NIEUWS

 | 

Actueel


Op deze pagina vindt u het allerlaatste nieuws en de heetste geruchten over de VV Gassel. Nieuwsberichten die ouder zijn dan twee maanden kunt u vinden in het archief.Klasse-indelingen voor Gassel 2, 3, 4 en VR1 inmiddels ook bekend
  |  vrijdag 13 juli 2018  |

Niet alleen Gassel 1 krijgt in de competitie 2018-2019 veel tegenstanders uit de regio, ook de lagere seniorenelftallen zullen volop derby's gaan spelen. Zo is Gassel 2 ingedeeld in de reserve 5e klasse 23 en treft daarin nagenoeg uitsluitend teams uit de regio Land van Cuijk - Boxmeer. Alleen SV Milsbeek 2 en V.V. Achates 3 uit Ottersum zijn wat verder weg gelegen. De Gasselnaren krijgen te maken met vijf dezelfde tegenstaners als afgelopen seizoen. Dit zijn Constantia 3 uit Wanroij, DSV 3 uit Sint-Anthonis, Hapse Boys 4, HBV 2 uit Beers en JVC Cuijk 2. Nieuwe opponenten naast de hiervoor al genoemde Milsbeekse en Ottersumse formatie zijn Excellent 2 uit Oploo, SIOl 2 uit Katwijk, Sambeek 2 en VCA 2 uit Sint-Agatha. Laatstgenoemde twee tegenstanders zaten vorig seizoen nog in de klasse van Gassel 3. Het derde elftal is terecht gekomen in de reserve 5e klasse 24. De Gasselnaren zouden diverse uitduels op de fiets kunnen gaan want er wachten onder andere duels tegen Estria 3 uit Escharen, GVV '57 2 uit Grave, HBV 3 uit Beers, Vianen Vooruit 3 en Juliana Mill 3. Echter ook bijna alle andere tegenstanders liggen niet echt ver weg. In de betreffende klasse zitten namelijk ook DSV 4, JVC Cuijk 3, SES 4 uit Langenboom, SIOL 3 en VCA 3. Alleen V.V. Achates 4 ligt aan de andere kant van de Maas. Gassel 4 speelt in de competitie 2018-2019 de meeste gemeentelijke derby's want ook Estria 6, GVV '57 4 en SCV '58 4 uit Velp maken deel uit van de reserve 6e klasse 29. Verder heeft het vierde elftal de primeur om als eerste seniorenteam een competitiewedstrijd te moeten gaan spelen tegen een team van SV DWSH '18, de fusieclub die is ontstaan uit SC st Hubert en De Willy's uit Wilbertoord. De andere tegenstanders zijn DAW Schaijk 9, Festilent 4 uit Zeeland, Juliana Mill 4, SIOL 5, UDI '19/CSU 12 uit Uden, Vianen Vooruit 5 en De Zwaluw 3 uit Oeffelt. Het vrouwenelftal van de VV Gassel is net als vorig seizoen ingedeeld in de 4e klasse 4. Toch zullen de Gasselse vrouwen bijna allemaal andere tegenstanders krijgen. Werd er in de vorige competitie voornamelijk "richting Oss" gespeeld, dit keer gaat het voornamelijk "richting Limburg". Alleen SES vrouwen 1 en UDI '19/CSU vrouwen 2 zijn oude bekenden. De nieuwe tegenstanders zijn Boekel Sport vrouwen 1, Gemert vrouwen 1, HBV vrouwen 1, JVC Cuijk vrouwen 1, Olympia '18 vrouwen 1 uit Boxmeer, SV Venray vrouwen 3, Vitesse '08 vrouwen 1 uit Gennep en Volharding vrouwen 1 uit Vierlingsbeek. Vooralsnog bestaat de klasse uit elf in plaats van de gebruikelijk twaalf teams. Mocht dit zo blijven dan heeft Gassel vrouwen 1 dus twee speeldagen vrijaf. De complete klasse-indelingen met de voorkeursaanvangstijden zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elftal. De competitie-indelingen van de jeugdteams van VV Gassel zzullen in de loop van dit weekend op de site worden geplaatst.


Zeer fraaie regionale, maar loodzware klasse-indeling voor Gassel 1
  |  vrijdag 13 juli 2018  |

Deze vrijdag zijn door de KNVB in het district Zuid II de klasse-indelingen bekend gemaakt voor de competitie 2018-2019. Dit geldt voor zowel de categorie A (Gassel 1) als de categorie (alle andere jeugd- en seniorenteams van VV Gassel). Na het alsnog onverwachts promoveren van Gassel 1 werd door spelers, technische staf en supporters reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe indeling. Uiteindelijk is er sprake van een zeer fraaie, maar loodzware competitie-indeling. Ook de penningmeester zal zeer tevreden zijn, want er zullen veel derby's gespeeld moeten worden. Gassel 1 is namelijk ingedeeld in de 4e klasse H en daarin treft het Achilles Reek 1, V.V. Achates 1 (Ottersum) DSV 1 (Sint-Anthonis), Estria 1 (Escharen), Festilent 1 (Zeeland), HBV 1 (Beers), Hapse Boys 1 (Haps), Juliana Mill 1, SV Milsbeek 1, SES 1 (Langenboom), SIOL 1 (Katwijk), Toxandria 1 (Rijkevoort) en FC Uden 1. Van deze dertien tegenstanders zijn er dus twee (Estria 1 en Toxandria 1) die net als Gassel 1 zijn gepromoveerd van de 5e klasse naar de 4e klasse. Verder is Hapse Boys 1 een degradant uit de 3e klasse. De andere tien opponenten waren vorig seizoen ook al vierdeklasser. Tegen wie de Gasselnaren debuteren in de 4e klasse is op dit moment nog niet bekend want het wedstrijdschema wordt pas op 17 augustus 2018 door de KNVB gepubliceerd. De competitie-indelingen van alle andere teams van VV Gassel zijn dus ook bekend en deze zullen in de loop van dit weekend op de site worden geplaatst.


KPG voor het tweede jaar op rij de winnaar van het GOK-toernooi
  |  zaterdag 30 juni 2018  |

Deze zaterdag organiseerde VV Gassel al weer de 9e keer in de roemrijke clubhistorie het Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Ook dit jaar waren de weergoden de organistie weer zeer goed gezind want gedurende het gehele toernooi was sprake van een fel schijnende zon en een strak blauwe lucht. Een recordaantal van 21 teams begon vanaf 14:00 uur op vier velden aan de poulewedstrijden. Voor de teams Bianen (5e poule A), Gassel 3 (5e poule B), FC Wijnlangsdelijn (5e poule C), Gasselona (5e poule D) en FC Kansloos (6e poule D) zat het toernooi er na de poulefase op. De overige zestien teams plaatsten zich voor de achtste finales. In deze achtste finale won FC Raddraaiers (1e poule A) overtuigend met 7-1 van De Bekrompen Boeren (4e poule C). Ook FC Zetten (4e poule D) had gezien de 7-0 eindstand weinig moeite met Jong de Graafschap (1e poule B). Verder wonnen KPG (1e poule D) en Kampong (3e poule A) met duidelijke cijfers van respectievelijk Nog 8 seconden (4e poule B) en FC Langel (2e poule C). De andere vier achtste finales eindigden in een gelijke stand waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Uiteindelijk wonnen Doetinchem de groetjes (2e poule A), FC Letemahulu (2e poule B), Schulti Staffel (2e poule D) en Half zat is weggegooid geld (1e poule C) via penalties van respectievelijk Anno Accountants (3e poule C), VV Camping Josemanders (3e poule D), Drukwerk4you (3e poule B) en Gassel 5 (4e poule A). In de kwartfinale was de grootste zege voor FC Raddraaiers want zij versloegen FC Letemahulu met 6-3. Op de andere drie velden was het verschil telkens slechts één goal. Zo klopte Doetinchem de groetjes FC Zetten met 3-2 en zegevierde KPG met 2-1 tegen Kampong. Het laatste ticket voor de halve finale ging naar Schulti Staffel dankzij een 1-0 zege op Half zat is weggegooid geld. Na een korte pauze werd begonnen aan de halve finales met daarin dus nog twee Gasselse teams, te weten KPG en Doetinchem de groetjes. Laatstgenoemd team bleek op veld 1 echter niet opgewassen tegen FC Raddraaiers. Het treffen einigde in 4-2. Op het andere veld wist KPG wel de finale te bereiken. Schulti Staffel werd met 3-1 aan de kant gezet. In de strafschoppenserie om het brons tussen Doetinchem de groetjes en Schulti Staffel stond het na 2 x 5 strafschoppen 3-3 en dus ging men nog even door. Na twee rake zesde pingels schoot Anne Kerkhof de bal op fraaie wijze strak in de kruising. De dame van Schulti Staffel wist doelman Rik van der Loop niet te kloppen en dus legde Doetinchem de groetjes beslag op de derde plaats.

KPG winnaar GOK-toernooi editie 2018

In de finale kwam KPG al heel snel op een 1-0 voorsprong. Vervolgens waren er enkele prima kansen voor FC Raddraaiers, maar doelman Jesse van Spijk wist met enkele prima reddingen de gelijkmaker voorkomen. Nog voor het einde van rustsignaal had Dirk Verbruggen de marge vergroot tot twee. In de tweede helft waren er kanden voor beide ploegen. Gescoord werd er echter alleen nog één keer door KPG en dankzij de 3-0 zege werden zij dus winnaar van de 9e editie van het GOK-toernooi van VV Gassel. De sportiviteitsprijs ging dit jaar naar FC Wijnlangsdelijn. Na de prijsuitreiking begon de afterparty waardoor het nog lang erg gezellig bleef in de kantine. De organisatie (Sjors Cuppen, Niels Driessen, Frank ten Haaf, Thijs van Haren, Hans van Houtum, Tom van Raaij en Martijn Sprengers) kan ook dit jaar weer terugkijken op een geslaagd evenement!


Seizoen 2017-2018 voor jeugd afgesloten met Jeugdtalentendag
  |  zaterdag 30 juni 2018  |

Deze zaterdag hield VV Gassel weer de jaarlijkse Jeugdtalentendag. Op een zeer zonnig sportpark "de Oude Kamp" in Gassel kwamen een groot aantal jeugdspelers van Gassel Mini F tot en met Gassel JO13-1 in actie op de zes bekende onderdelen. bij het hooghouden ging het om de baltechniek en ook bij de behendigheidsrace kwam een goed balgevoel zeer van pas. Uiteraard stond het ingooien en schottechniek ook weer op het programma. Bij het onderdeel schottechniek moesten zoveel mogelijk punten gescoord worden door vijf keer de bal in een bepaald doelvak te schieten. De 60 meter sprint en vooral de 400 meter loop waren dit keer door het warme weer extra zwaar. Tussen de onderdelen door was er volop water, ranje en stukken fruit. Nadat alle groepen alle onderdelen hadden afgewerkt werden er wedstrijdjes gespeeld tegen de ouders. Op allevier de veldjes deden de jeugdspelers erg hun best om de ouders op een nederlaag te trakteren. Die wisten op routine echter aardig tegenstand te bieden. Na het laatste fluitsignaal werd er volop verkoeling gezocht in het zwembad dat door de organisatie van het GOK-toernooi alvast was opgezet. Tegen de klok van 13:00 uur was het tijd voor de prijsuitreiking. Nadat alle scores van de verschillende onderdelen bij elkaar waren geteld, bleek Eus Arts van Gassel JO9-1 op een derde plaats te zijn geëindigd. De beker die hoorde bij de tweede prijs werd gewonnen door Tygo van Deventer van Gassel JO11-1. Vervolgens was het Jesse van Dinther Gassel JO7-1 die er met de titel talent van het jaar 2018 vandoor ging.

De nummers 1, 2 en 3 bij talent van het jaar 2018

Na de prijsuitreiking was er voor alle deelnemende jeugdspelers nog een mooie herinneringsmedaille en een lekker verkoelend ijsjs. Al met al kan de organisatie terugkijken op weer een zeer geslaagde editie van de Jeugdtalentendag!
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Komende zaterdag weer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap
  |  woensdag 27 juni 2018  |

Op zaterdag 30 juni 2018 organiseert VV Gassel alweer voor de negende keer het jaarlijkse Gassels Open Kampioenschap, ook wel bekend als het GOK-toernooi. Tijdens deze editie zullen maar liefst 21 teams met elkaar de strijd aangaan om de felbegeerde wisselbeker. Naast bekende teams als KPG, Camping Josemanders en Gassel 3, behoren dit keer bijvoorbeeld ook FC Raddraaiers, FC Wijnlangsdelijn, FC Kansloos en Gasselona tot het deelnemersveld. De eerste poulewedstrijden zijn om 14:00 uur. Alle teams worden verzocht om tijdig voor hun eerste wedstrijd op het Gasselse sportpark "de Oude Kamp" aanwezig te zijn. Als alles volgens schema verloopt zal de grote finale om 20:00 uur aanvangen. De prijsuitreiking zal omstreeks 21:15 uur zijn, waarna vanaf 21:30 uur de afterparty begint in de kantine. Kortom het zal komende zaterdag ongetwijfeld weer een gezellige boel worden. Kom dus komende zaterdag naar de thuishaven van VV Gassel voor een gezellige middag en avond. Klik
hier
 voor het speelschema van het GOK-toernooi. Tot slot nog wat aanvullende informatie van de organisatie; pinnen is niet mogelijk in de kantine dus zorg voor contant geld en de keuken zal vanaf 15:00 uur geopend zijn.


Zaterdag a.s. Jeugdtalentendag als afsluiting van seizoen 2017-2018
  |  woensdag 27 juni 2018  |

Net als vorig jaar zal voorafgaand aan het GOK-toernooi weer de Jeugdtalentendag worden gehouden. De jeugdspelers van Gassel Mini F tot en met Gassel JO13-1 komen dan in actie op zes verschillende onderdelen, te weten 60 meter sprint, 400 meter loop, bal hooghouden, ingooien, schottechniek en behendigheidsrace. Rond 11:30 uur zullen de jeugdspelers een wedstrijdje gaan spelen tegen hun ouders. De afsluitende prijsuitreiking begint om 12:45 uur. Uiteraard zijn ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's allemaal van harte welkom om de jeugdspelers aan te moedigen. Vanaf 10:00 uur staat de gratis koffie klaar!


Loting poule-indeling voor 9e editie van GOK-toernooi live te volgen
  |  woensdag 20 juni 2018  |

Op zaterdag 30 juni 2018 vindt op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel al weer de 9e editie van het jaarlijks GOK-toernooi plaats. De deadline voor het inschrijven van teams voor dit toernooi is inmiddels verstreken, dus kan de organisatie zich nu gaan bezig houden met de poule-indeling. Net als in voorgaande jaren zal er ook dit keer weer worden geloot welk team in welke poule terechtkomt. Nieuw dit jaar is dat deze loting live te volgen zal zijn via de speciale Facebookpagina van dit evenement. De loting begint donderdagavond 21 juni 2018 omstreeks 22:00 uur. Of er net als bij de lotingen voor de EK's, WK's en Europese bekertoernooien ook speciale gasten / oud-topvoetballers assisteren bij de loting is niet bekend gemaakt door de organisatie.


Gassel 1 via omweg uiteindelijk toch gepromoveerd naar 4e klasse!
  |  donderdag 14 juni 2018  |

Vandaag is bekend geworden dat Gassel 1 voor het eerst in de historie toch is gepromoveerd naar de 4e klasse! Deze zeer onverwachte wending in het nacompetitie avontuur is het gevolg van het wegvallen van Jong De Graafschap uit de landelijke voetbalpiramide. Omdat dit team weer gaat spelen in de beloftencompetitie kwam er in elke klasse vanaf de hoofdklasse één plaats vrij en uiteindelijk dus ook in de 4e klasse van Zuid II. Vervolgens is door de KNVB gekeken naar de beste verliezende finalist van de nacompetitie. Bepalend hierbij was de stand na negentig minuten. Gassel 1 kwam dus via 3-5 zege en 1-3 thuisnederlaag uit op een resultaat van 6-6. Omdat er meer teams waren die op een gelijk resultaat uitkwamen was vervolgens het aantal gescoorde doelpunten bepalend. Gassel 1 bleek hierin de hoogste score te hebben en dus kreeg het bestuur een bericht van de KNVB in district Zuid II dat Gassel 1 vanaf 2018-2019 alsnog in de 4e klasse mag uitkomen!

Gassel 1 alsnog promotie naar 4e klasse!

Dit heuglijke nieuws liet het bestuur uiteraard niet zomaar voorbij gaan. Dus werden de spelers en technische staf 's avonds in de kantine kort toegesproken door voorzitter Eric van Boekel en kreeg aanvoerder Guido Sprengers een waardebon overhandigd. Vervolgens werden de speciale promotieshirtjes aangedaan en werd er geposeerd door de aanwezige fotograaf. Vervolgens werd er nog klein feestje gevierd!
(klik hier voor een fotoreportage.)


Gassel 1 seconden verwijderd van promotie, maar helaas weer net niet
  |  zondag 10 juni 2018  |

Zondag 10 juni 2018 is uiteindelijk niet de historische dag geworden waarop was gehoopt door iedereen die VV Gassel een warm toedraagt. Bij de wat oudere supporters zullen de gedachten zeker even terug zijn gegaan naar het einde van het seizoen 1982-1983. Ook toen was Gassel 1 namelijk luttele seconden verwijderd van promotie naar de 4e klasse, maar gooide een tegentreffer ook alsnog roet in het eten. De Gasselse formatie begon duidelijk minder sterk aan de wedstrijd als in het uitduel. Het was allemaal wat te onrustig en de bal werd vaak te snel ingeleverd. Heijen 1 had tot aan de eerste drinkpauze dan ook meer balbezit, maar behoudens enkele corners en vrije trappen leverde dit echt uitgespeelde kansen op. De eerste grote kans was na ruim 25 minuten voor Pieter van Bommel. Nadat hij zich door de Heijense defensie had geworsteld, schoot hij echter rakelings naast de verkeerde kan van de paal. Kort daarop wisten de bezoekers uit een counter wel de score te openen. Nog voordat Gassel 1 weer kon aftrappen was Hans van Houtum met rood van het veld gestuurd. Ondanks de numerieke minderheid slaagden de Gasselnaren erin om zonder verdere schade de rust te halen. Al heel snel in de tweede helft werd het 0-2. Vervolgens leek Gassel 1 te worden overlopen, maar de tien Gasselse spelers rechtten de rug en probeerden via snelle tegenstoten wat terug te doen. Roel Strik kreeg een prima schietkans na mistasten van de Heijense doelman, maar hij schoot naast. Niet veel later was het wel raak. Na een verre ingooi van Cas van Houtum kopte Pieter van Bommel de bal door, waarna Ramon van der Venne de bal binnen schoot. Met deze 1-2 tusssenstand was Gassel 1 de ploeg die promoveerde dus nam de druk van Heijen 1 daarna toe. De Gasselnaren vochten als leeuwen en wisten het meeste gevaar tijdig te keren. Een vrije kopkans werd niet benut door de bezoekers en met een prima ingreep voorkwam doelman Rik van der Loop de 1-3. Naarmate het eindsignaal naderde was het bij Heijen 1 ook steeds meer alles of niets zonder dat de 1-3 echt in de lucht hing. In de slotseconden van de blessuretijd ging het helaas toch nog mis. Na een corner viel de bal bij de tweede paal binnen waarna direct daarop het eindsignaal klonk. Er volgde dus twee keer vijftien minuten verlenging. De eerste helft daarvan wist Gassel 1 ongeschonden door te komen, maar in de tweede helft wist Heijen 1 op een 1-4 voorsprong te komen. Toen het kort daarop 1-5 werd was het definitief gedaan met de Gasselse kansen op promotie. Uiteindelijk werd het ook nog 1-6. Ondanks deze nederlaag kan Gassel 1 terugkijken op goed seizeoen, al overheerst nu uiteraard de teleurstelling. De blessuretijd van de reguliere speeltijd duurde helaas dus net zo'n tien seconden te lang. Gassel 2 sloot de competitie 2017-2018 vandaag af met een uitduel tegen JVC Cuijk 2. De Gasselnaren waren in de eerste helft de bovenliggende partij en dit leverde diverse kansen op de openingstreffer op. Een schot van Sjors Cuppen werd echter nog net door de doelman uit hoek getikt en inzetten van Dirk Vollenberg en Jochem Baltussen gingen net naast. Een minuut of tien voor rust kwam de Cuijkse formatie op een 1-0 voorsprong. Doelman Cas van Spijk was kansloos toen twee tegenstanders voor hem opdoken. In de slotminuut van de eerste helft kwam Gassel 2 op gelijke hoogte. Na goed druk zetten veroverde Jochem Baltussen de bal waarna hij beheerst raak schoot. Een laks Gassels begin van de tweede helft werd direct afgestraft door de thuisploeg en dus een 2-1 achterstand. Gassel 2 schakelde een tandje bij en zo'n kwartier later stond het 2-2. Luuk van der Loop kwam goed voor zijn man en stuurde Jochem Baltussen weg. Na zijn voorzet werd de Cuijkse doelman diverse keren onder vuur genomen. Aanvankelijk zonder resultaat, maar uiteindelijk wist Remco van der Heijden de bal laag binnen te schieten. Gassel 2 ging vervolgens vol voor de winst en na enkele tevergeefse pogingen werd het toch 2-3. Na goed opkomen gaf back Daan Arts de bal voor waarna deze via een Cuijkse verdediger voor de voeten belandde van Jochem Baltussen die het leren monster binnen gleed. In de resterende speeltijd werd niet meer gescoord en dus had Jochem Baltussen in zijn laatste wedstrijd de winnende goal weten te scoren! Gassel 3 moest in Sambeek aantreden tegen Sambeek 2. Het duel haalde het einde niet want in de 62e minuut besloot de scheidsrechter bij een 1-0 tussenstand de wedstrijd te staken. Het vierde elftal van de VV Gassel mocht de competitie afsluiten op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Tegenstander was SIOL 4 uit Katwijk. Na ruim een half uur spelen zorgde Niels Driessen met een verwoestende uithaal voor een 1-0 voorsprong. De assist kwam van Peter Goossens. Amper een minuut later stond het 2-0. Dit keer was Niels Driessen de aangever en rondde Peter Goossens het fraai af. De Gasselnaren slaagden er niet in om de 2-0 voorsprong vast te houden. De bezoekers uit Katwijk wisten in de tweede helft zowel de aansluitingstreffer als de gelijkmaker te scoren. Meer doelpunten bleven uit en door de 2-2 eindstand kregen beide ploegen dus nog één punt bijgeschreven. Gassel vrouwen 1 speelde afgelopen zondag al het laatste competitieduel 2017-2018. Wel waren de Gasselse vrouwen vandaag actief op een groot toernooi bij De Willy's in Wilbertoord. Na het doorkomen van de poule wist de ploeg van trainer Harm van Daal via de kwart- en halve finale door te stomen tot de finale. Deze eindigde in een gelijke stand en dus moesten er strafschoppen worden genomen. De vrouwen van HBV trokken hierin aan het langste eind en dus een eervolle tweede plaats voor Gassel vrouwen 1.


Deelname aan editie 2018 van GOK-toernooi is nog steeds mogelijk
  |  maandag 04 juni 2018  |

Zoals al eerder aangekondigd organiseert VV Gassel op zaterdag 30 juni 2018 weer het jaarlijkse GOK-toernooi. Meedoen aan alweer de negende editie van dit toernooi, en dus strijden om de wisselbeker, is nog steeds mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 25 per team. Klik hier voor het inschrijfformulier. Ingevulde formulieren kunnen t/m 15 juni 2018 worden ingeleverd bij Niels Driessen of Frank ten Haaf. Ook bij deze editie is het zo dat ieder team altijd tenminste één dame heeft opgesteld. Het toernooi begint om 14:00 uur. De prijsuitreiking zal zijn rond de klok van 21:00 uur waarna vanaf 21:30 uur de afterparty met DJ Gijs begint in de kantine. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de speciale Facebookpagina en op een speciale flyer.


Gassel 1 zet flinke stap richting historische promotie naar 4e klasse
  |  zondag 03 juni 2018  |

Op deze eerste zondag van juni 2018 moest Gassel 1 de eerste van de twee promotiewedstrijden tegen Heijen 1 afwerken. Een groot aantal Gasselse supporters was naar sportpark De Heikamp in Heijen afgereisd om de Gasselse formatie te steunen in de jacht op het ticket voor de vierde klasse. Zij kregen waar voor hun entreegeld want het werd een spectaculaire wedstrijd. Na wat aftasten in de eerste vijf minuten werden de Gasselnaren duidelijk wat sterker. Dit resulteerde in enkele kansen. Guido Sprengers kwam echter net te laat inglijden na een scherpe voorzet van Paul Cornelissen en in de 13e minuut had Joris van Raaij bijna succes met een pegel vanaf de rand zestien. Via de handen van de doelman belandde de bal uiteindelijk op de deklat. Vlak nadat Ramon van der Venne een rebound hoog over had geschoten was het wel raak. Na een vrije trap van Ramon van der Venne vanaf rechts werd een kopbal van Guido Sprengers nog wel gekeerd door de doelman, maar Roel Strik schoot de bal van dichtbij alsnog binnen. De Gasselnaren gingen goed door en in de 22e minuut was de 0-2 een feit. De op links diepgestuurde Cas van Houtum speelde Paul Cornelissen aan binnen de zestien. Die behield het overzicht en zette Ramon van der Venne met een korte breedtepass vrij voor de doelman. De Gasselse goaltjesdief bleef koel en schoot de 0-2 tegen de touwen. Direct hierna was er een drinkpauze. Toen het spel daarna weer werd hervat raakte Gassel 1 de grip op de wedstrijd steeds meer kwijt. Dit leidde niet alleen al vrij snel tot de aansluitingstreffer, maar via een vrije trap vanaf de achterlijn ook tot de gelijkmaker. De Gasselse formatie had het lastig in deze fase van de wedstrijd en in de 39e minuut wist Heijen 1 op een 3-2 voorsprong te komen.

Opkomst spelers bij Heijen 1 - Gassel 1

In de tweede helft ging het aanvankelijk gelijk op met weinig echte kansen voor een van de beide ploegen. Na een klein uur spelen voorkwam doelman Rik van der Loop met een prima redding een grotere achterstand en uit de daaropvolgende corner werd de bal door een Heijense speler tegen de lat gekopt. Drie minuten lag aan de andere kant de gelijkmaker achter de Heijense doelman. Na een voorzet van Guido Sprengers scoorde Cas van Houtum met een strakke kopbal. De Gasselnaren beseften dat er meer in zat en gingen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Ramon van der Venne was heel dichtbij de 3-4, maar hij krulde de bal buiten het bereik van de doelman tegen de buitenkant van de paal. Niet veel later kon de Gasselse aanhang wel een vierde treffer vieren. De Heijense doelman kon een inzet van de doorgebroken Paul Cornelissen niet klemvast krijgen waarna de meegelopen Ramon van der Venne de bal alsnog kon binnen schuiven. Vervolgens werd het even wat grimmiger binnen de lijnen, maar de prima leidende scheidsrechter had de zaak onder controle. In de laatste tien minuten kregen diverse Heijense spelers last van kramp, waardoor de fitter ogende Gasselnaren niet alleen vrij makkelijk de nipte voorsprong konden verdedigen maar met snelle uitvallen ook nog flink gevaarlijk worden. In de blessuretijd deelden de bezoekers nog een flinke mentale tik uit want na een snelle uitval scoorde Ramon van der Venne na uitstekend doorgaan ook nog de 3-5. Twee minuten later klonk het eindsignaal. Volgende week zondag is de terugwedstrijd op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Door deze 3-5 overwinning, is Gassel 1 bij een gelijkspel of zege sowieso verzekerd van promotie naar de 4e klasse. Ook bij een nederlaag met één doelpunt verschil schrijft de Gasselse formatie historie. Bij een nederlaag met twee goals verschil wordt het 2 x 15 minuten verlenging en eventueel nog penaltyschieten. Bij een nederlaag met drie goals verschil blijft Gassel 1 vijfdeklasser.
(klik hier voor een fotoreportage van deze wedstrijd.)
 De overige seniorenteams kwamen deze zondag in actie voor een inhaalwedstrijd. Gassel 2 kreeg bezoek van Hapse Boys 4. Het thuisduel stond tevens in het teken van het afscheid van Ryan Siroen en Jochem Baltussen die beide gaan stoppen. Aanvankelijk ging het mooi gelijk op. In de dertiende minuut probeerde Kevin Siroen het met een schot van afstand vanuit de tweede lijn. Vervolgens vloog een inzet van Youri Arts net over en werd een schot van Steef Vollenberg op aangeven van Jochem Baltussen gesmoord. Na een klein half uur spelen kwam een uit buitenspelpositie gekomen Hapse speler alleen voor de Gasselse doelman die vervolgens kansloos was. Gassel 2 ging op zoek naar de gelijkmaker en Youri Arts was tot tweemaal toe dichtbij. Een schot vloog echter over en kort daarop tikte de doelman zijn inzet nog net uit de hoek. Aan de andere kant voorkwam Cas van Spijk met een prima ingreep een 0-2 achterstand. Een minuut of twintig voor tijd werd het wel 0-2. In de resterende speeltijd kwam geen verandering meer in deze score. Na de wedstrijd lieten de ploeggenoten van Ryan Siroen aan hem weten wat zijn nieuwe positie komend seizoen wordt (zie foto hieronder). Gassel 3 moest in Milsbeek aantreden tegen SV Milsbeek 2. De laatste wedstrijd van aanvoerder Sander Verhallen is geëindigd in een 3-3 gelijkspel. Van Gasselse zijde moesten weer alle zeilen bijgezet worden om elf man op de been te brengen. De wedstrijd ging gelijk op weinig kansen over en weer. Diep in eerste helft viel toch de 0-1. Rob ten Haaf veroverde de bal op twintig meter van de goal en na een één-tweetje met Bart Loeffen scoorde hij op beheerste wijze. De 0-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. De tweede helft was matig en tot tweemaal toe was sprake van weifelend optreden van de Gasselnaren. De Milsbeekse formatie maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde gelijkmaker. Gassel 3 toonde veerkracht en kwam vrijwel direct op 1-2 door prachtige corner van de Tom van Raaij alias de Tovenaar die in een keer in het doel viel. De voorsprong was echter van korte duur want door wederom een onoplettendheid werd het 2-2. Uit een laag genomen hoekschop werd het zelfs 3-2 voor SV Milsbeek 2. Toch kwamen de bezoekers nog op 3-3. Na een voorzet van Bart Loeffen was het William de Kleijn die raak kopte. Daarna werd vrijwel direct afgefloten en kreeg Sander Verhallen een mooi aandenken aan zijn tijd bij VV Gassel (zie foto hieronder).

