NIEUWS

 | 

Actueel


Op deze pagina vindt u het allerlaatste nieuws en de heetste geruchten over de VV Gassel. Nieuwsberichten die ouder zijn dan twee maanden kunt u vinden in het archief.Nieuwe info en indelingen jeugdteams Regiocup bekend gemaakt
  |  zaterdag 10 april 2021  |

Zoals al eerder gemeld gaat de KNVB als alternatief voor de stopgezette / niet meer gestarte (voorjaars)competities de Regiocup organiseren. Dit betreft een regionale competitie zonder promotie of degradatie. Inmiddels lijkt het erop dat in de aankomende periode versoepelingen in Nederland mogelijk zijn. Vooruitlopend op het weer mogen spelen van wedstrijden tegen andere clubs is de KNVB gestart met de invulling van de poules voor de Regiocup en het ontwikkelen van een speeldagenkalender voor de resterende maanden. De poule-indelingen voor de jeugdteams van VV Gassel zijn afgelopen vrijdag bekend gemaakt. Zo is Gassel JO16-1 ingedeeld in Groep 4 25 en treft het daarin met Handel JO16-1 en SV Milsbeek/Astrantia JO16-1 twee teams die ook in de najaarscompetitie 2020 tegenstander waren. Verder wacht een gemeentelijke derby tegen EGS '20 JO16-1. Gassel JO14-1 krijgt in Groep 4 18 niet echt te maken met regionale tegenstanders want naast bijvoorbeeld Berghem Sport JO14-3 en SJO VITA JO14-1 uit Oijen maken ook MOSA '14 JO14-1 uit Haren en Megen en het Udense UDI '19/CSU JO14-1 deel uit van de groep. Gassel JO12-1 is terecht gekomen in Groep 5 28 en de samenstelling daarvan is nagenoeg geheel gelijk aan de 4e klasse 17 waarin de Gasselse formatie was ingedeeld in de najaarscompetitie 2020. Alleen SV DWSH '18 JO12-1 dat fier aan kop ging in de najaarsreeks ontbreekt. Gassel JO10-1 heeft de minst regionale indeling van de zes Gasselse jeugdteams. Tegenstanders in Groep 2 12 zijn namelijk onder andere SV Oostrum JO10-1 en SV Venray JO10-4. De dichtst bijzijnde opponent is Omlympia '18 JO10-1 uit Boxmeer. Ook Gassel JO9-1 treft vier tegenstanders van buiten de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Zo wachten onder andere duels tegen Blauw Geel '38/JUMBO JO9-1 uit Veghel, Gemert JO9-1 en HVCH JO9-1 uit Heesch. De jongste Gasselse formatie die actief is in de Regiocup, Gassel JO7-1, treft twee keer twee tegenstanders van dezelfde club. Groep 1 063 bestaat namelijk uit EGS '20 JO7-4 en EGS '20 JO7-5 en SIOL JO7-1 en SIOL JO7-2. De groep wordt gecompleteerd door SJO Vianen Vooruit/HBV JO7-1. De complete groep-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende jeugdteam. De indelingen voor de seniorenteams van VV Gassel worden komende week door de KNVB gepubliceerd. Wanneer de eerste duels voor de Regiocup gespeeld gaan worden, is op dit moment nog niet bekend. De daadwerkelijke start is zodra de coronamaatregelen het toelaten. Door de KNVB is daarom een flexibel speelschema gemaakt. In dit schema is rekening gehouden met verschillende startdata. Klik hier voor het speelschema. Voor de Gasselse jeugdteams geldt in elk geval het deel van het schema voor poules met zes teams. Zodra er nieuwe informatie door de KNVB bekend is gemaakt, zal dat hier worden gepubliceerd.


Jarige VV Gassel trakteert op actie met contributie komend seizoen
  |  zaterdag 06 maart 2021  |

Op 15 juni van dit jaar bereikt VV Gassel de mooie leeftijd van 75 jaar. Oorspronkelijk was het plan om het weekend van 18 juni 2021 een prachtig feest te organiseren. Door de bekende Corona omstandigheden gaat dit feest helaas niet door. Wel is er voor volgend jaar een nieuwe datum bepaald waar in het 76e jaar van VV Gassel het 75-jarig jubileum wordt gevierd. Wederom is er gekozen voor een volledig feestweekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni 2022. Tot aan het moment van het feestweekend in 2022 zal VV Gassel met een aantal leuke acties en evenementen komen zowel voor leden als niet leden. De eerste actie heeft betrekking op de contributie voor komend voetbaljaar. Vanwege het 75-jarig jubileum betalen zowel onze huidige leden, als onze nieuwe leden volgend jaar maar 75% van het normale contributiebedrag. Indien je als VV Gassel lid een nieuw lid (persoon die minimaal het afgelopen jaar geen lid van VV Gassel is geweest) aandraagt, betaal je samen maar 75% voor een lidmaatschap en ben je met 2 personen lid. Ditzelfde geldt ook wanneer je met 2 personen lid wilt worden van VV Gassel. Dan betaal je samen de kosten van 75% van een lidmaatschap. Je bent dan dus met 2 personen lid en daarvoor betaal je per persoon slechts 37,5% van de reguliere prijs. Houdt u de de komende maanden de VV Gassel website, de social media kanalen en de regionale media in de gaten voor meer 75-jarig jubileum acties als aanloop naar het feestweekend in juni 2022. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ledenadministratie@vvgassel.nl.


Ook senioren veldcompetities categorie A worden niet meer hervat
  |  zondag 28 februari 2021  |

Nadat de KNVB begin februari 2021 al had besloten om de competities in de categorie B niet meer te hervatten, is nu ook een streep gezet door de hervatting van de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A. De KNVB had geen andere mogelijkheid nadat het kabinet op dinsdag 23 februari 2021 de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde. De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart 2021. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 15 maart 2021, verviel de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen. Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021-2022 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020-2021. Gassel 1 en Gassel VR1 komen in het nieuwe seizoen dus wederom uit in respectievelijk de 4e klasse en de 3e klasse. Net als voor de andere teams van VV Gassel organiseert de KNVB ook voor Gassel 1 en Gassel VR1 de KNVB Regio Cup. Dit is dus een regionale competitie zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.


Medio maart 2021 duidelijkheid over hervatting van categorie A
  |  zondag 14 februari 2021  |

Al sinds 14 oktober 2020 ligt het amateurvoetbal in Nederland stil vanwegde het coronavirus en de daardoor geldende maatregelen. Of de bal dit seizoen nog aan het rollen gaat, is op dit moment nog niet bekend. Wel heeft de KNVB inmiddels de Routekaart herstart competities amateurvoetbal opgesteld want een normale afronding van de huidige competities in het amateurvoetbal is al niet meer mogelijk. Wat we nog wel kunnen verwachten dit seizoen hangt af van de coronamaatregelen en verschilt per categorie. In het schema op de routekaart staat per categorie het bijbehorende scenario. Voor de categorie A (Gassel 1 en Gassel VR1) hoopt de KNVB in het weekend van 10 en 11 april 2021 te kunnen herstarten. Dit is alleen mogelijk als er vanaf 10 maart 2021 weer getraind kan worden zonder beperkingen. Mocht de competitie daadwerkelijk herstart kunnen worden dan zal alleen nog de eerste seizoenshelft worden uitgespeeld. Van de categorie B (alle andere Gasselse teams) is inmiddels duidelijk dat de huidige competities niet meer worden hervat. In plaats daarvan organiseert de KNVB kleinschalige regionale competities: de KNVB Regio Cup. Alle teams in de categorie B doen standaard mee tenzij zij zich hiervoor afmelden. Dit aanbod start vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. Klik hier voor de Routekaart van de KNVB.


Nog altijd geen datum bekend voor Algemene Ledenvergadering
  |  zondag 14 februari 2021  |

Begin november 2020 had het bestuur besloten om vanwege de geldende coronamaatregelen editie 2020 van de Algemene Ledenvergadering uit te stellen tot in elk geval na de jaarwisseling. Vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen heeft het bestuur inmiddels laten weten dat er helaas nog geen datum bekend is wanneer deze vergadering wel plaats zal gaan vinden. Zodra een defitieve datum bekend is zal die uiteraard worden medegedeeld.


Tom Vrenken ook in seizoen 2021-2022 hoofdtrainer Gassel VR1
  |  dinsdag 09 februari 2021  |

Tijdens deze door corona al maandenlange amateurvoetballoze periode met inmiddels ook nog eens bar slecht winterweer lijkt positief voetbalnieuws haast onmogelijk, maar het kan dus toch! Het bestuur van VV Gassel en hoofdtrainer van Gassel VR1 Tom Vrenken hebben op maandag 08 februari 2021 namelijk overeenstemming bereikt over verlenging van het lopende contract met één jaar. De in Cuijk woonachtige trainer zal dus ook in het seizoen 2021-2022 als hoofdtrainer verbonden zijn aan het eerste vrouwenelftal van VV Gassel. Beide partijen wilden de dit seizoen gestarte samenwerking graag verlengen en dus duurde het niet lang voordat er een akkoord was. Met de contractverlenging van deze trainer met ervaring in de hoogste klassen van het vrouwenvoetbal, onderstreept VV Gassel nogmaals de ambities voor het vrouwenvoetbal binnen de club. Tom Vrenken blijft er onverminderd naar streven om het Gasselse vrouwenvoetbal naar een nog hoger niveau te brengen. Hopelijk zal er in elk geval volgend seizoen sprake zijn van een normaal seizoen.


Wie jarig is trakteert, komende tijd aantal leuke jubileumacties
  |  donderdag 04 februari 2021  |

Hiep hiep hoera! VV Gassel bestaat dit jaar 75 jaar. Helaas heeft het bestuur moeten besluiten het jubileumfeest even uit te stellen. Maar niet getreurd want volgend jaar wordt er alsnog een enorm groot jubileumfeest georganiseerd. Houd de komende tijd deze website en de Facebookpagina van VV Gassel in de gaten. Hierop worden namelijk een aantal leuke 75-jarig jubileumacties en -evenementen bekend gemaakt!


Videoboodschap Bento Schaijk over levering van VV Gassel kleding
  |  vrijdag 22 januari 2021  |

Bento Schaijk is inmiddels al vele jaren aan VV Gassel verbonden als leverancier van onder andere wedstrijd- en trainingskleding en trainingsmaterialen. Ondanks de lockdown en de recentelijke brand in de winkel kan Bento nog steeds gewooon de gewenste kleding, schoenen e.d., bedrukt en wel blijven verzorgen. Bestellen kan heel eenvoudig via de link naar de webshop op de hoofdpagina van deze website. Klik hiervoor een videoboodschap van Bento Schaijk.


Deel 2 van terugblik: wat gebeurde bij VV Gassel in het jaar 2020
  |  zondag 03 januari 2021  |

In dit tweede en tevens laatste deel van de terugblik op het jaar 2020 komt de periode juli tot en met december aan bod. Over de maand juli valt ook dit keer niet zo veel te melden want vanwege de zomervakantie waren er geen wedstrijden. Wel stond in het eerste weekend van juli de vierde editie van het voetbalkamp voor de jeugdspelers van VV Gassel t/m de JO13 op het programma. Door het coronavirus bleef het lange tijd onzeker of er dit jaar wel een kamp georganiseerd kon worden, maar tot het grote opluchting en vreugde van alle betrokkenen kon het toch doorgaan. De organisatie had het ook dit jaar weer uitstekend voor elkaar en het kamp was dan ook wederom zeer geslaagd. Noor Boeijen werd verkozen tot speelster van het kamp. Verder is juli traditioneel de maand waarin de klasse-indelingen voor de competitie en de poule-indelingen voor het bekertoernooi bekend worden gemaakt. Gassel 1 bleek een flink aantal andere tegenstanders te gaan treffen dan vorig seizoen omdat de 4e klasse H dit keer meer gericht is op de regio Oss/Uden en dus niet op de regio Cuijk/Boxmeer. Voor Gassel VR1 leverde de klasse-indeling een primeur op want een van de tegenstanders was Teisterbanders VR1 en nog niet eerder in de bijna 75-jarige historie van VV Gassel werd een competitieduel afgewerkt tegen een team van de club uit het bij Tiel gelegen Kerk-Avezaath. In augustus ging niet alleen de jaarlijkse donateursactie van start, ook gingen de trainingsballen voor het eerst weer flink aan het rollen. Door alle coronaperikelen wat later dan gebruikelijk, maar op zondag 16 augustus 2020 stond weer de jaarlijkse trainingsdag VV Gassel op het programma. Ondanks het erg warme weer was er sprake van een recordopkomst. Naast de ongeveer 30 spelers van de selectie, was ook Gassel 3 en Gassel 4 met zo'n 20 aanwezigen prima vertegenwoordigd. De trainers van Gassel VR1 en Gassel VR2 konden respectievelijk 16 en 12 speelsters verwelkomen. Uiteraard had het bestuur op deze dag weer een prima verzorgde lunch klaargemaakt. Voordat in het laatste weekend van augustus het bekertoernooi van start ging, werden er in de tweede helft van de maand nog een aantal oefenduels gespeeld. Zaterdag 22 augustus 2020 stond in het teken van de jaarlijkse Jeugdtalentendag van VV Gassel. Dit keer dus als de openingsactiviteit van het seizoen 2020-2021. Een groot aantal jeugdspelers van Gassel JO7-1 tot en met Gassel JO14-1 kwam in actie op de zes bekende onderdelen. Nadat alle scores van de verschillende onderdelen bij elkaar waren geteld, was het Stijn Peters van Gassel JO7-1 die de titel talent van het jaar 2020 pakte. Sven Willems van Gassel JO12-1 en Gijs Thijssen van Gassel JO14-1 eindigden respectievelijk als tweede en derde. Donderdagavond 27 augustus 2020 speelde Gassel 1 voor de eerste keer in de clubhistorie een gemeentelijke derby tegen een team van de nieuwe fusieclub EGS '20. De oefenwedstrijd leek in 1-1 te gaan eindigen, maar vlak voor tijd scoorden de bezoekers nog een winnende tweede treffer. Drie dagen later pakte Gassel 1 wel de volle buit in de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi 2020-2021. Op eigen veld werd met 2-1 gewonnen van V.V. Holthees-Smakt 1. Ook Gassel 3, samengesteld uit spelers van het derde en vierde elftal, startte het bekeravontuur met een prima overwinning. Voor Gassel 2 en Gassel VR1 leverde het eerste bekertreffen een nederlaag op. Ook Gassel JO14-1 en Gassel JO16-1 gingen onderuit in de openingswedstrijd. In de eerste twee weekenden van september kwamen Gassel 1, Gassel 2, Gassel 3 en Gassel VR1 nog tweemaal in actie voor een poulewedstrijd. Geen van de vier ploegen wist uiteindelijk als eerste in de poule te eindigen en daarmee zich te verzekeren van een langer bekeravontuur. De laatste keer dat dit gebeurde was twee jaar geleden in het seizoen 2018-2019. Ook de JO14-1 en JO16-1 speelden beide nog een tweetal bekerduels, maar slaagden er niet in om door te bekeren. De jongere jeugdteams van de VV Gassel waren ondertussen al gestart met het eerste blok van de competitie 2020-2021. Vooral de wedstrijden van Gassel JO10-1 waren zeer doelpuntrijk want de eerste drie duels eindigden in een 12-12 gelijkspel, een 10-8 thuisoverwinning en een 2-13 uitzege. Ook Gassel JO12-1 en Gassel JO9-1 boekten prima overwinningen. Donderdagmiddag 17 september 2020 startte de serie techniektrainingen van WeLoveVoetbal bij VV Gassel. In totaal deden maar liefst 18 kinderen vol enthousiasme en fanatiek mee aan de training die werd geleid door Marinho Letemahulu. In het hierop volgende weekend ging voor alle seniorenteams en de oudere jeugdteams de competitie 2020-2021 van start. Gassel VR30+1 kwam op vrijdagavond 18 september als eerste in actie. De geroutineerde formatie kwam met een overwinning en goed veldspel prima uit de startblokken. Gassel 1 pakte één punt in de openingswedstrijd door een 1-1 gelijkspel bij Herpinia. Gassel VR1 startte het tweede seizoen in de 3e klasse met een 3-1 uitnederlaag tegen EVVC VR1 uit Vinkel. Ook Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 begonnen met een verliespartij. Gassel VR2 opende als enige met winst dankzij een 1-3 uitzege op SV DWSH '18 VR2. Een week later, op zondag 27 september 2020, was de puntenoogst met zeven uit vijftien beter dan tijdens de competitiestart. Gassel 1 wachtte nog op de eerste zege want na het gelijkspel in het eerste duel, werd dit keer met 0-2 verloren van SJO/SSA VESTA '19 1. Het thuisduel tegen de formatie uit Demen en Ravenstein zou het laatste duel van 2020 blijken te zijn met de aanwezigheid van publiek. Een dag later maakte het kabinet namelijk extra landelijke maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een aantal van die maatregelen, die minstens drie weken zouden gaan gelden, had ook gevolgen voor VV Gassel. Zo ging onder andere de kantine voor drie weken volledig op slot, moesten spelers zich voortaan thuis omkleden en waren wedstrijden en trainingen niet meer toegankelijk voor publiek / ouders van jeugdleden. In de maand oktober ging het vooral over het coronavirus. Zo kon Gassel 1 op zondag 04 oktober 2020 niet in actie komen voor de uitwedstrijd tegen Ulysses 1 omdat vier Gasselse spelers verplicht in quarantaine zaten in verband met een coronatest. De andere teams van VV Gassel speelden wel gewoon de gepland staande wedstrijd, zij het dus op publiekloze sportparken met dichte kantines. In het weekend van vrijdagavond 09 oktober tot en met zondag 11 oktober 2020 kwamen alle teams van VV Gassel in actie. In een troosteloze ambiance, met slechts enkele supporters kijkend vanaf de parkeerplaats, leed Gassel 1 een hele zure 1-2 nederlaag tegen FC de Rakt 1 door een treffer in de slotseconden van de blessuretijd. Tijd voor revanche een week later zat er niet in want op dinsdagavond 13 oktober 2020 kondigde het kabinet wederom extra maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nadat eerder al de kantine moest worden gesloten, waren nu ook wedstrijden in het amateurvoetbal voorlopig niet meer toegestaan. Vervolgens zijn alle duels die op het programma stonden t/m het weekend van zaterdag 07 en zondag 08 november 2020 door de KNVB afgelast. Vanwege de maatregel dat iedereen vanaf 18 jaar alleen nog maar op 1,5 meter afstand mocht sporten en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen, zijn ook de trainingen van de seniorenteams van VV Gassel voorlopig stopgezet. Voor de jeugdleden bleef het sporten in teamverband gelukkig nog wel toegestaan, al mogen zij alleen onderlinge wedstrijden spelen tegen andere jeugdteams van VV Gassel. De hoop dat er vanaf half november 2020 weer competitievoetbal mogelijk was, verdween al vrij snel want vanaf woensdag 04 november 2020 golden er weer aanvullende coronamaatregelen. De KNVB stapte daarom over naar het zogeheten Plan B met daarbij als meest positieve scenario dat er op zijn vroegst pas vanaf half januari 2021 weer competitievoetbal mogelijk zal zijn. Door het schrappen van alle wedstrijden was er verder weinig VV Gassel nieuws in november 2020. Heuglijk feit was nog wel het verschijnen van de eerste digitale versie van het clubblad Doeltreffend. Minder leuk nieuws was uiteraard het uitstel tot juni 2022 van het jubileumfeest ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van VV Gassel. Het bestuur had gezien de huidige corona onzekerheden echter geen andere keus en dus was er alle begrip voor het besluit tot uitstel. Ook over de amateurvoetballoze maand december valt heel weinig te melden. Positief nieuws was de contractverlenging van hoofdtrainer Dennis Koenders waardoor hij dus ook in het seizoen 2021-2022 het hoofdtrainerschap van VV Gassel voor zijn rekening zal nemen. Het bestuur had op donderdag 17 december 2020 nog meer goed trainersnieuws te melden want ook het contract met keeperstrainer Geert van Oss werd met een jaar verlengd. In de laatste maand van 2020 werd tevens duidelijk dat een herstart van de competities op 16/17 januari 2021 niet meer mogelijk zal zijn door de lockdown tot 19 januari 2021. Daardoor is het ook niet meer haalbaar om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Pas op zijn vroegst half januari 2021 zal de KNVB een besluit nemen hoe het restant van het seizoen 2020-2021 eruit zal komen te zien. Geen leuke boodschap om het jaar mee af te sluiten, maar het is zoals het is. Tot zover het tweede en laatste deel van de terugblik op 2020.


