Januari 2011

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand januari 2011. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Ook thuiswedstrijd van Gassel 1 tegen Excellent 1 afgelast
  |  zondag 30 januari 2011  |

Nadat eerder al de competitieduels van Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 waren afgelast, is nu ook het thuisduel van Gassel 1 tegen Excellent 1 uit Oploo van het programma geschrapt. De afgelsting komt uiteraard niet als een verrassing gezien de huidige weersomstandigheden. Een nieuwe speeldatum voor de afgelaste wedstrijden is op dit moment nog niet bekend.

Opnieuw overwinning Gassel B1, gelijkspel Gassel C1 en E1
  |  zaterdag 29 januari 2011  |

Hoewel de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel door de vorst behoorlijk hard waren, zijn er deze zaterdag toch een aantal wedstrijden van de Gasselse jeugd afgewerkt. Zo boekte Gassel B1 de tweede overwinning in de voorjaarscompetitie 2011. Na de 2-4 uitzege van vorige week waren de Gasselnaren ditmaal met 4-0 te sterk voor Vianen Vooruit B1. Al na zo'n tien seconden was Roel Strik dichtbij de openingstreffer, maar de Vianense doelman voorkwam een hele snelle treffer. Omstreeks de tiende minuut stond de B1 van de VV Gassel wel op een 1-0 voorsprong. Na een diepe bal kwam Robin Thoonen alleen voor de keeper. Hij bleef koel en schoot de bal in de korte hoek. In de tweede helft had Remco van der Heijden bij zijn derde poging succes waardoor de stand op 2-0 kwam. De thuisploeg ging goed door en nog geen drie minuten later scoorde Robin Thoonen met een schot van afstand de derde Gasselse treffer. Uiteindelijk werd het ook nog 4-0. Een schot van Robin Thoonen kon nog wel door de doelman worden gekeerd, maar in de rebound schoot Joris van Bommel de bal alsnog beheerst tegen de touwen. Al met al een prima wedstrijd van de Gasselnaren. Bovendien werd er achterin nauwelijks een kans weggegeven.
(Op de site voetbalkiekjes.nl staan foto's van deze wedstrijd. Klik hier om deze foto's te bekijken.)
  Gassel C1 speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Olympia '18 C3. In de vijfde minuut openden de bezoekers uit Boxmeer de score. De Gasselse formatie ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Het offensief leidde tot tal van kansen, maar niet tot de gelijkmaker. In de tweede helft ging Gassel C1 verder op zmet de zoektocht naar de 1-1. Ted Wolfs had de 1-1 op de schoen, maar zijn schot ging helaas over. Tot overmaat van ramp wist Olympia '18 C3 aan de andere kant via een uitval wel te scoren. De 0-2 achterstand leek even onoverbrugbaar, maar door een foutje bij de bezoekers kon Roy van de Wiel de aansluitingstreffer scoren. Gassel C1 besefte dat er meer in zat en schakelde een tandje bij. De ploeg werd wat later in de wedstrijd beloond met de gelijkmaker. Na een afgeslagen corner schoot Ted Wolfs de bal vanaf de zijkant van het strafschopgebied op zeer fraaie wijze met een boog in de kruising. De tijd was daarna tekort om nog een winnende treffer te scoren. Voor Gassel E1 en Gassel E2 ging de voorjaarscompetitie 2011 vandaag van start. Het leverde wisselend succes op. De E1 speelde met 2-2 gelijk tegen JVC Cuijk E4. In de redelijk gelijkopgaande wedstrijd opende Anouk van Thiel in de eerste helft de score. Na de Cuijkse gelijkmaker zorgde Dirk van Spijk nog voor het rustsignaal voor een nieuwe voorsprong. In de tweede helft wisten de bezoekers voor de tweede maal op gelijke hoogte te komen. De Gasselnaren hadden daarna nog wel enkele kansen, maar het bleef bij 2-2. Gassel E2 verloor het thuisduel tegen Constantia E3 met 1-5. Bij een 0-1 achterstand zorgde Joris Eleuwarin na een mooie en snelle Gasselse aanval voor de gelijkmaker. In de tweede helft raakten de Gasselse spelers steeds meer vermoeid en verkleund. De ploeg uit Wanroij wist hiervan goed te profiteren en mocht daardoor de drie punten meenemen. Gassel D1 en Gassel F1 kwamen deze wedstrijdronde niet in actie. De D1 had vrijaf en de thuiswedstrijd van Gassel F1 tegen De Zwaluw F1 werd afgelast.

