Augustus 2009

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand augustus 2009. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Gassel 2 boekt ruime bekerzege, thuisverlies Gassel 4
  |  zondag 30 augustus 2009  |

Gassel 2 heeft de eerste bekerronde in stijl afgesloten. Deze kermiszondag werd op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel het Langenboomse SES 4 met 6-1 kansloos gelaten. Het was Krijn van Raaij die met een schot van afstand de openingstreffer op het bord bracht. Niet veel later scoorde Paul Cornelissen in de rebound na een inzet van Sjoerd Driessen. Diezelfde Sjoerd Driessen maakte er daarna zelf 3-0 van op aangeven van Bas van Raaij. De vierde Gasselse treffer kwam geheel op naam van de familie van Raaij. Krijn van Raaij speelde Joris van Raaij aan en zijn voorzet werd door Bas van Raaij ineens achter de Langenboomse goalie geschoten. De Gasselse formatie wist voor de rust ook nog een vijfde treffer te scoren. Uit een corner van Joris van Raaij kopte Bas van Raaij de bal op fraaie wijze in de kruising. Als gevolg van een niet goed genoeg dicht geklapte buitenspelval werd het in de eerste helft nog 5-1. In de tweede helft hadden de Gasselnaren nog diverse kansen om de score verder uit te bouwen. Het lukte echter alleen Paul Cornelissen om de bal nog een keer achter de doelman van SES 4 te schieten. Al met al een prima zege, met vooral in de eerste helft goed voetbal waarbij het balletje lekker rond ging. De spelers van Gassel 4 hadden in hun bekerduel tegen FC de Rakt 3 duidelijk de Gasselse kermis nog in de benen. Uiteindelijk moest een 3-8 thuisnederlaag worden geïncasseerd. Bij een 0-1 achterstand zorgde Bart Meijer voor de gelijkmaker. Ook na de tweede Udense treffer was het Bart Meijer die de stand weer gelijk trok. Nog voor het rustsignaal van de prima leidende Wim Linders had FC de Rakt 3 een derde doelpunt weten te scoren. In het eerste kwartier van de tweede helft sloegen de bezoekers driemaal toe waarmee het duel was gespeeld. Mede dankzij een benutte strafschop van Jerry Boeters kwam de eindstand uit 3-8. Voor Gassel 4 zit het bekertoernooi er nu op en kan men zich gaan richten op de eerste competitiewedstrijd. Of Gassel 2 ook is uitgebekerd, is afhankelijk van het resultaat van SIOL 2. De uitslag van het laatste bekerduel van de Katwijkse formatie is op dit moment echter nog niet bekend.

