December 2023

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand december 2023. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Ook op 01 januari 2024 weer Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel
  |  donderdag 28 december 2023  |

Volgens al jarenlang goede traditie zal ook op 01 januari van het jaar 2024 door de VV Gassel een Nieuwjaarsreceptie worden gehouden. De aanvang van deze altijd zeer gezellige en drukbezochte happening is om 16:00 uur. Plaats van handeling is uiteraard de kantine van VV Gassel op sportpark "de Oude Kamp". Zoals gebruikelijk zal dan ook bekend worden gemaakt wie de sportman en sportvrouw en talent van het jaar 2023 zijn geworden. De bezoekers van de Nieuwjaarsreceptie kunnen via het uitbrengen van hun stem hierover beslissen. Verder is er een verlichte dansvloer en zijn er twee DJ's die voor een gezellig stukkie muziek zullen zorgen. Kortom genoeg redenen om komende Nieuwjaarsdag naar de kantine te komen.

Gassel 1 sluit eerste seizoenshelft af met een ruime thuisnederlaag
  |  zondag 16 december 2023  |

Voor Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 stond vandaag een inhaalwedstrijd op het programma. Het was tevens het laatste competitieduel van het kalenderjaar 2023. Een erg succesvolle afsluiter werd het helaas niet want er werd slechts een punt binnen geharkt. Gassel 1 kreeg op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel bezoek van SSA/SJO VITA 1. Het werd een duel om snel te vergeten want na een 0-3 achterstand bij de rust verloren de Gasselnaren uiteindelijk met 0-5. Er waren wel wat kansen op een eretreffer, maar die bleef uit. Door dit resultaat gaat Gassel 1 als hekkensluiter de winterstop in. Voor Gassel 2 stond een thuisduel tegen VCO 2 op de agenda. In overleg tussen beide clubs werd de wedstrijd gespeeld op het sportpark in 't Oventje. Het werd een doelpuntrijk treffen. De drie goals van de Gasselse formatie waren niet genoeg om de drie punten te pakken want "de thuisploeg" was zevenmaal succesvol.
(Later meer over deze wedstrijd.)
 Na ruim twee maanden van alleen maar uitduels of afgelaste (thuis)duels mocht Gassel 3 deze zondag eindelijk weer eens aantreden op eigen veld. Op een fris Gassels sportpark was de eerste helft er eentje om snel te vergeten. De Gasselnaren kwamen op een 0-1 achterstand en konden daar vrij weinig uitgespeelde kansen tegenover zetten. Na rust een feller startend Gassel 3 en dit leidde ook vrij snel tot de gelijkmaker. Dirk Verbruggen werd binnen de zestien aangetikt en Joris van Raaij schoot dit buitenkansje feilloos binnen. De thuisploeg ging door en zocht naar de winnende goal. Helaas kwam deze er niet en een te korte terugspeelbal, mooi in de loop bij de Rijkevoortse spits, werd doeltreffend afgerond en dus een 1-2 achterstand. Weer moesten de Gasselnaren op zoek naar een goal. Uiteindelijk was het Broos Meijs die na een scrimmage de 2-2 tegen de touwen schoot. De Gasselse formatie bleef drukken, maar een winnende derde treffer bleef helaas uit en dus een 2-2 eindstand.

JO10-1 sluit jaar af met monsterzege, ook mooie uitwinst JO13-1
  |  zaterdag 16 december 2023  |

