Februari 2005

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand februari 2005. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Gassel 2 wint oefenduel van Juliana Mill 3
  |  maandag 28 februari 2005  |

Gassel 3 heeft zondag 27 februari 2005 in een oefenduel met 1-2 gewonnen van Juliana Mill 3. Onder erg koude en winterse omstandigheden speelde de Gasselse formatie in Mill een prima eerste helft. Met de wind in de rug wist men de thuisploeg regelmatig ver terug te dringen op de eigen speelhelft. Kansen om bij het aanbreken van de rust op een ruime voorsprong te staan waren er ook voldoende, maar het vizier bij de Gasselnaren stond niet scherp genoeg. Alleen Tim van Overbeek wist vanuit buitenspelpositie eenmaal tot scoren te komen. In de eerste twintig minuten van de tweede helft was het Juliana Mill 3 dat het betere van het spel had. Dit leidde na ruim een uur wedstrijd ook tot de gelijkmaker. Na dit doelpunt van de Millse formatie, gingen de Gasselnaren toch weer wat beter spelen en gaandeweg de tweede helft kreeg men weer meer en meer de overhand. Zo'n kwartier voor tijd was het Dirk Verbruggen die keurig de 1-2 binnen tikte. Dit zou uiteindelijk ook de eindstand worden. Al met al was het een nuttige oefenwedstrijd voor het tweede elftal en werd een verdiende overwinning behaald op Juliana Mill 3.

Competitie seizoen 2005-2006 start op 04 en 05 september 2005
  |  zaterdag 26 februari 2005  |

De KNVB heeft onlangs bekend gemaakt dat de competitiestart van het seizoen 2004-2005 staat gepland voor het weekend van 04 en 05 september 2005. Zowel voor de senioren als de dames is de eerste speeldag van het nieuwe seizoen op zondag 05 september 2005. De junioren en pupillen komen volgend seizen voor het eerst uit in competitieverband op zaterdag 04 september 2005. Ook de data waarop volgend seizoen de bekerwedstrijden zullen worden afgewerkt zijn inmiddels bekend. Zo zijn de drie poulewedstrijden uit de eerste bekerronde voor Gassel 1 achtereenvolgens op dinsdag 23 augustus 2005, zaterdag 27 augusus 2005 en dinsdag 30 augustus 2005. De poulewedstrijden voor Gassel 2 zijn op donderdag 25 augustus 2005, kermiszondag 28 augustus 2005 en donderdag 01 september 2005. Alle poulewedstrijden bij de junioren en pupillen worden afgewerkt op zaterdag 27 augustus 2005. Een dag later, op zondag 28 augustus 2005, zijn de poulewedstrijden voor de dames.

Zondag 27 februari a.s. oefenwedstrijd Gassel 2
  |  vrijdag 25 februari 2005  |

Na het bekend worden van de algehele afgelasting voor komend weekend is door de technische staf van Gassel 2 voor zondag 27 februari a.s. een oefenwedstrijd ingelast voor het tweede elftal. De Gasselse formatie speelt in Mill tegen Juliana Mill 3. De aanvang van dit oefenduel is om 12:00 uur. In tegenstelling tot eerdere zondagen is er komende zondag geen training voor de spelers van de selectie.

Alle duels voor komend weekend door KNVB afgelast

Het weekend van 26 en 27 februari 2005 zal de geschiedenisboeken van de VV Gassel ingaan als een competitieloos weekend. De KNVB in het district Zuid II heeft namelijk voor zowel zaterdag 26 februari 2005 als zondag 27 februari 2005 alle competitiewedstrijden afgelast. De algehele afgelasting komt niet echt als een verrassing gezien de weersomstandigheden van de laatste dagen en de nog te verwachten nachtvorst en sneeuw in de komende dagen. Wanneer de afgelaste wedstrijden van dit weekend ingehaald zullen moeten worden is op dit moment nog niet bekend.

Spelregelwedstrijd vrijdag 25 februari 2005 afgelast
  |  woensdag 23 februari 2005  |

De voor vrijdag 25 februari a.s. op het programma staande spelregelwedstrijd is afgelast. Vanwege een te gering aantal deelnemende teams zag het bestuur zich genoodzaakt de wedstrijd niet door te laten gaan.

