NIEUWS

 | 

Actueel


Op deze pagina vindt u het allerlaatste nieuws en de heetste geruchten over de VV Gassel. Nieuwsberichten die ouder zijn dan twee maanden kunt u vinden in het archief.Bekertegenstanders 2e ronde bekend, Gassel VR1 is vrijgeloot
  |  donderdag 21 september 2017  |

Door de KNVB in het district Zuid II is deze donderdagmiddag de loting bekend gemaakt voor de 2e ronde van het bekertoernooi 2017-2018 bij de senioren. Vier Gasselse teams gingen in de koker. Voor Gassel 1 is er een thuiswedstrijd tegen Ysselsteyn 1 uitgerold. De Gasselnaren kunnen dus opnieuw vol aan de bak want de ploeg uit Ysselsteyn komt dit seizoen uit in de 3e klasse C. De speeldatum is zondag 12 november 2017 en de aftrap om 14:30 uur. Gassel 3 is gekoppeld aan Heijen 2 die voor de competitie 2017-2018 in dezelfde klasse als de Gasselse formatie is ingedeeld. De Gasselnaren hebben het thuisvoordeel in het bekerduel dat op het programma staat voor zondag 22 oktober 2017. Bij winst plaatst Gassel 3 zich voor de 3e ronde waarin dan nog 32 teams actief zijn. Voor het vierde elftal van de VV Gassel wacht een uitwedstrijd in de 2e bekerronde. De Gasselnaren moeten het in Sint-Anthonis gaan opnemen tegen DSV 6 dat uitkomt in de reserve 6e klasse 26. Inzet van deze bekerwedstrijd is uiteraard eveneens een ticket voor de 3e ronde. Echter bij een overwinning zal Gassel 4 ook nog in de volgende ronde moeten winnen om zich bij de laatste 32 te scharen. Ook het duel DSV 6 - Gassel 4 wordt gespeeld op zondag 22 oktober 2017. De aanvangstijd is 13:00 uur. Gassel vrouwen 1 heeft het van de vier Gasselse teams het best getroffen bij de loting. Het Gasselse vrouwenelftal is namelijk met twee andere vrouwenteams vrijgeloot in de 2e ronde en is dus zonder te spelen al verzekerd van een plek in de 3e ronde. In de 2e ronde voor vrouwenteams uit de 4e en 5e klasse worden 13 wedstrijden gespeeld. De Gasselse vrouwen zitten dus al bij de laatste zestien. Voor de bekerduels van Gassel 1, Gassel 3 en Gassel 4 geldt dat er bij een gelijkspel na negentig minuten direct strafschoppen moeten worden genomen. Er wordt dus niet verlengd.


Gassel JO9-1 toch komende zaterdag en maandagavond in actie
  |  donderdag 21 september 2017  |

Inmiddels is er definitieve duidelijkheid over de speeldagen van Gassel JO9-1 tegen de JO9-3 en JO9-4 van JVC Cuijk. Zo moet in tegenstelling tot eerdere berichten toch op zaterdag 23 september 2017 om 09:30 uur voor de competitie worden gespeeld tegen JVC Cuijk JO9-3. Twee dagen later, dus op maandagavond 25 september 2017, staat de eerder dit seizoen afgelaste bekerpoulewedstrijd tegen JVC Cuijk JO9-4 op het programma. Ook dit betreft een thuisduel. De aftrap is om 18:30 uur.


Feestelijke opening van gerealiseerd project 2017 Club van 100
  |  woensdag 20 september 2017  |

Op zaterdag 16 september 2017 vond de feestelijke opening van het gerealiseerde project van de Club van 100 plaats. Tijdens de bijeenkomst, welke werd begonnen met een kopje koffie, werd er bijgekletst over de eerder gerealiseerde projecten en de nieuwsgierigheid naar het nieuwe terras en hogedrukspuit. Vervolgens starte commissielid Rob ten Haaf met een openingstoespraak en droeg hij het gerealiseerde project vervolgens over aan het bestuur. Voorzitter Eric van Boekel nam vervolgens het woord, waarin benadrukt werd hoe belangrijk deze geweldige steun van de Club van 100 voor de club is. Er zijn al zo veel mooie projecten gerealiseerd, bijvoorbeeld het scorebord, de dug-outs en nu het terras en hogedrukspuit. Demi verheugen en Rob ten Haaf ontvingen een bosje bloemen als dank voor hun inzet vanuit de commissie van de Club van 100.

Demi Verheugen en Rob ten Haaf bedankt voor hun inzet>

Vervolgens werd het terras geopend door Harrie willems, die de eer kreeg het zeil van het nieuwe terras af te halen en daarmee het nieuwe terras onthulde. Er werd door iedereen belangstellend naar het terras gekeken. Ook de nieuwe aangeschafte hogedrukspuit. Daarna werd er onder het genot van een drankje en eten nog lang nagekletst. Dit jaar bestaat de Club van 100 maar liefst 10 jaar. Wim Linders en Cor van Boekel werden tijdens deze avond nog even in het zonnetje gezet, vanwege hun belangrijke taak tijdens het opstarten van de Club van 100. Ook zij kregen een mooie bos bloemen.

Het nieuwe terrasmeubilair en de nieuwe hogedrukspuit

Binnenkort ontvangen de Club van 100 leden de uitnodiging voor de volgende vergadering. Het bestuur en de leden van VV Gassel willen de Club van 100 hartelijk danken. Iedereen zal weer enorm veel plezier beleven aan dit gerealiseerde project!
(Meer foto's volgen nog.)


Gassel JO9-1 komende maandagavond en woensdagavond in actie
  |  woensdag 20 september 2017  |

Voor Gassel JO9-1 staan er komende week twee doordeweekse wedstrijden op het programma. Zo moet in tegenstelling tot eerdere berichten niet op zaterdag 23 september, maar op maandag 25 november voor de competitie worden gespeeld tegen JVC Cuijk JO9-3. Twee dagen later staat de eerder dit seizoen afgelaste bekerpoulewedstrijd tegen JVC Cuijk JO9-4 op het programma. Ook dit betreft een thuisduel. Van beide wedstrijden is de aftrap om 18:30 uur.


Oefenduel Gassel 1 ingelast, Gassel JO9-1 zaterdag toch in actie
  |  dinsdag 19 september 2017  |

In het wedstrijdprogramma van komende week hebben zich inmiddels twee wijzigingen voorgedaan. Zo is er een oefenwedstrijd ingepland voor Gassel 1 op dinsdag 26 september 2017. De Gasselse formatie gaat dan in Mook op bezoek bij Eendracht '30 1. Er zal worden gespeeld op kunstgras en de aftrap is om 20:00 uur. Verder moet Gassel JO9-1 komende zaterdag toch in actie komen voor een competitieduel. Aanvankelijk hadden de Gasselaren een vrije zaterdag vanwege een oneven aantal teams in de klasse. Inmiddels is Achilles Reek JO9-1 echter uit de klasse verdwenen en is JVC Cuijk JO9-3 juist weer toegevoegd aan de 3e klasse 103. Hoewel er dus nog steeds sprake is van een oneven aantal teams, is het wedstrijdprogramma wel wat gewijzigd omdat de betreffende twee teams een ander nummer hadden in het speelschema. Een en ander betekent dat Gassel JO9-1 nu op zaterdag 25 november 2017 vrijaf af, toen stond namelijk de wedstrijd tegen de Reekse formatie gepland. Komende zaterdag spelen de Gasselnaren op eigen veld tegen JVC Cuijk JO9-3. De aftrap is zoals gebruikelijk om 09:30 uur. Op de programmapagina van Gassel JO9-1 staat inmiddels het aangepaste wedstrijdprogramma.


Gassel JO11-1 heeft bekertoernooi afgesloten met een gelijkspel
  |  dinsdag 19 september 2017  |

Afgelopen maandagavond stond voor Gassel JO11-1 de derde en tevens laatste poulewedstrijd uit de eerste bekerronde op het programma. Tegenstander hierin was Achilles Reek JO11-1. Dit duel zou eigenlijk al op zaterdag 09 september 2017 gespeeld worden, maar vanwege de vele neerslag werd het toen afgelast. Beide ploegen wisten uiteindelijk vier keer te scoren en dus een 4-4 gelijkspel. Hiermee wisten de Gasselnaren de bezoekers uit Reek achter zich te laten in de eindstand van de poule.


Grote bekerstunt Gassel 1, ook Gassel 3, 4 en VR1 naar 2e ronde
  |  zondag 17 september 2017  |

