December 2011

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand december 2011. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Inhaalwedstrijd voor Gassel 2 op zondag 05 februari 2012
  |  dinsdag 27 december 2011  |

Inmiddels is door de KNVB een nieuwe speeldatum gevonden voor de eerder dit seizoen uitgestelde uitwedstrijd van Gassel 2 tegen Constantia 4. Wanneer de weergoden het toelaten moeten de Gasselnaren op zondag 05 februari 2012 aantreden in Wanroij. De aftrap is om 11:00 uur. Op de betreffende zondag staat ook een oefenduel gepland tegen SC st Hubert 2. Dit duel zal daarom zeer waarschijnlijk worden geschrapt of verplaatst naar een andere datum. Voor het afgelaste competitieduel Gassel 2 - FC Uden 3 is nog geen nieuwe speeldatum bekend gemaakt. Gassel 1, Gassel 3 en Gassel dames 1 hebben geen inhaalverplichtingen. Zij hoeven pas weer op zondag 04 maart 2012 in actie te komen voor een competitieduel. De jeugdteams van de VV Gassel kunnen al eerder aan de bak. De voorjaarscompetitie 2012 voor de junioren start op zaterdag 21 januari 2012. De pupillenteams, Gassel E1, Gassel F1 en Gassel Mini F, spelen op zaterdag 28 januari 2012 de eerste wedstrijd. De klasse-indelingen voor deze voorjaarscompetitie zijn op dit moment nog niet bekend.

Ook 01 januari 2012 weer Nieuwjaarsreceptie VV Gassel

Volgens al jarenlang goede traditie zal ook op 01 januari van het jaar 2012 door de VV Gassel een Nieuwjaarsreceptie worden gehouden. De aanvang van deze altijd zeer gezellige en drukbezochte happening is om 16:00 uur. Plaats van handeling is uiteraard de kantine van VV Gassel op sportpark "de Oude Kamp". Zoals gebruikelijk zal dan ook bekend worden gemaakt wie de sportman en sportvrouw van het jaar 2011 zijn geworden. Net als in voorgaande jaren kunnen de bezoekers van de Nieuwjaarsreceptie via het uitbrengen van hun stem meebeslissen over de sportman en sportvrouw van het jaar. Verder zal notaris Verploegen weer de nummers van uitgelote certificaten voor de verbouwing bekend maken. Eens te meer dus een reden om komende Nieuwjaarsdag naar de kantine te komen. De bekende Gasselse DJ Ronnie zal zorgen voor de muzikale gezelligheid.

Inhaalthuiswedstrijd van Gassel 2 tegen FC Uden 3 afgelast
  |  zondag 18 december 2011  |

Ook voor de spelers en technische staf van Gassel 2 is de winterstop begonnen wat betreft competitiewedstrijden. Het voor deze zondag op het prorgramma staande inhaalduel tegen FC Uden 3 is namelijk afgelast. Vanmorgen tijdens de keuring bleken de speelvelden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel onbespeelbaar. Een nieuwe speeldatum is op dit moment nog niet bekend.

Drie oefenduels voor Gassel 1 en 2 tijdens de winterstop
  |  donderdag 15 december 2011  |

Tijdens de winterstop zijn er voor zowel Gassel 1 als Gassel 2 drie oefenwedstrijden gepland. Op zondag 22 januari 2012 staat voor beide formaties een bezoek aan Odiliapeel op het programma. Om 12:00 uur speelt Gassel 1 dan tegen Odiliapeel/Braks Groep 1 en tegelijkertijd trapt het tweede elftal af tegen Odiliapeel/Braks Groep 2. Op zondag 05 februari 2012 komen SC st Hubert 1 en SC st Hubert 2 naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Zondag 26 februari 2012, een week voor de hervatting van de competitie, oefenen Gassel 1 en Gassel 2 op eigen veld tegen respectievelijk FC de Rakt 1 en FC de Rakt 2 uit Uden. Alle duels beginnen om 12:00 uur. In de eerste weken van de winterstop wordt er minder getraind dan gebruikelijk. Zo is de laatste training van het jaar 2011 op donderdag 22 december 2011. De eerste training van 2012 is op donderdag 05 januari 2012. De volgende training is dan op donderdag 12 januari 2012. Deze twee trainingen zullen onder leiding staan van Ronny van Gemert. Vanaf dinsdag 17 januari 2012 wordt er ook weer op de dinsdagavonden getraind. Klik hier voor het complete trainings- en oefenprogramma tijdens de winterstop.