Op deze laatste zaterdag voor de start van de winterstop kwamen bijna alle jeugdteams van VV Gassel in actie. Van de achttien punten die met de afsluitende duels van fase 2 verdiend konden worden, wisten de Gasselse formaties er uiteindelijk zeven binnen te halen dankzij twee overwinningen en een gelijkspel. Voor Gassel JO16-1 viel er in het uitduel tegen de nummer twee van de ranglijst HVCH JO16-1 al heel snel weinig eer te behalen. Want na de openingstreffer van de thuisploeg in de eerste minuut moesten de Gasselnaren amper twee minuten later ook al de 2-0 incasseren. Na een 4-0 achterstand bij de rust wist Teun Linders in de tweede helft wat terug te doen. Het bleef bij deze ene Gasselse treffer. De ploeg uit Heesch was nog tweemaal succesvol en dus verloor de Gasselse formatie uiteindelijk met 6-1. Voor Gassel JO13-1 wachtte vandaag een bezoek aan DAW Schaijk JO13-1. Het waren de Schaijkenaren die in de eerste helft de score openden. Vervolgens waren er kansen over een weer maar tot een treffer leidden die niet. De 1-0 tussenstand leek ook de ruststand te gaan worden, maar in de slotminuut van de eerste helft sloegen de Gasselnaren keihard toe. Sven Willems kopte de 1-1 binnen na een corner van Abel Loeffen. In de tweede helft aanvankelijk wat gevaarlijke momenten voor de beide doelen. Daarna wist Mick Pennings Gassel JO13-1 op een 1-2 voorsprong te zetten. Hij liet de keeper kansloos met een schot in de verre hoek. Een minuut of vier later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Na een corner ging een kopbal van Ruben van Boekel via de onderkant van de lat tegen de touwen In de resterende speeltijd kwam de 1-3 voorsprong niet meer in gevaar en dus sloot de JO13-1 het kalenderjaar af met een prima uitzege. Voor Gassel JO11-1 werd het uitduel tegen koploper MOSA '14 JO11-1 er eentje om snel te vergeten. De Gasselse formatie was gewoonweg een maatje te klein voor de fysiek sterke ploeg uit Macharen en Oijen en leed een 8-0 nederlaag. Gassel JO10-1 ging wel met een uitstekend gevoel de winterstop in. De Gasselnaren wisten namelijk fase 2 af te sluiten met een monsterzege. In Langenboom werd SES JO10-1 met maar liefst 5-14 verslagen. In de eerste tien minuten hadden Fleur van Raaij, Max Loeffen en Lars van Overboek de kans op de 0-1, maar tot een vroege voorsprong kwam het niet. Daarna scoorde Ido Vulto wel de openingstreffer en was de ban gebroken. Met een onvervalste hattrick vergrootte Max Loeffen de voorsprong naar 0-4. De Gasselnaren bleven goed overspelen en dit leidde tot de 0-5 van Lars van Overbeek. Max Loeffen nam daarna zowel de 0-6 als de 0-7 voor zijn rekening. SES JO10-1 wist er 1-7 van te maken, maar vrij snel daarna was de marge weer zeven door een goal van Max Loeffen. Na een tweede treffer van de thuisploeg bracht Lente Janssen de 2-9 op het scorebord. Vervolgens was er een sterke fase van de gastheren uit Langenboom waardoor de Gasselse voorsprong terugliep tot 5-9. Gassel JO10-1 schakelde een versnelling hoger en meer doelpunten bleven niet uit. Het was Lars van Overbeek die de dubbele cijfers veilig stelde. Daarna maakte hij ook de 5-11. Met zijn zevende doelpunt van de ochtend zorgde Max Loeffen voor een 5-12 voorsprong. Daarmee was de Gasselse doelpuntenhonger nog niet gestild. Krijn Bulkens scoorde de dertiende treffer van de bezoekers waarna Lars van Overbeek de eindstand bepaalde op 5-14. De fraaie zege dankzij heel goed samenspel was uiteraard een mooie afsluiting van de eerste seizoenhelft. Het laatste duel van Gassel JO9-1 in 2023 was een uitduel tegen SV Milsbeek JO9-1. Het werd een hele spannende wedstrijd waarin van beide kanten veel kansen zijn gemist. In de eerste tien minuten scoorden Tom Linders, Yara van Gemert en Sem Leemrijse. In het tweede kwart scoorde de Milsbeekse formatie zowel de 1-3 als de 2-3. In het derde en vierde kwart had de thuisploeg enorm veel kansen, maar door het goede verdedigingswerk van Eef Nibbeling, Anna Stevens en Daan Franken en het super goede keeperswerk van Tom Linders werden veel kansen niet benut. Helaas leverde een kans net voor tijd wel de gelijkmaker op. De 3-3 eindstand paste wel bij de wedstrijd die tegen elkaar op ging! Gassel JO8-1 sloot de 2e fase af met een 4-0 uitnederlaag teegn DSV JO8-2. Joris de Kleijn schoot nog wel een vrije trap binnen maar de tegenstander keurde de treffer af omdat de vrije trap volgens het plaatselijke spelregelboek niet direct genomen mocht worden. Kansen op een Gassels doelpunt waren er wel degelijk maar het vizier van de voorwaartsen stond helaas niet op scherp. In het nieuwe jaar nieuwe kansen. Voor alle jeugdteams ligt de competitie nu een tijdje stil. Fase 3 van de competitie 2023-2024 start op zaterdag 27 januari 2024.

