|

2002-2003

|

Gassel 1 - OVC '63 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd Gassel 1 - OVC '63 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 22 september 2002. De uitslag van de wedstrijd was 5-2.

Vlaggeschip haalt wederom drie punten aan boord
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip van de VV Gassel de thuiswedstrijd tegen OVC '63 uit Oijen op het programma. Voor de meeste van de opvarenden opnieuw een tamelijk onbekende tegenstander, maar volgens de technische staf die de ploeg meerdere malen was gaan bekijken een vrij aardig voetballende ploeg. Bovendien speelden de Oijensianen twee seizoenen terug nog in de vijfde klasse en hadden zij de laatste ontmoeting tussen beide ploegen, enige jaren geleden in het bekertoernooi, vrij eenvoudig met 0-3 weten te winnen. Waarschijnlijk door de nogal sterk wisselende weersomstandigheden was van een uitverkocht sportpark "de Oude Kamp" ditmaal bij lange na geen sprake. Het cijfer 63 in de naam OVC '63 staat blijkbaar niet voor het aantal supporters dat ze meenemen naar een uitwedstrijd, want slechts weinigen waren de ploeg achterna gereisd. Het speciaal voor hen ingerichte uitvak bleef dan ook grotendeels leeg. De leden van de GKS, de Gasselse Kantine-Side, waren uiteraard wel weer massaal aanwezig. Opvallend was toch wel de aanwezigheid van een groot aantal voormalige kopstukken uit de Gasselse hooliganscene. Wellicht dat zij met de altijd beladen gemeentelijke derby tegen GVV '57 in het vooruitzicht nog snel even wat wedstrijdritme wilden opdoen.

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd van vorige week had de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers, noodgedwongen één wijziging aangebracht in de basiself. William de Kleijn had vanwege een onwillige knie rust voorgeschreven gekregen van de medische staf en moest het duel derhalve vanaf de wal volgen. Door het wegvallen van de Kleijn kwam Johan J. centraal op het middenveld te spelen en kon Wim Linders na een schorsing van enige wedstrijden zijn rentree maken aan boord van het Vlaggeschip op zijn vertrouwde positie; halverwege het dek aan bakboordzijde. Op de bank naast de vertrouwde gezichten van Mentale Thé en verslaggever Theo de Kleijn, ook een aantal nieuwe gezichten. Zo waren het ditmaal Ruud de Kleijn., Sander "in het Schip" Smits en A-junior Tim Jaspers die als wisselspeler in de dug-out hadden plaatsgenomen. Ook reservedoelman Henk de Tank was ondanks een knellende rechter loopspier, volgens een eerste diagnose van de nieuw aangetrokken orthotanktist van het Vlaggeschip veroorzaakt door een loszittend oliefiltertje, toch van de partij om bij eventuele calamiteiten het Gasselse doel te kunnen verdedigen.

Verder waren Ramon van der Venne en Eric van Boekel nog steeds op zoek naar de uitgang van de lappenmand en was ook de bekende Gasselse top-vlaggoloog Stefan van Kessel was nog niet voldoende hersteld van zijn blessure aan de schouder van zijn vlagarm om de functie van assistent-scheidsrechter weer te vervullen. Omdat bestuurslid technische zaken Harrij de Kleijn bereid was om voor deze wedstrijd de taken van van Kessel aan de zijlijn waar te nemen, kon het Vlaggeschip toch met een vlaggoloog aan boord het ruime sop kiezen. Hoewel aanvoerder Maurice Willems voor de tweede week op rij bij de toss de loopplank weer volledig missloeg, hoefde het Vlaggeschip toch pas in de tweede helft richting de kantine en de eigen aanhang te varen. Nadat jeugdspeler van de week Dirk Klein Gunnewiek van Gassel E1 symbolisch de aftrap voor dit duel had gedaan, kon de wedstrijd officieel van start gaan. Aanvankelijk speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Pas na een kwartier ontstond het eerste gevaarlijke moment toen de OVC-doelman bijna werd verrast door een te harde terugspeelbal van een van zijn verdedigers. De bal ging echter rakelings naast.

