|

2002-2003

|

GVV '57 1 - Gassel 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd GVV '57 1 - Gassel 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 29 september 2002. De uitslag van de wedstrijd was 3-2.

Vlaggeschip speelt al vroeg voor stoomboot
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip de uitwedstrijd tegen GVV '57 uit Grave op het programma. Van oudsher altijd al een beladen duel dat sinds de herindeling van de voormalige gemeente Beers in het begin van de jaren negentig ook nog eens het predikaat gemeentelijke derby heeft meegekregen. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar uitkwamen was in een oefenwedstrijd na afloop van de competitie 1999-2000. In Grave werd het toen 3-2 voor de thuisploeg. Ondanks de belangen die er voor beide ploegen op het spel stonden viel de publieke belangstelling toch wat tegen. Waarschijnlijk waren de strenge veiligheidsmaatregelen die door de plaatselijke autoriteiten rondom dit duel waren ingesteld hier ook debet aan. Zo konden supporters van Gassel het duel alleen bijwonen wanneer gebruik werd gemaakt van een verplichte treincombi. Een verzoek van het bestuur van de Gasselse club om gebruik te mogen maken van de aanzienlijk goedkopere fietscombi was door de burgemeester, naar het schijnt op aandringen van zijn rechterhand Jan de Bouvier, afgewezen.

Hoewel de beruchte en gevreesde GKS, de Gasselse Kantine-Side, met een grote delegatie aanwezig was, hadden nogal wat GKS-leden het duel noodgedwongen voor de TV moeten volgen. Dit omdat de tweede combitrein die van Gassel Centraal was vertrokken niet verder kwam dan station Gassel-Zuid. Oorzaak hiervan was het uitbreken van een wilde staking onder de meereizende stewards voor meer broodjes in het lunchpakket. Opvallend was verder dat de politie al ruim voor de wedstrijd op het veld patrouilleerde. Ten opzichte van de vorige week gespeelde wedstrijd tegen OVC '63 had de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers geen wijzigingen aangebracht in de basiself. De plaats van de nog geblesseerd zijnde William de Kleijn centraal op het middenveld werd wederom ingenomen door Johan Jaspers waardoor Wim Linders opnieuw de linkshalfplaats van Jaspers voor zijn rekening diende te nemen. De Kleijn heeft inmiddels wel de looptraining hervat. Volgens reservedoelman Henk de Tank kon zijn loop met het oog op zijn nachtelijke escapades in een regionale uitgaansgelegenheid namelijk wel wat extra training gebruiken.

Ook de terugkeer van Ramon van der Venne aan boord lijkt aanstaande. Inmiddels heeft hij alweer wat wedstrijdritme opgedaan bij het tweede elftal. Overigens was het voor de wedstrijd nog even twijfelachtig of Bas van Raaij vanwege een dikke teen wel zou kunnen spelen. Maar door intensieve behandeling van de medische staf kan van Raaij toch aan het duel beginnen. De dikke teen had hij volgens eigen zeggen opgelopen bij een wat al te enthousiaste voetmassage van een van zijn koeien. In de Gasselse dug-out ditmaal een mix van routine en jong talent, want naast Mentale Thé hadden Silvo Lemmers, Marc Peters en A-junior Rob ten Haaf als wisselspeler op de reservebank plaatsgenomen. Ook reservedoelman Henk de Tank was weer van de partij om in geval van calamiteiten direct het Gasselse doel te kunnen verdedigen. Verder was tot grote vreugde van zijn nog immer grote schare voornamelijk vrouwelijke fans ook de bekende Gasselse top-vlaggoloog Stefan van Kessel weer in de rol van assistent-scheidsrechter langs de zijlijn te bewonderen.

Ondanks dat aanvoerder Maurice Willems er zelfs niet in slaagde om er bij de toss een tiebreak uit te slepen hoefde het Vlaggeschip toch pas in de tweede helft richting Gassel te varen. Opvallend was wel dat ondanks dat er door de strenge toegangscontrole nogal wat supporters buiten de poort stonden werd er toch stip(t) om half drie werd afgetrapt. In de beginfase waren de Vlaggeschippers duidelijk nog even niet helemaal bij de les. Gevolg hiervan was dat men al direct een paar corners tegen kreeg. Deze konden echter vrij eenvoudig onschadelijk worden gemaakt. Na ongeveer een kwartier spelen kwamen de Gasselnaren wat beter in de wedstrijd. De bal werd wat beter rondgespeeld en behoedzaam werd er telkens gebouwd aan een aanval. Ook werd het vijandelijke doel van afstand onder vuur genomen door onder andere Johan Jaspers, Tim van Overbeek en Harm van Boekel. Tot een treffer leidde deze pogingen echter niet. Een aantal schoten belandden in het vangnet naast het doel, de rest kon door de vijandelijke doelman worden gepareerd.

