NIEUWS

 | 

Actueel


Op deze pagina vindt u het allerlaatste nieuws en de heetste geruchten over de VV Gassel. Nieuwsberichten die ouder zijn dan twee maanden kunt u vinden in het archief.Clubscheidsrechters bedankt tijdens Week van Scheidsrechter
  |  zondag 26 september 2021  |

Van 25 september tot en met 03 oktober 2021 is het De Week van de Scheidsrechter. Dit betreft een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Tijdens deze week ontvangen alle ruim 35.000 (assistent-)scheidsrechters vanuit de KNVB een persoonlijk, digitaal bedankje voor hun inzet. Ook VV Gassel heeft in deze Week van de Scheidsrechter de clubscheidsrechters en assistent-scheidsrechters in het zonnetje gezet.

Lunch scheidsrechters 26092021

Lunch scheidsrechters 26092021

Het (assistent)scheidsrechterskorps werd in de kantine van VV Gassel niet alleen getrakteerd op een heerlijke lunch, ook werden enkele kadootjes overhandigd. Zo was er een heerlijk stuk chocolade en een tasje om de voetbalschoenen in op te bergen. In een kort woordje bedankte wedstrijdsecretaris Wim Linders, ook de initiatefnemer van de lunchbijeenkomst, de aanwezige (assistent-)scheidsrechter voor hun al jarenlange trouwe en belangeloze inzet voor de club.

Lunch scheidsrechters 26092021

Lunch scheidsrechters 26092021

Want zonder deze groep mensen is het voor de Gasselse jeugd- en seniorenteams niet mogelijk om wekelijks te kunnen voetballen. Het bestuur van VV Gassel hoopt dan ook dat deze groep vrijwilligers nog lang voor de club behouden blijft.


Opnieuw nipte uitnederlaag JO13-1, ook geen ander teamsucces
  |  zaterdag 25 september 2021  |

De jeugdteams van VV Gassel moesten deze zaterdag aantreden op vreemde bodem. Een succesvolle wedstrijdronde werd het niet de punten werden achtergelaten bij de tegenstander. Gassel JO13-1 ging in Uden de strijd aan met UDI '19/CSU JO13-4. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en vooral in de eerste helft werd er vooral veel strijd geleverd op het middelste deel van het veld. Echt uitgespeelde kansen waren schaars. Tegenover wat kleine kansen van de Udense formatie, stond een inzet van Lotte Tonies dat tegen de keeper ging. Daarnaast kon een schot van Tjeu Josemanders nog net van de lijn worden gehaald door een Udense speler. Aan het begin van de tweede helft kreeg UDI '19/CSU JO13-4 een tweetal kansen die beide keren door doelman Sem Bernards met een mooie redding onschadelijk werd gemaakt. Wat later stond het toch wel 1-0 want na een Udense corner werd de bal door een Gasselse verdediger in eigen doel gekopt. Een minuut of tien later kwam Gasselse JO13-1 via een mooie aanval weer op gelijke hoogte. Na voorbereidend werk van Binck van Rooosmalen schoot Sven Willems de 1-1 binnen. Amper een minuut later konden de aanwezige Gasselse supporters opnieuw juichen na een prima solo zorgde Binck van Roosmalen voor een 1-2 voorsprong. De 1-2 tussenstand was vijf minuten alweer van het scorebord want na een hoekschop was doelman Sem Bernards kansloos. Met een nog een minuut of vijf te spelen, leken de Gasselnaren op weg naar 2-2 gelijkspel. Helaas moest uiteindelijk na niet genoeg ingrijpen in de Gasselse defensie toch een nog een derde tegentreffer worden geïncasseerd. Gassel JO13-1 probeerde het daarna nog wel, maar de 3-2 nederlaag kon niet meer worden afgewend. Gassel JO11-1 keerde ook zonder punten terug naar Gassel. De Gasselnaren verloren namelijk in Ottersum met 6-3 van V.V. Achates JO11-1.
(Later mee over deze wedstrijd.)
  De JO9-1 van VV Gassel speelde vandaag in Nistelrode tegen Prinses Irene JO9-2. Hoewel de thuisploeg nog wat te sterk was, voetbalde de Gasselse formatie lekker mee en was men nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. In de eerste helft lukte dat nog niet en door vier treffers van Prinses Irene JO9-2 stond het halverwege 4-0. Na de rust liep de thuisploeg uit naar een 7-0 voorsprong. Toen werd Gassel J09-1 beloond voor het goede spel en de prima inzet want het was Noor Boeijen die er 7-1 van maakte. Via nog twee treffers bepaalde de formatie uit Nistelrode daarna de eindstand op 9-1. De spelers van Gassel JO16-1 konden de voetbalschoenen vandaag in de kast lasten staan want door het terugtrekken van SV TOP JO16-2 uit de competitie was er deze zaterdag geen wedstrijd.


Uitstekend debuut Gassel VR18+1, ook VR30+1 pakt eerste zege
  |  zaterdag 25 september 2021  |

Afgelopen vrijdagavond gingen de 7x7-competities van start. Voor het eerst in de clubhistorie deed er naast Gassel VR30+1 ook een team van VV Gassel mee in de VR18+ competitie. Het werd een uitstekend debuut van Gassel VR18+1 want de drie wedstrijden leverden de maximale score van negen punten op. In de eerste wedstrijdronde was Vorstenbossche Boys VR18+1 de organisator. Bij aankomst op het sportpark in Vorstenbosch had het Gasselse vrouwelftal direct al de eerste drie punten in de pocket want de thuisploeg kon helaas niet genoeg speelsters op de been krijgen. De andere twee tegenstanders, Stormvogels '28 VR18+1 uit Siebengewald en ST MDOC VR18+3 uit Lomm, waren wel op volle sterkte aanwezig. In de eerste wedstrijd moest worden aangetreden tegen de formatie uit Siebengewald. Direct vanaf de aftrap pakte Gassel VR18+1 het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. De 1-0 dan ook liet niet lang op zich wachten. Het was Emmy Vermeulen die de openingstreffer scoorde en daarmee dus de geschiedenisboeken in ging als de maakster van het allereerste doelpunt van Gassel VR18+1. De Gasselse vrouwen stoomden door en de ene na de andere treffer kwam op het scorebord. Uiteindelijk werden zelfs de dubbele cijfers gehaald want duel eindigde in een 10-0 overwinning. Ook in het tweede duel waarin ST MDOC VR18+3 de tegenstander was, legde het Gasselse vrouwenelftal een prima veldspel op de mat. Via diverse fraaie doelpunten werd de Limburgse formatie met 5-0 verslagen. De derde en laatste wedstrijd kon dus niet worden gespeeld door te weinig speelsters bij Vorstenbossche Boys VR18+1, maar leverde wel een reglementaire 3-0 zege op. Al met al dus een zeer succesvolle opening van dit seizoen waarbij dus 18 doelpunten werden gescoord en men geen enkele tegentreffer kreeg.

Gassel VR18+1 competitiedebuut

Ook voor Gassel VR30+1 ging vrijdagavond 24 september 2021 de najaarscompetitie 2021 van start. Op het sportpark van Volharding in Vierlingsbeek was in de eerste wedstrijd Vitesse '08 VR30+1 de tegenstander. Na ruim een jaar mochten de voetbalschoenen eindelijk weer uit de kast. Tijdens dit duel ging het gelijk op. Gassel VR30+1 speelde goed over en was rustig aan de bal. De ploeg loerde op een kans. Halverwege de wedstrijd kwam de bal voor de voeten van Maartje van Raaij en zij schoot met links de bal op goal. De Gennepse keepster werd verrast door het schot dat nog even werd aangeraakt en dus een 1-0 voorsprong. In de resterende speeltijd nog wat Gasselse kansen, maar het bleef bij 1-0 en dus was de eerste overwinning direct een feit! Vervolgens stond een treffen met Vianen Vooruit VR30+1 op het programma. De Vianense formatie had tijdens deze wedstrijd het beste van het spel, maar had moeite de Gasselse defensie te kraken. Gelegenheidskeepster Miranda Celen hield haar doel met wat katachtige reflexen lang schoon. Uiteindelijk scoorde Vianen Vooruit VR30+1 met veel geluk en de paal toch de 0-1, de enige en dus winnende treffer. Na twee inspannende duels bleek tijdens de derde wedstrijd tegen V.V. Achates VR30+1 dat er conditioneel nog wel wat te halen valt voor de Gasselse dames. Halverwege de wedstrijd kwam de Ottersumse formatie op een 0-1 voorsprong. Lieke Evers kreeg vervolgens nog wel een goede kans op de gelijkmaker, maar helaas scoorde ze net niet. Toen de goal dan wel aan de andere kant viel, was de wedstrijd gespeeld. In het slotduel van deze eerste speelavond bleek Volharding VR30+1 nog een maatje te groot voor het Gasselse zevental. In de eerste minuten werd er nog goed partij geboden maar toen eenmaal de 0-1 en 0-2 viel, was het verzet gebroken en verloor Gassel VR30+1 deze wedstrijd met 0-3. De volgende speelavond in de 7x7-competities is op vrijdagavond 15 oktober 2021. Zowel Gassel VR18+1 en Gassel VR30+1 hebben dan het thuisvoordeel want de speellocatie is dan sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Nipte nederlaag Gassel JO13-1 tegen ST De Zwaluw/Hapse Boys
  |  woensdag 22 september 2021  |

Gassel JO13-1 kwam deze woensdagavond in actie voor de inhaaluitwedstrijd tegen ST De Zwaluw/Hapse Boys JO13-1. Het werd een spannend duel waarbij de Gasselse formatie uiteindelijk net aan het kortste eind trok en met 4-3 verloor. Vrijwel direct vanaf de aftrap was er een kansrijke situatie voor het Oeffeltse doel, maar dit leverde geen treffer op. Vlak daarop aan de andere ook de eerste kans voor de thuisploeg zonder resultaat. In de vijfde minuut kwam Gassel JO13-1 op een 0-1 voorsprong. Sven Willems bracht met een dieptepass Abel Loeffen in stelling. Die tikte de bal mooi langs de uitkomende doelman, waarna hij vanuit een best lastige hoek het leren monster met buitenkant schoen in het lege doel schoot. Binnen enkele minuten was de stand weer in evenwicht. Doelman Sem Bernards wist een eerdere inzet met de voet te keren, maar het daaropvolgende schot ging tegen de touwen. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen. Na ruim twintig minuten wedstrijd kregen de Gasselnaren de bal niet goed weggewerkt en ST De Zwaluw/Hapse Boys JO13-1 strafte dit af met de 2-1. Dit was tevens ook de ruststand. Na een minuut of vijf in de tweede helft werd het 3-1. Gassel JO13-1 gaf nog niet op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Al snel was Binck van Roosmalen dichtbij de 3-1, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Kort daarop was het wel raak. Via een corner van Binck van Roosmalen kwam de bal bij Sven Willems die vervolgens vanaf een meter of negen hoog binnen schoot. De bezoekers gingen goed door en drie minuten later was de gelijkmaker een feit. Binck van Roosmalen kreeg de bal via de keeper in zijn voeten en vanaf ongeveer de achterlijn krulde hij het leren monster fraai tegen de touwen. Het lukte de Gasselnaren niet om door te drukken en de thuisploeg pakte het initiatief weer over. Na enkele goede ingrepen door de Gasselse defensie was het een klein kwartier wel raak na een goed uitgespeelde aanval en dus een 4-3 achterstand. Gassel JO13-1 probeerde het daarna wel om weer op gelijke hoogte te komen, maar onder meer een schot van Abel Loeffen werd gepakt door de doelman. Aan de andere kant hadden de Gasselnaren geluk dat de paal een vijfde treffer van de thuisploeg in weg stond. Het bleef daardoor spannend tot aan het laatste fluitsignaal, maar meer doelpunten bleven uit en dus een nipte nederlaag na een leuke en sportieve wedstrijd.


Openingsduel Gassel 3 verplaatst, oefenduel Gassel 1 geschrapt
  |  woensdag 22 september 2021  |

In het wedstrijdprogramma van de komende periode zijn inmiddels een tweetal wijzigingen doorgevoerd. Zo begint voor Gassel 3 de competitie 2021-2022 pas op zondag 03 oktober 2021. De komende zondag gepland staande uitwedstrijd tegen Festilent 6 uit Zeeland is namelijk verplaatst naar (inhaal)zondag 14 november 2021. Daarnaast is er een streep gezet voor het oefenduel Gassel 1 - Astrantia 1 dat dinsdagavond 28 septenber 2021 gespeeld zou gaan worden. Reden voor het schrappen is een tekort aan beschikbare spelers aan Gasselse zijde.


