|

2002-2003

|

Gassel 1 - SCV '58 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd Gassel 1 - SCV '58 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 08 september 2002. De uitslag van de wedstrijd was 2-1.

Vlaggeschip vaart naar winst in streekderby
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip van de VV Gassel de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2002-2003 op het programma. Tegenstander hierin was SCV '58 uit Velp hetgeen betekende dat naast de drie punten ook al direct de gemeentelijke eer op het spel stond. Het duel had voor de meeste Vlaggeschippers bovendien nog een extra beladen tintje omdat voormalig Gassel-trainer Bonny R. thans als trainer bij de Velpsianen werkzaam is. Waarschijnlijk mede als gevolg van de uitermate zonnige weersomstandigheden hadden nogal wat mensen de weg naar sportpark "de Oude Kamp" weten te vinden. Ook de leden van de Gasselse Kantine-Side waren uiteraard weer in grote getale aanwezig. Nieuw bij de thuiswedstrijden dit seizoen is de inzet van een heuse stadionspeaker die onder andere de aanwezigen welkom heet en de opstellingen voorleest. Omdat uit metingen was gebleken dat het stemgeluid van penningmeester Cor van Berkel voor nogal wat decibellen aan geluidsoverlast zou zorgen, was elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers door het bestuur van de VV Gassel gevraagd om de rol van stadionspeaker voor zijn rekening te nemen.

De door de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers, in het veld gestuurde basiself was in vergelijking met het vorige seizoen nagenoeg hetzelfde gebleven. Zo stond doelman Coen D. weer onder de lat geposteerd en werd de achterste linie gevormd door Ferry Stevens, de gebroeders Bas en Krijn van Raaij en Maurice Willems. Op het middenveld bevonden zich van rechts naar links Piet Loeffen, Harm van Boekel, William de Kleijn en Johan Jaspers. Het aanvalsduo bestond uit Tim van Overbeek en de weer op het oude nest teruggekeerde Geert Ariëns, die afgelopen zomer na moeizame onderhandelingen kon worden losgeweekt bij Alverna. De Gasselse reservebank had bij deze wedstrijd over belangstelling niet te klagen. Want naast mentalcoach Theo Jaspers en verslaggever Theo de Kleijn hadden ook de reservespelers Silvo Lemmers, Marc Peters, A-junior Joris van Raaij en de eveneens van Alverna overgekomen reservedoelman Gert-Jan Schook daarop plaatsgenomen. Verder moesten Ramon van der Venne en Wim Linders respectievelijk vanwege een onwillige knie en een schorsing het duel vanaf de wal volgen. Ook reservegoalie Henk de Tank was vanwege een overbelast pantser eveneens niet inzetbaar.

Grootste afwezige aan Gasselse zijde was echter toch wel de bekende Gasselse top-vlaggoloog Stefan van Kessel. Over de precieze reden van zijn afwezigheid werd door de technische staf nogal geheimzinnig gedaan. In de "Oude Kampse wandelgangen" wordt echter gefluisterd dat van Kessel vanwege stukgelopen contractbesprekingen het duel zou hebben geboycot. Grootste struikelblok in de onderhandelingen met het bestuur zou zijn de eis van van Kessel om na iedere thuiswedstrijd met de cheerleaders van de VV Gassel in het bubbelbad te mogen. Volgens Stefan van Kessel zelf zou hij vanwege een overbelaste vlagarm niet in staat zijn geweest om bij deze wedstrijd als assistent-scheidsrechter op te treden. Gelukkig bleek Willy de Kleijn bereid om de taken van van Kessel over te nemen zodat het Vlaggeschip toch niet vlaggoloogloos hoefde uit te varen. Omdat aanvoerder Maurice Willems erin slaagde om zijn ongeslagen toss-status in de maand september in stand te houden hoefde het Vlaggeschip pas in de tweede helft richting de kantine en het vak van de fanatieke eigen aanhang te spelen. Nadat jeugdspeler van de week Jeroen Albers van de F1 symbolisch de aftrap van het duel had verricht en hij de van de scheidsrechter gekregen toss-euro weer had teruggevonden in het Gasselse gras kon het duel van start gaan.

