NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

April 2005


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand april 2005. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Inhaalwedstrijd Gassel B1 - Juliana Mill B2 uitgesteld
  |  zaterdag 30 april 2005  |

De inhaalthuiswedstrijd van Gassel B1 tegen Juliana Mill B2 die vandaag, zaterdag 30 april 2005, op het programma stond, is uiteindelijk toch niet door gegaan. Wanneer het duel nu zal worden gespeeld is niet bekend. De overige jeugdteams van de VV Gassel hadden deze zaterdag sowieso al vrijaf.


Komende zondag cruciale duels voor Gassel 1 en Gassel 3
  |  vrijdag 29 april 2005  |

De wedstrijd van komende zondag wordt voor zowel Gassel 1 als Gassel 3 waarschijnlijk cruciaal in de strijd titel. Voor Gassel 1 wacht een loodzware klus want de ploeg moet in Lith aantreden tegen de nummer drie op de ranglijst en koploper in de strijd om de tweede periode NLC ’03 1. Er van uitgaande dat concurrent SBV 1 de uitwedstrijd tegen OKSV 1 winnend zal afsluiten is voor de Gasselnaren winst noodzakelijk om de kansen op de titel in eigen hand te houden. Gezien ook de voorspelde temperaturen voor de zondagmiddag van zo’n 25 graden zal het ongetwijfeld een slijtageslag gaan worden. Gassel 3 ontvangt zondag op het eigen vertrouwde sportpark “de Oude Kamp” in Gassel koploper Achilles Reek 4. De ploeg uit Reek heeft op dit moment weliswaar drie punten meer dan de Gasselnaren, maar zij heeft ook een wedstrijd meer gespeeld. De winnaar van het duel van zondag lijkt een beslissende stap te kunnen zetten in de titelstrijd. Naast het eerste en het derde elftal moeten ook Gassel 2, Gassel 4 en Gassel dames 1 zondag in actie komen. Voor Gassel 2 wacht in Zeeland het uitduel tegen Festilent/Morgenzon 4. Het vierde elftal mag het op eigen veld gaan opnemen tegen OSS ’20 6. Gassel dames 1 moet net als Gassel 1 afreizen naar Lith. Om 10:00 uur moet daar namelijk worden aangetreden tegen NLC ’03 dames 1. De thuiswedstrijd tegen de Lithse dames eindigde in een 2-2 gelijkspel, dus kansen om één of drie punten mee te nemen naar Gassel zijn zeker aanwezig. Wat betreft de jeugdelftallen van de VV Gassel is dit weekend sprake van een heel beperkt programma. Zaterdag 30 april 2005 is door de KNVB aangewezen als speeldag voor inhaalwedstrijden. Omdat de meeste Gasselse jeugdteams inmiddels helemaal bij met het aantal te spelen wedstrijden, is er slechts één team dat zaterdag in actie moet komen. Het betreft Gassel B1 dat in Gassel moet spelen tegen Juliana Mill B2. De aanvang van dit duel is 14:00 uur.


Gassel E1 en Gassel F2 verliezen inhaalwedstrijd
  |  donderdag 28 april 2005  |

Gassel E1 is er afgelopen woensdagavond niet in geslaagd om de voorjaarscompetitie 2005 met een overwinning af te sluiten. De uitwedstrijd tegen FC Uden E3 en tevens de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen voor de Gasselse formatie werd met 7-4 verloren. In de eerste helft speelden de Gasselnaren duidelijk onder hun kunnen. Gevolg hiervan was een 5-0 achterstand bij de rust. Het spel in de tweede helft daarentegen was wel goed en dit leidde ook tot een viertal Gasselse treffers. De eerste van deze vier doelpunten werd gescoord door Kevin Arts. Vervolgens kopte Roel Strik een corner binnen. Daarna waren het Robin Thoonen en Ramon Thijssen die beide met een schot van afstand doel troffen. Goede kansen op meer treffers werden helaas onbenut gelaten anders had er zelfs nog een Gasselse zege in kunnen zitten. Nu bleef het bij een 7-4 overwinning voor de ploeg uit Uden. Ook Gassel F2 moest woensdag 27 april jl. in actie komnen. In Mill was Juliana Mill F3 de tegenstander. Al vroeg in de wedstrijd bleek de thuisploeg nog een maatje te groot voor de wel met een prima inzet spelende Gasselse formatie. Het duel eindigde uiteindelijk in een 7-0 overwinning voor Juliana Mill F3.


Derde overwinning op rij voor Gassel F1
  |  maandag 25 april 2005  |

Gassel F1 is momenteel bezig aan een prima serie. Op deze maandagavond werd de derde overwinning op rij een feit. In Rijkevoort wonnen de Gasselnaren met 1-2 van het op een vierde plaats staande Toxandria F1. Hoewel beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren, lukte het de Gasselse formatie toch om een 0-2 voorsprong te nemen. Remco van der Heijden was de maker van beide treffers. De thuisclub probeerde de achterstand te verkleinen maar de hard werkende Gasselse ploeg hield lange tijd de nul. Pas vijf minuten voor tijd scoorde Toxandria F1 tegen, maar verder dan deze ene tegentreffer lieten de Gasselnaren het niet komen. Door de zege klimt Gassel F1 naar een vijfde plaats op de ranglijst.


