December 2008

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand december 2008. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Ook 01 januari 2009 weer Nieuwjaarsreceptie VV Gassel
  |  vrijdag 26 december 2008  |

Volgens al jarenlang goede traditie zal ook op 01 januari van het jaar 2009 door de voetbalvereniging Gassel een Nieuwjaarsreceptie worden gehouden. De aanvang van deze altijd zeer gezellige en drukbezochte bijeenkomst is om 16:00 uur. Plaats van handeling is uiteraard de vernieuwde kantine van VV Gassel op het sportpark "de Oude Kamp". Zoals gebruikelijk zal dan ook bekend worden gemaakt wie de sportman en sportvrouw van het jaar 2008 zijn geworden. Net als vorig jaar kunnen de bezoekers van de Nieuwjaarsreceptie via het uitbrengen van hun stem meebeslissen over de sportman en sportvrouw van het jaar. Bovendien maken alle aanwezigen kans op twee keer twee kaartjes voor de wedstrijd Willem II - Vitesse en zal notaris Verploegen de nummers van tien uitgelote certificaten voor de verbouwing bekend maken. Eens te meer dus een reden om komende Nieuwjaarsdag naar de kantine van VV Gassel te komen. De bekende Gasselse DJ Ronnie zal zorgen voor de muzikale gezelligheid.

Wedstrijden zondag 21 december 2008 door KNVB afgelast
  |  zaterdag 20 december 2008  |

De Gasselse seniorenelftallen hoeven zondag 21 december 2008 niet in actie te komen. De KNVB in het district Zuid II heeft namelijk alle competitieduels van komende zondag afgelast. Op welke datum de betreffende duels ingehaald moeten worden is op dit moment nog niet bekend.

Komende tijd geen trainingen voor spelers van de selectie

De spelers van de selectie van VV Gassel kunnen de trainingsschoenen voorlopig in de kast laten. Vanwege de feestdagen en de winterstop wordt er de komende tijd niet getraind. De eerstvolgende training voor de selectie staat op het programma voor donderdag 08 januari 2009.

Gassel B1 sluit najaarscompetitie 2008 af met nederlaag

Gassel B1 heeft de najaarscompetitie 2008 afgesloten met een thuisnederlaag. Deze zaterdag ging de ploeg op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 0-8 onderuit tegen koploper Constantia B1. De tegenstander uit Wanroij verzekerde zich door deze overwinning van het kampioenschap in de 3e klasse B02.

Gassel 1 zet zegereeks voort, derbynederlaag dameselftal
  |  zondag 14 december 2008  |

Gassel 1 heeft ook vandaag de op zondag 09 november 2008 gestarte zegereeks weten voort te zetten. Voor de vijfde competitiewedstrijd op rij pakten de Gasselnaren de volle winst. Ditmaal werd in Oeffelt met 0-2 gewonnen van De Zwaluw 1. Door dit resultaat blijft de Gasselse formatie koploper in de strijd om de tweede periodetitel. De Gasselnaren begonnen wat slapjes aan de wedstrijd, waardoor de thuisploeg al in de derde minuut gevaarlijk kon worden. Doelman Tom van Raaij voorkwam een vroege achterstand. Na zo'n kwartier wedstrijd de eerste kans voor Gassel 1, maar na terugleggen van Nicky Hendriks schoot Tim Jaspers tegen de Oeffeltse doel van De Zwaluw 1. De Gasselnaren werden hierna sterker en dit leidde tot kansen voor onder meer Paul Barten en Guido Sprengers, maar hun schoten gingen net over en naast het doelman. In de laatste tien minuten van de eerste helft golfde het spel op en neer. Vroeg in de tweede helft was de Gasselse formatie dichtbij de 0-1. Een kopbal van Bas van Raaij belandde echter tegen de lat. Een minuut later stond het wel 0-1. Uit een corner van Nicky Hendriks kopte Tim Jaspers op fraaie wijze raak. Gassel 1 ging goed door een kwartier later werd dit beloond met een tweede treffer. De ingevallen Robin Nibbeling schoot de bal mooi tegen de touwen uit een voorzet van Ramon van der Venne. In het resterende deel van de wedstrijd werd er door beide ploegen met veel inzet gespeeld, maar tot verdere treffers leidde dit niet. Al met al een verdiende zege voor de Gasselse formatie. Voor Gassel dames 1 stond deze zondag de gemeentelijke derby tegen GVV '57 dames 1. Op een door de vorst moeilijk te bespelen veld, deden de Gasselse dames zeker niet onder voor de wat hoger geklasseerde thuisploeg. Uitgespeelde kansen waren schaars. De openingstreffer van de Graafse formatie halverwege de eerste helft kwam dan ook min of meer uit de lucht vallen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd gooiden de Gasselse dames er nog een slotoffensief uit, maar dit leidde slechts tot enkele kleine kansen die geen treffer opleverden. Ondanks de nipte 1-0 nederlaag kan het dameselftal van de VV Gassel terugkijken op een goede wedstrijd. De spelers van Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 kwamen vandaag niet in actie. De duels van het tweede en derde elftal waren zaterdagavond al afgelast en ook de thuiswedstrijd van Gassel 4 tegen Constantia 5 uit Wanroij werd afgelast omdat de scheidsrechter het veld niet goed genoeg bespeelbaar vond.

