April 2004

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand april 2004. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Gassel B1 wint inhaalwedstrijd tegen GVV '57 B2
  |  woensdag 28 april 2004  |

Gassel B1 heeft dinsdag 28 april jl. de inhaalwedstrijd tegen GVV '57 B2 winnend weten af te sluiten. Op een drukbezocht sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het na een 1-0 ruststand, uiteindelijk 2-0 voor de Gasselse formatie. Beide doelpunten, waarvan er één werd gescoord vanaf elf meter, kwamen op naam van Nicky Hendriks. De gemeentelijke derby tegen de ploeg uit Grave stond eigenlijk voor zaterdag 24 april 2004 op het programma, maar was op verzoek van GVV '57 B2 uitgesteld.

Gassel 1 verliest bij Nooit Gedacht, zege Gassel 2
  |  zondag 25 april 2004  |

Gassel 1 is er op deze voorlaatste speeldag niet in geslaagd om haar laatste uitwedstrijd van het seizoen 2003-2004 in winst om te zetten. In Geffen was Nooit Gedacht 1 met 7-0 te sterk. In een niet al te best duel wisten de Gasselnaren maar heel mondjesmaat in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Tot een Gassels doelpunt kwam het dan ook niet. De thuisclub was daarentegen wel meerdere succesvol al was de 7-0 uitslag wel wat geflatteerd. Gassel 2 hield haar minieme kans op het kampioenschap in stand door op eigen veld met 5-2 te winnen van Vianen Vooruit 4. Nadat Maikel Jaspers in de eerste helft de score had weten te openen, was het vlak na de rust de ploeg uit Vianen die de stand weer in evenwicht bracht. De Gasselse formatie liet zich door deze tegentreffer echter niet van de wijs brengen en via twee doelpunten van Jeroen van Vijfeijken, één van Tim Jaspers en één van Bart Bulkens werd de zege en de daarbij behorende drie punten uiteindelijk veilig gesteld. Kersverse kampioen Gassel 3 moest vandaag aantreden in Cuijk voor het duel tegen het op een derde plaats staande JVC Cuijk 6. Hoewel het derde elftal in een wat andere samenstelling speelde dan in de laatste weken, werd een keurig 2-2 gelijkspel behaald. Het was Ad Cruijsen die de Gasselnaren op een 0-1 voorsprong zette, maar een treffer van de thuisclub bracht de stand weer in evenwicht. Door Peter de Wit wist de Gasselse formatie andermaal een voorsprong te nemen, maar ook ditmaal wist JVC Cuijk de gelijkmaker te scoren. De Gasselse dames leken in de uitwedstrijd tegen Festilent/Morgenzon dames 2 aanvankelijk op weg naar een goed resultaat want via een doelpunt van Kim Oppers stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord. In de blessuretijd van de eerste helft wisten de Zeelandse dames echter weer op gelijke hoogte te komen. In de tweede helft gaven de Gasselse dames de wedstrijd onnodig uit handen want vrij makkelijk kon de thuisploeg de stand naar 3-1 tillen. Een doelpunt van Marieke Hendriks bracht de spanning wel weer terug in de wedstrijd maar het lukte Gassel dames 1 niet om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De spelers van Gassel 4 hoefden vandaag niet in actie te komen. Zij hebben vorige week hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gespeeld en kunnen zich alvast gaan richten op het seizoen 2004-2005. Overigens staat volgende week ook voor de andere seniorenelftallen en het dameselftal het laatste competitieduel op het programma.

