Augustus 2006

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand augustus 2006. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Nieuwe klasse-indeling Gassel 3 leidt tot grote reisafstanden
  |  maandag 28 augustus 2006  |

Dit weekend is bekend geworden dat de KNVB in het district Zuid II het verzoek van de technische staf van Gassel 3 voor terug plaatsing van het derde elftal van de VV Gassel vanuit de reserve 5e klasse naar de reserve 6e klasse heeft gehonoreerd. Of de Gasselnaren hier uiteindelijk blij mee moeten zijn, is nog maar de vraag. Want daar een klasse-indeling met tegenstanders uit de regio werd verwacht, blijkt de Gasselse formatie in werkelijkheid te zijn ingedeeld in een klasse met uitsluitend onbekende en ver weg gelegen tegenstanders. Zo moeten de Gasselnaren maar liefst zes keer afreizen naar Helmond voor duels tegen onder andere Helmondia 3, MULO 5, PVV 4 en Bruheze 5. Verder dient te worden aangetreden tegen bijvoorbeeld ASV '33 4 uit Aarle Rixtel en de Deurnese teams SJVV 5 en ZSV 7.

Gassel 2 wint laatste bekerpoulewedstrijd, verlies damesteam
  |  zondag 27 augustus 2006  |

Gassel 2 heeft de stijgende lijn van de afgelopen wedstrijd deze zondag weten voort te zetten. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd in de derde en laatste poulewedstrijd van de 1e ronde van het bekertoernooi met 3-0 gewonnen van Achilles Reek 2. nadat Rob Roefs de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong had gezet, was het nog voor de rust Jeroen Nibbeling die met een keurig geplaatst schot de 2-0 op het bord bracht. In de tweede helft was het opnieuw Jeroen Nibbeling die wist te scoren. Na de derde Gasselse treffer was het duel beslist. Voor Gassel dames 1 viel er in de bekerthuiswedstrijd tegen derdeklasser Vianen Vooruit dames 1 weinig eer te behalen. Na een 0-10 ruststand verloren de Gasselse dames uiteindelijk met 0-14.

Gassel 1, A1 en C1 sluiten bekertoernooi af met nederlaag
  |  zaterdag 26 augustus 2006  |

Gassel 1 heeft het bekertoernooi 2006-2007 vandaag afgesloten met een nipte nederlaag tegen derdeklasser Olympia '18 1. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het in de derde en tevens laatste poulewedstrijd 1-2. De Gasselse formatie begon uitstekend aan de wedstrijd want al binnen enkele minuten was de 1-0 een feit. Geert Ariëns stuurde Bart Loeffen de diepte in. Met een fraaie boog schoot hij de bal vervolgens over de keeper in het doel. Een klein kwartier voor de rust wisten de gasten langszij te komen. Nog voor het einde van de eerste helft moesten de Gasselnaren een tweede tegentreffer incasseren. Na de rust golfde het spel op en neer en kreeg Gassel 1 nog een paar kansen op de gelijkmaker. Inzetten van Bart Loeffen, Sjoerd Driessen en Joris van Raaij leverden echter niet het gewenste resultaat op. In de slotfase moest Olympia '18 1 nog met tien man verder na een gemene charge op Nicky Hendriks. Het bleef echter bij een 1-2 stand. Ook voor Gassel A1 en Gassel C1 zit het bekertoernooi er na deze zaterdag op. Beide ploegen eindigden met een nederlaag. De A1 van de VV Gassel ging op egen veld met 0-4 onderuit tegen Milsbeek A1. De Gasselnaren voetbalden vandaag gewoon niet goed genoeg om aanspraak te kunnen maken op de drie punten. Gassel C1 leed in Oss een zware nederlaag tegen OSS '20 C2.

