NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Augustus 2023


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand augustus 2023. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Tal van wijzigingen doorgevoerd in programma komende weken
  |  donderdag 31 augustus 2023  |

In het wedstrijdprogramma van de komende weken zijn inmiddels al diverse wijzigingen doorgevoerd. Zo is de thuiswedstrijd van Gassel JO15-1 van komende zaterdag tegen Festilent JO15-3 verplaatst naar woensdag 13 september 2023. De aftrap tegen de ploeg uit Zeeland is om 19:30 uur. Reden voor de verplaatsing is het jaarlijkse uitstapje van jeugdvereniging Uut de Kluute. Om diezelfde reden is er ook andere speeldatum gezocht voor het thuisduel van Gassel JO13-1 tegen ST Volharding/Sambeek JO13-2. Dit duel staat nu op de agenda voor zaterdag 21 oktober 2023. De aanvangstijd van 12:00 uur is ongewijzigd. Verder is de uitwedstrijd van Gassel JO9-1 tegen EGS '20 JO9-4 enkele dagen naar voren gehaald. Het duel zal nu gespeeld worden op woensdagavond 20 september 2023 in plaats van op zaterdag 23 september 2023. Ook zijn er nog een tweetal locatiewijzigingen. Gassel JO9-1 zou eigenlijk komende zaterdag op sportpark "de Oude Kamp" gaan spelen tegen Odiliapeel/Braks Groep JO9-1. In onderling overleg is besloten om deze wedstrijd te spelen op het sportpark van Odiliapeel. Het omdraaien van een thuisduel in een uitduel geldt ook voor het treffen van komende zaterdag tussen Gassel JO8-1 en SJO/SSA VESTA '19 JO8-1. De Gasselnaren gaan dus op bezoek in plaats van aantreden voor eigen publiek.


Gassel 1 laat te veel kansen onbenut en verliest oefenwedstrijd
  |  donderdag 31 augustus 2023  |

Afgelopen dinsdagavond stond voor Gassel 1 de tweede en tevens laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding 2023-2024 op het programma. In Heumen was SV Heumen 1 de tegenstander. De thuisploeg bleek fysiek erg sterk, maar de Gasselse formatie kreeg in de eerste helft veel kansen om te scoren. Het lukte echter slechts eenmaal om de bal tegen de touwen te krijgen. Na een goede voorzet van Jim Classens schoot Teun Hendriks op doel en via Naoufal Hajou verdween de bal uiteindelijk achter de Heumense keeper. Helaas moesten de bezoekers aan de andere kant twee treffers toestaan. Een daarvan werd gescoord uit een hoekschop en de andere was een succesvol afgeronde counter. Gevolg hiervan was dus een 2-1 achterstand bij de rust. Tijdens de rust werd er volop gewisseld aan Gasselse zijde en mede daardoor stond de organisatie niet meer zo goed. SV Heumen 1 wist daarvan te profiteren met nog twee doelpunten en dus moest Gassel 1 huiswaarts met een 4-1 nederlaag op zak. Komende zondag start voor Gassel 1 het bekeravontuur 2023-2024. Vitesse '08 1 uit Gennep brengt dan een bezoek aan sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Bijna vijftig spelers aanwezig op jaarlijkse trainingsdag VV Gassel
  |  zondag 27 augustus 2023  |

Deze zondag stond de jaarlijkse trainingsdag van VV Gassel op het programma. Dit keer was ook het oudste jeugdteam, Gassel JO18-1, van de partij. Daarentegen ontbrak Gassel VR1 omdat er te weinig speelsters aanwezig konden zijn. Rond de klok van elf uur stroomde het trainingsveld vol met spelers. De opkomst was prima want naast 13 spelers van Gassel 1 waren er ook 20 spelers van Gassel 2 en Gassel 3 en ook nog 12 spelers van de JO18-1.

