NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Januari 2010


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand januari 2010. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Komend weekend geen amateurvoetbal, selectie zaaltraining
  |  vrijdag 29 januari 2010  |

Komend weekend zullen er geen competitiewedstrijden in het amateurvoetbal worden afgewerkt. De KNVB heeft namelijk alle duels van zaterdag 30 en zondag 31 januari 2010 afgelast. Gezien het winterse weer komt de algehele afgelasting niet als een verrassing. Een nieuwe speeldatum voor de afgelaste duels is op dit moment nog niet bekend. Voor de spelers van de selectie is er zondag 31 januari 2010 een zaaltraining ingelast. Van 12:00 uur tot 14:00 uur zal er worden getraind in de sportzaal van De Viersprong in Gassel.


Oefenthuiswedstrijd Gassel 1 tegen Batavia 1 afgelast
  |  woensdag 27 januari 2010  |

Inmiddels is bekend geworden dat de voor komende donderdag op het programma staande oefenwedstrijd van Gassel 1 tegen Batavia 1 uit Batenburg is afgelast. Vanwege de winterse weersomstandigheden zijn de velden van sportpark "de Oude Kamp" niet geschikt om er een oefenduel op te spelen. Er zal door de selectie wel gewoon getraind worden.


Komende donderdag oefenwedstrijd Gassel 1 tegen Batavia 1
  |  maandag 25 januari 2010  |

Door de technische staf van Gassel 1 is een extra oefenwedstrijd ingelast. De Gasselse formatie zal het op donderdag 28 januari 2010 gaan opnemen tegen Batavia 1 uit Batenburg. Plaats van handeling is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Het oefenduel begint om 20:00 uur. De geselecteerde spelers (zie de opstellingenpagina van Gassel 1) moeten om 19:15 uur aanwezig zijn.


Gassel 1 toont veerkracht en boekt mooie uitoverwinning
  |  zondag 24 januari 2010  |

Gassel 1 is het jaar 2010 prima begonnen. Deze zondag werd in Beugen de inhaalwedstrijd tegen VIOS '38 1 met 1-3 gewonnen. De Gasselnaren toonden aan over een prima mentale veerkracht te beschikken, want bij de rust stond het niet alleen 1-0 voor de thuisploeg, ook speelde de Gasselse formatie de gehele tweede helft met tien man. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Gassel 1 kreeg een strafschop toegekend nadat Tim Jaspers binnen de beruchte lijnen was gevloerd. De inzet van Joris van Raaij belandde echter tegen de binnenkant van de paal. In de tiende minuut trof Joris van Raaij met een vrije trap opnieuw het houtwerk. De Gasselnaren waren de sterkere ploeg en dit leidde tot diverse kansen. Inzetten van Bart Loeffen, Bas van Raaij en Tim Jaspers gingen echter naast het doel. In de 25e minuut ging de Gasselse defensie in de fout en kreeg VIOS '38 1 een strafschop die vervolgens ook werd benut. Vlak voor het rustsignaal kregen de Gasselnaren een nieuwe tegenslag te verwerken na een tweede gele kaart en dus veldverwijzing voor Bart Loeffen. Ondanks de numerieke minderheid was de Gasselse formatie in de tweede helft zeker niet de mindere. Zo'n twintig minuten na de rust kwam Gassel 1 op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Tim Jaspers kopte Bas van Raaij de bal tegen de touwen. De Gasselnaren gingen goed door en een kwartier voor tijd kopte de ingevallen Nord Strik uit een vrije trap van Joris van Raaij de 1-2 binnen. Vijf minuten later was invaller Nord Strik opnieuw heel belangrijk. Na een dieptepass van Nicky Hendriks schoot hij tegen de paal waarna de doorgelopen Nicky Hendriks de bal in de rebound alsnog binnen schoot. In de slotfase waren de Gasselnaren nog dichtbij de 1-4, maar de Beugense doelman voorkwam een treffer van Guido Sprengers na een mooie aanval. Al met al een mooie en verdiende zege voor Gassel 1, waardoor de ploeg inmiddels is opgeklommen naar de zevende plaats op de ranglijst.