Opnieuw moeizame zege Gassel 1, belangrijke winst Gassel 3
  |  zondag 24 april 2005  |

Gassel 1 heeft voor de tweede week op rij een moeizame thuisoverwinning behaald. Na vorige week OVC '63 1 met 2-1 te hebben verslagen, was het ditmaal gemeentegenoot SCV '58 1 dat met diezelfde cijfers werd geklopt. In de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de gasten, maar pogingen van Bart Loeffen, Ruud de Kleijn en Bas van Raaij leidden niet tot een treffer. Vlak voor de rust was het aan de andere kant wel raak voor de ploeg uit Velp. Een hoge bal werd onvoldoende gepareerd door doelman Gert-Jan Schook waarna de bal in het doel verdween. Gedwongen door de 0-1 achterstand moesten de Gasselnaren in de tweede helft op jacht naar doelpunten. Na ruim een uur wedstrijd was de gelijkmaker een feit. Bart Loeffen kopte de bal door op Ruud de Kleijn die vervolgens raak schoot. Even later moest SCV '58 1 verder met tien man na een rode kaart. Geert Airëns leek vijf minuten later voor 2-1 te gaan zorgen maar zijn fraaie schot spatte tegen de kruising uiteen. Ondanks de numerieke meerderheid op het veld, lukte het Gassel 1 maar niet om de SCV-defensie voor een tweede maal te verschalken. Pas in blessuretijd viel de 2-1. Geert Ariëns reageerde attent bij een kleine scrimmage voor het Velpse doel en schoot de bal tegen de touwen
(van deze wedstrijd is ook een fotoserie)
. Ook Gassel 3 boekte vandaag een belangrijke overwinning in de race omn de titel. In Uden werd FC Uden 7 met 1-3 verslagen. Na een 1-0 ruststand was het in de tweede helft Bert Strik die met twee treffers voor een 1-2 voorsprong zorgde. Wat later in de tweede helft scoorde de prima spelende A-junior Nicky Hendriks de 1-3 en was de wedstrijd beslist. Ook de beide andere A-spelers Bram Driessen en Jordy Hubers kunnen terugkijken op een prima wedstrijd. Gassel 4 hield aan de uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste Margriet 7 een puntje over. In Oss werd het 3-3. Tot tweemaal toe wisten de Gasselnaren op voorsprong te komen, maar uiteindelijk eindigde het duel toch nog in een gelijkspel. Anton de Wit nam twee van de drie treffers voor zijn rekening. Ook Arno Brans wist de vijandelijke doelman een keer te verschalken. Gassel dames 1 wist vooraf dat de thuiswedstrijd tegen koploper Nooit Gedacht dames 2 een lastige opgave zou worden. Dit bleek ook wel want al direct na de aftrap wisten de gasten uit Geffen te scoren. Na een 0-4 ruststand liepen de bezoeksters uit naar 0-7 voorsprong. Uiteindelijk zorgde Puck van Iersel er met een benutte strafschop voor dat de Gasselse eer toch nog werd gered. Gassel 2 had deze speeldag vrijaf.


Fraaie uitoverwinningen Gassel B1, Gassel E1 en Gassel F1
  |  zaterdag 23 april 2005  |

Gassel E1 blijft het deze voorjaarscompetitie 2005 uitstekend doen. Na de ruime 5-0 thuiszege van afgelopen woensdag tegen SIOL E1 werd op deze zaterdag Menos E1 op overtuigende wijze verslagen. In Landhorst werd het 0-4. Hoewel de Gasselnaren al in de eerste helft een duidelijk veldoverwicht hadden, stond het bij de rust nog maar 0-1. In de tweede helft wist de Gasselse formatie wat vaker het net te vinden en werd de score opgevoerd naar 0-4. Drie van de vier doelpunten werden gescoord door Kevin Arts. Jesse van Spijk was de maker van de andere treffer. Na een viertal nederlagen op rij was er op deze speeldag eindelijk weer eens winst voor Gassel B1. In Wanroij waren de B-junioren met 1-5 te sterk voor hekkensluiter Constantia B2. De zege was verdiend want de Gasselse formatie was gewoon de betere ploeg. Zowel Roy Brans als Nord Strik wist deze middag tweemaal het vijandelijke net te laten bollen. Joris Sprengers pikte ook een goaltje mee middels het benutten van een strafschop. Ook Gassel F1 boekte vandaag een keurige uitoverwinning. In Volkel werd de plaatselijke F1 met 1-2 verslagen. Na een 0-2 voorsprong door doelpunten van Erik Barten en Dirk Vollenberg wist de thuisploeg nog voor de rust de achterstand te verkleinen tot 1-2. In de tweede helft lagen de Gasselnaren bij vlagen flink onder druk, maar door een prima inzet van de hele ploeg slaagde men erin om de voorsprong tot het einde toe vast te houden en daarmee de drie punten te pakken. Gassel A1 leek in de uitwedstrijd tegen JVC Cuijk A2 aanvankelijk op weg naar een overwinning want door treffers van achtereenvolgens Nicky Hendriks en Twan Broersma werd een 0-2 voorsprong genomen. Helaas lukte het niet om deze voorsprong vast te houden want na de 1-2 zouden er in de tweede helft nog twee doelpunten van de Cuijkse formatie volgen. Bij beide treffers was het een snel uitgevoerde counter die de Gasselnaren de das om deed. Overigens speelde de thuisploeg lange tijd met tien man vanwege een rode kaart voor het slaan van Tom van Raaij. Ook Gassel D1 moest op deze zonnige zaterdag een nederlaag incasseren. De uitwedstrijd tegen Olympia '18 D4 was niet alleen leuk om te zien, maar werd ook een waar doelpuntenfestijn. Maar liefst twaalf treffers werden er gescoord. Hiervan nam de thuisclub er zeven voor haar rekening waardoor zij er uiteindelijk met de drie punten vandoor gingen. Vlak voor tijd bij een 6-5 tussenstand leek Gassel D1 na een prima aanval de gelijkmaker te kunnen gaan scoren, maar helaas bleef een zesde Gasselse treffer uit. In de tegenaanval lukte het de ploeg uit Boxmeer wel om tot scoren te komen waarmee de wedstrijd was beslist. Van de vijf Gasselse doelpunten kwamen er drie van de voet van Youri Arts. Jeroen van der Heijden en Dave Hubers namen beide één treffer voor hun rekening. Gassel F2 hoefde deze speeldag niet in actie te komen.