Trainingsdag 2023-2024 - foto 01

Na een kort welkomspraatje van hoofdtrainer Hachemi Chahabi begonnen de spelers van het eerste elftal aan de warming-up. Vervolgens was het tijd voor een oefening passen en trappen. Aanvankelijk zonder afronden op doel, maar in het tweede deel van de oefening moest doelman Sjors Cuppen onder vuur genomen worden. Verder wachtte voor de spelers van Gassel 1 nog een sprintoefening en een partijvorm op een grote en kleine goal. Op het achterste deel van het veld begonnen de spelers van Gassel 2 en Gassel 3 na een warming in twee groepen met een rondo.

Trainingsdag 2023-2024 - foto 02

Daarna werd er op twee kleine veldjes met kleine doeltjes vijf tegen vijf gespeeld waarna de training werd afgesloten met een grote partij op grote goals. De trsining van Gassel JO18-1 werd geleid door Johan Verhaaren. De speler van Gassel 3 maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de technische staf van de JO18-1. De training van deze zondag bestond onder andere uit een partijvorm waarin het ging om de bal in de ploeg te houden, een oefening passen en trappen en het afronden na een voorzet vanaf de flanken. Rond de klok van 12:30 uur was het de hoogste tijd voor een lunch in de kantine.

Trainingsdag 2023-2024 - foto 03

Naast verse broodjes, ham, kaas en stokbrood stond er volgens al jarenlange traditie uiteraard ook weer eigengemaakte courgettesoep op het menu. Ook kon de honger worden gestild met een vers gefrituurde kroket. Kortom het bestuur had ook dit weer gezorgd voor een prima lunch! Vanwege de Gasselse kermis was er dit keer na de lunch geen middagtraining meer. Al met al was het dus weer een geslaagde trainingsdag, helaas dit keer dus zonder Gassel VR1.
(Meer foto's volgen nog.)


Trainingsdag 2023-2024 - foto 04


Team toegevoegd aan klasse JO11-1, wedstrijdschema gewijzigd
  |  zondag 27 augustus 2023  |

Inmiddels heeft zich een wijziging voorgedaan in de klasse van Gassel JO11-1. SJO/SSA MSH Maasduinen JO11-2 uit het Limburgse Bergen is namelijk toegevoegd waardoor de klasse nu uit negen teams bestaat in plaats van de gebruikelijke acht. De komst van de Limburgse formatie had ook gevolgen voor het wedstrijdschema want er is overgestapt van een "schema 8" naar een "schema 10". Gassel JO11-1 opent fase 1 nu met een thuiswedstrijd tegen V.V. Achates JO11-2 uit Ottersum. Dit was aanvankelijk een thuisduel tegen SJO SVHV JO11-4. Een week later heeft de Gasselse formatie vrijaf vanwege het oneven aantal teams in de klasse. Het gewijzigde wedstrijdprogramma van de JO11-1 staat op de programmapagina van het team.


Gassel 1 nipt onderuit in eerste oefenwedstrijd van dit seizoen
  |  zondag 20 augustus 2023  |

Voor Gassel 1 stond deze zondag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2023-2024 op het programma. De Gasselse formatie speelde uit tegen FC Uden 2. In een warm Uden was het de thuisploeg die op het plaatselijke kunstgrasveld de score wist te openen. Doelman Sjors Cuppen hield nog wel de snelle spits in een 1-tegen-1 situatie van het scoren af, maar hij was kansloos toen de bal vervolgens bij een buitenspeler kwam en het doel leeg was. Nog voor het einde van de eerste helft stond het 1-1. Na een lange steekbal van Roel Strik kon Omar Hasan alleen op de Udense keeper af. De van VCA 1 overgekomen nieuwe aanwinst van Gassel 1 rondde het vervolgens keurig en rustig af. De 1-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft kwam FC Uden 2 op een 2-1 voorsprong uit een vrije kopbal na een corner. JO18-1 speler Thijmen Hermanussen kreeg nog twee keer de kans om achterstand ongedaan te maken, maar door zijn jeugdig enthousiasme was de afrondig net wat te wild en ging de bal niet tegen de touwen. Het bleef vervolgens bij 2-1 en dus een nipte oefennederlaag voor Gassel 1. Vermeldingswaardig was verder nog dat de eveneens van VCA 1 afkomstige Naoufal Hajou ook een prima debuut kende. Op donderdag 24 augustus 2023 komt Gassel 1 opnieuw in actie voor een oefenwedstrijd. Op spotpark De Groenendijkse Kampen in Cuijk is SIOL 1 dan de tegenstander.


