December 2004

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand december 2004. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Definitieve indeling voorjaarscompetitie bekend
  |  maandag 27 december 2004  |

De definitieve indeling voor de voorjaarscompetitie 2005 bij de junioren en pupillen is inmiddels door de KNVB in het district Zuid II bekend gemaakt. Meest opvallende wijzigingen ten opzichte van de najaarscompetitie 2004 wat betreft de Gasselse teams zijn dat Gassel C1 is overgegaan in Gassel B1 en dat Gassel F2 haar opwachting in de competitie zal gaan maken. Gassel A1 zal komend voorjaar uitkomen in de dezelfde klasse als waarin het speelde tijdens de najaarscompetitie. De tegenstanders zijn dan ook grotendeels dezelfde gebleven. Nieuw in de klasse van de A1 zijn SES A1 uit Langenboom, UDI '19/Beter Bed A4 uit Uden en Constantia A1 uit Wanroij. Zij hebben de plaats ingenomen van Menos A1 uit Landhorst, Volharding A2 uit Vierlingsbeek en Olympia '18 A2 uit Boxmeer. Gassel B1 is ingedeeld in de 3e klasse B01 en treft daarin onder meer Volkel B1, Achilles Reek B1 en VCO B1 uit 't Oventje. Gassel D1 en Gassel E1 zijn in vergelijking met de najaarscompetitie een aantal klasser lager ingedeeld. De D1 komt uit in de 2e klasse 105 en moet het daarin onder meer opnemen tegen SIOL D1 uit Katwijk, SC st Hubert D1 en het Zeelandse Festilent/Morgenzon D2. De E-pupillen zijn ook in de 2e klasse 105 ingedeeld. Tegenstanders voor Gassel E1 zijn onder andere gemeentegenoten SCV '58 E2 uit Velp en het Graafse GVV '57 E2. Gassel F1 is door haar uitstekende prestaties in de najaarscompetitie omhoog gegaan van de 2e klasse 101 naar de 1e klasse 104. Ook Excellent F1 uit Oploo, het enige team dat de F1 van VV Gassel afgelopen najaar punten wist af te snoepen, is in deze klasse ingedeeld. Het belooft een pittige klus te gaan worden voor Gassel F1 want andere tegenstanders zijn de F1 van Juliana Mill en de F2 van JVC Cuijk. Gassel F2 speelt in de 2e klasse 115 en treft daarin onder meer De Zwaluw F3 uit Oeffelt, Vianen Vooruit F2 en Sambeek F2. De voorjaarscompetitie start voor Gassel A1 en Gassel B1 op zaterdag 22 januari 2005. Voor Gassel D1, Gassel E1, Gassel F1 en Gassel F2 staat de eerste speeldag gepland voor zaterdag 19 februari 2005.

Trainer van Vijfeijken geeft selectie extra week vrijaf
  |  woensdag 22 december 2004  |

Vanwege het feit dat Gassel 1 en Gassel 2 pas weer over een kleine twee maanden voor de competitie in actie hoeven te komen (zie onderstaand bericht), heeft trainer Eus van Vijfeijken de selectie een extra week vrijaf gegeven. Naast de week tussen Kerst en Oud en Nieuw zal er nu ook in de eerste week van januari 2005 niet worden getraind. Donderdag 23 december a.s. traint de selectie dus voor de laatste keer in 2004. De eerste training voor de selectie in het nieuwe jaar is op zondag 09 januari 2005.

Toch lange winterstop voor Gasselse senioren en dames

De Gasselse senioren en dames kunnen alsnog gaan genieten van een lange winterstop. Zoals reeds eerder gemeld had de KNVB in het district Zuid II het compleet afgelaste competitieprogramma van 21 november 2004 onlangs opnieuw vastgesteld voor zondag 16 januari 2005. Dit leidde echter tot dusdanig veel protesten van de clubs dat de KNVB inmiddels heeft laten weten dat het betreffende wedstrijdprogramma niet op zondag 16 januari 2005 maar pas op zondag 27 februari 2005 ingehaald zal hoeven te worden. Aangezien de competities bij de senioren en dames pas weer worden hervat op zondag 20 februari 2005 en er voor de Gasselse elftallen geen andere afgelaste wedstrijden meer zijn in te halen, betekent dit voor hen dus een lange winterstop. Alleen voor de spelers van het vierde elftal bestaat de kans dat zij op zondag 09 januari 2005 voor de competitie in actie zullen moeten komen voor het uitduel tegen FC Uden 8. Omdat Gassel 4 vanwege een wintersportvakantie van een aantal spelers een snipperdag heeft aangevraagd voor zondag 06 maart 2005, is de KNVB voornemens om de voor die dag gepland staande wedstrijd (FC Uden 8 - Gassel 4) te vervroegen naar zondag 09 januari 2005. Definitief uitsluitsel hierover wordt binnenkort verwacht. Uiteraard staan er in de winterstop voor de diverse elftallen wel weer een aantal oefenwedstrijden gepland. Zo oefent Gassel 1 onder andere tegen VCA 1 uit Sint-Agatha en spelen de Gasselse dames een oefenduel tegen RKVV Keldonk dames 1. Het volledige oefenprogramma voor de senioren en dames tot aan de hervatting van de competitie op zondag 20 februari 2005 vindt u binnenkort op deze site.