Wedstrijd Gassel B1 uitgesteld, fraaie thuiszeges D1 en E1
  |  zaterdag 24 april 2004  |

Gassel D1 heeft vandaag op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een fraaie 6-1 overwinning geboekt op Odiliapeel D2. Grote man aan Gasselse zijde was Nord Strik. Maar liefst vijf van de zes treffers nam hij voor zijn rekening. Nadat hij voor de rust al tweemaal doel had getroffen, nam hij in het begin van de tweede helft ook de 3-1 voor zijn rekening. Een prima combinatie met Jeroen van der Heijden betekende een vierde Gasselse treffer. Niet veel later kopte Nord Strik uit een corner van Simon Gloudemans de 5-1 tegen de touwen. De zesde en laatste treffer kwam voort uit prima positiespel tussen Simon Gloudemans, Jeroen van der Heijden en Nord Strik. Uiteindelijk was het Simon Gloudemans die de bal binnen schoot. De dikverdiende overwinning van de Gasselse formatie kwam overigens ook mede tot stand door het prima optreden van de Gasselse defensie en doelman Dirk Klein Gunnewiek. Ook Gassel E1 kan terugkijken op een goede wedstrijd. Tegenstander VCO E1 uit 't Oventje werd op overtuigende wijze met 3-0 verslagen. Minder goed verging het Gassel C1, Gassel E2 en Gassel F1 op deze zaterdag. Zo gingen de C-junioren op eigen veld met 1-5 onderuit tegen VCO E1. De E2 was in haar laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2004 dichtbij succes, maar verloor uiteindelijk toch nipt met 1-3 van De Zwaluw E2 uit Oeffelt. Gassel F1 kon het niet bolwerken tegen Olympia '18 F5. De ploeg uit Boxmeer won niet alleen met 0-5, maar behaalde daarmee tevens het kampioenschap. De spelers van Gassel B1 hoefden vandaag niet in actie te komen. Hun thuiswedstrijd tegen GVV '57 B2 is op verzoek van de club uit Grave verplaatst naar dinsdag 27 april 2004.

Gassel 3 behaalt kampioenschap, degradatie Gassel 1
  |  zondag 18 april 2004  |

Zondag 18 april 2004 is een bijzondere dag geworden voor de VV Gassel. Zo was daar het door Gassel 3 behaalde kampioenschap in de reserve zesde klasse 657, terwijl later op de dag Gassel 1 degradeerde van de vijfde naar de zesde klasse. De degradatie hing al een tijdje in de lucht en werd vandaag door het 2-2 gelijke spel in en tegen Ravenstein officieel een feit. De Gasselnaren kenden een uitermate slechte start van de wedstrijd want al binnen twaalf minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg. Een afstraffing dreigde, maar de Gasselse formatie herpakte zich en na een corner van Wim Linders was het Geert Ariëns die de aansluitingstreffer binnen kopte. Nog voor de rust waren Geert Ariëns en Ruud de Kleijn nog heel dichtbij de 2-2, maar de Ravenstein-doelman redde miraculeus. Vlak na de rust was het Bart Loeffen die op aangeven van Geert Ariëns de stand weer in evenwicht bracht. De Gasselnaren gingen daarna nog wel op jacht naar een derde en winnende treffer, maar omdat deze uitbleef was na het laatste fluitsignaal de degradatie een feit. Gassel 2 lijkt na vandaag definitief te zijn afgehaakt in de strijd om de titel. Door in Mill met maar liefst 6-0 te verliezen van Juliana Mill 5 is de achterstand op SES 4, dat wel wist te winnen, opgelopen tot vijf punten. Zoals gezegd behaalde Gassel 3 vandaag het kampioenschap. De ploeg deed dat met veel overtuiging want de kampioensthuiswedstrijd tegen Juliana Mill 6 werd met maar liefst 7-0 gewonnen. Na een wat zenuwachtig begin van de Gasselse formatie was het na ongeveer een kwartier spelen Bert Strik die de score wist te openen. Nog voor de rust was het Ad van Spijk die de marge op twee doelpunten bracht. Al vrij snel in de tweede helft werd de titel veilig gesteld want door doelpunten van Willie Strik, Ad Cruijsen uit een strafschop en Bert Strik werd de score opgevoerd tot 5-0. De in grote getale aanwezige tifiso werden ook nog getrakteerd op een zesde en zevende treffer. Eerst kopte Ad Cruijsen met een fraaie duik de 6-0 binnen waarna Bert Strik met zijn derde van de dag de 7-0 liet aantekenen. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Herman Beekmans konden de armen de lucht in en konden de felicitaties in ontvangst werden genomen. Uiteraard werd het behalen van de titel volop gevierd in de kantine. Voor Gassel 4 zit de competitie 2003-2004 er na vandaag op. Vanwege het feit dat hun klasse uit slechts tien clubs bestaat, zijn er voor de Gasselse formatie maar liefst vier vrij speeldagen. Toevalligerwijs betreft dit voor het vierde elftal ook de laatste twee speeldagen die voor 25 april en 02 mei op het programma staan. De Gasselnaren wisten het seizoen overigens wel in stijl af te sluiten, want het hoger geklasseerde SES 6 werd met 3-2 verslagen. Bovendien toonden de Gasselnaren veerkracht want tot tweemaal toe werd een voorsprong van de ploeg uit Langenboom ongedaan gemaakt. Eerst was het Joland Thijssen die voor 1-1 zorgde, wat verderop in de wedstrijd bracht Anton de Wit de stand op 2-2. Met een tweede treffer bezorgde Anton de Wit zijn ploeg uiteindelijk de zege. De Gasselse dames wisten het prima spel uit de vorige week gewonnen thuiswedstrijd tegen SCV '58 dames 1 vandaag geen vervolg te geven. Onder zeer winderige omstandigheden verloor Gassel dames 1 in 't Oventje na een 1-0 achterstand bij de rust uiteindelijk met 5-0 van VCO dames 1.

