|

2002-2003

|

Estria 1 - Gassel 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd Estria 1 - Gassel 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 03 november 2002. De uitslag van de wedstrijd was 3-6.

Vlaggeschip bekroont fraaie inhaalrace
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip van de VV Gassel de uitwedstrijd tegen Estria uit Escharen op het programma. Hoewel deze gemeentelijke derby een aantal jaren niet op het programma had gestaan, is het van oudsher toch altijd een beladen duel. Met het oog op de kansen op de eerste periodetitel waren de belangen voor beide ploegen ditmaal bovendien nog eens extra groot. Een nederlaag zou immers beteken dat het behalen van deze periodetitel zo goed als onmogelijk zou worden. Hoewel van echt zonnige weersomstandigheden geen sprake was, was de publieke belangstelling voor dit duel toch zeer aardig te noemen. Ondanks de verplicht gestelde sneltreincombi waren een groot aantal Gasselse supporters de ploeg achterna gereisd. Opvallend was wel dat de meeste leden van de beruchte en gevreesde GKS, de Gasselse Kantine-Side, als gevolg van de strenge veiligheidsmaatregelen pas na de eerste helft hun tribunevak konden betreden. Bovendien zouden er tijdens de uitgebreide fouillering nogal wat gevaarlijk uitziende oranje slingers in beslag zijn genomen. Hoewel de plaatselijke autoriteiten een extra peloton ME achter de hand hielden voor eventuele calamiteiten, bleef het zowel voor, tijdens als ook na de wedstrijd rustig op en rondom het Escharensiaanse sportpark.

Ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd had de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalleider en mentalcoach Theo Jaspers een paar wijzigingen aangebracht in de basiself. Zo stond Johan Jaspers weer op zijn vertrouwde linkshalfpositie en was het ditmaal Geert Ariëns die de rol van de nog steeds geblesseerde William de Kleijn centraal op het middenveld voor zijn rekening moest nemen. Het spitsenduo voor deze wedstrijd bestond uit Tim van Overbeek en Ruud de Kleijn. Het inmiddels alom bekende en door sommige wat bekritiseerde "Oude Kamp roulatiesysteem" had ervoor gezorgd dat het ditmaal Wim Linders en Edwin Hendriks waren die op Gasselse reservebank hadden plaatsgenomen. De overige plaatsen in de dug-out waren ingenomen door de familie Jaspers. Naast Mentale Thé was namelijk ook zijn zoon Tim Jaspers aan de selectie van het Vlaggeschip toegevoegd. Ook reservegoalie Henk de Tank was weer van de partij om wanneer dat nodig mocht zijn, direct het Gasselse doel te kunnen verdedigen.

Hoewel aanvoerder Maurice Willems er bij de toss weer eens gigantisch naast zat met zijn voorspelling dat de tossmunt op kop zou vallen, hoefden de Vlaggeschippers toch pas in de tweede helft richting Gassel te varen. Omdat de scheidsrechter vooraf te kennen had gegeven dat hij met het uit elkaar houden van de rode en oranje shirts net zoveel moeite had als met het maken van onderscheid tussen buitenspel en geen buitenspel, moest de Gasselse formatie aantreden in hun blauwe reserveshirts. Dit leek de ploeg echter niet te kunnen deren want direct nadat de bal aan het rollen was gebracht, werd getracht om koers te zetten naar het vijandelijke doel. Na een wat rommelige beginfase is het eerste kansje dan ook voor Gassel in de persoon van Bas van Raaij. Zijn schot, na een afvallende bal, scheert echter een metertje langs de kruising. Daarna lieten de Gasselnaren het wat afweten en kreeg de thuisclub de gelegenheid om op te stomen in de richting van het Gasselse doel. Na zo'n elf minuten wedstrijd zijn het dan ook de Estriasinezen die op voorsprong komen. Een door doelman Coen Dinnissen. weggestompte bal belandt precies voor de voeten van een speler van Estria. Deze haalt direct uit en via een Gassels been verdwijnt de inzet in het doel. (1-0)