Verslag van geslaagd mixtoernooi voor de E- en F-jeugd

Zaterdag 29 augustus 2009 organiseerde de evenementencommissie van de VV Gassel het jaarlijkse mixtoernooi voor de E- en F-pupillen. Na afloop van deze activiteit werden de tijdens de jeugdtalentendag verbeterde records bekend gemaakt. Hierbij een verslag van deze dag gemaakt door Marco Baltussen: "De kop is er weer af. Op zaterdag 29 augustus hebben we op ons sportpark het nieuwe seizoen weer geopend met de E- en de F-spelers. Zij hebben onderling een mixtoernooitje gespeeld. Het was lekker weer en iedereen had er weer zin in na de vakantie. De jeugd werd opgedeeld in zes teams die elk hun eigen naam bedachten. Ze speelden zo in één poule vijf wedstrijdjes tegen elkaar. Uiteindelijk wist FC Barcelona de middag winnend af te sluiten gevolgd door AC Milan. Daarna kwam Real Madrid, wat VV Gassel op doelsaldo voor bleef en ook de vijfde en zesde plaats werden op doelsaldo beslist: 5e De Aapjes en 6e Ajax. Na ons mixtoernooi, de andere jeugdteams waren inmiddels weer teruggekeerd in Gassel, stond nog de prijsuitreiking op het programma van de jeugdtalentendag van 6 juni jl. Er werden certificaten uitgereikt aan de nieuwe recordhouders en de sportman van het jaar werd bekend gemaakt. Misschien komt het ook wel doordat we dit jaar voor het eerst niet daags na het kamp van De Bosrakkers zaten en iedereen zodoende hartstikke fit aan de start verscheen, maar er zijn dit jaar maar liefst acht records gesneuveld, sommigen zelfs verpulverd. Om te beginnen was er bij de F'jes Dani Grim die bij de 400 meter veldloop zomaar 10 seconden afhaalde van het oude record van Cas van Houtum van 1.09,59 min. De nieuwe toptijd is nu 0,59,61 min. Jasper Eleuwarin gooide de bal meer dan een meter verder dan Don van de Wiel vorig jaar; 15,40 meter. Bij de E-jeugd deed Sjors Cuppen ongeveer hetzelfde. Hij gooide anderhalve meter verder dan Djimon Reinen vorig jaar; 15,50 meter. Bij de behendigheidsrace scherpte Pieter van Bommel het oude record van Hans van Houtum een beetje aan; 21,53 seconden. Ongetwijfeld het meest in het oog springende record was dat van het hoog houden bij de E-jeugd. Om te beginnen was het oude record van 22 keer, wat nog in handen was van Erik Barten, al twee keer verbroken (Sjors Cuppen 23 keer en Jochem Baltussen 52 keer), toen wederom Pieter van Bommel zijn opwachting maakte. Hij wist de bal maar liefst 606 keer de lucht in te spelen alvorens deze op het gras van sportpark "de Oude Kamp" belandde. Ook bij de D-jeugd is een record gesneuveld. Remco van der Heijden speelde Simon Gloudemans van het recordbord in de kantine af met een score van 45 keer bij het hoog houden. Bij de C-junioren was er Ivo Oppers die bijna 6 meter toevoegde aan het oude record ingooien van Nick ten Haaf. Hij gooide 26,5 meter. En dan last but not least zette ook Demi Verheugen nog een nieuw record op het bord, waarmee ze Guido Sprengers wist te verdringen; 132 keer hoog houden. Door aan de prestaties van alle spelers op deze middag punten te koppelen komt er aan het eind van het liedje een sportman van het jaar naar voren. Zo close als dit jaar is het echter nog nooit geweest. Er waren drie spelers met respectievelijk 57,5 punten, 58 punten en nog eens 58 punten. De nummer drie, met z'n twee records was Pieter van Bommel. Nu nog de gelijke stand tussen de nummers één en twee, Cas van Houtum en Jochem Baltussen. Omdat het hier twee spelers uit dezelfde leeftijdscategorie betreft (allebei E) is het onderlinge resultaat doorslaggevend. Op 4 van de 6 onderdelen had Jochem net iets beter gepresteerd dan Cas, daarom werd Cas van Houtum tweede en mag Jochem Baltussen zich het komend seizoen "Sportman van het jaar" noemen.
(klik hier voor een foto van de drie prijswinnaars en een overzicht van de sportmannen in voorgaande jaren).
  Iedereen van Harte Gefeliciteerd met het behaalde resultaat en nog heel veel succes in het komende seizoen."

Mooie oefenwinst Gassel dames 1 tegen SCV '58 dames 1
  |  zaterdag 29 augustus 2009  |

Een goed spelend dameselftal van de VV Gassel heeft deze kermiszaterdag 29 augustus 2009 een oefenwedstrijd tegen gemeentegenoot SCV '58 dames 1 vrij makkelijk gewonnen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het na een wedstrijd die twee keer een half uur duurde 3-1. Na zo'n twintig minuten spelen kregen de Gasselse dames een strafschop toegekend nadat Monique Raemakers binnen de beruchte lijnen was gevloerd. Puck van Iersel bleef koel en schoot de pingel achter de Velpse keepster. Vijf minuten later stond het 2-0 dankzij een doelpunt van Marieke Hendriks. Op slag van rust was het opnieuw Marieke Hendriks die scoorde. Nadat ze de bal op de middenlijn aangespeeld had gekregen, begon ze aan een solo die ze doeltreffend afrondde met een snoeihard schot. In de tweede helft bleven echt grote kansen uit. Halverwege het tweede bedrijf wisten de bezoeksters uit Velp tegen te scoren waardoor de einstand op 3-1 kwam. Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarin de Gasselse dames een goed combinatievoetbal op de mat wisten te leggen. Ter voorbereiding op de competitiestart speelt Gassel dames 1 op dinsdag 01 september 2009 nog een tweede oefenwedstrijd. In Leuth is VVLK Leuth dames 1 dan de tegenstander.

