Augustus 2008

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand augustus 2008. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Ook Gassel 1 en Gassel 4 uitgeschakeld in bekertoernooi
  |  zondag 31 augustus 2008  |

Voor de Gasselse seniorenteams zit bekertoernooi 2008-2009 erop. Gassel 1 had het bereiken van de tweede ronde in eigen hand, maar verloor zaterdag 30 augustus 2008 in Uden de derde en laatste poulewedstrijd met 4-1 van FC Uden 1. Kort voor rust kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft scoorde Tim Jaspers nog wel een Gassels doelpunt, maar doordat de Udense formatie ook nog driemaal doel trof, pakten zij de drie punten en daarmee het ticket voor de tweede bekerronde. Voor Gassel 2 en Gassel 4 stond deze kermiszondag het laatste pouleduel op de agenda. Na twee eerdere nederlagen sloot het tweede elftal het bekertoernooi af met een mooie 1-3 uitoverwinning op het Zeelandse Festilent 3. Al in de tweede minuut van de wedstrijd schoot Joris van Raaij de bal bij de tweede paal uit een vrije trap van Bart Bulkens tegen de touwen. Amper twee minuten was de stand alweer in evenwicht na een slordigheid in de Gasselse defensie. De Gasselse formatie kwam echter sterk terug want in de tiende minuut zorgde Jeroen Nibbeling met een mooie boogbal voor een nieuwe voorsprong. Na zo'n half uur wedstrijd werd debutant Remco Hoekman binnen de beruchte lijnen gevloerd en kregen de Gasselnaren een strafschop toegekend. Deze werd door Tim van Overbeek benut. De 1-3 voorsprong werd in de tweede helft keurig vastgehouden. De ploeg uit Zeeland kwam wel wat meer opzetten, maar de Gasselse defensie gaf nauwelijks een kans weg. Gassel 4 speelde in Sint-Agatha tegen VCA 2 en verloor uiteindelijk met 4-2. Vermeldenswaardig was het grote aantal spelers dat ondanks de Gasselse kermis zondagmorgen present was. Maar liefst achttien spelers reisden af naar Sint-Agatha. In de eerste helft wist alleen Bart Meijer een doelpunt te maken. Helaas voor het vierde elftal van de VV Gassel kopte hij de bal echter in zijn eigen doel. In de tweede helft kwam de thuisploeg op 2-0. Gassel 4 toonde veerkracht en na een doelpoging van Anton de Wit was het uiteindelijk John Hendriks die de bal binnen schoot. Wat later in de wedstrijd scoorde Anton de Wit de gelijkmaker. Hij reageerde attent op een terugspeelbal van een VCA-verdediger en rondde het doeltreffend af. Vervolgens was er een heldenrol voor doelman Erik van Toor. Niet alleen wist hij een strafschop van de thuisploeg te stoppen, ook de rebound ranselde hij uit het doel. Uiteindelijk lukte het VCA 2 toch om de 3-2 te scoren. Toen daarna het daarna ook nog 4-2 werd, was het duel beslist.

Overtuigende bekerwinst Gassel C1 op RKOSV Achates C2
  |  zaterdag 30 augustus 2008  |

Gassel C1 speelde deze zaterdagmiddag een prima bekerwedstrijd tegen RKOSV Achates C2. In Ottersum wonnen de Gasselnaren ondanks het warme weer overtuigend met 1-4. Een grotere uitslag had er zeker ingezeten, maar een aantal één-tegen-één situaties met de Ottersumse doelman werd net niet goed genoeg uitgebuit. Het was Ramon Thijssen die in de eerste helft de score opende. Nog voor het rustsignaal had Demi Verheugen er 0-2 van gemaakt. Ook in de tweede helft legden de Gasselnaren een gevarieerd aanvalsspel op de mat. Met mooie combinaties werd de thuisploeg onder druk gezet. Toch was het RKOSV Achates C2 dat als eerste wist te scoren in de tweede helft. De ook conditioneel sterkere Gasselse formatie liet zich door deze aansluitingstreffer echter niet van de wijs brengen en al snel na de 1-2 vergrootte Demi Verheugen de marge weer tot twee treffers. Toen niet veel later ook Ramon Thijssen voor de tweede maal deze middag doel trof, was het duel definitief gespeeld. De voor vandaag gepland staande bekerwedstrijd van Gassel B1 moest worden afgelast vanwege een spelerstekort aan Gasselse zijde. Later vandaag speelt Gassel 1 in Uden nog de laatste poulewedstrijd uit de eerste ronde van het bekertoernooi.

