NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Augustus 2017


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand augustus 2017. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Nipte oefennederlaag voor Gassel 1 in uitduel tegen Achilles '29 1
  |  woensdag 30 augustus 2017  |

Gassel 1 is er gisteravond niet in geslaagd de oefenwedstrijd tegen Achilles '29 1 winnend af te sluiten. Op het kunstgrasveld in Groesboek eindigde het duel in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. De Gasselnaren hadden zeker kansen op een doelpunt, maar kwamen uiteindelijk niet tot scoren. Komende zondag komt de Gasselse formatie opnieuw actie. In Beers staat dan de eerste bekerpoulewedstrijd tegen HBV 1 op het programma.


Wisselend succes voor Gassel 4 en VR1 in eerste oefenwedstrijd
  |  zondag 27 augustus 2017  |

Deze zondag kwamen Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 voor de eerste keer dit seizoen in actie voor een oefenwedstrijd. Het vierde elftal van de VV Gassel, aangevuld met diverse spelers van Gassel 3, kreeg op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bezoek van gemeentegenoot GVV '57 3. Onder stralende weersomstandigheden lag de openingstreffer al vrij snel in het Graafse doel. Maker van de 1-0 was Riny van der Venne. Wat later in de eerste helft wist Bart Loeffen de voorsprong te verdubbelen. Binnen vijf minuten hadden de bezoekers de marge weer verkleind tot ťťn. Toch kon de thuisploeg met een grotere voorsprong aan de rust beginnen, want kort voor het rustsignaal scoorde Noud Strik de 3-1. Amper vier minuten na het begin van de tweede helft wist Noud Strik de GVV-doelman opnieuw kansloos te laten. Vervolgens maakte de Graafse formatie er 4-2 van waarna niet zo heel veel later tweevoudig doelpuntenmaker Noud Strik geblesseerd het veld moest verlaten. Het laatste deel van de wedstrijd was duidelijk voor Gassel 4. Met een fraaie boogbal in de kruising zette Kenny Borgers de 5-2 op het scorebord. Hiermee was de Gasselse doelpuntenhonger nog niet gestild want Riny van der Venne tekende voor de 6-2 en in de slotminuut bepaalde Tom van Raaij alias de Tovenaar de eindstand op 7-2. Al met al een dikverdiende oefenzege. Het vrouwenelftal van de VV Gassel ging in Uden op bezoek bij derdeklasser UDI '19/CSU vrouwen 1. De thuisploeg had al wat meer speel- en trainingsminuten in de benen en dat bleek ook binnen de lijnen. De Gasselse vrouwen werden vanaf het begin van de wedstrijd flink onder druk gezet. Ondanks dat duurde het nog wel enige tijd voor de Udense vrouwen de score openden. Via de kluts en de paal rolde de bal binnen. De bezoeksters probeerden wat terug te doen, maar de automatismen zaten nog niet in de ploeg en men was duidelijk nog zoekende. Gaandeweg de eerste helft liep UDI '19/CSU vrouwen 1 uit naar een 4-0 voorsprong. Keepster Noa van Spijk was uitstekend in vorm en voorkwam met diverse prima reddingen een grotere achterstand bij de rust. In de tweede helft kwam Gassel vrouwen 1 veel meer aan voetballen toe en dit leverde niet alleen enkele prima aanvallen op, maar ook verdiende eretreffer. Na een lange pass van achteruit van Anouk van Thiel was het haar zus Lieke van Thiel die het net liet bollen. De thuisploeg bleef na de rust doelpuntloos en dus eindigde deze hele leerzame oefenwedstrijd in 4-1.


Gassel 1 dinsdag niet tegen Astrantia 1 maar tegen Achilles '29 1
  |  zondag 27 augustus 2017  |

In het oefenprogramma van Gassel 1 heeft zich een wijziging voorgedaan. Eigenlijk zou komende dinsdagavond een oefenthuiswedstrijd tegen Astrantia 1 worden afgewerkt, maar door een tekort aan spelers bij de formatie uit Middelaar is dit duel komen te vervallen. Inmiddels is al een nieuwe tegenstander gevonden, namelijk het zondagteam van Achilles '29 1 uit Groesbeek dat uitkomt in de 4e klasse E van het district Oost. Het oefenduel zal in elk geval in Groesbeek worden gespeeld en waarschijnlijk op een kunstgrasveld. De aftrap staat gepland om 20:15 uur. Het vertrek vanuit Gassel is om 19:00 uur.


