 uitgesteld. Reden voor het uitstel is de open dag van het Merletcollege waar een flink aantal Gasselse spelers/speelsters naar toe gaat. De nieuwe speeldata zijn al bekend. Zo staat de wedstrijd Gassel JO13-1 - ST Toxandria/VIOS '38 JO13-1 nu op de agenda voor woensdagavond 12 februari 2020. De aftrap is om 19:00 uur. Voor het duel Gassel JO11-1 - Toxandria JO11-1 is (inhaal)zaterdag 21 maart 2020 de nieuwe datum.


Gassel 1 hervat competitie met uitnederlaag, prima inhaalzege VR2
  |  zondag 26 januari 2020  |

Op deze laatste zondag van januari 2020 kwamen Gassel 1 en Gassel VR2 in actie voor de eerste competitiewedstrijd van dit jaar. Bij het eerste elftal stond de reguliere wedstrijdronde 13 op het programma en de Gasselse vrouwen moesten aantreden voor een inhaalduel. De overige seniorenteams van VV Gassel hadden vandaag geen inhaalverplichtingen. Voor Gassel 1 kende de uitwedstrijd tegen SIOL 1 een teleurstellende afloop. De Gasselnaren verloren namelijk vrij kansloos met 2-0. In de eerste tien minuten was de thuisploeg direct al enkele keren gevaarlijk. Goed optreden van doelman Sjors Cuppen voorkwam een vroege achterstand. Na een kleine twintig minuten kreeg Niels Paters de bal in kansrijke positie voor zijn voeten na drie opeenvolgende missers in de Katwijkse defensie. Hij raakte de bal echter verkeerd en dus bleef het 0-0. Een minuut of acht later was het aan de andere kant wel raak. Vrij laconiek optreden van de Gasselse defensie werd afgestraft. Niet zo heel veel later stond het 2-0. Na een corner belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van een SIOL-aanvaller. Die wist daar wel raad mee. In de slotfase van de eerste helft was een kopbal van Roel Strik niet krachtig genoeg om de keeper te verschalken. Kort daarop verzuimde Paul Cornelissen om een kadootje van een Katwijkse verdediger uit te pakken. Al heel snel in de tweede helft ontsnapte Gassel 1 aan een 3-0 achterstand. De Gasselnaren probeerden in de loop van de tweede helft nog wel om wat terug te doen, maar de thuisploeg stond dat niet toe en bleef de betere ploeg. Dylan Siroen was zo'n kwartier voor tijd nog wel dichtbij de aansluitingstreffer met een prima schot uit een onmogelijke hoek, maar de lat voorkwam Gassels succes. In de resterende speeltijd bleef de 2-0 tussenstand onveranderd en dus moest Gassel 1 zonder punten weer huiswaarts. Gassel VR2 kende wel een prima start van de tweede seizoenshelft. In Sint-Hubert leverde het inhaalduel tegen SV DWSH '18 VR2 namelijk een prima 2-7 uitoverwinning op. Deze wedstrijd was door verschillende omstandigheden al drie keer afgelast en de thuisploeg leek daar voor aanvang best wat gepikeerd over te zijn. Door de technische staf van Gassel VR2 werd dit dus direct even gebruikt voor wat extra motivatie in de kleedkamer. In de eerste tien minuten moesten de Gasselse speelsters duidelijk nog even in het ritme komen na de winterbreak. Dit leidde na zo'n tien minuten ook tot een 1-0 achterstand na ietwat te slap verdedigen. Daarna pakte de Gasselse formatie het zeer volwassen op en was het Anouk van Thiel die met een pegel vanaf een meter of dertig de 1-1 erin joeg. Heel kort daarna werd het 1-2. Na een prima actie zette Anouk van Thiel haar zus Femke alleen voor de keepster en zij wist daar wel raad mee. Op het half uur was het opnieuw raak voor het Gasselse vrouwenelftal. Wederom was het Femke van Thiel die scoorde en de assist kwam dit keer op naam van Paulien Jans. Voor de familie van Thiel werd het vervolgens helemaal een memorabele wedstrijd. Niet alleen stonden de drie zussen Anouk, Femke en Lieke alledrie tegelijk binnen de lijnen, dit was voor het eerst in een competitiewedstrijd, ook gingen ze alledrie de boeken in als doelpuntenmaakster. De 1-4 werd namelijk gescoord door Lieke van Thiel na voorbereidend werk van Anouk van Thiel. In de resterende speeltijd van de eerste helft trachtte de thuisploeg de achterstand te verkleinen met enkele schoten van afstand, maar deze werden keurig gepakt door keepster Susanne den Brok. Na de rust had SV DWSH '18 VR2 met een schot vanaf de rand zestien wel succes. Gassel VR2 schakelde vervolgens weer een tandje bij en dit leidde al vrij snel tot de 2-5. Femke van Thiel strafte een slechte pass van de keepster genadeloos af. Wat later in de tweede helft maakte Shalina Thoonen er 2-6 van en was het duel helemaal beslist. Uiteindelijk zorgde Demi Verheugen nog voor een mooi slotakkoord door na een solo over de flank de bal onderin de hoek binnen te schieten. Al met al dus een prima begin na de winterstop van de Gasselse vrouwen.


Enkele wijzigingen voor JO15-1, JO8-1 en JO7-1 in voorjaarsreeks
  |  zaterdag 25 januari 2020  |

Komende zaterdag gaat voor de junioren- en pupillenteams in het district Zuid II de voorjaarscompetitie 2020 officieel van start. Nog voor de eerste speeldag zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd in het wedstrijdprogramma van drie Gasselse jeugdteams. Zo is de aanvangstijd van de thuiswedstrijden van Gassel JO15-1 gewijzigd in 14:00 uur. Aanvankelijk zou er op eigen veld om 13:00 uur worden afgetrapt. Verder is het thuisduel van Gassel JO8-1 tegen SV Venray JO8-2 verplaatst van zaterdag 01 februari 2020 naar zaterdag 21 maart 2020. Dit betekent dus dat de Gasselse formatie pas op zaterdag 08 februari 2020 voor het eerst in actie zal komen in het kader van de voorjaarsreeks 2020. De laatste wijziging betreft de klasse van Gassel JO7-1. In die klasse is SV Milsbeek JO7-3 namelijk vervangen door VIOS '38 JO7-1. Gevolg van deze wisseling is dat de JO7-1 van VV Gassel op zaterdag 07 maart 2020 bezoek krijgt van de formatie uit Beugen in plaats van de formatie uit Milsbeek.


Prima spelend Gassel 1 boekt ruime oefenoverwinning op FC Uden 1
  |  woensdag 22 januari 2020  |

Gassel 1 lijkt klaar voor de hervatting van de competitie 2019-2020. Afgelopen dinsdagavond stond de derde en laatste oefenwedstrijd van deze winterstop op het programma. In Uden was vijfdeklasser FC Uden 1 de tegenstander. Tijdens de laatste speelronde van vorig seizoen verloor een ongeïnspireerd spelende Gasselse formatie met 4-2 van de destijds hekkensluiter. Dit keer stonden de Gasselnaren wel strijdlustig en scherp aan de aftrap. Met prima voetbal waren de bezoekers al in de eerste helft de bovenliggende partij. Het was Julian Weijland die het Gasselse overwicht als eerste in de score tot uitdrukking te brengen. Wat later in de eerste helft bracht Roel Strik de 0-2 op het scorebord. Hoewel FC Uden 1 daarna nog wel wat terug wist te doen bleef Gassel 1 de dienst uitmaken op het veld. Meer treffers bleven ook niet uit. Het was Niels Paters die de 1-3 voor zijn rekening nam. Vervolgens vergrootte Dylan Siroen de marge tot drie doelpunten. De Udenaren probeerden nog wel om wat terug te doen, maar de solide Gasselse defensie wist al het gevaar vakkundig onschadelijk te maken. Uiteindelijk werden de meegereisde supporters ook nog getrakteerd op een vijfde Gasselse treffer. Maker daarvan was Cas van Houtum. Al met al een prima optreden van Gassel 1 en dus kan men met vertrouwen toeleven naar het eerste competitieduel van 2020, komende zondag in Katwijk tegen SIOL 1.


Stevige uitnederlaag voor Gassel VR1 na leerzame oefenwedstrijd
  |  zondag 19 januari 2020  |

Gassel VR1 kwam deze zondag in actie voor de eerste oefenwedstrijd van 2020. In Wijchen was SV Woezik VR2, net als de Gasselse formatie uitkomend in de derde klasse, de tegenstander. De bezoeksters begonnen goed en in het eerste half uur was het Gasselse vrouwenelftal de beter voetballende ploeg. Enkele goede kansen op de openingstreffer werden echter onbenut gelaten. Vervolgens wist de thuisploeg tegen de verhouding in wel tot scoren te komen. In het laatste kwartier van de eerste helft liep het wat minder aan Gasselse zijde met als gevolg dat nog twee tegendoelpunten geïncasseerd moesten worden. In de tweede helft werd het niveauverschil groter, waarschijnlijk door war meer speelsters van SV Woezik VR1 binnen de lijnen. Gassel VR1 probeerde voetballend onder de druk uit te komen, maar de thuisploeg bleek gewoonweg te sterk. Ondanks de uiteindelijke 10-1 nederlaag was het wel een fijne en leerzame wedstrijd.


Gasselse jeugdteams openen voorjaarsreeks 2020 met een thuisduel
  |  vrijdag 17 januari 2020  |

Nadat eerder al de klasse-indelingen voor de voorjaarscompetitie 2020 bij jeugd bekend waren gemaakt, is nu ook het wedstrijdprogramma gepubliceerd. De jeugdteams van de VV Gassel hebben het goed getroffen want van de elf speelronden is er zes keer sprake van thuisvoordeel. Bovendien startten de Gasselse teams op zaterdag 01 februari 2020 tijdens wedstrijdronde 01 met een thuiswedstrijd. Zo krijgt Gassel JO15-1 bezoek van Boekel Sport JO15-3 en ontvangt Gassel JO13-1 ST Toxandria/VIOS '38 JO13-1. Ook de JO11-1 en de JO9-1 beginnen tegen een team van Toxandria. De tegenstanders zijn respectievelijk de JO11-1 en JO9-1 van de club uit Rijkevoort. Voor Gassel JO8-1 start de voorjaarsreeks 2020 met een thuisduel tegen SV Venray JO8-2 en de JO7-1 gaat het op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel opnemen tegen Venhorst JO7-1. Op de tweede speeldag, een week later, moeten alle Gasselse jeugdteams aantreden op vreemde bodem. De 11e en tevens laatste speeldag is gepland op zaterdag 23 mei 2020. Ook dan mag de jeugd van VV Gassel op eigen veld aantreden. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van het betreffende jeugdteam.


Gelijkspel voor Gassel 1 in oefenthuiswedstrijd tegen buurman HBV 1
  |  vrijdag 17 januari 2020  |

Voor Gassel 1 stond afgelopen donderdagavond een oefenwedstrijd tegen HBV 1 op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel waren het de buren uit Beers die de score wisten te openen. Nog voor het einde van de eerste helft moest de thuisploeg een tweede tegentreffer incasseren. De 0-2 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft waren de Gasselnaren duidelijk beter in dreef. In tegenstelling tot voor de rust, werd er nu wel gescoord door Gassel 1. Cas van Houtum was tweemaal succesvol en Ramon van der Venne liet het vijandelijke net eenmaal bollen. Omdat HBV 1 na de rust ook nog een doelpunt scoorde, eindigde dit burentreffen in een 3-3 gelijkspel. Hiermee blijft Gassel 1 dus nog altijd ongeslagen in 2020. Op dinsdagavond 21 januari 2020 speelt Gassel 1 opnieuw een oefenduel. In Uden is dan FC Uden 1 de tegenstander.


Tom Vrenken met topklasse ervaring is de nieuwe hoofdtrainer VR1
  |  donderdag 16 januari 2020  |

Dinsdagavond 14 januari 2020 heeft het bestuur van VV Gassel overeenstemming bereikt met Tom Vrenken over de functie van hoofdtrainer bij Gassel VR1 in het seizoen 2020-2021. De in Cuijk woonachtige trainer is daarmee dus de opvolger van Harm van Daal die na dit seizoen vertrekt. Na een aantal prettig verlopen gesprekken waaronder ook één met een afvaardiging van de speelsters, heeft het bestuur dus net als in de zoektocht naar de nieuwe hoofdtrainer van Gassel 1, gekozen voor een jonge gedreven trainer.

Tom Vrenken nieuwe hoofdtrainer VR1

De 32-jarige Vrenken was in de periode juli 2018 t/m december 2019 hoofdtrainer van SC Woezik VR1 dat uitkwam in de Topklasse, het hoogste amateurniveau. Daarvoor was hij onder meer bijna twee jaar hoofdtrainer van hoofdklasser FC Gelre VR1 en had hij drie seizoenen SSS '18 VR1 onder zijn hoede dat destijds uitkwam in de 1e klasse. Met het aantrekken van deze trainer met ervaring in de hoogste klassen van het vrouwenvoetbal onderstreept VV Gassel de ambities voor het vrouwenvoetbal binnen de club. Het bestuur hoopt dan ook dat de door Harm van Daal ingezette koers naar de 3e klasse een passend vervolg zal gaan krijgen.

Tom Vrenken nieuwe hoofdtrainer VR1

Tom Vrenken is tijdens de gesprekken enthousiast geworden door de ambities die de club en speelsters uitspraken en hoopt met zijn ervaring het Gasselse vrouwenvoetbal naar een nog hoger niveau te kunnen brengen. Nadat er afgelopen dinsdagavond dus witte rook kwam, is deze donderdagavond het contract getekend en zijn ook de speelsters van Gassel VR1 en VR2 ingelicht


Komende donderdag oefenwedstrijd Gassel 1 tegen buurman HBV 1
  |  maandag 13 januari 2020  |

Gassel 1 zal komende donderdagavond een oefenwedstrijd gaan spelen tegen buurman HBV 1 dat dit seizoen uitkomt in de 5e klasse. Locatie van deze streekderby is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De bal gaat vanaf 20:00 uur aan het rollen.


Gassel 1 wint in Middelaar van Astrantia 1 in eerste oefenduel 2020
  |  zondag 12 januari 2020  |

Na het geslaagde trainingskamp in het Duitse Düsseldorf van vorig weekend stond deze zondag voor Gassel 1 de eerste oefenwedstrijd van 2020 op het programma. Op sportpark De Heikant in Middelaar was Astrantia 1 de tegenstander. De Gasselnaren speelden een prima eerste helft en het was de kersverse sportman van het jaar Cas van Houtum die de score opende. Wat later in de eerste helft wist Roel Strik de marge te verdubbelen. Nog voor het einde van de eerste helft lag de bal voor de derde keer in het Middelaarse doel. Paul Cornelissen nam dit doelpunt voor zijn rekening waarmee dus alledrie de voorhoedespelers succesvol waren. In de tweede helft liep het veldspel aan Gasselse zijde wat minder. Toch kwamen er kansen op een vierde treffer, maar deze werden niet benut. Aan de andere kant lukte het Astrantia 1 wel om een keer te scoren. Uiteindelijk bleef het bij 1-3 en dus was de eerste overwinning van Gassel 1 in 2020 een feit. Hoofdtrainer Dennis Koenders was zeker tevreden met dit resultaat en het vertoonde spel want ondanks een heel zwaar veld werd er heel aardig gespeeld tegen een leuke tegenstander die ook wilde voetballen. De eerstvolgende oefenwedstrijd van Gassel 1 is op dinsdagavond 21 januari 2020. In Uden is FC Uden 1 dan de tegenstander.


Cas van Houtum sportman 2019 en Anouk Bongers sportvrouw 2019
  |  zondag 12 januari 2020  |

Op zaterdagavond 11 januari 2020 vond de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel plaats. Vanwege het plotselinge overlijden van vrijwilliger Herman Beekmans op 30 december 2019 werd deze 35e editie dus niet gehouden op Nieuwjaarsdag. Het duurde dit keer wat langer dan gebruikelijk, maar uiteindelijk stroomde de kantine toch vol en werd het toch weer een drukke en erg gezellige happening. Rond de klok van kwart voor zeven nam voorzitter Eric van Boekel de microfoon ter hand voor zijn Nieuwjaarsspeech. Uiteraard stond hij daarin ook nog even stil bij het plotselinge overlijden van de trouwe vrijwilligers Tiny Lucassen en Herman Beekmans en de trieste gebeurtenissen tijdens de wedstrijd Gassel 1 - Constantia 1. Gelukkig kon hij ook heel veel positieve zaken over het afgelopen jaar melden zoals bijvoorbeeld de grote renovatie van het hoofdveld, de introductie van enkele nieuwe evenementen en de oprichting van het tweede vrouwenelftal. Vanzelfsprekend kwam ook de historische promotie van Gassel VR1 naar de 3e klasse nog even aan bod en had hij veel goed trainers- en leiders nieuws (zie nieuwsberichten hieronder). Na het woordje van de voorzitter maakte het nieuwe bestuurslid Demi Verheugen de nummers bekend van de uitgelote certificaten van de verbouwing. Wat later op de avond was het tijd voor de verkiezing van de sportman en sportvrouw van het jaar 2019.

Cor van Boekel met bekers sportman van 2019    De sportvrouw van 2019

Door de presentatoren Steef Vollenberg en Ted Wolfs werden de genomineerden voor deze ereprijzen aan de hand van beeldmateriaal een voor een voorgesteld. Net als in voorgaande jaren kon er door de aanwezigen worden gestemd via de uitgedeelde stembiljetten. Nadat alle uitgebrachte stemmen waren geteld, werd als eerste de sportvrouw van het jaar 2019 bekend gemaa bekend gemaakt. De genomineerden hiervoor waren Anouk Bongers (Gassel VR1), Susanne den Brok (Gassel VR1), Anne Kerkhof (Gassel VR2) en Shalina Thoonen (Gassel VR2). Het was uiteindelijk Anouk Bongers die er met de eretitel sportvrouw 2019 en de bijbehorende trofee vandoor ging. Hierna stond de bekendmaking van de sportman 2019 op het programma. De genomineerden hiervoor waren Cas van Houtum (Gassel 1), Roy van de Wiel (Gassel 2), Johan Jaspers (Gassel 3) en Rik van Uhm (Gassel 4). Uiteindelijk bleek Cas van Houtum de meeste stemmen te hebben gekregen. Hij kon echter niet aanwezig zijn en dus kreeg zijn opa en oud-voorzitter Cor van Boekel de trofee overhandigd. Mede door de muziek van DJ GiGa-Sound bleef het daarna nog lang erg gezellig in de kantine.


Oefenuitwedstrijd tegen Trekvogels VR2 ingepland voor Gassel VR1
  |  zondag 12 januari 2020  |

Aan het oefenprogramma van Gassel VR1 tijdens de winterstop 2019-2020 is inmiddels een tweede oefenwedstrijd toegevoegd. Op zondag 26 januari 2020 gaan de Gasselse vrouwen het namelijk opnemen tegen Trekvogels VR2. Dit team van de club uit Nijmegen, die overigens maar liefst vijf senioren vrouwenteams heeft, komt uit in de 2e klasse H van het district Oost. Met 17 punten uit 10 duels bezet Trekvogels VR2 daarin momenteel de vierde plaats. Het oefenduel wordt gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel en de aftrap is om 11:00 uur.


Dennis Koenders ook volgend seizoen hoofdtrainer van VV Gassel
  |  zaterdag 11 januari 2020  |

Het bestuur van VV Gassel heeft overeenstemming bereikt met hoofdtrainer Dennis Koenders over verlenging van zijn contract met één jaar. De contractverlenging werd vandaag bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. De in Cuijk woonachtige trainer zal dus ook in het seizoen 2020-2021 het hoofdtrainerschap van VV Gassel op zich nemen. Beide partijen wilden graag met elkaar verder.

