Augustus 2003

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand augustus 2003. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Goed spel Gasselse dames in eerste bekerronde
  |  zondag 31 augustus 2003  |

Gassel dames 1 kan terugkijken op een goede eerste bekerronde. Weliswaar werd niet de tweede ronde behaald, maar het vertoonde spel en de inzet geven vertrouwen voor de competitie. In tegenstelling tot de eerste bekerronde van Gassel 1 en 2 wordt bij de dames de eerste bekerronde in toernooivorm afgewerkt. Dat wil zeggen dat per poule op één dag een halve competitie wordt afgewerkt met poulewedstrijden van tweemaal twintig minuten met een rustpauze van vijf minuten. In de eerste poulewedstrijd tegen Ravenstein dames 1 wisten de Gasselse dames dankzij een treffer van Jana Peters een keurige 1-0 overwinning te behalen. Eigenlijk was de eindstand 2-0 in Gassels voordeel, maar de scheidsrechter keurde volkomen ten onrechte een glaszuiver doelpunt van Anneke Hendriks af vanwege vermeend buitenspel. In de tweede en laatste poulewedstrijd moest worden aangetreden tegen HBV dames 1. Omdat zij met 10-1 van de Ravensteinse dames hadden weten te winnen, zou Gassel dames 1 alleen bij winst geplaatst zijn voor de tweede ronde. Hoewel de Gasselse dames streden voor wat ze waard waren, bleek HBV dames 1, dat in de competitie een klasse hoger speelt, nog een maatje te groot. Uiteindelijk werd met 7-1 verloren. De Gasselse eretreffer kwam op naam van Imke Verbruggen. Overigens maakte vandaag niet alleen twee speelsters, te weten Vera van Tienen en Mariëlle Zwartjes, hun debuut bij Gassel dames 1, ook de van Gassel 4 overgekomen verzorger Marc van Raaij was vandaag voor het eerst officieel in functie bij het dameselftal.

Gassel 2 verliest ook laatste poulewedstrijd beker

Gassel 2 heeft ook in haar derde en laatste poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi een nederlaag moeten incasseren. In Geffen werd met 8-3 verloren tegen het drie klassen hoger spelende tweede elftal van Nooit Gedacht. De Gasselnaren kenden een niet al beste start van de wedstrijd want al na twintig minuten keek men tegen een 3-0 achterstand aan. Een nederlaag met dubbele cijfers hing in de lucht, maar de Gasselse formatie wist gaandeweg de eerste helft steeds beter tegenstand te bieden. Dankzij een treffer van Joris van Raaij was de achterstand bij de rust verkleind tot 3-1. Gassel 2 begon prima aan de tweede helft en een rake kopbal van Bart Bulkens betekende de 3-2. Helaas was het echter binnen de kortste keren aan de andere kant ook raak voor de thuisploeg. Na deze 4-2 was de Gasselse tegenstand gebroken waardoor de score uiteindelijk nog opliep tot 8-3. De derde Gasselse treffer werd gescoord door Jeroen van Vijfeijken.

Zeer jong Gassel 1 verliest laatste oefenduel

Gassel 1 is er op kermiszaterdag 30 augustus niet in geslaagd om het laatste oefenduel uit de voorbereiding in winst om te zetten. Een als gevolg van nogal wat afzeggingen zeer jong Gassel 1, met een gemiddelde leeftijd van rond de 21-22 jaar, verloor op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 3-6 van De Willy's. Al bij de rust stond het 1-4 voor de ploeg uit Wilbertoord. Doelpuntenmakers aan Gasselse zijde waren William de Kleijn, Tim van Overbeek en Harm van Boekel. Of Gassel 1 helemaal klaar is voor de vijfde klasse zal komende zondag moeten blijken. De Gasselnaren beginnen dan aan de competitie 2003-2004 met een thuiswedstrijd tegen Constantia uit Wanroij.

Training dinsdag 02 september gaat gewoon door

Hoewel sommige selectiepelers misschien goede hoop hadden dat de training van aanstaande dinsdag vanwege de Gasselse kermis niet door zou gaan, is dit zeker niet het geval. De technische staf heeft laten weten dat er dinsdag 02 september 2003 gewoon getraind zal worden. De selectiespelers worden dan ook net als op andere dinsdagen om 19:45 uur op het trainingsveld verwacht.

