Augustus 2010

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand augustus 2010. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Wijzigingen in wedstrijdprogramma van Gassel 2 en de B1
  |  dinsdag 31 augustus 2010  |

Inmiddels hebben zich een tweetal wijzigingen voorgedaan in het wedstrijdprogramma van de Gasselse teams. Zo begint voor Gassel 2 de competitie 2010-2011 een week later dan voor de andere lagere seniorenelftallen. De voor zondag 12 september 2010 op het programma staande uitwedstrijd van de Gasselnaren tegen Festilent 4 uit Zeeland is namelijk door de KNVB uitgesteld. Een nieuwe speeldatum is op dit moment nog niet bekend. Ook voor Gassel B1 is er een wijziging. Door de seizoensopening op woensdag 01 september 2010 (zie nieuwsbericht hieronder), is het voor die avond gepland staande bekerduel tegen Estria B1 verzet naar donderdag 02 september 2010. Plaats van handeling van het bekertreffen tegen de formatie uit Escharen is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De aftrap is om 18:30 uur.

Twee NEC-spelers aanwezig bij seizoensopening jeugd
  |  zondag 29 augustus 2010  |

Zoals al eerder aangekondigd is op woensdag 01 september 2010 om 18:30 uur de opening van het seizoen 2010-2011 voor de jeugdspelers van de VV Gassel. Er zullen 9 of 10 C1-spelers van NEC/FC Oss met 2 of 3 trainers/begeleiders naar Gassel komen om een demonstratietraining te verzorgen van ongeveer twintig minuten. Daarna zullen de Gasselse jeugdtrainers en -leiders met de Gasselse jeugdspelers dezelfde training gaan doen onder begeleiding van de NEC-mensen. Verder zullen op deze avond nog de uitslagen van de jeugdtalentendag (sportman van het jaar en de nieuwe recordhouders) bekend worden gemaakt. Als klap op de vuurpijl zullen er vanuit NEC ook twee selectiespelers meekomen. Wie dit zijn is nog een verrassing. Het is de bedoeling dat de Gasselse jeugd in het oranje wedstrijdtenue op het veld verschijnt. De organisatie vraagt iedereen om 18.00 uur aanwezig te zijn en zich even snel om te kleden, zodat er ook echt om 18.30 uur met het programma kan worden begonnen. Uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen kijken naar de seizoensopening. Deze avond wordt aan de VV Gassel aangeboden door Peter en Ans Schaap Spelverhuur uit Gassel.

Training voor overige senioren start komende donderdag

Ook in het seizoen 2010-2011 bestaat voor de overige senioren en andere liefhebbers weer de mogelijkheid om wekelijks op de donderdagavond te trainen. De eerste training staat gepland voor donderdag 02 september 2010. De aanvangstijd is net als in voorgaande jaren 20:00 uur.

Ruime bekerthuiszege Gassel 2, nederlaag dameselftal

Gassel 2 is het bekertoernooi 2010-2011 prima gestart. Vandaag werd de eerste poulewedstrijd met duidelijke cijfers gewonnen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel versloegen de Gasselnaren SCV '58 3 met 7-2. Het waren de bezoekers uit Velp die als eerste wisten te scoren. Nog voor het einde van de eerste helft was de 0-1 achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong. Dirk Verbruggen scoorde de gelijkmaker, waarna Twan Broersma de 2-1 liet aantekenen. Vervolgens was het Kees Willemsen die zorgde voor de derde Gasselse treffer. Na de rust vergrootte Twan Broersma de marge tot drie. Na een tweede tegentreffer van de bezoekers, scoorde Kees Willemsen de 5-2. Het zesde en zevende Gasselse doelpunt werd gescoord door Dirk Verbruggen. Al met al een dikverdiende overwinning van het tweede elftal van de VV Gassel. Voor het dameselftal startte het bekertoernooi wat minder goed. De Gasselse dames bleken in Haps nog niet opgewassen tegen het hoger spelende Hapse Boys dames 1. Na een 4-0 achterstand bij de rust, liep de thuisclub in de tweede helft uit naar een 6-0 voorsprong. Sanne Hendriks scoorde daarna een eretreffer. Via een eigen doelpunt werd de eindstand in de slotminuut bepaald op 7-1. Komende donderdagavond spelen Gassel 2 en Gassel dames 1 de tweede poulewedstrijd. Ook Gassel 4 komt dan in actie voor een bekerduel.