Voor de seniorenteams van de VV Gassel stond deze zondag de laaste poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi 2017-2018 op het programma. Het werd een uitstekende speeldag want niet alleen werden er maar liefst dertien punten verzameld, ook plaatsten vier van de vijf teams zich voor de tweede ronde. Gassel 1 zorgde voor een grote stunt door in een poule met één derdeklasser en twee vierdeklassers toch als eerste te eindigen. Door de 3-1 winst van concurrent Hapse Boys 1 op HBV 1 zouden de Gasselnaren alleen kunnen doorbekeren bij een overwinning op VCA 1 met minimaal zes doelpunten verschil. Toen de kruitdampen waren opgetrokken van het Gasselse hoofdveld stond er een 8-0 eindstand op het scorebord en dus gaat het vlaggeschip van de VV Gassel in de kokers bij de loting voor de tweede bekerronde. Na zo'n kwartier spelen opende de thuisploeg de score. Na een voorzet kopte Cas van Houtum de bal omhoog waarna Roel Strik goed kwam inlopen en de 1-0 alsnog binnen knikte. Amper een minuut later was de 2-0 al een feit. Joris van Raaij knalde de bal op prachtige wijze vanaf een meter of dertig in de rechterbovenhoek. Kort nadat de bezoekers uit Sint-Agatha weer hadden afgetrapt, lag de bal opnieuw tegen de touwen. Cas van Houtum controleerde het leren monster na een voorzet vanaf de flanken waarna hij hard binnen schoot. De Gasselnaren bleven de wedstrijd domineren, maar pas in de slotfase van de eerste helft kon de 4-0 worden gevierd. Joris van Bommel stuurde met een steekpass zijn broer Pieter van Bommel de diepte in en die rondde het feilloos en dus doeltreffend af. Een kleine tien minuten na rust werd het thuispubliek getrakteerd op een vijfde Gasselse treffer. Paul Cornelissen sprintte er vandoor en legde vervolgens keurig breed op Dirk van Spijk die de bal rustig in het lege doel schoot. Gassel 1 ging hierna vol op jacht naar een zesde doelpunt en deze was zo'n kwartier voor tijd een feit. Na een voorzet van Remco van der Heijden kopte Guido Sprengers de bal achter de VCA-doelman. De Gasselnaren bleven prima doorgaan en wat later in de wedstrijd gleed Guido Sprengers in de rebound de 7-0 tegen de touwen nadat een schot van Roel Strik was geblokt. Toen het twee minuten later via Dirk van Spijk ook nog 8-0 was geworden, kon Gassel 1 zich helemaal gaan opmaken voor een vervolg van het bekeravontuur. Al met al tot dusver een uitstekende seizoensstart van de Gasselse formatie. Volgende week zondag begint de competitie 2017-2018 met direct al een lastige uitwedstrijd op het programma want in Rijkevoort is Toxandria 1 dan de tegenstander. Gassel 2 sloot het bekertoernooi af met een doelpuntloos gelijkspel tegen DAW 5. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel hield de thuisploeg het speelveld goed compact. Vooral op het middenveld werd volop strijd geleverd om de bal. Na ruim een kwart wedstrijd leverde goed drukzetten uiteindelijk een vrije trap op op zo'n 25 meter van het doel. Hans van Houtum had bijna succes maar de bal ging net naast de kruising. Aan de andere kant voorkwam doelman Cas van Spijk met een prima ingreep dat het tweede elftal kort voor rust op achterstand kwam. Hij kwam goed uit zijn doel en plukte de bal van de voeten van een Schaijkse aanvaller die alleen voor hem opdook. In de tweede helft opnieuw een vrije trap van Hans van Houtum die net over ging. Wat later ging een inzet van Youri Arts via de keeper ook al net naast de verkeerde kant van de paal. Een hard schot van Rens Rooyackers vanuit de tweede lijn leverde eveneens niet het gewenste resultaat op. In de slotfase was er nog een belangrijke redding van Cas van Spijk. Uiteindelijk bleven doelpunten uit en werd de goede inzet aan Gasselse zijde dus beloonde met één punt. Gassel 3 kreeg vandaag bezoek van SV Milsbeek 2. Bij een overwinning of gelijkspel van minimaal 3-3 zouden de Gasselnaren door zijn naar de volgende ronde. Aanvankelijk zag het er niet zo goed uit voor de thuisploeg want in de 14e minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Gaandeweg de eerste helft kwam Gassel 3 steeds vaker en ook langer in balbezit. Echt uitgespeelde kansen leverde dit aanvankelijk nog niet op. Tom van Raaij probeerde het met een strak schot van afstand, maar de doelman bokste de bal uit de goal. Wat later werd Sander Verhallen na een prima aanval vrijgespeeld op de rand zestien. Zijn uithaal werd echter geblokt door een verdediger. Een minuut of vijf voor rust ontsnapte de Gasselse formatie aan een 0-2 achterstand want van dichtbij werd de bal hard en hoog over geschoten. Kort na rust was het wel raak voor SV Milsbeek 2 en dus een 0-2 achterstand. Nog geen twee minuten later werd Dirk Verbruggen op onreglementaire wijze gestuit binnen de beruchte lijnen waardoor de bal op de stip ging. Sander Verhallen bleef koel en stuurde de goalie de verkeerde hoek in. Gassel 3 schakelde een tandje bij en ging op zoek naar de 2-2. Bart Loeffen was dichtbij, maar zijn schot in de korte hoek werd gekeerd. Amper drie minuten later lag de bal aan de andere kant wel tegen de touwen waardoor een vervolg van het bekeravontuur ver weg leek voor Gassel 3. Toch gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen en een kwartier voor tijd was de spanning weer helemaal terug. Sander Verhallen schoot een vrije trap van net buiten de zestien laag binnen. Via wat omzettingen ging Gassel 3 in laatste tien minuten nog meer op de aanval spelen. Dit leidde tot een kans voor Bart Loeffen na voorbereidend werk van William de Kleijn, maar de inzet ging niet tegen de touwen. Aan de andere probeerde SV Milsbeek 2 met enkele snelle counters een beslissende vierde treffer te scoren. Deze bleef uit waarna de Gasselnaren in de slotminuut alsnog keihard toesloegen. Na een steekpass van William de Kleijn schoof Bart Loeffen de bal keurig langs de uitkomende doelman in het doel. Kort daarop klonk het eindsignaal en had Gassel 3 zich op basis van het aantal gescoorde doelpunten geplaatst voor de tweede bekerronde. Van alle Gasselse seniorenteams had Gassel 4 vooraf de beste papieren om door te bekeren. Een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Estria 4 zou al voldoende zijn. De Gasselnaren wilden het echter niet op een gelijkspel aan laten komen en zochten de aanval. In ongeveer de twintigste minuut kwam men op een 0-1 voorsprong. Na een goede actie van Jerry Boeters was het Riny van der Venne die de 0-1 voor zijn rekening nam. Een minuut of tien later was de marge verdubbeld door Rob Roefs. Vanuit de rebound lobde hij de bal op zeer fraaie wijze over zowel de laatste man als de keeper. De 0-2 tussenstand was tevens ook de ruststand. Ongeveer halverwege de tweede helft scoorde de gemeentegenoot uit Escharen de aansluitingstreffer. Gassel 4 bleef ondanks deze tegenslag goed bij de les en wat later in de wedstrijd kon na een prima lopende aanval de 1-3 worden gevierd. Rob Roefs tikte de bal uiteindelijk binnen. In de slotfase moesten de Gasselnaren nog even met tien man spelen, maar de voorsprong werd keurig vastgehouden tot het laatste fluitsignaal. Met drie gewonnen poulewedstrijd plaatste het vierde elftal zich dus dikverdiend voor de volgende bekerronde. Voor Gassel vrouwen 1 stond een thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk vrouwen 1 op het programma. Beide formaties hadden zes punten na twee pouleduels en dus leek het op papier een spannend duel te gaan worden. De thuisploeg dacht daar echter heel anders over en al vrij snel werd duidelijk dat het een vrij makkelijke ochtend zou worden. Na een vroege openingstreffer van Noa van Spijk na een assist van Anouk van Thiel zorgde niet veel later Sanne Daemen voor het tweede Gasselse doelpunt. Nog voor er twintig minuten waren gespeeld, had ook Demi Verheugen na voorbereidend werk van de zussen van Thiel twee keer gescoord en dus al een 4-0 voorsprong. In de 31e minuut knalde Lieke van Thiel de bal fraai in kruising na breed leggen van Anouk van Thiel. De Cuijkse formatie probeerde het af en toe wel, maar de Gasselse verdedigsters en keepster Neeltje Hendrix hielden keurig de nul. Vlak voor het bakkie twee liet Lieke van Thiel het net nogmaals bollen. Dit keer schoot ze laag en hard binnen na een passje van Anouk van Thiel. Gassel vrouwen 1 begon ook ijzersterk aan de tweede helft. Voordat de Gasselse supporters goed en wel hun plaats hadden ingenomen langs de lijn lag de bal al twee keer in het Cuijkse doel. Eerst was er een prachtig schot van Demi Verheugen dat hoog tegen de touwen vloog en vrijwel direct daarna knalde Sanne Daemen raak na een voorzet van Lieke van Thiel. Gassel vrouwen 1 stoomde door en al heel snel viel de 9-0. Dit keer was het Anouk van Thiel die succes had. Met nog zo'n half uur op de klok zorgde Demi Verheugen met een strakke pegele van net buiten de zestien voor de dubbele cijfers. Een minuut later nam Lieke van Thiel de 11-0 voor haar rekening. Vervolgens wist JVC Cuijk vrouwen 1 een eretreffer te scoren. Daarna werd de thuisploeg wat slordiger in het uitspelen en benutten van de kansen. Uiteindelijk werd de voorsprong toch nog verder uitgebouwd. Na een steekpass van Noa van Spijk gaf Lieke van Thiel de bal voor waarna Anouk van Thiel er 12-1 van maakte. Ook de dertiende Gasselse treffer kwam van haar voet. Ditmaal kon ze alleen op de keepster af en werd deze volstrekt kansloos gelaten. In laatste minuut van de blessuretijd bepaalde Noa van Spijk de eindstand op 14-1. Ze krulde op fraaie wijze een vrije trap buiten het bereik van de keepster tegen de touwen, nadat ze kort daarvoor een strafschop onbenut had gelaten. Al met al dus een dikverdiende zege voor Gassel vrouwen 1 waarvan de gemiddelde leeftijd vandaag nog zelfs onder de 19 jaar lag! Volgende week start de competitie 2017-2018. De Gasselse vrouwen zullen echter nog een weekje geduld moeten hebben want door een oneven aantal teams in de 4e klasse 4 beginnen zij met een vrije zondag.


Gassel JO9-1 boekt ook monsterzege in tweede bekerpouleduel
  |  zaterdag 16 september 2017  |

Deze zaterdag kwamen drie jeugdteams van de VV Gassel in actie voor een poulewedstrijd in het bekertoernooi 2017-2018. Voor Gassel JO7-1/JO7-2 stond vandaag de tweede competitiewedstrijd op het programma. Gassel JO13-1 is er niet in geslaagd om de grote bekerzege van afgelopen woensdagavond een passend vervolg te geven. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was Vitesse '08 JO13-2 met 2-8 te sterk. De bezoekers uit Gennep wisten in de eerste helft een 0-3 voorsprong te nemen. Nog voor het rustsignaal was het Gijs van Roosmalen die de achterstand verkleinde tot 1-3. De Gasselse formatie begon prima aan de tweede helft en al vrij snel lag de aansluitingstreffer tegen de touwen. Gijs van Roosmalen bracht met een strakke pass Chris Classens in stelling en die schoot de bal keurig in de verre hoek binnen. De hoop op de gelijkmaker was daarna helaas snel vervlogen. De bezoekers uit Gennep lieten aanvankelijk tot twee keer toe de kans op de 2-4 onbenut door voorlangs te schieten, maar uit een corner kwam Gassel JO13-1 minder goed weg en dus een 2-4 tussenstand. Gelijk daarop scoorde Vitesse '08 JO13-2 uit een counter een vijfde treffer waarmee het duel was beslist. In de resterende speeltijd liep de Gennepse formatie nog uit naar 2-8 door onder andere een eigen doelpunt. Aan de andere kant kregen de Gasselnaren nog wel diverse kansen op een derde doelpunt, maar de inzetten ging net naast of over het vijandelijke doel. Door dit resultaat zit het bekertoernooi 2017-2018 erop voor Gassel JO13-1. Ook de JO11-1 lukte het niet om de drie punten in Gassel te houden. De Gasselse formatie verloor op eigen veld van Festilent JO11-3. De Gasselse spelers werkten keihard en streden om iedere bal, maar de ploeg uit Zeeland won uiteindelijk met 1-5. In de eerste helft zorgde Sil Verhallen nog wel voor een 1-0 voorsprong. Maar door twee treffers van de bezoekers ging de thuisploeg met een 1-2 achterstand de rust in. Na de hervatting ginen de Gasselnaren vol nieuwe moed op jacht naar de gelijkmaker. Door wat pech in de afronding bleef de 2-2 echter uit. Festilent JO11-3 wist de kansen wel te benutten en zegevierde uiteindelijk met 1-5. Gassel JO9-1 wist ook de tweede bekerpoulewedstrijd met grote cijfers te winnen. Na de 2-22 uitzege in de eerste wedstrijd werd het vandaag op het Gasselse sportpark 17-2 tegen SJO Vianen Vooruit/HBV JO9-4. Een leuke bijkomstigheid was dat ook dit keer alle veldspelers minimaal één keer wisten te scoren. Al in de tweede minuut opende Eus Arts de score. Amper een minuut later scoorde Nienke Willems na een assist van Eus Arts de 2-0. Kort daarop waren de rollen omgedraaid en schoot Eus Arts raak na een voorzet van Nienke Willems. De thuisploeg had een groot veldoverwicht en regelmatig was sprake van een omsingeling van het vijandelijk doel. In de elfde minuut tikte Nienke Willems de 4-0 binnen nadat de keeper een schot van Binck van Roosmalen alleen kon keren. Renske van Geffen nam daarna de 5-0 voor haar rekening, waarna even later Binck van Roosmalen het net voor de zesde maal liet bollen. Met een strakke schuiver van grote afstand liet Finn Wijnen de doelman voor de zevende maal vissen. In de slotfase van de eerste helft kon het thuispubliek nog tweemaal juichen. Eerst was het Renske van Geffen die doel trof en vervolgens werd een corner van Sven Willems door een speler van SJO Vianen Vooruit/HBV JO9-4 in eigen doel geschoten. De bezoekers kenden een bliksemstart van de tweede helft want al in de eerste minuut na rust werd doelman Tijl Schippers kansloos gelaten met een hard schot in de hoek. Nog geen minuut later bracht Sven Willems de dubbele cijfers op het scorebord. Vervolgens zorgde hij ook voor het elfde Gasselse doelpunt. De Gasselnaren bleven goed overspelen en op aangeven van Eus Arts maakte Renske van Geffen er 12-1. Na een tweede tegentreffer uit een snel uitgevoerde counter scoorde Nienke Willems de 13-2. In de elfde minuut kon ook Lotte Thonies als doelpuntenmaakster worden genoteerd. Via een snelle aanval over rechts schoot ze de bal uiteindelijk door de benen van de keeper tegen de touwen. Eus Arts was daarna opnieuw succesvol na een prachtige splijtende pass van Finn Wijnen. Een succesvol schot met links van Renkse van Geffen betekende een 16-2 voorsprong. Eus Arts nam het zeventiende en laatste Gasselse doelpunt voor zijn rekening. Door dit resultaat gaat Gassel JO9-1 in de poule aan kop met zes punten uit twee duels. De nummer twee JVC Cuijk JO9-4 heeft eveneens zes uit twee, maar een wat minder doelsaldo. Vorige week zouden beide ploegen elkaar treffen, maar die wedstrijd werd afgelast vanwege het slechte weer. Of de wedstrijd nog opnieuw wordt ingepland is op dit moment nog niet bekend. Voor Gassel JO17-1 is het bekeravontuur 2017-2018 voorbij. Doordat SJO Vianen Vooruit/HBV JO17-2 deze zaterdag met grotere cijfers dan 6-2 won van ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO17-3 zijn de Gasselnaren, die vorige week al hun laatste pouleduel speelden, op doelsaldo uitgeschakeld.