Gassel C1 zet zegereeks voort, D1 start met 0-0 gelijkspel
  |  zaterdag 23 januari 2010  |

Na ruim een maand zonder competitieverplichtingen is vandaag voor een tweetal jeugdteams van de VV Gassel de bal weer aan het rollen gegaan. Gassel C1 is de voorjaarscompetitie 2010 begonnen met een uitstekende 1-2 uitzege op Constantia C1. Hiermee zetten de Gasselnaren hun zegereeks voort want in de najaarscompetitie 2009 werden alle wedstrijden winnend afgesloten. De C-junioren speelden in Wanroij een prima wedstrijd. Met goed voetbal werd het doel van de thuisclub onder vuur genomen. Ook op de inzet viel niets aan te merken. Het was Erik Barten die het eerste Gasselse doelpunt in de voorjaarscompetitie 2010 scoorde. Met een schot van afstand liet hij de Wanroijse doelman kansloos. Nog voor het einde van de eerste helft stond Gassel C1 op 0-2. Opnieuw was het Erik Barten die had weten te scoren met een afstandsschot. In de tweede helft scoorde Constantia C1 de aansluitingstreffer, waardoor de spanning weer terug kwam in de wedstrijd. De Gasselnaren wisten de verkregen voorsprong echter keurig vast te houden en daarmee de eerste drie punten van 2010 te pakken. Het doelpunt van de formatie uit Wanroij betekende dat overigens wel dat Gassel C1 voor het eerst dit seizoen in een competitiewedstrijd een tegentreffer moest incasseren. Ook Gassel D1 kwam deze zaterdag in actie. De Gasselnaren moesten op de eerste speeldag in Heesch aantreden tegen HVCH D4. Het lukte beide ploegen niet om te scoren zodat de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Hoewel het spel op en neer golfde, waren er weinig echt grote kansen. In het begin van het duel belandde een inzet van de thuisploeg tegen de paal. Namens de Gasselse formatie was Jarno Oppers het dichtst bij een treffer. Zijn schot vloog echter net langs de verkeerde kant van de paal. Gezien het spelbeeld was 0-0 een terechte uitslag. De overige jeugdteams van de VV Gassel beginnen op korte termijn aan de voorjaarscompetitie 2010. Zo speelt Gassel B1 komende woensdagavond in Nuland tegen Nulandia B3. De pupillenteams komen voor het eerst in actie op zaterdag 30 januari 2010.


Bij afgelasting inhaaluitduel Gassel 1, dan oefenwedstrijd
  |  vrijdag 22 januari 2010  |

Indien de weers- en veldomstandigheden het toelaten speelt Gassel 1 zondag 24 januari 2010 in Beugen de inhaalwedstrijd tegen VIOS '38 1. In het geval dit duel wordt afgelast en ook de inhaalwedstrijd van SCV '58 1 uit Velp wordt afgelast, dan spelen beide formaties om 12:00 uur een oefenwedstrijd. Plaats van handeling voor deze gemeentelijke oefenpot is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De geselecteerde spelers (zie de opstellingenpagina van Gassel 1) dienen dan om 11:00 uur aanwezig te zijn.


Eerste duel Gassel B1 voorjaarscompetitie vier dagen later
  |  donderdag 21 januari 2010  |

Voor Gassel B1 gaat de voorjaarscompetitie 2010 enkele dagen later van start dan aanvankelijk de bedoeling was. De eerste wedstrijd, uit tegen Nulandia B3 uit Nuland, die voor zaterdag 23 januari 2010 op het programma stond, is verplaatst naar woensdag 27 januari 2010. Het verzoek tot verplaatsing kwam van de Gasselnaren omdat zij komende zaterdag niet genoeg spelers op de been konden brengen. De aftrap van de betreffende wedstrijd staat gepland voor 19:30 uur.


