|

2002-2003

|

Gassel 1 - Macharen 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd Gassel 1 - Macharen 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 16 maart 2003. De uitslag van de wedstrijd was 4-2.

Toch winst voor zwalkend Vlaggeschip
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip van de VV Gassel de thuiswedstrijd tegen Macharen op het programma. Hoewel eerder in het seizoen de uitwedstrijd met 1-3 was gewonnen en het verschil op de ranglijst nog steeds heel wat plaatsen bedroeg, was het volgens de technische staf geen tegenstander die onderschat mocht worden. Ook met het oog op de naderende confrontatie met koploper Vianen Vooruit was het zaak om geen onnodig puntverlies te lijden en een lekkere pot voetbal op de mat te leggen. Ondanks de stralende weersomstandigheden was van een grote publieke belangstelling voor dit duel geen sprake. Doordat er ook maar weinig toeschouwers uit Macharen waren meegekomen, hoefde er door penningmeester Maurice Willems ditmaal geen extra geldwagen te worden gecharterd om de entreegelden naar de bank af te voeren. Uiteraard waren de leden van de GKS, de beruchte en gevreesde Gasselse Kantine-Side, wel weer massaal en nadrukkelijk verbaal aanwezig. De jonge garde GKS-hoolies had overigens, om de afstand naar de bierkraan zo klein mogelijk te houden, ditmaal plaatsgenomen tussen de leden van de VV Gassel Businessclub op het zonovergoten ereterras voor de kantine.

Ten opzichte van de vorige week gespeelde wedstrijd had de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers, wat wijzingen aangebracht in de basiself. Doordat Piet L. als gevolg van zijn nuttige en geheel in het belang van de ploeg gepakte gele kaart van vorige week voor één duel was geschorst, stond Johan Jaspers ditmaal op de rechtshalfpositie en mocht Wim Linders vanaf de eerste minuut als linkshalf binnen de lijnen komen. Centraal op het middenveld had Edwin H. de plaats ingenomen van de met een liesblessure kampende Harm van Boekel De Gasselse reservebank bood bij dit duel een wat andere aanblik dan de laatste weken gebruikelijk was. Naast vertrouwde gezichten zoals Mentale Thé en Theo de Kleijn van de schrijvende pers hadden namelijk ook een drietal personen met een fel rood geverfde haardos in de dug-out plaatsgenomen. Hoewel de aanwezige toeschouwers aanvankelijk dachten dat het hierbij ging om sluikreclame voor de nieuwste Andrelon kleurspoeling, bleken het toch echt de wisselspelers Rob ten Haaf, Robin Nibbeling en Dirk Verbruggen te zijn met nog wat carnavalsrestanten in hun haar. Verder was ook de bekende en nog immer razend populaire top-vlaggoloog Stefan van K. weer mee uitgevaren om de rol van assistent-scheidsrechter te vervullen.

Doordat aanvoerder Maurice Willems voor de tweede maal op rij een afgetekende tossoverwinning wist te behalen hoefde het Vlaggeschip pas in de tweede helft richting de kantine en de tribune met het luidruchtigste deel van de eigen aanhang te varen. Direct nadat jeugdspeler van de week Ramon Thijssen van Gassel F2 de aftrap had verricht, werd koers gezet naar het vijandelijke doel in een poging om met een vroege treffer de tegenstander te overrompelen. Dit lukte niet echt, want de eerste kans van de wedstrijd was al na twee minuten voor de Macharensianen. In kansrijke positie wist men echter niet tot scoren te komen. Na een kleine tien minuten was het toch Gassel dat de score opende. Na een paar korte combinaties kwam de bal bij Johan Jaspers wiens voorzet via het been van een tegenstander in het doel verdween. (1-0) Hoewel de gasten na dit doelpunt nog steeds binnen de lijnen stonden, waren ze toch wel enigszins uit het veld geslagen. De Vlaggeschippers probeerden hiervan te profiteren door gelijk nadat de bal weer aan het rollen was gebracht, op te stomen naar doel van Macharen. Na een mogelijkheid van Wim Linders was het Ferry Stevens die met een van zijn befaamde en splijtende dieptepasses Tim van Overbeek in stelling bracht. Zijn inzet kon echter door de Macharensinese doelman nog worden gekeerd.

Vlak daarop leek Macharen te kunnen profiteren van slecht verdedigend werk van de thuisploeg, maar Ferry Stevens wist ternauwernood nog redding te brengen. Niet veel later kon een aanvaller van Macharen opnieuw tot tweemaal toe alleen op doelman Coen Dinnissen afgaan. Beide keren voorkwam Dinnissen met een knappe redding de gelijkmaker. In de veertigste minuut wist een speler van Macharen wel raak te schieten. Gelukkig voor de Vlaggeschippers belandde de bal echter niet tegen de touwen van het Gasselse doel, maar tegen een paar volle glazen bier die tijdelijk stonden geparkeerd op de tafel van de GKS-leden. In de slotfase van de eerste helft was het aan de andere kant Gassel dat wel wist te scoren. Een verre vrije trap van Wim Linders verraste de doelman volledig en met een fraaie boog viel de bal over hem heen bij de tweede paal binnen. (2-0) Net als in de wedstrijd van vorige kende de Gasselse formatie ook nu weer een uitstekende start van de tweede helft. Al in de allereerste minuut na de rust was het William de Kleijn die uit een voorzet van Krijn van Raaij de bal binnen kopte. (3-0) Het Vlaggeschip dacht de zege nu binnen te hebben en bracht de vaarsnelheid gelijk een aantal knopen naar beneden. Onoplettendheid achterin zorgde er echter voor dat een vijandelijke aanvaller na een vrije trap de voor het doel hobbelende bal voor het intikken had. (3-1) Vrijwel direct daarna lag de bal opnieuw in het Gasselse net. Na een uitval werd doelman Coen Dinnissen met een boogballetje kansloos gelaten. (3-2)

De Gasselnaren beseften dat er een paar tandjes bij geschakeld moesten worden om de wedstrijd winnend te kunnen sluiten. Gaandeweg de tweede helft gebeurde dit dan ook en ook kwam weer wat meer in de buurt van het doel van de ploeg uit Macharen. Van goed en verzorgd voetbal was overigens gedurende de gehele tweede helft geen sprake. Na ruim een uur wedstrijd bracht William de Kleijn de marge weer op twee, door van dichtbij raak te koppen na wat chaotisch uitverdedigen van de Macharensiaanse defensie. (4-2) In het resterende deel van de wedstrijd waren er voor de Vlaggeschippers nog wel wat kansen om de score op te poetsen. Zo was Tim van O. dicht bij de 5-2, maar op aangeven van de voor Geert Ariëns in de ploeg gekomen A-junior Rob ten Haaf schoot hij tegen de kruising. De beste kans was vlak voor tijd voor Edwin Hendriks Na een voorzet van de eveneens in de A1 spelende Robin Nibbeling had hij de bal voor het inschieten, maar zijn schot ging hoog over. De scheidsrechter, die diezelfde Edwin H, nog had getrakteerd op een gele prent, vond het hierna wel mooi geweest, waardoor het Vlaggeschip ondanks een zeer beroerde wedstrijd toch weer drie punten aan haar totaal kon toevoegen. Wil de ploeg echter serieus kans maken op promotie naar de vijfde klasse, dan zal er toch uit een heel ander vaatje getapt moeten worden.