NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Januari 2009


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand januari 2009. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Algehele afgelasting amateurvoetbal van komend weekend
  |  vrijdag 30 januari 2009  |

Komend weekend kunnen alle amateurvoetballers de voetbalschoenen in de kast laten. De KNVB heeft namelijk vanwege de vorst alle voor dit weekend op het programma staande competitiewedstrijden in het amateurvoetbal afgelast. Door deze algehele afgelasting is de start van de voorjaarscompetitie voor de Gasselse jeugdteams wederom met ten minste één week uitgesteld. Bij de senioren en dames stond voor zondag 01 februari 2009 een inhaalprogramma op de agenda. Alleen Gassel 3 had eigenlijk in actie moeten komen tegen Menos 2. Een nieuwe speeldatum voor het thuisduel tegen de formatie uit Landhorst is op dit moment nog niet bekend.


Gassel 4 op zondag 15 februari 2009 tegen Constantia 5
  |  donderdag 29 januari 2009  |

Als de weergoden het toestaan dan beginnen de spelers van Gassel 4 op zondag 15 februari 2009 aan hun tweede helft van het seizoen 2008-2009. De KNVB heeft namelijk voor deze zondag de inhaalthuiswedstrijd tegen Constantia 5 op de agenda gezet. Het thuisduel tegen de formatie uit Wanroij stond eerder al voor zondag 14 december 2008 op het programma, maar vanwege de slechte weersomstandigheden werd het duel toen afgelast. Inmiddels is ook bekend geworden dat de oefenwedstrijd van Gassel 2 tegen NLC '03 2 uit Lith definitief is geschrapt. Aanvankelijk zou dit duel op zondag 08 februari 2009 worden afgewerkt, maar omdat het tweede elftal van de VV Gassel die dag ook competitieverplichtingen heeft, is het duel geschrapt.


Onnodig verlies Gasselse veteranen op Cuijks kunstgrasveld
  |  zaterdag 24 januari 2009  |

Het veteranenelftal van de VV Gassel heeft de eerste wedstrijd van 2009 verloren. In Cuijk leden de Gasselnaren een onnodige 2-1 nederlaag tegen JVC Cuijk veteranen 2. Op het Cuijkse kunstgrasveld had de Gasselse formatie in de eerste helft een groot aantal prima kansen, maar het vizier van de aanvallers stond blijkbaar nog op de winterstop-stand want gescoord werd er niet. Het missen van deze kansen kwam de Gasselse veteranen in de tweede helft duur te staan. De thuisploeg wist namelijk wel tot scoren te komen. Zowel de 1-0 als de 2-0 waren mooie schoten van afstand die via de binnenkant van de paal achter gelegenheidsdoelman Tom van Raaij tegen de touwen vlogen. De Gasselnaren wisten daarna via de aansluitingstreffer van Bart Loeffen de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd. In het resterende deel van de leuke en sportieve wedstrijd kreeg het Gasselse veteranenelftal nog wel diverse kansen op de 2-2, maar ook deze werden onbenut gelaten.


Inhaalduel Gassel 2 tegen Hapse Boys 3 op 08 februari 2009
  |  zaterdag 24 januari 2009  |

Inmiddels is door de KNVB in het district Zuid II een nieuwe speeldatum bekend gemaakt voor de uitwedstrijd van Gassel 2 tegen Hapse Boys 3. Het betreffende duel dat op zondag 14 december 2008 werd afgelast, staat nu geprogrammeerd voor zondag 08 februari 2009. Op deze zondag staat voor de Gasselnaren al een oefenwedstrijd tegen NLC '08 2 gepland. Dus waarschijnlijk zal het oefenduel tegen de formatie uit Lith worden geschrapt of naar een andere datum worden verplaatst, maar een definitief besluit is hierover nog niet genomen.


Competitieduels Gasselse jeugdteams door KNVB afgelast
  |  vrijdag 23 januari 2009  |

Voor de tweede week op rij heeft de KNVB in het district Zuid II de competitiewedstrijden voor de jeugdteams van de VV Gassel afgelast. Vanwege de slechte weersomstandigheden zijn alle duels in de categorie B van zaterdag 24 januari 2009 afgelast. Alle Gasselse jeugdteams behoren tot deze categorie. Dit betekent dat de start van de voorjaarscompetitie 2009 opnieuw met minimaal een week is uitgesteld. Een nieuwe speeldatum voor de afgelaste duels is door de KNVB nog niet bekend gemaakt.