Duels Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 door KNVB afgelast

Voor de lagere seniorenelftallen van de VV Gassel zijn er komende zondag geen competitieverplichtingen. De KNVB in het district Zuid II heeft namelijk alle competitieduels in de categorie B afgelast. Gassel 2, Gassel 3 en Gassel 4 behoren tot deze categorie. De competitiewedstrijden van categorie A, waar Gassel 1 onder valt, laat de KNVB nog wel gewoon doorgaan. Uiteraard kunnen de clubs zelf ook nog tot afgelasting overgaan. Of de thuiswedstrijd van Gassel 1 tegen Excellent 1 daadwerkelijk gespeeld gaat worden, zal in de loop van zondag blijken. Het dameselftal van de VV Gassel hoefde zondag a.s. sowieso al niet in actie te komen.

Nieuwe speeldatum voor Gassel dames 1 - SDDL dames 2

Inmiddels is er een nieuwe speeldatum gevonden voor de wedstrijd Gassel dames 1 - SDDL dames 2. Dit duel staat nu op de agenda voor zondag 03 april 2011. De aftrap is om 11:00 uur. Aanvankelijk zouden de Gasselse dames afgelopen dinsdag tegen de ploeg uit Demen hebben gespeeld, maar in overleg tussen beide verenigingen is de wedstrijd toen op het laatste moment uitgesteld.

Gassel 1 wint oefenwedstrijd tegen De Willy's 1 overtuigend
  |  vrijdag 28 januari 2011  |

Afgelopen donderdagavond stond voor Gassel 1 een oefenwedstrijd tegen De Willy's 1 uit Wilbertoord op het programma. Na twee eerdere oefenduels die in 3-3 waren geëindigd, wist de Gasselse formatie ditmaal wel te winnen. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd het 3-0. Overigens werd het duel na 25 minuten in de tweede helft in overleg met de scheidsrechter gestaakt. Het speelveld was door de vorst dusdanig hard geworden, dat verder spelen niet meer verantwoord was. In de eerste helft kwamen de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Paul Cornelissen. Het goede spel van Gassel 1 leidde nog voor de rust tot een tweede treffer. Dit keer was het Paul Barten die doel trof. Na de rust scoorde Ramon van der Venne uit een voorzet van Robin Nibbeling de 3-0. Vermeldenswaardig was verder nog het debuut van Jesse van Spijk. De doelman van Gassel B1 mocht in de eerste helft het Gasselse doel verdedigen en deed dat prima. Tot tweemaal toe wist hij met een uitstekende redding een doelpunt van de formatie uit Wilbertoord te voorkomen. Of de Gasselnaren klaar zijn voor de tweede seizoenshelft zal komende zondag blijken. Dan hervat Gassel 1 de competitie 2010-2011 met een thuiswedstrijd tegen Excellent 1 uit Oploo.

Thuiswedstrijd Gassel dames 1 - SDDL dames 2 uitgesteld
  |  dinsdag 25 januari 2011  |

Gassel dames 1 is deze dinsdagavond uiteindelijk toch niet in actie gekomen voor de competitiewedstrijd tegen SDDL dames 2 uit Demen. In overleg tussen beide clubs is besloten om het betreffende duel uit te stellen tot een latere datum. Welke datum dat zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Opnieuw gelijkspel Gassel 1 in oefenduel, wel zege Gassel 2
  |  zondag 23 januari 2011  |