VV Gassel organiseert weer jaarlijkse AED- en Reanimatiecursus
  |  zondag 20 augustus 2023  |

De jaarlijkse AED- en Reanimatiecursus staat weer op het programma en zal wederom gehouden worden in de kantine van VV Gassel. Op woensdag 11 oktober 2023 van 19:00 uur tot 22:00 uur zal de beginnerscursus plaatsvindenen en op woensdag 1 november 2023 van 19:30 uur tot 21:30 uur staat de herhalingscursus gepland. Bij te veel opgaven voor één dag zal er op 08 november 2023 een extra avond georganiseerd worden. Deelname aan de cursus is gratis en opgeven kan tot 20 september 2023 door middel van het sturen van een mailtje naar bestuur@vvgassel.nl. In het mailtje graag even aangeven of je deelneemt aan de herhalingscursus of de beginnerscursus. Ook niet-clubleden en vrijwilligers kunnen gratis deelnemen aan een van de twee cursussen. Verspreid dit bericht daarom vooral. Gezien het belang van goed kunnen handelen bij een levensbedreigende calamiteit hoopt het bestuur op een groot aantal aanmeldingen!


Tegenstanders Gassel 2 en Gassel 3 in competitie nu ook bekend
  |  vrijdag 18 augustus 2023  |

Deze vrijdag zijn door de KNVB de klasse-indelingen bekend gemaakt in de categorie B van het zondagvoetbal. Gassel 2 en Gassel 3 weten dus nu ook wie ze gaan treffen in de competitie 2023-2024. Gassel 2 is ingedeeld in de 6e klasse 41 en treft daarin onder andere twee andere tweede elftallen, te weten OKSV 2 uit Overlangel en VCO 2 uit 't Oventje. Verder wachten duels tegen bijvoorbeeld DAW Schaijk 7, SES 3 uit Langenboom, Herpinia 4 uit Herpen en Juliana Mill 3. Laatstgenoemd team is ook een van de tegenstander van Gassel 2 in de poulefase van het bekertoernooi 2023-2024. Gassel 3 treft in de 6e klasse 26 uitsluitend andere teams uit de gemeente Land van Cuijk. Zo maken bijvoorbeeld Excellent 3 uit Oploo, Hapse Boys 4, Vianen Vooruit 2 en De Zwaluw 3 uit Oeffelt deel uit van de klasse. Ook krijgt de Gasselse formatie te maken met ST HBV/Vianen Vooruit 3 dat op zondag 03 september 2023 een bekerduel speelt tegen Gassel 2. De complete klasse-indelingen staan op de standenpagina's van de betreffende teams. De nummering voor het speelschema is nog niet vrijgegeven, dus tegen wie de Gasselse formaties de competitie starten blijft nog even een verrassing.


Aanvangstijd meeste uitduels Gassel 1 zijn anders dan 14:30 uur
  |  dinsdag 15 augustus 2023  |

Voor de vaste of regelmatige bezoekers van de uitwedstrijden van Gassel 1 zal het dit seizoen even wennen zijn. Met ingang van het seizoen 2023-2024 is het namelijk mogelijk om af te wijken van de standaardbegintijd van 14:30 uur. In de klasse van Gassel 1 is direct al flink gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Maar liefst negen van de dertien tegenstanders hebben een afwijkend tijdstip gekozen. Zo trappen Odiliapeel/Braks Groep 1, VCO 1 uit 't Oventje en WHV 1 uit Loosbroek hun thuisduels af om 13:30 uur. De meeste teams hebben gekozen voor 14:00 uur. Dit zijn Irene 1 uit Gemonde, RKVV Keldonk 1, Maaskantse Boys 1 uit Maren-Kessel, MOSA '14 uit Megen, SV Olland 1 en Ruwaard 1 uit Oss. Dit betekent dus dat alleen Gassel 1, RK Deso 1 uit Oss, NLC 03 1 uit Lith, OKSV 1 uit Overlangel en SSA/SJO VITA 1 uit Megen hebben vastgehouden aan 14:30 uur.