Gassel JO9-1 na tweede bekerzege

Gassel JO7-1/JO7-2 speelde vandaag de tweede competitiewedstrijd van de najaarsreeks 2017. Net als vorige week moesten de Gasselnaren aantreden op vreemde bodem. Ditmaal was in Sint-Anthonis DSV JO7-1/JO7-2 de tegenstander.
(klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.)
 Van de wedstrijden van de JO7 worden geen uitslagen en standen bijgehouden. Tot slot nog een bedankje voor de vrijwilligers van de vrijdagploeg van VV Gassel! Want op het trainingsveld was een keurig veldje gelijnd voor de wedstrijd van de JO9-1. En ook voor de JO7-1/JO7-2 zijn al twee veldjes helemaal gereed.


Nieuwe speeldaum bekend voor afgelast bekerduel Gassel JO11-1
  |  zaterdag 16 september 2017  |

Inmiddels is een nieuwe speeldatum gevonden voor de vorige week afgelaste bekerthuiswedstrijd van Gassel JO11-1 tegen Achilles Reek JO11-1. Het duel staat nu op de agenda voor maandag 18 september 2017. De aftrap op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is om 19:00 uur.


Techniektraining voetbalschool tweede seizoen van start gegaan
  |  zaterdag 16 september 2017  |

Net als afgelopen seizoen is er een grote en groeiende groep voetballers en voetbalsters in de Gemeente Grave in de leeftijdscategorie onder 13, onder 11 en onder 9 die op de maandag- of vrijdagmiddag techniektraining krijgt van Han Piels, oud speler van Go Ahead Eagles. Inmiddels is de groep gegroeid naar meer dan veertig spelers en speelsters van Estria, GVV '57, SCV '58 en de VV Gassel, waarbij er nog ruimte is voor een aantal kids om zich aan te melden. Het betreft vooralsnog een particulier initiatief wat mogelijk in een later stadium ook namens de clubs zal worden aangeboden. Het geheel kent een najaarscyclus en een voorjaarscyclus. De training is een hele goede aanvulling op de teamtrainingen en is met name gericht om de individuele balvaardigheid met beide benen te vergroten.

Foto techniektraining

Ivo Rossen, speler/trainer van Estria 1, en oud profvoetballer van diverse clubs waaronder FC Eindhoven op de vrijdagmiddag zich heeft aangesloten om samen met Han de technische vaardigheden van de kids te helpen vergoten. Ben je geïnteresseerd neem dan contact op met Han Piels, via info@zportz.nl of 06-23664336 of kom kijken op maandag van 16:00 - 19:00 uur of vrijdag van 16:00 - 17:00 uur op het sportpark De Bikkelkamp in Grave.


Eerstvolgende editie van Kennisquiz is op vrijdag 13 april 2018
  |  donderdag 14 september 2017  |

Zoals wel bekend organiseert VV Gassel jaarlijks in het najaar de Kennisquiz. De organisatie is helaas genoodzaakt om de Kennisquiz een aantal maandjes te verschuiven, dus van het najaar naar het voorjaar. Er zijn namelijk mutaties binnen de organisatie en het blijkt lastig om in het najaar een geschikte datum te vinden. De organisatie heeft wel alvast de nieuwe datum bekend gemaakt. Dit is vrijdag 13 april 2018. Dus deze datum kan vast in de agenda's worden genoteerd. Uiteraard zal er ook dan weer een mooie quiz in elkaar zijn gezet wat zeker een gezellige avond gaat opleveren. De organisdatie hoopt dat er begrip is voor de noodzakelijke verplaatsing en hoopt op vrijdagavond 13 april 2018 weer het maximaal aantal deelnemers te kunnen verwelkomen.


Gassel JO13-1 wint tweede bekerpouleduel met dubbele cijfers
  |  woensdag 13 september 2017  |

Gassel JO13-1 moest deze woensdagavond op eigen veld in actie komen voor de tweede poulewedstrijd van de eerste bekerronde. Tegenstander was ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO13-3. De Gasselnaren hadden een makkelijke avond en wonnen uiteindelijk met 10-0. Na een minuut of tien spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na een goede combinatie tussen Rens Jansen en Gijs van Roosmalen was het laastgenoemde die scoorde. Amper drie minuten later veroverde Femke van Thiel de bal op het middenveld waarna ze een crosspass gaf op Jelle van Deventer die de bal vervolgens binnen werkte. Gassel JO13-1 ging goed door vlak daarna joeg Femke van Thiel de bal tegen de touwen na een klutssituatie in het strafschopgebied. Ook de 4-0 kwam op naam van Femke van Thiel. Dit keer scoorde ze in de rebound nadat een inzet van Lucas Nyenhuis door de keeper was gekeerd. In de laatste vijf minuten van de eerste helft wisten de Gasselnaren maar liefst driemaal te scoren en dus kon er met een 7-0 voorsprong op zak gerust gaan worden. De vijfde Gasselse treffer begon met een voorzet van Jelle van Deventer waarna Femke van Thiel eerst tegen de lat schoot en daarna alsnog raak. Femke van Thiel nam ook het zesde Gasselse doelpunt voor haar rekening. Dit keer ging er een prima combinatie tussen Jelle van Deventer en Gijs van Roosmalen aan vooraf. De laatste treffer van de eerste helft werd gescoord door Rens Jansen. Hij scoorde in de rebound nadat de keeper een schot van Femke van Thiel niet klemvast kon krijgen. Na de rust duurde het een tijdje voordat de Gasselse supporters weer konden juichen. Pas ongeveer halverwege de tweede helft was de 8-0 een feit. Femke van Thiel rondde een solo doeltreffend af en bracht haar doelpuntentotaal van deze wedstrijd daarmee op vijf. Een minuut of vijf voor tijd kwamen de dubbele cijfers binnen handbereik na een fraai succesvol schot van Jos van Haren. Het leek vervolgens bij 9-0 te blijven, maar in de slotseconde zorgde Femke van Thiel toch nog door de tiende Gasselse treffer door na een geblokkeerd schot van Camiel van Spijk alsnog raak te schieten. Al met al dus een prima optreden van Gassel JO13-1.


Nipte overwinning voor erg jong Gassel 1 in oefenthuiswedstrijd
  |  woensdag 13 september 2017  |

Afgelopen dinsdagavond speelde Gassel 1 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een oefenwedstrijd tegen SC st Hubert 1. Trainer Pierre Hermsen bracht veel jeugdspelers binnen de lijnen waardoor de gemiddelde leeftijd zelfs nog wat lager lag dan die van afgelopen zondag. Uiteindelijk wisten de Gasselnaren een nipte 2-1 overwinning te behalen. Doelpuntenmakers aan Gasselse zijde waren Paul Cornelissen en Roel Strik. Tijdens de competitie is de ploeg uit Sint-Hubert overigens ook een van de tegenstanders van Gassel 1.


Knap gelijkspel Gassel 1, tweede bekerzege van Gassel 4 en VR1
  |  zondag 10 september 2017  |

Voor alle seniorenteams van de VV Gassel stond er deze zondag een bekerwedstrijd op het programma. Uiteindelijk leverden de vijf pouleduels acht punten op dankzij twee zeges en twee keer een gelijkspel. Gassel 1 blijft het uitstekend doen in het bekertoernooi 2017-2018. Na de uitoverwinning van vorige week op vierdeklasser HBV 1 wisten de Gasselnaren dit keer tegen derdeklasser Hapse Boys 1 een dikverdiend gelijkspel te behalen. Na een wat afwachtende beginfase kregen de bezoekers de eerste kans op de openingstreffer. Een Gasselse verdediger kon een schot echter nog net blokkeren. In de 22e minuut werd het wel 0-1. De thuisploeg kreeg de bal niet uit het doelgebied na een indraaiende corner en uiteindelijk werd de bal bij de tweede paal van dichtbij binnen gegleden. Een minuut of zes later ontsnapte Gassel 1 aan een tweede tegentreffer. Cas van Houtum kon een kopbal nog net op de lijn keren en de rebound werd wild over geschoten. Aan de andere kant probeerde de Gasselse formatie gevaar te stichten, maar ondanks enkele corners en vrije trappen bleven echt grote uitgespeelde kansen uit. Gassel 1 kende een uitstekende start van de tweede helft want binnen een minuut na de hervatting was de gelijkmaker een feit. Na een prima aanval tikte Ramon van der Venne de bal door op Cas van Houtum en die krulde het leren monster keurig laag in de hoek tegen de touwen. Gesteund door deze treffer gingen de Gasselnaren op zoek naar meer. In de 62e minuut was Dirk van Spijk dichtbij de 2-1, maar zijn strakke schot werd gekeerd door de Hapse doelman. Amper vier minuten later knalde Paul Cornelissen de bal snoeihard rakelings over na een prima steekpass van Ramon van der Venne. Gassel 1 was nu duidelijk de betere ploeg en dit leidde tot meer kansen op een tweede treffer. Ramon van der Venne kopte echter rakelings voorlangs na een afgemeten voorzet van Dirk van Spijk en kort daarop stopte de keeper een schot van Ramon van der Venne. Een minuut of tien voor tijd kwam de thuisploeg goed weg na een scrimmage voor het doel. In de resterende speeltijd gingen beide ploegen voor de winst, maar er werd niet meer gescoord. Namens de Gasselse formatie was Ramon van der Venne nog het dichtst bij een winnende tweede treffer. In kansrijke positie raakte hij de bal echter niet goed waardoor deze naast de verkeerde kant van de paal hobbelde. Al met al een prima optreden van het Vlaggeschip van de VV Gassel. Gassel 2 moest in Cuijk aantreden tegen JVC Cuijk 3. De Gasselnaren speelden zeker in de eerste helft goed voetbal en hadden duidelijk grote sprongen gemaakt ten opzichte van de met dubbele cijfers verloren bekerwedstrijd van vorige week, maar het lukte nog niet om de volle buit te pakken. De thuisclub won uiteindelijk nipt met 2-1. In de negende minuut was er een prima aanval over rechts en na een voorzet van Kevin Arts ging het schot van Hans van Houtum maar net over. Een klein kwartier later kwam de Cuijkse formatie op 1-0 via een rechtstreeks binnen geschoten vrije trap. Hoewel de scheidsrechter nog niet had gefloten en de Gasselnaren de muur nog aan het opstellen waren, werd de treffer toch goedgekeurd. Het tweede elftal liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de 1-1. Youri Arts en Remco van der Heijden probeerden het met een prima schot, maar beide keren stopte de doelman de inzet. In de slotfase van de eerste helft was de verdiende gelijkmaker wel een feit. Na een aanval dwars door de Cuijkse defensie was het uiteindelijk Rens Rooyackers die de bal beheerst over de keeper tikte. Amper een minuut later kopte Kevin Arts na een voorzet van Jochem Baltussen helaas net naast. In de tweede helft voorkwam doelman Cas van Spijk met een prima redding dat een schot van de thuisploeg in de hoek tegen de touwen ging. Wat later in het duel scoorde JVC Cuijk 3 alsnog de 2-1 nadat de bal via de kluts precies voor de voeten van een aanvaller was gevallen. Gassel 2 gaf nog niet op en Remco van der Heijden was bijna succesvol, maar zijn schot uit de tweede lijn werd nog net gekeerd. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en dus een 2-1 nipte nederlaag voor de Gasselnaren. Ook het derde eftal van de VV Gassel speelde een uitwedstrijd op het Cuijkse sportpark. Tegenstander was JVC Cuijk 2. De Gasselnaren begonnen goed aan het duel en via Tom van Raaij werd de score geopend. In de slotseconde van de eerste helft wist Bart Loeffen de marge te verdubbelen. Hij tikte de bal binnen na een assist van Johan Jaspers via de lat. Na de hervatting vergat de Gasselse vlaggoloog de vlag omhoog te steken waardoor de thuisploeg de aansluitingstreffer kon scoren. Gassel 3 had direct een passend antwoord klaar want William de Kleijn bracht de 1-3 op het scorebord. De bezoekers stoomden door en via opnieuw William de Kleijn werd de marge vergroot tot drie doelpunten. Toen wat later Tom van Raaij er op prachtige wijze 1-5 van had gemaakt, leek de wedstrjd beslist en zaten de drie punten al bijna in de Gasselse tas. Conditioneel kregen de bezoekers het daarna een stuk zwaarder en men kwam nauwelijks nog de eigen zestien uit. Via enkele onnodig weggegeven doelpunten liep de 1-5 voorprong al vrij snel terug tot 4-5. Uiteindelijk moest Gassel 3 ook nog een vijfde tegentreffer incasseren en dus geen drie punten, maar slechts één punt. Ondanks de weggegeven voorsprong heeft de Gasselse formatie het bereiken van de tweede ronde nog volledig in eigen hand. Een overwinning op SV Milsbeek 2 volgende week op eigen veld volstaat. Bij een gelijkspel zijn alle duels in de poule in een gelijke stand geëindigd en is er dus sprake van evenveel punten en een gelijk doelsaldo. Volgens het bekerreglement is dan het aantal doelpunten vóór bepalend. Dus bij een gelijkspel van minimaal 3-3 bekert Gassel 3 eveneens door. Indien echter met 2-2 worden gelijk gespeeld, dan zal dan een beslissingswedstrijd tegen JVC Cuijk 2 op neutraal terrein worden vastgesteld. De bekerthuiswedstrijd van Gassel 4 tegen SES 4 is de geschiedenisboeken ingegaan als een heuse thriller. In de eerste helft stond de Langenboomse formatie al heel snel op een 0-2 voorsprong en bij de rust keken de Gasselnaren tegen een 0-4 achterstand aan. Een Gassels succes leek dus heel ver weg, maar de ploeg bleek na een donderspeech van de technische staf in de rust over een uitstekende mentale veerkracht te beschikken. Al heel snel na het begin van de tweede helft zorgde Nick Nijsten voor de eerste Gasselse tegentreffer. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak. Peter Goossens schoot de bal vanaf ruim 25 meter over de doelman tegen de touwen. Gassel 4 was nu los en de jacht op de aansluitingstreffer werd geopend. Riny van der Venne was als eerste dichtbij de 3-4, maar zijn kopbal ging net naast. Een minuut later was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Een voorzet van Tom Boers werd door Riny van der Venne verlengd waarna Kenny Borgers bal tegendraards over keeper kopte. Een kwartier voor tijd was de 0-4 achterstand ongedaan gemaakt. De gelijkmaker kwam op naam van Riny van der Venne. Hij kopte raak uit een corner van Tom Broers. Vlak voor tijd werd de prima tweede helft van het vierde elftal van de VV Gassel beloond met een winnende vijfde treffer. Nadat de bal tegen paal was beland, knalde Broos Meijs het leren monster bijna dwars door de touwen. Kort daarop klonk het laatste fluitsignaal en was de tweede poulezege van Gassel 4 een feit. De Gasselnaren hebben volgende week in de uitwedstrijd tegen gemeentegenoot Estria 4 genoeg aan een gelijkspel om het bekeravontuur met minimaal één ronde te verlengen. Gassel vrouwen 1 moest vandaag in Escharen aantreden tegen ST Estria/GVV '57/SCV '58 vrouwen 2. De thuisploeg bleek totaal geen aanvallende intenties te hebben en ging vol voor een gelijkspel getuige de muur die werd opgetrokken rondom het eigen strafschopgebied. Al vroeg in de wedstrijd zorgde Anouk van Thiel na een assist van haar zus Lieke van Thiel voor een 0-1 voorsprong. Vervolgens probeerden de Gasselse vrouwen nogmaals door de defensie heen te breken, maar de vorm ontbrak om de rode muur nogmaals te slechten. De Gasselse keepster had een zeer rustige middag want ondanks de achterstand kwam de Escharense formatie niet uit de verdedigende stellingen. Omdat meer Gasselse treffer uitbleven eindigde deze gemeentelijke bekerderby dus in 0-1. Bij een overwinning volgende week in het thuisduel tegen JVC Cuijk vrouwen 1 is het ticket voor de tweede bekerronde een feit. Bij een gelijkspel of nederlaag zijn het de Cuijkse dames die doorbekeren.