De wedstrijd was zo'n vijfentwintig minuten oud toen het Vlaggeschip een tegenslag te verwerken kreeg. Na een overtreding van een Gravesiaan die rijp was voor rood moest de goed in de wedstrijd zittende Krijn van Raaij met een behoorlijke vleeswond geblesseerd het veld verlaten. Silvo Lemmers was zijn vervanger. In het noodhospitaal aan boord wist de scheepsarts verder bloedverlies bij van R. te voorkomen door de wond met een viertal hechtingen te dichten. Niet veel later was er de eerste echte goede kans voor de Gasselse formatie. Na een prima vrije trap van Johan Jaspers komt Bas van Raaij bij de tweede paal net wat tekort om de bal al glijden binnen te tikken. Op slag van rust opnieuw een aardige kans voor de bezoekers. Ditmaal is het Piet Loeffen die door Geert Ariëns met een fraaie crosspass in stelling is gebracht. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij echter in het zijnet. Vlak daarop klonk het rustsignaal van de man met de fluit en kregen beide ploegen met een 0-0 stand op het scorebord de gelegenheid om in de kleedkamer de accu weer op te laden voor de tweede vijfenveertig minuten.

In de tweede helft liep het Vlaggeschip al vrij snel tegen averij op. Na zo'n zeven minuten mocht een Gravesiaan vrij inkoppen na een vrije trap vanaf bakboordzijde. Doelman Coen Dinnissen wierp zich in een reflex nog in de baan van de bal, maar net als de op de lijnde staande Ferry Stevens kon ook hij een doelpunt niet meer voorkomen. (1-0) Even leken de Gasselnaren een wat aangeslagen indruk te maken, maar al vrij snel werd weer een aanvallende koers in de richting van het vijandelijke doel gevolgd. Het duurde niet lang of de stand was weer in evenwicht. Als een echte gelegenheidspostbode wist Johan Jaspers de bal uit een vrije trap op het juiste moment bij Geert Ariëns te bezorgen. Deze bracht het leren monster handig onder controle en schoot vervolgens van dichtbij hard in. (1-1) De thuisploeg was door deze Gasselse gelijkmaker duidelijk even van slag en het Vlaggeschip probeerde hiervan te profiteren. Nog geen vijf minuten later kon er aan boord en op de wal opnieuw een doelpunt gevierd worden. Na een prima actie van Tim van Overbeek bij de cornervlag waarbij hij een tweetal tegenstanders het bos in stuurde en een dito voorzet, was het Geert Ariëns die met een halve volley fraaie afrondde. (1-2)

Echt lang genieten van de voorsprong kon het Vlaggeschip niet want de thuisploeg had nog maar nauwelijks middels een aftrap het spel hervat of de gelijkmaker lag al achter doelman Coen Dinnissen in het net. Het vlagsignaal van Stefan van Kessel voor buitenspel werd door de man met de fluit weggewuifd. (2-2) Hiermee was de gulle bui van de Gasselse formatie nog niet over want nog geen minuut later werd opnieuw een doelpunt aan de thuisclub kado gedaan. Bij een schotje vanaf de zestienmeterlijn keek de halve ploeg toe hoe de bal in de hoek van het doel hobbelde. (3-2) Gedwongen door de achterstand probeerde het Vlaggeschip in de laatste twintig minuten alles op de aanval te gooien. Regelmatig werd de bal hoog het vijandelijke strafschopgebied ingepompt, maar het gewenste resultaat leverde dit niet op. Wel een reeks corners en vrije trappen, waaruit echter ook niet kon worden gescoord. Ook de inbreng van Marc Peters voor Wim Linders mocht niet baten. Na de nodige minuten aan blessuretijd te hebben bijgetrokken vond de scheidsrechter, die na de rust Silvo Linders ook nog geel gaf, de tijd rijp om te fluiten voor het einde van de wedstrijd. Al met al leed het Vlaggeschip een dure en ook onnodige nederlaag. In plaats van na de 2-1 voorsprong de wedstrijd uit te spelen werd achterin in hele korte tijd tot tweemaal toe een doelpunt kado gedaan.