NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Januari 2005


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand januari 2005. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Ook oefenwedstrijd Gassel 1 - SVS 1 niet gespeeld
  |  maandag 31 januari 2005  |

Het wil deze maand niet echt vlotten voor Gassel 1 wat betreft het spelen van oefenwedstrijden ter voorbereiding op de hervatting van de competitie op 20 februari 2004. Werd de oefenwedstrijd van vorige week zondag tegen RKVV Keldonk 1 nog afgelast vanwege de slechte gesteldheid van het veld, ditmaal was het tegenstander SVS 1 die het liet afweten. Zaterdagavond omstreeks half tien kreeg wedstrijdsecretaris Jos van der Heijden een telefoontje van de ploeg uit Stevensbeek dat men niet genoeg spelers op de been kon brengen voor het oefenduel dat afgelopen zondag op het programma stond. Op verzoek van de technische staf van Gassel wordt inmiddels gezocht naar een tegenstander voor een extra oefenwedstrijd. Vooralsnog staat alleen nog maar het oefenduel tegen VCA 1 op zondag 13 februari a.s. op de agenda.


Geen competitievoetbal op zaterdag 29 januari 2004
  |  zaterdag 29 januari 2005  |

De spelers van Gassel A1 en Gassel B1 hoeven vandaag niet in actie te komen voor hun uitwedstrijd tegen respectievelijk UDI '19/Beter Bed A4 uit Uden en De Willy's B3 uit Wilbertoord. De KNVB in het district Zuid II heeft namelijk alle competitiewedstrijden van zaterdag 29 januari 2004 afgelast. Of de voor zondag op het programma staande oefenwedstrijd van Gassel 1 tegen SVS 1 wel gespeeld zal worden is nog niet bekend.


Gassel A1 verliest oefenwedstrijd tegen Arnhemia B1
  |  vrijdag 28 januari 2005  |

Gassel A1 heeft afgelopen woensdagavond in een vriendschappelijk duel met 3-5 verloren van Arnhemia B1 uit Arnhem. In de eerste helft ging de sportieve wedstrijd onder leiding van de uitstekend fluitende Jan de Kleijn gelijk op. Nadat de gasten op een 0-1 voorsprong waren gekomen was het nog voor de rust Rob Roefs die op aangeven van Tom van Raaij de 1-1 binnen schoot. In de tweede helft was de Gasselse formatie de betere ploeg en kwamen er ook voldoende kansen om tot scoren te komen. Heel veel kansen werden echter niet benut door de Gasselnaren. De ploeg uit Arnhem daarentegen bleek uiterst doeltreffend in het benutten van kansen. Uit drie kansen werd evenzoveel maal gescoord waardoor de Gasselnaren op een 1-4 achterstand kwamen. De Gasselse formatie liet het er echter niet bij zitten en kwam sterk terug. Na een prachtig hakje van Kees Willemsen verkleinde Nicky Hendriks de achterstand tot 2-4 en niet veel later kopte Kees Willemsen de derde Gasselse treffer tegen de touwen na een vrije trap van Bram Driessen. In het laatste kwartier van de wedstrijd ging Gassel A1 massaal op jacht naar de 4-4. De dikverdiende gelijkmaker bleef echter uit. Twee minuten voor tijd beslisste Arnhemia B1 de wedstrijd definitief door uit een counter de 3-5 te scoren.


VV Gassel organiseert ook dit jaar weer spelregelwedstrijd
  |  woensdag 26 januari 2005  |