Gelijkspel JO17-1 in bekerpouleduel, prima competitiedebuut JO7
  |  zaterdag 09 september 2017  |

Door de afgelaste thuiswedstrijden van Gassel JO11-1 en Gassel JO9-1 en de vrije speeldag van Gassel JO13-1 kwamen vandaag uiteindelijk slechts twee jeugdteams in actie. Gassel JO17-1 speelde op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de tweede en tevens al laatste poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi 2017-2018. Bij winst was het ticket voor de tweede bekerronde veilig gesteld, maar het treffen met SJO Vianen Vooruit/HBV JO17-2 eindigde uiteindelijk in 2-2. Het waren de bezoekers die met een schot vanaf een meter of dertig de score wisten te openen. Op het goed bespeelbare hoofdveld ging de Gasselse formatie daarna beter aan het voetballen, maar het lukte niet om al voor het rustsignaal de 0-1 ongedaan te maken. Via wat omzettingen tijdens de rust probeerde de technische staf meer beweging op de vleugels te krijgen. Op fraaie wijze kwam Gassel JO17-1 in de tweede helft op gelijke hoogte. Een vrije trap vanaf een meter of veertig beetje rechts van het doel werd door Dylan Siroen met links in de verre hoek binnen geschoten. Een minuut of vier later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Ondanks dat de kramp in zijn kuit schoot, wist Hans van Haren de bal toch voor te zetten waarna Jim Classens het leren monster tegen de touwen schoot. Lang bleef de 2-1 voorsprong niet op het scorebord staan want amper drie minuten na dit doelpunt scoorde het samenwerkingsverband uit Beers en Vianen met een snoeihard schot waarop de Gasselse keeper kansloos was. In de resterende speeltijd was de grootste kans op een winnende derde treffer voor Gassel JO17-1. Na een voorzet van Dylan Siroen kwam Hans van Haren echter net een teenlengte te kort om de 3-2 binnen te tikken en dus een 2-2 eindstand. Door dit resultaat zijn de Gasselnaren voor een vervolg van het bekeravontuur afhankelijk van de uitslag van het duel SJO Vianen Vooruit/HBV JO17-2 - ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO17-3 dat volgende week zaterdag wordt gespeeld. Mocht de thuisploeg deze wedstrijd weten te winnen dan komt men net als de Gasselse formatie op 4 punten. Volgens het bekerreglement is dan het doelsaldo bepalend. Indien het doelsaldo ook gelijk is, dan is het aantal doelpunten vóór bepalend. Mocht ook hierdoor geen beslissing worden verkregen, dan beslist het onderlinge resultaat. Omdat dat ook gelijk is, zal dan een beslissingswedstrijd op neutraal terrein worden vastgesteld. Dit laatste is dus alleen het geval indien SJO Vianen Vooruit/HBV JO17-2 ook met 6-3 wint van de gemeentegenoten.

Competitiedebuut Gassel JO7-1/JO7-2

Voor Gassel JO7-1/JO7-2 startte deze zaterdag de najaarscompetitie 2017. In Wilbertoord was ST De Willy's/SC st Hubert JO7-1 de tegenstander. Het werd voor de jonste spelers van de VV Gassel een leuk en sportief debuut met volop doelpunten.
(klik hier voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.)
 Van de wedstrijden van de JO7 worden geen uitslagen en standen bijgehouden.


Thuisduels JO9-1 en JO11-1 afgelast, later besluit over de JO17-1
  |  zaterdag 09 september 2017  |

Gassel JO9-1 en Gassel JO11-1 komen deze zaterdag niet in actie. De bekerthuiswedstrijden tegen respectievelijk JVC Cuijk JO9-4 en Achilles Reek JO11-1 zijn namelijk afgelast. Door de vele regenval is het veld onvoldoende bespeelbaar. Over het wel of niet doorgaan van het thuisduel van Gassel JO17-1 wordt later deze ochtend een besluit genomen. Van de uitwedstrijd van Gassel JO7-1/JO7-2 tegen ST St Hubert/De Willy's JO7-1 is geen afgelasting ontvangen, dus de jongste Gasselse spelers zullen ondanks het slechte weer wel in actie moeten komen.


Gassel vrouwen 1 wint oefenthuiswedstrijd met dubbele cijfers
  |  donderdag 07 september 2017  |

Gassel vrouwen 1 speelde deze donderdagavond op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een oefenwedstrijd tegen GVV '57 vrouwen 1. Het werd uiteindelijk een een makkelijke avond want het werd een Gasselse zege met dubbele cijfers. Al vroeg in de wedstrijd was de 1-0 een feit. Na een prachtige soort van omhaalachtige voorzet van Noa van Spijk speelde Demi Verheugen een tegenstandster uit en scoorde ze de openingstreffer. Kort daarop scoorde Demi Verheugen opnieuw. Dit keer tikte ze de bal tegen de touwen na een voorzet van Sanne Daemen. In ongeveer de dertigste minuut moest de Graafse keepster voor de derde maal vissen. Dit keer was het Noa van Spijk die succes had. Na een voorzet van Anouk van Thiel schoot ze hard binnen. Vervolgens was het binnen vijf minuten opnieuw twee keer raak voor de Gasselnaren. Eerst schoot Demi Verheugen de bal van afstand langs de uitgekomen keepster en kort daarop knalde Noa van Spijk in de rebound raak nadat haar kopbal uit een corner nog was gekeerd. Nog voor het einde van de eerste helft stond er een 6-0 tussenstand op het scorebord. Demi Verheugen stuurde een verdedigster de Gasselse bossen in schoot de bal in de verre hoek tegen de touwen. Direct aan het begin van de tweede helft wisten de bezoeksters wat terug te doen via een fraai schot in de kruising. Vijf minuten later liet Gassel vrouwen 1 een uitgelezen kans op de 7-1 onbenut want een toegekende strafschop belandde tegen de kruising. Kort daarop kon toch een zevende Gsselse treffer worden gevierd. Anouk van Thiel omspeelde de ver uit haar doel gekomen keepster en tikte de bal vervolgens rustig in het lege doel. De thuisploeg ging goed door en meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. De 8-1 en 9-1 kwamen op vrijwel identieke wijze tot stand. Via een lange pass van achteruit van Paulien Jans werd Demi Verheugen vrijgespeeld en zij wist daar wel raad mee en dus was dat voor haar doelpunt nummer vijf en zes van deze avond. Een minuut of acht voor tijd waren de dubbele cijfers een feit. Demi Verheugen legde de bal over de verdediging waarna Anouk van Thiel het leren monster oppikte en in het Graafse doel knalde. In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord en dus een prima 10-1 oefenzege voor het vrouwenelftal van de VV Gassel.


FC de Rakt VR30+1 teruggetrokken uit klasse van Gassel VR30+1
  |  woensdag 06 september 2017  |

Voor Gassel VR30+1 gaat de najaarscompetitie 2017 wat later van start dan aanvankelijk de bedoeling was. De eerste wedstrijd is nu pas op vrijdag 06 oktober 2017 en niet op vrijdag 15 september a.s. Dit komt doordat FC de Rakt VR30+1 zich heeft moeten terugtrekken uit de competitie. Men kon dit najaar door blessures maar zes spelers op de been brengen. De eerste speelavond zou op het sportpark van de Udense formatie worden afgewerkt en die is dus komen te vervallen.


Aanvangstijd van eerste competitieduel Gassel JO7-1 gewijzigd
  |  maandag 04 september 2017  |

Voor Gassel JO7-1/JO7-2 gaat komende zaterdag de najaarscompetitie van start. De Gasselnaren spelen een uitwedstrijd tegen ST SC st Hubert/De Willy's JO7-1. Aanvankelijk zou om 10:00 uur worden afgetrapt, maar de aanvangstijd is inmiddels gewijzigd in 09:15 uur. Het duel wordt afgewerkt op het sportpark van De Willy's in Wilbertoord.


