Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand december 2012. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Voetbalvereniging Gassel en Pierre Hermsen hebben samen overeenstemming bereikt over het hoofdtrainerschap van VV Gassel voor het seizoen 2013-2014. Pierre Hermsen, woonachtig in Groesbeek, zal dan de huidige trainer Henk Driessen opvolgen. Pierre Hermsen is 48 jaar jong en heeft al jaren ervaring als trainer van jeugd- en selectie-elftallen. Hij is tot nu toe in totaal twaalf jaar hoofdtrainer geweest. Ook van clubs hier uit de regio zoals GVV '57 uit Grave en het Katwijkse SIOL. Op dit moment traint de Groesbeekse oefenmeester de club VDZ uit Arnhem.

De voorzitter wenst de nieuwe trainer succes

Pierre staat bekend als een prestatiegerichte trainer die graag in een goede sfeer werkt. Zelf is de Groesbeekse oefenmeester ook de nodige jaren actief geweest als voetballer. Hij heeft alle selectie-elftallen van de NEC-jeugd doorlopen en daarna maar liefst 18 jaar in de selectie van Germania Groesbeek gespeeld (4e klasse t/m 1e klasse). In juni 2013 zal er een kennismaking gepland worden tussen de selectie en Pierre Hermsen. Meer info hierover volgt later.

Ook 01 januari 2013 weer Nieuwjaarsreceptie VV Gassel
  |  dinsdag 25 december 2012  |

Volgens al jarenlang goede traditie zal ook op 01 januari van het jaar 2013 door de VV Gassel een Nieuwjaarsreceptie worden gehouden. De aanvang van deze altijd zeer gezellige en drukbezochte happening is om 16:00 uur. Plaats van handeling is uiteraard de kantine van VV Gassel op sportpark "de Oude Kamp". Zoals gebruikelijk zal dan ook bekend worden gemaakt wie de sportman en sportvrouw van het jaar 2012 zijn geworden. De bezoekers van de Nieuwjaarsreceptie kunnen via het uitbrengen van hun stem beslissen over de sportman en sportvrouw van het jaar. Verder zal notaris Verploegen weer de nummers van uitgelote certificaten voor de verbouwing bekend maken en zal er een gezellig stukkie muziek te horen zijn. Eens te meer dus een reden om komende Nieuwjaarsdag naar de kantine te komen.

Donderdagavond geen training senioren, vrouwen en A1
  |  woensdag 19 december 2012  |

Als reminder nog even een herhaling van het bericht dat er donderdagavond 20 december 2012 geen training is voor de senioren (selectie en overige senioren), vrouwen en A-junioren. Vanwege de activiteit op vrijdagavond 21 december 2012, het verlate Sinterklaasfeest in de kantine, zal er in plaats van op donderdag op de vrijdagavond worden getraind. Deze training duurt tot ongeveer 20:45 uur.

Oefenduel vrouwenelftal tegen Nooit Gedacht vrouwen 3

Ter voorbereiding op de start van de voorjaarscompetitie 2013 is er voor het vrouwenelftal van de VV Gassel een oefenwedstrijd ingepland. De Gasselse vrouwen spelen op zondag 03 februari 2013 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegen Nooit Gedacht vrouwen 3. De formatie uit Geffen eindigde in de najaarscompetitie 2012 op een tiende plaats in de 6e klasse K. Voor Gassel vrouwen 1 start de voorjaarscompetitie 2013 op zondag 24 februari 2013.

Gewijzigde opzet sportman en -vrouw van jaar verkiezing
  |  maandag 17 december 2012  |