Gassel 1 verliest laatste bekerduel, ook verlies B1 en C1
  |  zaterdag 28 augustus 2010  |

Voor Gassel 1 zit het bekertoernooi 2010-2011 erop. Deze zaterdagavond ging de derde en laatste poulewedstrijd nipt verloren. Gemeentegenoot Estria 1 won op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 1-2. De Gasselnaren speelden een goede eerste helft en kregen enkele mooie kansen op de openingstreffer. Deze bleef echter uit. Ook de bezoekers uit Escharen kwamen voor de rust niet tot scoren. In de tweede helft zette Paul Barten de Gasselse formatie op een 1-0 voorsprong. Na een mooie aanval met Paul Cornelissen en Nord Strik rondde hij het prima af. Het lukte de Gasselnaren niet om deze stand vast te houden. Tot tweemaal toe werd een voorzet door de bezoekers goed binnen gekopt. Ramon van der Venne was nog dichtbij de 2-2 met een prachtige lob, maar de verdiende gelijkmaker bleef helaas uit. Ook Gassel B1 en Gassel C1 kwamen vandaag in actie voor een bekerduel. De B-junioren van de VV Gassel moesten in Beers aantreden tegen HBV B1. Het was Erik Barten die zorgde voor de Gasselse openingstreffer. Nadat hij de keeper had omspeeld, schoot hij de bal in de korte hoek. Na de gelijkmaker van de thuisploeg kwam Gassel B1 vlak voor het einde van de eerste helft opnieuw op voorsprong. Erik Barten legde de bal vanaf achterlijn terug op Remco van der Heijden die raak schoot. In de tweede helft kwam de stand weer in evenwicht via een benutte strafschop van de thuisclub. De strafschop was toegekend nadat Sten van de Broek een inzet van HBV B1 nog net voor de Gasselse doellijn met de hand had gekeerd. Uiteindelijk moesten de Gasselnaren ook nog een derde tegentreffer incasseren. Een corner vloog rechtstreeks het doel in. Een gelijkspel had er zeker in gezeten want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Voor Gassel C1 viel er deze zaterdag weinig bekereer te behalen. In Nistelrode verloor de Gasselse formatie kansloos met 15-0 van het enkele klassen hoger spelende Prinses Irene C1. Ondanks een uitstekende inzet lukte het helaas niet om een eretreffer te scoren.

Nederlaag Gassel 1 tegen Ravenstein 1 in tweede bekerduel
  |  dinsdag 24 augustus 2010  |

Gassel 1 is er deze dinsdagavond niet in geslaagd om ook de tweede poulewedstrijd van het bekertoernooi 2010-2011 winnend af te sluiten. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel ging de Gasselse formatie met 0-3 onderuit tegen Ravenstein 1. Anders dan de uitslag misschien doet vermoeden, waren er in de eerste helft wel degelijk enkele prima kansen voor de thuisclub om de score te openen. Zo strandde Paul Cornelissen in een één-tegen-één situatie op de Ravensteinse doelman. Ook Nord Strik lukte het helaas niet om na een afgemeten voorzet de 1-0 tegen de touwen te koppen. In de tiende minuut van de tweede helft wisten de bezoekers wel tot scoren te komen. Nog geen twee minuten later werd een Ravensteinse speler in het Gasselse strafschopgebied vastgehouden. De toegekende strafschop vloog tegen de touwen waardoor de stand op 0-2 kwam. In het resterende deel van de tweede helft bleef Ravenstein 1 de betere ploeg. Ramon van der Venne was nog dichtbij een Gassels doelpunt, maar hij wilde het te mooi doen waardoor de bal niet in het doel verdween. Een minuut of vijf voor tijd brachten de bezoekers de eindstand op 0-3. Komende zaterdag spelen de Gasselnaren de derde en laatste poulewedstrijd. Gemeentegenoot Estria 1 uit Escharen komt dan op bezoek.