Komende zaterdag openingstoernooi voor D-, E- en F-pupillen
  |  vrijdag 25 augustus 2006  |

De evenementencommissie van de VV Gassel organiseert zaterdag 26 augustus 2006 een openingstoernooi voor de D-, E- en F-pupillen van de VV Gassel. Het betreft een mixtoernooi waarbij teams van zes spelers het tegen elkaar zullen opnemen op een half veld met kleine goals. Het toernooi begint om 14:00 uur. Van de jeugdspelers wordt verwacht dat ze om 13:30 uur aanwezig zijn. Tevens zal om 17:00 uur de prijsuitreiking plaats vinden voor de clubrecordhouders van de jeugdtalentendag 2006 die werd gehouden op 28 mei jl. Uiteraard zijn toeschouwers komende zaterdag van harte welkom op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.

Wisselend succes voor Gassel 2 en dames 1 in bekertoernooi

Donderdagavond 24 augustus 2006 stond voor zowel Gassel 2 als Gassel dames 1 de tweede poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi 2006-2007 op het programma. De behaalde resultaten waren wisselend. Zo boekte Gassel 2 een 4-1 overwinning op gemeentegenoot Estria 4. Het spel van de Gasselnaren was nog niet echt goed, maar wel al beter als wat men afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen SDDL 3 uit Demen liet zien. Uit een voorzet van Tim Jaspers tikte Sjoerd Driessen de 1-0 binnen. Echter nog voor de rust kwamen de gasten uit Escharen via een wel erg makkelijk gegeven strafschop langszij. Na de rust zorgde Pieter Roefs met een strakke schuiver voor een nieuwe Gasselse voorsprong. Wat later in de wedstrijd scoorde Ronny van Gemert al dan niet vanuit buitenspelpositie de 3-1. De vierde en laatste Gasselse treffer was een schot in de lange hoek van de voet van Tim Jaspers. Gassel dames 1 was in de thuiswedstrijd tegen Ravenstein dames 1 helaas wat minder succesvol. Het waren de bezoeksters uit Ravenstein die zo’n beetje halverwege de eerste helft op voorsprong kwamen. Niet veel later moesten de Gasselse dames een tweede tegentreffer incasseren. Na de rust een sterker dameselftal van de VV Gassel. Dit leidde niet alleen tot meer balbezit, maar ook tot een aantal kansen. Uit één van deze kansen scoorde Linda Hendriks de aansluituingstreffer. Van grote afstand schoot ze de bal met een fraaie boog over de keepster heen in het doel. Gassel dames 1 ging vervolgens goed door en wat verderop in de tweede helft was de gelijkmaker een feit. Niet alleen werd ook dit doelpunt gescoord door Linda Hendriks ook de wijze waarop was vrijwel identiek aan die van de eerste treffer. De wedstrijd leek vervolgens in een 2-2 stand te gaan eindigen, maar in de slotminuut wist Ravenstein dames 1 toch nog een doelpunt te scoren en daarmee de volle buit te pakken. Kermiszondag 27 augustus 2006 spelen Gassel 2 en Gassel dames 1 hun derde en laatste poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi 2006-2007.

Gassel A1 houdt punt over aan tweede bekerpoulewedstrijd
  |  donderdag 24 augustus 2006  |

Gassel A1 heeft zich prima gerevancheerd voor de forse nederlaag in de eerste poulewedstrijd van de eerste bekerronde. Woensdag 23 augustus 2006 werd namelijk een dik verdiend 1-1 gelijkspel behaald tegen een wederom fysiek zeer sterke tegenstander, te weten FC Uden A2. In de eerste helft wel veel balbezit voor de Gasselnaren, maar tot veel kansen leidde dit niet. Een counter halverwege de eerste helft betekende een 0-1 voorsprong voor de gasten uit Uden. Na de rust ging het baltempo bij de Gasselse formatie nog een beetje verder omhoog en dit zorgde voor een hele leuke tweede helft met de nodige kanzen op de gelijkmaker. Het lukte de Gasselnaren echter maar niet om de grote Udense keeper te passeren. Diep in de blessuretijd kreeg Gassel A1 toch nog loon naar werken. Uitblinker Max Arendse ging op links wederom zijn man voorbij en onder luid gejuich van het in grote getale aanwezige Gasselse publiek werd zijn voorzet met een laatste krachtsinspanning knap door Rik Verbrugge binnen gegleden.