Gassel 1 is er vandaag opnieuw niet in geslaagd om een oefenwedstrijd winnend af te sluiten. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd met 3-3 gelijk gespeeld tegen zesdeklasser OKSV 1 uit Overlangel. Net als afgelopen donderdag in het oefenduel tegen SCV '58 1 dat ook in 3-3 eindigde, speelde de Gasselse formatie een matige tweede helft. Voor de rust werd er door de Gasselnaren nog redelijk goed gevoetbald. Na een scrimmage voor het Overlangelse doel was het uiteindelijk Paul Barten die de bal tegen de touwen schoot. Wat later in de eerste helft zorgde Paul Cornelissen met een prachtige treffer voor de 2-0. Ongeveer vanaf de achterlijn krulde hij de bal met buitenkant schoen bij de tweede paal in de kruising. Voor de rust werd het ook nog 3-0 via een door William de Kleijn benutte strafschop. Na de rust was van goed spel aan Gasselse zijde nauwelijks nog sprake. Veelvuldig werd er onnodig balverlies geleden en ook kwam men steeds minder vaak van de eigen helft af. Paul Cornelissen had nog wel een kans, maar dit leverde geen treffer op. De bezoekers wisten via een diagonaal schot de achterstand te verkleinen tot 3-1. OKSV 1 rook vervolgens kansen en begon meer en meer aan te dringen. Uiteindelijk kregen de Gasselnaren nog twee tegentreffers om de oren waardoor de 3-0 voorsprong geheel verdwenen was. Gassel 2, dat tegelijkertijd tegen OKSV 2 speelde, wist wel met een zege van het veld te stappen. De niet al te hoogstaande wedstrijd eindigde in 1-0. Maker van het enige en dus winnende doelpunt was Dirk Verbruggen. Vanaf de rand van de zestien schoot hij de bal achter de Overlangelse doelman. Nord Strik scoorde bijna de 2-0, maar zijn inzet belandde tegen de paal. Komende donderdag speelt Gassel 1 het derde en laatste oefenduel. De Willy's 1 uit Wilbertoord komt dan op bezoek. Zondag 30 januari 2011 hervatten de Gasselse seniorenteams de competitie.

Dameselftal komende dinsdag in actie tegen SDDL dames 2
  |  zaterdag 22 januari 2011  |

Het dameselftal van de VV Gassel speelt komende dinsdag om 19:30 uur op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de competitiewedstrijd tegen SDDL dames 2. Het duel tegen de formatie uit Demen stond eigenlijk op het programma voor zondag 30 januari 2011, maar is in overleg tussen beide clubs vervroegd naar dinsdag 25 januari 2011.