In de twintigste minuut was het wel raak voor de Vlaggeschippers. Na een prima lange bal van Tim van Overbeek over de complete OVC-siaanse verdediging heen, kon Geert Ariëns alleen op de vijandelijke doelman afgaan en met een bekeken schuiver liet hij deze kansloos. (1-0) De Gasselnaren gingen goed door en niet veel later leek Geert Ariëns na een korte slalom door de vijandelijke defensie voor de tweede Gasselse treffer te kunnen gaan zorgen. Echter op het moment dat hij wilde aanleggen voor een schot werd hij binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. De door de man met de fluit toegekende strafschop werd door Maurice Willems benut. (2-0) De gasten waren nu duidelijk even van slag en het Vlaggeschip probeerde al voor de rust het duel definitief in haar voordeel te beslissen. Dit leek ook te gaan lukken want in de vijfendertigste minuut was het Piet Loeffen die na een slimme steekpass van Harm van Boekel het derde Gasselse doelpunt voor zijn rekening nam. (3-0) Nog geen twee minuten later konden de Gasselse tifosi opnieuw juichen. Een corner van Johan Jaspers werd door Wim Linders met het hoofd verlengd waarna Bas van Raaij van dichtbij hard binnen schoot. (4-0) Hiermee was de doelpuntenkoek voor de rust nog niet op, want door slordig uitverdedigen van de Gasselse defensie kon een der OVC-sinezen in de slotminuut van de eerste helft de achterstand nog wat verkleinen. (4-1)

Gezien de donderspeech die de OVC-spelers tijdens de rust te verwerken kregen, werd door de Vlaggeschippers rekening gehouden met een stormloop van OVC aan het begin van de tweede helft. Het was echter VV Gassel dat al binnen vijf minuten na de rust opnieuw tot scoren kwam. Op aangeven van Tim van Overbeek wist Geert Ariëns met een fraaie lob de te ver voor zijn doel staande OVC-doelman te verschalken. (5-1) Daarna kreeg Gassel nog diverse mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar onder andere een kopbal van Tim van Overbeek en een schot van Ferry Stevens. verdwenen net naast het doel. Harm van Boekel en Geert Ariëns wisten het net wel te laten bollen, maar in beide gevallen werd de treffer vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Met nog zo'n twintig minuten officiële speeltijd op de nog steeds afwezige stadionklok kwam Ruud de Kleijn in de ploeg voor de moegestreden Wim Linders Hierdoor schoof Johan J. naar de linkshalfplaats, ging spits Geert Ariëns een linie naar achteren en kwam de Kleijn op de plaats van Ariëns in de voorhoede te spelen.

In het laatste kwart van de wedstrijd viel er voor aanwezige toeschouwers niet zo heel meer te genieten. Het Vlaggeschip koesterde de ruime voorsprong en de gasten geloofden ook niet meer echt in een goede afloop. Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd wisten de Oijensianen toch nog wat terug te doen. Doelman Coen Dinnissen had bij een vijandelijke corner zijn zonnescherm niet ver genoeg naar beneden gedraaid en werd daardoor verblind door de laagstaande zon. Voor een OVC-sinees was het zodoende een koud kunstje om de bal bij de tweede paal binnen te koppen. (5-2) In de slotfase leek de voor Geert Ariëns in het veld gekomen A-junior Tim Jaspers, zijn debuut nog met een doelpunt te kunnen bekronen, maar zijn lobje ging net naast het doel. Na nog wat blessuretijd te hebben bijgetrokken vond de man met de fluit, die Johan Jaspers in de tweede helft nog trakteerde op een gele prent, het wel mooi geweest en behaalde het Vlaggeschip ook op deze derde speeldag de volle buit aan boord. Al met al was de 5-2 overwinning op OVC '63 verdiend, al had de score gezien de veldverhouding en de gecreëerde kansen hoger kunnen en eigenlijk ook moeten uitvallen.