Contractverlenging Dennis Koenders

Niet alleen de spelersgroep en Koenders zijn erg enthousiast over de samenwerking tot dusver, ook het bestuur is zeer content met de ingeslagen weg. Momenteel is Dennis Koenders bezig aan zijn eerste seizoen bij de Gasselse vierdeklasser.


Contractverlengingen van leden technische staf Gassel 1, 2 en VR2
  |  zaterdag 11 januari 2020  |

Voorzitter Eric van Boekel had tijdens zijn speech op de Nieuwjaarsreceptie nog veel meer goed trainersnieuws in petto. Zo is namelijk ook het contract met keeperstrainer Geert van Oss met een jaar verlengd. De Gasselse keepers zijn dus ook komend seizoen verzekerd van de gevarieerde trainingen van de ervaren van Oss.

Contractverlenging Geert van Oss

Doordat ook assistent-trainer Armand Toenders volgend seizoen actief zal zijn bij VV Gassel, blijft de technische staf van Gassel 1 dus volledig intact. Ook bij Gassel 2 en Gassel VR2 zullen in het seizoen 2020-2021 vertrouwde gezichten voor de groep staan. Na goede en positieve gesprekken met het bestuur blijven namelijk ook Ryan Siroen (2e elftal), Ronny van Gemert (VR2) en Jos Driessen (VR2) komend seizoen aan als trainer. Tot slot zullen ook Geon Kersten en Peter van de Wiel aanblijven als elftalleider van het tweede elftal.


Klasse-indelingen voorjaarsreeks 2020 jeugd zijn inmiddels bekend
  |  zaterdag 11 januari 2020  |

Inmiddels zijn door de KNVB in het district Zuid II de klasse-indelingen bekend gemaakt voor de jeugdteams van VV Gassel in de voorjaarscompetitie 2020. Voor bijna alle teams zijn flink wat andere tegenstanders dan in de najaarsreeks 2019. ZO is Gassel JO15-1 ingedeeld in de 4e klasse 06 en treft het daarin slechts drie oude bekenden. Nieuwe opponenten voor de Gasselse formatie zijn onder meer Boekel Sport JO15-3, V.V. Achates JO15-2 uit Ottersum, SIOL JO15-2 uit Katwijk en Erp JO15-2. Gassel JO13-1 gaat uitkomen in de 4e klasse 15. Van de tien tegenstanders zijn alleen ST Astrantia/SV Milsbeek JO13-1 en Venhorst JO13-1 dezelfde als afgelopen najaar. Tot de onbekende tegenstanders behoren onder andere De Zwaluw JO13-1 uit Oeffelt, ST Constantia/Menos JO13-1 uit Wanroij/Landhorst, SV Venray JO13-4 en ST Toxandria/VIOS '38 JO13-1 uit Rijkevoort/Beugen. Gassel JO11-1 kan flink aan de bak want na de tweede plaats in de 3e klasse 102 zijn de Gasselnaren nu geplaatst in de 2e klasse 03. In deze klasse zitten uitsluitend JO11-1 teams, zoals bijvoorbeeld Volkel JO11-1, Achilles Reek JO11-1, DSV JO11-1 uit Sint-Anthonis en Odiliapeel/Braks Groep JO11-1. Gassel JO9-1 komt dit voorjaar uit in de 2e klasse 10. Ook Festilent JO9-1 uit Zeeland en V.V. Achates JO9-1 uit Ottersum zijn met de Gasselse formatie meegegaan naar deze klasse. Nieuwe en dus onbekende teams waartegen de JO9-1 van VV Gassel moet aantreden zijn bijvoorbeeld Gemert JO9-2, Sambeek JO9-1 en ST SVS/Excellent/Westerbeekse Boys JO9-1 uit Stevensbeek, Oploo en Westerbeek. Het Gasselse jeugdteam dat de grootste reisafstanden voor de boeg heeft, is Gassel JO8-1. Bovendien staan de Gasselnaren enkele primeurs te wachten. Voor het eerst in de clubhistorie moet namelijk gespeeld worden tegen een team van SBC uit Son, Stiphout Vooruit uit Helmond en een team van voetbalclub Deurne. Verder zijn ook ZSV JO8-2 uit Deurne, SJO Helmondia-Mulo JO8-1 uit Helmond en ST SVEB/Sporting JO8-1 uit Broekhuizenvorst niet alledaagse tegenstanders voor een Gassels jeugdteam. De meest regionale klasse-indeling komt op naam van Gassel JO7-1. Zij spelen in de 1e klasse 2.18 bijna uitsluitend tegen tegenstanders uit de omliggende plaatsen. Zo moet worden gespeeld tegen Hapse Boys JO7-3, SES -JO7-1 uit Langenboom, SJO Vianen Vooruit/HBV JO7-1, VCA JO7-1 uit Sint-Agatha en SV DWSH '18 JO7-1 uit Wilbertoord/Sint-Hubert. De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elf- of zevental. De nummering voor het speelschema wordt op 18 januari 2020 door de KNVB bekend gemaakt. De eerste wedstrijdronde is op zaterdag 01 februari 2020 en de elfde en laatste wedstrijdronde staat gepland op zaterdag 23 mei 2020.


Komende zaterdag Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel in kantine
  |  dinsdag 07 januari 2020  |

Zoals al eerder gemeld zal de Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel dit jaar worden gehouden op zaterdag 11 januari 2020. De aanvang van deze altijd zeer gezellige en drukbezochte happening is 16:00 uur en plaats van handeling is uiteraard de kantine van VV Gassel op sportpark "de Oude Kamp". Tijdens de Nieuwjaarsreceptie zullen de sportman en sportvrouw van het jaar 2019 bekend gemaakt worden. Daarnaast zal er door de notaris weer een aantal certificaten van de verbouwing worden uitgeloot. Zoals altijd zijn de eerste drankjes van de club en zullen er ook weer wat lekkere hapjes zijn. De avond zal afgesloten worden met een feestje met muziek van DJ GiGa-Sound. Het bestuur van VV Gassel ziet u graag komende zaterdag in de kantine!


Wijzigingen in oefenprogramma Gassel 1 en 2 tijdens winterstop
  |  dinsdag 07 januari 2020  |

Het oefenprogramma tijdens de winterstop is inmiddels wat gewijzigd. Zo is het oefenuitduel van Gassel 1 tegen gemeentegenoot Estria 1 op zondag 19 januari 2020 komen te vervallen vanwege inhaalverplichtingen van de ploeg uit Escharen. Ook het die zondag geplande oefentreffen tussen Gassel 2 en Estria 1 is geschrapt. Voor Gassel 1 is een nieuwe oefenwedstrijd ingepland op dinsdagavond 21 januari 2020. In Uden is dan FC Uden 1 de tegenstander en de aftrap is om 20:00 uur.


Deel 3 van terugblik: wat gebeurde bij VV Gassel in het jaar 2019
  |  dinsdag 31 december 2019  |

In dit derde en tevens laatste deel van de terugblik op het jaar 2019 komt de periode september tot en met december aan bod. In de eerste helft van de maand september waren de Gasselse teams druk met het bekertoernooi 2019-2020. Na de start voor de jeugdteams op zaterdag 31 augustus 2019 was het op zondag 01 september 2019 de beurt aan de seniorenteams. Een succesvolle start werd het niet want alleen Gassel VR1 wist te starten met een overwinning. Competitiegenoot Constantia VR1 werd met 4-2 verslagen. Gassel 1 verloor op eigen veld met 1-2 van de nieuwe fusieclub SSA Vesta '19 1 uit Ravenstein en Demen. Vijf dagen later stond voor Gassel VR30+1 de eerste speelavond van de 7x7-competitie op het programma. Mede door het geslaagde zomerse trainingskamp kwamen de geroutineerde Gasselse vrouwen prima uit de startblokken. In het daaropvolgende weekend bleek maar weer eens dat bekervoetbal en Gasselse teams vaak niet zo'n succesvolle combinatie zijn. Van de elf duels die werden gespeeld eindigden er namelijk slechts twee in een zege voor een team van VV Gassel. Tijdens het weekend van de afsluitende derde pouleduels was de score met vier zeges uit tien wedstrijden niet zo heel veel beter. Uiteindelijk wist alleen Gassel JO8-1 poulewinnaar te worden. De Gasselnaren deden dit op zeer overtuigende wijze want er werd gewonnen met 7-3, 30-2 en 23-2. Gassel VR1 miste op doelsaldo de eerste plek, maar door het KNVB-besluit om in het bekertoernooi voor de 1e t/m de 3e klasse ook de nummers twee door te laten pakte de ploeg toch nog het ticket voor de 2e bekerronde. Hierin was de Gasselse formatie vrijgeloot en daarom mogen de Gasselse vrouwen in maart 2020 gaan spelen in de achtste finales. Op zondag 08 september 2019 herleefden oude tijden bij VV Gassel want als vroeger in de jeugd gingen de spelers en de leden van de technische staf per fiets naar Beers voor het bekeruitduel tegen HBV 1. Zaterdag 21 september 2019 begonnen de jeugdteams op vreemde bodem aan de najaarscompetitie 2019. De JO13-1, JO11-1 en de JO8-1 kwamen met de volle buit terug naar Gassel dankzij prima uitzeges. Een dag later stond voor de seniorenteams wedstrijdronde 01 op het programma. Gassel 1 bood in Mill lang prima tegenstand, maar twee succesvolle uitvallen van Juliana Mill 1 in het laatste kwartier deden de bezoekers de das om. Gassel 2 zorgde voor de eerste gemeentelijke derby zege door in Velp met maar liefst 3-9 te winnen van SCV '58 4. Gassel VR1 debuteerde in de 3e klasse met een knap 1-1 gelijkspel tegen titelfavoriet Festilent VR1. De allereerste competitiewedstrijd van het tweede vrouwenelftal van VV Gassel leverde een 1-6 thuisnederlaag op tegen OSS '20 VR2. Op vrijdagavond 27 september 2019 werd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Club van 100 het gerenoveerde hoofdveld van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel officieel geopend. Ook vertegenwoordigers van de bedrijven die hebben meegewerkt aan de grote renovatie en van sponsor Rabobank waren hierbij aanwezig. Jan de Kleijn die het gehele project van het begin tot het einde heeft begeleid als uitvoerder had de eer om met het doorknippen van een oranje strik het hoofveld officieel te openen. Op de laatste zondag van september 2019 wist Gassel 1 de eerste competitiezege van het nieuwe seizoen te boeken. De Gasselnaren waren thuis met 3-1 te sterk voor Toxandria 1 uit Rijkevoort. In oktober waren de competities bij de jeugd en senioren allemaal in volle gang. Zondag 06 oktober 2019 werd een zwarte bladzijde in de geschiedenis van VV Gassel. Tijdens de rust van Gassel 1 - Constantia 1 was de consul van de club uit Wanroij in de Gasselse kantine getroffen door een hartstilstand en intensieve reanimatiepogingen konden zijn leven helaas niet meer redden. Gassel JO8-1 wist de zegereeks uit september op overtuigende wijze door te trekken. Na de drie gewonnen poulewedstrijden in het bekertoernooi 2019-2020 werden ook allevier de competitieduels in oktober met duidelijke overmacht gewonnen. Bovendien wist de JO8-1 op zaterdag 19 oktober 2019 ook het ticket voor de tweede bekerronde te pakken dankzij een 3-6 uitzege op gemeentegenoot ST Estria/GVV'57/SCV JO8-4. De daaraan voorafgaande zondag werd voor Gassel VR1 een historische zondag. Niet alleen had de ploeg van trainer Harm van Daal de primeur om als eerste seniorenteam van VV Gassel een competitieduel te spelen tegen een team van Nijnsel/TVE Reclame, ook leverde dit treffen de allereerste overwinning in de 3e klasse op. De Gasselse vrouwen zegevierden uiteindelijk met 2-5. Ook voor Gassel VR30+1 was het een maand om nooit te vergeten want op vrijdag 18 oktober 2019 wist het Gasselse 30+ vrouwenteam voor het eerst sinds de oprichting een overwinning te boeken. Vianen Vooruit VR30+1 werd met 1-0 verslagen. Extra knap was dat de zege ook nog eens werd behaald in het hol van de Vianense leeuwinnen. Gassel 1 boekte in oktober 2019 twee prima uitzeges. VIOS '38 1 en De Zwaluw 1 werden respectievelijk met 0-1 en 2-4 verslagen. Tussendoor moest wel een stevige 0-5 thuisnederlaag tegen SCMH 1 worden geïncasseerd. Verder kregen de spelers en technische staf van Gassel 1 van Schildersbedrijf Baert Loeffen en Wim Linders weg, erf en sierbestratingen nieuwe presentatie shirts geschonken. Ook de twee vrouwenteams van VV Gassel werden deze maand in het nieuw gestoken. Met ingang van dit seizoen is Loodgieter Arnoud de nieuwe shirtsponsor van Gassel VR1. Toon Cornelissen Witgoedservice is met ingang van dit de nieuwe shirtsponsor van Gassel VR2. In de laatste week van deze maand werd bekend gemaakt dat VV Gassel maar liefst € 875,83 in de wacht heeft gesleept in de Rabobank ClubSupport 2019. Het campagnedoel was dit keer een boost geven aan de jeugdopleiding door middel van diverse trainingclinics en andere activiteiten. De laatste zondag van oktober 2019 is de geschiedenisboeken ingegaan als een topdag voor VV Gassel want de Gasselse seniorenteams pakten in vijf van de zes wedstrijden de volle buit. Het thuisduel van Gassel VR2 tegen RK Deso VR1 leverde een nieuwe historische mijlpaal in de clubgeschiedenis op. De 2-0 overwinning betekende namelijk de allereerste competitiezege voor het tweede vrouwenelftal van VV Gassel. Door gunstige weersomstandigheden konden in de maand november nagenoeg alle geplande competitieduels ook daadwerkelijk gespeeld worden. Gassel 1 was helaas niet zo succesvol want uit vier duels werd slechts één punt gehaald. De andere seniorenteams wisten minimaal zes punten te behalen. Ook de jeugdteams van VV Gassel wisten volop driepunters te scoren. Op vrijdag 15 november 2019 vond in de kantine van VV Gassel weer de jaarlijkse "Speciaal bier avond" plaats. Tijdens deze weer drukbezochte activiteit werd bekend gemaakt dat Cas van Houtum (Gassel 1), Roy van de Wiel (Gassel 2), Johan Jaspers (Gassel 3) en Rik van Uhm (Gassel 4) zijn genomineerd voor de eretitel sportman van het jaar 2019. Door de komst van het tweede vrouwenelftal bij VV Gassel zijn er ook vier genomineerden voor de titel sportvrouw 2019. Dit zijn Anouk Bongers (Gassel VR1), Susanne den Brok (Gassel VR1), Anne Kerkhof (Gassel VR2) en Shalina Thoonen (Gassel VR2). Voor Gassel JO11-1 waren de druiven bijzonder zuur op zaterdag 23 november 2016. De Gasselnaren hadden de titel in de 3e klasse 102 voor het grijpen, maar de topper tegen de nummer twee van de ranglijst De Zwaluw JO15-1 ging helaas verloren. Later op de dag bracht Sinterklaas een bezoek aan de spelers van Gassel JO9-1, Gassel JO8-1 en Gassel JO7-1. Het werd een geslaagde activiteit voor de jeugd van VV Gassel waarbij uiteraard ook de kadootjes en pepernoten niet ontbraken. Op donderdagavond 28 november 2019 kregen ook de senioren van VV Gassel bezoek van de Goedheiligman en enkele van zijn Zwarte Pieten Tijdens de zeer geslaagde sinterklaasavond werd menig lid er op een ludieke manier door heen gehaald en verrast met een ludiek cadeau. De maand december begon met een spectaculaire derbywinst van Gassel 1 op SCV '58 1. In Velp wisten de Gasselnaren namelijk met succes een 2-3 voorsprong vast te houden ondanks dat men in de laatste 25 minuten nog maar negen spelers binnen de lijnen had. Op zaterdag 07 december 2019 stond voor de jeugdteams de elfde en laatste wedstrijdronde van de najaarsreeks 2019 op het programma. Door het regenachtige weer kwamen uiteindelijk alleen de JO9-1 en JO8-1 in actie. Gassel JO8-1 wist af te sluiten met een knappe 4-6 uitzege op Rhode/Stiphout Bouw JO8-2. Een dag lag later speelden Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel VR2 hun laatste duel van 2019. Gassel 1 en Gassel VR1 sloten het kalenderjaar een week later af met een gelijkspel op vreemde bodem tegen respectievelijk SES 1 en Gemert VR1. Op zaterdag 14 december 2019 kwam voor Gassel JO8-1 een einde aan het bekeravontuur 2019-2020. De Gasselse formatie had een totale off-day en verloor in Schaijk met 6-2 van DAW Schaijk JO8-1. Een dag later werd door het bestuur bekend gemaakt dat de wegen van Gassel VR1 en hoofdtrainer Harm van Daal aan het einde van het seizoen zullen scheiden. Daarmee komt straks dus een einde aan een succesvolle periode van drie jaar waarin want onder leiding van Harm van Daal wist het vrouwenelftal van VV Gassel vorig seizoen met overmacht de titel te pakken in de 4e klasse 4 en daarmee voor het allereerst in de clubhistorie te promoveren naar de 3e klasse. Het tweede deel van de maand december 2019 leek vervolgens vrij geruisloos te verlopen, maar op maandag 30 december 2019 werd de club opgeschrikt met het droevige nieuws dat consul en echte clubman Herman Beekmans plotseling was overleden. Vanwege zijn overlijden besloot het bestuur om de Nieuwjaarsreceptie uit te stellen tot zaterdag 11 januari 2020. Tot zover het derde en laatste deel van de terugblik op 2019. De redactie van de VV Gassel website wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een sportief, maar bovenal gezond 2020!!