Afscheid Ryan Siroen bij Gassel 2    Afscheid Sander Verhallen bij Gassel 3

Gassel 4 speelde vandaag met een erg minimale bezetting de uitwedstrijd tegen het Graafse GVV '57 4. Met versterkingen uit de JO17 en uit het Lampegat begon men aan de lastige partij tegen de gemeentegenoot. In eerste instantie ontstond een gelijkopgaande strijd die aan beide kanten dan ook kansen opleverde. Echter was het GVV '57 4 dat eerst het net vond na een diepe pass. Vrij snel daarna scoorde het Vierdt de gelijkmaker al, nadat Nick Nijsten met een stevige ingreep de assist leverde op Riny van der Venne. De spits rondde koelbloedig af, één op één met de twijfelende doelman. Met een 1-1 tussenstand werd de thee opgezocht. Na rust was er twintig minuten sprake van een slechte periode van de Gasselnaren, wat resulteerde in een 4-1 achterstand. De Gasselse borst ging vooruit en de kop ging omhoog, waardoor het vierde elftal tóch nog een keer scoorde. Riny van der Venne kopte een corner van Tom Broers prima binnen. Helaas viel er geen noemenswaardige kans meer te noteren hierna. Eindstand deze middag was dus 4-2 voor de Graafsche formatie. Onder de veelste koude douche werd vervolgens al wél gefantaseerd over een promotie van het Urst, wat de gemoederen toch behoorlijk heet deed oplopen. Het vrouwenelftal sloot de competitie 2017-2018 deze zondag af met een 4-2 thuisoverwinning op Avanti '31 vrouwen 1. Al vrij snel kon het scorebord op 1-0 worden gezet. Na een voorzet van Lieke van Thiel was het Anouk van Thiel die scoorde. Vervolgens wist Lieke van Thiel de marge te vergroten tot twee doelpunten. Daarna zakte de thuisploeg te veel in en kwamen de bezoeksters uit Schijndel steeds vaker dichtbij het Gasselse doel. Op vrij klungelige wijze stuiterde een inzet van Avanti '31 vrouwen 1 over een Gasselse voet heen tegen de touwen en dus een 2-1 tussenstand. Nog voor rust stond het 2-2 via een ongelukkig eigen doelpunt na een Schijndelse corner. In de tweede helft ging het vrij moeizaam voor Gassel vrouwen 1, maar zo'n kwartier voor tijd kwam de ploeg wel weer op voorsprong. Een voorzet van Lieke van Thiel bleek te lastig voor de keepster. Daarna bleef het erg spannend. Tot drie minuten voor tijd de beslissende vierde Gasselse treffer viel. Shalina Thoonen liep goed vrij en na een steekpass van Janneke Raemakers nam ze de bal aan en schoot ze deze vervolgens prima in de hoek tegen de touwen.


Gassel JO11-1 kampioen na spannende en doelpuntrijke uitwedstrijd
  |  zaterdag 02 juni 2018  |

Voor de jeugdteams van VV Gassel stond deze zaterdag al weer de laatste wedstrijd van de voorjaarsreeks 2018 op het programma. Zonder de andere teams tekort te willen doen, was het belangrijkste duel uiteraard de kampioenswedstrijd van Gassel JO11-1. De Gasselnaren moesten in Cuijk aantreden tegen JVC Cuijk JO11-3, de nummer twee van de ranglijst. Bij een zege of gelijkspel was de titel een feit, bij een nederlaag zouden de Cuijkenaren het kampioenschap pakken. Onder grote publieke belangstelling kende de Gasselse formatie niet zo'n goede start want al vrij snel stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Onder aanvoering van Tygo van Deventer kwamen de bezoekers daarna ijzersterk terug want nog het rustsignaal was de 2-0 achterstand omgezet in een 2-4 voorsprong dankzij drie goals van Tygo van Deventer en een van Tjeu Josemanders.

Gassel JO11-1 kampioen (foto 1)

In de tweede helft liep Gassel JO11-1 uit naar 2-6 en leek het duel gespeeld. De Cuijkse formatie wist echter terug te komen tot 5-6 en dus was de spanning weer helemaal terug. De Gasselnaren wisten de voorsprong daarna toch weer uit te breiden tot 5-8 waar de thuisploeg de eindstand bepaalde op 6-8. Hiermee was het kampioenschap voor Gassel JO11-1 een feit en dus kon er een feestje gevierd gaan worden.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 

Gassel JO11-1 kampioen (foto 2)

Gassel JO17-1 sloot de competitie af met een nederlaag. In Heijen werd het tegen de plaatselijke JO17-1 uiteindelijk 3-1. De Gasselnaren kwamen nog wel op een 0-1 voorsprong. Dylan Siroen stuurde Hans van Haren de diepte in en hij liet de doelman kansloos. Daarna waren er nog wel wat meer kansen, maar deze werden niet benut. Voor het einde van de eerste helft was de stand weer in evenwicht. Heijen JO17-1 profiteerde maximaal van niet goed genoeg verdedigen door de Gasselse laatste linie. In de tweede helft was Hans van Haren tot twee keer toe dichtbij een tweede treffer en dus een nieuwe Gasselse voorsprong, maar de bal ging niet tegen de touwen. Aan de andere kant was het wel raak. Eerst vloog in vrije trap het doel in en daarna scoorde Heijen JO17-1 ook nog de 3-1 na een matige uittrap. Ook Gassel JO13-1 moest op de slotdag de Maas over. In Ottersum was V.V. Achates JO13-1 de tegenstander. Het lukte de Gasselnaren niet om de competitie te eindigen met de derde overwinning op rij. De thuiploeg was met 5-2 net wat te sterk.
(Later meer over deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 mocht de laatste competitiewedstrijd afwerken voor eigen publiek. Dat werd getrakteerd op een flink aantal doelpunten want tegenstander Berghem Sport JO9-4 werd met 8-5 verslagen. Al in de tweede minuut opende Eus Arts na een solo de score. Amper twee minuten later lag de bal voor de tweede keer tegen de touwen. Na een breedtepass van Renske van Geffen knalde Eus Arts raak. Beide ploegen speelden vol op de aanval dus moest ook de Gasselse defensie en keeper Tijl Schippers flink aan de bak. In de 13e minuut zorgde Sven Willems na een één-tweetje met Binck van Roosmalen voor een 3-0 voorsprong. Kort daarop maakte Eus Arts er 4-0 van en leken de drie punten al bijna binnen handbereik. De bezoekers uit Berghem kwamen echter ijzersterk terug want via één treffer in de slotminuut van de eerste helft en drie in de eerste tien minuten van de tweede helft kwam de tussenstand op 4-4. Gassel JO9-1 wist verdere averij te voorkomen en kort nadat een vrije trap van Eus Arts tegen de lat was beland, kon de 5-4 wel worden gevierd. Na een verre trap van Eus Arts schoot Renske van Geffen de bal hard in de korte hoek binnen. Twee minuten later stond het 6-4. Opnieuw scoorde Renske van Geffen na een verre pass van Eus Arts. De thuisploeg ging goed door en na voorbereidend werk van Lotte Tonies scoorde Eus Arts de 7-4. Vlak voor tijd kon Nienke Willems alleen op de keeper af waarna ze er 8-4 van maakte. Dit leek de eindstand te gaan worden, maar in de allerlaatste seconde schoot een speler van Berghem Sport JO9-4 de bal nog tegen de touwen en dus een 8-5 zege voor Gassel JO9-1. Gassel JO7-1/JO7-2 sloot de voorjaarsreeks 2018 op eigen veld af tegen V.V. Achates JO7-1/JO7-2. Ook dit keer voerde het plezier weer de boventoon en werden er weer tal van fraaie treffer gescoord.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 


Gassel VR30+1 sluit eerste seizoen in 7x7-competitie af op 4e plaats
  |  zaterdag 02 juni 2018  |

Afgelopen vrijdagavond stond voor Gassel VR30+1 de afsluitende speelronde op het programma. Op het sportpark van V.V. Achates lukte de Gasselse vrouwen helaas niet om nog een overwinning te behalen. Er waren geen wisselspeelsters beschikbaar dus vooral conditioneel werd het een slijtageslag. Nadat het in de eerste twee duels van de avond niet was gelukt, wist het Gasselse vrouwenelftal in de derde laatste wedstrijd wel een eretreffer te scoren. Doelpuntenmaakster was gelegenheidsspeelsters Janneke Raemakers. Door deze resultaten is de ploeg geëindigd op de vierde plaats. Al met al kan Gassel VR30+1 terugkijken op een gezelllig eerste seizoen in de 7x7-competitie. Het plan is om volgend jaar opnieuw mee te doen. Met Puck van Iersel, Maartje van Raaij en Anneke Hendriks weer terug van zwangerschapsverlof zit de ploeg in elk geval wat ruimer in de speelsters.


Steun Gassel 1 komende zondag in de jacht op historische promotie!
  |  donderdag 31 mei 2018  |

Door de winst van de tweede periodetitel mag Gassel 1 opnieuw gaan proberen om geschiedenis te schrijven. Nog nooit eerder in de inmiddels bijna 72-jarige clubhistorie is het namelijk gelukt om te promoveren naar de 4e klasse. In het seizoen 1982-1983 lukte het via twee zinderende promotiewedstrijden tegen Berghem Sport 1 net niet. Beide duels eindigden in een gelijkspel waardoor toen de KNVB-reglementen in werking traden. Op grond van een beter doelsaldo in de competitie werd Berghem Sport alsnog promovendus. In het seizoen 1991-1992 lukte het de Gasselnaren wederom net niet. Bij een 1-0 voorsprong had Gassel 1 in de tiende minuut van de tweede helft alle pech van de wereld toen Jan Linstra tegen de lat kopte. Uiteindelijk won SIOL 1 met 1-3. Drie keer is scheepsrecht bleek helaas niet op te gaan voor het Vlaggeschip van de VV Gassel want ook in het seizoen 2008-2009 lukte het niet om te promoveren naar de 4e klasse. Na het behalen van de tweede periode dat seizoen volgde er een nacompetitie tegen Odiliapeel 1 en de tegenstander van komende zondag Heijen 1. Uit werd destijds met 2-1 van Odiliapeel 1 verloren en thuis werd met 3-0 van Heijen 1 gewonnen. Omdat Odiliapeel 1 ook in Heijen wist te winnen, trok zij hiermee aan het langste eind. Nu moet het dus maar eens een keer gaan gebeuren. In een uit- en thuiswedstrijd tegen Heijen 1, de nummer 13 van de 4e klasse G, moet de promotie worden binnen gehaald. Komende zondag is het eerste treffen op sportpark "de Heikamp" in Heijen. Beide ploegen hebben in het verleden diverse keren bij elkaar in de klasse gezeten en de in Gassel wel bekende Eus van Vijfeijken heeft bij beide clubs jarenlang in twee perioden het hoofdtrainerschap vervuld en met succes. Uiteraard kan Gassel 1 alle steun gebruiken bij dit belangrijke uitduel. Kom dus zondag 03 juni a.s. naar het Heijense sportpark om de Gasselse formatie te steunen in strijd richting de 4e klasse! De beslissing valt op zondag 10 juni 2018 in de terugwedstrijd. Plaats van handeling is dan sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Dus zet ook deze datum alvast in de agenda. Beide duels beginnen om 14:30 uur.


Eenvoudige overwinning vrouwenelftal VV Gassel in inhaalwedstrijd
  |  donderdag 31 mei 2018  |

Voor het vrouwenelftal van VV Gassel stond deze donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Prinses Irene vrouwen 2 op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bleek de Gasselse formatie duidelijk de betere ploeg. Op de 6-0 eindstand viel dan ook weinig tot niets af te dingen. Het was Janneke Raemakers die de score opende. Zo kon de bal binnen tikken nadat een schot van Lieke van Thiel maar half was weggewerkt door de Nistelrodese defensie. De Gasselse vrouwen waren duidelijk sterker en na een steekpass van Demi Verheugen maakte Lieke van Thiel er 2-0 van. Wat later in de eerste helft nam Lieke van Thiel ook de derde treffer voor haar rekening. Nog voor het rustsignaal kon Lieke van Thiel een glaszuivere hattrick laten noteren want na een voorzet van haar zus Anouk van Thiel kopte ze de 4-0 tegen de touwen. Aan de andere kant had gelegenheidskeepster Paulien Jans nog een zeer fraaie redding toen de snelle spits van Prinses Irene vrouwen 2 alleen op haar af kwam. Ook na rust had de thuisploeg duidelijk het initiatief en de wedstrijd in handen. Dit leverde diverse kansen op waarvan er uiteindelijk twee van werden benut. Anouk van Thiel scoorde na een solo en met opnieuw een rake kopbal uit een voorzet van Anouk van Thiel bepaalde Lieke van Thiel de eindstand op 6-0.


Gassel 1 gelijk tegen WHV 1, Heijen 1 tegenstander in promotieduels
  |  dinsdag 29 mei 2018  |

Vanavond stond het restant van de afgelopen zondag gestaakte thuiswedstrijd van Gassel 1 tegen WHV 1 op het programma. Opnieuw werkten de weergoden niet echt mee want al na vijf minuten moest vanwege het onweer opnieuw worden gestopt. Uiteindelijk konden tussen de buien door de toen nog resterende 24 minuten ook worden volgemaakt. Beide ploegen kregen daarin nog wel wat kansen, maar gescoord werd er niet meer. Het duel eindigde dus in 1-1, de stand die al op het scorebord stond bij het staken van het duel. Door dit resultaat en de 1-2 uitzege van De Zwaluw 1 tegen SCV '58 1 is Gassel 1 als derde geëindigd op de ranglijst. Dit betekent dat de Gasselse formatie het in de strijd om promotie naar de 4e klasse moet gaan opnemen tegen de nummer 13 van de 4e klasse G en dat is Heijen 1. De Gasselnaren spelen komende zondag een uitwedstrijd. Vervolgens is de return op zondag 10 juni 2018 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Beide wedstrijden hebben een aanvangstijd van 14:30 uur.


Gassel JO13-1 geeft zege van afgelopen zaterdag passend vervolg
  |  maandag 28 mei 2018  |

Gassel JO13-1 is bezig met een mooie afsluiting van de voorjaarsreeks 2018. Na de overwinning van afgelopen zaterdag werd deze maandagavond opnieuw de volle buit gepakt. De Gasselse formatie won in Oeffelt het inhaaluitduel tegen De Zwaluw JO13-2 met 2-5.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 


Nog twee mogelijke tegenstanders voor Gassel 1 in promotieduels
  |  maandag 28 mei 2018  |

Komende dinsdagavond worden de restanten van de gisteren gestaakte wedstrijden uitgespeeld. Na afloop van die duels is duidelijk tegen wie Gassel 1 het gaat opnemen in de strijd om promotie naar de 4e klasse. Welke tegenstander het wordt, is namelijk afhankelijk van de eindklasseringen van de drie periodekampioenen in de klasse. Mocht Gassel 1 tweede worden in de eindstand van de 5e klasse G dan zal RKKSV 1 uit Rosmalen de tegenstander zijn. Mocht Gassel 1 als derde eindigen in de eindrangschikking dan wacht een tweeluik met Heijen 1. In het geval Gassel 1 de wedstrijd tegen WHV 1 wint dan is de tweede plaats een feit. Bij een gelijkspel of nederlaag tegen WHV 1 is de uitslag van de wedstrijd SCV '58 1 - De Zwaluw 1 (gestaakt bij 0-2) bepalend voor de eindklassering op de ranglijst. Wanneer de Oeffeltse formatie in Velp weet te winnen dan nemen zij de tweede plaats over van Gassel 1. Bij een nederlaag van De Zwaluw 1 blijven de Gasselnaren sowieso op een tweede plaats staan. Bij een gelijkspel van De Zwaluw 1 kunnen zij de tweede plaats alleen overnemen als Gassel 1 met zeven goals verschil zou verliezen van WHV 1. Iets wat niet erg waarschijnlijk is gezien de 1-1 tussenstand met nog zo'n dertig minuten resterende speeltijd. Zondag 03 juni 2018 is het eerste treffen met Heijen 1 of RKKSV 1. De Gasselse formatie speelt eerst een uitwedstrijd. Vervolgens is de thuiswedstrijd en dus de ontknoping op zondag 10 juni 2018 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Duel Gassel 1 gestaakt vanwege onweer, mooie zeges 3e, 4e en VR1
  |  zondag 27 mei 2018  |

Volgens de competitieplanning aan het begin van dit seizoen zou op deze laatste zondag van mei 2018 de laatste wedstrijdronde afgewerkt worden. Door de vele afgelastingen in de periode november 2017 - maart 2018 is dit echter niet gelukt. De lagere seniorenteams en het vrouwenelftal spelen namelijk nog inhaalwedstrijden op zondag 03 juni en zondag 10 juni 2018. Alleen voor Gassel 1 zou vandaag de competitie 2017-2018 eindigen. Echter als gevolg van overtrekkende onweersbuien heeft de Gasselse formatie nog geen resultaat kunnen neerzetten. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam het onweer te dichtbij en besloot de scheidsrechter van dienst dat het niet meer veilig was om de wedstrijd Gassel 1 - WHV 1 uit te laten spelen. Op dat moment stond er een 1-1 tussenstad op het scorebord. In de eerste helft begon Gassel 1 te laks en mede daardoor werden de bezoekers uit Loosbroek in het zadel geholpen, uit een corner kon de 0-1 worden binnengekopt. De thuisploeg kwam echter al snel weer op gelijke hoogte. Nadat Pieter van Bommel onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied kon Ramon van der Venne de gelijkmaker laten aantekenen vanaf de strafschopstip. Gassel 1 bleef kreeg hierna nog wel een aantal keer de kans om op voorsprong te komen, maar Paul Cornelissen en Ramon van der Venne konden de kansen niet benutten. Na de rust waren het de bezoekers die een veldoverwicht hadden al waren de beste kansen voor de Gasselnaren. Maar de afronding was wederom niet goed genoeg waardoor de beide ploegen met een 1-1 stand de douche konden bezoeken. Aanstaande dinsdag vanaf 19:30 uur zal het restant van de wedstrijd uitgespeeld worden. Voor Gassel 2 stond een bezoek aan buurman Estria 3 op het programma. Ondanks de goede bedoelingen slaagde de Gasselse formatie er niet in om de drie punten mee naar Gassel te nemen. De gemeentelijke eindigde in een 2-0 zege voor de thuisploeg. Gassel 3 wist wel te winnen op vreemde bodem. In Oeffelt zegevierden de Gasselnaren uiteindelijk met 0-1 tegen De Zwaluw 3. Het werd door de hitte een zware pot waarin het tempo niet al te hoog lag. De eerste kans was voor de thuisploeg. De kopbal was buiten het bereik van doelman Tom van Raaij, maar die had over geluk niet te klagen want de inzet ging tegen de onderkant van de lat. Daarna kwam de Gasselse formatie wat beter in het spel en dit leverde een kans op voor Bart Loeffen. Zijn inzet werd echter net voor de lijn weggehaald. Kort daarop kreeg Peter de Wit een goede kans na een prima voorzet van Dirk Verbruggen, maar wederom ging de bal niet tegen de touwen. Aan de andere kant werd De Zwaluw 3 nauwelijks gevaarlijk. Vlak nadat een inzet van Bas van Raaij langs de verkeerde kant van de paal was gegaan, kwam Gassel 3 dan toch op een 0-1 voorsprong. Na een uitval ging Michel Hendriks goed door waardoor de bal werd ingeleverd bij Bart Loeffen die simpel kon binnen tikken. In de tweede helft daalde de wedstrijd naar een nog bedenkelijker niveau. De Gasselnaren kregen enkele kansen om het duel definitief in het slot te gooien, maar kansen voor Bart Loeffen, na voorbereidend werk van Rob ten Haaf, en Sander Verhallen waren niet aan hen besteed. Uiteindelijk bleef het bij 0-1. Al met al wel een terechte overwinning voor Gassel 3. Het vierde elftal mocht aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De tegenstander van vandaag was Juliana Mill 5. De thuisploeg begon heel sterk en dit leidde al snel tot een 1-0 voorsprong. Peter Goossens ging via een solo goed door en maakte het mooi af met een bekeken schuiver in de linkerhoek. Vervolgens kreeg Gassel 4 tal van kansen om de marge te vergroten. De na maandenlang blessureleed weer teruggekeerde Kenny Borgers had tot tweemaal toe de 2-0 op zijn schoen, maar onder meer de paal voorkwam een tweede Gasselse treffer. Ook inzetten van de andere aanvallers gingen steeds net over of naast de verkeerde kant van de paal. Toch werd het wat later in de eerste helft 2-0. Peter Goossens werd gevloerd binnen de beruchte lijnen, waarna Kenny Borgers de toegekende strafschop keurig binnen schoot. Zo'n kwartier voor rust kwam Juliana Mill 5 sterk terug. Vooral ook omdat de Gasselnaren er wat te makkelijk over dachten en te nonchalant gingen spelen. Dit leverde twee doelpunten op voor de bezoekers waardoor het bij de rust niet 4-0 of 5-0 stond, maar 2-2. De spelers van Gassel 4 wisten dus wat hen in de tweede helft te doen stond. Direct vanaf de hervatting werd fel gestreden om iedere bal. Al snel leverde dit een nieuwe voorsprong op. Na een voorzet van Noud Strik werd een schot van Kenny Borgers in eerste instantie nog gekeerd door de doelman, maar in de rebound tikte Kenny Borgers de bal alsnog binnen. De thuisploeg bleef daarna de betere ploeg. Zo'n kwartier voor tijd was het Millse gevaar geweken en kon Gassel 4 de bal niet alleen rustig rond tikken, maar ook nog een vierde doelpunt maken. Het was Peter Goossens die na een dieptepass van Riny van der Venne de eindstand op 4-2 bepaalde. Uiteindelijk dus een zeer verdiende zege en wanneer het vizier wat scherper had gestaan, dan was de score veel hoger uitgevallen. Gassel vrouwen 1 moest in Uden op bezoek bij UDI '19/CSU vrouwen 2. Een moeilijke ochtend werd het niet want het Gasselse vrouwenelftal was de gehele wedstrijd de betere ploeg en vooral in de tweede helft had de thuisploeg nagenoeg niets in te brengen. De 0-1 werd gescoord door Anouk van Thiel. Na een lage voorzet van haar zus Lieke van Thiel vanaf de rechterflank nam ze bal aan en schoot ze deze vervolgens rustig tegen de touwen. Nog voor rust was de marge verdubbeld. Na een fraai dubbel één-tweetje tussen Anouk van Thiel en Lieke van Thiel passte laatstgenoemde de bal door de Udense verdedigingslinie waarna Anouk van Thiel het doeltreffend afrondde. De Gasselse vrouwen begonnen scherp aan de tweede helft en al vrij snel lag het leren monster voor de derde maal in het Udense doel. Demi Verheugen stuurde Lieke van Thiel weg over rechts en zij schoot raak vanuit een lastige hoek. De bezoeksters stoomden door en met haar derde doelpunt van de ochtend vergrootte Anouk van Thiel de marge tot vier. Hiermee was de doelpuntenhonger duidelijk nog niet gestild. Met een rake kopbal bracht Lieke van Thiel de 0-5 op het scorebord. Vervolgens werd het op zeer fraaie wijze 0-6. Demi Verheugen onderschepte de bal net over de middellijn. Ze zag dat de keepster ver voor haar doel stond en met een hard en geplaatst schot vanaf vijf meter over de middenlijn liet ze de bal over de keepster heen tegen de touwen ploffen. De hierna nog resterende twintig minuten werden rustig volgespeeld.


Uitstekende speeldag want alleen maar zeges van Gasselse jeugd
  |  zaterdag 26 mei 2018  |

Voor bijna alle jeugdteams van VV Gassel stond op deze zeer zonnige zaterdag de voorlaatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2018 op het programma. Het werd een uitstekende speeldag want dankzij vier overwinningen werd de maximale score van twaalf punten gehaald. Deze prestatie was dit seizoen nog niet eerder voorgekomen. Gassel JO17-1 kreeg bezoek van JVC Cuijk JO17-3. Beide ploegen staan kort bij elkaar op de ranglijst en dus was het niet echt een verrassing dat sprake was van een gelijkopgaande wedstrijd. Door de hoge temperaturen lag het uiteraard niet zo hoog. Na een doelpuntloze eerste helft, wisten de Gasselnaren na de rust op een 1-0 voorsprong te komen. De Cuijkse formatie drong daarna nog wel wat meer aan, maar Gassel JO17-1 wist de resterende speeltijd op zakelijke wijze vol te maken en zo dus de overwinningspremie op te strijken. Gassel JO13-1 moest op eigen veld aantreden tegen Hapse Boys JO13-1, de nummer twee van de ranglijst. Na een wat mindere start boekte de Gasselse formatie uiteindelijk toch een fraaie 5-3 overwinning. Via een glaszuivere hattrick nam Femke van Thiel drie goals voor haar rekening. Jelle van Deventer en Britt van Geffen scoorden beide eenmaal.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO11-1 heeft het behalen van de titel ook na vandaag nog helemaal in eigen hand. De opdracht van deze wedstrijdronde was duidelijk, namelijk winnen van Toxandria JO11-1 dat op een derde plaats staat. De Gasselnaren stelden het thuispubliek niet teleur want na een zeer spannend duel bleven de drie punten in Gassel dankzij een 4-3 overwinning. De doelpunten werden verzorgd door Tygo van Deventer en Sil Verhallen.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Door dit resultaat speelt Gassel JO11-1 volgende week de kampioenswedstrijd. In Cuijk is JVC Cuijk JO11-3 dan de tegenstander. Het belooft een zinderende ontknoping te gaan worden want de Cuijkse formatie staat op slechts één punt achterstand. De Gasselse formatie moet dus minimaal gelijkspelen want bij een nederlaag gaat JVC Cuijk JO11-3 er met de titel vandoor. Gassel JO9-1 speelde een uitstekende thuiswedstrijd tegen SES JO9-1. Bij de Gasselse formatie kon Lotte Tonies na weken van afwezigheid haar rentree maken en dit deed ze op prima wijze. Met Tjeu Josemanders onder de lat en scherpte bij de aanvalslinie werd in de eerste helft een 4-0 voorsprong. In de tweede helft wisten de bezoekers uit Langenboom wel enkele keren tegen te scoren, maar omdat ook de Gasselnaren trefzeker bleven stond er constant een ruime voorsprong op het scorebord. De uiteindelijk 6-3 overwinning had nog een stuk hoger kunnen uitvallen, maar diverse inzetten spatten tegen de paal of lat uiteen. Topscoorder aan Gasselse zijde werd Eus Arts met vier doelpunten. Binck van Roosmalen nam de andere twee goals voor zijn rekening. Al met al een prima overwinning. Ook Gassel JO7-1/JO7-2 mocht deze wedstrijdronde aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Tegenstander was SV Milsbeek JO7-1/JO7-2. De Gasselnaren hadden het vizier weer super op scherp staan. Ondanks de onbewolkte blauwe lucht regende het weer doelpunten.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Komende zondag jaarlijkse seizoensafsluiting VV Gassel in kantine
  |  dinsdag 22 mei 2018  |

Komende zondag staat alweer de jaarlijkse seizoensafsluiting gepland want Gasse1 1 speelt dan de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018. Het betreft een thuiswedstrijd tegen WHV 1 uit Loosbroek. Een mooi moment dus om samen met je teamgenoten het seizoen gezellig af te sluiten ook al moeten alle teams nog competitie- of promotiewedstrijden spelen. Tijdens deze dag zal de muziek worden verzorgd door DJ Giga Sound. Verder wordt er samen met Cafetaria Gassel gezorgd voor de inwendige mens. Alle snacks en friet zullen op die dag voor slechts € 1,- te verkrijgen zijn. Het bestuur nodigt iedereen dan uit om komende zondag naar de kantine van VV Gassel te komen en hoopt op een grote opkomst!


Stem op de VV Gassel genomineerden voor Amateurvoetbalgala 2018
  |  zondag 20 mei 2018  |

Het Amateurvoetbalgala regio Nijmegen Maasland in De Linde in Groesbeek is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dè seizoensafsluiter voor alle eerste vrouwen- en herenelftallen van alle clubs in dit gebied. Datum van dit gala is zaterdag 02 juni 2018. Inmiddels zijn de genomineerden in de diverse categorieën bekend. Van de VV Gassel zijn maar liefst drie personen genomineerd. Dit zijn Ramon van der Venne in de categorie "Beste speler 2e t/m 5e klasse", Pierre Hermsen in de categorie "Beste trainer 2e t/m 5e klasse" en Hans van Houtum in de categorie "Grootste talent 2e t/m 5e klasse". Tussen 11 mei 2018 21:00 uur en 31 mei 2018 16:00 uur kan er worden gestemd op één van de genomineerden per categorie. Klik hier om naar de stempagina te gaan. Dus kom even in actie en stem op de genomineerden van VV Gassel! Naast het aantal stemmen van het publiek, bepaalt een team van regionale ‘wijze voetbalkenners’ en journalisten van de Gelderlander wie de uiteindelijke winnaars van het Amateurvoetbalgala 2018 worden.


Matig Gassel 1 verliest opnieuw, Gassel JO11-1 blijft op titelkoers
  |  zaterdag 19 mei 2018  |

Vanwege de Gasselse Highlandgames op zondag 20 mei 2018, kwam Gassel 1 deze zaterdag al in actie. De Gasselnaren moesten op bezoek bij De Zwaluw 1, de nummer drie op de ranglijst. De Gasselse formatie speelde veel te tam om aanspraak te kunnen en mogen maken op de drie punten. Na een 1-0 achterstand bij de rust, werd het binnen een kwartier in de tweede helft 2-0 en 3-0. Tot een eretreffer van Gassel 1 kwam het niet. De 3-0 nederlaag betekende de tweede nederlaag op rij. De Gasselse formatie sluit de competitie 2017-2018 volgende week zondag af met een thuiswedstrijd tegen WHV 1. De week daarop begint Gassel 1 aan het zeer belangrijke tweeluik tegen een vierdeklasser met als inzet promotie. Tegen welke vierdeklasser is afhankelijk van de klassering van de Gasselnaren in de eindstand van de 5e klasse G. Bij een tweede plaats op de ranglijst zal de nummer 12 uit de 4e klasse H de tegenstander zijn (is momenteel RKKSV 1) en bij een derde plaats is de nummer 13 van de 4e klasse G de tegenstander (is momenteel Heijen 1). Voor de jeugdteams van de VV Gassel begint de voorjaarscompetitie 2018 inmiddels aardig richting het einde te gaan. Na deze zaterdag zijn er voor de meeste teams nog maar twee duels te spelen. De duels van vandaag leverden weinig succes op. Zo moest Gassel JO17-1 de drie punten achterlaten in Haps. De Gasselnaren verloren met 3-1 van Hapse Boys JO17-1. Binnen vijf minuten moest de eerste tegentreffer worden geïncasseerd. De bezoekers gingen daarna beter spelen en na wat omzettingen had men ook beter grip op de snelle Hapse flankspelers. Nog voor het einde van de eerste helft was de stand weer in evenwicht. Vanaf een meter of twintig krulde Teun Hendriks op fraaie wijze een vrije trap over de muur buiten het bereik van de doelman in de hoek van het doel. Na de rust kwam Gassel JO17-1 steeds meer onder druk te staan. Aanvankelijk kon een tweede Hapse treffer nog worden voorkomen, maar wat later in de tweede helft werd het op wat gelukkige wijze toch 2-1. Het geloof op een goed resultaat was hiermee weg bij de Gasselnaren. Toen de thuisploeg er 3-1 van had weten te maken, was het duel defintief beslist. Aan de andere kant waren er nog wel wat kansen op een tweede Gasselse treffer, maar deze werden niet benut waardoor het duel dus eindigde in 3-1. Gassel JO11-1 zorgde voor de enige driepunter van deze speeldag. In Katwijk was de nog steeds op kampioenskoers liggende Gasselse formatie duidelijk te sterk voor SIOL JO11-2. Uiteindelijk stond er een 0-6 stand op het scorebord. Maar liefst vijf van de zes doelpunten werden gescoord door Tygo van Deventer. De andere treffer was een eigen doelpunt van de thuisploeg.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 moest al heel vroeg op pad want de aftrap van de uitwedstrijd tegen Juliana Mill JO9-3 was al om 08:45 uur. De thuisploeg bleek een sterke tegenstander en de zonder wissels afgereisde Gasselnaren moesten dan ook flink aan de bak. Na een snelle 2-0 achterstand voorkwam de Millse keeper de aansluitingstreffer van Eus Arts. Pas bij een 6-0 achterstand konden de bezoekers wat terug doen. Uit een corner van Binck van Roosmalen schoot Sven Willems de bal tegen de touwen. Kort daarop zorgde Eus Arts met een boogbal over de doelman voor een tweede Gasselse treffer. Op slag van rust maakte Juliana Mill JO9-3 er 7-2 van. In de tweede helft verkleinde Binck van Roosmalen de achterstand tot 7-3. Vervolgens was er een goede fase van Gassel JO9-1. Na een opgevangen uittrap van de doelman schoot Eus Arts de 7-4 binnen en kort daarop bracht Sven Willems met een raak schot van afstand het vijfde Gasselse doelpunt op het scorebord. De Millenaren liepen daarna echter weer uit tot 9-5, waarna Eus Arts met een fraai lobje weer wat terug deed namens de bezoekers. Via twee doelpunten van Juliana Mill JO9-3 liep de achterstand voor de Gasselnaren vervolgens op tot 11-6. Het slotakkoord was van Eus Arts. Door zijn rake pegel eindigde het treffen in 11-7. Vermeldenswaardig was nog een prima kopbal van Renske van Geffen na een voorzet van Binck van Roosmalen. De Millse doelman voorkwam dat de inzet tegen de touwen ging. Voor Gassel JO7-1/JO7-2 stond een bezoek aan SJO Vianen Vooruit/HBV JO7-3 op het programma. De Gasselnaren hadden het vizier weer prima op scherp staan want het regende doelpunten.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO13-1 had deze wedstrijdronde vrijaf.


