|

2002-2003

|

Vianen Vooruit 1 - Gassel 1

Op deze pagina vindt u het verslag van de wedstrijd Vianen Vooruit 1 - Gassel 1 uit het seizoen 2002-2003 welke is gespeeld op zondag 23 maart 2003. De uitslag van de wedstrijd was 0-2.

Vlaggeschip houdt hoop op titel levend
  |  Auteur: redactie VV Gassel website  |

Afgelopen zondag stond voor het Vlaggeschip van de VV Gassel de uitwedstrijd tegen lijstaanvoerder Vianen Vooruit op het programma. Naast het feit dat het hier ging om een toch altijd wel beladen streekderby was het in deze editie ook erop of eronder voor de Gasselse formatie. Wilde men in de resterende vijf competitiewedstrijden nog wat hoop op de titel kunnen koesteren, dan was een overwinning bittere noodzaak omdat de kloof met de koploper inmiddels was opgelopen tot zeven punten. Dat het hier ging om een duel tussen de nummers een en twee van de ranglijst bleek ook wel uit het grote aantal toeschouwers dat het speelveld omzoomde. Opvallend was echter wel dat hoewel sprake was van uitermate zonnige weersomstandigheden, de supporters van de thuisclub praktisch allemaal met een sjaal getooid waren. Of door de plaatselijke weerboer een acuut koufront was voorspeld of dat de sjaals bedoeld waren om de ogen te bedekken als het spel van de thuisploeg niet om aan te zien was, is niet bekend.

Ondanks dat er door de plaatselijke autoriteiten in verband met de strenge veiligheidsmaatregelen slechts een beperkt aantal toegangskaarten voor de uitsupporters beschikbaar was gesteld, was het de Gasselse tifosi toch weer gelukt om in grote getale bij dit duel aanwezig te zijn. Met clubcards van andere verenigingen had men via de regionale Ticketbox-verstigingen op grote schaal kaarten weten te bemachtigen voor de vakken van het thuispubliek. Ook de leden van de GKS, de beruchte en gevreesde Gasselse Kantine-Side, waren massaal naar Vianen afgereisd om de ploeg te steunen. Ten opzichte van de vorige week gespeelde wedstrijd had de technische staf, bestaande uit trainer John Boeijen en elftalbegeleider en mentalcoach Theo Jaspers, een tweetal wijzigingen aangebracht in de basiself. Zo was de weer van zijn liesblessure genezen Harm van Boekel teruggekeerd in het centrum van het Gasselse middenveld. Ook Piet Loeffen had zijn vertrouwde stekkie halverwege stuurboordzijde weer ingenomen. Johan Jaspers, de gelegenheidsrechtshalf van vorige week, mocht daardoor ditmaal gewoon op de linkerflank acteren. Edwin Hendriks, vorige week nog acterend als basisspeler, moest vanwege een blessure aan de rug vanaf de wal toekijken.

Op de Gasselse reservebank was het tijdens deze wedstrijd wat minder druk dan normaal. Naast mentale Thé hadden daarop dit keer namelijk geen drie maar slechts twee wisselspelers, te weten A-junior Frank ten Haaf en Wim Linders, zitting genomen. Ook reservedoelman Henk de Tank was langs de lijn aanwezig om in geval van calamiteiten direct het Gasselse doel te kunnen verdedigen. Het gerucht dat Henk zich binnenkort voor een speciale missie moet melden in de Koeweitse woestijn, kon door onze correspondent aldaar, de heer Sjeik El Kameeli, nog niet worden bevestigd. Verder vervulde de bekende Gasselse top-vlaggoloog Stefan van K. ook tijdens dit duel weer de rol van assistent-scheidsrechter. Doordat aanvoerder Maurice Willems voor de tweede week op rij bij de toss ongeslagen wist te blijven, hoefde het Vlaggeschip pas in de tweede helft richting Gassel te varen. Gelet op het feit dat de Gasselnaren alleen maar baat hadden bij een overwinning, was het niet meer dan logisch dat men gelijk vanaf het eerste fluitsignaal fanatiek op jacht ging naar treffers. Deze strijdwijze leverde al in de derde minuut van de wedstrijd succes op, al was er bij dit doelpunt een negatieve hoofdrol weggelegd voor de doelman van de thuisploeg. Bij een vrije trap van Maurice Willems vanaf de middenlijn liet hij de bal zomaar door zijn handen in het doel verdwijnen. (0-1)