Gassel 3 boekt oefenzege tegen SIOL 4

Gassel 3 lijkt helemaal klaar te zijn voor de komende zondag van start gaande competitie. In de eerste en tevens ook laatste oefenwedstrijd van de voorbereidingsperiode werd op eigen veld met 3-2 gewonnen van SIOL 4 uit Katwijk. De winnende treffer kwam op naam van Jan de Kleijn en was erg fraai. De aanval die tot deze treffer zou leiden begon met een lange pass van achteruit van Jos Thijssen op de op volle snelheid liggende Arno Brans. Deze zocht de achterlijn op en gaf een uitermate strakke voorzet op Jan de Kleijn die de bal vervolgens op fraaie wijze in de kruising kopte. De andere twee Gasselse doelpunten werden gescoord door Arno Brans en Ad Cruijsen. Laatstgenoemde deed dit vanaf de penaltystip.

Gassel 2 na verlies kansloos voor tweede bekerronde
  |  donderdag 28 augustus 2003  |

Het zal Gassel 2 ook dit seizoen niet gaan lukken om zich te plaatsen voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Door ook de tweede poulewedstrijd van de eerste ronde te verliezen, is het voor de Gasselse formatie niet meer mogelijk om nog poulewinnaar te worden en daarmee het ticket voor de tweede ronde binnen te halen. Onder natte weersomstandigheden werd in Lith met 7-1 verloren van het tweede elftal van NLC '03, de club die is ontstaan door de fusie tussen het Lithse Litta en het Lithoijense Norbert. Al bij de rust keken de Gasselnaren tegen een 4-0 achterstand aan. Bij een 6-0 tussenstand was het Rob ten Haaf die met een prima treffer de Gasselse eer nog enigszins wist te redden. Zondag 31 augustus a.s. wacht voor Gassel 2 de derde en laatste poulewedstrijd. In Geffen moet dan worden aangetreden tegen Nooit Gedacht 2. De aftrap van dit duel is om 13:00 uur.

Oefenwedstrijd Gassel 1 - SC st Hubert 1 afgelast

De voor zaterdag 30 augustus 2003 op het programma staande oefenwedstrijd van Gassel 1 tegen SC st Hubert 1 gaat niet door. De spelers en technische staf van Gassel 1 zullen zaterdag echter toch aan de bak moeten, want de voor dinsdag 02 september a.s. geplande oefenwedstrijd tegen De Willy's 1 is verplaatst naar komende zaterdag, aanvang 18:00 uur. Het duel tegen de ploeg uit Wilbertoord is de voor de Gasselse formatie overigens de laatste mogelijkheid om nog wat te experimenteren voordat volgende week zondag de competitie van start gaat.

Gassel 1 uitgeschakeld in bekertoernooi
  |  dinsdag 26 augustus 2003  |

Voor Gassel 1 zit het bekertoenooi van het seizoen 2003-2004 er op. De laatste poulewedstrijd uit de eerste ronde, thuis tegen FC Schadewijk, ging met 0-2 verloren. Overigens zouden de Gasselnaren door de winst van De Zwaluw bij Heerewaarden zelfs bij een zege nog zijn uitgeschakeld. De Gasselse formatie speelde tegen de in de vierde klasse uitkomende ploeg uit Oss best een aardige wedstrijd. Middels een aantal vlot lopende aanvallen werden ook diverse goede kansen gecreëerd. Helaas lukte het de Gasselse aanvallers niet om er hier eentje van te verzilveren. Zo strandde Geert Ariëns een keer of drie op de doelman en schoot Tim van Overbeek tot tweemaal toe rakelings naast. Aan de andere kant wist Schadewijk wel het net te vinden. Vlak voor de rust werd de 0-1 gescoord en een minuut of vijftien na de rust stond de 0-2 op het bord. Al met al kunnen de Gasselnaren toch terugkijken op een nog niet zo verkeerde eerste bekerronde. Hoewel er natuurlijk nog wel een aantal zaken verbeterd kunnen en ook moeten worden, biedt het vertoonde spel toch wel duidelijk perspectief voor de op zondag 07 september 2003 van start gaande competitie.

Aanvangstijd bekerwedstrijd Gassel 2 gewijzigd
  |  maandag 25 augustus 2003  |

Het aanvangstijdstip van de voor zondag 31 augustus a.s. op het programma staande bekeruitwedstrijd van Gassel 2 tegen Nooit Gedacht 2 is gewijzigd. Aanvankelijk zou om 11:00 uur worden afgetrapt, maar doordat de ploeg uit Geffen op dat tijdstip als gevolg van andere bekerwedstrijden geen wedstrijdveld beschikbaar heeft, is het aanvangstijdstip gewijzigd in 13:00 uur.