Trainer John Boeijen na dit seizoen weg bij de VV Gassel
  |  vrijdag 23 januari 2009  |

Onlangs is bekend geworden dat John Boeijen volgend seizoen niet meer als trainer bij de VV Gassel actief zal zijn. De Cuijkse oefenmeester die momenteel Gassel D1 onder zijn hoede heeft en op de donderdagavond Gassel 2 traint, wordt met ingang van het seizoen 2009-2010 hoofdtrainer bij De Zwaluw uit Oeffelt. Wie John Boeijen zal gaan opvolgen is op dit moment nog niet bekend.


Amateurvoetbal van komend weekend door KNVB afgelast
  |  vrijdag 16 januari 2009  |

Vanwege de slechte staat waarin de speelvelden momenteel verkeren heeft de KNVB alle competitiewedstrijden van komend weekend in het amateurvoetbal afgelast. Dit betekent dat de start van de voorjaarscompetitie 2009 voor de juniorenteams met ten minste één week is uitgesteld. Van de Gasselse teams stond alleen voor Gassel C1 komende zaterdag een competitieduel op de agenda. De Gasselnaren zouden in Langenboom moeten aantreden tegen SES C2. Een nieuwe speeldatum is op dit moment nog niet bekend.


Programma 2009 veteranen bekend, duel zaterdag afgelast
  |  woensdag 14 januari 2009  |

Door de leiders van het veteranenelftal van de VV Gassel is het wedstrijdprogramma voor 2009 bekend gemaakt. Tot nu toe zijn er dertig wedstrijden vastgelegd. Hiervan staan er vijftien voor de zomerstop op de agenda en vijftien erna in het seizoen 2009-2010. Nog niet alle zaterdagen zijn ingevuld, dus het programma kan nog worden uitgebreid. Helaas voor de Gasselse veteranen werken de weergoden vooralsnog niet mee om op korte termijn weer de grasmat op te gaan. Het duel van komende zaterdag tegen de veteranen van Estria uit Escharen is vanwege de slechte gesteldheid van de velden namelijk inmiddels afgelast. Het eerstvolgende duel staat op de agenda voor zaterdag 31 januari 2009. In Cuijk is dan JVC Cuijk veteranen 2 de tegenstander.


Gennepse Vitesse '08 F5 toegevoegd aan klasse Gassel F2
  |  woensdag 14 januari 2009  |

Gassel F2 heeft er in de voorjaarscompetitie 2009 een tegenstander bijgekregen. Aanvankelijk bestond de 2e klasse 113 uit maar elf teams, maar de KNVB heeft inmiddels Vitesse '08 F5 uit Gennep aan de betreffende klasse toegevoegd. Door deze mutatie hebben de Gasselnaren op zaterdag 24 januari 2009 geen vrijaf, maar zullen ze op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel moeten aantreden tegen de nieuwe tegenstander. Het aftrap van het thuisduel tegen Vitesse '08 F5 is om 09:00 uur.


Nieuwe speeldatum voor thuisduel Gassel 3 tegen Menos 2
  |  zaterdag 10 januari 2009  |

De KNVB in het district Zuid II heeft inmiddels een nieuwe speeldatum gevonden voor het op zondag 14 december 2008 afgelaste thuisduel van Gassel 3 tegen Menos 2 uit Landhorst. De betreffende wedstrijd staat nu op de agenda voor zondag 01 februari 2009. Voor andere afgelaste wedstrijden van de seniorenelftallen van de VV Gassel is momenteel nog geen nieuwe speeldatum bekend gemaakt. Wel heeft de KNVB inmiddels laten weten dat de inhaalthuiswedstrijd van Gassel dames 1 tegen Wittenhorst dames 2 niet op zondag 18 januari 2009 ingehaald hoeft te worden, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Dit duel stond officieel gepland voor zondag 21 december 2008, maar omdat de Gasselse dames een snipperdag hadden opgenomen, was het duel verschoven naar zondag 18 januari 2009. Omdat echter uiteindelijk het gehele wedstrijdprogramma van zondag 21 december 2008 door de KNVB werd afgelast, kan het betreffende duel nu tegelijk met alle andere wedstrijden van wedstrijdronde 14 worden ingehaald. Zoals het nu naar uitziet zal de KNVB het complete afgelaste programma van wedstrijdronde 14 inplannen op zondag 01 maart 2009. Het wachten is echter nog op een officiële bevestiging van de KNVB.


