NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Augustus 2018


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand augustus 2018. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Wijziging in bekerprogramma Gassel 3 door terugtrekking SES 4
  |  vrijdag 31 augustus 2018  |

Inmiddels heeft zich een wijziging voorgedaan in het bekerprogramma van Gassel 3. Het Langenboomse SES 4 heeft zich namelijk teruggetrokken waardoor de bekerpoule van de Gasselnaren nu nog maar uit drie teams bestaat. Naast Gassel 3 zijn dat FC de Rakt 3 en Prinses Irene 5. De Gasselnaren zouden eigenlijk op zondag 09 september 2018 moeten aantreden tegen SES 4, maar nu hebben ze die zondag dus geen bekerverplichtingen meer.


Gassel 2 verslaat op eigen veld ook Eendracht 2 in oefenwedstrijd
  |  donderdag 30 augustus 2018  |

Dinsdagavond 29 augustus 2018 speelde Gassel 2 de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding 2018-2019. Tegenstander op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was Eendracht 2 uit Mook. Al heel vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na goed drukken zetten van Dirk van Spijk belandde de bal voor de voeten van Roel Strik die het leren monster vervolgens beheerst binnen schoof. Kort daarop kon een kopbal van Hans van Houtum met moeite worden gekeerd door de doelman. Gassel 2 bleef de bovenliggende partij en dit leverde diverse kansen op om de voorsprong te vergroten. Inzetten van Sjors Cuppen, Hans van Houtum en Erik Barten leverden echter net niet het gewenste resultaat op. Na ruim twintig minuten wedstrijd voorkwam doelman Cas van Spijk met een uitstekende redding dat Eendracht 2 na een snelle uitval via een strakke kopbal op gelijke hoogte kwam. Twee minuten later was het bij een Mookse corner wel raak. Vervolgens golfde het spel wat op en neer. Een minuut of acht voor rust zorgde Erik Barten voor een nieuwe voorsprong door de bal met een soepele voetbeweging langs de keeper te schuiven na een steekpass van Dirk van Spijk. De 2-1 tussenstand werd niet de ruststand want in de slotfase van de eerste helft scoorde Eendracht 2 nog de gelijkmaker via een schot vanaf de rand zestien dat in de kruising binnen ging. Door nogal wat blessuregevallen in de eerste helft was na de rust alleen Hans van Haren nog beschikbaar als wisselspeler. Binnen vijf minuten na de hervatting lag de bal voor de derde keer in het Mookse doel. Remco van der Heijden nam de bal aan op de rechterflank en bracht vervolgens de inkomende Dirk van Spijk in stelling. Die schoot het leren monster beheerst vanaf een meter of zeventien in de verre hoek tegen de touwen. Gassel 2 daarna ging goed door en dit leverde diverse kansen op de 4-2 op. Telkens was het eindresultaat echter slechts een corner die vervolgens niets opleverde. Na ruim een uur spelen was de 4-2 wel een feit. Roel Strik scoorde bij een snelle uitbraak met een schot vanaf twintig meter. Hans van Haren en Remco van der Heijden waren daarna nog dichtbij een vijfde Gasselse treffer, maar deze bleef uit. Aan de andere kant zwabberde een Mooks schot van afstand nog wel tegen de touwen waardoor het oefenduel dus eindigde in 4-3. Al met al een verdiende zege en prima wedstrijd van Gassel 2 waarin door iedereen keihard werd gewerkt. Komende zondag staat voor het tweede elftal en de andere seniorenteams van VV Gassel de eerste poulewedstrijd uit de eerste bekerronde op het programma.