Gassel VR1 teruggetrokken uit de competitie door speelsterstekort
  |  vrijdag 15 december 2023  |

Donderdag 14 december 2023 was een droevige dag in de clubgeschiedenis want door een structureel tekort aan beschikbare speelsters moest Gassel VR1 worden teruggetrokken uit de competitie 2023-2024. Daarmee kwam een einde aan een reeks van bijna 25 seizoenen met vrouwenvoetbal bij VV Gassel in de zondagcompetitie. Vanaf de heroprichting voor aanvang van het seizoen 1999-2000 heeft het Gasselse vrouwenvoetbal een grote en knappe groei doorgemaakt. Van nul punten in de 6e klasse in het debuutseizoen is de ploeg via drie kampioenschappen opgeklommen naar de 3e klasse. Een erg knappe prestatie voor een club van onze omvang. Hoofdzakelijk door ongekend veel zware blessures werd de selectie in de afgelopen jaren steeds smaller. In de afgelopen weken zijn nog diverse pogingen ondernomen om Gassel VR1 in stand te houden, maar dat heeft helaas geen resultaat opgeleverd en dus was de terugtrekking onvermijdelijk. Of er ooit weer een nieuw Gassel VR1 komt, zal de tijd moeten uitwijzen. De kansen erop lijken beperkt. Gelukkig is het vrouwenvoetbal niet helemaal weg bij VV Gassel want op de vrijdagavond spelen zowel Gassel VR18+1 als Gassel VR30+1 in de 7x7-competitie.

Wisselend succes Gsssel 1 en Gassel 3 in uitduels tegen koploper
  |  zondag 10 december 2023  |

Door de afgelaste wedstrijden van Gassel 2 en Gassel VR1 bleef het aantal seniorenteams van VV Gassel dat deze zondag in actie kwam beperkt tot twee. Zowel Gassel 1 als Gassel 3 moest op bezoek bij de koploper. Het eerste elftal nam het in Erp op tegen RKVV Keldonk 1. De bezoekers kenden een beroerde start want al snel moest men twee tegendoelpunten incasseren. Maar na een lastige fase wist Gassel 1 de aansluitingstreffer te scoren. Het was Teun Hendriks die doel trof na een goede bal van Omar Hasan. De 2-1 tussenstand was tevens ook de ruststand. In tegenstelling tot de thuisploeg kon de Gasselse formatie maar twee verse wissels inzetten. Naarmate de tweede helft vorderde kregen de Gasselnaren het dan ook steeds moeilijker. RKVV Keldonk profiteerde daarvan met nog twee treffers en dus een 4-1 nederlaag als eindresultaat. Al met al was de koploper een nivootje te hoog voor de wel hardwerkende Gasselse formatie. Voor Gassel 3 wachtte deze wedstrijdronde het treffen met SV DWSH '18 3. Er werd uiteindelijk een erg knappe 3-4 uitzege behaald. Dat de volle buit werd gepakt daar zag het in de ochtend nog niet naar uit. Op het vroege tijdstip stonden de Gasselse spelers op het sportpark Het Breexsel in Sint Hubert, echter daar was niemand te bekennen. Ook de telefoon in Wilbertoord werd niet opgenomen, dus werd al de conclusie getrokken dat het wel afgelast zal zijn! Iedereen ging al weer huiswaarts toen plots een telefoontje van de wedstrijdsecretaris van VV Gassel. Er bleek een wijziging van sportpark te zijn geweest waardoor de wedstrijd dus niet in Sint-Hubert maar in Wilbertoord gespeeld zou worden. Deze wijziging was alleen niet goed doorgekomen in voetbal.nl. Maar na een belletje met Wilbertoord kon de wedstrijd een uurtje later toch gespeeld worden. Ondanks deze haperende voorbereiding stonden de Gasselnaren om elf uur aan de aftrap. Gassel 3 had het in de eerste helft tegen de wind in best lastig. Dit leidde ook al vlot tot een 1-0 achterstand. Gaandeweg de eerste helft kwamen de oranje hemden wat beter in de wedstrijd en Paul Cornelissen rondde een mooie aanval doeltreffend af. De vreugde was van korte duur`want vrij snel viel de 2-1. Echter wederom rechtte de Gasselnaren de rug en weer was het Paul Cornelissen die scoorde en daarmee zorgde voor een 2-2 ruststand. Na de rust hadden de bezoekers de wind wat meer in de rug. Daardoor stichtte men ook meer gevaar en had doelman Rik van der Loop het aan de andere kant wat rustiger. Na wederom een vloeiende aanval legde Dirk Verbruggen de bal terug op Peter Goossens die rustig en beheerst met links binnen schoof en dus een mooie 2-3 voorsprong. Toch was dit nog niet de beslissing. Na een corner van SV DWSH '18 3 werd door iedereen over de bal geschoten behalve een Gasselse verdediger. Die schoot tegen een medespeler aan waarna de bal in het doel verdween en dat was de 3-3. Gassel 3 zette nog maar weer eens aan en na een prachtige redding van de keeper op een evenzo knappe actie van Tom van Raaij was het Joris van Raai die met een bekeken schuiver de keeper verraste. De Gasselse formatie hield in de slotminuten makkelijk stand en zo werden de drie punten veiliggesteld door een prachtige 3-4 overwinning tegen de koploper!