Aftrap bekerduel VCA 2 - Gassel 4 verzet naar 12:00 uur
  |  vrijdag 29 augustus 2008  |

De spelers van Gassel 4 hebben zondagmorgen een uurtje langer de tijd om zich te herstellen van de Gasselse kermiszaterdagavond. De aftrap van het bekeruitduel tegen VCA 2 uit Sint-Agatha is namelijk een uur later. Aanvankelijk zou om 11:00 uur worden afgetrapt, maar in onderling overleg is de aanvangstijd gewijzigd in 12:00 uur.

Bekeruitwedstrijd Gassel B1 tegen SC st Hubert B1 afgelast

De voor zaterdag 30 augustus 2008 gepland staande bekerwedstrijd van Gassel B1 tegen SC st Hubert B1 gaat niet door. Vanwege een tekort aan beschikbare spelers bij de Gasselse formatie is het betreffende duel afgelast. Of de afgelaste wedstrijd nog zal worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend.

Gassel 2 uitgeschakeld in beker, ook bekerverlies Gassel 4

Voor het eerst in drie jaar zal Gassel 2 niet doordringen tot de tweede ronde van het bekertoernooi. Nadat afgelopen zondag al de eerste poulewedstrijd uit de eerste bekerronde verloren ging, moest de Gasselse formatie ook donderdag 28 augustus 2008 in het tweede pouleduel de punten aan de tegenstander laten. In Schaijk was DAW 4 duidelijk een maatje te groot want na negentig minuten voetbal stond er een 7-0 eindstand op het scorebord. Bij de rust keken de Gasselnaren al tegen een 3-0 achterstand aan. De Gasselse formatie had nog wel enkele kansjes op een eretreffer, maar inzetten van Dirk Verbruggen en Bram Driessen verdwenen niet in het Schaijkse doel. Gassel 4 heeft in theorie nog kans op het bereiken van de tweede bekerronde, maar is daarbij wel afhankelijk van het resultaat van anderen. De Gasselnaren begonnen het bekeravontuur met een mooie uitzege op SES 4, maar moesten gisteravond nipt hun meerdere erkennen in SIOL 2. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het 2-3. Het was Ronnie Derks die het vierde elftal van de VV Gassel in de eerste helft op voorsprong zette. Met een mooie lob over de Katwijkse doelman plofte de bal tegen de touwen. Kansen op een tweede Gasselse treffer waren er voor de rust nog zeer zeker, maar deze werden vooralsnog niet benut. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kwamen de bezoekers op 1-1. De Gasselnaren begonnen vervolgens niet goed genoeg aan de tweede helft, want al snel na de rust scoorde SIOL 2 opnieuw. Zo'n kwartier voor tijd bracht Bart Meijer de stand weer in evenwicht. Na een dieptepass van Johan Jaspers schoot hij de bal met een droge knal binnen. Tien minuten voor tijd waren het weer de bezoekers die op voorsprong kwamen. Gassel 4 probeerde het in de slotfase nog wel, maar het bleef bij een 2-3 stand. Kermiszondag 31 augustus 2008 spelen Gassel 2 en Gassel 4 hun derde en laatste poulewedstrijd uit de eerste bekerronde.

Uitduel veteranen afgelast door spelerstekort tegenstander
  |  donderdag 28 augustus 2008  |

De spelers van het veteranenelftal van de VV Gassel kunnen de voetbalschoenen zaterdag 30 augustus 2008 in de tas laten. De voor komende zaterdag gepland staande uitwedstrijd tegen De Treffers veteranen gaat namelijk niet door. Reden voor de afgelasting is een tekort aan spelers bij de Groesbeekse formatie. Of het betreffende duel later dit seizoen alsnog gespeeld zal gaan worden, is op dit moment nog niet bekend.