Drie uitduels pupillen verplaatst naar doordeweekse avond
  |  vrijdag 22 april 2005  |

Een drietal wedstrijden van Gasselse pupillenteams is verplaatst naar een doordeweekse avond in de komende week. Zo is het aanvankelijk voor zaterdag 07 mei 2005 op het programma staande duel Toxandria F1 - Gassel F1 verschoven naar maandag 25 april a.s. De aftrap van dit in Rijkevoort te spelen duel is om 18:30 uur. Woensdag 27 april 2005 is het de beurt aan Gassel E1 en Gassel F2 om in actie komen. De E1 moet het om 19:00 uur in Uden gaan opnemen tegen FC Uden E3 en de F2 moet een half uur eerder in Mill aantreden tegen Juliana Mill F3. Beide wedstrijden waren in eerste instantie vastgesteld voor zaterdag 14 mei 2005.


Komende zondag opnieuw belangrijke derby voor Gassel 1
  |  vrijdag 22 april 2005  |

Voor Gassel 1 wacht komende zondag opnieuw een belangrijke gemeentelijke derby. Op sportpark “de Oude Kamp” in Gassel ontvangen de Gasselnaren SCV ’58 1. Hoewel de Velpse formatie momenteel de negende plaats bezet, zal het zeker geen gemakkelijke opgave worden om de drie punten in Gassel te houden. Ontmoetingen tussen beide ploegen in afgelopen jaren eindigden vaak in een gelijkspel. Wel heeft de Gasselse formatie nog wat goed te maken tegen de Velpenaren want de eerder dit seizoen gespeelde uitwedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor SCV ’58 1. Ook voor Gassel 3 is het zondag weer erop of eronder. Willen de Gasselnaren gelijke tred blijven houden met koploper Achilles Reek 4 wat betreft het aantal verliespunten dan is winst in het uitduel tegen FC Uden 7 noodzakelijk. Voor Gassel 4 en het dameselftal van de VV Gassel lijkt het op voorhand een lastige zondag te gaan worden. Het vierde elftal moet uit tegen het hooggeplaatste Margriet 7 uit Oss en Gassel dames 1 moet het op eigen veld gaan opnemen tegen lijstaanvoerder Nooit Gedacht dames 2 uit Geffen. Gassel 2 hoeft dit weekend niet in actie te komen. Voor de jeugdteams van de VV Gassel staan er zaterdag 23 april 2005 uitsluitend uitwedstrijden op het programma. Zo moeten de A1 en B1 afreizen naar respectievelijk Cuijk en Wanroij voor ontmoetingen met JVC Cuijk A2 en Constantia B2. Voor Gassel D1 wacht een bezoek aan Olympia 18 D4 uit Boxmeer. Gassel E1 dat nog altijd kans heeft het kampioenschap dient om 11:00 uur aan te treden in Landhorst tegen Menos E1. Willen de Gasselnaren mee blijven doen in de titelrace dan zal er gewonnen moeten worden. De F1 treft in Volkel het team van Volkel F1. De spelers van Gassel F2 hebben vanwege een oneven aantal teams in hun klasse een vrije zaterdag.


Ruime thuisoverwinning Gassel E1, gelijkspel Gassel D1
  |  woensdag 20 april 2005  |

Gassel E1 heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag van afgelopen zaterdag. Vanavond werd een ruime 5-0 thuisoverwinning geboekt op SIOL E1 uit Katwijk. De zege was dik verdiend want de Gasselnaren hadden gedurende de gehele wedstrijd het betere van het spel. Kevin Arts was uiterst doeltreffend want maar liefst vier van de vijf Gasselse treffers werden door hem gescoord. Roel Strik nam de andere treffer voor zijn rekening. Ook Gassel D1 moest deze woensdagavond op het sportpark "de Oude Kamp" in Gassel in actie komen tegen een team van SIOL. In een leuke en spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-2 tegen de D1 van de ploeg uit Katwijk. Tot tweemaal toe kwam de Gasselse formatie op voorsprong, maar beide keren wisten de gasten de gelijkmaker te scoren. De twee Gasselse doelpunten werden gescoord door Youri Arts en Jeroen van der Heijden. De beide wedstrijden stonden aanvankelijk voor zaterdag 07 mei 2005 op het programma, maar werden op verzoek van de ploeg uit Katwijk naar voren geschoven.


Winnend Gassel 1 doet goede zaken, ook zeges Gassel 3 en 4
  |  zondag 17 april 2005  |