Gassel 1 wint laatste bekerpouleduel, ook zege Gassel B1

Gassel 1 heeft de eerste bekerronde vandaag afgesloten met een 2-3 uitoverwinning op VCO 1. In 't Oventje kende de Gasselse formatie een uitstekende start. Binnen het kwartier stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord. De doelpuntenmakers waren Rob ten Haaf, Nicky Hendriks en Robin Nibbeling. Ook in het resterende deel van de eerste helft hadden de Gasselnaren het betere van het spel, maar meer Gasselse treffers bleven uit. Daarentegen wist VCO 1 voor het rustsignaal nog wel een doelpunt te scoren. In de tweede helft was het Gasselse veldspel niet al te best meer en kwam de focus vooral te liggen op het ontwijken van de forse tackles van de thuisploeg. Uiteindelijk scoorde VCO 1 nog wel de aansluitingstreffer, maar Gassel 1 gaf de overwinning niet meer uit handen. De Gasselse formatie is de eerste bekerronde geëindigd met zes punten uit drie duels. Hoewel de eindstand van het duel Menos 1 - Vorstenbossche Boys 1 op dit moment nog niet bekend is, is de klein dat de Gasselnaren mogen doorbekeren. Kijkend naar het doelsaldo van de drie bekerwedstrijden dan blijkt niet alleen dat er tien doelpunten zijn gescoord, maar ook dat maar liefst negen tegentreffers moesten worden geïncasseerd. Ook Gassel B1 en Gassel C1 kwamen deze zaterdag in actie voor een bekerduel. De B1 van de VV Gassel wist op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 3-2 te winnen van DAW B3. De score werd geopend door Mattijs van Spijk. Hij reageerde attent nadat de Schaijkse doelman een inzet van Michiel Barten had weten te keren. Vijf minuten later ging de bal op de Gasselse strafschopstip. De bezoekers wisten hier wel raad mee, waardoor de stand weer in evenwicht kwam. Wat later in de wedstrijd kwamen de Gasselnaren opnieuw op voorsprong. Mattijs van Spijk speelde de bal in op Nick ten Haaf. Uit zijn voorzet kopte Willem Kathagen de 2-1 binnen. Opvallend was dat ook dit keer DAW B3 binnen vijf minuten de gelijkmaker had geproduceerd. De 2-2 stand leek vervolgens ook de eindstand te gaan worden, hetgeen ook wel een terechte uitslag zou zijn geweest. In de slotminuut greep Gassel B1 echter alsnog de volle buit. Na een steekpass van Roel Strik schoot Willem Kathagen de bal mooi bij de tweede paal tegen de touwen. Door deze overwinning zijn de Gasselnaren nog steeds in de race voor het ticket voor de tweede bekerronde. Woensdag 02 september 2009 staat de derde en laatste poulewedstrijd op de agenda. In Berghem moet dan worden aangetreden tegen Berghem Sport B2. Voor Gassel C1 leverde de eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2009-2010 een nipte nederlaag op. In Cuijk werd het tegen de plaatselijke C3 3-2. Ondanks de nederlaag kunnen de Gasselnaren met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd. De van de D1 overgekomen spelers deden zeker niet onder voor de al wat meer geroutineerde ploeggenoten. Het was Erik Barten die de Gasselnaren op een 0-1 voorsprong zette. Nadat de thuisclub de score weer in evenwicht had gebracht, was het opnieuw Erik Barten die succesvol was. Na goed doorjagen pakte hij de bal af van de Cuijkse doelman en scoorde hij het tweede Gasselse doelpunt. Nog voor het rustsignaal had JVC Cuijk C3 ook deze achterstand ongedaan gemaakt. In de tweede helft was het de Cuijkse formatie die een 3-2 voorsprong nam. Gassel C1 probeerde het daarna nog wel, maar het lukte de ploeg niet om de opgelopen achterstand in het resterende deel van de wedstrijd ongedaan te maken. Komende maandagavond mogen de spelers van de C1 opnieuw de wei in voor een bekerduel. HBV C1 uit Beers komt dan in Gassel op bezoek.

