Augustus 2005

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand augustus 2005. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Gassel 1 stuit op SVS 1 in eerste ronde Land van Cuijk Cup
  |  woensdag 31 augustus 2005  |

Deze week is de loting verricht voor de eerste ronde van de Van Kesteren Land van Cuijk Cup. De Land van Cuijk Cup is een regionaal voetbaltoernooi voor standaardteams dat al in de zeventiger en tachtiger jaren jaarlijks werd gehouden. Een jaar of twintig geleden vond de laatste editie van dit toernooi plaats. Ter ere van haar 75-jarig bestaan heeft Toxandria uit Rijkevoort de Land van Cuijk Cup dit seizoen weer tot leven gewekt. Aan het toernooi doen nagenoeg alle standaardelftallen uit de regio mee. Ook Gassel 1 behoort tot de deelnemende ploegen. De loting voor de eerste ronde heeft de Gasselse formatie gekoppeld aan SVS 1. De ploeg uit Stevensbeek is geen onbekende voor Gassel 1 want op zaterdag 27 augustus jl. troffen beide ploegen elkaar in het kader van de eerste ronde van het bekertoernooi. De Gasselnaren wonnen toen vrij gemakkelijk met 5-1. De eigenlijke speeldatum en aanvangstijd voor het duel SVS 1 - Gassel 1 is zaterdag 22 oktober 2005 om 15:30 uur, maar omdat de Gasselnaren op zondag 23 oktober 2005 bekerverplichtingen hebben, zal het duel tegen SVS 1 naar alle waarschijnlijk naar een andere datum worden verplaatst. Alle wedstrijden van de Land van Cuijk Cup worden gespeeld op sportpark “Kampzicht” te Rijkevoort en duren gewoon twee keer 45 minuten. In de eerste ronde staan dertien wedstrijden op het programma. De winnaars van deze wedstrijden gaan rechtstreeks door naar de tweede ronde. Van de dertien verliezers worden er drie uitgeloot die ook nog doorgaan naar de tweede ronde. Zo blijven er na de eerste ronde dus zestien ploegen over die vervolgens via een knock-out systeem met achtste en halve finales gaan uitmaken wie op zondag 04 juni 2005 in de finale mag aantreden.

Gasse1 1 stunt tegen Vitesse '08 1 (4-1) en bekert verder
  |  dinsdag 30 augustus 2005  |

Gassel 1 heeft vanavond voor een daverende verrassing gezorgd in het bekertoernooi. Derdeklasser Vitesse '08 1 uit Gennep, favoriet voor de eindzege in poule 116, werd met maar liefst 4-1 verslagen. Door de zege gaan de Gasselnaren met negen punten uit drie wedstrijden door naar de tweede ronde van het bekertoernooi 2005-2006. De zege was verdiend want de Gasselnaren speelden een prima wedstrijd en deden niet onder hun twee klassen hoger spelende tegenstander. In de eerste helft was de eerste grote kans voor de gasten, maar doelman Erik van Toor redde prima. Aan de andere kant was Ramon van der Venne met een schot van afstand dichtbij succes, maar de keeper van Vitesse ’08 1 kon de bal nog net tot corner verwerken. Hoewel de ploeg uit Gennep langer in balbezit was en naarmate de eerste helft vorderde ook wat meer in de buurt van het vijandelijke doel wist te komen, bleven ook de snelle Gasselse tegenstoten voor het nodige gevaar te zorgen. Een kleine tien minuten voor de rust kwam Vitesse ’08 1 op een 0-1 voorsprong nadat een voorzet via het lichaam van Geert Ariëns in het Gasselse doel verdween. Echter nog voor het rustsignaal was de stand weer in evenwicht. Bart Loeffen reageerde attent toen de Gennepse back te zacht terug speelde op zijn doelman en onderschepte de bal. Zijn schot kon vervolgens nog wel worden gekeerd door de doelman, maar Ruud de Kleijn was er als de kippen bij om de bal in de rebound alsnog binnen te schieten. De talrijke toeschouwers werden ook na de rust getrakteerd op een prima pot voetbal. Het spel golfde op en neer en door de Gasselnaren werden een aantal goede aanvallen op de mat gelegd. Zo’n twintig minuten voor tijd kwam Gassel 1 op 2-1 door Ramon van der Venne die een voorzet van Bart Loeffen bij de tweede paal binnen schoot. Bij deze stand zouden de Gasselnaren door zijn naar de tweede bekerronde. Vitesse ’08 1 gaf zich uiteraard niet zomaar gewonnen en ging in het laatste deel van de wedstrijd vol op de aanval spelen in een poging de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Door de aanvallendere speelwijze werd achterin wat meer ruimte weggeven. De Gasselse aanvallers wisten hier uitstekend van te profiteren. Na al een paar maal dichtbij succes geweest te zijn, was het in de tachtigste minuut wel raak voor Bart Loeffen. Op aangeven van William de Kleijn schoot hij de 3-1 op het scorebord. Ook in de slotfase hield de Gasselse defensie de rijen gesloten. Uiteindelijk werden de Gasselse supporters ook nog getrakteerd op een vierde Gasselse treffer. Op fraaie wijze krulde Ruud de Kleijn de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied over de Gennepse doelman in het doel. Al en met al is de 4-1 overwinning natuurlijk een uitstekend resultaat. Ook het vertoonde spel in het bekertoernooi moet vertrouwen geven voor de competitie 2005-2006. Vanaf komende zondag gaat het echter pas echt om de knikkers en zullen de Gasselnaren moeten laten zien of ze ook thuis horen in de vijfde klasse.