Gassel 1 en Gassel VR1 starten competitie 2023-2024 met uitduel
  |  dinsdag 15 augustus 2023  |

Nadat eerder al de klasse-indelingen in de categorie A door de KNVB waren gepubliceerd, is inmiddels ook de bijbehorende nummering voor het speelschema bekend gemaakt en dus zijn hiermee ook de wedstrijdprogramma's bekend. Gassel 1 en Gassel VR1 starten de competitie 2023-2024 met een uitwedstrijd. Op zondag 24 september 2023 gaat Gassel 1 op bezoek bij MOSA '14 1 uit Megen. Voor het vrouwenelftal staat die dag een uitduel tegen EVVC 1 uit Vinkel op het programma. Een week later mogen beide ploegen aantreden voor eigen publiek. De tegenstanders zijn dan respectievelijk OKSV 1 uit Overlangel en Vitesse '08 VR1 uit Gennep. De complete wedstrijdprogramma's zijn binnen enkele dagen terug te vinden op de programma van het betreffende team. De wedstrijdprogramma's voor de seniorenteams in de categorie B (Gassel 2 en Gassel 3) zijn op dit moment nog niet bekend.


Donateursactie van VV Gassel gaat deze augustus weer van start
  |  dinsdag 15 augustus 2023  |

Het voetbalseizoen is in augustus weer begonnen en daarmee ook de jaarlijkse donateursactie 2023 van de Voetbalvereniging Gassel. Vrijwilligers zullen huis aan huis in Gassel langs de deur gaan met de bekende donateurs- en seizoenkaarten. Een seizoenkaart, die recht geeft op vrije toegang bij alle competitie(thuis) wedstrijden van het eerste elftal in het seizoen 2023-2024 kost 10 euro. Voor mensen van 65 jaar en ouder kost een seizoenkaart 5 euro. Bovendien mag u als seizoenkaarthoud(st)er uw eventuele partner gratis meenemen. Dit seizoen speelt Gassel 1 in de 5e klasse E tegen onder andere Ruwaard 1 uit Oss, Odiliapeel 1, OKSV 1 uit Overlangel, SSA/SJO VITA 1 uit Megen en WHV 1 uit Loosbroek. Wanneer u er voor kiest om de Gasselse voetbalclub te steunen, dan is er de donateurskaart. De donateurskaart is er in twee soorten. De een met een waarde van 2,5 euro en de ander met een waarde van 5 euro. Uiteraard staat het u vrij om de club met een ander bedrag te steunen. Met uw bijdrage draagt u in ieder geval uw steentje bij aan het in stand houden van een stukje leefbaarheid in Gassel. Want een vereniging met zoveel jeugdleden mag natuurlijk niet verloren gaan. Het bestuur van VV Gassel dankt u ook alvast hartelijk voor uw bijdrage en hoopt u komend seizoen meer dan eens te mogen begroeten op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Gassel 2 start het bekeravontuur 2023-2024 met uitwedstrijd
  |  zaterdag 12 augustus 2023  |

Gassel 2 start het bekertoernooi 2023-2024 met een uitwedstrijd. De Gasselnaren gaan op zondag 03 september 2023 op bezoek in Beers waar ST HBV/Vianen Vooruit 3 de tegenstander is. Een week later mag het tweede elftal aantreden voor eigen publiek. Juliana Mill 3 komt dan naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Ook in het derde en laatste pouleduel heeft de Gasselse formatie het thuisvoordeel. Op 17 september 2023 komt namelijk HVCH 9 uit Heesch naar de thuishaven van VV Gassel. Het bekerprogramma van Gassel 1 en Gassel VR1 was al eerder bekend. Gassel 3 is niet aangemeld voor het bekertoernooi en speelt dus pas op zondag 24 september 2023 de eerste officiële wedstrijd bij de start van de competitie 2023-2024.