Komende zondag oefenthuiswedstrijd Gassel 4 tegen GVV '57 3
  |  dinsdag 22 augustus 2017  |

Ter voorbereiding op de start van het bekertoernooi speelt Gassel 4 komende zondag op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een oefenwedstrijd. Tegenstander is gemeentegenoot GVV '57 3 uit Grave. De aftrap staat gepland om 11:00 uur.


Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 beginnen competitie met thuisduel
  |  dinsdag 22 augustus 2017  |

Nadat eerder al de klasse-indelingen van Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 bekend waren gemaakt, is nu ook de nummering voor het speelschema gepubliceerd. Aan de hand daarvan zijn inmiddels de wedstrijdprogramma's voor de competitie 2017-2018 gemaakt. Daaruit blijkt dat Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 beginnen met een thuiswedstrijd. Op zondag 24 september 2017 ontvangen zij respectievelijk Vianen Vooruit 3, DSV 5 uit Sint-Anthonis en SES 5 uit Langenboom. Voor het vrouwenelftal van de VV Gassel start de competitie met de uitwedstrijd tegen Vorstenbossche Boys vrouwen 1. Zoals al eerder gemeld moet Gassel 1 op de eerste speeldag in Rijkevoort aantreden tegen Toxandria 1. Een week later tijdens wedstrijdronde 2 zijn de rollen omgedraaid. Gassel 1 en Gassel vrouwen 1 spelen dan thuis tegen De Willy's 1 uit Wilbertoord en SES vrouwen 1. Het tweede, derde en vierde elftal gaan dan op bezoek bij Juliana Mill 3, VCA 2 uit Sint-Agatha en Toxandria 5. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van de betreffende elftallen.


Zaterdag 16 september onthulling bestedingsdoelen Club van 100
  |  maandag 21 augustus 2017  |

Zoals wellicht bekend kiezen de leden van de Club van 100 tijdens hun jaarlijkse vergadering aan welke doelen de jaarbijdrage wordt besteed. Dit jaar is gekozen voor de aanschaf van een nieuwe hogedrukspuit en het vernieuwen van het meubilair op het overdekte terras voor de kantine. Inmiddels is ook dit mooie project gerealiseerd en dus is het tijd voor de officiŽle onthulling. Deze vindt plaats op zaterdag 16 september 2017 om 19:00 uur op de sportpark "de Oude Kamp" onder het genot van een hapje en een drankje. De leden van de Club van 100 hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Zoals ook in de uitnodiging staat vermeld zijn ook de partners van de Club van 100 leden van harte welkom en krijgen zij tegen een vergoeding van Ä 5,- ook twee drankjes en een lekker hapje. Het bestuur en de commissie Club van 100 verzoeken om de aanwezigheid van de partner wel vooraf even door te geven. Ook wanneer men onverhoopt verhinderd is, dit graag even voor 1 september 2017 doorgeven via het sturen van een mailtje naar demiverheugen@hotmail.com. Het bestuur en de commissie hoopt alle leden van de Club van 100 te treffen op zaterdag 16 september 2017!


Derde plaats Gassel 1 op editie 2017 van Gouden Klok toernooi
  |  zondag 20 augustus 2017  |