Aftrap competitieduel Gassel 2 - Herpinia 3 om 13:00 uur

Het definitieve aanvangstijdstip van de deze week voor zondag 04 september 2005 ingelaste competitiewedstrijd van Gassel 2 tegen Herpinia 3 is inmiddels bekend. Het duel tegen de ploeg uit Herpen begint om niet zoals gebruikelijk bij thuiswedstrijden van Gassel 2 om 11:30 uur, maar om 13:00 uur. Voorafgaand aan dit duel zal Gassel C1 een oefenwedstrijd spelen tegen een jeugdteam van Windsor uit Engeland. De aftrap van dit internationale treffen is om 11:30 uur.

Toch competitiewedstrijd voor Gassel 2 op eerste speeldag
  |  maandag 29 augustus 2005  |

Gassel 2 zal zondag 04 september 2005 tijdens de eerste wedstrijdronde van de competitie 2005-2006 toch in actie moeten komen. Aanvankelijk zouden de Gasselnaren gelijk al een vrije zondag hebben, maar door een verschuiving in de klasse-indeling van de reserve vijfde klasse 521 is deze vrije zondag verschoven naar de negende wedstrijdronde op zondag 06 november 2005. Het tweede elftal zou op deze zondag in november thuis spelen tegen Herpinia 3, maar dit duel is nu verplaatst naar zondag 04 september 2005. Overigens bestaat de kans dat het aanvangstijdstip van het thuisduel tegen de ploeg uit Herpen nog wordt gewijzigd vanwege een oefenwedstrijd van Gassel C1 tegen een team uit Engeland die inmiddels voor komende zondag was vastgelegd.

Gassel 2 verslaat VCA 2 in doelpuntrijke bekerwedstrijd
  |  zondag 28 augustus 2005  |

Gassel 2 heeft zich prima hersteld van de nederlaag in de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi 2005. Op eigen veld werd vandaag in een doelpuntrijk duel met 6-4 gewonnen van VCA 2 uit Sint-Agatha. Van de zes Gasselse doelpunten nam Robin Nibbeling er twee van voor zijn rekening. De overige treffers werden gescoord door Silvo Lemmers, Bas van Raaij, Joris van Raaij en Tim van Overbeek. Donderdag 01 september 2005 staat voor Gassel 2 de derde en laatste poulewedstrijd op het programma. In Beers moet dan worden aangetreden tegen HBV 2.