Deel 1 van terugblik: wat gebeurde bij VV Gassel in het jaar 2020
  |  zaterdag 02 januari 2021  |

Hoewel 2021 inmiddels is gestart, helaas dus zonder de traditionele Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel, vond de redactie van deze website het toch tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. In dit eerste deel komen de eerste zes maanden van 2020 aan bod. Het tweede deel van de terugblik op 2020 wordt op zondag 03 januari 2021 geplaatst. Door de coronapandemie en de daardoor afgekondigde maatregelen is 2020 de geschiedenisboeken ingegaan als het jaar waarin nog nooit zo veel wedstrijden en trainingen geen doorgang konden vinden. In januari was er nog weinig aan de hand en stroomde de kantine weer vol voor de Nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze 35e editie werden Cas van Houtum en Anouk Bongers verkozen tot de sportman en sportvrouw van het jaar 2019. Tevens werd bekend gemaakt dat de technische staf van Gassel 1 volledig in tact bleef want de contracten met hoofdtrainer Dennis Koenders, keeperstrainer Geert van Oss en assistent-trainer Armand Toenders waren met een jaar verlengd. Op dinsdag 14 januari 2020 wist het bestuur overeenstemming te bereiken met Tom Vrenken over de functie van hoofdtrainer bij Gassel VR1 in het seizoen 2020-2021. Deze trainer met ervaring in de hoogste klassen vam het vrouwenvoetbal werd daarmee dus de opvolger van de aan het einde van het seizoen vertrekkende Harm van Daal. De eerste oefenduels in 2020 leverden wisselend succes op. Zo verloor Gassel VR1 met maar liefst 10-1 bij Woezik VR2 en wist Gassel 1 in Uden met 1-5 te winnen van FC Uden 1. Helaas kon het eerste elftal de oefenzege geen passend vervolg geven in de competitie want op 26 januari ging het uitduel tegen SIOL 1 met 2-0 verloren. Van de andere teams speelde alleen Gassel VR2 in januari een competitieduel. De inhaalwedstrijd tegen SV DWSH '18 VR2 leverde een prima 2-7 uitoverwinning op. In het tweede weekend van februari startten de jeugdteams van VV Gassel met de voorjaarscompetitie 2020. Met vier overwinningen en een gelijkspel was het een prima start. Gassel JO9-1 haalde direct al de dubbele cijfers door een 3-13 uitzege op ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys JO9-1. Door regenachgtige weersomstandigden, een overtrekkende storm en het carnavalsweekend konden er uiteindelijk maar weinig competitieduels worden gespeeld in februari. Zo kwam Gassel 1 maar eenmaal in actie. De thuiswedstrijd tegen De Zwaluw 1 leverde een keurige 2-0 zege op. Op dinsdag 25 februari 2020 maakte het bestuur bekend dat Maurice Willems door de KNVB officieel is benoemd tot de nieuwe consul van VV Gassel en daarmee dus de opvolger is van de eind 2019 overleden Herman Beekmans. De maand maart begon uitstekend want op zondag 01 maart 2020 wist Gassel VR1 zich op heel eenvoudige wijze te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi 2019-2020. Het thuisduel tegen SVO Fortuna '54 VR2 in de achtste finale werd namelijk niet gespeeld omdat de tegenstander uit Sittard niet naar Gassel was afgereisd vanwege een tekort aan speelsters. In het daaropvolgende weekend kwamen alle teams van VV Gassel in actie. Qua resultaten was het niet zo'n bijzondere speelronde, maar later in het seizoen zou blijken dat het de laatste wedstrijden waren die zijn gespeeld in de competitie 2019-2020. Inmiddels had namelijk het coronavirus ook in Nederland en de provincie Noord-Brabant de kop op gestoken. Als gevolg daarvan besloot de KNVB op woensdag 11 maart 2020 om alle wedstrijden van Brabantse amateurvoetbalverenigingen die gepland stonden in het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 maart 2020 uit te stellen. Een dag later heeft de KNVB al het voetbal in Nederland tot en met 31 maart 2020 afgelast vanwege het coronavirus. De voetbalbond adviseerde tevens aan alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. Door de besluiten vanuit de overheid en de KNVB was het bestuur van VV Gassel ook genoodzaakt om sportpark "de Oude Kamp" gesloten te houden t/m minimaal 31 maart 2020. Ook werd besloten om de vrijwilligersvond die op vrijdag 20 maart 2020 zou worden gehouden uit te stellen en te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum. De besluiten van het kabinet en de KNVB in verband met het coronavirus volgen elkaar inmiddels in hoog tempo op en zondag 15 maart werd de sluiting van sportpark al weer verlengd tot en met minimaal 06 april 2020. Dit betekende dus geen wedstrijden, trainingen en onderlinge partijvormen. De maand april was er eentje om snel te vergeten. Voor alle teams van VV Gassel kwam namelijk op dinsdag 31 maart 2020 een voortijdig einde aan de competitie 2019-2020. Door de aangekondigde maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, had de KNVB na beraad namelijk besloten dat de competities van het amateurvoetbal niet meer hervat zouden worden. De KNVB besloot tevens dat er geen eindstanden zijn, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook werden de bekerkampioenschappen, met Gassel VR1 in de kwartfinale, niet meer uitgespeeld. In het seizoen 2020-2021 zal iedereen starten in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Gassel 1 dus in de 4e klasse en Gassel VR1 dus in de 3e klasse. De kabinetsbesluiten vanwege de coronapandemie hadden uiteraard ook gevolgen voor een aantal jaarlijks terugkerende evenementen van VV Gassel. Zo moesten de Kennisquiz en het Darttoernooi worden geschrapt. Vanaf woensdag 29 april 2020 kregen kinderen en jongeren t/m 18 jaar weer mat meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel. Op basis van protocollen en na toestemming van de gemeente kon er door de jeugdteams vanaf maandag 04 mei 2020 tot uiterlijk 25 juni 2020 weer worden getraind. Later in de maand was het ook voor kinderen die geen lid van VV Gassel waren mogelijk om mee te trainen. Ook de senioren mochten de trainingen weer oppakken, mits in kleine groepjes en op anderhalve meter afstand van elkaar. Ondertussen had het bestuur bekend gemaakt dat in het weekend van vrijdag 18 juni 2021 t/m zondag 20 juni 2021 het 75-jarig jubileumfeest gevierd gaat worden. Op donderdag 28 mei 2020 was de laatste training van Gassel VR1 onder leiding van Harm van Daal. Daarmee kwam er dus officieel een einde aan een succesvolle samenwerking van drie seizoenen met als absoluut hoogtepunt uiteraard de historische promotie naar de 3e klasse in zijn tweede contractjaar. Na afloop van de training was er een coronaproof afscheid met kado's en een dankwoordje van de voorzitter. Op 01 juni 2020 werd bekend gemaakt dat voetbalschool We Love Voetbal vanaf september voetbalclinics voor de jeugdspelers gaat verzorgen in Gassel op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Een dag later maakte Tom Tom Vrenken zijn debuut als trainer bij VV Gassel. De nieuwe hoofdtrainer van Gassel VR1 kon veertien speelsters verwelkomen bij zijn eerste training waaronder enkele nieuwelingen die de Gasselse formatie zijn komen versterken. Ook de van SIOL overgekomen Amber Leisiwal die bij Gassel VR1 de functie van assistent-scheidsrechter gaat vervullen was aanwezig. Over de rest van de maand juni is nauwelijks wat te melden door het schrappen van de evenementen en wedstrijden. Aan het einde van maand stopten ook de jeugdtrainingen en was voor iedereen de zomerstop ingegaan. Tot zover het eerste deel van de terugblik op 2020. Wordt dus vervolgt op 03 januari 2021.


Half januari 2021 besluit KNVB over vorm hervatting competities
  |  zondag 27 december 2020  |

De coronamaatregelen die zijn afgekondigd op maandagavond 14 december 2020 hebben ook gevolgen voor de plannen rondom de herstart van de competities in het amateurvoetbal. Wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat een herstart van de competities op 16/17 januari 2021 meer mogelijk is door de lockdown tot 19 januari 2021. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in Plan B (zie nieuwsbericht van 08 november 2020) liggen er voor de seniorencompetities daarom nog twee op tafel. Dat zijn het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft of de huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld. Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen optrainen. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van het kabinet op 12 januari 2021 door de KNBV bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.


Dennis Koenders ook in seizoen 2021-2022 hoofdtrainer VV Gassel
  |  donderdag 17 december 2020  |

Het bestuur van VV Gassel en hoofdtrainer Dennis Koenders hebben deze week overeenstemming bereikt over verlenging van het lopende contract met één jaar. De in Cuijk woonachtige trainer zal dus ook in het seizoen 2021-2022 het hoofdtrainerschap van VV Gassel voor zijn rekening nemen. Beide partijen wilden graag met elkaar verder en dus was er al vrij snel sprake van een succesvol verlopen gesprek. Momenteel is Dennis Koenders bezig aan zijn tweede seizoen bij de Gasselse vierdeklasser. Volgens een bekend spreekwoord is drie keer scheepsrecht, dus het zou mooi zijn als in het derde contractjaar weer sprake zal zijn van een normaal seizoen zonder noodzakelijke beperkingen vanwege de coronapandemie. Naast het aanblijven van Dennis Koenders was er nog meer goed trainersnieuws want ook het contract met keeperstrainer Geert van Oss wordt met een jaar verlengd. De Gasselse keepers blijven nu dus tot minimaal juni 2022 verzekerd van de gevarieerde trainingen van de ervaren van Oss.


Jubileumfeest 75-jarig bestaan VV Gassel uitgesteld tot juni 2022
  |  zondag 22 november 2020  |

Op 15 juni 2021 is het precies 75 jaar geleden dat officieel de Rooms-Katholieke Voetbalvereniging Gassel werd opgericht. Na de start met 52 leden en aanvankelijk twee seniorenteams is de club inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met zo'n 275 leden en twaalf jeugd- en seniorenteams. Ook levert VV Gassel al vele tientallen jaren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in het dorp. Meer dan genoeg redenen dus voor een groots 75-jarig jubileumfeest op vrijdag 18 juni 2021 t/m zondag 20 juni 2021. De eerste voorbereidingen hiervoor waren inmiddels opgestart. Vanwege de huidige coronapandemie en daardoor geldende maatregelen, is het op dit moment echter nog heel erg onzeker of er in juni 2021 wel een groot jubileumfeest gehouden kan worden. Gelet op de lange voorbereidingstijd en de financiële risico's bij afgelasting in een laat stadium, heeft het bestuur van VV Gassel daarom besloten om de festiviteiten rondom het 75-jarig bestaan van de club met een jaar uit te stellen, dus tot juni 2022. Uiteraard betreurt het bestuur dit uitstel, maar had men gezien de huidige corona onzekerheden geen andere keus. Bovendien is het zeker geen afstel en het bestuur zal er dan ook alles aan doen om in juni 2022 een onvergetelijk jubileumweekend te organiseren!


Eerste digitale versie clubblad Doeltreffend inmiddels verschenen
  |  maandag 09 november 2020  |

Bij een nieuw seizoen hoort uiteraard ook een nieuwe uitgave van het clubblad Doeltreffend. Na negentien jaargangen met papieren edities is deze week de eerste digitale versie uitgebracht. De redactie en het bestuur hopen uiteraard dat dit net zo gewaardeerd zal worden als voorheen. Met deze digitale versie wil men nog meer mensen proberen te bereiken die zo de verrichtingen van onze club kunnen volgen. Klik hier voor de eerste digitale editie van Doeltreffend.


Op zijn vroegst pas vanaf half januari 2021 weer competitievoetbal
  |  zondag 08 november 2020  |

Vanwege de (aanvullende) coronamaatregelen die gelden vanaf woensdag 04 november 2020 is de KNVB voor het amateurvoetbal inmiddels overgeschakeld op Plan B. Dit plan bestaat uit drie elkaar aanvullende pijlers. Naast de pijlers 2. Plezierig en veilig blijven voetballen en verenigen en 3. Toekomstbestendig voetballandschap omvat pijler 1. Scenario’s voor het uitspelen van de amateurcompetities. In het meest positieve scenario gaat de KNVB uit van een start in het weekend van 16/17 januari 2021 en dat de competities volledig uitgespeeld kunnen worden. Hiervoor geldt dat een verantwoorde start alleen mogelijk is als er voldoende tijd voor iedereen is om op te trainen. De KNVB gaat er in dit scenario dan ook vanuit dat er half december volledig getraind kan worden. Het uiteindelijke besluit om de competitie in januari wel/niet te hervatten, neemt de bond uiterlijk in de week voor de kerstvakantie. Op dat moment moet er voldoende duidelijkheid zijn over de mogelijkheid om volledig te trainen en oefenwedstrijden te spelen. Het besluit vindt plaats in overleg met de belangrijkste stakeholders. Wanneer de competitie niet in januari hervat kan worden, dan zal er een alternatief scenario gekozen moeten worden. Hierbij bestaat de mogelijkheid dat competities op een andere wijze worden uitgespeeld, aldus de KNVB. Daarbij zal er waarschijnlijk een verschil zijn tussen de categorie A (Gassel 1 en Gassel VR1) en categorie B (alle andere teams van VV Gassel). Klik hier voor het gehele Plan B.


Algemene Ledenvergadering 2020 uitgesteld tot na jaarwisseling
  |  donderdag 05 november 2020  |

Zoals gebruikelijk in de afgelopen jaren werd in de maand november of december altijd de Algemene Ledenvergadering van VV Gassel gehouden. In 2020 zal dat echter niet het geval zijn. Vanwege de geldende coronamaatregelen en de onzekerheid over de duur ervan heeft het bestuur namelijk inmiddels besloten om editie 2020 van de Algemene Ledenvergadering uit te stellen tot in elk geval na de jaarwisseling. Zodra er meer bekend is over een definitieve datum zal dat uiteraard door het bestuur worden medegedeeld.


Alle competitiewedstrijden in komende 4 weken afgelast door KNVB
  |  woensdag 14 oktober 2020  |

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober 2020 wederom extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nadat eerder al de kantine moest worden gesloten, zijn nu ook wedstrijden in het amateurvoetbal voorlopig niet meer toegestaan. De KNVB heeft daarom alle wedstrijden in de amateurvoetbalcompetities voor de komende vier weken voorlopig stilgelegd. Dit betekent dat alle duels die op het programma staan t/m het weekend van zaterdag 07 en zondag 08 november 2020 door de KNVB zijn afgelast. Indien er toestemming is van het kabinet zullen de competities dus weer worden hervat vanaf zaterdag 14 november 2020. Wanneer de afgelast duels moeten worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend. Een andere maatregel is dat voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Dit betekent dat ook de trainingen van de seniorenteams voorlopig zijn stopgezet. Voor de jeugdleden is het sporten in teamverband wel toegestaan. Ook mogen zij onderlinge wedstrijden spelen tegen andere jeugdteams van VV Gassel.


Onverdiende zure thuisnederlaag Gassel 1, derde zege op rij Gassel 3
  |  zondag 11 oktober 2020  |

Voor de tweede keer in de competitie 2020-2021 kwamen alle Gasselse seniorenteams op een zondag in actie. Een heel erg sucesvolle speeldag werd het helaas niet want uiteindelijk werden slechts 3 van de 18 beschikbare punten gepakt. Gassel 1 leed op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" niet alleen een onverdiende, maar ook nog eens hele zure 1-2 nederlaag tegen FC de Rakt 1. Beide ploegen speelden niet zo goed wat ook wel lastig was gezien het weer gedurende de wedstrijd. In de eerste tien minuten had de Udense formatie de overhand, daarna pakten de Gasselnaren het initiatief. Dit leidde ook tot drie dotten van kansen in de eerste helft. Zo kwam Dirk van Spijk oog in oog te staan met de doelman na een mooi uitgespeelde aanval. Helaas schoot hij tegen de keeper. Vlak voor rust kwam Gassel 1 wel op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Cas van Houtum. Nog voor het einde van de eerste helft scoorden de bezoekers uit Uden de gelijkmaker. Dus stond het bij de rust 1-1, daar waar de thuisploegg gezien de kansen ook op een voorsprong van twee doelpunten verschil had kunnen staan. In de tweede helft kreeg FC de Rakt 1 drie grote kansen. De Gasselnaren ontsnapten hierbij aan een achterstand. Aan de andere kant had Gassel 1 ook zeker twee keer kunnen en eigenlijk ook moeten storen. Zo'n kwartier voor tijd werd de op volle snelheid liggende Cas van Houtum finaal onderuit gehaald terwijl hij alleen op weg was naar het Udense doel. Als gevolg hiervan was er een rode kaart voor FC de Rakt 1 en een vrije trap voor Gassel 1 die helaas niets opleverde. De Gasselse formatie ging hierna vol voor de winst, maar de kansen op een winnende tweede treffer bleven onbenut. Het duel leek vervolgens in 1-1 te gaan eindigen, maar in de slotseconden scoorden de bezoekers nog een winnende tweede treffer. Uiteraard was hoofdtrainer Dennis Koenders na afloop zwaar teleurgesteld over dit zure verlies. Wel vond hij dat zijn ploeg het na de rode kaart van FC de Rakt 1 het niet goed genoeg uitspeelde. Er was te weinig snelheid in de passing en er werd te veel uit positie gelopen. Een seconde voor het fluitsignaal via een counter de 1-2 om de oren krijgen is extreem zuur, zeker omdat hij het een overtreding vond omdat doelman Sjors Cuppen zijn hand op de bal had liggen. Volgens Dennis Koenders moeten de Gasselnaren echter ook in de spiegel kijken omdat het al vaker is voorgekomen dat in een plaats van een verdiende overwinning, onnodig puntverlies werd geleden. Gassel 2 begon wat matig aan het thuisduel tegen Festilent 7 waardoor de bezoekers in de eerste minuten wat kansjes kregen. Na ongeveer vijf minuten werden aan Gasselse zijde de ruggen gerecht en kreeg men door inzet en leuk voetbal de wedstrijd in handen. Dit resulteerde dan ook in een 1-0 voorsprong in de 30e minuut. Het was Kacper Broekman die na een lange steekpass de bal laag in de korte hoek langs de keeper schoof. Helaas wist de formatie uit Zeeland de stand nog voor de rust op 1-1 te zetten door een voorzet die snoeihard werd binnen gekopt. Na de rust was het Festilent 7 dat het initiatief in de wedstrijd nam en daardoor kwam Gassel 2 na ongeveer tien minuten in de tweede helft op een 1-2 achterstand. Na zo'n kwartier later waarbij beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren, was opnieuw de ploeg uit Zeeland die wist te scoren. In misschien wel de vijfde opeenvolgende rebound ging de bal helaas alsnog in het Gasselse doel. Weer vijf minuten later werd de bal uit een corner binnen gekopt en stond het 1-4. Met nog zo'n tien minuten op de klok was het Teun Hendriks die nog wat terug wist te doen. Na een pass van Dylan Siroen draaide hij open en schoot hij de bal vanaf een meter of dertig over de keeper heen het doel in. Het bleef vervolgens bij 2-4 waardoor de drie punten dus helaas mee naar Zeeland gingen. Al met al liet Gassel 2 met regelmaat leuk voetbal zien in een harde wedstrijd met her en der wat kleine opstootjes. Gassel 3 is bezig met een prima serie want voor de derde wedstrijd op rij kon de winstpremie in ontvangst worden genomen. Ondanks het voor de Gasselnaren vroege tijdstip is het dus ook gelukt om vanuit Oeffelt de drie punten mee naar Gassel te nemen. De wedstrijd was amper begonnen of de bal lag al in het Gasselse doel. Vanaf een op het oog onschuldige afstand mocht De Zwaluw 5 een vrije trap nemen. Doelman Tom van Raaij stond te ver voor zijn goal en zal de bal over hem heen tegen de touwen vliegen en dus meteen een fikse tegenslag voor de bezoekers. De thuisploeg zakte vervolgens ver in en liet Gassel 3 het spel maken. Door het ver inzakken was het voor de Gasselnaren moeilijk een gaatje te vinden in de hechte defensie. Een voorzet werd door William de Kleijn rakelings naast gekopt. De Zwaluw 5 bleef loeren op de counter en was ook zeker gevaarlijk bij tegenstoten. Toch werd het 1-1. Een vrije trap rond de zestien werd door Roy Timmermans ingeschoten. De bal werd licht getoucheerd en daardoor was de keeper van de thuisploeg kansloos. De 1-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft een zelfde spelbeeld en kansjes over en weer. Dirk Verbruggen leek te scoren in vrije positie voor de goal, maar helaas miste het schot de juiste richting. Het bleef daarna een gelijkopgaande strijd. Zo'n twintig minuten voor tijd stuurde Johan Jaspers met buitenkant links Dirk Verbruggen weg. Dis behield het overzicht en legde de bal keurig voor waarna Sjoerd Driessen bij de tweede paal binnen kon schieten. De Oeffeltse formatie zette daarna alles op alles en ging 1-op-1 spelen. Hierdoor kreeg Gassel 3 meer ruimte, maar daar werd wat onzorgvuldig mee omgesprongen. Door enkele corners van de thuisploeg hing een gelijkspel nog even in de lucht, maar doelman Tom van Raaij hield zijn doel verder schoon. Al met al een leuke sportieve pot voetbal, waarbij de Gasselse formatie dus aan het langste eind trok met een 1-2 overwinning! Gassel 4 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen Hapse Boys 4. De Gasselnaren kenden een prima start want al na vijf minuten zorgde Bart Meijer voor de openingstreffer. Hij passeerde aan de linkerflank op hoge snelheid de Hapse back en kwam vervolgens alleen voor het doel waarna hij de bal in de rechterhoek binnen schoot. Het duel was ongeveer een half uur oud toen de thuisploeg de stand weer in evenwicht bracht. In de resterende speeltijd van de eerste helft kregen beide formatie nog kansen om op voorsprong te komen. Daar waar Gassel 4 de kansen niet afmaakte, slaagde Hapse Boys 4 er wel in om de 2-1 te scoren. In de tweede helft kregen de Gasselnaren diverse keren de kans om op gelijke hoogte te komen, maar het vizier stond niet scherp genoeg afgesteld. Aan de andere kant bleef ook een derde doelpunt van de thuisploeg uit en dus bleef het spannend tot aan het eindsignaal. De laatste kans was een raak schot van Bart Meijer. Om onduidelijke redenen werd deze treffer echter afgekeurd. Dit leek niet terecht, maar het bleef hierdoor dus wel bij 2-1 en daarmee moest Gassel 4 met een nipte uitnederlaag weer de spelersbus in. Voor alles en iedereen die het vrouwenvoetbal bij VV Gassel een warm hart toedraagt, werd het een wedstrijdronde om heel snel te vergeten. Zowel Gassel VR1 als Gassel VR2 moest namelijk op eigen veld een ruime thuisnederlaag incasseren. Het eerste vrouwenteam ging met 0-4 onderuit tegen DAW Schaijk VR1. De eerste schietkans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar het waren de bezoeksters die een minuut of tien voor de rust de score wisten te openen. Na ruim een kwartier in de tweede helft moesten de Gasselse vrouwen binnen enkele minuten de 0-2 en de 0-3 incasseren. Hiermee was de gifbeker nog niet helemaal leeg want in ongeveer de 80e minuut vloog de bal ook nog voor een vierde keer tegen de Gasselse touwen. Gassel VR2 kreeg bezoek van Juliana Mill VR2. Helaas voor de Gasselnaren had Juliana Mill VR1 een vrije zondag en dus was sprake van een versterkt tweede elftal. De Gasselse formatie bleek hier niet tegen opgewassen en na het laatste fluitsignaal stond er een 0-6 eindstand op het scorebord. Door het ontbreken van keepster Neeltje Hendrix stonden Anne Kerkhof en Noa van Spijk elk een helft onder de lat. Ondanks diverse prima reddingen konden ook zij de nederlaag niet voorkomen. Gassel VR2 kreeg nog wel een paar kansen op een eretreffer, maar het lukte helaas niet om er eentje van te benutten.