Gassel 3 wint met dubbele cijfers, gelijkspel Gassel 2
  |  zondag 20 februari 2005  |

Gassel 3 is op flitsende wijze begonnen aan de tweede seizoenshelft. In de eerste wedstrijd na de winterstop werd op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel tegenstander DAW 8 compleet van de mat gespeeld. Uiteindelijk werden zelfs de dubbele cijfers gehaald. Nadat Ronnie Derks namens Gassel 3 de score had weten te openen was het niet veel later Bert Strik die er 2-0 van wist te maken. Nog voor de rust troffen ook Ad van Spijk en Willie Strik doel waardoor de Gasselnaren met een comfortabele 4-0 ruststand op zak aan de thee konden gaan beginnen. In de tweede helft bleef de Gasselse doelpuntemachine op volle kracht doordraaien. Bert Strik schoot de 5-0 tegen de touwen waarna even later ook Willie Strik weer succesvol was. Na de 7-0 van opnieuw Bert Strik wist de ploeg uit Schaijk tegen te scoren. Vervolgens scoorde Willie Strik namens Gassel 3 de 8-1 en nog wat later in de wedstrijd tekende John Hendriks voor de negende Gasselse treffer. Uiteindelijk bracht Anton de Wit de dubbele cijfers op het bord. In de slotfase bepaalde hij de eindstand op 10-1. Ook Gassel 2 kwam vandaag in actie. In Uden werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen UDI '19/Beter Bed 10. Waarschijnlijk door het vroege aanvangstijdstip waren de de Gasselnaren in de eerste helft nog niet echt goed bij de les. Tot overmaat van ramp werd ook nog een eigen doelpunt gescoord waardoor het tweede elftal bij de rust tegen een 1-0 achterstand aankeek. In de tweede helft speelde Gassel 2 gewoon goed. ook lukte het de ploeg om het goede spel in doelpunten uit te drukken. Eerst was het Tim Jaspers die de gelijkmaker scoorde, vervolgens zette Jeroen Nibbeling de Gasselnaren op een 1-2 voorsprong. De Gasselse formatie verzuimde echter om in het resterende deel van de wedstrijd de kansen op 1-3 te benutten waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Uiteindelijk zou het niet benutten van de kansen de Gasselse formatie toch duur komen te staan, want middels een zondagsschot ver in de tweede helft kwam de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte. Ook in de slotfase lukte het Gassel 2 niet om voor een derde maal tot scoren te komen, waardoor het bleef bij een 2-2 stand. Gassel 1, Gassel 4 en Gassel dames 1 kwamen vandaag niet in actie omdat hun wedstrijden werden afgelast.

Wedstrijden van Gassel 1 en Gassel 4 afgelast

Gassel 1 hoeft deze zondag niet in actie te komen. De uitwedstrijd tegen Macharen 1 werd door de thuisclub afgelast vanwege de slechte gesteldheid van het veld. Ook de wedstrijd Gassel 4 - WHV 6 werd om deze reden afgelast. Zaterdagmiddag werd al bekend dat ook het voor vandaag op het programma staande duel FC Uden dames 2 - Gassel dames 1 geen doorgang zou vinden. De wedstrijden van Gassel 2, uit tegen UDI '19/Beter Bed 10 uit Uden en Gassel 3, thuis tegen DAW 8 gaan wel door.

Uitstekende competitiestart Gassel E1, verlies voor A1, B1 en F1
  |  zaterdag 19 februari 2005  |

Gassel E1 is de voorjaarscompetitie 2005 op uitstekende wijze begonnen. Op de eerste speeldag werd in Beers de altijd beladen streekderby tegen HBV E2 overtuigend met 2-7 gewonnen. Hoewel het veld behoorlijk glibberig was, speelde de Gasselse formatie heel aardig voetbal. De wedstrijd was eigenlijk al na één helft beslist want bij de rust stond het reeds 4-0 in Gassels voordeel. Van de zeven doelpunten kwamen er drie van de voet van Jesse van Spijk. Kevin Arts was tweemaal succesvol en Roel Strik en Robin Thoonen wisten beide eenmaal het vijandelijke net te laten bollen. Gassel F1 slaagde er helaas niet in om de voorjaarscompetitie 2005 te starten met een overwinning. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel verloor de Gasselse formatie met 0-2 van HVCH F4. De nederlaag had voorkomen kunnen worden, want beide ploegen waren niet alleen erg aan elkaar gewaagd, ook het aantal kansen was nagenoeg gelijk. Het scoren van doelpunten wilde deze zaterdag echter niet lukken bij de Gasselnaren. Dit in tegenstelling tot de ploeg uit Heesch die wel tweemaal doel trof en daardoor met de drie punten naar huis ging. Ook Gassel A1 en Gassel B1 moesen de punten aan de tegenstander laten. Zowel de B1 als de A1 moest in Rijkevoort aantreden tegen een team van Toxandria. Hoewel de B-junioren een goede wedstrijd speelden, was tegenstander Toxandria B1 nog net een maatje te groot. Uiteindelijk werd met 4-1 verloren. Maker van de Gasselse eretreffer was Max Arendse. Vanaf elf meter schoot hij raak. Voor Gassel A1 viel er weinig eer te behalen tegen Toxandria A1 want al na tien minuten moesten de Gasselnaren met tien man verder door het uitvallen van een speler en het niet voorhanden hebben van wisselspelers. Bij de rust stond het 3-0 voor Toxandria A1 en ook in de tweede helft moest de Gasselse formatie een drietal tegentreffers incasseren. Bij een 6-0 stand wist Tom van Raaij uit een vrij trap van Nicky Hendriks de eer namens Gassel A1 te redden. Gassel D1 en Gassel F2 kwamen vandaag niet in actie. Hun uitwedstrijden tegen respectievelijk UDI '19/Beter Bed D6 uit Uden en SIOL F2 uit Katwijk werden afgelast.

