Augustus 2013

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand augustus 2013. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Gassel 1 sluit het bekertoernooi af met thuisnederlaag
  |  zaterdag 31 augustus 2013  |

Gassel 1 heeft het bekertoernooi 2013-2014 afgesloten met een nederlaag. De thuiswedstrijd tegen SDDL 1 uit Demen ging met 3-4 verloren. Bij een 1-4 achterstand wisten de Gasselnaren nog wel terug te komen tot 3-4, maar de gelijkmaker bleef uit.

Monsterbekerzege Gassel C1, ook mooie thuiswinst MC1

Voor Gassel A1 en Gassel B1 kwam deze zaterdag een einde aan het bekeravontuur 2013-2014. Beide formaties zijn er niet ingeslaagd om poulewinnaar te worden, waardoor er dus niet verder gebekerd mag worden. De A-junioren wist wel is stijl af te sluiten. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd een knappe 2-1 overwinning geboekt op het enkele klassen hoger spelende RKOSV Achates A1. Het was Joris van Bommel die in de eerste helft voor de openingstreffer zorgde. Hij rondde goed af na een prima voorzet van Kevin Arts. In de tweede helft wist de thuisploeg de score te verdubbelen. Bart van Spijk zette goed druk op de Ottersum doelman. De doelman schoot de bal vervolgens tegen Bart van Spijk aan, waarna deze in het doel verdween. De bezoekers wisten wat later de in de tweede helft nog wel de aansluitingstreffer te scoren, maar de Gasselnaren wisten op karakter en een prima inzet de drie punten in Gassel te houden. Gassel B1 kende helaas een wat minder succesvolle afsluiting. De thuiswedstrijd tegen De Zwaluw B1 uit Oeffelt ging namelijk nipt met 0-1 verloren. De enige treffer in de gelijkopgaande wedstrijd was een benutte strafschop in de tweede helft. Gassel C1 en Gassel MC1 pakten in hun tweede bekerpoulewedstrijd wel de volle buit. De C1 van de VV Gassel deed dat via een monsterzege op JVC Cuijk C3. In Gassel werd het maar liefst 17-0. Met een schot van afstand opende Kacper Broekman het doelpuntenfestival. Cas van Houtum scoorde de 2-0 door oog in oog met de keeper de bal keurig laag binnen te schieten. Uit een voorzet van Cas van Houtum zorgde Niek Vollenberg voor 3-0. Daarna was het opnieuw Cas van Houtum die doel trof. Vervolgens wist Don van de Wiel met een glaszuivere hattrick de voorsprong te vergroten tot 7-0. Zijn eerste treffer was een schot van afstand. Vervolgens scoorde hij opnieuw nadat hij de keeper met een mooie schijnbeweging het bos in had gestuurd. De hattrick werd compleet via een succesvol schot onderin de hoek van het doel. Net voor rust moesten de bezoekers met tien man verder na een rode kaart. In de tweede helft draaide de Gasselse doelpuntenmachine nog volop door. Na een één-tweetje met Cas van Houtum maakte Niek Vollenberg er 8-0 van. Dankzij een blunder van de doelman werd het 9-0 via Cas van Houtum. De dubbele cijfers kwam het bord door een treffer Rens Rooyackers. Hij scoorde in de rebound nadat een schot van Cas van Houtum door de keeper was gekeerd. Dirk van Spijk nam het elfde doelpunt voor zijn rekening na twee tegenstanders te hebben gepasseerd. Don van de Wiel zorgde daarna voor 12-0. Uit een goed lopende aanval scoorde Cas van Houtum de 13-0. Met een schot vanaf de rand zestien maaktehij vervolgens ook de 14e treffer. Daan Arts knalde de 15-0 tegen de touwen. Met een succesvol afgeronde solo tekende Cas van Houtum voor de voorlaatste treffer. Het laatste doelpunt werd gescoord door doelman Jasper Eleuwarin. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter en deed dit foutloos. Al met al natuurlijk een dikverdiende Gasselse zege. Het meidenteam van de VV Gassel was op eigen veld met 4-0 te sterk voor Boekel Sport MC1. Lieke van Thiel zorgde met een mooi diagonaal schot in de verre hoek voor de openingstreffer. De Gasselse meiden ging goed door en wat later was het opnieuw Lieke van Thiel die doel trof. Dit keer was ze goed vrijgespeeld door haar zus Anouk van Thiel. Nog voor het einde van de eerste helft had Lieke van Thiel haar hattrick compleet. Anouk van Thiel gaf een diepe bal tussen de Boekelse verdedigers door waarna haar zus alleen op de keeper kon afgaan en het doeltreffend afrondde. De bezoeksters waren aan de andere ook wel enkele keren gevaarlijk, maar door goed keeperswerk van Noa van Spijk bleef de nul op het scorebord. In de tweede helft scoorde Anouk van Thiel het vierde en laatste Gasselse doelpunt na een goede actie. Vermeldenswaardig was verder nog het debuut van Merijn Janssen als keeper in de tweede helft.

