NIEUWS

 | 

Actueel


Op deze pagina vindt u het allerlaatste nieuws en de heetste geruchten over de VV Gassel. Nieuwsberichten die ouder zijn dan twee maanden kunt u vinden in het archief.Gelijkspel voor Gassel 1 in oefenuitwedstrijd tegen Krayenhoff 1
  |  woensdag 16 januari 2019  |

Ter voorbereiding op de hervatting van de competitie 2018-2019 heeft Gassel 1 gisteravond een oefenuitwedstrijd afgewerkt tegen Krayenhoff 1. In Nijmegen speelde de Gasselse formatie een prima eerste helft en dit leidde tot een verdiende 0-2 voorsprong bij de rust. Het was Cas van Houtum die de score opende. Na een pass van Ramon van der Venne schoot hij de bal keurig in de hoek tegen de touwen. Bij de tweede Gasselse treffer waren de rollen omgedraaid. Cas van Houtum gaf de bal mee aan Ramon van der Venne die het vervolgens doeltreffend afrondde. De voorsprong had nog wat groter kunnen zijn, maar de Gasselnaren wisten enkele mooie kansen vakkundig om zeep te helpen. Aan de andere kant had de defensie van Gassel 1 de zaken uitstekend op orde want er werd geen kans weggegeven. De spelers van de thuisploeg hadden het vooral verbaal erg druk met alles en iedereen en in de tweede helft werd het er allemaal niet gezelliger op. Gassel 1 geloofde het inmiddels wel en van het goede spel uit de eerste helft was weinig meer over. Krayenhoff 1 kreeg enkele kansen en wist er daar twee van te benutten en dus eindigde dit oefenduel in een 2-2 gelijkspel. Komende zondag kan Gassel 1 serieus aan de bak want dan wacht op eigen veld het competitieduel tegen Toxandria 1 uit Rijkevoort.


Vrouwenelftal start het jaar 2019 met oefenzege op VOW vrouwen 1
  |  zondag 13 januari 2019  |

Gassel vrouwen 1 is het jaar 2019 goed gestart. De eerste oefenwedstrijd werd namelijk winnend afgesloten. Tegenstander was VOW vrouwen 1 dat in Zijtaart met 0-2 werd verslagen. Het was stormachtige duel volgens de verslaggeefster ter plaatse. Niet alleen door het weer, maar ook door de thuisclub die er flink tegenaan ging. De Gasselse vrouwen begonnen wat slapjes en moesten duidelijk weer even in hun spel komen. Het flink druk zetten van de VOW-vrouwen leverde echter geen grote kansen op. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de bezoeksters steeds beter in de wedstrijd en dit leidde ook tot de eerste Gasselse kansen. De eerste grote kans ontstond na een corner. Janneke Raemakers gaf de bal voor waarna de debuterende Manon Hendriks het leren monster vol op de lat knalde. Wat later kon de 0-1 wel worden gevoerd. Janneke Raemakers trok naar binnen en schoot met links op het VOW-doel. De inzet werd nog gekeerd, maar via een speelster van de thuisploeg ging de bal uiteindelijk toch tegen de touwen. In de tweede helft leek het vrouwenelftal van VV Gassel tot twee keer toe op een 0-2 voorsprong te komen, maar beide doelpunten werden afgekeurd vanwege buitenspel. Bij een van de twee afgekeurde goals was echter van buitenspel zeker geen sprake. Uiteindelijk kwam dan toch nog een tweede Gasselse treffer op het scorebord. Janneke Raamakers speelde breed op Lieke van Thiel die de bal vervolgens mee gaf aan de van achteruit opgekomen Paulien Jans. Zij schoot koelbloedig raak. In de resterende speeltijd kreeg VOW vrouwen 1 nog een goede kans op de 1-2, maar keepster Susanne den Broek voorkwam met een prima redding een tegendoelpunt. Al met al een mooi resultaat tegen een vrouwenelftal uit de derde klasse. Vermeldenswaardig was verder nog dat ook Lisan Hendriks deze zondag haar debuut maakte bij Gassel vrouwen 1. Beide speelsters zijn tijdens de winterstop overgekomen van SIOL vrouwen 1 uit Katwijk dat inmiddels is samengevoegd met JVC Cuijk vrouwen 1.


Gassel vrouwen 1 speelt oefenwedstrijd op dinsdag 29 januari 2019
  |  zondag 13 januari 2019  |

Inmiddels is een nieuwe oefenwedstrijd gepland voor Gassel vrouwen 1 en wel op dinsdagavond 29 januari 2019. Tegenstander is dit keer RODA '28 vrouwen 2 uit Winssen. Deze formatie komt uit in de 3e klasse 1 van het district Oost en bezet daarin momenteel de vijfde plaats met 16 punten uit 9 duels en een doelsaldo van 23-28. Locatie voor het oefenduel is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel en als de weergoden het toelaten zal de bal vanaf 19:30 uur gaan rollen.


Kennisquiz van VV Gassel dit jaar op 19 april, inschrijving is geopend
  |  zondag 13 januari 2019  |

Op vrijdag 19 april 2019 organiseert VV Gassel de 10de editie van de Gasselse Kennisquiz in de kantine van VV Gassel. Ook dit jaar zullen er aan de hand van een aantal vragenrondes uiteindelijk vijf finalisten overblijven. Middels een afvalrace wordt er uiteinelijk een winnaar bekend. Het betreffen wederom allerlei soorten vragen, het raden van geluidsfragmenten en afbeeldingen en ook zal er weer een heuse mystery guest ten tonele verschijnen. Vanaf afgelopen zaterdag kan er worden ingeschreven. De organisatie hoort graag of alle teams weer gezellig van de partij zijn. Een team mag bestaan uit maximaal 6 personen en je mag uiteraard meerdere teams inschrijven, maar ook dit jaar is het maximale aantal teams 32, dus zorg dat je jouw team tijdig inschrijft. Inschrijven kan door het sturen van een mail naar kennisquizgassel@gmail.com met daarin de teamnaam en de namen van de deelnemers.


Oefenwedstrijd voor Gassel 1 gepland op dinsdag 15 januari 2019
  |  woensdag 09 januari 2019  |

Ter voorbereiding op de hervatting van de competitie 2018-2019 zal Gassel 1 op dinsdagavond 15 januari 2019 een oefenwedstrijd gaan spelen tegen Krayenhoff 1. Deze tegenstander uit Nijmegen komt uit in de 4e klasse E van het district Oost en staat daarin momenteel op een vierde plaats met 17 punten uit 10 wedstrijden. Het oefenduel wordt gespeeld op sportpark De Schoonhorst, de thuishavel van v.v. Krayenhoff. De aftrap is om 19:30 uur.


Eretitels van 2018 voor Roel Strik, Lieke van Thiel en Teun Hendriks
  |  dinsdag 01 januari 2019  |

Uiteraard vond ook op deze Nieuwjaarsdag weer de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel plaats. De 34e editie gaat de boeken in als een zeer druk bezochte. Een heel groot aantal personen was naar de kantine van VV Gassel gekomen voor een gezellig samenzijn. Naast de nieuwjaarsspeech van voorzitter Eric van Boekel en de bekendmaking van de uitgelote certificaten van de verbouwing stond dit keer uiteraard ook weer de verkiezing van de sportman en sportvrouw van het jaar op het programma. Omdat er dit seizoen weer een JO19-1 gevormd kon worden, was er nog een derde verkiezing, te weten die van talent van het jaar. Nadat alle genomineerden aan de hand van foto's ed. op het grote scherm en begeleidende tekst van ploeggenoten, trainers en leiders aan het aanwezige publiek waren voorgesteld, kon er door de aanwezigen worden gestemd via de uitgedeelde stembiljetten. Nadat alle uitgebrachte stemmen waren geteld, werd als eerste het talent van 2018 bekend gemaakt. De genomineerden hiervoor waren Hans van Haren en Teun Hendriks. Het was uiteindelijk Teun Hendriks die er met de eretitel talent 2018 en de bijbehorende trofee vandoor ging.

De sportman van 2018   De sportvrouw van 2018

Vervolgens was het de beurt aan trainer Harm van Daal om de trofee voor de sportvrouw van het jaar 2018 uit te reiken aan Lieke van Thiel. Zij wist namelijk net wat meer stemmen te behalen dan haar teamgenote Marieke van Bommel. Tot slot stond de bekendmaking van de sportman 2018 op het programma. De genomineerden hiervoor waren Roel Strik (Gassel 1), Luuk van der Loop (Gassel 2), Tom van Raaij (Gassel 3) en George van der Zon-Brouwer (Gassel 4). Ook bij deze verkiezing was het weer een nek aan nek race tussen de genomineerden. Uiteindelijk bleek Roel Strik de meeste stemmen te hebben gekregen waardoor hij dus de trofee voor sportman van het jaar kreeg overhandigd. Hij kreeg deze trofee uit handen van hoofdtrainer Pierre Hermsen. Hierna was het nog urenlang uitermate gezellig in de kantine van VV Gassel.


Harm van Daal ook volgend seizoen trainer van Gassel vrouwen 1
  |  dinsdag 01 januari 2019  |

Voorzitter Eric van Boekel had tijdens zijn speech op de Nieuwjaarsreceptie ook trainersnieuws te melden. Met Harm van Daal is namelijk contractverlenging overeengekomen waardoor hij dus ook in het seizoen 2019-2020 Gassel vrouwen 1 onder zijn hoede zal hebben. De uit Wilbertoord afkomstige trainer met een grote staat van dienst in het regionale vrouwenvoetbal is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Gassel vrouwen 1. Dit seizoen verloopt tot dusver uitstekend want niet alleen is inmiddels de titel Herbstmeister gepakt, ook gaat het vrouwenelftal van VV Gassel fier aan kop met de maximale score van 24 punten uit 8 duels.


Deel 2 van terugblik: wat gebeurde er bij VV Gassel in het jaar 2018
  |  maandag 31 december 2018  |

In dit tweede deel van de terugblik op het jaar 2018 komt de periode juli tot en met december aan bod. Over de maand juli kunnen we vrij kort zijn want vanwege de zomervakantie waren er geen trainingen of wedstrijden. Wel werden op vrijdag 13 juli 2018 door de KNVB de klasse-indelingen voor de competitie 2018-2019 bij de seniorenteams bekend gemaakt. Voor Gassel 1 was er sprake van een zeer fraaie, maar loodzware competitie-indeling. Ook de penningmeester wreef in zijn handen, want er zouden veel derby's gespeeld moeten worden. Niet alleen het eerste elftal was gekoppeld aan veel tegenstanders uit de regio, ook de lagere seniorenelftallen hadden volop streek- en gemeentelijke derby's in het vooruitzicht. Een week later werden de competitie-indelingen voor de Gasselse jeugdteams bekend en ook hierbij was sprake van veel tegenstanders uit de regio. Uitzondering hierop was Gassel JO14-1, maar dit team werd later gewijzigd in een JO15-team. Op 27 juli 2018 maakte de KNVB de poule-indelingen voor het bekertoernooi bekend. Gassel 1 stuitte op GVV '57 1, Herpinia 1 en OKSV 1. Op papier waren er ook voor diverse andere Gassel jeugd- en seniorenteams zeker kansen op het bereiken van de tweede ronde. Op 12 augustus 2018 stond voor de spelers van de selectie van de VV Gassel de eerste training van het seizoen 2018-2019 op het programma. Doordat een groot deel nog op vakantie was, kon trainer Pierre Hermsen slechts elf spelers verwelkomen. Ook voor de speelsters van Gassel vrouwen 1 begon die zondag de voorbereiding op de competitie 2018-2019. Trainer Harm van Daal kon net als het jaar ervoor uiteindelijk tien speelsters begroeten. Verder waren een flink aantal spelers van Gassel 3 en Gassel 4 naar de thuishaven van VV Gassel gekomen om de eerste trainingsmeters te maken. Door het bestuur was weer gezorgd voor een uitstekende lunch op deze eerste trainingsdag. Tijdens het Gouden Klok toernooi in het weekend van 18 en 19 augustus 2018 presteerde Gassel 1 duidelijk minder dan in de afgelopen twee edities. Na de eindzege in 2016 en de derde plaats in 2017, strandden de Gasselnaren dit keer al in de poulefase. Aan het einde van de maand speelde Gassel 2 ook de eerste oefenduels van het nieuwe seizoen. De Gasselse formatie kwam goed uit de startblokken want beide oefenpotjes leverden een overwinning op. Op vrijdag 31 augustus 2018 vond in de kantine van VV Gassel de jaarlijkse bijeenkomst plaats van de Club van 100. Op deze avond werden de geschonken goederen vanuit deze Club officieel overgedragen aan de VV Gassel. Voorzitter Eric van Boekel kon dit keer een bladblazer, 52 nieuwe coach/leider jassen en een splinternieuwe geluidsinstallatie in ontvangst nemen. In het eerste weekend van september ging voor alle teams het bekertoernooi 2018-2019 van start. Bij de jeugd wisten Gassel JO10-1 en Gassel JO8-1 de drie punten in Gassel te houden dankzij twee doelpuntrijke zeges. Op de zondag kende ook Gassel 1 een succesvolle start want Herpinia 1 werd met 2-0 verslagen. Gassel vrouwen 1 pakte eveneens de volle buit door een 0-2 uitzege op Volkel vrouwen 1. Een weekend later tijdens de tweede poulewedstrijden wisten de JO10-1 en JO8-1 wederom te winnen. Voor Gassel JO7-1 ging de najaarsreeks 2018 al van start. De Gasselse spelers lieten in hun debuutwedstrijd aardig spel zien en ook werd volop de aanval gezocht. Het bekervoetbal op zondag 09 september 2018 leverde zeges op voor Gassel 1 en Gassel 4. Met de herfst in aantocht werden op donderdagavond 13 september de nieuwe jassen uitgereikt aan de coaches, leiders en begeleiders van VV Gassel. In het daaropvolgende weekend was het voor de Gasselse teams bijltjesdag in het bekertoernooi 2018-2019. Van de jeugdteams wist alleen Gassel JO8-1 de tweede ronde bereiken. De ploeg deed dit bovendien zonder nederlaag. Op zondag viel het doek voor alle seniorenteams en daarmee was sprake van een historisch dieptepunt. Gassel 1 kwam nog het dichtst bij het ticket voor de tweede bekerronde. Na een gelijk aantal punten en doelsaldo werden de Gasselnaren uitgeschakeld op basis van een te laag aantal gescoorde doelpunten. Bij de start van de najaarsreeks 2018 op zaterdag 22 september 2018 waren er overwinningen voor Gassel JO12-1 en Gassel JO8-1. Een dag later viel het debuut van Gassel 1 in de 4e klasse letterlijk in het water want vanwege de vele neerslag werd het thuisduel tegen Festilent 1 vlak voor aanvang afgelast door de scheidsrechter van dienst. Ondanks nieuwe inloopshirts verloor Gassel 2 het eerste duel. Gassel 3 startte net niet met dubbele cijfers want de teller stopte bij negen treffers. Op de laatste dag van de maand kon Gassel 1 bij het debuut in de 4e klasse niet voor een stunt kunnen zorgen op bezoek bij Juliana Mill 1. Ondanks een 0-1 voorsprong moest een 3-1 nederlaag worden geïncasseerd. In oktober waren de competities bij de jeugd en senioren allemaal in volle gang. Op vrijdagavond 06 oktober ging voor Gassel VR30+1 ook eindelijk de najaarscompetitie 2018 van start. Hoewel het een gezellige start werd, lukte de Gasselse vrouwen nog niet om tot scoren te komen. Twee dagen later schreef Gassel 1 historie door de allereeste overwinning in de 4e klasse te boeken. Op bezoek bij SIOL 1 won de Gasselse formatie dikverdiend met 1-4. Een week later wist het eerste elftal ook de eerste thuiswedstrijd als vierdeklasser winnend af te sluiten. FC Uden 1 werd met een 3-1 nederlaag op zak weer terug naar Uden gestuurd. Bij de jeugdteams hadden Gassel JO15-1 en Gassel JO10-1 de eerste overwinning inmiddels ook in de pocket, terwijl Gassel JO8-1 bezig was aan een imposante zegereeks. De goede vorm van de Gasselse formatie werd onderstreept met een ijzersterk optreden in de tweede ronde van het bekertoernooi. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel wonnen de Gasselnaren na een spannende wedstrijd met 8-5 van het twee klassen hoger spelende DSV JO8-1. Bij de seniorenteams kende Gassel vrouwen 1 een uitstekende competitiestart. De Gasselse vrouwen stonden na vijfs duels met vijftien punten aan kop van de ranglijst en hadden inmiddels twee punten voorsprong op de nummer twee. Ook Gassel 4 was prima begonnen en deed daardoor volop mee in de strijd om de bovenste plaatsen van de ranglijst. Gassel 2 wisselde overwinningen af met nederlagen en het derde elftal had het door veel geblesseerde spelers heel lastig om punten bij elkaar te sprokkelen. Ook in de maand november kon er dankzij prima weersomstandigheden volop worden gevoetbald. Wel hadden de lagere seniorenteams en het vrouwenelftal in het eerste deel van de maand nogal eens te maken met opgenomen baaldagen door de tegenstander en dus een uitgestelde wedstrijd. Bij de jeugd zette Gassel JO8-1 de zegereeks verder voort. Meestal werd ook nog eens gewonnen met grote cijfers. De grootste zege bij de seniorenteams in deze maand kwam op naam van het vrouwenelftal. Op zondag 04 november wonnen de Gasselse vrouwen namelijk met maar liefst 10-2 van Boekel Sport vrouwen 1. Een dag later werd bekend gemaakt dat de VV Gassel het fraaie bedrag van € 645,27 in de wacht had gesleept bij editie 2018 van de Rabobank Clubkas Campagne. Het campagnedoel was dit keer om de huidige en toekomstige jeugdtrainers een opleiding aan te kunnen bieden, waarmee zij onze jeugdspelers nog beter kunnen begeleiden. Gassel 1 moest ongeveer halverwege de maand twee stevige nederlagen op rij incasseren. Na het 1-5 thuisverlies tegen Festilent 1 werd een week later met 5-2 verloren bij SES 1. Ondertussen waren tijdens de ook dit jaar weer goedbezochte speciaal bier avond de genomineerden voor de titels sportman, sportvrouw en talent van 2018 bekend gemaakt. De eer viel dit keer te beurt aan Roel Strik (Gassel 1), Luuk van der Loop (Gassel 2), Tom van Raaij (Gassel 3) en George van der Zon-Brouwer (Gassel 4), Marieke van Bommel (Gassel VR1), Lieke van Thiel (Gassel VR1), Hans van Haren (Gassel JO19-1) en Teun Hendriks (Gassel JO19-1). Op vrijdag 23 november 2018 werd bekend dat hoofdtrainer Pierre Hermsen na dit seizoen vertrekt bij VV Gassel. Hoewel de relaties met het bestuur en met de spelersgroep nog altijd prima zijn, bleken beide partijen toch toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Hiermee komt na zes seizoenen dus een einde aan een zeer prettige, maar bovenal ook succesvolle samenwerking met de momenteel langst zittende trainer in de regio. Diezelfde avond werd zeer succesvol voor Gassel VR30+1 want niet alleen werd namelijk het eerste doelpunt van de najaarsreeks gescoord, ook werd de eerste overwinning behaald. Het laatste weekend van de maand leverde nog tal van mooie zeges op. Zo wonnen op de zaterdag Gassel JO15-1, Gassel JO10-1 en Gassel JO8-1 op vreemde bodem. Een dag later wist Gassel 4 te stunten met een uitzege op de koploper en bleek Gassel 1 de sterkste in de burenderby tegen HBV 1. Vlak voor tijd kroonde Roel Strik zich tot matchwinner door van dichtbij de winnende derde treffer binnen te schieten. Vlak voor het einde van de maand werden ruim 240 pdf-bestandjes op de site geplaatst met daarin trainingsvormen voor de jeugdcategorieën t/m onder 13 jaar. In het eerste weekend van december stond voor de jeugdteams al weer de voorlaatste wedstrijdronde van de najaarscompetitie 2018 op het programma. Gassel JO8-1 was hard op weg om de najaarsreeks 2018 af te sluiten met uitsluitend overwinningen, maar op deze speeldag kwam een einde aan de zeer fraaie reeks door een 1-4 thuisnederlaag. Een dag later deed Gassel vrouwen 1 uitstekende zaken in de strijd om de titel van de 4e klasse 4 door in Beers met 1-4 te winnen van concurrent HBV vrouwen 1. Na acht duels hebben de Gasselse vrouwen nu het maximale aantal van 24 punten en inmiddels al acht verliespunten minder dan de nummers 2 en 3. Gassel 1 kreeg voor de tweede keer dit seizoen te maken met een op het laatste moment afgelaste wedstrijd. Rond de klok van twee uur ging namelijk nog een streep door het uitduel tegen Achilles Reek 1 nadat de scheidsrechter van dienst na inspectie ter plaatste het veld had afgekeurd. Donderdagavond 06 december 2018 vond in de kantine van VV Gassel de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. De opkomst van 54 leden inclusief 7 bestuursleden was zeer goed te noemen en ook dit keer verliep de vergadering weer uitermate soepeltjes. Een dag later werd bekend dat met nog twee wedstrijden te spelen voor de winterstop Gassel vrouwen 1 al was verzekerd van de titel Herbstmeister. Een en ander was het gevolg van het terugtrekken van JVC Cuijk VR1 waardoor de resultaten van de duels tegen de Cuijkse formatie kwamen te vervallen. In het tweede weekend van december werd er door de vele regenval nauwelijks gevoetbald. Als een van de weinige teams die wel in actie kwam, wist Gassel JO19-1 de najaarscompetitie 2018 op fraaie wijze af te sluiten. Door een 2-3 uitzege op Olympia '18 JO19-2 pakte de Gasselse formatie voor het eerst dit seizoen de volle buit. Op woensdagavond 12 december 2018 wist het bestuur van VV Gassel overeenstemming te bereiken met Dennis Koenders over het hoofdtrainerschap bij VV Gassel in het seizoen 2019-2020. Met de in Cuijk woonachtige trainer als opvolger van Pierre Hermsen heeft het bestuur dus gekozen voor een jonge gedreven trainer met een interessante voetbalachtergrond waarvan wordt verwacht hij dit goed kan over brengen op de spelersgroep. De zeven sollicaties die zijn ontvangen na de bekendmaking van de vacature van hoofdtrainer betekenden een absoluut record in de inmiddels ruim zeventigjarige historie van de club. Ongeveer halverwege de maand slaagde Gassel JO8-1 er niet in om nogmaals te stunten in het bekertoernooi 2018-2019. Nadat het in de tweede ronde nog wel was gelukt om een tegenstander uit een hogere klasse uit te schakelen, strandde het bekeravontuur in de derde ronde tegen hoofdklasser UDI '19/CSU JO8-1. In de laatste twee weken van december werden bijna alle nog op het programma staande (inhaal)wedstrijden afgelast. Alleen Gassel 1 kwam op zondag 23 december 2018 nog eenmaal in actie. In Reek werd met 1-2 gewonnen van Achilles Reek 1 waardoor de Gasselse formatie tijdens het debuutjaar in de 4e klasse de winterstop ingaat op een keurige zevende plaats met 15 punten uit 10 duels. Tot zover het tweede deel van de terugblik op 2018. De redactie van de VV Gassel website wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een sportief, maar bovenal gezond 2019!!