VV Gassel organiseert het 1e Gasselse dartkampioenschap
  |  dinsdag 19 januari 2010  |

Op zaterdag 6 maart 2010 organiseert VV Gassel het 1e Gasselse dartkampioenschap. Deelname is mogelijk voor leden van VV Gassel en inwoners van Gassel. Ook dames zijn van harte welkom om mee te doen. De minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. Het darttoernooi wordt gehouden in de kantine van VV Gassel. De aanvangstijd van 16:00 uur is nog afhankelijk van het aantal deelnemers. Het inschrijfgeld bedraagt Ä 7,50 en dient te worden voldaan bij inschrijving. Meer info is te verkrijgen bij Ronny van Gemert en Ramon van der Venne. Bij hen kunt u zich ook opgeven voor het toernooi.


Oefenduel Gassel 1 afgelast, daarom zaaltraining om 13:00 uur
  |  zondag 17 januari 2010  |

Het oefenduel van Gassel 1 tegen HRC '27 1 uit Afferden gaat vanmiddag niet door. Door de sneeuwval van de afgelopen avond en nacht is het kunstgrasveld van JVC Cuijk niet bespeelbaar. In plaats van het spelen van de oefenwedstrijd is er voor de spelers van de selectie een zaaltraining ingelast. Van 13:00 uur tot 15:00 uur zal er worden getraind in de sportzaal van De Viersprong in Gassel.


HRC '27 1 in plaats van Sambeek 1 tegenstander Gassel 1
  |  zaterdag 16 januari 2010  |

Gassel 1 speelt zondag a.s. een oefenwedstrijd tegen een andere tegenstander dan aanvankelijk de bedoeling was. Eigenlijk zouden de Gasselnaren het op het kunstgrasveld van JVC Cuijk gaan opnemen tegen Sambeek 1, maar deze formatie heeft op het laatste moment afgezegd. Door de club uit Sambeek is echter wel zelf HRC '27 1 uit Afferden als vervangende tegenstander geregeld. De aanvangstijd van het oefenduel van de Gasselse formatie is hetzelfde gebleven, namelijk 14:00 uur.


Oefenduel Gassel 1 van komende zondag gaat zeker door
  |  zaterdag 16 januari 2010  |

Het voor komende zondag op het programma staande oefenduel van Gassel 1 tegen Sambeek 1 gaat zeker door. De oefenwedstrijd wordt gespeeld op het kunstgrasveld van JVC Cuijk. Aanvankelijk was het nog niet geheel zeker of het betreffende speelveld tijdig sneeuwvrij was. Inmiddels is duidelijk geworden dat er zondag a.s. gewoon gevoetbald kan worden. De aftrap staat gepland voor 14:00 uur.


Data jaarlijkse evenementen VV Gassel inmiddels bekend
  |  dinsdag 12 januari 2010  |

Ook dit jaar organiseert VV Gassel weer de bekende en altijd gezellige evementen. De data hiervan zijn inmiddels bekend en kunnen dus in de agenda worden genoteerd. Zo vindt op zondag 16 mei 2010 het jaarlijkse karttoernooi plaats. Zes dagen later, op zaterdag 22 mei 2010, staat het GOK-toernooi op de agenda. Het laatste weekend van juni kunt u eveneens alvast gaan vrijhouden want op zaterdag 26 juni 2010 wordt de tweede editie van de grote Gasselse kennisquiz gehouden. Zondag 27 juni 2010 tenslotte is de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" het toneel van het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi.


Andere speeldatum inhaalwedstrijd VIOS '38 1 - Gassel 1
  |  dinsdag 12 januari 2010  |

De KNVB in het district Zuid II heeft het inhaaluitduel van Gassel 1 tegen VIOS '38 1 een week verschoven. De nieuwe speeldatum is zondag 24 januari 2010. Aanvankelijk zou door de Gasselse formatie op 17 januari 2010 moeten worden inhaald. Voor zondag 24 januari 2010 staat ook al een oefenwedstrijd tegen gemeentegenoot SCV '58 1 op het programma. Gezien de competitieverplichtingen voor de Gasselnaren zal het oefenpotje tegen de Velpenaren waarschijnlijk worden geschrapt.