Doelpuntloos gelijkspel Gassel 1 in tweede pouleduel beker
  |  woensdag 23 augustus 2006  |

Afgelopen woensdagavond stond voor Gassel 1 de tweede poulewedstrijd uit de eerste bekerrronde op het programma. In Beugen was VIOS 1, afgelopen seizoen gedegradeerd naar de zesde klasse, de tegenstander. Het werd een niet al te beste wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een bloedeloze 0-0. Echt veel kansen wisten beide ploegen niet te creëren. De grootste kans in de eerste helft voor de jonge Gasselse formatie was voor Rob ten Haaf. Zijn inzet belandde echter op de paal. Ook de thuisclub slaagde er niet in om tot scoren te komen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Wim Linders nog een uitgelezen kans om de Gasselnaren naar een overwinning te schieten, maar staand op een meter of vijf van het doel kreeg hij de bal met zijn wat minder sterke rechterbeen niet achter de Beugense doelman. Door het 0-0 gelijkspel en de 1-2 zege van Olympia ’18 1 op HBV 1 in de andere poulewedstrijd is Gassel 1 nu definitief uitgeschakeld voor een plaats in de tweede ronde van het bekertoernooi 2006-2007. Zaterdag 26 augustus 2006 wacht voor de Gasselse formatie de derde en laatste poulewedstrijd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is koploper Olympia ’18 1 uit Boxmeer dan de tegenstander. De aftrap van dit duel is om 18:00 uur.

Nipte bekernederlaag Gassel 2, fraaie uitzege Gasselse dames
  |  zondag 20 augustus 2006  |

Gassel 2 is er vandaag niet in geslaagd om de eerste poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi 2006-2007 met een goed resultaat af te sluiten. In Demen verloren de Gasselnaren in een doelpuntrijke wedstrijd uiteindelijk met 5-4 van SDDL 3. Vooral in de eerste helft was het spel van de Gasselnaren erg rommelig en van een matig niveau, na de rust wist het tweede elftal een wat beter veldspel op de mat te leggen. Al binnen anderhalve minuut hadden beide ploegen eenmaal weten te scoren. De eerste Gasselse treffer werd gescoord door Rob Roefs. Het was vervolgens de thuisploeg die wederom op voorsprong kwam, maar na een prima actie zorgde Sjoerd Driessen niet veel later voor de Gasselse gelijkmaker. Door een fraai stiftje van Jeroen Nibbeling kwamen de Gasselnaren wat verderop in de wedstrijd op een 2-3 voorsprong. Daarna kwam de thuisploeg sterk terug en dankzij een drietal treffers werd de 2-3 stand omgebogen in 5-3. Met een kopbal zorgde Tim Jaspers uiteindelijk voor de 5-4 eindstand. Ondanks de nederlaag zag de technische van Gassel 2 toch ook nog wat lichtpuntjes. Zo speelde nieuwe aanwinst Ronny van Gemert een foutloze wedstrijd. Hierbij moet wel worden vermeld dat hij het al bij de warming-up voor gezien hield. Succes in het bekertoernooi was er deze zondag wel voor het dameselftal van de VV Gassel. De Gasselse dames versloegen in Vinkel het in de vierde klasse uitkomende EVVC dames 1 met 2-3. Binnen een half uur stond Gassel dames 1 op een comfortabele 0-3 voorsprong. Nadat Anneke Paters voor de 0-1 had gezorgd, was het een kleine tien minuten later Jana Peters die de marge wist te verdubbelen. Met een mooie krulbal langs de keepster scoorde Maartje van Raaij de 0-3. Kansen op meer doelpunten waren er voor de rust zeer zeker, maar meer Gasselse treffers bleven uit. Heel snel in de tweede helft wist de thuisploeg de achterstand te verkleinen tot 1-3. Niet zo heel veel later was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer van EVVC dames 1. Even leek de Gasselse voorsprong nog in gevaar te komen, maar al vrij snel na de 2-3 greep Gassel dames 1 weer het iniatief en kwamen er ook weer kansen voor de Gasselse dames. Het lukte echter niet om met een vierde treffer het duel definitief te beslissen. Hierdoor bleef het spannend, maar uiteindelijk boekte Gassel dames 1 toch een verdiende en fraaie uitzege. Voor zowel Gassel 2 als het dameselftal staat donderdag a.s. de tweede bekerpoulewedstrijd op het programma. Beide teams mogen dan aantreden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.