Wisselend succes Gassel 2 en Gassel 4 in bekerwedstrijden
  |  vrijdag 28 augustus 2009  |

Voor Gassel 2 en Gassel 4 stond donderdagavond 27 augustus 2009 de tweede bekerwedstrijd op het programma. Het tweede elftal van de VV Gassel won in Beers met 0-3 van HBV 4. Na een enigszins tamme beginfase kwam de Gasselse formatie toch vrij snel op een 0-1 voorsprong. Uit een voorzet van Robin Nibbeling schoot Dirk Verbruggen raak. Vijf minuten later was de tweede treffer een feit. Met een schot vanaf een meter of zestien liet Pieter Roefs de Beerse doelman kansloos. In het resterende deel van de eerste helft waren de Gasselnaren wel wat beter, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Na de rust speelde de wedstrijd zich af in een niet al te hoog tempo. Uiteindelijk werd het duel definitief beslist door een mooie goal van Paul Cornelissen. Door de 0-3 zege heeft Gassel 2 nog steeds volop kans om de tweede bekerronde te bereiken. Voor Gassel 4 is doorbekeren na gisteravond een lastiger verhaal geworden. Na de overtuigende 6-0 thuiszege in de eerste poulewedstrijd, moesten de Gasselnaren ditmaal een nederlaag incasseren. In Mill was Juliana Mill 4 met 3-0 te sterk voor het vierde elftal van de VV Gassel. In de eerste helft konden de Gasselnaren goed meekomen met de hoger spelende tegenstander. Wel moest voor de rust één tegentreffer worden geïncasseerd. In de tweede helft begon de nog niet op peil zijnde conditie de Gasselse ploeg duidelijk steeds meer parten te spelen. De thuisploeg profiteerde hiervan en vergrootte de voorsprong tot 3-0. Anton de Wit had namens Gassel 4 tot tweemaal toe een prima kans om te scoren, maar zijn vizier stond nog op de vakantiestand. Kermiszondag 30 augustus 2009 spelen Gassel 2 en Gassel 4 de derde en laatste poulewedstrijd van de eerste bekerronde. Beide formaties mogen op eigen veld aantreden tegen respectievelijk SES 4 uit Langenboom en FC de Rakt 3 uit Uden.

Gassel D1 komende zaterdag actief op Zwaluwentoernooi
  |  donderdag 27 augustus 2009  |

In het kader van de Zwaluwen Jeugd Actie neemt Gassel D1 op zaterdag 29 augustus 2009 deel aan het Zwaluwentoernooi. De Gasselse formatie wordt verwacht in 't Oventje op het sportpark van VCO waar het toernooi om 09:30 uur van start zal gaan. Aan de deelnemende spelers wordt een bijdrage van minimaal één euro gevraagd. De opbrengst gaat naar het Prinses Beatrix Fonds die het besteden aan sport, spel en recreatievoorzieningen voor gehandicapte jeugd en aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van polio en spierziekten. De Zwaluwen Jeugd Actie vindt zijn oorsprong in de ziekte van een poliopatiëntje, dit jaar precies 50 jaar geleden. Zijn kameraadjes wilden iets doen voor hun vriendje. In de loop der jaren is de actie uitgegroeid tot een landelijk fenomeen.

Nipte nederlaag Gassel B1 in eerste bekerpoulewedstrijd

De B-junioren van de VV Gassel zijn het bekertoernooi 2009-2010 gestart met een nipte nederlaag. Afgelopen woensdagavond werd in Wilbertoord met 2-1 verloren van De Willy's B1. De Gasselnaren kwamen nog wel op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Youri Arts. Na een corner schoot hij bij de tweede paal raak. Een minuut of tien later wist de thuisploeg te profiteren van niet goed genoeg uitverdedigen door Gasselse defensie en was de stand weer in evenwicht. Op slag van rust scoorde De Willy's B1 uit een hoekschap de 2-1. In de tweede helft raakten beide ploegen steeds meer vermoeid waardoor het duel uiteindelijk als een nachtkaars uitging. Echt grote kansen waren er na de rust ook niet. Komende zaterdag speelt Gassel B1 de tweede bekerpoulewedstrijd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is DAW B3 uit Schaijk dan de tegenstander.