Gassel 1 is op het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert als derde geŽindigd. Deze zondag werd in de strijd om het brons afgerekend met SC st Hubert 1. De Gasselse formatie zegevierde uiteindelijk met 0-3. In het eerste kwartier waren de gastheren wat sterker, maar de Gasselnaren gaven geen kans weg. Daarna greep Gassel 1 het inititatief en gaf dat ook niet meer uit handen. Het was Guido Sprengers die de score wist te openen. Na een afgeslagen corner nam hij de bal direct uit de lucht. Een speler van de thuisploeg probeerde de inzet op de lijn nog te keren, maar de bal ging toch tegen de touwen. Wat later in de wedstrijd kwam de Gasselse formatie op een 0-2 voorsprong dankzij een doelpunt dat nagenoeg hetzelfde was als het doelpunt van van Persie tijdens de WK-wedstrijd tegen Spanje in 2014. Roel Strik gaf de bal voor zoals Daley Blind destijds en Guido Sprengers kopte de bal met een stijlvolle zweefduik in het doel. De bezoekers gingen goed door en dit leidde tot een fraaie hattrick van Guido Sprengers want ook de 0-3 kwam op zijn naam. Dit keer knikte hij het leren monster bij de tweede paal binnen na een voorzet van Joris van Raaij vanaf de linkerflank. De thuisploeg probeerde het in de resterende speeltijd nog wel, maar de Gasselse defensie verdedigde ijzersterk en wist daarmee te voorkomen dat SC st Hubert 1 nog echt gevaarlijk werd. Al met al kunnen de Gasselaren terugkijken op een goed toernooi. Helaas kon de titel van vorig jaar niet worden geprolongeerd, maar de ploeg van trainer Pierre Hermsen wist wel ongeslagen te blijven. Dinsdag 29 augustus 2017 staat de volgende oefenwedstrijd van Gassel 1 op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Astrantia 1 uit Middelaar dan de tegenstander. De aftrap is om 19:30 uur.


Gassel 1 net niet naar finale Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert
  |  zaterdag 19 augustus 2017  |

Gassel 1 is niet meer in de race voor het winnen van editie 2017 van het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert. De Gasselnaren zijn vandaag namelijk als tweede in de poule geŽindigd en daardoor veroordeeld tot de wedstrijd om het brons. In de eerste poulewedstrijd moest de Gasselse formatie, winnaar van de vorig editie, aantreden tegen vierdeklasser SCMH 1. Beide ploegen hadden wel enkele mogelijkheden om tot scoren te komen, maar de beide doelmannen hielden hun doel schoon. Hans van Hountum was het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal ging net naast. Eigenlijk zou Gassel 1 daarna moeten aantreden tegen FC Uden 2, maar de Udenaren hadden zich teruggetrokken. De tweede poulewedstrijd tegen Sambeek 1 was dus tevens ook het laatste pouleduel. Omdat SCMH 1 met 2-0 had gewonnen van de Sambekenaren, moest de Gasselse formatie dus met drie doelpunten verschil van Sambeek 1 winnen om het ticket voor de finale te grijpen. Na een 0-0 ruststand zette Ramon van der Venne Gassel 1 in de tweede helft op een 0-1 voorsprong via een benutte strafschop. Wat later in het duel scoorde Guido Sprengers de 0-2. Gassel 1 ging vervolgens nog wel op jacht naar de 0-3, maar deze bleef uit en dus eindigden Gassel 1 en SCMH 1 beiden op 4 punten en een doelsaldo van 2-0. Via een strafschoppenserie werd vervolgens bepaald wie er door ging naar de finale. De spanning in deze strafschoppenserie was helaas ver te zoeken, want Gassel 1 miste niet alleen de eerste en tweede penalty maar ook nog de derde. De ploeg uit Mariaheide scoorde ze wel alledrie en dus spelen zij morgen om 14:30 uur de finale. Gassel 1 moet morgen om 12:00 uur aantreden voor de strijd om de 3e en 4e plaats. Dit is een wedstrijd van twee keer 45 minuten.