Vorig jaar februari heeft het bestuur van VV Gassel voor haar leden een heuse spelregelwedstrijd georganiseerd. Naar aanleiding van de vele positieve reacties van de deelnemers aan deze eerste editie, heeft het bestuur besloten om ook dit jaar weer voor haar leden een spelregelwedstrijd te organiseren. De tweede editie van de spelregelwedstrijd zal worden gehouden op vrijdag 25 februari 2005 in de kantine van VV Gassel op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Denkt u het vaak beter te weten dan de scheidsrechter of hebt u altijd al uw kennis van de spelregels van de voetbalsport willen testen, dan is dit daarvoor een ideale gelegenheid en moet u zich zeker voor deze wedstrijd opgeven. De spelregelwedstrijd, die ook dit keer weer onder leiding zal staan van Jo Oppers, de voorzitter van de scheidsrechtersvereniging uit de regio Cuijk-Boxmeer, begint om 19:30 uur. De opzet van de wedstrijd is gelijk aan die bij de vorige editie; teams van twee personen krijgen telkens een serie meerkeuzevragen voorgelegd die beantwoord moeten worden. Na de beantwoording ervan worden de vragen één voor één besproken en krijgt u uiteraard ook het juiste antwoord te horen. Voor het team dat uiteindelijk de meeste vragen goed heeft weten te beantwoorden is er een leuke prijs. Niet alleen de zogeheten spelende leden, maar ook de niet-spelende leden kunnen aan de spelregelwedstrijd deelnemen. Voor het opgeven van teams en voor nadere informatie over deze avond kunt u terecht bij Cor van Boekel of Maurice Willems. Uiteraard is de kantine op 25 februari a.s. ook open voor de supporters van de deelnemende teams en andere belangstellenden.


Oefenduels zondag 23 janauri a.s. afgelast
  |  zaterdag 22 januari 2005  |

De voor zondag 23 januari a.s. op het programma staande oefenwedstrijden van Gassel 1 en Gassel dames 1 tegen respectievelijk RKVV Keldonk 1 en RKVV Keldonk dames 1 gaan niet door. Vanwege de slechte gesteldheid van de velden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel zijn beide wedstrijden afgelast. Voor de spelers van de selectie is er wel een training ingelast. Aanvang van deze training is 12:00 uur.


Bestuur en Frans Peters eens over contractverlenging
  |  vrijdag 21 januari 2005  |

Frans Peters zal ook in het seizoen 2005-2006 als trainer verbonden zijn van het dameselftal van de VV Gassel. Donderdag 20 januari jl. bereikte het bestuur met hem overeenstemming over verlenging van zijn huidige contract. De in Cuijk woonachtige oefenmeester is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als trainer van Gassel dames 1 en heeft van het dameselftal inmiddels een prima ingespeeld team weten te maken. Leden van het bestuur hebben afgelopen donderdagavond eveneens een evaluerend gesprek gehad met Ad Cruijsen. Hij liet aan het bestuur weten bereid te zijn om ook volgend seizoen de trainingen van de overige senioren en andere liefhebbers op de donderdagavonden te verzorgen. Uiteraard was het bestuur zeer content met dit aanbod. Ook in het seizoen 2005-2006 kunnen de overige senioren en andere liefhebbers dus weer volop trainen op de donderdagavonden.


Extra oefenwedstrijd ingelast voor Gassel 1
  |  vrijdag 21 januari 2005  |

Op verzoek van de technische staf van Gassel 1 is op zondag 30 januari 2005 een extra oefenwedstrijd ingelast voor het eerste elftal. Tegenstander in deze oefenwedstrijd is het in de zesde klasse F uitkomende SVS 1 uit Stevensbeek. Het duel zal worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel en de aftrap staat gepland voor 12:00 uur.


Gasselse dames verliezen oefenduel tegen Odiliapeel
  |  maandag 17 januari 2005  |

Het dameselftal van de VV Gassel is er afgelopen zondag niet in geslaagd de oefenwedstrijd tegen Odiliapeel dames 1 winnend af te sluiten. Na een 2-0 ruststand kende de wedstrijd uiteindelijk een 8-0 eindstand. Op een vooral voor de rust moeilijk bespeelbaar en hard Odiliapeels veld boden de Gasselse dames zeker in de eerste helft aardig partij. Marieke Hendriks was dichtbij de openingstreffer, maar haar inzet belandde tegen de paal. Door het fysieke spel van de thuisploeg en het te veel toelaten van de scheidsrechter werd de sfeer binnen de lijnen er in de tweede helft niet beter op. Van een vriendschappelijke wedstrijd was na de rust dan ook niet echt sprake.