Gassel 1 heeft vandaag opnieuw een belangrijke zege geboekt in de jacht op koploper SBV 1 uit Haren. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd met 2-1 gewonnen van OVC '63 1. Makkelijk ging het allerminst voor de Gasselnaren. De eerste kans van de wedstrijd was voor Ruud de Kleijn maar zijn inzet scheerde rakelings over de kruising. Aan de andere kant voorkwam doelman Gert-Jan Schook met een prima redding dat de Gasselse formatie op achterstand kwam. In de 18e minuut kopte William de Kleijn een voorzet van Joris van Raaij tegen de touwen. Het glaszuivere doelpunt werd echter ten onrechte afgekeurd door de scheidsrechter. Als enige van de aanwezigen had hij namelijk buitenspel geconstateerd. Na een 0-0 ruststand was het vroeg in de tweede helft de ploeg uit Oijen die op een 0-1 voorsprong kwam. Binnen een minuut was de stand echter weer in evenwicht. Bas van Raaij bracht Bart Loeffen in stelling. Hij joeg de bal vervolgens buiten het bereik van de OVC-goalie in de verre hoek. Een kwartier voor tijd kwam Gassel op 2-1. Geert Ariëns kreeg de bal aangespeeld op de rand het zestienmetergebied. Na wat kap- en draaiwerk schoot hij de bal fraai in de hoek van het doel. Het laatste kwartier verliep nogal hectisch maar de Gasselnaren gaven de verkregen voorsprong niet meer uit handen. Door het verlies van koploper SBV 1 bij NLC '03 1 heeft Gassel 1 op dit moment één verliespunt minder dan de ploeg uit Haren. Gassel 2 kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Volkel 4. Bij de rust stond het nog 1-0 in Gassels voordeel door een treffer van Edwin Hendriks. Na een luchtduel tussen Wim Linders en de Volkelse doelman belandde de bal voor zijn voeten waarna hij vanaf een meter of vijftien raak schoot. In de tweede helft kwamen de gasten langszij en daarbij bleef het vervolgens. Gassel 3 boekte in Escharen een belangrijke overwinning op Estria 4. Na een 0-1 ruststand door een treffer van Ad van Spijk werd het uiteindelijk 0-3 voor het derde elftal van de VV Gassel. Willie Strik en Anton de Wit namen de twee overige Gasselse treffers voor hun rekening. Gassel 4 won in Uden knap met 1-2 van UDI '19/Beter Bed 16. Grote man aan Gasselse zijde was Arno Brans want beide treffers kwamen van zijn voet. Bij een 0-2 stand wist de thuisploeg nog wel tegen te scoren maar het bleef bij één tegentreffer. Gassel dames 1 begon slecht aan de thuiswedstrijd tegen Achilles Reek dames 1 want al binnen een paar minuten stond het 0-2 voor de Reekse dames. Marieke Hendriks kreeg de kans om de achterstand te verkleinen maar haar inzet ging naast de verkeerde kant van de paal. Na een 0-3 ruststand verloren de Gasselse dames uiteindelijk met 0-5.


Verdiende thuiszeges Gassel D1 en F1, gelijkspel Gassel A1
  |  zaterdag 16 april 2005  |

Gassel D1 heeft op deze zaterdag een fraaie en verdiende thuisoverwinning geboekt op Juliana Mill D2. Hoewel het de gasten waren die de score wisten te openenen, waren het uiteindelijk de Gasselnaren die met 5-2 wonnen. De overwinning had nog wat groter kunnen uitvallen want kansen waren er meer dan genoeg. Van de vijf Gasselse treffers nam Jeroen van der Heijden er drie voor zijn rekening. De andere twee doelpunten werden gescoord door Youri Arts. Ook Gassel F1 boekte vandaag een thuiszege. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd Excellent F1 uit Oploo in een leuke en aantrekkelijke wedstrijd met 3-1 verslagen. Twee van drie Gasselse doelpunten kwamen van de voet van Remco van der Heijden. Erik Barten was eenmaal succesvol. Gassel A1 sleepte in de blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen SC st Hubert A1 alsnog een 3-3 gelijkspel uit het vuur. Nog voor de rust bij een 0-1 tussenstand moesten beide ploegen met tien man verder na twee rode kaarten. In de tweede helft kwam de Gasselse formatie op gelijke hoogte. Een corner werd door Tom van Raaij binnen gekopt. Vervolgens was het weer SC st Hubert A1 dat op een 1-2 voorsprong kwam. Wat later in de wedstrijd werd het zelfs 1-3. In de negentigste minuut werd een van de Gasselse spelers onderuit gehaald in het strafschopgebied hetgeen een strafschop opleverde. Nicky Hendriks bleef kalm en schoot raak. Twee minuten in blessuretijd kreeg Gassel A1 nog een vrije trap te nemen in de buurt van het vijandelijke doel. Na een slim passje van Tom van Raaij schoot Nicky Hendriks de Gasselnaren alsnog naar een 3-3 gelijkspel. Het hiermee behaalde punt was verdiend want tegenstander SC st Hubert A1 was tijdens de wedstrijd meer bezig met het schoppen naar Gasselse benen dan naar de bal. Koploper Gassel E1 leed in de thuiswedstrijd tegen gemeentegenoot GVV '57 E2 uit Grave een dure 1-3 nederlaag. Het spel van de Gasselnaren was niet goed en het verlies was dan ook terecht. Bij een 0-3 achterstand wist Demi Verheugen de Gasselse eretreffer te scoren. Door de nederlaag is de Gasselse formatie de vorig week gepakte koppositie helaas al weer kwijt geraakt. Verlies was er vandaag ook voor Gassel B1 en Gassel F2. De B1 had op eigen veld weinig in te brengen tegen koploper Volkel B1. De nog zonder puntverlies zijnde formatie uit Volkel won met 1-8. Gassel F2 ging in Vianen met 2-0 onderuit tegen Vianen Vooruit F2.