Klasse-indelingen jeugdteams fase 1 seizoen 2023-2024 bekend
  |  zaterdag 12 augustus 2023  |

Door de KNVB zijn de klasse-indelingen bekend gemaakt voor de jeugdteams van VV Gassel. Het gaat daarbij om fase 1 die van start gaat op zaterdag 02 september 2023. Voor bijna alle teams staan er flink wat gemeentelijke derby's op het programma. Uitzondering daarop zijn Gassel JO18-1 en Gassel JO8-1. Doordat er maar heel weinig clubs in de regio beschikken over een JO18-team, meestal is er namelijk een JO19-1 (het vroegere A-elftal) en/of een JO17-team (het vroegere B-elftal), is er sprake van flinke reisafstanden. De tegenstanders in de 3e klasse 1 komen namelijk allemaal uit de regio Oss-Den Bosch. Zo wachten voor de Gasselnaren onder andere duels tegen Nieuwkuijk JO18-1, Emplina JO18-1 uit Empel en Wilhelmina JO18-1 uit Den Bosch. Ook wacht een primeur tegen Roda Boys/Bommelerwaard JO18-1 uit Aalst. Gassel JO15-1 treft in de 2e klasse 21 bijvoorbeeld DSV JO15-1 uit Sint-Anthonis en Handel JO15-1. Ook voor de JO15-1 van VV Gassel is er een primeur want voor het eerst in de clubhistorie gaat er gespeeld worden tegen SJO SVHV JO15-2, het nieuwe jeugd samenwerkingsverband van Heijen en Vitesse '08 uit Gennep. Gassel JO13-1 is ingedeeld in de 2e klasse 04 en krijgt daarin te maken met bijvoorbeeld SV Milsbeek JO13-1, V.V. Achates JO13-1 uit Ottersum, JVC Cuijk JO13-2 en ST SSS '18/Holthees-Smakt JO13-1 uit Overloon. Gassel JO11-1 is terecht gekomen in de 4e klasse 66. Opponenten voor de Gasselse formatie zijn onder andere SV DWSH '18 JO11-1 uit Sint-Hubert en Wilbertoord, Olympia '18 JO11-2 uit Boxmeer, EGS 20 JO11-2 uit Escharen en ST VIOS '38/Toxandria JO11-1 uit Beugen en Rijkevoort. Gassel JO10-1 heeft in de 4e klasse 79 onder andere als tegenstander Achilles Reek JO10-1, DAW Schaijk JO10-4, SES JO10-1 uit Langenboom en het Udense UDI 19/CSU JO10-6. Voor Gassel JO9-1 staan in de 4e klasse 43 duels op het programma tegen bijvoorbeeld Odiliapeel/Braks Groep JO9-1, SIOL JO10-4 uit Katwijk en Achilles Reek JO9-1. Zoals hierboven al aangekondigd zal fase 1 voor Gassel JO8-1 verlopen zonder ook maar één gemeentelijke derby, iets wat gezien de grootte van de gemeente Land van Cuijk best bijzonder is. De Gasselse formatie speelt in de 4e klasse 56 namelijk "richting Oss". Dit betekent bijvoorbeeld tegenstanders als Berghem Sport JO8-3, sv OSS 1920 JO8-1, ST Herpinia/OKSV JO8-1 en HVCH JO8-4 uit Heesch. Voor Gassel JO7-1 staan juist bijna alleen maar duels tegen gemeentegenoten op het programma. Zo maken namelijk onder andere Constantia JO7-1 uit Wanroij, Juliana Mill JO7-1, ST SIOL/JVC Cuijk JO7-5 en SVO/SJO VV-HBV JO7-1 uit Vianen en Beers deel uit van de 1e klasse 68. Enige niet-gemeentegenoot is Venhorst JO7-2. De complete klasse-indelingen staan op de standenpagina's van de betreffende teams. Deze zaterdag heeft de KNVB ook de nummering voor het speelschema gepubliceerd en dus zijn ook de wedstrijdprogramma's nu bekend. De complete wedstrijdprogramma's zijn binnen enkele dagen te vinden op de programmapaginas van de jeugdteams.Terug naar het archief