Gassel 2 pakt punt in inhaalthuiswedstrijd, Gassel 4 verliest derby
 |  dinsdag 15 mei 2018  |

Op deze dinsdagavond hadden zowel Gassel 2 als Gassel 4 inhaalverplichtingen. Het tweede elftal trad op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel aan tegen JVC Cuijk 2. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd en de strijd speelde zich dan ook vooral af op het middenveld. De eerste echt grote kans was voor de bezoekers, maar doelman Cas van Spijk wist met een prima ingreep een achterstand te voorkomen. Aan de andere kant ging een kopbal van Kevin Arts rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Verder werden schoten van Remco van der Heijden en Ryan Siroen gekeerd door de Cuijkse doelman. Na een uiteindelijk doelpuntloze eerste helft, kon er na de rust wel worden gejuicht. Met een rake kopbal uit een indraaiende corner kwam JVC Cuijk 2 op een 0-1 voorsprong. De Gasselse formatie had echter heel snel een passend antwoord klaar. Want nog geen vijf minuten later bracht Kevin Arts na een verre pass van Roy van de Wiel de gelijkmaker op het scorebord. In de resterende speeltijd gingen beide formaties voor de winst, maar door goed keeperswerk en net wat te weinig scherpte voor de goal bleef het bij 1-1. Voor Gassel 4 viel er in de uitwedstrijd tegen gemeentegenoot Estria 5 weinig eer te behalen. De op een tweede plaats staande thuisploeg bleek te sterk voor de door de vele blessures gehavende Gasselse formatie. Na een ruststand van 2-0 eindigde het duel in 7-0. Rob Roefs en Thijs van Haren kregen nog wel de kans om een eretreffer te scoren, maar de bal ging niet tegen de touwen. Kortom een inhaalwedstrijd om snel te vergeten.


Belangrijke inhaaloverwinning van Gassel JO11-1 in strijd om de titel
  |  maandag 14 mei 2018  |

Voor Gassel JO11-1 stond deze maandagavond een inhaaluitwedstrijd op het programma. In Ottersum was V.V. Achates JO11-2 de tegenstander. De Gasselse formatie strijd samen met JVC Cuijk JO11-3 en Toxandria JO11-1 om de titel van de 3e klasse 101. Om de titelkansen in eigen hand te houden was een overwinning noodzakelijk. Gassel JO11-1 deed want het moest doen en danzij een ruime en overtuigende 3-9 zege werden weer drie belangrijke punten gepakt.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Nipte thuisnederlaag Gassel 1, wel driepunter voor Gassel 2, 4 en VR1
  |  zondag 13 mei 2018  |

Op deze regenachtige moederdag 2018 was er een volledig programma voor de Gasselse seniorenteams. Dankzij drie overwinningen werden er uiteindelijk negen punten behaald. Na de winst van de periodetitel afgelopen donderdag moest Gassel 1 vandaag weer aan de bak. Aan het Gasselse spel was duidelijk te zien dat er minder op het spel stond dan in de vorige wedstrijden want het Gasselse spel was zeer vrijblijvend. Het eerste doelgevaar was dan ook voor de gasten uit Odiliapeel. Gassel 1 was daardoor nog niet gewaarschuwd want niet veel later kwamen de bezoekers ook op een 0-1 voorsprong. Hierna herpakte de Gasselse formatie zich wel goed en met goed veldspel werden de bezoekers teruggedrongen op eigen helft. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten, uit een voorzet van Niels Paters kon Cas van Houtum van dichtbij raak koppen, 1-1. Ook nog voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong, uit een vrije trap van Niels Paters kon Guido Sprengers fraai binnen koppen, 2-1. Gassel 1 leek op rozen te zitten en het begon de tweede helft ook zoals het de eerste was geëindigd. Het enige wat er ontbrak aan het Gasselse spel was het benutten van kansen, de een na de ander werd vakkundig om zeep geholpen. Hierdoor bleven de bezoekers in leven en in de slotfase van de wedstrijd kreeg Gassel 1 alsnog de deksel op de neus. Door een schot van afstand en een rake kopbal deden de bezoekers Gassel 1 het deksel op de neus waardoor de Gasselnaren genoegen moesten nemen met een nederlaag. Gassel 2 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van De Zwaluw 2. Na vier opeenvolgende nederlagen konden de Gasselnaren vandaag wel weer een keer de overwinningspremie opstrijken. De uiteindelijke 3-0 zege was verdiend want de thuisploeg speelde een goede wedstrijd. Direct vanaf de aftrap werden de bezoekers onder druk gezet. Kevin Arts was tot tweemaal toe dichtbij de 1-0, maar één inzet ging net voorlangs en eenmaal stond de lat een treffer in de weg. Kort nadat een schot van Remco van der Heijden nog net werd geblokt, kwam De Zwaluw 1 er twee keer gevaarlijk uit. Door goed ingrijpen van verdediger Roy van de Wiel en doelman Cas van Spijk bleef de nul op het scorebord. Vervolgens was het weer de beurt aan Gassel 2 wat betreft kansen op de openingstreffer. Schotpogingen van Remco van der Heijden troffen echter nog geen doel. Na ruim een half uur spelen kwam Gassel 2 op een 1-0 voosprong. Steef Vollenberg ving de bal op en speelde Remco van der Heijden aan. Die zette met een perfecte pass tussen vier man door de opstomende Kevin Arts vrij voor de keeper. Hij bleef rustig en schoof de bal binnen. Al binnen enkele minuten in de tweede helft was de marge verdubbeld. Ryan Siroen kopte de bal op Kevin Arts die het leren monster in één beweging vanuit de draai meegaf aan Remco van der Heijden die het doeltreffend afrondde. Gassel 2 bleef hierna jagen op meer doelpunten en dit leidde tot diverse kansen. Een mooie lob van Remco van der Heijden ging echter net over en een prachtig schot van Jochem Baltussen vanuit de draai vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Na ruim een uur wedstrijd voorkwam doelman Cas van Spijk met een uitstekende redding de Oeffeltse aansluitingstreffer. De Gasselse formatie schakelde nog een tandje bij en de dit leverde een derde doelpunt op. Ondanks een overtreding ging Max van Swam goed door waarna Jochem Baltussen met een scherpe pass in stelling werd gebracht. Uit zijn voorzet kopte Remco van der Heijden de bal met een fraaie snoekduik bij de tweede paal tegen de touwen. In de slotfase hing de 4-0 nog in de lucht, maar het bleef bij een verdiende 3-0 zege. Voor Gassel 3 wachtte deze speelronde een uitduel tegen Olympia '18 5. De Gasselnaren lopen duidelijk op hun laatste benen en snakken naar het einde van het seizoen. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op 1-0 via een krulbal in de kruising. Vervolgens moesten de bezoekers het spel maken, maar het tempo lag wat te laag om het de Boxmeerse formatie echt lastig te maken. Toch kwam de stand in evenwicht. Na zo'n twintig minuten wedstrijd schoot Silvo Lemmers de bal vanaf randje zestien binnen na een afgeslagen voorzet. Vrijwel direct daarna had Olympia '18 5 ook succes. Opnieuw moest de Gasselse doelman lijdzaam toezien hoe het leren monster voor de tweede keer in de kruising werd geschoten. Echter ook dit keer hadden de Gasselnaren een passend antwoord. Na een slecht weggewerkte voorzet van Johan Jaspers was het Rob ten Haaf die de bal alsnog binnen kopte. In de tweede helft liet Gassel 3 de bal aanvankelijk gecontroleerd rondgaan. Eenmaal werd een breedtepass echter onderschept met als resultaat een nieuwe achterstand voor Gassel 3. De bezoekers gaven nog niet op en na een gekeerd schot van Bart Loeffen schoot Frank ten Haaf in de rebound de 3-3 tegen de touwen. Wat later in de wedstrijd leverde een succesvolle counter de thuisploeg een 4-3 voorsprong op. Na dit doelpunt werd het spel van de Gasselse formatie steeds rommeliger en in de resterende speeltijd liet Olympia '18 5 nog enkele kansen op de 5-3 onbenut. Gassel 4 speelde vandaag in Haps tegen Hapse Boys 6. De Gasselnaren misten een groot aantal basisspelers, maar boekten desondanks een makkelijke overwinning. Uiteindelijk bleef het bij 0-4. Het was Jarno Oppers die de Gasselse formatie in de eerste helft op een 0-1 voorsprong zette. Hij scoorde nadat een schot van Dylan Siroen was afgeketst op een Hapse verdediger. Nog voor het rustsignaal wist Riny van der Venne de marge te verdubbelen. De assist bij deze treffer kwam van de voet van Kevin Siroen. De 0-2 tussenstand was tevens ook de ruststand. De spelersnood bij het vierde elftal was dusdanig groot dat in de rust zelfs verzorger Thijs van Haren binnen de lijnen gebracht moest worden. Ondanks een afwezigheid van drie jaren en nul uren trainingsarbeid kan hij terugkijken op een zeer geslaagde rentree. Zo was hij de aangever bij de 0-3 van Dylan Siroen en een minuut of tien voor tijd ging Thijs van Haren ook nog als doelpuntenmaker de boeken in. Met een prachtig schot in de kruising liet hij de Hapse doelman namelijk volstrekt kansloos. Niet alleen Gassel 4 maar ook Gassel vrouwen 1 won deze zondag met 4-0. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was de thuisploeg duidelijk veel sterker dan SDDL vrouwen 1. In de tiende minuut opende Demi Verheugen de score. Ze dribbelde met de bal naar voren, speelde de laatste Demense vrouw uit en schoof de bal vervolgens beheerst in de hoek. Hoewel de thuisploeg daarna een duidelijk overwicht had, lukte het niet om nog voor de rust de voorsprong te vergroten. In de tweede helft hadden de Gasselse vrouwen wel meer succes. Zo begon Anouk van Thiel vanaf de middenlijn aan een solo. Ze soleerde tot in het strafschopgebied waar ze van achteren werd aangetikt door een SDDL-verdedigster. De toegekende strafschop werd door Anouk van Thiel zelf binnen geschoten. Wat later kon het thuispubliek voor de derde maal juichen. Sanne Daemen nam een uit de zestien gestuiterde bal ineens op haar schoen waarna het leren monster op fraaie wijze hard in de linkeronderhoek tegen de touwen vloog. In de resterende speeltijd viel ook nog de 4-0. De diepgestuurde Anouk van Thiel liet de keepster kansloos met een vlammend schot. Al met al een dikverdiende zege waarmee de Gasselse vrouwen revanche namen voor de 1-0 nederlaag in de op 01 mei 2018 gespeelde uitwedstrijd.


Nipte nederlaag Gassel JO17-1 in derby ondanks een 0-2 voorsprong
  |  zaterdag 12 mei 2018  |

Vanwege het jaarlijkse kamp van de Gasselse jeugdvereniging was het wedstrijdprogramma van deze zaterdag aardig uitgedund. Alleen Gassel JO17-1 en Gassel JO7-1/JO7-2 kwamen in actie, de uitduels van de JO13-1, JO11-1 en JO9-1 waren uitgesteld. Het oudste jeugdelftal van de VV Gassel moest in Vianen aantreden tegen SJO Vianen Vooruit/HBV JO17-1. Omdat Roel Strik en Don van de Wiel andere verplichtingen hadden bestond de technische staf dit keer uit Kevin Arts en Marinho de Kleijn. In de eerste twintig minuten speelden de Gasselnaren duidelijk onder hun niveau. De thuisploeg kon daardoor veelvuldig opduiken in de Gasselse zestien en voor het nodige gevaar zorgen. Mede door diverse prima reddingen van doelman Jasper Verstegen hoefde er in deze fase van de wedstrijd geen tegentreffer worden geïncasseerd. Aan de andere kant was er een goede kans voor Hans van Haren, maar oog in oog met de keeper lukte het hem niet te scoren. Nog voor het einde van de eerste helft wist Hans van Haren een tweede kans wel te verzilveren en dus ging Gassel JO17-1 met een 0-1 voorsprong aan de thee. In de tweede helft was het Dylan Siroen die de marge verdubbelde. Hij krulde een corner bij de tweede paal tegen de touwen. Tot ongeveer halverwege de tweede helft speelden de Gasselnaren prima voebal en met een 0-2 voorsprong op zak leek een driepunter in aantocht. Helaas liep het toch anders af. De Gasselse formatie begon namelijk weer slechter te spelen met veel onnodig balverlies. In tegentelling tot de eerste twintig minuten van de eerste helft, wist SJO Vianen Vooruit/HBV JO17-1 nu wel te scoren. Binnen tien minuten was de 0-2 voorsprong veranderd in een 3-2 achterstand. Het lukte de bezoekers daarna niet om er nog een gelijkspel uit te slepen. De spelers en technische staf van Gassel JO7-1/JO7-2 moesten al vroeg op pad want de aftrap van de uitwedstrijd tegen het Katwijkse SIOL JO7-1/JO7-2 was om 08:45 uur. Op het plaatselijke kunstgrasveld werd het een waar doelpuntenfestijn.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Meer informatie over promotiewedstrijden die Gassel 1 mag spelen
  |  donderdag 10 mei 2018  |

Nu Gassel 1 door het winnen van de 2e periode zeker is van het spelen van promotiewedstrijden, is het wel eens interessant om te gaan kijken wie de mogelijke tegenstander zal zijn. De laatste keer dat de Gasselse formatie via het winnen van een periodetitel mocht strijden om promotie werd er nog een nacompetitie afgewerkt tussen de drie periodekampioenen uit de klasse. Sinds enkele seizoenen is dat echter niet meer het geval. Het zijn nu namelijk promotie-/degradatiewedstrijden tegen een club die op een 12e of 13e plaats is geëindigd in een 4e klasse. De 36 periodekampioenen van de 5e klassen A t/m G (Zuid II) en A t/m E (Zuid I) spelen samen met de herkansers (nummers 12 en 13) uit de 4e klassen A t/m H (Zuid II) en A t/m G (Zuid I) om klassenbehoud/promotie (33 plaatsen). Er wordt een thuis- en een uitwedstrijd gespeeld. De winnaars van deze wedstrijden promoveren naar/handhaven zich in de 4e klasse. Tegen welke vierdeklasser Gassel 1 het moet gaan opnemen is afhankelijk van de plaats van periodekampioenen op de ranglijst van de 5e klasse G. Mocht Gassel 1 de hoogst geëindigde periodekampioen zijn, dan wordt de nummer 12 van de 4e klasse H de tegenstander. In het geval Gassel 1 de op één na hoogst geklasseerde periodekampioen is, dan wordt de nummer 13 van de 4e klasse G de tegenstander. Indien Gassel 1 de laagst geklasseerde periodekampioen wordt, dan is de nummer 12 van de 4e klasse E de tegenstander. Gezien het feit dat de Gasselnaren momenteel stevig op een tweede plaats staan met zeven punten voor op de nummer drie, is de kans dus groot dat Gassel 1 de hoogst geklasseerde periodekampioen van de 5e klasse G zal zijn. In dat geval is de nummer 12 van 4H de tegenstander. Hieronder een stuk van de huidige ranglijst van die klasse.


Met nog drie duels te gaan is RKKSV 1 uit Rosmalen (Kruisstraat) op dit moment de nummer 12. De promotiewedstrijden zijn in principe op zondag 03 juni en zondag 10 juni 2018 en volgens het schema zou Gassel 1 eerst een uitduel moeten spelen. Zodra meer nieuws bekend, leest u dat uiteraard op deze pagina.


Gassel 1 winnaar 2e periode na overtuigende thuiszege op GVV '57 1
  |  donderdag 10 mei 2018  |

Op deze Hemelvaartsdag 2018 kwam allevijf de seniorenteams van de VV Gassel in actie. Gassel 1 speelde de belangrijke inhaalwedstrijd tegen de buurman uit Grave. Bij een gelijkspel of winst zou Gassel 1 zeker zijn van de tweede periode. Misschien vanwege de wetenschap dat een gelijkspel voldoende was, ging de Gasselse formatie wat afwachtend van start. GVV '57 1 wachtte ook rustig af waardoor de echte derbysfeer een beetje ontbrak. Hoe langer de wedstrijd vorderde hoe meer grip Gassel 1 op de wedstrijd kreeg. Na ruim een half uur spelen resulteerde dit in de openingstreffer. Na een goede balcirculatie kwam de bal via Dirk van Spijk bij Ramon van der Venne die geheel vrijgespeeld was. Oog in oog met de GVV-doelman was scoren een koud kunstje, 1-0. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en nog voor rust werd de score verdubbeld. Na goed doorgaan van Paul Cornelissen was het Erik Barten die alweer een belangrijk doelpunt maakte, 2-0. Na de thee maakte Gassel 1 meteen korte metten met het laatste sprankje hoop dat de bezoekers nog hadden. Wanneer de GVV-verdediging een hoge bal van Bram Driessen niet kan wegwerken kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Cas van Houtum die rustig afdrukte, 3-0. Hierna konden de Gasselnaren de wedstrijd rustig uitvoetballen en konden de wisselspelers ook hun bijdrage nog leveren. In de eindfase werd het ook nog 4-0 door Ramon van der Venne. In de slotseconden maakten de bezoekers ook nog een treffer waardoor de eindstand op 4-1 uitkwam en Gassel 1 zeker is van het spelen van promotiewedstrijden na afloop van de competitie.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)


Gassel 1 winnaar 2e periode 2017-2018

Gassel 2 kreeg vandaag bezoek van koploper Olympia '18 4. Door diverse blessures en studieverplichtingen begonnen de Gasselnaren gehavend aan de wedstrijd, maar uiteindelijk werd via een prima werklust goed partij geboden aan de gedreven spelende Boxmeerse formatie. In de zevende minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Niet veel later was Kevin Arts dichtbij de gelijkmaker na een snelle uitbraak en voorzet van Jochem Baltussen, maar zijn inzet ging net naast. Vervolgens was een schot van Youri Arts vanaf de rand zestien niet krachtig genoeg om de Boxmeerse doelman te verschalken. In de slotfase van de eerste helft viel de 0-2. Na een scrimmage voor het Gasselse doel bleek de bal over de doellijn te zijn geweest. In de tweede helft bleef Gassel 2 het de koploper lastig maken. Dit leverde ook de aansluitingstreffer op. Kevin Arts kopte de bal vanaf de rand zestien in de verre hoek na voorgeven van Jochem Baltussen. Rond de zeventigste minuut kende de thuisploeg even een slechte fase. Via een eigen doelpunt en enorm slecht verdedigen werden binnen vijf minuten twee tegendoelpunten weggegeven. Hiermee was het duel beslist. Een tweede Gasselse treffer leek er nog te gaan komen, maar een door Youri Arts panklaar voor het doel gelegde bal kon niet worden binnen geschoten. Aan de andere kant voorkwam doelman Cas van Spijk met een prima redding nog een vijfde Boxmeerse treffer waardoor het dus bleef bij 1-4. Ook Gassel 3 had de grootste moeite om elf spelers op de been te brengen. Uiteindelijk kon toch met elf spelers en één wissel worden begonnen aan het uitduel tegen JVC Cuijk 3. Binnen de kortste keren stond de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via een onhoudbaar schot. Wat later in de eerste helft ging de bal op de stip na een Cuijkse handsbal. Sander Verhallen bleef ook dit keer rustig en met een rake trap zorgde hij voor de 1-1. Vervolgens leidde een misverstand tussen de Gasselse keeper en een verdediger ertoe dat een Cuijkse aanvaller eenvoudig de bal kon binnen koppen. Hoewel de bezoekers naarmate de eerste helft vorderde steeds meer ruimte kregen om te voetballen, keek men bij de rust nog steeds tegen de 2-1 achterstand aan. De omzettingen in de rust pakten uitermate goed uit. Met Silvo Lemmers onder de lat en doelman Tom van Raaij als veldspeler op het middenveld werd de jacht op een goed resultaat ingezet. Het was Bart Loeffen die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Ook de 2-3 kwam voort uit de omschakeling. Dit keer was het Tom van Raaij die na het veroveren van de bal doeltreffend afrondde. Gassel 3 ging prima door en de meegereisde aanhang kon wat later in de wedstrijd een doelpunt van Frank ten Haaf vieren. Uiteindelijk werd het ook nog 2-5. Na in stelling te zijn gebracht via een crosspass van Johan Jaspers ging Bart Loeffen alleen op de doelman af waarna hij deze keurig omspeelde en de bal in de lege goal schoot. Al met al een prima overwinning. Voor Gassel 4 stond deze donderdag een uitwedstrijd tegen buurman HBV 4 op de agenda. Al binnen de kortste keren kwamen de Gasselnaren op een 1-0 achterstand. Het zou uiteindelijk ook het enigste doelpunt van deze derby zijn en dus een nipte uitnederlaag voor Gassel 4.
(Later meer over deze wedstrijd.)
. Het vrouwenelftal speelde op het eigen sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegen Vorstenbossche Boys vrouwen 1, de nummer twee op de ranglijst. In de eerste helft waren de Gasselse vrouwen voetballend de betere ploeg. Dit leidde na ruim twintig minuten tot een verdiende 1-0 voorsprong. Sanne Daemen gaf de bal op de rechterflank mee aan Lieke van Thiel die het vervolgens goed afrondde. Wat later viel ook de 2-0. Na een corner van Lieke van Thiel kopte Noa van Spijk de bal bij de tweede paal binnen. Na de rust was Gassel vrouwen 1 even een soort van in de war en op wat knullige wijze moest de aansluitingstreffer worden geïncasseerd. De thuisploeg pakte het daarna echter wel weer wat beter op en ook kwamen er wat kansen om op een 3-1 voorsprong te komen. Aan de andere kant begonnen de vrouwen uit Vorstenbosch meer en meer druk te zetten. De Gasselse vrouwen leken stand te gaan houden en de 2-1 voorsprong over de streep te kunnen trekken. Echter in de laatste minuut van de blessuretijd werd het toch nog 2-2. De thuisploeg mocht nog wel aftrappen, maar direct daarna klonk het laatste fluitsignaal en dus een puntendeling.


Eerste puntverlies voor Gassel JO11-1 in voorjaarscompetitie 2018
  |  woensdag 09 mei 2018  |

Gassel JO11-1 heeft afgelopen maandagavond het eerste puntverlies in de voorjaarscompetitie 2018 moeten incasseren. Op sportpark "de Oude Kamp" eindigde het treffen met buurman SJO Vianen Vooruit/HBV JO11-1 in een 2-2 gelijkspel. De aanwezige toeschouwers kregen een zeer spannende derby te zien met als resultaat voor de Gasselnaren een zwaar bevochten punt. Beide Gasselse treffers werden gescoord door Tygo van Deventer.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Gassel 1 stelt titelfeest Estria 1 uit, ook prima zeges van 3e, 4e en VR1
  |  zondag 06 mei 2018  |

Met vier overwinningen uit vijf gespeelde wedstrijden zorgden de Gasselse seniorenteams op deze zomerse zondag voor een fraaie puntenoogst. Meest in het oog springende wedstrijd die vandaag op het programma stond was uiteraard de topper die Gassel 1 moest spelen. De Gasselse formatie kreeg namelijk koploper Estria 1 op bezoek. Bij een overwinning zouden de bezoekers zelfs kampioen zijn geworden, maar de Gassel 1 weerde zichzelf kranig en zorgde ervoor dat de bezoekers het feestje nog even moeten uitstellen. Een geconcentreerd Gassel 1 kon vanaf het begin van de wedstrijd de bezoekers het spel lastig maken. Estria 1 had wel meer balbezit, maar gevaarlijk konden ze nauwelijks worden. Na ongeveer een half uur spelen kon de thuisploeg de openingstreffer laten aantekenen toen een voorzet van Paul Cornelissen bij Erik Barten belandde, die laatste tikte de bal beheerst voorbij de vijandelijke doelman, 1-0. Hierna bleef het spelbeeld onveranderd, Estria 1 was wel een aantal malen dreigend, maar wanneer er sprake was van gevaar dan was doelman Rik van der Loop op zijn post. Beide ploegen gingen dan ook met de 1-0 tussenstand aan de thee. Na rust kreeg Gassel 1 steeds meer grip op het spel van de bezoekers die zich ook steeds onsportiever gingen gedragen. Mede hierdoor moest Gassel 1 na een uur spelen met een speler minder verder, Roel Strik kreeg zijn tweede gele keert en moest het veld verlaten. Het leek daardoor nog een lastig laatste half uur te worden voor de Gasselnaren, maar niet veel later was het invaller Niels Paters die de Gasselse voorsprong verdubbelde, 2-0. De gemeentegenoot uit Escharen leek vanaf dat moment niet meer een plan of idee te hebben want behalve middels corners en vrije trappen kon Gassel 1, ondanks dat het met een man minder speelde, goed stand houden. Al met al een verdiende Gasselse overwinning. Gassel 2 was 2018 goed begonnen want uit de eerste vier duels na de winterstop werden tien punten behaald. De laatste weken is er echter het nodige zand in de machine gekomen want van een geoliede machine is inmiddels geen sprake meer. Ook vandaag lukte het niet om de negatieve spiraal te doorbreken want in Wilbertoord werd een 2-0 nederlaag geleden tegen ST De Willy's/SC st Hubert 2, de nummer laatst van de ranglijst. Dit betekende de derde nederlaag op rij. Het derde elftal van de VV Gassel kende wel een prima zondag want op sportpark "de Oude Kamp" werd een knappe 2-1 overwinning geboekt op het op een tweede plaats staande V.V. Achates 3. In de vierde minuut leken de bezoekers op een 0-1 voorsprong te komen, maar doelman Tom van Raaij ging volledig gestrekt naar de rechteronderhoek en wist op stijlvolle wijze de inzet nog net te keren. Daarna golfde het spel op en neer met gevaar voor beide doelen. Na een klein half uur spelen zette Bart Loeffen de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na een dieptepass van Bas van Raaij stifte hij de bal op fraaie wijze over de Ottersumse goalie tegen de touwen. Een tiental minuten later was Bart Loeffen dichtbij zijn tweede treffer, maar na goed doorgaan van Rob ten Haaf schoot hij net voorlangs. Heel kort daarop werd een kansrijke 2-tegen-2 situatie niet goed uitgespeeld door Gassel 3. Het schot van Bas van Raaij vloog uiteindelijk zelfs over het vangnet. Aan de andere kant zorgde doelman Tom van Raaij door enkele keren goed uit zijn doel te komen, dat de 1-0 voorsprong bij de rust nog op het scorebord stond. Na ruim een uur wedstrijd werd Bart Loeffen binnen de beruchte lijnen gevloerd door de keeper van V.V. Achates 3. Sander Verhallen wist wel raad met de toegekende strafschop en vanaf elf meter joeg hij de bal snoeihard tegen de touwen. De marge van twee doelpunten hield echter maar een paar minuten stand want na een voorzet van de bezoekers raakte de Gasselse doelman de bal dusdanig verkeerd dat hij in het doel ging. Met nog ruim twintig minuten op de klok moesten de Gasselnaren dus nog flink aan de bak om de nipte voorsprong vast te houden. Bij Gassel 3 bevindt zich echter heel veel routine binnen de lijnen, dus door het balletje rustig te laten rond gaan en af en toe stevig te temporiseren werden de resterende speelminuten volgemaakt en de drie punten over de streep getrokken. Het Vierdt heeft ook vandaag weer terecht gewonnen van een mindere tegenstander, net als vorige week het geval was. Dit keer werd op eigen veld met 2-1 gewonnen van Constantia 6 uit Wanroij. Ook nu was het spel van de Gasselnaren echter niet om over naar huis te schrijven. De eerste helft was nog wel redelijk en die leverde zowaar nog enkele mooie aanvallen op. Eentje ervan werd koelbloedig en kiezelhard afgerond door spits Noud Strik, op aangeven van Arthur Rikken. Constantia 6 stelde er vervolgens bitter weinig tegenover, op een enkele speldenprik na. Rob Roefs schoot even voor rust nog op de paal in vrije positie, waarna de prima thee van Tiny werd opgezocht. Na rust ging het Gassel 4 alsmaar slechter spelen en klaagde het aanwezige publiek terecht steen en been. Tóch creëerde de thuisploeg nog wel een drietal prima kansen, waarvan er eentje werd benut door Rob Roefs. Hij scoorde met een zuiver en hard schot in de verre hoek. De 2-0 voorsprong leek veilig, maar na een knap ingekopte corner van de gasten uit Wanroij stond het opeens 2-1. Gelukkig stond er toen inmiddels al 89 minuten op het scorebord en kon de uitstekend leidende scheidsrechter daarna al gauw op zijn fluit blazen voor het verlossende eindsignaal. Het vrouwenelftal van de VV Gassel heeft zich deze wedstrijdronde gerevancheerd voor het onnodige puntverlies in de twee voorgaande duels. Vandaag werd in Vinkel namelijk met 0-4 gewonnen van EVVC vrouwen 1. De start van de wedstrijd was prima en dit leidde al spoedig tot een aantal goede aanvallen. Deze leverde echter nog geen doelpunt op. Aan de andere kant ook wel wat gevaar van de thuisploeg, maar de goed georganiseerde Gasselse defensie maakte dat keurig onschadelijk. Na zo'n kwartier spelen kwam Gassel vrouwen 1 op een 0-1 voorsprong. Lieke van Thiel knalde de bal tegen de touwen na een voorzet van Demi Verheugen. Tien minuten voor rust werd de marge verdubbeld. Anouk van Thiel gaf de bal voor en in de kluts kon haar zus Lieke van Thiel de bal er ongeveer in rollen. Na de rust waren de Vinkelse dames duidelijk met hun gedachten nog bij het bakkie thee want een paar seconden na de aftrap schoot Sanne Daemen de bal naar voren waarna Noa van Spijk de bal aannam en terug legde op Demi Verheugen. Uit haar voorzet joeg Anouk van Thiel het leren monster achter de EVVC-keepster. Hierna kregen de Gasselse vrouwen het wat lastiger, maar ze hielden prima stand. Zo'n tien minuten voor tijd werd het aanwezige publiek nog door Anouk van Thiel getrakteerd op een prachtige goal. Haar voorzet was zo scherp dat deze in de verre hoek binnen vloog. Al met al dus een prima optreden van Gassel vrouwen 1. De seniorenteams hebben een drukke week voor de boeg want komende donderdag, dus op Hemelvaartsdag, komen allevijf de teams opnieuw in actie.