Gassel B1 en C1 starten voorjaarscompetitie 2011 met zege

Voor Gassel B1, Gassel C1 en Gassel D1 begon deze zaterdag de voorjaarscompetitie 2011. Voor de betreffende jeugdteams was het ruim twee maanden geleden dat er voor het laatst een competitiewedstrijd was gespeeld. De B1 en C1 van de VV Gassel kenden een prima competitiestart want beide formaties wisten hun uitduel te winnen. Gassel D1 verloor nipt. De B-junioren moesten in Escharen aantreden tegen gemeentegenoot Estria B2. In de eerste helft hadden de Gasselnaren het betere van het spel en wist men tot drie maal toe de doelman van de thuisploeg te passeren. Remco van der Heijden was tweemaal succesvol waarvan één keer met een kopbal uit een voorzet van Ivo Oppers. Het derde Gasselse doelpunt was een prima schot van afstand van Erik Barten. Estria B2 scoorde voor de rust eenmaal. In de tweede helft kwam de thuisploeg via een benutte strafschop terug tot 2-3. Verder dan dit liet Gassel B1 het niet komen en met zijn derde doelpunt van de middag stelde Remco van der Heijden de drie punten veilig. Gassel C1 boekte vandaag ook een 2-4 uitzege. In Oeffelt waren de Gasselnaren te sterk voor De Zwaluw C1. De eerste twee kansen waren voor de bezoekers, maar het was de thuisploeg die in de vijfde minuut de score wist te openen. Vijf minuten later stond het 1-1 door een doelpunt van Bart van Spijk na een voorzet van Hans van Houtum. Diezelfde Hans van Houtum stond ook aan de basis van de 1-2. Na een mooie individuele actie legde hij de bal terug op Ted Wolfs die koelbloedig binnen schoot. De Gasselnaren begonnen wat zwakjes aan de tweede helft waardoor de Oeffeltse formatie de stand weer in evenwicht kon brengen. Even leek Gassel C1 de wedstrijd uit handen te gaan geven, want er waren enkele goede kansen voor De Zwaluw C1 op een 3-2 voorsprong. Een derde Oeffeltse treffer bleef gelukkig uit. Even laer wist Hans van Houtum aan de andere kant wel te scoren. Wat later in de tweede helft was het opnieuw raak waarmee de wedstrijd was beslist. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Pieter van Bommel. Deze bedacht zich geen moment en vanaf een meter of 25 schoot hij de bal over de keeper heen tegen de touwen. In de slotfase had Gassel C1 nog enkele kansen op een vijfde treffer, maar het bleef bij 2-4. Gassel D1 moest in de eerste wedstrijd de drie punten aan de tegenstander laten. In Stevensbeek werd nipt met 2-1 verloren van SVS D1. De nederlaag was onnodig en vooral het gevolg van een matige eerste helft. Na een 1-0 achterstand bij de rust, kwam de thuisploeg vroeg in de tweede helft op een 2-0 voorsprong. De Gasselnaren waren hierna wakker geschud en gingen op jacht naar de aansluitingstreffer. Met goed voetbal werd SVS D1 steeds meer onder druk gezet en via Jochem Baltussen werd de achterstand verkleind tot 2-1. De Gasselse formatie ging daarna goed door en leek op weg naar de gelijkmaker. Deze bleef helaas uit waardoor de Gasselnaren zonder punten weer terug naar Gassel moesten. Voor Gassel E1, Gassel E2 en Gassel F1 start de voorjaarscompetitie op zaterdag 29 januari 2011.

Vanaf komende donderdag weer training overige senioren
  |  vrijdag 21 januari 2011  |

Na enkele weken winterstop kan er vanaf donderdag 27 januari 2011 weer wekelijks op de donderdagavonden worden getraind door de overige senioren. De training staat onder leiding van Jan de Kleijn en begint om 20:15 uur. Uiteraard kan er na afloop van de training nog even gezellig worden nagekeuveld in de kantine.

Onnodig gelijkspel Gassel 1 in eerste oefenwedstrijd 2011

Afgelopen donderdagavond stond voor Gassel 1 de eerste oefenwedstrijd van 2011 op het programma. De Gasselnaren namen het op tegen gemeentegenoot SCV '58 1. Het gemeentelijk treffen eindigde in 3-3. Het gelijke spel was onnodig want de Gasselse formatie stond niet alleen bij de rust op een 3-1 voorsprong, ook werden tal van uitstekende kansen op meer treffers onbenut gelaten. In de eerste helft werd er door Gassel 1 heel goed gevoetbald. Met mooie combinaties werden de Velpenaren onder druk gezet. Dit leidde ook tot een 2-0 voorsprong. Vervolgens werd er een tegengoal weggegeven. Daarna pakte de thuisploeg het toch weer goed op en viel ook de 3-1. Nog voor het rustsignaal waren er diverse mooie kansen op een grotere voorsprong, maar deze werden niet benut. In de tweede helft was er van het goede Gasselse spel weinig tot niets meer over. Ondanks dat waren er toch nog enkele dotten van kansen die echter ook niet werden benut. De bezoekers uit Velp wisten daarentegen in de tweede helft wel tot tweemaal toe te scoren en er daardoor nog een 3-3 gelijkspel uit te slepen. Twee van de drie Gasselse treffers werden gescoord door Paul Cornelissen. Tim van Overbeek was eenmaal succesvol. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Wim Linders die na maandelang blessureleed zijn rentree maakte. Komende zondag komt Gassel 1 opnieuw in actie voor een oefenwedstrijd. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is OKSV 1 uit Overlangel dan de tegenstander. De aftrap is om 12:00 uur. Tegelijkertijd neemt Gassel 2 het op eigen veld op tegen OKSV 2.