01 januari 2005 Nieuwjaarsreceptie VV Gassel
  |  maandag 20 december 2004  |

Volgens goede traditie zal ook op 01 januari van het jaar 2005 door de voetbalvereniging Gassel een Nieuwjaarsreceptie worden gehouden. De aanvang van deze altijd zeer gezellige en drukbezochte bijeenkomst is om 16:00 uur. Plaats van handeling is uiteraard de kantine van VV Gassel op het sportpark "de Oude Kamp". Niet alleen zal dan ook bekend worden gemaakt wie de sportman en sportvrouw van het jaar 2004 zijn geworden, ook zullen er naar inmiddels goed VV Gassels gebruik wederom een aantal andere, wat meer ludiekere, prijzen worden uitgereikt.

Gassel F1 sluit najaarscompetitie af met prima uitzege
  |  zaterdag 18 december 2004  |

Gassel F1 heeft de najaarscompetitie 2004 op passende wijze weten af te sluiten. In Beers werd de streekderby tegen HBV F1 met 0-2 gewonnen waardoor de Gasselse formatie op een eerste plaats is geëindigd. Van de elf wedstrijden die door de F1 gespeeld moesten worden, werden er maar liefst tien winnend afgesloten. Alleen tegen Excellent F1 uit Oploo moest een kleine nederlaag worden geïncasseerd. Ook Gassel A1 moest op deze inhaalzaterdag nog in actie komen voor haar laatste wedstrijd uit de najaarscompetitie. Helaas lukte het de Gasselnaren niet om het uitduel tegen Vitesse '08 A2 te winnen. In Gennep werd het na een alleraardigste wedstrijd 3-2 voor de thuisploeg. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, alleen bleek de Gennepse formatie wat makkelijker tot scoren te kunnen komen. De twee Gasselse treffers werden beide gescoord door Tom van Raaij. De spelers van Gassel C1, Gassel D1 en Gassel E1 hoefden vandaag niet in actie te komen. Zij hadden hun najaarscompetitie 2004 er vorige week al op zitten. Voor alle junioren en pupillen is het nu winterstop. De voorjaarscompetitie start voor Gassel A1 en Gassel C1 op zaterdag 22 januari 2005. Gassel D1, Gassel E1 en Gassel F1 mogen op zaterdag 19 februari 2005 voor het eerst aan de bak.