Vrouwenelftal VV Gassel is dringend op zoek naar een nieuwe keepster
  |  zondag 06 mei 2018  |

Gassel vrouwen 1 is dringend op zoek naar een nieuwe keepster. De huidige keepster is namelijk noodgedwongen moeten stoppen. Zoals waarschijnlijk wel bekend is het Gasselse vrouwenelftal een gezellig team dat meedraait in de top 4 van de 4e klasse in de regio Zuid II. Wil jij elke zondag gezelligheid en prestatie of weet je misschien iemand, neem dan contact op met Janneke Raeamakers of kom eens langs bij een van de trainingen of wedstrijden.


Nog altijd maximale score JO11-1, ruime overtuigende uitzege JO13-1
  |  zaterdag 05 mei 2018  |

De velden op sportpak "de Oude Kamp" konden vandaag lekker van het zonnetje genieten want de jeugdteams van VV Gassel moesten deze wedstrijdronde op vreemde bodem aantreden. Gassel JO17-1 had geen competitieverplichtingen doordat ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys JO17-2 zich had teruggetrokken uit de klasse. Voor Gassel JO13-1 stond een uitwedstrijd tegen ST Constantia/Menos JO13-2 op het programma. De Gasselnaren speelden een prima duel en boekten een zeer overtuigende en ruime 0-8 overwinning. Het was Femke van Thiel die de openingstreffer voor haar rekening nam. Ze kopte de bal vanaf de rand zestien net voordat de uitkomende keeper de bal uit de lucht wilde plukken. Niet zo heel veel later was er goede kans voor de thuisploeg, maar met een prima verdedigende actie wist Floor Thonies dit gevaar onschadelijk te maken. Een van de daarop volgende Gasselse aanvallen leverde een corner op waaruit Mike Poels de 0-2 wist te scoren. De Gasselse formatie ging goed door en nog voor het rustsignaal lag de bal voor de derde maal in het Wanroijse doel. Camiel van Spijk scoorde met een fraai schot vanaf een meter of dertig. Ook in de tweede helft was Gassel JO13-1 duidelijk de bovenliggende partij. Femke van Thiel bracht zowel de 4-0 als de 5-0 op het scorebord. Beide keren liet ze de keeper kansloos met een poeier vanaf ruim dertig meter. De Gasselse doelpuntenhonger was hiermee duidelijk nog niet gestild. Na een corner vergrootte Rens Jansen de marge tot zes. Wat later in het duel zorgde Rens Jansen ook voor de zevende Gasselse treffer. Dit keer schoot hij raak nadat Mike Poels een corner had verlengd. Vervolgens kreeg Gassel JO13-1 een strafschop toegekend. Deze werd echter niet benut, wat volgens de nemer ervan kwam door de staat van de plaatselijke grasmat. Uiteindelijk kon toch een achtste doelpunt worden gevierd. Na wat kappen en draaien knalde Gijs van Roosmalen de bal vanaf de zestienmeterlijn tegen de touwen. Ook Gassel JO11-1 nam de drie punten in de tas mee naar huis. De 2-6 uitzege op JVC Cuijk JO11-6 betekende bovendien dat de Gasselnaren na zes duels nog altijd zonder puntverlies zijn. Van de zes Gasselse treffer werden er drie gescoord door Tygo van Deventer. Gijs Thijssen en Sil Verhallen waren beide eenmaal succesvol en één keer werd de bal in eigen doel geschoten door een Cuijkse verdediger.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 beleefde deze zaterdagochtend weinig plezier aan de uitwedstrijd tegen OSS '20 JO9-3. De behoorlijk tam spelende Gasselnaren hadden aanvankelijk duidelijk moeite met de balcontrole op het Osse kunstgrasveld. Toen men hier een beetje aan was gewend, keek men al een tegen een 4-0 achterstand staan. Dit was tevens ook de ruststand. In de tweede helft maakte Eus Arts er op aangeven van Nienke Willems 4-1 van. Na opnieuw Osse treffer voorkwam de doelman van thuisploeg dat Renske van Geffen er 5-2 van kon maken. Bij een 7-1 achterstand zorgde Sven Willems nog een tweede Gasselse eretreffer. Hij scoorde in de rebound nadat Osse keeper een schot van Renske van Geffen had gekeerd. Het slotakkoord was van OSS '20 JO9-3. Via twee treffers werd de eindstand bepaald op 9-2. Gassel JO7-1/JO7-2 moest vandaag op bezoek bij het Gennepse Vitesse '08 JO7-1/JO7-2. De Gasselnaren combineerden er bij vlagen weer lustig op los en de technische staf gaf de spelers een dikke voldoende.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Gassel 3 pakt volle buit dankzij inhaalthuiszege op hekkensluiter
  |  donderdag 03 mei 2018  |

Gassel 3 kon deze donderdagavond weer drie punten laten bijschrijven dankzij een inhaalthuiszege op Sambeek 2. De hekkensluiter uit Sambeek werd uiteindelijk met 6-3 verslagen. Binnen vijf minuten stond de Gasselse formatie op een 1-0 voorsprong. Met een prachtige vrije trap over de muur liet Sander Verhallen de keeper kansloos. Vervolgens werd de marge verdubbeld na een mooie aanval. Eerst was er een één-tweetje tussen Bas van Raaij en Bart Loeffen en daarna een één-tweetje tussen William de Kleijn en Bas van Raaij waarna laatstgenoemde de bal breed legde op Tom van Raaij alias de Tovenaar die vervolgens rustig de 2-0 binnen schoof. Daarna werden twee slechte momenten in de Gasselse defensie genadeloos afgestraft door de bezoekers en dus was de stand weer in evenwicht. Nog voor het rustsignaal stond Gassel 3 opnieuw op voorsprong. Na een uittrap van de keeper kopte William de Kleijn de bal op Bart Loeffen die keurig de keeper omspeelde en de bal in het lege doel schoot. Vrijwel direct na rust was de marge weer vergroot tot twee. Na een prachtige aanval gaf de op volle snelheid liggende Bart Loeffen de bal voor op Remco van der Heijden die het doeltreffend afrondde. Wat later in de tweede helft kwam de spanning toch weer terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer van Sambeek 2 na onoplettendheid in de Gasselse verdediging. De Gasselnaren hadden echter al heel snel een passend antwoord klaar want na een voorzet van Peter de Wit maakte Bart Loeffen er 5-3 van. Vervolgens kreeg de thuisploeg diverse mogelijkheden om de score verder op te voeren. Pas vlak voor tijd lukte dit. Het was Remco van der Heijden die de bal prachtig over de doelman tegen de touwen schoot en daarmee de eindstand bepaalde op 6-3. Al met al niet zo'n hele beste wedstrijd, maar de punten tellen.


Verrassende inhaalnederlaag Gassel vrouwen 1 bij SDDL vrouwen 1
  |  dinsdag 01 mei 2018  |

Het vrouwenelftal van de VV Gassel is de maand mei slecht begonnen. Deze dinsdagavond werd namelijk in Demen een verrassende inhaalnederlaag geleden tegen SDDL vrouwen 1. De op een voorlaatste plaats staande Demense vrouwen wisten uiteindelijk met 1-0 te winnen. De thuisploeg had gekozen voor een verdedigende taktiek om zo te proberen om de Gasselse aanvallen vroegtijd onschadelijk te maken. Deze strijdwijze pakte goed uit want de bezoeksters hadden grote moeite om door de hechte SDDL-defensie te komen. Veel kansen wist Gassel vrouwen 1 dan ook niet te creëren. Aan de andere kant werd ook SDDL vrouwen 1 nauwelijks gevaarlijk. Na een doelpuntloze eerste helft leek ook de tweede helft zonder treffers te gaan verlopen, maar uiteindelijk wist de thuisploeg via een benutte strafschop de score toch te openen. De Gasselse vrouwen slaagden er helaas niet in om dit duel het vijandelijke net te laten bollen en dus werd een 1-0 nederlaag geleden. Dat Gassel vrouwen 1 geen doelpunt wist te maken, is overigens best bijzonder want tot op heden had de ploeg in deze competitie in elke wedstrijd minimaal één keer weten te scoren.


Gassel 1 boekt monsterzege op eigen veld, ook volle buit Gassel 4
  |  zondag 29 april 2018  |

Het was vandaag een drukke zondag voor de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel want vier van de vijf teams mochten voor eigen publiek aantreden. De oogst van zeven punten was gemiddeld te noemen. Na de nederlaag van vorige week heeft Gassel 1 zich vandaag herpakt met een ruime overwinning op laagvlieger VCO 1 uit 't Oventje. Het duurde in de eerste helft nog een tijdje totdat de thuisploeg het net kon vinden, maar na ongeveer twintig minuten was het Pieter van Bommel die de openingstreffer kon laten aantekenen. Hierna was Gassel 1 op dreef want Cas van Houtum liet niet veel later het net weer bollen. Daarna was het tweemaal de beurt aan Niels Paters waardoor de Gasselse formatie met een comfortabele 4-0 aan de thee kon. Na rust veranderde er niet veel in de wedstrijd. Gassel 1 had de bal en de bezoekers renden er achteraan, meer goals konden dan ook niet uitblijven. De 5-0 kwam op naam van Dirk van Spijk, zijn vrije trap ging onderkant lat binnen. Vervolgens kon Paul Cornelissen het hem door Roel Strik bezorgde cadeautje in de vorm van een penalty verzilveren, 6-0. Gassel 1 bleef op zoek naar goals en via Erik Barten kwam de zevende Gasselse goal op het scorebord. Hiermee was de eindstand nog niet bereikt, want het slotakkoord kwam op naam van Joris van Bommel, na een goede Gasselse aanval rondde hij fraai af, 8-0. Door deze overwinning en de uitslagen op de andere velden deden de Gasselnaren prima zaken in de strijd om de tweede periodetitel. De Gasselnaren hebben in de laatste wedstrijd in deze periode, op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei 2018 thuis tegen GVV '57 1, normaal gesproken genoeg aan een gelijkspel om de periodetitel te pakken. Alleen in het geval SCV '58 1 de thuiswedstrijd tegen Odiliapeel 1 met meer dan acht doelpunten verschil zou winnen, dan is een gelijkspel niet voldoende voor de Gasselse formatie. Gassel 2 moest deze wedstrijdronde op eigen veld aantreden voor de gemeentelijke derby tegen Estria 3. In de derde minuut kwam Jochem Baltussen zo'n twintig centimeter te kort om de bal binnen te glijden na een dieptepass van Youri Arts. Ook twee daaropvolgende inzetten van Youri Arts leverden geen doelpunt op. Na ruim een kwartier spelen zette Youri Arts Remco van der Heijden alleen voor de keeper. Zijn schot vanf de rand zestien ging rakelings over. Na een kleine veertig minuten spelen kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. De op één lijn staande Gasselse verdediging was niet snel genoeg waarna doelman Cas van Spijk werd uitgetikt. In de tweede helft probeerde de thuisploeg via enkele snelle uitvallen de gelijkmaker te scoren. Een schot van Jochem Baltussen na een voorzet van Roy van de Wiel ging over het doel en na mistasten van de doelman schoof Youri Arts de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Ongeveer halverwege de tweede helft kwam Gassel 2 dan toch langszij. Via een snel genomen vrije trap schoot Remco van der Heijden de bal achter de Escharense doelman. Vervolgens gingen de Gasselnaren in de aanval. Het waren echter de bezoekers die een tweede treffer konden vieren. Een voorzet uit de buurt van de hoekvlag waaide zo het Gasselse doel in. Amper drie minuten daarna was de derby defintief beslist na een rake kopbal van Estria 3 uit een corner. Vlak voor tijd werd een schot van Luuk van der Loop nog net overgetikt. Dus bleef het bij 1-3. Al met al een collectieve offday van alle linies volgens de technische staf. Of dit het gevolg is van te weinig trainingsarbeid door de week en te weinig slaap in het weekend, zal vast en zeker nog wel besproken worden. Een 1-3 uitslag moest helaas ook worden ingevuld op het digitale wedstrijdformulier van de thuiswedstrijd van Gassel 3 tegen De Zwaluw 3. De nederlaag had zeker voorkomen kunnen worden. Het derde elftal had een overwicht, alleen leverde dit niet veel kansen op. Ook het aantal Oeffeltse kansen bleef de gehele wedstrijd beperkt tot vier, maar daarvan werden er wel drie benut vooral doordat de Gasselnaren de doelpunten vandaag wel erg makkelijk weggaven. Bij de rust stond het 1-2. Vervolgens werd het in de tweede helft door een onterechte pingel ook nog 1-3. De Gasselse treffer kwam op naam van Bart Loeffen en de assist werd daarbij verzorgd door Dirk Verbruggen. Positieve zaken om te vermelden waren de goede wedstrijd die de jeugdspelers Jasper Eleuwarin, Hans van Haren en Paul van Haren speelden en de rentree van Edwin Hendriks na een blessure die hem een tijdlang aan de kant hield. Gassel 4 speelde deze wedstrijdronde als enige seniorenteam op vreemde bodem. In Mill was Juliana Mill 5 de tegenstander. Het Vierdt heeft uiteindelijk een terechte overwinning geboekt. Met name in de eerste helft speelde de Gasselse formatie prima en vielen er veel kansen te noteren. Het had bij rust al 0-5 kunnen en moeten staan, maar het vizier stond niet op scherp bij de meesten. Bart Meijer vormde een uitzondering door met een ietwat gelukkige klutsbal over de keeper de 0-1 te scoren. Even later leverde diezelfde Bart Meijer een uitstekende voorzet af die door Peter Goossens knap werd binnen gekopt. Met deze 0-2 tussenstand werd de thee opgezocht. In de tweede helft ging het vierde elftal mee in het spel van Juliana Mill 5 en ging men steeds trager en slordiger spelen. Toen vervolgens ook nog maar liefst drie Gasselnaren geblesseerd raakten, was de koek helemaal op. Het bleef bij twee treffers deze middag. Al met al een wedstrijd om gauw te vergeten. Gassel vrouwen 1 kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen het onderin de ranglijst bivakkerende UDI '19/CSU vrouwen 1. Halverwege de eerste helft waren het bezoeksters uit Uden die op een 0-1 voorsprong wisten te komen. Nog voor het rustsignaal hadden de Gasselse vrouwen de opgelopen schade ongedaan gemaakt. Nadat Anouk van Thiel de gelijkmaker had gescoord met een keurig schot, nam ze vervolgens ook de 2-1 voor haar rekening. Na een pass van Janneke Raemakers dwars door de Udense defensie liep ze goed door en rondde ze het vervolgens doeltreffend af. In de tweede helft slaagde UDI '19/CSU vrouwen 1 erin om op gelijke hoogte te komen. Vervolgens zette Anouk van Thiel met haar derde treffer van de dag de Gasselse vrouwen op een 3-2 voorsprong. De nipte marge leek stand te gaan houden tot aan het laatste fluitsignaal, maar een minuut of vijf voor tijd scoorde de Udense formatie helaas nog de 3-3 en dus kreeg Gassel vrouwen 1 slechts één punt bijgeschreven.


Nipte thuisnederlaag voor Gassel 3 in inhaalwedstrijd tegen Heijen 2
  |  woensdag 25 april 2018  |

Voor Gassel 3 stond afgelopen dinsdagavond een inhaalwedstrijd gepland. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was Heijen 2 de tegenstander. De Gasselnaren verloren uiteindelijk nipt met 1-2. Hoewel de bezoekers iets makkelijker combineerden, was de nederlaag onnodig. Gassel 3 begon goed aan wedstrijd en had in de eerste 25 tot 30 minuten ook betere van het spel, al leverde dat geen grote kansen op. Toch kwam men wel op een 1-0 voorsprong. Via een ingooi van Dirk Verbruggen op het hoofd van Rob ten Haaf kwam de bal bij William de Kleijn terecht. Hij gaf een voorzet op Bart Loeffen die het vervolgens beheerst afrondde. Kort daarna was er een goede corner van Johan Jaspers die ingekopt had moeten worden door Bas van Raaij, maar helaas ging de bal niet tegen de touwen. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Heijen 2 wat beter in het spel en dat resulteerde in de gelijkmaker. De bal viel tussen de Gasselse verdediging en invaller doelman Tom van Raaij in en werd beheerst afgerond. Nog voor het rustsignaal ging een vrije trap van William de Kleijn net naast. In de tweede helft was de formatie uit Heijen de ploeg die het makkelijkst en het beste combinerende.Echter tot kansen leiden dit niet. Gassel 3 was via counters gevaarlijker en dat leidde tot mogelijkheden voor Bart Loeffen (2x) en William de Kleijn. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op. Tien minuten voor tijd werd de bal na een afgeslagen corner ineens op de slof genomen door een Heijense speler en deze ging tegen de touwen. De resterende tijd was tekort om de 1-2 achterstand nog ongedaan te maken.


Gassel 1 verliest uit bij gemeentegenoot, alleen winst voor Gassel VR1
  |  zondag 22 april 2018  |

Het weekend van 21 en 22 april 2018 was bijna de geschiedenisboeken van de VV Gassel ingegaan als een puntloos weekend want nadat gisteren al alledrie de duels werden verloren, gingen vandaag ook bijna alle punten naar de tegenstander. Gelukkig wisten de Gasselse vrouwen de eer te redden met een prima uitoverwinning. Gassel 1 speelde deze zeer zonnige zondagmiddag de gemeentelijke derby tegen GVV '57 1 uit Grave. Aan beide ploegen was te zien dat het kwik tot zomerse hoogten was gestegen, want beide ploegen konden niet veel energie op het veld leggen. De thuisploeg gunde Gassel 1 de bal, maar de Gasselse formatie kon hier aanvankelijk niet veel gevaar mee stichten. Halverwege de eerste helft was het de thuisploeg die uit een snelle counter op een 1-0 voorsprong kwam. Hierna kwam Gassel 1 voor rust tweemaal dicht bij een treffer. Eerst belandde de vrije trap van Ramon van der Venne op de paal en vervolgen schoot Pieter van Bommel uit een van de weinige goede Gasselse aanvallen van deze zondag, van dichtbij over. Na de rust was het spelbeeld onveranderd en mede door de zomerse omstandigheden leek Gassel 1 niet in staat om een tandje bij te schakelen. Vlak voor het einde van de wedstrijd leek Roel Strik nog de gelijkmaker binnen te koppen, maar zijn inzet werd gesmoord door een ploeggenoot waardoor Gassel 1 dus met lege handen huiswaarts moest. Het door blessures geteisterde Gassel 2 kon dankzij de hulp van diverse spelers van Gassel 3 en een speler van Gassel JO17-1 vandaag toch met zijn elven aan de aftrap verschijnen van de uitwedstrijd tegen Constantia 3. Uiteindelijk hadden de Gasselnaren weinig in te brengen in Wanroij en met een 6-0 nederlaag op zak kon men de kleedkamers weer opzoeken. Al na een minuut of vijf stond het 1-0 via een rake snoekduik na een vrije trap. De bezoekers lieten vervolgens te vaak een tegenstander vrij lopen en dit leidde in de 27e minuut tot een tweede tegentreffer. Niet veel later kon een speler van Constantia 3 na een vrije trap weer ongehinderd raak koppen. Het was aan doelman Cas van Spijk te danken dat het bij de rust nog steeds 3-0 stond want met enkele prima reddingen voorkwam hij een grotere achterstand. In de zevende minuut van de tweede helft scoorde Constantia 3 een vierde treffer waarmee de wedstrijd was beslist. Bij een 5-0 tussenstand was Gassel 2 dichtbij een eretreffer. Na een vrije trap kopte Bas van Raaij bij de tweede paal de bal terug op Dirk Verbruggen die vervolgens bijna scoorde. Ondanks diverse prima ingrepen van doelman Cas van Spijk moest de Gasselse formatie in de resterende speeltijd nog een tegendoelpunt incasseren. Net als voor het eerste elftal stond deze wedstrijdronde ook voor Gassel 4 een gemeentelijke derby op het programma. Tegenstander op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was namelijk Estria 5. De jonge formatie uit Escharen gaat samen met SES 5 aan kop dus de Gasselnaren moesten flink aan de bak. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en dit leidde in de twaalfde minuut tot de openingstreffer. Arthur Rikken gaf een prima steekpass door het midden op Broos Meijs die het vervolgens op fraaie wijze afrondde. Hij schoot de bal met buitenkant voet over de doelman tegen de touwen. Gassel 4 wist de 1-0 voorsprong vervolgens keurig vast te houden tot aan het rustsignaal. Ook in de tweede helft bleef de 1-0 een hele tijd op het scorebord staan. Na zo'n 65e minuten spelen moest de Gasselse defensie dan toch de gelijkmaker toestaan. Heel kort daarna werd het door eigen doelpunt 1-2. Binnen enkele minuten was de spanning helemaal verdwenen door nog twee doelpunten van de gasten uit Escharen. De 1-4 tussenstand zou vervolgens ook de eindstand worden. Gassel vrouwen 1 speelde vandaag in Lith de uitwedstrijd tegen NLC '03 vrouwen 1. Na de nederlaag in Langenboom tegen SES vrouwen 1 van twee weken geleden hadden de Gasselse vrouwen nog wat goed te maken. Ze waren dit keer prima bij de les en vanaf de aftrap werd gelijk het inititief gepakt. Dit leidde na zo'n half uur spelen tot een verdiende 0-1 voorsprong. Na een pass van Lieke van Thiel nam Demi Verheugen het vijandelijke doel onder vuur. Haar schot werd gekeerd door de keepster, maar Shalina Thoonen reageerde attent en tikte de bal in de rebound binnen. Vlak voor het rustsignaal werd de marge verdubbeld. Anouk van Thiel stoomde van achteruit helemaal naar voren. Vervolgens behield ze goed het overzicht en speelde ze de bal op Demi Verheugen die bij de tweede paal geheel vrij stond. Voor haar was het een koud kunstje om het leren monster binnen te tikken. Ook in de tweede helft bleef het vrouwenelftal van de VV Gassel goed spelen. Meer doelpunten bleven dan ook niet uit. Opnieuw was het Demi Verheugen die de bal in het doel schoof op aangeven van de opgekomen Anouk van Thiel. Halverwege de tweede helft konden de Gasselse vrouwen ook nog een vierde treffer vieren. Na een dieptepass trok Noa van Spijk naar binnen waarna ze bal mooi in de lange hoek binnen schoot. In de resterende speeltijd bleven de bezoeksters rustig op balbezit spelen en door een prima teamprestatie werd uiteindelijk dus een dikverdiende en mooie 0-4 uitzege behaald. Gassel 3 kwam niet in actie. De geplande thuiswedstrijd tegen Heijen 2 werd vanwege een tekort aan spelers bij de Heijense formatie uitgesteld tot komende dinsdagavond. De aftrap is dan om 20:00 uur.


Ondanks zonnig weer slechte speeldag voor Gasselse jeugdteams
  |  zaterdag 21 april 2018  |

Deze zaterdag was duidelijk niet zo'n beste speeldag voor de jeugd van VV Gassel. Doordat de thuiswedstrijd van Gassel JO11-1 tegen SJO Vianen Vooruit/HBV JO11-1 was verplaatst naar maandag 07 mei 2018 konden vandaag negen punten worden gehaald. Helaas bleef de teller steken op nul doo drie thuisnederlagen. Gassel JO17-1 kreeg bezoek van koploper Juliana Mill JO17-1. Hoewel de Gasselnaren zeker niet slecht speelden, bleek de Millse formatie nog een maatje te groot. De thuisploeg wist nog wel op een 1-0 voorsprong te komen via een fraai opgezette aanval. Hans van Haren controleerde een lange bal van achteruit en speelde vervolgens Dylan Siroen aan. Die gaf een voorzet waarna Roel van Thiel het prachtig afmaakte. Nog voor het einde van de eerste helft had Juliana Mill JO17-1 via een rake kopbal de stand weer in evenwicht gebracht. In de tweede helft ging het aanvankelijk gelijk op, maar naarmate de tijd verstreek kregen de Gasselse spelers het steeds zwaarder. De bezoekers uit Mill wisten hiervan te profiteren en een 1-2 voorsprong te nemen. Gassel JO17-1 was niet bij machte om nog wat terug te doen en in de resterende speeltijd moesten nog twee tegentreffers meer worden geïncasseerd. Voor Gassel JO13-1 wachtte deze wedstrijdronde het treffen met SIOL JO13-2. Al in de derde minuut kwam de Katwijkse formatie via een snelle counter op 0-1. Deze stand bleef tot vlak voor rust op het scorebord staan. Toen namelijk ging een schot van afstand van SIOL JO13-2 via de binnenkant paal tegen de touwen. Binnen tien minuten in de tweede helft was de 0-2 achterstand opgelopen tot 1-7. Doelpuntenmaakster aan Gasselse zijde was Femke van Thiel na een mooi uitgespeelde aanval. Mike Poels viel in als pinchhitter en dat deed hij uitstekend want tussen de 53e en 57e minuut wist hij tweemaal te scoren. Beide keren knalde hij de bal laag en hard langs de keeper in de hoek. Helaas was er in de slotfase nog een succesvolle tegenstoot van de bezoekers waardoor het duel eindigde in 3-8. Gassel JO9-1 was nog het dichtst bij minimaal een punt. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was het tegenstander Vorstenbossche Boys JO9-1 die als eerste wist te scoren via een schot van afstand. Kort daarop leek Eus Arts voor de 1-1 te gaan zorgen, maar de doelman tikte de bal nog net uit de kruising. In de vijfde minuut werd het wel 1-1. Na een corner van Binck van Roosmalen werd de bal door de doelman en enkele verdedigers in eigen doel gewerkt. Vervolgens een wat mindere fase van de thuisploeg, met als gevolg dat er een 1-4 achterstand op het scorebord kwam te staan. Eus Arts deed daarna wat terug na een slechte uittrap van de doelman. Bijna was het binnen een minuut opnieuw raak, maar het schot van Renske van Geffen op aangeven van Tjeu Josemanders werd gestopt door de keeper. In de slotfase van de eerste helft scoorden de bezoekers nog tweemaal en dus een 2-6 achterstand bij de rust. Direct vanaf het begin van de tweede helft ging Gassel JO9-1 op jacht naar doelpunten. Al vrij snel maakte Renske van Geffen op aangeven van Sven Willems er 3-6 van. Twee minuten later verkleinde Binck van Roosmalen na een assist van Eus Arts de marge tot twee. De thuisploeg ging goed door en Nienke Willems raakte de buitenkant van de paal. Aan de andere kant had doelman Tijl Schippers een rustige tweede helft. Een minuut of vijf voor tijd scoorde Eus Arts de aansluitingstreffer. Ondanks verwoede pogingen lukte het de Gasselse formatie niet om er nog een gelijkspel uit te slepen. Gassel JO7-1/JO7-2 trakteerde de aanwezige toeschouwers op een doelpuntrijk voetbalfeest. Tegenstander De Zwaluw JO7-1 moest heel wat doelpunten incasseren van de flink op schot zijnde Gasselnaren.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Gassel 1 boekt zakelijke thuisoverwinning, ook drie punten Gassel 3
  |  zondag 15 april 2018  |

Deze zondag kwamen alleen de mannelijke seniorenteams van VV Gassel in actie want vanwege een oneven aantal teams in de klasse had Gassel vrouwen 1 namelijk een vrije speeldag. Gassel 1 heeft thuis tegen laagvlieger SC st Hubert 1 een zakelijke overwinning geboekt. Na de inspanning van afgelopen donderdagavond volstond het voor de Gasselse formatie om één helft bij de les te zijn. Gassel 1 besliste het duel namelijk al voor de rust. Al binnen enkele minuten konden de Gasselnaren een treffer noteren. Na voorbereidend werk van Ramon van der Venne kon Roel Strik van afstand uithalen. Hij schoot vervolgens fraai raak. Na deze snelle openingstreffer bleef het even rustig met doelpunten en waren de bezoekers ook nog gevaarlijk, maar Gassel doelman Rik van der Loop kon het gevaar knap onschadelijk maken. Na ruim een half uur spelen was het Gassel 1 dat de score verder deed oplopen, na een aanval over rechts vond Cas van Houtum Ramon van der Venne die na een goede aanname kon binnenschieten, 2-0. Niet veel later was het weer raak voor Gassel 1, na een fraaie aanval over vele schijven kon Ramon van der Venne de bal bij de opgestoomde Joris van Bommel bezorgen. Laatstgenoemde twijfelde geen moment en schoot de bal hard diagonaal binnen waarmee de thuisploeg met een geruststellende voorsprong aan de thee kon. De tweede helft was voor de aanwezige toeschouwers weinig reden om nog lang over na te praten. Gassel 1 leek het wel goed te vinden en de bezoekers waren ook niet bij machte om de wedstrijd nog spannend te maken waardoor de drie punten zonder al te veel moeite in Gassel bleven. Het tweede elftal moest op bezoek bij Vianen Vooruit 3. De Gasselnaren zochten gelijk de aanval en al binnen enkele minuten ging een kopbal van Sjors Cuppen na een corner net naast. In de zesde minuut was het wel raak voor Gassel 2. Na een uitbraak over rechts legde Bart van Spijk terug op Kevin Arts die weer terugkaatste op de inkomende Bart van Spijk. Hij kapte vervolgens een tegenstander uit en scoorde met een diagonaal schot. De bezoekers gingen goed door en dit leverde diverse kansen op de 0-2 op. Een inzet van Bart van Spijk werd echter nog net gered door de doelman en een geweldig schot van Roy van de Wiel na een slalom door de halve Vianense defensie vloog rakelings langs de kruising. Tegen de verhouding in werd het na een klein half uur spelen 1-1. Een schot uit de tweede lijn werd dusdanig aangeraakt door een Gasselse verdediger dat deze over doelman Cas van Spijk in de kruising draaide. In de slotfase van de eerste helft was Gassel 2 met twee kopballen nog dichtbij de 1-2, maar de inzetten van Ryan Siroen en Daan Arts gingen naast de verkeerde kant van de paal. Kort na de rust belandde een schot van Ted Wolfs vanuit de draai in de handen van de keeper. Vervolgens werd het een rommelige wedstrijd waarin de scheidsrechter enthousiast met de kaarten strooide. Vianen Vooruit 3 wist een 2-1 voorsprong te nemen, maar de Gasselnaren wisten vlak voor tijd op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Dylan Siroen belandde tegen de lat waarna de attent reagerende Sjors Cuppen de bal met een snoekduik alsnog over de lijn kopte. Aan het begin van de blessuretijd pakte Gassel 2 een overwicht, maar de kans om daar wat mee te doen kreeg de ploeg niet want de scheidsrechter blies al heel snel voor het eindsignaal en dus een 2-2 eindstand bij dit duel. Voor Gassel 3 stond vandaag een uitwedstrijd tegen DSV 5 op het programma. Hoewel de ploeg uit Sint-Anthonis voorlaatste staat, moesten de Gasselnaren alle zeilen bijzetten om de drie punten mee te kunnen nemen. Uiteindelijk werd een zwaarbevochten 1-2 zege behaald. In de vijftiende minuut was William de Kleijn dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot werd nog net door de keeper tot corner getikt. Een minuut of zes later was er een dieptepass van Johan Jaspers waar Dirk Verbruggen nog net zijn teen tegenaan kon krijgen. De bal ging echter voorlangs. In de 33e minuut kwam de thuisploeg op 1-0 en dus moesten de bezoekers in de achtervolging. Nog voor het einde van de eerste helft lag de gelijkmaker in het DSV-doel. Na een vlijmscherpe dieptepass van Johan Jaspers kopte William de Kleijn de bal terug op Bart Loeffen die het vervolgens op vakkundige wijze doeltreffend afrondde. In de tweede helft ging Gassel 3 op zoek naar een voorsprong. De eerste kans daarop was voor Bart Loeffen, maar na een voorzet van Dirk Verbruggen kopte hij de bal in de handen van de keeper. Een kwartiertje later was er een vrijwel identieke situatie. Dit keer kopte Bart Loeffen de bal echter over de lat na de voorzet van Dirk Verbruggen. Een minuut of tien voor tijd kon dan toch een tweede Gasselse treffer worden gevierd. Een vrije trap van Sander Verhallen vanaf een meter of vijftig zeilde over alles en iedereen heen en stuiterde over de keeper heen in het doel. In de resterende speelminuten wisten de geroutineerde Gasselnaren de 1-2 voorsprong vakkundig vast te houden tot aan het laatste fluitsignaal. Gassel 4 wachtte deze wedstrijdronde de uitwedstrijd tegen koploper SES 5. Om nog kans te blijven houden op de titel was een overwinning noodzakelijk. Het Vierdt speelde een puike wedstrijd op het Langenboomse sportpark, maar stond helaas toch met lege handen toen het laatste eindsignaal klonk. De eerste helft ging gelijk op qua spelbeeld. De Langenboomse formatie was echter dodelijk effectief in de afronding, want uit twee kansen scoorde de ploeg tweemaal. Gassel 4 creëerde zelf weinig tot niets, mede doordat SES 5 de bus parkeerde op de eigen zestien. Na rust ging het Gasselse vierde elftal meer en meer op zoek naar de aansluitingstreffer, welke er terecht ook kwam. Bart Meijer werd na een uitstekende aanval over links genadeloos gevloerd binnen de beruchte lijnen. Dader was de doelman van SES 5, die in zijn handen mocht knijpen met slechts geel. Riny van der Venne greep zijn kans en schoot de toegekende strafschop koeltjes binnen. In het vervolg van de wedstrijd viel er helaas geen goede mogelijkheid meer te noteren voor Gassel 4. Met enkele aanvallende wissels probeerde het Vierdt nog wel een punt uit het vuur te slepen, maar ook dat mocht niet meer baten.