Deel 1 van terugblik: wat gebeurde er bij VV Gassel in het jaar 2018
  |  zaterdag 29 december 2018  |

Met de jaarwisseling in aantocht leek het de redactie van deze website een mooi moment voor een terugblik op het afgelopen jaar. In dit eerste deel komt het eerste halfjaar van 2018 aan bod. De terugblik op het tweede deel van dit kalenderjaar wordt op 31 december 2018 geplaatst. Ook het jaar 2018 startte voor VV Gassel op 01 januari met de Nieuwjaarsreceptie. Tijdens de 33e editie van dit altijd drukbezochte evenement werden Don van de Wiel en Anouk van Thiel verkozen tot sportman en sportvrouw van het jaar 2017. Verder werd bekend gemaakt dat het contract met zowel hoofdtrainer Pierre Hermsen als met Harm van Daal van Gassel vrouwen 1 met een jaar was verlengd. Competitiewedstrijden werden er in januari nauwelijks gespeeld. De jeugdteams hadden sowieso nog winterstop en ook de lagere seniorenteams konden de voetbalschoenen nog in de kast laten staan. Gassel 1 hervatte de competitie 2017-2018 op de laatste zondag van de maand met een benauwde 1-2 uitzege op hekkensluiter SC st Hubert. In februari kwam een einde aan het bekeravontuur van het vrouwenelftal. In de achtste finales werd in het ver weg gelegen Broekhuizervorst met 5-2 verloren van ST SVEB/Sporting vrouwen 1. Zo'n twee weken later werd ook Gassel 4 uitgeschakeld. Na een 3-3 gelijkspel bleek Handel 3 in de noodzakelijke strafschoppenserie met 3-1 de sterkste. Gassel 3 schreef op dinsdagavond 22 februari 2018 wel bekerhistorie door als eerste derde elftal van de VV Gassel de kwartfinale te bereiken. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd MVC 2 uit Mortel met 1-0 verslagen. Dit was al het vijfde tweede elftal dat door de geroutineerde Gasselse formatie werd geëlimineerd uit het bekertoernooi. Mede door het carnavalsweekend en het slechte weer werden er in in februari slechts drie competitiewedstrijden afgewerkt. Ook in het eerste weekend van maart werden vanwege de kou en het winterse weer alle wedstrijden door de KNVB afgelast. Na twee weken uitstel vanwege kon op zaterdag 10 maart 2018 dan toch eindelijk worden gestart met de voorjaarscompetitie 2018 voor de jeugdteams van VV Gassel. Op eigen veld boekten de JO11-1 en JO9-1 direct een ruime overwinning. Op zondag 11 maart kon voor de eerste keer in 2018 een compleet programma bij de senioren worden afgewerkt. Het leek een nederlaagloze speelronde te gaan worden, maar Gassel 1 moest in Middelaar een duur verlies incasseren. Na opnieuw een voetballoos weekend door de weersomstandigheden, ging Gassel 3 op dinsdagavond 20 maart 2018 op jacht naar het ticket voor de halve finale van het bekertoernooi. Helaas bleek in Veghel Blauw Geel '38/JUMBO 11 met 3-1 te sterk. Inmiddels werd in deze maand ook duidelijk dat door de vele afgelastingen zowel de competitie bij de senioren als bij de jeugd later klaar zou zijn dan aanvankelijk gepland. Aan het einde van de maand was bij Gassel 1 sprake van wisselende resultaten. Zo werd in Oss met maar liefst 0-9 gewonnen van Ruwaard 1, terwijl op Paaszaterdag 31 maart 2018 op eigen veld duur en onnodig puntverlies werd geleden tegen gemeentegenoot SCV '58 1. Het laatste kwartier van deze gemeentelijke derby moest vanwege de ingevallen duisternis noodgedwongen worden gespeeld op veld 2 met de lichtinstallatie aan. Op de eerste woensdagavond in april pakte Gassel JO13-1 de eerste driepunter van het seizoen 2017-2018 na een fraaie inhaaloverwinning op Olympia '18 JO12-2. Op vrijdagavond 06 april 2018 zorgde Gassel VR30+1 voor een historisch feit in de inmiddels ruim 70-jarige roemrijke geschiedenis van de VV Gassel. De Gasselse vrouwen wisten namelijk de eerste overwinning in de speciale 30+ 7x7-competitie te behalen. Ondertussen was Gassel JO11-1 bezig aan een fraaie reeks want de ene na de andere wedstrijd in de voorjaarsreeks 2018 werd winnend afgesloten. Op 12 april deed Gassel 1 prima zaken in de strijd om de tweede periodetitel. In Beugen werd na een 1-0 achterstand uiteindelijk met 1-4 gewonnen van VIOS '38 1 waardoor de Gasselnaren het winnen van deze periodetitel met nog twee thuisduels te spelen weer geheel in eigen hand hadden. Het weekend van 21 en 22 april 2018 was bijna de geschiedenisboeken van de VV Gassel ingegaan als een puntloos weekend want nadat op de zaterdag bij de jeugd alledrie de duels werden verloren, gingen ook op de zondag bijna alle punten naar de tegenstander. Gelukkig wisten de Gasselse vrouwen de eer nog te redden met een prima uitoverwinning. Op de laatste zondag van april 2018 zette Gassel 1 opnieuw een belangrijke stap richting de tweede periodetitel dankzij een 8-0 thuiszege op VCO 1. In de maand mei moesten heel veel teams van VV Gassel ook op doordeweekse avonden in actie komen voor een inhaalwedstrijd. Gassel 4 had het drukste programma want in een tijdsbestek van 10 dagen kwam de ploeg maar liefst vier keer in actie. Op zondag 06 mei 2018 speelde Gassel 1 op eigen veld tegen Estria 1. Onder grote publieke belangstelling wisten de Gasselnaren een knappe 2-0 zege te behalen en daarmee een Escharens titelfeestje uit te stellen. Vier dagen later, op Hemelvaartsdag, kwam gemeentegenoot GVV '57 1 op bezoek. Bij een gelijkspel of winst zou Gassel 1 zeker zijn van de tweede periode. Dankzij een overtuigende 4-1 overwinning werd de Gasselse formatie winnaar van de 2e periode en was men hiermee verzekerd van promotiewedstrijden na afloop van de competitie. Terwijl de meeste jeugdteams inmiddels alleen nog voor de eer speelden in de voorjaarsreeks 2018, was Gassel JO11-1 nog volop in de race voor het kampioenschap in de 3e klasse 101. Op zaterdag 26 mei 2018 werd na een zeer spannend duel met 4-3 gewonnen van concurrent Toxandria JO11-1 en dus zou een week later een zindere ontknoping volgen in de uitwedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst JVC Cuijk JO11-3. Medio half mei werd ook bekend dat maar liefst drie personen van VV Gassel waren genomineerd in diverse categorieën van het Amateurvoetbalgala regio Nijmegen Maasland. Te weten Ramon van der Venne in de categorie "Beste speler 2e t/m 5e klasse", Pierre Hermsen in de categorie "Beste trainer 2e t/m 5e klasse" en Hans van Houtum in de categorie "Grootste talent 2e t/m 5e klasse". Helaas wist geen van drieën er met de eerste prijs vandoor te gaan. Hoewel er ook in juni nog gevoetbald moest worden door de lagere seniorenteams en het vrouwenelftal vond op zondag 27 mei 2018 de jaarlijkse seizoensafsluiting plaats. De laatste competitiewedstrijd van Gassel 1, thuis tegen WHV 1, moest echter vanwege onweer voortijdig worden gestaakt. Op dinsdag 29 mei werd het restant uitgespeeld en toen werd ook duidelijk dat Heijen 1 de tegenstander zou zijn in de strijd om promotie naar de 4e klasse. De maand juni werd er een die bij velen nog lang in de herinnering zal blijven. Op vrijdag 01 juni sloot Gassel VR30+1 het eerste seizoen in de 7x7-competitie af met een keurige vierde plaats. Een dag later stond voor de jeugdteams de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2018 op het programma met als blikvanger de kampioenswedstrijd van Gassel JO11-1. Onder toeziend oog van een groot aantal meegereisde supporters kende de Gasselse formatie niet zo'n goede start want al snel stond JVC Cuijk JO11-3 op een 2-0 voorsprong. Maar nog voor de rust stond het 2-4 en na een spannende tweede helft werd dankzij een 6-8 zege het kampioenschap veilig gesteld. Op zondag 03 juni 2018, de dag van de eerste van de twee promotiewedstrijden van Gassel 1 tegen Heijen 1, werd er door de spelers en technische staf van Gassel 2 afscheid genomen van Jochem Baltussen en Ryan Siroen en werd bij Gassel 3 de vertrekkende Sander Verhallen bedankt voor zijn jarenlange inzet. Ondertussen had Gassel vrouwen 1 de competitie afgesloten met een 4-2 thuisoverwinning. In de middag werd de wedstrijd Heijen 1 - Gassel 1 een waar spektakelstuk. De bezoekers kwamen op een 0-2 voorsprong, maar nog voor de rust wist de Heijense formatie er 3-2 van te maken. In de tweede helft voorkwamen doelman Rik van der Loop en de lat een grotere achterstand waarna aan de andere kant de gelijkmaker werd gescoord. Het fitter ogende Gassel 1 rook winstkansen en wist niet alleen op een 3-4 voorsprong te komen, maar in de blessuretijd ook nog een vijfde treffer te scoren. Met deze prima uitgangspositie op zak begon Gassel 1 een week later aan de thuiswedstrijd tegen de Heijense formatie. Hoewel de Gasselnaren duidelijk minder sterk speelden als in het uitduel was er aanvankelijk nog niet veel aan de hand. Na zo'n half uur spelen scoorde Heijen 1 niet alleen de 0-1, maar moest ook Hans van Houtum met een rode kaart het veld verlaten. Al heel snel in de tweede helft werd het 0-2 en leek Gassel 1 vervolgens te worden overlopen. De tien Gasselse spelers rechtten echter de rug en wat later in de tweede helft scoorde Ramon van der Venne de hele belangrijke tegentreffer. Met deze 1-2 tusssenstand was Gassel 1 de ploeg die promoveerde dus nam de druk van Heijen 1 daarna toe. De Gasselnaren vochten als leeuwen en wisten het meeste gevaar tijdig te keren. De promotie leek zo goed als binnen, maar in de slotseconden van de blessuretijd ging het helaas toch nog mis. Na een corner viel de bal bij de tweede paal binnen waarna direct daarop het eindsignaal klonk. In de verlenging vloeiden de krachten steeds meer weg en in de tweede helft van de verlenging wist Heijen 1 uit te lopen naar 1-6 en dus bleef Gassel 1 zeer teleurstellend met lege handen staan. Op donderdag 14 juni 2018 konden de champagneflessen toch nog ontkurkt worden want door het wegvallen van Jong De Graafschap uit de landelijke voetbalpiramide kwam er in elke klasse vanaf de hoofdklasse één plaats vrij en uiteindelijk dus ook in de 4e klasse van Zuid II. Vervolgens bleek Gassel 1 de beste verliezende finalist van de nacompetitie en dus mocht men in het seizoen 2018-2019 alsnog uitkomen in de 4e klasse. Uiteraard werd deze historische prestatie nog wel gevierd met een bescheiden feestje. Op de laatste zaterdag van juni werden nog een tweetal jaarlijks terugkerende evenementen gehouden. Tijdens de jeugdtalentendag ging de eerste prijs dit jaar naar Jesse van Dinther van Gassel JO8-1. Tygo van Deventer van Gassel JO11-1 en Eus Arts van Gassel JO9-1 legden beslag op de tweede en derde plaats. Aansluitend ging alweer de 9e editie van het GOK-toernooi van start. Een recordaantal van 21 teams streed dit keer om de felbegeerde wisselbeker. Uiteindelijk was het team KPG dat er met toernooizege vandoor ging door in de finale FC Raddraaiers met 3-0 te verslaan. De sportiviteitsprijs ging dit jaar naar FC Wijnlangsdelijn. Tot zover het eerste deel van de terugblik op 2018. Wordt dus vervolgt op 31 december 2018.


Gassel 1 sluit kalenderjaar 2018 af met een mooie uitoverwinning
  |  zondag 23 december 2018  |

Terwijl de Kerstvakantie inmiddels al is begonnen moest Gassel 1 deze zondagmiddag nog in Reek aantreden om tegen Achilles Reek 1 de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar te spelen. Dit gebeurde onder zeer slechte omstandigheden omdat door de vele regenval het veld niet in goede staat was. De kwaliteit van het veld had ook zijn invloed op het spelbeeld, want van goed voetbal was van beide kanten geen sprake. Het was vooral glibberen, glijden en hard werken van beide kanten. De thuisploeg had al binnen enkele seconden op voorsprong kunnen komen, maar gelukkig voor Gassel 1 belandde de inzet van een Achilles Reek-speler via doelman Rik van der Loop op de paal. Gassel 1 werd daarna steeds gevaarlijker en met name Paul Cornelissen had een aantal maal de mogelijkheid om tot scoren te komen. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg een penalty waardoor de Gasselnaren tegen een 1-0 achterstand aankeken. Gassel 1 leek even aangeslagen, maar naarmate de eerste helft vorderde keerde het initiatief terug. De bezoekers werden via snelle uitvallen een aantal keer gevaarlijk. In de tweede helft kreeg de Gasselse formatie al vrij snel een penalty waardoor Ramon van der Venne de score weer in evenwicht kon brengen, 1-1. Hierna roken de bezoekers de overwinning en kreeg men ook diverse goede kansen om op voorsprong te komen. Onder andere Ramon van der Venne en Guido Sprengers konden de trekker helaas niet overhalen. De thuisploeg kreeg ook nog een aantal goede kansen. Eenmaal moest Dirk van Spijk op de doellijn zelfs doelman Rik van der Loop assisteren door een bal van de lijn te glijden. Ondanks dat Gassel 1 de gevaarlijkste ploeg was, leek de wedstrijd toch in een remise te eindigen. Maar deze keer was het geluk aan de zijde van de Gasselnaren, enkele minuten voor het einde van de reguliere speeltijd ging de doelman van Achilles Reek 1 niet vrijuit bij een vrije trap van Ramon van der Venne. Doordat de doelman de bal niet goed kon verwerken hobbelde het leren monster tergend langzaam tegen het net waardoor Gassel 1 er met de volle buit vandoor kon gaan en het jaar 2018 met een zeer goed gevoel kan afsluiten. Door dit resultaat gaat de Gasselse formatie de winterstop in op een keurige zevende plaats met 15 punten uit 10 duels. Het blijkt bij Gassel 1 tijdens het debuutseizoen in de 4e klasse tot dusver overigens "alles of niets" want van de tien gespeelde duels werden er vijf gewonnen en vijf verloren. Wanneer Koning Winter het toelaat start voor Gassel 1 de tweede seizoenshelft op zondag 20 januari 2019 met een thuisduels tegen Toxandria 1. Voor alle andere seniorenteams van VV Gassel was de winterstop vorige week al ingegaan.


Nieuwe speeldata bekend voor afgelopen zondag afgelaste duels
  |  dinsdag 18 december 2018  |

Door de KNVB in het district Zuid II zijn inmiddels de nieuwe speeldata bekend gemaakt voor de afgelopen zondag afgelaste (inhaal)wedstrijden van Gassel 1, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1. Zo staat de uitwedstrijd van Gassel 1 tegen SV Milsbeek 1 nu gepland op zondag 31 maart 2019. Een week later, dus op zondag 07 april 2019, treffen beide formaties elkaar opnieuw. Tijdens wedstrijdronde 21 is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel dan de speellocatie. Ook het duel Vianen Vooruit 5 - Gassel 4 zal pas worden ingehaald in maart volgend jaar. Deze derby staat namelijk op het programma voor zondag 10 maart 2019. De winterstop van het vrouwenelftal van de VV Gassel is inmiddels wat korter dan aanvankelijk gepland. Het afgelopen zondag afgelaste thuisduel tegen Vitesse '08 vrouwen 1 is namelijk vastgesteld op zondag 20 januari 2019.


Ook Gassel 1 deze zondag niet in actie door afgelaste uitwedstrijd
  |  zondag 16 december 2018  |

Nadat eerder deze ochtend al een streep was gezet door de inhaalduels van Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 is nu ook de uitwedstrijd van Gassel 1 tegen SV Milsbeek 1 geschrapt. Het veld in Milsbeek is onbespeelbaar. Dit betekent nog niet dat voor de spelers en technische staf van het eerste elftal de winterstop is begonnen. Volgende week zondag, 23 december 2018, staat namelijk nog het inhaaluitduel tegen Achilles Reek 1 op het programma.


Inhaalwedstrijden van Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 zijn afgelast
  |  zondag 16 december 2018  |

Voor Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 is de winterstop nu ook begonnen. Eigenlijk zouden beide teams deze zondag nog een inhaalwedstrijd moeten spelen, maar deze werden afgelast vanwege de sneeuw die afgelopen nacht is gevallen. Het betreft de duels Vianen Vooruit 5 - Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 - Vitesse '08 vrouwen 1. De nieuwe speeldatum is nog niet bekend. De eveneens vandaag gepland staand competitiewedstrijd SV Milsbeek 1 - Gassel 1 gaat vooralsnog gewoon door.


Gassel JO8-1 gestrand in derde ronde bekertoernooi 2018-2019
  |  zaterdag 15 december 2018  |

Gassel JO8-1 is er deze zaterdag niet in geslaagd om nogmaals te stunten in het bekertoernooi 2018-2019. Nadat het in de tweede ronde nog wel was gelukt om een tegenstander uit een hogere klasse uit te schakelen, strandde het bekeravontuur vandaag in de derde ronde. Hoofdklasser UDI '19/CSU JO8-1 bleek zoals verwacht duidelijk nog een maatje te groot voor de wel dapper strijdende Gasselse formatie. De ploeg uit Uden, die drie klassen hoger speelt, won uiteindelijk met 1-18. Ondanks deze flinke nederlaag kunnen de Gasselnaren met opgeheven hoofd terugkijken op een prima deelname aan het bekertoernooi.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Ook Gassel JO15-1 kwam in actie. In Cuijk moest een inhaalwedstrijd worden gespeeld tegen JVC Cuijk JO15-3. Het bleek geen eerlijke strijd want de thuisploeg was aanzienlijk versterkt met spelers uit de JO15-2 en vooral de JO15-1. De Gasselnaren speelden met een prima inzet, maar verloren uiteindelijk met 15-2. De twee eretreffers werden gescoord door Camiel van Spijk na een mooie aanval en Femke van Thiel na het omspelen van de keeper. Voor de andere jeugdteams was de winterstop vorige week al gestart. Voor zowel Gassel JO8-1 als Gassel JO15-1 was dit de laatste wedstrijd van 2018 en is dus ook voor deze twee teams de winterstop aangebroken.


Dennis Koenders hoofdtrainer bij VV Gassel in seizoen 2019-2020
  |  donderdag 13 december 2018  |

Woensdagavond 12 december 2018 heeft het bestuur van VV Gassel overeenstemming bereikt met Dennis Koenders over het hoofdtrainerschap bij VV Gassel in het seizoen 2019-2020. De in Cuijk woonachtige trainer is daarmee dus de opvolger van Pierre Hermsen die bezig is aan zijn zesde en laatste seizoen bij de Gasselse vierdeklasser. Dennis Koenders is momenteel hoofdtrainer van JVC Cuijk Zaterdag 1. Met dit team wist hij vorig seizoen te promoveren naar de derde klasse. Verlenging van het hoofdtrainerschap bij het zaterdagteam van JVC Cuijk is echter niet mogelijk vanwege de hogere eisen die de KNVB stelt aan trainers in de derde klasse. Die trainers moeten namelijk in het bezit zijn van het diploma UEFA B. Koenders, die onder meer in 2007 als achttienjarige spits de overstap maakte van JVC Cuijk naar het beloftenteam van Feyenoord, is in het bezit van het diploma trainer coach UEFA C en heeft dit seizoen nog dispensatie gekregen.

De ondertekening van het contract

Na een tweetal prettig verlopen gesprekken heeft het bestuur dus gekozen voor een jonge gedreven trainer met een interessante voetbalachtergrond waarvan wordt verwacht hij dit goed kan over brengen op de spelersgroep. Dennis Koenders heeft voor VV Gassel gekozen omdat het in zijn ogen een stabiele goed georganiseerde club is met goede faciliteiten en de selectie bestaat uit een goede mix van jonge talenten en jongens met ervaring. Zowel het bestuur als de nieuwe trainer hechten beide ook veel waarde aan een gezellige sfeer. Nadat er afgelopen woensdagavond dus witte rook kwam, is deze donderdagavond het contract getekend en zijn ook de selecties van VV Gassel en JVC Cuijk Zaterdag 1 ingelicht.

De voorzitter wenst de nieuwe trainer succes

Na de bekendmaking van het naderende vertrek van Pierre Hermsen heeft het bestuur overigens maar liefst zeven sollicitaties ontvangen. Niet alleen een absoluut record in de inmiddels ruim zeventigjarige historie van de club, maar ook een teken dat de Gasselse club er goed op staat in de regionale trainerswereld.