Uitsluitend nederlagen Gasselse elftallen
  |  maandag 13 december 2004  |

Zondag 12 december jl. was een slechte zondag voor de VV Gassel. Alle vier de elftallen die op deze dag in actie kwamen, verloren hun competitiewedstrijd. Gassel 2 ging op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Constantia 4. De Gasselnaren hadden de nederlaag aan zichzelf te wijten want men speelde gewoonweg niet goed genoeg om aanspraak te kunnen maken op de drie punten. Bij een 0-2 achterstand was het Ruud de Kleijn die de achterstand wist te verkleinen tot 1-2. Wat later in de wedstrijd scoorde de ploeg uit Wanroij voor de derde maal en was de wedstrijd gespeeld. Gassel 3 voelde zich na afloop van de met 3-2 verloren uitwedstrijd tegen UDI ‘19/Beter Bed 15 terecht bestolen van een punt. In de 85e minuut kopte Anton de Wit op glaszuivere wijze de 3-3 tegen de touwen, maar dit doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd omdat de grensrechter van de thuisploeg buitenspel had geconstateerd. Geheel ten onrechte werd het doelpunt afgekeurd want van buitenspel was in de verste verte geen sprake. Overigens had het derde elftal de wedstrijd al eerder in Gassels voordeel moeten beslissen want met nog een half uur te spelen stond het 0-2 in Gassels voordeel. Vlak na de rust zette Willie Strik de Gasselse formatie op een 0-1 voorsprong waarna Ronnie Derks er zo’n acht minuten later 0-2 van maakte. Drie treffers van de ploeg uit Uden in het laatste half uur deden de Gasselnaren uiteindelijk toch nog de das om, waardoor duur puntverlies werd geleden in de strijd om het kampioenschap. Voor Gassel 4 stond deze speeldag de gemeentelijke derby tegen SCV ’58 4 op het programma. In Velp werd het 2-1 voor de thuisploeg. Het vierde elftal kwam nog wel op een 0-1 voorsprong door een fraaie treffer van Peter Tonies. Van achter zijn standbeen schoot hij de bal in het Velpse doel. Ook het dameselftal van de VV Gassel moest aantreden tegen SCV ’58. In een doelpuntrijke wedstrijd verloren de dames met 3-5. De start van de Gasselse dames was prima want al na vijf minuten scoorde Ingrid Jaspers met een fraai schot de 1-0. Helaas lukte het Gassel dames 1 niet om deze voorsprong vast te houden want nog voor de rust wisten de Velpse dames driemaal tot scoren te komen. In het begin van de tweede helft gingen de Gasselse dames op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er echter niet. Wel wist SCV ’58 dames 1 de voorsprong te vergroten tot 1-5. In het laatste kwartier van de wedstrijd zorgde Anneke Paters er met twee treffers voor dat de score toch nog een wat draaglijker aanzicht kreeg. Gassel 1 hoefde deze zondag niet in actie te komen. Als gevolg van een oneven aantal clubs in de 6e klasse H had de Gasselse formatie een weekend vrijaf. Voor alle seniorenelftallen en ook voor het dameselftal is de winterstop nu begonnen. Deze duurt tot en met zondag 9 januari 2005. Een week later, op zondag 16 januari 2005, moet het wedstrijdprogramma worden ingehaald dat op zondag 21 november jl. in zijn geheel door de KNVB werd afgelast.

Prima herstel Gassel F1, ook zeges voor Gassel A1 en C1
  |  zaterdag 11 december 2004  |

Koploper Gassel F1 heeft zich prima hersteld van de onverwachte 0-2 thuisnederlaag van vorige week tegen Excellent F1. In haar voorlaatste wedstrijd van deze najaarscompetitie 2004 wonnen de Gasselnaren op eigen veld overtuigend met 4-0 tegen SIOL F1. De overwinning op de ploeg uit Katwijk was verdiend. Ook Gassel C1 en Gassel E1 kregen een elftal van SIOL op bezoek. Dit leidde tot wisselend succes. Ze moest de E1 ondanks een prima inzet en een bij vlagen goed verzorgd veldspel met 0-3 haar meerdere erkennen in SIOL E1. Gassel C1 daarentegen boekte een 2-1 zege. Alledrie de treffers vielen in de eerste helft. Na de openingstreffer van Nord Strik kwamen de gasten uit Katwijk niet veel later weer op gelijke hoogte. Vervolgens was het wederom Nord Strik die de Gasselnaren op een 2-1 voorprong zette. Na de rust was SIOL C1 een paar maal dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Thijs van der Donk hield zijn doel schoon. Gassel A1 boekte op deze inhaalzaterdag een vrij makkelijke 4-0 overwinning op het op een laatste plaats staande Menos A1 uit Landhorst. Bij de rust stond het slechts 1-0 in Gassels voordeel door een treffer van Tom van Raaij. In de tweede helft tilde Coen van de Broek de stand naar 2-0 waarna Nicky Hendriks de 3-0 liet aantekenen. Uiteindelijk was het Coen van de Broek die met zijn tweede treffer van de middag de 4-0 eindstand op het bord schoot. Gassel D1 slaagde er ook vandaag niet in om het eerste puntje binnen te halen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was tegenstander Milsbeek D1 met 1-7 te sterk voor de wel hard werkende Gasselse ploeg. Voor Gassel C1, Gassel D1 en Gassel E1 zit de najaarscompetitie erop. Gassel A1 en Gassel F1 moeten volgende week zaterdag nog in actie komen voor een inhaalwedstrijd tegen respectievelijk Vitesse '08 A2 en HBV F1. In beide gevallen betreft het een uitwedstrijd.