Deel 2 van terugblik: wat gebeurde bij VV Gassel in het jaar 2019
  |  zaterdag 28 december 2019  |

In dit tweede deel van de terugblik op het jaar 2019 komt de periode mei tot en met augustus aan bod. Net als vorig jaar moesten ook dit keer in de maand mei nogal wat inhaalwedstrijden worden afgewerkt. Op donderdag 03 mei 2019 opende Gassel 3 het "inhaalfestijn" met de kelderkraker tegen VCA 3 die helaas verloren ging. Ook op Bevrijdingsdag, zondag 05 mei, waren er volop inhaalduels gepland. De belangrijkste daarvan was de thuiswedstrijd van Gassel VR1 tegen Vitesse '08 VR1 de enig overgebleven concurrent om de titel. Voor de aftrap was de marge al acht verliespunten en bij een overwinning zou zo goed als zeker de definitieve knock-out zijn uitgedeeld. Ondanks een zeer snelle 0-1 achterstand boekten de Gasselse vrouwen uiteindelijk een verdiende en overtuigende 5-2 zege en dus konden ze zich gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd op donderdagavond 09 mei 2019. Op een drukbezocht sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was de nummer vier van de ranglijst Olympia '18 vrouwen 1 de tegenstander. Zoals vaak was ook dit kampioensduel vooral spannend, maar niet hoogstaand wat betreft het veldspel. De treffer van Shalina Thoonen bleek uiteindelijk de enige van de hele wedstrijd en dus was na het laatste fluitsignaal het kampioenschap van de 4e klasse 4 en daarmee dus promotie naar de 3e klasse een feit. Niet alleen een hele knappe prestatie, maar uiteraard een uniek nieuw hoogtepunt in de inmiddels bijna 73-jarige historie van VV Gassel. Voor de jeugdteams van VV Gassel kwam het einde van de voorjaarsreeks inmiddels steeds dichterbij en vooral de JO8-1 scoorde er flink op los. De ene na de andere zege met dubbele cijfers werd behaald. Op zondag 12 mei 2019 was het "derbyday" want er stonden maar liefst drie derby's op het programma. De Gasselse supporters gingen 's avonds tevreden naar bed want in alledrie de gevallen gingen de drie punten naar VV Gassel. Zo won Gassel 1 in Beers met duidelijke overmacht met 0-2 van HBV 1. Een dag later zag het bestuur van VV Gassel geen andere mogelijkheid dan Gassel 2 terug te trekken uit de competitie vanwege een te groot tekort aan spelers. Op zaterdag 18 mei kroonde Gassel JO8-1 zich officieus tot kampioen van de 2e klasse 102 na de negende zege met dubbele cijfers. Een week later werd de titel officieel een feit dankzij een 2-19 uitzege op Hapse Boys JO8-1. Het werd dubbel feest want ook Gassel JO7-1 werd kampioen door een overtuigende uitoverwinning op DAW Schaijk JO7-1/JO7-2. Ondertussen had Gassel VR30+1 de 7x7-competitie afgesloten met goed spel en een keurige vierde plaats op de ranglijst. Op zondag 19 mei 2019 speelde Gassel 1 de laatste thuiswedstrijd onder leiding van Pierre Hermsen. Het lukte om met een goed resultaat af te sluiten want SIOL 1 werd met 3-1 verslagen. Na afloop werd in de kantine op feestelijke wijze de jaarlijkse seizoensafsluiting gevierd. De editie van dit jaar had een bijzonder tintje want ook stond de kampioensreceptie van Gassel VR1 op het programma. Een dag later is de grootschalige renovatie rondom het hoofdveld echt van start gegaan. De vrijwilligers van de maandagploeg gingen er direct flink tegenaan want aan het eind van de dag was niet alleen de gehele oude omheining verwijderd, maar waren ook de twee oude ballenvangers helemaal afgebroken. In het laatste weekend van mei 2019 ging het seizoen voor Gassel 1 uiteindelijk als een nachtkaars uit want de slap en ongeïnspireerd spelende Gasselnaren verloren met 4-2 bij hekkensluiter FC Uden 1. Voor de meeste teams eindigde de competitie in mei, maar vier teams speelden pas in de maand juni de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019. Gassel 4 en Gassel JO19-1 gingen met een overwinning de zomerstop in en Gassel 3 en Gassel JO12-1 eindigden helaas met een nederlaag. Verder stond de maand juni vooral in het teken van de grootschalige renovatie van het hoofdveld. Op zaterdag 22 juni 2019 was er voor de jeugdspelers van VV Gassel een voebalclinic 'trainen als een prof' georganiseerd. Het werd een zeer geslaagde en drukbezochte activiteit die mede mogelijk was gemaakt door een bijdrage van Janssen BML Makelaardij uit Schaijk. Later op deze zaterdag vond alweer de tiende editie van het jaarlijkse GOK-toernooi plaats. De grote finale tussen Aads Pub en Witgoedservice Toon Cornelissen eindigde in 2-2 waardoor een strafschoppenserie de beslissing moest brengen. Uiteindelijk was Aads Pub net wat trefzekerder van de strafschopstip waardoor zij dus winnaar werden van de jubileumeditie. Over de maand juli valt ook dit keer niet zo veel te melden want vanwege de zomervakantie waren er geen trainingen of wedstrijden. Wel is dit traditioneel de maand waarin de klasse-indelingen voor de competitie en de poule-indelingen voor het bekertoernooi bekend worden gemaakt. Op 15 juli was het zover en bij de bekendmaking bleek dat Gassel 1 opnieuw was ingedeeld in de 4e klasse H. Door de vele regionale tegenstanders en dus derby's was ook de penningmeester weer een tevreden man. Ook voor bijna alle andere seniorenteams en de jeugdteams van VV Gassel waren er tal van derby's tegen bijna alle clubs uit de regio. Alleen Gassel VR1 trof in de 3e klasse F bijna uitsluitend buiten de regio gelegen tegenstanders. Dat was echter ook wel verwacht na de historische promotie vanuit de 4e klasse. Door de toenemende populariteit van het vrouwenvoetbal bij VV Gassel werd in juli 2019 opnieuw een historische mijlpaal bereikt want voor het eerst in de geschiedenis van de club kon ook een tweede vrouwenelftal worden ingeschreven voor de competitie. Op de laatste dag van maand werd bekend dat het bestuur met Ronny van Gemert overeenstemming had bereikt over het verzorgen van de trainingen van Gassel VR2 op de donderdagavonden. In de maand augustus gingen de trainingsballen voor het eerst weer rollen. Op zondag 04 augustus 2019 stond voor de spelers van de selectie van de VV Gassel de eerste training van het seizoen 2019-2020 op het programma. De nieuwe hoofdtrainer Dennis Koenders, assistent-trainer Armand Toenders en keeperstrainer Geert van Oss konden een recordaantal selectiespelers begroeten want maar liefst 22 veldspelers en 3 keepers namelijk present. Uiteraard had het bestuur weer een prima verzorgde lunch klaargemaakt. Ook voor de speelsters van Gassel VR1 en VR2 begon die zondag de voorbereiding op de competitie 2019-2020. Omdat hoofdtrainer Harm van Daal nog met vakantie was, werd de eerste training geleid door Janneke Raemakers en Demi Verheugen. Zij konden uiteindelijk twaalf speelsters begroeten waaronder enkele nieuwe aanwinsten en ook een tweetal speelsters Gassel VR30+1. Verder waren ook nog een achttal spelers van Gassel 3 en Gassel 4 waren naar de thuishaven van VV Gassel gekomen om de eerste trainingsmeters te maken. Een week na de eerste trainingsdag speelde Gassel 1 in Niftrik de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Ondanks een stortvloed aan kansen verloren de Gasselnaren uiteindelijk met 1-0. Ook Gassel VR1 verloof het eerste oefenduel. Op donderdagavond 22 augustus 2019 was Festilent VR1 op eigen veld met 7-3 te sterk. Twee dagen later hield VV Gassel weer de jaarlijkse Jeugdtalentendag. Dit keer dus niet als de seizoensafsluiting, maar als openingsactiviteit van het seizoen 2019-2020. Nadat alle scores van de verschillende onderdelen bij elkaar waren geteld, was het Tygo van Deventer van Gassel JO13-1 die er met de titel talent van het jaar 2019 vandoor ging. Kevin van Zuijlen van Gassel JO15-1 won de beker die hoorde bij de tweede prijs en zijn ploeggenoot Jos van Haren eindigde op de derde plaats. In de laatste week van augustus had Gassel 1 de stijgende lijn duidelijk te pakken, maar dit leverde nog geen oefenzege op. Op zaterdag 31 augustus 2019 ging voor de jeugdteams van VV Gassel het bekertoernooi 2019-2020 van start. Van een bliksemstart was helaas geen sprake want de meeste teams moesten duidelijk nog even wennen aan de nieuwe samenstelling en het in de meeste gevallen grotere veld. Alleen Gassel JO8-1 wist de eerste poulewedstrijd winnend af te sluiten. Tot zover het tweede deel van de terugblik op 2019. Wordt dus vervolgt op 31 december 2019 met het derde en tevens laatste deel.


Deel 1 van terugblik: wat gebeurde bij VV Gassel in het jaar 2019
  |  woensdag 25 december 2019  |

Met de jaarwisseling weer in aantocht vond het de redactie van deze website het de hoogste tijd op een terugblik op het afgelopen jaar. In dit eerste deel komen de eerste vier maanden van 2019 aan bod. Het tweede en derde deel van de terugblik op 2019 worden respectievelijk op 28 december 2019 en 31 december 2019 geplaatst. Traditiegetrouw startte ook het jaar 2019 voor VV Gassel op 01 januari met de Nieuwjaarsreceptie. Tijdens de alweer 34e editie van dit drukbezochte evenement werden Roel Strik en Lieke van Thiel verkozen tot de sportman en sportvrouw van het jaar 2018. Teun Hendriks ging er met de eretitel talent van 2018 vandoor. Door voorzitter Eric van Boekel werd tevens bekend gemaakt dat het contract met trainer van Gassel VR1 Harm van Daal met een jaar was verlengd. Door de slechte weersomstandigheden werden er in januari geen competitiewedstrijden gespeeld. Wel kwamen Gassel 1 en Gassel VR1 in actie voor een oefenduel waarbij de knappe 5-2 zege van de Gasselse vrouwen op derdeklasser RODA '38 VR2 uit Winssen het meest aansprekende resultaat was. In het tweede weekend van februari werden er voor het eerst weer competitieduels gespeeld. Zo begonnen de jeugdteams van VV Gassel op zaterdag 09 februari 2019 met de voorjaarsreeks 2019. Gassel JO10-1 en Gassel JO8-1 startten uitstekend met respectievelijk een 12-0 zege op Vitesse '08 JO10-3 en een 12-3 zege op V.V. Achates JO8-1. Een dag later slaagde Gassel 1 er niet in om het eerste competitieduel van 2019 winnend af te sluiten. Op het Zeelandse kunstgrasveld was Festilent 1 net met 1-0 te sterk. Op donderdag 14 februari 2019 maakte het bestuur bekend dat het de zeer ervaren Geert van Oss als nieuwe keeperstrainer had vastgelegd voor het seizoen 2019-2020. De daaropvolgende dag begon voor de jeugdspelers t/m de JO12 de derde editie van het jaarlijkse voetbalkamp. De organisatie had het ook dit keer weer uitstekend voor elkaar en de ruim veertig jeugdspelers genoten dan ook met volle teugen. Op zaterdag 16 februari 2019 werd iedereen opgeschrikt door het zeer plotseling overlijden van clubman en erelid Tiny Lucassen op slechts 68-jarige leeftijd. Later in de week werd tijdens een drukbezochte avond afscheid van hem genomen in de kantine van VV Gassel. Ondertussen ging de competitie 2019-2020 verder en op zondag 17 september 2019 kwamen voor het eerst in 2019 alle seniorenteams weer in actie. Uiteraard werd er gespeeld met rouwbanden en werden de duels voorafgegaan door een minuut stilte. Koploper Gassel VR1 deed goede zaken met een 5-3 thuiszege op Volharding VR1 en kon daardoor een week later met een marge van 8 verliespunten afreizen naar Gennep voor de topper tegen de nummer twee Vitesse '08 vrouwen 1. Op vrijdag 22 februari 2019 begon Gassel VR30+1 sterk aan de voorjaarscompetitie 2019. Met de zeven punten die werden behaald dankzij twee overwinningen en een gelijkspel was de puntenoogst al groter dan die uit de gehele najaarsreeks 2018. In het laatste weekend van februari wisten de JO10-1 en JO8-1 ook hun tweede competitieduel van 2019 met ruime cijfers te winnen. . Gassel 1 pakte dankzij een fraaie 1-3 uitzege op DSV 1 de eerste driepunter van 2019. Ook Gassel VR1 deed prima zaken want in Gennep eindigde de topper tegen Vitesse '08 VR1 in 2-2. Hoewel dit het eerste puntverlies van deze competitie betekende, stapten de Gasselse vrouwen toch als morele winnaar van het veld. Niet alleen door een late gelijkmaker, maar ook in de wetenschap dat de voorsprong nog steeds acht verliespunten bedroeg en er weer een lastige uitwedstrijd kon worden afgevinkt. . In het eerste weekend van maart was er vanwege de carnaval geen voetbal. Een week later werden bijna alle wedstrijden afgelast vanwege de vele neerslag die er was gevallen. Alleen Gassel JO12-1 kwam in actie en de Gasselnaren begonnen prima na de overplaatsing naar een nieuwe klasse. In Gemert werd de plaatselijk JO12-3 uiteindelijk met 4-7 verslagen. Ook in het derde weekend van maart konden er door de weergoden minder duels worden gespeeld dan de bedoeling was. Gassel 1 kwam wel in actie, maar kon op eigen veld net niet stunten tegen koploper Hapse Boys 1. Het derde elftal pakte het eerste punt van 2019 dankzij een 1-1 gelijkspel bij SES 4. In de laatste weken van maart kon er eindelijk weer volop gevoetbald worden. De behaalde resultaten waren wisselend. Zo moest de JO15-1 twee nederlagen incasseren terwijl de JO12-1 twee keer als winnaar van het veld stapte. Bij de seniorenteams won Gassel 4 de gemeentelijke derby bij Estria 5 met 2-3 en bleef het vrouwenteam prima op koers voor de titel in de 4e klasse 4. Gassel 3 leek het lek boven te hebben want de ploeg begon aan een stevige opmars naar de bovenste regionen van de ranglijst. Gassel 1 pakte een punt in het uitduel tegen medepromovendus Toxandria 1 en kon zich gaan opmaken voor een hele drukke periode met veel inhaalwedstrijden. Ondertussen was er heuglijk nieuws want op woensdag 27 maart 2019 had Eric van Boekel voldaan aan alle eisen van de KNVB-opleiding Verenigingsscheidsrechter veldvoetbalen en kon hij voortaan worden aangesteld als scheidsrechter bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het seniorenvoetbal binnen de club. Door de vele afgelastingen moest het Vlaggeschip van de VV Gassel in de maand april namelijk maar liefst zeven wedstrijden afwerken. De serie begon op de eerste donderdagavond met een 1-1 gelijkspel bij V.V. Achates. . Voor de jeugdteams van VV Gassel leek zaterdag 06 april 2019 een perfecte speeldag te gaan worden, maar uiteindelijk leverde 1 van de 5 duels helaas geen overwinning op. Gassel 1 boekte een dag later een prima thuiszege op SV Milsbeek 1, maar in de daarop twee volgende wedstrijden moesten de Gasselnaren een stevige nederlaag incasseren. Binnen een tijdsbestek van vier dagen werd er namelijk twee keer met 5-1 verloren. Ondertussen kreeg Gassel 2 een dubbele tegenslag te verwerken. Niet alleen ging de inhaalwedstrijd tegen V.V. Achates 3 met 3-0 verloren, ook ging het puntenaantal terug van 11 punten naar 5 punten door het terugtrekken van DSV 3 uit de klasse. Vrijdag 12 april 2019 was een bijzondere dag in de clubhistorie. Als eerste in het Land van Cuijk kreeg de kantine van VV Gassel namelijk het zilveren certificaat van Team:Fit voor een gezonde sportkantine. Op Paaszaterdag verzekerde Gassel 1 zich dankzij een 3-1 thuisoverwinning op Toxandria 1 van klassebehoud en dus zou het debuutjaar in de 4e klasse een vervolg gaan krijgen in het seizoen 2019-2020. Tweede Paasdag 2019 ging niet alleen de geschiedenisboeken in als de warmste die ooit is gemeten, maar ook als een slechte speeldag voor de VV Gassel. De drie seniorenteams die een inhaalwedstrijd moesten spelen, verloren namelijk alledrie met één doelpunt verschil. Op vrijdag 26 april 2019 werd Harrie Willems verrast met een koninklijke onderscheiding voor onder andere zijn al ruim 40 jaar vrijwilligerswerk bij VV Gassel. De maand werd afgesloten met prima overwinningen van Gassel 1, Gassel 4 en Gassel VR1. Tot zover het eerste deel van de terugblik op 2019. Wordt dus vervolgt op 28 december 2019.


Oefenwedstrijd VR1 en inhaalduel VR2 gepland in januari 2020
  |  donderdag 19 december 2019  |

Aan het oefenprogramma van de Gasselse seniorenteams tijdens de winterstop 2019-2020 is inmiddels een oefenduel toegevoegd voor Gassel VR1. De Gasselse vrouwen spelen op zondag 19 januari 2020 in Wijchen tegen Woezik VR2. De Wijchense formatie komt dit seizoen uit in 3e klasse H van het district Oost en bezet daarin momenteel de tweede plaats met 24 punten uit 11 duels. De aftrap van de oefenwedstrijd is om 12:00 uur. Ook Gassel VR2 is een wedstrijd ingepland in de eerste maand van het nieuwe jaar. De KNVB heeft namelijk zondag 26 januari 2020 aangewezen als inhaaldatum voor de eerder dit seizoen uitgesteld wedstrijd SV DWSH '18 VR2 - Gassel VR2. De aanvangstijd van dit duel, dat zal worden gespeeld op sportpark Het Breexsel in Sint-Hubert, is 10:00 uur.


Harm van Daal vertrekt na dit seizoen als trainer bij Gassel VR1
  |  zondag 15 december 2019  |

Aan het einde van dit seizoen scheiden de wegen van Gassel VR1 en hoofdtrainer Harm van Daal. Afgelopen week zijn het bestuur van VV Gassel en de uit Wilbertoord afkomstige trainer uiteindelijk tot dit besluit gekomen. Deze zondag is dat nieuws ook medegedeeld aan de speelsters. Hiermee komt straks dus een einde aan een succesvolle periode van drie jaar want onder leiding van Harm van Daal wist het vrouwenelftal van VV Gassel vorig seizoen met overmacht de titel te pakken in de 4e klasse 4 en daarmee voor het allereerst in de clubhistorie te promoveren naar de 3e klasse. Ook tijdens dit debuutseizoen in de 3e klasse is Harm van Daal er met zijn team in geslaagd om keurig mee te draaien in de subtop. Daarin zijn de verschillen vrij klein dus is er nog volop kans op het winnen van de tweede of derde periodetitel. Wie zijn opvolger wordt is op dit moment nog niet bekend. Belangstellenden voor de functie van trainer bij Gassel VR1 kunnen contact opnemen met bestuurslid en wedstrijdsecretaris Wim Linders (06-51271684 of wimlinders@home.nl).


Gassel 1 sluit eerste helft competitie 2019-2020 af met geijkspel
  |  zondag 15 december 2019  |

Op deze laatste speeldag voor de winterstop van het seizoen 2019-2020 kwamen slechts twee seniorenteams van VV Gassel in actie. Beide formaties speelden op vreemde bodem. In het kader van wedstrijdronde 12 ging Gassel 1 op bezoek bij SES 1. De omstandigheden waren verre van ideaal. Zo zorgden de onstuimige wind en het erg zware veld ervoor dat goed voetbal nauwelijks mogelijk was. In de eerste helft was het meeste balbezit voor de Gasselnaren, maar het veldoverwicht kon niet worden omgezet in veel kansen of een voorsprong. De thuisploeg deed voor rust alles behalve voetballen en dus stond het bij de rust nog altijd 0-0. Gassel 1 begon slecht aan de tweede helft want al na drie minuten werd een enorme fout in Gasselse verdediging afgestraft door SES 1 en dus een 1-0 achterstand. Hierna waren de Gasselnaren duiden even van slag en liep men een tijdje achter de feiten aan. Halverwege de tweede helft herpakte Gassel 1 zich en stroopte het de mouwen op. Dit resulteerde in een aantal goede kansen en uiteindelijk was het Don van de Wiel die de 1-1 binnen schoot. In de slotfase golfde het spel nog op en neer, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en dus kon de Gasselse formatie met een punt terug naar huis en richting de kerstboom. Hoofdtrainer Dennis Koenders was na afloop niet tevreden met het gelijkspel. In de eerste helft hadden zijn manschappen namelijk het betere van het spel al leverde dat geen echt grote kansen op. Voordat deze lijn in de tweede helft kon worden doorgetrokken moest zijn ploeg door een onnodig weggegeven doelpunt echter in de achtervolging. Uiteindelijk was hoofdtrainer Koenders nog wel blij dat de achterstand ongedaan gemaakt werd want het was een hele lastige wedstrijd met een heel zwaar veld en vechtvoetbal. Het stemt hem tevreden dat de eerste seizoenshelft mooi in de middenmoot is afgesloten en met vertrouwen kijkt hij uit naar de tweede seizoenshelft. Gassel VR1 speelde in Gemert een inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Gemert VR1. Het lukte het Gasselse vrouwenelftal helaas niet om de volle buit te pakken want de ploeg kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In de eerste helft speelden de Gasselse vrouwen redelijk waarbij goede momenten werden afgewisseld met mindere momenten. Het was de thuisploeg die de score wist te openen. Wat later in de eerste helft was de stand weer in evenwicht. Demi Verheugen strafte een foute pass van de Gemertse vrouwen genadeloos af. Niet zo heel veel later schoot Demi Verheugen Gassel VR1 op een 1-2 voorsprong met haar tweede doelpunt van de ochtend. Vervolgens kreeg het Gasselse vrouwenelftal diverse prima kansen om de marge te vergroten. Helaas stonden zowel de lat als de paal een derde treffer van de bezoeksters in de weg. Ook kwam tot twee keer toe een Gasselse speelster alleen voor de keepster te staan, maar ook deze grote kansen werden onbenut gelaten. In de tweede helft werd het veldspel van het vrouwenelftal van VV Gassel er niet beter op, al was Gassel VR1 nog wel de betere ploeg. Een derde doelpunt leverde dat echter niet op. Het lukte Gemert VR1 uiteindelijk nog om de gelijkmaker te scoren. Op ietwat gelukkige wijze ging de bal na een corner met behulp van de harde wind in het Gasselse doel. De eerstvolgende competitiewedstrijd van Gassel 1 is op zondag 26 januari 2020. Voor de andere seniorenteams van VV Gassel begint de tweede helft van de competitie 2019-2020 een week later, dus op zondag 02 februari 2020.