Zoals bekend wordt jaarlijks tijdens de Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel de sportman en sportvrouw van het jaar bekend gemaakt. Uiteraard zal dat ook dit keer weer het geval zijn. De opzet van de verkiezing van de sportman en sportvrouw is echter wel anders dan in voorgaande jaren. De opzet is gewijzigd om iedereen, dus ook de spelers van het derde, gelijke kansen te geven om de felbegeerde titel in de wacht te slepen. Afgelopen donderdag hebben de leden van de technische staf van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 de naam van één genomineerde uit hun elftal doorgegeven aan de organisatoren van de verkiezing. Vanuit de technische staf van het dameselftal zijn twee speelsters genomineerd. Omdat de bekendheid van de genomineerden behoorlijk uiteenloopt is ervoor gekozen om geen stemming te houden op deze website. Tijdens de Nieuwjaarssreceptie krijgen de betreffende leden van de technische staf vijf minuten de tijd om de hen genomineerde speler / speelster te promoten. De manier waarop mogen ze zelf invullen. Vervolgens zullen er stembiljetten uitgereikt worden en krijgen de aanwezigen de gelegenheid om hun stem uit te brengen. Kom dus allemaal op 01 januari 2013 naar de Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel en beslis mee wie de sportman en sportvrouw van het jaar 2012 wordt. Tot slot uiteraard de namen van de genomineerden. Voor sportvrouw van het jaar 2012 zijn Emmelie Centen en Susan Kathagen genomineerd. De genomineerden voor sportman van het jaar 2012 zijn Paul Barten (Gassel 1), Twan Broersma (Gassel 2) en Kenny Borgers (Gassel 3).

Eerste training 2013 selectie en de A1 op 17 januari 2013
  |  vrijdag 14 december 2012  |

Aan het programma van Gassel 1 tijdens de winterstop is een vierde oefenwedstrijd toegevoegd. Het eerste elftal van de VV Gassel gaat het op donderdagavond 07 februari 2013 in Velp opnemen tegen gemeentegenoot SCV '58 1. De aftrap van dit oefenduel is om 20:00 uur. Voor de spelers van Gassel A1 en Gassel 2 is er op die donderdagavond een training. De eerste training van 2013 voor de selectie en Gassel A1 is op donderdagavond 17 januari 2013. Klik hier voor het complete trainings- en oefenprogramma tijdens de winterstop voor de selectie en de A1.

Drie oefenwedstrijden voor Gassel 1 tijdens winterstop
  |  woensdag 12 december 2012  |

Zoals eerder gemeld hervatten Gassel 1 en Gassel 2 de competitie op zondag 24 februari 2013. Ter voorbereiding daarop zijn er een aantal oefenwedstrijden ingepland. Wanneer de weergoden het toelaten zal Gassel 1 drie oefenduels afwerken en zal Gassel 2 één keer in actie komen. Op zondag 27 januari 2013 oefent Gassel 1 in Wilbertoord tegen zesdeklasser De Willy's 1. Een week later, op zondag 03 februari 2013, komen zowel Gassel 1 als Gassel 2 in actie. Beide formaties reizen dan af naar Maren-Kessel voor het oefentreffen met respectievelijk Maaskantse Boys 1 en Maaskantse Boys 2. Het eerste elftal van de formatie uit Maren-Kessel is momenteel koploper in de 6e klasse E. De derde en laatste oefenwedstrijd van Gassel 1 is op zondag 17 februari 2013. In Haren is zesdeklasser SBV 1 dan de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 12:30 uur. De aftrap van de oefenduels op 27 januari en 03 februari is om 12:00 uur.

Verlaat Sinterklaasfeestje op vrijdag 21 december 2012
  |  dinsdag 11 december 2012  |

Op vrijdagavond 21 december 2012 organiseert het bestuur een gezellig Sinterklaasfeestje in de kantine van VV Gassel voor alle senioren, dames en A-junioren plus aanhang. Onder het motto "beter laat dan nooit.." zal Sinterklaas die avond samen met zijn Pietermannen de kantine bezoeken. Het verlate Sinterklaasfeest begint om 21:00 uur. Heb je nog bepaalde ideeën of weetjes voor Sinterklaas (het bestuur heeft al leuke uitspraken ontvangen), dan mag je dit in de ideeënbus doen (op de hoek van bar in de kantine) of mailen naar tjbouw@home.nl. Alle elftallen (selectie, A-jeugd, dames, derde, veteranen en overige) trainen niet op donderdag 20 december 2012, maar op vrijdag 21 december 2012 tot ongeveer 20:45 uur mocht het weer dit toelaten. Op deze avond zal er voor een stukje muziek gezorgd worden, zijn er hapjes en zijn alle consumpties voor € 1,20 (zie ook de poster). Om te peilen of hier interesse voor is, vraagt het bestuur om te reageren of je wel of niet komt en met of zonder aanhang (ook in verband met de inkopen)! Iedereen is welkom!!