Dure nederlaag Gassel 1 en 2, winst Gassel 3, 4 en dames
  |  maandag 06 december 2004  |

Gassel 1 is in de uitwedstrijd tegen OKSV 1 tegen duur puntverlies aangelopen. In een duel dat met voetbal weinig te maken had verloren de Gasselnaren met 2-1. Hoewel de Gasselse formatie de nederlaag aan zichzelf te weten had door niet goed te spelen, was ook het optreden van de scheidsrechter alles behalve sterk. Doordat hij weigerde op te treden tegen de vele en vaak grove overtredingen van de thuisploeg was het ook nauwelijks mogelijk om te voetballen. Na ongeveer een half uur spelen opende de thuisploeg de score. Tien minuten in de tweede helft bracht William de Kleijn vanaf elf meter de stand op 1-1 nadat Harm van Boekel binnen de zestien was neergelegd. Nog geen twee minuten later wist ook OKSV 1 een strafschop te benutten waardoor de Gasselnaren opnieuw tegen een achterstand aankeken. In het resterende deel van de wedstrijd ging Gassel 1 wel op jacht naar de gelijkmaker, maar tot een tweede Gasselse treffer kwam het niet. Ook Gassel 2 slaagde er niet in om de drie punten mee naar Gassel te nemen. In Langenboom werd met 2-0 verloren van hekkensluiter SES 4 waardoor de Gasselse formatie de koplopers in de reserve klasse 528 weer wat uit het zicht is verloren. De nederlaag hadden de Gasselnaren aan zichzelf te wijten want men speelde gewoonweg niet genoeg om aanspraak te kunnen maken op een overwinning. Gassel 3 leek in het thuisduel tegen VCO 5 een eenvoudige zege te gaan behalen want bij de rust stond het door twee doelpunten van Bert Strik reeds 2-0 in Gassels voordeel. In de tweede helft bracht Willie Strik de stand op 3-0 en leek de wedstrijd zelfs helemaal te zijn beslist. De gasten uit ’t Oventje lieten het er echter niet bijzitten en wisten de achterstand te verkleinen tot 3-2 waarmee de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug was. Een tweede treffer van Willie Strik betekende weer een marge van twee doelpunten, maar opnieuw wist VCO 5 tegen te scoren en daarmee de achterstand terug te brengen tot één treffer. Verder dan 4-3 lieten de Gasselnaren het echter niet komen, waardoor de koppositie in de reserve klasse 653 behouden bleef. Na de wedstrijd bleek dat Gassel 3 haar voorsprong op de nummer 2, GVV '57 4 zelfs verder had vergroot want de ploeg uit Grave had in Reek verloren van Achilles Reek 4. Ook voor Gassel 4 stond afgelopen zondag een thuiswedstrijd op het programma. Op sportpark “de Oude Kamp” in Gassel was NLC ’03 4 de tegenstander. De start van de Gasselse formatie was niet al te best want het waren de gasten uit Lith die op een 0-1 voorsprong kwamen. Via een door Pierre Arts benutte strafschop kwamen de Gasselnaren langszij en nog voor de rust stond het 2-1 door een eigen doelpunt van NLC ’03 4. In de tweede helft scoorde Anton de Wit de 3-1 waarmee hij de wedstrijd definitief in het voordeel van Gassel 4 besliste. Winst was er op deze twaalfde speeldag ook voor Gassel dames 1. In Haren werd een verdiende 0-2 overwinning behaald op SBV dames 1. In de eerste minuten van de wedstrijd waren de Gasselse dames nog niet goed genoeg bij de les want de thuisploeg kreeg direct een paar kansen om de score te openen. Maar met hulp van de paal en de lat wist keepster Kim Oppers een vroege achterstand te voorkomen. Gaaandeweg de eerste helft kregen de Gasselse dames de wedstrijd steeds meer in handen en kwamen er ook kansen om op voorsprong te komen. Een kleine tien minuten voor de rust was de 0-1 een feit. Een voorzet van Marieke Hendriks werd door Linda Hendriks doeltreffend afgerond. De tweede helft was nog geen tien minuten oud of het stond 0-2. Anneke Paters stuurde Marieke Hendriks de diepte in. Zij schoot vanaf de rand van de zestien de bal tegen de touwen. Met de 0-2 voorsprong op zak werd de wedstrijd vervolgens op geroutineerde wijze uitgespeeld.