Komend weekend belangrijke duels voor Gassel 1, 3 en E1
  |  vrijdag 15 april 2005  |

Komende zondag staat er voor Gassel 1 opnieuw een cruciale competitiewedstrijd op het programma. De Gasselnaren ontvangen op het eigen vertrouwde sportpark “de Oude Kamp” in Gassel het momenteel op een vijfde plek staande OVC ’63 1 uit Oijen. Mochten de Gasselnaren erin slagen om deze wedstrijd te winnen dan lijkt de tweede plaats en het daarbij behorende nacompetitieticket binnen handbereik. Overigens is de Gasselse formatie ook nog altijd in de race voor de tweede periodetitel. Leider in de stand van de tweede periode is nog steeds NLC ’03 1, maar door de 3-0 nederlaag van de ploeg uit Lith afgelopen donderdagavond bij het Overlangelse OKSV 1 bedraagt de achterstand van de Gasselnaren nu nog slechts twee verliespunten. Ook voor Gassel 3 staat er zondag veel op het spel. Wil de Gasselse formatie nog enige kans maken op de titel in de reserve zesde klasse 653 dan is winst in de uitwedstrijd tegen gemeentegenoot Estria 4 uit Escharen een must. In het geval opnieuw puntverlies wordt geleden en concurrent Achilles Reek 4 wel weet te winnen dan wordt het behalen van het kampioenschap een wel hele lastige zo niet onmogelijke opgave. Gassel 2 zou zichzelf zondag 16 april a.s. een hele goede dienst kunnen bewijzen door op eigen veld te winnen van Volkel 4. Bij winst zijn de Gasselnaren namelijk definitief in veilige haven voor wat betreft degradatie naar de zesde klasse. Ten aanzien van de junioren- en pupillenteams van de VV Gassel zijn dit weekend ongetwijfeld alle ogen gericht op Gassel E1. Vier wedstrijden voor het einde van de competitie heeft de Gasselse formatie het behalen van de titel namelijk geheel in eigen hand. Zaterdag 15 april a.s. wacht voor Gassel E1 de thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde GVV ’57 E2 uit Grave. Bij winst zijn de Gasselnaren nog drie zeges verwijderd van een kampioensfeest.


Thuiswedstrijd Gassel E1 en Gassel D1 verplaatst
  |  woensdag 13 april 2005  |

De voor zaterdag 07 mei 2005 op het programma staande thuiswedstrijd van Gassel D1 tegen SIOL D1 uit Katwijk is verplaatst naar woensdag 20 april 2005. Ook de wedstrijd Gassel E1 - SIOL E1 is verschoven van zaterdag 07 mei 2005 naar woensdag 20 april a.s. De aftrap van beide duels staat gepland voor 18:30 uur.


Fraaie en ruime thuisoverwinning Gassel 1 op GVV '57 1
  |  zondag 10 april 2005  |

Gassel 1 heeft zich deze zondag uitstekend gerevancheerd voor de 4-0 uitnederlaag tegen GVV '57 1 aan het begin van dit seizoen. Op een druk bezocht sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd een overtuigende en verdiende 4-1 zege behaald. De start van het duel verliep voor de Gasselse formatie nogal desastreus want al na vier minuten stond het 0-1 door een benutte strafschop. Gassel 1 liet het er echter niet bij zitten en na kansen voor Bart Loeffen en Ruud de Kleijn waarbij de GVV-doelman een sta in de weg bleek, was het na een klein kwartier wel raak. Een voorzet van Bart Loeffen werd door Ramon van der Venne binnen geschoten. In het resterende deel van de eerste helft hadden zowel Bart Loeffen als Bas van Raaij de kans op de 2-1. Het schot van Bart Loeffen mislukte echter en de inzet van Bas van Raaij belandde in het zijnet. Aan de andere kant behoedde doelman Gert-Jan Schook zijn ploeg voor een achterstand door na een Graafse omhaal de bal nog net uit het doel te tikken. In de tweede helft een beter Gassel. Dit leidde in de 56e minuut ook tot een 2-1 voorsprong. Een diepe bal van Maurice Willems werd door Ramon van der Venne prima doorgekopt op de op snelheid liggende Ruud de Kleijn. Met een strak schot scoorde hij vervolgens de 2-1. Gassel bleef goed doorgaan en in de 70e minuut kon er opnieuw een doelpunt gevierd worden. Via William de Kleijn en Bart Loeffen belandde de bal opnieuw bij Ruud de Kleijn. Met een schot over de GVV-doelman bracht hij de stand op 3-1. Niet veel later moesten de gasten met tien man verder wegens natrappen van een der GVV-spelers. In het laatste kwartier was Gassel 1 heer en meester. Uiteindelijk zou er in de slotfase ook nog een vierde treffer volgen. Maker ervan was Ruud de Kleijn die daarmee een glaszuivere hattrick scoorde. Al met al een verdiende overwinning voor de Gasselnaren. Door het 2-2 gelijkspel van koploper SBV 1 in de thuiswedstrijd tegen OVC '63 1 zijn de Gasselnaren de koploper uit Haren genaderd tot op twee verliespunten. Gassel 2 kon het op eigen veld net niet bolwerken tegen HBV 3 uit Beers. De door blessures en afzeggingen geteisterde Gasselse formatie met gelegenheidsdoelman Silvo Lemmers onder de lat, kwam in de derstigste minuut op een 0-1 achterstand. Halverwege de tweede helft leverde een messcherp uitgevoerde counter succes op voor de Gasselnaren. Jeroen Nibbeling kon alleen op de doelman afgaan. Hij was echter niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de meegelopen Tin van Overbeek die vervolgens weinig moeite had de bal in het lege doel te schuiven. Helaas lukte het Gassel 2 niet deze gelijke stand tot het einde toe vast te houden. Al vrij snel na de Gasselse gelijkmaker scoorden de gasten opnieuw. De 1-2 stand werd later ook de eindstand. Koploper Gassel 3 leed in Velp een dure nederlaag tegen SCV '58 3. De nederlaag hadden de Gasselnaren aan zichzelf te wijten want in het eerste kwartier werden zeker vier 100%-kansen onbenut gelaten. Na een 2-0 achterstand bij de rust, was het vroeg in de tweede helft Willie Strik die de aansluitingstreffer op het bord bracht. Vervolgens was het toch weer SCV '58 3 dat scoorde. Ad van Spijk verkleinde de achterstand daarna nog wel tot 3-2, maar verder kwamen de Gasselnaren niet waardoor de vierde seizoensnederlaag een feit werd. Gassel 4 en Gassel dames 1 hoefden vandaag niet in actie te komen.


