|

2002-2003

|

Litta 1 - Gassel 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd Litta 1 - Gassel 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 17 november 2002. De uitslag van de wedstrijd was 1-2.

Vlaggeschip vaart naar nuttige zege
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip de uitwedstrijd tegen Litta uit Lith op het programma. Voor nagenoeg alle Vlaggeschippers een tamelijk onbekende tegenstander, maar gezien de stand op de ranglijst een ploeg die zeker niet onderschat mocht worden. De Gasselnaren hadden bovendien nog het een en ander goed te maken na het onnodige puntverlies van vorige week toen op eigen veld met 1-1 werd gelijkgespeeld tegen DESO. Hoewel het hier ging om een duel tussen twee ploegen die al weken bivakkeren in de bovenste regionen van de ranglijst, bleef de publieke belangstelling toch wat achter bij de verwachtingen. Wellicht dat het ontbreken van een lekker schijnend najaarszonnetje veel seizoenkaarthouders van de thuisclub had doen besluiten om maar thuis bij de kachel te blijven zitten. Ondanks dat het gezamenlijke sportpark van Litta en Norbert niet echt naast de deur ligt, waren toch weer een groot aantal Gasselse supporters het Vlaggeschip achterna gereisd om de ploeg te steunen. Ook de GKS, de Gasselse Kantine-Side, was met een, zij het voor hun doen beperkte, delegatie aanwezig.

Ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd had de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers, wat wijzigingen aangebracht in de basisopstelling. Zo was Bas van Raaij een linie naar voren geschoven en stond Edwin Hendriks op de voorstopperplaats geposteerd. Doordat van Raaij en Harm van Boekel samen het centrum van het middenveld voor hun rekening namen, was Johan Jaspers doorgeschoven naar de linkshalfpositie wat weer ten koste was gegaan van de basisplaats van Wim Linders. Voorin hadden Geert Ariëns en Tim van Overbeek opnieuw de voorkeur gekregen boven Ruud de Kleijn De bezetting van de Gasselse bank bij dit duel was dusdanig dat de plaatselijke dug-out duidelijk een maatje te klein was. Want naast Theo de Kleijn van de schrijvende pers, Mentale Thé en de nog steeds geblesseerde William de Kleijn en Eric van Boekel, hadden ditmaal maar liefst vier wisselspelers, te weten Wim Linder, Ramon van der Venne, Dirk Verbruggen en A-junior Frank ten Haaf, op de bank plaatsgenomen. Ook reservedoelman Henk de Tank was weer langs de lijn paraat om in geval van calamiteiten het Gasselse doel te kunnen verdedigen. Vanwege de lange afstand naar Lith en zijn door het Ministerie van Defensie verplicht gestelde snelheidsbegrenzer was Henk overigens al voor dag en dauw aangereden om toch maar enigszins op tijd op het sportpark van Litta te zijn.

Grote afwezige aan boord van het Vlaggeschip was wederom de bekende top-vlaggoloog Stefan van Kessel. Door zijn uitverkiezing tot Prinsje van het Ezelrijk was hij vanwege verplichtingen elders in den lande niet in staat om mee uit te varen. Hoewel bestuurslid technische zaken Harrij de Kleijn bereid was gevonden om de taken van van Kessel waar te nemen, moest de Vlaggeschippers toch zonder hem aan de wedstrijd beginnen. Dit omdat de Kleijn vast was komen te staan in de file op de altijd megadrukke Lithoijensiaanse rondweg. Gelukkig was Theo de Kleijn bereid gevonden om het vlagwerk in de beginfase van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. Doordat aanvoerder Maurice Willems er ook bij de deze wedstrijd niet in slaagde om de negatieve tossspiraal van de laatste weken te doorbreken, moest het Vlaggeschip al in de eerste helft richting Gassel varen. Dit leek de ploeg niet te kunnen, want direct na de bal aan het rollen was gebracht, werd koers gezet naar het vijandelijke doel. Binnen een minuut was er ook al de eerste kans voor de Gasselse formatie. Het schot van Tim van Overbeek ging echter net over. Niet veel later kregen ook de Littasinezen hun eerste kans. Goed ingrijpen van Krijn van Raaij voorkwam een vroegtijdige Gasselse achterstand.

Hierna golfde het spel wat op en neer met voor beide ploegen wat kansen. Na zo'n zevenendertig minuten wedstrijd waren het de Gasselnaren die op voorsprong kwamen. Doelpuntenmaker was Bas van Raaij die een voorzet van Piet L. via de voet van een tegenstander binnen schoot. (0-1) Vlak daarop had de spits van Litta de kans op de gelijkmaker maar doelman Coen Dinnissen redde knap. Nog voor de rust leek Geert Ariëns de Gasselse voorsprong te kunnen vergroten, maar zijn kopbal na een scherp voor het doel geschoten corner van Johan Jaspers kon nog net door de Lithsiaanse keeper uit het doel worden getikt. Ook Tim van Overbeek was even later dicht bij de 0-2, maar opnieuw stond de doelman een Gassels feestje in de weg. Tijdens de rust bleek dat Bas van Raaij te veel last had van zijn liesblessure, waardoor Ramon van der Venne in de tweede helft zijn opwachting binnen de lijnen mocht maken. Na een wat tamme start van de tweede vijfenveertig minuten wist het Vlaggeschip na ruim een uur wedstrijd dan toch opnieuw tot scoren te komen. Johan Jaspers ging goed door en met een droge knal schoot hij de bal onhoudbaar voor de Litta-doelman in de hoek van het doel. (0-2) Nog geen twee minuten later kreeg Tim van Overbeek de kans om met een derde Gasselse treffer het duel definitief te beslissen, maar zijn schot na een prima aanval en dito voorzet van Geert Ariëns kon nog net door de vijandelijke doelman uit het doel worden gewerkt.

Nadat daarna ook Geert Airëns en Piet Loeffen verzuimd hadden om te scoren was het tien minuten voor tijd aan de andere kant ineens wel raak. Een voorzet vanaf stuurboordzijde kon door één van de aanvallers van de thuisploeg bij de tweede paal worden binnen getikt. (1-2) Door deze aansluitingstreffer kreeg de Gasselse formatie het in de bij vlagen tumultueuze slotfase nog behoorlijk moeilijk. De buren van Norbert gooiden de ene na de andere aanvaller erin in de hoop er nog een gelijke stand uit te kunnen slepen. Dit leek nog te gaan lukken ook, maar omdat doelman Coen Dinnissen echter een paar maal goed ingreep en een speler van Litta op drie meter van het doel wild over schoot, bleef het scorebord uiteindelijk toch op 1-2 staan. Al met al was de overwinning toch wel verdiend. De overwinning had echter beduidend gemakkelijker tot stand kunnen en eigenlijk ook moeten komen, wanneer een van de kansen op de 0-3 was benut.