Gassel JO11-1 blijft winnen, ook fraaie uitzeges JO17-1 en JO9-1
  |  zaterdag 14 april 2018  |

De jeugdteams van de VV Gassel moesten deze wedstrijdronde op vreemde bodem aantreden. Aan het einde van de middag bleken er negen punten mee naar huis te zijn genomen en dus een prima score. Gassel JO17-1 moest in de Gennepse Heykuul aantreden tegen Vitesse '08 JO17-2. Het aanwezige publiek werd vermaakt met een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd. De thuisploeg wist als eerste te scoren. De rechtsback kon niet alleen helemaal opstomen naar voren, maar de bal vervolgens ook in de hoek binnen schieten doordat diverse Gasselse spelers niet ingrepen. Vanaf dat moment gingen de spelers van Vitesse '08 JO17-2 steeds meer op elkaar mopperen en zeuren, waardoor hun veldspel minder werd en de Gasselnaren juist steeds beter ging voetballen. Dit leverde al vrij snel de gelijkmaker op. Hans van Haren was iedereen weer te snel af waarna hij het alleen voor de keeper keurig en rustig doeltreffend afrondde. Niet zo heel veel later zorgde Hans van Haren op vrijwel identieke wijze voor een 1-2 voorsprong. Tot aan het rustsignaal scoorden beide ploegen nog eenmaal vanaf elf meter. Eerst ging de bal op de Gasselse stip en vijf minuten later op die van de thuisploeg. In beide gevallen leek er overigens niet veel aan de hand. Namens Gassel JO17-1 was het Teun Hendriks die raak schoot en dus een 2-3 ruststand. De aanwijzigingen van de technische staf in rust om nog wat feller te spelen en minder te mauwen werden in de tweede helft prima opgevolgd. De goed voetballende bezoekers wisten op 2-4 te komen via Loek de Kleijn die raak schoot in de hoek na een steekpass van Teun Hendriks. De marge van twee goals hield echter geen stand want onder andere via een doelpunt uit een corner kwam Vitesse '08 JO17-1 terug tot 4-4. De Gasselnaren bleken mentaal echter ijzersterk want direct na de gelijkmaker was het aan de andere kant ook weer raak. Vanaf de aftrap werd de bal ver naar voren geschoten, waarna Hans van Haren de keeper geen kans gaf en zo zijn derde treffer van de middag scoorde. Hierna was gedaan met het Gennepse geloof in een goed resultaat. Uiteindelijk kreeg de dikverdiende Gasselse zege nog wat meer glans dankzij een doelpunt van Dylan Siroen. Vanaf de rand zestien schoot hij een vrije trap via de onderkant van de lat tegen de touwen en dus een 4-6 eindstand. Gassel JO13-1 moest de drie punten in Overloon achterlaten. Tegen ST SSS '18/Holthees-Smakt JO13-2 werd uiteindelijk nipt met 3-2 verloren. In de dertiende minuut nam Jelle van Deventer de openingstreffer voor zijn rekening. Na een steekpass van Rens Jansen knalde hij de bal hard in de kruising van de korte hoek. Een kleine tien minuten later was de stand weer in evenwicht. Na een klutssituatie ging de bal uiteindelijk binnen vanaf de zestienmeterlijn. Tegen het einde van de eerste helft moest de Gasselse formatie een tweede tegentreffer incasseren. De spits van de thuisploeg liet de doelman van Gassel JO13-1 kansloos. Na de rust gingen de Gasselnaren op jacht naar de gelijkmaker. De inzet werd beloond want na een lange solo joeg Femke van Thiel de bal hard en laag langs de keeper. De 2-2 tussenstand bleef vervolgens lang op het scorebord staan. De Gasselnaren probeerde het wel, maar slaagden er helaas niet in om een winnende derde treffer te scoren. Een minuut of zes voor tijd had het samenwerkingsverband uit Overloon en Holthees-Smakt aan de andere kant wel succes. Mede doordat de Overloonse klokken blijkbaar wat sneller gaan, dan een normale klok zat er geen Gassels slotoffensief meer in. Gassel JO11-1 is vooralsnog niet te stoppen tijdens de voorjaarscompetitie 2017-2018. Ook het vijfde duel werd namelijk op overtuigende wijze winnend afgesloten. In Oeffelt kreeg De Zwaluw JO11-1 met 0-8 aan de broek. Tygo van Deventer nam vijf van de acht Gasselse doelpunten voor zijn rekening. Sil Verhallen scoorde tweemaal en Jazz Goossens had één keer succes.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Bij de uitwedstrijd van Gassel JO9-1 tegen ST Herpinia/OKSV JO9-2 werd er ook flink op los gescoord. In totaal vielen er maar liefst vijftien doelpunten. Tien daarvan werden gescoord door de Gasselnaren en dus eindigde het duel in 5-10. De thuisploeg had als eerste succes, maar al snel was de achterstand omgezet in een voorsprong. Op aangaven van Binck van Roosmalen scoorde Eus Arts de gelijkmaker. Kort daarop maakte Eus Arts er met een schot van afstand ook 1-2 van. De ploeg uit Herpen en Overlangel was vervolgens dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Tijl Schippers voorkwam dit met een prima redding. Niet veel later vergrootte Binck van Roosmalen de marge tot twee na een voorzet van Finn Wijnen. Vervolgens maakte Nienke Willems er 1-4 van na voorbereidend werk van Renske van Geffen. Met een schot in de linkerhoek bepaalde Renske van Geffen de ruststand op 1-5. Direct aan het begin van de tweede raakten de Gasselnaren tot twee keer toe het "houtwerk". Binck van Roosmalen raakte de paal en een schot van Sven Willems werd gekeerd door de lat. Gassel JO9-1 bleef goed doorgaan en binnen enkele minuten wist Renske van Geffen twee keer te scoren. Eenmaal onderschepte ze zelf de bal en eenmaal was er voorzet van Sven Willems. Daarna speelden de Gasselnaren wat te veel op aanval en dit leidde tot twee succesvolle counters van de thuisploeg. Gassel JO9-1 ging vervolgens ook weer scoren en na een assist van Nienke Willems zorgde Eus Arts voor de 3-8. Ook de 3-9 kwam van zijn voet nadat een solo van Finn Wijnen was gestuit door de defensie. Door wat te nonchalant verdedigen moest de Gasselse formatie opnieuw twee tegentreffers incasseren. De 5-9 stand leek ook de eindstand te gaan worden, maar op fraaie wijze bracht Eus Arts toch nog de dubbele cijfers op het scorebord. Hij lobde de bal over de keeper in het doel. Gassel JO7-1/JO7-2 moest deze speeldag in Cuijk aantreden tegen JVC Cuijk JO7-1/JO7-2. Op het Cuijkse kunstgrasveld moesten de Gasselnaren flink aan de bak want de tegenstander bleek erg sterk. Uiteindelijk kon toch met een tevreden gevoel huiswaarts worden gekeerd.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Gassel 1 doet prima zaken dankzij fraaie inhaalzege op VIOS '38 1
  |  donderdag 12 april 2018  |

Het zijn drukke weken voor Gassel 1 want voor de tweede week op rij stond een doordeweekse inhaalwedstrijd op het programma. In Beugen was VIOS '38 1 deze donderdagavond de tegenstander. In het eerste kwartier waren de bezoekers wat meer in de aanval dan de thuisploeg, maar een doelpunt leverde dat niet op. Niet veel later had Gassel 1 geluk dat de bal niet op de stip ging na een overtreding binnen de beruchte lijnen. Na zo'n half uur spelen kreeg Ramon van der Venne een uitgelezen kans op zijn ploeg op een 0-1 voorsprong te zetten na een perfecte voorzet van Paul Cornelissen, maar de laatste man van VIOS '38 1 zat er nog net met een been tussen. Vervolgens moest aan de andere kant doelman Rik van der Loop enkele keren in actie na onder andere een goede Beugense aanval en een gevaarlijk schot. Een minuut of acht voor rust kwam VIOS '38 1 op een 1-0 voorsprong. Na een corner werd de bal door een Gasselse verdediger weggekopt, maar in de rebound ging de bal alsnog tegen de touwen. De 1-0 tussenstand was tevens ook de ruststand. Na een dubbele wissel in de rust ging Gassel 1 op jacht naar de gelijkmaker. Ramon van der Venne was al na een paar minuten heel dichtbij, maar zijn snel genomen vrije trap belandde op de paal. De druk van de Gasselnaren hield aan en dit leidde tot diverse kansen. Inzetten van Ramon van der Venne en Cas van Houtum gingen echter net naast en Dirk van Spijk strandde op de doelman. De tweede helft was ruim een kwartier oud toen Niels Paters op schitterende wijze voor de dikverdiende gelijkmaker zorgde. Nadat hij een tegenstander had uitgekapt, schoot hij de bal in de verre hoek strak binnen. Amper zes minuten later was het opnieuw Niels Paters die op fraaie wijze wist te scoren. Na een kort genomen vrije trap van Ramon van der Venne roste hij de bal in de rechterbovenhoek. Gassel 1 bleef met een uitstekende inzet knokken voor de drie punten en deze teamprestatie werd beloond met een derde treffer. Dit keer kon Cas van Houtum als doelpuntenmaker worden genoteerd. Hiermee was de wedstrijd beslist. In de slotfase werd de meegereisde Gasselse aanhang ook nog getrakteerd op een vierde doelpunt. Absolute uitblinker Niels Paters tekende voor een fraai slotakkoord. Na het uitkappen van twee tegenstanders lobde hij de bal over de doelman tegen de touwen. Al met al dus een prima optreden van Gassel 1. Door deze overwinning en het verlies van Toxandria 1 staan de Gasselnaren weer steviger op de tweede plaats. Bovendien heeft de ploeg van trainer Pierre Hermsen het winnen van de tweede periodetitel nu weer helemaal in eigen hand. In deze periode resteren nog twee thuisduels. Op 29 april 2018 is VCO 1 de tegenstander en op donderdag 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag) komt GVV '57 1 naar sportpark "de Oude Kamp". Gezien het forse verschil in doelsaldo met de concurrenten zouden twee overwinningen voldoende moeten zijn voor het winnen van de tweede periode.


Prima inzet van Gassel JO17-1 beloond met punt in inhaalwedstrijd
  |  maandag 09 april 2018  |

Gassel JO17-1 moest deze maandagavond in actie komen voor een inhaalwedstrijd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was VIOS '38 JO17-1 de tegenstander. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Gezien de kansenverhouding was het eigenlijk een gestolen punt voor de Gasselnaren, maar ook die tellen. De Beugense formatie speelde een prima veldspel, maar door de uitstekende inzet en het zeer compact verdedigen van Gassel JO17-1 kwamen de bezoekers er moeilijk doorheen. Voor de rust moest de thuisploeg uiteindelijk slechts één tegentreffer incasseren. Aan de andere kant was er een mooie kans voor Hans van Haren, maar die werd niet verzilverd. In de tweede helft gingen de Gasselnaren beter voetballen en werd er nog wat feller verdedigd. Deze inzet werd beloond met de gelijkmaker. Een verre uittrap van doelman Jasper Verstegen vloog na twee keer stuiteren over de Beugense defensie waarna Hans van Haren alleen door kon lopen richting de keeper. Hij bleef koel en schoot de bal vervolgens rustig in de hoek binnen. Tot aan het laatste fluitsignaal kreeg VIOS '38 JO17-1 nog volop kansen op een winnende tweede treffer, maar deze werden stuk voor stuk onbenut gelaten en dus bleef het bij 1-1.


Gassel 1 weet weer wat winnen is, fraaie ruime thuiszege Gassel 4
  |  zondag 08 april 2018  |

Vier van de vijf seniorenteams van VV Gassel hadden competitieverplichtingen op deze super zonnige tweede zondag van april 2018. De spelers en technische staf van het tweede elftal hadden een dagje vrijaf. Na twee wedstrijden op rij zonder overwinning heeft Gassel 1 vandaag op bezoek bij De Willy's 1 uit Wilbertoord weer een driepunter kunnen scoren. Gassel 1 maakte het zichzelf op deze zonovergoten zondag onnodig moeilijk, maar de drie punten waren zeker verdiend. Vanaf het eerste fluitsignaal was de Gasselse formatie de betere ploeg en het spel speelde zich ook veelal af op de vijandelijke helft van het veld. Toch duurde het nog een minuut of twintig voordat de bezoekers op voorsprong kwamen. Na een slim genomen vrije trap van Ramon van der Venne was het Cas van Houtum die attent de 0-1 kon binnenschieten. Gassel 1 bleef doorgaan en niet veel later kon Pieter van Bommel op aangeven van Erik Barten de 0-2 laten noteren. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Gasssel 1 en het leek een makkelijke middag te worden. Echter de thuisploeg sloeg na onoplettend optreden van de bezoekers binnen korte tijd twee keer toe waardoor de voorsprong ineens ongedaan was gemaakt, 2-2. De thuisploeg kreeg weer geloof in een resultaat en de wedstrijd werd ook meer fysiek. Na rust had Gassel 1 meer moeite de felle tegenstand de baas te bieden. De Gasselnaren hadden wel het initiatief maar tot veel gevaar leidde dat niet direct. Ongeveer een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor Gassel 1 toen Ramon van der Venne een vrije trap binnen kon schieten. Hierna kreeg de Gasselse formatie ook nog kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zoals vaker dit seizoen werd de gecreëerde kansen niet meer benut waardoor het scorebord na negentig minuten op 2-3 bleef steken. In deze fase van de competitie tellen voor Gassel 1 alleen de punten. Gassel 3 behaalde een knap 1-1 gelijkspel tegen de nummer drie op de ranglijst VCA 2. Hiermee revancheerden de Gasselnaren zich ook voor de 7-1 uitnederlaag eerder dit seizoen. Het was Dirk Verbruggen die in de eerste helft de score wist te openen. Na een splijtende pass van Silvo Lemmers rondde hij het fraai af. Kort daarop had Remco van der Heijden de 2-0 op zijn schoen, maar de bal ging niet tegen de touwen. Na de rust scoorden de bezoekers uit Sint-Agatha met een onhoudbaar schot vanaf de rand zestien. In de resterende speeltijd gingen beide ploegen voor de winst. Tot een winnende tweede treffer voor één van de twee ploegen kwam het echter niet en dus kon het derde elftal weer een punt laten bijschrijven. Gassel 4 speelde op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een prima wedstrijd tegen Toxandria 5. De uiteindelijke 6-0 zege was dan ook dikverdiend. De Gasselnaren hadden veel balbezit en trakteerden het aanwezige thuispubliek op tal van mooie aanvallen. De bezoekers uit Rijkevoort hadden weinig in te brengen. Na zo'n kwartier spelen was de openingstreffer een feit. Na goed druk zetten gaf Arthur Rikken de bal diep op Riny van der Venne die het vervolgens mooi afrondde. Een minuut of zeven later kon het scorebord op 2-0 worden gezet. Niels Driessen schoot de bal tegen de touwen na een prima voorzet van Bart Meijer vanaf de linkerflank. De Gasselnaren ging goed door en op slag van rust kon de Rijkevoortse doelman de bal voor de derde maal uit het net vissen. Doelpuntenmaker was Riny van der Venne en ook dit keer kwam de voorzet van Bart Meijer vanaf links. In de tweede helft bleef Gassel 4 jagen op meer treffers. In de zevende minuut na rust sloeg de thuisploeg wederom toe. Riny van der Venne wist het leren monster met vallen en opstaan nog knap in de kruising te krijgen na voorgeven van Bart Meijer. Niet veel later was het duel definitief beslist want met zijn vierde treffer van de ochtend vergrootte Riny van der Venne de marge tot vijf. Hij tikte de bal binnen nadat Rob Roefs van afstand op de paal had geschoten. Een minuut of tien leverde een uitstekende Gasselse aanval ook nog een zesde doelpunt op. Lars Huisman gaf de bal voor vanaf rechts waarna Niels Driessen deze met een droog schot rustig in de hoek tegen de touwen liet ploffen. Al met al dus een prima optreden van Gassel 4. Voor het vrouwenelftal stond deze wedstrijdronde een bezoek aan Langenboom op het programma. Vooral de eerste helft van het treffen met SES vrouwen 1 was er eentje om heel snel te vergeten. Aanvankelijk zag het er nog goed want al vrij snel zorgde Lieke van Thiel na een voorzet van Sanne Daemen voor een 0-1 voorsprong. De bezoeksters hadden de wedstrijd echt in handen, maar door een blunder werd de gelijkmaker weggegeven. Vervolgens deden de Gasselse vrouwen alles wat niet moest en had de thuisploeg al het geluk van de wereld. Door onder andere twee eigen doelpunten vanuit een Langenboomse corner en nog wat andere onnodig weggegeven tegengoals was de 0-1 voorsprong bij de rust veranderd in een 6-1 achterstand. In de tweede helft herpakten de bezoeksters zich en dit leidde tot een doelpunt van Anouk van Thiel op aangeven van Paulien Jans. Lieke van Thiel wist met een prachtig schot van afstand dat net onder de lat binnen viel de achterstand nog wel te verkleinen tot 6-3, maar dat was dus helaas niet genoeg om de in de eerste helft opgelopen schade nog helemaal goed te maken. De thuisploeg kreeg na de rust ook nog één goede kans, maar dit keer lette de Gasselse defensie wel goed op. Uiteindelijk dus een teleurstellende ochtend voor Gassel vrouwen 1.


Gassel JO11-1 na vier duels nog maximale score, gelijkspel JO13-1
  |  zaterdag 07 april 2018  |

Op deze zeer zonnige zaterdag kwamen maar drie van de vijf jeugdteams van VV Gassel in actie. De thuiswedstrijd van Gassel JO17-1 tegen VIOS '38 JO17-1 was namelijk verplaatst naar komende maandagavond en Gassel JO9-1 was vrij vanwege een oneven aantal teams in de klasse. Voor Gassel JO13-1 stond een thuiswedstrijd tegen ST De Willy's/SC st Hubert JO13-1 op het programma. Het duel eindigde in 3-3 en dus moesten beide ploegen genoegen nemen met één punt. Gassel JO11-1 is vooralsnog niet te stoppen in de 3e klasse 101. Na drie eerdere zeges werd vandaag ook het vierde duel winnend afgesloten. Op sportpark "de Oude Kamp" werd Sambeek JO11-2 met duidelijke cijfers verlagen want na het laatste fluitsignaal stond er een 7-2 uitslag op het scorebord. Maar liefst vijf van de zeven Gasselse doelpunten werden gescoord door Tygo van Deventer. Bram Jaspers en Sil Verhallen namen beide één treffer voor hun rekening.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
Ook Gassel JO7-1/JO7-2 mocht deze wedstrijdronde ook aantreden voor eigen publiek. Tegenstander was Juliana Mill JO7-1/JO7-2. De aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op prima combinatievoetbal met tal van doelpunten. Ook spatte het enthousiasme er weer van af.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Gassel VR30+1 schrijft historie met eerste zege in clubgeschiedenis
  |  zaterdag 07 april 2018  |

Gassel VR30+1 heeft afgelopen vrijdagavond gezorgd voor een historisch feit in de inmiddels ruim 70-jarige roemrijke geschiedenis van de VV Gassel. De Gasselse vrouwen wisten namelijk de eerste overwinning in de 7x7-competitie te behalen. De locatie van wedstrijdronde 7 t/m 9 was het sportpark van Hapse Boys. In het eerste duel moest Gassel VR30+1 aantreden tegen V.V. Achates VR30+1. De Gasselnaren moesten weer even in het ritme komen na enkele voetballoze weken en deze wedstrijd ging dan ook met 5-0 verloren. Na deze "warming-up" ging in het de tweede wedstrijd van de avond al een stuk beter. Tegen tegenstander VIOS '38 VR30+1 werden diverse kansen gecreëerd, maar de bal wilde nog niet tegen de touwen. De Beugense vrouwen wisten aan de andere kant wel driemaal te scoren. In de derde en laatste wedstrijd waren de Gasselse vrouwen in prima vorm en tegen Hapse Boys VR30+1 werd het een leuk en gelijkopgaand duel. Al vrij snel was het Marieke Hendriks die op aangeven van Lieke Evers voor een 0-1 voorsprong zorgde. Vervolgens kwam de thuisploeg sterk opzetten en moesten de Gasselse vrouwen vooral verdedigen. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Hanneke Peperkamp werd de nul gehouden. Omdat aan de andere kant enkele counterkansen geen tweede Gasselse treffer opleverden bleef het dus bij 0-1 en was de historische overwinning een feit!


Gassel 1 verliest inhaalduel ondanks razendsnelle openingstreffer
  |  vrijdag 06 april 2018  |

Voor de tweede keer binnen zes dagen heeft Gassel 1 flinke averij opgelopen in de strijd om de bovenste plaatsen van de 5e klasse G. Na het gelijkspel op Paaszaterdag bleven de Gasselnaren afgelopen donderdagavond zelfs helemaal met lege handen achter. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel ging het inhaalduel tegen Toxandria 1 met 1-2 verloren. De thuisploeg kende nog wel een uitstekende start want al in de eerste minuut zette Ramon van der Venne Gassel 1 op een 1-0 voorsprong. Echter nog voor het rustsignaal hadden de bezoekers uit Rijkevoort niet alleen gelijkmaker gescoord, maar ook een tweede treffer. In de tweede helft slaagde de Gasselse formatie er niet in om de 1-2 achterstand nog ongedaan te maken. Omdat ook Toxandria 1 na de rust niet meer tot scoren kwam, was de 1-2 ruststand dus ook de eindstand.


Gassel JO13-1 pakt eerste driepunter na fraaie inhaaloverwinning
  |  woensdag 04 april 2018  |

Voor Gassel JO13-1 stond deze woensdagavond een inhaalthuiswedstrijd tegen Olympia '18 JO12-2 op het programma. De Gasselnaren speelden een prima pot voetbal op een bij vlagen regenachtig sportpark "de Oude Kamp". Uiteindelijk werd een dikverdiende 7-0 overwinning geboekt waarmee de eerste overwinning van de competitie 2017-2018 in de tas zit. Na een wat aftastend begin pakte de thuisploeg het initiatief en dit leidde tot de openingstreffer van Gijs van Roosmalen. Een minuut of vijf later lag de bal voor de tweede maal in het Boxmeerse doel. Jelle van Deventer gaf een splijtende pass door het hart van de defensie waarna Femke van Thiel de bal in de hoek binnen prikte. De Gasselse formatie stoomde door en meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Jelle van Deventer nam de 3-0 voor zijn rekening. Na een steekpass van Femke van Thiel kapte hij de bal goed af en schoot hij deze vervolgens keurig binnen. In de slotfase van de eerste helft kon het aanwezige thuispubliek nog tweemaal juichen. Eerst schoorde Femke van Thiel na het nodige kap- en draaiwerk en daarna kopte Camiel van Spijk fraai raak na een voorzet van Jelle van Deventer. Ook in de tweede helft was Gassel JO13-1 duidelijk sterker dan Olympia '18 JO12-2. Al vrij snel na rust rondde Gijs van Roosmalen op koelbloedige wijze doeltreffend af na een steekbal van Femke van Thiel. Een minuut of tien voor tijd liet Femke van Thiel de Boxmeerse keeper kansloos bij een schot van afstand. In de resterende speelminuten waren de Gasselnaren nog diverse keren heel dicht bij een achtste doelpunt. Gescoord werd er echter niet meer en dus won de JO13-1 van VV Gassel dit inhaalduel met 7-0.


Onnodig en duur puntverlies Gassel 1, wel thuiszege voor de JO17-1
  |  zaterdag 31 maart 2018  |

Op deze Paaszaterdag 31 maart 2018 kwamen drie teams van VV Gassel in actie. Gassel 1 en Gassel JO9-1 speelden een gemeentelijke derby en voor Gassel JO17-1 stond een streekderby op het programma. Het eerste elftal heeft in de thuiswedstrijd tegen SCV '58 1 duur en onnodig puntverlies geleden. De Gasselnaren waren in de eerste ruim twintig minuten heer en meester, maar verzuimden om een voorsprong van enkele doelpunten te nemen. Kansen hiervoor waren er meer dan genoeg. Al vroeg in de wedstrijd trof Don van de Wiel de binnenkant van de paal. Kort daarop kon Paul Cornelissen alleen op de doelman af, maar schoot hij de bal naast. Verder werden schoten van Ramon van der Venne en Erik Barten gestopt door de keeper. Na zo'n achttien minuten spelen lag de 1-0 wel tegen de touwen. Na een corner belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Paul Cornelissen die vervolgens van dichtbij hard raak schoot. Even leek Gassel 1 door te drukken en via Erik Barten ging de bal voor de tweede keer het Velpse doel in. De scheidsrechter had echter een overtreding geconstateerd waardoor de treffer werd afgekeurd. Daarna werd het rommeliger en harder. Veelvuldig lag het spel stil voor een vrije trap en een blessurebehandeling. Tot aan de rust viel er weinig meer te genieten voor het in grote getale aanwezige publiek. In het eerste deel van de tweede helft was het meeste balbezit voor de thuisploeg, maar een echt uitgespeelde kans leverde dat nog niet op. In de 58e minuut was Erik Barten dichtbij de 2-0, maar na een lage strakke voorzet van Paul Cornelissen belandde zijn schot tegen de buitenkant van de paal. Kort daarop scoorde SCV '58 1 de gelijkmaker. Gassel 1 herpakte zich vrij snel en kreeg via Ramon van der Venne een vrije schietkans na goed doorkoppen van Roel Strik. De doorgaans trefzekere van der Venne raakte de bal echter verkeerd waardoor deze naast hobbelde. In de 70e minuut leek een van richting veranderd schot van Paul Cornelissen binnen te gaan, maar met meer geluk dan wijsheid wist de Velpse doelman de bal nog dusdanig te raken dat deze slechts een corner opleverde. Om 19:45 uur was het inmiddels aardig donker geworden op de thuishaven van VV Gassel, maar door de vele uitgebreide blessurebehandelingen moest er nog zeker een kwartier worden gespeeld. De scheidsrechter besloot daarom om de wedstrijd te staken vanwege de ingevallen duisternis. Na een korte inspectie werd veld 2 goed gekeurd en na het verwijderen van de trainingsdoelen en met de lichtinstallatie aan kon het duel op dat veld alsnog worden uitgespeeld. Ondertussen begon het steeds harder te regenen en de meeste toeschouwers waren of al naar huis of bleven in de kantine. In de resterende speelminuten probeerden de Gasselnaren het nog wel, maar ondanks een flink aantal corners en schoten op het Velpse doel kwam er in de stand geen verandering meer en dus bleef het bij 1-1. Gassel JO17-1 pakte vandaag wel de volle buit door het inhaalthuisduel tegen ST Vianen Vooruit/HBV JO17-2 met 3-2 te winnen. De goed voetballende Gasselnaren kwamen op een 1-0 voorsprong dankzij Hans van Haren. Hij wilde een opnieuw ingebrachte bal binnen schieten, maar via zijn standbeen ging het leren monster over de doellijn. Te slap verdedigen door de Gasselse defensie leverde de gelijkmaker op van de bezoekers. Vervolgens kreeg Gassel JO17-1 twee 100% kansen, maar in plaats van een 3-1 voorsprong stond het bij de rust slechts 1-1. Zowel Hans van Haren als Teun Hendriks misten oog in oog met de Vianense doelman. De Gasselse spelers hadden de tip van de technische staf om rustiger te blijven in kansrijke positie duidelijk goed opgepakt want in de tweede helft leverde dit succes op. Hans van Haren kon alleen op de keeper af en liet deze vervolgens kansloos. Dylan Siroen nam de 3-1 voor zijn rekening door een corner in de lange hoek binnen te draaien. De bezoekers uit Vianen en Beers gaven zich nog niet gewonnen en zetten de Gasselnaren flink onder druk. Doelman Jasper Verstegen wist met diverse prima reddingen aanvankelijk meer tegentreffers te voorkomen. Uiteindelijk was hij toch een keer kansloos waardoor de spanning weer terug kwam in de wedstrijd. Gassel JO17-1 moest in de slotfase nog wel flink aan de bak, maar de 3-2 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Gassel JO9-1 moest vandaag in Escharen aantreden tegen ST Estria/SCV '58 JO9-2. Het treffen eindigde in een 2-2 gelijkspel waarmee de Gasselnaren zichzelf tekort deden want het meeste balbezit en de meeste kansen waren voor de bezoekers. Het eerste schot van de wedstrijd was van Jazz Goossens, maar zijn snoeiharde pegel ging naast. Kort daarop was het aan de andere kant wel raak. De Gasselse formatie ging op zoek naar de gelijkmaker. Eus Arts was dichtbij maar de keeper keerde zijn schot. Een minuut of tien later kon de 1-1 wel worden gevierd. Eus Arts scoorde na een voorzet van Sven Willems. Op slag van rust werd het via een schot van afstand 2-1. In de tweede helft waren er tal van Gasselse pogingen om ook deze achterstand ongedaan te maken. De keeper van het samenwerkingsverband bleek echter in uitstekende vorm want hij stopte diverse inzetten. Verder schoten de Gasselnaren ook enkele keren naast in kansrijke positie. Een paar minuten voor tijd viel dan toch de meer dan verdiende 2-2. Sven Willems ging alleen op de keeper af en gleed de bal langs de doelman tegen de touwen. Op 1e en 2e Paasdag zijn er geen competitieverplichtingen voor de Gasselse teams.