Succesvol bezoek aan Boxmeer voor Gassel B1 en Gassel C1
  |  zaterdag 17 april 2004  |

Gassel B1 heeft de vorige week behaalde monsterzege vandaag een passend vervolg weten te geven. In Boxmeer werd een 0-2 overwinning behaald op Olympia '18 B2. Hoewel beide ploegen voor de rust behoorlijk aan elkaar waren gewaagd, waren de betere kansen toch voor de Gasselse formatie. Tot een doelpunt kwam in het in de eerste helft echter niet. Na de rust was het Twan Broersma die na voorbereidend werk van Nicky Hendriks de Gasselnaren op een 0-1 voorsprong zette. Vervolgens schoot Coen van de Broek de 0-2 tegen de touwen waarna het resterende deel van het duel op geroutineerde wijze werd uitgespeeld. Ook Gassel C1 moest deze tiende speelronde aantreden in Boxmeer. Tegenstander Olympia '18 C3 zal waarschijnlijk met weinig plezier terugdenken aan de ontmoeting met de Gasselse formatie want de C1 trakteerde hen op een 1-8 nederlaag. Al bij de rust stonden de Gasselnaren door doelpunten van Joris Sprengers, Thijs van der Donk, Nord Strik en Max Arendse op een comfortabele 1-4 voorsprong. Ook in de tweede helft werd er prima gevoetbald door de C-junioren van de VV Gassel. Daarnaast bleef men rustig doorgaan met scoren. Via twee treffers van Paul Cornelissen, één van Thijs van der Donk en één van Paul Barten stopte de teller uiteindelijk bij acht. Gassel D1 en de beide E-zeventallen moesten vandaag helaas de drie punten aan de tegenstander laten. De D1 kon het in Beek en Donk niet bolwerken tegen Sparta '25 D3 en verloor uiteindelijk met 4-1. Maker van de Gasselse eretreffer was Dave Hubers. Gassel E1 was in de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen Hapse Boys E2 dichtbij een goed resultaat, maar kon na een 7-5 nederlaag toch met lege handen terug naar Gassel. Gassel E2 speelde met een prima inzet maar tegenstander JVC Cuijk E6 bleek nog een maatje te groot. De 14-0 nederlaag was echter wel geflatteerd. Gassel F1 slaagde erin om na de zege van vorige week opnieuw een punt aan haar totaal toe te voegen. In 't Oventje werd mede dankzij een doelpunt van Remco van der Heijden met 1-1 gelijk gespeeld tegen VCO F1.