Gassel 2 boekt ruime thuiszege in eerste oefenwedstrijd 2018-2019
  |  zondag 26 augustus 2018  |

Voor Gassel 2 stond deze zondag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was OKSV 2 uit Overlangel de tegenstander. Door een festival in België moest het tweede elftal vandaag veel beroep doen op andere teams om een volledig team binnen de lijnen te brengen. Naast de geselecteerde spelers waren jongens van de JO19-1 en Gassel 3 en Gassel 4 bereid gevonden om mee te doen. Ondanks dit gemêleerd gezelschap lukte het toch aardig om een goed spel op de mat te leggen. Hoewel er geen automatismen in het team zaten, werd er goed gewerkt en getikt. Dit resulteerde al na een minuut of tien in een mooie aanval over rechts. Snel spel zorgde voor een strakke voorzet die door Bart Loeffen cool ingetikt werd. Daarna golfde het spel op en neer waarbij de Gasselse verdediging eigenlijk niet echt in gevaar kwam. In de tweede deel van de eerste helft kwam de aanval over links waarbij Daan Arts als back goed doorbrak over de flank en teruglegde op de mee opgekomen laatste man Guido Sprengers die het leren monster in één keer onder de lat knalde. In de tweede helft leek Gassel 2 wat gas terug te nemen en golfde het spel wat meer op en neer. Goed drukzetten leverde echter een corner op voor de thuisploeg die Kevin Arts precies in de voeten van Joris van Raaij legde. Hij had de rust en de kunde om soepel open te draaien en de keeper te verslaan met een geplaatst schot vanaf de rand zestien. Daarna leek Gassel 2 het wel goed te vinden en werd nog meer gas terug genomen. Dit kan echter ook aan de conditie liggen zo aan het begin van het seizoen. Het bleef bij 3-0 en dus was de eerste oefenzege een feit. De technische van het tweede elftal dankt de spelers van de andere teams die het tweede elftal vandaag kwamen versterken. Komende woensdagavond spelen de Gasselnaren opnieuw een oefenthuisduel. Dan is het Eendracht 2 uit Mook dat een bezoek brengt aan het Gasselse sportpark. Ook dan zal de hulp van spelers van andere teams nodig zijn om weer een volledig team op de mat te kunnen brengen.


Hapse Boys, Vianen Vooruit en VIOS '38 tegentanders Gassel VR30+1
  |  zondag 26 augustus 2018  |

Als laatste team van VV Gassel weet nu ook Gassel VR30+1 wie de tegenstanders zijn in de speciale 7x7 najaarscompetitie 2018. De Gasselse vrouwen moeten het gaan opnemen tegen Hapse Boys VR30+1, Vianen Vooruit VR30+1 en VIOS '38 VR30+1 uit Beugen. Twee van de drie tegenstanders zijn dus oude bekenden want de Hapse en Beugense vrouwen waren afgelopen voorjaar ook al tegenstander in de voorjaarscompetitie 2018. Zoals waarschijnlijk wel bekend staat in het 7x7 voetbal niet het presteren centraal, maar wel het op een recreatieve manier een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. De speelavond is altijd de vrijdagavond. Per speelronde zijn er meerdere wedstrijden en wordt er gespeeld in toernooivorm. Een wedstrijd duurt twintig minuten en wordt gespeeld in zeventallen op een half veld. De verenigingen zijn per reeks eenmaal gastheer. Er wordt komend najaar gespeeld op vier vrijdagen, te weten 14 september 2018, 05 oktober 2018, 26 oktober 2018 en 16 november 2018. Telkens spelen de Gasselse vrouwen dus drie duels waarbij telkens een ander team uit de klasse de tegenstander is. De eerste speeldag wordt afgewerkt op het sportpark van Hapse Boys. Op 05 oktober 2018 zal er worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Vervolgens gaat het gastvrouwschap nog naar VIOS '38 en Vianen Vooruit. Het complete wedstrijdprogramma staat inmiddels op de programmapagina van Gassel VR30+1.