Nieuwe speeldatum afgelast bekerduel DAW 6 - Gassel 2
  |  vrijdag 30 augustus 2013  |

Door de KNVB is inmiddels een nieuwe speeldatum gevonden voor de onlangs afgelaste bekerwedstrijd DAW 6 - Gassel 2. De wedstrijd staat nu op het programma voor donderdagavond 05 september 2013. Het eerste fluitsignaal in Schaijk is om 18:30 uur.

Andere speeldatum derde bekerpouleduel vrouwenelftal

De bekerthuiswedstrijd van Gassel vrouwen 1 tegen Achilles Reek vrouwen 1 is enkele dagen vervroegd. Aanvankelijk zou dit duel op zondag 08 september 2013 worden gespeeld, maar in onderling overleg is de betreffende bekerwedstrijd nu vastgesteld voor woensdag 04 september 2013. De aftrap op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is om 18:45 uur.

Mooie bekeroverwinning Gassel B1, gelijkspel voor de A1
  |  woensdag 28 augustus 2013  |

Gassel A1 en Gasel B1 hebben deze woensdagavond hun tweede bekerpoulewedstrijd afgewerkt. Beide formaties mochten aantreden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De A-junioren speelden uiteindelijk met 3-3 gelijk tegen Vianen Vooruit A1. De Gasselnaren speelden een goede eerste helft en kwamen hierin ook verdiend op een 3-1 voorsprong. Twee van de drie Gasselse treffers werden gescoord door Roel Strik. Bart van Spijk was eenmaal succesvol. Helaas konden de Gasselnaren de voorsprong in de tweede helft niet vasthouden. De thuisploeg had weliswaar het betere veldspel, maar de bezoekers bleken zeer effectief in het benutten van kansen. Drie keer kon een Vianense speler alleen op de keeper afgaan en twee keer leverde dit een doelpunt op waardoor het duel dus eindigde in een 3-3 gelijkspel. Gezien het wedstrijdbeeld had er meer ingezeten voor de Gasselse formatie. Gassel B1 wist wel de volle buit te pakken. RKOSV Achates B1 werd met 3-1 verslagen. Beide formaties waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en maakten er een fysieke wedstrijd van. De Gasselnaren probeerden vroeg druk te zetten, maar aanvankelijk lukte dit nog niet zo goed. Gaandeweg de eerste helft ging dit wel beter en dit leidde ook tot kansen en de openingstreffer. Cas van Houtum slalomde vanaf de rechterflank het strafschopgebied binnen en werd daar op onreglementaire wijze gestuit. De toegekende pingel werd door Kevin Siroen benut. Goed druk zetten van Max van Swam was de inleiding voor de tweede Gasselse treffer. De Ottersumse linksback schoot de bal in paniek tegen hem aan, waarna Max van Swam Ted Wolfs inspeelde. Die legde de bal vervolgens weer breed op Jochem Baltussen die direct op doel schoot. Via de onderkant van de lat vloog de bal tegen de touwen. De feestvreugde was echter van korte duur want amper twee minuten later scoorden de bezoekers met een mooi diagonaal schot de aansluitingstreffer. De Gasselse formatie was daarna weer bij de les en ging op jacht naar een grotere voorsprong. Deze zou er ook komen. Na een lange bal naar voren wist Max van Swam handig de buitenspelval te ontwijken en door te lopen richting de keeper. Deze schoot de bal tegen hem aan, waarna Max van Swam het leren monster keurig en rustig in het lege doel schoot. De wedstrijd werd daarna op geroutineerde wijze uitgespeeld. Sommige spelers bleken de conditie nog niet helemaal op orde te hebben, dus voor hen kwam het laatste fluitsignaal als geroepen. Zaterdag 31 augustus 2013 spelen Gassel A1 en Gassel B1 de derde en laatste poulewedstrijd. Opnieuw mogen beide formaties op eigen veld aantreden.