Gassel 1 wint ook tweede poulewedstrijd van bekertoernooi

Gassel 1 heeft afgelopen zaterdagavond ook haar tweede poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi weten te winnen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd een vrij eenvoudige 5-1 zege geboekt tegen SVS 1 uit Stevensbeek. Na zo'n tien minuten was het Bart Loeffen die de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong zette. Gassel 1 bleef aandringen en via een kopbal van William de Kleijn uit een corner van Johan Jaspers werd het 2-0. Ook de 3-0 was een kopgoal. Ditmaal was het Rob ten Haaf, notabene de kleinste van alle spelers op het veld, die raak kopte. Gassel 1 kreeg daarna nog voldoende kansen om voor de rust de score verder op te bouwen, maar alleen Bart Loeffen wist met een fraai schot nog doel te treffen. In de tweede helft was de Gasselse formatie heer en meester. Een doelpunt bleef echter lange tijd uit. Alleen Ramon van der Venne wist zo'n kwartier voor tijd te scoren. In de slotfase lukte het de ploeg uit Stevensbeek nog wel om via een benutte strafschop de eer te redden. Dinsdag 30 augustus a.s. speelt Gassel 1 haar derde en zeker op papier ook de lastigste van poulewedstrijd. In Gassel is dan derdeklasser Vitesse '08 1 uit Gennep de tegenstander. Aanvang van dit treffen is om 18:30 uur.

Gassel C1 naar tweede bekerronde, Gassel A1 uitgeschakeld

Zoals gezien de gelote tegenstanders te verwachten viel, is Gassel A1 er zaterdag 27 augustus jl. niet in geslaagd om verder te bekeren. Weliswaar speelden de Gasselnaren twee goede duels, de tegenstanders waren gewoon nog een maatje te groot. Van Avesteyn A1 werd met 2-0 verloren en het duel tegen Heeswijk A1 leverde een 5-0 nederlaag op. Gassel C1 wist wel de tweede ronde van het bekertoernooi te bereiken door met 3-0 en 2-0 te winnen van respectievelijk VIOS C1 uit Beugen en Achilles Reek C1 uit Reek.

Nipte nederlaag Gassel 2 in eerste pouleduel bekertoernooi
  |  vrijdag 26 augustus 2005  |

Gassel 2 is het bekertoernooi 2005-2006 begonnen met een nipte nederlaag. Afgelopen donderdagavond werd in Rijkevoort in het eerste pouleduel uit de eerste ronde met 1-0 verloren van Toxandria 2. De naar later zou blijken enige treffer van de wedstrijd was al in de derde minuut een feit. Na een misser in de Gasselse defensie kreeg een speler van de thuisploeg de bal voor het inschieten. Hoewel de Gasselnaren zich vrij snel herstelden van deze vroege domper lukte het de ploeg maar niet om de gelijkmaker te scoren. Gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd was een puntendeling verdiend geweest, maar het bleef bij een 1-0 stand. Kermiszondag 28 augustus 2005 moet Gassel 2 aantreden voor de tweede poulewedstrijd. Het Sint-Agathase VCA 2 brengt dan een bezoek aan sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Naast het tweede elftal kwam ook Gassel dames 1 op donderdag 25 augustus 2005 in actie. Voor hen stond een oefenduel tegen Achates RKOSV uit Ottersum op het programma. De Gasselse dames zijn nog zoekende naar de goede vorm en de vaste patronen zo bleek tijdens de wedstrijd. Na een 0-4 ruststand eindigde het duel uiteindelijk in 1-6.

