Januari 2012

Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand januari 2012. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.

Kantine donderdagavond geopend, zondag a.s. zaaltraining
  |  dinsdag 31 januari 2012  |

Zoals gisteren al gemeld zijn er deze week geen trainingen voor de selectie van VV Gassel. Wel zal de kantine komende donderdagavond vanaf 20:30 uur geopend zijn in verband met de bekerwedstrijd PSV-NEC. Hoofdtrainer Henk Driesen heeft voor zondag 05 februari a.s. wederom de zaal in Bergen kunnen reserveren van 13:00 uur tot 15:00 uur. De spelers van de selectie en het B-elftal worden om 12:00 uur op sportpark "de Oude Kamp" verwacht. Spelers die verhinderd zijn worden verzocht om zich af te melden bij Henk Driessen.

Deze week geen traingen voor de selectie van VV Gassel
  |  maandag 30 januari 2012  |

Deze week zijn er geen trainingen voor de spelers van de selectie van VV Gassel. Vanwege de winterse weersomstandigheden zijn de trainingen van dinsdagavond 31 januari en donderdagavond 02 februari 2012 afgelast.

Gelijkspel Gassel C1 en F1, thuisverlies voor B1, D1 en E1
  |  zaterdag 28 januari 2012  |

Voor de jeugdteams van de VV Gassel stond vandaag het eerste thuisduel van de voorjaarscompetitie 2012 op het programma. Gassel C2 kwam niet in actie omdat er door de vele blessures niet genoeg spelers op de been gebracht konden worden. De vijf gespeelde duels leverden helaas geen Gasselse overwinning op, wel was er twee keer een gelijkspel. De B1 van de VV Gassel, kampioen in de najaarscompetitie 2011, beleefde een valse start. Op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" gingen de Gasselnaren met 1-4 onderuit tegen EVVC B1. Op fraaie wijze zorgde Dwight Frenk in de eerste helft nog wel voor een 1-0 voorsprong. Hij stoomde op over de flank en schoot de bal vervolgens in de rechterbovenhoek. Echter nog voor het einde van de eerste helft was de stand weer in evenwicht. Na de rust lieten de Gasselse spelers het lelijk afweten. Op inzet en mentaliteit werden ze afgetroefd door de tegenstander uit Vinkel. De bezoekers scoorden in de tweede helft drie maal en namen zo de drie punten mee. Gassel C1 hield één punt over aan de eerste competitiewedstrijd van 2012. Tegen Heijen C1 werd het 1-1. De aanwezige toeschouwers zagen een leuke en spannende wedstrijd. In de eerste helft hadden de Gasselnaren een duidelijk veldoverwicht en waren er ook enkele goede kansen. Gescoord werd er echter niet. Na de pauze lukte het de bezoekers uit Heijen om Gassel C1 onder druk te zetten. Met een uitstekende redding voorkwam doelman Cas van Spijk een 0-1 achterstand. Na een tactische omzetting van de technische staf kreeg Gassel C1 de wedstrijd weer in handen. Dit leverde ook de openingstreffer op. Pieter van Bommel wilde de bal breed leggen. Een tegenstander kwam ertussen en schoot de bal via de liggende Bart van Spijk in het eigen doel. In de slotfase ging Heijen C1 op jacht naar de gelijkmaker. Deze zou er uiteindelijk ook komen. Twee minuten voor tijd kregen de Gasselnaren de bal niet goed weg, waarna de bezoekers raak schoten. Gassel D1 bleek deze zaterdag nog een maatje te klein voor OKSV D1 uit Overlangel. Ondanks een goede eerste helft verloor de Gasselse formatie met 2-8. De twee doelpunten werden al voor de rust gescoord door Emiel Thoonen en Niek Vollenberg. Vermeldenswaardig was verder nog het meespelen van de E1-spelers Joris Eleuwarin en Dylan Siroen. Gassel E1 is de voorjaarsreeks geopend met een 1-4 thuisnederlaag tegen UDI '19/Beter Bed E7. Na zo'n tien minuten wedstrijd kregen de Gasselse verdedigers een Udense corner niet goed weggewerkt en werd de score door de bezoekers geopend. Een paar minuten later was de 0-2 een feit. Daarna enkele mooie kansen voor de thuisploeg, maar de aansluitingstreffer bleef vooralsnog uit. Vlak voor de rust werd het toch 1-2. Na een voorzet van Maarten Beekmans had Dylan Siroen de bal voor het intikken en hij liet de keeper dan ook compleet kansloos. De Gasselnaren begonnen vol goede moed aan de tweede helft. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de Udenaren speelden het allemaal net wat slimmer uit. Na de 1-3 werd het wat later ook 1-4, waarmee het duel was beslist. Teun Hendriks en Dylan Siroen probeerden het nog met wat schoten van afstand, maar ook deze leverden geen doelpunt op. Gassel F1 heeft het eerste punt binnen. De thuiswedstrijd tegen UDI '19/Beter Bed F6 einidgde in 1-1. In de eerste helft was sprake van eenrichtingsverkeer want de Gasselnaren bijna constant te vinden voor het Udense doel. Het scoren van doelpunten lukte echter nog niet. In de vijftiende minuut hadden de gasten uit Uden bij een snel uitgevoerde counter wel succes. Via de kluts verdween de bal tegen de touwen. In de tweede helft ging het Gasselse offensief onverminderd door. Dit leidde tot de gelijmaker van Thom Tonies. Bijna zorgde hij ook voor de 2-1, maar de lat voorkwam dat een afstandsschot in het doel vloog. De F1 van de VV Gassel had een zege verdiend, maar bleef uiteindelijk steken op een 1-1 gelijkspel.