Komende zondag om 11:00 uur training voor de selectie
  |  vrijdag 14 januari 2011  |

Voor de spelers van de selectie van de VV Gassel is er komende zondag een training ingelast. De training begint om 11:00 uur. Uiteraard zal na afloop van de training de kantine geopend zijn.

Gassel B1 voorzien van nieuwe tassen door De Molen Banden

De spelers van Gassel B1 kunnen hun voetbalspullen de komende tijd weer prima opbergen. Door De Molen Banden uit Reek zijn namelijk nieuwe tassen gesponsord. Op onderstaande foto poseren de spelers en trainer Willie Strik met hun nieuwe aanwinsten.

Gassel B1 met nieuwe tassen

Interessante klasse-indeling voorjaarscompetitie 2011
  |  woensdag 12 januari 2011  |

Voor de jeugdteams van de VV Gassel is inmiddels bekend tegen welke tegenstanders gespeeld moet gaan worden tijdens de voorjaarscompetitie 2011. Ten opzichte van de najaarscompetitie 2010 zijn de meeste teams twee klassen lager ingedeeld. Alleen Gassel D1 is in een hogere klasse geplaatst. De E1 van de VV Gassel is in dezelfde klasse gebleven. Gassel B1 is terecht gekomen in de 3e klasse B04 en treft daarin onder meer de gemeentegenoten Estria B2 uit Escharen en SCV '58 B2 uit Velp. Ook wachten interessante duels met bijvoorbeeld SES B1 uit Langenboom en Vianen Vooruit B1. Gassel C1 krijgt in de 3e klasse CO4 onder meer te maken met HVCH C4 uit Heesch, De Willy's C1 uit Wilbertoord en oude bekende DSV C2 uit Sint-Anthonis. De D1 is gepromoveerd van de 2e klasse 104 naar de 2e klasse 102. Op het programma staan bijvoorbeeld wedstrijden tegen De Zwaluw D1 uit Oeffelt, Heijen D1 en het Rijkevoortse Toxandria D1. Omdat Gassel E1 in de 2e klasse 102 is gebleven treffen de Gasselnaren een vijftal tegenstanders waarin ook tijdens de najaarscompetitie 2010 moest worden aangetreden. Nieuwe opponenten zijn onder andere UDI '19/Beter Bed E5 uit Uden, RKOSV Achates E2 uit Ottersum en Hapse Boys E2. De pupillen van Gassel E2 krijgen komend voorjaar in de 2e klasse 112 onder andere te maken met de streekgenoten HBV E3 uit Beers, Constantia E3 uit Wanroij en Estria E2 uit Escharen. Gassel F1 tenslotte is ingedeeld in de 2e klasse 106. Andere teams in deze klasse zijn bijvoorbeeld Menos F1 uit Landhorst, FC de Rakt F2 uit Uden en JVC Cuijk F4.
(De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elftal.)
 De complete wedstrijdprogramma's worden binnen enkele dagen geplaatst. Wanneer de weergoden het toelaten gaat voor Gassel B1, Gassel C1 en Gassel D1 de voorjaarscompetitie 2011 van start op zaterdag 22 januari 2011. De E- en F-zeventallen beginnen een week later aan hun competitie.

Nieuwe speeldata afgelaste wedstrijden december 2010
  |  woensdag 05 januari 2011  |

De KNVB in het district Zuid II heeft inmiddels nieuwe speeldata bekend gemaakt voor de compleet afgelaste wedstrijdprogramma's bij de senioren en dames uit december 2010. Zo is wedstrijdronde 12 van zondag 05 december 2010 nu ingepland voor zondag 13 februari 2011. Het programma van wedstrijdronde 13 dat oorspronkelijk gepland stond voor zondag 12 december 2010, staat nu op de agenda voor zondag 06 februari 2011. Op zondag 30 januari 2011 is het de bedoeling dat wedstrijdprogramma 10 wordt ingehaald. Dit programma is inmiddels al twee keer afgelast geweest, namelijk op zondag 14 november 2010 en zondag 19 december 2011. De tweede seizoenshelft gaat vervolgens op zondag 20 februari 2011 verder met wedstrijdronde 14. Losse afgelaste wedstrijden, zoals bijvoorbeeld Gassel 2 - SCV '58 2, zullen in een later stadium worden ingehaald.