Henk Driessen ook volgend seizoen hoofdtrainer VV Gassel
  |  dinsdag 13 december 2011  |

Inmiddels is bekend geworden dat Henk Driessen ook volgend seizoen de functie van hoofdtrainer bij de VV Gassel zal vervullen. Na enkele gesprekken werd overeenstemming bereikt over verlenging van het contract met een jaar. Uit een gehouden evaluatie bleek dat de selectiespelers graag met hem door wilden. Ook de supporters hebben verheugd gereageerd op het nieuws van de contractverlenging. Momenteel is Henk Driessen bezig aan zijn tweede seizoen bij de Gasselse club.

Dameselftal ook volgend seizoen getraind door Tiny Derks

Tiny Derks zal ook in het seizoen 2012-2013 de trainer zijn van het dameselftal van de VV Gassel. Onlangs werd het bestuur het met hem eens over een contractverlenging. De in Beers woonachtige Derks is in augustus 2011 begonnen als trainer van het Gasselse dameselftal en kan inmiddels terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft waarin op overtuigende wijze een ticket voor de promotiepoule werd behaald.

Thuisverlies voor Gassel 1, fraaie uitoverwinning Gassel 3
  |  zondag 11 december 2011  |

Gassel 1 heeft zichzelf vandaag tijdens het laatste competitieduel voor de winterstop een slechte dienst bewezen. Door een 2-3 thuisnederlaag tegen Toxandria 1 zakte de ploeg naar de achtste plaats met nog maar twee punten voorsprong op de tiende plek die aan het einde van het seizoen leidt tot het spelen van degradatiewedstrijden. Op een prima bespeelbaar veld begonnen de Gasselnaren goed aan de wedstrijd. In de derde minuut werd een voorzet van Joris van Raaij net gemist. Gassel 1 creëerde een optisch ovenwicht en na een kwartier spelen was er een schot van Bart Loeffen dat door de doelman werd gekeerd. Vlak daarop kwam Sjoerd Driessen net wat te kort om een voorzet van Bart Loeffen binnen te tikken. Niet veel later aan de andere kant het eerste gevaarlijke schot van de bezoekers uit Rijkevoort. In de 25e minuut zette Niels Paters de Gasselse formatie op een 1-0 voorsprong. Hij volleerde een voorzet van Bram Driessen mooi in het doel. Vijf minuten later wist Paul Cornelissen er 2-0 van te maken na goed doorgaan. Vrijwel direct daarna scoorde Toxandria 1 uit een afvallende bal de aansluitingstreffer. In de vijftigste minuut kwam de stand weer in evenwicht via een Rijkevoortse pegel die in de kruising vloog. Na zo'n uur spelen werden twee Gasselse inzetten door de Rijkevoortse doelman gepareerd. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op een 2-3 voorsprong. Keeper Erik van Toor kon in eerste instantie nog redding brengen, maar werd in de rebound alsnog gepasseerd. In de resterende minuten probeerden de Gasselnaren het nog wel, maar Toxandria 1 hield de voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal. Gassel 1 had de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten. Ook Gassel 2 bleef op eigen veld met lege handen achter. De Gasselnaren gingen met 1-2 onderuit tegen De Willy's 2. In de eerste helft bakte de Gasselse formatie er weinig van. Gevolg hiervan