Dinsdag 24 augustus 2010 gewoon trainen voor selectie
  |  zondag 22 augustus 2010  |

Komende dinsdagavond speelt Gassel 1 op eigen veld een bekerpoulewedstrijd tegen Ravenstein 1. Voor de selectiespelers die niet zijn geselecteerd voor dit duel, is er gewoon een training. Net zoals de andere trainingen op de dinsdagavond, zal ook deze training om 20:00 uur beginnen.

Gassel 1 begint bekertoernooi met daverende verrassing

Voor Gassel 1 stond afgelopen zaterdagavond de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi 2010-2011 op het programma. De Gasselnaren zorgen direct voor een daverende verrassing door in Berghem met 1-2 te winnen van derdeklasser Berghem Sport 1. De Gasselse formatie begonnen redelijk verdedigend aan het duel en lieten de thuisclub het spel maken. Ondanks de wat behoudende strategie waren in de eerste helft zeker vier prima kansen op een Gassels doelpunt. Helaas lukte het niet om een van de kansen te benutten. De Berghemse formatie was voor de rust wel eenmaal succes, na wat aarzeling in de defensie van Gassel 1. Tot ongeveer halverwege de tweede helft bleef de 1-0 tussenstand op het scorebord staan. In de 67e minuut werd Paul Cornelissen namelijk binnen de beruchte lijnen gevloerd door de doelman van de thuisclub. Dit betekende niet alleen een strafschop die vervolgens door William de Kleijn keurig werd benut, maar ook een rode kaart voor de doelman. De Gasselnaren wisten de numerieke meerderheid tien minuten later te verzilveren via een tweede treffer. Bram Driessen stuurde Ramon van der Venne weg over de flank. Deze zag de reservedoelman wat te ver voor zijn doel staan en met een zeer fraaie boogbal schoot hij de 1-2 tegen de touwen. In de resterende minuten wist Gassel 1 de voorsprong vast te houden. Berghem Sport 1 schoot nog wel een bal tegen de lat, maar het bleef bij 1-2. Al met al een uitstekend resultaat. Ondanks dat de thuisclub het betere van het spel had, waren de beste kansen voor de bezoekers. Komende dinsdag speelt Gassel 1 de tweede bekerpoulewedstrijd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Ravenstein 1 dan de tegenstander. De aftrap van dit duel is om 18:45 uur.

Gassel 1 sluit Gouden Klok toernooi af met overwinning
  |  woensdag 18 augustus 2010  |

Gassel 1 heeft het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert afgesloten met een overwinning. In de op deze woensdagavond afgewerkte verliezersronde was de Gasselse formatie met 3-2 te sterk voor zesdeklasser SC st Hubert 1. De zege was verdiend want behoudens de eerste tien minuten van de wedstrijd hadden de Gasselnaren een duidelijk veldoverzicht. Het lukte de ploeg van trainer Henk Driessen aanvankelijk echter niet om een van de diverse gecreëerde kansen te benutten. De thuisploeg wist uit een van de spaarzame tegenaanvallen wel te scoren, waardoor er bij de rust een 1-0 stand op het scorebord stond. In de tweede helft schoot William de Kleijn vanaf de strafschopstip de 1-1 tegen de touwen. De penalty was toegekend na een handsbal binnen de beruchte lijnen. Vervolgens was het toch weer SC st Hubert 1 dat op een 2-1 voorsprong wist te komen. De Gasselse formatie ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Dit leidde tot een flinke druk op het Sint-Hubertse doel. Bij een van de Gasselse aanvallen was het Tim van Overbeek die de bal aangespeeld kreeg en resoluut de 2-2 binnen knalde. De Gasselnaren gingen goed door en scoorden in het resterende deel van de wedstrijd ook nog de winnende derde treffer. Het doelpunt behoorde wel tot de categorie frommelgoals. Na onder meer een inzet met het hoofd van Bram Driessen, was het uiteindelijk Paul Barten die de 2-3 binnen liep. Al met al werd er zeker in de tweede helft aardig gevoetbald en kan de ploeg zich de komende weken via een drietal bekerwedstrijden verder voorbereiden op de competitiestart op zondag 05 september 2010.