Onnodig bekerverlies Gassel 1 tegen Vorstenbossche Boys 1
  |  dinsdag 25 augustus 2009  |

Gassel 1 is er deze dinsdagavond niet in geslaagd om te zorgen voor een bekerstunt. Ondanks dat de Gasselse formatie de beste kansen had, ging de poulewedstrijd tegen vierdeklasser Vorstenbossche Boys 1 nipt met 3-2 verloren. De Gasselnaren begonnen prima aan het uitduel, want het was Tim Jaspers die uit een corner de openingstreffer tegen de touwen kopte. De thuisploeg wist echter nog voor het verstrijken van de eerste helft op gelijke hoogte te komen. Guido Sprengers had voor het rustsignaal nog een grote kans op een tweede Gasselse treffer, maar hij schoot de bal over het doel. In de tweede helft verscheen Tim Jaspers alleen voor de doelman, maar het lukte hem niet om de Gasselnaren andermaal op voorsprong te zetten. Uit een ten onrechte toegekende corner scoorde Vorstenbossche Boys 1 daarna wel een tweede treffer. Gedwongen door de achterstand moesten de Gasselnaren nu meer en meer op de aanval gaan spelen. De thuisclub profiteerde hiervan met een goed uitgevoerde counter. Vlak voor tijd kwam de Gasselse formatie nog terug tot 3-2. Na een handsbal in het zestienmetergebied was het William de Kleijn die raak schoot vanaf elf meter. Ondanks de nederlaag kunnen de Gasselnaren terugkijken op een goede wedstrijd waarin prima tegenstand werd geboden aan een goed spelende formatie uit Vorstenbossch. Omdat alleen de poulewinnaars doorgaan naar de tweede bekerronde is de Gasselse formatie door deze nederlaag wel zo goed als kansloos voor het bereiken van de tweede ronde. Zaterdag 29 augustus a.s. staat voor Gassel 1 de derde en laatste poulewedstrijd van de eerste bekerronde op het programma. In 't Oventje is VCO 1 dan de tegenstander.

Zaterdag a.s. oefenduel dameseftal tegen SCV '58 dames 1

Ter voorbereiding op de start van de competitie 2009-2010 speelt het dameselftal van de VV Gassel op kermiszaterdag 29 augustus 2009 een oefenwedstrijd tegen SCV '58 dames 1. Plaats van handeling is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Het duel tegen de gemeentegenoot uit Velp begint om 19:00 uur. Overigens zal er geen tweemaal 45 minuten, maar tweemaal 30 minuten worden gespeeld.

Aanvangstijd eerste bekerwedstrijd Gassel B1 gewijzigd
  |  maandag 24 augustus 2009  |

Woensdag 26 augustus 2009 speelt Gassel B1 in Wilbertoord tegen De Willy's B1 de eerste poulewedstrijd in het bekertoernooi. Aanvankelijk zou om 18:30 uur worden afgetrapt, maar in onderling overleg is door beide verenigingen besloten om pas om 19:00 uur aan de wedstrijd te beginnen.

Uitstekende bekerstart Gassel 4, gelijkspel voor Gassel 2
  |  zondag 23 augustus 2009  |

Gassel 4 is het bekertoernooi 2009-2010 op uitstekende wijze begonnen. Deze zondag werd op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in de eerste poulewedstrijd op zeer overtuigende wijze afgerekend met UDI '19/Beter Bed 14. De Gasselnaren wonnen uiteindelijk met 6-0. Al in de eerste helft liet de Gasselse formatie duidelijk merken dat er voor de Udenaren weinig te halen viel. Bij de rust stond er dan ook een comfortabele 4-0 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft deden de Gasselnaren het wat rustiger aan wat betreft het scoren van doelpunten, maar werd nog wel het halve dozijn vol gemaakt. Meest productief aan Gasselse zijde was Johan Jaspers. Hij nam drie van de zes treffers voor zijn rekening. Peter Goossens, Arthur Rikken en Anton de Wit scoorden elk eenmaal. Laatstgenoemde deed dat vanaf de strafschopstip. Ook voor het tweede elftal van de VV Gassel begon vandaag het bekertoernooi. De Gasselse formatie speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen SIOL 2. Voor de rust waren de bezoekers uit Katwijk de betere ploeg. Dit resulteerde ook in de openingstreffer. Dankzij de lat en een prima redding van doelman Jordy Hubers liep Gassel 2 geen verdere averij op in de eerste helft. In de tweede helft had de thuisploeg het beste van het spel en de betere kansen. Via een doelpunt van Nord Strik kwam de stand weer in evenwicht. Paul Cornelissen was later in de wedstrijd dichtbij een tweede Gasselse treffer, maar de lat stond succes in de weg. Ook via Max Arendse en Nord Strik waren de Gasselnaren nog enkele malen gevaarlijk, maar het bleef bij 1-1. Donderdag 27 augustus 2009 staat voor zowel Gassel 2 als Gassel 4 de tweede poulewedstrijd op het programma.