Gassel 2 start bekertoernooi met nederlaag
  |  zondag 24 augustus 2003  |

Gassel 2 is het bekertoernooi van het seizoen 2003-2004 begonnen met een nederlaag. In de eerste poulewedstrijd van de eerste ronde werd op eigen veld met 1-5 verloren van Hapse Boys 2. Nadat de gasten halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong waren gekomen, was het Bas van Raaij die met een fraai binnen geschoten vrije trap vanaf een meter of vijfentwintig voor de Gasselse gelijkmaker zorgde. Al vrij vroeg na rust was het opnieuw de ploeg uit Haps die op voorsprong kwam. Toen het vervolgens niet veel later 1-3 werd, was de wedstrijd eigenlijk al beslist. De Gasselnaren probeerden het nog wel en wisten ook nog wat kansen te creëren, maar onder andere Tim Jaspers, Dirk Verbruggen en Tim van Overbeek slaagden er niet in de doelman te passeren. Aan de andere kant was het nog wel tweemaal raak, waardoor de uitermate sportieve wedstrijd uiteindelijk een 1-5 eindstand kende. Donderdag 28 augustus a.s. staat voor Gassel 2 de tweede poulewedstrijd op het programma. In Lith moet dan worden aangetreden tegen het tweede elftal van NLC '03, de club die is ontstaan door de fusie tussen het Lithse Litta en het Lithoijense Norbert. De aanvang van dit duel is om 19:00 uur.

Wijzigingen in de klasse van de dames en de D1

Zoals gebruikelijk zijn er ook dit jaar weer voor de start van de competitie de nodige wijzigingen in de diverse klasse-indelingen. Zo is HVCH dames 1 definitief teruggetrokken uit de 5e klasse G, de klasse waarin ook het dameselftal van de VV Gassel is ingedeeld. Omdat de Gasselse dames de competitie zouden beginnen met een thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Heesch, betekent dit dus dat zij op de eerste speeldag, zondag 07 september 2003, direct een vrije zondag hebben. Ook Gassel D1 heeft in de najaarscompetitie 2003 één tegenstander minder. Het team van JVC Cuijk D5 is namelijk verdwenen uit de 1e klasse D01 voor D-zeventallen. In de klassen van de overige teams hebben zich vooralsnog geen wijzigingen voorgedaan.

Gassel 1 boekt monsterzege tegen Heerewaarden
  |  zaterdag 23 augustus 2003  |

Gassel 1 heeft in haar tweede poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi flink uitgehaald. In Heerewaarden werd met maar liefst 9-0 gewonnen van de plaatselijke voetbaltrots. Al bij de rust stonden de Gasselnaren door doelpunten van Geert Ariëns (2x), Ruud de Kleijn en William de Kleijn op een comfortabele 4-0 voorsprong. In de tweede helft ging de Gasselse formatie rustig verder met het scoren van treffers. De dubbele cijfers werden net niet gehaald want de teller stopte bij negen treffers. Ruud de Kleijn en William de Kleijn namen van de vijf treffers na de rust er beide twee voor hun rekening. De andere treffer kwam op naam van Tim Jaspers. Dinsdag aanstaande staat voor Gassel 1 de derde en laatste poulewedstrijd uit de eerste bekerronde op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is dan om 19:00 uur FC Schadewijk uit Oss de tegenstander.

Gassel 1 in slotfase onderuit tegen De Zwaluw
  |  dinsdag 19 augustus 2003  |

Gassel 1 is er vandaag net niet in geslaagd om in haar eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi voor een stuntje te zorgen. Op eigen veld werd nipt met 2-3 verloren van het in de vierde klasse uitkomende De Zwaluw dat overigens wordt getraind door voormalig Gassel-trainer Eus van Vijfeijken. De derde tegentreffer, gescoord vanaf de strafschopstip viel een paar minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Hoewel de ploeg uit Oeffelt in het eerste kwart van de wedstrijd de betere kansen had gehad, was het toch Gassel dat de score opende. Een diepe bal werd door William de Kleijn goed doorgekopt op Ruud de Kleijn die het vervolgens koel af maakte. Na ruim een half uur wedstrijd bracht William de Kleijn met een benutte strafschop, verkregen nadat Tim van Overbeek binnen de beruchte lijnen was neergehaald, de stand zelfs op 2-0. Echter nog voor de rust was de aansluitingstreffer van De Zwaluw een feit. Halverwege de tweede helft moest Gassel 1 opnieuw een tegentreffer incasseren. Na deze gelijkmaker kregen beide ploegen nog kansen op de volle winst. Zo was er onder andere een goede schietkans voor Geert Ariëns, maar zijn inzet werd gestopt door de doelman van de gasten. Aan de andere kant verrichte ook doelman Erik van Toor een aantal nuttige reddingen. Op de vlak voor tijd toegekende strafschop moest ook hij echter het antwoord schuldig blijven, waardoor de Gasselnaren uiteindelijk toch nog met een nederlaag van het veld af stapten. Al met al speelde de Gasselse formatie geen onaardige wedstrijd. Zeker ook niet gezien de lijst met spelers die deze wedstrijd niet inzetbaar waren. De kansen op het bereiken van de tweede bekerronde zijn door de nederlaag echter wel behoorlijk geslonken.