Zowel thuiswedstrijd van Gassel VR1 als uitduel Gassel 2 afgelast

Het wedstrijdprogramma van zondag 10 december 2023 is inmiddels gehalveerd want zowel de thuiswedstrijd van Gassel VR1 tegen Hapert VR1 als het uitduel van Gassel 2 tegn en HBV 5 moest worden afgelast omdat het veld ombespeelbaar was. De nieuwe speeldata zijn nog niet bekend. De uitwedstrijden van Gassel 1 en Gassel 3 gaan vooralsnog gewoon door.

Uitstekende uitoverwinningen Gassel JO16-1 en Gassel JO11-1
  |  zaterdag 09 december 2023  |

Op deze zaterdag stond officieel de laatste wedstrijdronde van fase 2 van de competitie 2023-2024 voor de jeugd op het programma. Alle jeugdteams van VV Gassel hebben echter nog een inhaalwedstrijd staan op zaterdag 16 december 2023. Voor Gassel JO18-1, dat vandaag vrijaf had, wacht bovendien ook nog een inhaaluitwedstrijd op maandag 11 december 2023. Van de achttien punten die deze speeldag op het spel stonden, werden er uiteindelijk zes binnen gehaald dankij twee overwinningen. Gassel JO16-1 ging in Oeffelt op bezoek bij SJO HBDZ '23 JO16-1. De Gasselse formatie was de betere ploeg en de bezoekers kwamen via een doelpunt van Binck van Roosmalen op een verdiende 0-1 voorsprong. Wat later in de eerste helft wist Thijmen Hermanussen de marge te verdubbelen. Nog voor het rustsignaal konden de meegereisde Gasselse supporters een derde treffer vieren. Opnieuw was het Thijmen Hermanussen die de doelman kansloos liet. Het eerste doelpunt van de tweede helft werd gescoord door de Haps-Oeffeltse combinatie. De plannen die de thuisploeg had om flink op jacht te gaan naar de aansluitngstreffer, konden al weer vrij snel terug de ijskast in. Want met zijn derde treffer van de dag vergrootte Thijmen Hermanussen de marge weer tot drie. Daarmee was de Gasselse doelpuntenhonger nog niet gestild want het was Jazz Goossens die de eindstand bepaalde op 1-5. Voor Gassel JO13-1 stond een uitduel tegen Berghem Sport JO13-3 op het programma. Vanwege de slechte staat van de velden op het Berghemse sportpark was uitgeweken naar een kunstgrasveld van SV TOP uit Oss. In de niet al te beste eerste helft kwamen beide ploegen nauwelijks tot een echt uitgespeelde kans. Dankzij een succesvol schot van afstand ging de Berghemse formatie met een 1-0 voorsprong de rust in. Na zo'n tien minuten in de tweede helft schoot Dex van Hoorn de bal vlak langs de paal tegen de touwen. Ook daarna bleven grote kansen schaars. Het lukte de Gasselnaren helaas niet om er minimaal een gelijkspel uit te slepen want door een tweede doelpunt zegevierde Berghem Sport JO13-3 met 2-1. Ook de JO11-1 speelde een uitwedstrijd op kunstgras. In Schaijk was DAW Schaijk JO11-2 de tegenstander. In de achtste minuut opende Raf van Doorn namens de bezoekers de score. Vier minuten later stond het al weer gelijk en moest Gassel JO11-1 dus op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die zou er ook komen want na ruim twintig minuten spelen maakte Raf van Doorn er 1-2 van. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar in de slotminuut van de eerste helft scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Een kleine tien minuten na de hervatting wist DAW Schaijk JO11-2 er 3-2 van te maken. Net zoals eerder dit seizoen kwam de Gasselse formatie weer ijzersterk terug. Eerst was het Raf van Hoorn die zijn hattrick volmaakte en daarmee de Gasselnaren weer langszij bracht. Gassel JO11-1 ging daarna prima door en Bara Matar scoorde in de vijftigste minuut de vierde Gasselse treffer. De thuisploeg probeerde het daarna nog wel, maar de bezoekers hielden stand en namen dus de volle buit mee naar Gassel. De JO10-1 speelde deze zaterdag een hele goede uitwedstrijd tegen UDI '19/CSU JO10-3. Beide ploegen waren echt aan elkaar gewaagd en het publiek in Uden kreeg een mooie pot voetbal voorgeschoteld. De Gasselse formatie kon ook zeker aanspraak maken op de overwinning, maar helaas was het de thuisploeg die er met de drie punten vandoor ging. Na een 2-0 achterstand kwamen er diverse kansen op de aansluitingstreffer. Het was Max Loeffen die de 2-1 binnen schoot. Wat later in het duel wist hij ook de 2-2 te scoren. De Gasselnaren gingen sterk door en met een succesvol schot maakte Lente Janssen er 2-3. Helaas wisten de Udenaren vervolgens niet alleen de gelijkmaker te scoren, maar ook nog een vierde en vijfde treffer met dus een 5-3 eindstand als gevolg. Gassel JO9-1 trad in de uitweddtrijd tegen ST VIOS '38/Toxandria JO9-1 aan in de gebruikelijke opstelling. Ondanks keihard knokken en een uitstekende inzet waren de Gasselnaren nog een maatje te klein. Het uitduel ging met 7-1 verloren. De Gasselse eretreffer kwam tot stand na een prachtige aanval. Doelman Tom Linders trapte de bal naar Ido Vulto die vervolgens door tikte naar Sem Leemrijse en hij schoot de bal buiten het bereik van de doelman tegen de touwen. Gassel JO8-1 moest de drie punten achterlaten in Uden. Mede door het ontbreken van wedstrijdritme leden de Gasselnaren een onnodige 6-4 nederlaag tegen FC de Rakt JO8-1. Namens de bezoekers was Joris de Kleijn tweemaal succesvol. Bas Linders en Wout van Overbeek scoorden beide eenmaal.

Gassel VR30+1 schrijft historie met eerste titel sinds oprichting
  |  vrijdag 08 december 2023  |

Vrijdag 01 december 2023 is de geschiedenisboeken ingegaan als een historische dag voor de VV Gassel. Die avond wist namelijk Gassel VR30+1 kampioen te worden in de 1e klasse 07. Het was voor het Gasselse vrouwenteam het eerste kampioenschap sinds de oprichting van het team in de zomer van 2017. Op de koude vrijdagavond 01 december 2023 zou op het sportpark van De Zwaluw in Oeffelt de laatste wedstrijdronde worden afgewerkt. Om de titel te kunnen pakken moest een voorsprong van zes punten op De Zwaluw VR30+1 met succes worden verdedigd.