Bekeravontuur van Gassel JO8-1 ten einde na nederlaag in Schaijk
  |  zaterdag 14 december 2019  |

Voor Gassel JO8-1 kwam deze zaterdag een einde aan het bekeravontuur 2019-2020. De Gasselse formatie had een totale off-day en verloor in Schaijk met 6-2 van DAW Schaijk JO8-1. Al na het eerste kwart keken de bezoekers tegen een 3-0 achterstand aan. Na wat omzettingen waaronder een keeperswissel kwamen de Gasselnaren in het tweede deel van de eerste helft wat beter voor de dag. Diede van de Wiel was dichtbij de 3-1, maar zijn inzet belandde tegen de paal. Ook in het begin van de tweede helft kreeg Gassel JO8-1 enkele mooie kansen om de achterstand te verkleinen, maar Boaz Janssen, Sam Loeffen en Kevin Leemrijse stuitten telkens op de Schaijkse keeper. Ook bij een corner viel de bal net niet goed. Aan de andere kant wist DAW Schaijk JO8-1 nog wel twee keer tot scoren te komen en dus een 5-0 achterstand. De Gasselnaren bleven op zoek naar minimaal een eretreffer en werden hier ook voor beloond. Na enkele onbenut gelaten kansen leverde een prima samenspel tussen Sam Loeffen en Boaz Janssen het eerste Gasselse doelpunt op. In de resterende speeltijd wisten beide formaties nog eenmaal te scoren. Eerst maakte de thuisploeg er 6-1 van waarna zowel Sam Loeffen als Diede van de Wiel de 6-2 op de schoen had. Beide inzetten werden echter gekeerd. Uiteindelijk lukte het Diede van de Wiel om de Schaijkse doelman nog een keer kansloos te laten waardoor dit bekertreffen dus eindigde in 6-2. Door de uitschakeling van Gassel JO8-1 is Gassel VR1 nu het enige team van VV Gassel dat nog actief is in het bekertoernooi 2019-2020.


Twee wijzigingen doorgevoerd in programma komende zondag
  |  donderdag 12 december 2019  |

In het inhaalprogramma van zondag 15 december 2019 zijn inmiddels een tweetal wijzigingen doorgevoerd. Zo is de aanvangstijd van de uitwedstrijd van Gassel VR1 tegen Gemert VR1 vervroegd naar 10:00 uur. Aanvankelijk zou er om 12:00 worden afgetrapt. Verder is het inhaaluitduel van Gassel VR2 tegen SV DWSH '18 VR2 uitgesteld vanwege een opgenomen snipperdag door de Gasselse vrouwen. De nieuwe inhaaldatum is nog niet bekend.


Ruime thuisnederlaag Gassel 1, wel driepunter van Gassel 2 en VR1
  |  zondag 08 december 2019  |

Ondanks het niet al beste weer in de afgelopen dagen en diverse afgelaste duels in de regio hebben alle seniorenteams van VV Gassel vandaag toch gewoon hun wedstrijd kunnen spelen. Met een score van zeven punten uit de beschikbare achttien punten was het helaas niet zo'n succesvolle speeldag. Gassel 1 slaagde er niet in om punten te pakken tegen Festilent 1. Op sportpark "de Oude Kamp" gingen de Gasselnaren uiteindelijk met 1-5 onderuit tegen Festilent 1. Op de nederlaag viel weinig af te dingen want de bezoekers voetbalden gewoonweg wat beter. Al vrij snel na de aftrap kwam de thuisploeg onder druk te staan. Via een succesvol schot van afstand wist Festilent 1 na een kleine acht minuten de score ook te openen. De Gasselse formatie was kort daarop dichtbij de 1-1, maar na goed doorgaan op links werd het schot van Cas van Houtum gekeerd door de Zeelandse doelman. Vervolgens voorkwam keeper Sjors Cuppen met een wereldredding dat de achterstand verdubbelde. Na een klein half uur spelen kwam Gassel 1 op gelijke hoogte. Na een mooie voorzet van Cas van Houtum schoof Niels Paters de bal binnen. Vervolgens was het aan beide kanten bijna opnieuw raak. Eerst werd een goed schot van Cas van Houtum geblokt en bij de daaropvolgende tegenaanval leek Festilent 1 wel succesvol te zijn, maar opnieuw wist doelman Sjors Cuppen dit te verhinderen met uitstekende ingreep. In de slotfase van de eerste helft behoedde Sjors Cuppen met een prima reflex zijn ploeg opnieuw voor een nieuwe achterstand. Op slag van rust was hij echter kansloos bij een Zeelands schot dat door een Gasselse verdediger werd verlengd. In de tweede helft probeerde Gassel 1 op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Na een klein uur spelen kwam Festilent 1 echter op een 1-3 voorsprong via een laag binnen geschoten bal. Een minuut of tien later maakte de Zeelandse formatie er 1-4 van en was het duel helemaal beslist. In de resterende speeltijd moesten de Gasselnaren ook nog een vijfde tegentreffer incasseren. Gassel 2 pakte wel de volle buit dankzij een dikverdiende 0-4 uitzege op de nog puntloze hekkensluiter UDI '19/CSU 17. De eerste Gasselse treffer werd gescoord door Jim Classens. Hij kreeg de bal via de kluts voor zijn voeten en wist daar wel raad mee. Wat later in het duel verdubbelde Robin Thoonen de marge tot twee na een prima combinatie met een ploeggenoot. Het tweede elftal van de VV Gassel bleef ook hierna de dienst uitmaken op het Udense veld en de thuisploeg kwam er gewoonweg niet aan te pas. De Gasselnaren verzuimden echter om het krachtsverschil tot uitdrukking te brengen via een hele grote overwinning. Tygo Daamen wist de voorsprong nog wel te vergroten tot 0-3. Via de kaats kreeg hij de bal opnieuw aangespeeld waarna hij mooi wegdraaide van zijn directe tegenstander en de keeper vervolgens kansloos liet met een harde uithaal. In de resterende speeltijd was de dominantie van Gassel 2 onverminderd groot, maar dit leverde nog maar één doelpunt op. Dirk Vollenberg soleerde vanuit het midden door de Udense defensie en maakte het vervolgens op knappe wijze af. Gassel 3 heeft de eerste seizoenshelft slecht afgesloten. Het thuisduel tegen Vianen Vooruit 3 leverde namelijk een 3-5 nederlaag op. De Gasselnaren begonnen met de straffe wind in de rug en hadden daardoor meer balbezit. Dat leidde ook tot de openingstreffer. Na een voorzet van Dylan Siroen gleed Dirk Verbruggen de bal keurig binnen. Veel kansen werden echter niet goed uitgespeeld. Ondanks het vele Gasselse balbezit wist de formatie uit Vianen wat later in de eerste helft toch op gelijke hoogte te komen. Via een individuele actie tussen vier Gasselse spelers wist een Vianense aanvaller oog in oog te komen met gelegenheidsdoelman Silvo Lemmers. Die was vervolgens kansloos. Direct daarna kwam Gassel 3 opnieuw op voorsprong dankzij een strak schot van Dylan Siroen in de verre hoek. De 2-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. Na de rust met de wind tegen kwamen de Gasselnaren er helaas niet meer aan te pas. Direct na de thee viel al de 2-2 uit een corner en kort daarop werd het 2-3 via een schot vanaf de rand zestien. Niet zo heel veel later moest de thuisploeg ook een vierde tegentreffer incasseren door wederom een succesvol schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Gassel 3 deed nog wat terug door Jeroen van der Heijden. Hij wist de bal keurig binnen te glijden na een voorzet binnen van Pieter Roefs. Even leek een gelijkspel in de lucht te hangen. De 4-4 bleef echter uit en vlak voor tijd viel de genadeklap en scoorde Vianen Vooruit 3 de 3-5. Al met al heeft Gassel 3 het eerste deel van de competitie 2019-2020 dus matig afgesloten met twee nederlagen tegen ploegen uit de onderste regionen. Ook Gassel 4 heeft de eerste seizoenshelft niet kunnen afsluiten met een overwinning. In Gennep bleken de Gasselnaren niet opgewassen tegen de nummer 4 op de ranglijst Vitesse '08 5. Ook het scoren van een eretreffer lukte helaas niet en dus gaat het vierde elftal van de VV Gassel de winterstop in met een 4-0 uitnederlaag. Gassel VR1 blijft prima presteren in het debuutjaar in de 3e klasse. Deze zondag werd op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de volle buit gepakt dankzij een 2-1 zege op EVVC VR1. In de eerste helft liep het Gasselse aanvalsspel nog wat moeizamer dan gebruikelijk. De bezoeksters konden steeds wat makkelijker een vrije speelster vinden en de thuisploeg had daar duidelijk moeite mee. Toch kwamen er wel kansen voor het Gasselse vrouwenelftal, maar onder andere de paal stond een treffer in de weg. De formatie uit Vinkel was doeltreffender en wist uit een van de kansen de score te openen. Na de rust speelde Gassel VR1 duidelijk veel beter. Er werd hoog druk gezet en EVVC VR1 kon er daardoor steeds moeilijker uitkomen. Een mooie aanval leverde de verdiende gelijkmaker op. Manon Hendriks kopte de bal tegen de touwen na een voorzet van Maike Arts. Wat later in de wedstrijd leek de thuisploeg op een 2-1 voorsprong te komen, maar dit doelpunt werd helaas afgekeurd. Gassel VR1 bleef hierna jagen op een tweede en winnende treffer en werd voor deze prima inzet uiteindelijk ook beloond. Na een Vinkelse overtreding binnen de beruchte lijnen ging de bal op de stip. Lisan Hendriks bleef koel en schoot het Gasselse vrouwenelftal naar een 2-1 overwinning. Gassel VR2 reisde deze wedstrijdronde af naar Mill om het daar te gaan opnemen tegen streekgenoot Juliana Mill VR2, de nummer drie op de ranglijst. Beide ploegen kregen uiteindelijk één punt bijgeschreven want na het laatste fluitsignaal stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en dit leverde weinig kansen op. Na dertig minuten spelen schoot een Millse verdedigster de bal achter haar eigen keepster en dus een 0-1 voorsprong voor de Gasselse formatie. Na de rust kwam Gassel VR2 onder enorme druk te staan. De Gasselse vrouwen hielden twintig minuten stand en moesten toen de verdiende gelijkmaker incasseren. Met een geweldige inzet en passie wisten de bezoeksters daarna stand te houden en dus een punt binnen te halen. De technische staf had na afloop een groot compliment voor de ploeg voor de prima instelling. Voor Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 is de winterstop nu begonnen. Gassel 1 speelt volgende week zondag nog de uitwedstrijd tegen SES 1 uit wedstrijdronde 12 en de beide vrouwenteams van VV Gassel hebben inhaalverplichtingen tegen respectievelijk Gemert VR1 en SV DWSH '18 VR2.


Gassel JO8-1 sluit najaarscompetitie 2019 af met prima uitwinst
  |  zaterdag 07 december 2019  |

Door de afgelaste uitduels van Gassel JO15-1, Gassel JO13-1 en Gassel JO11-1 zijn deze zaterdag uiteindelijk alleen Gassel JO9-1 en Gassel JO8-1 in actie gekomen. Beide ploegen moesten aantreden op vreemde bodem. De JO9-1 van VV Gassel speelde in Boekel tegen Boekel Sport JO9-1. Het duel werd er één om snel te vergeten. De Gasselse intenties leken goed getuige de snelle 0-1 van Jesse van Dinther. Helaas werd de uitvoering daarna wat minder. In het eerste kwart werd nog volop meegedaan en dit werd met een 1-1 tussenstand afgesloten. Het tweede kwart viel de concentratie weg en liepen de Boekelse gastheren uit naar een 7-1 voorsprong met de rust. Vanaf dat moment werd het lastig om dit nog om te buigen. De Gasselnaren probeerden het nog wel, maar verloren uiteindelijk met 12-4. De Gasselse doelpuntenproductie kwam volledig op naam van Jesse van Dinther. Gassel JO8-1 slaagde erin om de najaarscompetitie 2019 wel af te sluiten met een overwinning. De Gasselse formatie wist in Sint-Oedenrode met 4-6 te winnen van Rhode/Stiphout Bouw JO8-2. De aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op een leuke pot voetbal. Het was Boaz Janssen die de score opende. Nog voor het einde van het eerste kwart had hij de bal voor de tweede keer tegen de touwen geschoten. In het tweede deel van de eerste helft werd de druk door de thuisploeg verhoogd. Met enkele mooie reddingen wist Kevin Leemrijsen aanvankelijk nog een tegentreffer te voorkomen, maar wat later in het duel moest hij zich toch ook gewonnen geven. De formatie uit Sint-Oedenrode wist via drie doelpunten de 0-2 stand om te buigen in 3-2. Na de gelijkmaker van Mick Pennings scoorde Rhode/Stiphout Bouw JO8-2 een vierde treffer. De 4-3 tussenstand werd tevens ook de ruststand. Gassel JO8-1 begon sterk aan de tweede helft en dit leidde tot de verdiende gelijkmaker van Mick Pennings. Het spel golfde vervolgens op en neer met kansen voor beide ploegen. In het vierde en laatste kwart wist Boaz Janssen de Gasselnaren op een 4-5 voorsprong te zetten. De thuisploeg ging op jacht naar de 5-5, maar met diverse prima reddingen wist doelman Kevin Leemrijsen de nipte marge in stand te houden. Enkele minuten voor tijd beslisten de bezoekers het duel met een zesde treffer. Na prima samenspel tussen Boaz Janssen en Mick Pennings werd de doelman kansloos gelaten. Al met al dus een prima afsluiting van de najaarsreeks 2019.


Uitwedstrijden van Gassel JO15-1, JO13-1 en JO11-1 zijn afgelast
  |  vrijdag 06 december 2019  |

Het wedstrijdprogramma van zaterdag 07 december 2019 voor de jeugdteams van VV Gassel is inmiddels flink uitgedund. Drie van de vijf geplande duels zijn namelijk afgelast. Het betreft de uitwedstrijden van Gassel JO15-1, Gassel JO13-1 en Gassel JO11-1 tegen respectievelijk SV DWSH '18 JO15-2, SV DWSH '18 JO13-1 en SV DWSH JO11-1. Of deze wedstrijden nog ingehaald moeten worden is op dit moment nog niet bekend. De uitduels van Gassel JO9-1 en Gassel JO8-1 tegen Boekel Sport JO9-1 en Rhode/Stiphout Bouw JO8-2 gaan morgen vooralsnog gewoon door.


Gassel 1 sleept met negen man gemeentelijke derbyzege uit vuur
  |  zondag 01 december 2019  |

Op deze eerste zondag van december 2019 hadden maar vier van de zes seniorenteams van VV Gassel competitieverplichtingen. Zowel Gassel 3 als Gassel VR2 had vrijaf vanwege een oneven aantal teams in de klasse. De vier duels leverden uiteindelijk vier punten op dankzij één overwinning en één gelijkspel. Gassel 1 moest in Velp aantreden voor de gemeentelijke derby tegen SCV '58 1. De bezoekers kenden een ijzersterke start want al in de derde minuut opende Cas van Houtum de score. Hij liep goed door en omspeelde vervolgens de keeper. Een kleine vier minuten later had de oranje-witte brigade opnieuw succes. Ramon van der Venne liet de Velpse doelman kansloos met een met links getrapte boogbal van buiten de zestien. Ongeveer halverwege de eerste helft was er een levensgrote kans voor Cas van Houtum. Alleen voor de keeper schoot hij de bal enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later ging de bal aan de andere kant wel tegen de touwen. De 1-2 tussenstand was vervolgens ook de ruststand. Al na zes minuten in de tweede helft was de marge van Gassel 1 verdubbeld. Opnieuw was het Cas van Houtum die als doelpuntenmaker de boeken inging. De Gasselse formatie leek de wedstrijd daarna onder controle te hebben en stevende af op de derbywinst. In de 71e minuut kregen de Gasselnaren echter een dubbele tegenslag te verwerken. Niet alleen scoorde een speler van de thuisploeg onbewust met zijn hoofd de 2-3, ook moest Ted Wolfs met een hoofdwond het veld verlaten. Omdat er al drie keer was gewisseld, moest Gassel 1 met tien man verder. Vier minuten later kreeg Dirk van Spijk en moesten de bezoekers dus met negen spelers een 2-3 voorsprong zien vast te houden. De Gasselnaren vochten als leeuwen en wisten ondanks maar liefst tien minuten blessuretijd keurig stand te houden. Zo einigde de allerlaatste editie van SCV '58 1 - Gassel 1 dus in een mooie Gasselse zege. Hoofdtrainer Dennis Koenders was na afloop extreem trots op zijn ploeg die dus maar liefst 25 minuten met twee man minder speelde. Aanvankelijk zat hij rustig op de bank want na een snelle 0-2 voorsprong leek het een makkelijke middag te gaan worden. Ook na de 1-2 en 1-3 was er volgens hem weinig aan de hand totdat de tegenslagen zich in een rap tempo opvolgden. De uiteindelijke 2-3 was echter wel terecht en Dennis Koenders was dan vooral trots op het karakter dat door iedereen is getoond. Gassel 2 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van de nummer twee op de ranglijst OKSV 2. Beide tweede elftallen hielden elkaar in evenwicht en wisten ook twee keer tot scoren te komen. Op het digitale wedstrijdformulier kon dus een 2-2 gelijkspel worden ingevuld. De twee Gasselse treffers kwamen op naam van Teun Hendriks en Ted Wolfs. Ook het vierde elftal van VV Gassel mocht aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Tegenstander was Juliana Mill 4. Het veld was nog wit van de nachtvorst en de daarmee gepaard gaande gladheid speelde de Gasselse doelman duidelijk parten bij een Mills schot na ruim twintig minuten spelen. De houdbare bal ging namelijk toch tegen de touwen en dus een 0-1 achterstand. In de resterende speeltijd van de eerste helft slaagde de thuisploeg er niet in om de gelijkmaker te scoren. In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de Millenaren. Doelman Remco van der Heijden voorkwam een prima redding een 0-2 achterstand. Een minuut of acht later was de gelijkmaker een feit. Kenny Borgers begon aan een solo, draaie vervolgens goed weg waarna hij de bal met buitenkant links fraai in de linkerhoek binnen schoot. De 1-1 bleef niet lang op het scorebord staan, want na een grote fout in de Gasselse defensie konden de bezoekers een counter vrij eenvoudig succesvol afronden. Zes minuten later stond het 1-3 en leek het duel gespeeld. Binnen de kortste keren kwam de spanning toch weer terug in de wedstrijd want Kenny Borgers wist de bal te veroveren en deze vervolgens binnen te schieten. Amper twee minuten scoorde Juliana Mill de 2-4. De Gasselse verdedigers waren te druk met eventueel buitenspel waardoor een Juliana-speler zo door kon lopen. Uiteindelijk bleef het bij 2-4 en dus geen punten voor Gassel 4. Ook Gassel VR1 moest vandaag de drie punten aan de tegenstander laten. In Wanroij ging de ploeg van Harm van Daal met 5-2 onderuit tegen Constantia VR1. De Gasselse vrouwen begonnen nog wel prima want in de zesde minuut was de 0-1 een feit. Na een prachtige dieptepass loste Anouk van Thiel een vlammend schot. De keepster wist de inzet nog wel te keren, maar Natalia Klees reageerde attent en schoot de bal in de rebound tegen de touwen. Na een klein half uur spelen was er een mindere fase van de bezoeksters en dit leidde binnen een tijdsbestek van enkele minuten tot niet alleen de 1-1, maar ook tot een tweede Wanroijse treffer. In de tweede helft probeerde Gassel VR1 de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Het veldspel was echter niet goed genoeg om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. Constantia VR1 was na de rust de betere ploeg en drukte dat ook in de score tot uitdrukking. Tot driemaal toe vloog de bal in het Gasselse doel. Aan de andere kant wist alleen Anouk van Thiel na een steekpass van Maike Arts nog een keer te scoren. Dit was dus niet genoeg om een nederlaag te voorkomen. Het treffen eindigde dus in 5-2.