Gassel F2 verslaat koploper, wederom winst voor de A1 en E1
  |  zaterdag 09 april 2005  |

Gassel F2 heeft deze zaterdag een uitstekende prestatie geleverd. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd koploper en het nog zonder puntverlies zijnde Sambeek F2 met 1-0 verslagen. De in grote getale aanwezige toeschouwers kregen een mooie en sportieve wedstrijd te zien. Na een doelpuntloze eerste helft was het na de rust Bart van Spijk die Gassel F2 naar een 1-0 voorsprong schoot. Wat later in de tweede helft was Ted Wolfs dichtbij de 2-0, maar zijn hard ingeschoten strafschop belandde tegen de lat. De formatie uit Sambeek probeerde vervolgens nog wel om de gelijkmaker te scoren, maar keeper Sjors Cuppen hield met tal van goede reddingen zijn doel schoon en stelde daarmee deze fraaie overwinning van de Gasselnaren veilig. Ook Gassel E1 deed het vandaag goed. Wederom werden de drie punten binnen gehaald, waardoor de ploeg zich handhaaft in de kop van het klassement. Ditmaal versloeg de Gasselse formatie in Sint-Hubert de plaatselijke E1 met 3-4. De Gasselnaren toonden bovendien ook veerkracht want tot tweemaal toe werd een achterstand ongedaan gemaakt. Van de vier Gasselse treffers nam Jesse van Spijk er twee voor zijn rekening. Ook Kevin Arts en Demi Verheugen wisten het vijandelijke net te laten bollen. Gassel A1 wist de fraaie thuiszege van vorige week tegen Constantia A1 vandaag een passend vervolg te geven door in Vianen met 1-2 te winnen van Vianen Vooruit A1. Na een 0-0 ruststand was het in de tweede helft de ploeg uit Vianen die na een vrije trap waarbij de Gasselse defensie niet attent genoeg reageerde op een 1-0 voorsprong kwam. Gassel A1 liet het er echter niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze zou er ook komen. Middels een omhaal in de buurt van de middenlijn stuurde Twan Broersma Tom van Raaij op rechts de diepte in. Deze haalde de achterlijn en legde de bal terug op de inlopende Nicky Hendriks die vervolgens vanaf de rand van de zestien de bal in de kruising schoot. Wat later in de tweede helft werd Twan Broersma op onreglementaire wijze binnen het strafschopgebied gestuit en kreeg Gassel A1 een penalty. Nicky Hendriks bleef koel en schoot zijn ploeg naar een 1-2 voorsprong. Meer treffers bleven uit zodat de Gasselnaren met drie punten in de zak huiswaarts konden keren. Gassel D1 wist vooraf dat het een zware uitwedstrijd tegemoet kon zien tegen koploper en het makkelijk scorende SC st Hubert D1. Hoewel de Gasselnaren er alles aan deden om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, bleek de tegenstander toch nog een maatje te groot. Na een 7-0 ruststand eindigde het duel uiteindelijk in een 12-2 overwinning voor de thuisploeg. Invaldoelman Stefan van der Loop keepte een goede wedstrijd en behoedde zijn ploeg voor een nog grotere nederlaag. De Gasselse eretreffers werden gescoord door Kevin Arts en Jeroen van der Heijden. Verlies was er op deze speeldag ook voor Gassel B1. In Uden gingen de Gasselnaren met 3-1 onderuit tegen het op een tweede plaats staande UDI '19/Beter Bed B4. Opvallend was dat alle treffers gescoord werden in de eerste helft. Thijs van der Donk was de maker van het Gasselse doelpunt.


Komende zondag dag van de derby's bij de VV Gassel
  |  vrijdag 08 april 2005  |

Zondag 10 april 2005 zal de geschiedenisboeken van de VV Gassel ingaan als een echte derbydag. Voor alledrie de elftallen die komende zondag in actie moeten komen, staat namelijk een derby op het programma. Voor Gassel 1 wacht op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de gemeentelijke derby tegen GVV '57 1 uit Grave. Dit belooft op voorhand een spannende wedstrijd te gaan worden want beide ploegen hebben de punten heel hard nodig in de strijd om de tweede plaats van de zesde klasse H. Ook koploper Gassel 3 moet aantreden voor een gemeentelijke derby. In Velp is SCV '58 3 de tegenstander. Gassel 2 tenslotte treft op eigen veld om 11:30 uur het Beers HBV 3. Voor Gassel 4 en Gassel dames 1 staat er dit weekend geen competitiewedstrijd gepland.


Duur puntverlies Gassel 3 in inhaalduel tegen SDDL 3
  |  vrijdag 08 april 2005  |

Gassel 3 heeft zichzelf gisteravond een slechte dienst bewezen in de strijd om het kampioenschap van de reserve zesde klasse 653. In het inhaalduel tegen SDDL 3 kwamen de Gasselnaren op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Na een 0-0 ruststand was het na zo’n twintig minuten in de tweede helft Willie Strik die de Gasselse formatie op een 1-0 voorsprong zette door een vrije trap van Jos Thijssen tegen de touwen te koppen. Zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd leek Willie Strik de beslissende 2-0 te kunnen gaan scoren, maar het lukte hem niet om na het uitspelen van de SDDL-doelman de bal in het doel te schieten. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak voor de gasten uit Demen. De voor de geblesseerd uitgevallen Marius van der Linden in het ploeg gekomen doelman Henk de Tank was kansloos op een lage schuiver. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd was Silvo Lemmers nog dichtbij de 2-1, maar helaas voor Gassel 3 kon zijn inzet nog net door een verdediger van SDDL 3 uit het doel worden gewerkt. Door het puntverlies is de voorsprong van Gassel 3 op de voornaamste concurrent voor de titel, Achilles Reek 4, geslonken tot drie verliespunten.