Aangepast trainingsprogramma voor selectie en de A1
  |  donderdag 06 december 2012  |

Doordat de seniorenteams van de VV Gassel op zijn vroegst pas weer op zondag 24 februari 2013 competitieverplichtingen hebben, staan er voor de selectie in de komende periode minder trainingen op het programma. Volgende week vervalt de dinsdagavondtraining en zal er alleen op donderdagavond 13 december 2012 worden getraind. Ook in de week daarop is er sowieso geen training op dinsdag 18 december 2012. Wel zal er op donderdagavond of op vrijdagavond voorafgaand aan een activiteit getraind worden. Vervolgens kunnen de selectiespelers de trainingsschoenen een aantal weken in de kast laten staan. Wanneer de selectietrainingen worden hervat is nog niet definitief bekend, maar waarschijnlijk zal dit pas rond 15 januari 2013 zijn. Ook voor de spelers van Gassel A1 zal er in de komende twee weken geen training zijn op de dinsdagavond. Verder hebben ook zij vrijaf in de Kerstvakantie. Wanneer de eerste training voor de A-junioren in het nieuwe jaar zal zijn, is op dit moment nog niet bekend. Voor alle jeugdteams van de VV Gassel begint de voorjaarscompetitie 2013 op zaterdag 26 januari 2013.

Nieuwe speeldata gevonden voor aantal afgelaste duels

Voor een aantal afgelaste wedstrijden van komend weekend is inmiddels een nieuwe speeldatum gevonden door de KNVB in het district Zuid II. Alle duels van speelronde 13 bij de senioren zullen worden ingehaald op zondag 24 februari 2013. Wat betreft de Gasselse teams gaat het hierbij om de wedstrijden Juliana Mill 1 - Gassel 1, Gassel 2 - Estria 3 en Gassel 3 - HBV 4. Aangezien er verder geen andere wedstrijden van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 zijn afgelast betekent dit dat er vanaf heden tot zondag 24 februari 2013 door deze teams geen competitieduels gespeeld hoeven te worden. De afgelaste thuisduels van Gassel A1 en Gassel B1 tegen respectievelijk SCV '58 A1 en SCZV '58 B1 worden door de KNVB niet opnieuw ingepland omdat deze niet meer van belang zijn voor het kampioenschap in de betreffende klasse. Het is wel mogelijk om in onderling overleg met de tegenstander de wedstrijden alsnog te spelen. Of dit ook gaat gebeuren is op dit moment nog niet bekend. Voor de afgelaste bekerwedstrijd van Gassel C1 tegen Ruwaard C1 uit Oss is ook al een nieuwe speeldatum bekend. Deze wedstrijd staat nu op het programma voor zaterdag 19 januari 2013. De aftrap is om 12:15 uur en plaats van handeling is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.

Amateurvoetbal van komend weekend door KNVB afgelast
  |  dinsdag 04 december 2012  |

Komend weekend is er geen amateurvoetbal in Nederland. De KNVB heeft alle gepland staande wedstrijden afgelast. Reden voor de algehele afgelasting is het overlijden van de afgelopen zondag mishandelde grensrechter van amateurclub SC Buitenboys uit Almere. Een nieuwe speeldatum voor de afgelaste wedstrijden is op dit moment nog niet bekend.

Alle trainingen van dinsdag 04 december 2012 afgelast

Alle trainingen van deze dinsdagavond zijn afgelast. Door de slechte weersomstandigheden van vandaag zijn de trainingsvelden te slecht om erop te kunnen trainen. De trainingen van komende donderdag gaan vooralsnog gewoon door.