Fraaie derbywinst JO8-1, ook prima thuiszeges JO15-1 en JO13-1
  |  zaterdag 30 november 2019  |

De jeugdteams van VV Gassel hebben de winsterstop inmiddels in zicht want deze zaterdag werd de voorlaatste wedstrijdronde van de najaarscompetitie 2019 afgewerkt. Vanwege een oneven aantal teams in de klasse had Gassel JO11-1 een vrije dag. De andere vijf teams mochten aantreden voor eigen publiek. Gassel JO15-1 kreeg bezoek van Berghem Sport JO15-3. De Gasselnaren begonnen sterk aan het duel en gingen direct op jacht naar de openingstreffer. Kevin van Zuijlen was in de eerste tien minuten diverse keren dichtbij de 1-0, maar hij had flinke pech in de afronding. Zo belandde een harde pegel op de buitenkant van de paal en ging een andere inzet via de lat over het doel. Na een minuut of vijftien lag de bal wel in het Berghemse doel. Na een corner van de bezoekers was er een razendsnelle Gasselse counter waarbij Gijs van Roosmalen met een steekpass Femke van Thiel de diepte in stuurde. Zij bleef rustig en schoot de bal langs de uitkomende keeper tegen de touwen. Ook hierna waren de betere kansen voor Gassel JO15-1, al moest doelman Jorn Vogelaars diverse keren een vijandelijke inzet onschadelijk maken. Aan het einde van de eerste helft was de Gasselse voorsprong verdubbeld. Na een klutssituatie rond de zestienmeterlijn kon Kevin van Zuijlen met de bal door de defensie heen breken, waarna hij het leren monster rustig buiten het bereik van de doelman rechtsonder in de hoek schoot. De thuisploeg begon ook prima aan de tweede helft en dit leverde een derde treffer op. Na een corner raakte de Jelle van Deventer de bal eigenlijk verkeerd, maar zijn inzet ging toch in het doel. Wat later in de wedstrijd zorgde Kevin van Zuijlen met een droomgoal voor een 4-0 voorsprong. Vanaf een meter of 25 schuin links voor het doel joeg hij de bal met een stijlvolle volley in de rechterhoek tegen de touwen. In de resterende speeltijd kon het thuispubliek ook nog een vijfde doelpunt vieren. Na een voorzet van Jelle van Deventer belandde de bal via Gijs van Roosmalen precies voor de voeten van Tygo van Deventer. Die wist daar wel raad mee en hij bepaalde de eindstand op 5-0. Al met al een prima overwinning van de JO15-1 van VV Gassel. Ook Gassel JO13-1 wist de drie punten in Gassel te houden. De Gasselnaren versloegen in een doelpuntrijke wedstrijd Venhorst JO13-1 met 11-5. Bij de rust stond er een 5-1 voorsprong op het scorebord. Topscoorder aan Gasselse zijde was Tygo van Deventer met vier goals. Jayden Hoekstra was driemaal succesvol en Jelle van Deventer en Gijs Thijssen lieten elk tweemaal het net bollen.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 trad op een koude zaterdagochtend aan tegen Juliana Mill JO9-1. Helaas gingen de drie punten met de bezoekers mee naar Mill. Het wordt inmiddels wat eentonig, maar opnieuw deden de Gasselnaren zichzelf flink tekort. Niet alleen kreeg de thuisploeg veel meer kansen dan de tegenstander, ook het houtwerk was Gassel JO9-1 duidelijk niet goed gezind. Na de overwinning van afgelopen week en de eerder winst in de beker op deze opponent hadden de spelers en technische staf volop vertrouwen in een goede afloop. Helaas liep het anders. Ondanks dat Gassel JO9-1 de beter voetballende ploeg was en enorm veel kansen creëerde, stond de Millse formatie op het eind aan de goede kant van de score, 2-5. De Gasselnaren hadden wat pech in de afronding, getuige twee schoten op de paal en twee op de lat, en gaf de doelpunten wat makkelijk weg. Jesse van Dinther en Abel Loeffen verzorgden de Gasselse productie. Voor Gassel JO8-1 stond deze wedstrijdronde de gemeentelijke derby tegen ST Estria/GVV/SCV JO8-1 op het programma. Het waren de bezoekers die als eerste wisten te scoren. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Na de gelijkmaker van Mathijs Hendriks zette Boaz Janssen de Gasselnaren op een 2-1 voorsprong. Het bleef razend spannend en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Dit leidde tot de 2-2, maar nog voor het einde van het eerste deel van de eerste helft stond Gassel JO8-1 wederom op voorsprong door een treffer van Mathijs Janssen. In het tweede kwart voor rust wist het samenwerkingsverband de 3-2 stand om te buigen in 3-4. Echter nog voor rust had Mick Pennings de stand weer in evenwicht gebracht. In de tweede helft sloegen de Gasselnaren keihard toe want nadat Mick Pennings voor een 5-4 voorsprong had gezorgd, wist Boaz Janssen de marge te vergroten tot twee treffers. Gassel JO8-1 stoomde door en het was Nick Jaspers die er 7-4 van wist te maken. Nog voor het einde van het derde kwart stond het scorebord op 8-4 dankzij de derde treffer van de ochtend van Boaz Janssen. In het laatste kwart lukte het de thhuisploeg niet om tot scoren te komen. De bezoekers verkleinden de achterstand nog wel tot 8-6, maar dankzij keihard werken en een uitstekende mentaliteit wist de Gasselse formatie meer tegentreffers te voorkomen en dus kon na afloop een fraaie gemeentelijke zege worden gevierd. Gassel JO7-1 trad op eigen veld aan tegen SV DWSH '18 JO7-1. De bezoekers uit Wilbertoord en Sint-Hubert waren met acht spelertjes dus werd de Gasselse formatie met twee gastspelers versterkt. Met scores van Noa van de Lockant, Veerle Josemanders en de gastspelers ging het gelijk op. Het was een geweldige wedstrijd waaraan iedereen veel plezier beleefde. De einduitslag was 7-7 en uiteraard werd er afgesloten met het nemen van penalty's.


Geslaagde bezoekjes Sinterklaas aan jeugdteams en de senioren
  |  zaterdag 30 november 2019  |

Afgelopen donderdagavond kregen de senioren van VV Gassel belangrijk bezoek want niemand minder dan Sinterklaas en enkele van zijn Zwarte Pieten betraden rond de klok van half tien de Gasselse kantine. Het werd een zeer geslaagde sinterklaasavond

Bezoek Sinterklaas aan senioren foto 01

waar menig lid er op een ludieke manier door heen werd gehaald.Ook had de sinterklaascommissie voor ludieke cadeaus gezorgd. De ingehuurde Sint met zijn pieten van decemberbezoekjes.nl bracht het op een zeer lachwekkende manier en zette het zelfs op een manier neer waar menig pronkzitting jaloers op zou zijn.

Bezoek Sinterklaas aan senioren foto 02

Al met al een nieuw evenement waar we als vereniging zeker een vervolg aan willen geven. Ook de jongste jeugdteams van VV Gassel werden dit jaar niet vergeten door de Goedheiligman. Op zaterdag 23 november 2019 bracht de Sint een bezoek aan de spelers van Gassel JO9-1, Gassel JO8-1 en Gassel JO7-1.

Bezoek Sinterklaas aan jeugdteams foto 01

In groepjes of duo's werden ze toegesproken door Sinterklaas en uiteraard ontbraken ook de kadootjes en pepernoten niet. Ook deze sinterklaasmiddag was weer een geslaagde activiteit voor de jeugd van VV Gassel.

Bezoek Sinterklaas aan jeugdteams foto 02


Goede inhaaluitwedstrijd van Gassel JO13-1 helaas niet beloond
  |  woensdag 27 november 2019  |

Voor Gassel JO13-1 stond deze woensdagavond de inhaaluitwedstrijd tegen JVC Cuijk JO13-2 op het programma. In het begin van de wedstrijd had de thuisploeg, derde op de ranglijst, de overhand. Halverwege de eerste helft was er balverlies op het Gasselse middenveld, waaruit JVC Cuijk JO13-2 snel omschakelde en de 1-0 maakte. De Gasselse formatie kwam vrij snel weer op gelijke hoogte. Tjeu Josemanders kon de bal onderscheppen, via Teun Linders kwam de bal bij Tygo van Deventer die vervolgens de 1-1 scoorde. Even later kwam de thuisploeg weer op voorsprong via hele snelle counter. De 2-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft werd het al snel 3-1. Tygo van Deventer schoot daarna op de lat. Daarna kwamen de Gasselnaren ietwat gelukkig weer terug in de wedstrijd, in duidelijk buitenspelpositie schoot Tygo van Deventer de 3-2 binnen. Weer was het JVC Cuijk JO13-2 dat weer scoorde via een frommelgoal en niet adequaat ingrijpen door de Gasselse defensie. Kort daarna werd het zelfs 5-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Daarna was het weer Tygo van Deventer die wist te scoren. Wat later kreeg Gassel JO13-1 een vrije trap op het middenveld. Gijs Thijssen plaatste de bal hard en diep op Tygo van Deventer die de bal direkt raakte waardoor bal van richting in het doel belandde. Door deze aansluitingstreffer was de spanning weer terug in de wedstrijd. De Cuijkse formatie kreeg nog een goede mogelijkheid maar met kunst en vliegwerk ging bal er niet in. Aan de andere kant kreeg ook Gassel JO13-l nog een kans via een corner waarbij de bal bij de eerste bal bleef hangen, de volgende corner werd door Gijs Thijssen in een keer op de paal geschoten. Het harde werken en met vlagen goed combinatievoetbal had beloond kunnen worden met een gelijkspel, maar het zat er net niet in.


Heel zuur thuisverlies Gassel 1, prima zeges van 4e, VR1 en VR2
  |  zondag 24 november 2019  |

Op de dag dat Sinterklaas en een aantal van zijn Zwarte Pieten een bezoek bracht aan Gassel hadden alle senioreteams van VV Gassel competitieverplichtingen. Van de achttien punten die op het spel stonden, werden er uiteindelijk tien gepakt dankzij drie zeges en een gelijkspel. Gassel 1 is deze zondagmiddag tegen een zure thuisnederlaag aan gelopen. Door een doelpunt van SV Milsbeek 1 in de ultieme slotfase gingen de bezoekers er met de volle buit van door. De Gasselse formatie begon goed aan de wedstrijd en kwam ook al vrij snel op voorsprong. Uit een goede aanval kon Niels Paters Guido Sprengers bereiken, deze zag de vrijstaande Cas van Houtum lopen gaf een afgemeten pass in de diepte, laatstgenoemde bleef vervolgens oog in oog met de Milsbeekse doelman rustig en knalde de bal tegen de touwen, 1-0. Vervolgens golfde het spel op en neer, al was Gassel 1 het meest gevaarlijk. Julian Weijland had namens de thuisploeg de 2-0 voor het binnentikken, maar helaas had hij net te lang werk in de afronding. In de tegenaanval was het wel raak voor de bezoekers, 1-1. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft ging SV Milsbeek 1 beter van start, dit resulteerde ook al binnen een kwartier in een doelpunt, 1-2. Gassel 1 schakelde hierna een tandje bij en nam het heft weer in handen waardoor de gelijkmaker niet uit kon blijven. Deze bleef dan ook niet uit. Een afgeslagen corner werd door Joris van Raaij opnieuw ingebracht en Roel Strik kon de 2-2 binnenkoppen. In de slotfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer en waren beide ploegen dreigend. De bezoekers waren echter de meest gelukkige toen zij in de slotminuut de winnende treffer maakten. Hoofdtrainer Dennis Koenders baalde uiteraard als een stekker van de nederlaag. Niet alleen omdat deze pas in de slotseconden tot stand kwam, maar ook omdat een gelijkspel zeker terecht zou zijn geweest. Het geluk was dus niet aan Gasselse zijde, moest hij helaas constateren. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen voor Gassel 1. In Velp wacht dan de gemeentelijke derby tegen SCV '58 1. Gassel 2 bleef in de thuiswedstrijd tegen Hapse Boys 4 steken op een 0-0 gelijkspel. Een dergelijke uitslag is vrij bijzonder bij de zondagse seniorenteams van VV Gassel. De laatste keer dat een duel namelijk doelpuntloos eindigde was op 17 september 2017. Ook toen was het overigens een thuisduel van Gassel 2. Over het duel van vandaag valt weinig te melden. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot kansen en het was dus niet echt verrassend dat de brilstand op het scorebord bleef staan. Gassel 3 moest deze wedstrijdronde in Oeffelt aantreden tegen De Zwaluw 4 dat na zes duels nog steeds op nul punten stond. De Gasselnaren waren duidelijk favoriet bij de bookmakers, maar zakten zwaar door de ondergrens. Al heel snel stonden de Gasselnaren op een 3-0 achterstand waarbij diverse keren voor Sinterklaas werd gespeeld. Zo was er een te korte terugspeel en werd een corner nauwelijks weggewerkt. Nog voor het rustsignaal leek Dirk Verbruggen want terug te kunnen doen, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de tweede helft verkleinde Sjoerd Driessen de achterstand tot 3-1 met een van richting veranderd schot. Vervolgens was het aan de andere kant voor de vierde keer raak en was het duel beslist. Gassel 3 kreeg in de resterende speeltijd nog genoeg kansen op een tweede treffer, maar die werd niet gescoord. Dirk Verbruggen kreeg de grootste kans, maar hij schoot de bal in de handen van de naast het doel opgesteld staande Oeffeltse keeper in plaats van in een lege goal. In tegenstelling tot het derde elftal kende Gassel 4 vandaag geen enkel probleem met de nog puntloze hekkensluiter. In Haps werd namelijk een overtuigende 0-5 overwinning behaald op Hapse Boys 5. De bezoekers begonnen scherp aan de wedstrijd en werden al vrij snel beloond voor de sterke openingsfase. In de zesde minuut liet Kacper Broekman de Hapse goalie kansloos bij een strak schot laag over de grond vanaf een meter of twintig van het doel. Een minuut of tien later kwamen de Gasselnaren even met tien man te staan na een gele kaart. Tijdens de numerieke minderheid hield Gassel 4 niet alleen vrij eenvoudig stand, de ploeg wist de marge zelfs te verdubbelen. Kenny Borgers sloot een prima solo af met een succesvol schot van afstand. Nog voor het eerste half uur was verstreken stond er 0-3 voorsprong op het scorebord. Peter Goossens soleerde langs een aantal Hapse spelers en schoot de bal vervolgens van binnen de zestien beheerst tegen de touwen. De Gasselse formatie bleef de bovenliggende parij, maar dit leidde niet tot nog meer treffers in de eerste helft. Na de rust gebeurde er aanvankelijk niet veel. Gassel 4 consolideerde de voorsprong en de Hapsenaren waren niet bij machte om door de solide Gasselse defensie heen te breken. Met nog een minuut of tien op de klok werd de meegereisde aanhang getrakteerd op een vierde doelpunt. Riny van der Venne had gezien dat de doelman ver uit zijn doel was en hij schoot de bal keurig in het lege doel. De 0-4 leek vervolgens ook de eindstand te gaan worden, maar in de slotminuut gaf Broos Meijs de zege van Gassel 4 nog wat meer glans. Met buitenkantje rechts liet hij het Hapse net voor de vijde maal bollen. Al met al dus een vrije eenvoudige zege. Gassel VR1 mocht op sportpark "de Oude Kamp" aantreden tegen ST Avesteyn/Heeswijk VR1. Op papier een lastige opgave want niet alleen stond de tegenstander wat hoger op de ranglijst ook gingen de twee voorgaande ontmoetingen verloren. Zo gingen de Gasselse vrouwen op 25 maart 2018 op eigen veld met 2-6 onderuit. De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en al in de eerste minuut was de openingstreffer een feit. Natalia Klees trok goed door over de flank en gaf een prima voorzet waarna Anouk van Thiel haar tegenstandster te snel af was en de bal binnen schoot. Nog voordat de bezoeksters uit Heeswijk-Dinther waren bekomen van de schrik lag de bal al voor de tweede keer tegen de touwen. Dit keer was het Natalia Klees die scoorde. Na een voorzet van Demi Verheugen nam ze de bal aan en rondde het daarna goed af. Gassel VR1 bleef uitstekend spelen en dit leverde binnen het kwartier een 3-0 voorsprong. Demi Verheugen speelde enkele bezoeksters uit en knalde het leren monster in de korte hoek binnen. Niet veel later wist ST Avesteyn/Heeswijk VR1 wat terug te doen. Het vrouwenelftal van VV Gassel pakte vervolgens weer het initiatief en met prima combinatievoetbal werd koers gezet richting het vijandelijke doel. Na zo'n half uur spelen werd Anouk van Thiel binnen de beruchte lijnen op onreglementaire wijze gestuit waardoor de bal op de stip ging. Lisan Hendriks bleef koel en schoot de penalty binnen en dus weer een marge van drie doelpunten. De Gasselse vrouwen namen geen gas terug en bleven druk zetten. Dit leidde tot een nog grotere voorsprong bij de rust. Eerst was het namelijk Anouk van Thiel die na een steekpass van Lisan Hendriks voorlangs kruiste en de bal beheerst binnen schoot. Amper een minuut later kon het scorebord op 6-1 worden gezet. Een schot van Demi Verheugen belandde tegen de paal waarna de attent reagerende Janneke Raemakers de bal in de rebound alsnog binnen tikte. In het eerste kwartier van de tweede helft liep het aan Gasselse zijde wat stroever. Dit leidde ook tot een tweede treffer van ST Avesteyn/Heeswijk VR1. Hierna pakte Gassel VR1 het weer prima op en vrij snel na de 6-2 was het aan de andere kant ook raak. Met een fraai schot van afstand liet Manon Hendriks de keepster kansloos. Ook in de resterende speeltijd lieten de Gasselse vrouwen verzorgd combinatievoetbal zien. Dit leidde ook nog tot diverse kansen, maar gescoord werd er niet meer. Uiteindelijk dus een dikverdiende 7-2 zege van Gassel VR1 dat daarmee de strijd om de tweede periodetitel uitstekend is begonnen. Deze wedstrijdronde werd een zeer succesvolle voor het Gasselse vrouwenvoetbal want ook Gassel VR2 pakte de drie punten. In 't Oventje werd het tegen VCO VR1 2-4 waarmee de Gasselse vrouwen de vierde zege uit acht duels boekten. Ondanks dat de Gasselnaren een veldoverwicht hadden, werd er te slordig en chaotisch gespeeld. Toch kon in de dertigste minuut de openingstreffer worden gevierd. Na een mooie pass van Noa van Spijk was het Femke van Thiel die raak schoot. Gassel VR2 ging goed door en nog voor rust lag de bal voor de tweede keer tegen de touwen. Na een fraaie en snelle Gasselse aanval gaf Marieke Hendriks de bal prima voor waarna Femke van Thiel haar naam als goaltjesdief weer waar maakte. Na de rust werd het via een binnen geschoten vrije trap van Noa van Spijk ook nog 0-3, al ging de VCO-keepster hierbij niet helemaal vrijuit. Wellicht dat het kwam door de ruime voorsprong, maar de Gasselse vrouwen begonnen steeds matiger te spelen. De vrouwen uit 't Oventje wisten hiervan te profiteren en binnen tien minuten was de spanning weer helemaal terug door twee VCO-doelpunten. Het was daarna even flink billen knijpen voor iedereen die Gassel VR2 een warm hart toedraagt want de 3-3 hing in de lucht. Vijf minuten voor tijd wist Femke van Thiel met haar derde treffer van de ochtend aan alle onzekerheid een einde te maken. De 2-4 overwinning was dus goed voor de drie punten, maar het was geen wedstrijd die lang in het geheugen zal blijven hangen gezien het vertoonde spel. Door dit resultaat blijft Gassel VR2 op een keurige zesde plaats staan.