Gassel VR30+1 najaarskampioen 2023

De speelsters hadden de voetbaltassen al ingepakt. Ook lag de champagne koud en stonden de partypoppers klaar toen er vanuit Oeffelt het bericht kwam dat er toch niet gevoetbald zou worden. Uiteraard jammer, maar elk nadeel heb z'n voordeel dus gingen de dames maar lekker op tijd de kroeg in om te proosten op het zwaarbevochten kampioenschap! In de Maaspoort in Grave werd het een gezellige avond! Op de foto geniet iedereen van een rondje van de sponsor, ketelservice Schook! In het voorjaar van 2024 start de voorjaarsreeks van de 7x7-competitie en zal Gassel VR30+1 op jacht gaan naar een nieuw kampioenschap.

Inhaalthuiswedstrijden Gassel 1 en Gassel JO16-1 zijn afgelast
  |  donderdag 07 december 2023  |

Ook deze donderdagavond kunnen er geen wedstrijden worden afgewerkt op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De velden zijn nog te slecht en dus moest een streep worden gezet door de gepland staande thuiswedstrijden van Gassel 1 en Gassel JO16-1 tegen respectievelijk SSA/SJO VITA 1 en UDI '19/CSU JO16-1. De nieuwe speeldatum voor het duel van het eerste elftal is zondag 17 december 2023. Het inhaalduel zal dan beginnen om 14:00 uur. De afgelaste wedstrijd van de JO16-1 zal normaal gesproken niet meer worden ingehaald.

Velden afgekeurd dus ook thuisduels Gassel 1 en Gassel 2 afgelast
  |  zondag 03 december 2023  |

Het wedstrijdprogramma van deze zondag is inmiddels compleet geschrapt. Nadat gisteren eind van de middag al een streep was gezet door de thuiswedstrijd van Gassel 3 kwam deze ochtend vroeg het bericht dat de uitwedstrijd van Gassel VR1 tegen Baardwijk VR1 was afgelast door de club uit Waalwijk. Bij de veldkeuring bleek vanmorgen dat de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel onbespeelbaar zijn en dus zijn ook de thuisduels van Gassel 1 en Gassel 2 afgelast.

Thuiswedstrijd Gassel 3 tegen Constantia 4 is inmiddels afgelast
  |  zaterdag 02 december 2023  |

De weergoden en de daarmee verband houdende slechte staat van de velden op sportpark "de Oude Kamp" gooien ook roet in het eten wat betreft het wedstrijdprogramma van zondag 03 december 2023. Zo is de thuiswedstrijd van Gassel 3 tegen Constantia 4 uit Wanroij inmiddels afgelast. Zondagochtend wordt de beslissing genomen over de thuisduels van Gassel 1 en Gassel 2.

Ook streep gezet door duels van Gassel JO16-1, JO13-1 en JO7-1

Nadat gistermiddag al de duels van Gassel JO11, Gassel JO10-1, Gassel JO9-1 en Gassel JO8-1 waren afgelast is er deze zaterdagochtend ook een streep gezet door de wedstrijden van Gassel JO16-1 (thuis, Gasse JO13-1 (thuis) en Gassel JO7-1 (uit). De betreffende velden bleken niet bespeelbaar.

Thuiswedstrijden Gassel JO11-1, JO10-1, JO9-1 en JO8-1 afgelast
  |  vrijdag 01 december 2023  |

Ook het wedstrijdprogramma van zaterdag 02 december 2023 wordt weer geteisterd door afgelastingen. Inmiddeels is er namelijk een streep gezet door de thuiswedstrijden van Gassel JO11-1, Gassel JO10-1, Gassel JO9-1 en Gassel JO8-1. Of de thuisduels van Gassel JO16-1 en Gassel JO13-1 wel kunnen doorgaan, wordt zaterdagochtend besloten. Gassel JO18-1 heeft komende zaterdag sowieso vrijaf en de JO7-1 van VV Gassel speelt op vreede bodem.