Gassel B1 verliest tweede poulewedstrijd bekertoernooi
  |  woensdag 27 augustus 2008  |

Na het gelijke spel in de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi is Gassel B1 deze dinsdagavond tegen een nederlaag aangelopen. In Schaijk werd met 3-0 verloren van DAW B2. Het veldspel van de Gasselse formatie was duidelijk wat minder goed verzorgd dan in de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag. Toch waren er wel degelijk grote kansen om tot scoren te komen. Tot driemaal toe stond een Gasselnaar oog in oog met de DAW-doelman, maar in geen van de gevallen leidde dit tot een Gassels doelpunt. Doordat de thuisclub wel enkele kansen wist te benutten, bleven de drie punten in Schaijk.

Fraaie bekerwinst Gassel 1 op vierdeklasser Hapse Boys 1
  |  dinsdag 26 augustus 2008  |

Gassel 1 heeft deze dinsdagavond een prima prestatie geleverd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd de bekerpoulewedstrijd tegen vierdeklasser Hapse Boys 1 met 2-1 gewonnen. Door dit resultaat hebben de Gasselnaren plaatsing voor de tweede ronde van het bekertoernooi nog geheel in eigen hand. De Gasselse formatie kende bijna een zeer beroerde start want al in de eerste minuut kregen de bezoekers na een foute terugspeelbal de kans op de openingstreffer. Gelukkig voor de thuisploeg belandde de Hapse inzet op de paal. Na zo'n half uur wedstrijd was de 0-1 toch een feit. In het resterende deel van de eerste helft waren er nog wel enkele kansen op de gelijkmaker, maar onder andere Harm van Boekel kreeg de bal niet achter de Hapse keeper. Aan de andere kant voorkwam doelman Tom van Raaij een grotere achterstand. In de tweede helft kwam Gassel 1 op gelijke hoogte via Bart Loeffen. Na een steekbal van Harm van Boekel omspeelde hij de uitkomende doelman. Het spel golfde daarna op en neer en beide teams gingen op zoek naar een tweede treffer. Vlak nadat de wedstrijd een tijdje stil had gelegen vanwege een zware blessure van de Hapse doelman, kwam Gassel 1 op een 2-1 voorsprong. Wederom was het Bart Loeffen die de bal in het doel tikte. De assist kwam op naam van Ramon van der Venne. In het laatste kwartier probeerden de bezoekers nog wel om de achterstand ongedaan te maken, maar de Gasselse defensie hield keurig stand. Komende zaterdag staat het derde en laatste pouleduel van de eerste bekerronde op de agenda. In Uden is dan FC Uden 1 de tegenstander.

Zaterdag 30 augustus 2008 openingstoernooi seizoen '08-'09

Zaterdag 30 augustus 2008 wordt een mix-toernooi gehouden voor de D, E en F-junioren van VV Gassel. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld op halve velden met kleine goals. Toeschouwers zijn van harte welkom. De jeugdspelers worden verzocht om 12.30 uur aanwezig te zijn. De aanvang van het toernooi is 13.00 uur. Tevens zal om 16.00 uur de prijsuitreiking plaatsvinden voor de clubrecordhouders van de jeugdtalentendag. Dus kom allemaal. Afmelden voor het toernooi uiterlijk 28 augustus bij Cor van Berkel tel. 0486-471827 (eventueel inspreken na pieptoon) of via e-mail cor.vanberkel@wanadoo.nl.

Aanvangstijd bekerthuisduel Gassel 4 tegen SIOL 2 gewijzigd
  |  maandag 25 augustus 2008  |

Het aanvangstijdstip van de voor donderdag 28 augustus 2008 op het programma staande tweede bekerpoulewedstrijd van Gassel 4 is inmiddels gewijzigd. De aftrap van het thuisduel tegen SIOL 2 uit Katwijk zal nu zijn om 19:30 uur. Aanvankelijk had de betreffende wedstrijd een aanvangstijd van 18:45 uur.