Hele dure uitnederlaag Gassel JO11-1, alleen zege van de JO9-1
  |  zaterdag 23 november 2019  |

Voor de jeugdteams van VV Gassel stond vandaag al weer de negende van de in totaal elf wedstrijdronden van de najaarscompetitie 2019 op het programma. Omdat het uitduel van Gassel JO13-1 is verplaatst naar komende woensdagavond kwamen uiteindelijk vijf teams in actie. Een succesvolle speeldag werd het helaas niet want slechts één van de vijf duels leverde een Gasselse zege op, de andere vier duels gingen verloren. Gassel JO15-1 moest al vroeg op pad want de aftrap van de uitwedstrijd tegen SV TOP Jo15-4 was al om 10:30 uur. Ondanks een prima inzet en vijf Gasselse treffers bleven de drie punten uiteindelijk in Oss achter. De thuisploeg wist namelijk zeven keer doel te treffen en dus was sprake van een 7-5 eindstand. Topscoorder aan de zijde van Gassel JO15-1 was Kevin van Zuijlen met twee doelpunten. Jelle van Deventer, Tygo van Deventer en Femke van Thiel namen de andere drie voor hun rekening.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Voor Gassel JO11-1 waren de druiven vandaag bijzonder zuur. De Gasselnaren hadden de titel in de 3e klasse 102 voor het grijpen, maar de topper tegen de nummer twee van de ranglijst De Zwaluw JO15-1 ging helaas verloren. In Oeffelt wist de thuisploeg al vrij snel de score te openen. Vervolgens ging het gelijk op en net voor de eerste time-out werd het bijna gelijk. In het tweede deel van de eerste helft liep de achterstand op tot 3-0. Via een eigen doelpunt werd de marge nog wel verkleind, maar na de 4-1 in de tweede helft was het duel beslist. De 6-1 eindstand betekent dat de formatie uit Oeffelt de titel volgende week voor het grijpen heeft. Gassel JO9-1 heeft zich deze zaterdag eindelijk ook beloond voor het goede spel van de laatste weken. In Ottersum zegevierden de Gasselnaren met 6-9 tegen V.V. Achates JO9-1. Bij de rust keken de bezoekers nog tegen een nipte 4-3 achterstand aan.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO8-1 kreeg bezoek van Schijndel/De Wit JO8-1. De formatie uit Schijndel was nog ongeslagen, dus de Gasselse formatie kon flink aan de bak. De Gasselnaren werkten heel hard en legden een prima veldspel op de Gasselse mat. In de afronding had men echter niet echt het geluk mee. Uiteindelijk moest de thuisploeg een nipte 1-2 nederlaag incasseren. Het vertoonde spel zit nog steeds in de stijgende lijn en dit moet vertrouwen geven voor de gemeentelijke derby van volgende week. Gassel JO7-1 mocht eveneens aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Tegenstander was Sambeek JO7-1. De bezoekers gingen vlammend van start en daar had de Gasselse formatie het moeilijk mee. De Gasselnaren wisten met een Sambeekse hulpspeler binnen de ploeg, nog goed terug te komen. Een nederlaag kon echter niet meer worden voorkomen. De uitslag was 6-9 met doelpunten van Veerle en de speler van Sambeek JO7-1. De ochtend werd mooi afgesloten met penalty's.


Thuisduel Gassel VR1 in achtste finales bekertoernooi 2019-2020
  |  vrijdag 22 november 2019  |

Afgelopen donderdagavond is in Someren geloot voor de achtste finales voor het bekertoernooi 2019-2020 in de categorie A van het vrouwenvoetbal. Gassel VR1 kwam als derde uit de balletjes en dit betekende een thuiswedstrijd. Als tegenstander kwam vervolgens SVO Fortuna '54 VR2 tevoorschijn. Dit team is afkomstig uit Sittard en komt uit in de 3e klasse G. Het bekerduel betekent opnieuw een een primeur in de roemrijke historie van VV Gassel want nog nooit eerder werd gespeeld tegen deze Sittardse club. De speeldatum is zondag 01 maart 2020 en de bal zal vanaf 11:00 uur gaan rollen op het Gasselse sportpark. Niet alleen is er geloot voor de achtste finales, maar vervolgens ook al voor de kwartfinales en halve finales. De balletjes waren Gassel VR1 goed gezind, want indien de Gasselse vrouwen doorbekeren dan wacht opnieuw een thuisduel. In dat geval zal de winnaar van het duel Keer VR1 - ZSV VR1 op 13 april 2020 de tegenstander zijn. Mocht het bekeravontuur dan nog steeds doorgaan, dan zal ook de halve finale op eigen veld afgewerkt mogen worden.


Uitduel Gassel JO13-1 verplaatst naar komende woensdagavond
  |  vrijdag 22 november 2019  |

Gassel JO13-1 komt zaterdag niet in actie. De uitwedstrijd tegen JVC Cuijk JO13-2 is namelijk op verzoek van de Gasselse formatie uitgesteld. De nieuwe speeldatum is komende woensdagavond 27 november 2019. De aftrap op sportpark De Groenendijkse Kampen in Cuijk is om 19:30 uur.


Puntendeling voor Gassel 1, prima zeges Gassel 2, 4, VR1 en VR2
  |  zondag 17 november 2019  |

Deze zondag hadden alle zes de seniorenteams van VV Gassel competitieverplichtingen. Van de achttien punten die op het spel stonden, wisten de Gasselse formaties er uiteindelijk dertien te pakken dankzij vier prima overwinningen en een gelijkspel. Voor Gassel 1 stond het restant van de eerder dit seizoen vanwege trieste omstandigheden gestaakte thuiswedstrijd tegen Constantia 1 op het programma. Na een minuut stilte werd het duel in de 55e minuut hervat bij een 1-1 tussenstand. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg, maar de voorzet van Niels Paters werd nipt gemist door Ramon van der Venne. Kort daarop werd een schot van Cas van Houtum losgelaten door de Wanroijse doelman. Niels Paters reageerde attent, maar de rebound ging voorlangs. Gassel 1 bleef vol druk zetten, maar tot een tweede doelpunt kwam het nog niet. Aan de andere kant was er een gevaarlijk schot van Constantia 1 die door doelman Sjors Cuppen met een prima reflex werd gekeerd. Kort daarop werd een overtreding begaan in het Gasselse strafschopgebied waardoor de bal op de stip ging. De pingel werd benut en dus moest de Gasselse formatie in de achtervolging. Ruim tien minuten voor tijd werd de jacht op de gelijkmaker beloond. Na een corner knalde aanvoerder Guido Sprengers het leren monster hard tegen de touwen. Drie minuten later was Constantia 1 dichtbij de 2-3, maar opnieuw wist Sjors Cuppen dit met een katachtige reflex te voorkomen. Vlak voor het laatste fluitsignaal was er nog een hele goede kans voor Niels Paters, maar zijn inzet ging helaas voorlangs en dus eindigde het duel in een 2-2. Hoofdtrainer Dennis Koenders was na afloop trots op de weerbaarheid van zijn ploeg en kon leven met het gelijkspel. Ook sprak hij de hoop uit een dergelijke situatie als bij het eerste deel van deze wedstrijd nooit meer mee hoeven te maken. Gassel 2 moest deze wedstrijdronde op bezoek bij gemeentegenoot Estria 4. De Gasselnaren pakten voor de tweede week op rij de volle buit. In Escharen werd het 1-2. De eerste helft speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af waarbij de Gasselnaren voetballend beter waren, maar de thuisploeg beter in de wedstrijd zat. Rond de 35e minuut was het dan ook Estria 4 dat via een snelle counter de 1-0 iets wat klungelig binnen wisten te tikken. Na de donderspeech in de rust en een gerechte rug ging Gassel 2 vol moed de tweede helft in. Nu was de Gasselse formatie duidelijk de betere partij met zo'n 75% balbezit, maar aan kansen ontbrak het nog. Rond de zeventigste minuut moest Rik van Uhm aan de noodrem trekken, met een gele kaart als gevolg en dus kwam Gassel 2 tien minuten lang met tien man te staan. Ondanks de numerieke minderheid bleef het tweede elftal ruimschoots de bovenliggende partij. Net voordat Rik van Uhm weer terug in het veld mocht komen, kregen de Gasselnaren een vrije trap toegekend rond de zestien. Teun Hendriks wist daar wel raad mee en bij schoot de bal net niet in de kruising tegen de touwen. Hoewel de bezoekers na zo'n moeizame wedstrijd enigszins tevreden waren met een punt wilde trainer Ryan Siroen meer. Met nog zo'n vijf minuten op de klok werd daarom verdediger Luuk van der Loop naar voren gestuurd. Dit betekende weliswaar dat er achterin één op één gespeeld ging worden, maar ook dat er nog meer druk kon worden gezet op de Escharense verdediging. Deze tactische zet werd een succes want het Hans van Haren die op volle snelheid langs de laatste man wist te komen. Hij wilde de bal vervolgens afleggen op Teun Hendriks, maar opnieuw was het de topscorer van Gassel 2 die er weer een doelpunt bijkreeg in de statistieken want de Estria-keeper maakte een eigen goal. De Gasselnaren konden de wedstrijd vervolgens vrij simpel uitspelen en de drie punten dus mee naar Gassel te nemen. Na afloop was er grote schik in de Gasselse kleedkamer omdat "eigen doelpunt" dit jaar al zijn zesde treffer scoorde. Nog niet eerder in de clubhistorie van VV Gassel kreeg een seniorenteam in de eerste zeven competitiewedstrijd al zes doelpunten kado van de tegenstanders. Al met al toch wel een verdiende zege, al was het lang wachten op een doelpunt van de bezoekers. Gassel 3 verkeerde de laatste weken in uitstekende vorm en dit leverde vier overwinningen op rij op. Aan de zegereeks kwam vandaag helaas een einde. De Gasselse formatie verloor op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 0-3 van koploper HRC '27 2 uit Afferden die ook de betere ploeg was. Gassel 3 voetbalde goed mee, maar had moeite met het creëren van kansen. Ook de bezoekers kregen aanvankelijk weinig kansen. Toch was HRC '27 2 dreigender en via een een-tweetje door het hart van de Gasselse defensie werd de 0-1 achter doelman Tom van Raaij geschoten. Aan de andere kant stelden de Gasselnaren daar voor de rust weinig tegenover. Al snel in de tweede helft stond het na een succesvolle counter 0-2. De Gasselse goalie was net iets te laat bij een bal aan de zijlijn, waardoor een HRC-speler de bal in een leeg doel kon schieten. Gassel 3 probeerde daarna nog wel aan te vallen, maar de thuisploeg was niet bij machte om het net te laten bollen. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-3. Een voorzet werd door Bas van Raaij getoucheerd waarna deze ongelukkig in het doel belandde. Dit keer helaas dus geen punten voor het derde elftal van VV Gassel dat wel een verzorgd veldspel liet zien, maar voorin geen vuist kon maken tegen de koploper uit Afferden. Net als voor Gassel 2 stond ook voor Gassel 4 een gemeentelijke derby op het programma. Tegenstander was namelijk ST Estria/GVV '57/SCV '58 6. Ook bij deze wedstrijd waren het de Gasselnaren die er met de volle buit vandoor gingen. De Gasselse formatie begon sterk aan de wedstrijd en dit leidde na zo'n twintig minuten spelen tot de openingstreffer. Na een solo schoot Broos Meijs de bal van afstand tegen de touwen. Wat later in de eerste helft kon het scorebord op 0-2 worden gezet. Na een prachtige solo van Hans van Haren kon Peter Goossens het doeltreffend afronden. Nog voor het rustsignaal kon de meegereisde Gasselse aanhang voor de derde maal juichen. Opnieuw was er hoofdrol voor Hans van Haren want na een vrije trap van Broos Meijs kopte hij het leren monster buiten het bereik van de keeper in de hoek binnen. In de tweede helft hadden de bezoekers het wat lastiger. In ongeveer de zestigste minuut kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend. De psychologische oorlogsvoering van de Gasselse doelman had succes want de pingel werd hoog over geschoten. Wat later in het duel wist ST Estria/GVV '57/SCV '58 6 wel tot scoren te komen. Gesteund door deze treffer bleef het samenwerkingsverband aandringen en Gassel 4 moest zich vooral toeleggen op het verdedigen van de 1-3 voorsprong. Doelman Remco van der Heijden was prima in vorm en met diverse goede reddingen wist hij de aansluitingstreffer te voorkomen. Mede door een prima inzet wisten de Gasselnaren marge van twee vast te houden tot aan het laastste fluitsignaal en dus kon er een fraaie, maar zwaarbevochten 1-3 uitoverwinning worden gevierd. De beide vrouwenteams van VV Gassel mochten deze zondag aantreden voor eigen publiek. Gassel VR1 kreeg bezoek van VOW VR1 uit Zijtaart. De thuisploeg begon super goed en fel aan de wedstrijd en was ook de beter voetballende ploeg. Het wachten was dan ook op de 1-0. Helaas was het in de 17e minuut VOW VR1 dat tegen de verhouding in de score wist te openen. Niet zo heel veel later kregen de Gasselse vrouwen opnieuw een flinke tegenslag te verwerken want via een benutte strafschop werd de voorsprong verdubbeld door de Zijtaartse vrouwen. Wat later in de eerste helft zorgde Anouk van Thiel voor de aansluitingstreffer door een vrije trap prachtig binnen te schieten. Een minuut voor rust had Gassel VR1 de opgelopen achterstand helemaal ongedaan gemaakt. Na een kort genomen corner schoot Sanne Daemen op doel. Haar inzet werd gekeerd, maar in de rebound knalde Anouk van Thiel hard raak en dus een 2-2 ruststand. Ook in de tweede helft begonnen de Gasselse vrouwen weer heel fel. Men was vastbesloten om als winnaar van het veld te stappen. Na ongeveer driekwart wedstrijd kon Janneke Raemakers de bal onderscheppen en vervolgens tussen wat VOW-speelsters door meegeven aan Manon Hendriks. Die wist daar wel raad mee en uit stand schoot ze de bal in de linkerhoek tegen de touwen. De formatie uit Zijtaart was in de tweede helft duidelijk minder gevaarlijk, maar kreeg enkele minuten voor tijd toch een goede kans op de 3-3 uit een corner. Gelukkig kon de Gasselse defensie de bal uiteindelijk wegwerken. In de resterende speeltijd kwam de 3-2 voorsprong niet meer in gevaar en dus was de derde competitiezege van Gassel VR1 in de derde klasse een feit. De thuiswedstrijd van Gassel VR2 tegen Herpinia VR1 was een echte zes punten wedstrijd. Een overwinning betekende namelijk definitief aanhaken bij de middenmoot, terwijl de ploeg bij een nederlaag voorlopig onderin zou blijven hangen. In de eerste helft was er wat te weinig beleving aan Gasselse zijde en ook voetballend werd niet het normale niveau gehaald. Dat het bij de rust nog 0-0 stond was dan ook vooral te danken aan keepster Lieke van Thiel want met diverse uitstekende reddingen voorkwam ze een achterstand. Na een kleine donderspeech in de rust werden de Gasselse vrouwen met volop vertrouwen op een goede afloop weer het veld op gestuurd voor de tweede helft. Het aanwezige thuispubliek kreeg direct een veel beter voetballend Gassel VR2 te zien. Na zo'n zestig minuten wedstrijd kwam de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Na een goede aanval was het Femke van Thiel die scoorde na een assist van Simone van Zuijlen. Vervolgens kwam Herpinia VR1 er niet meer aan te pas en wat later in het duel zorgde een tweede Gasselse treffer vooor de beslissing. Na voorbereidend werk van Marieke van Gemert was het na een mooie solo opnieuw Femke van Thiel die scoorde. Al met al uiteindelijk toch een verdiende zege van Gassel VR2.


Genomineerden voor sportman en sportvrouw 2019 zijn bekend
  |  zaterdag 16 november 2019  |

Afgelopen vrijdagavond vond in de kantine van VV Gassel weer de jaarlijkse "Speciaal bier avond" plaats. Ook editie 2019 van deze inmiddels niet meer weg te denken activiteit ging de boeken in als druk bezocht. Net zoals in voorgaande jaren werden ook nu weer de genomineerden bekend gemaakt voor de eretitels sportman, sportvrouw en talent van het jaar. De nominaties voor de sportman 2019 zijn gegaan naar Cas van Houtum (Gassel 1), Roy van de Wiel (Gassel 2), Johan Jaspers (Gassel 3) en Rik van Uhm (Gassel 4). Door de komst van het tweede vrouwenelftal bij VV Gassel zijn er ook vier genomineerden voor de titel sportvrouw 2019. Dit zijn Anouk Bongers (Gassel VR1), Susanne den Brok (Gassel VR1), Anne Kerkhof (Gassel VR2) en Shalina Thoonen (Gassel VR2). Zoals gebruikelijk vindt de verkiezing en bekendmaking van de winnaars plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel welke op 01 januari 2020 wordt gehouden in de kantine.