Knappe bekeruitwinst Gassel 1, ook 4e en VR1 beginnen met zege
  |  zondag 03 september 2017  |

Op deze zonnige eerste zondag van september 2017 ging voor bijna alle seniorenteams van de VV Gassel het bekertoernooi 2017-2018 van start. De vier pouleduels uit de eerste ronde leverden drie zeges en één nederlaag op. Gassel 1 moest op bezoek bij buurman HBV 1. De thuisploeg speelt in de competitie een klasse hoger, maar daar was binnen de lijnen helemaal niets van te zien. De Gasselnaren begonnen prima aan het duel en al vrij snel in de wedstrijd zorgde Guido Sprengers voor een 0-1 voorsprong door raak te koppen na een vrije trap van Cas van Houtum. De bezoekers bleven duidelijk de bovenliggende partij en kregen diverse goede kansen om de marge te vergroten. Paul Cornelissen had tot twee keer toe de 0-2 op zijn schoen, maar beide keren leverde het geen treffer op. Eenmaal belandde zijn inzet op de paal en de tweede keer redde de keeper. In de slotfase van de eerste helft kwam Gassel 1 dan toch wel op een 0-2 voorsprong. Ramon van der Venne scoorde met een mooi schot over de Beerse doelman. In de tweede helft bood HBV 1 wat meer tegenstand, maar het meeste gevaar kwam opnieuw van de Gasselse formatie. Dit leverde nog enkele mooie kansen op de 0-3 op, maar gescoord werd er na de rust niet meer. Al met al een prima Gasselse overwinning. Gassel 2 kende geen succesvolle bekerstart. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bleek Herpinia 4 nog een maatje te groot. Na een kleine tien minuten spelen kwamen de bezoekers via een schot van afstand op 0-1. Een minuut of zeven later stond het al 0-3 na onder andere een snelle aanval door het hart van de Gasselse defensie. De thuisploeg probeerde wat terug te doen en dit lukte in de 36e minuut bij een 0-4 tussenstand. Na een uitgekiende dieptepass van Roy van de Wiel draaide Teun Hendriks goed weg en tikte hij de bal tegen de bouwen. In de slotminuut van de eerste helft opnieuw een Herpensiaanse treffer en dus stond het halverwege 1-5. Na zo'n uur spelen kon het thuispubliek nogmaals juichen. Ryan Siroen kreeg de bal diep gespeeld en uit zijn strakke voorzet schoot Sjors Cuppen hard raak. Nog geen drie minuten later had Herpinia de 2-5 voorsprong vergroot tot 2-7 door tot tweemaal toe slecht uitverdedigen van de Gasselse defensie keihard af te straffen. Zo'n kwartier voor tijd deed Gassel 2 weer wat terug want op aangeven van Pieter van Bommel knalde Hans van Houtum het leren monster tegen de touwen. Wat later werd een schot van Rens Rooyackers nog net uit de kruising getikt. In de resterende speeltijd moest de thuisploeg nog drie tegentreffers meer incasseren en dus een 3-10 eindstand. Gassel 4 was afgereisd naar Vianen voor het treffen met Vianen Vooruit 5. Ondanks Gasselse kansen in de beginfase waren het de gastheren die de score wisten te openen. De Gasselnaren schakelden nog een tandje bij en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Kansen hierop kwamen er zeer zeker, maar het vizier stond nog net niet scherp genoeg afgesteld. Na een klein half uur spelen kon het vierde elftal wel de dikverdiende gelijkmaker vieren. Rob Roefs sneed vanaf de zijlijn naar binnen en kwam oog in oog met de Vianense doelman. Met een fraai stiftje liet hij deze vervolgens kansloos. Meer treffers vielen er in de eerste helft niet. Na de rust grotendeels hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Gassel 4 de betere ploeg met volop kansen, maar weinig succes in de afronding. Vlak nadat een inzet van Broos Meijs na een solo werd gekeerd, kwam de 1-2 wel op het scorebord te staan. Na een voorzet van Rob Roefs was het Jerry Boeters die de bal binnen gleed. Een minuut of vijf voor tijd had Rob Roefs de beslissende 1-3 op zijn schoen, maar de inzet was te zacht waardoor de Vianense goalie nog redding kon brengen. In de zeer spannende slotfase wist Gassel 4 de 1-2 voorsprong vast te houden en dus gingen de drie bekerpunten mee terug naar Gassel. Het vrouwenelftal van de VV Gassel mocht het bekertoernooi starten op eigen veld. Tegenstander was SIOL vrouwen 1 uit Katwijk. De thuisploeg heeft nogal te kampen met blessures dus moest er wat worden geschoven in de opstelling. In het eerste kwartier golfde het spel op en neer zonder dat een beide formaties echt gevaarlijk werd. Gassel vrouwen 1 had wat meer balbezit, maar de eerste grootste kans was in de 18e minuut voor het bezoekende team. Gelegenheidskeepster Demi Verheugen voorkwam met een prima reflex dat de bal van dichtbij werd binnen geschoten. Een minuut of tien later pech voor de thuisploeg. Na een mooie snelle aanval over de rechterflank schoot Anouk van Thiel bij de tweede paal vanuit een moeilijke hoek hard via de lat over. Omdat schoten van Maike Arts en Noa van Spijk ook niet tegen de touwen gingen, eindigde de eerste helft doelpuntloos. De Gasselse vrouwen begonnen sterk aan de tweede helft en er werd goed druk gezet. Zo'n negen minuten na de rust kreeg Lieke van Thiel de bal voor haar voeten na een voorzet vanaf links en van dichtbij schoot ze hard raak. De thuisploeg ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de 2-0, maar kansjes hierop werden onbenut gelaten. SIOL vrouwen 1 probeerde met snelle counters wat terug te doen, maar de Gasselse defensie wist bijna al het gevaar al kort na de middenlijn de kop in te drukken. Door de marge van slechts één doelpunt bleef het aardig spannend. In de laatste minuut stelde Anouk van Thiel de drie punten definitief veilig. Ze tikte de bal binnen na een mooie indraaiende corner van Sanne Daemen en dus een 2-0 eindstand en de eerste overwinning onder leiding van de nieuwe trainer Harm van Daal. Het derde elftal had vandaag geen bekerverplichtingen, maar kwam wel in actie voor een oefenwedstrijd. In Ottersum was V.V. Achates 4 de tegenstander. Het was William de Kleijn die na goed breed leggen van Bart Loeffen de score opende. Na de gelijkmaker van de thuisploeg zette William de Kleijn na een combinatie met Bart Loeffen Gassel 3 opnieuw op voorsprong. Echter ook dit keer bracht V.V. Achates 4 de stand weer in evenwicht. In de tweede helft trok de Gasselse formatie dit oefenduel definitief naar zich toe. Nadat Bart Loeffen er 2-3 van had gemaakt, vergrootte Sander Verhallen de marge tot twee via een benutte strafschop. Op fraaie wijze bepaalde Tom van Raaij de eindstand op 2-5. Hij kreeg de bal precies voor zijn voeten na een uittrap van de doelman, waarna hij deze wist te verschalken met een schot vanaf de middenlijn. Al met al een nuttige oefenzege van de Gasselse formatie, maar in de competitie zal het straks nog wel wat beter moeten. Volgende week zondag staat er voor de seniorenteams opnieuw een bekerprogramma op de agenda.


Voor het eerst in historie vrouwen 30+ team actief bij VV Gassel
  |  zondag 03 september 2017  |

Voor het eerst in de inmiddels ruim 71-jarige geschiedenis heeft de VV Gassel dit seizoen een vrouwen 30+ team ingeschreven voor de speciale 7x7 najaarscompetitie 2017. Het 7x7 voetbal is door de KNVB in het leven geroepen omdat er zowel bij de mannen als vrouwen nog veel spelers/speelsters zijn die graag nog een balletje willen trappen, maar om verschillende redenen dit niet (meer) willen of kunnen in de reguliere competitie. In het 7x7 voetbal staat niet het presteren centraal, maar wel het op een recreatieve manier een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. De speelavond is altijd de vrijdagavond. Vaak staat de accommodatie (én kantine) leeg op deze avond. Ook dus een mooie kans voor verenigingen om extra opbrengsten te genereren. Afgelopen zomer ontstond bij een aantal oud-speelsters van het Gasselse vrouwenelftal het idee om weer gezellig een balletje te gaan trappen. Al vrij snel waren er genoeg enthousiastelingen en dus werd Gassel VR30+ ingeschreven voor de najaarsreeks. De Gasselse vrouwen zijn samen met FC de Rakt VR30+1 uit Uden, FC Uden VR30+1 en Vorstenbossche Boys VR30+1 ingedeeld in de 1e klasse 02. Per speelronde zijn er meerdere wedstrijden en wordt er gespeeld in toernooivorm. Een wedstrijd duurt twintig minuten en wordt gespeeld in zeventallen op een half veld. De verenigingen zijn per reeks eenmaal gastheer. Er wordt komend najaar gespeeld op vier vrijdagen, te weten 15 september 2017, 06 oktober 2017, 27 oktober 2017 en 17 november. Telkens spelen de Gasselse vrouwen dus drie duels waarbij telkens een ander team uit de klasse de tegenstander is. De eerste speeldag wordt afgewerkt op het sportpark van FC de Rakt. Vervolgens gaat het gastheerschap naar Vorstenbossche Boys en FC Uden. Op 17 november 2017 zal er worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Het complete wedstrijdprogramma staat inmiddels op de programmapagina van Gassel VR30+1.


Monsterzege JO9-1 in bekertoernooi, ook fraaie uitwinst JO17-1
  |  zaterdag 02 september 2017  |