Mooie uitzege bekerdebutant Gassel 4, thuisverlies Gassel 2
  |  zondag 24 augustus 2008  |

Gassel 2 is er deze zondag niet in geslaagd om in de eerste poulewedstrijd van de eerste bekerronde een goed resultaat te behalen. De Gasselnaren verloren op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel na een 0-1 ruststand met 0-2 van FC Uden 2. Op de nederlaag viel weinig af te dingen, want de bezoekers speelden gewoon beter. De beste Gasselse kans was voor Eric van Boekel. Na goed terugleggen van Tim Jaspers schoot hij de bal echter hoog over. Gassel 4 dat vandaag debuteerde in het bekertoernooi, kende wel een prima start. In Langenboom werd SES 4 overtuigend met 1-4 verslagen. Halverwege de eerste helft was het de van SCV '58 overgekomen Jerry Boeters die met een bekeken schot de Gasselse formatie op een 0-1 voorsprong zette. Een minuut of tien voor het rustsignaal was de 0-2 een feit. Na een prima steekpass van Silvo Lemmers tikte Maurice Willems de bal langs de doelman. In de eerste tien minuten van de tweede helft waren er diverse kansen om de score verder uit te bouwen, maar onder andere Anton de Wit en Bart Meijer lukte het niet om de bal tegen de touwen te schieten. Na zo'n driekwart wedstrijd deed de thuisploeg wat terug via een rechtstreeks binnen geschoten vrije trap. Niet veel later had Gassel 4 de marge weer op twee gebracht. Johan Jaspers schoot een vrije trap door de benen van de Langenboomse goalie in het doel. Nog geen vijf minuten later scoorde Peter Goossens op aangeven van Jerry Boeters de 1-4 en was het duel gespeeld. Voor Gassel dames 1 stond vandaag een oefenthuiswedstrijd tegen Hapse Boys dames 1 op het programma. De Gasselse dames speelden een goede wedstrijd, maar moesten uiteindelijk toch met 2-4 hun meerdere erkennen in de formatie uit Haps. Binnen het kwartier stond er een 0-2 tussenstand op het bord. Het dameselftal van de VV Gassel kwam in het resterende deel van de eerste helft echter sterk terug en dankzij doelpunten van Sanne Hendriks en Kim Oppers was de stand bij de rust weer in evenwicht. In de tweede helft kregen beide ploegen diverse mooie kansen. Helaas voor Gassel dames 1 bleef het bij twee Gasselse treffers en lukte het de bezoeksters wel om nog tweemaal te scoren. Al met al was de technische staf tevreden met het vertoonde spel.

Gassel 1 start bekertoernooi 2008-2009 met 1-1 gelijkspel
  |  zaterdag 23 augustus 2008  |

De eerste poulewedstrijd van Gassel 1 in de eerste ronde van het bekertoernooi 2008-2009 is geëindigd in een gelijkspel. In Beugen kwamen de Gasselnaren tegen zesdeklasser VIOS '38 1 niet verder dan 1-1. Van een hoogstaande wedstrijd met veel kansen was geen sprake. Na een doelpuntloze eerste helft was het de thuisclub die na de rust op een 1-0 voorsprong kwam. Na een onderschepping van een Gasselse aanval kwam er een Beugense counter waarbij de bal uiteindelijk via William de Kleijn in het doel verdween. Wat later in de wedstrijd scoorde Gassel 1 de gelijkmaker. William de Kleijn bracht met een steekpass Bart Loeffen in stelling. Hij tikte de bal langs de uitkomende keeper in het doel. Dinsdag 26 augustus a.s. staat voor de Gasselse formatie de tweede poulewedstrijd op het programma. Vierdeklasser Hapse Boys 1 brengt dan een bezoek aan sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.