Gassel 1 verliest eerste bekerduel, grote nederlagen A1 en C1

Gassel 1 is het bekertoernooi 2006-2007 niet goed begonnen. De eerste poulewedstrijd uit de eerste ronde op zaterdag 19 augustus 2006 tegen HBV 1 ging vrij kansloos met 0-4 verloren. Nadat de gasten na zo'n klein kwartier een grote kans onbenut hadden gelaten, was het niet veel later aan de andere kant Bart Loeffen die oog in oog kwam te staan met de Beerse doelman. Helaas voor de Gasselse formatie mislukte zijn lob waardoor de bal recht in de handen van de doelman verdween. In de vijfentwintigste minuut kwam HBV 1 op een 0-1 voorsprong doordat de bal langs de uitkomende Jordy Hubers in het doel werd getikt. Een minuut of vijf voor de rust werd het via een schot vanaf de rand vanaf de zestien 0-2. Aan het begin van de tweede helft kreeg Tim van Overbeek de kans op de aansluitingstreffer, maar tot een Gassels doelpunt kwam het niet. Vlak daarop wist de Beerse formatie wel te scoren en was het duel beslist. In de slotfase werd het uiteindelijk ook nog 0-4. Dinsdag 22 augustus 2006 wacht voor Gassel 1 de tweede poulewedstrijd uit de eerste bekerronde. In Beugen is dan VIOS 1 de tegenstander. Ook Gassel A1 en Gassel C1 speelden afgelopen zaterdag hun eerste bekerpoulewedstrijd van dit seizoen. Beide elftallen zullen er met weinig plezier aan terug denken, want zowel de A1 als de C1 kreeg een groot aantal tegendoelpunten te incasseren. De nog erg jonge A1 van VV Gassel ging in Sint-Antonius met maar liefst 19-1 onderuit tegen DSV A1. Maker van de Gasselse eretreffer was Thijs van der Donk. Een tweede doelpunt van diezelfde van der Donk werd ten onrechte afgekeurd. Overigens had de nederlaag voor Gassel A1 nog een stuk hoger kunnen uitvallen, maar dit werd voorkomen door prima keeperswerk van Rik van der Loop. De C1 dat op eigen veld moest aantreden tegen HVCH C2 wist de schade nog enigszins te beperken, maar na het laatste fluitsignaal stond er toch nog een 0-11 eindstand op het scorebord. Hierop viel weinig af te dingen, want de ploeg uit Heesch was gewoon een maatje te groot voor de Gasselse formatie.

Gassel A1 verliest eerste oefenwedstrijd seizoen 2006-2007
  |  woensdag 16 augustus 2006  |

Woensdag 16 augustus 2006 stond voor het sterk verjongde Gassel A1 de eerste oefenwedstrijd van dit nieuwe seizoen op het programma. Tegenstander hierin was SDDZ A1 uit Zevenaar. Het werd een vrij gelijk opgaande wedstrijd waarin Gassel A1 het uiteindelijk vooral op het fysieke vlak toch nog moest afleggen. De eerste grote kans was voor de Gasselnaren, maar de inzet van Paul Cornelissen ging net naast. Vlak daarop was het aan de andere kant wel raak voor de gasten uit Zevenaar. Net voor het rustsignaal moest Gassel A1 een tweede tegengoal incasseren. In de tweede helft een beter spelende thuisploeg die goed tegenstand bood aan SDDZ A1. In de slotfase zaten diverse Gasselse spelers er behoorlijk doorheen. Dit werd door de gasten direct uitgebuit in de vorm van nog drie doelpunten. Tussendoor wist Nord Strik met een doelpunt de Gasselse eer nog wel te redden. Ondanks de 1-5 nederlaag was de technische tevreden over het vertoonde spel en de inzet van de Gasselnaren.

