|

2002-2003

|

Gassel 1 - Vianen Vooruit 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd Gassel 1 - Vianen Vooruit 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 01 december 2002. De uitslag van de wedstrijd was 3-3.

Vlaggeschip haalt in slotseconde periodetitel aan boord
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip van de VV Gassel de thuiswedstrijd tegen Vianen Vooruit uit Vianen op het programma. Niet alleen ging het hier om een streekderby tussen de nummers een en twee van de ranglijst, ook de eerste periodetitel stond op het spel. Bij winst waren de Gasselnaren hiervan sowieso verzekerd, bij een gelijkspel was men afhankelijk was van het resultaat van DESO en OKSV. Mochten de gasten de wedstrijd echter winnend afsluiten dan maakten zij grote kans om deze periodetitel binnen te halen. Waarschijnlijk mede door de belangen die er voor beide ploegen op het spel stonden, was de publieke belangstelling voor dit duel groot. Sportpark "de Oude Kamp" was dan ook nagenoeg uitverkocht. Alleen het tribunevak dat als buffer diende tussen de Gasselse en Vianensiaanse supporters was uit veiligheidsoverwegingen leeg gelaten. Ondanks dat de wedstrijd van de plaatselijke autoriteiten het predikaat risicowedstrijd had meegekregen, bleef het de gehele middag opvallend rustig. Wel werden er voor de wedstrijd wat zwarthandelaren opgepakt die tegen woekerprijzen kaarten aan de man probeerden te brengen. Uiteraard was de beruchte en gevreesde GKS, de Gasselse Kantine-Side, weer in grote getale aanwezig.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd had de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers, wat wijzigingen aangebracht in de basisopstelling. Zo bestond het spitsenduo ditmaal uit Geert Ariëns en Piet Loeffen en had Ruud de Kleijn de rechtshalfpositie van Loeffen overgenomen. Verder was Bas van Raaij niet fit genoegen bevonden door de medische staf waardoor Johan Jaspers weer naast Harm van Boekel centraal op het middenveld stond geposteerd. Wim Linders nam de linkshalfplaats voor zijn rekening en de verdediging bestond wederom uit Edwin Hendriks, Krijn van Raaij, Ferry Stevens en Maurice Willems. Goalie bij de Gasselnaren was net als in alle voorgaande competitiewedstrijden Coen Dinnissen. Voor de bezetting van de bank had de technische opnieuw gekozen voor een mix van jeugdig talent en scorend vermogen. Naast mentale Thé hadden namelijk ook de reservespelers Bart Bulkens, Tim van Overbeek en Ramon van der Venne in de dug-out plaatsgenomen. Zij kregen daarbij gezelschap van Theo de Kleijn van de schrijvende pers die vanwege een overbevolkte perstribune maar was uitgeweken naar de Gasselse dug-out. Ook reservedoelman Henk de Tank stond weer langs de lijn geparkeerd om in geval van calamiteiten direct het doel van het Vlaggeschip te kunnen verdedigen.

William de Kleijn en Eric van Boekel moesten vanwege hun blessures ook dit duel vanaf de wal volgen. Laatstgenoemde heeft echter inmiddels weer voorzichtig de groepstraining hervat. Voor de Kleijn lijkt een rentree op zijn vroegst pas mogelijk in februari of maart. Wel weer present aan boord van het Vlaggeschip was de bekende en nog steeds mateloos populaire Gasselse top-vlaggoloog Stefan van Kessel. Hoewel hij vanwege verplichtingen als Prins Carnaval een aantal wedstrijden aan zich voorbij had moeten laten geen, snelde hij tijdens de wedstrijd weer als vanouds met de vlag in de hand in zijn soepele stijl langs de kalklijnen. Doordat aanvoerder Maurice Willems bij het tossen op het verkeerde paard had gewed, moest het Vlaggeschip al in de eerste helft richting de kantine en het luidruchtigste deel van de eigen aanhang spelen. Dit leek de ploeg echter niet te kunnen deren want direct nadat jeugdspeler van de week Youri Arts op symbolische wijze de aftrap had gedaan werd er koers gezet naar het vijandelijke doel. Deze vaarrichting was echter maar van korte duur want omdat de Gasselnaren niet fel genoeg in de duels waren, belandde het Vlaggeschip al weer vrij snel op de eigen speelhelft. Mede door de tegenwind had men aanvankelijk de nodige moeite om van de eigen goal af te komen.