Gassel 1 verliest ook tweede poulewedstrijd bekertoernooi
  |  dinsdag 27 augustus 2013  |

Voor Gassel 1 stond deze dinsdagavond de tweede poulewedstrijd van het bekertoernooi 2013-2014 op het programma. Net als in het eerste bekerduel moesten de Gasselnaren ook dit keer de drie punten aan de tegenstander laten. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was Constantia 1 met 1-4 te sterk. Op de nederlaag viel weinig af te dingen, want de bezoekers waren gewoonweg de betere ploeg. Bij een 0-2 tussenstand zorgde Joris van Raaij via een binnen geschoten vrije trap nog wel voor de aansluitingstreffer. Echter nog voor het einde van de eerste helft was de achterstand weer twee doelpunten. Na de rust beslisten de bezoekers de wedstrijd met een vierde treffer definitief in hun voordeel. Door de twee nederlagen heeft de Gasselse formatie geen kans meer op het bereiken van de tweede bekerronde. Zaterdag 31 augustus 2013 speelt het eerste elftal van de VV Gassel de derde en laatste bekerpoulewedstrijd. SDDL 1 uit Demen, dat eveneens twee duels heeft verloren, komt dan op bezoek. De aftrap is om 18:00 uur.

Gassel 3 start bekertoernooi 2013-2014 met mooie thuiszege
  |  zondag 25 augustus 2013  |

Deze zondag begon voor Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 het bekertoernooi 2013-2014. Het derde elftal kwam prima uit de startblokken en stuurde Vianen Vooruit 4 met een 5-0 nederlaag weer terug naar Vianen. Op een niet al te druk bezocht sportpark "de Oude Kamp" zorgde Peter Goossens met een mooi kopbal voor een 1-0 voorsprong. Hij kopte raak via de onderkant van de lat na een mooie en met veel gevoel gegegen steekbal van Twan Broersma. De Gasselnaren gingen goed door en niet zo heel veel later was de 2-0 een feit. Twan Broersma gaf de bal breed op Kenny Borgers die vervolgens de doelman kansloos liet met een mooi strak schot in de verre hoek. De bezoekers kregen daarna enkele kansen op de aansluitingstreffer, maar keeper Thijs van Haren zorgde met diverse prima reddingen dat de nul op het scorebord bleef staan. In de tweede helft scoorde Marcel van Vonderen de derde Gasselse treffer. De Vianense doelman had onvoldoende antwoord op zijn pegel vanaf een meter of dertig. Bart Meijer stond aan de basis van de 4-0. Hij gaf een breedtepass die half gestopt werd, maar de attent reagerende Rob Roefs knalde alsnog raak. Het vijfde en laatste doelpunt van de wedstrijd was een kadootje van de bezoekers. Want na een doorkopbal van Marc Peters schoot een Vianense speler de bal achter zijn eigen doelman. Al met al een overtuigende zege die gezien de hoeveelheid onbenutte Gasselse kansen nog wat hoger had kunnen uitvallen. Het Gasselse vrouwenelftal kende deze zondag een valse bekerstart. In Zeeland werd namelijk met 1-0 verloren van Festilent vrouwen 3. De bezoeksters waren nog niet goed genoeg in vorm om de Zeelandse vrouwen te verslaan. Uitgespeelde kansen waren er niet of nauwelijks. Enkele schoten van afstand leverden geen Gassels succes op. Na een doelpuntloze eerste helft, bleef het ook na de rust lang 0-0. Vijf minuten voor tijd viel het enige en dus winnende doelpunt na een te korte terugspeelbal aan Gasselse zijde. Het tweede pouleduel van Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 is op zondag 01 september 2013. Het derde elftal gaat dan op bezoek bij JVC Cuijk 7 en het vrouwenelftal ontvangt De Zwaluw vrouwen 1 uit Oeffelt. Voor Gassel 2 staat er komende zondag ook een bekertreffen op het programma. De Gasselnaren spelen dan thuis tegen SDDL 2 uit Demen.