Voor vier van de vijf jeugdteams van de VV Gassel stond deze zaterdag de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi 2017-2018 op het programma. In de vier duels, die op vreemde bodem moesten worden afgewerkt, vielen maar liefst 53 doelpunten! Dankzij twee gewonnen duels gingen er in totaal zes punten mee naar Gassel. Voor Gassel JO17-1 stond in Escharen het treffen met gemeentegenoot ST Estria/GVV '57/SCV '58 1 JO17-3 op het programma. De Gasselnaren speelden een prima wedstrijd en boekten uiteindelijk een verdiende 3-6 overwinning. Al in de tweede minuut kregen de bezoekers drie kansen op rij om de score te openen, maar achtereenvolgens de keeper, een verdediger en wederom de keeper voorkwamen de 0-1. De aanvalslinie van de thuisploeg was duidelijk een stuk beter dan de verdedigingslinie en via een succesvol uitgevoerde counter kwam het combinatieteam op een 1-0 voorsprong. De Gasselse formatie wist niet veel later weer op gelijke hoogte te komen. Na een diepe bal van Dylan Siroen liep de Man of the Match Hans van Haren iedereen eruit waarna hij scoorde. In ongeveer de tiende minuut kwam Gassel JO17-1 op een 1-2 voorsprong. Dylan Siroen liet de doelman kansloos met een prima schot vanaf een meter of twintig. Dit keer was het de thuisploeg die de stand weer in evenwicht bracht. De Gasselnaren lieten zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en gingen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Nog voor het rustsignaal was deze een feit. Beide treffers kwamen op naam van Hans van Haren. Eerst scoorde hij na een verre pass van Dylan Siroen. De 2-4 schoot hij in de hoek tegen de touwen na in stelling te zijn gebracht door een breedtepass van Loek de Kleijn. In de tweede helft bleef een grote Gasselse kans op de 2-5 onbenut waarna het aan de andere kant via een snelle tegenstoot wel raak was. Tien minuten later werd Thom Tonies binnen de beruchte lijnen gevloerd en ging de bal op de stip. Dylan Siroen bleef koel en schoot keurig raak. Hierna was bij beide ploegen de energie op en kabbelde de wedstrijd voort richting het eindsignaal. Het enige hoogtepunt in de resterende speeltijd was een vierde treffer van Hans van Haren. Na een corner van Dylan Siroen rondde hij het bij de tweede paal doeltreffend af. Voor de spelers van Gassel JO13-1 was het vandaag de eerste wedstrijd op een groot veld. In Ottersum begonnen de Gasselnaren sterk maar na een minuut of tien kantelde het duel. Tegenstander V.V. Achates JO13-3 kwam ook op voorsprong en de bezoekers kwamen deze klap niet meer te boven. Na een 6-0 achterstand bij de rust, werd er in het begin van de tweede helft wel weer beter gevoetbald. Toch scoorde de Ottersumse formatie een zevende treffer, maar daarna wist Gassel JO13-1 wat terug te doen. Na een treffer van Gijs van Roosmalen was het even later ook nog 7-2 door opnieuw Gijs van Roosmalen. De thuisploeg gaf daarna nog wat gas en dit leverde nog drie doelpunten op en dus een 10-2 eindstand. Het grote veld was duidelijk nog even wennen voor de Gasselse spelers. Ook de spelers van Gassel JO11-1 waren zeker in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen ST SDDL/Ravenstein JO11-2 duidelijk nog zoekende. Op het voor de meeste spelers grotere veld was het lastig om de bal in de ploeg te houden. De Gasselnaren werkten keihard, maar een konden een 5-0 achterstand bij de rust niet voorkomen. In de tweede helft ging het al veel beter en dit leidde niet alleen tot diverse kansen, maar ook tot twee goede doelpunten. Beide keren was het Tygo van Deventer die de keeper van de thuisploeg kansloos liet. Al met al een leerzame eerste wedstrijd van dit seizoen. Gassel JO9-1 kende een uitstekende bekerstart want in Schaijk werd een monsterzege behaald tegen DAW JO9-1. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 2-22 eindstand op het scorebord. De Gasselse formatie begon furieus aan het duel want direct na het eerste fluitsignaal werd de thuisploeg onder druk gezet. Binnen dertig seconden lag de 0-1 tegen de touwen dankzij een succesvol schot van Eus Arts. Nog geen minuut later had Sven Willems de marge verdubbeld. De Gasselnaren stoomden door en Binck van Roosmalen nam de 0-3 en 0-4 voor zijn rekening. Na de 0-5 van Eus Arts schoot Nienke Willems in de achtste minuut al de 0-6 tegen de touwen. De doelpuntenmachine uit Gassel bleef lekker doordraaien en Sven Willems zorgde voor het zevende Gasselse doelpunt. Aan de andere kant had doelman Tijl Schippers een rustige ochtend want de Schaijkse aanvallers zaten volledig in de tang bij de verdedigers van Gassel JO9-1. In de slotfase van de eerste helft joeg Binck van Roosmalen de 0-8 tegen de touwen waarna Finn Wijnen de ruststand bepaalde op 0-9. Ook in de tweede helft was het krachtsverschil erh groot. Binnen vier minuten na de hervatting stond het door treffers van achtereenvolgens Binck van Roosmalen, Eus Arts, Finn Wijnen en opnieuw twee keer Binck van Roosmalen al 0-14. Bij deze stand wist de thuisploeg wat terug te doen door keeper Tijl Schippers kansloos te laten met een strak schot in de hoek. Hierna pakte Gassel JO9-1 het scoren van doelpunten weer op en Eus Arts bracht de stand op 1-15. Daarna kon ook Renske van Geffen als doelpuntenmaakster worden genoteerd. Sven Willems nam de 1-17 voor zijn rekening en vervolgens scoorde DAW JO9-3 een tweede eretreffer. Via twee doelpunten van Eus Arts liep de voorsprong op tot 2-19. Lotte Tonies scoorde met een schot van afstand het twingtigste doelpunt en dit betekende dat alle veldspelers minimaal één keer hadden gescoord. Hiermee was de doelpuntenhonger nog niet gestild want via Eus Arts en Binck van Roosmalen werd de eindstand bepaald op 2-22. Volgende week zaterdag spelen de Gasselse formaties op eigen veld het tweede pouleduel uit de eerste bekerronde. Gassel JO7-1/JO7-2 speelt geen bekerwedstrijden. Voor hen start op zaterdag 09 september 2017 al de najaarsreeks 2017.


Nipte oefennederlaag voor Gassel 1 in uitduel tegen Achilles '29 1
  |  woensdag 30 augustus 2017  |

Gassel 1 is er gisteravond niet in geslaagd de oefenwedstrijd tegen Achilles '29 1 winnend af te sluiten. Op het kunstgrasveld in Groesboek eindigde het duel in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. De Gasselnaren hadden zeker kansen op een doelpunt, maar kwamen uiteindelijk niet tot scoren. Komende zondag komt de Gasselse formatie opnieuw actie. In Beers staat dan de eerste bekerpoulewedstrijd tegen HBV 1 op het programma.


Wisselend succes voor Gassel 4 en VR1 in eerste oefenwedstrijd
  |  zondag 27 augustus 2017  |

Deze zondag kwamen Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 voor de eerste keer dit seizoen in actie voor een oefenwedstrijd. Het vierde elftal van de VV Gassel, aangevuld met diverse spelers van Gassel 3, kreeg op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bezoek van gemeentegenoot GVV '57 3. Onder stralende weersomstandigheden lag de openingstreffer al vrij snel in het Graafse doel. Maker van de 1-0 was Riny van der Venne. Wat later in de eerste helft wist Bart Loeffen de voorsprong te verdubbelen. Binnen vijf minuten hadden de bezoekers de marge weer verkleind tot één. Toch kon de thuisploeg met een grotere voorsprong aan de rust beginnen, want kort voor het rustsignaal scoorde Noud Strik de 3-1. Amper vier minuten na het begin van de tweede helft wist Noud Strik de GVV-doelman opnieuw kansloos te laten. Vervolgens maakte de Graafse formatie er 4-2 van waarna niet zo heel veel later tweevoudig doelpuntenmaker Noud Strik geblesseerd het veld moest verlaten. Het laatste deel van de wedstrijd was duidelijk voor Gassel 4. Met een fraaie boogbal in de kruising zette Kenny Borgers de 5-2 op het scorebord. Hiermee was de Gasselse doelpuntenhonger nog niet gestild want Riny van der Venne tekende voor de 6-2 en in de slotminuut bepaalde Tom van Raaij alias de Tovenaar de eindstand op 7-2. Al met al een dikverdiende oefenzege. Het vrouwenelftal van de VV Gassel ging in Uden op bezoek bij derdeklasser UDI '19/CSU vrouwen 1. De thuisploeg had al wat meer speel- en trainingsminuten in de benen en dat bleek ook binnen de lijnen. De Gasselse vrouwen werden vanaf het begin van de wedstrijd flink onder druk gezet. Ondanks dat duurde het nog wel enige tijd voor de Udense vrouwen de score openden. Via de kluts en de paal rolde de bal binnen. De bezoeksters probeerden wat terug te doen, maar de automatismen zaten nog niet in de ploeg en men was duidelijk nog zoekende. Gaandeweg de eerste helft liep UDI '19/CSU vrouwen 1 uit naar een 4-0 voorsprong. Keepster Noa van Spijk was uitstekend in vorm en voorkwam met diverse prima reddingen een grotere achterstand bij de rust. In de tweede helft kwam Gassel vrouwen 1 veel meer aan voetballen toe en dit leverde niet alleen enkele prima aanvallen op, maar ook verdiende eretreffer. Na een lange pass van achteruit van Anouk van Thiel was het haar zus Lieke van Thiel die het net liet bollen. De thuisploeg bleef na de rust doelpuntloos en dus eindigde deze hele leerzame oefenwedstrijd in 4-1.


Gassel 1 dinsdag niet tegen Astrantia 1 maar tegen Achilles '29 1
  |  zondag 27 augustus 2017  |

In het oefenprogramma van Gassel 1 heeft zich een wijziging voorgedaan. Eigenlijk zou komende dinsdagavond een oefenthuiswedstrijd tegen Astrantia 1 worden afgewerkt, maar door een tekort aan spelers bij de formatie uit Middelaar is dit duel komen te vervallen. Inmiddels is al een nieuwe tegenstander gevonden, namelijk het zondagteam van Achilles '29 1 uit Groesbeek dat uitkomt in de 4e klasse E van het district Oost. Het oefenduel zal in elk geval in Groesbeek worden gespeeld en waarschijnlijk op een kunstgrasveld. De aftrap staat gepland om 20:15 uur. Het vertrek vanuit Gassel is om 19:00 uur.


Komende zondag oefenthuiswedstrijd Gassel 4 tegen GVV '57 3
  |  dinsdag 22 augustus 2017  |

Ter voorbereiding op de start van het bekertoernooi speelt Gassel 4 komende zondag op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een oefenwedstrijd. Tegenstander is gemeentegenoot GVV '57 3 uit Grave. De aftrap staat gepland om 11:00 uur.


Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 beginnen competitie met thuisduel
  |  dinsdag 22 augustus 2017  |

Nadat eerder al de klasse-indelingen van Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 bekend waren gemaakt, is nu ook de nummering voor het speelschema gepubliceerd. Aan de hand daarvan zijn inmiddels de wedstrijdprogramma's voor de competitie 2017-2018 gemaakt. Daaruit blijkt dat Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 beginnen met een thuiswedstrijd. Op zondag 24 september 2017 ontvangen zij respectievelijk Vianen Vooruit 3, DSV 5 uit Sint-Anthonis en SES 5 uit Langenboom. Voor het vrouwenelftal van de VV Gassel start de competitie met de uitwedstrijd tegen Vorstenbossche Boys vrouwen 1. Zoals al eerder gemeld moet Gassel 1 op de eerste speeldag in Rijkevoort aantreden tegen Toxandria 1. Een week later tijdens wedstrijdronde 2 zijn de rollen omgedraaid. Gassel 1 en Gassel vrouwen 1 spelen dan thuis tegen De Willy's 1 uit Wilbertoord en SES vrouwen 1. Het tweede, derde en vierde elftal gaan dan op bezoek bij Juliana Mill 3, VCA 2 uit Sint-Agatha en Toxandria 5. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van de betreffende elftallen.


Zaterdag 16 september onthulling bestedingsdoelen Club van 100
  |  maandag 21 augustus 2017  |

Zoals wellicht bekend kiezen de leden van de Club van 100 tijdens hun jaarlijkse vergadering aan welke doelen de jaarbijdrage wordt besteed. Dit jaar is gekozen voor de aanschaf van een nieuwe hogedrukspuit en het vernieuwen van het meubilair op het overdekte terras voor de kantine. Inmiddels is ook dit mooie project gerealiseerd en dus is het tijd voor de officiële onthulling. Deze vindt plaats op zaterdag 16 september 2017 om 19:00 uur op de sportpark "de Oude Kamp" onder het genot van een hapje en een drankje. De leden van de Club van 100 hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Zoals ook in de uitnodiging staat vermeld zijn ook de partners van de Club van 100 leden van harte welkom en krijgen zij tegen een vergoeding van € 5,- ook twee drankjes en een lekker hapje. Het bestuur en de commissie Club van 100 verzoeken om de aanwezigheid van de partner wel vooraf even door te geven. Ook wanneer men onverhoopt verhinderd is, dit graag even voor 1 september 2017 doorgeven via het sturen van een mailtje naar demiverheugen@hotmail.com. Het bestuur en de commissie hoopt alle leden van de Club van 100 te treffen op zaterdag 16 september 2017!