Duels Gassel 2 en Gassel 3 van komende zondag afgelast
  |  zaterdag 13 december 2008  |

Vanwege de winterse weersomstandigheden zijn inmiddels twee competitieduels van het programma voor zondag 14 december 2008 afgelast. Het betreft het uitduel van Gassel 2 tegen Hapse Boys 3 en de thuiswedstrijd van Gassel 3 tegen Menos 2 uit Landhorst. De wedstrijden van Gassel 1, Gassel 4 en Gassel dames 1 van komende zondag gaan vooralsnog gewoon door.

Gassel D1 sluit najaarscompetitie af met grote overwinning

Gassel D1 heeft de najaarscompetitie 2008 op uitstekende wijze afgesloten. Vandaag werd met maar liefst 9-2 gewonnen van de nummer twee op de ranglijst Vitesse '08 D2. Hoewel het voor de Gasselnaren eigenlijk een thuisduel betrof, werd het duel vanwege het open huis van de nieuwe kantine gespeeld op het sportpark van de formatie uit Gennep. Al in de eerste helft was de Gasselse formatie heer en meester. Dit leidde dan ook tot een 0-6 ruststand. In de tweede helft wisten er Gasselnaren ook nog drie keer de Gennepse doelman te passeren. Topscoorder aan Gasselse zijde was Remco van der Heijden met vier doelpunten. Bart van Spijk en Joris van Bommel waren beide tweemaal succesvol. Verder wist ook linksback Steef Vollenberg een goaltje mee te pikken. Voor de andere jeugdteams van de VV Gassel stond er deze zaterdag geen inhaalduel gepland.

Diverse wijzigingen in wedstrijdprogramma Gasselse teams
  |  woensdag 10 december 2008  |

Door de KNVB in het district Zuid II zijn inmiddels een aantal wijzigingen aangebracht in het wedstrijdprogramma van de komende weken. Zo is het aanvangstijdstip van de voor zondag 21 december 2008 op het programma uitwedstrijd van Gassel 4 tegen Festilent 7 vervroegd van 12:00 uur naar 11:00 uur. Verder heeft het thuisduel van Gassel dames 1 tegen Wittenhorst dames 2 een andere speeldatum en aanvangstijd gekregen. Dit duel stond aanvankelijk op de agenda voor zondag 21 december 2008, maar is inmiddels door de KNVB verschoven naar zondag 18 januari 2009. De aftrap is om 10:30 uur. Ook bij de jeugd van de VV Gassel zijn er nog een tweetal bijzonderheden te melden. Zo speelt Gassel D1 op zaterdag 13 december 2008 een inhaalwedstrijd tegen Vitesse '08 D2. Eigenlijk was dit voor de Gasselnaren een thuisduel, maar vanwege het open huis van de nieuwe kantine zal de betreffende wedstrijd worden gespeeld op het sportpark van Vitesse '08 in Gennep. De B1 van de VV Gassel moet op zaterdag 20 december 2008 nog in actie komen voor een inhaalwedstrijd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Constantia B1 dan de tegenstander. Vanwege het al eerder genoemde open huis van de nieuwe kantine is het thuisduel van de Gasselse veteranen tegen de UDI '19/Beter Bed veteranen van komende zaterdag afgelast.