Gassel 1 verliest bekerduel tegen derdeklasser Herpinia 1
  |  zaterdag 24 augustus 2013  |

Gassel 1 is er deze zaterdagavond niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in de bekeruitwedstrijd tegen derdeklasser Herpinia 1. In Herpen werd het uiteindelijk 3-0 voor de thuisploeg. Van het verschil in klassen was in het veld weinig te werken, want de Gasselse formatie was gelijkwaardig aan de thuisploeg. De openingstreffer kwam tot stand via een snel en goed uitgevoerde Herpense counter. Na kansen over en weer die niet werden benut, wisten de gastheren op een 2-0 voorsprong te komen. Een vrije trap belandde tegen de lat, waarna de terugspringende bal alsnog werd binnen getikt. In de tweede helft gingen de Gasselnaren op jacht naar de aansluitingstreffer. Ondanks een aantal kansen bleef deze helaas uit. Rob ten Haaf was dichtbij succes, maar oog in oog met de doelman lukte het hem niet om de bal binnen te schieten. Wat later was het aan de andere kant wel raak waarmee het duel was beslist. In dezelfde poule wist Constantia 1 uit Wanroij, komende dinsdagavond op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de volgende tegenstander van de Gasselse formatie, met 4-1 te winnen van SDDL 1 uit Demen.