Gassel 1 sluit voorbereiding op tweede seizoenshelft af met zege
  |  vrijdag 18 februari 2005  |

Gassel 1 heeft de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie winnend afgesloten. Gisteravond werd op het sportpark “de Oude Kamp” in Gassel gemeentegenoot Estria 1 met 2-1 verslagen. In de eerste helft was de Gasselse formatie duidelijk de betere ploeg. Dit resulteerde in een aantal prima kansen om de score te openen. Na ruim een kwartier spelen was het dan ook raak voor Gassel 1. Op aangeven van Geert Ariëns schoot Ramon van der Venne de bal achter de Escharense doelman. Niet veel later stond het 2-0 voor de thuisploeg. Ditmaal was het Ruud de Kleijn die een voorzet van Ramon van der Venne doeltreffend afrondde. In het resterende deel van de eerste helft waren er nog wel wat kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar tot een derde Gasselse treffer kwam het niet. Aan de andere kant was Estria bij een corner ook dichtbij een doelpunt, maar de op de lijn staande Rob ten Haaf wist de ingekopte bal nog net uit het doel te werken. In de tweede helft was de wedstrijd duidelijk meer in evenwicht. Beide ploegen wisten af en toe aardige aanvallen op de goed bespeelbare grasmat te leggen. Ook felle strijd om de bal was er in het tweede bedrijf volop. Doelpunten waren na de rust echter schaars. Alleen de formatie uit Escharen wist vrij vroeg in de tweede helft uit een corner de aansluitingstreffer te scoren. Namens Gassel was Bart Loeffen in de slotfase nog dichtbij een doelpunt. Op aangeven van Bas van Raaij schoot hij echter tegen de lat. Al met al was het een nuttige oefenwedstrijd. Of de Gasselse formatie nu helemaal klaar is voor de tweede competitiehelft, zal komende zondag moeten blijken in de uitwedstrijd tegen Macharen 1.

Vanaf komend weekend weer volop competitievoetbal
  |  maandag 14 februari 2005  |

Zoals te verwachten viel gezien de weersomstandigheden van de laatste dagen, is er afgelopen zondag niet gevoetbald. Zowel de oefenwedstrijd van Gassel 1, thuis tegen VCA 1 uit Sint-Agatha, als het competitieduel DAW dames 1 - Gassel dames 1 werd afgelast. Of er komend weekend wel gevoetbald zal kunnen worden is nog even afwachten, maar wanneer de weergoden een beetje willen meewerken dan kunnen nagenoeg alle Gasselse teams komend weekend beginnen aan de tweede seizoenshelft. Zo wacht voor Gassel 1 de uitwedstrijd tegen Macharen 1 en mag koploper Gassel 3 het op het eigen vertrouwde sportpark “de Oude Kamp” in Gassel gaan opnemen tegen DAW 8 uit Schaijk. Voor het dameselftal van de VV Gassel staat de uitwedstrijd tegen FC Uden dames 2 op het programma. Voor de pupillenteams start op zaterdag 19 februari a.s. de voorjaarscompetitie 2005. Gassel F1 dat het zo uitstekend deed in de najaarsreeks mag het op deze eerste speeldag thuis gaan opnemen tegen HVCH F4 uit Heesch. Gassel E1 begint met de streekderby tegen het Beerse HBV E2. Hoewel de voorjaarsreeks voor Gassel A1 en Gassel B1 officieel al op zaterdag 22 januari jl. van start is gegaan, hebben beide elftallen vanwege het slechte weer en de Carnaval tot op heden nog geen enkele competitiewedstrijd kunnen spelen. Komende zaterdag wacht voor zowel de A1 als de B1 de uitwedstrijd tegen Toxandria uit Rijkevoort.

VV Gassel website doorbreekt grens van 70.000 bezoekers

De website van VV Gassel heeft vorige week een nieuwe mijlpaal weten te bereiken wat betreft het aantal bezoekers. Op woensdag 09 februari 2005 rond de klok van zes uur werd namelijk door Nedstat, dat al sinds 13 augustus 1999 de statistieken van deze site behoudt, de 70.000e bezoeker geregistreerd. Enkele dagen later was opnieuw sprake van een heuglijk feit, want op zaterdag 13 februari jl. werd het record van het aantal bezoekers op één dag aanzienlijk scherper gesteld. Maar liefst 162 keer werd de VV Gassel website op deze bewuste zaterdag bezocht. Het oude dagrecord stond sinds 08 november 2004 op 131 hits.