Komende zondag kampioenswedstrijd Gassel 3
  |  vrijdag 16 april 2004  |

Gassel 3 kan zondag 18 april a.s. het kampioenschap behalen in de reserve zesde klasse 657. Wanneer de Gasselse formatie in de thuiswedstrijd tegen Juliana Mill 6 minimaal één punt haalt is de titel een feit. De aftrap van de kampioenswedstrijd, die zal worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel, is om 10:00 uur. Komt dus allen komende zondag naar de thuisbasis van de VV Gassel om het derde elftal te steunen in de strijd om de titel!

Gassel 3 nog één punt af van titel, fraaie derbywinst dames
  |  maandag 12 april 2004  |

Gassel 1 is er vandaag op eigen veld niet in geslaagd om het op een tweede plaats staande Juliana Mill 1 punten afhandig te maken. De Gasselnaren speelden een goede wedstrijd maar wisten dit niet in een positieve score tot uitdrukking te brengen, want uiteindelijk werd met 1-3 verloren. De Gasselse formatie begon sterk en in de achttiende minuut was het Geert Ariëns die op aangeven van William de Kleijn de Gasselse openingstreffer tegen de touwen kopte. Na een half uur wisten de gasten langszij te komen. Drie minuten later zat het de Gasselnaren weer eens niet mee, toen een van richting veranderd schot van de ploeg uit Mill in het doel verdween. Vlak voor rust hing de 2-2 in de lucht, maar inzetten van Joris van Raaij en Ruud de Kleijn werden nog net van de lijn gehaald. In de tweede helft was de thuisploeg voornamelijk op de helft van de tegenstander te vinden, maar tot een tweede treffer kwam het niet. In de laatste minuut besliste Juliana het duel uit een strafschop. In blessuretijd had Maurice Willems de score nog een draaglijker aanzicht kunnen geven, maar hij miste vanaf elf meter. Door de thuisnederlaag en het 0-0 gelijkspel van Ravenstein is de degradatie naar de zesde klasse weliswaar weer dichterbij gekomen, maar nog steeds niet officieel een feit. Stukken rooskleuriger is de situatie waarin Gassel 3 zich bevindt. De Gasselse formatie heeft volgende week in de thuiswedstrijd tegen Juliana Mill 6 genoeg aan een gelijkspel om het kampioenschap in de reserve zesde klasse 657 te pakken. Vandaag zette men een goede stap richting de titel door het lastige uitduel tegen SC st Hubert 3 met 1-2 te winnen. Na een 1-0 achterstand bij de rust was het in de allereerste minuut van de tweede helft Willie Strik die de Gasselnaren langszij schoot. Wat verderop in de tweede helft zorgde Ad van Spijk voor de Gasselse voorsprong. Vanaf de rand van de zestien krulde hij de bal op fraaie wijze over de wat voor zijn doel staande doelman van de ploeg uit Sint-Hubert. Gassel 4 kon het op deze Tweede Paasdag in Haps niet bolwerken tegen Hapse Boys 6. Of het kwam doordat diverse Gasselse spelers de Huntjesrally nog in de benen hadden zitten is niet bekend, maar er werd uiteindelijk vrij kansloos met 5-0 verloren. Voor Gassel dames 1 stond vandaag de gemeentelijke derby tegen SCV '58 dames 1 op het programma. Na een geslaagde Paasbrunch voorafgaand aan het duel wisten de Gasselse dames met prima veldspel een verdiende 2-0 overwinning te behalen. Bij de rust stond het nog 0-0, maar al vrij vroeg in de tweede helft was het Jana Peters die de 1-0 binnen knalde. De Gasselse dames bleven na dit doelpunt goed doorgaan en na een prima aanval over diverse schijven was het uiteindelijk Marieke Hendriks die de 2-0 liet aantekenen. Vervolgens werd de wedstrijd geroutineerd uitgespeeld. Door de overwinning zijn de Gasselse dames de dames nu weer gepasseerd op de ranglijst. Voor Gassel 2 stond er dit Paasweekend geen inhaalwedstrijd op het programma.