Net nadat het Vlaggeschip een beetje over deze tegenslag heen leek te zijn, werd opnieuw behoorlijke averij opgelopen. Ondanks het ontbreken van staf, mijter en schimmel besloot doelman Coen Dinnissen even voor hulpsinterklaas te spelen en de thuisclub een doelpunt kado te doen. Na een terugspeel wachtte hij net iets te lang met het wegschieten van de bal, waardoor een der Escharensiaanse aanvallers kon scoren. (2-0) Het duurde even voor de Gasselnaren deze klap te boven waren, maar gaandeweg de eerste helft kwam men duidelijk beter in de wedstrijd en creëerde men ook weer kansen. Geert Ariëns, die inmiddels van positie had gewisseld met Tim van Overbeek, strandde echter op de Estria-doelman en ook een schot van Ruud de Kleijn ging er niet in. Vijf minuten voor de rust was de aansluitingstreffer dan toch een feit. Na een voorzet van Geert Ariëns was het Tim van Overbeek die raak kopte. (2-1) Omdat tijdens de rust bleek dat Krijn van Raaij als gevolg van een blessure niet verder kon spelen, nam Edwin Hendriks in de tweede helft de rechtsbackplaats voor zijn rekening.

De tweede vijfenveertig minuten waren nog maar koud aan de gang of doelman Coen Dinnissen kon opnieuw de gang naar het net maken. Hoewel er een duidelijk geval van buitenspel aan vooraf was gegaan liet de scheidsrechter doorspelen waarna een der aanvallers van Estria van dichtbij kon binnen schieten. (3-1) Deze treffer leidde uiteraard tot een storm van protesten van Gasselse zijde. De man met de fluit was echter geenszins van plan om zijn beslissing te herzien. Wel gaf hij Maurice Willems een gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. Ook de bekende Gasselse top-vlaggoloog Stefan van Kessel kwam nog even binnen de lijnen, maar na ingrijpen van Bas van Raaij keerde hij toch weer terug naar zijn stekkie aan de plaatselijke kalklijn. Korte tijd na de derde treffer van de thuisploeg heeft Geert Ariëns tot tweemaal toe de kans om de achterstand weer wat te verkleinen, maar achtereenvolgens de paal en de doelman stonden succes in de weg. In de 65e minuut weet Johan Jaspers dan toch voor de tweede Gasselse treffer te zorgen door een corner ineens binnen te schieten. (3-2) Deze treffer geeft het Vlaggeschip duidelijk nieuwe aanvallende impulsen en nog geen vijf minuten later is de stand weer in evenwicht. Een lange trap van Edwin Hendriks bereikt Geert Ariëns die vervolgens handig de keeper omspeelde en koelbloedig afrondde. (3-3) Uiteraard zorgde dit doelpunt voor grote vreugde bij de meegereisde tifosi.

De Gasselnaren bleven prima doorgaan en een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd is het Tim van Overbeek die op aangeven van Piet Loeffen zelfs voor de Gasselse voorsprong zorgt. (3-4) In de tachtigste minuut bracht Geert Ariëns Estria de genadeklap toe door op aangeven van de ingevallen A-junior Tim Jaspers voor de vijfde keer deze middag het vijandelijke net te laten bollen. (3-5) Hiermee was het duel eigenlijk gespeeld en kon het Vlaggeschip rustig naar het einde van de wedstrijd varen. In de slotfase wist Geert Ariëns nogmaals doel te treffen. Met een fraaie stift over de Estria-doelman zorgde hij voor een passend slotakkoord van deze doelpuntrijke en toch ook aantrekkelijke gemeentelijke derby. (3-6) Al met al was de Gasselse derbywinst wel verdiend. Zeker ook gezien de uitstekende veerkracht die werd getoond nadat de ploeg op een ogenschijnlijke onoverbrugbare 3-1 achterstand was gekomen. Overigens schijnt de grensrechter van de thuisploeg zich na de wedstrijd bij de plaatselijke EHBO-post te hebben gemeld met verschijnselen die duiden op een oncontroleerbare vlagarm. Dit verklaart dan ook direct waarom met name in de eerste helft bij zo'n beetje ieder Gassels balbezit zijn vlag omhoog ging.