Dameselftal komende zondag in actie voor competitie
  |  woensdag 09 februari 2005  |

De voor komende zondag op het programma staande oefenwedstrijd van Gassel dames 1 tegen Achates dames 1 uit Ottersum gaat niet door. Dit omdat het dameselftal van de VV Gassel zondag aanstaande voor de competitie dient aan te treden. De KNVB heeft namelijk het competitieduel DAW dames 1 - Gassel dames 1, dat aanvankelijk gepland stond voor zondag 27 februari 2005, verplaatst naar zondag 13 februari 2004. Het aanvangstijdstip van het uitduel tegen de Schaijkse dames is 10:00 uur.

Alleraardigst spel Gassel 1 in oefenduel tegen amateurs NEC
  |  vrijdag 04 februari 2005  |

Gassel 1 lijkt de winterstop goed te zijn doorgekomen. In de eerste oefenwedstrijd van 2005 werd op eigen veld met 2-2 gelijk gespeeld tegen het eerste elftal van NEC amateurs dat uitkomt in de derde klasse D van het district Oost. Na een gelijkopgaande beginfase kwamen de Gasselnaren steeds beter in hun spel. Met enige regelmaat werd een prima aanval op de grasmat gelegd. Dit resulteerde ook in een aantal aardige kansen, maar onder andere Ruud de Kleijn, Geert Ariëns en Ramon van der Venne zagen hun inzet gestopt worden door de Nijmeegse goalie. Tegen de verhouding in kwamen de gasten na een klein half uur op voorsprong door een rechtstreeks binnen geschoten vrije trap. Ook na de rust was de Gasselse formatie voortdurend op de helft van de tegenstander te vinden. William de Kleijn bood Geert Ariëns een uitgelezen kans om de 1-1 tegen de touwen te knallen, maar in geheel vrijstaande positie op twee meter van het doel presteerde Geert Ariëns het om de bal hoog over te schieten. Zo’n kwartier voor tijd kwam NEC op 0-2 door een benutte strafschop. De Gasselnaren gaven zich echter nog niet gewonnen en startten een slotoffensief. Nog geen vijf minuen na de tweede Nijmeegse treffer verkleinde Gassel 1 de achterstand tot één treffer. Na een vlotte Gasselse aanval was het Geert Ariëns die de bal hoog in het vijandelijke doel joeg. In de slotfase ging de Gasselse formatie met man en macht op jacht naar de dikverdiende gelijkmaker. Deze zou er uiteindelijk ook komen. Na een handsbal binnen de beruchte lijnen schoot William de Kleijn raak vanaf elf meter. Al met al was het een nuttige oefenwedstrijd waarin de Gasselnaren van tijd tot tijd heel aardig speelden. Zondag 13 februari 2005 mag Gassel 1 opnieuw aantreden voor een oefenduel. Op sportpark “de Oude Kamp” in Gassel is VCA 1 uit Sint-Agatha dan de tegenstander.

Extra oefenwedstrijd voor Gassel 1 en Gassel dames 1

Op verzoek van de technische staf is een extra oefenwedstrijd ingelast voor Gassel 1. Donderdag 17 februari 2005 zullen de Gasselnaren op sportpark “de Oude Kamp” in Gassel aantreden tegen gemeentegenoot Estria 1 uit Escharen. De aftrap van dit oefenduel staat gepland om 20:00 uur. Ook voor het dameselftal van de VV Gassel is nog een extra oefenwedstrijd ingelast. Op zondag 13 februari 2005, een week voor de hervatting van de competitie, spelen de Gasselse dames in Ottersum tegen Achates dames 1. De aanvang van dit duel is 11:00 uur.

Combinatie-elftal Vitesse '08 maatje te groot voor Gassel A1
  |  woensdag 02 februari 2005  |

Gassel A1 heeft gisteravond een vrij kansloze oefennederlaag geleden tegen een combinatie-elftal van Vitesse '08 uit Gennep. Door zeer veel inzet van Gasselse zijde werd er slechts met 1-7 verloren. De Gasselse eretreffer kwam op naam van Nicky Hendriks. Hij benutte een strafschop die was toegekend nadat Tom van Raaij binnen het zestienmetergebied onderuit was gekeken. Zeer positief nieuws volgens de technische staf van Gassel A1 was het debuut van B-speler Paul Barten. Voor keeper Jordy Hubers kende de wedstrijd een vroegtijdig einde. Vanwege een ribblessure moest hij al voor de rust het veld verlaten. Veldspeler Rob Roefs toonde vervolgens aan een prima vervanger van keeper Hubers te zijn.