Vanaf 15 januari 2009 weer training voor overige senioren
  |  vrijdag 09 januari 2009  |

Vanaf donderdag 15 januari 2009 worden de trainingen voor de overige senioren en andere liefhebbers hervat. De trainingen zullen weer als vanouds worden verzorgd door Ad Cruijsen, dus dat betekent leuke trainingen met gevarieerde oefeningen. Hebt u dus zin om op de donderdagavond lekker ontspannen een balletje te trappen, kom dan zeker naar sportpark "de Oude Kamp". Uiteraard is na afloop de kantine geopend voor een koele versnapering en de gezellige nababbel. De training begint om 20:00 uur.


Twee oefenduels voor Gassel 1 en Gassel 2 tijdens winterstop
  |  vrijdag 09 januari 2009  |

Ter voorbereiding op de hervatting van de competitie 2008-2009 spelen Gassel 1 en Gassel 2 een tweetal oefenwedstrijden. Zo is op zondag 08 februari 2009 in Lith NLC '03 de tegenstander. Zowel het duel NLC '03 1 - Gassel 1 als het duel NLC '03 2 - Gassel 2 begint om 12:00 uur. Een week later vindt voor beide Gasselse teams de tweede oefensessie plaats. Tegenstander is dan Menos uit Landhorst. Het eerste elftal speelt die zondag om 12:00 uur op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel, terwijl de spelers van Gassel 2 op hetzelfde tijdstip in Landhorst beginnen aan hun oefenwedstrijd. Door hoofdtrainer Fred Seeger is inmiddels het complete trainings- en wedstrijdprogramma voor deze winterstop bekend gemaakt.


Competitie-indeling voorjaarscompetitie 2008 jeugd bekend
  |  donderdag 08 januari 2009  |

Door de KNVB in het district Zuid II zijn inmiddels de klasse-indelingen voor de voorjaarscompetitie 2009 voor de junioren en pupillen bekend gemaakt. Een aantal jeugdteams van de VV Gassel is in een andere klasse terecht gekomen dan tijdens de najaarscompetitie 2008. Zo is Gassel B1 van de 3e klasse B03 verplaatst naar de 3e klasse B05. Hierdoor krijgen de Gasselnaren komend voorjaar slechts één tegenstander tegen waartegen men afgelopen najaar ook heeft gespeeld. Nieuwe tegenstanders voor de Gasselse formatie zijn onder meer gemeentegenoot SCV '58 B1 uit Velp, De Zwaluw B1 uit Oeffelt en SVS B1 uit Stevensbeek. Gassel C1 is twee klassen lager ingedeeld en krijgt in de 3e klasse C05 bijvoorbeeld HBV B1 uit Beers en SES C2 uit Langenboom als tegenstander. Gassel D1 is hoger ingedeeld en zal dan ook vol aan de bak moeten komend voorjaar. Voor de Gasselnaren staan onder meer duels tegen Excellent D1 uit Oploo, OKSV D1 uit Overlangel en HVCH D5 uit Heesch op het programma. Gassel E1 dat in de najaarscompetitie 2008 afsloot met een zeer fraaie tweede plaats in de 2e klasse 101, is door deze resultaten gepromoveerd naar de 1e klasse 106. Dit betekent bijvoorbeeld ontmoetingen met Vianen Vooruit E1, Sambeek E2 en Stormvogels '28 E1 uit Siebengewald. De E2 van de VV Gassel is weliswaar blijven staan in de 2e klasse 107, maar treft veelal andere tegenstanders dan afgelopen najaar. De Gasselnaren krijgen onder meer te maken met Fiducia E1 uit De Rips, Estria E2 uit Escharen en Constantia E4 uit Wanroij. Ook Gassel F1 komt komend voorjaar in dezelfde klasse uit als in de najaarscompetitie 2008. Nieuwe tegenstanders voor de Gasselse formatie zijn bijvoorbeeld DAW F4 uit Schaijk en De Zwaluw F1 uit Oeffelt. Gassel F2 tenslotte mag in de 2e klasse 113 gaan proberen om de eerste seizoenszege binnen te halen. De Gasselnaren wachten wedstrijden tegen onder meer Odiliapeel/Braks Groep F2, Olympia '18 F8 uit Boxmeer en RKOSV Achates uit Ottersum. Voor Gassel B1 en Gassel C1 start de voorjaarscompetitie 2009 op zaterdag 17 januari 2009. De pupillenteams mogen op zaterdag 24 januari 2009 voor het eerst aan de bak. De complete klasse-indelingen zijn terug te vinden op de standenpagina van het betreffende elftal. Het complete wedstrijdprogramma voor de voorjaarscompetitie 2009 is te vinden op de programmapagina van de diverse elftallen.