Wisselend succes Gassel B1 en C1 in eerste bekerwedstrijd

Gassel B1 is het bekertoernooi 2008-2009 begonnen met een gelijkspel. Deze zaterdagmiddag werd het op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel in de eerste poulewedstrijd tegen De Zwaluw B1 2-2. Het was de Gasselse formatie die als eerste wist te scoren. Na een corner trof Harry Gerrits doel. Vervolgens waren er een aantal kansen op de 2-0, maar in plaats van een tweede Gasselse treffer viel aan de andere kant de Oeffeltse gelijkmaker. De Gasselnaren lieten het er niet bij zitten en gingen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Uit een counter waren het echter de bezoekers die wederom succesvol waren. Gassel B1 kwam sterk terug en na een mooie aanval schoot Matthijs van Spijk de 2-2 achter de Oeffeltse doelman. Uiteindelijk bleef het bij deze 2-2 stand. De technische staf van Gasselse formatie was zeker niet ontevreden met dit resultaat, gezien ook de nog maar korte tijd dat de ploeg in training is. Net als voor de B1 begon ook voor Gassel C1 vandaag de eerste bekerronde. De Gasselnaren verloren op eigen veld met 1-3 van Vianen Vooruit C1. Al vroeg in de wedstrijd keek de Gasselse formatie tegen een 0-2 achterstand aan. Maar naarmate de eerste helft vorderde, gingen de Gasselnaren steeds beter spelen en kwamen er ook kansen op de aansluitingstreffer. Het lukte vooralsnog echter niet om de kansen te benutten. Net na de rust was het dan toch wel raak voor Gassel C1. Doelpuntenmaker was Stijn Rooyackers. Ook in de tweede helft zagen de aanwezige toeschouwers een beter voetballend Gassel C1, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Vlak voor tijd scoorden de gasten uit Vianen voor de derde maal en was het duel definitief beslist. Later deze zaterdag komen ook de spelers van Gassel 1 nog in actie voor hun eerste poulewedstrijd in de strijd om de beker 2008-2009.

Rob Kroessen aangetrokken als nieuwe trainer voor Gassel B1

Als laatste team van de VV Gassel is nu ook bij Gassel B1 de functie van trainer ingevuld. Woensdag 13 augustus 2008 heeft het bestuur van VV Gassel namelijk overeenstemming bereikt met Rob Kroessen. De momenteel in Beuningen woonachtige Kroessen is afkomstig uit Nijmegen waar hij onder meer twaalf jaar in het eerste van Brakkenstein heeft gespeeld. Inmiddels is Kroessen ruim twintig jaar actief als trainer. Hoofdzakelijk als jeugdtrainer, maar sinds vorig seizoen heeft hij ook Menos 1 uit Landhorst onder zijn hoede. Rob Kroessen is de opvolger van John Hendriks die de afgelopen seizoenen het hoogste jeugdelftal van de VV Gassel heeft getraind.

VV Gassel start met periodetitelcompetitie in nieuw seizoen

Naar aanleiding van diverse verzoeken vanuit de vereniging wordt er komend seizoen een VV Gassel periodetitelcompetitie gehouden. Hiervoor worden de resultaten in de competitiewedstrijden van alle Gasselse teams met elkaar vergeleken. Het elftal of zevental dat na een bepaald aantal wedstrijden de meeste punten heeft verzameld, mag zich winnaar noemen van de periodetitel. Naast de spreekwoordelijke eer zal dit ook nog een aardigheidje (consumptiemunten) opleveren. Na iedere speelronde zal er een nieuwe tussenstand worden gepubliceerd op de website van VV Gassel en in de kantine. Uiteraard zal er ook in de komende edities van het clubblad een actuele tussenstand worden geplaatst. De spelregels, standen en uitslagen van de VV Gassel periodetitelcompetitie 2008-2009 zijn te vinden op een aparte pagina binnen deze site. Klik hier om naar deze pagina te gaan.