De Vianensianen waren na deze vroege tegentreffer toch wel eventjes wat van slag, maar het lukte de Vlaggeschippers niet om met een snel tweede doelpunt hier optimaal van te profiteren. Pas na zo'n tien minuten wist de thuisploeg voor het eerst een beetje gevaarlijk te worden, maar Gassel doelman Coen Dinnissen kon de niet al te hard ingeschoten bal vrij eenvoudig pareren. Nog een vijf minuten later was William de Kleijn dichtbij de 0-2 toen hij na een corner van Johan Jaspers goed inkopte. De paal stond echter een nieuw Gassels succes in de weg. De Gasselnaren bleven echter goed doorgaan waardoor de strijd zich voornamelijk afspeelde op de helft van de thuisploeg. Tot echt uitgespeelde kansen kwamen de Vlaggeschippers in deze fase van de wedstrijd overigens niet. Wel scheerde een prima afstandschot van Johan Jaspers maar net over het vijandelijke doel. Halverwege de eerste helft was Vianen bij een uitval dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Coen Dinnissen hield met een prima redding de Gasselse voorsprong in tact. Vlak daarop was het aan de andere kant Gassel dat wel tot scoren wist te komen. Na een messcherpe voorzet van Piet Loeffen was het Geert Ariëns die met een knappe volley de bal buiten het bereik van de keeper tegen de touwen knalde. (0-2) In het resterende deel van de eerste helft was nog wel sprake van veel strijd, maar doelpunten bleven uit.

Net als tijdens de afgelopen wedstrijden begon het Vlaggeschip ook nu weer goed aan de tweede helft. Weliswaar werd er niet zoals in de laatste twee thuisduels direct in de eerste minuut gescoord, maar men was toch een aantal malen gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Gezien de kansen die werden gecreëerd had Gassel in de beginfase van de tweede helft het duel kunnen en eigenlijk ook moeten beslissen. Piet Loeffen schoot echter na een vlot lopende Gasselse aanval in het zijnet en Tim van Overbeek zijn inzet worden gestopt door de doelman van de Vianensinezen. De thuisploeg probeerde wel om aan te dringen, maar echt gevaarlijk werd men niet. Behoudens dan een kopbal die een half metertje over het doel van goalie Coen Dinnissen verdween. Na zo'n uur wedstrijd was het Tim van Overbeek die de bal bezorgde bij Geert Ariëns Deze mikte het een strak schot op de linkerbenedenhoek, maar de doelman van Vianen behoedde met een goede redding zijn ploeg voor een grotere achterstand. Hoewel de thuisploeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer op de aanval gingen spelen, bleef de Gasselse defensie vrij gemakkelijk overeind. Eenmaal leek doelman Coen Dinnissen te worden geklopt, maar de kopbal verdween over het doel.

In de laatste twintig minuten moest het Vlaggeschip met tien opvarenden verder omdat Maurice Willems na een tweede gele kaart de wal op was gestuurd. Om toch voldoende mensen op het achterdek te houden, liet de technische staf Geert Ariëns overkomen vanuit de spitspositie. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd kregen de Gasselnaren een uitgelezen kans om het duel definitief te beslissen. In plaats van de bal breed te leggen op een geheel vrijstaande medespeler koos Tim van Overbeek er echter voor om zelf op het doel te schieten. Dit had hij achteraf beter niet kunnen doen want zijn inzet ging naast. In de spannende slotfase waren er nog wel de nodige corners en vrije trappen voor de thuisploeg, maar met een uitstekende inzet wisten de Vlaggeschippers vrij eenvoudig stand te houden. De man met de fluit probeerde door maar liefst ruim acht minuten aan blessuretijd bij te trekken nog wel wat aan de achterstand van Vianen te doen, maar in de 0-2 stand kwam geen verandering meer. Al met al was de Gasselse zege verdiend. Het vertoonde spel liet af en toe dan nog wel wat te wensen over, maar er werd tenminste wel inzet en strijdlust getoond. Door de zege mag het Vlaggeschip nog steeds een beetje hoop koesteren op de titel. Met nog maar vijf wedstrijden te spelen bedraagt de achterstand echter toch nog altijd vier punten.