Vrijdag 31 augustus 2018 onthulling bestedingsdoelen Club van 100
  |  vrijdag 24 augustus 2018  |

Zoals wellicht bekend kiezen de leden van de Club van 100 tijdens hun jaarlijkse vergadering aan welke doelen de jaarbijdrage wordt besteed. Dit jaar is gekozen voor de aanschaf van een nieuwe bladblazer, nieuwe trainersjassen en een nieuwe geluidsinstallatie. De onthulling, van deze wederom prachtige gerealiseerde projecten, vindt plaats op vrijdag 31 augustus 2018 om 19:00 uur op de sportpark "de Oude Kamp" onder het genot van een hapje en een drankje. De leden van de Club van 100 hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Zoals ook in de uitnodiging staat vermeld zijn ook de partners van de Club van 100 leden van harte welkom en krijgen zij tegen een vergoeding van € 5,- ook twee drankjes en een lekker hapje. Het bestuur en de commissie Club van 100 verzoeken de leden om hun de aanwezigheid en die van hun eventuele partner vooraf even door te geven via het sturen van een mailtje naar demiverheugen@hotmail.com. Het bestuur en de commissie hoopt alle leden van de Club van 100 te treffen op vrijdag 31 augustus 2018. Wellicht overbodig om te vermelden, maar de onthullingsavond is dus alleen toegankelijk voor de leden van de Club van 100.


Gassel 1 op Gouden Klok toernooi al uitgeschakeld na poulefase
  |  zaterdag 18 augustus 2018  |

Gassel 1 kwam deze zaterdag in actie op het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert. De Gasselse formatie presteerde duidelijk minder dan in de afgelopen twee edities. Na de eindzege in 2016 en de derde plaats in 2017, kwam de ploeg van trainer Pierre Hermsen dit keer niet verder dan de poulefase. In de eerste poulewedstrijd was gemeentegenoot SCV '58 1 de tegenstander. Na een eerste mogelijkheid van Erik Barten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en uitgespeelde kansen waren erg schaars. Via een ouderwetse klutssituatie kwam de Velpse formatie op een 0-1 voorsprong. Vlak voor de korte rust had Erik Barten de 1-1 op zijn schoen, maar na een steekbal van Ramon van der Venne lepelde hij de bal over het doel. In de tweede helft werd de Gasselse gelijkmaker afgekeurd vanwege buitenspel, maar hier waren de meningen duidelijk over verdeeld. In de slotfase nam de druk van Gassel 1 toe, maar dit leverde geen treffer op. Vlak voor tijd leidde een Velpse counter eenvoudig tot de 0-2 omdat de Gasselse doelman tot verbazing van velen op de zijlijn stond. In het tweede duel was Menos 1 uit Landhorst de tegenstander. Via Remco van der Heijden stond het al heel snel 1-0. Dit bleef het ook bijna de hele wedstrijd. In de slotfase kopte Roel Strik van een dichtbij een voorzet van Remco van der Heijden bij de tweede paal binnen. In het derde en laatste pouleduel tegen Ruwaard 1 uit Oss viel het niet mee om elf spelers binnen de lijnen te krijgen. Via Erik Barten werd een 1-0 voorsprong genomen. Daarna lieten de Gasselnaren het vooral verdedigend afweten want de Osse formatie wist de 1-0 tussenstand om te buigen in een 1-3 stand. Een paar tellen voor tijd deed Erik Barten nog wat terug, maar de nederlaag kon niet meer voorkomen. Door deze resultaten eindigde Gassel 1 als derde in de poule en dat betekende dus geen finale of troostfinale. Al met al is er nog het nodige werk aan de winkel voordat de competitie van start.


Dit seizoen toch geen JO14-team actief, maar een Gassel JO15-1
  |  zaterdag 18 augustus 2018  |

In tegenstelling tot eerdere berichten is er dit seizoen geen Gassel JO14-1, maar een Gassel JO15-1 actief. Dit team is ingedeeld in de 4e klasse 102 en treft daarin bijna uitsluitend JO15-teams uit de regio. Tegenstanders van de Gasselnaren komend najaar zijn bijvoorbeeld DAW Schaijk JO15-4, Juliana Mill JO15-2, JVC Cuijk JO15-3, SES JO15-2 uit Langenboom en ST Estria/GVV/SCV '58 JO15-3. Tegen de twee laatstgenoemde opponenten moet de Gasselse formatie het ook gaan opnemen in de poulefase van het bekertoernooi. De derde tegenstander in eerste bekerronde is Festilent JO15-2 uit Zeeland. De complete klasse-indeling is te vinden op de standenpagina van Gassel JO15-2.