Nieuwe speeldata bekend voor afgelopen zondag afgelaste duels
  |  maandag 10 december 2018  |

Inmiddels zijn door de KNVB al de nieuwe speeldata bekend gemaakt voor de afgelopen zondag afgelaste wedstrijden van de Gasselse seniorenteams. Zo staat de gemeentelijke derby Gassel 1 - Estria 1 nu op de agenda voor zondag 10 maart 2019. Gassel 2 en Gassel 3 moeten op zondag 20 januari 2019 in actie komen voor een inhaalwedstrijd tegen respectievelijk Constantia 3 (thuis) en Estria 3 (uit). Een week later staat het inhaalduel Estria 5 - Gassel 4 gepland en weer een week later, dus op zondag 03 februari 2019, moet het vrouwenelftal van VV Gassel de inhaalthuiswedstrijd tegen Hapse Boys vrouwen 1 afwerken. Uiteraard kunnen de weersomstandigheden ertoe leiden dat de betreffende duels nogmaals worden afgelast.


Kom zaterdag de JO8-1 supporteren naar de volgende bekerronde
  |  maandag 10 december 2018  |

Zaterdag a.s. spelen de talenten van Gassel JO8-1 hun 3e ronde van het bekertoernooi 2018-2018. Dit wordt een loodzware opgave, want de tegenstander is de JO8-1 van UDI '19/CSU uit Uden, die maar liefst drie klassen hoger speelt. De loting heeft bepaald dat deze bekerwedstrijd op ons eigen sportpark "de Oude Kamp" in Gassel gespeeld wordt, en wel om 09:30 uur. Gezien de zware tegenstander kan de oranje brigade uw hulp meer dan goed gebruiken. Bij deze dus de uitnodiging van de technische staf van de JO8-1: Kom VV Gassel naar de volgende ronde schreeuwen! Tot zaterdag!


Velden afgekeurd, thuiswedstrijden van Gassel 1, 2 en VR1 afgelast
  |  zondag 09 december 2018  |

Ook de thuiswedstrijden van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel VR1 zijn afgelast. Na inspectie heeft de consul de velden van sportpark "de Oude Kamp" afgekeurd. De afgelasting komt uiteraard niet als een verrassing gezien de vele neerslag in de afgelopen dagen en ook vandaag weer. Doordat eerder op de ochtend al een streep was gezet door de uitwedstrijden van Gassel 3 en Gassel 4 komt dus geen enkel seniorenteam van VV Gassel op deze zondag in actie. Voor de spelers van het tweede en derde elftal is de winterstop nu in gegaan. Voor Gassel 1, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 staan nog (inhaal)wedstrijden gepland op zondag 16 december en zondag 23 december 2018 (alleen Gassel 1).


Gemeentelijke derby's van Gassel 3 en 4 tegen Estria zijn afgelast
  |  zondag 09 december 2018  |

Van de drie ontmoetingen met Estria die vandaag op het programma staan, is er inmiddels nog maar eentje over. De uitwedstrijden van Gassel 3 en Gassel 4 tegen respectievelijk het derde en vijfde elftal van de vereniging uit Escharen zijn namelijk afgelast door de thuisclub. De inhaaldatum is op dit moment nog niet bekend. Of de gepland staande thuisduels van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel vrouwen 1 deze zondag wel doorgaan, wordt later deze ochtend bekend. Omstreeks 08:30 uur zullen de velden op sportpark "de Oude Kamp" worden gekeurd door de consul.


Gassel JO19-1 sluit najaarscompetitie 2018 af met fraaie uitzege
  |  zaterdag 08 december 2018  |

Door de afgelaste uitduels van Gassel JO10-1 en Gassel JO8-1 zijn deze zaterdag uiteindelijk maar drie jeugdteams van VV Gassel binnen de lijnen gekomen. Een daarvan was Gassel JO19-1 dat op bezoek moest bij Olympia '18 JO19-2. Het betrof tevens de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie 2018. Gasselnaren wisten in stijl af te sluiten want er werd in Boxmeer een fraaie 2-3 overwinning behaald. Dat het bij de rust nog 0-0 stond was een heel groot wonder want gezien de grote kansen die beide ploegen onbenut lieten had het evengoed 5-5 kunnen staan na de eerste helft. Onder andere Hans van Haren, Teun Hendriks en Joris Eleuwarin hadden de openingstreffer op de schoen, maar kregen de bal niet tegen de touwen. Aan de andere kant hield doelman Jasper Eleuwarin met zeker drie wereldreddingen de nul. In de tweede helft ging de Gasselse formatie wat meer op de counter spelen en dit tactisch plan had succes. Na een snelle uitval werd Hans van Haren binnen de beruchte lijnen neergehaald waardoor de bal op de stip ging. Dylan Siroen bleef koel en schoot de pingel goed binnen. Wat later in de wedstrijd kwam de 0-2 op het scorebord. Joris Eleuwarin begon in de buurt van de middenlijn met de bal aan de voet te rennen en liep vervolgens twee tegenstanders voorbij waarna hij op de laatste man afging. Die miste de bal en dus kwam Joris Eleuwarin alleen voor de doelman die hij met een bekeken schot in de hoek kansloos liet. De Gasselnaren namen het daarna wat te gemakkelijk op en moesten hierdoor niet alleen de Boxmeerse aansluitingstreffer incasseren, maar ook de gelijkmaker. Een minuut of vijf voor tijd moest Gassel JO19-1 met tien verder na een rode kaart. Ondanks de numerieke minderheid lukte het de bezoekers drie minuten later toch om op een 2-3 voorsprong te komen. Dylan Siroen besloot een vrije trap vanaf ruim dertig meter direct hoog op goal te schieten waarna de doelman volledig onder bal doorging. Met nog slechts twee minuten te spelen wist de Gasselse formatie de bus dusdanig goed te parkeren dat de thuisploeg er niet meer doorheen kwam en dus pakte Gassel JO19-1 voor het eerst dit seizoen de volle buit! Gassel JO15-1 mocht aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Tegenstander was ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO15-3. De Gasselnaren moesten in de eerste helft vol tegen de straffe wind in spelen en dit leidde ertoe dat men niet veel meer kon doen dan verdedigen. Na een 0-2 achterstand bij de rust, kon de thuisploeg in de tweede helft helaas nauwelijks nog profiteren van de wind in de rug. Niet alleen was de wind namelijk gaan liggen, ook had de eerste helft dusdanig veel energie gekost dat de krachten steeds meer wegvloeiden. Uiteindelijk scoorden de bezoekers nog tweemaal en dus eindigde deze gemeentelijke derby in 0-4. Volgende week staat voor Gassel JO15-1 de laatste competitiewedstrijd van 2018 op het programma. Gassel JO12-1 sloot de eerste seizoenshelft vandaag af met een uitduel tegen ST HRC '27/Stormvogels '28 JO12-1. De Gasselnaren leken in Afferden op weg naar een driepunter, maar door enkele late tegendoelpunten werd uiteindelijk toch nog met 6-4 verloren.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 


Uitwedstrijden Gassel VR30+1 en Gassel JO8-1 inmiddels afgelast
  |  vrijdag 07 december 2018  |

Inmiddels zijn de eerste afgelastingen van dit weekend een feit. Door de vele regen in de afgelopen dagen is een streep gezet door de gehele speelronde in de 7x7-competitie van Gassel VR30+1 die deze vrijdagavond op het sportpark van Hapse Boys afgewerkt zou gaan worden. Van het wedstrijdprogramma voor zaterdag 08 december 2018 is het duel SV DWSH '18 JO8-1 - Gassel JO8-1 afgelast door de fusieclun uit Sint-Hubert en Wilbertoord.


Gassel VR1 door terugtrekking JVC Cuijk VR1 nu al Herbstmeister
  |  vrijdag 07 december 2018  |

Met nog twee wedstrijden te spelen voor de winterstop is Gassel vrouwen 1 nu al verzekerd van de titel Herbstmeister. Doordat JVC Cuijk vrouwen 1 deze week is teruggetrokken uit de 4e klasse 4 zijn de resultaten van de duels tegen de Cuijkse formatie komen te vervallen. Hierdoor heeft het Gasselse vrouwenelftal nu een voorsprong van acht punten op zowel HBV vrouwen 1 als Vitesse '08 vrouwen 1. Uiteraard is de kroning tot Herbstmeister een knappe prestatie, zeker ook omdat de ploeg na acht gespeelde duels nog steeds het maximaal aantal punten heeft! De terugtrekking betekent verder dat de op 27 januari 2019 gepland staande inhaalthuiswedstrijd tegen JVC Cuijk vrouwen 1 is komen te vervallen. Ook hebben de Gasselse vrouwen nu vrijaf op zondag 24 maart 2019, de dag dat de uitwedstrijd gespeeld zou worden.


Druk bezochte Algemene Ledenvergadering soepeltjes verlopen
  |  vrijdag 07 december 2018  |

Donderdagavond 06 december vond in de kantine van VV Gassel de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. De opkomst van 54 leden inclusief 7 bestuursleden was zeer goed te noemen. Zeker in vergelijking met vorig jaar toen slechts 19 leden inclusief 7 bestuursleden aanwezig waren. Al hield die lage opkomst ook verband met het hele slechte weer en de keuze voor een woensdagavond en dus geen trainingsavond voor de seniorenteams. De vergadering verliep ook dit jaar weer rustig en soepeltjes. Na het openingswoord van voorzitter Eric van Boekel en wat huishoudelijke mededelingen werden de notulen van vorig jaar officieel vastgesteld. Hierna was het tijd voor de jaarverslagen van de diverse bestuursleden. Vanwege de afmelding van Harrij de Kleijn nam Jos van der Heijden het onderdeel technische zaken voor zijn rekening. Hij vertelde onder andere over de nieuwe geluidsinstallatie die is aangeschaft, het rooien van de bomen voor de kantine en het nieuwe doel op veld twee. Hans Peters meldde daarna dat de donateursactie 2018 ruim € 120 meer had opgebracht dan de actie van vorig jaar. Uit een door Jos van der Heijden toegelicht overzicht bleek dat de VV Gassel per 01 november 2018 246 leden telde. Hierna was het woord aan wedstrijdsecretaris Wim Linders. Onder meer de behaalde resultaten in het seizoen 2017-2018 kwamen aan bod. Bij de gepresenteerde overzichten van de leden van de technische staf, scheidsrechters en assistent-scheidsrechters (grensrechters), bleek dat er nog twee vacatures zijn, te weten een keeperstrainer en een grensrechter voor Gassel 4. Vervolgens was het de beurt aan Marinho de Kleijn om de jeugdzaken toe te lichten. Ook hier bleek bij het onderdeel jeugdtrainers/jeugdleiders dat er nog een vacature is voor een keeperstrainer. Verder vertelde hij over de diverse activiteiten die jaarlijks voor de jeugdspelers worden georganiseerd en werden de organisatoren daarvan bedankt voor hun inzet. Suggesties voor nieuwe activiteiten zijn altijd welkom. Bij de mededelingen inzake de jeugd werd nog even toegelicht dat jeugdspelers pas vanaf de JO8-1 contributie hoeven te betalen. Als laatste bestuurslid bij dit agendapunt lichtte William de Kleijn een en ander toe over de barcommissie en de vele evenementen die jaarlijks door VV Gassel worden georganiseerd. Ook afgelopen seizoen waren alle evenementen weer zeer geslaagd en werden ook deze organisatoren bedankt voor hun inzet. Positief was verder dat ondanks de gestegen inkoopprijzen een verhoging van de verkoopprijzen in de kantine op dit moment nog niet aan de orde is.

Het bestuur tijdens de jaarvergadering 2018

Na de jaarverslagen van de diverse bestuursleden was het de beurt aan penningmeester Twan Broersma om het financieel verslag van het afgelopen seizoen te presenteren en kort toe te lichten. Ook afgelopen jaar wist VV Gassel weer mooie zwarte cijfers te realiseren en is inmiddels ook al wat geld opzij gezet voor de viering van het 75-jarig jubileum in 2021. Namens de kascommissie meldde Michel Hendriks dat bij de kascontrole was gebleken dat alles prima in orde was. Vervolgens meldde Jeroen van der Heijden zich aan als nieuw lid van de kascommissie. Hij neemt de plaats in van de aftredende Joris Sprengers. Na de goedkeuring van het financieel verslag door de aanwezige leden kwam de contributie en het wasgeld, agendapunt 5, aan de orde. De boodschap dat de hoogte daarvan onveranderd blijft, werd uiteraard door de aanwezigen met instemming begroet. Hierna was het tijd voor de bestuursverkiezing. De aftredende bestuursleden Jos van der Heijden en Harrij de Kleijn waren beide herkiesbaar en werden dan ook unaniem herkozen. Bij agendapunt 7, mededelingen, werd onder andere verteld dat de jaarlijks vergadering van de club van 100 op 17 december 2018 zal plaatsvinden en dat de jaarlijke vrijwilligersavond zal worden gehouden op 5 april 2019. Ook is het de bedoeling dat vanaf 01 januari 2019 pinbetalingen mogelijk zijn in de kantine. Daarnaast zijn in samenwerking met TV Edos vlaggen geplaatst naast het grindpad richting de kantine en is de AED gecontroleerd. Het bestuur meldde verder dat in de kantine een knipselbord is gemaakt waarop allerlei grappige, opvallende en leuke knipsels over de club ed. opgehangen kunnen worden en dat men druk bezig is met het behalen van de bronzen certificering voor de gezonde kantine. Hiermee zou VV Gassel de eerste club in de regio zijn. Vervolgens was het tijd voor de rondvraag. Uiteindelijk werden er slechts drie vragen gesteld. Deze gingen over de vacature van keeperstrainer, de naald om ballen op te pompen en goede instructies voor het barpersoneel over het apparaat voor de pinbetalingen. Na een korte pauze werden de gestelde vragen beantwoord door het bestuur waarna voorzitter Eric van Boekel de vergadering afsloot. Uiteraard deed hij niet voordat hij de aanwezige leden had bedankt voor hun komst en inbreng. Na afloop van de vergadering werd er uiteraard nog even nagepraat in de kantine.


Nieuwe speeldata afgelaste duels Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3
  |  donderdag 06 december 2018  |

Inmiddels zijn de nieuwe speeldata bekend van de afgelopen zondag afgelaste wedstrijden van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3. Zo staat de uitwedstrijd van Gassel 1 tegen Achilles Reek 1 nu op de agenda voor (inhaal)zondag 23 december 2018. De aftrap is om 14:00 uur. Het duel V.V. Achates 3 - Gassel 2 is vastgesteld op zondag 27 januari 2019. Ook de wedstrijd Gassel 3 - VCA 3 wordt pas ingehaald in 2019 en wel op zondag 03 februari 2019.


Gassel VR1 verstevigt koppositie dankzij fraaie uitwinst in topper
  |  zondag 02 december 2018  |

Op deze regenachtige zondag zijn uiteindelijk slechts twee van de vijf seniorenteams van VV Gassel in actie gekomen. Nadat 's morgens al de duels V.V. Achates 3 - Gassel 2 en Gassel 3 - VCA 3 waren afgelast, ging rond de klok van twee uur ook nog een streep door de uitwedstrijd van Gassel 1 tegen Achilles Reek 1. De scheidsrechter van dienst besloot na inspectie ter plaatste om het veld af te keuren. Gassel 4 moest op een regenachtig sportpark "de Oude Kamp" aantreden tegen Festilent 4. Het Vierdt had uiteindelijk een zware dobber aan de bezoekers uit Zeeland. Er werd over de gehele wedstrijd gezien onzorgvuldig omgegaan met balbezit en de gecreëerde kansen werden te vaak om zeep geholpen. De tegenstander had het betere van het spel en klopte daarom steeds meer op de deur van de Gasselse équipe. Tijdens een man meer situatie na een Gasselse gele kaart scoorde Festilent 4 de terechte 0-1. Tot de rust hield Gassel 4 stand, zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Na de rust trok het vierde elftal van de VV Gassel het spel meer naar zich toe, wat resulteerde in een terechte gelijkmaker. Arthur Rikken kopte een corner van Broos Meijs tussen een kluwe van mensen binnen. Gassel 4 rook bloed en had het betere van het spel en creëerde voldoende kansen om op voorsprong te komen. Zo'n 15 minuten na de 1-1 werd Arthur Rikken neergehaald in het strafschopgebied, wat een penalty opleverde. Broos Meijs trof echter een keeper in vorm toen hij de toegekende pingel nam. In plaats van de 2-1 voor de Gasselse formatie, werd het kort daarna onterecht 1-2 voor de jonge ploeg uit Zeeland. Gassel 4 deed daarna wat het kon, maar de slordigheid was té vaak aanwezig om nog eens te scoren. Zonde, want in de spannende competitie van het Vierdt is alles nog mogelijk. Voor koploper Gassel vrouwen 1 stond in Beers de topper tegen de nummer twee HBV vrouwen 1 op het programma. De Gasselse vrouwen hadden vooraf vijf verliespunten minder dan de thuisploeg en het was dus zaak om deze marge minimaal in stand te houden. De bezoeksters begonnen niet goed aan de wedstrijd en kwamen direct onder druk te staan. Op beetje klungelige wijze kwam de formatie van Harm van Daal ook op een 1-0 achterstand. Daarvoor stond de lat een Beerse treffer in de weg en was er een doelpunt van Gassel vrouwen 1 afgekeurd vanwege buitenspel. Na de openingstreffer kwam de Gasselse formatie duidelijk beter in de wedstrijd en dit resulteerde in kansen op de gelijkmaker. Een schot belandde echter op de paal en een vrije trap vanaf een mooie positie werd gevangen door de Beerse keepster. Een minuut of acht voor rust kwam het Gasselse vrouwenelftal op gelijke hoogte. Het was Demi Verheugen die een vrije trap fraai tegen de touwen schoot. De 1-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft had Gassel vrouwen 1 het betere van het spel en dit leidde ook tot kansen. De 1-2 kon dan ook niet uitblijven. Na een corner van Demi Verheugen kopte Anouk van Thiel de bal achter de kansloze Beerse keepster. Ondertussen maakte de thuisploeg er steeds meer een fysiekere wedstrijd van in een poging de achterstand ongedaan te maken. De Gasselse vrouwen lieten zich hierdoor van de wijs brengen en bleven voetballen. Zo'n kwartier voor tijd was Anouk van Thiel heel dichtbij de 1-3, maar de lat stond een treffer in de weg. Een minuut of zes later kon de meegereisde aanhang wel de derde Gasselse treffer vieren. Lieke van Thiel kon alleen op de goal afgaan en rondde het vervolgens keurig doeltreffend af. Hiermee was het duel eigenlijk beslist. In de slotminuut maakte Noa van Spijk de feestvreugde nog wat groter door na een voorzet van Anouk van Thiel de eindstand op 1-4 te bepalen. Al met al een uitstekende prestatie van Gassel vrouwen 1.

Gassel VR1 stopte in Beers 3 punten in de tas!

Na acht duels heeft de ploeg nu het maximale aantal van 24 punten en inmiddels al acht verliespunten minder dan de nummers 2 en 3. Met de drie punten in de tas werd er na afloop nog even geposeerd voor de aanwezige fotografen. Komende zondag is de laatste keer in 2018 dat allevijf de seniorenteams in actie komen, mits de weergoden het uiteraard toelaten. Op zondag 16 december 2018 hebben alleen Gassel 1 (reguliere speelronde), Gassel 4 (inhaalduel) en Gassel vrouwen 1 (inhaalduel) nog competitieverplichtingen.


Hoofdveld afgekeurd door consul, thuisduel van Gassel 3 afgelast
  |  zondag 02 december 2018  |

Gassel 3 komt vandaag niet in actie. De thuiswedstrijd tegen VCA 3 uit Sint-Agatha is afgelast omdat de consul na inspectie het hoofdveld heeft afgekeurd. De inhaaldatum is nu nog niet bekend. Veld 2 is wel goedgekeurd waardoor het thuisduel van Gassel 4 tegen Festilent 4 wel doorgang kan vinden.