Vierde overwinning op rij Gassel 1, nipte derbyzege Gassel 3
  |  zondag 07 december 2008  |

Gassel 1 heeft deze zondag een dikverdiende 3-1 overwinning behaald op koploper Excellent 1. Door deze vierde zege op rij houden de Gasselnaren niet alleen aansluiting met de bovenste ploegen, ook deed men prima zaken in de strijd om de tweede periodetitel. Onder goede leiding van scheidsrechter Reijnders uit het Limburgse Bergen gingen de twee ploegen aanvankelijk afwachtend van start. In de vijtiende minuut kwam het eerste echte gevaar van de bezoekers uit Oploo, maar Gassel doelman Tom van Raaij boxte de bal bekwaam over. Enkele minuten later nam Gassel 1 de leiding nadat Ramon van de Venne een bal uit de rebound zuiver in de hoek had geplaatst. Excellent 1 raakte hiervan daning van slag en na een half uur spelen werd een voorzet van de thuisploeg in eigen doel gewerkt zonder dat een Gasselse aanvaller in de buurt was en stond het 2-0. Vijf minuten later scoorde de Oplose formatie de aansluitingstreffer. De Gasselnaren raakten hiervan niet van streek maar gingen goed door en waren enkele keren nog dichtbij een grotere voorsprong voor de rust. Na de thee probeerde Excellent 1 wel dichterbij te komen, maar incasseerde het alleen maar een aantal gele kaarten. Gassel 1 werd steeds gevaarlijker en in de zeventigste minuut was het Tim Jaspers die de voorsprong bekwaam vergrootte tot 3-1. De bezoekers mochten zich uiteindelijk gelukkig prijzen dat de uitslag niet nog hoger uitviel. Al met al een mooie overwinning voor Gassel 1. Het tweede elftal van de VV Gassel moest de drie punten aan de tegenstander laten. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel ging de ploeg met 0-2 onderuit tegen Estria 2. Het waren de gasten uit Escharen die in de eerste helft de score openden. In de tweede helft gingen de Gasselnaren op jacht naar de gelijkmaker. Paul Cornelissen en Krijn van Raaij wisten echter niet tot scoren te komen. Ook Johan Jaspers was tot tweemaal toe dichtbij succes uit een vrije trap, maar beide keren voorkwam de doelman van Estria 2 een treffer. Vlak voor tijd wisten de bezoekers nog wel een keer te scoren en was de wedstrijd beslist. Ook voor Gassel 3 stond deze wedstrijdronde een gemeentelijke derby tegen Estria op het programma. In dit duel waren de drie punten wel voor de Gasselnaren dankzij een 3-4 uitzege op Estria 4. Al vroeg in de wedstrijd opende Ronnie Derks de score. De keeper van de thuisploeg had geen antwoord op zijn schot van afstand. Niet veel later was de 1-1 een feit. Een vrije trap van de formatie uit Escharen verdween via de Gasselse muur in het doel. Vervolgens kwam Gassel 3 opnieuw op voorsprong. Na een snelle aanval over de linkerflank zette Rob Roefs de bal voor, waarna Anton de Wit het doeltreffend afrondde. Lang bleef de 1-2 tussenstand niet op het scorebord staan, want via een benutte strafschop bracht Estria 4 de stand weer in evenwicht. In de tweede helft kreeg ook de Gasselse formatie een strafschop te nemen, nadat Bart Meijer binnen de beruchte lijnen was gevloerd. Maurice Willems schoot de bal vanaf elf meter raak. Een aantal minuten later kwam Gassel 3 op een 2-4 voorsprong. Maurice Willems stuurde Bart Meijer de diepte in. Deze liet alle verdedigers achter zich en schoot de bal vervolgens tegen de touwen. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg terug tot 3-4 waardoor het toch nog spannend werd. Ondanks enkele hachelijke momenten voor het Gasselse doel bleef het bij 3-4. Gassel dames 1 verloor vandaag op eigen veld in een emotionele wedstrijd met 1-2 van SIOL dames 1. Na een doelpuntloze eerste helft schoot Lisette Cruijsen het dameselftal van de VV Gassel in de tweede helft op een 1-0 voorsprong. De bezoeksters uit Katwijk brachten later in de tweede helft de stand weer in evenwicht. Vervolgens leek het op een gelijkspel uit te draaien, maar vlak voor het einde van de officiële speeltijd sloeg SIOL dames 1 alsnog toe waardoor de drie punten mee naar Katwijk gingen. Voor Gassel 4 stond deze speeldag geen wedstrijd op de agenda. Overigens werden de vier vandaag gespeelde competitieduels voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Jeroen Nibbeling en droegen de thuisspelende Gasselse teams rouwbanden.