Gassel 1 debuteert in de 4e klasse met thuisduel tegen Festilent 1
  |  vrijdag 17 augustus 2018  |

Deze vrijdag is door de KNVB in het district Zuid II de nummering voor de competitie 2018-2019 bekend gemaakt. Op basis daarvan kon het speelschema worden ingevuld. Hieruit blijkt dat Gassel 1 bij het debuut in de 4e klasse op eigen veld mag aantreden. Op zondag 23 september 2018 staat namelijk de thuiswedstrijd tegen Festilent 1 uit Zeeland op het programma. Een week later, dus op zondag 30 september 2018, moeten de Gasselnaren op bezoek bij Juliana Mill 1. Een zeker op papier dus zware start want beide tegenstanders eindigden vorig seizoen op een vierde plaats in respectievelijk de 4e klasse H en 4e klasse G. De gemeentelijke derby's tegen Estria 1 staan gepland op zondag 09 december 2018 (thuis) en zondag 14 april 2018 (uit). De laatste speeldag van 2018 is op zondag 16 december 2018. Gassel 1 speelt dan uit tegen SV Milsbeek 1. Vervolgens wordt de competitie hervat op zondag 20 januari 2019 met een thuisduel tegen Toxandria 1 uit Rijkevoort tijdens speelronde 13. De 26e en tevens laatste wedstrijdronde is op zondag 26 mei 2019. De Gasselnaren sluiten dan af met een uitduel tegen FC Uden 1. Het complete wedstrijdprogramma is inmiddels op de programmapagina van Gassel 1 geplaatst.


Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 starten competitie met thuiswedstrijd
  |  vrijdag 17 augustus 2018  |

Niet alleen voor Gassel 1 maar ook voor de andere senioren- en jeugdteams van de VV Gassel is het wedstrijdprogramma vandaag bekend geworden. Zo begint Gassel 2 de competitie met een uitwedstrijd tegen JVC Cuijk 2. Ook de spelers en technische staf van Gassel hebben op de eerste speeldag niet het thuisvoordeel. Zij worden namelijk in Mill verwacht voor het treffen met Juliana Mill 4. Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 starten wel op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp". Het derde elftal krijgt bezoek van Vianen Vooruit 3 en de Gasselse vrouwen ontvangen het Langenboomse SES vrouwen 1. Tijdens de tweede speeldag op zondag 30 september 2018 zijn de rollen precies omgedraaid. Gassel 2 en Gassel 4 mogen dan aantreden voor eigen publiek tegen respectievelijk Vitesse '08 4 uit Gennep en De Zwaluw 3 uit Oeffelt. Gassel 3 en Gassel vrouwen 1 spelen die zondag een uitduel tegen V.V. Achates 4 uit Ottersum en Volharding vrouwen 1 uit Vierlingsbeek. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van de betreffende elftallen.


Opkomst bij eerste training selectie stukje lager dan vorig seizoen
  |  zondag 12 augustus 2018  |

Deze zondag stond voor de spelers van de selectie van de VV Gassel de eerste training van het seizoen 2018-2019 op het programma. Voornamelijk doordat veel van de jongere selectiespelers nog op vakantie waren, was de opkomst wat lager dan vorig jaar. Toen kon hoofdtrainer Pierre Hermsen veertien spelers verwelkomen, terwijl de teller dit keer al stopte bij elf. Na een korte bespreking in de kleedkamer, was het tijd voor een duurloop. Onder begeleiding van de elftalleiders Koen Theunissen en Noud Strik op de fiets ging het richting Beers en via de Graafsedijk en de buitenwijken van Gassel kwam men weer terug op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.