Gassel B1, C1 en D1 starten voorjaarscompetitie met uitduel
  |  maandag 11 januari 2010  |

Wanneer de weergoden het toelaten starten Gassel B1, Gassel C1 en Gassel D1 de voorjaarscompetitie 2010 met een uitwedstrijd. Zo moet de B1 van de VV Gassel op zaterdag 23 januari 2010 aantreden in Nuland voor het treffen met Nulandia B3. De spelers van Gassel C1 blijven wat dichter bij huis, want zij worden in Wanroij verwacht op het daar te gaan opnemen tegen Constantia C1. Gassel D1 speelt op de eerste speeldag in Heesch tegen HVCH D4. Het complete wedstrijdprogramma voor Gassel B1, Gassel C1 en Gassel D1 voor de voorjaarscompetitie 2010 is te vinden op de programmapagina van het betreffende elftal. De wedstrijdprogramma's voor de E- en F-zeventallen van de VV Gassel volgen binnen enkele dagen.


Zondag a.s. oefenduel Gassel 1 op kunstgrasveld JVC Cuijk
  |  maandag 11 januari 2010  |

Door de technische staf van Gassel 1 is voor zondag 17 januari 2010 een oefenwedstrijd ingelast tegen Sambeek 1. Het duel zal worden gespeeld op het kunstgrasveld van JVC Cuijk. De aftrap is om 14:00 uur. Of de wedstrijd ook daadwerkelijk gespeeld kan worden, is nog afhankelijk van het tijdig sneeuwvrij krijgen van het betreffende speelveld. Overigens staat voor de Gasselse formatie voor komende zondag officieel nog een inhaalwedstrijd tegen het Beugense VIOS '38 1 op de agenda. Gezien de weersomstandigheden in de komende dagen is de kans dat dit inhaalduel doorgang zal vinden zo goed als nul procent.


Klasse-indeling voorjaarscompetitie 2010 jeugd bekend
  |  zaterdag 09 januari 2010  |

Door de KNVB in het district Zuid II is de klasse-indeling voor de voorjaarscompetitie 2010 bij de jeugd bekend gemaakt. Van de Gasselse jeugdteams zijn er drie, te weten Gassel B1, Gassel C1 en Gassel E2, in een hogere klasse ingedeeld dan bij de najaarscompetitie 2009. Gassel D1 en Gassel E1 zijn in dezelfde klasse blijven staan en de beide F-zeventallen zijn een aantal klassen lager ingedeeld. Gassel B1 heeft het niet echt getroffen met de indeling. De Gasselnaren zijn namelijk terecht gekomen in de 3e klasse B03 en krijgen daarin hoofdzakelijk te maken met vrij ver weg gelegen tegenstanders. Zo moet onder meer worden aangetreden tegen Avesteyn B2 uit Heeswijk-Dinther, TOP B3 uit Oss en Nooit Gedacht B2 uit Geffen. Voor Gassel C1 zijn er vooral opponenten uit de regio. Onder andere HBV B1 uit Beers, SES C1 uit Langenboom en gemeentegenoot SCV '58 C1 maken net als de Gasselse formatie deel uit van de 3e klasse C02. Omdat Gassel D1 en Gassel E1 in dezelfde klasse zijn gebleven, treffen ze een aantal tegenstanders waar ook in de najaarscompetitie 2009 tegen gespeeld is. Nieuwe tegenstanders voor de D1 van de VV Gassel zijn onder meer Vianen Vooruit D1 en HVCH D4 uit Heesch. Onbekende teams waar Gassel E1 het komend voorjaar tegen moet gaan opnemen zijn bijvoorbeeld DAW E5 uit Schaijk en het Overlangelse OKSV E1. Gassel E2 is maar liefst vijf klassen hoger ingedeeld dan afgelopen najaar. De Gasselnaren wachten in de 2e klasse 105 onder meer duels tegen Herpinia E2 uit Herpen, Hapse Boys E2 uit Haps en Juliana Mill E2. Gassel F1 is terecht gekomen in de 2e klasse 104 en krijgt hierin onder meer te maken met zowel JVC Cuijk F3 als JVC Cuijk F4 en Olympia '18 F3 en F4 uit Boxmeer. Gassel F2 tenslotte speelt komend voorjaar wedstrijden tegen onder andere het Katwijkse SIOL F3, FC Uden F5 en Volkel F5.
(De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elftal.)
 De complete wedstrijdprogramma's worden binnen enkele dagen geplaatst. Wanneer de weergoden het toelaten gaat voor Gassel B1, Gassel C1 en Gassel D1 de voorjaarscompetitie 2010 van start op zaterdag 23 januari 2010. De E- en F-zeventallen beginnen een week later aan hun competitie.