Nipte nederlaag voor Gassel 1 in Gouden Klok toernooi
  |  zondag 15 augustus 2010  |

Gassel 1 is er deze zondag niet in geslaagd om door te dringen tot de halve finales van het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert. De door het ontbreken van een aantal vaste krachten sterk verjongde Gasselse formatie leed een nipte 2-1 nederlaag tegen Heijen 1. Gezien het feit dat de Heijenaren bijna volledig waren, kunnen de Gasselse spelers terugkijken op een goede wedstrijd. In de eerste helft bleek Heijen 1 al wat beter ingespeeld en dit leidde vlak voor rust tot de openingstreffer. Een paar minuten in de tweede helft was het opnieuw raak. Gassel 1 gaf zich niet zo maar gewonnen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Joris van Raaij schoot een vrije trap mooi binnen, maar helaas had het fluitje van de scheidsrechter nog niet geklonken. Een minuut of tien voor tijd hadden de Gasselnaren wel succes. Pieter Roefs gaf een prima afgemeten voorzet waarna Rik Verbruggen raak kopte. In de resterende minuten lukte het de Gasselse formatie niet om nog langszij te komen. Vermeldenswaardig was verder nog het debuut van de op het laatste moment nog opgetrommelde Twan Broersma. Door de nederlaag speelt Gassel 1 op woensdag 18 augustus 2010 om 19:00 uur in de verliezersronde. Tegenstander is dan SC st Hubert 1, de organisator van het Gouden Klok toernooi.

Dinsdag 17 augustus 2010 geen training voor selectie
  |  vrijdag 13 augustus 2010  |

Dinsdagavond 17 augustus 2010 is er geen training voor de selectie van de VV Gassel. Reden voor het niet doorgaan van de training is het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert waaraan Gassel 1 meedoet. Afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd tegen Heijen 1 van zondag 15 augustus a.s., moeten de Gasselnaren komende dinsdag, woensdag of donderdag opnieuw in actie komen.

Gassel 1 wint eerste oefenwedstrijd seizoen 2010-2011
  |  zondag 08 augustus 2010  |

Gassel 1 heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2010-2011 weten te winnen. Op sportpark "de Oude Kamp" waren de Gasselnaren met 2-0 te sterk voor Menos 1 uit Landhorst. De overwinning had nog wat hoger kunnen vallen want de Gasselse formatie was niet alleen duidelijk de betere ploeg, ook liet men diverse mooie kansen onbenut. Het was Rik Verbruggen die na een mooie aanval op aangeven van Dirk Verbruggen voor 1-0 zorgde. Ook aan de tweede treffer ging een goede aanval vooraf. Het doelpunt werd gescoord door Tim van Overbeek. Opnieuw zorgde Dirk Verbruggen voor de assist. Al met al was het een nuttig oefenduel waarin ook de jeugdspelers zich goed lieten zien. Zondag 15 augustus 2010 komt Gassel 1 opnieuw in actie. In Sint-Hubert speelt de ploeg van Henk Driessen dan om 14:30 uur tegen Heijen 1 in het kader van het Gouden Klok-toernooi.