Gassel 1 flink onderuit, Gassel VR1 bekert door als poulewinnaar
  |  zondag 19 september 2021  |

Vandaag sloten de senioren de poulefase van het bekertoernooi 2021-2022 af. Namens VV Gassel kwamen Gassel 1, Gassel 2 en Gassel VR1 hierbij in actie. Voor het eerste elftal eindigde het bekeravontuur met een wedstrijd voor de categorie "heel snel vergeten". De Gasselse formatie speelde flink ondermaats en dit leidde tot een stevige 4-0 uitnederlaag tegen V.V. Achates 1 uit Ottersum. Na een 1-0 achterstand bij de rust, werd het al heel snel in de tweede helft 2-0 waarna Gassel 1 dus nog eens twee tegentreffers moest incasseren. Een slechte generale dus voor de competitie die komende zondag begint. Hoofdtrainer Dennis Koenders was uiteraard zwaar teleurgesteld over dit collectieve falen. Gassel 2 wist de poulefase wel in stijl af te sluiten. De Gasselnaren wonnen het uitduel tegen Juliana Mill 5 namelijk met 1-3. Direct vanaf de aftrap trok Gassel 2 de wedstrijd naar zich toe, aanvankelijk nog zonder echt kansen te creëren. Na de twintigste minuut kwamen ook de kansjes en kansen. Zo kwam tot twee keer toe een Gasselse aanvaller oog-in-oog te staan met de Millse keeper, maar scoren lukte nog niet. Zoals zo vaak valt dan het doelpunt dan wel aan de andere kant en zo was het Juliana Mill 5 dat uit een penalty kort voor de rust de 1-0 wist te maken. Na de thee (in dit geval ranja) gingen de Gasselnaren op de ingeslagen weg verder en dit leverde in de 70e minuut de 1-1 op. Een Gasselse voorzet van rechts werd door een verdediger van de thuisploeg tot doelpunt gepromoveerd. Gassel 2 rook de overwinning en wist vervolgens nog twee keer het net te vinden. Beide doelpunten kwamen tot stand na twee mooie aanvallen door het hart van de Millse defensie. Beide keren was het Hans van Haren die als doelpuntenmaker de boeken in ging. In de resterende speeltijd bleven vervolgens nog wat kansen onbenut, maar al met al een goede en degelijke 1-3 overwinning voor Gassel 2. Voor Gassel VR1 stond in Overloon de bekerkraker tegen SSS '18 VR1 op het programma. Bij een gelijkspel of overwinning zou het Gasselse vrouwenelftal als poulewinnaar doorgaan naar de tweede bekerronde. Ook een verlies met één doelpunt hoefde nog niet fataal te zijn, maar dan was men wel afhankelijk van het resultaat van HBV VR1. Voor trainer Tom Vrenken had de wedstrijd nog een bijzonder tintje omdat hij in het verleden als trainer actief was bij het vrouenteam van SSS '18. Gassel VR1 begon scherp en probeerde af te tasten wat de één klasse hoger spelende thuisploeg qua tactiek van plan was. Na een minuut of tien spelen kwamen de Gasselse vrouwen op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Anouk van Thiel. Op dat moment zat men net een beetje lekker in de wedstrijd. Helaas moest vijf minuten later al de 1-1 worden geïncasseerd. Vervolgens bleef SSS '18 VR1 wat aandringen en enkele venijnige speldenprikjes uitdelen. Deze werden echter vakkundig onschadelijk gemaakt door keepster Michelle Janssen en de verdediging. Hoewel Gassel VR1 veel balbezit had, lukte het niet om dat ook uit te drukken in grote kansen. Na de rust repeteerde dit zich eigenlijk al was SSS '18 VR1 toen ook niet meer bij machte om veel te doen. Zo'n tien minuten voor tijd werd een klein Gassels foutje direct afgestraft door de Overloonse formatie. Gelukkig hadden de bezoeksters niet veel tijd nodig om weer op gelijke hoogte te komen. Want een minuut of vijf na de 2-1 schoot Anouk van Thiel de 2-2 tegen de touwen. Gassel VR1 ging via veel balbezit vervolgens nog op zoek naar een winnende derde treffer, maar die zat er niet meer in. Het duel eindigde dus in 2-2 en door dit resultaat is Gassel VR1 met 7 punten uit 3 duels ongeslagen poulewinnaar geworden. Trainer Tom Vrenken was tevreden met de inzet van zijn ploeg. Er werd hard gewerkt voor het minimaal benodigde puntje om zodoende een ronde verder te komen in het bekertoernooi. Voor de combi van Gassel 3 en 4 zat het bekeravontuur er vorige week al op omdat de betreffende poule maar uit drie in plaats van vier teams bestond. Wel speelde deze gelegenheidsformatie op deze zondag een oefenwedstrijd tegen SV DWSH '18 6. Op het sportpark in Sint-Hubert eindigde de oefenmatch in 4-4. De Gasselnaren stonden ook in dit duel weer heel snel achter. Na een diepe bal die leek door te schieten was de tegenstander eerder bij de bal dan de uitkomende Gasselse doelman en die zag het leren monster vervolgens met een lob over hem heen in het doel verdwijnen. Vervolgens werd het door wederom een uitval 2-0. Paul Cornelissen wist daarna de aansluitingstreffer te scoren, maar wat later in de eerste helft maakte de thuisploeg er via een snelle tegenstoot 3-1 van. Gassel 3 / 4 toonde echter een uitstekende veerkracht want voor het rustsignaal was de achterstand ongedaan gemaakt. Opnieuw was Paul Cornelissen de doelpuntenmaker. Hij schoot raak op aangeven van Peter Goossens. Vervolgens leek Peter Goossens zelf voor de 3-3 te gaan zorgen, maar zijn inzet belandde tegen de paal. In de rebound scoorde Joris van Raaij wel de gelijkmaker. Na rust een beter combinerende Gasselse formatie dat ook een veldoverwicht had, maar toch ging bal er aan verkeerde kant in door wat getreuzel in de verdediging. De bezoekers bleven daarna redelijk goed spelen en de gelijkmaker hing in de lucht. Tot tweemaal toe voorkwam de paal echter dat Paul Cornelissen zijn hattrick kon voltooien. Toch kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Een diepe bal werd door Jeroen van der Heijden prima aangenomen en vervolgens keurig onder de keeper door binnen geschoten. Een afstandsschot van Joris van Raaij leek de winnende treffer te worden, maar de DWSH-keeper kon de bal nog net keren. Al met al een aardige oefenwedstrijd die dus eindigde in 4-4.


Gassel JO13-1 wint eerste duel groot veld, monsterzege JO11-1
  |  zaterdag 18 september 2021  |

Op deze fraaie zonnige zaterdag kwamen alle jeugdteams van VV Gassel in actie. Het was gezellig druk op het Gasselse sportpark "de Oude Kamp" want op de JO7-1 na hadden alle andere teams een thuiswedstrijd. Gassel JO16-1 is de competitie 2021-2021 gestart met een nipte 1-2 nederlaag tegen SV DWSH '18 JO16-1. In het begin van de wedstrijd was de formatie uit Sint-Hubert en Wilbertoord de beter spelende ploeg en kreeg het diverse kansen. Zo ging na een uitval een speler alleen op de keeper Jur van der Heijden af, maar die redde prima. Gassel JO16-1 kwam nog een paar keer goed weg want een schot ging op de paal en net over. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg door wat feller van zich af te bijten beter in de wedstrijd, maar dit leidde niet tot een doelpunt en dus een 0-0 ruststand. In de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong na een wat mindere uitgooi van de Gasselse doelman. De Gasselnaren lieten het er niet bij zitten en bleven knokken. Senna van de Maas bracht via een vrije trap Gijs Thijssen in stelling en deze wist zich van een verdediger te ontdoen en vervolens de gelijkmaker binnen te schieten. Even later leidde ietwat knullig balverlies op het middenveld tot een 1-2 achterstand. Gassel JO16-1 had in de resterende speeltijd nog één grote kans op de gelijkmaker. Na een mooie combinatie gaf Gijs de Waal gaf de bal diep op de doorlopende Chris Classens die de bal net niet goed kon raken en daardoor recht op de keeper schoot. Hierdoor bleef dus bij 1-2. Bijna alle spelers van Gassel JO13-1 speelden vandaag voor het eerst een wedstrijd op een volledig veld. Het leverde uiteindelijk een knappe dikverdiende zege op want Venhorst JO13-1 werd met 3-1 verslagen. In de eerste helft waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar waren het de bezoekers die met een 0-1 voorsprong de rust in gingen. In de tweede helft stelde de JO13-1 van VV Gassel alsnog orde op zaken. Na de gelijkmaker van Abel Loeffen schoot Sven Willems de 2-1 en 3-1 tegen touwen en dus bleven de drie punten in Gassel.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO11-1 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van De Zwaluw JO11-1. De Gasselse formatie bleek duidelijk veel te sterk voor de bezoekers uit Oeffelt want na een het laatste fluitsignaal stond er een monsterzege van 15-3 op het scorebord. Topscoorder aan Gasselse zijde was Abel Loeffen met zeven treffers. Ruben van Boekel en Kevin Leemrijse waren beide driemaal succesvol en ook Mick Pennings en Roel de Kleijn pikten hun goaltje mee.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Wat eerder op de ochtend bleek Gassel JO9-1 duidelijk nog een maatje te klein voor Juliana Mill JO9-2. Ondanks de prima inzet moest uiteindelijk een 0-19 nederlaag worden geïncasseerd. Gassel JO7-1 reisde deze zaterdag af naar het sportpark van Vianen Vooruit voor hun wekelijkse minitoernooitje met SIOL JO7-1, EGS '20 JO7-1 en SJO Vianen Vooruit/HBV JO7-1. In de eerste wedstrijd tegen de thuisploeg hadden de Gasselnaren een geweldige inhaalrace want na een 4-0 achterstand, werd de ene na de andere goal gescoord. Dit leidde tot een nipte 4-5 voorsprong, die helaas net niet kon worden vastgehouden en dus een 5-5 eindstand. In het tweede duel was SIOL JO7-1 met 4-0 duidelijk nog wat te sterk. De afsluiting was echter uitstekend want in de laatste wedstrijd van deze speeldag werd tegen EGS '20 JO7-1 de eerste overwinning binnen gesleept. De gemeentegenoten kregen met maar liefst 5-0 aan de broek. Tom Linders was de topscoorder. De technische staf was ook zeer tevreden want de training -van afgelopen week werpt duidelijk al zijn vruchten af. Deze zaterdag bestond het team van Gassel JO7-1 uit Joris de Kleijn, Eva Loeffen, Daan Franken, Sem Leemrijse, Sofie van den Oever, Bas Linders en Tom Linders.


Gassel VR1 sluit primeur tegen WVW VR1 af met ruime thuiszege
  |  vrijdag 17 september 2021  |

Voor Gassel VR1 stond dinsdagavond 14 september 2021 een primeur op het programma. Voor het eerst in de clubhistorie werd namelijk een wedstrijd gespeeld tegen WVW VR1 uit Weurt. De Gasselse vrouwen wonnen het op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel gespeelde oefenduel uiteindelijk met 5-2. Al na één minuut kwam de thuisploeg op een 0-1 achterstand door een te korte terugspeelbal die genadeloos werd afgestraft. Vrij snel daarna had Gassel VR1 de achterstand al weer ongedaan gemaakt dankzij een doelpunt van Anouk van Thiel. Meteen daarna werd de stand naar 2-1 getild door Anouk Bongers. Net als afgelopen zaterdag in het bekeruitduel tegen HBV VR1 scoorde ze met een mooi schot van afstand. De thuisploeg ging goed door en kwam niet zo heel veel later op een 3-1 voorsprong. Het doelpunt was van Anouk van Thiel vanuit een corner van haar zus Femke van Thiel. Vervolgens kwam Lotte Schaap vanaf haar nieuwe positie goed op over de rechterflank en uit haar voorzet was het opnieuw Anouk van Thiel die het net liet bollen. Daarmee maakte ze haar hattrick dus compleet. Met wat geluk wist WVW VR1 daarna door de Gasselse defensie heen te breken en er 4-2 van te maken. Al deze zes treffers vielen overigens binnen een tijdsbestek van slechts 25 minuten. Een minuut of vijf voor rust scoorde Lieke van Thiel de 5-2. Deze ruststand zou later ook de eindstand blijken te zijn want in de tweede helft bleven doelpunten uit. Gassel VR1 drong na rust nog wel aan, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Aan de andere kant gaf de thuisploeg ook niets weg en dus leverde dit oefenduel een verdiende 5-2 overwinning op. Vermeldenswaardig was verder nog dat Susanne den Brok een half uur voor tijd haar rentree maakte onder de lat. Op twee schoten van afstand na, kreeg ze niet zo heel veel te doen. Al met al dus een mooie avond voor de VR1 van VV Gassel.


Gassel JO16-1 uitgeschakeld in bekertoernooi na thuisverlies
  |  donderdag 16 september 2021  |

Gassel JO16-1 is er afgelopen woensdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi 2021-2022. In tegenstelling tot voorgaande edities was er dit seizoen bij wijze van proef geen sprake van een poulefase, maar was er gelijk vanaf de eerste ronde een knock-out systeem. De Gasselnaren gingen op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 0-2 onderuit tegen SJO Vianen Vooruit/HBV JO16-1 en dus kan de ploeg zich gaan richten op de competitie. De 0-2 nederlaag was echter onnodig. De eerste kans was voor de bezoekers, maar het schot werd goed geblokt door Lucas Nyenhuis. De Gasselse formatie had een goed veldspel, maar was in de laatste fase van de aanvallen telkens net niet scherp genoeg. Aan de andere kant behoedde doelman Jur van der Heijden zijn ploeg voor een 0-1 achterstand door een gevaarlijk schot prima te keren. Bij een corner was Gijs van Roosmalen kansrijk op de openingstreffer, maar zijn schot ging recht op keeper. Wat later in de eerste helft had de thuisploeg pech want na een snelle aanval op rechts belandde een schot van Jazz Goossens op de paal. Na een 0-0 ruststand kwam SJO Vianen Vooruit/HBV JO16-1 in de tweede helft via een snelle counter op een 0-1 voorsprong. Bij Gassel JO16-1 lag het op dat moment achterin helemaal open. Gijs Thijssen was vervolgens dichtbij de gelijkmaker, maar de keeper voorkwam de 1-1 met een goede redding. Via opnieuw een uitval werd het 0-2, al leek daar een overtreding op een Gasselse speler aan vooraf te gaan. De Gasselnaren gaven nog niet op, maar hadden opnieuw pecht want dit keer stond de lat een Gasselse treffer in de weg. Ook uit enkele corners leek een doelpunt in de maak te zijn, maar de bal ging niet tegen de touwen en dus uiteindelijk een 0-2 nederlaag en daarmee een einde aan het bekeravontuur 2021-2002.


Komende donderdagavond vekoop nieuwe kleding VV Gassel
  |  woensdag 15 september 2021  |

Inmiddels is er een nieuwe kledinglijn van VV Gassel beschikbaar. Zo is er een nieuw trainingsjack, poloshirt en trui. Uiteraard is er ook weer een sporttas te koop. Op donderdagavond 16 september 2021 is er verkoop van deze kledinglijn in de kantine van VV Gassel. De verkoop start om 19:00 uur.

Nieuwe kledinglijn VV Gassel


Bekerinhaalduel van JO13-1 verplaatst naar 22 september 2021
  |  dinsdag 14 september 2021  |

De bekeruitwedstrijd van Gassel JO13-1 tegen ST De Zwaluw/Hapse Boys JO13-1 is opnieuw verplaatst. In plaats van op woensdag 15 september 2021, zal het duel nu ingehaald gaan worden op woensdagavond 22 september 2021. Deze verplaatsing is op verzoek van de thuisploeg. De aanvangstijd is ongewijzigd gebleven en dus gaat de bal vanaf 19:00 uur aan het rollen.