Gassel 1 wint doelpuntrijke eerste bekerpoulewedstrijd
  |  zaterdag 22 augustus 2009  |

Voor Gassel 1 stond deze zaterdagavond de eerste bekerpoulewedstrijd op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was Menos 1 de tegenstander. De Gasselse formatie won na een doelpuntrijk duel uiteindelijk met 5-4 van de bezoekers uit Landhorst. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Sander Verhallen zijn eerste doelpunt in Gasselse dienst. Uit een corner tikte hij de bal binnen. Gassel 1 ging goed door en Nicky Hendriks verdubbelde wat later in de eerste helft de marge tot twee doelpunten. Een kwartier voor rust wist Menos 1 na een snelle counter de aansluitingstreffer te scoren. Vlak voor de rust was de stand weer in evenwicht. Mede door de laagstaande zon kreeg de Gasselse defensie de bal niet genoeg weg, wat vervolgens door de bezoekers genadeloos werd afgestraft. De Gasselnaren kenden een sterke start van de tweede helft. Binnen vijf minuten na de hervatting stond het 3-2. Na een goede actie werd Nicky Hendriks op onreglementaire wijze binnen de beruchte lijnen gevloerd, waarna William de Kleijn de toegekende strafschop feilloos benutte. De ploeg uit Landhorst wist echter ook deze keer op weer op gelijke hoogte te komen. Dankzij een doelpunt van Guido Sprengers kwamen de Gasselnaren wat later in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Via een keurig binnen geschoten vrije trap zorgde Joris van Raaij daarna voor 5-3 en leek het duel beslist. De bezoekers scoorden in het resterende deel van de wedstrijd nog wel een vierde treffer, maar Gassel 1 gaf de overwinning niet meer uit handen en pakte daarmee de drie punten.

Aftrap thuiswedstrijden Gassel 3 voortaan om 11:00 uur

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen beginnen de thuiswedstrijden van Gassel 3 deze competitie om 11:00 uur. Uitzondering zijn een drietal thuisduels die gespland staan voor 01 november 2009, 05 april 2009 en 18 april 2009. Omdat op deze speeldagen ook Gassel 4 en Gassel dames 1 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel moeten aantreden, is de aanvangstijd van deze drie duels vastgesteld op 10:00 uur.

Gassel 1 sluit toernooi Gouden Klok af met overwinning
  |  woensdag 19 augustus 2009  |

Gassel 1 heeft het toernooi om de Gouden Klok in Sint-Hubert afgesloten met een overwinning. Deze woensdagavond werd met 2-1 gewonnen van De Zwaluw 1 uit Oeffelt. De score had hoger kunnen en eigenlijk ook moeten uitvallen gezien de gecreërde kansen. Diverse keren verscheen er een Gasselse speler alleen voor de Oeffeltse doelman, maar in bijna alle gevallen werd deze kans onbenut gelaten. Onder bijna tropische weersomstandigheden zette Bart Loeffen de Gasselnaren in de eerst helft op een 1-0 voorsprong. Na de rust zorgde Dirk Verbruggen voor de 2-0 door na een schot van Tim Jaspers de bal over de doellijn te glijden. De Zwaluw 1 scoorde daarna nog wel tegen, maar de Gasselse formatie gaf de verkregen voorsprong niet meer uit handen. De behaalde overwinning werd echter overschaduwd door het uitvallen van Bart Loeffende met een naar het zich laat aanzien zware enkelblessure. Voor Gassel 1 zitten de vriendschappelijke wedstrijden er voorlopig op. De eerstvolgende testcase is het bekerduel van komende zaterdag tegen Menos 1 uit Landhorst. Donderdag 20 augustus 2009 wordt er door de selectie van de VV Gassel gewoon weer om 20:00 uur getraind.