Onnodige thuisnederlaag Gassel 1, prima uitwinst Gassel 3
  |  zondag 02 december 2012  |

Gassel 1 heeft deze zondag op eigen veld met 1-4 verloren van Heijen 1. In tegenstelling tot wat de uitslag van de wedstrijd doet vermoeden was de nederlaag onnodig. In de eerste helft was de Gasselse formatie de bovenliggende partij. Al in de eerste tien minuten waren er diverse grote kansen voor de thuisploeg. Deze waren echter niet besteed aan Rob ten Haaf, Paul Cornelissen en Sander Verhallen. In het vervolg van de eerste helft was het nog steeds Gassel 1 dat de meeste kansen creëerde. Heijen 1 kwam echter ook twee keer gevaarlijk door voor de goal van de Gasselnaren. Keeper Anton de Wit stond echter beide keren op de goede plek. In de tweede helft waren de bezoekers feller uit de startblokken gekomen, tot echte kansen leidde dit echter niet. Ongeveer een kwartier na rust was het Paul Cornelissen die op aangeven van Sjoerd Driessen de 1-0 voor Gassel 1 aantekende. Om onbegrijpelijke redenen werd deze goal echter afgekeurd. De grensrechter van Heijen 1 had als enige op het Gasselse sportpark buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter nam die beslissing over waardoor Gassel 1 een loepzuiver doelpunt werd onthouden. Niet veel later was het de Heijense formatie die via een counter op 0-1 kwam. Hierna leek het of Gassel 1 de wedstrijd liet lopen, want de bezoekers kregen alle gelegenheid de score uit te breiden tot 0-3. Niels Paters deed namens de thuisploeg nog iets terug, maar enkele minuten later beslistte Heijen 1 de wedstrijd definitief met een vierde treffer. Zoals al aangegeven een onnodige nederlaag voor Gassel 1. Het tweede elftal moest deze wedstrijdronde in Haps aantreden tegen Hapse Boys 5. Door blessures, weekendjes weg en enkele late afmeldingen bleken bij vertrek slechts negen spelers beschikbaar waaronder al twee spelers van Gassel A1. Uiteindelijk kon nog een derde A-speler opgehaald worden en was de van een schouderblessure herstellende Tom van Raaij bereid om als gelegenheidsspits te gaan spelen, waardoor toch met elf man afgetrapt kon worden. De Gasselnaren kenden een uitstekende start want al na vijf minuten zorgde Tom van Raaij voor een 0-1 voorsprong. Na een handig tikje van Jeroen van der Heijden lobde hij de bal op fraaie wijze over de keeper in het doel. Daarna was het voor de Gasselnaren vooral tegenhouden. Door een prima inzet werden er zeker in de eerste helft weinig kansen weggegeven. Uiteindelijk scoorde de thuisploeg zo'n tien minuten voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft viel Remco van der Heijden geblesseerd uit waardoor Gassel 2 met tien man verder moest. Van een eerlijke strijd was geen sprake meer en de Hapse formatie wist op een 3-1 voorsprong te komen. Vlak voor tijd was er nog een snelle Gasselse tegenstoot, maar deze leverde geen doelpunt. Niet veel later ging de bal aan de andere kant nog voor de vierde keer in het Gasselse doel waardoor de wedstrijd eindigde in 4-1. Gassel 3 blijft het deze competitie prima doen. De Gasselnaren boekten vandaag in Langenboom een keurige 0-3 uitzege op SES 5. Uiteindelijk ging het vrij gemakkelijk voor het derde elftal en kon de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk worden. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op met weinig kansen voor beide ploegen. In de dertigste minuut was er een lange bal naar voren van laatste man Geert Ariëns. De bal werd goed doorgekopt door Jerry Boeters waarna Bart Meijer alleen op de keeper kon afgaan. Hij bleef koel en schoot de bal in de verre hoek. Zo'n vijf minuten later lag de 0-2 in het netje. Een voorzet van Marc Peters vanaf de rechterflank werd weggekopt door een Langenboomse verdediger. Maar Arno Brans stond goed opgesteld en kopte de bal alsnog in de verre hoek. Al in de derde minuut van de tweede helft kwam Gassel 3 op een 0-3 voorsprong. Twee SES-verdedigers gingen onder een lange bal van Geert Ariëns door, waardoor Bjorn Celen in kansrijke positie voor de keeper verscheen. Hij schoot de bal vervolgens keurig over de uitlopende doelman heen in het lege doel. Na dit doelpunt gooiden de Gasselnaren de wedstrijd op slot. De thuisploeg was niet bij machte om nog wat aan de achterstand te doen en Gassel 3 kon de wedstrijd rustig uitspelen.