Onnodige bekernederlaag Gassel 1, burenclash prooi Gassel VR1
  |  zondag 12 september 2021  |

Op deze zonnige tweede zondag van september 2021 kwamen vier seniorenteams van VV Gassel in actie voor de tweede wedstijd uit de poulefase van het bekertoernooi 2021-2022. De teller stopte net als vorige week weer bij drie punten dankzij één overwinning. Gassel 1 moest in Haps aantreden tegen derdeklasser Hapse Boys 1. De Gasselse formatie verloor uiteindelijk met 2-1, maar daarmee deed de ploeg zichzelf flink tekort want gezien het wedstrijdbeeld en het vertoonde spel was een zege voor de Gasselnaren verdiend geweest. Gassel 1 leek aanvankelijk een zware middag tegemoet te gaan want door een eigen fout stond er al na twee minuten een 1-0 achterstand op het scorebord. Echter al heel snel daarna pakten de bezoekers het initiatief en werd er tot aan de rust gedomineerd. Het prima veldspel stokte echter vaak bij het zestienmetergebied van Hapse Boys 1. Net als in tal van voorgaande wedstrijden, had de Gasselse formatie wederom grote moeite met het scoren van doelpunten. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg geen enkele kans op de 2-0. Ook in het eerste kwartier van de tweede helft bleef een doelpunt van Gassel 1 uit. Zelfs bij meerdere 1-tegen-1 situaties met de Hapse doelman ging de bal niet tegen de touwen. Zoals zo vaak was het voor de tegenpartij wel raak bij een snelle tegenstoot. De Gasselnaren gaven zich ondanks de 2-0 tussenstand nog niet gewonnen en gingen op jacht naar de aansluitingstreffer. Na een goede Gassele aanval was deze een feit en de mee opgekomen verdediger Joris van Bommel kwam als doelpuntenmaker in de boeken. Helaas viel de 2-1 pas in de 89e minuut en was de tijd daarna te kort voor nog een groot alles of niets slotoffensief. De 2-1 nederlaag was dus onnodig en onverdiend. Wel waren er na afloop complimenten voor het vertoonde spel. Uiteraard was hoofdtrainer Dennis Koenders blij met deze complimenten en was hij ook niet ontevreden over de wedstrijd en de getoonde werklust. Hij baalde er wel van dat Gassel 1 zich ook in dit duel niet had beloond met de drie punten. Na afloop van het duel was er nog een teamuitje waarbij afscheid werd genomen van Armand Toenders die de afgelopen twee seizoenen als assistent-trainer bij Gassel 1 actief was. Het tweede elftal van VV Gassel mocht aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Het Langenboomse SES 4 kwam op bezoek. De wedstrijd begon met een goed spelend Gassel 2 dat de bal rond liet gaan en hoog druk zette. Dit resulteerde al na 12 minuten in de 1-0 door Dylan Siroen. Na een assist van Teun Hendriks omspeelde hij de keeper waarna bij beheerst scoorde. Dit spelbeeld continueerde en resulteerde in nog drie tot vier Gasselse kansen die echter niet benut werden. Vervolgens werd SES 4 wat sterker en de bezoekers kwamen in de 30e minuut verdiend op 1-1. Deze stand bleef tot aan de rust ongewijzigd. In de tweede helft zette de formatie uit Langenboom de lijn door en bleef het de bovenliggende partij. De 1-2 was gelukkig, maar niet onverdiend. De organisatie bij Gassel 2 stond niet goed en de energie raakte op. In het laatste kwartier wisten de Gasselnaren zich toch weer te herpakken en drong men ook aan. Dit resulteerde in een aantal goede schoten die net geen doel troffen. Zo verliet SES 4 het veld als winnaar, hoewel een gelijkspel de verhouding beter zou hebben weergegeven. Voor Gassel 3, wederom samengesteld met spelers van zowel Gassel 3 als Gassel 4, zit het bekeravontuur er na vandaag op. De poule waarin de Gasselse formatie is ingedeeld, bestaat namelijk maar uit drie in plaats van vier teams en dus was het tweede pouleduel tevens de laatste wedstrijd in de poulefase. Het is de Gasselnaren niet gelukt om met een overwinning af te sluiten. De thuiswedstrijd tegen SIOL 4 ging met 1-6 verloren. Zeker in de eerste helft had de thuisploeg aardig wat kansen, maar lukte het niet om er een van te benutten. Onder andere Bart Loeffen slaagde er vanuit kansrijke positie niet in om te scoren. Verder spatte een schot van Rik van der Loop op de lat uiteen. De bezoekers uit Katwijk bleken dit duel veel effectiever en na de 0-1 en 0-2 moest Gassel 3 nog voor het einde van de eerste helft ook nog een derde tegentreffer incasseren. De Gasselnaren begonnen vol goede moed en strijdlust aan de tweede helft. Na een benutte strafschop van SIOL 4 was de wedstrijd echter beslist. Uit een corner kopte Sjoerd Driessen vervolgens nog wel een Gasselse eretreffer tegen de touwen, maar via nog twee doelpunten van de bezoekers kwam de eindstand op 1-6. Gassel VR1 kende vorige week een ijzersterke start van het bekertoernooi en ook deze speeldag werden de drie punten gepakt. In Beers wonnen de Gasselse vrouwen na een erg spannende wedstrijd uiteindelijk met 1-2 van HBV VR1. De eerste helft verliep mede door het spel van de thuisploeg wat moeizaam voor Gassel VR1. De ploeg kwam ook op een 1-0 achterstand door een eigen doelpunt. Nog voor het rustsignaal was de stand weer in evenwicht. Anouk Bongers scoorde met een fraai en hard schot van afstand. In de tweede helft was het veldspel van de Gasselse een stuk beter en dit leverde ook diverse kansen op. Uit een daarvan zette Femke van Thiel Gassel VR1 op een 1-2 voorsprong. De assist bij deze treffer werd verzorgd door haar zus Lieke van Thiel. In het laatste kwartier hadden de bezoeksters het lastig, maar met hangen en wurgen wist men ook de razend spannende slotfase en blessuretijd zonder verdere kleerscheuren door te komen en dus konden de drie punten mee naar Gassel. Trainer Tom Vrenken zag zijn team een moeizame wedstrijd spelen waarin ook HBV VR1 kansen heeft gehad, maar het net wat effectiever omgaan met de kansen gaf volgens hem de doorslag. Door dit resultaat heeft Gassel VR1 het behalen van de volgende ronde volledig in eigen hand. Een gelijkspel volgende week in het uitduel tegen SSS '18 VR1 uit Overloon is voldoende om het ticket voor de tweede bekerronde veilig te stellen. Bij een nederlaag met slechts één doelpunt verschil zou er ook nog een verlenging van het bekeravontuur mogelijk zijn, maar dan mag HBV VR1 niet met meer dan vier goals verschil winnen van Vitesse '08 VR1. Kortom een spannende ontknoping volgende week!


Uitstekend debuut Gassel JO7-1 bij start competitie 2021-2022
  |  zondag 12 september 2021  |

Voor de vier jongste jeugdteams van VV Gassel ging afgelopen zaterdag de competitie 2021-2022 officieel van start. In de eerste wedstrijdronde van Fase 1 moest worden aangetreden op vreemde bodem. Een succesvolle speeldag werd het helaas niet. Het was voor de Gasselse formaties duidelijk nog even (flink) wennen. Zo ging Gassel JO11-1 met 10-2 onderuit bij SIOL JO11-1 uit Katwijk. De Gasselnaren begonnen sterk en al na een paar minuten stond er een 0-1 voorsprong op het scorebord. Na een goede combinatie werd Boaz Janssen bereikt die de bal beheerst langs de keeper schoot. Daarna nam SIOL JO11-1 de touwtjes in handen. De Gasselse formatie kreeg het moeilijk en wist het goede spel niet vast te houden. Hierdoor kon de thuisploeg langzaam uitlopen naar een ruime voorsprong van maar liefst negen doelpunten. Pas tegen het einde van de wedstrijd wist Abel Loeffen met een mooie treffer het tweede Gasselse doelpunt te maken. De eindstand kwam daarmee op 10-2 in het voordeel van de equipe uit Katwijk die daarmee drie punten mochten bijschrijven. Volgende week krijgen de Gasselnaren thuis tegen De Zwaluw JO11-1 een nieue kans. Ook de JO9-1 moest de overwinning bij de thuisclub achterlaten want in Berghem was Berghem Sport JO9-3 uiteindelijk met 12-1 te ster. De Gasselnaren kenden nog wel een uitstekende start want direct vanaf de aftrap zorgde Stijn Peters voor een 0-1 voorsprong. De thuisploeg kwam daarna echter sterk opzetten en de Gasselse formatie was daar nog niet tegen bestand. Voor Gassel JO7-1 stond een bezoek aan sportpark De Groenendijkse Kampen op het programma. Dat was dit keer de locatie voor het wekelijkse minitoernooitje met SIOL JO7-1, EGS '20 JO7-1 en SJO Vianen Vooruit/HBV JO7-1. Het werd een uitstekend debuut met fraaie doelpunten en veel spelplezier.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijdjes.)
 


Wedstrijdprogramma Gassel JO8-1 is inmiddels flink gewijzigd
  |  donderdag 09 september 2021  |

Vlak voordat de 1e fase van de competitie voor Gassel JO8-1 van start gaat, is het wedstrijdprogramma bijna geheel op de kop gezet. Dit komt enerzijds door de toevoeging van V.V. Achates JO8-1 aan de 4e klasse 24. Daarnaast hebben enkele teams een ander nummer gekregen in het wedstrijdschema. Voor Gassel JO8-1 heeft dit ondere gevolg dat de competitie komende zaterdag niet start met een uitwedstrijd tegen SIOL JO8-3, maar dat er nu in Uden gespeeld moet gaan worden tegen UDI '19/CSU JO8-4. Ook in de alle andere speelronden is sprake van een andere tegenstander. Zo wacht op zaterdag 18 september 2021 een thuisduel tegen SIOL JO8-3 in plaats van tegen Vitesse '08 JO8-2. Verder is er op 09 oktober 2021 geen sprake meer van een thuisduel tegen SJO Vianen Vooruit/HBV JO8-1, maar staat een uitwedstrijd tegen Vitesse '08 JO8-2 op het programma. Een week later is het net andersom. Geen uitduel tegen JVC Cuijk JO8-1, maar op eigen veld tegen Hapse Boys JO8-1. Het complete gewijzigde wedstrijdprogramma staat inmiddels op de programmapagina van Gassel JO8-1.


Bekerduels Gassel JO16-1 en JO13-1 verplaatst naar woensdag
  |  woensdag 08 september 2021  |

De bekerwedstrijden van Gassel JO16-1 en Gassel JO13-1 van komende zaterdag zijn verplaatst naar woensdag 15 september 2021. Reden voor de verplaatsing is het bezoek van Jeugdvereniging Uut de Klute aan Toverland waardoor er bij beide teams veel te weinig spelers over waren om zaterdag in actie te komen. Voor Gassel JO16-1 gaat het om het bekertreffen met SJO Vianen Vooruit/HBV JO16-1. De aftrap op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is om 19:00 uur. Ook het bekeruitduel van de JO13-1 van VV Gassel tegen ST De Zwaluw/Hapse Boys JO13-1 start komende woensdag op dat tijdstip.


Gassel 1 verliest eerste bekerduel, prima start van Gassel VR1
  |  zondag 05 september 2021  |

Deze zondag ging het bekertoernooi 2021-2022 voor de seniorenteams van start. Namens VV Gassel zijn vier elftallen actief. De poulewedstrijden van vandaag leverden uiteindelijk één overwinning op. De andere drie duels gingen helaas verloren. Gassel 1 kreeg op een zonovergoten sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bezoek van buurman HBV 1. Het werd een echte derby met pittige duels. Dit leidde niet tot veel kansen. De Gasselse formatie stond in het begin goed gepositioneerd en dit leidde al vrij snel tot de openingstreffer van Roel Strik. Hij schoot de bal bij de tweede paal binnen na een voorzet van Cas van Houtum. Daarna had Gassel 1 de 2-0 kunnen en ook moeten maken, maar de bal verdween niet voor de tweede maal achter de Beerse goalie. Wat later in de eerste helft moesten de Gasselnaren binnen een tijdsbestek van slechts vijf minuten twee tegendoelpunten incasseren. De 1-2 achterstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft probeerde de thuisploeg het wel, maar de sterke defensie HBV 1 bleek heel moeilijk te passeren. Aan de andere kant voorkwam doelman Sjors Cuppen een derde Beerse treffer, door een ingeschoten penalty op knappe wijze te keren. Ook in het alles of niets offensief van de Gasselse formatie werd te weinig gecreëerd om echt aanspraak te kunnen maken op de gelijkmaker. De nipte 1-2 achterstand bleef uiteindelijk op het scorebord tot aan het laatste fluitsignaal. Hoofdtrainer Dennis Koenders had uiteraard gehoopt op een overwinning, maar kon gezien het wedstrijdbeeld wel leven met de nederlaag. Gassel 2 en Gassel 3 reisden beiden af naar Escharen, maar een succesvol bezoek werd het niet. Het tweede elftal ging met 3-0 onderuit tegen EGS '20 35+1 en voor het derde elftal eindigde het treffen met EGS '20 10 in een 4-0 nederlaag. De Gasselnaren hadden in dit laatste treffen wel een prima kans om de score te openen, maar in zeer kansrijke positie raakte Rik van Uhm de bal niet goed genoeg. Ook Sjoerd Driessen was nog dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal ging tegen de lat. Gassel VR1 kende wel een uitstekende start van het bekeravontuur 2021-2022. De thuiswedstrijd tegen Vitesse '08 VR1 werd met maar liefst 6-1 gewonnen. Na de lockdown en de recentelijke oefenduels die om diverse redenen niet doorgingen, was het voor het Gasselse vrouwenelftal de eerste wedstrijd sinds 11 oktober 2020. Vanuit de trainingen was met een goed gevoel naar deze wedstrijd toegewerkt, maar in het begin was het nog wat onwennig. Vitesse '08 VR1, dat zonder wissels naar Gassel was gekomen, probeerde vooral de bus te parkeren en vanuit snelle counters te komen tot doelpunten. Deze tactiek was aanvankelijk succesvol want in de tiende minuut werd het 0-1. Na Gassels balverlies kreeg een Vitesse-speelster de ruimte om de bal van afstand binnen te schieten. Gassel VR1 ging daarna beter voetballen en de ploeg uit Gennep werd met de rug tegen de muur gezet. Wel waren er nog een drietal gevaarlijke counters, maar keepster Michelle Janssen wist verdere averij te voorkomen. In de laatste tien minuten van de eerste helft slaagden de Gasselse vrouwen erin om de 0-1 achterstand om te draaien in een 3-1 voorsprong. Met een fraai schot van afstand zorgde Sanne Daemen niet alleen voor de gelijkmaker, maar ook voor het eerste bekerdoelpunt van VV Gassel in het seizoen 2021-2022. Vervolgens kwam Gassel VR1 na een mooi uitgespeelde aanval over de rechterflank op een 2-1 voorsprong. Via rechtsback Lotte Schaap en spits Manon Hendriks kwam de bal bij Lieke van Thiel en uit haar voorzet scoorde haar zus Femke van Thiel. Nog voor het bakkie thee in de rust ging de bal op de stip na een handsbal van Vitesse '08 VR1 binnen de beruchte lijnen. Lisan Hendriks bleef koel en schoot het leren monster tegen de touwen. Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg doorgaan met de tegenstander naar achter duwen. Het werd wel steeds lastiger om kansen te creëren omdat de Gennepse formatie eigenlijk niet meer van de eigen zestien afkwam. Toch kon het aanwezige thuispubliek al vrij snel in de tweede helft juichen om een vierde Gasselse treffer. Manon Hendriks zette goed druk waardoor ze met een sliding de bal net voor de keepster kon binnen tikken. De 4-1 stand bleef vervolgens tot ongeveer de tachtigste minuut op het scorebord staan. Toen was er namelijk een corner van Femke van Thiel waarna Anouk van Thiel de bal aannam en raak schoot. Niet veel later bepaalde Maike Cremers de eindstand op 6-1. Ze was het meest attent in een druk strafschopgebied en liet de Gennepse keepster dus voor de zesde maal vissen. Hoewel de tegenstand van Vitesse '08 VR1 na de rust wel wat minder werd, bleven de Gasselse vrouwen steeds meer en beter spelen op de wijze zoals ook trainer Tom Vrenken graag wil. Hij was na afloop dan ook tevreden over de wedstrijd en inzet van het hele team!