Zaterdag 04 februari 2012 3e editie darttoerooi VV Gassel
  |  woensdag 25 januari 2012  |

Op zaterdag 04 februari 2012 zal de kantine van VV Gassel weer worden omgetoverd tot een heuse dartarena. Die avond vindt namelijk weer het darttoernooi plaats. In een heren- en damespoule wordt bepaald wie de beste darter van Gassel is. De inschrijfkosten bedragen € 7,50 per persoon en er zijn mooie prijzen te winnen. Opgeven voor dit toernooi kan via het sturen van een mailtje naar een van de leden van de organisatie, Coen Dinnissen, Ronny van Gemert en Ramon van der Venne. Het verschuldigde inschrijfgeld (€ 7,50) kan worden overgemaakt naar rekeningnummer 1052.26.793 ten name van R. van der Venne. Uiteraard mag het bedrag ook contant worden betaald aan de organisatie. Het verzoek is om zo snel mogelijk op te geven in verband met het aanvragen van het aantal dartborden.

Doelpuntrijk gelijkspel Gassel in eerste oefenwedstrijd 2012
  |  zondag 22 januari 2012  |

Gassel 1 heeft deze zondag de eerste oefenwedstrijd van 2012 gespeeld. In Odiliapeel werd het tegen Odiliapeel/Braks Groep 1 uiteindelijk 4-4. De Gasselnaren kunnen terugkijken op een nuttig oefenduel waarin bij vlagen prima werd gespeeld. Het was Rob ten Haaf die de score opende. Na de gelijkmaker van de thuisploeg zorgde Nord Strik nog voor het einde van de eerste helft voor een nieuwe voorsprong. Na de rust scoorde de formatie uit Odiliapeel niet alleen de 2-2, maar even later ook de 3-2. Gassel 1 liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Wat later in de wedstrijd was deze een feit. Doelpuntenmaker was Paul Cornelissen. Dankzij een treffer van Ramon van der Venne kwamen de bezoekers vervolgens op een 3-4 voorsprong. Het lukte helaas niet om deze stand tot het einde toe vast te houden. Op zondag 05 februari 2012 speelt Gassel 1 wederom een oefendwedstrijd. SC st Hubert 1 is dan de tegenstander. Gassel 2 zou vandaag in actie komen voor een oefenduel tegen Odiliapeel/Braks Groep 2, maar dit duel werd afgelast.

Gassel C2 start voorjaarscompetitie 2012 met fraaie uitzege
  |  zaterdag 21 januari 2012  |