Gassel C1 sluit najaarscompetitie af met ruime thuiszege
  |  zaterdag 01 december 2012  |

Omdat Gassel MD1, Gassel E1, Gassel E2 en Gassel F1 de najaarscompetitie 2012 er inmiddels al op hebben zitten, kwamen deze zaterdag maar vier jeugdteams van de VV Gassel in actie. De vier competitieduels leverden helaas slechts één zege op. Verder was er nog één gelijkspel. Gassel A1 ging op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel met 0-4 onderuit tegen Vianen Vooruit A1. De Gasselnaren speelden gewoonweg niet goed genoeg om de bezoekers van een zege af te houden. De B-junioren verloren op eigen veld met 1-5 van SES B1. In de eerste helft speelden de Gasselnaren niet fel genoeg in de duels. Hierdoor kon de Langenboomse formatie niet alleen een veldoverwicht nemen, maar ook uitlopen naar een 0-3 voorsprong. Na in de rust te zijn toegesproken door de technische staf gingen de Gasselnaren in de tweede helft veel beter spelen. Men was veelvuldig in de aanval en er kwamen ook kansen. De bezoekers wisten echter via twee snelle uitvallen de voorsprong te vergroten tot 0-5. Het lukte Gassel B1 nog wel om de verdiende eretreffer te scoren. Na een mooie aanval over rechts kwam Bart van Spijk in balbezit. Hij hield de bal goed vast totdat C1-speler Cas van Houtum was bijgesloten. Hij schoot de bal vervolgens tegen de touwen. Niet alleen Cas van Houtum kan terugkijken op een goede wedstrijd, ook de van de C1 geleende Jarno Oppers speelde op de rechtsbackpositie een sterke wedstrijd. Gassel C1 heeft de najaarscompetitie vandaag afgesloten met een vrij eenvoudige thuisoverwinning op DSV C2. De tamelijk inspiratieloze Gasselse formatie won uiteindelijk op routine met 4-0 van de formatie uit Sint-Anthonis. De openingstreffer werd gescoord door Cas van Houtum. Na een buitenom actie wilde hij de bal voorgeven, maar het leren monster draaide rechtstreeks het doel in. Nog voor het einde van de eerste helft lag de 2-0 in het netje. Casper van Houtum passeerde op links een tegenstander en legde vervolgens goed terug op spits Koen Ariëns. Deze krulde de bal vanaf de rand zestien fraai in de rechterbovenhoek. Een prima Gasselse aanval leidde in de tweede helft tot een 3-0 voorsprong. Linksbuiten Max van Swam speelde midmid Pieter van Bommel aan. Die gaf vervolgens een splijtende pass waardoor Cas van Houtum alleen voor de keeper kwam te staan. Hij legde de bal met een mooi bekeken lobje over de keeper in het lege doel. De vierde en laatste treffer kwam tot stand na een corner. De bal viel tussen alles en iedereen in, waarna de goed doorjagende Casper van Swam uiteindelijk met bal en al over de doellijn terecht kwam. Volgende week krijgen de Gasselnaren ongetwijfeld te maken met meer tegenstand. Dan staat namelijk het bekerduel tegen Ruwaard C1 op het programma. Deze wedstrijd begint om 12:15 uur en wordt gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De thuiswedstrijd van Gassel D1 tegen Toxandria D1 eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Hiermee deden de Gasselnaren zichzelf duidelijk te kort want de beste kansen waren voor de thuisploeg. Helaas lukte het niet om de uit de kluiten gewassen doelman van de Rijkevoortse formatie te passeren. In de slotminuut mocht Dirk van Spijk nog aanleggen vanaf elf meter, maar ook deze inzet werd door de doelman gekeerd waardoor het dus 0-0 bleef. Vermeldenswaardig was verder nog dat invalscheidsrechter Tom van Raaij een prima wedstrijd floot.