Gassel VR2 gewijzigd in Gassel VR18+1 en naar 7x7 op vrijdag
  |  zaterdag 04 september 2021  |

Bij het vrouwenvoetbal binnen de VV Gassel is afgelopen week een wijziging doorgevoerd. Het team van Gassel VR2 zal namelijk niet als Gassel VR2 wekelijks op de zondagen aan een 7x7-competitie gaan deelnemen, maar als Gassel VR18+1 aan de 7x7 competitie op de vrijdagavond. Een van de redenen voor de wijziging was de hele lange reistijd in de zondagcompetitie. Zo zou in enkele gevallen ongeveer 80 kilometer gereisd moeten gaan worden voor een wedstrijd van 2 x 30 minuten. Daarnaast hadden de vrouwen al eerder aangegeven niet wekelijks te willen spelen. Ook dat was niet mogelijk in de zondagcompetitie, maar dus wel in de 7x7 competitie die om de paar weken op de vrijdagavond wordt afgewerkt. De speeldagen voor Gassel VR18+1 zijn dezelfde als die voor Gassel VR30+1. Inmiddels is ook bekend wie de tegenstanders voor de Gasselse formatie zijn, namelijk Vorstenbossche Boys VR1, Stormvogels '28 VR1 uit Siebengewald en ST MDOC VR3 uit het Limburgse Lomm. Op iedere speelavond wordt een minitoernooi gespeeld bij een van de vier clubs. Op vrijdagavond 15 oktober 2021 is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de speellocatie. Het complete wedstrijdprogramma volgt binnenkort op de programmapagina van Gassel VR18+1.


Oefenwedstrijd gepland voor combinatie van Gassel 3 en Gassel 4
  |  woensdag 01 september 2021  |

Aan het oefenprogramma van de komende weken is een nieuwe wedstrijd toegevoegd. Op zondag 19 september 2021 zal een combinatie van Gassel 3 en Gassel 4 namelijk een oefenduel gaan spelen tegen SV DWSH '18 6. De Gasselse gelegenheidsformatie neemt ook deel aan het bekertoernooi 2021-2022, maar heeft op de betreffende zondag geen bekerverplichtingen. De oefenwedstrijd wordt gespeeld op sportpark Het Breexsel in Sint-Hubert en de aftrap is om 11:00 uur.


Gassel 1 boekt ruime oefenoverwinning in uitduel tegen OKSV 1
  |  zondag 29 augustus 2021  |

Onder regenachtige weersomstandigden speelde Gassel 1 deze zondag de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding op de competitie 2021-2022. In Overlangel was OKSV 1 de tegenstander. De Gasselnaren boekten uiteindelijk een dikverdiende 1-4 uitzege. De gehele wedstrijd waren de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij. De thuisploeg had weinig in te brengen en dat bleek ook wel uit het vele en langdurige balbezit van Gassel 1. Het was Cas van Houtum die zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette. Wat later in het duel wist Julian Weijland de marge te verdubbelen. Met zijn tweede treffer van de middag bracht Cas van Houtum de 0-3 op het scorebord. Daarna wist OKSV 1 bij een spaarzame tegenstoot wat terug te doen. Vlak voor het laatste fluitsignaal bepaalde Guido Sprengers de eindstand op 1-4. Hoofdtrainer Dennis Koenders was na afloop niet alleen tevreden met de uitslag maar ook met het vertoonde spel. Hij vergeleek deze oefenwedstrijd ook nog even met het bekertreffen tegen OKSV 1 in zijn debuutseizoen bij VV Gassel. Duidelijk was te zien dat er sindsdien flinke stappen zijn gemaakt en dat waarop is getraind ook in de wedstrijd werd getoond. Komende zondag speelt Gassel 1 de eerste bekerwedstrijd van het bekertoernooi 2021-2022. Buurman HBV 1 uit Beers komt dan op bezoek op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Oefenduels komende zondag van Gassel 2 en VR1 gaan niet door
  |  vrijdag 27 augustus 2021  |

Opnieuw zijn er de nodige wijzigingen in het oefenprogramma tot aan de start van de competitie. Zo is het oefenduel Gassel 2 - OKSV 2 van komende zondag afgelast vanwege een tekort aan spelers bij de formatie uit Overlangel. Ook Gassel VR1 komt zondag 29 augustus 2021 niet in actie. Het oefenduel tegen Hapse Boys VR1 is geschrapt omdat er aan Gasselse zijde niet genoeg speelsters beschibaar zijn. Verder heeft de oefenwedstrijd Gassel VR1 - WVW VR1 een nieuwe speeldatum gekregen. In plaats van op dinsdag 31 augustus 2021 zal dit duel nu gespeeld gaan worden op dinsdag 14 september 2021. De aanvangstijd is ongewijzigd gebleven en dus zal de bal vanaf 20:00 uur gaan rollen.


Oefenduel Gassel VR1 niet gespeeld door ontbreken tegenstander
  |  dinsdag 24 augustus 2021  |

Voor Gassel VR1 stond deze dinsdagavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2021-2022 op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel zou JVC Cuijk VR1 de tegenstander zijn. Helaas kwamen de bezoeksters uit Cuijk niet opdagen en dus hebben de Gasselse vrouwen uiteindelijk maar een grote onderlinge partij gespeeld. Verder is er inmiddels een wijziging doorgevoerd in de samenstelling van de 3e klasse E. MVC VR1 uit De Mortel is namelijk uit de klasse gegaan. Omdat de klasse aanvankelijk uit maar elf teams bestond, zijn er nu nog tien teams over en dat is dus twee minder dan het gebruikelijke aantal van twaalf. Hierdoor hebben de Gasselse vrouwen vier keer een vrije zondag tijdens de 22 speelronden die op het programma staan.


Gassel 1 en Gassel VR1 starten competitie met een thuiswedstrijd
  |  dinsdag 24 augustus 2021  |

Gassel 1 start de competitie 2021-2022 op zondag 26 september 2021 met een thuiswedstrijd. De Gasselnaren krijgen Festilent 1 uit Zeeland op bezoek. Ook het tweede elftal start voor eigen publiek. Tegenstander is SV DWSG '18 4 uit Sint-Hubert/Wilbertoord. De beide vrouwenteams hebben tijdens de eerste wedstrijdronde eveneens het thuisvoordeel. Gassel VR1 ontvangt Constantia VR1 en Gassel VR1 gaat aantreden tegen Waspik VR2. Voor Gassel 3 en Gassel 4 begint de competitie op vreemde bodem. Het derde elftal moet in Zeeland op bezoek bij Festilent 6 en de spelers en technische staf reizen af naar Uden voor het uitduel tegen UDI '19/CSU 13. Een week later zijn de rollen omgedraaid. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel spelen Gassel 3 en Gassel 4 dan tegen respectievelijk EGS '20 11 en DAW Schaijk 7. Gassel 1 en Gassel 2 worden beide verwacht op het sportpark in Cuijk voor een duel tegen SIOL 1 en SIOL 2. Voor Gassel VR1 staat op zondag 03 oktober 2021 een uitwedstrijd tegen Vitesse '08 VR1 uit Gennep op het programma en Gassel VR2 treft in Haaren Nemelaer VR2.


Alleen Gassel JO16-1 heeft het thuisvoordeel op eerste speeldag
  |  zondag 22 augustus 2021  |

Zoals al eerder gemeld verloopt het bekertoernooi 2021-2022 voor Gassel JO16-1 volgens het knock-out systeem. De eerste ronde wordt afgewerkt op zaterdag 11 september 2021 en de Gasselnaren hebben een thuiswedstrijd geloot tegen SJO Vianen Vooruit/HBV JO16-1. De aftrap op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is om 13:00 uur. Een week later start Gassel JO16-1 de najaarscompetitie 2021 ook op eigen veld. De Gasselse formatie krijgt dan SV DWSH '18 JO16-1 op bezoek. In de competitie moet overigens ook nog uit en thuis worden gespeeld tegen de opponent uit de 1e bekerronde. De 1e fase voor Gassel JO13-1 in het 4 fasen model van dit seizoen betreft een bekerreeks van zeven wedstrijden. Op zaterdag 11 september 2021 wordt gestart met een uitwedstrijd tegen ST De Zwaluw/Hapse Boys JO13-1. In de daarop volgende speelronde wacht een thuisduel tegen Venhorst JO13-1. Ook Gassel JO11-1, Gassel JO9-1 en Gassel JO8-1 komen eveneens voor het eerst in actie op zaterdag 11 september 2021. Zij spelen echter in fase 1 geen bekerreeks, maar een serie van zes competitieduels. De JO11-1 begint uit tegen het Katwijkse SIOL JO11-1 en voor de JO9-1 staat een uitduel tegen Berghem Sport JO9-3 op het programma. Ook Gassel JO8-1 start in Katwijk met de competitie. Zij treffen daar SIOL JO8-3. Een week later hebben deze drie Gasselse teams wel het thuisvoordeel. Gassel JO11-1 ontvangt dan De Zwaluw JO11-1 en bij Gassel JO9-1 komt Juliana Mill JO9-2 op bezoek. Voor de JO8-1 van VV Gassel staat een thuisduel tegen JO8-2 van het Gennepse Vitesse '08 op de agenda. Voor Gassel JO7-1 bestaan de zes speelronden uit de 1e fase telkens uit een minitoernooitje. De Gasselnaren spelen tijdens iedere speelronde tegen SIOL JO7-1, SJO Vianen Vooruit/HBV JO7-2 en EGS '20 JO7-1. Telkens wordt het toernooi op een van de vier sportparken afgewerkt. Op de 1e speeldag, zaterdag 11 september 2021, wordt gespeeld bij SIOL en een week later reizen de teams af naar het sportpark in Vianen. Tijdens de 4e speelronde op 02 oktober 2021 is sportpark "de Oude Kamp" in het Gassel het strijdtoneel. De complete wedstrijdprogramma's zijn inmiddels te vinden op de programmapagina van de betreffende jeugdteams. Het bijbehorende rijschema en kantinedienstrooster staat binnen enkele dagen ook online.


Bijzondere klasse-indeling Gassel 2, veel primeurs Gassel VR2
  |  zaterdag 21 augustus 2021  |

De klasse-indelingen van Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel VR2 voor de competitie 2021-2022 zijn inmiddels ook door de KNVB gepubliceerd. Het tweede elftal van VV Gassel is ingedeeld in de 6e klasse 34 en dat heeft geleid tot een toch wel bijzonder feitje. De teams in deze klasse komen namelijk uitsluitend uit de vijf gemeenten die vanaf 01 januari 2022 de nieuwe gemeente Land van Cuijk gaan vormen. Tegenstanders voor Gassel 2 zijn onder andere Vianen Vooruit 4, DSV 5 uit Sint-Anthonis, SV DWSH '18 4 uit Sint-Hubert/Wilbertoord, EGS '20 8 uit Escharen en Olympia '18 7 uit Boxmeer. Gassel 3 treft in de 6e klasse 33 ook bijna uitsluitend teams uit plaatsen die straks deel uitmaken van de fusiegemeente. Zo wachten duels tegen bijvoorbeeld Hapse Boys 4, Juliana Mill 4, HBV 4 uit Beers en SIOL 3 uit Katwijk. De enige wat vreemde eend in de bijt is Festilent 6 uit Zeeland. Gassel 4 treft in de 6e klasse 47 over het algemeen wat verder weg gelegen tegenstanders. Zo treffen de Gasselnaren de Udense formaties FC Uden 6 en UDI '19/CSU 13. Ook Volkel 7, Nulandia 9 en HVCH 13 uit Heesch behoren dit seizoen tot de opponenten van het vierde elftal. De meest in het oog springende competitie-indeling is ongetwijfeld die van Gassel VR2. Het Gasselse vrouwenelftal neemt deel aan de 7x7-competitie op de zondagen en doordat er weinig teams uit de regio zijn die daar ook aan deelnemen, treffen de Gasselse vrouwen nogal ver weg gelegen tegenstanders. Via RK Deso VR1 uit Oss, gaat het bijvoorbeeld via RKKSV VR2 uit Rosmalen naar Vught voor een duel tegen Real Lunet VR1. Bijna alle duels zullen een primeur opleveren want in de inmiddels 75-jarige historie van VV Gassel is er nog nooit een competitieduel gespeeld tegen ISC VR1 uit Ingen, Nemelaer VR2 uit Haaren en Waspik VR2. Een navigatiesysteem zal ook zeker van pas komen als de uitwedstrijden tegen Essche Boys VR1 uit Esch en Neerlandia '31 VR2 uit Dorst op het programma staan. De complete De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende team. De wedstrijdprogramma's volgen binnen enkele dagen.