Monsterzege Gassel 1 op Ruwaard 1, ook mooie uitzege van Gassel 2
  |  zondag 25 maart 2018  |

Vandaag weer eens een compleet programma voor de Gasselse seniorenteams. De vijf gespeelde duels leverden uiteindelijk zeven punten op dankzij twee zeges en één gelijkspel. Op bezoek bij laagvlieger Ruwaard 1 uit Oss heeft Gassel 1 deze zondag een makkelijke overwinning behaald, de dubbele cijfers werden net niet gehaald want de teller bleef voor Gassel 1 steken op negen treffers! Al vroeg in de wedstrijd opende de Gasselse formatie de score via Dirk van Spijk die van dichtbij binnen kon tikken na een voorzet van Ramon van der Venne. Ongeveer halverwege de eerste helft was het vervolgens Paul Cornelissen die de score verdubbelde middels een fraai afstandsschot. De derde treffer, ook nog voor de rust, mocht er ook wezen. Een mooie combinatie tussen Erik Barten en Paul Cornelissen werd fraai afgemaakt door Erik Barten, 0-3. In de tweede helft kwam Gassel 1 helemaal op stoom want al binnen enkele minuten was Ramon van der Venne er als de kippen bij om op aangeven van Pieter van Bommel de 0-4 te noteren. Ook de 0-5 kwam op naam van Ramon van der Venne, na een overtreding op hem benutte hij de gegeven penalty feilloos, 0-5. Vervolgens was het de beurt aan Niels Paters om een doelpuntje mee te pikken, na goed voorbereidend werk van Erik Barten krulde hij de bal fraai in de lange hoek, 0-6. Hierna was het weer Erik Barten die aan de beurt was om te scoren en de score op 0-7 deed uitkomen na een assist van Ramon van der Venne. De Gasselse doelpuntenhonger was hiermee nog niet gestild want Niels Paters maakte de 0-8 op aangeven van Pieter van Bommel, gevolgd door de 0-9 van Ramon van der Venne na een voorzet van Erik Barten waardoor de eindstand was bepaald en de dubbele cijfers de thuisploeg dus net bespaard bleven. Gassel 2 blijft deze competitie uitstekend presteren. Dankzij een prima 1-2 uitzege op DSV 3 gaat de jeugdige ploeg van Frans van Swam en Geon Kersten op dit moment zelfs aan kop van de 5e klasse 16. De Gasselnaren hebben echter wel enkele duels meer gespeeld dan Olympia '18 4 en Estria 5 die beide wat minder verliespunten hebben. De Gasselse formatie begon goed aan de wedstrijd en al vrij snel kopte Luuk van der Loop net naast na een corner. Wat later werd een vrije trap van Remco van der Heijden met moeite gekeerd door de DSV-doelman. De bezoekers hadden een licht overwicht, maar moesten op hun hoede zijn bij de gevaarlijke counters van de thuisploeg. Na een minuut of twintig spelen had Gassel 2 de hulp van de lat nodig om niet op een 1-0 achterstand te komen. In de 32e minuut zette Remco van der Heijden zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Na een balletje breed op de linkerflank roeide hij de bal naar voren waarna deze dankzij hulp van de doelman in de goal ging in plaats van er naast. In de laatste minuut voor rust sloegen de Gasselnaren nogmaals keihard toe. Na een corner van Remco van der Heijden was het Roy van de Wiel die perfect timede en snoeihard raak kopte in de kruising. Ook in het eerste deel van de tweede helft bleven de Gasselse spelers goed drukken op de DSV-defensie. Luuk van der Loop was net te laat om na een scherpe voorzet van Ted Wolfs de 0-3 binnen te tikken. Niet zo heel veel later leek Remco van der Heijden voor 0-3 te hebben gezorgd, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Ruim tien minuten voor tijd scoorde de ploeg uit Sint-Anthonis de aansluitingstreffer na te slap en te afwachtend verdedigen aan Gasselse zijde. In de resterende speeltijd plukte doelman Cas van Spijk de prima weg voor een aanstormende tegenstander en ging aan de andere kant een schot van Ted Wolfs en kopbal van Sjors Cuppen net naast. Het bleef na een flink lange blessuretijd bij 1-2 en dus weer drie punten voor Gassel 2 dat bij vlagen prachtig voetbal liet zien. Gassel 3 moest deze wedstrijdronde op bezoek bij koploper Vitesse '08 4. Met een gemiddelde leeftijd van 40+ in de as en Tom van Raaij als gelegenheidsdoelman hanteerden de Gasselnaren op zeer gedisciplineerde wijze een verdedigende taktiek. Dit had succes want de Gennepse formatie slaagde er voor de rust nauwelijks in om tot een uitgespeelde kans te komen. De daardoor gehanteerde lange ballen konden eenvoudig worden opgepakt door de Gasselse keeper. Aan de andere kant was een schot van afstand vanaf dertig meter van Bart Loeffen het enige wapenfeitje. De bal vloog echters meters naast. In de tweede helft zette de thuisploeg meer druk, maar er leek weinig aan de hand totdat doelman Tom van Raaij de bal zo maar in de voeten schoot van een tegenstander. Die had weinig moeite om de bal in het lege doel te schieten. Vitesse '08 4 bleef daarna flink aanvallen en daardoor ontstond er gaandeweg de tweede helft wat meer ruimte voor een Gasselse counter. Dit leverde uiteindelijk ook de gelijkmaker op. Na een diepe bal van Johan Jaspers rommelde Bart Loeffen tussen wat tegenstanders door waarna zijn voorzet door Dirk Verbruggen werd binnen gegleden. In de resterende speeltijd maakte Tom van Raaij zijn fout weer goed door tot tweemaal toe knap te redden op een Gennepse inzet. Het bleef dus bij 1-1 en de knappe teamprestatie van Gassel 3 werd dus beloond met een punt. Gassel 4 kende slechte start van de uitwedstrijd tegen SIOL 5. Op het Katwijkse kunstgrasveld leek de ploeg in de eerste tien minuten nog niet goed wakker en dit leidde tot een snelle 2-0 achterstand door een mooie vrije trap en een afgestraft misverstand in de defensie. Peter Goossens leek na ruim 25 minuten de aansluitingstreffer te hebben gescoord toen de bal via de binnenkant paal over de doellijn rolde, maar de scheidsrechter weigerde een doelpunt toe te kennen. Helemaal zuur voor de Gasselnaren was dat de daaropvolgende aanval van SIOL 5 leidde tot een penalty. Deze werd weliswaar gestopt door doelman Kevin Siroen, maar uit de corner daarna werd wel de 3-0 gescoord. Gassel 4 bleef vechten voor een goed resultaat en het goede spel in het laatste kwartier van de eerste helft werd beloond met twee treffers. Eerst was het Bart Meijer die raak schoot, vervolgens benutte Riny van der Venne een strafschop die was toegekend na een Katwijkse handsbal binnen de beruchte lijnen. De verdiende gelijkmaker bleef voor de rust uit. Met goede moed begon de Gasselse formatie aan de tweede helft, maar helaas ging het hierin al snel weer mis. Tot twee keer toe werd zwak verdedigen genadeloos afgestraft en dus een 5-2 achterstand. Vervolgens kregen de bezoekers zeker vier hele goede kansen om de achterstand te verkleinen maar deze werden niet benut. Uiteindelijk wist Rob Roefs er met een verwoestende uithaal nog wel 5-3 van te maken, maar dit was dus niet voldoende voor minimaal een punt. Op basis van de kansen had het vierde elftal dit echter zeker wel verdiend. Als enige team mocht Gassel vrouwen 1 deze zondag aantreden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Op bezoek kwam het nog zonder puntverlies zijnde ST Avesteyn/Heeswijk vrouwen 1. De Gasselse vrouwen speelden zeker niet slecht, maar dit was helaas niet voldoende om wat punten af te snoepen van de koploper. De bezoeksters begonnen wat scherper aan het duel en via een succesvol schot van afstand werd de score geopend. Daarna kwamen de Gasselse vrouwen niet alleen beter in hun spel, maar ook op gelijke hoogte. Paulien Raemakers stoomde vanuit de verdediging op met de bal en gaf deze vervolgens mee aan Anouk van Thiel. Zij gaf een voorzet gaf waarna Lieke van Thiel het leren monster tegen de touwen kopte. De 1-1 tussenstand leek ook de ruststand te worden, maar vlak voor het einde van de eerste helft scoorden de bezoeksters een tweede treffer. De thuisploeg begon een stuk beter aan de tweede helft, maar tegen de verhouding in wist ST Avesteyn/Heeswijk vrouwen 1 zowel de 1-3 als de 1-4 te scoren. Bij Gassel vrouwen 1 vloeiden de krachten hierna steeds meer weg en dit gaf het samenwerkingsverband de gelegenheid om de score uit te bouwen tot 1-6. Een paar minuten voor tijd bepaalde Anouk van Thiel de eindstand op 2-6. Ze ving een uittrap van de keepster op en schoot de bal daarna ineens op fraaie wijze over de keepster in het doel. Tijdens het komende Paasweekend heeft alleen Gassel 1 competitieverplichtingen. De Gasselse formatie speelt op Paasaterdag 31 maart 2018 op eigen veld de gemeentelijke derby tegen SCV '58 1. De aftrap is om 18:00 uur.


Grote uitzeges Gassel JO11-1 en JO9-1, eerste punt voor de JO13-1
  |  zaterdag 24 maart 2018  |

Na het afgelaste programma van vorige week kwamen de jeugdteams van VV Gassel op deze zonnige zaterdag wel allemaal in actie. Gassel JO17-1 moest in Escharen aantreden voor de gemeentelijke derby tegen ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO17-2. De Gasselse formatie wordt nog steeds geteisterd door het blessurespook, maar uiteindelijk had de technische staf toch precies elf spelers bijeen verzameld. Al in de tweede minuut profiteerde de thusiclub maximaal van niet goed genoeg ingrijpen van de Gasselse defensie. Gassel JO17-1 had de 1-0 achterstand al binnen enkele minuten ongedaan gemaakt. Een lange bal van achteruit werd prima onder controle gebracht door Hans van Haren waarna hij Dylan Siroen aanspeelde. Hij legde vervolgens terug op Teun Hendriks die het leren monster op fraaie wijze in de winkelhaak joeg. Vervolgens kreeg ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO17-2 volop kansen om op een 2-1 voorsprong te komen, maar door goed verdedigend werk van Bono Daamen en Paul van Haren en diverse prima reddingen van doelman bleef het aanvankelijk 1-1. Via een corner en een vermeende handsbal ging de bal toch voor de tweede keer in het Gasselse doel. In de tweede helft probeerde Gassel JO17-1 om de 2-1 achterstand ongedaan te maken. Helaas moest Tygo Daamen geblesseerd naar de kant waardoor de bezoekers met tien man verder moesten. Niet veel later kwam de thuisploeg op een 3-1 voorsprong nadat de bal in de rebound alsnog werd binnen geschoten. In de resterende speeltijd waren de meeste kansen voor ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO17-2, maar meer doelpunten bleven uit en dus een 3-1 eindstand. Voor Gassel JO13-1 stond vandaag een bezoek aan ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys JO13-2 op het programma. In Oploo streden beide ploegen volop voor de winst. Zowel de Gasselse formatie als het samenwerkingsverband uit Oploo, Stevensbeek en Westerbeek was enkele keren dichtbij succes. De keepers wisten hun doel echter schoon te houden en dus eindigde het duel in de stand waarmee ook begonnen was. Voor Gassel JO13-1 betekende dit het eerste punt van de competitie 2017-2018. Net als voor de JO13-1 stond ook voor Gassel JO11-1 een uitwedstrijd tegen een team van ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys op de agenda. De Gasselnaren waren duidelijk de sterkste en de meegereisde supporters werden op een groot aantal doelpunten getrakteerd. De teller stopte uiteindelijk bij negen Gasselse treffers. Omdat de thuisploeg een eretreffer wist te scoren, kon een 1-9 overwinning op het digitale wedstrijdformulier worden ingevuld. Topscoorder aan Gasselse zijde was Tygo van Deventer met vier doelpunten. Jazz Goossens en Gijs Thijssen wisten elk tweemaal te scoren en ook Sil Verhallen pikte weer een doelpunt mee.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 speelde deze zaterdagochtend in Grave tegen gemeentegenoot GVV '57 JO9-2. De Gasselse spelers moesten flink aan de bak want er waren geen wissels. In de zevende minuut opende Eus Arts op fraaie wijze de score. Van behoorlijke afstand knalde hij de bal in de kruising. Een minuut of vijf later was de 0-2 een feit. Nienke Willems scoorde na een lage voorzet van Eus Arts. Binnen drie minuten was de Gasselse voorsprong echter teniet gedaan door de Graafse formatie. In de slotminuut van de eerse helft zette Sven Willems de bezoekers opnieuw op voorsprong. De eerste inzet kon de doelman nog keren, maar in de rebound schoot hij alsnog raak. Heel snel na rust bracht GVV '57 JO9-2 de stand weer in evenwicht. De Gasselse spelers hadden snel een passend antwoord want Eus Arts pegelde de 3-4 tegen de touwen. Het werd eentonig want ook deze voorsprong werd ongedaan gemaakt door de thuisploeg. Amper een minuut later was de Graafse doelman kansloos op een inzet van Eus Arts en dus stond het 4-5 voor Gassel JO9-1. De spelers van de thuisploeg probeerden het wel om ook nu weer op gelijke hoogte te komen, maar Renkse van Geffen en Sven Willems verdedigden uitstekend en doelman Tijl Schippers was een solide sluitpost. Een minuut of acht voor tijd zorgde Binck van Roosmalen voor de 4-6 door de bal met een subtiele voetbeweging langs de uitkomende keeper te tikken. Toen het heel kort daarop via Eus Arts 4-7 werd, gaf de thuisploeg zich gewonnen. De Gasselnaren bleven in de resterende minuten op zoek gaan naar doelpunten en uiteindelijk zouden de dubbele cijfers worden gehaald. Via Eus Arts en Nienke Willems liep de teller op tot negen waarna Eus Arts met zijn zesde treffer van de ochtend de 4-10 eindstand op het scorebord zette. Al met al een uitstekende teamprestatie van Gassel JO9-1. De spelers en leden van de technische staf van Gassel JO7-1/JO-2 moesten vandaag al heel vroeg op pad want de aftrap van het uitduel tegen V.V. Achates JO7-1/JO7-2 was al om 09:00 uur in Ottersum. Ondanks dit vroege tijdstip werd er weer prima gespeeld en met een heel tevreden gevoel werd begonnen aan de terugreis naar Gassel.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Meeste teams later klaar met competitie door geplande inhaalduels
  |  zaterdag 24 maart 2018  |

Inmiddels zijn door de KNVB tal van nieuwe data bekend gemaakt van recentelijk afgelaste wedstrijden. Zo is de topper en gemeentelijke derby Gassel 1 - Estria 1 opnieuw vastgesteld voor zondag 6 mei 2018. Aanvankelijk stond op die datum het inhaaluitduel tegen het Beugense VIOS '38 1, maar die wedstrijd is nu verschoven naar donderdagavond 12 april 2018. Dit betekent dus dat de Gasselnaren in de periode donderdag 05 april t/m zondag 15 april 2018 maar liefst vier keer in actie moeten komen. Voor de overige seniorenteams van VV Gassel zal de competitie 2017-2018 twee weken langer gaan duren dan aanvankelijk gepland. Na wedstrijdronde 22, officieel de laatste speelronde, op zondag 27 mei 2017, zijn er namelijk nog inhaalwedstrijden gepland op zondag 03 juni 2018 en zondag 10 juni 2018. Op de eerste zondag van juni moet wedstrijdronde 15 worden ingehaald. Dit zijn de duels die zondag 18 maart 2018 werden afgelast. Een week later staan nog losse inhaalwedstrijden gepland. Gassel 2 moet dan uit naar JVC Cuijk 2 en Gassel 3 wordt in Sambeek verwacht voor het treffen met Sambeek 2. Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 mogen het seizoen afsluiten voor eigen publiek tegen respectievelijk SIOL 5 uit Katwijk en Prinses Irene vrouwen 2 uit Nistelrode. Ook de jeugdteams van VV Gassel zijn later klaar met de voorjaarsreeks 2018 dan volgens de oorspronkelijke planning. Bij Gassel JO17-1, Gassel JO13-1 en Gassel JO11-1 is namelijk zaterdag 02 juni 2018 aangewezen als inhaaldatum voor het afgelaste programma van wedstrijdronde 04. Voor Gassel JO9-1 en Gassel JO7-1/JO7-2 staat op die zaterdag een inhaalduel uit wedstrijdronde 01 gepland. De JO9-1 zal ook op Paaszaterdag 31 maart 2018 in actie moeten komen. In Escharen staat dan het gemeentelijke treffen tegen ST Estria/SCV '58 JO9-2 op het programma. Alle inhaalduels zijn inmiddels te vinden op de programmapagina van teams.


Gassel 3 uitgeschakeld in kwarfinale van bekertoernooi 2017-2018
  |  woensdag 21 maart 2018  |

Als laatste team van de VV Gassel was Gassel 3 nog actief in het bekertoernooi 2017-2018. Aan het fraaie bekeravontuur kwam afgelopen dinsdagavond een einde. In de kwartfinale bleek Blauw Geel '38/JUMBO 11 op eigen veld uiteindelijk met 3-1 te sterk. In de eerste helft ging het redelijk op al was het de thuisploeg die het meeste balbezit had. Door fouten in de kwamen de Gasselnaren op een 2-0 achterstand. Dit was tevens ook de ruststand. Na de rust zorgde William de Kleijn met een fraai van afstand in de bovenhoek voor de aansluitingstreffer. De Gasselse formatie ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Het offensief leverde diverse kansen op om de stand weer in evenwicht te brengen, maar de bal ging niet voor de tweede keer het Veghelse doel in. Vlak voor tijd wist Blauw Geel '38/JUMBO 11 er 3-1 van te maken uit een counter en was het duel beslist. Al met al kan Gassel 3 terugkijken op een zeer geslaagd bekertoernooi 2017-2018 waarin tal van tweede elftallen werden verslagen.


Wedstrijden van Gasselse seniorenteams ook afgelast door KNVB
  |  zaterdag 17 maart 2018  |

Ook zondag 18 maart 2018 zal de geschiedenisboeken in gaan als een voetballoze zondag. De op het programma staande competitiewedstrijden van de Gasselse seniorenteams zijn namelijk door de KNVB afgelast. Wanneer de betreffende duels moeten worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend.


Ook duels van Gassel JO17-1 en Gassel JO13-1 door KNVB afgelast
  |  zaterdag 17 maart 2018  |

Nadat de KNVB gistermiddag al een streep had gezet door de competitiewedstrijden van de jeugdteams t/m de JO11-1, heeft de bond in het district Zuid II deze zaterdagochtend ook de andere jeugdduels in de categorie B. Dit betekent dus dat ook de spelers van Gassel JO17-1 en Gassel JO13-1 de voetbalschoenen vandaag in de kast kunnen laten staan. De inhaaldatum zal waarschijnlijk in de loop van komende week bekend zijn.


Wedstrijden van Gassel JO11-1, JO9-1 en JO7-1 afgelast door KNVB
  |  vrijdag 16 maart 2018  |

Voor de jongste jeugdteams van VV Gassel is er zaterdag 17 maart 2018 geen competitievoetbal. De op het programma staande duels van Gassel JO11-1, Gassel JO9-1 en Gassel JO7-1 zijn namelijk afgelast door de KNVB. De voetbalbond heeft dit besluit genomen vanwege de verwachte kou in combinatie met de wind. Gezamenlijk leidt dit tot dermate lage gevoelstemperaturen dat het met name voor de jongste pupillen niet gewenst is om te moeten voetballen. Of de geplande uitduels van Gassel JO17-1 en Gassel JO13-1 komende zaterdag wel gespeeld gaan worden, is nog even afwachten. Voor het zaterdagvoetbal van de leeftijdscategorieën onder 12 en ouder wordt door de KNVB uiterlijk op zaterdagochtend 08:30 uur een besluit genomen.


Net geen zege met dubbele cijfers voor Gassel JO11-1 in inhaalduel
  |  woensdag 14 maart 2018  |

Gassel JO11-1 is de voorjaarscompetitie 2018 uitstekend begonnen. Nadat afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd met 4-1 was gewonnen, werd deze woensdagavond ook het tweede duel winnend afgesloten. De Gasselse formatie was op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel duidelijk sterker dan DSV J11-2. Het overwicht kwam ook duidelijk in de eindstand naar worden want de bezoekers konden met een 9-0 nederlaag in de tas weer terug naar Sint-Anthonis.


Dure uitnederlaag Gassel 1, wel drie punten voor Gassel 2, 4 en VR1
  |  zondag 11 maart 2018  |

Deze zondag kon bij de Gasselse senioren eindelijk weer een compleet wedstrijdprogramma worden afgewerkt. De vijf duels leverden uiteindelijk tien punten op, dankzij drie zeges en één gelijspel. Gassel 1 is vandaag tegen een dure uitnederlaag aangelopen. Op bezoek bij Astrantia 1 uit Middelaar ging de Gasselse formatie in een rommelige wedstrijd met 3-2 onderuit. Gassel 1 begon slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd waardoor er in eerste instantie niet veel te beleven viel voor de aanwezige toeschouwers. Door een opeenvolgend aantal aan knulligheden in de Gasselse defensie kon Astrantia 1 na zo'n twintig minuten ineens op voorsprong komen. De Gasselnaren waren hierna nog steeds niet helemaal wakker want de thuisploeg kon in de eerste helft nog een aantal maal gevaarlijk worden. Gassel 1 was aan de andere kant ook een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar de grip op de wedstrijd ontbrak nog. Na rust konden de bezoekers wel meer overwicht creëren, maar het was de thuisploeg die toch wist te scoren, 2-0. Gassel 1 moest dus in de achtervolging en deze leek ook te gaan slagen. Ramon van der Venne zorgde voor de aansluitingstreffer en niet veel later was het wederom Ramon van der Venne die uit een strafshop de 2-2 liet noteren. Gassel 1 rook de overwinning, maar de winnende Gasselse treffer kwam er niet. Tot overmaat van ramp kreeg Astrantia ook een penalty waardoor de thuisploeg de volle buit greep en de Gasselnaren dus zonder punten huiswaarts moesten. Gassel 2 moest in Beers aantreden tegen buurman HBV 2. In het eerste half uur van de wedstrijd waren de bezoekers duidelijk sterker, maar dat resulteerde nog niet in echte kansen. Aan de andere kant bleef de Gasselse defensie soeverein overeind. De Beerse formatie was alleen gevaarlijk bij een aantal corners. In de resterende speeltijd tot aan de rust werd het tot tweemaal toe bijna 0-1. Na een aanval over links en een voorzet van Roy van de Wiel leek Bart van Spijk met een snoekduik raak te gaan koppen, maar via de vingertoppen van de Beerse doelman ging de inzet naast. Vlak daarop verdween een schot van Youri Arts in het zijnet na goed in stelling te zijn gebracht door Roy van de Wiel. In de beginfase van de tweede helft probeerde Gassel 2 het enkele keren van afstand. Pegels van Youri Arts en Sjors Cuppen leverden echter geen succes op. Na ruim een kwartier na rust was de verdiende voorsprong voor de Gasselnaren dan wel een feit. Na goed drukken zetten op het middenveld nam Erik Barten de bal fraai aan en gaf hij deze vervolgens diep op de goed gestarte Remco van der Heijden. Ondanks dat hij naar buiten werd gedrukt, wist hij te scoren met een fraaie lob over zowel een verdediger als de keeper. Amper twee minuten later stond het bijna 0-2. Een schot van Erik Barten werd echter nog uit de kruising geplukt door de HBV-goalie. Gassel 2 bleef daarna zoeken naar een beslissende tweede treffer. Na een goede uitbraak schoot Remco van der Heijden echter tegen de vallende keeper. Door de nipte voorsprong bleef het echter spannend. Diep in blessuretijd kreeg HBV 2 nog twee corners. De Gasselse verdediging wist ook dit gevaar keurig onschadelijk te maken en dus bleef het bij 0-1 en gingen de drie punten in de tas mee naar Gassel. Gassel 3 kwam vandaag op eigen veld in actie tegen Toxandria 3. De thuisploeg had in de eerste helft helemaal niets in te brengen tegen de sterk spelende tegenstander uit Rijkevoort en wist slechts één keer bij de Toxandria goal te komen. Hierbij was het wel direct raak. Na een verre crosspass van Tom van Raaij kwam Dirk Verbruggen goed naar binnen en schoot hij vervolgens keurig raak. Vrij vlot daarna was de stand al weer in evenwicht. Door de benen van een Gasselse verdediger werd de bal in de korte hoek binnen geschoten na een aanval over de rechterflank. Er was amper afgetrapt in de tweede helft of de bal lag opnieuw in het Gasselse doel. In de 55e minuut kon een speler van Toxandria 1 ongehinderd de 1-3 binnen koppen. In een alles of niets poging voerde de technische staf daarna wat wissels door. Dat had effect want gaandeweg de tweede helft kwamen er diverse kansen voor Gassel 3. Zo leek Tom van Raaij de 2-3 binnen te kunnen schieten nadat Dirk Verbruggen de bal over de uitkomende keeper had gekopt, maar een verdediger zat er nog net tussen. Kort daarop schoot Jochem Baltussen in de rebound net naast de verkeerde kant van de paal. Het Gasselse offensief leverde wat later wel succes op. Na een voorzet van Jochem Baltussen kopte Dirk Verbruggen bij de tweede paal raak. Gassel 3 besefte dat er meer in zat en dit bleek ook zo te zijn. Na een overtreding op William de Kleijn werd een vrije trap toegekend op een mooie positie. Sander Verhallen krulde de bal met binnenkant voet over het muurtje. De keeper wist de inzet te keren, maar in de rebound schoot Silvo Lemmers alsnog de 3-3 binnen. In de slotfase waren er zelfs nog kansen op een winnende Gasselse treffer, maar deze bleef uit. Aan de andere voorkwam doelman Jasper Eleuwarin met een prima redding dat Toxandria er alsnog met de drie punten vandoor zou gaan. Gassel 4 moest deze wedstrijdronde flink aan de bak in de thuiswedstrijd tegen SC st Hubert 3 dat het vooral moest hebben van hun erg fysieke spel. Er werden dan ook stevige duels uitgevochten en de verzorgers maakten overuren vanwege de vele blessurebehandelingen. Al bijna direct in de eerste minuut kwam de Gasselse formatie met de schrik vrij na een grote kans voor de gasten. Nog geen vier minuten later bolde het net wel aan de andere kant. Het was Kenny Borgers die scoorde met een schot van afstand. Binnnen vijf minuten was de stand weer in evenwicht na een rake vrije trap. Tot aan het rustsignaal werd het publiek getrakteerd op veel strjd, maar meer doelpunten bleven vooralsnog uit. Vrij snel in de tweede helft wist Rob Roefs door de Sint-Hubertse defensie te soleren en het beheerst af te ronden. In de 53e minuut zorgde Kenny Borgers voor een 3-1 voorsprong. Na een voorzet van Bart Meijer nam hij de bal ineens op de slof en zijn verwoestende uithaal ging bijna dwars door het net. De bezoekers gaven zich duidelijk nog niet gewonnen en wisten de marge te verkleinen tot één. Bijna was het ook 3-3 geworden, maar doelman Kevin Siroen voorkwam dit met een uitstekende ingreep. Met zijn derde treffer van de dag maakte Kenny Borgers er vervolgens 4-2 van. Hij schoot een afvallende bal van afstand binnen nadat Rob Roefs onder een voorzet van Tom Broers door kopte. Gassel 4 leek hiermee in veilige haven, maar in de 87e minuut werd het toch weer spannend door een derde treffer van SC st Hubert 3. De Gasselnaren kwamen in de resterende speelminuten flink onder druk te staan, maar wisten de nipte marge vast te houden tot aan het verlossende laatste fluitsignaal. Al met al een zwaar bevochten, maar verdiende zege. Het vrouwenelftal van VV Gassel moest deze zondagochtend al om 08:15 uur op pad want de aftrap van de uitwedstrijd tegen OSS '20 vrouwen 1 stond gepland om 09:45 uur lokale Osse tijd. De Gasselse vrouwen waren direct vanaf de aftrap uitstekend bij de les en de sterke beginfase leverde al vrij snel succes op. Na een mooie assist van Demi Verheugen was het Anouk van Thiel die het doeltreffend afmaakte. De bezoeksters gingen goed door en op aangeven van Anouk van Thiel zorgde Lieke van Thiel voor een verdubbeling van de marge. Na ruim een kwart wedstrijd kon opnieuw een doelpunt worden gevierd. De keepster liet een bal los, waarna Shalina Thoonen het scherpst van allemaal was en haar ploeg dus op een 0-3 voorsprong zette. In de tiende minuut van de tweede helft wist de Osse formatie wat terug te doen. Gassel vrouwen 1 pakte daarna weer het initiatief en dit leverde tal van kansen op om er 1-4 en meer van te maken. Het benutten van de kansen lukte telkens echter niet waardoor de 1-3 tussenstand ook de eindstand werd. Uiteindelijk toch een prima zakelijke overwinning voor de Gasselse vrouwen die bij vlagen prima speelden, maar soms ook duidelijk nog zoekende waren naar de goede vorm.