VV Gassel organiseert het 2e Gasselse dartkampioenschap
  |  dinsdag 04 januari 2011  |

Na de zeer geslaagde eerste editie van het Gasselse dartkampioenschap organiseert VV Gassel ook dit jaar weer een darttoernooi. De 2e editie van het Gasselse dartkampioenschap wordt gehouden op zaterdag 05 februari 2011. Deelname is mogelijk voor leden van VV Gassel en inwoners van Gassel. Ook dames zijn van harte welkom om mee te doen. De minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. Het darttoernooi wordt gehouden in de kantine van VV Gassel. De aanvangstijd van 16:00 uur is nog afhankelijk van het aantal deelnemers. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 en dient te worden voldaan bij inschrijving. Meer info is te verkrijgen bij de organisatoren Ronny van Gemert en Ramon van der Venne. Bij hen kunt u zich ook opgeven voor het toernooi.

Ook Nieuwjaarsreceptie 2011 was weer geslaagd evenement
  |  zondag 02 januari 2011  |

De sportman en sportvrouw van 2010 Op zaterdag 01 januari 2011 vond in de kantine van de VV Gassel weer de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie plaats. Ook deze editie kan de boeken in als een zeer geslaagd evenement. Het in 2009 gevestigde bezoekersrecord van 175 werd echter niet verbroken. Ook dit keer begon het officiële gedeelte met het jaarlijkse woordje van voorzitter Cor van Boekel. Na iedereen welkom geheten te hebben en het overbrengen van de beste wensen voor 2011, blikte hij kort terug op het afgelopen jaar. Vervolgens vond de verloting plaats van de twee keer twee kaartjes voor een thuiswedstrijd van NEC. De winnende lootjes werden getrokken door notaris Verploegen die daarna het woord kreeg om de 30 nummers van de uitgelote certificaten voor de verbouwing bekend te maken. Een aantal bezitters van uitgelote certificaten was ook aanwezig. Ondertussen werden in de bestuurskamer van de VV Gassel de door de bezoekers ingevulde stembiljetten voor de verkiezing van de sportman en sportvrouw van 2010 gecontroleerd en geteld. Door het organiserend comité van deze verkiezing, Jos van der Heijden, Theo Jaspers en Wim Linders, was ook dit jaar weer een originele manier van presenteren van de genomineerden bedacht. De betreffende heren hadden in de cafetaria van Big Snack Jack een persiflage op het programma Voetbal International opgenomen waarbij Theo en Wim de rollen van Johan Derksen en Rene van der Gijp speelden en Jos zich voordeed als presentator Wilfred Genee. Na dit weer fraaie stuk entertainment was het tijd voor de bekendmaking van de sportvrouw van het jaar 2010. Uit de genomineerden Fleur Hendriks, Kim Oppers en Janneke Raemakers werd uiteindelijk Kim Oppers verkozen tot sportvrouw. Uit handen van haar trainer Geert Linders ontving ze de bijbehorende trofee. Vervolgens was het de beurt aan hoofdtrainer Henk Driessen om de sportman van het jaar 2010 bekend te maken. Van het drietal Bram Driessen, William de Kleijn en Guido Sprengers was het eindelijk Bram Driessen die er met de eretitel sportman 2010 vandoor ging. De verkiezing van Bram Driessen tot sportman van het jaar zorgde direct ook voor uniek feit in de roemrijke geschiedenis van de VV Gassel. Nooit eerder was het namelijk voorgekomen dat zowel een vader als zijn zoon tot sportman van het jaar werd verkozen. Vader Marius Driessen werd in 1987 verkozen tot sportman van het jaar 1986. Voor de vier genomineerden die buiten de prijzen vielen had de organisatie ook nog een mooi aandenken. Na het officiële gedeelte bleef het mede dankzij de muzikale impulsen van DJ Ronny en de gefrituurde hapjes van Jan Stevens nog urenlang uitermate gezellig in de kantine van VV Gassel.