Dameselftal verliest inhaalwedstrijd tegen De Willy's dames 2
  |  donderdag 07 april 2005  |

Gassel dames 1 heeft gisteravond de inhaalwedstrijd tegen De Willy's dames 2 met 0-3 verloren. Hoewel de Gasselse dames zeker niet slecht speelden was de op een tweede plaats staande formatie uit Wilbertoord gewoon beter. Nadat keepster Kim Oppers al een aantal malen had weten te voorkomen dat de Gasselse dames op achterstand kwamen, was ook zij in de twintigste minuut kansloos op een volley van een der Wilbertoordse speelsters. Na de rust wisten de gasten nog tweemaal tot scoren te komen. Een van deze twee treffers was een benutte strafschop. Net als in de verloren uitwedstrijd van afgelopen zondag lukte het het dameselftal van de VV Gassel niet om een doelpunt te scoren.


Ruime overwinning Gassel 4 in inhaalduel tegen SDDL 4
  |  woensdag 06 april 2005  |

Gassel 4 heeft gisteravond op sportpark “de Oude Kamp” in Gassel het inhaalduel tegen SDDL 4 met 5-2 gewonnen. Na een gelijkopgaande beginfase was het in de twintigste minuut de ploeg uit Demen die op een 0-1 voorsprong kwam. Gelegenheidsdoelman Coen Dinnissen was kansloos op een inzet van dichtbij. Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft kwam Gassel 4 op gelijke hoogte. Van ruime afstand krulde Dirk Linders de bal op fraaie wijze in de kruising. De Gasselnaren bleven goed doorgaan en binnen twee minuten was het opnieuw raak. Paul Franken gleed de bal over de doellijn. Nog voordat scheidsrechter van Kessel voor rust had kunnen fluiten stond het 3-1. Jeroen Nibbeling reageerde attent toen de SDDL-goalie de bal losliet en tikte het leren monster tegen de touwen. In de tweede helft werd de marge vergroot naar drie doelpunten door Bart Meijer. Niet zo heel veel later wist SDDL 4 de achterstand te verkleinen tot 4-2. Door opnieuw een treffer van Bart Meijer werd het vervolgens 5-2, waarna even later Paul Franken met zijn tweeder de stand op 6-2 bracht. In het laatste kwartier kreeg de Gasselse formatie nog genoeg kansen om de score verder op te voeren, maar onder andere Joland Thijssen had geen succes bij zijn schoten. Uiteindelijk zou er toch nog een vijfde Gasselse treffer volgen. Na een snelle aanval van achteruit belandde de bal bij Joland Thijssen. Hij gaf een prima steekpass op Paul Franken die vervolgens Bart Meijer in stelling bracht. Laatstgenoemde rondde de aanval doeltreffend af. Ook vandaag en morgen wordt er een inhaalwedstrijd gespeeld op de thuishaven van VV Gassel. Vanavond is het de beurt aan Gassel dames 1 dat het moet gaan opnemen tegen De Willy’s dames 2 uit Wilbertoord. Donderdagavond staat het inhaalduel van Gassel 3 tegen SDDL 3 op het programma. Beide duels beginnen om 19:30 uur.


Moeizame uitoverwinning Gassel 1, nuttige derbywinst Gassel 3
  |  zondag 03 april 2005  |

Gassel 1 heeft ook de derde uitwedstrijd in een serie van drie winnend weten af te sluiten. In Heerewaarden werd een nipte 0-1 zege behaald. Echt overtuigend was het ook ditmaal niet wat de Gasselnaren lieten zien. Zeker in de eerste helft was het vertoonde spel van een niet al te best niveau. Doelman Gert-Jan Schook moest zelfs een aantal malen handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Toch waren er in de eerste helft ook kansen om op voorsprong te komen, maar inzetten van Geert Ariëns, Bart Loeffen en Ramon van der Venne werden gekeerd door de goalie van Heerewaarden. Na een klein uur spelen was de 0-1 dan toch een feit. Uit een corner van Ramon van der Venne kopte William de Kleijn de bal binnen. Gassel 1 verzuimde daarna om door te drukken waardoor de thuisclub een aantal malen gevaarlijk kon worden. De Gasselse verdedigingslinie inclusief doelman Gert-Jan Schook hield echter stand. In het laatste kwartier hadden Bart Loeffen en Ruud de Kleijn de kans om de Gasselse formatie naar een beslissende 0-2 voorsprong te schieten, maar beide lukte het niet om het net te laten bollen. Hierdoor bleef het ook in de slotfase spannend, maar in de stand kwam geen verandering meer. Door het 2-2 gelijkspel van OVC '63 1 tegen GVV '57 1 deden de Gasselnaren wel goede zaken in de strijd om de tweede plaats. Ook Gassel 3 boekte vandaag een uiterst nuttige overwinning. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd gemeentegenoot GVV '57 4 met 2-1 verslagen. Na een 0-0 ruststand was het in de tweede helft Gassel 3 topscoorder Willie Strik die met zijn zeventiende seizoenstreffer de score opende. Wat verderop in de tweede helft maakte Anton de Wit er 2-0 van. De tegenstander uit Grave wist daarna nog wel tegen te scoren, maar op geroutineerde wijze werd de overwinning door koploper Gassel 3 veilig gesteld. Vermeldenswaardig over deze wedstrijd was verder nog het goede spel van de A-spelers Twan Broersma en Jordy Hubers. Gassel 2 en Gassel 4 deden zichzelf op deze zonnige zondag de das om door het onbenut laten van talrijke goede kansen. Het tweede elftal met vier spelers van de A1 in de gelederen had in de uitwedstrijd tegen Boekel Sport 6 voor de rust op voorsprong moeten komen, maar het lukte de ploeg niet om een doelpunt te scoren. Nicky Hendriks was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet belandde tegen de paal. In de tweede helft werd de thuisploeg niet alleen wat sterker; ook wist de Boekelse formatie de 1-0 te scoren. Het lukte Gassel 2 in het resterende deel van de wedstrijd niet om deze achterstand nog ongedaan te maken. Gassel 4 liet in de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Vianen Vooruit 3 eveneens te veel kansen onbenut. Vooral Arno Brans en Paul Franken hadden hun vizier niet scherp genoeg staan. Na een 0-0 ruststand scoorde de ploeg uit Vianen in de tweede helft twee treffers. Dit zou uiteindelijk ook voldoende zijn om er met de drie punten vandoor te gaan. Gassel dames 1 kende in de uitwedstrijd tegen het hooggeklasseerde DAW dames 1 een uiterst beroerde start want al binnen vijf minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg. Na een 5-0 achterstand bij de rust verloren de Gasselse dames uiteindelijk met 9-0. In de slotfase was het dameselftal van de VV Gassel toch een aantal malen dichtbij een doelpunt, maar tot een eretreffer kwam het deze wedstrijd niet.