Tegenstanders jeugdteams bekend, veel verschillende opzetten
  |  vrijdag 20 augustus 2021  |

Inmiddels is ook voor de jeugdteams van VV Gassel bekend tegen welke tegenstanders de komende periode gespeeld moet gaan worden. Er is echter wel sprake uiteenlopende opzetten voor de beker- en competitie. De zes Gasselse teams hebben te maken met vier verschillende reeksen. Zo start Gassel JO16-1 op zaterdag 11 september 2021 met een knock-out wedstrijd in het kader van de 1e bekerronde 2021-2022. Vervolgens start een najaarsreeks van maximaal 11 speelronden. De Gasselse formatie is hiervoor ingedeeld in de 4e klasse 12 en deze klasse bestaat naast Gassel JO16-1 uit SV DWSH '18 JO16-1 uit Sint-Hubert/Wilbertoord, SJO Vianen Vooruit/HBV JO16-1, SV TOP JO16-2 uit Oss, UDI '19/CSU JO16-2 uit Uden en VOW JO16-1 uit Zijtaart. Na de winterstop speelt de JO16-1 nog een voorjaarsreeks van eveneens maximaal 11 wedstrijronden. Gassel JO13-1 valt dit seizoen onder de pilot van de KNVB en zal ook te maken krijgen met 4 fasen. De 1e fase van 7 wedstrijden betreft het bekertoernooi. Voor de winterstop volgt dan nog een fase 2 met 6 wedstrijden. In januari 2022 start dan fase 3 die bestaat uit 5 wedstrijddagen en het seizoen wordt afgesloten met nog een reeks van 7 duels in fase 4. Tegenstanders voor Gassel JO13-1 in de 1e fase zijn onder andere Venhorst JO13-1, ST De Zwaluw/Hapse Boys JO13-1 uit Oeffelt/Haps, ST Elsendorp/Fiducia JO13-1 en ST Constantia/Menos JO13-1 uit Wanroij/Landhorst. Het 4-fasen model geldt ook voor Gassel JO11-1, Gassel JO9-1 en Gassel JO8-1. In tegenstelling tot de JO13-1 spelen deze drie teams echter geen bekerwedstrijden. Verder bestaat de fase 1 voor de JO11-1, JO9-1 en JO8-1 uit maar zes wedstrijdrondes, terwijl de klassen waarin de teams zijn ingedeeld uit acht teams bestaan. Tegen één tegenstander zal dus niet gespeeld gaan worden. Na de 1e fase volgen dus nog drie fasen. Deze hebben achtereenvolgens 6 speeldagen, 5 speeldagen en 8 speeldagen. Gassel JO11-1 krijgt in de 1e fase in de 2e klasse 13 te maken met onder andere Sambeek JO11-1, V.V. Achates JO11-1 uit Ottersum en SV Venray JO11-3. De KNVB heeft Gassel JO9-1 ingedeeld in de 3e klasse 07. De Gasselnaren moeten het daarin gaan opnemen tegen bijvoorbeeld SV Top JO9-1 uit Oss, DAW Schaijk JO9-2, Bergem Sport JO9-3 en gemeentegenoot EGS '20 JO9-3 uit Escharen. Voor Gassel JO8-1 wachten in de 4e klasse 24 onder andere duels tegen JVC Cuijk JO8-1, SES JO8-2 uit Langenboom, Hapse Boys JO8-1 en Vitesse '08 JO8-2 uit Gennep. Voor Gassel JO7-1 is de competitie-opzet nog weer anders. Weliswaar is er sprake van 4 fasen en zijn het aantal speeldagen per fase gelijk aan die van Gassel JO11-1, Gassel JO9-1 en Gassel JO8-1, maar per speelronde is er sprake van een mini-toernooitje. De 1e klasse 091 bestaat namelijk uit Gassel JO7-1, EGS '20 JO7-1, SIOL JO7-1 en SJO Vianen Vooruit/HBV JO7-1 en tijdens iedere wedstrijdronde spelen alle teams eenmaal tegen elkaar. Gassel JO7-1 speelt per speeldag dus drie (korte) wedstrijden. De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende team. Met uitzondering van de najaarsreeks van Gassel JO16-1 is het wedstrijdprogramma (dus van fase 1) inmiddels ook bekend. Dit zal zaterdag 21 augustus 2021 worden geplaatst. Klik hier voor de speeldagenkalenders 2021-2022 (senioren en jeugd) voor de Regio Zuid 2 zoals die door de KNVB is gepubliceerd.


Ook bekertegenstanders voor Gassel 2 en Gassel 3 zijn bekend
  |  donderdag 19 augustus 2021  |

Nadat eerder al de poule-indelingen in de categorie A bekend waren gemaakt, is nu ook voor de Gasselse seniorenteams in de B-categorie bekend wie de tegenstanders zijn in het bekertoernooi 2021-2022. Zo is Gassel 2 ingedeeld in Groep 4 048 en moet de ploeg het daarin gaan opnemen tegen EGS '20 35+1 uit Escharen, Juliana Mill 5 en SES 4 uit Langenboom. De Gasselnaren starten met een uitduel tegen de huidige gemeentegenoot. Vervolgens wacht een thuisduel tegen de Langenboomse formatie waarna de poulefase wordt afgesloten met een bezoek aan Juliana Mill 5. Gassel 3, dat dit ook bekertoernooi weer zal bestaan uit spelers van Gassel 3 en Gassel 4, heeft in Groep 4 001 te maken met maar twee tegenstanders, te weten EGS '20 10 en SIOL 4 uit Katwijk. De Gasselse formatie speelt als eerste uit tegen de ploeg uit Escharen en een week later brengt SIOL 4 een bezoek aan de thuishaven van VV Gassel. Tijdens de derde speelronde hebben de Gasselnaren dus vrijaf. Ook de poulefase van het bekertoernooi 2021-2022 in de B-categorie wordt afgewerkt op zondag 05 september 2021, zondag 12 september 2021 en zondag 19 september 2021. Het complete bekerprogramma is inmiddels te vinden op de programmapagina van het betreffende team.


Eerste oefenzege Gassel 1 dit seizoen na winst op SV DWSH '18
  |  donderdag 19 augustus 2021  |

Gassel 1 speelde deze donderdagavond de tweede oefenwedstrijd van het seizoen 2021-2022. Op sportpark De Binding in Wilbertoord was SV DWSH '18 1 de tegenstander. Het was Cas van Houtum die de Gasselnaren in de eerste helft op een 0-1 voorsprong zette. Dit was tevens ook de ruststand. In de tweede helft wist de thuisploeg de stand weer in evenwicht te brengen. Beide formaties kregen daarna kansen op de winnende tweede treffer. Uiteindelijk kroonde Ramon van der Venne zich tot matchwinner want dankzij zijn doelpunt, zegevierde Gassel 1 met 1-2 en was de eerste oefenzege van dit seizoen een feit. Hoofdtrainer Dennis Koenders sprak na afloop van een goede en leerzame oefenwedstrijd tegen een heel leuk voetballende vijfdeklasser. Naast veel goede dingen had hij ook gezien in welke onderdelen van het spel nog stappen gezet moeten worden. Over het algeheel was hij tevreden vooral ook omdat de ploeg nog lang niet compleet is en veel spelers van Gassel 2 en een keeper uit de jeugd hadden meegedaan en het is altijd fijn als je dan wel met een overwinning van het veld kunt stappen. De eerstvolgende oefenwedstrijd van Gassel 1 is op zondag 29 augustus 2021. In Overlangel is OKSV 1 dan de tegenstander.


Oefenwedstrijd Hapse Boys 1 - Gassel 1 van programma geschrapt
  |  zondag 15 augustus 2021  |

De op donderdag 02 september 2021 gepland staande oefenwedstrijd Hapse Boys - Gassel 1 gaat niet door. Beide ploegen treffen elkaar namelijk tien dagen later, dus op zondag 12 september 2021, ook in de poulefase van het bekertoernooi en daarom is besloten om het oefenduel te schrappen. Eerder al was om dezelfde reden een streep gezet door een oefenwedstrjd tussen Gassel 1 en HBV 1.


Donateursactie van VV Gassel gaat eind augustus weer van start
  |  maandag 09 augustus 2021  |

Augustus is traditioneel altijd de maand waarin de VV Gassel haar jaarlijkse donateursactie houdt. Ook dit jaar zal dat weer het geval zijn. Een groot aantal vrijwilligers zal vanaf eind augustus huis aan huis in Gassel langs de deur gaan met de bekende donateurs- en seizoenskaarten. Een seizoenskaart, die recht geeft op vrije toegang bij alle competitie (thuis)wedstrijden van het eerste elftal in het seizoen 2021-2022 kost slechts € 10,-. Voor voor mensen van 65 jaar en ouder kost een seizoenkaart € 5,-. Ook dit seizoen is zo'n kaart zeker de moeite waard want voor Gassel 1 staan onder andere derby's tegen Juliana Mill 1, SES 1 uit Langenboom en SIOL 1 uit Katwijk op het programma. Bovendien mag u als seizoenkaarthoud(st)er uw eventuele partner gratis meenemen. Wanneer u er niets om geeft om de wedstrijden van het eerste elftal te bezoeken, maar u de Gasselse voetbalclub toch graag wilt steunen, dan is de donateurskaart echt iets voor u. De donateurskaart is er in twee soorten. De een met een waarde van € 2,50 en de andere met een waarde van € 5,-. Uiteraard staat het u vrij om de club met een ander bedrag te steunen. Met uw bijdrage draagt u in ieder geval uw steentje bij aan het in stand houden van een stukje leefbaarheid in ons dorp Gassel. Want een vereniging met zoveel jeugdleden mag natuurlijk niet verloren gaan. Het bestuur van de voetbalvereniging Gassel dankt u dan ook alvast hartelijk voor uw bijdragen en hoopt u komend seizoen meer dan eens te mogen begroeten op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Herhalings- en beginnerscursus AED en reanimatie bij VV Gassel
  |  vrijdag 06 augustus 2021  |

Zoals vast en zeker wel bekend is op sportpark "de Oude Kamp", de thuishaven van VV Gassel, ook een AED aanwezig. Het is heel belangrijk dat leden en vrijwilligers niet alleen weten hoe dit apparaat werkt, maar ook hoe ze moeten handelen bij een reanimatie. Door VV Gassel wordt daarom jaarlijks een (herhalings)cursus AED en reanimatie georganiseerd. Vanwege de coronamaatregelen kon de cursus afgelopen jaar niet plaatsvinden, maar inmiddels is het wel weer toegestaan. Op woensdag 15 september 2021 vindt een herhalingscursus plaats. Deze duurt ca. twee uur en start om 19:30 uur. Twee weken later, op woensdag 29 september 2021, staat een beginnerscursus gepland. Deze start om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Beide cursussen worden ook dit keer gegeven door Riny Janssen-van den Broek en vinden plaats in de kantine van VV Gassel. Deelname is gratis en opgeven kan tot 08 september 2021 via het sturen van een mailtje naar bestuur@vvgassel.nl. Ook niet-clubleden en vrijwilligers kunnen gratis deelnemen aan een van de twee cursussen. Gezien het belang van goed kunnen handelen bij een levensbedreigende calamiteit hoopt het bestuur op een groot aantal aanmeldingen!


Twee oefenwedstrijden toegevoegd aan programma voorbereiding
  |  woensdag 04 augustus 2021  |

Aan het programma van de voorbereiding op de competitie 2021-2022 zijn inmiddels twee oefenduels toegevoegd. Op zondag 29 augustus 2021 gaan Gassel 1 en Gassel 2 het opnemen tegen respectievelijk OKSV 1 en OKSV 2. De wedstrijd tussen de beide eerste elftallen wordt gespeeld op de thuishaven van OKSV in Overlangel en heeft een aanvangstijd van 12:00 uur. Gassel 2 en OKSV 2 beginnen een uurtje eerder op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel aan hun onderlinge treffen. OKSV 1 is in het verleden wel eens tegenstander geweest van Gassel, maar speelt momenteel in de 5e klasse B van het district Zuid 1.


Gassel 1 en VR1 starten bekeravontuur 2021-2022 met thuisduel
  |  zondag 01 augustus 2021  |

Gassel 1 mag het bekeravontuur 2021-2022 starten op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. In de eerste poulewedstrijd op zondag 05 september 2021 is HBV 1 uit Beers de tegenstander. Een week later moeten de Gasselnaren op bezoek bij Hapse Boys 1. Ook het derde en laatste pouleduel van Gassel 1 is op vreemde bodem. De Gasselse formatie speelt op zondag 19 september 2021 namelijk in Ottersum tegen V.V. Achates 1. Alledrie de duels beginnen om 14:30 uur. Doordat Gassel 1 en HBV 1 elkaar voor de beker treffen, is in onderling overleg besloten om de op dinsdag 17 augustus 2021 gepland staande oefenwedstrijd te laten vervallen. Inmiddels is een nieuw oefenduel ingepland. Op donderdag 19 augustus 2021 speelt de Gasselse formatie uit tegen SV DWSH '18 1 uit Sint-Hubert / Wilbertoord. De aftrap van dit duel is om 20:00 uur. Net als Gassel 1 start ook Gassel VR1 het bekertoernooi 2021-2022 met een thuiswedstrijd. Tegenstander in het eerste bekerduel is het Gennepse Vitesse '08 VR1. Helaas hebben ook de Gasselse vrouwen maar in één van de drie poulewedstrijden het thuisvoordeel want net als voor Gassel 1 staan in de tweede en derde speelronde een uitduel op het programma. Op zondag 12 september 2021 spelen de Gasselse vrouwen in Beers tegen HBV VR1 en een week later is in Overloon SSS '18 VR1 de tegenstander.


Tegenstanders Gassel 1 en VR1 poulefase bekertoernooi zijn bekend
  |  zaterdag 31 juli 2021  |

Door de KNVB zijn inmiddels de poule-indelingen voor de eerste ronde van het bekertoernooi 2021-2022 in de A-categorie bekend gemaakt. Gassel 1 is ingedeeld in Groep 2 17 en moet het daarin gaan opnemen tegen V.V. Achates 1 uit Ottersum, Hapse Boys 1 en HBV 1 uit Beers. Van deze tegenstanders speelt de Hapse formatie in de hoogste klasse, namelijk de 3e klasse D. De ploeg uit Ottersum komt net als Gassel 1 uit in een 4e klasse. De Gasselnaren in de 4e klasse H en V.V. Achates 1 in de 4e klasse G. HBV 1 speelt dit seizoen in de 5e klasse E. Ook Gassel VR1 krijgt in de poulefase van het bekertoernooi te maken met een ploeg van buurclub HBV. Samen met SSS '18 VR1 uit Overloon en Vitesse '08 VR1 uit Gennep maken de Beerse vrouwen namelijk ook deel uit van Groep 2 3. Tegen twee van de drie bekertegenstanders zal Gassel VR1 het ook in de competitie 2021-2022 moeten gaan opnemen want zowel HBV VR1 als Vitesse '08 VR1 spelen net als de Gasselse vrouwen in de 3e klasse C. Op papier is SSS '18 VR1 favoriet voor de poulewinst want deze ploeg komt uit in de 2e klasse G. De drie pouleduels staan gepland op zondag 05 september 2021, zondag 12 september 2021 en zondag 19 september 2021.