Dinsdag 18 augustus 2009 gewoon training voor de selectie
  |  maandag 17 augustus 2009  |

Hoewel Gassel 1 op woensdagavond 19 augustus 2009 een wedstrijd moet afwerken in het kader van het toernooi om de Gouden Klok, zal er komende dinsdag gewoon worden getraind door de selectie. De aanvang van de training is zoals gebruikelijk 20:00 uur.

Gassel 1 verliest eerste duel van toernooi om Gouden Klok
  |  zondag 16 augustus 2009  |

Gassel 1 is er deze zondag niet in geslaagd om de halve finale te bereiken van het toernooi in Sint-Hubert om de Gouden Klok. De Gasselnaren verloren met 1-2 van organisator SC st Hubert 1. In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen miste de Gasselse formatie duidelijk nog wedstrijdritme. Een groots duel werd het mede dankzij de warme weersomstandigheden dan ook niet. Na een 0-1 achterstand bij de rust, zorgde William de Kleijn in de tweede helft voor de gelijkmaker. Vervolgens wist de thuisploeg nogmaals tot scoren te komen, waardoor zij uiteindelijk doorgingen naar de laatste vier. Door de nederlaag speelt Gassel 1 woensdag 19 augustus a.s. om 19:00 uur in de verliezersronde tegen het Oeffeltse De Zwaluw 1 dat vandaag na strafschoppen verloor van DSV 1 uit Sint-Anthonis.

Vrij aardige opkomst eerste training dameselftal VV Gassel
  |  vrijdag 14 augustus 2009  |

Nadat eerder al de Gasselse selectiespelers met de trainingen waren gestart, hebben nu ook de speelsters van het dameselftal van de VV Gassel de eerste trainingsarbeid erop zitten. Donderdagavond 13 augustus 2009 werd de eerste training van het seizoen 2009-2010 bezocht door elf speelsters, hetgeen een vrij aardige opkomst genoemd kan worden. Trainer Geert Linders had voor de aanwezige speelsters een behoorlijk pittig programma in petto. Naast een aantal baloefeningen, moesten de dames ook het nodige loop- en sprintwerk verrichten. De afsluiting van de training bestond uit een partijspel. Zondag 16 augustus a.s. staat voor de speelsters van Gassel dames 1 de tweede training op het programma. De aanvang van deze training is 11:00 uur.

Aanvangstijd eerste competitiethuisduel Gassel 3 gewijzigd

De aanvangstijd van het eerste thuisduel van Gassel 3 in de competitie 2009-2010 op zondag 13 september 2009 is gewijzigd. In plaats van op het gebruikelijke tijdstip van 10:00 uur zal er nu om 11:00 uur worden afgetrapt. Tegenstander voor de Gasselnaren is gemeentegenoot Estria 3 uit Escharen.

Achttien selectiespelers aanwezig op eerste trainingssessie
  |  zondag 02 augustus 2009  |

Voor de selectie van de VV Gassel stond deze zondag de eerste training van het seizoen 2009-2010 op het programma. Trainer Fred Seeger kon achttien selectiespelers verwelkomen, waaronder de van SCV '58 1 overgekomen Sander Verhallen. De opkomst lag hiermee iets lager dan vorig seizoen toen 23 spelers op de eerste training present waren. Voor de aanwezigen was een leuk, gevarieerd, maar af en toe ook best zwaar programma in elkaar gezet. Naast de onvermijdelijke loopoefeningen waren er bijvoorbeeld ook wat positiespelletjes en één-tegen-één duels die uitgevochten moesten worden. De komende weken kunnen de spelers van de selectie volop aan de bak om verder te werken aan de conditie en het balgevoel. De eerstvolgende training is dinsdag 04 augustus a.s. om 20:00 uur.