|

2002-2003

|

SBV 1 - Gassel 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd SBV 1 - Gassel 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 13 oktober 2002. De uitslag van de wedstrijd was 2-2. Van deze wedstrijd is ook een fotoreportage.

Vlaggeschip opnieuw tegen puntverlies aan
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip de uitwedstrijd tegen SBV uit Haren op het programma. Van oudsher altijd al een duel dat voor de Gasselse formatie als lastig te boek staat. Ondanks de lage klassering van SBV op de ranglijst was het volgens de technische staf dan ook zeker geen ploeg die onderschat mocht worden. Om niet voor verrassingen te komen staan had men zelfs een spion naar de laatste wedstrijd van SBV gestuurd. Dankzij zijn haarscherpe analyse wist de technische staf in elk geval dat de ploeg uit Haren doorgaans met tien veldspelers en een keeper speelt. Hoewel het prima voetbalkijkweer was volgens de deskundigen op dit gebied, viel de publieke belangstelling voor dit duel enigszins tegen. Toch waren er ook nu weer een behoorlijk aantal Gasselse supporters de ploeg achterna gereisd om te zorgen voor de verbale ondersteuning. Opvallend was dat de meeste leden van de GKS, de beruchte en gevreesde Gasselse Kantine-Side, pas tijdens de wedstrijd het speciaal voor hen bestemde supportersvak binnen kwamen. Volgens hen kwam dit doordat ze tevergeefs op zoek waren geweest naar een kantine.

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week had de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers, een aantal wijzigingen aangebracht in de basiself. Zo waren de vorige week afwezige Geert Ariëns en Krijn van Raaij weer teruggekeerd in de basis. Verder kon Ramon van der Venne na een slepende, al kan in zijn geval misschien beter worden gesproken van een slapende, knieblessure eindelijk weer eens zijn opwachting maken binnen de lijnen. Hij nam de plaats in van Tim van Overbeek die vanwege een dikke enkel, opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Norbert, niet in staat was om te spelen. Overigens slaagde van Overbeek er afgelopen vrijdagavond in om het wereldrecord "verkeersdrempel happen" in de klasse tot 2,0 promille aanzienlijk scherper te stellen. De Gasselse reservebank kende opnieuw een hoog A-junioren gehalte. Ditmaal waren het de A1-spelers Marc Peters en Joris van Raaij die naast Mentale Thé in de dug-out hadden plaatsgenomen. Zij hadden gezelschap van William de Kleijn die door de medische staf fit weer fit genoeg was bevonden en reservedoelman Gert-Jan Sschook. Om zich optimaal te kunnen prepareren voor een grote NAVO-oefening die aan het eind van deze week van start had reservedoelman Henk de Tank van de technische staf een weekend vrijaf gekregen. Hij was echter wel in zijn burgerkloffie naar Haren gereden om het Vlaggeschip van steun te voorzien.

Ook de bekende en nog steeds razend populaire Gasselse top-vlaggoloog Stefan van Kessel was weer van de partij om de rol van assistent-scheidsrechter voor zijn rekening te nemen. Gekleed in een korte broek van het maat bungalowtent snelde hij weer als vanouds met de vlag in de hand langs het plaatselijke kalk. Doordat aanvoerder Maurice Willems er wederom niet in slaagde om de toss op zijn naam te schrijven, moest het Vlaggeschip al in de eerste helft richting Gassel varen. Dit leek de ploeg niet te kunnen deren want direct vanaf de aftrap werd koers gezet naar het vijandelijke doel. Tot echt grote kansen kwam het in het openingsoffensief echter niet. In de zevende minuut was er een uitval van SBV die leidde tot een strafschop voor de thuisploeg. Doelman Coen Dinnissen wist zijn ploeg te behoeden voor een vroege achterstand door de inzet op fraaie wijze te keren. Daarna waren er wederom wat kansjes voor de Gasselnaren, maar na zo'n vijfentwintig minuten wedstrijd is het toch het veel feller spelende SBV dat de score opent. Na een goed uitgevoerde counter is het een der spitsen van de thuisclub die van dichtbij binnen schiet. (1-0)

Gedwongen door de achterstand kiezen de Vlaggeschippers hierna opnieuw voor de aanval. En hoewel van goed voetbal aan Gasselse zijde nauwelijks sprake is komen er toch weer wat kansen. Een kopbal van Geert Ariëns na een voorzet van Wim Linders gaat echter rakelings naast en ook wordt een treffer van Bas van Raaij vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Vijf minuten voor de rust is de stand dan toch weer in evenwicht. Van binnen het zestienmetergebied is het Geert Ariëns die met een onverwachts schot de keeper van de Harensinezen dan toch weet te passeren. (1-1) In de resterende minuten van de eerste helft viel er voor de aanwezige toeschouwers niets meer te juichen zodat beide ploegen met een 1-1 stand konden gaan rusten. De tweede helft is nog geen vijf minuten oud of het Vlaggeschip staat opnieuw op achterstand. Een fout in de defensie wordt door de linkerspits van de SBV-sianen genadeloos afgestraft. (2-1) Het duurt duidelijk even voor de Gasselnaren deze tegenslag hebben verwerkt maar na zo'n tiental minuten weet men toch weer de weg naar het doel van de tegenstander te vinden. In een poging de Gasselse formatie van nog wat meer aanvallende impulsen te voorzien was William de Kleijn door de technische staf in de ploeg gebracht voor Wim Linders. Doordat de Kleijn centraal op het middenveld ging spelen was Johan Jaspers doorgeschoven naar de door Linders verlaten linkshalfpositie.

Opnieuw kwamen er kansen voor de Gasselse formatie. Zo was Piet Loeffen dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet kon nog net door een speler van SBV van de lijn worden gehaald. Ook schoten van William de Kleijn en Johan Jaspers troffen geen doel. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd stond het dan toch weer gelijk. Nadat Geert Ariëns binnen het zestienmetergebied is gevloerd, was het Maurice Willems die vanaf elf meter raak schoot. (2-2) In de slotfase gaat het Vlaggeschip nog wel voor de winst, maar de SBV-verdediging weet stand te houden. Johan J. heeft pech dat zijn schot na een van de spaarzame goede Gasselse aanvallen in het zijnet verdwijnt. Na nog een paar minuten aan blessuretijd te hebben bijgetrokken vond de man met de fluit, die Maurice Willems nog op geel trakteerde, het wel mooi geweest en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Al met al was het gelijke spel wel terecht. Gezien het vertoonde spel en de tamme inzet verdienden de Gasselnaren gewoon niet meer. Doordat echter ook de andere hooggeklasseerde ploegen in de zesde klasse H puntverlies leden bleef de schade van dit puntverlies gelukkig nog enigszins beperkt.