|

2002-2003

|

Gassel 1 - DESO 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd Gassel 1 - DESO 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 10 november 2002. De uitslag van de wedstrijd was 1-1.

Vlaggeschip vaart tegen puntverlies aan
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip van de VV Gassel de thuiswedstrijd tegen DESO uit Oss op het programma. Een heuse topper want het ging hier om een duel tussen de nummers een en twee van de ranglijst. Hoewel de Gasselse formatie in het verleden slechts een enkele maal tegen deze tegenstander had moeten aantreden, had de ervaring geleerd dat het wel eens een lastige middag kon gaan worden. Het dan ook zaak voor de Gasselnaren om zich niet gek te laten maken en scherp aan het duel te beginnen. Ondanks dat het duel dus het predikaat topper had meegekregen was de publieke belangstelling toch wat minder groot dan bij een streek- of gemeentelijke derby. Wellicht dat ook de rechtstreekse uitzending door de bekende Ossiaanse abonneezender Kamp TV een negatieve invloed heeft gehad op het bezoekersaantal. Uiteraard waren de leden van de GKS, de Gasselse Kantine-Side, wel weer massaal aanwezig om het Vlaggeschip van de doorgaans broodnodige mentale en verbale steun te voorzien.

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd van vorige week had de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers, de basiself op een aantal plekken gewijzigd. Zo was Johan Jaspers weer teruggekeerd op station Middenveld Centraal en had Wim Linders de linkshalfpositie weer ingenomen. In de aanvalslinie hadden Geert Ariëns en Tim van Overbeek de voorkeur gekregen boven Ruud de Kleijn die op de bank had plaatsgenomen. Verder moest William de Kleijn als gevolg van zijn nog steeds voortdurende knieblessure ook dit duel volgen vanuit de ziekenzaal aan boord van het Vlaggeschip. Volgens een woordvoerder van de medische staf is het nog moeilijk te zeggen wanneer de Kleijn weer volledig hersteld zal zijn. Naast mentale Thé, verslaggever Theo de Kleijn en de al eerder genoemde Ruud de Kleijn hadden ditmaal ook Ramon van der Venne en Dirk Verbruggen in de Gasselse dug-out plaatsgenomen. Ook reservedoelman Henk de Tank was weer paraat om wanneer dat nodig mocht zijn direct het veld in te kunnen rijden.

Grote afwezige aan boord van het Vlaggeschip was de bekende en nog steeds mateloos populaire Gasselse top-vlaggoloog Stefan van Kessel. Over de exacte reden van zijn afwezigheid wordt overigens nogal geheimzinnig gedaan. Het gerucht gaat dat een en ander te maken zou hebben met zijn uitverkiezing tot Prins Carnaval op de avond voor de wedstrijd. Omdat Willy de Kleijn bereid was gevonden om de taken van van Kessel over te nemen, kon het Vlaggeschip toch met een vlaggoloog aan boord het ruime sop kiezen. Doordat aanvoerder Maurice Willems eindelijk weer eens een toss op zijn naam wist te schrijven hoefde het Vlaggeschip pas in de tweede helft richting de kantine en de eigen aanhang te varen. Nadat jeugdspeler van de week Michiel Barten op symbolische wijze de aftrap had gedaan, werd dan ook direct koers gezet naar het vijandelijke doel. In de beginfase werd er echter te gemakkelijk balverlies geleden, waardoor de gasten een klein veldoverwicht konden opbouwen.

De eerste echt serieuze kans van de wedstrijd, na zo'n twintig minuten spelen, was voor de Gasselse formatie. Vanuit een moeilijke hoek kopte Geert Ariëns na een voorzet van Johan Jaspers echter rakelings naast. Daarna golfde het spel wat op en neer zonder dat er zich echt gevaarlijke situaties voordeden voor een van beide doelen. Na een goed half uur leken de DESO-sinezen met een onverwachts schot vanuit de tweede lijn te gaan scoren, maar met een stijlvolle zweefduik wist doelman Coen Dinnissen de bal nog net uit de kruising te werken en daarmee zijn ploeg te behoeden voor een achterstand. Niet veel later moet Bas van Raaij zich vanwege een onwillige lies laten vervangen door Ramon van der Venne. Door het uitvallen van van Raaij schoof zijn broer Krijn van Raaij door naar de positie van voorstopper en nam de ingevallen van der Venne de rechtsbackplaats voor zijn rekening. Nadat de Vlaggeschippers een paar minuten nodig hadden gehad om aan deze nieuwe samenstelling te wennen, werd wederom koers gezet naar het vijandelijke doel. Vijf minuten voor de rust kwam Geert Ariëns een teenlengte tekort om een voorzet van Piet Loeffen binnen te tikken.

Vlak daarop was het wel raak voor Gassel. Na een voorzet van Tim van Overbeek belandde de bal bij Geert Ariëns. Deze behield het overzicht en speelde in op de vrijgelopen Johan Jaspers die de bal vervolgens vanaf een meter of zeven schuin voor het doel snoeihard in de rechterbovenhoek joeg. (1-0) Krijn van Raaij had nog voor de rust de kans op 2-0 maar zijn schot kon worden gepakt door de DESO-doelman, waardoor de Vlaggeschippers met een kleine voorsprong aan boord konden afmeren voor de verplichte theepauze van vijftien minuten. Al vroeg in de tweede helft is Geert Ariëns. na een prima corner van Johan Jaspers dichtbij een tweede Gasselse treffer, maar vanuit kansrijke positie vlak voor het doel kopte hij net over. Niet veel later waren het aan de andere kant de Ossinezen die wel wisten te scoren. Doelman Coen Dinnissen is kansloos op de van dichtbij ingekopte bal. (1-1) Na deze gelijkmaker werd het een steeds rommeligere wedstrijd met veel overtredingen en was van goed voetbal nauwelijks nog sprake.

Het meeste balbezit was voor de Gasselnaren die daarmee ook nog een aantal kansen wisten te creëren. Zo wist Johan Jaspers bijna voor de tweede week op rij een corner rechtstreeks binnen te schieten, maar de paal stond Gassels succes in de weg. Verder had in de zeventigste minuut Tim van Overbeek de 2-1 op zijn schoen, maar de keeper van DESO wist zijn inzet nog te keren. Ook een schot van Ruud de Kleijn leverde geen treffer op. Tien minuten voor het einde van de wedstrijden moesten de gasten met tien man verder nadat één van hen voor de tweede keer in dit duel geel had gekregen. De Vlaggeschippers wisten ondanks de inbreng van nog een verse kracht, te weten Dirk Verbruggen, echter niet te profiteren van deze numerieke meerderheid. Vlak voor tijd waren het zelfs de DESO-sianen die bij een uitval dichtbij een tweede treffer waren, maar prima ingrijpen van Ferry Stevens voorkwam een nederlaag voor Gassel. Na een paar minuten aan blessuretijd te hebben bijgetrokken, blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, waardoor het Vlaggeschip voor derde maal deze competitie tegen puntverlies aanvoer.