was een 0-2 achterstand bij de rust. In de tweede helft speelde Gassel 2 duidelijk beter. Rik Verbruggen was dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet ging rakelings naast. Wat later in de wedstrijd werd Coen van de Broek binnen de beruchte lijnen gevloerd. Tom van Raaij schoot de toegekende strafschop via de binnenkant van de paal tegen de touwen. De thuisploeg ging daarna op jacht naar de aansluitingstreffer. Frank van Duuren had geen geluk want uit een voorzet van Twan Broersma schoot hij de bal tegen de lat. Ook B-speler Danny Koolen dook nog enkele malen in kansrijke positie op voor de Wilbertoordse doelman, maar de verdiende gelijkmaker bleef helaas uit. Gassel 3 boekte voor de tweede week op rij een mooie overwinning tegen een hoger geklasseerde tegenstander. Ditmaal werd in Zeeland met 2-5 gewonnen van Festilent 6. Hiermee namen de Gasselnaren ook revanche voor de 1-3 thuisnederlaag tegen de Zeelandse formatie eerder dit seizoen. Na zo'n tien minuten wedstrijd kwam het derde elftal met hulp van de tegenstander op een 0-1 voorsprong. De doelman van de thuisploeg schoot de bal precies in de voeten van Bjorn Celen die de bal daarna keurig in het lege doel schoot. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het 0-2. Peter Goossens gaf een mooie dieptepass op Jerry Boeters. Deze probeerde met een lob de Zeelandse goalie te verschalken, maar de bal ging voorlangs. Bart Meijer reageerde attent en kopte de bal bij de tweede paal alsnog binnen. Op slag van rust wist Festilent 6 wat terug te doen. Gassel 3 begon weer prima aan de tweede helft. Het goede spel leverde diverse kansen op. De 1-3 bleef dan ook niet lang uit. Uit een voorzet van Bart Meijer schoot Jerry Boeters de bal met een droge knal in de verre hoek. Wat later werd het 1-4 door een Zeelandse speler die na een lage strakke voorzet van Bart Meijer in eigen doel schoot. In de tachtigste minuut moest de Gasselse formatie een tweede tegentreffer incasseren. Vijf minuten voor tijd bepaalde Marc Peters de eindstand op 2-5. Na een corner van Kenny Borgers nam hij de bal vanaf ongeveer de strafschopstip ineens op de slof waarna deze in de verre hoek vloog. Al met al een prima Gasselse zege. Voor Gassel dames 1 stond deze zondag een oefenduel tegen Venhorst dames 2 op het programma. Het Gasselse dameselftal zegevierde uiteindelijk met 1-3. In de zevende minuut schoot Sanne Hendriks de bal vanaf een meter of twintig met een boog over de keepster van de thuisploeg. In de slotminuut van de eerste helft kwamen de Venhorstse dames via een frotgoal op 1-1. Vijf minuten na de rust zette Sanne Hendriks de Gasselse dames opnieuw op voorsprong. Ze scoorde uit een corner van Maartje van Raaij. Wat later in de tweede helft maakte Maartje van Raaij er 1-3 van door de bal van ruime afstand in de hoek te schieten. Voor Gassel 1, Gassel 3 en Gassel dames 1 is het nu winterstop. Gassel 2 moet komende zondag op eigen veld nog inhalen tegen FC Uden 3. De eerstvolgende competitiewedstrijd in het nieuwe jaar is op zondag 04 maart 2012.