JO11-1 doet goede zaken met de 8e zege, ook prima winst JO15-1
  |  zaterdag 16 november 2019  |

Op deze heuglijke dag vanwege de aankomst van Sinterklaas en Zwarte Piet moesten vijf van de zes jeugdteams van VV Gassel aantreden in het kader van najaarscompetitie 2019. De duels vonden allemaal plaats op vreemde bodem, dus de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel hadden een rustig dagje. Uiteindelijk wisen twee teams de drie punten mee naar huis te nemen. Gassel JO15-1 pakte de volle buit dankzij een prima 2-6 uitzege op FC Uden JO15-3. Het was een bijzondere dag die chaotisch begon met de verkeerde shirts en eindigde met het leiden van de wedstrijd door de Gasselse trainer. Ondanks dit alles begonnen de Gasselnaren sterk aan de wedstrijd en in de zevende minuut lag het balletje al tegen de touwen. Door goed druk zetten veroverde Gassel JO15-1 de bal en kon Kevin van Zuijlen de bal rustig in de hoek schuiven. De bezoekers hielden de druk hoog en hieruit kwam ook de volgende goal. Door een goede voorzet van Lucas Nyenhuis werkte Femke van Thiel het leren monster tegen de touwen. Niet veel later stond het 0-3 na een snelle counter van Gassel JO15-1. Kevin van Zuijlen werd goed aangespeeld in de zestien waarna hij het beheerst rechtsonder in de hoek afwerkte. Net voor rust maakte de Gasselse formatie nog het vierde doelpunt. Door een goede steekbal door de verdediging heen kwam Rens Janssen één op één met de keeper en hij ronde dit beheerst af. Na de rust was de honger van Gassel JO15-1 nog niet gestild en meer treffers bleven dan ook niet uit. Een goede steekbal bracht Jelle van Deventer alleen voor de keeper en ook hij bleef koelbloedig. Door een moment van slapen achterin kon de spits van FC Uden JO15-3 zo doorlopen op de Gasselse keeper die vervolgens kansloos was. Snel daarna speelde de thuisploeg een aanval goed uit en na een mooie voorzet werd de bal binnen getikt en stond het dus 2-5. De Gasselnaren toonden vechtlust en zetten dit recht door zelf ook nog een keer te scoren. Vanuit een voorzet van Kevin van Zuijlen tikte Gijs van Roosmalen de bal rustig binnen en dus een dikverdiende 2-6 zege. Voor Gasel JO13-1 werd de uitwedstrijd tegen ST SV Milsbeek/Astrantia JO13-2 er eentje om snel te vergeten. De Gasselnaren leden namelijk een kansloze 12-2 nederlaag. Binnen enkele minuten keken de Gasselnaren al tegen een 2-0 achterstand aan. Vervolgens kreeg men zelf ook een tweetal kansen, maar bij een paar uitvallen via een snelle buitenspeler liep de score op naar 5-0. Daarna deed Gassel JO13-1 iets terug via een goal van Tygo van Deventer. De Gasselse formatie was echter niet bij machte en opgewassen tegen de spitsen van thuisploeg, al speelde het zelf ook te afwachtend en niet fel genoeg. Uiteindelijk was de stand bij rust 9-1 en een enorme afstraffing lag in het verschiet. Maar na wat omzettingen in de rust en een feller spel kwamen de bezoekers in de tweede helft toch aan voetballen toe. ST SV Milsbeek/Astrantia JO13-2 scoorde nog wel drie keer, waaronder een benutte penalty en dus stond het 12-1 Gassel JO13-1 kreeg ook nog wat kansen en Jayden Hoekstra wist ook nog te scoren waardoor de eindstand uiteindelijk 12-2 was. Gassel JO11-1 deed vandaag prima zaken want het wist zelf met 0-2 te winnen bij SES JO11-1 en zag titelconcurrent De Zwaluw JO11-1 met 1-1 gelijkspelen bij JVC Cuijk JO11-4. Dit betekent dat de uitwedstrijd tegen De Zwaluw volgende week het stempel kampioenswedstrijd heeft gekregen. Bij een overwinning is de najaarstitel een feit. Een gelijkspel betekent dat in de laatste wedstrijd, thuis tegen SV DWSH '18 JO11-1, het kampioenschap behaald kan worden. Eenvoudig ging het deze wedstrijdronde niet want de Gasselnaren moesten alle zeilen bijzetten om ook het achtste duel winnend af te sluiten. De Langenboomse defensie en keeper bleken erg sterk en de bal wilde dan ook aanvankelijk niet tegen de touwen. Het zat de bezoekers ook niet mee want meerdere malen stonden paal en lat de openingstreffer in de weg. Aan de andere kant werd SES JO11-1 nauwelijks gevaarlijk met dus een 0-0 ruststand als gevolg. Ook in het eerste deel van de tweede helft lukte het de Gasselse formatie niet om de geel-zwarte muur te slechten. Pas in het laatste kwart werd de ban gebroken. Na een corner van Binck van Roosmalen ontstond er een scrimmaage voor het doel waarna Sem Bernards de bal binnen schoot. Een aantl minuten voor tijd viel de 0-2 en was de zege veilig gesteld. Opnieuw was het Sem Bernards die scoorde. Dit keer knalde hij raak nadat een inzet van Bram Jaspers tegen de lat was beland. Gassel JO9-1 speelde in Ledeacker een prima wedstrijd tegen DSV JO9-1. Helaas vergat de ploeg zichzelf hiervoor te belonen want ondanks veel meer opgelegde kansen dan de thuisploeg verloren de Gasselnaren met 7-3.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO8-1 moest voor het eerst dit seizoen een nederlaag incasseren. In Nuland werd het tegen Nulandia JO8-1 uiteindelijk 6-3. Het verlies was bijzonder zuur want de Gasselnaren speelden hun beste wedstrijd tot dusver. Helaas had men heel veel pech in de afwerking terwijl bij de thuisploeg alle ballen erin vlogen. Na de openingstreffer van de Nulandse formatie bracht Diede van de Wiel de gelijkmaker op het scorebord. Wat later in de eerste helft kwamen de bezoekers opnieuw op achterstand. Na een 4-1 ruststand wist Mick Pennings in de tweede helft wat terug te doen, maar Nulandia JO8-1 liep daarna uit naar 6-2. Het slotakkoord was toch Gassel JO8-1 want met zijn tweede treffer van de dag bepaalde Mick Pennings de eindstand op 6-3. Gassel JO7-1 kwam niet in actie. Het uitduel tegen Olympia '18 JO7-3 werd namelijk afgelast.


Komende vrijdag weer de jaarlijkse speciaalbieravond VV Gassel
  |  woensdag 13 november 2019  |

Zoals al eerder gemeld vindt op vrijdagavond 15 november 2019 weer de jaarlijkse speciaalbieravond van VV Gassel plaats. Deze activiteit zal beginnen om 21:00 uur. De trainingen van donderdagavond 14 november 2019 worden verzet naar die vrijdagavond en het verzoek aan iedereen is om maar te trainen tot 21:00 uur. Tijdens de speciaalbieravond worden ook de genomineerden voor de sportman en sportvrouw van het jaar verkiezing bekend worden gemaakt. Verder worden de eerste twee speciaal biertjes weer gratis weg gegeven door de club. Iedereen is welkom. Het bestuur hoopt op een grote opkomst. Dus voor een gezellige avond; kom dan komende vrijdagavond naar de kantine van VV Gassel!


Gelijkspel Gassel 1 in oefenwedstrijd tegen collega vierdeklasser
  |  woensdag 13 november 2019  |

Gassel 1 heeft afgelopen dinsdagavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Herpinia 1. In Herpen eindigde het treffen uiteindelijk in 2-2. De thuisploeg, uitkomend in de 4e klasse E, wist als eerste te scoren. Op fraaie wijze wisten de Gasselnaren op gelijke hoogte te komen. Na een steekpass van Joris van Bommel schoot Niels Paters de bal diagonaal tegen de touwen. Nog voor het einde van de eerste helft stond Gassel 1 opnieuw op achterstand door een doelpunt van de snelle Herpense spits. In de tweede helft gingen de Gasselnaren op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks diverse kansen, lukte het aanvankelijk niet om het net voor de tweede keer te laten bollen. Een oefennederlaag leek aanstaande, maar vlak voor tijd knalde Niels Paters een vrije trap schitterend in de korte hoek binnen en dus stapten de Gasselnaren met een gelijkspel op zak van het veld. Komende zondag staat voor de Gasselse formatie het restant van de eerder dit seizoen gestaakte thuiswedstrijd tegen Constantia 1 op het programma. Vanaf 15:00 uur gaat de bal aan het rollen en er wordt gestart in de 55e minuut met een 1-1 tussenstand.


Ruime uitnederlaag voor Gassel 1, wel keurige zeges Gassel 2 en 3
  |  zondag 10 november 2019  |

Op deze zonnige maar frisse novemberzondag kwamen vijf seniorenteams van VV Gassel in actie. De oogst van zes punten was helaas wat aan de magere kant. Gassel 1 heeft zich deze zondag niet kunnen revancheren voor de thuisnederlaag van vorige week. In Sint-Anthonis leed de Gasselse formatie uiteindelijk een ruime 4-0 nederlaag. In de eerste 25 minuten ging het goed tegen elkaar op en kregen de aanwezige toeschouwers een leuke pot voetbal voorgeschoteld. Doelpunten bleven aanvankelijk uit. Na een klein half uur spelen mocht de thuisploeg aanleggen vanaf de strafschopstip. Doelman Sjors Cuppen koos de goede hoek, maar kon de inzet niet keren. Kort daarop leverde een vrije trap Cas van Houtum niet het gewenste resultaat op. Een minuut of tien voor rust voorkwam Sjors Cuppen met twee uitstekende reflexen binnen een tijdbestek van enkele seconden een grotere achterstand. Net voor rust scoorde DSV 1 wel de 2-0. Met twee verse krachten in de ploeg probeerde Gassel 1 in de tweede helft om de aansluitingstreffer te scoren. Binnen tien minuten na de hervatting maakte de thuisploeg er echter 3-0 van. Niet zo heel veel later moesten de bezoekers ook nog met tien man verder na een rode kaart van Hans van Houtum en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk werd het in ongeveer de 80e minuut ook nog 4-0. Gassel 2 kon vandaag wel de winstpremie in ontvangst nemen. De Gasselnaren wonnen op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" met 3-0 van Achilles Reek 3. De thuisploeg begon sterk en dit leidde al na een kleine tien minuten spelen tot de openingstreffer. Na een voorzet van Ted Wolfs was het Teun Hendriks die de Reekse goalie verschalkte met een lage schuiver. Korte tijd later leken de bezoekers via een snelle uitval op weg naar de gelijkmaker, maar doelman Cas van Spijk redde prima. Vervolgens golfde het spel op en neer waarbij de beste kansen voor Gassel 2 waren. Pogingen van onder andere Casper van Swam en Hans van Haren leverden geen tweede treffer op. In de slotfase van de eerste helft gaf Roy van de Wiel een prima steekpass op Ted Wolfs. Die kon alleen op de keeper af en met een droge knal verdubbelde hij de Gasselse voorsprong. Na de rust gebeurde er aanvankelijk weinig spectaculairs. De Gasselnaren koesterden de 2-0 voorsprong en de pogingen van Achilles Reek 3 waren niet krachtig genoeg om door te dringen tot in het Gasselse strafschopgebied. Een kwartier voor tijd zorgde Casper van Swam voor de beslissing. Na een snelle combinatie met Ted Wolfs klopte hij de keeper in de verre hoek. Al met al een mooie zege voor het tweede elftal. Gassel 3 is de laatste weken een rijdende trein die niet is te stoppen. De Gasselse formatie won namelijk voor de vierde wedstrijd op rij. Dit keer was het Vitesse '08 4 dat met 1-5 werd verslagen. Op een zacht en nat veld begonnen de Gasselnaren weer goed aan het duel. Men probeerde de bal mooi rond te laten gaan en dat ging de ploeg redelijk goed af. Diverse keren kwamen de bezoekers voornamelijk via de rechterkant goed door. Het uitspelen van de mogelijkheden was echter nog lastig. Halverwege de eerste helft ontfutselde Remco van der Heijden de bal van de linksback en na zijn voorzet werd de bal binnen getikt door Dirk Verbruggen. Vitesse '08 4 leek wakker geschud en kwam wat vaker voor het Gasselse doel. Grote kansen leverde dit echter niet op, totdat een vrije trap werd ingekopt en het dus 1-1 leek te worden. Helaas voor de thuisploeg was het buitenspel. Na het uitvallen van Remco van der Heijden gooide de technische staf een en ander om en prompt scoorde Tom van Raaij met een zeer fraaie lob de 0-2. Dit was tevens ook de ruststand. Direct na rust werd het 0-3 door een fraai hakballetje van Sjoerd Driessen die de strakke voorzet van Bram Driessen tot doelpunt promoveerde en de wedstrijd in het slot gooide. Hierna maakte Tom van Raaij de 0-4 op aangeven van Jeroen van der Heijden. Vervolgens was er een slordigheid in de Gasselse defensie die door de Gennepse formatie werd afgestraft. Niet veel later scoorde Jeroen van der Heijden de 1-5 na een steekpass van Tom van Raaij. In de resterende speeltijd kreeg Gassel 3 nog voldoende mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Meer doelpunten bleven echter uit. Dit deerde de Gasselnaren niet want meer dan drie punten viel er toch niet te halen. De verdiende 1-5 uitzege betekende dat de opmars van Gassel 3 doorgaat. Gassel VR1 moest deze wedstrijdronde op bezoek bij de nummer twee op de ranglijst Nooit Gedacht VR2. Op de uiteindelijke 2-0 nederlaag viel niet veel af te dingen. Het eerste half uur boden de Gasselse vrouwen prima tegenstand en werd een goed veldspel op de plaatselijke mat gelegd. Daarna ging de bal op ongelukkige wijze via de kluts in het Gasselse doel. Vrij snel daarna scoorde de Geffense formatie de 2-0. Vlak voor rust was er nog een kans voor Anouk van Thiel, maar haar inzet eindigde in de handen van de keepster. In de tweede helft streed Gassel VR1 vol passie voor een beter resultaat, maar door goed hoog druk zetten van Nooit Gedacht VR2 kwamen de bezoeksters niet in hun eigen spel. Uiteindelijk verliep de tweede helft doelpuntloos en dus een 2-0 nederlaag voor Gassel VR1. Het tweede vrouwenelftal van VV Gassel ging op bezoek bij DAW Schaijk DAW VR2. De thuisploeg bezet de derde plaats op de ranglijst, dus het was een mooie test voor de Gasselse formatie met drie jeudgspelers in de gelederen. Na zo'n vijftien minuten prima meegespeeld te hebben, kwam DAW Schaijk VR2 op een 1-0 voorsprong na wat te makkelijk weergegeven ruimte. Daarna ging het weer mooi gelijk op en met een half uur op de klok rondde Annelin van Beek een prima solo doeltreffend af. Na een onterechte penalty die via de paal in de handen van Lieke van Thiel kwam, moest Gassel VR2 in de laatste vijf minuten van de eerste helft toch nog twee tegentreffers incasseren. Het advies van de technische staf om het goede spel ook in de tweede helft voort te zetten, werd opgevolgd. Dit leidde in de zestigste minuut tot de aansluitingstreffer. Senne van der Ven reageerde knap op een door de keepster losgelaten bal. Gesteund door dit doelpunt ging Gassel VR2 hierna nog beter voetballen en wat later in de wedstrijd was de verdiende gelijkmaker een feit. Neeltje Hendrix rondde een snelle counter op vakkundige wijze doeltreffend af. Een 3-3 gelijkspel zou echt verdiend zijn, maar de Gasselse formatie kwam in de slotfase nog net wat fitheid te kort om de puntendeling over de streep te trekken. Drie minuten voor tijd scoorde DAW Schaijk VR2 namelijk nog de 4-3 en dus helaas geen punt voor Gassel VR2. Ondanks de nipte nederlaag was de technische staf zeer tevreden met de super goede inzet en het prima spel. Gassel 4 kwam deze zondag niet actie door een opgenomen baaldag.


Prima zaterdag Gasselse jeugdteams met vier mooie thuiszeges
  |  zaterdag 09 november 2019  |

Voor de jeugdteams van VV Gassel stond deze zaterdag wedstrijdronde 07 op het programma. In alle gevallen was sprake van een thuisduel en dus waren de Gasselse supporters weer in grote getale langs de lijn te vinden. Aan het eind van de middag stond de teller op dertien punten dankzij vier prima overwinningen en een gelijkspel. Gassel JO15-1 kreeg bezoek van DAW Schaijk JO15-3. Het was de thuisploeg die score wist te openen. Na een perfecte voorzet van Kevin van Zuijlen hoefde Jelle van Deventer de bal alleen nog maar binnen te lopen. De Gasselse formatie bleef de bovenliggende partij en dit leverde na fraai samenspel een tweede treffer op. Bij een vrije trap vanaf dertig meter van het Schaijkse doel speelde Kevin van Zuijlen met een slim passje Rens Janssen in die op de rand zestien stond. Hij legde de bal weer terug op de doorgelopen Kevin van Zuijlen die vervolgens op fraaie wijze het net liet bollen. De bezoekers probeerden het wel om wat terug te doen, maar de Gasselnaren hielden de zaak achterin keurig dicht. Wat later in de wedstrijd leverde een mooie aanval over de flank een derde doelpunt op waarmee de wedstrijd was gespeeld. Na een voorzet van Jelle van Deventer werd de bal ingeschoten door Femke van Thiel. De inzet werd geblokt door een Schaijkse verdediger, maar in de rebound werkte Kevin van Zuijlen het leren monster alsnog tegen de touwen. Al met al een knappe en terechte overwinning van de JO15-1 van VV Gassel. Gassel JO13-1 wist voor de derde keer binnen acht dagen de volle buit binnen te halen. Na de 1-5 uitzege van vorige week zaterdag en de 3-2 thuiswinst afgelopen maandag, werd vandaag een keurige 2-0 overwinning behaald op DSV JO13-2. Deze stand was al bij rust bereikt. Tygo van Deventer nam beide Gasselse treffers voor zijn rekening.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Het treffen tussen Gassel JO11-1 en Heijen JO11-1 werd een thriller van de bovenste plank. Al vrij snel in de wedstrijd zette Eus Arts de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong. Echt lang kon men daar niet van genieten want nog voor de eerste time-out hadden de bezoekers tweemaal gescoord en dus keek Gassel JO11-1 tegen een 1-2 achterstand aan. Na de hervatting leverde een prima Gasselse aanval de gelijkmaker op. Het was Binck van Roosmalen die raak schoot. Een paar minuten later zorgde Sem Bernards voor een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg. Van afstand poeierde hij de bal fraai in de kruising. Echter ook dit keer kwam Heijen JO11-1 al weer vrij snel op gelijke hoogte. In de resterende speeltijd van de eerste helft moesten de Gasselnaren ook een vierde tegentreffer incasseren en dus stond er bij de rust een nipte achterstand op het scorebord. Gassel JO11-1 was vastbesloten om de ongeslagen status in stand te houden en dus werd in de tweede helft jacht gemaakt op minimaal de gelijkmaker. De inzet werd beloond want na een mooie solo wist Sem Bernards de 4-4 binnen te schieten. De Gasselse formatie kende vervolgens een onfortuinlijke start van het laatste kwart want niet goed genoeg uitverdedigen leverde een 4-5 achterstand op. Een alles of niets slotoffensief was dus noodzakelijk om niet als verliezer van het veld af te moeten stappen. Enkele minuten voor tijd wist Sem Bernards met zijn derde treffer van de ochtend weer een gelijke stand op het scorebord te zetten. De 5-5 tussenstand leek vervolgens ook de eindstand te gaan worden, maar Binck van Roosmalen dacht daar anders over. Met een schitterende pegel van afstand zorgde hij in de slotminuut namelijk nog voor een winnende zesde treffer en dus voor grote vreugde bij de Gasselse spelers en het aanwezige thuispubliek. Door deze 6-5 overwinning is Gassel JO11-1 ook na zeven duels nog zonder puntverlies. Voor Gassel JO9-1 stond vandaag een thuiswedstrijd tegen Festilent JO9-1 uit Zeeland op de agenda. Volgens de technische staf begonnen de Gasselnaren niet scherp aan de wedstrijd waardoor men binnen vijf minuten tegen een 0-4 achterstand aankeek. Daarna werd de Gasselse formatie wakker en deed de ploeg wat terug. Vanaf dat moment bleef Gassel JO9-1 in de gehele resterende speeltijd de bovenliggende partij. Het missen van kansen en het te makkelijk incasseren van tegentreffers deed de thuisploeg de das om. Uiteindelijk werd het 6-12. Voor Gassel JO9-1 scoorden Janne Brans, Jesse van Dinther en Abel Loeffen ieder twee keer. Gassel JO8-1 kwam voor het eerst in actie in de hogere klasse. Ook daarin zijn de Gasselnaren vooralsnog niet te stoppen want Berghem Sport JO8-2 werd met maar liefst 11-1 verslagen. De thuisploeg startte met goed samenspel en dit leidde al vrij snel tot de openingstreffer van Boaz Janssen. Nog voor het einde van het eerste kwart had Mick Pennings de marge al verdubbeld. Ook in het tweede deel van de eerste helft maakte de Gasselse formatie de dienst uit op het veld. Meer goals konden dan ook niet uitblijven. Diede van de Wiel zorgde voor de 3-0 waarna Mick Pennings in een kort tijdsbestek de Berghemse keeper twee keer liet vissen. Het goede spel leverde voor de rust nog twee doelpunten meer op. Beide keren was het Boaz Janssen die scoorde en dus gingen de Gasselnaren rusten met een 7-0 voorsprong op zak. In het eerste deel van de tweede helft verliep het Gasselse aanvalsspel wat stroever en dit leidde ook tot een tegentreffer van Berghem Sport JO8-2. Door het vierde doelpunt van Boaz Janssen werd het derde kwart toch met een goed gevoel afgesloten. In het laatste deel van de wedstrijd swingde Gassel JO8-1 weer als vanouds. De bezoekers werden constant onder druk gezet en na de 9-1 van Mathijs Hendriks werd de jacht op de dubbele cijfers geopend. Het was Mathijs Hendriks die de 10-1 binnen schoot. Dit was nog niet de eindstand want vlak voor het laatste fluitsignaal wist Sam Loeffen er nog 11-1 van te maken. Al met al dus een prima sart van Gassel JO8-1 in de 1e klasse 1. Net als de JO11-1 kreeg ook Gassel JO7-1 bezoek van een team uit Heijen. De spelertjes maakten er een mooi potje voetbal van. Het was een beetje fris op de vroege zaterdagochtend en daar leek de thuisploeg aanvankelijk wat van onder de indruk. Maar na het wat aarzelende begin kwam Gassel JO7-1 sterk opzetten en ging het mooi gelijk op en werd het heel spannend. Bij het laatste fluitignaal stond het 7-7 werden de punten dus gedeeld. De Gasselse doelpunten werden gescoord door Veerle Josemanders, Noor Boeijen en twee spelers van Heijen JO7-1.