Gassel B1 haalt dubbele cijfers, fraaie uitzege Gassel F1
  |  zaterdag 10 april 2004  |

Gassel B1 heeft vandaag op eigen veld genadeloos afgerekend met tegenstander VIOS B1. De ploeg uit Beugen werd met maar liefst 12-2 van de mat gespeeld. Opvallend genoeg waren het wel de gasten die op een 0-1 voorsprong wisten te komen. Binnen de kortste keren hadden de Gasselnaren echter al weer orde op zaken gesteld. Nadat Bram Driessen met een prachtige snoeiharde volley de stand weer in evenwicht had gebracht waren het achtereenvolgens Nicky Hendriks, Twan Broersma, Jasper Hendriks, Coen van de Broek en nogmaals Twan Broersma die doel troffen en zo voor een 6-1 tussenstand wisten te zorgen. Niet alleen zaten er een aantal fraaie treffers tussen, ook het veldspel van de Gasselse formatie was tijdens dit duel prima verzorgd. Een treffer van VIOS B1 vlak voor het verstrijken van de eerste helft betekende een 6-2 ruststand. In de tweede helft ging Gassel B1 rustig verder met het scoren van doelpunten en met een zuivere hattrick bracht Nicky Hendriks de stand op 9-2. Vervolgens zorgde een speler van VIOS op aangeven van Nicky Hendriks ervoor dat de dubbele cijfers op het bord kwamen, waarna zowel Coen van de Broek als Twan Broersma nogmaals succesvol was. Ook Gassel F1 boekte vandaag een fraaie overwinning. In Beugen werd met 0-3 gewonnen van de plaatselijke F1. Bij de rust was de stand 0-1 in Gassels voordeel door een treffer van Dirk Vollenberg. De twee in de tweede helft gescoorde doelpunten kwamen van de voet van Remco van der Heijden die in de eerste helft nog het doel had verdedigd. Vermeldenswaardig was verder het prima optreden van de normaal in de F2 spelende Hans van Houtum en Ryan Siroen. Net als voor de B1 en F1 stonden vandaag ook voor Gassel C1 en Gassel E1 wedstrijden tegen het Beugense VIOS op het programma. De C1 speelde thuis met 1-1 gelijk tegen VIOS C1. Na een snelle 0-1 achterstand was het uiteindelijk Roy Brans die ruim in de tweede helft vanaf de strafschopstip de gelijkmaker binnen schoot. De penalty was toegekend nadat Thijs van der Donk op onreglementaire wijze binnen het zestienmetergebied was neergelegd. Voor Gassel E1 kende de uitwedstrijd tegen VIOS E2 een wat minder succesvolle afloop want er werd met maar liefst 17-2 verloren. Verlies was er op deze Paaszaterdag helaas ook voor Gassel D1 en Gassel E2. Het D-zevental ging in Overloon met 5-1 onderuit tegen SSS '18 D3 en de E2 moest in Odiliapeel met 8-0 haar meerdere erkennen in Odiliapeel E2.