Thuiswedstrijd Gasselse veteranen tegen Eendracht afgelast
  |  donderdag 08 januari 2009  |

De voor komende zaterdag op het programma staande thuiswedstrijd van de Gasselse veteranen tegen Eendracht uit Mook gaat niet door. Reden voor de afgelasting is zoals te verwachten viel de sneeuw en de vorst van de afgelopen dagen.


Nieuw bezoekersrecord zeer geslaagde Nieuwjaarsreceptie
  |  vrijdag 02 januari 2009  |

De sportman en sportvrouw van 2008 De traditionele Nieuwjaarsreceptie van de VV Gassel is ook dit jaar weer een zeer groot succes geworden. Op 01 januari 2009 werden maar liefst 175 bezoekers geteld. Hiermee is het bezoekersrecord van 170 van de editie van 2008 na één jaar al weer uit de boeken verdwenen. Iets na zessen nam voorzitter Cor van Boekel het woord om alle aanwezigen van harte welkom te heten en hen namens het bestuur van VV Gassel een voorspoedig en bovenal gezond 2009 te wensen. In zijn traditionele Nieuwjaarsspeech stond hij uiteraard ook nog even stil bij het zeer plotselinge overlijden van Jeroen Nibbeling. Na een indrukwekkende één minuut stilte werd door de voorzitter onder meer ook nog even gesproken over de inmiddels voltooide verbouwing en de contractverlenging van hoofdtrainer Fred Seeger. Vervolgens vond de verloting plaats van de twee keer twee VIP-kaartjes voor de wedstrijd Willem II - Vitesse. De gelukkigen waren Frank ten Haaf en zijn buurman Rien van der Venne. Ook dit jaar werden door notaris Verploegen de nummers van tien uitgelote certificaten van de verbouwing bekend gemaakt. Daarna was het de hoogste tijd voor de verkiezing van de sportman en sportvrouw van het jaar 2008. Door de organisatie van deze verkiezing, Jos van der Heijden, Theo Jaspers en Wim Linders, was in samenwerking met Joep van de Broek wederom een fraaie DVD-presentatie over de genomineerden in elkaar gezet. Niet alleen werden actiebeelden getoond, maar ook was er dit jaar gefilmd in onder meer de slaapkamers van de genomineerden. Van de genomineerden Tim Jaspers, Joris van Raaij en Martijn Sprengers werd uiteindelijk Joris van Raaij verkozen tot sportman van het jaar 2008. Uit handen van hoofdtrainer Fred Seeger kreeg hij de felbegeerde wisselbeker uitgereikt. Vervolgens was het de beurt aan trainer Frans Peters om de sportvrouw van het jaar 2008 bekend te maken. Van de genomineerden Billie Cuppen, Martine Hendriks en Sanne Hendriks was het uiteindelijk Martine Hendriks die de prijs voor sportvrouw van het jaar in ontvangst mocht nemen. Voor de vier genomineerden die buiten de prijzen vielen had de organisatie ook nog een mooi aandenken. Na het officiële gedeelte bleef het mede dankzij de muzikale impulsen van DJ Ronny en de gefrituurde hapjes van Jan Stevens nog urenlang uitermate gezellig in de kantine van VV Gassel.
(klik hier voor een fotoreportage)


Trainingen selectie vanaf donderdag 08 januari 2009 hervat
  |  vrijdag 02 januari 2009  |

Na een rustperiode van twee weken mogen de spelers van de selectie binnenkort de trainingsschoenen weer uit de kast halen. Donderdag 08 januari 2009 staat namelijk de eerste training van 2009 op het programma. Tevens zal op die avond het programma voor de rest van de winterstop bekend worden gemaakt. Uiteraard zal dit programma ook verschijnen op deze website. De eerste training van het nieuwe jaar voor het dameselftal van de VV Gassel staat overigens op de agenda voor dinsdag 06 januari 2009.Terug naar het archief