Zege met dubbele cijfers Gassel JO12-1, ook ruime thuiswinst JO9-1
  |  zaterdag 10 oktober 2020  |

Vier van de vijf jeugdteams van VV Gassel speelden deze zaterdag een thuiswedstrijd, alleen Gassel JO14-1 moest aantreden op vreemde bomen. Met zeven punten danzij twee ruime overwinningen en een gelijkspel was de uiteindelijke oogst net wat minder dan de helft van het aantal punten dat behaald kon worden. Gassel JO16-1 speelde een vrij dramatische eerste helft in het thuisduel tegen Handel JO16-1. De Gasselnaren creëerden geen enkele kans en liepen bijna alleen maar achter de tegenstanders aan. Gevolg hiervan was een 0-5 achterstand bij de rust. Ook de start van de tweede helft was niet goed want binnen tien minuten na de rust stond het scorebord op 0-7. De technische staf wilde het duel niet eindigen zonder eretreffer en dus werden in het tweede deel van de tweede helft alle snelle spelers voorin gezet. Deze omzetting had succes want na een lange bal die achter de defensie werd gelegd was het Jelle van Deventer die doorstoomde naar de goal. Praktisch vanaf de achterlijn schoot hij de bal door de benen van de keeper tegen de touwen. Niet veel later stond het 2-7. Na een goede combinatie op het middenveld stuurde Rens Janssen Jelle van Deventer diep. Hij bleef koel en alleen voor de doelman rondde hij het rustig af. Hierna maakte Handel JO16-1 er 2-8 van. Het slotakkoord kwam van de Gasselse formatie. De op de linkerflank diepgestuurde Rens Janssen tikte de bal op Jelle van Deventer die vervolgens weer breed gaf op zijn broer Tygo van Deventer en hij tikte de bal in het lege doel. Uiteindelijk dus een 3-8 nederlaag die nog veel hoger had kunnen uitvallen, maar doelman Jorn Vogelaars wist dit met tal van prima reddingen te voorkomen. Gassel JO14-1 ging op bezoek SJO VITA JO14-1. In het bekertoernooi eerder dit seizoen wonnen de Gasselnaren nog met 3-6. Dit keer was er weinig eer te behalen en keerde Gassel JO14-1 huiswaarts met een forse 6-0 nederlaag. In de eerste helft speelde het voetbal zich voornamelijk af op het middenveld. De thuisploeg was wel de bovenliggende partij, maar echte kansen gaf de Gasselse formatie niet weg. Wel waren de bezoekers wat onnauwkeurig op het middenveld. De tegengoals werden in de eerste helft op een identieke manier gemaakt. Drie keer balverlies op het middenveld, waarna een lange hoge bal over de Gasselse verdediging werd gelegd, waaruit drie keer werd gescoord. Na de rust eenzelfde beeld, Gassel JO14-1 kon weinig kansen creëren en moest zich vooral beperken tot verdedigen. Halverwege de tweede helft kwam de 4-0 wederom tot stand na balverlies op het middenveld en een snelle uitval. Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld en wist SJO VITA JO14-1 nog tweemaal te scoren waardoor de eindstand dus uitkwam op 6-0. Gassel JO12-1 boekte deze wedstrijdronde op eigen veld een eenvoudige overwinning op Juliana Mill JO12-3. Al in de eerste minuut schoot Sem Bernards de 1-0 binnen. Niet veel later schoot Sven Willems tegen de lat en kopte Sem Bernards rakelings naast na een voorzet van Binck van Roosmalen. In de 7e minuut was het wel voor de tweede keer raak. Op aangeven van Binck van Roosmalen tikte Sem Bernards van dichtbij binnen. Amper een minuut later scoorde Sem Bernards na een mooie aanval ook de 3-0 en was zijn onvervalste hattrick een feit. Met een schot in de lange hoek zorgde Sven Willems daarna voor een 4-0 voorsprong. Met een strak schot nam Finn Wijnen de vijfde Gasselse treffer voor zijn rekening. De Gasselnaren speelden behoorlijk slordig, maar kregen in de eerste helft de ene na de andere kans. De dubbele cijfers hadden voor de rust al gehaald kunnen worden, maar helaas was de afronding nogal eens niet zorgvuldig genoeg. Ook had de thuisploeg het nodige pech want twee keiharde pegels van Finn Wijnen teisterden de lat en een inzet van Sven Willems belandde tegen de paal. Aan de andere hoefde keepster Maud Josemanders slechts sporadisch in actie te komen. Na een minuut of zes in de tweede helft maakte Eus Arts er na een assist van Binck van Roosmalen 6-0 van. Juliana Mill JO12-3 deed daarna wat terug, maar via een droge knal vergrootte Eus Arts de marge weer tot zes. In het laatste kwart gleed Sven Willems in de rebound de 8-1 binnen. De bezoekers uit Mill wisten ook nog een tweede treffer te scoren. Enkele minuten voor tijd zorgde goed storen van Finn Wijnen ervoor dat Sem Bernards in kansrijke positie kwam. Die wist daar wel raad en maakte er 9-2 van. De dubbele cijfers lagen voor het grijpen en vlak voor het laatste fluitsignaal bepaalde Finn Wijnen met een droge lage knal de eindstand op 10-2. Gassel JO10-1 kreeg vandaag bezoek van Constantia JO10-1 uit Wanroij met wederom dus geen publiek langs de lijn. De Gasselse formatie ging goed van start met drie treffers in het eerste kwart. Janne Brans, Abel Loeffen en Roel de Kleijn konden aardig combineren. Helaas kwam Constantia JO10-1 in het tweede kwart terug tot 3-2 waardoor in het derde kwart weer alles mogelijk was. Ruben van Boekel, Joud Alhalabi en Dex van Hoorn moesten af te toe alle zeilen bijzetten, maar er vielen geen doelpunten. Het laatste kwart bleef spannend en uiteindelijk wisten de bezoekers de Gasselse doelman Joep Boeijen nog één keer te passeren. Hierdoor eindigde het duel dus in 3-3. De drie Gasselse treffers werden gescoord door Janne Brans, Ruben van Boekel en Abel Loeffen. Gassel JO9-1 boekte de vierde zege op rij. Dit keer was het Olympia '18 JO9-1 dat aan de Gasselse zegekar werd gebonden. Op eigen veld begonnen de Gasselnaren goed aan het duel en dat resulteerde in een mooie 3-0 voorsprong. Na de eerste time-out halverwege de eerste helft zakte het samenspel echter ver weg en gingen de Gasselse spelers te veel lopen met de bal. Dit resulteerde nogal eens in balverlies en daardoor ook twee tegentreffers. In de tweede helft pakte de JO9-1 van VV Gassel het voetballen weer op en met prima spel wist men de Boxmeerse doelman nog vier keer kansloos te laten. Al met al een dikverdiende en overtuigende 7-2 overwinning!


Gassel VR30+1 stevig op derde plek na 2e speeldag 7x7-competitie
  |  zaterdag 10 oktober 2020  |

Afgelopen vrijdagavond stond voor Gassel VR30+1 de tweede speelronde van de 7x7-competitie gepland. Dit keer was de locatie sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Ondanks het thuisvoordeel kwamen de Gasselse vrouwen in de openingswedstrijd tegen Vianen Vooruit VR30+1 binnen een minuut op 0-1 achterstand na goed combinatiespel van de bezoekers. Al snel was keepster Lieke Evers opnieuw kansloos en stond het 0-2. Via een schot van afstand werd het 0-3. Na zo'n tien minuten spelen voorkwam Lieke Evers met een knappe redding de 0-4. Helaas werd het daarna wel 0-4 en ook 0-5. Vianen Vooruit VR30+1 is duidelijk de bovenliggende partij. Toch zette Gassel VR30+1 nog een keer aan voor de eretreffer. Een schot Van Janneke Raemaers verdween via de binnenkant van de paal in de goal. De Vianense vrouwen ontkenden echter dat het een doelpunt was. Kort daarop een mooie voorzet van Puck van Iersel, maar net geen doelpunt van Anneke Willems. Na de wedstrijd erkende de formatie uit Vianen dat de bal toch over de doellijn was en dus een 1-5 eindstand. De doellijntechnologie werd dus duidelijk gemist. In het tweede duel was Hapse Boys VR30+1 de tegenstander. De eerste gevaarlije aanval kwam van de Hapse fotmatie, maar keepster Lieke Evers had een prima redding. Aan de andere kant was er een mooie voorzet van Tisra Megens op Paula de Koning, haar inzet werd gered door de keepster. Het spel ging gelijk op. Na een prima aanname, actie en pass van Janneke Raemaers was het Tisra Megens die hard rakelings over schoot. Kort daarop zette Klaartje Gosens de bezoeksters op een 0-1 voorsprong. Oo na de 0-1 achterstand bleven de Gasselse vrouwen goed voetballen. Beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Een vrije trap van Janneke Raemakers werd gered door de keepster van Hapse Boys VR30+1, waarna er aan de andere kant twee knappe reddingen waren van Lieke Evers! Uit een corner scoorden de bezoeksters vervolgens de 0-2. Dit gaf ze nieuwe energie en vrij snel daarna werd het ook nog 0-3. In het derde en laatste duel van de avond speelde Gassel VR30+1 tegen V.V. Achates VR30+1. Al snel na de aftrap was er een mooie aanval van de Gasselnaren. Tisra Megens schoot helaas tegen de keepster. Niet veel later was de 1-0 voorsprong wel een feit. Bij een goede Gasselse aanval speelde Lieke Evers de bal naar Tisra Megens. Uit haar voorzet scoorde Janneke Raemakers de openingstreffer. Gassel VR30+1 bleef goed doorgaan. Na een prima aanval schoot Janneke Raemakers tegen de paal. De thuisploeg had veel meer balbezit en was dan ook volop in de aanval. Janneke Ramaekers schoot opnieuw op de keepster, waarna de rebound van Tisra Megens over ging. Gelegenheidskeepster Puck van Iersel beleefde een rustige wedstrijd. Gassel VR30+1 bleef lekker voetballen, maar alle pogingen op de 2-0 strandden op de Ottersumse keepster. Ook na een mooie voorzet van Janneke Raemakers redde de keepster bij een schot van Lieke Evers. Ook een flinks scrimmage voor het Ottersumse doel leidde niet tot een tweede Gasselse treffer. In de slotminuten viel Anneke Willems uit met knieblessure en werd de wedstrijd beëindigd. Net als op de eerste speelavond kon Gassel VR30+1 dus weer drie punten laten bijschrijven.


Steun de club en stem op VV Gassel in de Rabobank ClubSupport 2020
  |  vrijdag 09 oktober 2020  |

De nieuwe stemperiode voor de Rabobank Clubsupportactie is inmiddels weer geopend en ook VV Gassel heeft zich hiervoor ingeschreven. In juni 2021 bestaat onze vereniging 75 jaar en tijdens het jubileumweekend willen we voor iedereen (van jong tot oud) activiteiten organiseren om er met z'n allen een onvergetelijk weekend van te maken! De bijdrage van de Rabobank willen we gebruiken om een dag in te richten met activiteiten voor de Gasselse jeugd. We kunnen de hulp van jullie als leden van de Rabobank dus goed gebruiken! Ieder lid mag 5 stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op één vereniging. Naast VV Gassel kan ieder Rabobank lid dus ook nog diverse andere Gasselse verenigingen en stichtingen steunen! Laat geen stemmen verloren gaan, want ons dorp kan jullie steun goed gebruiken bij deze campagne! Stemmen is mogelijk tot en met 25 oktober 2020. Het stemmen verloopt dit jaar anders dan in voorgaande jaren, namelijk via de Rabo App of via Rabo Internetbankieren onder de knop 'Zelf regelen'. Rabobank leden die vorig jaar hebben gestemd, maar geen toegang hebben tot de Rabo App of Rabo Internetbankieren hebben inmiddels van de Rabobank een unieke stemcode ontvangen. Daarmee kan tijdens de stemperiode (5 tot en met 25 oktober 2020) via www.rabobank.nl/clubsupport worden gestemd. Het bestuur van VV Gassel bedankt iedereen alvast hartelijk! Deel deze oproep zeker ook met andere leden van de Rabobank!


Gassel 3 sleept thuiszege uit het vuur, knap gelijkspel Gassel VR1
  |  zondag 04 oktober 2020  |

Op deze winderige en vanwege corona publiekloze zondag kwamen maar vier van de zes Gasselse seniorenteams in actie. De uitwedstrijen van Gassel 1 en Gassel VR2 waren namelijk uitgesteld. Uiteindelijk werden er vier punten gepakt dankzij één zege en één gelijkspel. Gassel 2 moest deze wedstrijdronde in Uden aantreden tegen koploper FC Uden 6. Tot aan de rust was het de Gasselse formatie die het tempo in de wedstrijd bepaalde. Het ontbrak alleen vaak aan de laatste steekpass. Dit kwam ook door het kunstgrasveld waarop de bal maar bleef rollen, iets waar de Gasselnaren niet op ingespeeld waren. Na een doelpuntloze eerste helft was het FC Uden 6 dat al vlug na rust de score opende via een rake kopbal. Helaas groeide hierdoor het vertrouwen aan Udense zijde en binnen het kwartier wist de thuisploeg via een goed terug gelegde bal en een kopie van de eerste goal een 3-0 voorsprong op het scorebord te zetten. Zo'n twintig minuten voor tijd werd Roel Strik binnen de zestien naar de grond getrokken en kreeg Gassel 2 een strafschop toegekend. Deze werd vervolgens benut door Dylan Siroen. Met nog een minuut of vijf op de klok was het Roel Strik die na een lange crosspass van Dylan Siroen de rust bewaarde en de keeper omspeelde en de 3-2 binnen schoot. In de resterende speeltijd ging de Gasselse formatie vol zelfvertrouwen op jacht naar de gelijkmaker. Er werden nog zeker vijf goede kansen gecreëerd, maar de bal wilde er helaas niet nogmaals in en dus bleef het bij 3-2. Gassel 3 speelde op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegen Festilent 5. Uiteindelijk wisten de Gasselnaren een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen. Het was een moeizame wedstrijd. De bezoekers zakten ver terug op eigen helft en de thuisploeg kon daar moeilijk doorheen voetballen. Dat resulteerde dan ook in weinig uitgespeelde kansen aan Gasselse zijde. De Zeelandse formatie probeerde te counteren. Een onoplettendheid op het Gasselse middenveld leidde zo'n counter in en betekende de 0-1. Vrijwel direct daarna kwam Gassel 3 op gelijke hoogte. Na een goede aanval en een afgemeten voorzet van Edwin Woudstra rondde William de Kleijn het succesvol af. Vlak voor rust leek William de Kleijn raak te kopen na een voorzet van Frank ten Haaf, maar helaas ging de bal rakelings voorlangs en dus een 1-1 ruststand. Na een korte pauze en wat wijzigingen ging het voetballend wat beter maar ook nu waren de kansjes voor het derde elftal spaarzaam. Na moeizaam uitverdedigen keken de Gasselnaren weer tegen een achterstand aan nadat bal over gelegenheidsdoelman Twan Broersma in het doel verdween. Ook dit keer duurde het niet lang voordat het gelijk werd. Tom van Raaij krulde een vrije trap keurig in de verre hoek. Voetballend bleef het moeizaam en veel verder dan enkele kopballen kwam Gassel 3 niet. Zo werd een kopbal van Edwin Woudstra door een verdediger uit het doel gekopt en kopte William de de Kleijn uit een corner net over. Uiteindelijk viel de 3-2 dan toch. Na een nieuwe corner bleef de bal voor het Zeelandse doel hangen en na matig wegwerken kreeg William de Kleijn de bal voor zijn voeten. Hij wist daar wel raad mee en schoof de bal keurig onder de keeper in het doel. Hiermee was de tweede overwinning van Gassel 3 een feit. Het vierde elftal van de VV Gassel moest vandaag op eigen veld aantreden tegen Toxandria 3. Dat de formatie uit Rijkevoort een jong en fit team was, was duidelijk te merken want de gasten maakten veel meters en wisselden veel van positie. Dat bleek voor de Gasselnaren lastig te verdedigen en in de opbouw werd onder druk onnauwkeurig gepasst. Toxandria 3 scoorde daardoor kort achter elkaar tweemaal uit balverlies van de thuisploeg. Gassel 4 streed met volle inzet, maar tot grote kansen leidde dat niet. Met de rust stond de 0-2 op het scorebord. Na de pauze eenzelfde spelbeeld; veel strijd, qua balbezit gelijkopgaand, maar wederom was het de bezoekende formatie die de echte kansen creëerde en er twee van benutte. Het duel eindigde daardoor in 0-4. De Gasselnaren mogen toch trots terugkijken op deze wedstrijd want de sfeer bleef goed en men heeft alles gegeven. Noemenswaardig was zeker nog de kwaliteitsimpuls van Niek Vollenberg, Robin Nibbeling en Joris Eleuwarin die alledrie erg goed speelden. Gassel VR1 ging op bezoek bij Nooit Gedacht VR2. De thuisploeg was na twee duels nog zonder puntverlies. Bovendien leverde deze uitwedstrijd vorig seizoen een 2-0 nederlaag op, dus de Gasselse vrouwen konden flink aan de bak. Uiteindelijk keerde het Gasselse vrouwenelftal met één punt weer huiswaarts. De formatie uit Geffen had veel meer kansen, maar wist er daar geen enkele van te benutten. De bezoeksters moesten het vandaag van de counter hebben, maar waren niet secuur genoeg om die om te zetten in een doelpunt. In de 0-0 stand bij de aftrap, kwam dus geen verandering en dus een gewonnen punt voor Gassel VR1 vond ook trainer Tom Vrenken.