Gassel 1 eindigt als vierde op Zilveren Zwaluw-toernooi
  |  zondag 17 augustus 2003  |

Het Vlaggeschip van de VV Gassel is als vierde geëindigd op het Zilveren Zwaluw toernooi in Oeffelt. Doordat in de halve finale vrij kansloos met 6-2 was verloren van VCA uit Sint-Agatha waren de Gasselnaren veroordeeld tot het spelen van de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Tegenstander hierin was Astrantia uit Middelaar. Werd zaterdag nog met 3-3 gelijk gespeeld tegen deze ploeg, ditmaal werd met 3-2 verloren. Opmerkelijkste wapenfeit van deze wedstrijd was toch wel de comeback van elftalbegeleider Mentale Thé. Als gevolg van een tekort aan fitte spelers, moest hij ook nog een minuut of vijftien meespelen. Tot een treffer kwam hij echter niet.

Gassel 1 naar halve finale Zilveren Zwaluw-toernooi
  |  zaterdag 16 augustus 2003  |

Het Vlaggeschip van de VV Gassel mag het zondag 17 augustus in de halve finale van het Zilveren Zwaluw-toernooi in Oeffelt opnemen tegen VCA uit Sint-Agatha. Hoewel de vandaag, zaterdag 16 augustus 2003, gespeelde wedstrijd tegen Astrantia 1 eindigde in een 3-3 gelijkspel en de hierdoor noodzakelijk geworden strafschoppenserie met 4-2 werd verloren, ging de Gasselse formatie uiteindelijk toch als beste verliezer door naar de laatste vier. Het Vlaggeschip kende een prima start van de wedstrijd tegen de ploeg uit Middelaar. Na goed doorgaan van Silvo Lemmers was het Tim van Overbeek die in de vijftiende voor een 1-0 voorsprong zorgde. De Gasselnaren bleven goed combineren wat resulteerde in behoorlijk wat kansen. Vlak nadat doelman Henk de Tank zijn ploeg voor de gelijkmaker had behoed, was het aan de andere kant opnieuw Tim van Overbeek die na een prima voorzet van Edwin Hendriks het net wist te vinden. Hoewel Astrantia niet veel later de aansluitingstreffer wist te scoren, gingen de Vlaggeschippers toch met een marge van twee doelpunten de rust in. Een lage strakke corner van Edwin Hendriks werd door Ruud de Kleijn binnen geschoten. Ook na de rust wist het Vlaggeschip nog tal van kansen te creëren. Het scoren van doelpunten lukte echter niet meer. Zelfs vanaf de strafschopstip kreeg Maurice Willems de bal er niet in. Omdat de tegenstander bij een tweetal uitvallen wel succesvol was, eindigde de wedstrijd alsnog in een 3-3 gelijkspel. Al met al was de technische staf toch redelijk tevreden over het vertoonde spel.

Eerste training selectie seizoen 2003-2004 druk bezocht
  |  woensdag 06 augustus 2003  |

De eerste training van het seizoen 2003-2004 voor de selectie is, zeker in vergelijking met voorgaande jaren, druk bezocht. Uiteindelijk waren achttien spelers op het trainingsveld aanwezig. Dit is aanzienlijk meer dan vorig seizoen toen slechts een twaalftal spelers op de eerste training present was. Bovendien zijn er toch nog wel de nodige selectiespelers die vanwege een vakantie nog elders in Europa verblijven. Vanwege de zeer warme weersomstandigheden had trainer John Boeijen het programma van de eerste training wat aangepast. Wel stonden er uiteraard een aantal loopoefeningen op het programma. Donderdag 07 augustus a.s. aanvang 19:45 uur staat training twee op het programma. Ook zondag 10 augustus 2003 zal er worden getraind. De aanvang van deze training is 12:00 uur. De training voor de overige senioren en andere liefhebbers, die ook dit seizoen weer op de donderdagavonden zal worden verzorgd door Ad Cruijsen, start op donderdag 21 augustus a.s. om 20:00 uur.