Gassel 1 onderuit in eerste oefenwedstrijd voorbereiding 2021-2022
  |  vrijdag 30 juli 2021  |

Afgelopen donderdagavond speelde Gassel 1 de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2021-2022. De Gasselse formatie was maar liefst acht maanden geleden voor het laatst in actie gekomen, dus het was fijn dat er eindelijk weer wat wedstijdritme opgedaan kon worden. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was gemeentegenoot EGS '20 1 de tegenstander. Hoofdtrainer Dennis Koenders had ervoor gekozen om zo veel mogelijk spelers in actie te laten komen om zo iedereen minuten te laten maken. Door volop door te wisselen konden spelers met kleine blessures ook snel naar de kant. In het begin van het oefenduel was voor de Gasselnaren duidelijk weer even wennen. De bezoekers hadden al wat meer trainingen achter de rug en ook al enkele wedstrijden gespeeld, waardoor zij de bovenliggende partij waren. Gassel 1 wist toch redelijk tot goed mee te doen en kon stand houden tot de 75e minuut. Gassel 1 had pech dat bij een 1-1 tussenstand een inzet tegen de paal belandde anders was er een 2-1 voorsprong op het scorebord komen te staan. Na de tweede treffer van EGS '20 1 was het conditioneel en mentaal klaar bij de Gasselnaren en in de resterende speeltijd liepen de bezoekers nog uit naar 1-4. Ondanks de terechte nederlaag was hoofdtrainer Dennis Koenders over het algeheel niet ontevreden over dit eerste oefenduel. Aan de zaken die nog niet goed gingen, zal volgens hem de komende weken worden gewerkt. Verder was hij blij dat er eindelijk weer gevoetbald kon worden. De wedstrijd stond vooral ook in het teken van het afscheid van Rik van der Loop en Joris van Raaij die beiden dit seizoen in een lager elftal gaan spelen. Het volgende oefenduel van Gassel 1 is op dinsdag 17 augustus 2021. In Beers is dan de andere buurman, HBV 1, de tegenstander.


Weer geslaagde jaarlijkse trainingsdag voor senioren van VV Gassel
  |  maandag 19 juli 2021  |

Afgelopen zondag is voor de senioren van VV Gassel het seizoen 2021-2022 officieel van start gegaan. Op het programma stond namelijk de jaarlijkse trainingsdag. Voor de spelers van de selectie en ook voor de speelsters van de vrouwenteams van VV Gassel was het overigens niet de eerste training van deze nieuwe voetbaljaargang want vorige week dinsdag en donderdag was er al getraind. Hoewel er net als vorig jaar sprake was van een zonovergoten sportpark "de Oude Kamp" en het trainingsveld en veld 2 er weer uitstekend bij lagen, werd de recordopkomst van afgelopen seizoen niet gehaald.

Trainingsdag 2021 foto 01

Hoofdtrainer Dennis Koenders kon uiteindelijk 28 selectiespelers verwelkomen. Na een kort welkomstwoordje werd de groep gesplitst. Een groep spelers begon onder leiding van Dennis Koeders aan de loopoefeningen en de oefeningen waarbij het ging om het passen en trappen. De andere groep werd getraind door Ryan Siroen omdat de nieuwe trainer van Gassel 2, Dion Metzemaekers, nog niet aanwezig kon zijn. Er werd fanatiek getraind en na al die voetballoze maanden door corona was er sprake van grote honger naar de bal.

Trainingsdag 2021 foto 01

Ondertussen werkten de aanwezige keepers zich in het zweet bij de keeperstraining van Geert van Oss. Verder hadden in totaal 18 spelers van Gassel 3 en Gassel 4 zich op veld 2 verzameld voor hun eerste training van het seizoen 2021-2022. Na een korte warming-up werd er een onderlinge partijspel gespeeld. De netten van de twee lage doeltjes kregen het zwaar te verduren want er werd direct al flink met scherp geschoten. Op een ander deel van veld 2 ging de training voor de selectie van de Gasselse vrouwenteams van start.

Trainingsdag 2021 foto 03

Trainer Tom Vrenken kon 15 speelsters begroeten en zij kregen een pittige maar gevarieerde training voorgeschoteld. Terwijl er ook hier met veel inzet en enthousiasme werd getraind, was het bestuur in de kantine bezig met het voorbereiden van de lunch. Ook werden de aanwezige spelers en speelsters tijdens de drinkpauzes getrakteerd op stukken sinaasappel. Na de ochtendtraining was het de hoogste tijd voor de welverdiende lunch. Naast de zelfgemaakte soep en broodjes konden de liefhebbers ook een vers gefrituurd kroketje arresteren.

Trainingsdag 2021 foto 01

Al met al was het weer een zeer geslaagde trainingsdag!
(Meer foto's volgen nog.)


Klasse-indeling Gassel 1 ongewijzid, ook weinig mutaties klasse VR1
  |  zaterdag 10 juli 2021  |

Afgelopen vrijdagmiddag heeft de KNVB de klasse-indelingen bekend gemaakt voor de competitie 2021-2022 in de categorie A. Van de Gasselse teams behoren alleen Gassel 1 en Gassel VR1 tot die categorie. Doordat de competitie van het vorige seizoen ook niet voltooid kon worden, was er voor het tweede jaar op rij geen promotie of degradatie. Dat Gassel 1 dus weer opnieuw in de 4e klasse H is ingedeeld, is dan ook geen verrassing. De dertien tegenstanders die de Gasselse formatie gaat treffen zijn exact dezelfde als waartegen eigenlijk ook afgelopen seizoen gespeeld had moeten worden. Dit betekent dus onder andere streekderby's tegen Juliana Mill 1, SES 1 uit Langenboom en SIOL 1 uit Katwijk. Ook moet de ploeg van trainer Dennis Koenders weer "langs de Maas op" richting Oss voor duels tegen bijvoorbeeld Achilles Reek 1, Herpinia 1, Ulysses 1 uit Megen, SJO/SSA Vesta '19 1 uit Demen-Ravenstein, NLC '03 1 uit Lith en Cito 1 uit Oss. Tenslotte staan nog ontmoetingen met FC de Rakt 1 uit Uden, Festilent 1 uit Zeeland, SCMH 1 uit Mariaheide en Vorstenbossche Boys 1 op het programma. Gassel VR1 komt dit seizoen uit in de 3e klasse C. De samenstelling van deze klasse is bijna helemaal hetzelfde als de 3e klasse 2 waarin de Gasselse vrouwen vorig seizoen actief waren. Zo moet nu weer gespeeld gaan worden tegen Constantia VR1 uit Wanroij, DAW Schaijk VR1, EVVC VR1 uit Vinkel, MVC VR1 uit De Mortel, NLC '03 VR1 uit Lith, Nooit Gedacht VR2 uit Geffen, ST Avesteyn/Heeswijk uit Heeswijk-Dinther, Vitesse '08 VR1 uit Gennep en Vorstenbossche Boys VR1. Wat betreft reisafstand is Gassel VR1 er flink op vooruit gegaan want zowel Wilhelmina Boys VR1 uit Best als Teisterbanders VR1 uit Kerk-Avezaath zijn uit de klasse verdwenen en daarvoor in plaats gekomen is HBV VR1 uit Beers. Tegen wie de twee Gasselse formaties op zondag 26 september 2021 de competitie 2021-2022 gaan openen, wordt pas later bekend. Ook de publicatie van de poule-indelingen voor de bekertoernooien en de klasse-indelingen in de categorie B laten nog even op zicht wachten.


Flink aantal oefenduels Gassel VR1 in voorbereiding nieuwe seizoen
  |  zaterdag 26 juni 2021  |

Gassel VR1 zal ter voorbereiding op de start van de competitie 2021-2022 een flink aantal oefenwedstrijden gaan spelen. Inmiddels staan er vijf duels gepland en wordt nog gezocht naar twee tegenstanders. Zo is het de bedoeling dat op donderdagavond 29 juli 2021 het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen gespeeld gaat worden, maar is nog niet bekend tegen wie. Ook van de laatste oefenwedstrijd, op dinsdag 14 september 2021, is de tegenstander nog niet bekend. Tussen deze twee duels in komen de Gasselse vrouwen vier keer in actie. Zo wacht op dinsdag 24 augustus 2021 in Gassel het treffen tegen JVC Cuijk VR1. Vijf dagen later is sportpark "de Oude Kamp" de locatie van het oefenduel Gassel VR1 - Hapse Boys VR1. Op dinsdag 31 augustus 2021 zal de Gasselse damesformatie zorgen voor een primeur want voor het eerste keer in de clubhistorie zal er dan gespeeld gaan worden tegen WVW VR1 uit Weurt. Op dinsdag 07 september 2021 wacht dan nog een treffen tegen een oude bekende want in Wanroij is Constantia VR1 dan de tegenstander. Klik hier voor het complete oefenprogramma van de voorbereiding 2021-2022 inclusief de aanvangstijden.


Gassel JO14-1 sluit strijd om Regio Cup af met fraaie uitoverwinning
  |  zaterdag 26 juni 2021  |

Deze zaterdag zijn de laatste wedstrijden van het seizoen 2020-2021 gespeeld. Het ging om een aantal duels voor jeugdteams van VV Gassel in het kader van de Regio Cup 2021. Gassel JO14-1 wist het seizoen in stijl af te sluiten want in 't Oventje waren de Gasselnaren uiteindelijk met 1-6 te sterk voor VCO JO14-1. Het was de thuisploeg die in het eerste deel van de eerste helft de score wist te openen. Beide ploegen waren voor de rust aan elkaar gewaagd en de bezoekers kregen enkele kansen op de gelijkmaker. Meer treffers bleven in eerste helft echter uit en dus was de 1-0 tussenstand tevens ook de ruststand. Direct vanaf de tweede helft zette de Gasselse formatie VCO JO14-1 flink onder druk. Een doelpunt kon niet uitblijven en het was Jelle van Deventer die de 1-1 voor zijn rekening nam. Hij kon alleen op de doelman af, omspeelde deze op rustige wijze en schoot de bal vervolgens in het lege doel. Niet veel later leek Tygo van Deventer maximaal te kunnen profiteren van een fout in de VCO-defensie, maar zijn inzet werd door een speler op de lijn gekeerd. Gassel JO14-1 bleef prima combineren en nam wat later in de wedstrijd een verdiende 1-2 voorsprong.

Gassel JO14-1 Regio Cup zaterdag 26 juni 2021

Jazz Goossens had een prima rush over de rechterflank en uit zijn voorzet schoot Tygo van Deventer de bal tegen de touwen. Kort daarop was de 1-3 een feit. Een pegel van Jelle van Deventer werd door de keeper nog wel gekeerd, maar in de rebound scoorde Tygo van Deventer de derde Gasselse treffer. Ook de 1-4 kwam van de voet van Tygo van Deventer waardoor hij in zijn afscheidsduel dus een onvervalste hattrick op zijn naam zette. Ook in het laatste kwart hadden de Gasselnaren een veldoverwicht. Dit leidde nog tot twee Gasselse doelpunten. Eerst was er een lange pass van achteruit waarna Teun Linders zijn directe tegenstander afschudde en de bal vervolgens koeltjes binnen schoof en in de slotminuut zette Jelle van Deventer met zijn tweede doelpunt van de dag de 1-6 eindstand op het scorebord. Een minuut of tien voor tijd had hij overigens eigenlijk ook al succes met een pegel vanaf de rand zestien. De bal leek via de onderkant van de lat achter de doellijn te zijn gestuiterd, maar door het ontbreken van de doellijntechnologie kon dit door de prima fluitende scheidsrechter niet met zekerheid worden geconstateerd. Al met al een verdiende overwinning en dus een mooie afsluiting van een door corona bijzonder seizoen. Gassel JO10-1 mocht deze laatste zaterdag van de Regio Cup afreizen naar Gennep voor een duel met Vitesse '08 JO10-1. Op een al redelijk opgewarmd kunstgrasveld stond de Gasselse formatie helaas al snel tegen een flinke achterstand aan te kijken. Tijdens de eerste drinkpauze stonden er al vijf Gennepse doelpunten op het scorebord genoteerd. Pas in het tweede kwart wisten de Gasselnaren orde op zaken te stellen met goed positiespel en geconcentreerd verdedigend werk. Door dit harde werken werd de achterstand aan het einde van het tweede kwart teruggebracht tot 5-3. Daarna liet echter ook de tegenstander weer van zich horen en werden de Gasselnaren in de verdediging gedrukt.

Gassel JO10-1 Regio Cup zaterdag 26 juni 2021

Ook in het laatste kwart konden de Gasselnaren geen potten meer breken en begon de hitte zijn tol te eisen. De uiteindelijk eindstand was dan ook 17-6 in het nadeel van de Gasselse formatie. Het slotstuk was een mooie penaltyreeks. Na enige verkoeling werden knap alle Gasselse penalty's achter de Gennepse sluitpost geschoten en konden de Gasselnaren toch met een goed gevoel de zomerstop ingaan. De JO9-1 van VV Gassel speelde op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegen Blauw Geel '38/JUMBO JO9-1. Het was Mick Pennings die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. De bezoekers uit Veghel wisten daarna de stand weer in evenwicht te brengen. De Gasselse formatie kwam vervolgens opnieuw op voorsprong dankzij een treffer van Mick Pennings. Op fraaie wijze krulde hij de bal vanuit een corner buiten het bereik van de doelman in de goal. Helaas lukte het niet om met een 2-1 voorsprong te gaan rusten, want nog voor het einde van de eerste helft kwam de Veghelse formatie weer op gelijke hoogte. In de tweede helft kon Gassel JO9-1 het goede spel van voor de rust niet vasthouden. De ploeg moest steeds verder terug en een achterstand was uiteindelijk niet te voorkomen. Blauw Geel '38/JUMBO JO9-1 bleef na de rust de bovenliggende partij en bouwde de verkregen voorsprong nog wat verder uit. De wedstrijd eindigde in 2-6. Voor alle teams is de zomerstop nu ingegaan en zit het door corona geteisterde seizoen 2020-2021 er nu officieel op.


Teamindeling Gasselse jeugdteams seizoen 2021-2022 gepubliceerd
  |  maandag 21 juni 2021  |

Afgelopen zondag is door de jeugdafdeling van het bestuur de teamindeling van de Gasselse jeugdteams voor het seizoen 2020-2021 gepubliceerd. Ten opzichte van vorig seizoen zijn de meeste teams een leeftijdscategorie opgeschoven. Zo is er komend seizoen een Gassel JO16-1, Gassel JO13-1, Gassel JO11-1, Gassel JO9-1, Gassel JO8-1 en Gassel JO7-1/mini's. Inmiddels is ook bekend door wie de de betreffende teams worden getraind en begeleid bij de wedstrijden.
(klik hier voor de teamindeling 2021-2022 en hier voor het overzicht van de technische staf per jeugdteam).
 