Prima speeldag jeugdteams van VV Gassel met vier overwinningen
  |  zaterdag 03 oktober 2020  |

De jeugdteams van VV Gassel mochten deze zaterdag aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Ondanks het ontbreken van de steun van het thuispubliek was aan het eind van middag sprake van een prima puntenoogst. Van de vijftien punten behaald konden worden, bleven er twaalf in Gassel dankzij vier overwinningen. Alleen Gassel JO16-1 moest de drie punten meegeven aan de tegenstander. De Gasselse formatie kende een valse start in het thuisduel tegen SV Unitas '59 JO16-3 want binnen het kwartier stond er een 0-3 achterstand op het scorebord. De Gasselnaren herpakten zich daarna wel en in het laatste kwartier van de eerste helft werd prima tegenstand geboden. Dit leidde ook tot diverse kansen. De grootste kans op een Gasselse treffer was voor Jelle van Deventer, maar het lukte hem niet om te scoren. Net voor rust moest de thuisploeg een vierde tegentreffer incasseren. Ondanks de ruime achterstand en de stevige regenval begon Gassel JO16-1 met frisse moed aan de tweede helft. De goede inzet werd echter niet beloond met een treffer. De bezoekers uit Eindhoven waren nog wel een keer succesvol en wonnen daardoor uiteindelijk met 0-5. Keeper Jorn Vogelaars keepte een uitstekende wedstrijd en behoedde zijn ploeg daarmee voor een grotere nederlaag. Gassel JO14-1 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van MOSA '14 JO14-1. De fusieclub van VV Macharen en OVC '63 uit Oijen stond op een tweede plaats dankzij twee overtuigende zeges, dus de Gasselnaren moesten flink aan de bak. Dit deden ze ook en met prima veldspel en inzet werd een zeer fraaie en dikverdiende 4-2 overwinning geboekt. Drie van de vier Gasselse treffers werden gescoord door Tygo van Deventer. De van Gassel JO12-1 geleende Binck van Roosmalen was eenmaal succesvol.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO12-1 moest het opnemen tegen Boekel Sport JO12-1. De Gasselnaren waren erop gebrand een goed resultaat neer te zetten en direct van de aftrap werd de jacht op de openingstreffer geopend. Al vrij snel was de 1-0 een feit. Na een voorzet van Binck van Roosmalen kopte Sven Willems de bal tegen de touwen. De bezoekers wisten vervolgens op gelijke hoogte te komen, maar wat later in de eerste helft zette Sem Bernards met een raak schot de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Gassel JO12-1 kreeg volop kansen en meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Een schot van Sven Willems werd door een verdediger op de doellijn met de hand gekeerd en dus ging de bal op de stip. Eus Arts wist daar wel raad mee en hij vergrootte de voorsprong tot 3-1. Nog voor het rustsignaal scoorde Sem Bernards een vierde Gasselse treffer. In het eerste kwart van de tweede helft had de Gasselse formatie een veldoverwicht, maar lukte het aanvankelijk niet om dit in de score tot uitdrukking te brengen. Zo werden inzetten van Sem Bernards en Sven Willems gekeerd door de keeper en vloog een vlammend schot van Eus Arts net over. Vlak voor de time-out halverwege de tweede helft was het toch nog twee keer raak voor de Gasselnaren. Eerst knalde Eus Arts de bal in de lange hoek binnen en vervolgens liet ook Sem Bernards de doelman kansloos. Het eerste doelpunt in het laatste kwart was van Boekel Sport JO12-3. De Gasselse defensie was een Boekelse aanvaller even uit het oog verloren waarna keepster Maud Josemanders kansloos was op de inzet van dichtbij. Een minuut of drie later was het aan de andere kant ook nogmaals raak. Binck van Roosmalen scoorde met een diagonaal schot. Het leek vervolgens in 7-2 te gaan eindigen, maar in de slotseconden zorgde Sem Bernards na een rush vanaf de middenlijn nog voor een achtste Gasselse treffer. Gassel JO10-1 heeft voor de najaarscompetitie 2020 een abonnement genomen op overwinningen met minimaal tien Gasselse treffers want na de overwinningen met 10-8 en 13-2 werd op een druilerige zaterdagochtend met 11-7 gewonnen van SIOL JO10-1 uit Katwijk. De Gasselse formatie ging sterk van start met treffers van Abel Loeffen en Joud Alhalabi. Hierna ging het gelijker op en met de rust stond er een mooie stand van 6-6 op het bord. Na de rust wisten Joep Boeijen met zijn verdedigers de goal goed dicht te houden. Achterin zette Ruben van Boekel de lijnen goed uit met Joud Alhalabi en Nick Jaspers. Verder zijn Dex van Hoorn, Abel Loeffen, Roel de Kleijn en Janne Brans de vroege stoorders en aanvallers. Na de gelijke stand bij de rust wisten de Gasselnaren de wedstrijd in het tweede deel binnen te halen met uiteindelijk 11-7. Abel Loeffen kwam deze zaterdag tot maar liefst zes treffers. Janne Brans was driemaal succesvol en Joud Alhalabi en Nick Jaspers lieten het Katwijkse net elk eenmaal bollen. Gassel JO9-1 heeft de prima vorm van de laatste weken weten door te trekken. Voor het derde duel op rij werd de volle buit gepakt. Dit keer was het Ysselsteyn JO9-1 die op een nederlaag werd getrakteerd. Op de 7-2 viel niets af te dingen want de Gasselse formatie was duidelijke de betere ploeg. Sam Loeffen en Mick Pennings scoorden beide tweemaal. Noor Boeijen en Boaz Janssen pakten ook een doelpunt mee en eenmaal was de Ysselsteynse doelman kansloos op een inzet van een eigen ploeggenoot. Gassel JO7-1 had deze zaterdag competitieverplichtingen.


Ook uitduel Gassel VR2 inmiddels verplaatst naar een latere datum
  |  vrijdag 02 oktober 2020  |

Het wedstrijdprogramma voor komende zondag bij de Gasselse seniorenteams is inmiddels nog wat verder uitgedund. Nadat gisteren al de uitwedstrijd van Gassel 1 was uitgesteld, heeft nu ook het uitduel van Gassel VR2 tegen HRC '27 VR1 een andere speeldarum gekregen. In plaats van aanstaande zondag zullen beide ploegen elkaar nu gaan treffen op donderdagavond 15 oktober 2020. De aftrap op sportpark De Alverman in het Limburgse Afferden is om 20:00 uur.


Gassel 1 komt zondag niet in actie door verplichte quarantaines
  |  donderdag 01 oktober 2020  |

Gassel 1 zal komende zondag niet in actie komen voor de uitwedstrijd tegen Ulysses 1. Het duel tegen de ploeg uit Megen is uitgesteld omdat vier Gasselse spelers verplicht in quarantaine zitten in verband met een coronatest. De nieuwe speeldatum is (inhaal)zondag 20 december 2020.


Stevige nederlaag voor Gassel JO16-1 in laatste bekerpouleduel
  |  dinsdag 29 september 2020  |

Gassel JO16-1 heeft het bekeravontuur 2020-2021 niet kunnen afsluiten met een overwinning. Afgelopen maandagavond bleek UDI '19/CSU JO16-1 duidelijk nog een maatje te groot. In Uden leverde de derde en tevens laatste poulewedstrijd uit de eerste bekerronde uiteindelijk een 14-0 nederlaag op. Op het verlies viel niets af te dingen want hoe hard de Gasselnaren er ook voor werkten het krachtsverschil was gewoonweg te groot.


Besluiten bestuur VV Gassel vanwege nieuwe coronamaatregelen
  |  maandag 28 september 2020  |

Deze maandagavond heeft het kabinet extra (landelijke) maatregelen bekend gemaakt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Enkele van deze maatregelen, die gelden voor minstens drie weken vanaf dinsdagavond 29 september 2020 18:00 uur, hebben ook gevolgen voor VV Gassel. Het bestuur heeft daarom inmiddels de volgende besluiten genomen:

# de kantine van VV Gassel gaat voor drie weken (dus tot dinsdag 20 oktober 2020) volledig op slot.
# spelers dienen zich thuis om te kleden voor trainingen en wedstrijden.
# de kleedkamers kunnen alleen worden gebruikt om het wedstrijdshirt aan te trekken en persoonlijke spullen neer te leggen.
# het gebruik van de douches is niet toegestaan, dus spelers worden verzocht na afloop van de training of wedstrijd naar huis te gaan.
# tijdens wedstrijden zal in de rust geen thee worden geschonken, dus spelers worden verzocht om zelf een bidon met drinken mee te nemen.
# wedstrijden en trainingen zijn niet toegankelijk voor publiek / ouders van jeugdleden.

Het bestuur van VV Gassel doet een dringend beroep op het gezonde verstand van alle leden, vrijwilligers en supporters om zich te houden aan bovenstaande regels. Kom als speler dus alleen naar het sportpark als je een wedstrijd of een training hebt. Als ieder zijn verantwoordelijkheid neemt, kunnen we samen een bijdrage leveren om het coronavirus zo spoedig mogelijk weer in te dammen.


Nederlaag Gassel 1 op eigen veld, wel driepunter van 3e en VR2
  |  zondag 27 september 2020  |

Op deze laatste zondag van september 2020 kwamen vijf van de zes seniorenteams van VV Gassel in actie. Met zeven behaalde punten was de oogst beter dan vorige week tijdens de competitiestart. Toen werden namelijk maar vier van de maximaal mogelijke achttien zestien punten gehaald. Gassel 1 heeft thuis tegen SJO/SSA VESTA '19 1 geen resultaat kunnen boeken. De bezoekers waren een maatje te groot vandaag. Al in de eerste minuut van de wedstrijd was de fusieclub uit Demen en Ravenstein dichtbij de openingstreffer, deze bleef echter nog uit. Tien minuten later was de voorsprong voor SJO/SSA VESTA '19 1 toch een feit. Een corner viel voor het Gasselse doel en werd binnen geschoten. De bezoekende formatie bleef hierna het beste van het spel houden, mede dankzij doelman Sjors Cuppen bleef de stand onveranderd. De ruststand was dan ook 0-1. Na rust kroop Gassel 1 iets meer uit de schulp. Guido Sprengers kreeg een goede kopkans. Aan de andere kant bleef SJO/SSA VESTA '19 1 ook gevaarlijk. Ongeveer tien minuten na rust resulteerde dat in de tweede tegentreffer. In het vervolg van de wedstrijd probeerde de thuisploeg er er nog wat van te maken, maar meer dan dreigend waren de Gasselse aanvallen niet. Volgende week nieuwe kansen in de uitwedstrijd tegen Ulysses 1. Gassel 2 speelde op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegen UDI '19/CSU 9. De aanwezige toeschouwers kregen uiteindelijk tien doelpunten te zien. Helaas kwamen de meeste daarvan op naam van de bezoekers uit Uden en door een 3-7 nederlaag bleef het tweede elftal van de VV Gassel met lege handen achter.
(Later meer over deze wedstrijd.)
 Gassel 3 moest als enige aantreden op vreemde bodem. In Sint-Hubert was SV DWSH '18 4 de tegenstander. Vanaf het beginsignaal was de Gasselse formatie voetballend de betere ploeg. Tot grote kansen in de beginfase leidde dat echter niet. Na zo'n twintig minuten spelen was Bart Loeffen heel dichtbij de 0-1, maar zijn kopbal na een corner van Tom van Raaij belandde op de lat. Snel daarna scoorde Bram Driessen na een vrije trap van William de Kleijn wel de openingstreffer. Hij kreeg in vrijstaande positie op de rand zestien de bal ingespeeld en schoot deze vervolgens onder in de hoek tegen de touwen. Niet veel later vergrootte Tom van Raaij de voorsprong tot 0-2. Na vroeg storen van Edwin Woudstra en Bart Loeffen ging SV DWSH '18 4 in de fout waardoor Tom van Raaij de bal voor zijn voeten kreeg. Hij wist daar wel raad mee en na het omspelen van de keeper maakte hij het tweede Gasselse doelpunt. Vervolgens knalde William de Kleijn een vrije trap van net buiten het strafschopgebied tegen de touwen en dat betekende de 0-3. Dit was ook de ruststand. De thuisploeg had in de eerste helft geen kans gehad en pas in de 85e minuut kon het eerste schot op de Gasselse goal worden genoteerd. In de tweede helft ging Gassel 3 vrolijk verder met het jagen op een grotere voorsprong en het was Edwin Woudstra die tweemaal scoorde en daarmee dus voor de 0-4 en de 0-5 zorgde. Kansen werden niet weggegeven en de Gasselnaren voetbalden de wedstrijd rustig uit. Vlak voor tijd bepaalde Jeroen van der Heijden de eindstand op 0-6. Hij kreeg een uitgelezen kans na breed leggen van Edwin Woudstra. Al met al een mooie overwinning die hopelijk volgende week een passend vervolg krijgt. Gassel VR1 trad vandaag op eigen veld aan tegen ST Heeswijk/Avesteyn VR1. De Gasselse formatie kwam vlijmscherp uit de startblokken en dat resulteerde in een 2-0 voorsprong binnen vijf minuten. Eerst was het Manon Hendriks die de bal in de rebound binnen tikte nadat een schot van Anouk van Thiel tegen de paal was beland. Daarna zorgde Lieke van Thiel met een prachtig keihard schot voor de tweede Gasselse treffer. De bezoekers konden daar niets tegen inbrengen. Helaas werd de kans op de 3-0 niet benut. Het was extra zuur dat ST Heeswijk/Avesteyn VR1 daarna uit een corner wel de 2-1 wist te maken. Daarna golfde de wedstrijd wat op en neer, waarbij vooral de tegenstander beter in het spel kwam doordat Gassel VR1 slordiger werd. Dit leidde op slag van rust ook tot de 2-2. In het begin van de tweede helft werden de in de rust gemaakte afspraken niet nagekomen en dit resulteerde in twee snelle tegentreffers en dus een 2-4 achterstand. De thuisploeg drukte daarna wel, maar dit leidde tot weinig kansen. Aan de andere kant kreeg de formatie uit Heeswijk-Dinther kans op kans. Gelukkig voor de Gasselse vrouwen werden deze niet benut en bleef Gassel VR1 uitzicht houden op een positief resultaat. Wat later in de tweede helft was de spanning weer helemaal terug nadat Lieke van Thiel de bal had binnen getikt na een voorzet van Anouk van Thiel. In de resterende speeltijd kreeg de thuisploeg wat kansen op de 4-4, maar het lukte niet om deze om te zetten in een doelpunt. Een tweede nederlaag leek onafwendbaar, maar in de laatste minuut van de blessuretijd zorgde Sanne Daemen er voor dat Gassel VR1 toch nog een punt pakte door de 4-4 binnen te schieten. Trainer Tom Vrenken was na afloop blij met het behaalde punt, maar hij was nog niet tevreden over het vertoonde spel. Gassel VR2 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van VCO VR1. De Gasselse vrouwen begonnen goed aan het duel en pakten al snel het initiatief. Dit leidde na zo'n tien minuten spelen tot de verdiende openingstreffer. Femke van Thiel ging goed door en liet de keepster vervolgens kansloos. Het wedstrijdbeeld bleef daarna hetzelfde en de 2-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Na een prima assist van Senne van der Ven was het Emmy Vermeulen die raak schoot. Amper vier minuten kon het thuispubliek een derde Gasselse treffer vieren. Opnieuw was het Emmy Vermeulen die scoorde na een sterke rush vanaf de middenlijn. Kort daarop voorkwam keepster Neeltje Hendrix met een prima redding dat de bezoekers wat terug deden. In de resterende speeltijd van de eerste helft gaf Gassel VR2 het initiatief een beetje uit handen. De formatie uit 't Oventje maakte daar gretig gebruik van en met twee kort achter elkaar gescoorde doelpunten kwam de spanning weer helemaal terug. In de tweede helft pakte de thuiploeg de draad weer goed op en was men weer wat sterker dan VCO VR1. Na ruim een uur spelen wist Femke van Thiel de marge weer te vergroten tot twee. Vervolgens hadden beide ploegen nog kansen op meer doelpunten, maar de keepsters voorkwamen dat met diverse goede ingrepen. Uiteindelijk bleef het 4-2 en dus heeft Gassel VR2 na twee gespeelde duels nog altijd de maximale score van zes punten. Al met al een verdiende zege want het Gasselse vrouwenelftal was wel de iets sterkere ploeg. Gassel 4 kwam niet in actie doordat de uitwedstrijd tegen SV DWSH '18 3 was uitgesteld en verplaatst naar zondag 18 oktober 2020.


Gassel JO10-1 wint met dubbele cijfers, ook prima zege JO9-1
  |  zaterdag 26 september 2020  |

De velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel hadden vandaag een rustig dagje want voor alle jeugdtems van VV Gassel stond een uitwedstrijd op het programma. De totale reisafstand op deze zaterdag was uitzonderlijk groot want er moest onder andere worden gespeeld in Eindhoven, Oss, Uden en Venray. Uiteindelijk ging de uitwedstrijd van Gassel JO16-1 tegen RPC JO16-1 uit Eindhoven niet door vanwege een tekort aan spelers aan Gasselse zijde. Van de twaalf punten die in de andere vier duels op het spel stonden, verdwenen er zes in de Gasselse tassen dankzij twee overwinningen. Gassel JO14-1 moest op bezoek bij Margriet JO14-2. Na een aardig gelijkopgaande eerste helft en een 1-0 achterstand bij de rust, stapten de Gasselnaren na het laatste fluitsignaal toch met een stevige 8-1 nederlaag van het veld. Maker van eretreffer was Tygo van Deventer.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Voor de tweede week op rij kende Gassel JO12-1 een slechte start van de wedstrijd. Vorige week keek de ploeg na een kwartier tegen een 3-0 achterstand aan, dit keer was de marge zelfs opgelopen tot 4-0. Ook nu was er weer een sterke comeback want na de slappe eerste helft kwamen de Gasselnaren in de tweede helft ijzersterk terug. Door drie doelpunten op rij was de spanning weer helemaal terug. Daarna scoorde Gemert JO12-5 de 5-3, maar niet veel later lag de aansluitingstreffer van Gassel JO12-1 tegen de touwen. Vervolgens kregen de bezoekers volop kansen om zelfs weer op gelijke hoogte te komen. Helaas lukte het de Gasselse spelers niet om het net voor de vijfde maal te laten bollen. Uiteindelijk wist de Gemertse formatie het duel te beslissen met een succesvol uitgevoerde counter en dus een 6-4 eindstand. De doelpuntenmachine van Gassel JO10-1 blijft in deze najaarsreeks 2020 nog steeds op volle toeren draaien. Na de 12-12 en 10-8 zege in eerste twee wedstrijden, werd er vandaag in de uitwedstrijd tegen UDI '19/CSU JO10-2 maar liefst dertien keer gescoord. Met de nieuwe aanwinst Dex van Hoorn in de ploeg trad de Gasselse formatie aan in Uden. De eerste helft was duidelijk voor Gassel JO10-1. Via mooi combinatiespel opgezet door doelman Joep Boeijen was het Joud Alhalabi die de openingstreffer scoorde. De thuisploeg had weinig in te brengen en de bezoekers stonden bij de rust al op een comfortabele en dikverdiende 0-8 voorsprong. Verdedigend stond het goed met Ruben van Boekel, Janne Brans en Joud Alhalabi en in de Gasselse aanval waren Dex van Hoorn, Roel de Kleijn en Abel Loeffen goed op dreef. Alleen in het laatste kwart wist UDI '19/CSU JO10-2 twee keer te scoren, voor de rest hield Joep Boeijen hield z'n hok goed schoon. Gassel JO10-1 wist in de tweede helft nog eens vijf keer te scoren en dus werd uiteindelijk een monsterzege van 2-13 geboekt. Topscoorder aan Gasselse zijde was Abel Loeffen met vijf treffers. Janne Brans liet de Udense keeper viermaal kansloos en Ruben van Boekel scoorde twee doelpunten. Verder scoorde Joud Alhalabi eenmaal en wist ook Dex van Hoorn zijn uitstekende debuut te bekronen met een treffer. De spelers en technische van Gassel JO9-1 brachten deze zaterdag een bezoek aan Venray. De verre reis was niet voor niets want de Gasselnaren keerden met de volle buit terug naar Gassel. De openingstreffer was een geweldig doelpunt. Via een combinatie waarbij iedereen betrokken was werd de bal uiteindelijk na een voorzet vanaf de zijkant in het goed geschoten. Het doelpunt bleek later ook direct het hoogtepunt van de wedstrijd te zijn geweest, want in het resterende deel van de wedstrijd was het voetballend gezien erg magertjes. Toch was dit wel genoeg voor de drie punten want hoewel SV Venray JO9-2 ook tot vijf doelpunten kwam, behielden de Gasselnaren telkens een kleine voorsprong. Uiteindelijk werd het 5-8. Mick Pennings nam vier Gasselse doelpunten voor zijn rekening. Boaz Janssen was driemaal succesvol en ook Mathijs Hendriks pakte een goaltje mee. Al met al niet de beste wedstrijd van de JO9-1 van dit seizoen, maar wel de derde overwinning in vier duels.


Gassel 4 komende zondag niet in actie door uitstel uitwedstrijd
  |  vrijdag 25 september 2020  |

Gassel 4 zal komende zondag niet in actie komen. De geplande uitwedstrijd tegen SV DWSH '18 3 is namelijk op verzoek van de thuisclub uitgesteld. Inmiddels is (inhaal)zondag 18 oktober 2020 aangewezen als de nieuwe speeldatum. De aftrap op sportpark Het Breexsel in Sint-Hubert is dan om 11:00 uur.


Inhaaldatum bekend voor afgelaste bekeruitduel Gassel JO16-1
  |  maandag 21 september 2020  |

Door de KNVB is inmiddels een nieuwe speeldatum bekend gemaakt voor de recentelijk afgelaste bekerpoulewedstrijd UDI '19/CSU JO16-1 - Gassel JO16-1. Het bekertreffen staat nu op het programma voor maandagavond 28 september 2020. De aftrap op sportpark Parkzicht in Uden is om 19:30 uur. Overigens staat voor de Gasselse formatie alleen nog de spreekwoordelijke eer op het spel. Het ticket voor de tweede bekerronde is namelijk inmiddels onbereikbaar geworden door twee eerdere nederlagen in de poulefase.