Komend weekend start van het bekertoernooi 2008-2009
  |  vrijdag 22 augustus 2008  |

Komend weekend begint voor een aantal teams van de VV Gassel de bekercompetitie 2008-2009. Op zaterdagmiddag bijten Gassel B1 en Gassel C1 het spits af. Beide formaties mogen in hun eerste poulewedstrijd aantreden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Zo krijgen de B-junioren bezoek van De Zwaluw B1 uit Oeffelt. Omdat de Gasselnaren de afgelopen jaren geen B-elftal hadden, is moeilijk in te schatten hoe de kansen liggen. De beide formaties zullen elkaar overigens niet treffen in de op 6 september 2008 van start gaande najaarscompetitie 2008. Voor Gassel C1 wacht een thuisduel tegen Vianen Vooruit C1. Ook hierbij geldt dat de beide teams elkaar niet in de competitie zullen komen. Naast de hoogste twee jeugdteams speelt ook Gassel 1 op zaterdag 23 augustus 2008 de eerste poulewedstrijd. De Gasselnaren moeten het in Beugen gaan opnemen tegen zesdeklasser VIOS '38 1. Kijkend naar de klasse-indelingen van de tegenstanders uit de eerste bekerronde dan zou dit duel op papier de minst moeilijke bekerwedstrijd voor de Gasselse formatie moeten zijn. Het blijft echter bekervoetbal, dus zijn er altijd verrassende uitslagen mogelijk. Op zondag 24 augustus 2008 komen Gassel 2 en Gassel 4 in actie voor hun eerste pouleduel uit de eerste bekerronde. Het tweede elftal speelt op eigen veld tegen FC Uden 2. Een lastige tegenstander, maar gezien de bekerresultaten van Gassel 2 in de afgelopen seizoenen maken de Gasselnaren zeker kans om de tweede ronde van het bekertoernooi te bereiken. Het in het bekertoernooi debuterende Gassel 4 moet op bezoek bij het Langenboomse SES 4 dat afgelopen competitie nog tegenstander was van Gassel 3.

VV Gassel gedupeerd door nachtelijke inbraak in kantine

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 augustus 2008 heeft de kantine van VV Gassel ongewenst bezoek gehad. De inbrekers zijn vermoedelijk via een klepraam binnen gekomen en hebben vervolgens de deur met een hard voorwerp open gebroken. Na een inventarisatie bleken er vier dozen snoep, een MP3-speler en een afstansbediening te zijn buit gemaakt. Uiteraard is aangifte gedaan bij de politie. Mocht u afgelopen zondagavond of -nacht iets verdachts hebben gezien, dan vraagt het bestuur van VV Gassel u om met hen contact op te nemen.

Mee met Gassel 2 naar wedstrijd om Johan Cruijff Schaal?
  |  dinsdag 19 augustus 2008  |

Zaterdag 23 augustus 2008 staat in de Amsterdam ArenA de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma. Elftallen die het vorige seizoen kampioen zijn geworden, kunnen tegen een gereduceerd tarief bij de KNVB kaarten voor deze wedstrijd kopen. Omdat Gassel 2 in het seizoen 2007-2008 de titel pakte, hebben de Gasselnaren van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Door enkele afzeggingen zijn er nog een aantal kaarten over. Voor het vervoer naar de betreffende wedstrijd is een bus geregeld. Deze vertrekt zaterdagmorgen om 10:00 uur vanaf het Julianaplein in Gassel en zal naar verwachting rond 22:00 uur weer terug zijn in Gassel. De kosten voor de busreis plus kaartje zijn 30 euro. Belangstellenden hiervoor kunnen contact opnemen met Wim Linders of Jeroen van Vijfeijken.

Training selectie dinsdag 19 augustus 2008 in fitnesscentrum
  |  zondag 17 augustus 2008  |

Voor de spelers van de selectie staat er dinsdag 19 augustus 2008 een wat andere training op het programma dan gebruikelijk. In plaats van een veldtraining op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel zal er onder deskundige begeleiding worden getraind in fitnesscentrum 1.2.b-fitt gelegen aan de Lange Beijerd 14a in Cuijk. De fitnesstraining begint om 20:00 uur en duurt tot 21:45 uur. Het vertrek is om 19:45 uur vanaf sportpark "de Oude Kamp". De selectiespelers worden verzocht om op tijd aanwezig te zijn. Voetbalschoenen zijn uiteraard niet toegestaan.