Eerste seizoensnederlaag JO8-1, wel fraaie zeges JO15-1 en JO10-1
  |  zaterdag 01 december 2018  |

Voor de jeugdteams van VV Gassel stond al deze zaterdag al weer de voorlaatste wedstrijdronde van de najaarscompetitie 2018 op het programma. Van de vijftien punten die op het spel stonden, wisten de Gasselse formatie er zeven te pakken dankzij twee overwinningen en een gelijkspel. De puntendeling kwam voor rekening van Gassel JO19-1. De Gasselse formatie kreeg bezoek van ST Vianen Vooruit/HBV JO19-2. De thuisploeg was na het eerste fluitsignaal nog niet scherp genoeg en dit leidde al na amper drie minuten tot een 0-1 achterstand. Hierna waren de Gasselnaren wel goed bij de les en werd de jacht op de gelijkmaker geopend. Wat later in de eerste helft was de 1-1 een feit. Na een steekbal van Teun Hendriks kwam Dylan Siroen alleen voor de doelman waarna hij de bal rustig in hoek tegen de touwen schoot. Gassel JO19-1 ging goed door en nog voor het rustsignaal stond er een 2-1 voorsprong op het scorebord. Dit keer was het Dylan Siroen die Teun Hendriks inspeelde die zich vervolgens prima vrij draaide en de bal met links tegen de touwen liet ploffen. Vervolgens waren er kansen over en weer, maar meer doelpunten werden er voor de rust niet meer gescoord. In de tweede helft bleef de 2-1 voorsprong aanvankelijk keurig in tact. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de Gasselnaren het conditioneel echter steeds zwaarder. De bezoekers uit Vianen en Beers profiteerden hiervan en via een uitgespeelde overtalsituatie kwam de stand weer in evenwicht. In de resterende speeltijd had Tom Josemanders de grootste kans op een winnende derde treffer. Even leek zijn inzet op weg naar de linkerkruising, maar uiteindelijk belandde de bal in de buurt van de rechterhoekvlag en dus bleef het bij 2-2. Gassel JO15-1 moest als enige vandaag aantreden op vreemde bodem. In Oeffelt was De Zwaluw JO15-2 de tegenstander. De Gasselnaren speelden een prima wedstrijd en zegevierden uiteindelijk met 2-4. Gassel JO12-1 heeft deze wedstrijdronde op eigen veld een ruime nederlaag moeten incasseren. JVC Cuijk JO12-1 was duidelijk een maat te groot, alhoewel de uitslag van 1-11 ietwat geflatteerd is. Met de rust was de stand nog 0-4, maar vooral in het begin van de tweede helft liep de Cuijkse formatie ruim uit. Er werd door Gassel JO12-1 bij tijd en wijle aardig gecombineerd en gevoetbald, soms ontbrak het ook aan wat geluk de Gasselse zijde. De eregoal werd na een fraaie aanval door Sil Verhallen binnen geschoten. Volgende week staat de laatste wedstijd van deze competitie tegen de nummer laatst op het programma. Het moet volgens de technische staf daarom mogelijk zijn om volgende week nog resultaat te behalen om de competitie goed af te sluiten. Gassel JO10-1 wist voor de tweede week op rij een overwinning met dubbele cijfers te behalen. Op sportpark "de Oude Kamp" werd Montagnards JO10-2 met een 13-3 nederlaag op zak weer terug naar het Limburgse Bergen gestuurd. Al in de eerste minuut opende Binck van Roosmalen de score na goed doorgaan. Niet veel later was de tweede treffer een feit. Dit keer was het Eus Arts die scoorde. De thuisploeg behield het overwicht en de dit leide tot een 3-0 voorsprong. Na een voorzet van Lotte Tonies gaf Nienke Willems al dan niet bewust een hakje waarna Binck van Roosmalen het doeltreffend afrondde. Kort na een goede redding van doelman Sem Bernards moest hij echter wel de bal uit het net halen. Na een voorzet van Lotte Tonies vergrootte Nienke Willems de marge weer tot drie. Daarna wisten de bezoekers de achterstand te verkleinen tot 4-3. Vlak voor het rustsignaal schoot Eus Arts na goed terugleggen van Maud Josemanders de 5-3 tegen de touwen. Gassel JO10-1 begon sterk aan de tweede helft en op aangeven van Nienke Willems maakte Eus Arts er 6-3 van. Vervolgens nam hij ook de 7-3 voor zijn rekening na een slechte uittrap van de doelman. Wat later was de glaszuivere hattrick van Eus Arts compleet want na voorbereidend werk van Tijn Janssen scoorde hij de achtste Gasselse treffer. Via een laag binnen geschoten bal zorgde Sven Willems voor de 9-2. Hierna was er nog volop speeltijd en dus konden de dubbele cijfers ook niet uitblijven. De kopoefening op de training van afgelopen woensdag leverde direct al resultaat op want na een hoge bal van Eus Arts kopte Sven Willems raak. De Gasselse doelpuntenhonger was hiermee nog niet gestild. Wat later in de tweede helft kon ook Sven Willems een glaszuivere hattrick laten noteren want na een voorzet van Nienke Willems schoot hij de 11-3 binnen. De nieuwe van haar eigen naam voorziene voetbalschoenen van Renske van Geffen bleken een uitstekende aankoop te zijn want in de eerste wedstrijd wist ze er direct mee te scoren. In de slotfase wist Eus Arts nog een doelpunt mee te pakken en daarmee de eindstand te bepalen op 13-3. Vermeldenswaardig was verder het goede debuut van Jill. Gassel JO8-1 was hard op weg om de najaarsreeks 2018 af te sluiten met uitsluitend overwinningen, maar op de voorlaatste speeldag kwam een einde aan de zeer fraaie reeks die men in september was gestart. De thuiswedstrijd tegen SES JO8-1 uit Langenboom ging helaas met 1-4 verloren.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 


Ruim 240 pdf-bestandjes met trainingsvormen jeugdteams op site
  |  woensdag 28 november 2018  |

VV Gassel heeft recentelijk de beschikking gekregen over meer dan zo'n 240 pdf-bestandjes met daarin trainingsvormen voor de jeugdcategorieën t/m onder 13 jaar. Iedereen kan vrij beschikken over deze pdf-bestandjes waardoor er voor is gekozen om de betreffende bestanden op deze site te zetten. De jeugdtrainers/-leiders, maar uiteraard ook andere belangstellenden, kunnen het niet alleen bekijken, maar ook downloaden om er gebruik van te kunnen maken. De totale stof is verdeeld over een viertal leeftijdsgroepen, te weten onder 13 jaar, onder 11 jaar, onder 9 jaar en onder 7 jaar. De oefenstof is niet alleen afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen, ook kun je als trainer per leeftijdsgroep selecteren wat je specifiek wilt verbeteren bij het aanvallen, verdedigen of het benutten van kansen. Voor de oudere jeugdteams beschikt de VV Gassel ook nog over pdf-bestandjes met oefenstof. Deze stof is echter al van een aantal jaren geleden (wordt bijvoorbeeld nog gesproken over A-, B- en C-junioren) en zal nog een keer worden vernieuwd. Tot die tijd kan de oude oefenstof geraadpleegd / gedownload worden. Klik hier om naar de pagina met de oefenstof te gaan.


Aanvangstijd laatste competitieduels Gassel 1 in 2018 vervroegd
  |  woensdag 28 november 2018  |

De aanvangstijd van de laatste twee competitiewedstrijden van Gassel 1 in het jaar 2018 is inmiddels wat vervroegd door de KNVB. Het betreft de thuiswedstrijd tegen Estria 1 op zondag 09 december 2018 en de uitwedstrijd tegen SV Milsbeek 1 op zondag 16 december 2018. In plaats van om 14:30 uur zal er nu om 14:00 uur worden afgetrapt. De wijziging van de aanvangstijd geldt overigens voor alle duels van de standaardelftallen op die twee zondagen. Gezien het feit dat het de komende weken steeds vroeger donker wordt en de meeste hoofdvelden niet beschikken over een lichtinstallatie, is het uiteraard een verstandig besluit van de KNVB.


Gassel 1 sterktste in burenderby, knappe zege Gassel 4 bij koploper
  |  zondag 25 november 2018  |

Op de dag dat Sinterklaas en natuurlijk ook een aantal Zwarte Pieten een bezoek brachten aan Gassel, hadden slechts drie van de vijf Gasselse seniorenteams competitieverplichtingen. De thuisduels van Gassel 2 en Gassel vrouwen 1 waren namelijk uitgesteld vanwege een opgenomen snipperdag door de tegenstander. Gassel 1 kreeg op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bezoek van buurman HBV 1. Tijdens de kille zondagmiddag moesten de Gasselse spelers ervoor zorgen dat het publiek op temperatuur bleef. Gassel 1 begon goed en fel aan de burenruzie en was duidelijk de bovenliggende partij. Al na ongeveer tien minuten spelen resulteerde dit in de Gasselse openingstreffer, een voorzet van rechts van Joris van Raaij werd knap bij de tweede paal binnengekopt door Paul Cornelissen, 1-0. De thuisploeg liet het hier niet bij zitten en hield het heft in handen, enkele minuten later resulteerde dit in de 2-0. Na mistasten van de Beerse doelman kon Cas van Houtum de bal binnenschieten waardoor Gassel 1 in een zetel zat voor het vervolg van de wedstrijd. Echter duurde dit niet lang want uit een vrije trap van HBV 1 stond het ineens 2-1 nadat de bal fraai werd verlengd en achter de kansloze Rik van der Loop in het net belandde. Nog voor rust leek Gassel echter weer op een marge van twee doelpunten te komen. Nadat Paul Cornelissen de bal afleverde bij Guido Sprengers kon laatstgenoemde de 3-1 binnenkoppen. De scheidsrechter van dienst besloot na beraad met de Beerse grensrechter om de goal te annuleren waardoor de ruststand 2-1 was. Snel na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte als een rebound van dichtbij wordt binnengetikt, 2-2. Het spelniveau werd er in de tweede helft niet beter op, maar beide ploegen leverden veel strijd waardoor er genoeg te beleven viel. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers met tien man te staan na een tweede gele kaart. Gassel 1 voerde de druk hierna verder op en kreeg mogelijkheden via Joris van Raaij, Roel Strik en Ramon van der Venne, de goal bleef dan alleen nog uit. In de slotfase werd het spel opportunistisch en uiteindelijk resulteerde dit in de 89e minuut in een Gassels doelpunt. Op aangeven van Guido Sprengers kon Roel Strik van dichtbij de 3-2 binnen schieten. In de resterende minuten gebeurde er weinig noemenswaardigs meer waardoor het eerste elftal van de VV Gassel drie belangrijke punten kon bijschrijven aan het seizoenstotaal. Voor Gassel 3 stond een uitduel tegen DSV 4 op het programma. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en uitgespeelde kansen en doelpunten zouden dan ook schaars blijven deze ochtend. De Gasselnaren hadden wel volop balbezit, maar wisten geen gaatje te vinden in de hechte defensie van de thuisploeg. Aan de andere kant was het in de eerste helft wel eenmaal raak waardoor de bezoekers gingen rusten met een 1-0 achterstand. In de tweede helft speelde het spel zich bijna continu af op de helf van de formatie uit Sint-Anthonis. Gassel 3 bleef echter moeite hebben met het vinden van openingen in de verdedigingslinie van DSV 4. Aan de andere kant beperkte het werk van doelman Silvo Lemmers zich tot het vangen van één schot van afstand. De Gasselnaren bleven het proberen, maar zonder het gewenste resultaat en dus ging deze uitwedstrijd nipt met 1-0 verloren. Gassel 4 moest deze wedstrijdronde op bezoek bij koploper DAW Schaijk 9. Na de onverwachte thuisnederlaag van vorige week was een goed resultaat noodzakelijk om mee te kunnen blijven doen in de strijd om de titel van de 6e klasse 29. De Schaijkse formatie bleek een zeer geduchte tegenstander met prima voetballers op elke positie. De Gasselnaren speelden echter een uitstekende wedstrijd en direct vanaf de aftrap werd de strijd aangegaan. Na een minuut of tien spelen kwam het vierde elftal op een 0-1 voorsprong. Arthur Rikken nam een vrije trap vanaf een aantal meter over de middenlijn. De keeper verkeek zich volledig op de bal waardoor het leren monster zo tegen de touwen vloog. De thuisploeg had het daarna vooral druk met praten tegen de scheidsrechter waardoor het allesbehalve beter in de wedstrijd kwam. De Gasselnaren konden de voorsprong dan ook niet alleen gemakkelijk vasthouden, maar een minuut of tien voor rust ook verdubbelen dankzij een doelpunt van Niels Driessen. Doelman Remco van der Heijden had tot aan de rust vrijwel niets te doen. In de tweede helft tapte de thuisploeg duidelijk uit een ander vaatje en werd de Gasselse formatie steeds meer onder druk gezet. Dit leverde ook diverse kansen op de aansluitingstreffer op, maar doelman Remco van der Heijden keepte een ijzersterke wedstrijd. Gassel 4 wist zich diverse keren onder de druk uit te voetballen, maar tot echte kansen op de 0-3 leidde dit niet. In ongeveer de 85e minuut lukte het DAW Schaijk 9 wel om de spanning weer helemaal terug te brengen in de wedstrijd. De Gasselnaren vochten daarna als leeuwen om de geringe marge in stand te houden. De inspanningen werden beloond want ook de blessuretijd werd schadevrij doorgekomen en dus bleef het bij 1-2. Al met al een erg knappe prestatie die dus drie belangrijke punten opleverde.


Weer dubbele cijfers van JO8-1, ook mooie zeges JO15-1 en JO10-1
  |  zaterdag 24 november 2018  |

Op deze regenkoude zaterdag kwamen bijna alle jeugdteams van VV Gassel in actie. Alleen Gassel JO12-1 had geen competitieverplichtingen vanwege een kleiner aantal teams in de klasse. Met uitzondering van de JO15-1 stond voor de teams een uitwedtrijd op het programma. Er moesten flink wat kilometers worden gereden want de locaties waren Venray, De Rips, Odiliapeel en Venhorst. Gassel JO19-1 speelde een prima eerste helft tegen SV Venray JO19-3. Het waren ook de bezoekers die als eerste wisten te scoren. Vanaf een meter of twintig schoot Dylan Siroen de bal laag in de hoek binnen. Via een succesvolle counter bracht de thuisploeg de stand daarna weer in evenwicht. Wat later in de wedstrijd schoot Joris Eleuwarin de bal over zijn keepende broer Jasper Eleuwarin tegen de touwen en dus moesten de Gasselnaren in de achtervolging. Men knokte zich goed terug en nog voor het rustsignaal lag de gelijkmaker in het Venrayse doel. Dylan Siroen scoorde vanuit een vrije trap vanaf ongeveer 40 meter. In de tweede helft was aanvankelijk sprake van hetzelfde spelbeeld. Kansjes voor beide ploegen zonder een echt overwicht voor een van de twee. Na ongeveer een uur wedstrijd had SV Venray JO19-3 binnen een kort tijdsbestek vrij plotseling twee keer succes. Het geloof bij de Gasselse spelers op een goed resultaat was hierna verdwenen. Gassel JO19-1 ging nog wel met meer risico ten aanval, maar dit leverde geen succes op. De thuisploeg wist met enkele snelle uitvallen de score zelfs nog verder uit te bouwen en uiteindelijk verloren de Gasselnaren met 7-2. Gassel JO15-1 mocht aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Tegenstander vandaag was SIOL JO15-2. De thuisploeg begon ijzersterk aan de wedstrijd en na ongeveer een kwartier gespeeld te hebben schoot Lucas Neijenhuis de 1-0 vanuit de rebound keurig in de hoek. In de laatste tien minuten van de eerste helft liep het bij de Gasselse formatie wat minder, maar gelukkig kon men toch met de 1-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft kwam de Katwijkenaren heel sterk uit de startblokken. Dit leidde tot twee grote kansen in het eerste kwartier. Doelman Jorn Vogelaars wist met twee prima reddingen de gelijkmaker te voorkomen. Zo'n vijf minuten later kwam Gassel JO15-1 er dan toch nog een keer snel uit. Jelle van Deventer gaf een prachtige steekpass op Rens Jansen die de uitgekomen keeper omspeelde en vervolgens de 2-0 scoorde. Helaas moest net voor het einde nog wel een tegentreffer worden geïncasseerd. De bal werd van afstand prachtig binnen geschoten. Al met al een mooie 2-1 overwinning. De technische staf had complimenten voor het hele team dat samen uitstekend ruggengraat heeft getoond en het verdedigend lang dicht heeft weten te houden. Gassel JO10-1 moest in De Rips aantreden tegen ST Fiducia/Elsendorp JO10-1. Nadat Nienke Willems en Finn Wijnen rakelings naast hadden geschoten, was het in de zevende minuut wel raak. Een slechte uittrap van de doelman werd genadeloos afgestraft door Finn Wijnen. Twee minuten later stond het 0-2 na een succesvol schot van Nienke Willems. Vervolgens was de thuisploeg tot tweemaal toe dichtbij de aansluitingstreffer, maar doelman Binck van Roosmalen voorkwam met uitstekende reddingen de 1-2. Direct na de time-out halverwege de eerste helft schoot Sven Willems tegen de paal. In de daaropvolgende tegenaanval scoorde ST Fiducia/Elsendorp JO10-1 wel. De Gasselnaren lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en drie minuten later was de marge weer twee. Na een voorzet van Nienke Willems schoot een speler van de thuisploeg in eigen doel. Kort daarop zorgde Eus Arts met een rake schuiver voor de 1-4. Het ging nu even hard want nog geen drie minuten later was de voorsprong vergroot naar 1-6. Eerst was het Eus Arts die scoorde en daarna liet Sven Willems de doelman kansloos. Het massaal ten aanval trekken door de Gasselnaren werd bijna afgestraft door de thuisploeg, maar de inzet caramboleerde via de binnenkant van de paal net naast. Vlak voor het einde van de eerste helft zorgde Eus Arts voor een 1-7 ruststand. In de eerste minuut van de tweede helft scoorde de formatie uit De Rips en Elsendorp voor de tweede maal waarna Eus Arts de 2-8 op het scorebord bracht. Het spel werd daarna wat rommeliger. Gassel JO10-1 bleef duidelijk de sterkste ploeg en uiteindelijk werden de dubbele cijfers nog wel gehaald. Na de 2-9 van Sven Willems zorgde Finn Wijnen voor het tiende doelpunt. Nienke Willems bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 2-11. Gassel JO8-1 is dit najaar niet te stoppen. Ook de uitwedstrijd tegen Odiliapeel/Braks Groep JO8-1 werd met veel machtsvertoon en heel veel doelpunten winnend afgesloten. De thuisploeg werd met 1-16 volstrekt kansloos gelaten.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 


Eerste overwinning Gassel VR30+1 in najaarsreeks 7x7-competitie
  |  zaterdag 24 november 2018  |

Afgelopen vrijdag stond in 7x7-competitie de derde speelronde op het programma. Gassel VR30+1 kan terugkijken op een zeer geslaagde avond. Niet alleen werd namelijk het eerste doelpunt van deze najaarsreeks gescoord, ook werd de eerste overwinning behaald. De Gasselse vrouwen kwamen prima uit de startblokken en leken al in de eerste wedstrijd tegen VIOS '38 VR30+1 op weg naar de eerste treffer en eerste overwinning. Janneke Raemakers, Marieke Hendriks en Maartje van Raaij hadden alledrie een kans op de openingstreffer, maar de bal ging niet tegen de touwen. Via een ongelukkig moment was het aan de andere kant wel raak voor de Beugense vrouwen en ging het eerste duel uiteindelijk nipt met 1-0 verloren. Het was echter een ideale opwarmer voor de Gasselse vrouwen die vervolgens wisten te pieken in de tweede wedstrijd waarin Hapse Boys VR30+1 de tegenstander was. De Gasselse vrouwen maakten de dienst uit binnen de lijnen en na enkele onbenut gelaten kansen wist Janneke Raemakers de keepster kansloos te laten. De assist bij dit doelpunt werd verzorgd door invalkeepster Lieke Evers. Met de 1-0 voorsprong op zak bleef Gassel VR30+1 de wedstrijd controleren en kwam de eerste zege steeds dichterbij. In de laatste minuut stelde Janneke Raemakers de eerste drie punten helemaal veilig door na een mooie actie voor 2-0 te zorgen. Met deze verdiende overwinning in de tas werd begonnen aan de laatste wedstrijd van de avond. Tegenstander hierin was Vianen Vooruit VR30+1. Op ongelukkige wijze kwamen de Gasselse vrouwen op een 1-0 achterstand. Een schot uit de tweede lijn vloog binnen terwijl keepster Lieke Evers al op de grond lag. Niet veel later had Janneke Raemakers de gelijkmaker moeten scoren, maar van heel dichtbij wist ze de bal over de lege goal te schieten. Met hulp van een ouderwetse thuisfluiter maakte de thuisploeg er uiteindelijk nog 2-0 en 3-0 van.

Gassel VR30+1 tijdens de derde helft

Al met al een prima optreden van Gassel VR30+1. Keepster Lieke Evers deed het zo goed dat alle speelsters het er unaniem over eens waren dat ze over twee weken bij de vierde en laatste speelronde weer de handschoenen mag aantrekken. Later ook de avond bleken de Gasselse speelsters ook prima op dreef in de derde helft (zie bovenstaande foto) want tjdens het stappen in Wijchen om de overwinning te vieren, wist men gratis bitterballen te scoren.


Hoofdtrainer Pierre Hermsen vertrekt na dit seizoen bij VV Gassel
  |  vrijdag 23 november 2018  |

Afgelopen donderdagavond heeft het bestuur van VV Gassel om de tafel gezeten met hoofdtrainer Pierre Hermsen. Hoewel de onderlinge relatie en ook die met de spelersgroep nog altijd prima is, bleken beide partijen toch toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Dit betekent dus dat Pierre Hermsen na dit seizoen vertrekt bij VV Gassel. De in Groesbeek woonachtige trainer is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen bij de Gasselse vierdeklasser. Dat een dergelijke termijn bijzonder is, blijkt ook wel uit de titel "de langst zittende trainer in de regio" die Hermsen momenteel in bezit heeft. Zowel de club als de trainer kunnen in elk geval terugkijken op een zeer prettige, maar bovenal ook succesvolle samenwerking. Zo werd afgelopen seizoen niet alleen gestunt in het bekertoernooi, maar werd uiteindelijk geschiedenis geschreven met de promotie naar de vierde klasse. Bovendien zijn onder leiding van Pierre Hermsen tal van jeugdspelers gedebuteerd in Gassel 1 en bestaat de huidige selectie uit veel jeugdig talent. Uiteraard gaat het bestuur nu op zoek naar een geschikte opvolger. Belangstellenden voor de functie van hoofdtrainer bij VV Gassel kunnen contact opnemen met bestuurslid en wedstrijdsecretaris Wim Linders (06-51271684 of wimlinders@home.nl).


Thuisduel Gassel VR1 uitgesteld door speelsterstekort tegenstander
  |  vrijdag 23 november 2018  |

Het wedstrijdprogramma van komende zondag is inmiddels verder uitgedund. Nadat eerder deze week al de thuiswedstrijd van Gassel 2 tegen Hapse Boys 4 was uitgesteld vanwege een snipperdag van de tegenstander, is nu ook een streep gezet door het duel Gassel vrouwen 1 - JVC Cuijk vrouwen 1. Reden voor het uitstel is een tekort aan speelsters bij de Cuijkse formatie. De nieuwe speeldag is zondag 10 maart 2019.


Hekkensluiter Vianen Vooruit 3 teruggetrokken uit klasse Gassel 3
  |  woensdag 21 november 2018  |

De klasse waarin Gassel 3 dit jaar uitkomt bestaat uit nog maar elf teams in plaats van de aanvankelijke twaalf. De nog puntloze hekkensluiter Vianen Vooruit 3 is namelijk teruggetrokken. Dit betekent dat de Gasselse formatie op zondag 10 februari 2019 geen competitieverplichtingen meer heeft. Helaas zijn de Gasselnaren ook drie punten kwijt geraakt want door de terugtrekking zijn de resultaten van door de Vianense formatie gespeelde duels geschrapt. Ook het doelsaldo van Gassel 3 heeft hierdoor flinke schade opgelopen want op de eerste speeldag was namelijk met 9-1 gewonnen van Vianen Vooruit 3.