Nipte overwinning Gassel 1 in oefenduel tegen Ulysses 1

Gassel 1 heeft dinsdagavond 15 augustus 2006 haar tweede opeenvolgende oefenzege van dit nog prille seizoen behaald. Na de 11-1 overwinning op VCO 1 van afgelopen zondag, was de Gasselse formatie ditmaal met 1-0 te sterk voor het eveneens in de vijfde klasse uitkomende Ulysses 1. In een alleraardigste oefenwedstrijd waren het de gasten uit Megen die in de beginfase duidelijk de overhand hadden. Maar al na zo’n minuut of tien spelen greep Gassel 1 het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Voor de rust kregen de Gasselnaren al een aantal goede kansen om de score te openen, maar daar waar zondag bijna elke kans een doelpunt opleverde, lukte het ditmaal vooralsnog niet om één van de kansen te benutten. In het begin van de tweede helft was er wel succes voor de Gasselse formatie. Na goed voorbereidend werk van debutant Kees Willemsen was het Tim van Overbeek die voor de verdiende 1-0 voorsprong zorgde. Kansen op meer treffers waren er in het resterende deel van de tweede helft zeer zeker, maar tot een tweede Gasselse treffer kwam het niet. Omdat Ulysses 1 er na de rust nauwelijks in slaagde om echt gevaarlijk te worden, kon de defensie van Gassel 1 zonder al te veel moeite de nul houden en bleef het bij een 1-0 stand. Komende zaterdag begint voor de Gasselse formatie het al wat meer serieuzere werk. Dan staat namelijk de eerste poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi op de agenda. Het betreft de thuiswedstrijd tegen het Beerse HBV 1. De aftrap van deze bekerderby is om 18:00 uur.

Nipte oefennederlaag voor Gassel 2 uit bij Montagnards 2
  |  maandag 14 augustus 2006  |

Net als Gassel 1 speelde ook Gassel 2 afgelopen zondag een oefenwedstrijd. De Gasselnaren namen het in het Limburgse Bergen op tegen Montagnards 2. De goed spelende Gasselse formatie kreeg de betere kansen, maar slaagde er uiteindelijk niet in om met een overwinning van het veld te stappen. Het was de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong wist te komen. Uit een corner werd de bal met een volley in de bovenhoek geschoten. Door een treffer van Tim Jaspers kwam Gassel 2 wat verderop in de wedstrijd weer op gelijke hoogte. De 1-1 tussenstand leek ook de eindstand te gaan worden, maar in de laatste minuut kreeg het tweede elftal van de VV Gassel een strafschop tegen, die vervolgens ook werd benut. Al met al was de nieuwe technische staf van Gassel 2 toch zeker niet ontevreden over het vertoonde spel en de inzet.

Gassel 1 wint oefenwedstrijd tegen VCO 1 met dubbele cijfers
  |  zondag 13 augustus 2006  |

Gassel 1 heeft zich prima gerevancheerd voor de oefennederlaag van afgelopen woensdag tegen Montagnards 1. Deze zondag werd op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel vrij eenvoudig met maar liefst 11-1 gewonnen van zesdeklasser VCO 1. Al binnen achttien minuten stond het 4-0 voor de thuisploeg en was het oefenduel eigenlijk al beslist. Nadat de Gasselnaren via een van richting veranderd schot van Joris van Raaij op voorsprong waren gekomen, was het vlak daarop Bart Loeffen die voor 2-0 zorgde. Twee goede combinaties tussen Ruud de Kleijn en Bart Loeffen in een 2-tegen-1 situatie met een VCO-verdediger leverde beide Gasselse spelers een treffer op. Met een droge schuiver tekende Bas van Raaij voor het vijfde Gasselse doelpunt en nog voor de rust schoot Ruud de Kleijn de 6-0 tegen de touwen. In de tweede helft leken de gasten uit 't Oventje aan te gaan zetten voor een inhaalrace, maar na één tegentreffer was het tegenoffensief alweer gestopt door de Gasselse defensie. Vervolgens was het Nicky Hendriks die de ene na de andere bal tegen de touwen schoot. Pas bij vijf treffers stopte de teller. Aangevers waren onder andere Bram Driessen, Bart Loeffen en Rob ten Haaf. Tim van Overbeek was in de slotfase nog dicht bij de 12-1, maar zijn schot stuiterde via de onderkant van de lat het veld weer in. Dinsdag 15 augustus a.s. oefent Gassel 1 opnieuw. Vijfdeklasser Ulysses uit Megen is dan de tegenstander. Ook dit duel zal worden gespeeld op de thuishaven van VV Gassel.