Derde plaats Gassel 1 op editie 2017 van Gouden Klok toernooi
  |  zondag 20 augustus 2017  |

Gassel 1 is op het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert als derde geëindigd. Deze zondag werd in de strijd om het brons afgerekend met SC st Hubert 1. De Gasselse formatie zegevierde uiteindelijk met 0-3. In het eerste kwartier waren de gastheren wat sterker, maar de Gasselnaren gaven geen kans weg. Daarna greep Gassel 1 het inititatief en gaf dat ook niet meer uit handen. Het was Guido Sprengers die de score wist te openen. Na een afgeslagen corner nam hij de bal direct uit de lucht. Een speler van de thuisploeg probeerde de inzet op de lijn nog te keren, maar de bal ging toch tegen de touwen. Wat later in de wedstrijd kwam de Gasselse formatie op een 0-2 voorsprong dankzij een doelpunt dat nagenoeg hetzelfde was als het doelpunt van van Persie tijdens de WK-wedstrijd tegen Spanje in 2014. Roel Strik gaf de bal voor zoals Daley Blind destijds en Guido Sprengers kopte de bal met een stijlvolle zweefduik in het doel. De bezoekers gingen goed door en dit leidde tot een fraaie hattrick van Guido Sprengers want ook de 0-3 kwam op zijn naam. Dit keer knikte hij het leren monster bij de tweede paal binnen na een voorzet van Joris van Raaij vanaf de linkerflank. De thuisploeg probeerde het in de resterende speeltijd nog wel, maar de Gasselse defensie verdedigde ijzersterk en wist daarmee te voorkomen dat SC st Hubert 1 nog echt gevaarlijk werd. Al met al kunnen de Gasselaren terugkijken op een goed toernooi. Helaas kon de titel van vorig jaar niet worden geprolongeerd, maar de ploeg van trainer Pierre Hermsen wist wel ongeslagen te blijven. Dinsdag 29 augustus 2017 staat de volgende oefenwedstrijd van Gassel 1 op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Astrantia 1 uit Middelaar dan de tegenstander. De aftrap is om 19:30 uur.


Gassel 1 net niet naar finale Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert
  |  zaterdag 19 augustus 2017  |

Gassel 1 is niet meer in de race voor het winnen van editie 2017 van het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert. De Gasselnaren zijn vandaag namelijk als tweede in de poule geëindigd en daardoor veroordeeld tot de wedstrijd om het brons. In de eerste poulewedstrijd moest de Gasselse formatie, winnaar van de vorig editie, aantreden tegen vierdeklasser SCMH 1. Beide ploegen hadden wel enkele mogelijkheden om tot scoren te komen, maar de beide doelmannen hielden hun doel schoon. Hans van Hountum was het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal ging net naast. Eigenlijk zou Gassel 1 daarna moeten aantreden tegen FC Uden 2, maar de Udenaren hadden zich teruggetrokken. De tweede poulewedstrijd tegen Sambeek 1 was dus tevens ook het laatste pouleduel. Omdat SCMH 1 met 2-0 had gewonnen van de Sambekenaren, moest de Gasselse formatie dus met drie doelpunten verschil van Sambeek 1 winnen om het ticket voor de finale te grijpen. Na een 0-0 ruststand zette Ramon van der Venne Gassel 1 in de tweede helft op een 0-1 voorsprong via een benutte strafschop. Wat later in het duel scoorde Guido Sprengers de 0-2. Gassel 1 ging vervolgens nog wel op jacht naar de 0-3, maar deze bleef uit en dus eindigden Gassel 1 en SCMH 1 beiden op 4 punten en een doelsaldo van 2-0. Via een strafschoppenserie werd vervolgens bepaald wie er door ging naar de finale. De spanning in deze strafschoppenserie was helaas ver te zoeken, want Gassel 1 miste niet alleen de eerste en tweede penalty maar ook nog de derde. De ploeg uit Mariaheide scoorde ze wel alledrie en dus spelen zij morgen om 14:30 uur de finale. Gassel 1 moet morgen om 12:00 uur aantreden voor de strijd om de 3e en 4e plaats. Dit is een wedstrijd van twee keer 45 minuten.


Gassel 3 alsnog ingedeeld voor poulefase van het bekertoernooi
  |  vrijdag 18 augustus 2017  |

Uiteindelijk heeft de KNVB Gassel 3 toch ingedeeld voor het bekertoernooi 2017-2018. De Gasselse formatie is terecht gekomen in Groep 3 04a en het daarin flink aan de bak. Tegenstanders voor de Gasselnaren zijn namelijk JVC Cuijk 2 en SV Milsbeek 2. De Cuijkse formatie is tijdens de competitie tegenstander van Gassel 2 en de ploeg uit Milsbeek is ook een van de competitie opponenten van Gassel 3. Omdat er maar drie teams in Groep 3 04a zitten begint het derde elftal met een vrije zondag. Een week later, op zondag 10 september 2017, moet in Cuijk worden aangetreden tegen JVC Cuijk 2. De week daarop komen de Milsbekenaren naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Zaterdag 26 augustus vrienden & vriendinnendag bij VV Gassel
  |  woensdag 16 augustus 2017  |

Op zaterdag 26 augustus 2017 organiseert VV Gassel een vrienden & vriendinnendag. Dit is een middag waarop jongens en meiden die al lid zijn een vriendje, vriendinnetje, klasgenootje, neefje, nichtje, buurjongen of buurmeisje mogen meenemen naar de vereniging. Een vrienden- & vriendinnendag is een middag vol voetbalplezier, bedoeld om nieuwe jongens en meiden en hun ouders op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met voetbal op de vereniging. Jongens en meiden in de pupillen- en/of juniorenleeftijd kunnen meedoen. De vrienden & vriendinnendag start om 13:00 uur en duurt tot ca. 16:00 uur. De locatie is uiteraard sportpark "de Oude Kamp". Opgeven voor deze middag kan via het sturen van een mailtje naar vriendenenvriendinnendag2017@gmail.com. In de mail graag de volgende gegevens zetten; naam, adres, woonplaats, geboortedatum, emailadre en telefoonnummer. Uiteraard zijn ook jeugdleden zonder introducee van harte welkom op deze dag. Graag wel even jezelf aanmelden. Dus meld je aan voor een leuke voetbalmiddag op de 26e!


Gasselse jeugdteams tegelijk uit en thuis in najaarscompetitie
  |  maandag 14 augustus 2017  |

Niet alleen tijdens de poulefase van het bekertoernooi 2017-2018, maar ook in de najaarscompetitie 2017 spelen de Gasselse jeugdteams tegelijk hun uit- en thuiswedstrijden. Tijdens de eerste speeldag op zaterdag 23 september 2017 is sprake van thuisvoordeel. Een week later moet de jeugdteams van VV Gassel aantreden op vreemde bodem. Overigens starten Gassel JO13-1 en Gassel JO9-1 met een vrije zaterdag vanwege een oneven aantal teams in hun klasse. Verder zijn er voor Gassel JO7-1/JO7-2 geen bekerwedstrijden. De jongste Gasselse jeugd begint daarom al op zaterdag 09 september 2017 met de najaarsreeks 2017. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van de betreffende jeugdteams.


Oefenwedstrijd Gassel VR1 van komende zondag gaat niet door
  |  maandag 14 augustus 2017  |

De voor komende zondag gepland staande oefenthuiswedstrijd van Gassel vrouwen 1 tegen Festilent vrouwen 2 uit Zeeland gaat niet door. Reden voor het schrappen van het oefenduel is een tekort aan speelsters aan Gasselse zijde. De eerste oefenwedstrijd van het Gasselse vrouwenelftal is nu die op zondag 27 augustus 2017 in Uden tegen UDI '19/Beter Bed vrouwen 1.


Opkomst eerste training selectie iets hoger dan vorig seizoen
  |  zondag 13 augustus 2017  |

Deze zondag stond voor de spelers van de selectie van de VV Gassel de eerste training van het seizoen 2017-2018 op het programma. Ondanks dat vooral de jongste selectiespelers nog op vakantie waren, was de opkomst toch net wat hoger dan vorig jaar. Hoofdtrainer Pierre Hermsen kon namelijk veertien spelers verwelkomen, terwijl er bij de eerste training van 2016-2017 twaalf selectiespelers present waren. Na een korte bespreking volgde een duurloop door de buitenwijken en het centrum van Gassel onder begeleiding van elftalleider Koen Theunissen op de fiets.

Duurloop tijdens 1e training 2017-2018

Bij terugkomst op het sportpark stonden wat sprintoefeningen op het programma. Vervolgens was het tijd voor de ook dit weer prima verzorgde lunch inclusief zelfgemaakte courgettesoep en een broodje kroket. Na de lunch werden er nog korte partijtjes gespeeld, waarbij de verliezers moesten sprinten om een vierkant. Dinsdagavond 15 augustus 2017 staat de volgende training op het programma. Ook een aantal spelers van Gassel 3 en Gassel 4 zijn vandaag gestart met het nieuwe seizoen. Uiteindelijk kon er onderlinge partij van zes tegen zes worden gespeeld. Uiteraard konden ook zij na afloop van de training aanschuiven voor een welverdiende lunch.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Vrouwenelftal VV Gassel ook gestart met voorbereiding '17-'18
  |  zondag 13 augustus 2017  |

Niet alleen de selectie startte deze zondag met de voorbereiding, ook voor de speelsters van Gassel vrouwen 1 begon vandaag de voorbereiding op de competitie 2017-2018. De nieuwe trainer Harm van Daal kon uiteindelijk tien speelsters begroeten waaronder een tweetal nieuwelingenen die dit seizoen voor het eerst bij VV Gassel spelen. Ook hier begon de training met een korte bespreking.

Bespreking tijdens 1e training 2017-2018

Vervolgens was tijd voor een warming-up met wat loopwerk. Daarna werden de ballen erbij gepakt en stond het passen en trappen op het programma. Ook het aanbieden en goed in de bal komen kwam hierbij aan bod. Rond de klok van kwart over twaalf werd koers gezet richting de kantine voor de lunch. Het middagprogramma startte met een loopoefeningen en de eerste training werd afgesloten met een partijspel. Komende dinsdag wordt de voorbereiding vervolgd met de tweede training.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Gassel 2 en Gassel VR1 starten bekertoernooi met thuisduel
  |  zaterdag 05 augustus 2017  |

Nadat eerder al de poule-indeling voor de 1e bekerronde van Gassel 2, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 bekend was geworden, is nu ook de nummering voor het speelschema gepubliceerd. Het tweede elftal en de Gasselse vrouwen starten met een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Herpinia 4 uit Herpen en SIOL vrouwen 1 uit Katwijk. Vervolgens staat er een uitwedstrijd op het programma, waarna in de derde poulewedstrijd weer op eigen veld mag worden aangetreden. Voor Gassel 4 is er maar één bekerthuiswedstrijd. De Gasselse formatie start en eindigt namelijk op vreemde bodem. Tussendoor speelt men thuis tegen SES 4 uit Langenboom. De drie speeldat zijn zoals al eerder gemeld zondag 03 september, zondag 10 september en zondag 17 september 2017. Voor Gassel 3 is nog geen bekerindeling bekend.


Teamindeling jeugd bekend, begeleiding voor JO11-1 gezocht
  |  vrijdag 04 augustus 2017  |

Afgelopen donderdagavond is de definitieve teamindeling voor de jeugdteams van de VV Gassel bekend gemaakt. Aan de najaarscompetitie 2017 doen mee Gassel JO17-1, Gassel JO13-1, Gassel JO11-1, Gassel JO9-1, Gassel JO7-1 en JO7-2. Van alle teams met uitzondering van de JO11-1 is de technische staf inmiddels ook ingevuld. Het bestuur is dan ook nog dringend op zoek naar een of meerdere vrijwilligers voor het trainen en begeleiden van Gassel JO11-1. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Marinho de Kleijn. Klik hier voor de complete teamindeling.


Twee keer thuisvoordeel Gasselse jeugd in poulefase beker
  |  donderdag 03 augustus 2017  |

De Gasselse jeugdteams mogen twee van de drie poulewedstrijden uit de 1e ronde van het bekertoernooi 2017-2018 afwerken op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Op zaterdag 02 september 2017 wordt door Gassel JO17-1, Gassel JO13-1, Gassel JO11-1 en Gassel JO9-1 gestart met een uitduel. Vervolgens mag men op zaterdag 09 september en op zaterdag 16 september 2017 voor eigen publiek aantreden. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van het betreffende jeugdteam.