Gassel 2 komende zondag niet in actie door baaldag tegenstander
  |  woensdag 21 november 2018  |

De spelers van Gassel 2 kunnen zich zondagochtend in alle rust voorbereiden op het bezoek van Sinterklaas aan Gassel. De gepland staande thuiswedstrijd tegen Hapse Boys 4 is namelijk uitgesteld vanwege een opgenomen snipperdag door formatie uit Haps. De nieuwe speeldatum is zondag 16 december 2018. Het aanvangstijdstip is ook dan 11:00 uur.


Gassel JO8-1 stuit op hoofdklasser in derde ronde bekertoernooi
  |  dinsdag 20 november 2016  |

Afgelopen maandag is de loting bekend gemaakt voor derde bekerronde voor de jeugdteams. Zoals waarschijnlijk wel bekend is namens VV Gassel alleen Gassel JO8-1 nog actief in het bekertoernooi 2018-2019. De Gasselnaren hebben het niet echt getroffen bij de loting want als tegenstander is UDI '19/CSU JO8-1 uit de kokers gekomen. De formatie uit Uden komt dit najaar uit in de hoofdklasse. Positief is echter wel dat Gassel JO8-1 een thuiswedstrijd heeft geloot. Speeldatum is zaterdag 15 december 2018 en de bal zal vanaf 09:30 uur aan het rollen gaan. De winnaar van het duel plaatst zich bij de laatste acht en is dus kwartfinalist.


Gassel 1 verliest bij SES 1, vrouwenelftal wint ook zevende duel
  |  zondag 18 november 2018  |

Op deze zonnige, maar door de straffe wind vrij koude zondag kwamen vier seniorenteams van VV Gassel in actie. Het tweede elftal had vrijaf vanwege een oneven aantal teams in de klasse. De uiteindelijk buit van vier punten was precies één punt groter dan vorige week, al werden er toen maar drie wedstrijden afgewerkt. Gassel 1 heeft op bezoek bij SES 1 uit Langenboom geen resultaat kunnen behalen. Het zag er lange tijd goed uit voor de Gasselse formatie, maar in de slotfase van het duel viel het kwartje de kant van de thuisploeg op. In de eerste helft mocht SES 1 de bal van Gassel 1 hebben, terwijl de Gasselnaren loerden op kansen via uitvallen. Dit leidde voor de bezoekers ook tot meerdere gevaarlijke aanvallen en bijna tot de openingstreffer. Na een vrije trap van Niels Paters kon Guido Sprengers vrij inkoppen, zijn inzet was de keeper te machtig, maar kon nog net voor de doellijn worden weggewerkt door een Langenboomse verdediger. Beide ploegen leken met een gelijke stand te gaan rusten, maar op slag van rust maakte SES 1 ineens de openingstreffer. Uit een fraaie crosspass kon de lange spits worden bereikt die vervolgens goed aannam en doelman Rik van der Loop kansloos liet. Na rust was het spelbeeld aanvankelijke hetzelfde als ervoor, via Paul Cornelissen kreeg de Gassele formatie een grote kans op de gelijkmaker, maar hij stuitte op de vijandelijke doelman. Maar niet heel veel later kwam Gassel 1 toch op gelijke hoogte, uit een afgeslagen ingooi kwam de bal voor de voeten van Bram Driessen die niet twijfelde en de bal snoeihard in de kruising pegelde vanaf een meter of 25. De bezoekers konden echter niet lang van de gelijke stand genieten, want enkele minuten later lag de bal alweer in het Gasselse doel, 2-1. Gassel 1 gaf echter niet op en voelde dat er een resultaat te behalen viel deze zondag. De gelijkmaker lieat dan ook niet lang op zich wachten. Uit een corner van Ramon van der Venne kon de vrijstaande Cas van Houtum van dichtbij de 2-2 binnenkoppen. Helaas voor de Gasselnaren was het ook dit keer maar van korte duur dat de gelijke stand op het scorebord stond, enkele minuten na de gelijkmaker was het alweer 3-2 voor de thuisploeg. Gassel 1 werd dan wederom naar voren gedwongen en dit keer bleef een gelijkmaker uit en kon de thuisploeg via snelle counters de zege veilig stellen met uiteindelijk een 5-2 nederlaag voor de Gasselse formatie als gevolg. Gassel 3 moest het op eigen veld opnemen tegen SES 4. Na zes opeenvolgende nederlagen lukte het de Gasselnaren om de negatieve reeks te doorbreken want het duel tegen de formatie uit Langenboom eindigde in 1-1. Gezien het spelbeeld was dit gelijkspel ook een terechte uitslag. Beide ploegen werkten keihard, maar wisten weinig echte kansen te creëren. De gelijkopgaande eerste helft werd doelpuntloos afgesloten en ook in de tweede helft bleef de brilstand aanvankelijk op het scorebord staan. Na ruim een uur spelen kwam SES 4 op een 0-1 voorsprong via een rake volley na een misverstand tussen de Gasselse doelman en een verdediger. Gedwongen door deze achterstand schakelde de Gasselse formatie daarna een tandje bij en werd de jacht op de gelijkmaker geopend. Deze strijdwijze had succes want een minuut of tien voor tijd was de 1-1 een feit. Na een prima combinatie met Tim Jaspers schoot Dylan Siroen de bal strak onderin de hoek binnen. In de slotfase leek het derde elftal ook nog de winnende tweede treffer te scoren, maar hierbij was sprake van zowel buitenspel als hands en dus ging dat feestje niet door. Al met al een dikverdiend punt voor Gassel 3. Voor Gassel 4 stond de gemeentelijke derby tegen GVV '57 4 uit Grave op het programma. Het strijdtoneel was sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. In de eerste helft ging het gelijk op. Na een minuut of twintig spelen nam het aantal kansjes voor de thuisploeg toe, maar het vizier stond niet scherp genoeg en dus eindigde de eerste helft doelpuntloos. De grootste kans voor de Gasselnaren was in de twaalfde minuut na rust. Rob Roefs verscheen alleen voor de doelman, maar kon de bal vervolgens niet binnen schieten. Amper vijf minuten later wist GVV '57 4 aan de andere kant wel te scoren. De Gasselnaren moesten hierdoor nog meer op de aanval gaan spelen. De gelijkmaker leverde dit echter niet op. Een minuut of vijftien voor tijd moest de thuisploeg een tweede tegentreffer incasseren. Hoewel er daarna nog wel wat speeltijd was, slaagde Gassel 4 er niet meer in om nog een positief resultaat uit het vuur te slepen en dus een 0-2 nederlaag. Het vrouwenelftal van VV Gassel zette de fraaie zegereeks deze wedstrijdronde verder voort. De zevende ploeg die op nederlaag werd getrakteerd was UDI '19/CSU vrouwen 2. Al vrij snel in de wedstrijd kon het Udense scorebord op 0-1 worden gezet. Anouk van Thiel nam de openingstreffer voor haar rekening. Nog geen zes minuten later schoot Anouk van Thiel na een corner van Demi Verheugen ook de 0-2 tegen de touwen. De Udense vrouwen waren nauwelijks van deze tegenslag bekomen of de keepster kon de bal voor de derde maal uit het net vissen. Dit keer kon Demi Verheugen worden ingevuld als doelpuntenmaakster. Anouk van Thiel verzorgde de assist. Binnen het half uur stond Gassel vrouwen 1 op een 0-4 voorsprong. Demi Verheugen stuurde met een splijtende pass Lieke van Thiel alleen op de keepster af. Zij bleef vervolgens rustig en schoot vervolgens keurig raak. Hoewel de bezoeksters nog enkele kansen meer kregen, was de 0-4 tussenstand tevens ook de ruststand. In de tweede helft bleef het Gasselse vrouwenelftal duidelijk de sterkste ploeg, maar tot veel meer doelpunten leidde dit niet. Na zo'n kwartier in de tweede helft kwam de stand op 0-5. Na een corner van Demi Verheugen tikte de keepster de bal weg, maar Lieke van Thiel was attent en scoorde in de rebound. Aan de andere kant probeerden de Udense vrouwen het nog wel om een eretreffer te scoren, maar de Gasselse defensie en keepster wisten al het gevaar onschadelijk te maken. Dit betekende uiteindelijk niet alleen een ruime 0-5 uitnederlaag, maar ook dat het voor eerst de nul werd gehouden.


Genomineerden sportman, sportvrouw en talent van 2018 bekend
  |  zondag 18 november 2016  |

Afgelopen vrijdagavond vond in de kantine van VV Gassel de "Speciaal bier avond" plaats. Tijdens dit goedbezochte evenement zijn ook de genomineerden bekend gemaakt voor de eretitels sportman, sportvrouw en talent van het jaar 2018. De nominaties voor de sportman zijn gegaan naar Roel Strik (Gassel 1), Luuk van der Loop (Gassel 2), Tom van Raaij (Gassel 3) en George van der Zon-Brouwer (Gassel 4). De twee speelsters van Gassel vrouwen 1 die zijn genomineerd voor sportvrouw van het jaar zijn Marieke van Bommel en Lieke van Thiel. De twee spelers van Gassel JO19-1 die in de race zijn voor het talent van 2018 zijn Hans van Haren en Teun Hendriks. Zoals gebruikelijk vindt de verkiezing en bekendmaking van de winnaars plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel welke op 01 januari 2019 wordt gehouden in de kantine.


Gassel JO8-1 blijft zonder puntverlies in najaarscompetitie 2018
  |  zaterdag 17 november 2018  |

Op de dag waarop Sinterklaas en Zwarte Piet na een flinke bootreis weer in Nederland zijn aangekomen, moesten de jeugdteams van VV Gassel aantreden op vreemde bodem. Gassel JO19-1 kwam uiteindelijk toch niet in actie omdat de uitwedstrijd tegen De Zwaluw JO19-1 uit Oeffelt werd afgelast door de thuisploeg. Voor Gassel JO15-1 viel er vandaag weinig eer te behalen. In Langenboom bleek de nummer twee op de ranglijst SES JO15-2 duidelijk te sterk. Met een 10-1 nederlaag op zak moest de bezoekers weer terug naar Gassel. Ook de JO12-1 van VV Gassel moest de drie punten achterlaten bij de tegenstander. In Wanroij gingen de Gasselnaren uiteindelijk met 6-0 onderuit tegen Constantia JO12-1. De nederlaag was overigens wel geflatteerd.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
  Gassel JO10-1 hield aan de uitwedstrijd tegen De Zwaluw JO10-1 één punt over, maar het gelijkspel voelde eigenlijk aan als een nederlaag want de Gasselnaren stonden een minuut of vijf voor rust op een 0-5 voorsprong. In de vierde minuut was de openingstreffer een feit. Op aangeven van Sven Willems schoot Binck van Roosmalen raak. De Gasselse formatie kreeg daarna diverse kansen op de 0-2, maar de doelman bleek prima in vorm en redde bij inzetten van Eus Arts, Binck van Roosmalen en Sven Willems. Na een klein kwartier spelen was het wel opnieuw raak. Eus Arts schoot de bal links onderin binnen. Gassel JO10-1 stoomde door en dit leverde ook doelpunten op. Zo kopte Eus Arts na een corner van Binck van Roosmalen de 0-3 binnen en na een solo wist hij ook de 0-4 voor zijn rekening te nemen. Na een pass van Eus Arts wist Sven Willems de marge te vergroten tot vijf en leken de Gasselnaren op weg naar een uitoverwinning. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en nog voor het einde van de eerste helft was de 0-5 stand gewijzigd in 2-5. In de tweede helft liet Gassel JO10-1 het steeds meer afweten waardoor De Zwaluw JO10-1 steeds vaker opdook voor het Gasselse doel. Kort nadat een inzet van Sem Bernards tegen de paal was beland, was het aan de andere kant wel raak. De Oeffeltenaren roken dat er meer in zat en de aansluitingstreffer bleef dan ook niet uit. Een minuut of vijf voor tijd werd het zelfs ook nog 5-5 en omdat er in de resterende minuten niet meer werd gescoord, moest Gassel JO10-1 uiteindelijk dus genoegen nemen met een gelijkspel. Gassel JO8-1 blijft uitstekend presteren in de najaarsreeks 2018. Na zes eerdere overtuigende zeges werd deze zaterdag ook het zevende duel met winst afgesloten. Op sportpark De Laan in Ledeacker werd DSV JO8-2 met 4-8 verslagen.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 


Donderdag 06 december 2018 Algemene Ledenvergadering 2018
  |  vrijdag 16 november 2018  |

Op donderdag 06 december 2018 houdt de VV Gassel weer haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Plaats van handeling is zoals gebruikelijk de kantine van de Gasselse voetbalvereniging op sportpark "de Oude Kamp" te Gassel. De vergadering zal om 21:00 uur beginnen. Via Sportlink zullen de (ere)leden en de ouders van de jeugdleden hierover nog een email ontvangen. De trainingen zullen deze avond in overleg iets eerder stoppen om goed voorbereid aanwezig te kunnen zijn. Het verslag van de Algemene Ledenvergadering van vorig jaar ligt deze avond ter inzage, voor wie daar interesse in heeft om deze door te lezen. Gezien het belang van een Algemene Ledenvergadering rekent het bestuur van VV Gassel ook dit jaar weer op een grote opkomst.


Leden VV Gassel kunnen voor slechts € 7,50 naar NEC - Volendam
  |  vrijdag 16 november 2018  |

Op vrijdagavond 30 november 2018 speelt NEC uit Nijmegen een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Leden van VV Gassel kunnen voor slechts € 7,50 een kaartje kopen voor dit duel. Geïnteresseerden kunnen vanaf zondagavond via deze link kaartjes bestellen. De aftrap in De Goffert is om 20:00 uur.


Stevig thuisverlies Gassel 1, wel prima overwinning van Gassel 2
  |  zondag 11 november 2018  |

Vanwege de opgenomen baaldag door zowel de tegenstander van Gassel 4 als die van Gassel vrouwen 1 bestond het programma voor deze zondag uit slechts drie wedstrijden. Van de negen punten die behaald konden worden, werden er uiteindelijk slechts drie binnen gehaald dankzij één overwinning. Gassel 1 heeft in de inhaalthuiswedstrijd tegen Festilent 1 uit Zeeland zichzelf geen goede dienst bewezen. Al snel in de wedstrijd stond de thuisclub met 0-1 achter. Niet veel later werd het vooruitzicht op een goede afloop verder verkleind. Hans van Houtum werd met rood van het veld gestuurd nadat de scheidsrechter hem de rode kaart had laten zien vanwege natrappen. Uit de toegekende penalty konden de bezoekers de score verdubbelen, maar Gassel-doelman Rik van der Loop was een sta in de weg. Helaas voor Gassel 1 werd de daaropvolgende corner wel binnengewerkt waardoor de Gasselnaren na tien minuten spelen en een man minder op een 0-2 achterstand stonden. In het vervolg van de eerste helft bleef het voor Gassel 1 bij verdedigen en loeren op een uitval. In de tweede helft rechtte Gassel 1 de rug en toonde het karakter. Via een fraai afstandsschot van Roel Strik kwam de spanning zelfs weer terug in de wedstrijd. De thuisploeg kwam nog dicht bij de gelijkmaker. Uit een fraaie aanval wist Paul Cornelissen Ramon van der Venne bijna vrij te zetten voor de goal, maar de Festilent-doelman was een fractie eerder bij de bal en voorkwam de gelijkmaker. Even later maakte de scheidsrechter van dienst aan alle Gasselse hoop een einde door een zeer discutabele penalty aan de bezoekers te geven vanwege vermeend hands. Deze keer was de penalty wel raak waarmee het Gasselse verzet was gebroken, de bezoekers konden hierna nog uitlopen naar 1-4 en uiteindelijk 1-5. Ook Gassel 2 mocht een thuiswedstrijd afwerken. Tegenstander daarin was DSV 3 uit Sint-Anthonis. De Gasselse formatie kwam met een gemêleerd gezelschap binnen de lijnen want het team bestond dit keer uit spelers van Gassel 2, Gassel 4 en Gassel JO19-1. Ondanks deze niet alledaagse samenstelling wisten de Gasselnaren elkaar toch aardig te vinden en bleef de bal goed in de ploeg. Na ruim tien minuten spelen kwam Niels Driessen net een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken na een strakke voorzet van Youri Arts. Wat later wist gelegenheidsdoelman Remco van der Heijden met een uitstekende redding een 0-1 achterstand te voorkomen. Vervolgens kwamen er weer enkele kansen voor de thuisploeg op de openingstreffer. Een kopbal van Youri Arts ging echter net naast en een inzet van Kenny Borgers werd door een verdediger van de lijn gehaald nadat de doelman was omspeeld. Na zo'n 25 minuten wedstrijd kwam Gassel 2 op een 1-0 voorsprong. Niels Driessen joeg een vrije trap vanaf dertig meter snoeihard en strak in de kruising. De 1-0 tussenstand leek vervolgens ook de ruststand te gaan worden, maar in de slotminuut van de eerste helft sloegen de Gasselnaren nogmaals keihard toe. Goed druk zetten door Niels Driessen en Kenny Borgers leverde balbezit op waarna Jarno Oppers werd aangespeeld. Die draaide zich vrij waarna hij binnen de beruchte lijnen onderuit werd getrokken. Kenny Borgers bleef koel en schoot de toegekende pingel precies rechts onderin het hoekje. In de tweede helft werd het vooral een strijd op het middenveld. De eerste kansen na rust waren voor de thuisploeg. Een schot van Ted Wolfs werd met moeite gekeerd door de doelman en Roy van de Wiel schoot rakelings voorlangs na goed terugleggen van Jarno Oppers. Gassel 2 bleef ook daarna het meest gevaarlijk, maar een beslissende derde treffer bleef uit ondanks diverse pogingen van onder andere Youri Arts. Ook een prima dubbele één-twee tussen Ted Wolfs en Kenny Borgers leidde niet tot een doelpunt van laatstgenoemde. Een minuut of zeven voor tijd de spanning zelfs weer helemaal terug. Doelman Remco van der Heijden redde in eerste instantie, maar was vervolgens kansloos na slecht verdedigend werk van de defensie. In de slotfase wist Gassel 2 de nipte voorsprong keurig vast te houden. Niels Driessen leek de voorsprong nog te vergroten tot 3-1, echter de lat voorkwam dit. Het bleef bij 2-1 waardoor het tweede elftal drie punten kon laten bijschrijven. Gassel 3 moest al vroeg op pad want de aftrap van het uitduel tegen SIOL 3 was al om 09:30 uur. Of het door dit vroege tijdstip kwam, is nog niet bekend maar de start was niet al te best. Binnen twintig minuten stonden de bezoekers op een 2-0 achterstand door een benutte pingel en een succesvolle counter. Ongeveer halverwege de eerste helft had Peter Goossens na een mooie aanval bijna succes, maar zijn inzet werd nog net van de lijn gehaald. Een minuut of vier later werd Sjoerd Driessen op onreglementaire wijze gestuit binnen de zestien waardoor de bal op de stip ging. Tom van Raaij wist daar wel raad mee en schoot de aansluitingstreffer tegen de touwen. Al heel snel in de tweede helft wist de Katwijkse formatie er 3-1 van te maken en binnen acht minuten na de rust stond het 4-1. Gassel 3 leek nog even te kunnen aanklampen want na een voorzet van Pieter Roefs kopte Tom van Raaij de tweede Gasselse treffer tegen de touwen. Kort daarop werd het via een buitenspeldoelpunten echter 5-2 waarmee het geloof in goede afloop verdween bij de bezoekers. Uiteindelijk scoorde SIOL 3 nog tweemaal en dus moest het derde elftal van de VV Gassel met eem 7-2 nederlaag op zak weer terug de bus in.