Gassel 1 wint bekerduel tegen vierdeklasser De Zwaluw 1
  |  dinsdag 23 augustus 2005  |

Gassel 1 is uitstekend gestart in het bekertoernooi 2005-2006. Deze dinsdagavond werd in de eerste poulewedstrijd gewonnen van vierdeklasser De Zwaluw 1. In Oeffelt werd het na een 1-1 ruststand uiteindelijk 2-4 in Gassels voordeel. Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar tot een treffer kwam het niet. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Gasselnaren steeds beter in de wedstrijd en via een treffer van Bart Loeffen werd een 0-1 voorsprong genomen. Op slag van rust kwam de ploeg uit Oeffelt langszij. Vrij vroeg in de tweede helft kwam Gassel 1 opnieuw op voorsprong. Ditmaal was het Ruud de Kleijn die doel trof. Twintig minuten voor tijd werd Tim van Overbeek op onreglementaire wijze gestuit binnen de zestien hetgeen een strafschop opleverde. William de Klein schoot vervolgens de 1-3 tegen de touwen. Twee minuten voor tijd wist De Zwaluw 1 de aansluitingstreffer te scoren, waardoor het in de slotfase toch nog even spannend werd. De Gasselse defensie hield echter keurig stand. In zo'n beetje de vierde minuut van de blessuretijd plaatste Gassel 1 nog een messcherpe counter die door Johan Jaspers doeltreffend werd afgerond. Al met al een uitstekende start van het bekertoernooi. Zaterdag 27 augustus a.s. wacht voor Gassel 1 de tweede poulewedstrijd van de eerste bekerronde. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is SVS 1 uit Stevensbeek dan de tegenstander. De aftrap van dit duel is om 18:00 uur.

Vanwege bekerduel Gassel 1 dinsdag a.s. geen training selectie
  |  maandag 22 augustus 2005  |

Dinsdag 23 augustus 2005 is er geen training voor de spelers van de selectie. Dit in verband met de bekerwedstrijd van Gassel 1 die voor die dag op het programma staat. De Gasselse formatie speelt namelijk om 18:30 uur in Oeffelt tegen De Zwaluw 1. Hoewel Gassel 2 op donderdagavond 25 augustus a.s. bekerverplichtingen heeft, is er die avond wel gewoon een training voor de (overgebleven) spelers van de selectie. De training begint om 19:30 uur.

Ook dit seizoen weer voetbalpool georganiseerd door VV Gassel

Net als in de afgelopen vier seizoenen wordt er ook in het komende seizoen weer een heuse VV Gassel voetbalpool georganiseerd. Zoals wellicht bekend is het de bedoeling dat u moet voorspellen wat de rust- en eindstanden zullen zijn van de competitiewedstrijden van Gassel 1. Daarnaast moet op het deelnameformulier onder meer worden ingevuld hoeveel doelpunten het eerste elftal dit seizoen weet te gaan scoren en hoeveel men tegen zal krijgen. Ook het aantal gele en rode kaarten en de topscoorder moet worden voorspeld. Kortom het is (weer) hartstikke leuk om mee toe doen. Voor de kosten hoeft u het ook niet te laten want in tegenstelling tot voorgaande jaren is het inleggeld dit jaar slechts € 5,- per deelnameformulier. Ook zijn er bij deze editie geen vijf maar acht geldprijzen te verdelen. Zo krijgt de winnaar 20% van het totale inleggeld. In totaal zal 75% van het totale inleggeld als prijzengeld worden uitgekeerd. De overige 25% zal door VV Gassel worden besteed aan verfraaiing van sportpark “de Oude Kamp”. Met uw deelname steunt u dus ook nog eens goed doel. Uiteraard kan iedereen (dus ook mensen van buiten Gassel) zo vaak als men wil aan deze voetbalpool deelnemen. Deelnameformulieren zijn in Gassel inmiddels huis aan huis verspreid. Daarnaast zijn deelnameformulieren te verkrijgen in de kantine van VV Gassel en bij de Gasselse horecagelegenheden. Wanneer u in het bezit wilt komen van een (extra) deelnameformulier kunt u ook contact opnemen met organisator Rudy Derks. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om mee te doen start de voetbalpool zoals gebruikelijk pas bij de tweede speeldag van Gassel 1. Dit betekent dat ingevulde deelnameformulieren uiterlijk zondag 11 september 2004 om 12:00 uur moeten zijn ingeleverd bij Rudy Derks, Hofstede 2 te Gassel. De kosten van deelname bedragen € 5,- en dienen bij inlevering van het deelnameformulier te worden voldaan. Tijdens het seizoen zal wekelijks op de VV Gassel website een actuele tussenstand worden gepubliceerd. Speel dus ook mee in de Gasselse voetbalpool en wie weet is één van die fraaie geldprijzen wel voor u!