Gassel C1 begint bekeravontuur met overtuigende uitwinst

Voor Gassel A1, Gassel B1, Gassel C1 en Gassel MC1 begon deze zaterdag het bekertoernooi 2013-2014. Allevier de teams moesten de eerste poulewedstrijd op vreemde bodem afwerken. Uiteindelijk konden er vier punten mee naar Gassel, dankzij één zege en één gelijkspel. De A1 van de VV Gassel moest in de eerste helft van het uitduel tegen JVC Cuijk A2 duidelijk nog even op gang komen. Het spel was te slordig met te veel onnodig balverlies. De thuisclub wist hiervan te profiteren met een viertal treffers. Na de rust speelden de Gasselnaren veel beter en was de wedstrijd meer in evenwicht. Echt veel kansen op een Gasselse eretreffer waren er niet. De Cuijkse formatie scoorde in de tweede helft nog eenmaal waardoor er een 5-0 eindstand op het scorebord kwam te staan. Gassel B1 startte het bekeravontuur in Boxmeer. Tegenstander in de eerste poulewedstrijd was Olympia '18 B2. In de eerste helft ging het mooi gelijk tegen elkaar op. De Gasselse formatie wist goed druk te zetten en ook het veldspel was prima verzorgd. Tot een doelpunt kwam het voor de rust echter niet. Na een klein kwartier in de tweede helft zette Casper van Swam de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Een minuut of tien voor tijd was Djimon Reinen dichtbij een beslissende tweede treffer, maar zijn kopbal ging helaas net over. De 0-1 tussenstand leek vervolgens ook de eindstand te gaan worden, maar in de voorlaatste minuut wist Olympia '18 B2 alsnog de gelijkmaker te scoren. Gassel C1 kende vandaag een uitstekende start van het bekertoernooi. In Vianen werd een dikverdiende en overtuigende 0-5 overwinning geboekt op Vianen Vooruit C1. Het was Don van de Wiel die in de eerste helft de score opende met een mooi schot van afstand. Nog voor het rustsignaal wist Anouk van Thiel uit een afgemeten voorzet de score te verdubbelen. Ook in de tweede helft was de Gasselse formatie de betere ploeg. Daan Arts zorgde voor de 0-3 nadat de defensie van de thuisclub de bal niet wegkreeg na een corner. De Gasselnaren bleven op zoek naar meer doelpunten en werden voor deze strijdwijze beloond. Na een klutssituatie voor het Vianense doel schoot Rens Rooyackers de 0-4 binnen. Op zeer fraaie wijze bepaalde Cas van Houtum de eindstand op 0-5. Een uittrap van de keeper belandde voor zijn voeten, waarna hij de bal vanaf een meter of veertig keurig over de doelman heen tegen de touwen schoot. Achterin hadden de Gasselnaren de zaak ook prima op orde want er werd nauwelijks een kans weggegeven. Het meidenteam van de VV Gassel moest voor de eerste bekerpoulewedstrijd in Wanroij aantreden tegen Constantia MC1. De Gasselse meiden speelden een prima eerste helft en kwam hierin ook verdiend op voorsprong. In de twaalfde minuut scoorde Anouk van Thiel uit een voorzet van haar zus Lieke de openingstreffer. Wat later in de wedstrijd wist Anouk van Thiel een solo doeltreffend af te ronden, waardoor het 0-2 werd. Twee minuten later, in de 28e minuut, konden de meegereisde Gasselse supporters opnieuw juichen. Na een assist van Michelle Verhaaren maakte Anouk van Thiel haar glaszuivere hattrick compleet. Drie minuten voor rust wist de Wanroijse formatie de achterstand te verkleinen tot 1-3. Al heel snel in de tweede helft was de aansluitingstreffer van thuisclub een feit. Doordat het voor bijna alle Gasselse speelsters de eerste wedstrijd op een groot veld was, kreeg Gassel MC1 het na de rust steeds moeilijker. Constantia MC1 wist hierdoor niet alleen de gelijkmaker te scoren, maar ook op een 4-3 voorsprong te komen. Via een onterecht toegekende strafschop werd het vervolgens 5-3. De Gasselse meiden waren daarna niet meer bij machte om nog wat aan de achterstand te doen en moesten uiteindelijk ook nog een zesde tegentreffer incasseren. Voor Gassel A1 en Gassel B1 staat woensdagavond 28 augustus 2013 de tweede bekerpoulewedstrijd op het programma. Gassel C1 en Gassel MC1 komen zaterdag 31 augustus 2013 voor de tweede keer in actie.

Eerste training voor de overige senioren op 29 augustus 2013
  |  vrijdag 23 augustus 2013  |

Ook in het seizoen 2013-2014 bestaat voor de overige senioren en andere liefhebbers weer de mogelijkheid om wekelijks op de donderdagavond te trainen. De eerste training staat gepland voor donderdag 29 augustus 2013. De aanvangstijd is net als vorig jaar 20:15 uur. Uiteraard is na afloop van de training de kantine geopend.

Gassel 2 komende zondag niet in actie door uitstel bekerduel

Gassel 2 zal komende zondag niet in actie komen. Eigenlijk moest in Schaijk tegen DAW 6 gespeeld gaan worden, maar deze eerste bekerpoulewedstrijd is uitgesteld vanwege een spelerstekort aan Gasselse zijde. Een nieuwe speeldatum is op dit moment nog niet bekend. De andere teams van de VV Gassel die zich voor het bekertoernooi hebben ingeschreven, spelen dit weekend wel hun eerste bekerwedstrijd. Gassel 1, Gassel A1, Gassel B1, Gassel C1 en Gassel MC1 spelen op zaterdag 24 augustus 2013 en Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 komen zondag 25 augustus 2013 in actie. Met uitzondering van het derde elftal, moeten de Gasselse teams aantreden op vreemde bodem.