Gassel 1 start competitie met gelijkspel, fraaie uitzege van VR2
  |  zondag 20 september 2020  |

Na weken met trainingen, oefen- en bekerwedstrijden startte op deze zonnige zondag in september dan toch eindelijk de competitie 2020-2021. Een super start voor de VV Gassel werd het helaas niet want in de zes gespeelde duels werden uiteindelijk maar vier punten gepakt dankzij één overwinning en één gelijkspel. Gassel 1 heeft in de eerste westrijd van het nieuwe seizoen meteen een goed resultaat geboekt. Op bezoek bij Herpinia 1 uit Herpen werd het uiteindelijk 1-1. De Gasselse formatie had een bliksemstart, want al na ongeveer 35 seconden stond er een voorsprong op het scorebord. Na een lage voorzet van Hans van Houtum wist een Herpense verdediger niets anders dan de bal in eigen doel te schieten vanaf een meter of tien. Een betere start van de wedstrijd had Gassel 1 zich niet kunnen wensen. De thuisploeg kon maar lastig door de hechte Gasselse defensie spelen en werd dan ook niet echt gevaarlijk. Namens de bezoekers kreeg Paul Cornelissen een uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar hij kon deze helaas niet verzilveren. De thuisploeg moest het vooral hebben van de snelle vleugelspelers die bij tijd en wijlen voor gevaar zorgden. Na onnodig balverlies in de Gasselse opbouw kwam Herpinia 1 er bliksemsnel uit en was de score weer in evenwicht, 1-1. Met die stand gingen beide ploegen ook rusten. Na de pauze ging het spel gelijk op en konden beide ploegen in eerste instantie niet tot uitgespeelde kansen komen. Halverwege de tweede helft kwam er verandering in het spelbeeld doordat Hans van Houtum met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd door de scheidsrechter. De gastheren uit Herpen hadden hierna het meeste balbezit, al kwam men nog steeds niet makkelijk door de Gasselse defensie. Tweemaal was de thuisploeg dichtbij, maar door goed optreden van doelman Sjors Cuppen bleef de score onveranderd. Al met al een prima resultaat voor Gassel 1 om de competitie mee te beginnen. Ook hoofdtrainer Dennis Koenders was uiteindelijk zeker tevreden met het ene punt gezien de inzet van zijn ploeg en omdat er bijna een half uur lang met een man minder gespeeld moest worden na een onterechte rode kaart. Met elf man was het volgens hem zeker nog wel mogelijk geweest om de thuisploeg meer pijn te doen. Helaas ging de 0-2 er niet in, maar aan de andere kant zag hij zijn ploeg in de slotfase goed wegkomen. Dennis Koenders verwacht dat Herpinia 1 bovenin de middenmoot gaat meedraaien en dus is het prima om een punt mee te nemen uit Herpen. Zeker ook de manier waarop die tekenend is voor de stappen die groep volgens hem heeft gemaakt. Gassel 2 moest in Heesch aantreden tegen HVCH 13. De Gasselnaren begonnen sterk en kregen in de eerste twintig minuten diverse kansen om de score te openen. Helaas bleek de keeper van de thuisploeg in uitstekende vorm en wist hij alle Gasselse inzetten onschadelijk te maken. De bezoekers kregen in de 25e minuut een tegenslag te verwerken want HVCH 13 wist uit een snelle counter met een goal à la van Basten in 1988 de openingstreffer te scoren. Vlak voor het rustsignaal leidde een ongelukkig momentje van de Gasselse doelman tot een 2-0 achterstand. In de tweede helft werden de ruggen gerecht en ging Gassel 2 vol op jacht naar de aansluitingstreffer. Na zo'n zestig minuten wedstrijd werd de inzet beloond. Na een perfect opgebouwde aanval was het Dylan Siroen die de 2-1 binnen schoot. Vervolgens speelde het spel zich veelal af op het middenveld. In poging om er nog minimaal een gelijkspel uit te slepen ging de Gasselse formatie in de laatste tien minuten achterin één-op-één spelen. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat op want een minuut of voor tijd besliste de HVCH 13 het duel met een derde doelpunt en dus moest Gassel 2 met een 3-1 nederlaag op zak weer huiswaarts. Gassel 3 en Gassel 4 mochten de competie starten met een thuiswedstrijd. Beide formaties kregen een team van SIOL op bezoek. Het derde elftal kwam tegen SIOL 4 al vrij snel op een 0-1 achterstand. Na een voorzet kon de bal bij de tweede paal ongehinderd worden binnen gekopt. Daarna hadden de Gasselnaren het betere van het spel. Met een raak schot vanaf een flinke afstand bracht Tom van Raaij de stand weer in evenwicht. In de resterende speeltijd tot aan de rust waren er nog kansen voor Dennis Koenders, maar helaas stond het vizier niet scherp genoeg. Kort na het begin van de tweede helft scoorden de bezoekers de 1-2. Voordat Gassel 3 hier goed en wel van was bekomen, lag de 1-3 al achter gelegenheidsdoelman Bas van Raaij. De thuisploeg probeerde het hierna nog wel, via twee snelle counters liep SIOL 4 uit naar een 1-5 voorsprong. Uiteindelijk werd het ook nog 1-6 via een rake vrije trap. Gassel 4 trad deze eerste wedstrijdronde aan tegen SIOL 3. De Gasselnaren kregen in de eerste helft meer dan genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar onder andere Peter Goossens en Arthur Rikken slaagden er niet in om de bal tegen de touwen te krijgen. Aan de andere werden enkele foutjes in de Gasselse defensie genadeloos afgestraft door de Katwijkse formatie. In de tweede helft ging het op dezelfde voet verder. Gassel 4 kreeg diverse kansen op de aansluitingstreffer, maar opnieuw lukte het niet om het net te laten bollen. Wat later in de wedstrijd wist SIOL 3 opnieuw tot scoren te komen en daarmee was het duel beslist. De bezoekers tikten de bal rustig rond en Gassel 4, dat doelman Remco van der Heijden geblesseerd zag uitvallen, was niet meer bij machte om nog een eretreffer te scoren. Ondanks de nederlaag was het een leuke en sportieve wedstrijd die prima werd geleid door scheidsrechter Eric van Boekel. Gassel VR1 startte de competitie met een uitwedstrijd tegen EVVC VR1. Na een kleine tien minuten spelen kwamen de Vinkelse dames op een 1-0 voorsprong. De Gasselse formatie speelde in de eerste helft vrij matig en de 1-0 achterstand bij de rust was hier dan ook een gevolg van. In de tweede helft was duidelijk sprake van herstel en had Gassel VR1 ook niet lang nodig om op gelijke hoogte te komen. Na een assist van Lieke van Thiel was het Anouk van Thiel die de 1-1 binnen schoot. Amper vijf minuten later moest het Gasselse vrouwenelftal echter al weer opnieuw in de achtervolging nadat EVVC VR1 na een fout in de Gasselse defensie de 2-1 had gescoord. Een kwartier later leidde onnodig Gassels balverlies tot een penalty voor de thuisploeg. Deze werd benut en dus verloor Gassel VR1 uiteindelijk met 3-1. Trainer Tom Vrenken vond het uiteraard jammer dat de persoonlijke fouten zijn ploeg zo duur zijn komen te staan met dus een onnodige nederlaag als gevolg. Hij houdt zich vast aan het feit dat het voetbal zich wekelijks verbeterd. Gassel VR2 ging vandaag op bezoek bij SV DWSH '18 VR2. De Gasselse vrouwen speelden een goede wedstrijd en wisten daarin de score te openen. Na een goede steekpass van Noa van Spijk was het Rianne Cruijsen die de 0-1 binnen schoot. Wat later in de eerste helft leek de goed door gelopen Shalina Thoonen de marge verdubbeld te hebben, maar dit tweede Gasselse doelpunt werd helaas afgekeurd. Gassel VR2 liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en ging verder met de zoektocht naar de 0-2. Nog voor het rustsignaal was deze gevonden. De keepster van de thuisploeg schoot de bal in de voeten bij Rianne Cruijsen en zij wist daar wel raad mee want ze knalde het leren monster op fraaie wijze in de kruising. SV DWSH '18 VR2 was ook diverse keren gevaarlijk, maar keepster Neeltje Hendrix hield met een aantal uitstekende ingrepen de nul. Na zo'n kwartier in de tweede helft was ze echter kansloos bij een vrije trap van de thuisploeg waardoor de spanning dus weer helemaal terug was. SV DWSH '18 VR2 wilde uiteraard meer, maar Gassel VR2 verdedigde de 1-2 voorsprong met veel inzet. Richting het einde van de wedstrijd schoot Shalina Thoonen de 1-3 tegen de touwen en kon het bijna niet meer misgaan. Vlak voor tijd had Noa van Spijk nog de 1-4 op haar schoen, maar de ingeschoten strafschop verdween niet in het doel. Het bleef dus bij een prima 1-3 overwinning, waardoor Gassel VR2 het enige team is dat de competitie 2020-2021 is gestart met een driepunter.


JO16-1 start met thuiswinst, ook fraaie zeges JO10-1 en JO9-1
  |  zaterdag 19 september 2020  |

Voor alle jeugdteams van VV Gassel stond deze zaterdag een wedstrijd uit de najaarscompetitie 2020 op het programma. Alleen de JO7-1 moest aantreden op vreemde bodem, de andere teams kwamen in actie op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Van de vijftien punten die op het spel stonden in de duels van de JO16-1 t/m de JO9-1 bleven er uiteindelijk negen in Gassel dankzij drie overwinningen. Gassel JO16-1 kreeg bezoek van SV Milsbeek JO16-1. Na de bekerduels in de drie voorgaande weken was dit de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De bezoekers begonnen sterk en kregen vanaf de eerste minuut heel veel kansen op de openingstreffer. Mede doordat er drie inzetten tegen de paal belandden, ontsnapten de Gasselnaren aanvankelijk aan een achterstand. Uiteindelijk werd via een frommelgoal toch 0-1. Na een scrimmage in de zestien lag de bal ineens onder in de hoek van het Gasselse doel. In het resterende deel van de eerste helft had de Gasselse formatie het zwaar en moest de ploeg vrij veel in achteruit. Ondanks dat was de achterstand bij de rust nog altijd slechts 0-1. Al vrij snel in de tweede helft moesten de bezoekers uit Milsbeek met tien spelers verder na een rode kaart wegens natrappen. Nog geen minuut later leidde een Gasselse corner tot de gelijkmaker. De bal belandde precies voor de voeten van de in het strafschopgebied vrijstaande Jelle van Deventer. Die wist daar wel raad mee en schoot de bal rustig bovenin tegen de touwen. Gassel JO16-1 zette vervolgens volop druk en dit leverde zeker vijf kansen op om op voorsprong te komen. Men was echter wat te onrustig in de afronding. Wat later in het duel kon het scorebord wel op 2-1 worden gezet. Rens Janssen bracht vanaf de zijlijn Jelle van Deventer in stelling en die kon alleen op de keeper af. Met een rustig schot in de hoek liet hij de Milsbeekse keeper kansloos. Vervolgens wist SV Milsbeek JO16-1 ondanks de numerieke minderheid tot heel veel kansen te komen. Opnieuw zat het de thuisploeg zeker niet tegen want ook nu stonden paal en onderkant van de lat een treffer in de weg. Het leek een kwestie van tijd voor de stand weer in evenwicht kwam, maar via een snelle tegenstoot wist Gassel JO16-1 het duel met een derde treffer te beslissen. De weggestuurde Tygo van Deventer legde de bal breed op de meegelopen Jelle van Deventer en die scoorde de 3-1. Vrij snel daarna klonk het eindsignaal en hadden de Gasselnaren de eerste drie punten in de pocket. Gassel JO14-1 had vandaag een primeur want nog niet eerder in de bijna 75-jarige historie van VV Gassel was er een competitieduel gespeeld tegen een team van DSC uit Kerkdriel. Helaas lukte het niet om deze primeur op te luisteren met een overwinning want DSC JO14-1 zegevierde uiteindelijk met 1-5. De nederlaag was zeer geflatteerd want de meeste en beste kansen waren voor de thuisploeg. De snelle linkerspits van de bezoekers was echter ongrijpbaar en liet geen (counter)kans onbenut. De Gasselse treffer kwam op naam van Gijs Thijssen. Hij benutte een toegekende strafschop.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO12-1 kende een slechte start van het thuisduel tegen Vitesse '08 JO12-2. De Gasselnaren speelden in het eerste kwart veel te slap en ook was men veel te slordig in de passing. De bezoekers profiteerden hier optimaal van want na vijftien minuten stond het 0-3. Aan de andere kant waren er zeer zeker kansen voor de thuisploeg, maar inzetten van Eus Arts en Sem Bernards waren niet goed genoeg om de keeper te passeren en Sven Willems knalde in kansrijke positie een rebound hoog over. Na de time-out van de eerste helft startte Gassel JO12-1 wel ijzersterk. Al heel snel ging de bal op de stip nadat Sven Willems binnen de beruchte lijnen was gevloerd. De penalty van Eus Arts werd gekeerd, maar hij schoot de bal vervolgens alsbog binnen. Amper een minuut later was de spanning weer helmaal terug. Sem Bernards veroverde de bal en stoomde op richting het Gennepse doel. Met een hard schot in de hoek liet hij de keeper kansloos. Gassel JO12-1 ging prima door en had pech dat een keiharde pegel van Binck van Roosmalen tegen de lat ging. De Gasselse druk hield aan en de 3-3 kon dan ook niet uitblijven. Sven Willems nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Nog voor het rustsignaal had de Gasselse formatie de 0-3 achterstand omgezet in een 4-3 voorsprong want met een halve volley liet Sem Bernards het net opnieuw bollen. Binnen twee minuten in de tweede helft strafte Vitesse '08 JO12-2 niet goed genoeg uitverdedigen door de Gasselse defensie keihard af en was de stand weer in evenwicht. Gassel JO12-1 leek hierdoor aangeslagen en tien minuten later stond het 4-5. Vervolgens wisten de bezoekers uit Gennep de voorsprong te vergroten tot 4-8. De Gasselnaren probeerden het nog wel, maar verder dan nog een treffer van Sem Bernards kwam men niet en dus moest een 5-8 eindstand worden ingevuld op het digitale wedstrijdformulier. Voor Gassel JO10-1 stond deze wedstrijdronde de thuiswedstrijd tegen FC Uden JO10-1 op het programma. In het eerste kwart voetbalden de Gasselnaren goed, maar kwamen er geen doelpunten. In het tweede kwart was het de JO10-1 van VV Gassel die de score opende. Ook had men ook net een overzicht, maar toch was het de ploeg uit Uden die met een 3-4 voorsprong de rust inging. In de tweede helft ging Gassel JO10-1 echt helemaal los en met diverse mooie treffers, waaronder een fraai kopdoelpunt van Ruben van Boekel, liep de thuisploeg uit naar een 8-5 voorsprong. In het vierde en laatste kwart maakte FC Uden JO10-1 het nog spannend, maar de Gasselnaren wisten de wedstrijd toch over de streep te trekken en met 10-8 te winnen. Topscoorder aan Gasselse zijde werd Abel Loeffen met vier treffers. Ruben van Boekel en Janne Brans waren respectievelijk driemaal en tweemaal succesvol. Verder was er ook nog een eigen doelpunt van de Udense formatie. Gassel JO9-1 heeft zich uitstekend gerevancheerd door de nederlaag van vorige week. Dit keer werd er wel super goed en met veel fanatisme gespeeld. Boekel Sport JO9-1 werd totaal kansloos gelaten en de dubbele cijfers leken aanstaande. Uiteindelijk stopte de teller bij negen Gasselse doelpunten en kon Gassel JO9-1 drie punten laten bijschrijven dankzij een 9-1 thuisoverwinning.


Zege en prima spel van Gassel VR30+1 bij start 7x7-competitie
  |  zaterdag 19 september 2020  |

Voor Gassel VR30+1 ging afgelopen vrijdagavond de najaarsreeks 2020 van start in de 7x7-competitie. De eerste ronde werd gespeeld op het sportpark van Vianen Vooruit. De thuisploeg was ook de eerste tegenstander van de Gasselse formatie. In het eerste deel van de wedstrijd domineerden de bezoeksters en werd er een goed veldspel op de plaatselijke mat gelegd. Toch was het Vianen Vooruit VR30+1 dat de score opende. Na een heikel momentje voor de goal klutste de bal over de lijn achter keepster Lisette Cruijsen. In het tweede deel van het duel kwamen de Vianense vrouwen beter in hun spel en uit een corner werd de eindstand op 2-0 bepaald. Vervolgens trad Gassel VR30+1 aan tegen V.V. Achates VR30+1. Al vrij snel in de wedstrijd keken de Gasselse vrouwen tegen een 1-0 achterstand aan. Men ging in de tegenaanval, maar opnieuw was het de formatie uit Ottersum die scoorde. Vervolgens schoot Janneke Raemakers na een flitsende aanval de aansluitingstreffer tegen de touwen via de binnenkant van de paal. Wat later in de wedstrijd maakte V.V. Achates VR30+1 er uit een counter 3-1 van. Vanuit de daaropvolgende aftrap stevende Janneke Raemakers meteen op de 3-2 af, maar helaas werd het net geen doelpunt. Ook een mooie aanval via de rechterflank eindigde met een schot van Tisra Megens op de keepster. Gassel VR30+1 bleef op zoek naar een tweede treffer en werd hiervoor ook beloond. Miranda Celen onderschepte de bal en bracht Tisra Megens in stelling. Haar mooie voorzet werd met links doeltreffend afgerond door debutant Anneke Willems. Terwijl de verslaggeefster ter plaatse nog bezig was met het beschrijven van de 3-2, was het opnieuw raak voor de Gasselse vrouwen. Janneke Raemakers zorgde met haar tweede treffer voor een 3-3 tussenstand. V.V. Achates VR30+1 zette daarna flink aan, maar met een goede redding voorkwam keepster Lisette Cruijsen een nieuwe achterstand. In de laatste minuten van de wedstrijd schoot de Ottersumse formatie op de paal, waarna de inmiddels op het tandvlees lopende Gassel VR30+1 via een prachtige aanval aan de andere kant nog de winnende goal wist te scoren. Maakster van de 3-4 en dus matchwinnares was Janneke Raemakers. De eerste drie punten van deze najaarscompetitie 2020 zijn hiermee dus binnen. De eerste speelavond werd afgesloten met een wedstrijd tegen Hapse Boys VR30+1. De eerste kans was voor de ploeg uit Haps via een vrije trap. De Gasselse tweevrouws muur maakte echter zoveel indruk dat de bal naast het doel werd geschoten. Vervolgens was er een goed schot van Tisra Megens dat de keepster wist te keren. Een klein foutje in de Gasselse verdediging leidde helaas tot een 0-1 achterstand. Via een hard schot werd het niet veel later 2-0. De vrijstaande Anneke Willems kreeg een prima kans op de aansluitingstreffer, maar de inzet belandde in de handen van de Hapse keepster. Aan de andere kant viel vervolgens wel de 0-3. Gassel VR30+1 bleef jagen op een doelpunt, maar zelfs met extra aanwijzingen van de scheidsrechter (kappen, draaien en nú schieten!!) lukte het Janneke Raemakers net niet om de 1-3 te maken. In de slotfase keerde een speelster van Hapse Boys VR30+1 een goed schot van Anneke Willems met de hand op de doellijn en dus ging de bal op de stip. Puck van Iersel nam haar verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. Helaas vloog de inzet rakelings over en bleef het dus bij 0-3. Al met al kunnen de Gasselse vrouwen terugkijken op een prima start en een gezellige derde helft!


Grote opkomst techniektrainingen WeLoveVoetbal bij VV Gassel
  |  vrijdag 18 september 2020  |

Afgelopen donderdagmiddag startte de serie techniektrainingen van WeLoveVoetbal bij VV Gassel. Het aantal aanmeldingen hiervoor was dusdanig groot dat er uiteindelijk twee groepen zijn gemaakt.

Eerste techniektraining WeLoveVoetbal bij VV Gassel (foto 01)

De eerste groep bestond uit spelers van de JO9-1 en JO10-1 en in de tweede groep zaten de spelers van de JO12-1 en JO14-1. In totaal deden maar liefst 18 kinderen vol enthousiasme en fanatiek mee aan de training die werd geleid door Marinho Letemahulu.

Eerste techniektraining WeLoveVoetbal bij VV Gassel (foto 02)

Na een intensieve warming-up kwamen allerlei oefeningen aan bod om de technische vaardigheden en de balbehandeling verder te verbeteren. Ook werden er één-tegen-één en twee-tegen-twee duels uitgevochten. Hierbij werd om iedere bal gestreden want de verliezende partij werd getrakteerd op wat sprintjes en opdrukken.

Eerste techniektraining WeLoveVoetbal bij VV Gassel (foto 03)

Na zo'n uur en een kwartier zat de eerste training erop en stapte iedereen met een tevreden gevoel van het trainingsveld. Kortom het was een zeer geslaagde eerste training! Komende donderdagmiddag staat de tweede training op het programma.


JO14-1 sluit bekeravontuur af in stijl, ruime inhaalzege JO12-1
  |  woensdag 16 september 2020  |

Zowel Gassel JO14-1 als Gassel JO12-1 had op deze woensdagavond inhaalverplichtingen. De JO14-1 van VV Gassel moest in Megen aantreden voor het laatste pouleduel van de eerste bekerronde. Hoewel er geen ticket voor de tweede ronde meer op het spel stond, wisten de Gasselnaren het bekertoernooi 2020-2021 in stijl af te sluiten. Thuisploeg SJO VITA JO14-1 werd namelijk op overtuigende wije met 3-6 verslagen. Topscoorder aan Gasselse zijde was Tygo van Deventer met drie doelpunten. Jelle van Deventer was tweemaal succesvol en Rens van Laarhoven liet de doelman eenmaal kansloos.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Gassel JO12-1 speelde op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de inhaalcompetitiewedstrijd tegen UDI '19/CSU JO12-5. De Gasselse formatie was duidelijk sterker en dit kwam al snel in de score tot uitdrukking. Nadat Eus Arts voor een 1-0 voorsprong had gezorgd, was het amper twee minuten later Sem Bernards die de score wist te verdubbelen. De thuisploeg nam geen gas terug en met prima combinatievoetbal bleef men gevaar stichten voor het Udense doel. Meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Zo schoot Sem Bernards de 3-0 tegen de touwen en vervolgens rondde Sven Willems een prima aanval doeltreffend af. Het aanwezige thuispubliek kon niet veel later opnieuw juichen want Sem Bernards vergrootte de voorsprong naar 5-0 met zijn derde doelpunt van de avond. Daarna was het de beurt van Binck van Roosmalen die de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Hij joeg een vrije trap op prachtige wijze snoeihard in de rechterbovenhoek. Nog voor het einde van de eerste helft lag de bal voor de zevende keer in het Udense doel. De keeper was kansloos op een schuiver van Sven Willems in de lange hoek. Ook in de tweede helft maakte Gassel JO12-1 de dienst uit. Wel leverde dit minder treffers op dan voor de rust. De dubbele cijfers hingen nadrukkelijk in de lucht, maar werden uiteindelijk net niet gehaald. Alleen Sem Bernards en Sven Willems wisten het net nog een keer te laten bollen. De bezoekers uit Uden slaagden er aan de andere kant nog in om een eretreffer te scoren en dus eindigde het duel in 9-1. Hiermee heeft Gassel JO12-1 de eerste drie punten van de najaarsreeks 2020 in de tas.


