|

2002-2003

|

Gssel 1 - Norbert 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd Gassel 1 - Norbert 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 06 oktober 2002. De uitslag van de wedstrijd was 5-0.

Vlaggeschip vaart naar eenvoudige zege
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip van de VV Gassel de thuiswedstrijd tegen Norbert uit Lithoijen op het programma. Opnieuw een tegenstander waar nog maar heel weinig opvarenden ooit tegen hadden gevoetbald. En hoewel Norbert dit seizoen tot dusver nog geen enkel punt heeft weten te behalen, was het volgens de technische staf van de Gasselse formatie toch een ploeg die zeker niet onderschat mocht worden. De publieke belangstelling voor dit duel was voor Gasselse begrippen niet al te hoog. Waarschijnlijk waren de nederlaag van vorige week en het feit dat de tegenstander bij velen niet echt tot de verbeelding sprak, hiervan de voornaamste oorzaken. De Norbert-supporters hadden vooraf blijkbaar al weinig vertrouwen in een goede afloop, of de club uit Lithoijen heeft gewoon bijna geen supporters, want er was slechts een handjevol de ploeg achterna gereisd naar Gassel. Uiteraard was de GKS, de Gasselse Kantine-Side, wel weer massaal aanwezig.

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week had de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers, noodgedwongen een aantal wijzigingen moeten aanbrengen in de basiself. Zo was topscoorder Geert Ariëns vanwege een weekendje België niet beschikbaar en had Krijn van Raaij nog dusdanig last van zijn gehechte vleeswond dat hij niet in staat was om te spelen. De plaats van Ariëns in de voorhoede werd overgenomen door Ruud de Kleijn en de rechtsbackpositie van van Raaij kwam voor rekening van Marc Peters. Verder lijkt de terugkeer van William de Kleijn en Ramon van der Venne aan boord van het Vlaggeschip aanstaande. De Kleijn verwacht deze week de groepstraining te kunnen hervatten en van der Venne speelde de volle negentig minuten bij het tweede elftal. Doordat dit weekend slechts een beperkt aantal selectiespelers zich beschikbaar had gesteld voor een vaartochtje met het Vlaggeschip had de technische staf een beroep moeten doen op de bereidwilligheid van de spelers van Gassel A1. Deze vonden het geen enkel probleem om in plaats van op de vertrouwde zaterdagmiddag eens op de zondagmiddag het ruime sop te kiezen, waardoor sprake was van de laagste gemiddelde leeftijd van de reservespelers in de inmiddels ruim 56-jarige geschiedenis van de Gasselse club. Naast Mentale Thé hadden namelijk de zeventienjarigen Bart Bulkens en Rob ten Haaf en de zestienjarige Robin Nibbeling op de reservebank plaatsgenomen.

Ook reservedoelman Henk de Tank was weer van de partij. Volgens ooggetuigen zou hij echter zowel voor als tijdens en na de wedstrijd met zijn geschutskoepel in de wolken hebben rondgereden. De bekende Gasselse top-vlaggoloog Stefan van Kessel vervulde ook bij deze wedstrijd weer de rol van assistent-scheidsrechter. Naast het vlagwerk verzorgt hij bij de thuiswedstrijden overigens ook het strikken van de veters van de schoenen van de jeugdspeler van de week. Hoewel aanvoerder Maurice Willems ook bij dit duel de negatieve spiraal in de tosscyclus nog niet wist te doorbreken hoefde het Vlaggeschip toch pas in de tweede helft richting de Gasselse kantine en het meest gevreesde deel van de eigen aanhang te spelen. Direct nadat jeugdspeler van de week Robin Thoonen van de F1 op symbolische wijze de aftrap had verricht gingen de Vlaggeschippers voor hun doel uitermate fel van start. Dit leverde gelijk ook al een aantal goede kansen op. Een schot van Maurice Willems ging echter net over en een ziedend schot van Piet Loeffen scheerde maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Ook Ruud de Kleijn was al vroeg in de wedstrijd dichtbij een treffer. Maar tot tweemaal toe zag hij inzet worden gestopt door de Norbertsiaanse doelman. Daarna was het de beurt aan Bas van Raaij om het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Eerst kopte hij over en nog geen minuut later miste zijn schot de kruising maar net. Na ongeveer een kwartier namen de Gasselnaren wat gas terug, waardoor Norbert wat meer aan voetballen kon toekomen. Gassel bleef echter sterker zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen. Doelman Coen Dinnissen had een rustige middag want de gasten uit Lithoijen wisten slechts heel sporadisch in de buurt van zijn doel te komen. Na een wat rommelige fase die zich kenmerkte door slordig spel met veel onnodig balverlies was het in de veertigste minuut dan toch eindelijk raak voor de thuisploeg. Na een listig passje van Harm van Boekel was het Tim van Overbeek die alleen voor de keeper beheerst afrondde. (1-0) Amper een minuut later was Wim Linders dichtbij een tweede Gasselse treffer, maar zijn inzet ging net naast. In de resterende minuten van de eerste helft vielen geen doelpunten meer te noteren zodat het Vlaggeschip met een 1-0 voorsprong aan boord kon aanmeren voor een kwartiertje rust.

De tweede helft was nog maar drie minuten oud toen Gassel opnieuw wist toe te slaan. Na een een-tweetje met Piet Loeffen weet de mee opgekomen rechtsback Marc Peters de bal vanaf de rand van de zestien fraai in de hoek van het doel te krullen. (2-0) De tegenstand van Norbert was nu gebroken en Gassel kreeg voldoende mogelijkheden om de score verder op te voeren. Tot driemaal toe weet de verdediging van Norbert echter nog ternauwernood een Gasselse inzet uit het doel te werken. Ook een prima schot van Ferry Stevens kon, zij het met enige moeite, maar net door de Nobert-doelman tot corner worden verwerkt. Na ongeveer een uur wedstrijd is de derde treffer voor Gassel dan toch een feit. Een corner wordt door Johan Jaspers op fraaie wijze rechtstreeks bij de tweede paal in het doel geschoten. (3-0) Nog geen vijf minuten later zorgde Wim Linders op aangeven van Piet Loeffen ervoor dat de aanwezige Gasselse tifosi opnieuw konden juichen. (4-0) Het Vlaggeschip blijft een goede koers varen en nadat Ferry Stevens in het strafschopgebied is gevloerd, is het Maurice Willems die vanaf elf meter raak schiet. (5-0)

Nadat een paar minuten eerder Bart Bulkens al zijn debuut in de hoofdmacht had mogen maken brengt de technische staf een kwartier voor tijd ook Rob ten Haaf binnen de lijnen. In de laatste vijftien minuten van de officiële speeltijd krijgen de Gasselnaren nog legio kansen op de score verder op te voeren, maar omdat onder andere Johan Jaspers en Piet Loeffen in kansrijke positie naast schieten en de Norbertsinese doelman een aantal nuttige reddingen verricht bleven meer Gasselse treffers uit. Wel mocht ook Robin Nibbeling in de slotfase nog zijn debuut maken in het eerste elftal van de VV Gassel. Nadat de scheidsrechter een paar minuten aan blessuretijd had bijgetrokken, floot hij voor het einde van de wedstrijd waardoor het Vlaggeschip na het echec van vorige week ditmaal wel drie punten aan haar totaal kon toevoegen. Al met al was de overwinning zeker verdiend. Wanneer echter wat zorgvuldiger met de gecreëerde kansen was omgesprongen dan had de score nog aanmerkelijk hoger kunnen uitvallen.