Ruime thuiszeges JO11-1 en JO9-1 in eerste duel voorjaarsreeks
  |  zaterdag 10 maart 2018  |

Het spreekwoord drie keer is scheepsrecht gold deze zaterdag voor de jeugdteams van de VV Gassel want nadat de eerste twee speelronden van de voorjaarscompetitie 2018 waren afgelast, kon wedstrijdronde drie vandaag wel worden afgewerkt. Voor alle teams stond een thuisduel op de agenda dus het was een gezellig drukte op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Gassel JO17-1 kende een valse start van de voorjaarsreeks want tegenstander SIOL JO17-1 nam de drie punten mee naar Katwijk dankzij een 1-5 overwinning. Op de nederlaag viel weinig af te dingen want de bezoekende formatie was gewoonweg beter. De thuisploeg wist in de eerste helft nog wel de score te openen. Na een voorzet van Hans van Haren schoot Teun Hendriks de bal rustig laag in de hoek tegen de touwen. Nog voor het rustsignaal was de 1-0 voorsprong veranderd in een 1-3 achterstand. Het zonder wisselspelers aangetreden Gassel JO17-1 probeerde het in de tweede helft nog wel even, maar na een vierde treffer van SIOL JO17-1 was het geloof in een goed resultaat definitief verdwenen. Ook Gassel JO13-1 moest de drie punten meegeven met de tegenstander. De Gasselse formatie was dichtbij het eerste punt, maar uiteindelijk werd een nipte 2-3 nederlaag geleden tegen VCO JO13-1 uit 't Oventje. De JO11-1 van VV Gassel is de competitie goed begonnen. Het thuisduel tegen ST Constantia/Menos JO11-2 werd namelijk met 4-1 gewonnen. De vier Gasselse treffers kwamen op naam van vier verschillende doelpuntenmakers, te weten Jasper van Acht, Tygo van Deventer, Gijs Thijssen en Sil Verhallen.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO9-1 kende eveneens een prima start van de tweede seizoenshelft. De Gasselnaren rekenden op eigen veld af met ST SDDL/Ravenstein JO9-1. Al in de eerste minuut was de Gasselse openingstreffer een feit. Nienke Willems scoorde met een laag schot buiten het bereik van de doelman. De thuisploeg dacht vervolgens door te stomen, maar de bezoekers uit Demen en Ravenstein pakten het initiatief en namen het Gasselse doel diverse keren onder vuur met harde schoten van afstand. Gelegenheidsdoelman Tygo van Deventer verkeerde in uitstekende vorm en wist met diverse prima reddingen zijn doel schoon te houden. Eenmaal had hij hierbij de hulp van de paal. Na een minuut of zes spelen werd aan de andere kant een inzet van Eus Arts gekeerd door de keeper. Renske van Geffen reageerde attent en knalde de bal in de rebound alsnog tegen de touwen nodig. Vervolgens golfde het spel op en neer met het nodige gevaar voor beide doelen. Dit leverde echter niet meer dan een reeks corners op waaruit niet werd gescoord. In de dertiende minuut kwam Gassel JO9-1 op een 3-0 voorsprong. Renske van Geffen legde de bal breed op Eus Arts en die scoorde met een fraaie pegel van afstand. Al vroeg in de tweede helft zorgde Eus Arts ook voor een vierde Gasselse treffer. Even later leek Binck van Roosmalen de marge te gaan vergroten tot vijf, maar oog in oog met de doelman schoot hij keihard tegen de lat. Amper een minuut later wisten de bezoekers wat terug te doen. In de twaalfde minuut na rust werd het 4-2 en even leken de Gasselnaren door niet fel genoeg te spelen meer averij op te gaan lopen. Maar met een schot in de korte hoek vergrootte Eus Arts de voorsprong tot 5-2. Echter binnen één minuut stond het al weer 5-3. De thuisploeg schakelde vervolgens een tandje bij en met twee treffers binnen anderhalve minuut werd de score opgevoerd tot 7-3. Eerst wist Eus Arts de doelman te verrassen in de korte hoek, vervolgens was het Tjeu Josemanders die zijn prima spel bekroonde met een doelpunt, Na een solo langs drie tegenstanders liet hij de doelman kansloos. Hiermee was het duel beslist en de resterende speeltijd werd rustig volgemaakt. Voor Gassel JO7-1/JO7-2 stond vandaag een thuisduel tegen Hapse Boys JO7-1/JO7-2 op het programma. Dat het een derby betrof bleek ook wel uit de grote publieke belangstelling voor dit treffen. De toeschouwers werden getrakteerd op leuke wedstrijdjes met diverse fraaie doelpunten, maar ook fraaie verdedigende acties.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)


Ook wedstrijden van Gasselse seniorenteams afgelast door KNVB
  |  vrijdag 02 maart 2018  |

De Gasselse seniorenteams hebben komende zondag vrijaf. De gepland staande wedstrijden zijn namelijk deze vrijdag afgelast door de KNVB in het district Zuid II. Gezien de winterse weersomstandigheden komt de afgelasting uiteraard niet als een verrassing. Het is nog niet bekend wanneer het afgelaste wedstrijdprogramma van zondag 04 maart 2018 ingehaald zal moeten worden. Gezien de talrijke inhaalwedstrijden die inmiddels gepland staan, is de kans erg groot dat er (nog meer) op doordeweekse avonden gevoetbald moet gaan worden.


Tegenstander Gassel 3 in kwartfinale beker bekend, geen primeur
  |  donderdag 01 maart 2018  |

Afgelopen dinsdag is door de KNVB de loting verricht voor de kwartfinales in het bekertoernooi 2017-2018 voor teams in de reserve vijfde klasse. Zoals vast en zeker wel bekend is Gassel 3 een van de acht kwartfinalisten. Als tegenstander voor de Gasselnaren is Blauw Geel '38/JUMBO 11 uit Veghel uit de kokers gekomen. Tegen deze club heeft een team van VV Gassel al vaker gespeeld, dus deze loting betekent helaas primeur in de clubhistorie. Mocht Gassel 3 er in slagen om verder te bekeren dan wordt de kans op een primeur wel steeds groter want onder andere ook Helden 4 (Helden), Brevendia 3 (Stramproy), Haslou 4 (Elsloo) en UOW '02 4 (Landgraaf) zitten bij de laatste acht. De kwartfinale tegen Blauw Geel '38/JUMBO 11 wordt op dinsdagavond 20 maart 2018 gespeeld op het sportpark van de Veghelse club. De aftrap is om 19:30 uur. Hoe sterk de tegenstander van de Gasselse formatie is, is lastig in te schatten. De ploeg komt uit in de eserve 5e klasse 24 en staat daarin momenteel op een zevende plaats met 13 punten uit 9 duels. Ook in de kwartfinales geldt dat er niet wordt verlengd bij een gelijke stand na 90 minuten. Een strafschoppenserie zal dan de beslissing moeten brengen. Mocht Gassel 3 erin slagen om uiteindelijk de finale te bereiken, dan is er goed nieuws voor de supporters. Deze finale wordt namelijk gespeeld op het terrein van De Zwaluw in Oeffelt en niet zoals diverse andere finales op sportpark van SV Deurne.


Eerste nieuwe speeldata recent afgelaste duels inmiddels bekend
  |  donderdag 01 maart 2018  |

Inmiddels zijn de eerste nieuwe speeldata bekend van wedstrijden die recentelijk zijn afgelast. Zo is de afgelopen zondag van het programma geschrapte uitwedstrijd van Gassel 1 tegen VIOS '38 1 nu ingepland op zondag 06 mei 2018. Het afgelaste wedstrijdprogramma van vrijdag 23 februari 2018 voor Gassel VR30+1 staat nu op de agenda voor vrijdagavond 01 juni 2018. Locatie is het sportpark van V.V. Achates in Ottersum. Verder is er nog wat geschoven met een andere inhaalwedstrijd van Gassel 1. Het thuisduel tegen Toxandria 1 was namelijk in eerste instantie vastgesteld voor Hemelvaartsdag (donderdag) 10 mei 2018, maar staat nu op het programma voor donderdagavond 06 april 2018 met een aanvangstijd van 18:30 uur.


Duels komende zaterdag Gasselse jeugdteams door KNVB afgelast
  |  woensdag 28 februari 2018  |

Voor de jeugdteams van VV Gassel is de start van de voorjaarscompetitie 2018 minimaal één week uitgesteld. Het wedstrijdprogramma van zaterdag 03 maart 2018 is namelijk deze woensdag al afgelast door de KNVB in het district Zuid II. Ook het vanavond geplande inhaalthuisduel van Gassel JO11-1 tegen DSV JO11-2 is geschrapt. De KNVB zal vrijdag de situatie bekijken voor de wedstrijden op zondag 04 maart 2018 bij de senioren. De nieuwe speeldata voor de afgelaste jeugdwedstrijden zijn nu nog niet bekend.


Uitwedstrijd van Gassel 1 tegen VIOS '38 1 afgelast door thuisclub
  |  zondag 25 februari 2018  |

Ook het eerste elftal van de VV Gassel zal deze zondag niet in actie komen. Na de eerdere afgelasting van de duels van de overige seniorenteams is nu ook de uitwedstrijd van Gassel 1 tegen VIOS '38 1 afgelast. Door de vorst is het veld van sportpark De Slatert in Beugen onbespeelbaar. Inmiddels zijn nu alle voor vandaag geplande duels in de 5e klasse G afgelast. Wanneer deze speelronde moet worden ingehaald zal waarschijnlijk begin van komende week duidelijk zijn.


Wedstrijden Gassel 2, 3, 4 en VR1 van komende zondag al afgelast
  |  vrijdag 23 februari 2018  |

De spelers van Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 en de speelsters van Gassel vrouwen 1 kunnen de voetbalschoenen dit weekend in de kast laten staan. Deze vrijdagmiddag heeft de KNVB in het district Zuid II namelijk al de competitieduels in categorie B van het zondagvoetbal afgelast. De duels in categorie A (standaardelftallen) zijn nog niet afgelast, dus dat betekent dat de uitwedstrijd van Gassel 1 tegen VIOS '38 1 nog steeds op het programma van zondag 25 februari 2018 staat. Ook voor zaterdag 24 februari 2018 zijn alle wedstrijden in categorie B van de regio Zuid II afgelast. Voor de jeugdteams van VV Gassel heeft dit geen gevolgen want vanwege het jaarlijkse voetbalkamp waren de geplande duels reeds naar andere data verschoven. De nieuwe speeldatum voor de afgelaste duels is nog niet bekend. Gezien de weersomstandigheden komt de afgelasting niet echt als een verrassing.


Gassel 3 schrijft clubhistorie met bereiken van kwartfinale beker
  |  donderdag 22 februari 2018  |

Gassel 3 heeft deze dinsdagavond clubhistorie geschreven door als eerste derde elftal de kwartfinales te bereiken van het bekertoernooi. Op een koud sportpark "de Oude Kamp" in Gassel moesten de Gasselnaren het in de kwartfinale opnemen tegen MVC 2 uit De Mortel. In de eerste helft golfde het spel op en neer, maar waren er voor beide ploegen weinig kansen. De 0-0 ruststand was gezien het spelbeeld dan ook niet echt verrassend. Na zo'n tien minuten spelen in de tweede helft kreeg de thuisploeg een vrije trap toegekend op een mooie afstand van het Mortelse doel. William de Kleijn wist daar wel raad mee en hij zette Gassel 3 op een 1-0 voorsprong. Vervolgens werd het een open wedstrijd met mogelijkheden aan beide kanten. Omdat de Gasselse formatie er niet in slaagde om het duel met een tweede treffer definitief te beslissen, bleef het tot het einde toe erg spannend. Uiteindelijk slaagden de bezoekers er niet in om de gelijkmaker te scoren en dus plaatste Gassel 3 zich voor de kwartfinale. Een zeer knappe prestatie die bovendien nog wat meer glans krijgt doordat de vijf tegenstanders die de Gasselnaren tot dusver wisten te elimineren allemaal tweede elftallen waren. Wie de tegenstander wordt in de kwartfinale is nog niet bekend omdat de loting nog moet plaatsvinden. Ook de speeldatum staat nog niet definitief vast.


Gassel VR30+1 vrijdagavond niet in actie vanwege afgelaste duels
  |  donderdag 22 februari 2018  |

De speelsters van Gassel VR30+1 zullen nog even moeten wachten voordat ze van start kunnen gaan met de voorjaarscompetitie 2018. Eigenlijk zou vrijdagavond 23 februari 2018 de bal voor het eerst weer gaan rollen, maar de wedstrijden van de eerste speelavond zijn inmiddels afgelast. De velden van V.V. Achates VR30+1 dat dit keer als gastheer zou optreden, zijn onbespeelbaar. Wanneer de edstrijden van de eerste speelavond moeten worden ingehaald is nog onbekend. De eerstvolgende reguliere speelavond is op vrijdag 16 maart 2018. Plaats van handeling is dan de thuishaven van VIOS '38 1 in Beugen.


Gassel 4 uitgeschakeld in 4e bekerronde via strafschoppenserie
  |  dinsdag 20 februari 2018  |

Deze dinsdagavond is een einde gekomen aan het bekeravontuur 2017-2018 van Gassel 4. In de 4e ronde eindigde het duel tegen Handel 3 in een 3-3 gelijkspel, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. In de 2e ronde wisten de Gasselnaren de penaltyserie nog winnend af te sluiten, maar dit keer werden aanzienlijk minder pingels raak geschoten. De ploeg uit Handel won uiteindelijk met 1-3 en dus rest voor het vierde elftal van de VV Gassel niets anders dan terugkijken op een geslaagd bekertoernooi waarin geen wedstrijd werd veloren.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 


Ook Gassel 4 en VR1 op Hemelvaartsdag in actie voor inhaalduel
  |  maandag 19 februari 2018  |

Voor de dit weekend afgelaste uitwedstrijden van Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 tegen respectievelijk Estria 5 en SDDL vrouwen 1 is inmiddels een nieuwe speeldatum vastgesteld door de KNVB. De twee duels staan nu op het programma voor donderdag 10 mei 2018. Die dag is het Hemelvaartsdag en dus kan er gewoon op zondagse tijden worden afgetrapt. De derby in Escharen begint dan ook om 10:00 uur en in Demen gaat de bal om 11:00 uur aan het rollen. Omdat door de KNVB eerder al inhaalduels voor Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 op donderdag 10 mei 2018 zijn gepland, is er nu dus sprake van een compleet programma voor de Gasselse seniorenteams op Hemelvaartsdag 2018.


Makkelijke middag voor Gassel 1, ook Gassel 2 pakt de volle buit
  |  zondag 18 februari 2018  |

Op deze zonnige februari zondag zijn uiteindelijk drie seniorenteams van VV Gassel in actie gekomen. Voor het Vlaggeschip stond een bezoek aan WHV 1 uit Loosbroek op het programma. Na de moeizame overwinning van drie weken geleden was het even afwachten hoe Gassel 1 met deze uitwedstrijd zou omgaan, maar het werd een heel makkelijke zondag. Al binnen vijf minuten na de aftrap was de Gasselse voorsprong een feit. Uit een corner van Cas van Houtum schoot Ramon van der Venne fraai ineens raak, 0-1. Gassel 1 ging door en uit de volgende corner was het weer raak, na een scrimmage in het doelgebied kon Paul Cornelissen van dichtbij de 0-2 binnentikken. Nog voordat de eerste helft halverwege was lag ook de derde Gasselse treffer in het het Loosbroekse doel, wederom kwam dit doelpunt voort uit een corner. Dit keer was het Ramon van der Venne die aangaf en Paul Cornelissen die van dichtbij hard binnenkopte, 0-3. Hierna lieten de bezoekers de touwtjes een beetje vieren en werd het spel van Gasselse kant slordiger waardoor de thuisploeg een aantal keer in de buurt van Gassel-doelman Rik van der Loop kon opduiken, welke zich eenmaal moest strekken om een tegentreffer te voorkomen. Pal voor rust was de Gasselse formatie weer wakker toen via een uitval Ramon van der Venne zich goed vrij speelde en Cas van Houtum in staat kon stellen de 0-4 aan te tekenen waarmee beide ploegen direct richting de thee konden. Na de thee leek de wedstrijd een beetje dood te bloeden, maar in het laatste kwartier kon Gassel 1 toch nog tweemaal doel treffen. Eerst was het Niels Paters die van dichtbij kon binnen tikken na een assist van Ramon van der Venne en vlak daarna was het Ramon van der Venne die voor het slotakkoord zorgde door oog in oog met de WHV-doelman rustig af te ronden en dus een 0-6 eindstand. Gassel 2 mocht sportpark "de Oude Kamp" in Gassel aantreden tegen DSV 3. De thuisploeg had aanvankelijk een overwicht, maar wist dit niet in kansen om te zetten. Aan de andere kant plukte doelman Cas van Spijk een hoge bal knap uit de lucht tussen twee tegenstanders in. Na ruim een kwart wedstrijd loste Bart van Spijk een verwoestend schot, maar de juiste richting ontbrak. Kort daarop werd een inzet van Ryan Siroen door de doelman nog net onder de lat vandaan geplukt. Ook in de resterende speeltijd van de eerste helft vielen geen treffers en dus stond bij de rust nog steeds de brilstand op het scorebord. Na een kleine tien minuten in de tweede helft werd een foutje op het Gasselse middenveld bijna keihard afgestraft door de bezoekers uit Sint-Anthonis. Met een fraaie snoekduik richting de hoek voorkwam doelman Cas van Spijk echter een 0-1 achterstand. De wedstrijd was ongeveer een uur oud toen de Gasselnaren tot tweemaal toe gevaarlijk waren. Een schot van Bart van Spijk vanuit de tweede lijn belandde echter in de handen van de keeper en een schot van Kenny Borgers ging maar net naast de verkeerde kant van de paal na goed terugleggen van Mattijs van Spijk. Het duel leek vervolgens in een doelpuntloos gelijkspel te gaan eindigen, maar vlak voor tijd werd het toch nog 1-0 voor Gassel 2. Na een wegdraaiende voorzet van Bram Driessen bracht Remco van der Heijden de bal strak opnieuw in. Voordat twee Gasselse spelers de bal konden binnen glijden had een DSV-speler het leren monster al in zijn eigen doel gewerkt. Kort daarop klonk het eindsignaal en kon de Gasselse formatie na een zware wedstrijd opnieuw drie punten laten bijschrijven. Gassel 3 kreeg vandaag bezoek van koploper Vitesse '08 4. In het eerste deel van de wedstrijd waren de beste kansen voor de bezoekers. Een treffer werd afgekeurd vanwege duwen in de zestien. Aan de andere kant had Sander Verhallen pech dat zijn vrije trap op de lat uiteen spatte. Ook een inzet van de door William de Kleijn weggestuurde Bart Loeffen ging rakelings naast. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na een vrije trap van Sander Verhallen kopte Tom van Raaij de bal op bekeken wijze over de Gennepse doelman tegen de touwen. Hoewel de Gasselnaren daarna tot aan het rustsignaal meer kansen wisten te creëren, moest men wel de gelijkmaker van Vitesse '08 4 incasseren. Na een minuut of zes spelen in de tweede helft mocht een Gennepse speler vrij uithalen vanaf de rand zestien waarna de bal voor de tweede maal in het Gasselse doel verdween. Gassel 3 moest dus op zoek naar de gelijkmaker en met kort combinatievoetbal werd geprobeerd om de solide defensie van de bezoekers stuk te spelen. Opnieuw zat het Sander Verhallen niet mee want voor de tweede keer in deze wedstrijd belandde zijn vrije trap op de lat. Vlak voor tijd werden de Gasselnaren toch beloond met de verdiende gelijkmaker. Na een vrije trap van Tom van Raaij belandde de bal bij Dylan Siroen. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman, maar na goed doorgaan wist Rob ten Haaf de bal alsnog in het doel te krijgen. Al met al dus een verdienstelijk 2-2 gelijkspel voor Gassel 3. De uitwedstrijden van Gassel 4 tegen Estria 5 en Gassel vrouwen 1 tegen SDDL vrouwen 1 werden afgelast door de thuisclub. Overigens kwam de afgelasting vanuit SDDL erg laat waardoor de Gasselse vrouwen dus voor niets in Demen stonden.


Andere data competitieduels jeugdteams, bekerduel 4e in Gassel
  |  zaterdag 17 februari 2018  |

Voor de jeugdteams van VV Gassel begint de voorjaarscompetitie 2018 wat later dan aanvankelijk de bedoeling was. Eigenlijk zou zaterdag 24 februari a.s. de eerste wedstrijdronde op eigen veld moeten worden afgewerkt, maar vanwege het jeugdkamp van Gassel JO11-1 t/m Gassel JO7-1/JO7-2 is de accommodatie bezet en zijn de geplande thuisduels inmiddels verplaatst. De nieuwe speeldata zijn dus ook al bekend. Zo zullen de wedstrijden Gassel JO17-1 - SJO Vianen Vianen/HBV JO17-2 en Gassel JO13-1 - Olympia '18 JO12-2 worden ingehaald op zaterdag 31 maart 2018. Voor het thuisduel van Gassel JO11-1 tegen DSV JO11-2 is woensdagavond 28 februari 2018 de nieuwe speeldatum. De duels Gassel JO9-1 - Berghem Sport JO9-4 en Gassel JO7-1/JO7-2 - V.V. Achates JO7-3 zijn op de agenda gezet voor zaterdag 02 juni 2018. Verder is er inmiddels ook nog een locatiewijziging. De 4e ronde bekeruitwedstrijd die Gassel 4 dinsdagavond 20 februari 2018 gaat spelen tegen Handel 3 wordt namelijk niet in Handel afgewerkt, maar op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Reden voor de verplaatsing is dat de club uit Handel die avond geen veld met verlichting beschikbaar heeft. De aftrap is om 19:30 uur.


Inhaaluitwedstrijd Gassel 4 tegen Estria 5 afgelast door thuisclub
  |  zaterdag 17 februari 2018  |

Gassel 4 komt zondag 18 februari 2018 niet in actie. De op het programma staande uitwedstrijd tegen gemeentegenoot Estria 5 is namelijk afgelast door de thuisclub. De inhaaldatum is op dit moment nog niet bekend. De voor morgen geplande duels van Gassel 1 (WHV 1 - uit), Gassel 2 (DSV 3 - thuis), Gassel 3 (Vitesse '08 4 - thuis) en Gassel vrouwen 1 (SDDL vrouwen 1 - uit) gaan vooralsnog gewoon door.


Gassel 3 tegen MVC 2 uit De Mortel in achtste finale bekertoernooi
  |  maandag 12 februari 2018  |

Inmiddels is bekend tegen wie Gassel 3 het moet gaan opnemen in de achtste finale van het bekertoernooi 2017-2018. Tegenstander voor de Gasselse formatie zou zijn de winnaar van het duel RKPVV 3 - MVC 2. Uiteindelijk bleek MVC 2 met 2-5 duidelijk de sterkste in voornoemd duel dus dat betekent dat Gassel 3 tegen de ploeg uit De Mortel moet gaan strijden om een plaats in de kwartfinale. De speeldatum voor dit bekertreffen is donderdag 22 februari 2018. De aftrap op sportpark "de Oude Kamp" is om 20:00 uur. Twee dagen eerder, dus op dinsdagavond 20 februari 2018, komt Gassel 4 in actie voor een bekerwedstrijd uit de 4e ronde. In Handel is dan het plaatselijke derde elftal de tegenstander.


Nieuwe speeldata bekend van afgelopen zondag afgelaste duels
  |  maandag 05 februari 2018  |

Voor de afgelaste wedstrijden van afgelopen zondag zijn inmiddels de inhaaldata bekend. Zo staat de thuiswedstrijd van Gassel 1 tegen Toxandria 1 nu gepland op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018 met als aanvangstijd 14:30 uur. Voor zowel het duel Sambeek 2 - Gassel 3 als de wedstrijd Gassel 4 - SIOL 5 is inhaalzondag 06 mei 2018 de nieuwe speeldatum. Voor het derde elftal betekent dit overigens een dubbele confrontatie met de Sambeekse formatie binnen vijf dagen want op donderdag 10 mei 2018 staat Gassel 3 - Sambeek 2 op het programma.


Bekeravontuur Gassel VR1 voorbij na zuur uitverlies in 1/8 finale
  |  zondag 04 februari 2018  |

Gassel vrouwen 1 was het enige seniorenteam van VV Gassel dat vandaag in actie kwam. Na drie afgelaste pogingen kon de uitwedstrijd tegen ST SVEB/Sporting vrouwen 1 in de 1/8 finale van het bekertoernooi 2017-2018 dit keer wel doorgaan. Al heel vroeg in de wedstrijd moesten de Gasselse vrouwen met tien speelsters verder na een blessuregeval en geen fitte wisselspeelster op de bank. Op nogal knullige wijze kwam de ploeg vervolgens op een 1-0 achterstand. Daarna helaas nog meer tegenslag want opnieuw moest een speelster geblesseerd het veld verlaten waardoor het tot de rust 11 tegen 9 was op het veld. De Gasselse dames hielden prima stand en kregen ondanks de ruime numerieke minderheid zelfs ook nog een kans op de gelijkmaker. Deze werd echter onbenut gelaten. Tijdens de rust werd één geblesseerde speelster naar het ziekenhuis gestuurd en wist de medische staf de andere met het nodige tape toch weer voldoende op te lappen. Ook kon Paulien Raemakers weer onder de lat plaats nemen en dus was het bij het begin van de tweede helft weer 11 tegen 11. Maar helaas duurde dit evenwicht opnieuw niet lang door een nieuwe blessure bij de met tape opgelapte speelster. Via een onhoudbaar schot van afstand kwam ST SVEB/Sporting vrouwen 1 daarna op een 2-0 voorsprong. Het Gasselse vrouwenelftal weigerde de handdoek te gooien en via een fraaie treffer van Demi Verheugen kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Vervolgens bleek de fluitist van dienst er eentje te zijn uit de categorie "grote thuisfluiters" want geheel ten onrechte ging de bal op de stip voor de thuisploeg. Ook na deze benutte pingel bleven de Gasselse vrouwen strijden voor een beter resultaat en opnieuw werd de marge weer verkleind tot één treffer. Wat later in de wedstrijd werd Demi Verheugen op lompe wijze gevloerd, maar er klonk geen fluitsignaal waardoor ST SVEB/Sporting vrouwen 1 de 4-2 kon scoren. Vervolgens ging de bal niet op reglementaire wijze in het Gasselse doel, maar het was gezien het optreden van de scheidsrechter eerder in de wedstrijd natuurlijk geen verrassing dat het doelpunt toch werd goedgekeurd. Uiteindelijk bleef het bij 5-2 waardoor het bekeravontuur van de Gasselse vrouwen dus eindigde met een zure nederlaag in Broekhuizenvorst. Zonder zelf te spelen deed Gassel 1 deze wedstrijdronde toch goede zaken. Koploper Estria 1 kwam namelijk niet verder dan een gelijkspel bij Astrantia 1 en dus is de achterstand teruggelopen tot vier verliespunten. Komende weekend zijn er geen wedstrijden vanwege de carnaval.


V.V. Achates, Hapse Boys en VIOS '38 tegentanders Gassel VR30+1
  |  zondag 04 februari 2018  |

Niet alleen de jeugdteams van VV Gassel, maar ook het dit seizoen voor het eerst actief zijnde Gassel VR30+1 weet nu wie de tegenstanders zijn in de speciale 7x7 voorjaarscompetitie 2018. De Gasselse vrouwen moeten het gaan opnemen tegen V.V. Achates VR30+1 uit Ottersum, Hapse Boys VR30+1 en VIOS '38 VR30+1 uit Beugen. Zoals waarschijnlijk wel bekend staat in het 7x7 voetbal niet het presteren centraal, maar wel het op een recreatieve manier een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. De speelavond is altijd de vrijdagavond. Per speelronde zijn er meerdere wedstrijden en wordt er gespeeld in toernooivorm. Een wedstrijd duurt twintig minuten en wordt gespeeld in zeventallen op een half veld. De verenigingen zijn per reeks eenmaal gastheer. Er wordt komend voorjaar gespeeld op vier vrijdagen, te weten 23 februari 2018, 16 maart 2018, 06 april 2018 en 18 mei 2018. Telkens spelen de Gasselse vrouwen dus drie duels waarbij telkens een ander team uit de klasse de tegenstander is. De eerste speeldag wordt afgewerkt op het sportpark van V.V. Achates. Vervolgens gaat het gastvrouwschap naar VIOS '38 en Hapse Boys. Op 18 mei 2018 zal er worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Het complete wedstrijdprogramma staat inmiddels op de programmapagina van Gassel VR30+1.


Ook streep gezet door thuiswedstrijden van Gassel 1 en Gassel 4
  |  zaterdag 03 februari 2018  |

Nadat afgelopen vrijdag al de uitwedstrijd van Gassel 3 was afgelast, is vandaag ook een streep gezet van de thuisduels van Gassel 1 en Gassel 4 tegen respectievelijk Toxandria 1 uit Rijkevoort en SIOl 5 uit Katwijk. De inhaaldatum is op dit moment nog niet bekend. Door voormelde afgelastingen resteert er op het wedstrijdprogramma van zondag 04 februari 2018 nu nog éen duel, te weten de bekerwedstrijd ST SVEB/Sporting vrouwen 1 - Gassel vrouwen 1.


Gassel 3 komende zondag niet in actie vanwege afgelast inhaalduel
  |  vrijdag 02 februari 2018  |

Voor Gassel 3 duurt de winterstop nog wat langer dan aanvankelijk de bedoeling was. De voor komende zondag gepland staande inhaaluitwedstrijd tegen Sambeek 2 is namelijk afgelast door de thuisclub. Dit betekent dat vooralsnog maximaal drie Gasselse seniorenteams in actie zullen komen op zondag 04 februari 2018. Gassel 1 en Gassel 4 spelen voor de competitie thuis tegen respectievelijk Toxandria 1 uit Rijkevoort en SIOL 5 uit Katwijk. Het vrouwenelftal gaat in de achtste finale van het bekertoernooi op bezoek bij ST SVEB/Sporting vrouwen 1.


Gassel 1 met schrik vrij na zeer matig eerste competitieduel 2018
  |  zondag 28 januari 2018  |

Door de standaardelftallen werd deze zondag de competitie 2017-2018 hervat. In de eerste wedstrijd na de winterstop moest Gassel 1 op bezoek bij SC st Hubert 1. Gezien het spelniveau van het duel leek het er echter op of beide ploegen nog in een diepe winterslaap waren, waardoor er een zeer rommelige wedstrijd en een nog bedenkelijker niveau op de mat werd gelegd door beide ploegen. De scheidsrechter van dienst deed ook een aardige duit in het zakje en liet duidelijk merken niet onder te willen doen voor het niveau van beide ploegen. Gassel 1 opende de score nog in de eerste helft. Nadat een afgeslagen Gasselse aanval bij Cas van Houtum belandde aarzelde hij geen moment en haalde hij weergaloos uit vanaf een meter of twintig. Door deze treffer konden de Gasselnaren met een voorsprong gaan rusten. Na rust werd het spelbeeld nauwelijks beter en de aanwezige toeschouwers zullen deze wedstrijd dan ook niet lang blijven herinneren. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte nadat de scheidsrechter tot ieders verbazing een strafschop toekende na goed verdedigend werk van Joris van Bommel. De Gasselse formatie was echter weer snel wakker geschud want niet veel later was het Roel Strik die profiteerde van mistasten van de Sint-Hubertse doelman. Gassel 1 kwam vandaag dus met de schrik vrij en kon drie punten toevoegen aan het totaal. De overige seniorenteams van de VV Gassel kwamen vandaag niet in actie.