Door vakanties wat lagere opkomst eerste training dames

Nadat eerder al de selectie van de VV Gassel met de trainingen was gestart, hebben nu ook de speelsters van het dameselftal van de VV Gassel de eerste trainingsarbeid achter de rug. Deze zondag werd de eerste training van het seizoen 2010-2011 bezocht door zeven speelsters. Deze opkomst lag een stukje lager dan vorig seizoen want toen waren elf speelsters present op de eerste training. De reden voor de lagere opkomst is dat een groot aantal dames momenteel nog op vakantie is.
eerste training dames 2010-2011
Trainer Geert Linders had voor de aanwezige speelsters een gevarieerd programma in petto. Zo moesten er naast diverse combinatie-oefeningen ook een aantal baloefeningen worden gedaan. De kwaliteit van de trainingsballen liet volgens de dames wel te wensen over want enkele ballen waren na het oppompen gelijk weer zo slap als een kapotte strandbal. De hoeveelheid loop- en sprintwerk tijdens de eerste training bleef beperkt. Tot aan de eerste bekerpoulewedstrijd op zondag 29 augustus 2010 trainen de Gasselse dames iedere dinsdag- en donderavond en zondagochtend.

Gassel 1 start competitie 2010-2011 thuis tegen VIOS '38
  |  donderdag 05 augustus 2010  |

Gassel 1 begint de competitie 2010-2011 op zondag 05 september 2010 voor eigen publiek. Tegenstander op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is het Beugense VIOS '38 1. Ook vorig seizoen startten de Gasselnaren de competitie met een thuiswedstrijd tegen de Beugense formatie. Dat duel ging toen met 0-2 verloren, dus Gassel 1 heeft nog wat goed te maken. Bovendien zullen de Gasselnaren nog niet vergeten zijn dat vorig seizoen een wedstrijd zonder publiek gespeeld moest worden, hetgeen voor een belangrijk deel te danken was aan de verklaringen van enkele mensen van de Beugense club. Tijdens de tweede wedstrijdronde wacht de Gasselse formatie een uitwedstrijd tegen Constantia 1 uit Wanroij. Het eerste elftal van de VV Gassel sluit de competitie af met een thuisduel tegen DSV uit Sint-Anthonis. Voor de lagere seniorenelftallen en Gassel dames 1 start de competitie op 12 september 2010. Gassel 2 moet dan in Zeeland aantreden tegen Festilent 4. Ook de Gasselse dames beginnen op vreemde bodem. Zij spelen in Escharen de gemeentelijke derby tegen Estria dames 1. Gassel 3 en Gassel 4 openen voor eigen publiek tegen respectievelijk UDI '19/Beter Bed 17 uit Uden en Vianen Vooruit 5. Het complete wedstrijdprogramma van Gassel 1 is al te vinden op de programmapagina van Gassel 1. De complete wedstrijdprogramma's van de overige elf- en zeventallen worden binnen enkele dagen geplaatst.

Oefenduel Gassel 4 tegen Woezik 9 op 29 augustus 2010
  |  maandag 02 augustus 2010  |

Ter voorbereiding op de start van de beker- en competitiewedstrijden 2010-2011 speelt Gassel 4 op zondag 29 augustus 2010 een oefenwedstrijd. De Gasselnaren treden in Wijchen aan tegen Woezik 9. De aftrap staat gepland voor 09:00 uur.

Prima opkomst bij eerste selectietraining van 2010-2011
  |  zondag 01 augustus 2010  |

Deze zondag stond voor de spelers van de selectie van de VV Gassel de eerste training van het seizoen 2010-2011 op het programma. Ondanks dat er nog diverse spelers op hun vakantieadres vertoefden, was de opkomst prima. De nieuwe hoofdtrainer Henk Driessen kon in totaal twintig spelers begroeten. Voor de aanwezigen was een pittige, maar leuke en gevarieerde training in elkaar gezet. Naast de onvermijdelijke loopoefeningen, waren er ook diverse oefeningen waarbij aan het balgevoel werd gewerkt. De training werd afgesloten met een grote partijvorm met als doel om de bal zo lang mogelijk in de ploeg te houden. De komende weken wordt er op de dinsdag- en donderdagavonden getraind. Zondag 08 augustus 2010 wacht het eerste oefenduel. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Menos 1 uit Landhorst dan de tegenstander.