Gassel JO8-1 boekt weer monsterzege, ook volle buit voor JO10-1
  |  zaterdag 10 november 2018  |

Voor de jeugdteams van VV Gassel stond vandaag al weer wedstrijdronde 7 op het programma. Gassel JO15-1 had vrijaf vanwege een oneven aantal teams in de klasse. De andere teams mochten aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Gassel JO19-1 kreeg bezoek van Hapse Boys JO19-2. De Gasselnaren verloren uiteindelijk met 1-2, maar de nederlaag was totaal onnodig en ook zeker niet verdiend gezien de vele prima kansen voor de thuisploeg. Het waren de Hapsenaren die de score in de eerste helft openden. Na een corner kon een aanvaller ongehinderd inkoppen. De Gasselse formatie rechtte de rug en trok ten aanval. Dit leidde onder andere tot twee keer een één-tegen-één situatie met de doelman, maar beide kansen werden onbenut gelaten. De 0-1 tussenstand werd tevens ook de ruststand. Gassel JO19-1 begon prima aan de tweede helft en opnieuw kwamen er tal van prima kansen op de gelijkmaker. Joris Eleuwarin tweemaal en Hans van Haren slaagden er echter niet in om het vijandelijke net te laten bollen. Wat later in de wedstrijd viel de 1-1 dan toch. Na een prima corner van Jim Classens kopte Teun Hendriks de bal tegen de touwen. De Gasselnaren bleven daarna flink druk zetten en Hapse Boys JO19-2 beperkte zich tot het wegwerken van de bal. Een spaarzame Hapse uitval leidde niet alleen tot een corner, maar tot overmaat van ramp ook tot de 1-2 want na een grote klutssituatie viel de bal precies voor de voeten van een tegenstander. In de resterende speeltijd probeerde de Gasselse formatie het nog wel. De dikverdiende gelijkmaker bleef echter uit. Gassel JO12-1 moest het deze zaterdag opnemen tegen Heijen JO12-1. Ook in dit duel viel er voor de Gasselnaren geen eer te behalen. De Heijense formatie was gewoonweg te sterk en de ongelijke strijd eindigde in 1-8. De eretreffer kwam op naam van Bram Jaspers. Hij gooide zich voor een schot van de keeper waarna de bal via hem tegen de touwen ging. Er waren nog wel enkele kansjes meer, maar het bleef bij één Gassels doelpunt. Voor Gassel JO10-1 stond een thuisduel tegen Juliana Mill JO10-3 op het programma. Vanaf het eerste fluitsignaal bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Aanvankelijk was er veel strijd om de bal op het middenveld zonder echte kansen. De eerste grote kans was na een minuut of vijf spelen voor Finn Wijnen. Hij schoot echter hard naast. Een kleine twee minuten later ging de bal wel tegen de touwen. Eus Arts verraste de doelman in de korte hoek. Lang bleef de voorsprong niet in stand, want bijna direct na de aftrap scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Het spel golfde op en neer met volop doelgevaar. Net voor de time-out halverwege de eerste helft zette Binck van Roosmalen de Gasselnaren op een 2-1 voorsprong. Vanuit een moeilijke hoek lobde hij de bal op fraaie wijze over de Millse keeper. Kort na de hervatting was het Juliana Mill JO10-3 dat opnieuw op gelijke hoogte wist te komen. Niet veel later ging de bal nog net tussen de paal en de Gasselse doelman door tegen de touwen en dus moest de thuisploeg in de achtervolging. Het offensief had succes want Lotte Tonies schoot nog voor het rustsignaal de 3-3 tegen de touwen. Gassel JO10-1 was even niet goed bij de les aan het begin van de tweede helft en dit leverde bijna direct een 3-4 achterstand op. Hierna waren de Gasselnaren weer wakker en al snel kwam er weer een gelijke stand op het scorebord te staan. Met een harde hoge pegel was het Finn Wijnen die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Wat later had Eus Arts pech dat zijn kopbal bovenop de lat belandde. Een minuut of tien na rust lag de bal wel in het Millse doel. Een corner van Binck van Roosmalen ging via een tegenstander binnen. De bezoekers lieten het er niet bij zitten en probeerden het met enkele poeiers van afstand. Doelman Sem Bernards wist de inzetten echter te keren of naast te kijken. Aan de andere kant kreeg Gassel JO10-1 diverse kansen om de voorsprong te vergroten. Een schot van Eus Arts werd op het laatste moment nog tot corner gewerkt en Sven Willems trof de paal. Het bleef daardoor spannend tot aan het laatste fluitsignaal. Dankzij een prima inzet van het hele team werd de nipte voorsprong vastgehouden en bleven de drie punten dus in Gassel. Tegelijk met de JO10-1 trapte Gassel JO8-1 af voor hun wedstrijd tegen Olympia '18 JO8-3 uit Boxmeer. Een spannende pot voetbal werd het absoluut niet want de Gasselnaren waren duidelijk veel te sterk. Dit blijkt ook wel uit de 16-1 eindstand. Niet alleen werd hiermee ook het zesde duel van de najaarsreeks 2018 winnend afgesloten, ook was het al de vijfde keer dat de dubbele cijfers werden gehaald.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Ook het jongste jeugdteam van VV Gassel mocht aantreden voor eigen publiek. Tegenstander voor Gassel JO7-1 was het Langenboomse SES JO7-1. Beide ploegen maakten er een leuke wedstrijd van. De Gasselse formatie bleek al wat meer op elkaar ingespeeld te zijn en van de gescoorde doelpunten kwam dan ook het grootste deel op naam van de thuisploeg. Ook dit keer zaten er weer enkele fraaie treffers tussen na een prima aanval.


Opbrengst voor VV Gassel in Rabobank Clubkas Campagne bekend
  |  donderdag 08 november 2018  |

Zoals eerder gemeld heeft de VV Gassel ook dit jaar weer meegedaan aan de Rabobank Clubkas Campagne. Ieder Rabobank lid dat woonachtig is in het Land van Cuijk en Maasduinen kon daarbij stemmen op verenigingen, stichtingen ed. Hoe meer stemmen hoe hoger de bijdrage van de Rabobank zou zijn. Het campagnedoel was dit keer om de huidige en toekomstige jeugdtrainers een opleiding aan te kunnen bieden, waarmee zij onze jeugdspelers nog beter kunnen begeleiden.

Opbrengst VV Gassel in Rabobank Clubkas Campagne 2018

Afgelopen maandagavond is bekend gemaakt dat de VV Gassel het fraaie bedrag van € 645,27 in de wacht heeft gesleept. Dat is precies € 1,99 meer dan vorig jaar toen VV Gassel vanuit de Clubkasactie een bedrag van € 643,28 ontving. Het jaar daarvoor was de opbrengt voor VV Gassel € 567,53. Het bestuur bedankt iedereen die op VV Gassel heeft gestemd!


Ook Gassel 4 zondag niet in actie vanwege baaldag tegenstander
  |  woensdag 07 november 2018  |

Niet alleen het vrouwenelftal van de VV Gassel zal komende zondag niet in actie komen, ook de geplande uitwedstrijd van Gassel 4 tegen Vianen Vooruit 5 is inmiddels uitgesteld. Reden voor het uitstel is ook in dit geval een opgenomen baaldag van de tegenstander. Omdat de Gasselse formatie vorige week zelf een baaldag had opgenomen, is er nu dus twee speeldagen op rij geen wedstrijd voor Gassel 4. De nieuwe speeldatum van het uitduel tegen Vianen Vooruit 5 is zondag 16 december 2018. De aftrap in Vianen is al om 09:30 uur.


Thuiswedstrijd Gassel VR1 uitgesteld door baaldag tegenstander
  |  maandag 05 november 2018  |

De speelsters van Gassel vrouwen 1 hebben komende zondag geen competitieverplichtingen. Eigenlijk stond een thuiswedstrijd tegen Vitesse '08 vrouwen 1 op het programma, maar vanwege een opgenomen baaldag van de Gennepse formatie is het duel uitgesteld. De nieuwe speeldatum is zondag 16 december 2018. Het aanvangstijdstip is 11:00 uur.


Thuisoverwinning voor Gassel 1, Gassel VR1 wint met dubbele cijfers
  |  zondag 04 november 2018  |

Vanwege de opgenomen snipperdag van Gassel 4 kwamen vandaag maar vier seniorenteams binnen de lijnen. Van de twaalf punten die op het spel stonden, verdwenen er uiteindelijk zeven in de Gasselse zakken dankzij twee zeges en een gelijkspel. Na twee nederlagen heeft Gassel 1 zich vandaag weer een goede dienst bewezen. Thuis tegen V.V. Achates 1 uit Ottersum was de volle buit voor de Gasselse formatie. De bezoekers waren het grootste deel van de wedstrijd aan de bal, maar Gassel 1 had een goede organisatie neergezet waardoor V.V. Achates 1 moeite had om tot kansen te komen. Als na ongeveer een kwartier spelen Roel Strik onderuit wordt gehaald in het strafschopgebied van Achates krijgt Gassel 1 via een penalty de mogelijkheid om de leiding in de wedstrijd te nemen. Niels Paters schoot deze vervolgens binnen, 1-0. Het spelbeeld bleef echter ongewijzigd, de Ottersumse formatie had de bal en de thuisploeg was gevaarlijk via uitvallen. De druk op het Gasselse doel werd naarmate de eerste helft volgde steeds groter en dit resulteerde ook in de gelijkmaker. Met de 1-1 stand gingen beide ploegen ook rusten. In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. V.V. Achates 1 kwam halverwege de tweede helft niet geheel onverwacht op voorsprong via een snelle omschakeling. Hierna leek Gassel 1 echter een tandje bij te schakelen en de stand was alweer snel in evenwicht. Uit een vrije trap van Niels Paters kon Guido Sprengers van dichtbij de 2-2 binnenkoppen. In de slotfase golfde het spel op en neer en Gassel 1 werd ook steeds brutaler. Enkele minuten voor tijd was het na een fout in de opbouw van de Limburgers Erik Barten die alleen kon doorlopen richting de Achates keeper. Hij rondde het vervolgens heel koel af, een geweldige stift gaf de keeper geen enkele kans en bracht Gassel 1 de drie punten! Hierna had de score zelfs nog groter kunnen uitvallen voor de Gasselnaren, maar de eindstand was bepaald en Gassel 1 heeft dus weer een belangrijke overwinning geboekt. Het tweede elftal mocht deze wedstrijdronde eveneens aantreden voor eigen publiek. De thuisploeg begon ijzersterk tegen Sambeek 2 en al in de vijfde minuut was de openingstreffer een feit. Nadat een Gasselse vrije trap was weggewerkt schoot Remco van der Heijden de bal vanuit de draai vanaf een meter of 25 strak onder de lat binnen. De Gasselnaren gingen prima door en in de elfde minuut was de marge verdubbeld. Remco van der Heijden trapte een corner richting de tweede paal waarna Luuk van der Loop de bal snoeihard in de kruising kopte. Kort daarop voorkwam doelman Cas van Spijk een snelle aansluitingstreffer. Kort nadat een inzet van Bart van Spijk nog net uit de korte hoek was getikt, moest Gassel 2 na wat prutswerk alsnog een tegentreffer incasseren. Na dit doelpunt pakte de thuisploeg de draad weer op en kwamen er kansen om de marge weer te vergroten. Remco van der Heijden kreeg de bal echter niet langs de keeper en een inzet van Youri Arts ging via een Sambeeks been net naast. Op slag van rust raakte Roy van de Wiel nog de zijkant van de kruising. De tweede helft startte rommelig met volop balverlies van beide ploegen. Remco van der Heijden was dichtbij de 3-1, maar de doelman tikte de bal nog net uit zijn doel. Aan de andere kant wist doelman Cas van Spijk tot twee toe uitstekend redding te brengen toen een tegenstander alleen voor hem opdook. Een minuut of zes voor tijd leek Sjors Cuppen na goed doorgaan van Casper van Swam voor de beslissende derde Gasselse treffer te gaan zorgen, maar de keeper kon nog net redding brengen met zijn vingertoppen. In de slotminuut wist Sambeek 2 met een kopbal in de verre hoek na een corner toch nog de gelijkmaker te scoren waardoor Gassel 2 uiteindelijk dus genoegen moest nemen met slechts één punt. Voor Gassel 3 viel er vandaag weinig eer te behalen. In Grave bleek GVV '57 2 duidelijk te sterk. Na een snelle voorsprong van de thuisploeg, kwamen de bezoekers nog wel snel langszij via een doelpunt van Tim Jaspers na voorbereidend werk van Sjoerd Driessen. Vervolgens liep de Graafse formatie uit naar 5-1 bij de rust. In de tweede helft bij een 8-1 tussenstand deed het derde elftal op zeer fraaie wijze nog wel wat terug. Na een voorzet van Tom van Raaij schoot Bas van Raaij de bal van achter zijn standbeen bij de eerste paal tegen de touwen. Het slotakkoord was echter van GVV '57 2 waardoor deze gemeentelijke derby eindigde in 9-2. Het vrouwenelftal van de VV Gassel is deze competitie vooralsnog niet te stoppen. Niet alleen werd ook de zesde wedstrijd winnend afgesloten, dit gebeurde ook nog eens met dubbele cijfers. Slachtoffer van de Gasselse doelpuntenmachine was dit keer Boekel Sport vrouwen 1. Het duurde slechts een minuut of zes voordat het scorebord op 1-0 gezet kon worden. Demi Verheugen bracht Anouk van Thiel in stelling en uit haar voorzet was het Lieke van Thiel die scoorde. Een minuut of tien later nam Sanne Daemen de 2-0 voor haar rekening via een succesvol schot na een corner. De bezoeksters hadden amper afgetrapt of ze moesten wederom een treffer incasseren. Op aangeven van Anouk van Thiel maakte Lieke van Thiel er 3-0 van. De Gasselse vrouwen bleven de dienst uitmaken op het veld en dit leidde in ongeveer de 25e minuut tot een vierde treffer. Opnieuw was het Lieke van Thiel die scoorde. Het voorbereidende werk kwam dit keer van Paulien Jans. Bijna had Lieke van Thiel één minuut later haar vierde doelpunt van de ochtend gescoord, maar de paal voorkwam dit. Vervolgens was er even een slordige fase van de thuisclub. Tot tweemaal toe werd onnodig balverlies afgestraft door Boekel Sport vrouwen 1. In de laatste minuten voor de rust was Gassel vrouwen 1 weer goed bij de les en werd de marge weer vergroot. Lieke van Thiel kopte raak na een corner van Demi Verheugen. In de laatste seconden voor het rustsignaal maakte Paulien Jans er na een soloactie ook nog 6-2 van. Het duurde ongeveer twintig minuten voordat er voor het eerst werd gescoord in de tweede helft. Doelpuntenmaakster was dit keer Anouk van Thiel en de assist kwam op naam van Demi Verheugen. Vervolgens bleef het overwicht van de thuisploeg in stand, maar konden de kansen aanvankelijk niet meer worden omgezet in doelpunten. Pas een minuut of tien voor tijd kon de trouwe aanhang weer een doelpunt vieren. Janneke Raemakers speelde Anouk van Thiel in die de bal vervolgens aflegde op Demi Verheugen. Zij wist daar wel raad mee en joeg de 8-2 tegen de touwen. Hiermee was de Gasselse doelpuntenhonger nog niet gestild want twee minuten voor tijd maakte Lieke van Thiel er na een voorzet van Demi Verheugen 9-2 van. Dit leek de eindstand te gaan worden, maar in de slotminuut wist Lieke van Thiel de dubbele cijfers veilig te stellen. Met haar zesde treffer van de wedstrijd en dus dubbele hattrick bepaalde ze de einstand op 10-2!


Gassel JO8-1 zet zegereeks verder voort, gelijkspel Gassel JO15-1
  |  zaterdag 03 november 2018  |

Alle jeugdteams van de VV Gassel kwamen deze eerste zaterdag van november 2018 in actie. Alleen de JO15-1 mocht aantreden voor eigen publiek, de andere teams speelden op vreemde bodem. Gassel JO19-1 slaagde er niet in om te stunten tegen de nog zonder puntverlies zijnde koploper Toxandria JO19-1. De thuisploeg duidelijk te sterk en de Gasselnaren moesten met een 8-0 nederlaag op zak weer terug naar Gassel. Ondanks het stevige verlies was de technische staf zeer tevreden over de toch positieve houding van de spelers en had men volop schik gehad. Gassel JO15-1 ontving op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de JO15-2 van SV DWSH '18, de fusieclub uit Sint-Hubert en Wilbertoord. De Gasselse formatie kwam sterk uit de startblokken hetgeen veel kansen opleverde in de eerste tien minuten, maar dit resulteerde helaas niet in de openingstreffer. Na ongeveer een kwartier spelen viel uit de eerste kans van bezoekers ook meteen de 0-1. Vervolgens kregen beide ploegen tot aan de rust weinig tot geen kansen en dus was de 0-1 tussenstand teven ook de ruststand. Al vroeg na rust kwam de 1-1 op het scorebord. Nadat Rens Janssen de bal hard tegen de keeper schoot, kwam de bal na slecht uitverdedigen voor de voeten van Rosalie van de Weem en die schoot hard in de korte hoek binnen. Zo'n tien minuten na de gelijkmaker wist SV DWSH '18 JO15-2 toch weer te scoren. Uit de derde rebound na een klutssituatie werd het 1-2. Een kleine vijf minuten was er een passend antwoord van Gassel JO15-1. Nadat Femke van Thiel één een minuut eerder de bal net niet over de keeper wist te schieten, schoot ze de bal nu cool in de lange hoek tegen de touwen. In de resterende speeltijd kreeg de thuisploeg nog diverse grote kansen. Het ijzerwerk en de keeper brachten echter redding voor de bezoekers en dus werd de uitslag vastgezet op 2-2. Net als de JO19-1 speelde ook Gassel JO12-1 vandaag een kansloze wedstrijd. In Boxmeer was Olympia '18 JO12-1 een maatje te groot. De Boxmeerse formatie, dat na drie gewonnen duels al een doelsaldo had van 34-4, versloeg de wel dapper strijdende Gasselnaren uiteindelijk met 11-1. Gassel JO10-1 keerde zonder punten terug uit Grave. De eerste helft tegen ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO10-2 was er een om heel snel te vergeten. De bezoekers waren veel te tam en liepen meer uit dan in de positie. Gevolg hiervan was een 9-0 achterstand bij de rust. Met diverse prima reddingen wist doelman Sem Bernards een nog grotere achterstand te voorkomen. Na de rust speelde de Gasselse formatie veel beter. Met de nodige meiden in de ploeg werd goed overgespeeld en al snel in de tweede helft scoorde Tijn Janssen op aangeven van Maud Josemanders de 9-1. Vervolgens liep de thuisploeg uit naar 12-1. Gassel JO10-1 bleef op zoek naar doelpunten en dit werd beloond want na een indribbel schoot Nienke Willems de bal tegen de touwen en wat later in het duel ging een corner van Binck van Roosmalen via de doelman binnen waardoor het dus 12-3 werd. In de resterende speeltijd scoorde beide ploegen nog eenmaal. Eerst had de thuisploeg succes en daarna schoot Nienke Willems raak nadat de keeper de bal losliet na een schot van Eus Arts. Hiermee kwam de eindstand dus op 13-4. Als enige jeugdteam wist Gassel JO8-1 wel de volle buit te behalen. De Gasselse formatie boekte in Uden een monsterzege op UDI '19/CSU JO8-6. Nadat de kruitdampen van het massale Gasselse aanvalsvuur waren opgetrokken stond er een 1-19 eindstand op het scorebord. Hiermee is de JO8-1 van VV Gassel dus ook na vijf gespeelde wedstrijden zonder puntverlies.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 


Gassel 4 komende zondag niet in actie door opgenomen snipperdag
  |  vrijdag 02 november 2018  |

Gassel 4 komt komende zondag niet in actie. De op het programma staande uitwedstrijd tegen SCV '58 4 is op verzoek van de Gasselse formatie uitgesteld. De nieuwe speeldatum van het gemeentelijke treffen in Velp is zondag 03 februari 2019. De aanvangstijd van 10:00 uur blijft ongewijzigd.


Jaarlijkse speciaalbieravond dit keer op vrijdag 16 november 2018
  |  vrijdag 02 november 2018  |

Zoals de laatste jaren gebruikelijk organiseert VV Gassel ook dit jaar weer de speciaalbieravond. Deze activiteit vindt dit keer plaats op vrijdagavond 16 november 2018 en zal beginnen om 21:00 uur. De trainingen van donderdag 15 november 2018 worden verzet naar die vrijdagavond. Tijdens de speciaalbieravond worden ook de genomineerden voor de sportman en sportvrouw van het jaar verkiezing bekend worden gemaakt. Verder zijn de eerste twee drankjes en hapjes gratis. Iedereen is welkom. Het bestuur hoopt op een grote opkomst. Dus voor een gezellige avond; kom dan op vrijdag 16 november a.s. naar de kantine van VV Gassel!


Gassel 1 onderuit bij koploper, Gassel VR1 boekt vijfde zege op rij
  |  zondag 28 oktober 2018  |

Op deze zondag was er een compleet wedstrijdprogramma voor de Gasselse seniorenelftallen. De uiteindelijke oogst van vier punten was helaas wat aan de magere kant. Gassel 1 heeft op bezoek bij de boys uit Haps niet voor een resultaat kunnen zorgen om mee terug naar Gassel te nemen. In de eerste helft maakte de Gasselse formatie een goede indruk en Hapse Boys 1 had het lastig om kansen te creëren. Aan de andere kant was Gassel 1 ook gevaarlijk. Erik Barten raakte zelfs de paal namens de bezoekers. In de tweede helft leek er weinig veranderd in het spelbeeld, voor Gassel 1 was er niks aan de hand. Dit veranderde toen Haps Boys 1 op voorsprong kwam via een individuele actie. Niet veel later werd het zelfs 2-0 via een benutte penalty. Het Gassels verzet was hiermee gebroken en de thuisploeg liep hierna nog uit naar een geflatteerde 4-0 eindstand. Ook Gassel 2 moest vandaag op bezoek bij de koploper. In Volkel was het plaatselijke vierde elftal de tegenstander. De Gasselnaren begonnen met goed compact spel en kregen in de dertiende minuut de eerste kans. Na een snelle uitbraak via Teun Hendriks en Bart van Spijk schoot Casper van Swam diagonaal over. Een minuut of vijf later stond het 0-1. Bart van Spijk ving de bal op, schermde deze goed af en speelde diep op Casper van Swam. Die liep zijn tegenstander eruit en scoorde beheerst de openingstreffer. Helaas was het binnen vijf minuten alweer gelijk na het missen van de bal op het Gasselse middenveld. Vervolgens kregen beide ploegen kansen op een tweede treffer. Onder andere Bart van Spijk kon de bal net niet intikken na een scherpe voorzet van Youri Arts. Aan de andere kant voorkwam doelman Cas van Spijk met een uitstekende redding een achterstand. Ver in blessuretijd van de eerste helft moest Gassel 2 alsnog de 2-1 incasseren al werd daaraan voorafgaand Luuk van der Loop opzichtig weggeduwd. In de tweede helft gingen de Gasselnaren op jacht naar de gelijkmaker. Youri Arts was dichtbij, maar zijn inzet werd nog net uit de hoek getikt. Wat later vloog een schot van Casper van Swam via het been van een tegenstander rakelings over. Volkel 4 kon daar weinig tegenover zetten en richtte zich dan ook voornamelijk op tijdrekken. Ondanks dat laatste klonk het fluitsignaal na 45 minuten en dus stapte Gassel 2 zonder punten het veld af. De technische staf liet weten trots te zijn op de getoonde inzet en werklust, maar dat werd dus niet beloond met tenminste één punt. Gassel 3 mocht op eigen veld aantreden tegen Juliana Mill 3. De thuisploeg startte goed, maar kwam na ruim tien minuten op een 0-1 achterstand. Hoewel er volop gevaar was voor de beide doelen, bleven meer doelpunten uit in de eerste helft. De 0-1 tussenstand bleef na de rust aanvankelijk ook op het scorebord staan. Ongeveer halverwege de tweede helft kwam de Gasselse formatie op gelijke hoogte. Na een voorzet van Peter de Wit was het Dirk Verbruggen die doel trof. Vervolgens was het Juliana Mill 3 dat opnieuw op voorsprong wist te komen. De Gasselnaren schakelden een tandje bij en op fraaie wijze kwam de stand weer in evenwicht. Tom Peperkamp knalde de bal in de kruising. De spelers van Gassel 3 hadden het vieren van de gelijkmaker nog maar net achter de rug of de bezoekers scoorden via een snelle uitval de 2-3. Het alles of niet slotoffensief van de thuisploeg leverde niet het gewenste resultaat op. De Millse formatie besliste het duel definitief met een vierde treffer en dus een 2-4 eindstand. De start van Gassel 4 in de thuiswedstrijd tegen SIOL 5 werd er een eentje voor de categorie dramatisch slecht. Door diverse flinke blunders achterin keken de Gasselnaren namelijk na vijftien minuten al tegen een 0-3 achterstand aan. Daarna herpakte de Gasselse formatie zich en werd de jacht op eerherstel geopend. Een minuut of zeven voor rust verkleinde Peter Goossens de marge tot twee. Na een ware flipperkast voor het Katwijkse doel wist hij uiteindelijk van dichtbij raak te schieten. Na de thee ging Gassel 4 onverminderd door met de zoektocht naar doelpunten. Aanvankelijk wilde de bal er telkens net niet in, maar zo'n achttien minuten voor tijd was de spanning weer helemaal terug. Rob Roefs kopte raak na een voorzet van Riny van der Venne. Gesteund door deze treffer gooide Gassel 4 het tempo nog wat hoger en een minuut of zes later stond het 3-3. Na mistasten van de doelman bij een voorzet kopte Riny van der Venne de afvallende bal tegen de touwen. In de resterende speeltijd probeerde de thuisploeg het nog wel, maar een winnende vierde treffer bleef uit. Gassel vrouwen 1 heeft de zegereeks deze zondag verder voortgezet. In Boxmeer werd Olympia '18 vrouwen 1 met 3-5 verslagen waardoor de ploeg van trainer Harm van Daal na vijf duels de maximale score heeft van vijftien punten. Het Gasselse vrouwenelftal speelde een uitstekende eerste helft en wist dit ook in de score tot uitdrukking te brengen. Na een kleine twintig minuten scoorde Lieke van Thiel na een voorzet haar zus Anouk van Thiel de openingstreffer. Amper zes minuten later was het opnieuw raak. Maike Arts passte de bal langs de lijn naar Anouk van Thiel en zij knalde het leren monster in de rechterhoek binnen. Gassel vrouwen 1 bleef goed doorgaan en de 0-3 bleef dan ook niet lang uit. Na voorbereidend werk van Anouk van Thiel was het Lieke van Thiel die haar tweede treffer van de ochtend scoorde. In de slotfase van de eerste helft wisten de Boxmeerse vrouwen wat terug te doen. Gassel vrouwen 1 had echter direct een passend antwoord klaar want gelijk na de aftrap kwam de bal bij Anouk van Thiel en zij joeg met rechts de 1-4 tegen de touwen. In de tweede helft waren de bezoeksters wat minder scherp en had men duidelijk meer moeite met het spel van de thuisploeg. Toch kwam er nog wel 1-5 op het scorebord te staan. Marieke van Bommel was van achteruit opgestoomd en uit haar voorzet liet Lieke van Thiel de keepster voor de vijfde maal vissen. Vervolgens werd het spel van het Gasselse vrouwenelftal nog wat slordiger en werden er ook nog diverse kansen weggegeven. Twee daarvan werden benut door Olympia '18 vrouwen 1 waardoor er dus een 3-5 eindstand op het digitale wedstrijdformulier kwam te staan. Al met al een verdiende zege door een uitstekende eerste helft.