Achtste finale bekeruitduel van Gassel VR1 afgelast door thuisclub
  |  zaterdag 27 januari 2018  |

Het vrouwenelftal van de VV Gassel komt zondag 28 januari 2018 niet in actie voor het bekertreffen in de achtste finale tegen ST SVEB/Sporting vrouwen 1. Het betreffende duel is namelijk afgelast door de thuisclub. De nieuwe speeldatum is op dit moment nog niet bekend. Door deze afgelasting staat op het programma voor morgen alleen nog maar de uitwedstrijd van Gassel 1 tegen SC st Hubert 1. Dit is een duel uit wedstrijdronde 13 van de competitie 2017-2018.


Gasselse jeugdteams starten voorjaarsreeks 2018 met thuisduel
  |  zaterdag 27 januari 2018  |

Op zaterdag 24 februari 2018 gaat bij de junioren en pupillen de voorjaarscomoetitie 2018 van start. De Gasselse jeugdteams starten met een thuiswedstrijd. Zo ontvangt Gassel JO17-1 de JO17-2 van SJO Vianen Vooruit/HBV en krijgt Gassel JO13-1 bezoek van Olympia '18 JO13-2. Gassel JO11-1 gaat het opnemen tegen DSV JO11-2 en voor de JO9-1 staat het treffen met Berghem Sport JO9-4 op de agenda. Voor Gassel JO7-1/JO7-2 begint de tweede seizoenshelft met een thuisduel tegen V.V. Achates JO7-3. Ook tijdens de laatste wedstrijdronde op 26 mei 2018 hebben de jeugdteams van VV Gassel het thuisvoordeel. Wel moet er in totaal in zes van de elf speelronden op vreemde bodem worden aangetreden.


Klasse-indelingen voorjaarsreeks 2018 jeugd inmiddels bekend
  |  donderdag 25 januari 2018  |

Inmiddels is door de KNVB in het district Zuid II de indeling bekend gemaakt voor de voorjaarscompetitie 2018 voor de jeugdteams van VV Gassel. Bijna alle jeugdteams zijn in een hogere klasse ingedeeld dan tijdens de najaarsreeks 2017. Zo is Gassel JO17-1 ingedeeld in de 3e klasse 101 en treft daarin voor het merendeel andere tegenstanders dan afgelopen najaar. Zo moet de Gasselse formatie het bijvoorbeeld gaan opnemen tegen Juliana Mill JO17-1, Heijen JO17-1, Hapse Boys JO17-1 en het Beugense VIOS '38 JO17-1. Gassel JO13-1 kende een moeilijke eerste seizoenshelft in de 3e klasse 101 en mag het nu gaan proberen in de 4e klasse 102. Ook V.V. Achates JO13-2 uit Ottersum is naar deze klasse overgegaan. De overige tien tegenstanders zijn dus allemaal nieuw voor de Gasselnaren. Er wachten bijvoorbeeld duels tegen Olympia '18 JO13-2 uit Boxmeer, De Zwaluw JO13-2 uit Oeffelt en VCO JO13-1 uit 't Oventje. De JO11-1 van VV Gassel is door de goede prestaties in de najaarscompetitie 2017 maar liefst drie klassen hoger ingedeeld, van de 3e klasse 104 naar de 3e klasse 101. Naast duels tegen drie oude bekenden, te weten Toxandria JO11-1 uit Rijkevoort, SJO Vianen Vooruit/HBV JO11-1 en het Oeffeltse De Zwaluw JO11-1 staan ook wedstrijden op het programma tegen onder andere ST Constantia/Menos JO11-2 uit Wanroij/Landhorst en Sambeek JO11-2. Gassel JO9-1 heeft het qua reisafstanden het minst getroffen bij de indeling. Tegenstanders voor de Gassselse formatie in de 3e klasse 101 zijn namelijk onder meer Berghem Sport JO9-4, Vorstenbossche Boys JO9-1 en Blauw Geel '38/JUMBO JO9-9 uit Veghel. Wel wachten twee gemeentelijke derby's want ook ST Estria/SCV '58 JO9-2 en GVV '57 JO9-2 zitten in deze klasse. Gassel JO7-1/JO7-2 is ingedeeld in de 1e klasse 102 en moet het daarin onder meer gaan opnemen tegen SV Milsbeek JO7-1/JO7-2 en SIOL JO7-1/JO7-2 uit Katwijk. Verder wachten zowel twee confrontaties met V.V. Achates uit Ottersum als met JVC Cuijk want RKSOV Achates JO7-1/JO7-2, RKSOV Achates JO7-3, JVC Cuijk JO7-1/JO7-2 en JVC Cuijk JO7-3/JO7-4 zijn eveneens terecht gekomen in de 1e klasse 102. De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elf- of zevental. Het wedstrijdschema van de voorjaarscompetitie 2018 is inmiddels ook bekend en binnen dagen worden de complete wedstrijdprogramma's op de programmapagina van het betreffende elf- of zevental geplaatst. De eerste wedstrijdronde is op zaterdag 24 februari 2018 en de elfde en laatste wedstrijdronde staat gepland op zaterdag 26 mei 2018.


Wisselend succes voor Gassel 1 en Gassel VR1 in oefenwedstrijden
  |  maandag 22 januari 2018  |

Op zondag 21 januari 2018 kwam zowel Gassel 1 als Gassel vrouwen 1 in actie voor een oefenwedstrijd. Het leverde wisselend succes op. Het eerste elftal moest op het eigen sportpark "de Oude Kamp" in Gassel haar meerdere erkennen in V.V. Achates. De bezoekers uit Ottersum, die overigens in competitieverband ook één klasse hoger uitkomen, zegevierden met 1-4. De Gasselse vrouwen speelden in Groesbeek een prima oefenduel tegen De Treffers vrouwen 2 en boekten uiteindelijk een dikverdiende 1-7 uitzege. Het was sportvrouw van 2017 Anouk van Thiel die na een steekpass van Demi Verheugen de score opende. Vervolgens werd het 0-2 doordat een speelster van de thuisploeg de bal in eigen doel liep na een voorzet van Lieke van Thiel. Via een benutte strafschop verkleinden de Groesbeekse vrouwen de marge tot één doelpunt. Hierna was het echter weer Gassel vrouwen 1 dat een veldoverwicht had en het lukte ook om dit in de score tot uitdrukking te brengen. Een prima van achteruit opgezette aanval leverde de 1-3 op. Demi Verheugen speelde de bal in op Lieke van Thiel die vervolgens haar zus Anouk in stelling bracht en zij rondde het doeltreffend af. Ook de 1-4 werd gescoord door Anouk van Thiel. Noa van Spijk gaf de voorzet bij dit doelpunt. De Gasselse vrouwen bleven goed combineren en meer goals konden dan ook niet uitblijven. Een rake kopbal van Lieke van Thiel op aangeven van Demi Verheugen betekende de 1-5. In de resterende speeltijd scoorde het vrouwenelftal van de VV Gassel nog tweemaal. Eerst had Anouk van Thiel succes met een pegel van afstand waarna Demi Verheugen op fraaie wijze de eindstand bepaalde op 1-7 na een steekpass van Anouk van Thiel. Komende zondag komen beide Gasselse formaties opnieuw in actie. Gassel 1 hervat dan de competitie met een uitwedstrijd tegen SC st Hubert 1 en Gassel vrouwen 1 speelt uit tegen ST SVEB/Sporting vrouwen 1 met als inzet een ticket voor de kwartfinale van het bekertoernooi 2017-2018.


Gassel 1 verliest in eerste oefenduel van 2018 van Achilles '29 1
  |  maandag 15 januari 2018  |

Gassel 1 is er afgelopen zondag niet in geslaagd om de eerste oefenwedstrijd van 2018 winnend af te sluiten. De Gasselnaren verloren in Groesbeek uiteindelijk met 4-1 van Achilles '29 1. In de eerste twintig minuten ging het gelijk op. Vervolgens profiteerde de thuisploeg maximaal van slecht uitverdedigen aan Gasselse zijde. De Groesbeekse formatie was daarna de bovenliggende partij en bleek ook wat makkelijker uit de voeten te kunnen op het plaatselijke kunstgrasveld. Via een snel uitgevoerde aanval werd het in de eerste minuut van de tweede helft 2-0. Gassel 1 probeerde daarna meer druk te zetten in een poging de aansluitingstreffer te scoren. Achilles '29 1 maakte gebruik van de extra ruimte die hierdoor ontstond en scoorde een derde treffer. Pieter van Bommel deed vervolgens wat terug na goed opjagen van Youri Arts. Het slotakkoord kwam van de thuisploeg. Via een succesvol schot van afstand werd de eindstand bepaald op 4-1. Komende zondag speelt de Gasselse formatie opnieuw een oefenduel. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is V.V. Achates 1 dan de tegenstander. De aftrap staat gepland om 12:00 uur.


Tegenstanders voor Gassel 3, 4 en VR1 in 4e bekerronde bekend
  |  maandag 08 januari 2018  |

Door de KNVB is inmiddels de loting verricht voor de vierde bekerronde bij de mannen reserveteams en de vrouwen categorie B. Zoals vast en zeker wel bekend zijn Gassel 3, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 nog steeds actief in het bekertoernooi. Voor Gassel 3 is er een thuiswedstrijd uit de balletjes gekomen. Tegenstander voor de Gasselse formatie is de winnaar van het duel RKPVV 3 - MVC 2. Eerstgenoemd team komt uit Helmond en speelt in de reserve 5e klasse 19 waarin het staat op een 8e plaats met 6 punten uit 6 duels en een doelsaldo van 21-26. MVC 2 is afkomstig uit De Mortel en bezet momenteel de 2e plaats in de reserve 5e klasse 20 met 17 punten uit 8 duels en een doelsaldo van 34-11. Het duel RKPVV 3 - MVC 2 wordt overigens gespeeld op zondag 28 januari 2018. Het bekerduel van Gassel 3 is op zondag 18 februari 2018 en de aftrap om 11:30 uur. Gassel 4 heeft een uitduel geloot. De Gasselnaren moeten in Handel gaan aantreden tegen het plaatselijke derde elftal. Handel 3 komt uit in de reserve 6e klasse 40 en staat daarin op een 4e plaats met 15 punten uit 9 duels en een doelsaldo van 23-24. Speeldatum van dit bekerduel is dinsdagavond 20 februari 2018 en de aanvangstijd is 19:30 uur. Hoewel Gassel vrouwen 1 eerst op 28 januari 2018 nog in de 1/8 finales moet afrekenen met ST SVEB/Sporting vrouwen 1 is inmiddels wel al geloot voor de 1/4 finales. Mocht het Gasselse vrouwenelftal doorkomen dan wacht een uitduel tegen de winnaar van het duel SJVV VR1 - Brevendia VR1. SJVV VR1 komt uit Deurne en staat in de 4e klasse 2 met 16 punten uit 8 duels en doelsaldo van 31-12 op een derde plaats. Dat is precies één plek lager dan Brevendia VR1 uit Stramproy.


Donderdagavond 1e training 2018 voor selectie, zondag oefenduel
  |  maandag 08 januari 2018  |

Komende donderdagavond begint voor de selectie van VV Gassel de voorbereiding op de hervatting van de competitie 2017-2018. Dan staat namelijk de 1e training van het jaar 2018 op het programma. Zoals gebruikelijk begint de training om 20:00 uur. Op zondag 14 januari 2018 speelt Gassel 1 een oefenuitwedstrijd tegen Achilles '29 1. De aftrap in Groesbeek is om 11:00 uur. Een week later, dus op zondag 21 januari 2018, staat een tweede oefenduel gepland. Tegenstander op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is dan V.V. Achates 1 uit Ottersum. Dit duel heeft een aanvangstijd van 12:00 uur. Gassel 1 hervat de competitie op zondag 28 januari 2018 met een thuiswedstrijd tegen SC st Hubert 1.


Don van de Wiel sportman 2017 en Anouk van Thiel sportvrouw 2017
  |  vrijdag 05 januari 2018  |

Op 01 januari van het jaar 2018 vond al weer de 33e editie plaats van de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel. Naast de nieuwjaarsspeech van voorzitter Eric van Boekel en de bekendmaking van de uitgelote certificaten van de verbouwing stond dit keer uiteraard ook weer de verkiezing van de sportman en sportvrouw van het jaar op het programma. Aan de hand van foto's ed. op het grote scherm en begeleidende tekst van ploeggenoten, trainers en leiders werden de genomineerden één voor één voorgesteld aan het aanwezige publiek. Nadat alle genomineerden aan bod waren gekomen, kon er door de aanwezigen worden gestemd via de uitgedeelde stembiljetten.

De sportman en sportvrouw van 2017

Nadat alle uitgebrachte stemmen waren geteld, werd als eerste de sportvrouw van het jaar 2017 bekend gemaakt. Hiervoor waren dit keer Noa van Spijk en Anouk van Thiel genomineerd. Het was uiteindelijk Anouk van Thiel die er met de eretitel sportvrouw 2017 vandoor ging en de bijbehorende trofee kreeg overhandigd van haar trainer Harm van Daal. Tot slot stond de bekendmaking van de sportman 2017 op het programma. De genomineerden hiervoor waren Don van de Wiel (Gassel 1), Youri Arts (Gassel 2), Bas van Raaij (Gassel 3) en Broos Meijs (Gassel 4). Net als bij voorgaande verkiezingen was ook dit keer weer spannend. Uiteindelijk bleek Don van de Wiel de meeste stemmen te hebben gekregen waardoor hij dus de trofee voor sportman van het jaar kreeg overhandigd. Hij kreeg deze trofee uit handen van hoofdtrainer Pierre Hermsen. Hierna was het nog urenlang uitermate gezellig in de kantine van VV Gassel.


Contract met hoofdtrainer Pierre Hermsen opnieuw jaar verlengd
  |  maandag 01 januari 2018  |

Tijdens de traditioneel drukbezochte Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel is bekend gemaakt dat het contract met hoofdtrainer Pierre Hermsen opnieuw met een jaar is verlengd. Dit betekent dus dat hij volgend seizoen zijn zesde jaar in gaat. Iets wat niet alleen vrij uniek is in de regio, maar ook in de inmiddels ruim 71-jarige geschiedenis van de club. Alleen Eus van Vijfeijken was met acht jaar langer onafgebroken werkzaam bij VV Gassel.

Contractverlenging hoofdtrainer Pierre Hermsen

De contractverlenging komt niet onverwachts want onder leiding van de Groesbeekse trainer maakt Gassel 1 een uitstekend seizoen door. Niet alleen staat de ploeg in de competitie op een prima tweede plek, ook in het bekertoernooi werd diverse keren gestunt tegen tegenstanders uit hogere klassen. Bovendien heeft Pierre Hermsen inmiddels diverse jeugdige talenten ingepast en ziet de toekomst van Gassel 1 er dus goed uit!


Harm van Daal ook volgend seizoen trainer van Gassel vrouwen 1
  |  maandag 01 januari 2018  |

Voorzitter Eric van Boekel had tijdens zijn speech op de Nieuwjaarsreceptie nog meer goed trainersnieuws in petto. Ook met Harm van Daal is namelijk contractverlenging overeengekomen waardoor hij dus ook in het seizoen 2018-2019 het vrouwenelftal van de VV Gassel onder zijn hoede zal hebben. De uit Wilbertoord afkomstige trainer met een grote staat van dienst in het regionale vrouwenvoetbal is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij Gassel vrouwen 1. Halverwege de competitie zijn de Gasselse vrouwen nog volop in de race voor het kampioenschap.

Contractverlenging trainer Gassel VR1 Harm van Daal


Gassel 3 blijft stunten in bekertoernooi en schrijft clubhistorie
  |  woensdag 20 december 2017  |

Gassel 3 is dit seizoen uitstekend op dreef in het bekertoernooi. Afgelopen dinsdag wist de Gasselse formatie zich te plaatsen voor de vierde ronde door af te rekenen met SV United/BVV '27 2. Na een rustig begin van beide kanten probeerden de bezoekers om de thuisploeg vast te zetten, maar die voetbalde zich daar redelijk goed uit. Ongeveer halverwege de eerste helft kwam het derde elftal op een 1-0 voorsprong. Na een dieptepass van Roel Strik nam Bart Loeffen de bal knap aan waarna hij de doelman kansloos liet met een schot vanaf de rand zestien. Een minuut of tien voor rust was de tweede Gasselse treffer een feit. Na een diepe pass van Bas van Raaij kopte William de Kleijn breed op Bart Loeffen die vervolgens op onreglementaire wijze binnen de beruchte lijnen werd gestuit. Roel Strik verzilverde de toegekende penalty. In de tweede helft was het spel van de Gasselnaren wat onrustig. Direct na de rust had Dirk Verbruggen een grote kans op de 3-0, maar zijn inzet ging niet tegen de touwen. Wat later in het duel kregen de bezoekers uit Wanssum een vrije trap de rand zestien die via de lat binnen ging. Vervolgens werd het steeds rommeliger en zette SV United/BVV '27 2 nog meer druk. Doelman Rik van der Loop wist met een aantal goede reddingen telkens de gelijkmaker te voorkomen, maar vlak voor tijd moest ook hij zich gewonnen geven en dus een 2-2 eindstand. Opnieuw moesten er dus strafschoppen aan te pas komen om een beslissing te brengen. Zowel de de eerste pingel als die van Roel Strik werd gestopt. Vervolgens benutten de bezoekers strafschop 2 en 3 en schoten namens Gassel 3 Erik Barten en Luuk van der Loop raak. De vierde strafschop van SV United/BVV '27 2 belandde op de paal waarna William de Kleijn in de gelijkmakende beurt wel scoorde en het dus 3-2 voor Gassel 3 werd. De bezoekers misten daarna ook de vijfde pingel en dus hoefde Tom van Raaij zijn toverkunsten niet meer te laten zien. Door dit resultaat is Gassel 3 de geschiedenisboeken van de VV Gassel ingegaan want nog nooit eerder wist het derde elftal vier tweede elftallen uit te schakelen in één bekertoernooi. Eerder werden namelijk al JVC Cuijk 2, SV Milsbeek en Heijen 2 door de Gasselnaren geëlimineerd. Erg bijzonder is verder dat de Gasselnaren de vierde ronde hebben bereikt zonder één overwinning want de bekeruitslagen tot dusver zijn 5-5, 3-3, 3-3 en 2-2. Wie in de 4e ronde de tegenstander wordt, is op dit moment nog niet bekend. Ook het vrouwenelftal van de VV Gassel had dinsdagavond 19 december 2017 bekerverplichtingen, maar het uitduel tegen ST SVEB/Sporting vrouwen 1 werd afgelast door de thuisclub. Inmiddels is bekend dat de nieuwe speeldatum van deze 1/8e finale zondag 28 januari 2018 is. De aftrap op sportpark 't Venneke in Broekhuizenvorst is om 11:00 uur.


Gassel 1 sluit 2017 af met prima thuiszege, ook winst Gassel 3
  |  zondag 17 december 2017  |

Op deze laatste (inhaal)speeldag voor de winterstop kwamen nog drie van de vijf seniorenteams van de VV Gassel in actie. Gassel 1 kan het jaar 2017 met een goed gevoel afsluiten. In de laatste wedstrijd van het jaar werd thuis De Zwaluw 1 uit Oeffelt met 3-2 verslagen. Als gevolg van de weersinvloeden van de afgelopen weken was de grasmat op sportpark "de Oude Kamp" zeer lastig bespeelbaar waardoor de beide ploegen het in deze wedstrijd vooral van hard werken moesten hebben. De thuisploeg was wel duidelijk de bovenliggende partij in deze wedstrijd en Paul Cornelissen kreeg de uitgelezen kans om Gassel 1 op voorsprong te zetten. Hij schoot alleen voor de doelman van De Zwaluw 1 rakelings voorlangs. Even later was het wel raak voor de Gasselnaren, na een goede aanval kon Pieter van Bommel de bal bij Ramon van de Venne bezorgen, die speelde zichzelf knap vrij en rondde vervolgens rustig af, 1-0. Hierna ging Gassel 1 meer en meer teruglopen waardoor de bezoekers meer gevaarlijk konden worden en zelfs op gelijke hoogte kwamen, 1-1. De Gasselse formatie was direct wakker want vrijwel vanaf de aftrap kon er alweer gejuicht worden. Cas van Houtum kon ongehinderd vanaf de rechterkant naar binnen snijden en speelde op het goede moment Pieter van Bommel aan die de bal binnen kon schieten, 2-1. Met die stand gingen de beide ploegen ook aan rusten. De Zwaluw 1 startte in het tweede bedrijf het beste en de bezoekers gingen direct op zoek naar de gelijkmaker. Deze liet niet lang op zich wachten want al binnen vijf minuten was de stand weer gelijk. Ook deze keer was Gassel 1 op tijd wakker om erger te voorkomen en het trok het initiatief weer naar zich toe wat resulteerde in diverse kansen en mogelijkheden. Halverwege de tweede helft maakt Gassel 1 de verdiende 3-2. Een fraaie voorzet van Joris van Bommel wordt knap binnengetikt door de attente Cas van Houtum. De thuisploeg kreeg vervolgens nog mogelijkheden om de score uit te breiden, zo raakte Ramon van der Venne nog de lat uit een vrije trap, de score bleef onveranderd waardoor Gassel 1 dus drie punten uitliep op een directe concurrent om de bovenste plaatsen. Ook de spelers en technische staf gingen met een goed gevoel het Kerstreces in. Op eigen veld werd namelijk met 2-1 gewonnen van Olympia '18 5 uit Boxmeer en dus handhaaft de promovendus zich keurig in de subtop. Een voorzet van Dirk Verbruggen werd in eerste instantie nog weggewerkt door de Boxmeerse verdediging, maar in de rebound had Tom van Raaij wel succes en dus een 1-0 voorsprong. Wat later in de eerste helft tikte William de Kleijn de 2-0 binnen na een rush en voorzet van Ryan Siroen vanaf de linkerflank. Nog voor het einde van de eerste helft slaagde Sander Verhallen er niet in om een toegekende strafschop te benutten. Halverwege de tweede helft wisten de bezoekers wel een penalty te verzilveren waardoor de spanning weer terug kwam in de wedstrijd. De Gasselnaren wisten de 2-1 voorsprong vast te houden tot het laatste fluitsignaal en dus bleven de drie punten in Gassel. Het thuisduel van Gassel 4 tegen Hapse Boys 6 werd er eentje om heel snel te vergeten. Er werd namelijk na een 0-7 ruststand uiteindelijk met 2-9 verloren. De twee Gasselse doelpunten werden gescoord door Riny van der Venne en Kenny Borgers. De inhaaluitduels van Gassel 2 en Gassel vrouwen 1 tegen JVC Cuijk 2 en SDDL vrouwen 1 uit Demen werden beide afgelast door de thuisclub.


Derde ronde bekerwedstrijden Gassel 3 en Gassel VR1 afgelast
  |  dinsdag 12 december 2017  |

Na de algehele afgelasting van afgelopen weekend vanwege de winterse weersomstandigheden zijn er inmiddels ook afgelastingen in bekerprogramma van dinsdagavond 12 december 2017. Zowel de thuiswedstrijd van Gassel 3 tegen SV United/BVV '27 2 als het uitduel van Gassel vrouwen 1 tegen ST SVEB/Sporting vrouwen 1 zijn door thuisspelende vereniging afgelast. Wanneer deze bekerwedstrijden moeten worden ingehaald, is op dit moment nog niet bekend. Ook alle trainingen van deze dinsdagavond zijn afgelast.


Ook thuiswedstrijden Gassel 2, Gassel 3 en Gassel VR1 afgelast
  |  zaterdag 09 december 2017  |

Nadat eerder op de dag al een streep werd gezet door de uitwedstrijd van Gassel 1 zijn nu ook de thuiswedstrijden van Gassel 2, Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 afgelast. Door het slechte en winterse weer zijn de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel onbespeelbaar. De inhaaldata van de afgelaste thuisduels is nog niet bekend. Door de afgelastingen tot dusver staat er op dit moment nog maar één wedstrijd op het programma voor zondag 10 december 2017. Het betreft het duel Juliana Mill 5 - Gassel 4.


Uitduel Gassel 1 tegen WHV 1 afgelast door club uit Loosbroek
  |  zaterdag 09 december 2017  |

Gassel 1 komt zondag 10 december 2017 niet in actie. De uitwedstrijd tegen WHV 1 is namelijk afgelast door de club uit Loosbroek. De inhaaldatum moet nog worden bepaald. De duels van Gassel 2 (thuis), Gassel 3 (thuis), Gassel 4 (uit) en Gassel vrouwen 1 (thuis) gaan op dit moment nog wel door. Later vandaag zullen de velden van sportpark "de Oude Kamp" worden gekeurd.


Alle duels Gasselse jeugdteams van komende zaterdag afgelast
  |  vrijdag 08 december 2017  |

De jeugdspelers van de VV Gassel kunnen komende zaterdag de voetbalschoenen in de kast laten staan. De gepland staande uitwedstrijden zijn namelijk allemaal afgelast door de thuisspelende club. Gezien het weer van de afgelopen dagen komt de afgelasting uiteraard niet als een verrassing. Of de betreffende nog moeten worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend.


Gassel 1 door hoofdklasser uitgeschakeld in het bekertoernooi
  |  vrijdag 08 december 2017  |

Op donderdagavond 07 december 2017 kwam er voor Gassel 1 een einde aan het bekertoernooi 2017-2018. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bleek hoofdklasser UDI '19/CSU 1 met 0-6 een maatje te groot voor de Gasselnaren. Na een vroege tegentreffer werd het na zo'n half uur spelen 0-2. Gassel 1 probeerde het wel, maar een lob van Ramon van der Venne ging net over en na een snelle aanval kon diezelfde Ramon van der Venne net niet bij een voorzet van Joris van Raaij. In de 52e minuut maakten de bezoekers uit Uden er 0-3 van. Uiteindelijk liep de teller dus op tot zes tegentreffers. Roel Strik was nog dichtbij een Gasselse eretreffer, maar zijn kopbal werd nog van de lijn gehaald. De 0-6 nederlaag was gezien het verschil van vijf klassen tussen beide formatie nog gewoon een prima prestatie. Bovendien kunnen de Gasselnaren terugkijken op een zeer succesvol bekeravontuur waarin werd afgerekend met twee derdeklassers en twee vierdeklassers.


Toch drie punten voor het vrouwenelftal ondanks matige start
  |  maandag 04 december 2017  |

Door de afgelaste duels van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 en de vrije zondag van Gassel 4 door een oneven aantal teams in de klasse, was Gassel vrouwen 1 het enige team van VV Gassel dat afgelopen zondag in actie kwam. De Gasselse vrouwen moesten het in Nistelrode gaan opnemen tegen Prinses Irene vrouwen 2. De start van de bezoeksters was niet zo best want er werd veel te slordig omgesprongen met het balbezit. Ondanks dat kwam de ploeg van trainer Harm van Daal wel op een 0-1 voorsprong. Na een steekpass van Demi Verheugen schoot Lieke van Thiel de bal in de korte hoek tegen de touwen. De 0-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. Gassel vrouwen 1 kwam slecht uit de kleedkamer want al heel snel in de tweede helft viel de gelijkmaker. Wat later profiteerde Prinses Irene vrouwen 2 maximaal van een foutje achterin aan Gasselse zijde. Na wat omzettingen viel al vrij snel de 2-2. Lieke van Thiel kopte raak na een voorzet van haar zus Anouk van Thiel. De Gasselse vrouwen gingen daarna goed door en na voorbereidend werk van Lieke van Thiel knalde Anouk van Thiel de 2-3 tegen de touwen. Vervolgens zorgde Anouk van Thiel met een schot van afstand ook voor de vierde treffer van de bezoeksters. Hiermee was het duel beslist. In de restende speeltijd maakte Anouk van Thiel de glaszuivere hattrick compleet want na een voorzet van Janneke Raemakers schoot ze de bal in de lange hoek binnen.


Duels Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 afgelast, kantine blijft dicht
  |  zondag 03 december 2017  |

Het wedstrijdprogramma van deze zondag voor de Gasselse seniorenteams is inmiddels flink uitgedund. Drie van de vier geplande duels zijn inmiddels namelijk afgelast. Het betreft de thuiswedstrijd van Gassel 1 tegen GVV '57 1 uit Grave. Ook de uitduels van Gassel 2 en Gassel 3 tegen respectievelijk JVC Cuijk 2 en Sambeek 2 zijn afgelast door de betreffende thuisclubs. Door deze afgelastingen zal de kantine vandaag gesloten zijn. Een nieuwe speeldatum voor de afgelaste duels is nu nog niet bekend. Omdat Gassel 4 sowieso al een vrije speeldag had, komt dus alleen Gassel vrouwen 1 in actie. Het vrouwenelfstal speelt in Nistelrode tegen Prinses Irene vrouwen 2.


Gassel JO9-1 wint met dubbele cijfers, prima afsluiter van JO7-1
  |  zaterdag 02 december 2017  |

Voor drie van de vijf jeugdteams van de VV Gassel stond deze zaterdag de voorlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie 2017 op het programma. Gassel JO7-1/JO7-2 speelde vandaag al het laatste competitieduel van dit jaar. Gassel JO17-1 kwam op het eigen sportpark "de Oude Kamp" niet verder dan een teleurstellend 1-1 tegen het laaggeklasseerde ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys JO17-2. Maker van de enige Gasselse treffer was Hans van Haren. Na een sprint van veertig meter waarbij hij twee tegenstanders eruit liep, rondde hij doeltreffend af. Verder was het mede door de kou dus een duel om snel te vergeten. Gassel JO13-1 kreeg bezoek van ST Ravenstein/SDDL JO13-2. De Gasselnaren speelden een best goede wedstrijd tegen een tegenstander die veel sterker was. Na een snel tegendoelpunt uit de kluts werd het vlak voor rust via een klutsgoal 0-2. Ondanks een prima inzet van iedereen moest Gassel JO13-1 in de tweede helft ook nog een derde tegentreffer incasseren. Aan de andere kant lukte het net niet om een doelpunt te scoren. Gassel JO9-1 wist de drie punten wel in Gassel te houden. De Gasselse formatie won na een doelpuntrijk duel met 13-4 van Festilent JO9-2. In de tweede minuut zorgde Eus Arts voor de openingstreffer. Na de gelijkmaker van de bezoekers zorgde hij ook voor de 2-1. Nienke Willems maakte er vervolgens 3-1 van. De Zeelandse formatie verkleinde de marge tot één waarna Nienke Willems de 4-2 voor haar rekening nam. Nog voor het einde van de eerste helft vergrootte Eus Arts de voorsprong tot 6-2. In de tweede helft liep Gassel JO9-1 uit naar 8-2 via twee doelpunten van Binck van Roosmalen. De Gasselnaren bleven uitstekend combinatievoetbal spelen en via Eus Arts werd het 9-2. Na een derde goal van de bezoekers uit Zeeland bracht Sven Willems de dubbele cijfers op het scorebord. Via Eus Arts, Binck van Roosmalen en een prachtig hoog schot van Eus Arts liep de score op tot 13-3. Het slotakkoord kwam van Festilent JO9-2 en dus een 13-4 eindstand. Gassel JO7-1/JO7-2 sloot de najaarsreeks 2017 af met een thuiswedstrijd tegen Juliana Mill JO7-3. Het werd een doelpuntrijke overwinning en dus een fraaie afsluiting van de eerste
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Naar het nieuwsarchief