Gassel JO12-1 pakt ook de volle buit in tweede wedstrijd Regio Cup
  |  zaterdag 19 juni 2021  |

Voor vier jeugdteams van VV Gassel stond deze zaterdag een wedstrijd gepland voor de Regio Cup. De resultaten waren wisselend want alleen Gassel JO12-1 wist de volle buit te pakken. De andere teams moesten de drie punten helaas aan de tegenstander laten. Gassel JO14-1 mocht als enige team aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Tegenstander was UDI '19/CSU JO14-3. In het eerste kwartier had de thuisploeg niet alleen het betere van het spel, maar ook diverse kansen om de score te openen. Dit lukte helaas niet waarna men in het tweede deel van de eerste helft onnodig drie doelpunten weggaf. De 0-3 stand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft werd het al vrij snel 1-3 door een treffer van Tygo van Deventer. Qua veldspel hielden beide teams elkaar vervolgens in evenwicht, maar toch waren het de bezoekers uit Uden die er 1-4 van wisten te maken. De Gasselnaren gaven zich nog niet gewonnen en met een mooi schot verkleinde Jazz Goossens de marge weer tot twee. Daarna een feller Gassel JO14-1. Via een buitenspelmomentje besliste UDI '19/CSU JO14-3 de wedstrijd echter met een vijfde treffer. Even later bepaade Tygo van Deventer de eindstand op 3-5. Voor Gassel JO12-1 wachtte vandaag een uitduel tegen Vitesse '08 JO12-2. In Gennep boekte de Gasselse formatie een verdiende 4-7 overwinning. Met goed voetbal waarbij nogal eens een Gasselse speler alleen voor de doelman werd gezet, opende Sven Willems namens de bezoekers de score. De thuisploeg kreeg vervolgens een strafschop te nemen. Doelman Tijl Schippers keek de bal het universum in en dus bleef het 0-1. Door twee doelpunten van zowel Eus Arts als Binck van Roosmalen namen de Gasselnaren steeds verder afstand. Vitesse '08 JO12-2 wist nog wel wat terug te doen, maar mede door een fout van de Gennepse doelman en een eigen doelpunt na een voorzet van Abel Loeffen liep de stand op naar 2-7. In de laatst acht minuten was de accu bij de Gasselse spelers zo goed al leeg en de thuisploeg wist daarvan te profiteren met nog twee doelpunten. Vermeldenswaardig was verder nog het goede spel van de debuterende JO10-1 spelers Janne Brans, Dex van Hoorn en Abel Loeffen. Al met al dus een geslaagd bezoek aan Gennep. Hemelsbreed niet ver daar vandaan kwam Gassel JO10-1 in actie voor de uitwedstrijd tegen het Boxmeerse Olympia '18 JO10-1. De Gasselse formatie kende een prima start want al in de eerste minuut zorgde Abel Loeffen voor een 0-1 voorsprong en amper twee minuten later verdubbelde Janne Brans de marge. Na de aansluitingstreffer van de thuisploeg maakte Janne Brans er op aangeven van Ruben van Boekel 1-3 van. Vervolgens kwam de Boxmeerse formatie sterk opzetten en dit leidde niet alleen tot de 2-3 en 3-3, maar wat later in de eerste helft ook tot een Gasselse achterstand. Halverwege het treffen stond het 9-4 en dus ging Gassel JO10-1 fanatiek van start in de tweede helft.

Gassel JO12-1 Regio Cup zaterdag 19 juni 2021

De inzet werd beloond want na voorbereidend werk van Abel Loeffen scoorde Ruben van Boekel de 9-5 en kort daarop ook de 9-6. De Gasselnaren probeerden daarna om de achterstand nog verder te verkleinen maar Olympia '18 JO10-1 stond dit niet toe en vergrootte de voorsprong steeds verder. Bij een 15-6 stand zorgde Abel Loeffen met zijn tweede treffer van de ochtend voor het slotakkoord. Gassel JO9-1 moest deze wedstrijdronde in Heesch aantreden tegen HVCH JO9-1. De Gasselse formatie werkte keihard en deden er alles aan, maar de thuisploeg bleek gewoonweg nog een maatje te groot. Ook Diede van de Wiel kon ondanks prima keeperswerk een nederlaag niet voorkomen. De eindstand was 6-2. Maker van de eerste Gasselse treffer was Boaz Janssen en het tweede doelpunt kwam op naam van Noor Boeijen. De vandaag gepland staande wedstrijd van Gassel JO7-1 kwam te vervallen.


Prima inhaaloverwinningen Gassel JO14-1 en JO10-1 in Regio Cup
  |  donderdag 17 juni 2021  |

Gassel JO14-1 en Gassel JO10-1 kwamen afgelopen woensdagavond in actie voor een inhaalwedstrijd in het kader van de Regio Cup. Ondanks de zeer warme weersomstandigheden wisten beide Gasselse formaties een fraaie overwinning te behalen. De JO14-1 van VV Gassel speelde in Oijen tegen MOSA '14 JO14-1. Het was Tygo van Deventer die de bezoekers in de eerste helft op een 0-1 voorsprong zette. Vervolgens gaf Gassel JO14-1 onnodig een doelpunt weg waardoor het bij de rust 1-1 stond. In de tweede helft kwamen de Gasselnaren dankzij een treffer van Jazz Goossens opnieuw op voorsprong. Met goed voetbal werd de marge daarna verder vergroot. Eerst zorgde Teun Linders voor de derde Gasselse treffer waarna Jazz Goossens met zijn tweede doelpunt van de avond de 1-4 op het scorebord zette. Beide ploegen kregen in de tweede helft nog kansen maar het bleef bij 1-4 en dus een prima start van Gassel JO14-1 in de Regio Cup. Voor Gassel JO10-1 stond een thuisduel tegen SV Venray JO10-4 op het programma. De bezoekers stonden in het begin van de wedstrijd nog niet goed gepositioneerd en de Gasselse spelers wisten daar wel raad mee want na het eerste kwart stond het al 7-1. Aan het einde van het tweede kwart kwam de Venrayse formatie steeds beter in hun spel en dit leidde tot een 11-4 stand halverwege. Naarmate de tweede helft vorderde werden de Gasselnaren steeds vermoeider van de warmte. SV Venray JO10-4 bleef de betere ploeg waardoor de Gasselse voorsprong terugliep tot 12-8. Uiteindelijk werd de spannende wedstrijd met 13-11 gewonnen door Gassel JO10-1. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op knappe treffers van Abel Loeffen, Joud Alhalabi, Ruben van Boekel, Dex van Hoorn en Janne Brans. Achterin wisten Roel de Kleijn en doelman Joep Boeijen nog menig schot te keren met dus een mooie zege als eindresultaat.


Gassel JO12-1 start de Regio Cup met een zege met dubbele cijfers
  |  zaterdag 05 juni 2021  |

Voor het eerst sinds 10 oktober 2020 konden Gassel JO12-1, Gassel JO10-1 en Gassel JO9-1 vandaag in het kader van de Regio Cup eindelijk weer een echte wedstrijd spelen. Ook Gassel JO14-1 en Gassel JO7-1 doen mee aan deze door de KNVB georganiseerde kleinschalige regionale competities, maar beide formaties hadden op de eerste speeldag vrijaf. De JO12-1 van VV Gassel trad in Mill aan tegen Juliana Mill JO12-3. De bezoekers hadden er duidelijk heel veel zin in want direct vanaf het eerste fluitsignaal werd de thuisploeg onder druk gezet. Al na twee minuten had Eus Arts de 0-1 op zijn schoen, maar de keeper stopte zijn inzet. Amper een halve minuut later was het wel raak. Sven Willems scoorde met laag schot. Binnen de kortste keren lag de bal voor de tweede en derde keer in het Millse doel. Na een mooi passje van Binck van Roosmalen zorgde Sven Willems voor de 0-2 en daarna maakte hij met een knal in de bovenhoek zijn hattrick compleet. De Gasselse formatie bleef prima voetballen en meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Op fraaie wijze zette Tijl Schippers de 0-4 op het scorebord. Na breed leggen van Sven Willems joeg hij de bal in de linker kruising. Nog voor het einde van het eerste deel van de eerste helft had Binck van Roosmalen de marge vergroot tot vijf.

Gassel JO12-1 Regio Cup zaterdag 05 juni 2021

Binnen twee minuten na de hervatting strafte Binck van Roosmalen slecht uitverdedigen aan Millse zijde genadeloos af en dus stond het 0-6. In de laatste minuten voor het rustsignaal namen de Gasselnaren nog meer afstand. Binck van Roosmalen speelde zich mooi vrij op de rechterflank en uit zijn voorzet maakte Sven Willems er 0-7. De achtste Gasselse treffer was bijna identiek aan de vorige, opnieuw een voorzet van Binck van Roosmalen en een treffer van Sven Willems. Vlak voor rust had Sven Willems zijn tweede hattrick te pakken. Tijn Bernards soleerde op fraaie wijze vanuit de defensie tot ver op de Millse helft waarna hij de bal breed legde op Sven Willems die raak schoot. Na zo'n drie minuten in de tweede helft waren de dubbele cijfers een feit. Eus Arts begon een solo vanaf de rechterflank en rondde die vervolgens af met een bekeken schuiver in de hoek. In de vijfde minuut na rust leek Juliana Mill JO12-3 een eretreffer te gaan scoren. Jill Driesten wist dit echter met een uitstekend blok te voorkomen. Kort daarop pikte ook doelman Tygo van Deventer een doelpunt mee waarna Eus Arts na wederom een prima en succesvolle solo de stand op 0-12 bracht. In het laatste kwart van de wedstrijd waren de meeste kansen voor de bezoekers, maar een Gassels doelpunt bleef uit. Uiteindelijk wist de Millse formatie wel een keer te scoren en dus eindigde het duel in 1-12. Gassel JO10-1 moest op deze eerste speeldag afreizen naar Vierlingsbeek waar Volharding JO10-1 de tegenstander was. Voor alle spelers was het duidelijk weer even wennen na de wedstrijdloze periode van bijna acht maanden. Gaandeweg de eerste helft bleek de thuisploeg wat sneller weer in het ritme te zitten, dan de Gasselnaren. Dit leidde tot een achterstand bij de rust.

Gassel JO10-1 Regio Cup zaterdag 05 juni 2021

Ook in de tweede helft probeerde Gassel JO10-1 het wel, maar bleek Volharding JO10-1 sterker en het meest doeltreffend. Na het laatste fluitsignaal stond er een 13-4 eindstand op het scorebord. Van de vier Gasselse treffer werden er twee gescoord door Abel Loeffen. Ruben van Boekel en Janne Brans wisten beide de keeper van de thuisploeg eenmaal kansloos te laten. Vermeldenswaardig was verder nog het debuut van Joris van Bommel in de technische staf van de JO10-1. Gassel JO9-1 mocht als enige aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Op het wedstrijdaffiche stond een gemeentelijke derby tegen EGS '20 JO9-1. Het was Boaz Janssen die namens de thuisploeg de score wist te openen. Wat later scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Vervolgens zorgde Sam Loeffen voor een nieuwe Gasselse voorsprong, maar ook dit keer wist de fusieclub uit Escharen de stand weer in evenwicht te brengen. Het bleef ook in het restant van de eerste helft mooi gelijk opgaan, met kansen over en weer. Met zijn tweede doelpunt van de dag zorgde Boaz Janssen ervoor dat Gassel JO9-1 voor de derde keer in dit duel op voorsprong kwam. Helaas hadden de bezoekers nog voor het rustsignaal wederom een passend antwoord en eindigde de eerste helft met een 3-3 stand. Na de rust had EGS '20 JO9-1 als eerste succes waardoor de Gasselnaren in de achtervolging moesten. Helaas liet men zich aftroefen op inzet en leverde nog enkele tegendoelpunten meer op. Bij een 3-6 tussenstand wist Mick Pennings de marge te verkleinen tot twee. De Gasselse aansluitingstreffer bleef uit en na de 4-7 en 4-8 was de wedstrijd gespeeld. Na nog een negende EGS-treffer bepaalde Diede van de Wiel de eindstand op 5-9. Volgende week zaterdag, 12 juni 2021, staat de tweede wedstrijdronde van de Regio Cup op het programma. Vanwege het evenement De Gasselse Lockout (zeskamp) voor de jeugd van Gassel, worden de geplande duels verplaatst naar andere datum. Zo zullen Gassel JO14-1 en Gassel JO10-4 op woensdag 16 juni 2021 in actie komen. Tijdens de zeskamp zal het terras voor de kantine open zijn en dus zijn ouders en ander publiek van harte welkom!


Weer wijzigingen doorgevoerd in wedstrijdprogramma Regio Cup
  |  donderdag 03 juni 2021  |

Opnieuw zijn er enkele wijzgingen doorgevoerd in de wedstrijdprogramma's van de Regio Cup. Dit keer betreft het Gassel JO14-1 en Gassel JO10-1. Eerstgenoemd team zal komende zaterdag niet in actie komen omdat tegenstander SJO VITA JO14-1 zich heeft teruggetrokken. Verder is inmiddels een nieuwe speeldatum gevonden voor de wedstrijd Gassel JO10-1 - SV Venray JO10-4. Het duel, dat moest worden verzet vanwege de zeskamp op zaterdag 12 juni 2021, zal nu worden gespeeld op woensdagavond 16 juni 2021. De aftrap is om 18:30 uur.


Inmidddels diverse wijzigingen in wedstrijdprogramma Regio Cup
  |  woensdag 02 juni 2021  |

In de afgelopen dinsdag geplaatste wedstrijdprogramma's van de Regio Cup voor de Gasselse jeugdteams hebben zich inmiddels diverse wijzigingen voorgedaan. Zo zal Gassel JO7-1 slechts twee keer in actie komen in plaats van de eerder vermelde vier keer. EGS '20 JO7-4 en EGS '20 JO7-5 hebben zich namelijk teruggetrokken en dus hebben de Gasselnaren nu vrijaf op zaterdag 05 juni 2021 en zaterdag 12 juni 2021. Bij Gassel JO12-1 is de geplande thuiswedstrijd tegen UDI '19/CSU JO12-5 op 26 juni komen te vervallen door het terugtrekken van de formatie uit Uden. In het wedstrijdprogramma van Gassel JO14-1 is alleen een wijziging van de aanvangtijd doorgevoerd. De aftrap van het thuisduel tegen UDI'19/CSU JO14-3 op 19 juni 2021 is gewijzigd in 11:30 uur. Dit was aanvankelijk 13:00 uur. De wijzigingen zijn inmiddels verwerkt op de programmpagina van de betreffende teams.


Zaterdag a.s. start de Regio Cup voor meeste jeugdteams VV Gassel
  |  dinsdag 01 juni 2021  |

Na maanden van alleen maar trainen en onderlinge wedstrijdjes mogen de jeugdteams van VV Gassel dit seizoen toch nog afsluiten met wedstrijden tegen clubs uit de regio. Door de versoepelde coronamaatregelen kan komende zaterdag namelijk worden gestart met de Regio Cup. Dit betreft een door de KNVB georganiseerde kleinschalige regionale competitie. De indeling daarvoor was al in april door de KNVB bekend gemaakt (zie nieuwsbericht van 10 april 2021). Hoewel de poules uit vijf of zes teams bestaan, zijn er maar vier speeldagen beschikbaar en dus wordt er niet tegen alle tegenstanders uit de poule gespeeld. De speeldata zijn de vier zaterdagen in juni 2021, dus 05 juni, 12 juni, 19 juni en 26 juni. Met uitzondering van Gassel JO16-1 doen alle jeugdteams van VV Gassel mee aan de Regio Cup. De meeste teams spelen twee keer thuis en twee keer op vreemde bodem. Op de programmpagina van de betreffende teams staan de complete programma's. Vanwege de zeskamp die op zaterdag 12 juni 2021 door VV Gassel wordt georganiseerd voor alle Gasselse jeugd van 4 tot 16 jaar, zal er nog een nieuwe speeldatum worden gevonden voor de Regio Cup duels die op die gepland staan.