Gassel C2 en Gassel D1 zijn deze zaterdag gestart met de voorjaarscompetitie 2012. De C-junioren begonnen uitstekend want in Milsbeek werd een fraaie 1-2 uitoverwinning geboekt op SV Milsbeek C1. Het was vooral een mentale kwestie want de spelers van de thuisploeg waren niet alleen wat ouder, maar ook gemiddeld anderhalve kop groter. De door de Gasselse formatie gehanteerde tactiek werkte prima. Want doordat de voorhoede telkens goed druk zette, kon de Milsbeekse verdediging niet of nauwelijks een aanval opbouwen. In de gehele wedstrijd kreeg de thuisploeg maar twee echte kansen. De openingstreffer werd gescoord door Kevin Siroen. Hij ving een door de verdediging weggetrapte bal op en schoot deze vervolgens van afstand met een fraaie boog over de doelman tegen de touwen. Wat later in de wedstrijd maakte Jochem Baltussen er 0-2 van. Ook hij kreeg de bal op het middenveld in bezit. Na een slalom door de Milsbeekse defensie lobde hij de bal keurig over de keeper in het doel. De Gasselnaren bleven geconcentreerd spelen, maar kwamen er naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer door heen te zitten. Ook kon er door wat blessuregevallen niet meer gewisseld worden. SV Milsbeek C1 wist vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd de aansluitingstreffer te scoren. Ondanks maar liefst tien minuten blessuretijd wist de Gasselse formatie de 1-2 voorsprong vast te houden tot aan het laatste fluitsignaal. Al met al een prima en verdiende zege. De D1 van de VV Gassel ging in Uden met 4-0 onderuit tegen UDI '19/Beter Bed D4. Bij de rust stond het 3-0. De Gasselnaren speelden met een prima inzet, maar konden een nederlaag niet voorkomen. Reservedoelman Kai Bernards was kansloos bij een aantal harde schoten van afstand. In de eerste helft was Lieke van Thiel dichtbij een doelpunt. Oog in oog met de Udense keeper schoot ze bal echter tegen de keeper. In de tweede helft had Emiel Thoonen de bal voor het inschieten nadat Lieke van Thiel was neergelegd. De scheidsrechter verzuimde echter om de voordeelregel toe te passen en floot af voor een vrije trap. Deze leverde helaas niets op. Ondanks de nederlaag kunnen de Gasselnaren toch terugkijken op een goede wedstrijd. Gassel B1 en Gassel C1 kwamen niet in actie omdat hun uitduel was afgelast. Voor Gassel E1 en Gassel F1 start de voorjaarscompetitie op zaterdag 28 januari 2012.

Jaarlijkse GOK-toernooi dit keer op zaterdag 19 mei 2012

Door de organisatie van het jaarlijkse GOK-toernooi is inmiddels de datum bekend gemaakt voor de editie van 2012. Het toernooi wordt dit jaar gehouden op zaterdag 19 mei 2012. Op die zaterdag wordt ook de finale van de Champions League gespeeld. Deze zal 's avonds te zien zijn op het grote scherm in de kantine. Voor deelname en meer informatie over het toernooi kunt u contact opnemen met de leden van de organisatie.

Ook wedstrijd TOP B2 - Gassel B1 van programma geschrapt

Net als de spelers van de C1 kunnen ook de spelers van Gassel B1 de voetbalschoenen vandaag in de kast laten. De uitwedstrijd tegen TOP B2 werd afgelast door de club uit Oss. Wanneer het betreffende duel moet worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend.

Uitwedstrijd van Gassel C1 tegen RKOSV Achates C1 afgelast

Voor Gassel C1 is de start van de voorjaarscompetitie 2012 ten minste één week uitgesteld. De voor vandaag gepland staande uitwedstrijd tegen RKOSV Achates C1 is namelijk afgelast. De velden in Ottersum zijn onbespeelbaar door de vele neerslag. Een nieuwe speeldatum is nog niet bekend. De ook voor deze zaterdag op het programma staande uitduels van Gassel C2 en Gassel D1 tegen respectievelijk SV Milsbeek C1 en UDI '19/Beter Bed D4 gaan zeker door. Ook de wedstrijd TOP B2 - Gassel B1 gaat vooralsnog gewoon door.

Zondag a.s. oefenduels Gassel 1 en 2 tegen Odiliapeel 1 en 2
  |  vrijdag 20 januari 2012  |

Op zondag 22 januari 2012 spelen Gassel 1 en Gassel 2 de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de hervatting van de competitie. Beide formaties reizen af naar Odiliapeel voor een duel met Odiliapeel 1 en Odiliapeel 2. De aftrap is om 12:00 uur. Alle selectiespelers worden verzocht zondagmorgen om 10:30 uur aanwezig te zijn op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Spelers die zondag niet in actie kunnen komen, moeten zich afmelden bij trainer Henk Driessen.

Komende zaterdag start voorjaarscompetitie B1, C1, C2 en D1

Wanneer de weergoden het toelaten dan beginnen Gassel B1, Gassel C1, Gassel C2 en Gassel D1 komende zaterdag met de voorjaarscompetitie 2012. Voor allevier de Gasselse teams staat een uitwedstrijd gepland. De B-junioren worden in Oss verwacht voor het treffen met TOP B2. Gassel C1 gaat op bezoek bij het Ottersumse RKOSV Achates C1. De C2 reist naar Milsbeek om het daar te gaan opnemen tegen de plaatselijke C1. Gassel D1 tenslotte speelt in Uden tegen UDI '19/Beter Bed D4. De E- en F-pupillen starten pas volgende week met hun voorjaarscompetitie. De Mini F komt pas begin maart voor het eerst in actie.