Zaterdag 13 december 2008 open huis verbouwde kantine
  |  zaterdag 06 december 2008  |

Op wat kleine afwerkpuntjes na, is de verbouwing van de kantine van VV Gassel voltooid. Om iedereen het eindresultaat van deze enorme klus te kunnen laten zien, houdt de Gasselse voetbalvereniging op zaterdag 13 december 2008 open huis. Tussen 14:00 en 18:00 uur is iedereen van harte welkom op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel om de geheel verbouwde kantine en nieuwe bijgebouwen te komen bekijken. De VV Gassel wil u graag laten zien hoe het dankzij de inzet van vele vrijwilligers en het Gasselse bedrijfsleven is gelukt, om deze klus te klaren zonder bijdrage van welke overheid dan ook.

Competitieduels zondag 07 december 2008 gaan gewoon door
  |  donderdag 04 december 2008  |

In overleg met een aantal betrokkenen heeft het bestuur besloten om de voor zondag 07 december 2008 gepland staande competitiewedstrijden van de Gasselse senioren en dames gewoon te laten doorgaan. Doorslaggevend bij deze beslissing was de wens van de familie van Jeroen om de wedstrijden door te laten gaan en deze aan hem op te dragen. Wel zal voorafgaand aan de betreffende wedstrijden één minuut stilte in acht worden genomen. Ook zullen de Gasselse spelers een rouwband dragen.

Inhaalduels Gasselse jeugd van komende zaterdag afgelast
  |  dinsdag 02 december 2008  |

Inmiddels is bekend geworden dat de uitvaartplechtigheid voor Jeroen Nibbeling zal plaatsvinden op zaterdag 06 december 2008. In verband hiermee zijn de voor die zaterdag gepland staande inhaalthuiswedstrijden van Gassel D1 en Gassel C1 tegen respectievelijk Vitesse '08 D2 uit Gennep en UDI '19/Beter Bed C5 uit Uden afgelast. Een besluit over het wel of niet (gedeeltelijk) doorgaan van het wedstrijdprogramma voor de senioren en dames van zondag 07 december 2008 zal woendag worden genomen. Nadere berichtgeving hierover volgt dus nog.

Donderdagavond wel mogelijkheid voor selectie om te trainen

In tegenstelling tot dinsdag 02 december 2008 zal er donderdagavond 04 december 2008 voor de spelers van de selectie wel een mogelijkheid zijn om een balletje te trappen, om zo wellicht even de zinnen te kunnen verzetten. De betreffende training is geheel vrijblijvend, dus zeker niet verplicht, en begint om 20:00 uur. Uiteraard zal de kantine ook geopend zijn.

Trainingen selectie en dames afgelast, kantine wel geopend
  |  maandag 01 december 2008  |

Vanwege het tragische overlijden van Jeroen Nibbeling zijn de trainingen voor de senioren en het dameselftal van dinsdagavond 02 december 2008 afgelast. De kantine van VV Gassel zal vanaf 20:00 uur wel geopend zijn om de spelers van de betrokken elftallen en ook anderen de gelegenheid te geven om samen dit grote verlies te verwerken.