Duurloop tijdens 1e training 2018-2019

Daar kon de eerste dorst worden gelest met flessen water en stukken sinaasappel. Vervolgens was het tijd voor de ook dit keer weer door het bestuur prima verzorgde lunch inclusief zelfgemaakte courgettesoep en broodjes. Uiteraard ontbraken de vers gefrituurde kroketten niet. Na de lunch stonden er voor de selectiespelers een diverse sprintoefeningen op het programma en werden er nog een aantal korte partijtjes gespeeld. De volgende training voor de selectiespelers is op dinsdagavond 14 augustus 2018. Ook een flink aantal spelers van Gassel 3 en Gassel 4 waren naar de thuishaven van VV Gassel gekomen om de eerste trainingsmeters te maken. Onder hen waren ook de weer op het oude nest teruggekeerde Bart Bulkens en Pieter Roefs.

Bart Bulkens en Pieter Roefs terug bij VV Gassel

Uiteindelijk waren er zo'n achttien spelers present. Na een onderlinge partij konden ook zij aanschuiven voor de lunch. Vervolgens werd er in de middag ook nog een partijspel afgewerkt.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Vrouwenelftal VV Gassel ook gestart met voorbereiding 2018-2019
  |  zondag 12 augustus 2018  |

Niet alleen de selectie startte deze zondag met de voorbereiding, ook voor de speelsters van Gassel vrouwen 1 begon vandaag de voorbereiding op de competitie 2018-2019. Trainer Harm van Daal kon net als bij de eerste training van 2017-2018 uiteindelijk tien speelsters begroeten. Een van hen was de nieuwe keepster Susanne den Brok. Ook hier begon de training met een korte bespreking.

Loopoefening tijdens 1e training 2018-2019

Vervolgens was tijd voor een warming-up met wat loopwerk. Na uitgebreide rek- en strekoefeningen om de spieren weer even los te maken, werden de ballen erbij gepakt en stond het passen en trappen op het programma. Ook strak inspelen van de bal en het aanbieden kwam hierbij aan bod. Rond de klok van twaalf uur werd koers gezet richting de kantine voor de lunch. Het middagprogramma begon weer met een passen en trappen oefening. De eerste training werd afgesloten met een partijspel. Komende dinsdag wordt de voorbereiding vervolgd met de tweede training.
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)
 


Voorbereiding voor seniorenteams start zondag 12 augustus 2018
  |  zaterdag 04 augustus 2018  |

Op zondag 12 augustus 2018 gaat de trainingsbal weer rollen bij VV Gassel. Die dag staat namelijk de eerste training gepland voor de spelers van de selectie en de speelsters van Gassel vrouwen 1. Ook voor de spelers van Gassel 3 en Gassel 4 is er dan de eerste gelegenheid om voor het eerst te trainen. Net als in voorgaande seizoenen is er nu ook weer sprake van een ochtend- en middagtraining met tussendoor een gezamenlijke lunch. De ochtendtraining begint om 11:00 uur. Na de eerste trainingdag volgen trainingen op de dinsdag- en donderdagavond. De eerste oefensessie voor Gassel 1 is die op het Gouden Klok toernooi in Sint-Hubert op zaterdag 18 augustus 2018. Voor Gassel 2 zijn twee oefenwedstrijden ingepland. Op zondag 26 augustus 2018 ontvangen de Gasselnaren het tweede elftal van OKSV uit Overlangel. Op woensdag 29 augustus 2018 komt Eendracht Mook 2 naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Voor het vrouwenelftal zijn vooralsnog geen oefenduels bekend.


Inschrijving JO18-team niet mogelijk, daarom JO19-1 aangemeld
  |  zaterdag 04 augustus 2018  |

In tegenstelling tot eerdere berichten zal er dit seizoen geen Gassel JO18-1 zijn, maar een Gassel JO19-1. Het was namelijk niet mogelijk om een JO18-team in te schrijven voor de najaarscompetitie 2018 en het bekertoernooi 2018-2019. De Gasselnaren zijn ingedeeld in de 3e klasse 105 en krijgen hierin onder meer te maken met Hapse Boys JO19-2, Toxandria JO19-1 uit Rijkevoort, SJO Vianen Vooruit/HBV JO19-2 en SV Venray JO19-3. In de poulefase van de beker zijn Juliana Mill JO19-1 en ST Estria/GVV/SCV JO19-1 de tegenstanders.Terug naar het archief