Gassel A1 geeft Constantia A1 pak slaag, ook winst Gassel E1
  |  zaterdag 02 april 2005  |

Gassel A1 heeft op deze zevende speeldag van de voorjaarscompetitie 2005 een prima prestatie geleverd. Het hooggeplaatste en nog zonder puntverlies zijnde Constantia A1 werd met maar liefst 6-0 verslagen. Op de overwinning viel niets af te dingen want de Gasselnaren speelden stukken beter dan de tegenstander. Nadat de gasten met een eigen doelpunt in de eerste helft de Gasselse formatie op een 1-0 voorsprong hadden gezet, was het nog voor de rust Rob Roefs die er 2-0 van maakte. Na zo'n twintig minuten in de tweede helft kwam Nicky Hendriks na een prima één-tweetje met Jasper Hendriks oog in oog te staan met de Wanroijse doelman. Met een fraai schot joeg hij de bal vervolgens in de kruising en was de derde Gasselse treffer een feit. De A-junioren van de VV Gassel bleven goed doorgaan en even later tilde Twan Broersma de score naar 4-0 door een tegen de paal belandde inzet alnog binnen te schieten. In de tachtigste minuut bracht Nicky Hendriks na een ingestudeerde vrije trap de 5-0 op het bord. Vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stefan van Kessel was het opnieuw Nicky Hendriks die doel trof en daarmee de eindstand op 6-0 bepaalde. Ook Gassel E1 blijft prima presteren. Op een zonnige zaterdagochtend werd voor de derde maal in deze voorjaarscompetitie 2005 een overwinning geboekt. Ditmaal was het Constantia E2 dat zonder punten weer terug naar Wanroij kon. Het vertoonde spel in de eerste helft was ook heel goed. Door twee doelpunten van Kevin Arts, één van Robin Thoonen en één van Demi Verheugen stond het bij de rust 4-0 in Gassels voordeel. In de tweede helft daarentegen was volgens de technische staf van Gassel E1 van goed voetbal van de Gasselnaren nauwelijks nog sprake, waardoor de ploeg uit Wanroij de achterstand nog kon verkleinen tot 4-2. Door de zege handhaaft Gassel E1 zich in de bovenste regionen van de ranglijst. Gassel B1 en D1 waren vandaag helaas wat minder succesvol. Gassel B1 moest thuis haar meerdere erkennen in Achilles Reek B1. Net als in het inhaalduel van afgelopen woensdag tegen De Willy's B3 was ook ditmaal de start van de Gasselse formatie vrij dramatisch want opnieuw keek men binnen twee minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Na een 0-2 ruststand kende het duel uiteindelijk een 0-3 eindstand. Gassel D1 verloor in een doelpuntrijke wedstrijd op eigen veld met 3-5 van Volkel D2. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en maakten er dan ook een leuke en sportieve wedstrijd van. Uiteindelijk waren het toch de gasten die er met de drie punten vandoor gingen. Aan Gasselse zijde was Youri Arts uiterst doeltreffend. Alledrie de Gasselse doelpunten kwamen van zijn voet. Voor de beide F-zeventallen stond vandaag een gemeentelijke derby op het programma. Gassel F1 moest het in Velp opnemen tegen SCV '58 F1 en de F2 ontmoette op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel het Graafse GVV '57 F3. Helaas ging in beide gevallen de derby verloren. De F2 leed een 0-4 nederlaag en de F1 ging met 3-1 onderuit.


Geflatteerde inhaalnederlaag Gassel B1 tegen De Willy's B3
  |  vrijdag 01 april 2005  |

Gassel B1 is er woensdag 30 maart jl. niet in geslaagd om het inhaalduel tegen De Willy's B3 in winst om te zetten. In Wilbertoord werd het 7-2 voor de thuisploeg. De nederlaag was echter wel geflatteerd want de Gasselnaren kregen zeker tien goede kansen om tot scoren te komen. Alleen Tom Driessen en Giel Elders wisten eenmaal het net te laten bollen. Aan de andere kant bleek de Wilbertoordse formatie wel heel doeltreffend om te kunnen gaan met de kansen die zij kregen. In de eerste minuut was het zelfs al raak voor De Willy's B3. Door de nederlaag is Gassel B1 inmiddels afgezakt naar een negende plaats op de ranglijst.Terug naar het archief