Komende zaterdag toch competitiewedstrijd voor Gassel JO14-1
  |  woensdag 16 september 2020  |

Gassel JO14-1 zal komende zaterdag toch in actie moeten komen. Aanvankelijk had de Gasselse formatie vrijaf vanwege een oneven aantal teams in de klasse, maar inmiddels heeft de KNVB het team DSC JO14-1 toegevoegd aan de 4e klasse 05. De toevoeging betekent wel weer een primeur voor de VV Gassel want nog nooit eerder werd in competitieverband gespeeld tegen een team van de club uit Kerdriel. De thuiswedstrijd van Gassel JO14-1 tegen DSC JO14-1 start aanstaande zaterdag om 13:00 uur.


Gassel 1 sluit voorbereiding 2020-2021 af met prima oefenzege
  |  woensdag 16 september 2020  |

Hoewel het gisteravond een doordeweekse avond was, kwamen maar liefst drie teams van VV Gassel in actie. Zo stond voor Gassel 1 een oefenwedstrijd tegen buurman HBV 1 op het programma. Het waren de bezoekers die in de eerste helft de score openden. Nog voor de rust hadden de Gasselnaren deze achterstand ongedaan gemaakt via een doelpunt van Niels Paters. De 1-1 ruststand was een logisch gevolg van de gelijkopgaande eerste helft. De Gasselse formatie gooide in de tweede helft alle schroom van zich af en met prima spel werd gedomineerd tot aan het laatste fluitsignaal. Een beloning hiervoor in de vorm van doelpunten bleef niet uit en door treffers van Cas van Houtum en Julian Weijland liep Gassel 1 uit naar een 3-1 voorsprong die vervolgens niet meer uit handen werd gegeven. Al met al een uiterst nuttige oefenwedstrijd met een terechte overwinning die vertrouwen moet gegeven voor de competitiestart komende zondag. In Herpen is dan Herpinia 1 de tegenstander. Gassel VR1 en Gassel JO16-1 speelden de derde en tevens laatste poulewedstrijd van de eerste bekerronde. Voor het Gasselse vrouwenelftal ging het om een restant van 45 minuten van het uitduel tegen Vitesse '08 VR1. In Gennep werd de tweede helft gestart met een 0-0 stand. De bezoeksters kwamen niet echt goed in de wedstrijd en moesten dan ook voornamelijk achteruit. De thuisploeg zette flink druk en wist ook de score te openen op wat gelukkige wijze. Gassel VR1 wist in de resterende speeltijd op gelijke hoogte te komen dankzij een doelpunt van Paulien Jans. Meer treffers bleven uit en dus een 1-1 eindstand. Door dit resultaat is Gassel VR1 derde geworden in de poule en is het bekeravontuur 2020-2021 hiermee ten einde. Vol goede moed gaat de ploeg van trainer Tom Vrenken nu toewerken richting de competitiestart van komende zondag. In Vinkel is EVVC VR1 dan de tegenstander. Ook Gassel JO16-1 heeft zich niet weten te plaatsen voor de tweede ronde. Na een eerdere nederlaag tegen SV Milsbeek JO16-1 verloren de Gasselnaren dit keer met 5-3 van Handel JO16-1. Al vroeg in de eerste helft kwam de formatie uit Handel op een 1-0 voorsprong. Snel daarna was de stand al weer in evenwicht. Na een lage voorzet van Tygo van Deventer werd de bal in eigen doel geschoten door een Handelaar. Dit voor de rust het enige wapenfeit van de bezoekers. De thuisploeg was ook nog diverse keren succesvol in het juiste doel met als gevolg dat Gassel JO16-1 bij de rust tegen een 5-1 achterstand aankeek. In de tweede helft speelden de Gasselnaren veel beter. Met een raak schot vanaf de rand van de zestien wist Rens Janssen de achterstand te verkleinen tot 5-2. Diep in de tweede helft leverde een Gasselse counter ook nog een derde treffer op. Op aangeven van Jelle van Deventer zette Tygp van Deventer de 5-3 op het scorebord. Handel JO16-1 leek er uiteindelijk nog 6-3 van te maken, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege een vermeende handsbal.


Nipte uitnederlaag Gassel 1, Gassel 3 op doeldsaldo uitgeschakeld
  |  zondag 13 september 2020  |

De vier seniorenteams van VV Gassel die actief zijn in het bekertoernooi 2020-2021 speelden vandaag de derde en tevens laatste poulewedstrijd van de 1e ronde. Ondanks een overwinning en een gelijkspel wist geen van de vier ploegen als eerste in de poule te eindigen en daarmee zich te verzekeren van een langer bekeravontuur. De laatste keer dat dit gebeurde was twee jaar geleden in het seizoen 2018-2019. Gassel 1 moest in Wanroij op bezoek bij Constantia 1. Het was een goede westrijd van de Gasselse formatie waarin een gelijkspel een uitslag zou zijn geweest die meer recht had gedaan aan de krachtsverhoudingen. De bezoekers speelden goed georganiseerd en de thuisploeg kon maar lastig gaten in de Gasselse defensie vinden. De thuisploeg was het dichtst bij toen een afstandsschot op de paal belandde. Gassel 1 was dichtbij de openingstreffer via Guido Sprengers. Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Al opende de thuisploeg snel de score na een onzorgvuldigheid in de Gasselse opbouw. Ook hierna veranderde er weinig in het spelbeeld, wel kroop Gassel 1 steeds meer uit de schulp. Halverwege de tweede helft was de gelijkmaker van de Gasselnaren een feit. Paul Cornelissen schoot onberispelijk de 1-1 binnen. De stand bleef helaas niet lang gelijk. Constantia 1 scoorde weer snel, waardoor Gassel 1 opnieuw op zoek moest naar de gelijkmaker. Toen de Gasselse formatie het slotoffensief wilde inzetten, kreeg Hans van Houtum zijn tweede gele kaart waardoor Gassel 1 uiteindelijk helaas met een nederlaag huiswaarts moest keren. Hoofdtrainer Dennis Koenders liet na afloop weten heel tevreden te zijn over wat er vorige week nog fout ging. Uiteraard vond hij het jammer dat Gassel 1 vijftien minuten voor tijd met tien man kwam te staan en mede daardoor uiteindelijk het resultaat niet leidde tot minimaal een gelijkspel. Verder constateerde hij dat wanneer zijn ploeg wat meer durft en nog wat beter wordt in de eindpass men de tegenstanders nog meer pijn kan. Hierin is nog wel wat werk te verzetten. Voor Gassel 2 ging het bekeravontuur uit als een nachtkaars. In Middelaar moesten de Gasselnaren een stevige 5-0 nederlaag incasseren tegen Astrantia 1. Kortom een duel om heel snel te vergeten. Net als vorige week mocht Gassel 3 als enige team aantreden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Buurman HBV 3 kwam op bezoek. De Gasselnaren wisten uiteindelijk een 2-1 overwinning te behalen. Het zag er aanvankelijk helemaal niet naar uit dat de drie punten in Gassel zouden blijven. De Beerse formatie was zeker het eerste half uur heer en meester en de thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om niet in de problemen te komen. Dit leek te lukken, maar toch vlak voor het rustsignaal viel toch de 0-1. Een vloeiende aanval werd in korte hoek afgerond. Na de thee kreeg Gassel 3 wat meer grip op het spel. De bal ging rustiger rond en daardoor kwam men langer en beter in balbezit. Dit leidde vrij snel na de rust tot de gelijkmaker. Na een diepe bal op links gaf Kevin Siroen een strakke voorzet en Edwin Woudstra stond bij de tweede paal klaar om de 1-1 binnen te tikken. Daarna ging het meer gelijk op. Wat later in de tweede helft kwam Gassel 3 op een 2-1 voorsprong. Een afgeslagen corner werd door Peter Goossens. Hij kapte een tegenstander uit en schoot vervolgens vanaf 25 meter op doel waarna het leren monster over de keeper in het doel vloog. Vervolgens waren er wat kansjes over en weer. Bart Loeffen had tot tweemaal toe kans om de 3-1 scoren, maar helaas stond zijn vizier nog niet scherp genoeg. Aan andere kant voorkwam doelman Remco van der Heijden met goed keeperswerk de gelijkmaker en uiteindelijk werd de 2-1 voorsprong over de streep getrokken. Door dit resultaat bleek Gassel 3 één doelpunt te kort te komen om het ticket voor de tweede bekerronde in de wacht te slepen. Voor Gassel VR1 wachtte deze zondag een bezoek aan Wittenhorst VR1. De Gasselse formatie liet keurig voetbal zien, waarmee men zeer regelmatig onder de druk van de thuisploeg uitkwam. Helaas waren de bezoeksters veelal onrustig en niet heel secuur in de laatste fase van de aanval. Net voor rust prikte Sylvana Verberkt de 0-1 binnen op aangeven van Anouk van Thiel. Op dat moment waren er al zeker drie veelbelovende Gasselse aanvallen kapot gevlagd, terwijl van buitenspel zeker geen sprake was. In de tweede helft kwam Gassel VR1 ook prima uit de startblokken en na zeer goed druk zetten scoorde Sanne Daemen de 0-2. Daarna gaven de bezoeksters het initiatief een beetje uit handen. Wittenhorst VR1 kreeg hierdoor wat meer grip. Aan de andere kant werd tot vier keer toe een kansrijke Gasselse aanval weggevlagd. Dit ook tot ergernis van trainer Tom Vrenken die zelf op één lijn stond en dus kon zien dat het absoluut geen buitenspel was. Vervolgens komt de spanning weer terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van de formatie uit Horst. Gassel VR1 probeerde het daarna wel weer, maar was heleaas wat te onrustig in de afronding. Verder werd door de man met de fluit verzuimd om een bewuste terugspeelbal in de handen van de keeper te bestraffen. In blessuretijd viel dan ook nog de onverdiende gelijkmaker van Wittenhorst VR1 en dus een 2-2 eindstand. Ondanks dat was trainer Tom Vrenken na afloop absoluut tevreden. Als je speelt tegen twaalf tegenstanders, dan mag je zeer tevreden zijn over het vertoonde spel en het scoreverloop. Hij zag dat zijn team zich weer verder heeft ontwikkeld en dat geeft vertrouwen richting de competitiestart op zondag 20 september 2020. Komende woensdagavond moet het eerste vrouwenelftal van de VV Gassel nog wel afreizen naar Gennep voor het restant van 45 minuten van het bekerduel tegen Vitesse '08 VR1. Dat duel werd vorige week zondag bij een 0-0 stand, in de rust gestaakt na een zware blessure bij een speelster van de thuisploeg. De stand bij de hervatting is 0-0 en de aftrap is om 19:30 uur.


JO10-1 start met doelpuntrijk gelijkspel, zure nederlaag JO12-1
  |  zaterdag 12 september 2020  |

Op deze zaterdag stonden voor de jeugdteams van VV Gassel bijna uitsluitend uitwedstrijden op het programma. Alleen Gassel JO7-1 mocht aantreden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Uiteindelijk zijn maar vier van de zes teams in actie gekomen. Het beker uitduel van de JO14-1 tegen SJO/VITA JO14-1 was eerder al verplaatst naar woensdag 16 september 2020 en deze ochtend ging er ook nog een streep door de bekerwedstrijd UDI '19/CSU JO16-1 - Gassel JO16-1 vanwege te weinig spelers aan Gasselse zijde. Gassel JO12-1 en Gassel JO10-1 kwamen vorige week tijdens de eerste speeldag van de najaarscompetitie 2020 niet in actie en beleefden dus pas vandaag hun rentree op het wedstrijdveld. De JO12-1 moest op bezoek bij koploper SV DWSH '18 JO12-1. De eerste kansen waren voor Sem Bernards en Sven Willems, maar het was de thuisploeg die als eerste wist te scoren. Amper vier minuten later kon het scorebord op 1-1 worden gezet. Bij een snelle Gasselse counter bracht Binck van Roosmalen Sem Bernards in stelling. Die scoorde na een solo de gelijkmaker. Ook in het tweede deel van de eerste helft ging het gelijk op. Een schot van Eus Arts werd nog net gekeerd door de doelman en aan andere kant ging een inzet net naast. Wat later in het duel schoot Eus Arts na een mooie lange bal van Tijn Janssen de 1-2 tegen de touwen. Vlak na een onbenutte kans op de 1-3 werd het 2-2. In de tweede helft hadden de Gasselnaren de meeste en beste kansen, maar het vizier stond niet scherp genoeg. Zo had Finn Wijnen 2-3 op zijn schoen in de rebound, maar vloog de bal hard over. SV DWSH '18 JO12-1 had duidelijk minder kansen nodig om tot scoren te komen met als gevolg een 3-2 achterstand. Ook dit keer kwam Gassel JO12-1 op gelijke hoogte. Na een pass van Sven Willems rondde Sem Bernards het succesvol af. De 3-3 leek vervolgens ook de eindstand te gaan worden, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd sloeg het noodlot toch nog toe. Kort nadat keepster Maud Josemanders nog met een uitstekende redding de 4-3 had voorkomen, was ze wel kansloos op een inzet van de thuisploeg. Al met al dus een zuur verlies, waar een gelijkspel zeer zeker verdiend was. De uitwedstrijd van Gassel JO10-1 tegen Festilent JO10-1 werd een waar doelpuntenfestijn. Toen het laatste fluitsignaal klonk bleken beide formaties twaalf keer gescoord te hebben en dus kon een korfbalachtige eindstand van 12-12 worden ingevuld op het digitale wedstrijdformulier. In de eerste helft had de ploeg uit Zeeland het betere van het spel en dit leidde tot een 7-4 achterstand voor de Gasselnaren bij rust. In de tweede helft was Gassel JO10-1 mede door wat tactische omzettingen de bovenliggende partij. Ook werd nu veel beter omgegaan met de kansen die men kreeg. Door het hele goede spel na de rust en de prima inzet van de hele ploeg werd de opgelopen achterstand dus nog volledig ongedaan gemaakt. Uiteindelijk waren beide ploegen nog dichtbij de winst, maar het werd dus een gelijke stand die ook prima paste bij deze mooie wedstrijd. Gassel JO9-1 is er helaas niet in geslaagd om de openingswinst van vorige week een passend vervolg te geven. In Uden lieten de Gasselnaren zich door tegenstander UDI '19/CSU JO9-2 afbluffen op inzet en fysiek. Gevolg hiervan was dat de thuisploeg uit kon lopen naar een 7-2 voorsprong. Vooral in de laatste tien minuten werd er wel prima gewerkt en wist men ook kansen te creëren. Dit was echter onvoldoende om nog wat aan de achterstand te doen en dus moest de Gasselse formatie zonder punten weer huiswaarts. De jongste formatie van VV Gassel die actie is in de competitie, Gassel JO7-1 dus, speelde ook vandaag weer enkele wedstrijdjes in toernooivorm. Omdat SIOL JO7-1 zich had afgemeld, werd er alleen gespeeld tegen Hapse Boys JO7-1 en ST Vianen Vooruit/HBV JO7-1. Helaas werd duidelijk dat de tegenstanders nog een maatje te groot waren voor de wel dapper strijdende Gasselse spelers. Een overwinning zat er dus ook niet in. Wel spatte het spelplezier er weer vanaf en dat is uiteraard heel belangrijk. Volgende week zijn er nieuwe kansen. Locatie van het toernooitje is dan sportpark "De Berkte" te Haps.


Gassel JO14-1 zaterdag a.s. niet in actie door uitstel bekerduel
  |  woensdag 09 september 2020  |

Gassel JO14-1 komt komende zaterdag niet in actie. De bekeruitwedstrijd tegen SJO/VITA JO14-1 is namelijk uitgesteld. De nieuwe speeldatum voor de derde en tevens laatste poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi 2020-2021 is woensdag 16 september 2020. Plaats van handeling is sportpark Den Heuvel in Megen en de aftrap staat gepland om 19:00 uur.


Stevige uitnederlaag Gassel 1, ook bekerverlies voor het 2e en 3e
  |  zondag 06 september 2020  |

Deze zondag is in de geschiedenisboeken van de VV Gassel niet bijgeschreven op de pagina met succesvolle bekerspeeldagen. Drie van de vier gespeelde pouleduels leverden namelijk een nederlaag op. Daarnaast werd de bekeruitwedstrijd van Gassel VR1 tegen Vitesse '08 VR1 in de rust gestaakt. Vlak voor het rustsignaal liep een speelster van de thuisploeg op ongelukkige wijze een zware blessure op. Beide ploegen waren dusdanig aangeslagen van dit voorval dat in de rust is afgesproken om het duel niet meer te hervatten. De stand was op dat moment overigens nog 0-0. Voor Gassel 1 viel er in het bekeruitduel tegen Boekel Sport 1 geen enkele eer te behalen. De thuisploeg, vorig seizoen actief in de bovenste regionen van de derde klasse, was gewoonweg een paar maatjes te groot. De bezoekers begonnen nog wel vol goede moed aan de wedstrijd met als doel in elk geval zolang mogelijk de nul te houden. Dit strijdplan kon al snel de prullenbak in want al snel was sprake van een 3-0 achterstand. Vervolgens was er wel een periode van zo'n twintig minuten waarin Gassel 1 prima mee deed en ook een aantal leuke combinaties op de mat legde. Maar het lukte gewoonweg niet om door te stoten richting het vijandelijke doel. Boekel Sport 1 was niet voetballend, maar ook fysiek ijzersterk. Niet zo heel lang in de tweede helft moesten de Gasselnaren opnieuw een tegentreffer incasseren. De Gasselse formatie probeerde tegen te houden wat kon, maar uiteindelijk liep de achterstand op 7-0. Hoofdtrainer Dennis Koenders was na afloop ook duidelijk in zijn analyse. Het klasseverschil was gewoon te groot om een goed resultaat te behalen. Wel was hij tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg gedurende delen van de wedstrijd. Deze goede dingen moeten worden meegenomen richting de start van de competitie over twee weken. Gassel 2 moest vandaag op bezoek bij SIOL 2 in Katwijk. De Gasselnaren verloren uiteindelijk met 5-1. Maker van de Gasselse treffer was Dylan Siroen. Gassel 3 speelde op eigen veld de gemeentelijke bekerderby tegen EGS '20 10. Helaas lukte het de Gasselse formatie niet om de zege van vorige week in de eerste poulewedstrijd een passend vervolg te geven. De thuisploeg wist in de eerste helft op een 1-0 voorsprong te komen. Na een assist van Edwin Woudstra was het Bart Loeffen die scoorde. De verkregen voorsprong kwam in het resterende deel van de eerste helft nauwelijks in gevaar en dus kon er door de Gasselnaren met nog steeds een 1-0 stand worden begonnen aan de rust. Men kwam echter wel slecht uit de thee want al heel snel na de rust viel een als voorzet bedoeld schot zo maar in het Gasselse doel. Daarna was het toch weer Gassel 3 dat opnieuw op voorsprong kwam. Dit keer waren de rollen omgedraaid en was Bart Loeffen de aangever en Edwin Woudstra de doelpuntenmaker. Niet veel later stond het al weer gelijk. Vervolgens ? waren er over en weer wat kleine kansen. Een 2-2 eindstand hing dan ook nadrukkelijk in de lucht, maar vlak voor tijd scoorden de bezoekers met een schot vanaf rand zestien nog een winnende derde treffer. Gassel 4 en Gassel VR2 zijn niet actief in het bekertoernooi en kwamen dus ook niet in actie.


Gassel JO9-1 start eerste blok najaarsreeks met prima thuiszege
  |  zondag 06 september 2020  |

Door de uitgestelde duels van Gassel JO16-1 en Gassel JO12-1 en de vrije speeldag van Gassel JO10-1 door een oneven aantal teams in de klasse, zijn er op zaterdag 05 september 2020 slechts drie teams van VV Gassel in actie gekomen. Gassel JO14-1 speelde in Rsvenstein een bekerpouleduel tegen SJO SSA VESTA '19 JO14-1. De Gasselse formatie werd in het begin van de wedstrijd flink onder druk gezet en moest alle zeilen bijzetten. Na zo'n tien minuten spelen kwamen de bezoekers door een eigen doelpunt op ongelukkige wijze op een 1-0 achterstand. Daarna kwam Gassel JO14-1 wat beter in de wedstrijd en kreeg het ook wat kleine kansjes. Bij een snelle uitval van de thuispartij werd echter opnieuw gescoord en dus een 2-0 tussenstand. Vlak voor het rustsignaal kregen de bezoekers nog wel een goede kans om terug in de wedstrijd te komen, maar het schot van Jelle van Deventer werd door de keeper tot hoekschop verwerkt. In de tweede helft kwamen er nog meer kansen voor bezoeker. Zo kon Gijs Thijssen alleen op de keeper afgaan, maar schoot hij vervolgens langs. Verder werden schoten van Jelle van Deventer door de keeper gekeerd. Ook Tygo van Deventer kreeg wat kansen om te scoren, maar het lukte Gassel JO14-1 niet om te scoren. De thuisploeg kreeg ook nog kansen. Eerst was er een schot op de later en even later was het de thuisploeg die nogmaals wisten te scoren en daarmee de eindstand op 3-0 bracht. Voor Gassel JO9-1 ging afgelopen zaterdag het eerste blok van de najaarscompetitie 2020 van start. De Gasselnaren mochten op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel aantreden tegen Vitesse '08 JO9-1. Het werd direct al een thriller want beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het was Boaz Janssen die de score wist te openen. De thuisploeg ging goed door en wat later in de eerste helft wist Mick Pennings de voorsprong te verdubbelen. De bezoekers uit Gennep deden vervolgens wat terug. Kort daarop was de marge weer twee danzkij een doelpunt van opnieuw Mick Pennings. Ook nu bleef de aansluitingstreffer van de Gennepse formatie niet lang uit. Ook na de 4-2 van Diede van der Wiel gaf Vitesse '08 JO9-1 zich nog niet gewonnen. Zelfs integendeel want uiteindelijk wisten zij de stand weer in evenwicht te brengen. Gassel JO9-1 bleef vervolgens jagen op een winnende vijfde treffer. Deze zou er ook komen. Met zijn derde doelpunt van de ochtend zette Mick Pennings de 5-4 op het scorebord. De bezoekers waren in de resterende speeltijd nog enkele keren dichtbij de 5-5, maar doelman Diede van der Wiel wist dit met enkele uitstekende reddingen te voorkomen. Al met al dus een prima competitiestart van de JO9-1 van VV Gassel. Ook voor Gassel JO7-1 zit de competitiestart er inmiddels op. De jongste Gaselse spelers gingen op bezoek in Vianen om daar een onderling toernooitje af te werken met ST Vianen Voouit/HBV JO7-1, Hapse Boys JO7-1 en SIOL JO7-1.