Gasselse veteranen starten seizoen met onverdiend verlies
  |  zaterdag 16 augustus 2008  |

De Gasselse veteranen zijn het nieuwe seizoen gestart met een onverdiende en zeer ongelukkige nederlaag. In Middelaar werd met 1-0 verloren van de veteranen van Astrantia. De enige en dus winnende treffer viel in de blessuretijd. Vanaf het eerste fluitsignaal kregen de aanwezige toeschouwers een gelijkopgaande en sportieve wedstrijd te zien. Kansen voor de Gasselnaren om in de eerste helft op voorsprong te komen, waren er zeer zeker. Ronny van Gemert had zijn vizier echter nog op de vakantiestand staan, want tot driemaal toe kreeg hij de bal niet achter de Middelaarse doelman. Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer met gevaar voor beide doelen. Een fraai afstandsschot van Piërre Arts vanaf zeker vijfentwintig meter ging maar rakelings over. Aan de andere kant zorgde doelman Henk Barten met een aantal uitstekende reddingen dat de 0-0 op het scorebord bleef. De 0-0 tussenstand leek vervolgens ook de eindstand te gaan worden, maar in de extra tijd sloeg de thuisploeg met een soort van wanhoopsschot alsnog keihard toe. Al met al kan het veteranenelftal van de VV Gassel toch terugkijken op een leuke wedstrijd en dus een goede start van het nieuwe seizoen. De bedoeling was dat de Gasselse veteranen het zaterdag 23 augustus 2008 zouden gaan opnemen tegen een combinatie-elftal van Gassel 3 en Gassel 4, maar door bekerverplichtingen van Gassel 4 in datzelfde weekend is de wedstrijd tot nader order uitgesteld.

Gassel 2 verliest oefenduel tegen Team Schook in slotfase
  |  donderdag 14 augustus 2008  |

Het tweede elftal van de VV Gassel is er niet in geslaagd om een oefenwedstrijd tegen Team Schook winnend af te sluiten. Deze dinsdagavond werd het op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel 1-3 in het voordeel van de ploeg uit Alverna. In een aardige eerste helft had de thuisploeg de wat betere kansen, maar tot een treffer leidde dit aanvankelijk niet. Een minuut of tien voor het rustsignaal zette de net in de ploeg gekomen Bas van Raaij de Gasselse formatie op een 1-0 voorsprong. Na goed terug leggen van Paul Cornelissen schoot hij de bal laag in de hoek van het doel. Nog voor het einde van de eerste helft was de gelijkmaker een feit. Overigens ging doelman Tom van Raaij niet geheel vrijuit bij deze treffer. In de tweede helft golfde het spel op en neer. De 1-1 tussenstand bleef lang op het scorebord staan, maar zo'n tien minuten voor tijd leidde een foutje in de Gasselse defensie tot een 1-2 voorsprong voor het Team Schook. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor de gasten en was het duel definitief beslist.

Veteranenelftal VV Gassel dringend op zoek naar versterking

Zoals waarschijnlijk wel bekend heeft de VV Gassel sinds augustus 2007 ook een veteranenelftal. Het afgelopen seizoen zijn er tal van leuke wedstrijden gespeeld. Helaas moesten ook een aantal gepland staande wedstrijden worden geannuleerd omdat men niet genoeg spelers op de been kon brengen. Om te voorkomen dat ook dit seizoen duels niet door kunnen gaan vanwege een tekort aan spelers, is het veteranenelftal van de VV Gassel dringend op zoek naar een aantal vaste krachten die de ploeg komen versterken. Heeft u dus zin of kent u iemand uit uw omgeving die op zaterdag met de veteranen wil voetballen, laat dit dan even weten aan wedstrijdsecretaris Jos van der Heijden of mail dit eventueel naar de redactie van deze website. Het zou natuurlijk erg zonde zijn als het veteranenelftal al na een seizoen zou moeten stoppen, dus meld u aan!