Gassel 3 alsnog ingedeeld voor poulefase van het bekertoernooi
  |  vrijdag 18 augustus 2017  |

Uiteindelijk heeft de KNVB Gassel 3 toch ingedeeld voor het bekertoernooi 2017-2018. De Gasselse formatie is terecht gekomen in Groep 3 04a en het daarin flink aan de bak. Tegenstanders voor de Gasselnaren zijn namelijk JVC Cuijk 2 en SV Milsbeek 2. De Cuijkse formatie is tijdens de competitie tegenstander van Gassel 2 en de ploeg uit Milsbeek is ook een van de competitie opponenten van Gassel 3. Omdat er maar drie teams in Groep 3 04a zitten begint het derde elftal met een vrije zondag. Een week later, op zondag 10 september 2017, moet in Cuijk worden aangetreden tegen JVC Cuijk 2. De week daarop komen de Milsbekenaren naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Zaterdag 26 augustus vrienden & vriendinnendag bij VV Gassel
  |  woensdag 16 augustus 2017  |

Op zaterdag 26 augustus 2017 organiseert VV Gassel een vrienden & vriendinnendag. Dit is een middag waarop jongens en meiden die al lid zijn een vriendje, vriendinnetje, klasgenootje, neefje, nichtje, buurjongen of buurmeisje mogen meenemen naar de vereniging. Een vrienden- & vriendinnendag is een middag vol voetbalplezier, bedoeld om nieuwe jongens en meiden en hun ouders op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met voetbal op de vereniging. Jongens en meiden in de pupillen- en/of juniorenleeftijd kunnen meedoen. De vrienden & vriendinnendag start om 13:00 uur en duurt tot ca. 16:00 uur. De locatie is uiteraard sportpark "de Oude Kamp". Opgeven voor deze middag kan via het sturen van een mailtje naar vriendenenvriendinnendag2017@gmail.com. In de mail graag de volgende gegevens zetten; naam, adres, woonplaats, geboortedatum, emailadre en telefoonnummer. Uiteraard zijn ook jeugdleden zonder introducee van harte welkom op deze dag. Graag wel even jezelf aanmelden. Dus meld je aan voor een leuke voetbalmiddag op de 26e!


Gasselse jeugdteams tegelijk uit en thuis in najaarscompetitie
  |  maandag 14 augustus 2017  |

Niet alleen tijdens de poulefase van het bekertoernooi 2017-2018, maar ook in de najaarscompetitie 2017 spelen de Gasselse jeugdteams tegelijk hun uit- en thuiswedstrijden. Tijdens de eerste speeldag op zaterdag 23 september 2017 is sprake van thuisvoordeel. Een week later moet de jeugdteams van VV Gassel aantreden op vreemde bodem. Overigens starten Gassel JO13-1 en Gassel JO9-1 met een vrije zaterdag vanwege een oneven aantal teams in hun klasse. Verder zijn er voor Gassel JO7-1/JO7-2 geen bekerwedstrijden. De jongste Gasselse jeugd begint daarom al op zaterdag 09 september 2017 met de najaarsreeks 2017. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van de betreffende jeugdteams.


Oefenwedstrijd Gassel VR1 van komende zondag gaat niet door
  |  maandag 14 augustus 2017  |

De voor komende zondag gepland staande oefenthuiswedstrijd van Gassel vrouwen 1 tegen Festilent vrouwen 2 uit Zeeland gaat niet door. Reden voor het schrappen van het oefenduel is een tekort aan speelsters aan Gasselse zijde. De eerste oefenwedstrijd van het Gasselse vrouwenelftal is nu die op zondag 27 augustus 2017 in Uden tegen UDI '19/Beter Bed vrouwen 1.


Opkomst eerste training selectie iets hoger dan vorig seizoen
  |  zondag 13 augustus 2017  |

Deze zondag stond voor de spelers van de selectie van de VV Gassel de eerste training van het seizoen 2017-2018 op het programma. Ondanks dat vooral de jongste selectiespelers nog op vakantie waren, was de opkomst toch net wat hoger dan vorig jaar. Hoofdtrainer Pierre Hermsen kon namelijk veertien spelers verwelkomen, terwijl er bij de eerste training van 2016-2017 twaalf selectiespelers present waren. Na een korte bespreking volgde een duurloop door de buitenwijken en het centrum van Gassel onder begeleiding van elftalleider Koen Theunissen op de fiets.

