|

2002-2003

|

Macharen 1 - Gassel 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd Macharen 1 - Gassel 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 15 september 2002. De uitslag van de wedstrijd was 1-3.

Vlaggeschip vaart naar winst
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip van de VV Gassel de uitwedstrijd tegen Macharen op het programma. Voor de meeste van de huidige spelers een tamelijk onbekende tegenstander, maar volgens de leden van de technische staf die het nodige aan videomateriaal hadden geanalyseerd, een ploeg die zeker niet moest worden onderschat. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen, in de jaren negentig van de vorige eeuw, werd bovendien door de Gasselnaren een 0-2 voorsprong uit handen gegeven. Hoewel de aftrap stond gepland voor 14:30 uur lokale tijd, begon de wedstrijd zo'n tien minuten later. Dit omdat de route naar het sportpark van Macharen vanwege een omleiding voor de meeste Vlaggeschippers was uitgedraaid op een soort van "Huntjesrally". In plaats van de befaamde bolletjes en de pijltjes waren het nu echter gele bordjes met de letter M die gevolgd moesten worden. Pas om ongeveer tien over twee waren alle spelers eindelijk op hun plaats van bestemming.

Nogal wat Gasselse supporters waren, zij het ook met enige vertraging onderweg, naar Macharen afgereisd om de ploeg te steunen. Uiteraard was ook de Gasselse Kantine-Side weer op volle oorlogssterkte aanwezig. Ten opzichte van de gewonnen derby tegen SCV '58 van vorige week had de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers, geen wijzigingen aangebracht in de basiself. Aanvankelijk leek William de Kleijn vanwege een knieblessure niet te kunnen spelen, maar dankzij een intensieve behandeling door de medische staf en de knieband van Wim Linders kon de Kleijn toch aan het duel beginnen. Of William de Kleijn naast de knieband dit seizoen ook de kaarten van Wim Linders gaat overnemen is nog niet bekend. Op de Gasselse bank zaten wel een aantal nieuwe gezichten. Naast Mentale Thé waren het ditmaal Jeroen Nibbeling, Hent Hendriks en A-junior Frank ten Haaf die daarop hadden plaatsgenomen. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd waren reservedoelman Henk de Tank en de bekende Gasselse top-vlaggoloog Stefan van Kessel ditmaal wel van de partij. Laatstgenoemde was echter vanwege een onwillige schouder nog niet in staat om zijn rol als assistent-scheidsrechter weer te vervullen. Gelukkig was Willy de Kleijn opnieuw bereid gevonden om de taken van Stefan van Kessel waar te nemen.

Omdat aanvoerder Maurice Willems er ditmaal helemaal naast zat bij de toss, moest het Vlaggeschip al in de eerste helft in de richting van Gassel varen. Dit leek de ploeg echter niet te kunnen deren want de Gasselnaren begonnen, in tegenstelling tot vorige week, nu wel fel aan de wedstrijd. De thuisclub werd dan ook direct al teruggedrongen tot op de eigen helft. Nadat de Gasselse aanvallers een paar kleine kansjes onbenut hadden gelaten, was het in de tiende minuut wel raak. Geert Ariëns werd door William de Kleijn met een fraaie steekpass de diepte in gestuurd en vanaf de hoek van het strafschopgebied haalde hij ineens uit. Buiten het bereik van de doelman van Macharen vloog de bal in de hoek van het doel tegen de touwen. (0-1) Het Vlaggeschip, fraai opgepoetst vanwege een fotosessie op de zondagochtend, bleef goed doorstomen en niet veel later was de tweede treffer een feit. Na een handig uitgevoerde vrije trap schoot William de Kleijn vanuit een moeilijke hoek binnen. (0-2) Daarna kregen de Gasselnaren meer dan voldoende kansen om het duel al voor de rust te beslissen, maar onder andere schoten van Johan Jaspers en Piet Loeffen en een fraaie lob van Geert Ariëns, na slecht uitverdedigen van de keeper van Macharen, misten net het doel. Behoudens een schot van de afstand dat maar net naast ging, wist de thuisclub in de eerste helft niet of nauwelijks gevaarlijk te worden.

In de beginfase van de tweede helft was sprake van een heel matig spelende Gasselse formatie. Dit gaf de thuisclub de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd en wat meer de aanval te gaan zoeken. Na zo'n uur wedstrijd zorgde een Macharensiaanse aanvaller voor de al enige tijd in de lucht hangende aansluitingstreffer door doelman Coen Dinnissen van dichtbij kansloos te laten. (1-2) Een paar minuten later kreeg diezelfde speler een uitgelezen kans op de 2-2 maar de op de doellijn staande Ferry Stevens wist met gevaar voor eigen leven de hard ingeschoten bal nog ternauwernood uit het doel te koppen. Na deze hele nuttige redding van Stevens leken de Vlaggeschippers te beseffen dat er een tandje bij geschakeld moest worden om de drie punten in veilige haven te kunnen brengen. Niet alleen werd het tempo wat opgevoerd, ook kwam er weer wat meer lijn in het spel en langzaam maar zeker kreeg men de wedstrijd weer in handen. Hierdoor ontstonden er ook weer kansen. Een fraaie vrije trap van Johan Jaspers had een beter lot verdiend maar de lat stond succes in de weg. In de rebound leek Geert Ariëns eenvoudig de 1-3 te kunnen laten aantekenen, maar hij schoot keihard tegen het lichaam van de vijandelijke doelman aan.

Ondertussen was Jeroen Nibbeling door de technische staf in de ploeg gebracht voor de geblesseerde William de Kleijn. Zo'n tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het Piet Loeffen die op aangeven van Harm van Boekel koelbloeding afrondde en daarmee het duel definitief in Gassels voordeel besliste. (1-3) In een poging het doelsaldo nog een positieve impuls te geven werd ook de van het tweede elftal geleende Hent Hendriks nog even binnen de lijnen gebracht. Hij was echter nog maar goed en wel in het veld toen hij een wat minder plezierig balcontact te verwerken kreeg. Met een enigszins hogere stem liet hij na de wedstrijd dan ook weten dat hij voortaan voor het betreden van het veld eerst even de tok van Henk de Tank zal aantrekken. In de slotfase mocht ook A-junior Frank ten Haaf zijn debuut maken bij het Vlaggeschip. Na een paar minuten aan blessuretijd te hebben bijgetrokken floot de man met de fluit, die in de tweede helft Maurice Willems een gele kaart gaf, voor het einde van de wedstrijd. Al met al was de overwinning van het Vlaggeschip wel verdiend. De manier waarop deze tot stand kwam was echter niet om over naar huis te schrijven. Niet alleen verzuimden de Gasselnaren om Macharen al voor de rust op een onoverbrugbare achterstand te zetten, ook liet men door een zwakke start van de tweede helft de thuisploeg weer helemaal terugkomen in de wedstrijd. Mede door de belangrijke redding van Ferry S. op de doellijn liep het uiteindelijk toch nog allemaal goed af.