Ook Gassel JO16-1 zaterdag niet in actie door uitstel uitwedstrijd
  |  vrijdag 04 september 2020  |

Niet alleen de spelers van Gassel JO12-1 kunnen komende zaterdag de voetbalschoenen in de kast laten staan, ook Gassel JO16-1 zal zaterdag 05 september 2020 niet in actie komen. Het bekeruitduel tegen Handel JO16-1 moest noodgedwongen worden uitgesteld vanwege een tekort aan beschikbare spelers bij de Gasselse ploeg. Na overleg is inmiddels afgesproken om de wedstrijd in te halen op dinsdagavond 15 september 2020. De aanvangstijd is dan 18:30 uur.


Gassel VR1 boekt nipte zege in oefenduel tegen Hapse Boys VR1
  |  vrijdag 04 september 2020  |

Ter voorbereiding op de competitiestart speelde Gassel VR1 afgelopen donderdagavond een oefenwedstrijd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was Hapse Boys VR1 de tegenstander. De thuisploeg begon sterk, maar al vrij snel werden de Gasselse vrouwen steeds slordiger in de passing. Dit leidde vervolgens ook tot een 0-1 achterstand. Met wat frisse krachten in de ploeg pakte Gassel VR1 het daarna wel weer goed op en nog voor het einde van de eerste helft was het Demi Verheugen die de stand weer in evenwicht bracht. In de tweede helft had de Gasselse formatie een beter veldspel dan voor rust en door opnieuw een doelpunt van Demi Verheugen kwam er ook een 2-1 voorsprong op het scorebord te staan. De bezoeksters uit Haps drongen vervolgens meer en meer aan, maar Gassel VR1 hield goed stand. Manon Hendriks was nog heel dichtbij een derde Gasselse treffer, maar haar inzet belandde via de onderkant van de lat net niet in het doel. Uiteindelijk werd de wedstrijd door de thuisploeg professioneel uitgespeeld en dus kon een 2-1 oefenzege in de boeken worden bijgeschreven. Al met al kan het veldspel beter, maar werd er wel hard gewerkt. Komende zondag gaat het eerste vrouwenelftal van VV Gassel op bezoek bij Vitesse '08 VR1 uit Gennep voor de tweede wedstrijd uit de poulefase van het bekertoernooi 2020-2021.


Gassel JO12-1 zaterdag a.s. niet in actie door uitstel thuisduel
  |  donderdag 03 september 2020  |

De spelers en technische staf van Gassel JO12-1 zullen nog een weekje langer moeten wachten op de start van de najaarscompetitie 2020. Het voor komende zaterdag op het programma staande openingsduel tegen UDI '19/CSU JO12-5 is namelijk uitgesteld. Reden hiervoor is een spelerstekort aan Udense zijde. De nieuwe speeldatum is woensdag 16 september 2020. Plaats van handeling is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel en de bal zal vanaf 19:00 uur gaan rollen.


Gassel 1 wint bekerduel door late treffer, ook zege voor Gassel 3
  |  zondag 30 augustus 2020  |

Voor vier van de zes seniorenteams van VV Gassel ging vandaag het bekeravontuur 2020-2021 van start. De vier duels leverden uiteindelijk twee overwinningen en twee nederlagen op. Gassel 1 trad op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel aan tegen V.V. Holthees-Smakt 1. Het waren de bezoekers die na ruim een kwartier spelen de score openden. Ruim tien minuten later kwam de stand weer in evenwicht. Paul Cornelissen sprintte de laatste verdediger eruit en schoof vervolgens de 1-1 binnen. Het was verder vooral een hele matige eerste helft waarin de Gasselnaren vooral moeite hadden om zelf het spel te maken in de opbouw. Ook had de thuisploeg het lastig met de snelle spelers aan de zijkanten van de formatie uit Holthees-Smakt en viel de inzet wat tegen. Hoofdtrainer Dennis Koenders was dan ook echt niet tevreden over de eerste helft. Na wat omzettingen in de rust kwam Gassel 1 in de tweede helft beter voor de dag. Aanvankelijk was V.V. Holthees-Smakt 1 enkele keren gevaarlijk in de omschakeling, maar dit leverde geen doelpunt op. Aan de andere kant kwam Ramon van der Venne een teenlengte tekort om de bal na een voorzet van Ted Wolfs binnen te glijden. Het bekerduel leek vervolgens in een 1-1 gelijkspel te gaan eindigen. Maar mede door het conditionele overwicht in het laatste deel van de wedstrijd wist de Gasselse formatie uiteindelijk toch nog met 2-1 te winnen. Matchwinner werd Ramon van der Venne want hij scoorde na een voorzet van Paul Cornelissen die met een lange bal in stelling was gebracht door Dirk van Spijk. Positief punt volgens hoofdtrainer Dennis Koenders was niet alleen dat er in de tweede helft wel prima inzet werd getoond, maar ook dat de wat oudere ervaren spelers zoals Paul Cornelissen en Ramon van der Venne die het verschil kunnen maken, dat ook deden. Voor Gassel 2 wachtte deze zondag op eigen veld de gemeentelijke bekerderby tegen EGS '20 6. Rond de tiende minuut kwamen de Gasselnaren op voorsprong via Hans van Haren, die via zijn eigen rebound in de kluts de keeper panneerde. Zo'n tien minuten voor rust was het de fusieclub die via een vallende kopbal na een voorzet de 1-1 in de verre hoek wist te scoren. Na de rust was het voornamelijk de bezoekende formatie die de meeste kansen kreeg, maar deze niet wist te benutten. Door goed verdedigen en ijzersterk keeperswerk wist Gassel 2 de de stand op 1-1 te houden. Met alleen nog wat blessuretijd op de klok kreeg EGS '20 6 nog een vrije trap toegekend in de buurt van het zestienmetergebied. Helaas voor de Gasselse formatie ging de bal vervolgens in het doel via de muur en via de binnenkant van de paal. Dus een 1-2 nederlaag waardoor de prima inzet dus niet werd beloond met een punt. De combinatie van spelers van Gassel 3 en Gassel 4 trad in Mill aan tegen Juliana Mill 5. De Gasselse formatie was vanaf het begin de betere ploeg. Aanvankelijk leverde dit nog niet veel grote kansen op, maar gaandeweg de eerste helft kwam Gassel 3 steeds vaker voor het Millse doel. Oog in oog met de keeper kon Bart Loeffen net geen doelpunt maken, de keeper plukte de bal van de voet. Iets later leek William de Kleijn de 0-1 te maken, maar vrij voor het doel mikte hij over. De thuisploeg zette hier bar weinig tegenover. Net voor rust scoorde Johan verhaaren bij zijn debuut in het oranje shirt de 0-1. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft speelde de Gasselse formatie in een hele andere samenstelling, maar ook nu was Gassel 3 de betere ploeg. Snel na rust leidde dit tot de 0-2. Een keurige pass van Bas van Raaij werd knap met buitenkant rechts afgerond door Riny van der Venne. De bezoekers verzuimden daarna om een van de talrijke kanssen verder te benutten, waardoor Juliana Mill 5 in de wedstrijd bleef. Een ongelukkige handsbal van Rik van Uhm werd bestraft met een penalty. Doelman Remco van der Heijden wist de inzet te keren en in de rebound werd de bal op de paal geschoten. Wat later in de tweede helft maakten de Millenaren dan toch de aansluitingstreffer door een schotje van binnen de zestien dat precies binnen viel. Gassel 3 kwam daarna niet meer in de problemen, maar door het uitblijven van de derde treffer bleef het spannend. Al met al een keurige overwinning en een mooi begin van het bekeravontuur! Gassel VR1 mocht net als Gassel 1 en Gassel 2 aantreden voor eigen publiek. Tegenstander was Constantia VR1 dat straks ook in de competitie een van de tegenstanders zal zijn. De Gasselse vrouwen kenden een slechte start want al in de eerste minuut belandde een schot van de bezoeksters tegen de lat. Een minuut of vijf later stond het 0-1 na een rake kopbal uit een corner. Gassel VR1 ging daarna op naar de gelijkmaker. Niet zo heel lang nadat een schot van Manon Hendriks net naast was gegaan, wist Anouk van Thiel de 1-1 te scoren. Ze schoot de bal onder in de hoek tegen de touwen na een voorzet van haar zus Lieke van Thiel. Na ruim een half uur spelen werd Constantia VR1 geen strobreed in de weg gelegd en dus een 1-2 achterstand. De eerste grote kans in de tweede helft was door Demi Verheugen. Na een voorzet van Anouk van Thiel schoot ze echter tegen de keepster. Een klein kwartier leek het duel beslist door een derde treffer van de bezoeksters. Uiteindelijk werd het ook nog 1-4 na een te korte terugspeelbal aan Gasselse zijde. Trainer Tom Vrenken vond het een zeer slordige wedstrijd van zijn ploeg. Weliswaar was er sprake van dominant spel, maar er werd gewoonweg te veel balverlies geleden hetgeen Constantia VR1 duidelijk in de kaart speelde. Ook wist Gassel VR1 in tegenstelling tot de bezoeksters de kansen niet af te maken en dus kon er volgens hem ook geen aanspraak worden gemaakt op de overwinning. Volgende week nieuwe kansen in het bekertreffen tegen Vitesse '08 VR1. Eerst wacht komende donderdag nog een oefenduel tegen Hapse Boys VR1. Het tweede vrouwenelftal van de VV Gassel speelde vandaag al een oefenduel tegen de club uit Haps. De Gasselse formatie bleek nog niet opgewassen tegen Hapse Boys VR2. Uiteindelijk stopte de teller bij acht tegendoelpunten. Helaas kon men nauwelijks door de Hapse defensie heen breken en dus bleef een Gasselse eretreffer uit.


Gassel JO16-1 en JO14-1 openen bekertoernooi met thuisverlies
  |  zaterdag 29 augustus 2020  |

Op deze laatste zaterdag van augustus 2020 begon voor Gassel JO16-1 en Gassel JO14-1 het bekertoernooi 2020-2021. Beide teams mochten aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Helaas lukte het niet om te starten met een driepunter. De JO16-1 verloor uiteindelijk met 2-6 van SV Milsbeek JO16-1. De Gasselnaren begonnen scherp aan de wedstrijd en in de eerste vijf minuten had men al een aantal kansen gecreëerd. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg een vrije trap net voor de zestienmeterlijn. Rens Janssen ging achter de bal staan en hij schoot het leren monster met een strak schot buiten bereik van de keeper binnen en dus was de 1-0 voorsprong een feit. Na dit doelpunt leek de Gasselse formatie even helemaal de weg kwijt want tussen de 10e en de 15e minuut kreeg ze maar liefst drie tegentreffers te verwerken. Twee daarvan kwamen door een scrimmage rond de zestien waarin de tegenstander veel geluk had en de bal één-op-één op de keeper kon afronden. De derde goal was een helder momentje van de spits van SV Milsbeek JO16-1. Hij zag dat de keeper voor zijn goal stond en schoot vanaf 35 meter de bal over de keeper heen tegen de touwen. Hierna waren de Gasselse spelers niet in staat om het tij te keren. Uiteindelijk vielen voor rust respectievelijk ook nog de 1-4 en 1-5. In de tweede helft kwam Gassel JO16-1 veel beter voor de dag. Dit resulteerde in een tweede Gasselse treffer in de tiende minuut na rust. Door het goed doorjagen op de helft van de tegenstander wisten de Gasselnaren de bal over te nemen waarna Rens Janssen diep werd gestuurd. Hij kwam alleen voor de keeper waarna hij de bal rustig in de hoek binnen schoot. Vervolgens speelde bij beide ploegen de conditie een steeds grotere rol waardoor er aan beide kanten veel kansen kwamen, met de stand gebeurde echter niets meer en dus bleef het bij 2-6. Gassel JO14-1 kreeg bezoek van UDI '19/CSU JO14-2. In het begin was het een gelijkopgaande wedstrijd met mogelijkheden voor beide teams. De eerste grote kans was voor de Gasselnaren. Tygo van Deventer wist alleen voor de keeper echter niet te scoren. In de tiende minuut was het via een uitval wel raak voor de tegenstander. Gassel JO14-1 kwam goed terug en wist weer redelijk snel langszij te komen. Gijs Thijssen stuurde Tygo van Deventer de diepte in en dit keer wist hij wel het net te vinden en dus stond het 1-1. Even later kreeg de thuisploeg een grote kans om op voorsprong te komen. Na een mooie aanval via de linkerflank werd de bal vanaf de achterlijn teruggelegd op Teun Linders, die haalde uit maar de bal belandde helaas niet in het net maar vol op de lat. Aan de andere kant wist doelman Jur van der Heijden met een prima redding de gasten van het scoren te houden. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld helaas wat anders. De gasten hadden nu het betere van het spel en bleken uiteindelijk toch een maatje te groot voor de JO14-1 van VV Gassel. Wellicht speelde de conditie hierin ook een rol. Na vijf minuten spelen in de tweede helft scoorde UDI '19/CSU JO14-2 de 1-2. In het resterende deel van de wedstrijd liepen de bezoekers door een aantal goed uitgespeelde aanvallen uiteindelijk uit naar 1-5. Voor de andere (jongere) Gasselse jeugdteams is er vanwege de andere competitieopzet dit jaar geen bekertoernooi. Zij starten zaterdag 05 september 2020 met het eerste blok van de competitie. Vooruitlopend daarop speelde Gassel JO10-1 vandaag een oefenwedstrijd tegen Olympia '18 JO10-1. De Gasselnaren boden prima partij, maar moesten uiteindelijk met 4-9 hun meerdere erkennen in de ploeg uit Boxmeer.


Gassel 1 goed op weg ondanks nipt verloren historisch oefenduel
  |  vrijdag 28 augustus 2020  |

Voor Gassel 1 stond er afgelopen donderdagavond een historische oefenwedstrijd op het programma. Voor de eerste keer was er namelijk sprake van een gemeentelijke derby tegen een team van de nieuwe fusieclub EGS '20. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel leek het oefenduel in een 1-1 gelijkspel te gaan eindigen, maar vlak voor tijd scoorden de bezoekers nog een winnende tweede treffer. EGS '20 1 was in de eerste helft ook op een 0-1 voorsprong gekomen. Namens de Gasselse formatie bracht Pieter van Bommel de stand daarna weer in evenwicht. Hoofdtrainer Dennis Koenders liet na afloop weten meer dan tevreden te zijn, zeker ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Er werd compact gespeeld en met momenten zag hij zijn ploeg gevaarlijk zijn in de tegenstoot. Jammer uiteraard nog van de late tegentreffer, maar ondanks het nog niet compleet zijn en het feit dat het pas de tweede wedstrijd was sinds de verplichte coronastop stond de organisatie goed. De trainingen in de afgelopen drie maanden hebben dus zeer zeker geholpen. Het is nu zaak om wedstrijden te gaan spelen om met de toch smalle selectie weer helemaal wedstrijdfit te worden. Gassel 1 liet in het oefenduel tegen de goede en sterke derdeklasser in elk geval zien goed op weg te zijn. Komende zondag spelen de Gasselnaren het eerste duel uit de poulefase van het bekertoernooi 2020-2021. V.V. Holthees-Smakt 1 brengt dan een bezoek aan de thuishaven van VV Gassel.


Verdiende oefenoverwinning van Gassel VR2 op vreemde bodem
  |  woensdag 26 augustus 2020  |

Net als Gassel VR1 heeft ook Gassel VR2 de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020-2021 weten te winnen. Deze woensdagavond werd in Reek met 2-3 gewonnen van Achilles Reek VR1. Een prima prestatie want afgelopen seizoen leverde het thuisduel tegen de Reekse formatie nog een 0-4 nederlaag op. De Gasselse vrouwen begonnen prima met een goed tempo aan de bal en de juiste scherpte bij balverovering. Dit werd ook beloond met een snelle 0-1 voorsprong. Na een steekbal van Britt Jans stoomde Femke van Thiel naar voren. Ze probeerde om de bal breed te leggen, maar via een Reekse speelster kwam de bal bij haar terug waarna ze het leren monster tegen het net schoot. Na zo'n tien minuten leidde een goede combinatie op het middenveld tot een dieptepass op Rianne Cruijsen. Zij gaf een afgemeten voorzet waarna Femke van Thiel koeltjes de 0-2 binnen schoot. Het hoge tempo in de eerste twintig minuten leidde gaandeweg de eerste helft tot wat conditionele problemen. In de 35e minuut scoorde Achilles Reek VR1 de aansluitingstreffer. Vlak voor rust viel ook nog op onnodige wijze de 2-2. Met enkele verse krachten in de ploeg was de tweede helft iets in het voordeel van Gassel VR2. Door de getoonde vechtlust kon vlak voor tijd een winnende derde treffer worden gevierd. Na een goede atie van Britt van Geffen tikte Femke van Thiel de bal langs de keeper en daarmee was haar hattrick een feit! Kortom een mooie overwinning die volgens de technische staf ook aantoont dat de ploeg er nu beter voor staat dan vorig seizoen voor de start van de competitie.


Ruime oefennederlaag Gassel 1, wel ruime oefenzege Gassel VR1
  |  zaterdag 22 augustus 2020  |

Gassel 1 en Gassel VR1 kwamen vandaag in actie voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020-2021. Het eerste elftal speelde in Oosterhout tegen OSC 1. Een succesvolle trip werd het helaas niet want na een 4-0 achterstand bij de rust, verloren de Gasselnaren uiteindelijk met 7-2. Via de treffers van Ramon van der Venne kwamen de bezoekers in de tweede helft nog wel terug tot 4-2, maar vervolgens bleef de aansluitingstreffer uit waarna de thuisploeg de voorsprong weer wist vergroten tot uiteindelijk 7-2. wel terug tot Het Gasselse vrouwenelftal startte wel met een overwinning. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd Beuningse Boys VR1 met 4-1 verslagen. De thuisploeg begon sterk en dit leverde direct al de nodige kansen op. Na een steekpass van Demi Verheugen legde Lieke van Thiel de bal terug op Anouk van Thiel die helaas net miste. Het goede veldspel van Gassel VR1 leverde vervolgens een kans op voor Lieke van Thiel, maar ook deze inzet ging niet tegen de touwen. Aan de andere kant ontsnapte de Gasselse formatie aan een 0-1 achterstand toen een vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal ging. De 1-0 bleef in lucht hangen, het schortte echter aan de afwerking. Na ruim 25 minuten juichte het thuispubliek na een kopbal van Lieke van Thiel, maar volgens scheidsrechter van Boekel was de bal niet volledig over de lijn gegaan. Kort daarop wist keepster Susanne den Brok met een prima redding te voorkomen dat een counter van Beuningse Boys VR1 succes opleverde. Kort daarop greep ze opnieuw adequaat in. Het duel bestond uit drie delen van 30 minuten. De Gasselse vrouwen begonnen wat slapjes aan de tweede 30 minuten en dit leidde tot een 0-1 achterstand. Een vrije trap werd vanaf 35 meter strak in de benedenhoek geschoten. Gassel VR1 had al heel snel een passend antwoord klaar. Via diverse schijven kwam de bal bij Lieke van Thiel. Na een uitkapactie legde ze de bal terug op de nieuwe aanwinst Sylvana Verberkt die scoorde met een droog schot. Met een 1-1 tussenstand op het scorebord begonnen beide ploegen aan het derde en laatste deel van dit oefenduel. Al vrij snel na de hervatting was de 2-1 een feit. Met een strakke pass van achteruit bracht Sanne Daemen Demi Verheugen in stelling en die scoorde op koelbloedige wijze. Kort daarop voorkwam de ingevallen keepster Michelle Jansen met een goede redding de gelijkmaker. Amper vier minuten later stond het 3-1. De op snelheid liggende Demi Verheugen legde de bal breed op Manon Hendriks. Zij stuitte op de keepster waarna de afgeslagen bal door Lotte Schaap werd breed gelegd op Demi Verheugen. Zij kapte de keepster uit en schoot raak in de korte hoek. Uiteindelijk werd het ook nog 4-1. Na een diepe bal van Paulien Jans was het Sylvana Verberkt die haar de debuut met een tweede treffer nog wat meer glans gaf. Vlak voor tijd was er nog een publiekswissel voor Marieke van Bommel die stopt bij Gassel VR1. Al met een nuttige oefenwinst met zeker nog leermomenten, maar ook een prima debuterende nieuwelingen.