Wekelijkse training overige senioren start 31 augustus 2006
  |  zaterdag 12 augustus 2006  |

Ook in het seizoen 2006-2007 zal er op de donderdagavonden weer een training zijn voor de spelers van Gassel 3 en Gassel 4 en de andere liefhebbers. De eerste training van dit seizoen staat gepland voor donderdag 31 augustus 2006. De aanvangstijd is hetzelfde als die in het vorige seizoen, te weten 20:00 uur.

Donateursactie VV Gassel van start op 16 augustus 2006

Ook in 2006 houdt de VV Gassel in augustus weer haar jaarlijkse donateursactie. Vanaf woensdag 16 augustus a.s. zullen een twintigtal vrijwilligers huis aan huis in Gassel langs de deur gaan met de bekende donateurs- en seizoenkaarten. Een seizoenkaart, die recht geeft op vrije toegang bij alle competitie(thuis)wedstrijden van het eerste elftal in het seizoen 2006-2007, kost nog altijd maar slechts € 10,-. Voor mensen van 65 jaar en ouder kost een seizoenkaart € 5,-. Net als het afgelopen seizoen zal Gassel 1 ook dit jaar uitkomen in de vijfde klasse G. Met tegenstanders als Constantia uit Wanroij, DSV uit Sint-Antonius, Hapse Boys, SC st Hubert en VCA uit Sint-Agatha staan er weer diverse interessante derby's op het programma en is zo'n kaart ook dit seizoen zeker weer de moeite waard. Bovendien mag u als seizoenkaarthoud(st)er uw eventuele partner gratis meenemen. Wanneer u er niets om geeft om de wedstrijden van het eerste elftal te bezoeken, maar u de Gasselse voetbalclub toch graag wilt steunen, dan is de donateurskaart echt iets voor u. De donateurskaart is er in twee soorten. De een met een waarde van € 2,50 en de ander met een waarde van € 5,-. Uiteraard staat het u vrij om de club met een ander bedrag te steunen. Met uw bijdrage draagt u in ieder geval uw steentje bij aan het in stand houden van een stuk leefbaarheid in ons dorp. Want een vereniging met zoveel jeugdleden mag natuurlijk niet verloren gaan. Het bestuur van voetbalvereniging Gassel dankt u dan ook alvast hartelijk voor uw bijdragen en hoopt u komend seizoen meer dan eens te mogen begroeten op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.

Gassel 1 verliest eerste oefenwedstrijd van nieuwe seizoen
  |  vrijdag 11 augustus 2006  |

Gassel 1 is er woensdag 09 augustus 2006 niet in geslaagd om de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2006-2007 winnend af te sluiten. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was Montagnards met 1-4 te sterk voor de Gasselse formatie. Door onder meer een eigen doelpunt en een benutte strafschop stond het bij de rust reeds 0-3 voor de ploeg uit het Limburgse Bergen. De score had nog wat hoger kunnen zijn, maar Gassel-doelman Tom van Raaij stopte een tweede toegekende strafschop. Na de rust werd het via een buitenspeldoelpunt 0-4. Uiteindelijk slaagden de Gasselnaren er in de tweede helft nog wel in om een eretreffer te scoren. Na een afgeslagen corner kwam de bal via Rob ten Haaf bij Harm van Boekel. Hij gaf een steekpass op Bas van Raaij die vervolgens de bal achter de Bergense doelman schoot. Komende zondag staat voor Gassel 1 de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding op het programma. Tegenstander is dan VCO 1 uit 't Oventje. Ook dit duel zal worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De aftrap staat gepland voor 12:00 uur.