Zaterdag 12 juni 2021 Gasselse Lockout voor alle jeugd van Gassel
  |  dinsdag 01 juni 2021  |

Op zaterdag 12 juni 2021 organiseert VV Gassel de Gasselse Lockout. Dit is een zeskamp voor alle Gasselse jeugd van 4 tot 16 jaar. De locatie is sportpark "de Oude Kamp" en het evenement begint om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur. Voor lunch en drinken wordt gezorgd. Deelname is gratis en opgeven kan via ronnyvangemert@live.nl / 06-50873944 of marieke271283@hotmail.com / 06-10792120. Tijdens de zeskamp zal het terras voor de kantine open zijn en dus zijn ouders en ander publiek van harte welkom!


Selectie VV Gassel start voorbereiding 2021-2022 op 13 juli 2021
  |  donderdag 20 mei 2021  |

Inmiddels is bekend hoe de voorbereiding van de selectie van VV Gassel op de competitie 2021-2022 eruit ziet. Zo staat op dinsdag 13 juli 2021 de eerste training op het programma. De seizoensopening oftewel de trainingsdag met de door het bestuur altijd prima verzorgde lunch is dit keer op zondag 18 juli 2021. Naast de trainingen op de dinsdag- en donderdagavonden zullen er ook een aantal trainingen worden afgewerkt op zondag. In de aanloop naar het eerste bekerpouleduel op zondag 05 september 2021 staan een viertal oefenwedstrijden gepland. De eerste daarvan is op donderdagavond 29 julie 2021. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is gemeentegenoot EGS 1 dan de tegenstander. Op dinsdag 17 augustus 2021 staat een oefenduel tegen andere buurman, HBV 1 uit Beers, op het programma. Ook zijn Hapse Boys 1 en SVOC 1 uit Castenray nog oefentegenstander voordat het bekeravontuur van start gaat. Na drie zondagen met een bekerwedstrijd gaat op zondag 26 september 2021 de competitie 2021-2022 van start. Twee dagen zal Gassel 1 ook nog een oefenwedstrijd spelen tegen Astrantia 1 uit Middelaar. Hoe de voorbereiding van de andere (seniorenteams) van VV Gassel eruit ziet, is nog niet bekend gemaakt. Klik hier voor het complete programma van de voorbereiding 2021-2022.


Donatie richting jeugd van verkoopopbrenst spel Kende gij de Graaf?
  |  zondag 16 mei 2021  |

Recentelijk is "Kende gij de Graaf?" uitgebracht. Dit is een spelletje dat gaat over de gemeente Grave en zijn dorpen. Een leuke manier dus om je kennis te testen over de verschillende dorpen! In Gassel is het spel te koop bij Bakkerij Bongaards in de Dorpservicewinkel. Vanuit de verkoopopbrengst komt er onder andere een donatie richting de jeugdafdeling van VV Gassel.

Spel Kende gij de Graaf?


VV Gassel zoekt nieuwe leider/leidster voor tweede vrouwenteam
  |  zaterdag 15 mei 2021  |

Voor het tweede vrouwenelftal van VV Gassel is de voetbalvereniging op zoek naar een nieuwe leider/leidster die dit leuke team op zondag tijdens de wedstrijden wil begeleiden. Het is een hele enthousiaste en gezellige groep dames! Ben je geïnteresseerd stuur dan een email naar bestuur@vvgassel.nl.


Leiding Gassel 2 komend seizoen in handen van Dion Metzemaekers
  |  dinsdag 11 mei 2021  |

Het bestuur van VV Gassel is verheugd de leiding van haar tweede elftal met ingang van het seizoen 2021-2022 in handen te geven van Dion Metzemaekers (trainer/coach). Dion Metzemaekers heeft veel ervaring als speler (15 jaar eerste elftal in hogere amateurklassen, één jaar PSV in 1973-1974) en enkele jaren coaching ervaring bij de jeugd (A en B) en de veteranen. Hij combineert een competitieve instelling met sterke communicatieve vaardigheden en zal zijn uitgebreide ervaring in dienst stellen van VV Gassel om de ambitieuze jonge groep naar een hoger niveau te brengen. Daarbij zal beleving en plezier centraal staan, waardoor talent en motivatie maximaal kunnen worden ontplooid. Het bestuur wenst Dion veel succes en plezier toe binnen onze vereniging.


Vooraankondiging: De Gasselse EK-2021 voetbalpool komt er aan!
  |  vrijdag 07 mei 2021  |

Over iets meer dan een maand, op vrijdag 11 juni 2021, gaat het Europees Kampioenschap voetbal van start. Na het ontbreken op het vorige EK is het Nederlands Elftal dit keer gelukkig wel weer van de partij. Het volgen van het EK wordt hiermee al veel leuker, maar uiteraard mag een voetbalpool niet ontbreken om het kijken naar de wedstrijden nog spannender te maken! Na de succesvol verlopende voorgaande edities is de organisatie (Rudy Derks, William de Kleijn en Maurice Willems) inmiddels dan ook druk bezig met de voorbereidingen voor de Gasselse EK-2021 voetbalpool. Ook dit keer is het weer de bedoeling om uitslagen, standen en zaken als aantal doelpunten, aantal gele kaarten en rode kaarten te voorspellen. Uiteraard zullen ook de bonusvragen, waarvan dit keer een aantal over het Nederlands Elftal, niet ontbreken. Het inschrijfgeld bedraagt onveranderd € 5,- per deelnameformulier en uiteraard wordt het volledige inleggeld weer als prijzengeld uitgekeerd. Zo is de 1e prijs 35% van het totale inleggeld. Vanaf ongeveer 15 mei 2021 zal het deelnameformulier plus bijbehorend reglement met o.a. de puntentelling te downloaden zijn vanaf de website van VV Gassel. Ook zullen formulieren verkrijgbaar zijn bij de leden van de organisatie en op enkele andere locaties in Gassel. We hopen weer op een groot aantal deelnemers en misschien zorgt het voor wat extra vertier in deze lastige coronatijd!


Groot onderhoud van trainingsveld en veld 2 naar voren gehaald
  |  donderdag 06 mei 2021  |

Als gevolg van het definitief niet doorgaan van de KNVB Regiocup voor de seniorenteams heeft het bestuur van VV Gassel het groot onderhoud van de velden, dat normaal gesproken in de zomerstop plaatsvindt, een aantal weken vervroegd. Het groot onderhoud zal in fases worden uitgevoerd en de eerste fase start op maandag 17 mei 2021. Als eerste zijn het trainingsveld en veld 2 aan de beurt. Vanwege Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei 2021) betekent dit dus dat er op dinsdag 11 mei 2021 voor het laatst op deze twee velden getraind kan worden. Daarna worden alle goals van de beide velden verwijderd. Tot medio juni 2021 kan er nog op het hoofdveld worden getraind. Daarna start de volgende fase en is het hoofdveld aan de beurt voor het groot onderhoud. De eerste training van het seizoen 2021-2022 staat gepland op zondag 11 juli 2021. Tijdens het trainen op het hoofdveld mogen de (verplaatsbare) doelen van het trainingsveld en veld 2 worden gebruikt, maar na de training dienen die weer op de juiste plek terug worden gezet zodat het hoofdveld wel goed gemaaid kan worden. Het bestuur rekent erop dat het trainingsveld en veld 2 vanaf 17 mei 2021 tot het einde van het groot onderhoud niet meer worden betreden!


Dit seizoen definitief geen KNVB Regiocup voor de seniorenteams
  |  donderdag 06 mei 2021  |

De KNVB heeft deze donderdag bekend gemaakt dat de eerder aangekondigde KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Doordat het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei 2021 naar (op z’n vroegst) 18 mei 2021, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei 2021 niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, zou de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni 2021 kunnen starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli 2021 van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Voor de seniorenteams van VV Gassel is het seizoen 2020-2021 dus klaar wat betreft wedstrijden. Wel staan er nog wat trainingen op het programma. Of de KNVB Regiocup voor de jeugdteams wel gespeeld kan worden, is nog onbekend. Jeugdspelers mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen en dus hebben zij geen optraintijd nodig. Vooralsnog houdt de KNVB de optie voor de Regiocup bij de jeugd nog open.


VV Gassel is op zoek naar nieuwe trainer voor het tweede elftal
  |  woensdag 28 april 2021  |

Voor het tweede elftal van VV Gassel is de voetbalvereniging op zoek naar een nieuwe trainer. Dit mag een jonge startende trainer zijn, maar ook een trainer met al jarenlange ervaring die op dinsdag- en donderdagavond de jonge talentvolle groep wil trainen en op zondag tijdens de wedstrijden wil coachen. Als trainer ben je volledig verantwoordelijk voor het samenstellen van uitdagende trainingen en het ontwikkelen van een speelstijl die past bij het team en waarin jouw hand zichtbaar is. Lijkt het je leuk om bij een gezellige club jezelf te ontwikkelen als beginnend trainer of wil je jouw jarenlange opgedane ervaring delen, dan gaan we graag met jou in gesprek. Tegenover je werkzaamheden staat een vergoeding. Ben je geïnteresseerd stuur dan een email naar bestuur@vvgassel.nl.


Nieuwe info en indelingen jeugdteams Regiocup bekend gemaakt
  |  zaterdag 10 april 2021  |

Zoals al eerder gemeld gaat de KNVB als alternatief voor de stopgezette / niet meer gestarte (voorjaars)competities de Regiocup organiseren. Dit betreft een regionale competitie zonder promotie of degradatie. Inmiddels lijkt het erop dat in de aankomende periode versoepelingen in Nederland mogelijk zijn. Vooruitlopend op het weer mogen spelen van wedstrijden tegen andere clubs is de KNVB gestart met de invulling van de poules voor de Regiocup en het ontwikkelen van een speeldagenkalender voor de resterende maanden. De poule-indelingen voor de jeugdteams van VV Gassel zijn afgelopen vrijdag bekend gemaakt. Zo is Gassel JO16-1 ingedeeld in Groep 4 25 en treft het daarin met Handel JO16-1 en SV Milsbeek/Astrantia JO16-1 twee teams die ook in de najaarscompetitie 2020 tegenstander waren. Verder wacht een gemeentelijke derby tegen EGS '20 JO16-1. Gassel JO14-1 krijgt in Groep 4 18 niet echt te maken met regionale tegenstanders want naast bijvoorbeeld Berghem Sport JO14-3 en SJO VITA JO14-1 uit Oijen maken ook MOSA '14 JO14-1 uit Haren en Megen en het Udense UDI '19/CSU JO14-1 deel uit van de groep. Gassel JO12-1 is terecht gekomen in Groep 5 28 en de samenstelling daarvan is nagenoeg geheel gelijk aan de 4e klasse 17 waarin de Gasselse formatie was ingedeeld in de najaarscompetitie 2020. Alleen SV DWSH '18 JO12-1 dat fier aan kop ging in de najaarsreeks ontbreekt. Gassel JO10-1 heeft de minst regionale indeling van de zes Gasselse jeugdteams. Tegenstanders in Groep 2 12 zijn namelijk onder andere SV Oostrum JO10-1 en SV Venray JO10-4. De dichtst bijzijnde opponent is Omlympia '18 JO10-1 uit Boxmeer. Ook Gassel JO9-1 treft vier tegenstanders van buiten de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Zo wachten onder andere duels tegen Blauw Geel '38/JUMBO JO9-1 uit Veghel, Gemert JO9-1 en HVCH JO9-1 uit Heesch. De jongste Gasselse formatie die actief is in de Regiocup, Gassel JO7-1, treft twee keer twee tegenstanders van dezelfde club. Groep 1 063 bestaat namelijk uit EGS '20 JO7-4 en EGS '20 JO7-5 en SIOL JO7-1 en SIOL JO7-2. De groep wordt gecompleteerd door SJO Vianen Vooruit/HBV JO7-1. De complete groep-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende jeugdteam. De indelingen voor de seniorenteams van VV Gassel worden komende week door de KNVB gepubliceerd. Wanneer de eerste duels voor de Regiocup gespeeld gaan worden, is op dit moment nog niet bekend. De daadwerkelijke start is zodra de coronamaatregelen het toelaten. Door de KNVB is daarom een flexibel speelschema gemaakt. In dit schema is rekening gehouden met verschillende startdata. Klik hier voor het speelschema. Voor de Gasselse jeugdteams geldt in elk geval het deel van het schema voor poules met zes teams. Zodra er nieuwe informatie door de KNVB bekend is gemaakt, zal dat hier worden gepubliceerd.


Jarige VV Gassel trakteert op actie met contributie komend seizoen
  |  zaterdag 06 maart 2021  |

Op 15 juni van dit jaar bereikt VV Gassel de mooie leeftijd van 75 jaar. Oorspronkelijk was het plan om het weekend van 18 juni 2021 een prachtig feest te organiseren. Door de bekende Corona omstandigheden gaat dit feest helaas niet door. Wel is er voor volgend jaar een nieuwe datum bepaald waar in het 76e jaar van VV Gassel het 75-jarig jubileum wordt gevierd. Wederom is er gekozen voor een volledig feestweekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni 2022. Tot aan het moment van het feestweekend in 2022 zal VV Gassel met een aantal leuke acties en evenementen komen zowel voor leden als niet leden. De eerste actie heeft betrekking op de contributie voor komend voetbaljaar. Vanwege het 75-jarig jubileum betalen zowel onze huidige leden, als onze nieuwe leden volgend jaar maar 75% van het normale contributiebedrag. Indien je als VV Gassel lid een nieuw lid (persoon die minimaal het afgelopen jaar geen lid van VV Gassel is geweest) aandraagt, betaal je samen maar 75% voor een lidmaatschap en ben je met 2 personen lid. Ditzelfde geldt ook wanneer je met 2 personen lid wilt worden van VV Gassel. Dan betaal je samen de kosten van 75% van een lidmaatschap. Je bent dan dus met 2 personen lid en daarvoor betaal je per persoon slechts 37,5% van de reguliere prijs. Houdt u de de komende maanden de VV Gassel website, de social media kanalen en de regionale media in de gaten voor meer 75-jarig jubileum acties als aanloop naar het feestweekend in juni 2022. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ledenadministratie@vvgassel.nl.Naar het nieuwsarchief