Seizoen officieel geopend met zeer geslaagde Jeugdtalentendag
  |  zaterdag 22 augustus 2020  |

Deze zaterdag stond weer in het teken van de jaarlijkse Jeugdtalentendag van VV Gassel. Dit keer dus als de openingsactiviteit van het seizoen 2020-2021. Op een zonovergoten en lekker kort gemaaid hoofdveld van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel kwamen een groot aantal jeugdspelers van Gassel JO7-1 tot en met Gassel JO14-1 in actie op de zes bekende onderdelen. Bij het hooghouden ging het om de baltechniek en ook bij de behendigheidsrace kwam een goed balgevoel zeer van pas. Uiteraard ontbrak ook het ingooien niet en bij het onderdeel schottechniek moesten zoveel mogelijk punten gescoord worden door vijf keer de bal in een bepaald doelvak te schieten. De 60 meter sprint en vooral de 400 meter loop waren door het warme weer erg zwaar. Tussen de onderdelen door was er volop water, ranja en stukken fruit. Rond de klok van half twaalf hadden alle groepen de zes onderdelen afgewerkt. Normaal was het dan tijd voor de wedstrijdjes tegen de ouders, maar vanwege het coronavirus waren die dit jaar geschrapt. In plaats daarvan werden er onderlinge partijtjes gespeeld, zoals Gassel JO14-1 tegen Gassel JO12-1. Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking.

De nummers 1, 2 en 3 bij talent van het jaar 2020

Nadat alle scores van de verschillende onderdelen bij elkaar waren geteld, bleek Gijs Thijssen van Gassel JO14-1 op een derde plaats te zijn geëindigd. Sven Willems van Gassel JO12-1 won de trofee die hoorde bij de tweede prijs. Vervolgens was het Stijn Peters van Gassel JO7-1 die er met de titel talent van het jaar 2020 vandoor ging. Na de prijsuitreiking was er voor alle deelnemende jeugdspelers nog een lekker verkoelend ijsje. Al met al kan de organisatie terugkijken op weer een zeer geslaagde editie van de Jeugdtalentendag!
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Ook klasse-indelingen voor jeugdteams bekend, diverse primeurs
  |  zaterdag 22 augustus 2020  |

Ook voor de jeugdteams van VV Gassel is bekend wie komend najaar de tegenstanders zullen zijn. De klasse-indelingen hebben geleid tot een aantal primeurs bij Gassel JO16-1 en Gassel JO14-1. De reden daarvan is dat er in deze regio veel minder onder 16 en onder 14 teams zijn, dan bijvoorbeeld onder 15 en onder 13 waardoor de betreffende klassen worden aangevuld met verder weg gelegen tegenstanders. Zo krijgt Gassel JO16-1 in de 4e klasse 02 te maken met RPC JO16-1 en SV Unitas '59 JO16-3. Nog niet eerder in de clubhistorie van VV Gassel moest deze twee teams uit Eindhoven worden gespeeld. RPC staat overigens voor Roosten Plein Club. Andere tegenstanders voor de Gasselnaren zijn Nijnsel/TVE Reclame JO16-1, Handel JO16-1 en SV Milsbeek JO16-1. Deze laatste twee teams treft men overigens ook in de poulefase van het bekertoernooi. Gassel JO14-1 is ingedeeld in de 4e klasse 05 en treft daarin onder meer VCO JO14-1 uit 't Oventje, Berghem Sport JO14-3, SCMH JO14-1 uit Mariaheide en Margriet JO14-2 uit Oss. Ook wacht voor de allereerste keer een duel tegen een team van Wilhelmina uit Den Bosch. Voor Gassel JO16-1 en Gassel JO14-1 zal de competitie 2020-2021 er ook wat anders uitzien dan voor de jongere jeugdteams van VV Gassel. De JO16 treft de vijf tegenstanders zowel uit als thuis en speelt komend najaar dus een hele competitie. Bij de JO14-1 zijn er elf speelronden waarin men elke tegenstander één keer tegenkomt. Gassel JO12-1, Gassel JO10-1 en Gassel JO9-1 krijgen vanaf dit seizoen te maken met vier blokken van wedstrijden. Na het eerste blok van 7 duels volgt nog voor de winterstop een blok van 5 duels en na de winsterstop zijn er ook weer een blok van 7 en een blok van 5 duels. Gassel JO12-1 is voor het eerste blok ingedeeld in de 4e klasse 05 en dat levert duels op tegen onder andere VCA JO12-1 uit Sint-Agatha, Gemert JO12-5, Juliana Mill JO12-3 en SV DWSH '18 JO12-1 uit Sint-Hubert en Wilbertoord. Gassel JO10-1 maakt deel uit van de 2e klasse 11 en moet het daarin bijvoorbeeld gaan opnemen tegen ST Constantia/Menos JO10-1 uit Wanroij, FC Uden JO10-1, Sambeek JO10-1 en het Katwijkse SIOL JO10-1. Voor Gassel JO9-1 staan in het eerste blok duels op het programma tegen onder ander Ysselsteyn JO9-1, SV Venray JO9-2 en Vitesse '08 JO9-1 uit Gennep. Ook Olympia '18 JO9-1 en Boekel Sport JO9-1 maken deel uit van de 1e klasse 08. De klassen van Gassel JO7-1 en Gassel JO7-2 bestaan elk uit vier teams en zij spelen per speeldag een onderling toernooitje op het sportpark van een van vier teams. Gssel JO7-1 zit in 1e klasse 080 bij Hapse Boys JO7-1, SIOL JO7-1 en SJO Vianen Vooruit/HBV JO7-1. De JO7-2 van VV Gassel is samen met EGS '20 JO7-2, Juliana Mill JO7-2 en het Katwijkse SIOL JO7-6 ingedeeld in de 1e klasse 079. De complete klasse-indelingen zijn inmiddels te vinden op de standenpagina van het betreffende team. Deze zaterdag is ook de nummering voor het wedstrijdschema bekend gemaakt. De complete wedstrijdprogramma's volgen zo spoedig mogelijk.


Klasse-indelingen senioreteams bekend, veel derby's Gassel 3 en 4
  |  vrijdag 21 augustus 2020  |

Conform planning heeft de KNVB deze vrijdag de klasse-indelingen voor de competitie 2020-2021 in de categorie B bekend gemaakt. Dit betekent dat alle teams van VV Gassel nu weten wie de tegenstanders zijn. Gassel 3 en Gassel 4 treffen de meeste tegenstanders uit de regio. Gassel 2 moet richting Oss - Uden en Gassel VR2 juist de andere kant op richting Boxmeer - Limburg. Het tweede elftal is ingedeeld in de reserve 6e klasse 50 en treft daarin drie tegenstanders waar ook vorig seizoen tegen gespeeld moest worden. Dit betreft Achilles Reek 3, DAW Schaijk 6 en OKSV 2 uit Overlangel. Nieuwe opponenten zijn bijvoorbeeld Magriet 5 uit Oss, Herpinia 4 uit Herpen en HVCH 13 uit Heesch. Ook wachten twee gemeentelijke derby's tegen EGS '20 9. Gassel 3 treft in de reserve 6e klasse 31 bijna uitsluitend tegenstanders uit het Land van Cuijk. Alleen Festilent 5 uit Zeeland en UDI '19/CSU 13 uit komen van buiten de regio. De Gasselnaren gaan streekderby's afwerken tegen onder andere Vianen Voooruit 3, Juliana Mill 4, Hapse Boys 6 en het Beugense VIOS '38 3. De reserve 6e klasse 30 waarin Gassel 4 is terecht gekomen bestaat uit elf in plaats van de gebruikelijke twaalf teams en dus hebben de Gasselnaren twee speeldag vrijaf. De elf tegenstanders komen allemaal uit de regio. Zo wachten ontmoetingen met SIOL 3 uit Katwijk, HBV 3 uit Beers, SV DWSH '18 3 uit Sint-Hubert/Wilbertoord, De Zwaluw 4 uit Oeffelt en Toxandria 3 uit Rijkevoort. Ook gemeentegenoot EGS '20 11 maakt deel uit van deze klasse. Gassel VR2 is ingedeeld in de 6e klasse 5 en treft daarin vier dezelfde tegenstanders als vorig seizoen. De nieuwe tegenstanders komen dit keer niet uit de regio Oss - Uden, maar uit de regio Boxmeer - Limburg. Zo krijgen de Gasselse vrouwen bijvoorbeeld te maken met HRC '27 VR1 uit Afferden, Olympia '18 VR2 uit Boxmeer, Volharding VR2 uit Vierlingsbeek, Montagnards VR1 uit Bergen en V.V. Holthees-Smakt VR1. In de 7x7-competitie op de vrijdagavond zal Gassel VR30+1 het komend najaar gaan opnemen tegen V.V. Achates VR30+1 uit Ottersum, Hapse Boys VR30+1 en Vianen Vooruit VR30+1. Aanvankelijk maakte ook Vitesse VR30+1 uit Gennep deel uit van deze klasse, maar dat team is inmiddels al weer teruggetrokken. Mogelijk dat de opengevallen plek nog wordt ingevuld door een ander team. De complete klasse-indelingen van de seniorenteams zijn inmiddels te vinden op de standenpagina van het betreffende team. De klasse-indelingen van de jeugdteams worden zaterdag 22 augustus 2020 op deze site geplaatst. Tegen wie de twee Gasselse formaties op zondag 20 september 2020 de competitie 2020-2021 gaan openen, wordt pas later bekend.


Gassel 2 verliest op eigen veld eerste oefenwedstrijd dit seizoen
  |  vrijdag 21 augustus 2020  |

Voor Gassel 2 stond afgelopen donderdagavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020-2021 op het programma. Op sportpar "de Oude kamp" in Gassel was buurman HBV 2 de tegenstander. Een succesvolle start van de oefencampagne werd het helaas niet want de Gasselnaren verloren uiteindelijk met 0-4. Ondanks dat het voor nogal wat spelers de eerste wedstrijd was na een lange tijd, was het vertoonde spel vrij aardig. In een nieuwe opstelling ten opzichte van vorig seizoen wist de thuisploeg in de eerste helft tot veel kansen te komen, maar een doelpunt leverde dat helaas niet op. Hoewel de Gasselse defensie weinig in de problemen kwam, waren het de bezoekers uit Beers die met een 0-1 voorsprong op zak de rust ingingen. Al snel in de tweede helft werd het door een communicatiefoutje bij Gassel 2 0-2. Beide eltallen kregen vervolgens nog een aantal aardige kansen, maar dat resulteerde niet in doelpunten. In de laatste tien minuten was HBV 2 nog fitter dan de thuisploeg en dit leidde nog tot een tweetal doelpunten. Uiteindelijk dus een 0-4 eindstand, maar gezien het beeld van de wedstrijd was 2-4 een beter passende uitslag geweest. Op zondag 30 augustus 2020 komt Gassel 2 opnieuw in actie. Dan wacht namelijk de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi 2020-2021. Het betreft een thuisduel tegen EGS '20 6.


Recordopkomst bij editie 2020 van jaarlijkse trainingsdag VV Gassel
  |  zondag 16 augustus 2020  |

Goede tradities moet men blijven koesteren en dus stond deze zondag weer de jaarlijkse trainingsdag van VV Gassel op het programma. Normaal gesproken gaat dan voor de selectiespelers en speelsters van Gassel VR1 voor het eerst in het nieuwe seizoen de trainingsbal aan het rollen. Dit keer hadden de meeste aanwezigen echter al een aantal trainingen achter de rug omdat vanwege de maandenlange verplichte coronastop eerder dit jaar, de voorbereidingsperiode er dit seizoen wat anders uitziet dan gebruikelijk. Ondanks het erg warme weer was er sprake van een recordopkomst. Naast de ongeveer 30 spelers van de selectie, was ook Gassel 3 en Gassel 4 met zo'n 20 aanwezigen prima vertegenwoordigd.

Recordopkomst 1e training 2020-2021 foto 01

De trainers van Gassel VR1 en Gassel VR2 konden respectievelijk 16 en 12 speelsters verwelkomen, waaronder ook een aantal nieuwe aanwinsten. Rond de klok van half tien startte het eerste vrouwenelftal onder leiding van trainer Tom Vrenken als eerste met de training. Na de warming-up stond een oefening passen en trappen op het programma waarbij ook de twee keepsters onder vuur werden genomen. Uiteraard ontbraken in deze fase van het seizoen ook de sprintoefeningen niet. Tijdens het partijspel ging het er lekker fanatiek aan toe en werden er tal van prima combinaties op de mat gelegd. Af en toe legde Tom Vrenken het spel stil voor aanwijzigingen en korte analyses.

Recordopkomst 1e training 2020-2021 foto 02

Ondertussen was in een andere hoek van het trainingsveld Gassel VR2 bezig met de eerste training van het seizoen 2020-2021. Na een kort welkomstwoordje van trainer Ronny van Gemert werd gestart met wat loopwerk. Daarna werd de bal erbij gepakt voor enkele trapoefeningen en ter afsluiting speelden de vrouwen nog een onderlinge partij. Rond de klok van tien uur betraden ook de spelers van de selectie het veld. Hoofdtrainer Dennis Koenders, assistent-trainer Armand Toenders, keeperstrainer Geert van Oss en trainer van Gassel 2 Ryan Siroen waren uiteraard zeer tevreden met het grote aantal selectiespelers dat present was. Vanwege het erg warme weer en de trainingsarbeid in de afgelopen weken had de technische staf besloten om alleen een grote onderlinge wedstrijd te spelen van 3 x 22 minuten. Na het verdelen van de hesjes werd er onder leiding van scheidsrechter Willy de Kleijn fel gestreden om de spreekwoordelijke eer.

Recordopkomst 1e training 2020-2021 foto 03

Op het hoofdveld van sportpark "de Oude Kamp" hadden spelers van Gassel 3 en Gassel 4 zich verzameld voor hun eerste balcontacten van het seizoen 2020-2021. Na het maken van twee teams en het klaarzetten van de goals werd er zo'n uur lang partijspel gespeeld. Net als de andere teams werden ook zij tijdens de drinkpauzes getrakteerd op stukken sinaasappel. Na afloop van de trainingen was het tijd voor een welverdiende lunch.

Recordopkomst 1e training 2020-2021 foto 04

Deze was ook dit keer weer prima verzorgd door het bestuur. Naast broodjes, stokbrood, water en sinaasappelsap was er uiteraard ook weer zelfgemaakte courgettesoep. Voor de liefhebbers was er ook nog een vers gefrituurde kroket.In tegenstelling tot voorgaande jaren werd er dit keer na de lunch niet meer getraind. De beide vrouwenteams vertrokken naar Cuijk voor het spel Crazy 88 als teambuildingsactiviteit en de spelers van de selectie, Gassel 3 en Gassel 4 namen een koele versnapering op het terras en bij de hangtafels voor de kantine. Al met al was het weer een zeer geslaagde trainingsdag!
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage over de trainingsdag voor de selectie en 3e/4e en klik hier voor een uitgebreide fotoreportage over de trainingsdag voor Gassel VR1 en VR2.)


Extra oefenduel voor Gassel 1, wijziging oefenwedstrijd Gassel 2
  |  donderdag 13 augustus 2020  |

In het programma van de voorbereiding van de selectie op de competitie 2020-2021 zijn inmiddels twee wijzigingen doorgevoerd. Zo is er een oefenwedstrijd toegevoegd voor Gassel 1. De Gasselnaren gaan het op donderdagavond 27 augustus 2020 opnemen tegen gemeentegenoot EGS '20 1. Plaats van handeling is de thuishaven van VV Gassel en de aftrap staat gepland om 20:00 uur. De tweede wijziging betreft het oefenduel van Gassel 2 tegen HBV 2. Eerder was gemeld dat dit treffen zou plaatsvinden op zondag 23 augustus 2020, maar inmiddels is donderdagavond 20 augustus 2020 de nieuwe speeldatum. Ook zal de oefenwedstrijd worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Door de verplaatsing van de zondagmiddag naar de donderdagavond is de aanvangstijd gewijzigd in 20:00 uur.


De donateursactie 2020 van VV Gassel gaat deze maand van start
  |  zaterdag 08 augustus 2020  |

Het voetbalseizoen is deze maand weer begonnen en daarmee ook de jaarlijkse donateursactie 2020 van VV Gassel. Een vijftiental vrijwilligers zullen huis aan huis in Gassel langs de deur gaan met de bekende donateurs- en seizoenkaarten. Een seizoenkaart, die recht geeft op vrije toegang bij alle competitie (thuis)wedstrijden van het eerste elftal in het seizoen 2020-2021 kost € 10,-. Voor mensen van 65 jaar en ouder kost een seizoenkaart € 5,-. Met competitiewedstrijden waarin Gassel 1 dit jaar wederom in de vierde klasse speelt, zoals o.a. tegen Achilles Reek, SES Langenboom en Juliana Mill is een seizoenkaart zeker de moeite waard. Bovendien mag u als seizoenkaarthoud(st)er uw eventuele partner gratis meenemen. Wanneer u er voor kiest om de Gasselse voetbalclub te steunen, dan is er de donateurskaart. De donateurskaart is er in twee soorten. De een met een waarde van € 2,50 en de ander met een waarde van € 5,-. Uiteraard staat het u vrij om de club met een ander bedrag te steunen. Met uw bijdrage draagt u in ieder geval uw steentje bij aan het in stand houden van een stukje leefbaarheid in Gassel. Want een vereniging met zoveel jeugdleden mag natuurlijk niet verloren gaan. Het bestuur van VV Gassel dankt u ook alvast hartelijk voor uw bijdragen en hoopt u komend seizoen meer dan eens te mogen begroeten op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Ook thuisduel Gassel 2, JO16-1 en JO14-1 bij start bekeravontuur
  |  zaterdag 08 augustus 2020  |

Net als Gassel 1 en Gassel VR1 mogen ook Gassel 2, Gassel JO16-1 en Gassel JO14-1 het bekeravontuur 2020-2021 starten op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" te Gassel. De tegenstanders zijn respectievelijk EGS '20 6 uit Escharen, SV Milsbeek JO16-1 en het Udense UDI '19/CSU JO14-2. Gassel 3 speelt in de eerste poulewedstrijd uit tegen Juliana Mill 5. Een week later, op zaterdag 05 september en zondag 06 september 2020, zijn de rollen omgedraaid. Het derde elftal ontvangt dan EGS '20 10, terwijl de andere drie teams moeten aantreden op vreemde bodem. Ook in de derde en laatste poulewedstrijd heeft alleen Gassel 3 het thuisvoordeel. De complete wedstrijdprogramma's zijn inmiddels te vinden op de programmapagina van het betreffende elftal.


Ook poule-indelingen voor 1e bekerronde van categorie B bekend
  |  vrijdag 07 augustus 2020  |

Zoals eerder aangekondigd zijn deze vrijdag door de KNVB de poule-indelingen voor de 1e bekerronde in de categorie B bekend gemaakt. Namens de seniorenteams van VV Gassel zijn Gassel 2 en Gassel 3 in het bekertoernooi 2020-2021 vertegenwoordigd. Het team van Gassel 3 zal overigens bestaan uit spelers van het derde en vierde eltal. Met het oog op het aantal beschikbare spelers tijdens de vakantieperiode is namelijk besloten om één gezamenlijk team in te schrijven en niet zowel Gassel 3 als Gassel 4. Ook Gassel VR2 zal niet in actief zijn in het komende bekertoernooi omdat het vanwege de vakanties niet zal lukken om iedere bekerspeeldag twee volwaardige vrouwenteams op de been te brengen. Gassel 2 is ingedeeld in Groep 2 006 en treft daarin gemeentegenoot EGS '20 6 uit Escharen, Astrantia 2 uit Middelaar en SIOL 2 uit Katwijk. De combinatie van Gassel 3 en Gassel 4 speelt in Groep 4 087 eveneens een gemeentelijke derby want een van de tegenstanders is EGS '20 10. Verder wacht ook nog een treffen met de andere buurman, namelijk HBV 3 uit Beers en een duel tegen Juliana Mill 5. Namens de jeugdafdeling van VV Gassel doen alleen Gassel JO16-1 en Gassel JO14-1 mee aan het bekertoernooi 2020-2021. Voor de andere teams zijn er dit seizoen door de nieuwe competitieopzet van 4 blokken van wedstrijden, geen bekerduels. De JO16-1 krijgt in Groep 1 2 te maken met Handel JO16-1, SV Milsbeek JO16-1 en UDI '19/CSU JO16-1 uit Uden. Gassel JO14-1 is terecht gekomen in Groep 2 15 en moet het daarin ook gaan opnemen tegen een team van de club uit Uden, namelijk UDI '19/CSU JO14-2. De twee andere opponenten zijn SJO/SSA VESTA '19 JO14-1 uit Ravenstein/Demen en SJO/VITA JO14-1. Laatstgenoemd team is het samenwerkingsverband van de jeugdteams van SBV uit Haren en Ulysses uit Megen. De nummering voor het wedstrijdschema van het bekertoernooi 2020-2021 wordt later deze maand door de KNVB bekend gemaakt.


Eerste oefenwedstrijd Gassel 1 seizoen 2020-2021 dag vervroegd
  |  maandag 03 augustus 2020  |

De eerste oefenwedstrijd van Gassel 1 van het seizoen 2020-2021 heeft inmiddels een andere speeldatum gekregen. De uitwedstrijd tegen OSC 1 uit Oosterhout is namelijk verplaatst van zondagmiddag 23 augustus 2020 naar zaterdagavond 22 augustus 2020. De nieuwe aanvangstijd is 19:00 uur. Op die zaterdagavond zal overigens ook Gassel VR1 in actie komen voor het eerste oefenduel van de voorbereidng op de competitie 2020-2021. Het vrouwenelftal krijgt dan bezoek van Beuningse Boys VR1. De aftrap staat gepland om 19:00 uur.Naar het nieuwsarchief