Gassel 1 sluit Gouden Klok-toernooi 2013 af met nipte zege
  |  woensdag 21 augustus 2013  |

Gassel 1 heeft editie 2013 van het Gouden Klok-toernooi in Sint-Hubert afgesloten met een nipte overwinning. Deze woensdagavond werd het tegen SC st Hubert 1 uiteindelijk 1-2. Het was Nicky Hendriks die de Gasselnaren in de eerste helft op een 0-1 voorsprong zette. Nog voor het einde van de eerste helft wist de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. In de tweede helft zorgde Joris van Raaij voor de winnende tweede treffer. Hij benutte een toegekende strafschop. Komende zaterdag start het eerste elftal met het bekertoernooi 2013-2014. In Herpen is dan Herpinia 1 de tegenstander. Het Gasselse vrouwenelftal is er afgelopen dinsdagavond niet in geslaagd om een oefenduel tegen WEC vrouwen 1 winnend af te sluiten. In werd het uiteindelijk 5-3 voor de gastvrouwen. Bij de rust stond Gassel vrouwen 1 nog op een 1-2 voorsprong. De drie Gasselse doelpunten werden gescoord door Maartje van Raaij, Janneke Raemakers en Lieke van Thiel. Zondag 25 augustus 2013 komen de Gasselse vrouwen opnieuw in actie. Het betreft dan de eerste bekerpoulewedstrijd tegen Festilent vrouwen 3. De aftrap in Zeeland is om 12:00 uur.

Zaterdag 07 september verkoop VV Gassel kleding in kantine
  |  maandag 19 augustus 2013  |

Zoals waarschijnlijk wel bekend heeft de VV Gassel in samenwerking met Bento uit Schaijk een eigen kledinglijn uitgebracht. De kledinglijn bestaat o.a. uit een voetbaltenue, trainingspak, sweater, windjack en tas. Het complete assortiment van de kledinglijn is te zien in dit PDF-bestand. Op zaterdag 07 september 2013 zal de kledinglijn te zien zijn in de kantine en is het mogelijk om deze direct te bestellen bij de aanwezige medewerkers van Bento. Zij zijn aanwezig van 08:30 uur tot 12:00 uur. Het ophalen en betalen van de bestelde kleding ed. kan op zaterdag 21 september 2013 tussen 08:30 uur en 12:00 uur.

Gassel 1 naar verliezersronde van het Gouden Klok-toernooi

Gassel 1 is er afgelopen zondag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van het Gouden Klok-toernooi in Sint-Hubert. De Gasselnaren verloren met 1-2 van Toxandria 1 uit Rijkevoort. Maker van het Gasselse doelpunt was Paul Barten. Door de nederlaag speelt het eerste elftal van de VV Gassel komende woensdagavond in de verliezersronde. Tegenstander hierin is SC st Hubert 1, dat het niet kon bolwerken tegen SES 1. De aftrap is om 19:00 uur. Gassel vrouwen 1 kwam eveneens in actie op kermiszondag. De Gasselse vrouwen speelden in Beers een oefenwedstrijd tegen HBV vrouwen 1. Het werd een doelpuntrijk treffen want uiteindelijk stond er een 10-7 eindstand op het scorebord. Bij de rust het Gasselse vrouwenelftal op een 4-1 achterstand. Dinsdagavond 21 augustus 2013 speelt Gassel vrouwen 1 opnieuw een oefenwedstrijd. In Schijndel zijn dan de vrouwen van WEC de tegenstandsters. Dit duel begint om 19:30 uur.