Gassel D1 sluit najaarscompetitie 2011 af met nederlaag
  |  zaterdag 10 december 2011  |

Als laatste jeugdteam van de VV Gassel sloot Gassel D1 vandaag de najaarscompetitie 2011 af. De Gasselnaren speelden op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" het inhaalduel tegen SVS D1. Ondanks een prima inzet lukte het helaas niet om de eerste seizoenshelft te eindigen met een mooi resultaat. De middenmotor uit Stevensbeek won met 3-6. De thuisploeg kende een prima start want het was Cas van Houtum die voor een 1-0 voorsprong zorgde. Niet veel later maakte Lieke van Thiel er 2-0 van. Daarna kwam SVS D1 sterk terug waardoor de Gasselnaren een drietal tegentreffers moesten incasseren. Dankzij een tweede treffer van Cas van Houtum stond het bij de rust 3-3. In de tweede helft kon Gassel D1 de gelijke stand niet vast houden. De bezoekers wisten de Gasselse doelman nog driemaal te passeren en zo de drie punten te pakken. Er waren voor de thuisploeg nog wel enkele kansjes op een vierde doelpunt, maar deze werden niet benut.

Bestuur biedt leden mogelijkheid deelname AED-opleiding
  |  maandag 05 december 2011  |

Zoals waarschijnlijk wel bekend hangt er ook op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel een AED (automatische externe defibrillator). Omdat VV Gassel het heel belangrijk vindt dat er binnen de vereniging voldoende mensen zijn die een dergelijk apparaat kunnen bedienen, biedt de club haar leden de mogelijkheid om hiervoor een opleiding te volgen. De opleiding reanimatie / AED duurt twee avonden à 2,5 uur en wordt gehouden op woensdag 29 februari 2012 en woensdag 07 maart 2012. Voor de leden die de opleiding al eerder hebben gevolgd, is er gelegenheid om deel te nemen aan de herhalingscursus reanimatie / AED. Deze duurt ca. 2 uur en wordt gehouden op woensdag 14 maart 2012. Zowel de opleiding als de herhalingscursus vindt plaats in de kantine van VV Gassel. Leden die geïnteresseerd zijn, kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar Jos van der Heijden (josvdheijden@home.nl).

Gelijkspel Gassel 1 tegen HRC '27 1, fraaie zege Gassel 3
  |  zondag 04 december 2011  |

Voor de seniorenelftallen van de VV Gassel stond deze zondag de return van de eerste wedstrijdronde op het programma. Gassel 1 heeft in Afferden tegen HRC '27 1 genoegen moeten nemen met een punt, hoewel in allerlaatste minuut de winst binnen handbereik was. Aanvankelijk was de Gasselse formatie de betere ploeg, maar al vrij snel nam de thuisploeg het initiatief over. Kansen deden zich echter nauwelijks voor. Het eerste gevaar kwam in de 36e minuut van Joris van Raaij die zijn vrije trap net niet in het doel zag verdwijnen. Enkele minuten later werd er in de Gasselse defensie knullig balverlies geleden waar de formatie uit Afferden dankbaar gebruik van maakte. Pal na de rust ontsnapten de Gasselnaren aan een grotere achterstand. HRC '27 1 bleef aandringen, maar Gassel 1 hield stand. In de 63e minuut scoorde Paul Cornelissen uit het niets de 1-1. Beide teams gingen daarna voor de winst en in de slotminuut kreeg de Gasselse formatie een bijna niet te missen kans om op een 1-2 voorsprong te komen, maar helaas ging de bal niet in het doel. Al met al toch een belangrijk winstpunt voor de Gasselnaren. Gassel 2 speelde in Escharen een zeer belabberde gemeentelijke derby tegen Estria 3. Alleen in de eerste tien minuten van de wedstrijd wist het tweede elftal nog aardig te spelen. Na een 0-0 ruststand, kwamen de Gasselnaren in de tiende minuut van de tweede helft op een 1-0 achterstand. Wat later werd het 2-0 en was het duel gespeeld. Via een benutte strafschop werd het nog 3-0. Gassel 3 heeft op fraaie wijze revanche genomen voor de 8-1 uitnederlaag tegen DAW 8 op de eerste speeldag. De Gasselse formatie zegevierde op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 3-0. Op de zege viel helemaal niets af te dingen want de Gasselse formatie speelde een ijzersterke pot en door iedereen werd keihard gewerkt voor een goed resultaat. Pieter Roefs nam in de eerste helft de openingstreffer voor zijn rekening. Na een scrimmage belandde de bal voor zijn voeten, waarna hij raak schoot. Op fraaie wijze zorgde Kenny Borgers in de tweede helft voor een 2-0 voorsprong. Na een stuiterende voorzet schoot hij de bal met binnenkant voet in de kruising. Wat later in de wedstrijd zorgde Kenny Borgers op nog fraaiere wijze voor de derde Gasselse treffer. Vanaf de zijlijn op een meter op 25 van het doel lobde hij de bal over de Schaijkse keeper tegen de touwen. Al met al dus een dikverdiende Gasselse zege. Het dameselftal van de VV Gassel is inmiddels klaar met de najaarscompetitie 2011. Om toch in het ritme te blijven oefende Gassel dames 1 vandaag op eigen veld tegen vijfdeklasser Volharding dames 1. In de eerste helft hadden de Gasselse dames het betere van het spel en ook de meeste kansen. Gescoord werd er echter niet. De thuisploeg begon wat minder geconcentreerd aan de tweede helft en de dames uit Vierlingsbeek profiteerden hiervan met een doelpunt. De Gasselse dames lieten het er niet bij zitten en gingen op jacht naar de gelijkmaker. In de 73e minuut was de 1-1 een feit. Janneke Raemakers rondde een mooie solo waarbij ze drie tegenstandsters het bos in stuurde, doeltreffend af. In de slotfase hadden beide ploegen nog kansen op een winnende tweede treffer, maar meer doelpunten bleven uit.