Duurloop tijdens 1e training 2017-2018

Bij terugkomst op het sportpark stonden wat sprintoefeningen op het programma. Vervolgens was het tijd voor de ook dit weer prima verzorgde lunch inclusief zelfgemaakte courgettesoep en een broodje kroket. Na de lunch werden er nog korte partijtjes gespeeld, waarbij de verliezers moesten sprinten om een vierkant. Dinsdagavond 15 augustus 2017 staat de volgende training op het programma. Ook een aantal spelers van Gassel 3 en Gassel 4 zijn vandaag gestart met het nieuwe seizoen. Uiteindelijk kon er onderlinge partij van zes tegen zes worden gespeeld. Uiteraard konden ook zij na afloop van de training aanschuiven voor een welverdiende lunch.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Vrouwenelftal VV Gassel ook gestart met voorbereiding '17-'18
  |  zondag 13 augustus 2017  |

Niet alleen de selectie startte deze zondag met de voorbereiding, ook voor de speelsters van Gassel vrouwen 1 begon vandaag de voorbereiding op de competitie 2017-2018. De nieuwe trainer Harm van Daal kon uiteindelijk tien speelsters begroeten waaronder een tweetal nieuwelingenen die dit seizoen voor het eerst bij VV Gassel spelen. Ook hier begon de training met een korte bespreking.

Bespreking tijdens 1e training 2017-2018

Vervolgens was tijd voor een warming-up met wat loopwerk. Daarna werden de ballen erbij gepakt en stond het passen en trappen op het programma. Ook het aanbieden en goed in de bal komen kwam hierbij aan bod. Rond de klok van kwart over twaalf werd koers gezet richting de kantine voor de lunch. Het middagprogramma startte met een loopoefeningen en de eerste training werd afgesloten met een partijspel. Komende dinsdag wordt de voorbereiding vervolgd met de tweede training.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Gassel 2 en Gassel VR1 starten bekertoernooi met thuisduel
  |  zaterdag 05 augustus 2017  |

Nadat eerder al de poule-indeling voor de 1e bekerronde van Gassel 2, Gassel 4 en Gassel vrouwen 1 bekend was geworden, is nu ook de nummering voor het speelschema gepubliceerd. Het tweede elftal en de Gasselse vrouwen starten met een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Herpinia 4 uit Herpen en SIOL vrouwen 1 uit Katwijk. Vervolgens staat er een uitwedstrijd op het programma, waarna in de derde poulewedstrijd weer op eigen veld mag worden aangetreden. Voor Gassel 4 is er maar ťťn bekerthuiswedstrijd. De Gasselse formatie start en eindigt namelijk op vreemde bodem. Tussendoor speelt men thuis tegen SES 4 uit Langenboom. De drie speeldat zijn zoals al eerder gemeld zondag 03 september, zondag 10 september en zondag 17 september 2017. Voor Gassel 3 is nog geen bekerindeling bekend.


Teamindeling jeugd bekend, begeleiding voor JO11-1 gezocht
  |  vrijdag 04 augustus 2017  |

Afgelopen donderdagavond is de definitieve teamindeling voor de jeugdteams van de VV Gassel bekend gemaakt. Aan de najaarscompetitie 2017 doen mee Gassel JO17-1, Gassel JO13-1, Gassel JO11-1, Gassel JO9-1, Gassel JO7-1 en JO7-2. Van alle teams met uitzondering van de JO11-1 is de technische staf inmiddels ook ingevuld. Het bestuur is dan ook nog dringend op zoek naar een of meerdere vrijwilligers voor het trainen en begeleiden van Gassel JO11-1. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Marinho de Kleijn. Klik hier voor de complete teamindeling.


Twee keer thuisvoordeel Gasselse jeugd in poulefase beker
  |  donderdag 03 augustus 2017  |

De Gasselse jeugdteams mogen twee van de drie poulewedstrijden uit de 1e ronde van het bekertoernooi 2017-2018 afwerken op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Op zaterdag 02 september 2017 wordt door Gassel JO17-1, Gassel JO13-1, Gassel JO11-1 en Gassel JO9-1 gestart met een uitduel. Vervolgens mag men op zaterdag 09 september en op zaterdag 16 september 2017 voor eigen publiek aantreden. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van het betreffende jeugdteam.Terug naar het archief