Op donderdag 27 januari 2005 weer snerttraining
  |  vrijdag 14 januari 2005  |

Op veler verzoek organiseert VV Gassel ook dit jaar weer tijdens de winterstop een ouderwetse snerttraining. De snerttraining met medewerking van Mentale Thé and "his famous soeppan", zal dit jaar worden gehouden op donderdag 27 januari 2005. Dit betekent dus eerst lekker trainen en daarna in de kantine genieten van een (gratis) kop heerlijke, zelfgemaakte, echte Gasselse snert! Het aanvangstijdstip van de snerttraining wijkt niet af van dat van een normale training. Voor het dameselftal start de training dus om 19:45 uur, voor de selectie en voor de overige senioren en andere liefhebbers om 20:00 uur.


Druk oefenprogramma voor Gassel A1
  |  vrijdag 14 januari 2005  |

De spelers van Gassel A1 kunnen de komende maand flink aan de bak. Op verzoek van de technische staf zijn inmiddels een drietal oefenwedstrijden ingelast. Zo spelen de Gasselnaren op dinsdag 25 januari 2005 op eigen veld een oefenduel tegen Arnhemia B1 uit Arnhem. De aanvang van dit duel is 19:30 uur. Een week later, op dinsdag 01 februari 2005, neemt Gassel A1 het op tegen een combinatie-elftal van het Gennepse Vitesse ´08. De aftrap van dit duel, dat zal worden gespeeld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel staat gepland voor 19:00 uur. Dinsdag 15 februari 2005 staat voor de Gasselnaren op eigen veld een ontmoeting met Jonge Kracht A1 uit Huissen op het programma. Ook deze oefenwedstrijd heeft een aanvangstijdstip van 19:00 uur. Mogelijk dat Gassel A1 ook nog op zaterdag 12 februari een oefenduel gaat spelen. Naar een geschikte tegenstander wordt op dit moment nog gezocht.


Behoorlijk goede opkomst bij eerste selectietraining 2005
  |  woensdag 12 januari 2005  |

De opkomst bij de eerste training voor de selectie in 2005 was behoorlijk goed te noemen. Zestien selectiespelers waren gisteravond op het trainingsveld aanwezig. Trainer Eus van Vijfeijken had voor hen een redelijk pittige training bedacht. Na een loopoefening met een aantal sprints en wat rek-en strekoefeningen stond een afrondingsoefening met een conditioneel karakter op het programma. Vervolgens werd er gedurende twintig minuten een partijspel gehouden op een half veld met twee grote goals en twee keepers. Tot slot stond er een partijspel op het programma waarbij één grote goal had plaatsgemaakt voor een klein doeltje. Niet alleen de selectie maar ook Gassel A1 is sinds afgelopen dinsdag weer aan het trainen. De overige senioren en de dames hervatten op donderdag 13 januari a.s. de training.


Gassel 4 hervat competitie met 1-1 gelijkspel
  |  zondag 09 januari 2005  |

Gassel 4 is het jaar 2005 begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen FC Uden 8. Lange tijd zag het er naar uit dat de Gasselse formatie een nipte overwinning zou gaan behalen want tot vijf minuten voor tijd stond een 0-1 tussenstand op het scorebord. Een vlak voor tijd kado gegeven strafschop aan de thuisclub betekende echter toch nog een puntendeling. Al vroeg in de wedstrijd was het Anton de Wit die de Gasselnaren op voorsprong zette. Kansen om de score verder op te voeren waren er zeer zeker, maar het vizier van de spelers van het vierde elftal bleek nog niet scherp genoeg te staan want tot een tweede Gasselse treffer kwam het niet. Het uitvallen van de scheidsrechter als gevolg van een blessure was niet echt positief voor Gassel 4 want zijn vervanger bakte er bitter weinig van. Niet alleen gaf hij de thuisclub in de slotfase een penalty kado, ook gaf hij Janick de Kleijn een rode kaart. De uitwedstrijd van Gassel 4 tegen FC uden 8 stond overigens aanvankelijk voor zondag 06 maart 2005 op het programma maar was vanwege een wintersportvakantie van een aantal Gasselse spelers op die dag, door de KNVB vervroegd naar deze zondag. Voor de overige seniorenelftallen en het dameselftal van de VV Gassel is de eerste competitiewedstrijd van 2005 pas op zondag 20 februari 2005.