Gassel 1 wint eerste oefenwedstrijd van seizoen 2008-2009
  |  dinsdag 12 augustus 2008  |

Gassel 1 heeft de eerste overwinning van het seizoen 2008-2009 in de knip. Deze dinsdagavond 12 augustus 2008 werd in Middelaar een oefenwedstrijd tegen zesdeklasser Astrantia 1 met 0-3 gewonnen. In de eerste helft wist de zeer jeugdige Gasselse formatie best een aardig veldspel op de mat te leggen. Na de rust werd het een rommelige wedstrijd en was het te zien dat het voor beide ploegen het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen was. De eerste treffer van het seizoen 2008-2009 kwam op naam van Nicky Hendriks. Nog voor de rust lag de 0-2 achter de Middelaarse doelman. Na een schot op de paal van Nicky Hendriks schoot Tim Jaspers in de rebound de bal alsnog tegen de touwen. In de tweede helft maakte Bart Loeffen er nog 0-3. Hij reageerde attent op een te korte terugspeelbal van een Astrantia verderdiger. De eerstvolgende wedstrijd van Gassel 1 is op zaterdag 23 augustus 2008. In het kader van de eerste bekerronde spelen de Gasselnaren dan in Beugen tegen VIOS '38 1.

Dinsdag 12 augustus 2008 gewoon training voor selectie
  |  zondag 10 augustus 2008  |

Dinsdag 12 augustus 2008 speelt Gassel 1 de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2008-2009. In Middelaar gaan de Gasselnaren het dan opnemen tegen Astrantia 1. Voor de spelers van de selectie die niet voor dit oefenduel zijn geselecteerd, is er gewoon een training op sportpark "de Oude Kamp" te Gassel. Deze training zal onder leiding staan van John Boeijen en begint zoals gebruikelijk om 20:00 uur.

Kantine op donderdagavond 07 augustus 2008 gewoon open
  |  woensdag 06 augustus 2008  |

Hoewel de verbouwing van de kantine van VV Gassel nog niet is voltooid en er ook nog geen nieuwe bar is geplaatst, zal de kantine op donderdagavond 07 augustus 2008 na de training gewoon "als vanouds" geopend zijn. Vanwege het nog ontbreken van de tapinstallatie, zullen er voorlopig echter alleen flessen bier te verkrijgen zijn. Uiteraard staat er naast bier ook voldoende Aquarius, frisdank en wijn koud.

Eerste training selectie seizoen 2008-2009 uitstekend bezocht
  |  zondag 03 augustus 2008  |

De opkomst bij de eerste training van het seizoen 2008-2009 is uitstekend te noemen. Met een aantal van 23 aanwezige selectiespelers lag de opkomst veel hoger dan in voorgaande jaren, toen de eerste trainingen werden bezocht door respectievelijk 18 (2007), 11 (2006) en 13 (2005) spelers. Positief was bovendien de aanwezigheid van een groot aantal van de A overgekomen jeugdspelers. Naast hoofdtrainer Fred Seeger was ook trainer John Boeijen aanwezig. Hij zal komend seizoen op de donderdagavonden de spelers van Gassel 2 onder zijn hoede nemen en ervoor zorgen dat de overgekomen jeugdspelers goed begeleid worden. De beide trainers hadden deze eerste training voor de aanwezige selectiespelers best een pittige, maar gevarieerde training in elkaar gezet. Zo stonden na de warming-up onder andere wat loopoefeningen en partijvormen op het programma. Komende dinsdag staat de tweede training voor de selectie gepland. Die avond start trainer Frans Peters ook met de trainingen voor het dameselftal van de VV Gassel.

Zondag 03 augustus 2008 eerste training 2008-2009 selectie
  |  zaterdag 02 augustus 2008  |

Na ruim twee voetballoze maanden gaat de bal op zondag 03 augustus 2008 weer rollen op de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Komende zondag start namelijk voor de spelers van de selectie de voorbereiding op de competitie 2008-2009. De eerste training van het nieuwe seizoen begint om 11:30 uur.