Oefenduel Gasselse dames 1 tegen Millse dames afgelast
  |  zondag 21 augustus 2005  |

De voor deze zondag op het programma staande oefenwedstrijd tussen Gassel dames 1 en Juliana Mill dames 1 gaat niet door. Op het laatste moment is de wedstrijd afgelast, na een misverstand over de locatie van de te spelen wedstrijd.

Gassel 1 stopt met deelname aan Zilveren Zwaluw toernooi
  |  zaterdag 20 augustus 2005  |

Gassel 1 zal morgen, zondag 21 augustus 2005, door een tekort aan selectiespelers niet terugkeren naar Oeffelt voor de tweede dag van het Zilveren Zwaluw toernooi. De voor deze eerste toernooidag op het programma staande wedstrijd tegen VCA 1 uit Sint-Agatha eindigde in een 1-1 gelijkspel. De eerste goede kans van de wedstrijd was voor de Gasselnaren. Bart Loeffen had de bal voor het inkoppen na een voorzet van Bart Bulkens, maar zijn kopbal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Na een kleine vijfentwintig minuten wedstrijd botste een VCA-speler in een luchtduel keihard met zijn hoofd tegen de schouder van Maurice Willems. Omdat de betreffende speler vervolgens minuten lang volslagen groggy op het veld bleef liggen en zijn nek bij de botsing een vreemde beweging had gemaakt, werd besloten om voor de zekerheid een ambulance erbij te halen. Dit betekende een oponthoud van zo'n drie kwartier. Vrij snel nadat het spel weer was hervat kwam VCA 1 op een 1-0 voorsprong. Gassel 1 probeerde hierna om wat terug te doen, maar aanvankelijk zonder succes. Een tiental minuten voor rust kwam Gassel 1 dan toch op 1-1. Een vrije trap werd door William de Kleijn over de muur in het doel gekruld. Het spelbeeld in de tweede helft was vrij eentonig en van een niet al te best niveau. Ruud de Kleijn had de 1-2 moeten scoren, maar na keurig de vijandelijke keeper te hebben omspeeld miste hij voor een leeg doel. VCA had na de rust ook één goede kans om op voorsprong te komen, maar doelman Gert-Jan Schook redde goed. Uiteindelijk bleef het bij een 1-1 stand. Om de spieren van de nog wel beschikbare selectiespelers toch soepel te houden, is voor morgen wel een training ingelast. Aanvang van deze training is 12:00 uur.

Fraaie uitzege Gassel 2 in oefenduel tegen Montagnards 2
  |  vrijdag 19 augustus 2005  |

Gassel 2 heeft donderdag 18 augustus jl. in het oefenduel tegen Montagnards 2 een fraaie uitoverwinning weten te behalen. In Bergen werd het 2-5 voor de Gasselse formatie. Nadat de fysiek sterke thuisploeg op een 1-0 voorsprong was gekomen, was het nog voor de rust Tim Jaspers die namens Gassel 2 de gelijkmaker wist te scoren. Vroeg in de tweede helft kwam het tweede elftal van de VV Gassel wederom op achterstand, maar ook ditmaal was het Tim Jaspers die de stand weer in evenwicht bracht. Na dit doelpunt schakelden de Gasselnaren nog een tandje bij en werd met prima spel de thuisploeg steeds meer onder druk gezet. Het goede spel zou uiteindelijk ook beloond worden met doelpunten. Eerst was het Tim Jaspers die met zijn derde doelpunt van de avond voor 2-3 zorgde. Vervolgens bracht Jeroen van Vijfeijken de 2-4 op het bord. De laatste Gasselse treffer van de avond kwam van de voet van Nicky Hendriks. Al met al behaalde Gassel 2 een verdiende overwinning want zeker in de tweede helft werd heel goed gevoetbald.