Hervatting trainingen selectie pas op 11 januari 2005
  |  vrijdag 07 januari 2005  |

De spelers van de selectie hoeven komende zondag niet naar het sportpark "de Oude Kamp" te komen voor de eerste training van het jaar 2005. Trainer Eus van Vijfeijken heeft vandaag laten weten dat de trainingen voor de selectie van VV Gassel niet komende zondag maar pas op dinsdag 11 januari 2005 worden hervat. De spelers van Gasel 4 moeten zondag wel weer in actie komen. Voor hen staat het competitieduel tegen FC Uden 8 op het programma. De aftrap van deze wedstrijd die wordt gespeeld op sportpark "de Vlasakker" in Uden is om 12:00 uur.


Recordaantal bezoekers Nieuwjaarsreceptie 2005
  |  maandag 03 januari 2005  |

De inmiddels niet meer weg te denken Nieuwjaarsreceptie van de VV Gassel is nog nooit zo druk bezocht als dit jaar. Waren er op 01 januari van het vorig jaar zo’n 150 aanwezigen, dit jaar zijn naar schatting ruim 160 mensen naar de kantine op sportpark “de Oude Kamp” gekomen. Even na half zes nam voorzitter Cor van Boekel de microfoon ter hand. Nadat hij iedereen een gezond en gelukkig 2005 had toegewenst ging hij in zijn Nieuwjaarsspeech onder andere even in op de contractverlenging van hoofdtrainer Eus van Vijfeijken. Ook werd er één minuut stilte in acht genomen vanwege de ramp in Azië. Na het woordje van de voorzitter was het tijd voor een ander inmiddels vast onderdeel van de Nieuwjaarsreceptie; de bekendmaking van de sportman en sportvrouw van het afgelopen jaar. In het bijzijn van haar moeder werd Jana Peters uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2004. De aan deze prijs verbonden zijnde wisselbeker kreeg ze overhandigd door Frans Peters, de trainer van Gassel dames 1. Vervolgens werd Silvo Lemmers verkozen tot sportman van het jaar 2004. Geflankeerd door zijn ouders en schoonouders kreeg hij uit handen van Eus van Vijfeijken de wisselbeker uitgereikt. Na een dankwoordje van de kersverse sportman van het jaar was het officiële gedeelte ten einde en gingen de aanwezigen onder het genot van een gefrituurd hapje weer volop verder met het nuttigen van de nodige voornamelijk alcoholische drankjes. Mede door de muzikale begeleiding van DJ Ronnie bleef het daarna nog lang uitermate gezellig in de kantine van VV Gassel.


Opnieuw forse stijging bezoekersaantal VV Gassel website
  |  zondag 02 januari 2005  |

Statistieken VV Gassel website 2004 Het bezoekersaantal van de VV Gassel website is in het afgelopen jaar opnieuw fors gestegen. Uit de door Nedstat bijgehouden statistieken blijkt dat de site in het afgelopen jaar 22.254 maal is bezocht. Dit is niet alleen een gemiddelde van bijna 61 bezoekers per dag maar ook een stijging van ruim 36 procent ten opzichte van het jaar 2003 toen in totaal 16.303 hits werden geregistreerd. Zoals in het hiernaast opgenomen staatje met de bezoekersaantallen per maand is te zien, is de site vooral in maart en april en in de maanden september, oktober en november veelvuldig bezocht. De maand oktober was met 2.339 zelfs de drukste maand ooit. Ook twee andere bezoekersrecords werden in 2004 aanzienlijk scherper gesteld. Zo kwam week 41 van 2004 met 613 bezoekers op één te staan in het klassement met de drukste weken. Maandag 08 november 2004 ging de boeken in als de dag waarop deze site het meest werd bezocht. Maar liefst 131 bezoekers werden die dag geregistreerd. Of in 2005 de bezoekersaantallen nog verder zullen toenemen, valt op dit moment nog moeilijk te voorspellen. Uiteraard zal de redactie er ook dit jaar naar blijven streven om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het wel en wee van de voetbalvereniging Gassel.Terug naar het archief