Ook zondag training voor selectie, A1 en het vrouwenteam
  |  donderdag 08 augustus 2013  |

Ook komende zondag is er voor de spelers van de selectie en Gassel A1 een training. De training begint om 11:00 uur. .Dit keer is er geen lunch. De speelsters van Gassel vrouwen 1 zullen op zondag 11 augustus 2013 eveneens training afwerken. Ook zij beginnen om 11:00 uur.

Aanvangstijd tweede bekerpouleduel Gassel MC1 gewijzigd
  |  maandag 05 augustus 2013  |

Op zaterdag 31 augustus 2013 speelt Gassel MC1 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de bekerpoulewedstrijd tegen Boekel Sport MC1. De aanvangstijd van dit duel is inmiddels gewijzigd. Er zal nu om 11:45 uur worden afgetrapt in plaats van om 09:45 uur.

Opkomst eerste training nagenoeg gelijk aan vorig seizoen
  |  zondag 04 augustus 2013  |

Deze zondag stond voor de spelers van de selectie en Gassel A1 de eerste training van het seizoen 2013-2014 op het programma. De nieuwe hoofdtrainer Pierre Hermsen kon in totaal 25 spelers verwelkomen, waaronder een viertal A-junioren. Vorig seizoen waren op de eerste training 24 spelers present inclusief een tiental A-spelers. Om klokslag elf uur nam Pierre Hermsen het woord om wat disciplinaire puntjes op de i te zetten en om zijn assistenten voor te stellen. Zo is Gert-Jan Schook dit seizoen naast keeperstrainer ook assistent-trainer en zal Perry Bens de rol van elftalleider van Gassel 1 vervullen. Daarna was het tijd om de stramme spieren weer op gang te krijgen via wat loopwerk. Uiteraard werd er ook aan het balgevoel gewerkt via wat oefeningen passen en trappen. Met enige regelmaat vlogen er ballen het struikgewas in, dus hier zal de komende weken duidelijk nog aan gewerkt moeten worden. Na zo'n drie kwartier trainingen was er een koele versnapering van het bestuur in de vorm van stukken sinaasappel. Rond kwart over twaalf werd de training onderbroken door een lunch. De zelfgemaakte courgettesoep was gewild en ook de broodjes ham, kaas en kroket verdwenen in rap tempo van de schalen. Door het warme weer werden er ook kannen vol sap, water en melk genuttigd. Om kwart voor één stond iedereen weer op het trainingsveld en na enkele opwarmrondjes en wat overspelen van de bal werd de training afgesloten met een grote partij. Gaandeweg de partij kwamen er steeds meer gevallen van kramp dus het laatste fluitsignaal kwam voor velen als geroepen. Komende dinsdagavond is de volgende training voor de selectie en de A1. Ook het vrouwenelftal van de VV Gassel begon vandaag met de voorbereiding op de competitie 2013-2014. Met elf speelsters was de opkomst net één lager dan bij de eerste training van het seizoen 2012-2013. Trainer Tiny Derks had een gevarieerde en nog niet al te zware training in petto. Naast wat loopoefeningen moesten de aanwezige vrouwen ook passen en trappen. Verder werd er een partijvorm gespeeld waarbij het doel was om zo lang mogelijk in balbezit te blijven. Na de onderbreking voor de lunch werd er nog een grote partij gespeeld. Ook voor het vrouwenelftal is komende dinsdagavond de eerstvolgende training.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)

Komende zondag eerste training selectie, A1 en vrouwen
  |  donderdag 01 augustus 2013  |

Nog een paar dagen geduld en dan gaat ook bij de VV Gassel de trainingsbal weer aan het rollen. Komende zondag staat voor zowel de selectie, als Gassel A1 en Gassel vrouwen 1 de eerste training van het seizoen 2013-2014 op het programma. De trainingen starten om 11:00 uur. Om 12:15 uur is er voor de aanwezigen op de trainingen een lunch geregeld. Uiteraard zal de kantine na afloop van de training geopend zijn.