Vierde competitiezege op rij JO8-1, ook mooie driepunter van JO10-1
  |  zaterdag 27 oktober 2018  |

Deze laatste zaterdag van oktober 2018 kwamen alle jeugdteams van de VV Gassel in actie. Met uitzondering van Gassel JO15-1 mochten de teams op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel aantreden. Uiteindelijk werden zes punten gepakt dankzij twee overwinningen. Gassel JO19-1 bleek een maatje te klein voor SES JO19-1. De Gasselnaren speelden met een uitstekende inzet, maar konden een 1-4 thuisnederlaag niet voorkomen. Toch was het de thuisploeg die als eerste wist te scoren. Na een corner van Teun Hendriks werd de bal bij de tweede paal goed binnen getikt door Hans van Haren. De bezoekers uit Langenboom hadden nog voor het rustsignaal de stand omgebogen in 1-2. In de tweede helft probeerde Gassel JO19-1 het nog wel, maar SES JO19-1 gaf geen krimp en bouwde de voorsprong nog verder uit. Voor de JO15-1 stond deze wedstrijdronde een bezoek aan Juliana Mill JO15-2 op het programma. De Gasselnaren speelden een goede wedstrijd en kregen in de eerste helft diverse kansen om minimaal één keer te scoren, maar helaas werden deze niet benut. Na zo'n minuut of twintig spelen was het wel raak voor de thuisploeg en net voor rust moest de Gasselse formatie een tweede tegentreffer incasseren. In de tweede helft speelde Gassel JO15-1 in een 3-4-3 opstelling nog meer op de aanval in een poging de aansluitingstreffer te scoren. De offensieve strijdwijze leidde tot veel kansen, maar het vizier stond niet scherp genoeg want de bal ging niet tegen de touwen. Verder werden de bezoekers nog een strafschop onthouden. Een minuut of vijf tijd leidde een Millse counter nog tot de 3-0. Al met al een zeer geflatteerde nederlaag want de Gasselnaren speelden bij vlagen zeer goed voetbal met een geweldige inzet. Gassel JO12-1 deed zichzelf tekort in het thuisduel tegen Handel JO12-1. De Gasselnaren hadden zeker een gelijkspel verdiend, maar verloren uiteindelijk nipt met 1-2. Doelpuntenmaker aan Gasselse zijde was Sil Verhallen.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
  Gassel JO10-1 moest deze zaterdag aantreden tegen Heijen JO10-1. Het duel ging flitsend van start want binnen de kortste keren stond het al 1-1. Na een voorzet van Maud Josemanders opende Eus Arts de score waarna de bezoekers direct daarna de gelijkmaker scoorden. De thuisploeg herpakte zich snel en Nienke Willems zorgde voor een nieuwe voorsprong. Kort daarop schoot Eus Arts de 3-1 tegen de touwen. Nog voor het einde van de eerste helft was Lotte Tonies dichtbij de 4-1, maar na een solo schoot ze over. De 3-1 voorsprong van Gassel JO10-1 was al heel snel in de tweede helft omgedaan gemaakt door Heijen JO15-1. Een minuut of zeven later schoot Lotte Tonies de bal hoog tegen de touwen, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Via een doelpunt van Finn Wijnen werd het vervolgens 5-4. Kort daarop liet ook Eus Arts de doelman kansloos en dus was er een marge van twee doelpunten. Heijen JO10-1 wist de spanning toch weer terug te brengen, door de 6-5 te scoren. Na een voorzet van Nienke Willems schoot Binck van Roosmalen vervolgens de 7-5 binnen. Hoewel Heijen JO10-1 vlak voor tijd nogmaals tegenscoorde wisten de Gasselnaren de nipte voorsprong vast te houden tot aan het laatste fluitsignaal. Gassel JO8-1 blijft dit seizoen onverslaanbaar. Ook het vierde duel in de najaarscompetitie 2018 werd winnend afgesloten. Dit keer was het Hapse Boys JO8-1 dat met 13-5 aan de Gasselse zegekar werd gebonden.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 


Gassel 1 verliest thuisduel, prima inhaalzeges van Gassel 4 en VR1
  |  zondag 21 oktober 2018  |

Net als gisteren bij de jeugdteams was ook deze zondag sprake van een beperkt wedstrijdprogramma. Voor de lagere seniorenteams was er namelijk een inhaalprogramma gepland, maar omdat er deze competitie nog geen duels van Gassel 2 en Gassel 3 waren afgelast of uitgesteld, hadden zij vandaag vrijaf. Voor Gassel 1 stond wel een reguliere speelronde op het programma. De Gasselnaren kregen op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bezoek van DSV 1 uit Sint-Anthonis. Na twee overwinningen op rij moest Gassel 1 uiteindelijk een nederlaag incasseren. De bezoekers uit Sint-Anthonis waren deze zondag de betere ploeg en wonnen dan ook terecht. In de beginfase van de wedstrijd was het nog aftasten en was er over en weer doelgevaar, een Gasselse inzet werd zelfs nog net voor de doellijn gehaald zodat een Gasselse voorsprong werd voorkomen. De bezoekers waren aan de andere kant ook gevaarlijk en dat resulteerde halverwege de eerste helft ook in een doelpunt toen een fraaie boogbal in de kruising zeilde, 0-1. De bezoekers konden echter niet heel lang van deze voorsprong genieten, want Cas van Houtum maakte al snel de 1-1, waarbij aangetekend moet worden dat de keeper van DSV 1 niet vrijuit ging. Met de 1-1 stand gingen beide ploegen ook rusten. Na de thee gingen de bezoekers gedreven op zoek naar de voorsprong en zij creëerden daardoor ook een overwicht in de wedstrijd. De Gasselse formatie verdedigde fanatiek maar uiteindelijk was de aanvallende kwaliteit van DSV 1 te machtig voor Gassel 1 waardoor het na ongeveer een uur spelen 1-2 werd. Gassel 1 probeerde hierna nog wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de formatie uit Sint-Anthonis bleef ook in die fase de gevaarlijkste ploeg. Omdat beide ploegen niet meer wiste te scoren bleef de 1-2 stand tot het einde op het scorebord staan en was het verlies voor Gassel 1 dus een feit. Gassel 4 ging voor een inhaalwedstrijd op bezoek bij Juliana Mill 4. De Gasselnaren waren veel sterker dan de thuisploeg en boekten uiteindelijk een dikverdiende zege. Direct vanaf het eerste fluitsignaal pakten de bezoeksters het initiatief en gaven dit ook niet meer uit handen. Na zo'n kwartier spelen zorgde Riny van der Venne voor een 0-1 voorsprong door de bal met een bekeken schot door de benen van de Millse keeper tegen de touwen te schieten. De Gasselse aanvalsmachine draaide daarna in een prima tempo door en de 0-2 hing al snel in de lucht. Toch duurde het tot ongeveer de 33e minuut voor Gassel 4 de tweede treffer kon vieren. Na een snel genomen corner belandde de bal voor de voeten van Kenny Borgers. Die bedacht zich geen moment en joeg het leren monster direct snoeihard in het doel. Aan de andere kant had de Gasselse doelman een hele rustige middag want de Millse formatie wist geen enkele kans te creëren. Ook in de tweede helft deelde Gassel 4 de lakens uit op het veld. Al vrij snel na de rust kreeg Rob Roefs tot tweemaal toe een fraaie kans op de 0-3, maar helaas stond zijn vizier nog niet scherp genoeg afgesteld. Ook Nick Nijsten was met een schot van afstand dichtbij het derde doelpunt, maar de inzet vloog net over. Gassel 4 bleef jagen op een grotere voorsprong en de kansen stapelden zich op. De een na de andere kans werd echter om zeep geholpen. Een minuut of tien voor tijd werd het dan toch eindelijk 0-3. Doelpuntenmaker was Rob Roefs na een voorzet van Kenny Borgers. Twee minuten later wist Rob Roefs er ook nog 0-4 van te maken. Na een pass van Peter Goossens kon hij alleen doorlopen waarna hij het koelbloedig afmaakte. In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord en dus wonnen de Gasselnare dikverdiend met 0-4. Bijzonder is inmiddels toch wel dat dit de derde wedstrijd op rij is die Gassel 4 met 4-0 wint. Uit analyse van de wedstrijdbeelden is inmiddels echter gebleken dat dit puur toeval is en dat er dus geen link is naar het matchfixing onderzoek in het Belgische voetbal of toevallig langs de lijn staande belchinezen. Op het digitale wedstrijdformulier is echter een 0-3 eindstand ingevuld, waardoor het laatste doelpunt van Rob Roefs niet wordt verwerkt in de statistieken. Ook Gassel vrouwen 1 moest vandaag aantreden voor een inhaalduel. Op eigen veld was SES vrouwen 1 de tegenstander. De Gasselse vrouwen domineerden in de eerste helft, maar vergaten om echt door te drukken. Na zo'n kwartier spelen zette Anouk van Thiel de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Ze speelde zichzelf goed vrij en schoot vervolgens raak. De 1-0 tussenstand was tevens ook de stand bij de rust. Het vrouwenelftal van de VV Gassel begon te slap aan de tweede helft en de bezoeksters uit Langenboom straften dit genadeloos af met de gelijkmaker. Hierna herpakte de thuisploeg zich en gooide het er ook wat meer vechtlust tegenaan. Dit had effect want het spel ging zich hierdoor weer meer afspelen op de Langenboomse helft. Ongeveer halverwege de tweede helft begon Paulien Jans aan een rush vanuit de defensie. Ze stoomde op tot in de buurt van het SES-doel en met een prima schot zorgde ze voor een 2-1 voorsprong. Heel kort daarna voorkwam keepster Susanne den Brok met een bijzondere redding een snelle gelijkmaker van SES vrouwen 1. Ze kopte de bal namelijk uit het doel. Een minuut of acht voor tijd leken de drie punten in veilige haven want na een voorzet van Janneke Raemakers scoorde Sanne Daemen de 3-1. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde de Langenboomse formatie vanaf de strafschopstip echter toch nog de aansluitingstreffer. Verder dan dit lieten de Gasselse vrouwen het niet komen en dus werd ook de vierde competitiewedstrijd winnend afgesloten. Hierdoor is Gassel vrouwen 1 nu alleen koploper met twee punten voorsprong op HBV vrouwen 1.


IJzersterk Gassel JO8-1 door naar derde ronde van bekertoernooi
  |  zaterdag 20 oktober 2018  |

Vanwege de herfstvakantie was er bij de jeugd deze zaterdag geen regulier wedstrijdprogramma, maar een beker-/inhaalprogramma gepland. Hierdoor kwamen slechts twee jeugdteams van VV Gassel in actie. Gassel JO8-1 zorgde voor uitstekende bekerprestatie door het tweede ronde bekerduel tegen DSV JO8-1 te winnen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel wonnen de Gasselnaren na een spannende wedstrijd met 8-5 van de twee klassen hoger spelende formatie uit Sint-Anthonis.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Tegen wie Gassel JO8-1 het in de derde ronde moet gaan opnemen is op dit moment nog niet bekend. Het andere jeugdteam dat vandaag moest aantreden was Gassel JO19-1. Op het programma stond namelijk een inhaalthuiswedstrijd tegen JVC Cuijk JO19-2. In de eerste twintig minuten van het duel was de thuisploeg de beter voetballende ploeg en dit leidde ook tot een verdiende 1-0 voorsprong. Dylan Siroen scoorde met een vrije trap die dwars door de Cuijkse muur vloog. Ongeveer halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd en pakten de Cuijkenaren het initiatief. Dit leverde hen niet alleen de gelijkmaker op, maar ook een 1-2 voorsprong bij de rust. In de tweede helft konden de Gasselnaren mede door wat kaarten geen echte vuist meer maken. JVC Cuijk JO19-2 wist de voorsprong te vergroten tot 1-4. Uiteindelijk kon Dylan Siroen namens Gassel JO19-1 nog wat terug doen. Via een succesvol schot vanaf een meter of twintig bepaalde bij de eindstand op 2-4.


Goed nieuws voor VV Gassel leden die op zondag geblesseerd raken
  |  maandag 15 oktober 2018  |

In het dorpsservicepunt Ut Turp aan het Julianaplein in Gassel komt een nieuwe fysiotherapeut. Het betreft Fysiotherapie De Hampoort uit Grave. Zij hebben op de maandagavond van 17:45 uur tot 18:45 uur vrije inloop in Ut Turp. Dat is goed nieuws voor de spelers en speelsters van VV Gassel die op zondag een blessure oplopen want zij zijn namelijk van harte welkom tijdens deze vrije inloop. Dus op zondag tijdens de eerste, tweede of zelfs derde helft geblesseerd geraakt, ga dan op maandag gelijk even naar de vrije inloop van Fysiotherapie De Hampoort in Ut Turp!


Gassel 1 wint eerste thuisduel, Gassel 4 en VR1 blijven ongeslagen
  |  zondag 14 oktober 2018  |

Met de zon hoog aan de hemel kwamen de allevijf de Gasselse seniorenteams vandaag binnen lijnen. Uiteindelijk werden negen punten bijeen gevoetbald dankzij drie overwinningen. Gassel 1 speelde voor het eerst in de historie een thuiswedstrijd in de 4e klasse. Na de eerste overwinning van het seizoen van vorige week was het vandaag voor de Gasselse formatie zaak om de ingezette lijn door te trekken. Tegenstander op sportpark "de Oude Kamp" was FC Uden 1. Onder de najaarszon waren het de bezoekers die het beste uit de startblokken kwamen. Gassel 1 was in de openingsfase zoekende en kon geen grip op de tegenstander krijgen. Al snel konden de bezoekers ook juichen. Na een makkelijk gegeven penalty stond de thuisploeg al na zes minuten met 0-1 achter. De tegentreffer leek voor Gassel 1 een wake up call te zijn want de thuisploeg reageerde meteen goed. Na een afgeslagen corner was het Ramon van der Venne die hard uithaalde. De Udense keeper kon de inzet slechts tegenhouden waardoor Erik Barten de kans kreeg om de bal van dichtbij binnen te tikken, hij bleef kalm en de stand was weer gelijk, 1-1. Gassel 1 was hierna duidelijk de bovenliggende partij en het was een klein wonder dat beide ploegen met een 1-1 stand gingen rusten. Met name Cas van Houtum en Niels Paters kregen de kans om de Gasselse formatie al voor rust op een mooie voorsprong te zetten. Na de thee ging het spel in eerste instantie op en neer, zonder dat beide ploegen grote kansen kregen. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd waren het de Gasselnaren die het inmiddels ontstane overwicht konden omzetten in een voorsprong. Na een goede pass van Don van de Wiel kon Cas van Houtum de vrijstaande Niels Paters bereiken. Laatstgenoemde kon van dichtbij binnen schieten, 2-1. Gassel 1 was in deze fase duidelijk sterker en de bezoekers leken de hoop op een goed resultaat al te hebben opgegeven. Niet veel later viel dan ook de voor Gassel 1 bevrijdende 3-1. De doorgelopen Niels Paters omspeelde de Udense doelman en scoorde de 3-1. Hiermee was het verzet van FC Uden 1 definitief gebroken en kon de Gasselse formatie na de overwinning van vorige week wederom drie punten bijschrijven. Het tweede elftal van de VV Gassel slaagde er niet in om de uitzege van vorige week een passend vervolg te geven. De thuiswedstrijd tegen VCA 2 leverde namelijk een 1-5 nederlaag op. De eerste kans was in de tiende minuut voor de bezoekers. Doelman Cas van Spijk wierp zich prima in de baan van het schot en behoedde zijn ploeg voor een 0-1 achterstand. De Gasselnaren wisten slechts mondjesmaat gevaarlijk te worden. Een schot van Dylan Siroen vanaf 25 meter vloog naast. Na zo'n half uur werd een VCA-speler vrijgespeeld op de Gasselse linkerflank en deze schoot hard raak. Een minuut of zeven voor rust leidde futloos verdedigen van Gassel 2 tot een 0-2 achterstand. De thuisploeg begon goed aan de tweede helft en de jacht op de aansluitingstreffer leek geopend. Jarno Oppers was dichtbij de 2-1, maar zijn lob over de keeper belandde op het dak van het doel. Vervolgens leverden ook inzetten van Roy van de Wiel en Ward Peeters net geen succes op. De Gasselse druk hield aan, maar via een vlijmscherpe counter wist VCA 2 er 0-3 van te maken. Gassel 2 gaf zich nog niet gewonnen en wat later in de wedstrijd verkleinde Teun Hendriks de marge tot twee. Hij schoot raak vanaf een meter of zestien na een dribbel door het hart van de VCA-defensie. Een minuut of vijf later werd een schot van Dylan Siroen gekeerd door de doelman. In de 82e minuut beslisten de bezoekers uit Sint-Agatha het duel met een vierde treffer definitief in hun voordeel. Uiteindelijk moest Gassel 2 vlak voor tijd ook nog een vijfde tegendoelpunt incasseren. Gassel 3 ging vandaag op bezoek bij JVC Cuijk 3. De Gasselnaren gingen best goed van start en na een voorzet van Dirk Verbruggen scoorde Tim Jaspers de 0-1. De treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Niet zo heel veel later stond het wel 0-1. Dirk Verbruggen ging goed door op rechts en gaf de bal perfect voor op Tim Jaspers die eenvoudig kon afronden. Vervolgens raakten de bezoekers de grip op de wedstrijd helemaal kwijt. Het liep voor geen meter meer bij Gassel 3 en de Cuijkse gelijkmaker bleef dan ook niet lang uit. Via een succesvolle counter na een afgeslagen Gasselse aanval werd het 2-1. In de slotfase van de eerste helft kregen de Gasselnaren wederom tegenslag te verwerken. Een mislukte pass van de Gasselse doelman werd namelijk genadeloos afgestraft en dus een 3-1 achterstand bij de rust. Vrij snel in de tweede helft kwam JVC Cuijk 3 op een 4-1 voorsprong. Beide ploegen kregen daarna kansen, maar die leverden geen doelpunt op. Bas van Raaij was met een schot tegen de paal nog het dichtst bij succes. Enkele minuten voor tijd bepaalde Tim Jaspers de eindstand op 4-2 door raak te koppen na een voorzet van Peter de Wit. Gassel 4 wist de ongeslagen status met minimaal een week te verlengen. Door een fraaie 0-4 uitzege op SV DWSH '18 4 staat de Gasselse formatie bovendien met zeven punten uit drie duels op een keurige tweede plaats. De fusieclub uit Sint-Hubert en Wilbertoord bleek een goed voetballende tegenstander en de Gasselnaren moesten dan ook flink aan de bak. Het was Rob Roefs die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Hij rondde het met een droge schuiver zeer koelbloedig af na een pass van Nick Nijsten. Wat later in de eerste helft zorgde Kenny Borgers op zeer fraaie wijze voor de 0-2. Na twee tegenstanders te hebben uitgekapt, wipte hij de bal wat omhoog waarna hij het leren monster snoeihard in de kruising ramde. Aan de andere kant speelde de Gasselse defensie ijzersterk waardoor het gevaar van de thuisploeg vroegtijdig de kop in werd gedrukt. In de tweede helft drong SV DWSH '18 4 nog wat meer aan. Dit leidde echter slechts tot schoten van afstand want uitgespeelde aanvallen liet de verdediging van Gassel 4 niet toe. De Gasselnaren waren bovendien dodelijk in de afwerking want na een voorzet van Riny van der Venne kon Kenny Borgers van dichtbij de 0-3 binnen tikken. Tien minuten later, in ongeveer de 75e minuut, kon de meegereisde aanhang een vierde treffer vieren. Na een pass van Niels Driessen over de defensie kon Riny van der Venne alleen op de doelman af. Hij bleef koel en maakte er dus 0-4 van. In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord en dus gingen de drie punten mee naar Gassel. Al met al een prima overwinning vooral dankzij een ijzersterke defensie. Gassel vrouwen 1 is uitstekend begonnen aan de competitie 2018-2019. Deze zondag werd ook de derde wedstrijd winnend afgesloten en dus heeft de ploeg van trainer Harm van Daal nog altijd de maximale score. De Gasselse vrouwen maakten het zich in de thuiswedstrijd tegen SV Venray vrouwen 3 wel onnodig moeilijk want er werden nogal wat prima kansen onbenut gelaten. Na zo'n kwartier spelen opende Anouk van Thiel na een voorzet van Demi Verheugen de score. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan. De bezoeksters kwamen op 1-1 via een benutte pingel na een Gasselse handsbal binnen de beruchte lijnen. De thuisploeg had heel snel aan passend antwoord klaar. Demi Verheugen stuurde Anouk van Thiel diep op de rechterflank. Zij behield het overzicht en gaf de bal voor op Lieke van Thiel die rustig raak schoot. Vervolgens kwamen er enkele kansen op de 3-1, maar Anouk van Thiel kreeg in kansrijke positie de bal net niet onder controle en na een rush kreeg Paulien Jans de bal net niet bij de voor het doel vrijstaande Lieke van Thiel. Een minuut of tien voor rust ontsnapte Gassel vrouwen 1 op wonderbaarlijke wijze aan de gelijkmaker. Keepster Susanne den Brok redde prima met de voet in een één-tegen-één situatie, waarna een speelster van SV Venray vrouwen 3 de bal vanaf een meter of zes over de lege goal schoot. In de slotminuut van de eerste helft werd heel slecht uitverdedigen door de Gasselse vrouwen genadeloos afgestraft en dus een 2-2 ruststand. Het vrouwenelftal van VV Gassel begon sterk aan de tweede helft en dit leidde tot flink wat grote kansen op de 3-2. Lieke van Thiel schoot echter tegen de onderkant van de lat en Anouk van Thiel joeg de bal van dichtbij hard naast. Ook de Venrayse keepster wist met diverse reddingen een achterstand voor haar ploeg te voorkomen. In de 71e minuut kon het scorebord dan toch eindelijk op 3-2 worden gezet. Anouk van Thiel onderschepte de bal, omspeelde vervolgens de keepster waarna ze het leren monster rustig binnen schoot. De jarige Demi Verheugen leek daarna voor 4-2 te gaan zorgen, maar opnieuw stond de keepster een Gasselse treffer in de weg. Een minuut of tien voor tijd kon Demi Verheugen ook als doelpuntenmaakster gefeliciteerd worden. Na een solo door de defensie schoot ze laag en hard raak. Uiteindelijk zorgde Demi Verheugen ook nog voor een fraai slotakkoord. Ze krulde de bal vanaf de rand zestien buiten het bereik van de keepster tegen de touwen en dus een 5-2 eindstand.