De eerste minuten van de wedstrijd was het voor beide ploegen duidelijk nog even wat aftasten. De bal werd veelal rustig rondspelend in een poging zo een gaatje te kunnen vinden in de vijandelijke verdedigingslinies. Het Vlaggeschip had om wat voor reden dan ook duidelijk moeite om zich in de wedstrijd te varen. De gasten sprongen in het eerste kwart van de wedstrijd niet alleen een stuk zuiniger om met het balbezit maar waren ook aanzienlijk feller in de onderlinge duels. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. Het was dan ook niet echt verrassend dat het de Velpsinezen waren die na zo'n 24 minuten wedstrijd de score wisten te openen. De Gasselnaren letten even niet goed waardoor een vijandige aanvaller alleen voor doelman Coen Dinnissen kon opduiken. Deze trachtte met zijn afgetrainde lichaam nog wel om zijn doel te verkleinen, maar dit was zonder resultaat. (0-1) Na deze tegentreffer probeerde het Vlaggeschip wel wat meer pressie uit te oefenen, maar echt overtuigend ging het allemaal nog niet. Wel kwamen er enkele kansjes. Zo schoot Geert Ariëns na een prima dieptepass van Johan Jaspers vanuit een moeilijke hoek voorlangs. Ook een volley van Bas van Raaij had een beter lot verdiend. Op aangeven van William de Kleijn schoot hij echter hard over. Wisselspeler Silvo Lemmers probeerde ondertussen zijn ploeggenoten wat te helpen door bij het in het veld trappen van de reservebal een tegenstander neer te schieten. Deze kon echter na een korte behandeling gewoon verder spelen. In het resterende deel van de eerste helft vielen geen doelpunten meer te noteren zodat het duel een ruststand kende van 0-1.

Ondanks een stevige speech van de technische staf in de rust leek het er aanvankelijk op dat de tweede helft hetzelfde zou gaan verlopen als de eerste helft. De Vlaggeschippers werden in de eerste tien minuten na de rust namelijk opnieuw afgetroefd door een feller spelend SCV '58. Gelukkig voor de Gasselse formatie leidde dit niet tot meer tegendoelpunten. De Velpsianen wisten weliswaar met een reeks corners wat gevaar te stichten voor het Gasselse doel, maar doelman Coen Dinnissen kon vrij eenvoudig zijn doel schoon houden. Na dit vijandig corneroffensief begon het Vlaggeschip eindelijk een betere koers te gaan varen. De snelheid werd met een aanzienlijk aantal knopen opgevoerd en in tegenstelling tot in de eerste helft werden de persoonlijke duels nu wel gewonnen. Niet alleen werden de gasten geleidelijk aan steeds verder op hun eigen helft teruggedrongen, ook kwamen er wat kansen. De wedstrijd was iets meer dan een uur oud toen de Gasselse tifosi voor de eerste keer juichend in hekken hingen. Na een goed lopende aanval was het Tim van Overbeek die doeltreffend afrondde. Helaas moesten de gebruikelijke festiviteiten na een doelpunt al weer heel snel worden stopgezet. De treffer werd namelijk afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Ondanks deze tegenslag bleven de Gasselnaren op zoek gaan naar de gelijkmaker. Korte tijd later was deze dan toch echt een feit. Na goed voorbereidend werk van Tim van Overbeek was het Piet Loeffen die laag in de hoek binnen schoot. (1-1) Deze treffer gaf de Vlaggeschippers duidelijk moed en gesteund door het fanatiek meelevende thuispubliek werd direct nadat de gasten de bal weer aan het rollen hadden gebracht de doelpuntenjacht voortgezet. Een tiental minuten later was de Gasselse voorsprong een feit. Met een prima actie en dito voorzet wist Piet Loeffen de bal te bezorgen bij de bij de tweede paal vrijstaande Geert Ariëns die vervolgens met een subtiele voetbeweging het leren monster tegen de touwen joeg. (2-1) Na deze treffer daalde het niveau van de wedstrijd toch wel behoorlijk. Hoewel er nog wel een aantal stevige duels werden uitgevochten was van echt goed voetbal nauwelijks nog sprake.

Opmerkelijk was dat Geert Ariëns ook in deze wedstrijd een gele kaart kreeg voorgeschoteld vanwege commentaar op de leiding. Volgens badkamerspecialist Ariëns was de kaart echter niet terecht want hij zou de man met de fluit alleen maar mondelinge een offerte voor een nieuw badkamer hebben verstrekt. Blijkbaar vond de man met de fluit de offerte toch wat aan de hoge kant. Ook Silvo Lemmers, die een kwartier voor tijd in de ploeg was gekomen voor de aan zijn knie geblesseerd geraakte Bas van Raaij, en Harm van Boekel werden in deze wedstrijd op de gele bon geslingerd. In de slotfase probeerde de ploeg uit Velp nog wel aan te zetten, maar gevaarlijk werd men niet. Ondertussen had A-junior Joris van Raaij zijn debuut in het Vlaggeschip mogen maken en was ook Marc Peters in de ploeg gekomen voor Tim van Overbeek. Vlak voor tijd was Johan Jaspers nog dicht bij de 3-1, maar zijn snoeiharde vrije trap belandde tegen de lat. Al met al was de Gasselse overwinning toch wel verdiend. In het eerste half uur was SCV duidelijk de betere ploeg, maar daarna had Gassel mede door een betere inzet de overhand.