Oefenwedstrijd Gassel A1 - Olympia '18 A1 afgelast

De voor zaterdag 20 augustus 2005 op het programma staande oefenwedstrijd tussen Gassel A1 en Olympia '18 A1 gaat niet door. Zowel voor de Gasselnaren als voor de ploeg uit Boxmeer konden niet genoeg spelers op de been brengen vanwege andere verplichtingen.

Donderdag a.s. oefenduel Gassel 2 tegen Montagnards 2
  |  woensdag 17 augustus 2005  |

Ter voorbereiding op het bekertoernooi dat volgende week van start gaat, speelt Gassel 2 op donderdag 18 augustus 2005 een oefenwedstrijd tegen Montagnards 2 uit het Limburgse Bergen. Het duel dat wordt gespeeld op het sportpark van Montagnards begint om 20:00 uur. Welke spelers voor dit oefenduel geselecteerd zijn is te zien op de opstellingpagina van Gassel 2. Voor de overige spelers van de selectie staat er komende donderdag gewoon een training op het programma. De aanvangstijd van de selectietrainingen is de komende weken overigens wat vroeger dan gebruikelijk. Tot aan de start van de competitie beginnen de trainingen namelijk om 19:30 uur.

Combinatie van Gassel 1 en 2 boekt ruime oefenzege
  |  vrijdag 12 augustus 2005  |

Een mix van spelers van Gassel 1 en Gassel 2 heeft afgelopen dinsdagavond een ruime oefenzege behaald tegen NEC Amateurs 2. Onder toeziend oog van talrijke aanwezigen werd het op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel 5-0 voor de Gasselnaren. Na ruim een kwartier wedstrijd was het Tim van Overbeek die na een vlotte Gasselse aanval de bal met buitenkant rechts langs de NEC-goalie tikte. Zo'n tien minuten later was het opnieuw van Overbeek die doel trof. Ditmaal was het uit een strafschop die was toegekend doordat Geert Ariëns op onreglementaire was gestuit binnen de zestien. Zowel de Gasselse formatie als de gasten uit Nijmegen kregen voor de rust nog een aantal prima kansen om te scoren, maar het bleef bij een 2-0 ruststand. Al vroeg in de tweede helft schoot Johan Jaspers de derde Gasselse treffer tegen de touwen. Hiermee was de koek nog niet op want in er volgden nog een tweetal fraaie doelpunten. Eerst was het Geert Ariëns die na een korte solo de bal over de NEC-doelman in het doel lepelde en daarmee voor 4-0 zorgde. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd was het de van Kerkwijk overgenomen Henri van Geffen die de bal met een fraaie volley in de linkerbovenhoek joeg en daarmee de 5-0 eindstand op het bord bracht. Al met al een verdiende oefenzege voor de Gasselnaren.

Gassel 1 treft VCA 1 tijdens eerste dag Zwaluw-toernooi
  |  woensdag 10 augustus 2005  |

In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2005 zal Gassel 1 deelnemen aan het Zilveren Zwaluw toernooi in Oeffelt. Inmiddels is bekend geworden wie de tegenstander zal zijn van de Gasselnaren op de eerste toernooidag. Gassel 1 dient het te gaan opnemen tegen VCA 1 uit Sint-Agatha. De aftrap van het duel is om 15:30 uur en plaats van handeling is het sportpark van De Zwaluw in Oeffelt. De Gasselse formatie zal VCA 1 dit seizoen overigens nog vaker gaan tegenkomen want ook op de tweede speeldag van de competitie 2005-2006, op zondag 11 september 2005, zullen beide ploegen elkaar treffen. Trainer van de formatie uit Sint-Agatha is voormalig trainer van de VV Gassel John Boeijen. Andere deelnemers aan de editie 2005 van het Zilveren Zwaluw toernooi zijn Olympia '18 2 uit Boxmeer, SIOL 1 uit Katwijk, VIOS 1 uit Beugen en het organiserende De Zwaluw 1. Wanneer de Gasselnaren erin slagen om zaterdag 20 augustus 2005 te winnen van VCA 1 dan wacht op zondag 21 augustus in de halve finale het treffen met de winnaar van het duel VIOS 1 - Olympia '18 2.