Gassel VR2 boekt ruime inhaaloverwinning op Nooit Gedacht VR4
  |  woensdag 06 november 2019  |

Gassel VR2 moest afgelopen dinsdagavond in Geffen aantreden voor het inhaaluitduel tegen Nooit Gedacht VR4. De Gasselse vrouwen begonnn ijzersterk en binnen tien minuten stond er een 0-1 voorsprong op het scorebord dankzij een treffer van Anouk van Thiel. De bezoeksters bleven domineren en dit leidde rond de twintigste minuut tot een tweede doelpunt. Nena Wolfs liet de keepster volstrekt kansloos met een prachtige uithaal vanaf ruim zestien meter vanaf het doel. Vervolgens kwamen er diverse kansen voor Gassel VR2 om de marge te vergroten, maar het vizier stond niet in de scherpste stand. In de laatste tien minuten van de eerste helft kon dan toch wel de 0-3 worden gevierd. Doelpuntenmaakster was Janneke Raemakers. Kort daarop zorgde zij ook voor de 0-4 na wederom een goed uitgespeelde Gassel aanval. Aan de andere kant kwam de thuisploeg tot nul kansen en dus ging het vrouwenelftal van VV Gassel met een comfortabele voorsprong op zak de rust in. Mede door tal van wisselingen liep het in de tweede helft aanvankelijk wat stroever bij Gassel VR2. Ook bij de scheidsechter was er blijkbaar wat zand in de motor gekomen, want hij grossierde na rust in foute beslissingen. Trainer Ronny van Gemert, die voor rust al gewaarschuwd was met een uitsluiting, kon weinig anders dan zijn ploeg de opdracht geven om de wedstrijd maar gewoon rustig uit te voetballen. De speelsters van Gassel VR2 maakten de resterende speeltijd uiteindelijk rustig vol. Sanne Daemen zorgde nog voor de kers op de taart door met een prachtig schot de eindstand te bepalen op 0-5.


Eerste oefenwedstrijden tijdens winterstop zijn inmiddels bekend
  |  dinsdag 05 november 2019  |

Hoewel er tot aan de winterstop nog wel de nodige wedstrijdrondes op het programma staan, zijn inmiddels de eerste oefenduels voor tijdens de winterbreak vastgelegd. Zo zal Gassel 1 op zondag 12 januari 2020 in Middelaar een oefenwedstrijd gaan spelen tegen Astrantia 1. Een week later, dus op zondag 19 januari 2020, reizen Gassel 1 en Gassel 2 af naar Escharen voor een oefenduel tegen respectievelijk Estria 1 en Estria 2. Bij alledrie de duels gaat de bal vanaf 12:00 uur aan het rollen.


Gassel JO13-1 pakt volle buit dankzij inhaalthuiswinst op buren
  |  maandag 04 november 2019  |

Voor Gassel JO13-1 stond deze maandagavond de inhaalthuiswedstrijd tegen SJO Vianen Vooruit/HBV JO13-1 op het programma. In een spannende wedstrijd waren het uiteindelijk de Gasselnaren die aan het langste eind trokken en dankzij een 3-2 zege bleven de drie punten in Gassel. Na een 0-1 achterstand scoorde Lotte Tonies de gelijkmaker. In de tweede helft namen de bezoekers een 1-2 voorsprong waarna Jelle van Deventer de stand weer in evenwicht bracht. Vlak voor tijd was het Tygo van Deventer die de winnende derde treffer scoorde.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Tweetal wijzigingen in wedstrijdprogramma van komende zondag
  |  maandag 04 november 2019  |

In het wedstrijdprogramma van komende zondag zijn inmiddels een tweetal wijzigingen doorgevoerd. Zo is de thuiswedstrijd van Gassel 4 tegen SIOL 3 uitgesteld vanwege een opgenomen baaldag door de Gasselse formatie. De nieuwe speeldatum is nog niet bekend. Verder is de aanvangstijd van het thuisduel van Gassel 2 tegen Achilles Reek 3 vervroegd. Op verzoek van de bezoekers zal er namelijk al om 11:00 uur worden afgetrapt in plaats van om 13:00 uur.


Thuisverlies voor Gassel 1, derde overwinning op rij van Gassel 3
  |  zondag 03 november 2019  |

Vanwege de vrije zondag van Gassel 2 en de uitgestelde uitwedstrijd van Gassel VR2 zouden op deze zondag vier seniorenteams van VV Gassel in actie komen. Uiteindelijk werden het er maar drie. Het uitduel van Gassel VR1 tegen Gemert VR1 werd namelijk op het laatste moment alsnog afgelast. De thuisclub kon geen scheidsrechter vinden en dus moesten de speelsters en technische staf van de Gasselse formatie zonder gespeeld te hebben weer terug naar Gassel. Het Vlaggeschip van VV Gassel heeft de goede wedstrijd van vorige week vandaag geen passend vervolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen Achilles Reek 1 gingen de bezoekers er met de drie punten vandoor. Al vrij snel in de wedstrijd stond de eindstand op het scorebord, na twee vergelijkbare snelle Reekse aanvallen stond Gassel 1 nog voordat de eerste helft halverwege was op een 0-2 achterstand. De thuisploeg kreeg maar moeilijk grip op de wedstrijd en de Reekse ploeg voetbalde makkelijker. Een inzet van Guido Sprengers werd goed gekeerd door de Reekse doelman, maar tot veel meer gevaar kwam Gassel 1 niet. Ook in de tweede helft lukte het de Gasselse formatie niet om dreigend te worden. Het dichtste bij was Niels Paters nog met een afstandschot, maar grote uitgespeelde kansen kon Gassel 1 niet creëren waardoor de Gasselse teller op nul bleef steken. Volgende week nieuwe kansen voor de oranjehemden. Gassel 3 kende wel een succesvolle speeldag. De thuiswedstrijd tegen SV DWSH '18 4 leverde namelijk drie punten dankzij een 3-2 overwinning. Voetballend was de Gasselse formatie de betere ploeg. De bezoekers zakten in en probeerden via counters gevaarlijk te worden wat in de eerste helft helemaal niet lukte want doelman Jasper Eleuwarin had geen bal op goal gehad. De Gasselnaren waren zelf onnauwkeurig in de afronding of met geven van de voorzet. Zo ging een kopbal van Bart Loeffen tegen een tegenstander aan en daardoor net niet in het doel. Voorzetten van Sjoerd Driessen bereikten Bart Loeffen of Tom van Raaij net niet. De 0-0 ruststand was dan ook niet verrassend. In de tweede helft was het SV DWSH '18 4 dat de score wist te openen via een counter na Gassels balverlies. Vervolgens kreeg Gassel 3 voetballend weer de overhand, maar werd het steeds moeilijker door de vijandelijke defensie heen te breken. Via een corner van Tom van Raaij werd de inzet van William de Kleijn nog van lijn gehaald. Even daarna was het wel raak, door een mooie voorzet van William de Kleijn kon Dirk Verbruggen inkoppen. Vervolgens werd het rommelig. Een diepe bal van Silvo Lemmers werd door de bezoekers zelf verlengd waarna deze voor de voeten viel van Sjoerd Driessen. Die kon alleen op de keeper af en op beheerste wijze scoorde bij de 2-1. Wat later in de wedstrijd scoorde Dirk Verbruggen vanuit randje buitenspel zijn tweede treffer. In de laatste minuut wist SV DWSH '18 4 er met een schot vanaf de rand zestien nog 3-2 van te maken. Gassel 4 mocht vandaag eveneens aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Tegenstander was het tweede elftal van Astrantia uit Middelaar. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarin de Gasselnaren een prima inzet op de mat legden. Na een minuut of twintig spelen was het Rik van Uhm die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette met een rake kopbal. Nog voor het einde van de eerste helft had Astrantia 2 de stand weer in evenwicht gebracht. Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer en waren beide ploegen dichtbij een tweede treffer. De twee doelmannen weigerden echter om voor de tweede keer de bal uit het net te halen. De 1-1 tussenstand leek de terechte eindstand te gaan worden, maar vlak voor tijd moest Gassel 4 toch nog een tweede tegendoelpunt incasseren en dus leed de ploeg uiteindelijk nog een hele zure nipte 2-1 nederlaag.


Zesde zege op rij van JO11-1, ook prima uitwinst JO13-1 en JO8-1
  |  zaterdag 02 november 2019  |

Hoewel sprake was van een compleet programma voor de jeugdteams van VV Gassel hadden de velden op sportpark "de Oude Kamp" vandaag een rustig dagje. De zes teams speelden namelijk allemaal op vreemde bodem. Uiteindelijk werden er drie prima uitzeges geboekt en gingen er dus negen punten in de tas mee naar huis. Gassel JO15-1 ging op bezoek bij Juliana Mill JO15-3. De Gasselse formatie begon het duel wat afwachtend, maar gaandeweg hadden de bezoekers zich terug in de wedstrijd geknokt door zelf een aantal goede kansen te creeëren. Helaas ontbrak hierbij in de afronding het nodige geluk. Wanneer de kansen zelf niet worden afgemaakt, valt de bal er altijd aan de andere kant wel in, zo bleek helaas ook weer vandaag. Na het missen van de bal in de defensie kon een speler van Juliana Mill JO15-3 zo doorlopen naar de keeper en deze rustig in het hoekje schuiven. Uit het niets kreeg Gassel JO15-1 twee gele kaarten te incasseren. Hierdoor viel er in de eerste helft uiteindelijk nog een geluksgoaltje voor de thuisploeg na het niet goed uitverdedigen in een klutssituatie. Na een speech van de technische staf in de rust begon Gassel JO15-1 zelfs met negen spelers goed aan de tweede helft. Uiteindelijk na nog een aantal grote kansen te hebben gehad, bleef het in de afronding niet goed gaan. De Gasselnaren vergaten zichzelf te belonen en misten ook het geluk in deze wedstrijd waardoor dus uiteindelijk met 2-0 werd verloren. Gassel JO13-1 wist deze wedstrijdronde wel de volle buit te pakken. In Oploo was ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys JO13-2 de tegenstander. Ondanks een snelle 1-0 achterstand wist de Gasselse formatie met goed veldspel een prima 1-5 overwinning te behalen. Topscoorder aan de zijde van de bezoekers was Tygo van Deventer met vier doelpunten. De andere Gasselse treffer kwam van de voet van Jayden Hoekstra.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO11-1 heeft de zegereeks in de najaarscompetitie 2019 verder voortgezet. Na vijf eerdere overwinningen was het vandaaag V.V. Achates JO11-2 dat met 2-6 werd verslagen. Al in de tweede minuut was de 0-1 een feit. Na een voorzet van Eus Arts werd de bal door de Ottersumse keepster in de eigen goal getikt. Amper twee minuten later stond het al weer gelijk. Keepster Maud Josemanders was kansloos bij een hoog schot in de verre hoek. De bezoekers waren deze tegenslag snel te boven en de jacht op een nieuw voorsprong werd ingezet. Die liet niet lang op zich wachten. Sven Willems stuurde Eus Arts de diepte in en alleen voor de keepster bleef hij koeltjes en met een laag strak schot zorgde hij voor de 1-2. Gassel JO11-1 ging goed door en amper vijf minuten later kon er opnieuw een doelpunt worden gevierd. Sven Willems schoot raak na een half afgeslagen corner van Binck van Roosmalen. Ook na de time-out halverwege de eerste helft bleef de Gasselse formatie de betere ploeg. Dit leidde ook tot een grotere voorsprong. Sven Willems veroverde de bal en bracht Binck van Roosmalen in stelling. Die wist daar wel raad en met een droge knal maakte hij er 1-4 van. Op slag van rust deed de Ottersumse formatie wat terug via een rechtstreeks binnen geschoten corner. In de tweede helft ging het spel wat meer op en neer, maar de beste kansen waren voor Gassel JO11-1. Jill Driesten had de 1-5 op haar schoen, maar stuitte op de keeper. Even later had Eus Arts wel succes. Na een tegenstander te hebben uitgespeeld scoorde hij met een schot in de verre hoek. Aan het begin van het laatste kwart liet de thuisploeg een grote kans onbenut en kort daarop voorkwam keepster Maud Josemanders met een uitstekende redding bij een hoog schot dat het toch nog spannend zou gaan worden. Een minuut of vijf voor tijd stelde Bram Jaspers de Gasselse overwinning veilig door na een prima actie en flinke pegel de 2-6 aan te tekenen. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord en dus staat de JO11-1 nu op 18 punten uit 6 duels. Ook Gassel JO9-1 moest vandaag aantreden in het Limburgse land. In Bergen werd namelijk gespeeld tegen Montagnards JO9-1. Ondanks een prima begin moesten de Gasselnaren de drie punten helaas achterlaten vanwege een 8-6 nederlaag. Toch biedt de sterke comeback in de tweede helft perspectief voor de komende wedstrijden.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Voor Gassel JO8-1 stond deze zaterdag de laatste wedstrijd in de 2e klasse 102 op het programma. De Gasselnaren sloten in stijl af want in Boxmeer werd overtuigend met 4-12 gewonnen van Olympia '18 JO8-1. Al bij de rust stond er een 3-6 voorsprong op het scorebord dankzij drie treffers van Diede van de Wiel, twee van Mathijs Hendriks en eentje van Boaz Janssen. In de tweede helft draaide de Gasselse doelpuntenmachine rustig door en werden dus opnieuw de dubbele cijfers gehaald. Boaz Janssen was met zijn drie goals het meest doeltreffend na de rust. Sam Loeffen, Mick Pennings en Mathijs Hendriks lieten de Boxmeerse goalie elk eenmaal kansloos. Zoals ook al vermeld in het nieuwsbericht hieronder gaat Gassel JO8-1 vanaf volgende week spelen in de 1e klasse 1. De JO7-1 van VV Gassel ging op bezoek bij DSV JO7-1/JO7-2. In Sint-Anthonis kregen Noor Boeijen, Noa van Dinther, Kaydee Hoekstra en Veerle Josemanders te maken met sterke tegenstanders. Ook qua geluk zat het de thuisploegen duidelijk meer mee. Uiteindelijk wist Kaydee Hoekstra twee keer te scoren. Dit was niet genoeg voor de overwinning want DSV JO7-1/JO7-2 kwam tot acht treffers. Tijdens de wedstrijd was er nog een flinke bui, maar dit deerde de Gasselse meiden niet. Al met al een leerzame ochtend met veel plezier.


Gassel JO8-1 door de KNVB overgeplaatst naar een hogere klasse
  |  vrijdag 01 november 2019  |

Gassel JO8-1 speelt vanaf zaterdag 09 november 2019 in een hogere klasse van de najaarscompetitie 2019. De KNVB in het district Zuid II heeft namelijk het verzoek van VV Gassel voor overplaatsing gehonoreerd. Dat de Gasselnaren graag in een hogere klasse wilden spelen, kwam uiteraard niet als een verrassing want in de tot dusver gespeelde duels in de najaarsreeks ging het voor Gassel JO8-1 wat te gemakkelijk. De Gasselse formatie is daarom overgeplaatst van de 2e klasse 102 naar de 1e klasse 1. Komende zaterdag speelt Gassel JO8-1 nog een uitduel tegen Olympia '18 JO8-1 als afsluiter van de oude klasse. Vanaf 09 november 2019 wachten dan nog vijf wedstrijden tegen nieuwe en dus lastigere tegenstanders. Achtereenvolgens moet worden gespeeld tegen Berghem Sport JO8-2 (thuis), Nulandia JO8-1 (thuis), Schijndel/DE WIT JO8-1 (thuis), ST Estria/GVV/SCV JO8-1 (thuis) en Rhode/Van Stiphout Bouw JO8-2. Op de programmapagina en standenpagina van Gassel JO8-1 staan inmiddels het nieuwe wedstrijdschema en de nieuwe klasse-indeling.


Donderdag 21 november 2019 Algemene Ledenvergadering 2019
  |  vrijdag 01 november 2019  |

Op donderdag 21 november 2019 houdt de VV Gassel weer haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Plaats van handeling is zoals gebruikelijk de kantine van de Gasselse voetbalvereniging op sportpark "de Oude Kamp" te Gassel. De vergadering zal om 21:00 uur beginnen. Via Sportlink zullen de (ere)leden en de ouders van de jeugdleden hierover nog een email ontvangen. De trainingen zullen deze avond in overleg iets eerder stoppen om goed voorbereid aanwezig te kunnen zijn. Het verslag van de Algemene Ledenvergadering van vorig jaar ligt deze avond ter inzage, voor wie daar interesse in heeft om deze door te lezen. Gezien het belang van een Algemene Ledenvergadering rekent het bestuur van VV Gassel ook dit jaar weer op een grote opkomst.Naar het nieuwsarchief