Degradatie Gassel 1 bijna een feit, dure nederlaag Gassel 2
  |  zondag 04 april 2004  |

Voor Gassel 1 wordt het een bijna onmogelijke opgave om degradatie naar de zesde klasse nog te ontlopen. Door zelf de thuiswedstrijd tegen DAW 1 met 0-1 te verliezen en de 5-1 overwinning van Ravenstein 1 tegen Nooit Gedacht 1 staan de Gasselnaren met nog slechts vier duels te spelen inmiddels zeven punten achter op de veilige tiende stek. De nederlaag tegen DAW was er eentje in de categorie onnodig. De enige treffer van de wedstrijd kwam uit de kluts nadat een aantal Gasselse spelers over de bal maaiden terwijl er zeer zeker kansen waren om zelf tot scoren te komen. Zo zag Tim van Overbeek zijn schot nog nipt door de doelman worden gekeerd en kopte William de Kleijn in vrije positie de bal rakelings naast. Ook Gassel 2 bewees zichzelf vandaag een hele slechte dienst. Door op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 0-2 te verliezen van SIOL 5 heeft de Gasselse formatie het behalen van de titel nu niet meer in eigen hand. Na een 0-0 waren het in de tweede helft de gasten uit Katwijk die de score openden. De Gasselnaren gingen hierna wel op jacht naar de gelijkmaker, maar ondanks een groot veldoverwicht kwam deze er niet. Jeroen Nibbeling was nog het dichtst bij een treffer, maar de lat stond succes in de weg. Na de 0-2 uit een strafschop was de wedstrijd beslist. Gassel 4 blijft het in 2004 uitstekend doen. Voor de zesde wedstrijd op rij werden de drie punten gepakt waarmee de Gasselnaren hun ongeslagen status in 2004 opnieuw met een week wisten te verlengen. Ditmaal was het Juliana Mill 7 dat aan Gasselse zegekar werd gebonden. Na een 0-1 ruststand door een treffer van Paul Franken, werd de score in de tweede helft verder opgevoerd. Door doelpunten van nogmaals Paul Franken, Bart Meijer en Anton de Wit werd het uiteindelijk 0-4. De Gasselse dames wisten vooraf dat de thuiswedstrijd tegen Prinses Irene dames 2 een alles behalve gemakkelijke opgave zou gaan worden. Niet alleen staat de ploeg uit Nistelrode op een eerste plaats, ook de uitwedstrijd eerder dit seizoen was vrij fors verloren. Ondanks de 0-6 nederlaag kunnen de dames terugkijken op een prima wedstrijd. Helaas lukte het Gassel dames 1 niet om tegen te scoren, maar er werd zeer zeker gestreden voor een goed resultaat. Gassel 3 kwam vandaag niet in actie. De trotse koploper in de reserve zesde klasse 657 had vanwege een oneven aantal teams in deze klasse een weekendje vrijaf.

Eerste overwinning Gassel C1 in voorjaarscompetitie 2004
  |  zaterdag 03 april 2004  |

Gassel C1 heeft vandaag op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel haar eerste overwinning van deze voorjaarscompetitie 2004 behaald. Tegenstander Volkel C2 werd na een 1-0 ruststand uiteindelijk met 3-0 verslagen. De overwinning was dik verdiend want de Gasselnaren legden niet alleen een flinke dosis inzet op de mat, ook werd er alleraardigst combinatievoetbal gespeeld. De Gasselse doelpunten werden gescoord door Paul Cornelissen, Thijs van der Donk en Simon Gloudemans. De pupillenteams van de VV Gassel verging het vandaag helaas wat minder voorspoedig. Gassel D1 moest in Landhorst op bezoek bij koploper Menos D1 en werd daar getrakteerd op een 6-1 nederlaag. Gassel E1 moest met 2-4 haar meerdere erkennen in Olympia '18 E3 uit Boxmeer en Gassel E2 verloor de gemeentelijke derby tegen het Graafse GVV '57 E3 met 1-7. Ook Gassel F1 lukte het niet om de drie punten in Gassel te houden. Tegenstander DAW F5 uit Schaijk bleek met 0-5 nog wat te sterk. De spelers van Gassel B1 hoefden vandaag niet in actie te komen. Vanwege een oneven aantal teams in hun klasse waren zij deze speelronde vrij.