Gassel C1 wint streekderby, Gassel F1 verliest topper
  |  zaterdag 04 december 2004  |

Gassel F1 is er op deze inhaalzaterdag niet in geslaagd om de topper tegen Excellent F1 winnend af te sluiten. De tot vandaag nog zonder puntverlies zijnde Gasselse formatie moest op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 0-2 haar meerdere erkennen in de op een tweede plaats staande ploeg uit Oploo. Winst was er op deze speeldag wel voor Gassel C1. In Beers werd de streekderby tegen HBV C1 met 1-2 gewonnen. Matchwinner werd Bjorn Celen. In zo'n beetje de laatste minuut van de wedstrijd schoot hij bij een 1-1 stand een vrije trap rechtstreeks in het vijandelijke doel. De andere Gasselse treffer werd gescoord door Rik van der Loop. Gassel A1 leverde een prima prestatie door uit bij de nummer twee op de ranglijst, Odiliapeel/Braks Groep A1, met 2-2 gelijk te spelen. In een sportief duel kwamen de Gasselnaren in de eerste helft op een 0-1 voorsprong dankzij een perfect uitgevoerde ingestudeerde vrije trap. Op aangeven van Bram Driessen rondde Nicky Hendriks doeltreffend af. Nog voor de rust wist de thuisploeg na een mooie aanval de stand weer in evenwicht te brengen. In het begin van de tweede helft kwam Gassel A1 behoorlijk onder druk te staan. Dit leidde ook tot een 2-1 voorsprong voor de ploeg uit Odiliapeel. De Gasselse formatie liet het hier echter niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze zou er ook komen. Na een heuse scrimmage voor het doel van Odiliapeel A1 was het uiteindelijk Jasper Hendriks die de bal tegen de touwen schoot. In het resterende deel van de wedstrijd waren er voor beide ploegen nog kansen op een derde treffer, maar in de 2-2 stand kwam geen verandering meer. Gassel E1 heeft de stijgende lijn inmiddels te pakken, maar wist dat in de uitwedstrijd tegen Vianen Vooruit E1 nog niet te vertalen in punten. Zeker in de eerste helft deden de Gasselnaren niet onder voor de tegestander. Bij de rust stond het dankzij twee treffers van Demi Verheugen en één van Sten van de Broek dan ook keurig 3-3. Helaas kende de tweede helft een wat minder succesvolle afloop waardoor uiteindelijk toch nog met 9-3 werd verloren. Ook Gassel D1 moest aantreden in Vianen. Tegenstander Vianen Vooruit D1 bleek nog een maatje te groot voor de wel met een goede inzet spelende Gasselse formatie. De wedstrijd eindigde in een 15-1 overwinning voor de thuisploeg. Maker van de Gasselse eretreffer was Youri Arts.

Nieuwe speeldata bekend voor afgelaste wedstrijden
  |  vrijdag 03 december 2004  |

Het wedstrijdprogramma van de elfde speelronde voor de senioren en dames dat op zondag 21 november jl. vanwege de slechte weersomstandigheden in zijn geheel door de KNVB in het district Zuid II werd afgelast, is door diezelfde KNVB inmiddels opnieuw vastgesteld. De nieuwe speeldatum is zondag 16 januari 2005. Aanvankelijk werd gesproken over zondag 19 december a.s. als mogelijke nieuwe speeldatum, maar dit is dus definitief niet het geval. Zondag 19 december a.s. blijft een “gewone” inhaalzondag. Dat wil zeggen dat op die dag wel individueel afgelaste wedstrijden ingehaald zouden kunnen worden. Omdat de seniorenelftallen en het dameselftal van de VV Gassel inmiddels helemaal bij zijn wat betreft het aantal te spelen wedstrijden betekent dit voor hen vooralsnog een vrije zondag en dus een vroegtijdig begin van de winterstop. Wat betreft de door de KNVB afgelaste wedstrijden van zaterdag 20 november 2004 in het junioren- en pupillenvoetbal; deze zullen nagenoeg allemaaal worden ingehaald op zaterdag 04 december 2004. In een aantal gevallen bleek dit echter niet mogelijk te zijn omdat de KNVB reeds een andere inhaalwedstrijd voor deze datum had vastgesteld. Dit is ook het geval bij Gassel A1 en Gassel F1. De KNVB had namelijk al de eerder dit seizoen afgelaste wedstrijden Odiliapeel/Braks Groep A1 - Gassel A1 en Gassel F1 - Excellent F1 voor 04 december 2004 vastgesteld.