Na een kwartier kregen de Gasselnaren echter wat meer grip op de wedstrijd en viel er ook de eerste kans te noteren. Op aangeven van Geert Ariëns kopte Piet Loeffen echter net over. Even later verdween ook een schot van Johan Jaspers maar een half metertje over het doel. Na ongeveer een half uur wedstrijd waren het Vianensinezen die de score wisten te openen. Uit een vrije trap caramboleerde de bal via de kluts voor de voeten van een der spelers van de gasten. Deze had vanaf ongeveer een meter voor het doel weinig moeite om doelman Coen Dinnissen te passeren. (0-1) De Gasselse formatie hiervan duidelijk even van slag en een paar minuten later werd een fout in de Gassel-defensie de ploeg bijna fataal. Het liep echter nog goed af, waardoor voor beide ploegen de rust aanbrak met een 0-1 stand. Het Vlaggeschip begon duidelijk beter aan de tweede helft dan de gasten en binnen vijf minuten na de hervatting was de stand dan ook weer in evenwicht. Na een vrije trap van Maurice Willems was het Tim van Overbeek die beheerst afrondde. Met twee verdedigers in de buurt tikte hij de bal over de uitkomende keeper in de linkerbovenhoek. (1-1) Deze snelle gelijkmaker gaf de Gasselnaren duidelijk moed en men probeerde om direct nadat de Vianensianen de bal weer aan het rollen had gebracht opnieuw op te stomen naar het doel van de tegenstander. Hoewel de Gasselse formatie in deze fase van de wedstrijd wel het meeste balbezit leidde dit nauwelijks tot echt uitgespeelde kansen.

Na ruim een uur wedstrijd viel er opnieuw een doelpunt te noteren. Het was echter niet de thuisploeg maar Vianen Vooruit dat wist te scoren. Ditmaal was het een corner die leidde tot een treffer. De op de doellijn staande Ferry Stevens probeerde de ingekopte bal nog wel te keren, maar zijn pogingen waren tevergeefs. (1-2) Nog geen vijf minuten later leek het te zijn gedaan met de Gasselse kansen op de periodetitel. Door een benutte strafschop was het derde tegendoelpunt van deze middag namelijk een feit. (1-3) Hoewel er na dit doelpunt nog maar weinig opvarenden van het Vlaggeschip waren die geloofden in een goede afloop, was een klein kwartier voor tijd de marge echter toch weer teruggebracht tot één. Uit een voorzet van Ramon van der Venne was het Geert Ariëns die de bal in de verre hoek wist te koppen. (2-3) Gedwongen door de achterstand was het in de laatste tien minuten alles of niets voor het Vlaggeschip. Doordat er achterin meer en meer risico werd genomen, ontstonden er uiteraard kansen voor de gasten om het duel definitief te beslissen. Een Vianensiaan verzuimde echter om in kansrijke positie te scoren, waardoor de Gasselse hoop om er toch nog een gelijkspel uit te kunnen slepen bleef bestaan. Nadat pogingen van Geert Ariëns en de voor Wim Linders in de ploeg gekomen A-junior Bart Bulkens geen succes hadden opgeleverd, was het zo'n beetje in de allerlaatste seconde van de blessuretijd dan toch nog raak. Op aangeven van Ramon van der Venne was het Maurice Willems die voor de luid bejubelde gelijkmaker zorgde. (3-3)

Vianen Vooruit mocht nog wel aftrappen, maar nog geen tien seconden daarna blies de scheidsrechter, die Geert Ariëns en Wim Linders in de tweede helft nog op een gele kaart had getrakteerd, voor het einde van deze zeer enerverende wedstrijd. Nadat de uitslagen van de andere wedstrijden bekend waren, bleek deze late treffer uiteindelijk ook nog de eerste periodetitel te hebben opgeleverd, hetgeen na afloop uiteraard toch eventjes werd gevierd. Mede door de goede inzet van de Gasselnaren in de tweede helft, werd er dan toch nog een zwaarbevochten gelijkspel uitgesleept. Halverwege de tweede helft zag het daar echter allerminst naar uit.