Trainingen selectie weer begonnen, zondag zaaltraining
  |  woensdag 06 januari 2010  |

Voor de spelers van de selectie van de VV Gassel zijn de trainingen deze week weer begonnen. Komende donderdag wordt er vanaf 20:00 uur getraind op het trainingsveld van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Zondag 10 januari 2010 staat er voor de selectie een zaaltraining op het programma. De aanvangstijd van deze training, die wordt gehouden in de sportzaal van De Viersprong, is 13:00 uur.


Ook Nieuwjaarsreceptie van 2010 zeer geslaagde happening
  |  zaterdag 02 januari 2009  |

De sportman en sportvrouw van 2009 Ook dit jaar is de Nieuwjaarsreceptie van de VV Gassel een zeer geslaagde happening geworden. Hoewel het vorig jaar gevestigde bezoekersrecord van 175 net niet werd gehaald, kan het bestuur terugkijken op een prima verlopen evenement. Enkele minuten na zes uur nam voorzitter Cor van Boekel de microfoon ter hand voor zijn jaarlijkse woordje. Na iedereen welkom geheten te hebben en het overbrengen van de beste wensen voor 2010, blikte hij kort terug op het afgelopen jaar. Zo werd onder meer aandacht besteed aan de kampioenschappen van Gassel C1 en Gassel E2 in de najaarscompetitie 2009, de forse uitbreiding van het bestuur, de succesvol verlopen evenementen en de huidige koppositie van het dameselftal van de VV Gassel. Vervolgens vond de verloting plaats van de twee keer twee kaartjes voor de wedstrijd NEC - Roda JC. De winnende lootjes werden getrokken door notaris Verploegen die daarna het woord kreeg om de 24 nummers van de uitgelote certificaten voor de verbouwing bekend te maken. Een aantal bezitters van uitgelote certificaten was ook aanwezig. Ondertussen werden in de bestuurskamer van de VV Gassel de door de bezoekers ingevulde stembiljetten voor de verkiezing van de sportman en sportvrouw van 2009 gecontroleerd en geteld. Voorafgaand aan de bekendmaking van de sportman en sportvrouw van het afgelopen jaar werd op het grote scherm een aflevering vertoond van "De voetbalkantine", een door Jos van der Heijden, Theo Jaspers en Wim Linders gemaakte persiflage op "De TV-kantine". Na dit fraai stukje entertainment dat ook zo op de pronkzitting van CV De Ezels vertoond had kunnen worden, werden de genomineerden voorgesteld. Door de bekende Gasselse producenten Joep van de Broek en Toon Cornelissen was een fraaie DVD gemaakt waarop ook fraaie actiebeelden van de genomineerden te zien waren. Uit het drietal Fleur Hendriks, Sanne Hendriks en Janneke Raemakers werd uiteindelijk Sanne Hendriks verkozen tot sportvrouw van het jaar 2009. Uit handen van trainer Geert Linders kreeg ze de bijbehorende bokaal uitgereikt. Vervolgens was het de beurt aan hoofdtrainer Fred Seeger om bekend te maken wie zich sportman van het jaar 2009 mag noemen. Van de genomineerden Bram Driessen, Krijn van Raaij en Guido Sprengers was het uiteindelijk Krijn van Raaij die de felbegeerde wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Voor de vier genomineerden die buiten de prijzen vielen had de organisatie ook nog een mooi aandenken. Na het officiŽle gedeelte bleef het mede dankzij de muzikale impulsen van DJ Ronny en de gefrituurde hapjes van Jan Stevens nog urenlang uitermate gezellig in de kantine van VV Gassel.
(klik hier voor een fotoreportage)Terug naar het archief