Gassel JO8-1 nog altijd zonder puntverlies, JO10-1 op valreep gelijk
  |  zaterdag 13 oktober 2018  |

Onder zomerse weersomstandigheden zijn deze zaterdag drie jeugdteams van VV Gassel in actie gekomen. Eigenlijk stond ook voor Gassel JO15-1 een uitduel gepland, maar vanwege een tekort aan beschikbare spelers werd de wedstrijd tegen JVC Cuijk JO15-3 uitgesteld. Gassel JO19-1 en Gassel JO7-1 hadden sowieso geen competitieverplichtingen. De drie gespeelde wedstrijden leverden drie verschillende toto-uitslagen op. Gassel JO12-1 keerde zonder punten terug uit Gennep. De Gasselnaren bleken niet opgewassen tegen koploper Vitesse '08 JO12-1 en gingen kansloos ten onder met een 10-1 nederlaag. In de beginfase van de wedstrijd werd Gassel JO12-1 overrompeld door de tegenstander en halverwege de eerste helft stond het al met 5-0 achter. Daarna beten de bezoekers wat meer van zich af, gingen wat feller spelen en kwamen gaandeweg wat beter in de wedstrijd. De Gasselse formatie kreeg zelf ook enkele kansen, maar de tegenstander was gewoonweg een maat te groot. De uitslag doet vermoeden dat Gassel JO12-1 compleet van de mat werd gespeeld. De doelpunten die het tegen kreeg kwamen echter niet tot stand door uitgespeelde kansen, maar waren veelal frommelgoals en onnodige tegentreffers. De eer werd gered door Tygo van Deventer die de enige Gasselse treffer voor zijn rekening nam. Voor Gassel JO10-1 stond een uitwedstrijd tegen JVC Cuijk JO10-4 op het programma. Na een wat aftastend begin was het bij de eerste kans voor de thuisploeg in de zevende minuut direct raak. De Gasselnaren gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker. Zowel Nienke Willems als Renske van Geffen schoten vanuit kansrijke positie net naast. Wat later in de eerste helft vlogen inzetten van zowel Tijn Janssen en Lotte Tonies over de lat. Binck van Roosmalen schoot de bal vervolgens wel tegen de touwen, maar omdat hij na een ingooi niet eerst wat was ingedribbeld werd dit doelpunt niet goed gekeurd. Amper twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. De 2-0 tussenstand was tevens ook de ruststand. Al heel snel in de tweede helft scoorde Sven Willems na een assist van Nienke Willems de aansluitingstreffer. Korte tijd later had JVC Cuijk JO10-4 de marge al weer vergroot tot twee doelpunten. De Gasselnaren gaven zich echter nog niet gewonnen en trokken ten aanval. Sem Bernards had pech dat zijn schot van afstand tegen de paal belandde. De Cuijkse keeper wist daarna schoten van Lotte Tonies en Sven Willems te keren. Een minuut of tien voor tijd wist Sven Willems er na een solo 3-2 van te maken. Vervolgens tikten de minuten weg en leken de bezoekers puntloos terug naar Gassel te moeten. In de slotminuut zorgde Sven Willems toch nog voor de verdiende gelijkmaker. Hij onderschepte een uittrap van de doelman en schoot de bal direct tegen de touwen. Al met al een leuke wedstrijd met een terechte uitslag. Gassel JO8-1 blijft het deze najaarsreeks 2018 uitstekend doen. Na twee eerdere zeges werd vandaag ook het derde duel winnend afgesloten. De Gasselnaren moesten echter diep gaan want bij de rust stond Constantia JO8-1 op een 6-3 voorsprong. Dankzij een ijzersterke tweede helft wist Gassel JO8-1 in Wanroij uiteindelijk met 7-9 te winnen.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Komende zaterdag komt Gassel JO8-1 in actie in het kader van het bekertoernooi 2018-2019. De Gasselse formatie dat als enige team van VV Gassel de tweede ronde wist te bereiken krijgen op eigen veld bezoek van DSV JO8-1. De tegenstander uit Sint-Anthonis speelt twee klassen hoger, waardoor de Gasselnaren alle steun kunnen gebruiken. Kom ze dus naar de volgende ronde schreeuwen! De wedstrijd begint om 09:30 uur.


Handel JO12-1 toegevoegd als tegenstander in klasse Gassel JO12-1
  |  woensdag 10 oktober 2018  |

Nadat er in de afgelopen weken enkele tegenstanders waren teruggetrokken uit de klasse van Gassel JO12-1, is er deze week juist weer een tegenstander toegevoegd. Het betreft Handel JO12-1. Dit betekent dat Gassel JO12-1 op zaterdag 27 oktober 2018 geen vrijaf meer heeft, maar dat op die dag gespeeld moet gaan worden tegen de formatie uit Handel. De Gasselnaren hebben het thuisvoordeel want de wedstrijd wordt gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Gassel 1 boekt allereerste zege in 4e klasse, ook winst 2e, 4e en VR1
  |  zondag 07 oktober 2018  |

De vijf seniorenteams van VV Gassel kwamen op deze eerste zondag van oktober 2018 allevijf in actie. Het werd een prima zondag want de Gasselnaren wisten twaalf punten te pakken. Gassel 1 schreef historie door de allereeste overwinning in de 4e klasse te boeken. Op bezoek bij SIOL 1 won de Gasselse formatie dikverdiend met 1-4. Gassel 1 was feller en gretiger dan de thuisploeg en dit resulteerde al snel in een 0-1 voorsprong. Nadat Paul Cornelissen geheel vrij kon doorlopen op de SIOL-doelman was het voor hem een koud kunstje om het net te vinden, 0-1. Gassel 1 bleef hierna ijverig en nog voordat de eerste helft halverwege was, werd de score al verdubbeld. Na een diepe pass van Niels Paters was het wederom Paul Cornelissen die vrije doorgang kreeg. Dit keer was zijn afwerking niet vlekkeloos, maar Cas van Houtum was er als de kippen bij om de geboden kans te verzilveren, 0-2. In het vervolg van de eerst helft had de thuisploeg veel de bal, maar in de eindfase maakten zij vaak de verkeerde keuze waardoor de Gasselse formatie vrij makkelijk overeind bleef. Zelf bleef het met uitvallen gevaarlijk. Na rust hetzelfde spelbeeld, en naarmate de wedstrijd vorderde werd het geloof in een goede afloop bij de thuisploeg steeds kleiner. Het laatste sprankje hoop werd door Gassel 1 helemaal ontnomen toen Niels Paters uit een voorzet van Cas van Houtum van dichtbij de 0-3 kon binnenkoppen. Het werd snel daarna zelfs nog 0-4 toen Cas van Houtum weifelend optreden van de SIOL-doelman afstrafte en de Gasselse overwinning helemaal veilig gesteld was. Het tegendoelpunt dat SIOL 1 nog liet noteren was slechts voor de statistieken nog van beland, de Gasselse overwinning kwam niet meer in gevaar waardoor de eerste drie punten van het seizoen een feit zijn. Ook voor Gassel 2 stond een bezoek aan SIOL op het programma. In Katwijk was het plaatselijke tweede elftal de tegenstander. Net als het Vlaggeschip wist ook het tweede elftal de drie punten mee naar Gassel te nemen. Al heel snel scoorde Dylan Siroen na doorkoppen van Jarno Oppers, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Wat later kwam Jarno Oppers een teenlengte te kort om een voorzet van Ted Wolfs binnen te tikken. De Gasselse defensie stond als een huis en in het eerste half uur was er geen kans voor de thuisploeg. Toch was het SIOL 2 dat met een nipte 1-0 voorsprong de rust inging. Na het bakkie thee begonnen de Gasselnaren aan de jacht op de gelijkmaker. Een schot van Kacper Broekman na goed terugleggen van Jarno Oppers kon de keeper niet verrassen. Kort daarop vloog een schot van Sjors Cuppen vanaf de rand zestien net naast. Aan de andere kant zorgde doelman Cas van Spijk ervoor dat de achterstand niet groter werd. Eerst gooide hij zich voor een inkomende speler en wat later tikte hij een schot vanaf zeven meter in een reflex over de lat. Gassel 2 bleef zoeken naar de gelijkmaker. Een hard diagonaal schot van Remco van der Heijden vloog echter net voorlangs en een vrije trap werd met moeite gekeerd door de doelman. Ted Wolfs zijn inzet vloog via een wout van benen over. Een paar minuten voor tijd was de verdiende gelijkmaker dan toch een feit. Remco van der Heijden had een geweldige run op de rechterflank. Zijn strakke voorzet werd net gemist door Dylan Siroen, maar alsnog strak ingeschoten door Ted Wolfs. In de blessuretijd wist Gassel 2 nog de volle buit te pakken. Na een vrije trap van Remco van der Heijden raakte de vallende Sjors Cuppen de bal dusdanig met zijn hoofd dat deze via de onderkant van de lat binnen viel. Door deze overwinning zijn alle seniorenteams van VV Gassel dus van de nul punten af! De jacht van Gassel 3 op de drie punten was vandaag een vrij kansloze missie. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bleek HBV 2 niet alleen wat makkelijker te voetballen, ook gaf de thuisploeg zeker in de eerste helft de goals wel erg makkelijk weg. Tot drie keer toe kon een Beerse speler eenvoudig binnen koppen na een voorzet. Vlak voor het rustsignaal was Peter de Wit dichtbij de 1-3, maar de keeper werkte de inzet via de paal uit het doel. Al heel snel in de tweede helft werd Johan Jaspers binnen de beruchte lijnen gevloerd waardoor de bal op de stip ging. Tom van Raaij bleef koel en schoot de pingel tegen de touwen. Voordat de Gasselse formatie kon gaan denken aan een offensief richting de aansluitingstreffer, lag de bal aan de andere kant opnieuw tegen de touwen en dus een 1-4 achterstand. Via een prima aanval deed Gassel 3 vervolgens wat terug. Tom van Raaij speelde Silvo Lemmers aan en uit zijn voorzet kopte de doorgelopen Tom van Raaij raak. HBV 2 maakte er daarna zowel 2-5 als 2-6 van en dus was deze derby definitief beslist. Uiteindelijk scoorde de thuisploeg vlak voor tijd nog een derde treffer. Een corner van Silvo Lemmers ging via de doelman tegen het net. Gassel 4 mocht deze wedstrijdronde eveneens aantreden voor eigen publiek. Dat werd niet getrakteerd op een sprankelijk duel, maar de Gasselnaren boekten wel een dikverdiende 4-0 overwinning op UDI '19/CSU 12. De thuisploeg had vanaf het begin heel veel balbezit, maar wist in de eerste helft heel weinig te creëren. Slechts twee kleine kansjes waren het resultaat. Dat het vierde elftal toch met een 1-0 voorsprong op zak kon gaan rusten, was hoofdzakelijk te danken aan de bezoekers. De Udense aanvoerder maakte namelijk een grote blunder waar Rob Roefs optimaal van profiteerde. Hij schoot de bal met een bekeken schuiver in de linkerhoek. Binnen zes minuten in de tweede helft kon het scorebord op 2-0 worden gezet. Na een aanval door het midden kwam de bal bij Niels Driessen. Die bedacht zich niet en liet de Udense goalie kansloos met een droog laag schot dat in hoek tegen de touwen ging. De Gasselnaren bleven veelvuldig in balbezit en in tegenstelling tot de eerste helft leidde dit wel tot de nodige kansen. Een snelle prima aanval leidde tot een klutsbal voor de goal waarna Niels Driessen het overzicht hield en de 3-0 binnen prikte. Een minuut of vijf voor tijd bepaalde Rob Roefs de eindstand op 4-0. Kenny Borgers reageerde attent bij een afvallende bal en ging vanaf de middenlijn alleen door. Vervolgens gaf hij een voorzet die door Rob Roefs doeltreffend werd afgerond. Gassel vrouwen 1 heeft na twee gespeelde wedstrijden nog de maximale score van zes punten. Na de 1-3 uitwinst van vorige week waren de Gasselse vrouwen vandaag in Gemert met 2-5 te sterk voor Gemert vrouwen 1. De bezoeksters begonnen ijzersterk en dit leidde al na vijf minuten tot een 0-1 voorsprong. Het was Anouk van Thiel die scoorde na een voorzet van haar zus Lieke van Thiel. In de loop van de eerste kende de Gasselse formatie een wat minder sterke fase en dit leverde ook de gelijkmaker op van de thuisploeg. Na een corner werd de bal binnen gewerkt. De 1-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. Gassel vrouwen 1 was in het begin van de tweede helft duidelijk nog niet helemaal bij de les en dit leidde tot een 2-1 achterstand. Daarna gingen de bezoeksters weer beter voetballen en na een voorzet van Paulien Jans schoot Anouk van Thiel de 2-2 tegen de touwen. Gassel vrouwen 1 besefte dat de drie punten voor het grijpen lagen en de thuisploeg werd flink onder druk gezet. Paulien Jans wist de Gemertse keepster kansloos te laten en dus was de 2-3 voorsprong een feit. Niet zo veel later kon opnieuw een doelpunt worden gevierd. Anouk van Thiel scoorde na een voorzet van Paulien Jans. Met een marge van twee doelpunten konden de bezoeksters de wedstrijd rustig uitspelen. Uiteindelijk werd het ook nog 2-5. Paulien Jans ging goed door waarna ze teruglegde op Shalina Thoonen en zij schoot de vijfde Gasselse treffer tegen de touwen.


Gassel JO15-1 pakt eerste drie punten door prima thuisoverwinning
  |  zaterdag 06 oktober 2018  |

Onder fraaie zonnige weersomstandigheden mochten de jeugdteams van VV Gassel deze zaterdag aantreden voor eigen publiek. Alleen Gassel JO19-1 en Gassel JO8-1 kwamen niet in actie door respectievelijk een uitgesteld duel en een oneven aantal teams in de klasse. Van de negen punten die op het spel stonden, bleven er uiteindelijk drie in Gassel dankzij een overwinning van Gassel JO15-1. De Gasselnaren wonnen met 2-0 van DAW Schaijk JO15-4. Al in de eerste helft was de thuisploeg duidelijk de betere ploeg. Dit leidde ook tot kansen om de score te openen, maar de bal wilde aanvankelijk niet in het Schaijkse doel. Na de rust gingen de Gasselnaren opnieuw op jacht naar de openingstreffer. Na een mooie aanval was deze dan eindelijk een feit. Via Femke van Thiel en Rens Janssen kwam de 1-0 op het scorebord. Met goed veldspel bleef Gassel JO15-1 de wedstrijd in handen houden en een tweede doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Het was Rens Janssen die de doelman voor de tweede keer liet vissen. In de resterende speeltijd werd de 2-0 voorsprong keurig vastgehouden en dus waren de eerste drie punten van deze najaarscompetitie een feit. Gassel JO12-1 kreeg bezoek van UDI '19/CSU JO12-2. De aanwezige toeschouwers kregen maar liefst zeventien treffers te zien. Helaas werden er daarvan tien gescoord door de bezoekers uit Uden en dus leed de JO12-1 een 7-10 nederlaag. Van de zeven Gasselse treffers werden er drie gescoord door Tygo van Deventer. Sil Verhallen liet de Udense doelman tweemaal kansloos. Verder nam ook Gijs Thijssen nog een doelpunt voor zijn rekening en was er een eigen doelpunt van de bezoekers.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO10-1 moest het deze wedstrijdronde opnemen tegen Hapse Boys JO10-1. De Gasselnaren begonnen prima aan het duel want al na één minuut kopte Eus Arts de 1-0 tegen de touwen na een corner van Binck van Roosmalen. Een paar miniuten later stond het 2-0. Opnieuw was het Eus Arts die scoorde. Ditmaal na een corner van Sven Willems. Vervolgens brachten de bezoekers de stand weer in evenwicht, al was de bal over de achterlijn geweest bij de tweede treffer. Via een doeltreffend afgeronde solo zette Sven Willems de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Echter ook dit keer scoorde Hapse Boys JO10-1 de gelijkmaker. In de tweede helft hadden de Gasselnaren het lastig en dit leidde tot een 3-7 achterstand. Maud Josemanders verkleinde de marge tot drie doelpunten. Na een achtste Hapse treffer bepaalde Sven Willems de eindstand op 5-8. Ook Gassel JO7-1 kwam vandaag in actie. Volkel JO7-1 bracht een bezoek aan de thuishaven van VV Gassel. Beide teams trakteerden het publiek op leuke partijtjes met volop strijd om de bal en de nodige fraaie doelpunten.


Nog geen doelpunt voor Gassel VR30+1 bij start van 7x7-competitie
  |  zaterdag 06 oktober 2018  |

Voor Gassel VR30+1 ging afgelopen vrijdagavond dan ook eindelijk de najaarscompetitie 2018 van start. Deze speelronde in de 7x7-competitie werd afgewerkt op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. In het eerste duel was Vianen Vooruit VR30+1 de tegenstander. Dat de Vianense vrouwen in tegenstelling tot de Gasselse vrouwen regelmatig op het trainingsveld staan, bleek ook wel uit de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Uiteindelijk verloor Gassel VR30+1 vrij kansloos met 0-7. Het duel was wel een mooie warming-up want in de tweede wedstrijd tegen VIOS VR30+1 speelden de Gasselse vrouwen een prima partij voetbal. De defensie bleek een onneembare vesting en aan de andere kant hing de 1-0 in de lucht. Helaas lukte het niet om te scoren en dus een 0-0 eindstand. Gaandeweg de laatste wedstrijd tegen Hapse Boys VR30+1 kreeg de thuisploeg het conditioneel steeds zwaarder. De Hapse vrouwen wisten hiervan te profiteren en zij wonnnen dan ook met 0-3. Al met al was het een gezellige start en daar draait het ook om in de 7x7-competitie.


Gassel JO19-1 komende zaterdag niet in actie door uitstel thuisduel
  |  vrijdag 05 oktober 2018  |

De spelers van Gassel JO19-1 kunnen de voetbalschoenen komende zaterdag in de tas laten zitten. De gepland staande thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk JO19-2 is namelijk uitgesteld. De nieuwe speeldatum is (inhaal)zaterdag 20 oktober 2018. De aftrap is om 14:00 uur.


Thuisduel tegen DSV JO8-1 voor Gassel JO8-1 in tweede bekerronde
  |  vrijdag 05 oktober 2018  |

Gassel JO8-1 is het enige team van VV Gassel dat nog actief is in het bekertoernooi 2018-2019. Inmiddels is bekend tegen die de Gasselnaren het moeten gaan opnemen in de tweede bekerronde. DSV JO8-1 is uit de balletjes gekomen bij de loting. De Gasselse formatie mag aantreden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel en de speeldatum is zaterdag 20 oktober 2018. De bal gaat om 09:30 uur voor het eerst aan het rollen.Naar het nieuwsarchief