Donateursactie VV Gassel op 15 augustus 2005 van start

Ook dit jaar houdt de VV Gassel in augustus weer haar jaarlijkse donateursactie. Vanaf maandag 15 augustus a.s. zullen een twintigtal vrijwilligers huis aan huis in Gassel langs de deur gaan met de bekende donateurs- en seizoenkaarten. Een seizoenkaart, die recht geeft op vrije toegang bij alle competitie(thuis)wedstrijden van het eerste elftal in het seizoen 2005-2006, kost € 10,-. Voor mensen van 65 jaar en ouder kost een seizoenkaart € 5,-. Met derby's tegen Constantia uit Wanroij, Hapse Boys, SC st Hubert, VCA uit Sint-Agatha en het Beugense VIOS op het programma is zo'n kaart ook dit seizoen zeker weer de moeite waard. Bovendien mag u als seizoenkaarthoud(st)er uw eventuele partner gratis meenemen. Wanneer u er niets om geeft om de wedstrijden van het eerste elftal te bezoeken, maar u de Gasselse voetbalclub toch graag wilt steunen, dan is de donateurskaart echt iets voor u. De donateurskaart is er in twee soorten. De een met een waarde van € 2,50 en de ander met een waarde van € 5,-. Uiteraard staat het u vrij om de club met een ander bedrag te steunen. Met uw bijdrage draagt u in ieder geval uw steentje bij aan het in stand houden van een stuk leefbaarheid in ons dorp. Want een vereniging met zoveel jeugdleden mag natuurlijk niet verloren gaan. Het bestuur van voetbalvereniging Gassel dankt u dan ook alvast hartelijk voor uw bijdragen en hoopt u komend seizoen meer dan eens te mogen begroeten op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.

Mutaties in klasse-indelingen Gassel 2 en Gassel dames 1
  |  woensdag 03 augustus 2005  |

In de klassen waarin Gassel 2 en Gassel dames 1 voor de competitie 2005-2006 zijn ingedeeld, hebben zich inmiddels de eerste mutaties voorgedaan. Zo is uit de klasse van Gassel 2, de reserve vijfde klasse 521, JVC Cuijk 5 verdwenen. Omdat vooralsnog nog geen nieuwe club aan de klasse is toegevoegd betekent dit voor het tweede elftal twee vrije zondagen. Een van deze twee zondagen is gelijk al de eerste speeldag op 04 september 2005. Ook uit de vijfde klasse J, de klasse van Gassel dames 1, is een team verdwenen. Het betreft UDI '19/Beter Bed dames 1 uit Uden. Vooralsnog is ook aan deze klasse geen nieuw team toegevoegd. De complete competitieschema's voor Gassel 1, Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel dames 1 zijn inmiddels elders op deze site te vinden.

Opkomst eerste training selectie lager dan vorig seizoen

De opkomst bij de eerste training van de selectie in het seizoen 2005-2006 was wat lager dan in de twee voorgaande seizoenen. Zowel in 2003 als in 2004 waren achttien selectiespelers present bij de eerste training, afgelopen dinsdagavond stopte de teller al bij dertien aanwezigen. Reden voor de wat lagere trainingsopkomst is dat nogal wat selectiespelers vanwege een vakantie elders in Europa verblijven. Trainer Eus van Vijfeijken had voor de selectiespelers een gevarieerde en niet al te zware eerste training in elkaar gezet. Na een uitgebreide warming-up stond een oefening passen en trappen met afronden op doel op het programma. Vervolgens moest in een afgebakend deel van het veld zes tegen zeven gespeeld worden. De training werd afgesloten met een partijspel. De volgende training voor de spelers van de selectie is donderdag 04 augustus 2005. Overigens is de aanvangstijd van deze training wat vroeger dan gebruikelijk, namelijk 19:30 uur. De doordeweekse trainingen van volgende week beginnen eveneens om 19:30 uur. Ook de speelsters van het dameselftal hebben de eerste training van dit seizoen er inmiddels opzitten. Zeven dames waren present waaronder de nieuwelingen Yvonnen Cruijsen en Billie Cuppen. De aanwezige dames kregen van trainer Frans Peters onder andere wat buik-, been- en bilspieroefeningen voorgeschoteld. Uiteraard waren er ook diverse oefeningen met de bal. Ook de eerste training van het dameselftal van de VV Gassel werd afgesloten met een partijspel.