Interessante en vrij regionale indeling voor Gasselse jeugdteams
  |  maandag 31 juli 2017  |

De jeugdteams van de VV Gassel weten nu ook wie de tegenstanders zijn in de najaarscompetitie 2017. Ook dit keer is weer sprake van een interessante en vooral regionale indeling. Zo is Gassel JO17-1 ingedeeld in 4e klasse 102 en treft het daarin onder meer VCA JO17-1 uit Sint-Agatha, Juliana Mill JO17-2 en ST De Willy's/SC st Hubert JO17-1 uit Wilbertoord. Ook wachten twee confrontaties met ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys want zowel de JO17-2 als de JO17-3 van dit samenwerkingsverband uit Oploo, Stevensbeek en Westerbeek zit in dezelfde klasse. Gassel JO13-1 moet het in de 3e klasse 101 onder andere gaan opnemen tegen Achilles Reek JO13-1, De Zwaluw JO13-1 uit Oeffelt, Vorstenbossche Boys JO13-1 en Odiliapeel/Braks Groep JO13-1. Gassel JO11-1 krijgt in de 3e klasse 104 te maken met bijvoorbeeld Astrantia JO11-1 uit Middelaar, SJO Vianen JO11-1, Toxandria JO11-1 uit Rijkevoort en SES JO11-2 uit Langenboom. Voor Gassel JO9-1 staan in de 3e klasse 103 maar liefst drie duels tegen een Udense tegenstander op het programma, te weten FC Uden JO9-3, UDI '19/CSU JO4 en UDI '19/CSU JO5. Wat dichtbij gelegen opponenten zijn onder andere GVV '57 JO9-3 uit Grave en Achilles Reek JO9-1. De jongste Gasselnaren, uitkomend in Gassel JO7-1 en JO7-2, zijn ingedeeld in de 1e klasse 103. Hierin zitten verder onder meer Constantia JO7-1 uit Wanroij, JVC Cuijk JO7-1 en JO7-2, SIOL JO7-1 en JO7-2 uit Katwijk en DSV JO7-1 uit Sint-Anthonis. De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende jeugdteam.


Pittige tegenstanders voor jeugdteams in poulefase bekertoernooi
  |  maandag 31 juli 2017  |

Niet alleen de tegenstanders van de Gasselse jeugdteams in de najaarscompetitie 2017 zijn bekend, maar ook die in de poulefase van het bekertoernooi. Gassel JO17-1 moet het in Groep 3 44 gaan opnemen tegen ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO17-3, JVC Cuijk JO17-4 en SJO Vianen JO17-2. Voor Gassel JO13-1 wacht eveneens een gemeentelijke bekerderby want ST Estria/GVV '57/SCV '58 JO13-3 is in dezelfde groep ingedeeld. De twee andere teams in Groep 3 22 zijn V.V. Achates JO13-3 uit Ottersum en Vitesse '08 JO13-2 uit Gennep. De JO11-1 van de VV Gassel krijgt in Groep 3 09 te maken met Achilles Reek JO11-1, Festilent JO11-3 uit Zeeland en ST SDDL/Ravenstein JO11-2 uit Demen. Gassel JO9-1 is terecht gekomen in Groep 3 68. Op het programma staan pouleduels tegen DAW JO9-3 uit Schaijk, JVC Cuijk JO9-4 en SJO Vianen JO9-4. De bekertegenstanders van Gassel JO7-1 en JO7-2 zijn nog niet bekend.


Bekertegenstanders Gassel 2, Gassel 4 en Gassel VR1 ook bekend
  |  zaterdag 29 juli 2017  |

Nadat eerder al de bekertegenstanders van Gassel 1 waren gepubliceerd, is nu ook bekend tegen wie Gassel 2, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 het moeten gaan opnemen in de poulefase van het bekertoernooi 2017-2018. Zo is het tweede elftal van de VV Gassel terecht gekomen in Groep 3 03 en treft het daarin DAW 5 uit Schaijk, Herpinia 4 uit Herpen en JVC Cuijk 3. Voor Gassel 4 wachten in Groep 4 46 bekerduels tegen Estria 4 uit Escharen, SES 4 uit Langenboom en Vianen Vooruit 5. Het vrouwenelftal moet het in Groep 3 03 gaan opnemen tegen ST Estria/GVV '57/SCV '58 vrouwen 2 uit Escharen, JVC Cuijk vrouwen 1 en SIOL vrouwen 1 uit Katwijk. De nummering voor het speelschema wordt pas later bekend gemaakt, dus de volgorde van de drie pouleduels is nog niet bekend. De speeldata zijn zondag 03 september, zondag 10 september en zondag 17 september 2017.


Competitie start voor Gassel 1 met uitwedstrijd tegen Toxandria 1
  |  zaterdag 22 juli 2017  |

Inmiddels is voor Gassel 1 niet alleen de competitie-indeling op alfabetische volgorde bekend, maar ook de nummering voor het speelschema. Hieruit blijkt dat de Gasselse formatie de competitie start op vreemde bodem. Op zondag 24 september 2017 staat namelijk de uitwedstrijd tegen Toxandria 1 uit Rijkevoort op het programma. Een week later, dus op zondag 01 oktober 2017, krijgen de Gasselnaren bezoek van De Willy's 1 uit Wilbertoord. De eerste gemeentelijke derby voor Gassel 1 is tijdens wedstrijdronde 06 die wordt afgewerkt op zondag 29 oktober 2017. In Escharen is Estria 1 dan de tegenstander. De laatste speeldag van 2017 is op zondag 17 december 2017. Vervolgens wordt de competitie hervat op zondag 28 januari 2018 met speelronde 13. De 26e en tevens laatste wedstrijdronde is op zondag 27 mei 2018. Gassel 1 sluit de competitie dan af op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" tegen WHV 1 uit Loosbroek. Het complete wedstrijdprogramma is inmiddels te vinden op de programmapagina van Gassel 1.


Gassel 1 begint het bekertoernooi 2017-2018 in Beers tegen HBV 1
  |  vrijdag 21 juli 2017  |

Voor Gassel 1 start het bekeravontuur 2017-2018 op vreemde bodem. Tijdens de eerste poulewedstrijd op zondag 03 september 2017 is namelijk HBV 1 in Beers de tegenstander. Een week later, op zondag 10 september 2017, spelen de Gasselnaren op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegen Hapse Boys 1. Ook in de derde en laatste poulewedstrijd op zondag 17 september 2017 heeft Gassel 1 het thuisvoordeel. Tegenstander is dan VCA 1 uit Sint-Agatha. Bij alledrie de bekerwedstrijden zal er om 14:30 worden afgetrapt.


Klasse-indelingen voor Gassel 2, 3, 4 en VR1 inmiddels ook bekend
  |  vrijdag 21 juli 2017  |

Nadat eerder al de klasse-indeling van Gassel 1 door de KNVB bekend was gemaakt, zijn deze vrijdag ook de klasse-indelingen voor de andere seniorenteams van de VV Gassel gepubliceerd. Zo is Gassel 2 ingedeeld in de reserve 5e klasse 16 en treft het daarin uitsluitend regionale tegenstanders. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er slechts enkele oude bekenden. Nieuwe tegenstanders voor de Gasselse formatie zijn onder andere JVC Cuijk 2, HBV 2 uit Beers, De Zwaluw 2 uit Oeffelt en DSV 3 uit Sint-Anthonis. Ook wachten twee gemeentelijke derby's tegen Estria 3 uit Escharen. Na het kampioenschap van Gassel 3 in de reserve 6e klasse, mag het derde elftal het in het seizoen 2017-2018 gaan proberen in de reserve 5e klasse 15. Op het programma staan onder andere duels tegen VCA 2 uit Sint-Agatha, Sambeek 2, Heijen 2 en V.V. Achates 3 uit Ottersum. Gassel 4 is terecht gekomen in de reserve 6e klasse 29. Van alle Gasselse seniorenteams heeft het vierde elftal van de VV Gassel de kortste totale reisafstand. De meest ver weg gelegen tegenstanders zijn namelijk Constantia 6 uit Wanroij en Toxandria 5 uit Rijkevoort. Andere ploegen waartegen Gassel 4 het moet gaan opnemen zijn bijvoorbeeld GVV '57 4 uit Grave en SIOL 5 uit Katwijk en SES 5 uit Langenboom. Meest opvallende klasse-indeling is die van Gassel vrouwen 1. Het vrouwenelftal is namelijk opnieuw ingedeeld in de 4e klasse 4, maar treft daarin uitsluitend andere tegenstanders dan vorig seizoen. Moest er toen meer in de oostelijke en zuidoostelijke richting worden gereist, dit keer gaat het richting westen en zuidwesten. Zo wachten bijvoorbeeld confrontaties met OSS '20 vrouwen 1, NLC '03 vrouwen 1 uit Lith en EVVC vrouwen 1 uit Vinkel. De enige tegenstander uit de regio is SES vrouwen 1 uit Langenboom. Verder heeft Gassel vrouwen 1 komend seizoen nog een primeur want voor het eerst in de clubhistorie is een team van Avanti '31 uit Schijndel een van de tegenstanders. De nummering voor het speelschema wordt pas later bekend gemaakt, dus wie op de eerste speeldag de tegenstander is blijft nog even een verrassing. De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elftal.


Loodzware poule-indeling voor Gassel 1 in bekertoernooi '17-'18
  |  woensdag 12 juli 2017  |

Gassel 1 kan zich gaan opmaken voor een loodzwaar bekeravontuur 2017-2018. De Gasselse formatie is namelijk terecht gekomen in poule 4 en treft daarin drie tegenstanders die stuk voor stuk in een hogere klasse actief zijn. Zo moeten de Gasselnaren het gaan opnemen tegen Hapse Boys 1 dat uitkomt in de 3e klasse D. Een andere opponent in de poulefase van het bekertoernooi is VCA 1 uit Sint-Agatha dat actief is in de 4e klasse A van het zaterdagvoetbal. De derde tegenstander is buurman HBV 1. De ploeg uit Beers speelt in de 4e klasse G. De drie speeldagen zijn zoals al eerder gemeld zondag 03 september, zondag 10 september en zondag 17 september 2017. Het wedstrijdschema is nu nog niet bekend. Dit zal door de KNVB worden gepubliceerd op 22 juli 2017. Ook de poule-indelingen van de andere teams van VV Gassel worden pas later deze maand bekend gemaakt.


Gassel 1 ingedeeld in de 5e klasse G, zes gemeentelijke derby's
  |  woensdag 05 juli 2017  |

Deze woensdag is door de KNVB in het district Zuid II de klasse-indeling van de standaardteams voor de competitie 2017-2018 bekend gemaakt. Voor Gassel 1 is er ook dit keer weer een zeer interessante en grotendeels regionale indeling uitgerold. De Gasselse formatie is ingedeeld in de 5e klasse G en zal daarin maar liefst zes gemeentelijke derby's gaan afwerken want ook de gemeentegenoten Estria 1 uit Escharen, GVV '57 1 uit Grave en SCV '58 1 uit Velp maken deel uit van deze klasse. De formaties uit Grave en Velp waren afgelopen seizoen ook al tegenstander van Gassel 1 in de 5e klasse H. Dat geldt ook voor Odiliapeel 1, Ruwaard 1 uit Oss, VCO 1 uit 't Oventje en De Willy's 1 uit Wilbertoord. Nieuwe tegenstanders die vorig seizoen in een andere vijfde klasse uitkwamen zijn Astrantia 1 uit Middelaar (7e in 5G), SC st Hubert 1 (14e in 5G), VIOS '38 1 uit Beugen (9e in 5G) en De Zwaluw uit Oeffelt (4e in 5G). De klasse wordt gecompleteerd door Toxandria 1 uit Rijkevoort en WHV 1 uit Loosbroek die net als Estria 1 zijn gedegradeerd uit de 4e klasse. Tegen wie Gassel 1 de competitie opent is op dit moment nog niet bekend. De nummering voor het speelschema volgt op zaterdag 22 juli 2017. De klasse-indelingen voor de andere teams van VV Gassel wordt ook pas later bekend gemaakt.


Vooraankondiging van editie 2017 van gemeentelijke voetbaldag
  |  woensdag 05 juli 2017  |

Terwijl iedereen zo langzamerhand op voetbalgebied in de zomerpauzestand staat willen we alvast de aandacht vestigen op de 4e editie van de voetbaldag voor de jeugd van J/MO15 en jonger. Zaterdag 21 oktober 2017 is de datum en dit keer is VV Gassel de gastheer. Alle spelers van Estria, GVV '57, SCV '58 en VV Gassel van voornoemde leeftijdscategorieën worden die dag verwacht op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.Naar het nieuwsarchief