Gassel 1 start competitie 2005-2006 met thuiswedstrijd
  |  maandag 01 augustus 2005  |

Gassel 1 opent het seizoen 2005-2006 op zondag 04 september 2005 met een thuiswedstrijd. Tegenstander op de eerste speeldag is Odiliapeel/Braks Groep 1. Ook Gassel 2 en Gassel dames 1 starten het seizoen op eigen veld. Het tweede elftal speelt om 11:30 uur JVC Cuijk 5 en het dameselftal van de VV Gassel mag het om 11:00 uur gaan opnemen tegen Odiliapeel/Braks Groep dames 1. Gassel 3 en Gassel 4 spelen tijdens de eerste wedstrijdronde uit tegen respectievelijk Festilent/Morgenzon 4 uit Zeeland en De Willy's 3 uit Wilbertoord.
(De complete competitieprogramma's voor Gassel 1, 2, 3, 4 en dames zijn binnen een paar dagen elders op deze site te vinden.)

Zware poule-indeling Gassel 1 voor bekertoernooi

De kansen voor Gassel 1 om de tweede ronde van het bekertoernooi 2005-2006 te halen lijken op voorhand klein. De Gasselnaren zijn namelijk ingedeeld in Groep 116 en moeten het in de drie poulewedstrijden gaan opnemen tegen respectievelijk derdeklasser Vitesse '08 1 uit Gennep, vierdeklasser De Zwaluw 1 uit Oeffelt en zesdeklasse SVS 1 uit Stevensbeek. Alleen de poulewinnaar gaat door naar de tweede ronde. Voor Gassel 1 start het bekeravontuur op dinsdag 23 augustus 2005 met de uitwedstrijd tegen De Zwaluw. Voor trainer Eus van Vijfeijken betekent dit een weerzien met oude bekenden want hij was voordat hij vorig seizoen terugkeerde bij VV Gassel een aantal jaren werkzaam bij de club uit Oeffelt. Op kermiszaterdag 27 augustus 2005 spelen de Gasselnaren hun tweede bekerwedstrijd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is SVS 1 dan de tegenstander. Drie dagen later, op dinsdag 30 augustus 2005, staat de derde en laatste poulewedstrijd uit de eerste bekerronde op het programma. Het Gennepse Vitesse '08 1 brengt dan een bezoek aan Gassel. De beide doordeweekse wedstrijden beginnen om 18:30 uur. De aftrap van het duel op kermiszaterdag is om 18:00 uur.

Derby's voor Gassel 2 in eerste ronde bekertoernooi

De loting voor de eerste ronde van het bekertoernooi 2005-2006 voor reserve-elftallen heeft voor Gassel 2 een aantal derby's opgeleverd. Zo mogen de Gasselnaren het gaan opnemen tegen HBV 2 uit Beers en VCA 2 uit Sint-Agatha. De vierde club in Groep 117 is Toxandria 2 uit Rijkevoort dat het vorig seizoen eindigde op een vierde plaats in de reserve derde klasse G. Gassel 2 speelt in haar eerste poulewedstrijd op donderdag 25 augustus 2005 uit tegen Toxandria 2. Voor kermiszondag 28 augustus 2005 staat het thuisduel tegen VCA 2 op het programma. De aftrap van dit duel is om 11:00 uur. De derde en laatste poulewedstrijd voor Gassel 2 op donderdag 01 september 2005 is weer een uitwedstrijd. In Beers is HBV 2 dan de tegenstander. De aanvang van dit duel is net als dat van het duel tegen de Rijkevoortse formatie 18:30 uur.