Inhaalduel Gassl 2 - FC Uden 3 op zondag 26 februari 2012
  |  woensdag 18 januari 2012  |

Inmiddels is door de KNVB in het district Zuid II een nieuwe speeldatum bekend gemaakt voor het afgelaste thuisduel van Gassel 2 tegen FC Uden 3. Het betreffende duel staat nu op het programma voor zondag 26 februari 2012. De aftrap is om 11:30 uur. Door de inhaalverplichtingen is de oefenwedstrijd tegen FC de Rakt 2 komen te vervallen.

Dames starten voorjaarsreeks thuis tegen SDDL dames 2
  |  dinsdag 17 januari 2012  |

Gassel dames 1 krijgt in de voorjaarscompetitie 2012 te maken met bekende tegenstanders. Zoals waarschijnlijk wel bekend gingen de eerste zes teams in de eindstand van de najaarscompetitie 2011 door naar een promotiepoule. Het Gasselse dameselftal is terecht gekomen in poule P12. De vijf tegenstanders zijn Achilles Reek dames 1, Festilent dames 2 uit Zeeland, SDDL dames 2 uit Demen, UDI '19/Beter Bed dames 2 uit Uden en Ulysses dames 2 uit Megen. Allemaal tegenstanders dus waar in de najaarsreeks 2011 ook tegen gespeeld is. Er wordt komend voorjaar door de zes teams een volledige competitie afgewerkt. Iedereen speelt dus twee keer tegen elkaar, één keer uit en één keer op eigen veld. De eerste wedstrijdronde is op zondag 04 maart 2012. De Gasselse dames beginnen direct met een topper want SDDL dames 2 komt op bezoek. De formatie uit Megen eindigde afgelopen najaar zonder puntverlies op de eerste plaats door onder meer een onverdiende 3-4 zege in Gassel. Hoogste tijd dus voor revanche. Het volledige wedstrijdprogramma is te vinden op de programmapagina van Gassel dames 1.

Vanaf komende week weer volop trainingen voor senioren
  |  vrijdag 13 januari 2012  |

Vanaf komende week wordt er door de selectie van VV Gassel weer zowel op de dinsdag- als donderdagavond getraind. Ook de spelers van Gassel 3 en de overige senioren kunnen de trainingschoenen weer uit het vet halen. Voor hen beginnen de trainingen namelijk weer op donderdag 19 januari 2012.

|  dinsdag 10 januari 2012  |

Oefenwedstrijd Gassel dames 1 tegen De Zwaluw dames 1
  |  zondag 08 januari 2012  |

Ter voorbereiding op de start van de voorjaarscompetitie 2012 speelt het dameselftal van de VV Gassel op zondag 26 februari 2012 een oefenwedstrijd tegen De Zwaluw dames 1. Het betreffende duel wordt gespeeld in Oeffelt en begint om 11:00 uur. Het aanvankelijk voor zondag 05 februari 2012 op het programma staande oefenduel Gassel 2 - SC st Hubert 2 is inmiddels definitief geschrapt. Reden voor het schrappen zijn de competitieverplichtingen die de Gasselnaren op die zondag hebben.

Op 01 februari 2012 2e bewonersbijeenkomst iDop Gassel

Op woensdagavond 01 februari 2012 vindt in De Viersprong in Gassel de 2e bewonersbijeenkomst iDop Gassel plaats. Op deze avond zullen de uitkomsten van de 1ste Bewonersavond worden gepresenteerd. Vervolgens worden de voorgestelde actiepunten uitgewerkt en daarna wordt beslist in welke volgorde deze actiepunten door wie zullen worden uitgevoerd. De opkomst bij de 1e bijeenkomst was goed, alleen ontbrak de oudere jeugd (16+). Dit is voor hen een gemiste kans, omdat juist zij zouden moeten aangeven hoe hun toekomst in Gassel er moet uitzien. De Dorpsraad van Gassel doet bij deze dan ook een oproep aan de ouders van deze jeugd om dit bij hen onder de aandacht te brengen en er op 1 februari a.s. wel bij te zijn. Omdat een groot deel van de doelgroep lid is van VV Gassel doet ook het bestuur van de voetbalclub een oproep aan de Gasselse jeugd van 16 jaar en ouder om naar de 2e bijeenkomst te komen. De bijeenkomst begint om 20:00 uur. Klik
hier
 voor een flyer.

Klasse-indeling voorjaarscompetitie 2012 jeugd bekend
  |  zaterdag 07 januari 2012  |

Afgelopen vrijdag heeft de KNVB in het district Zuid II de klasse-indelingen voor de voorjaarscompetitie 2012 bekend gemaakt. Voor de jeugdteams van de VV Gassel is er een pittige, maar mooie indeling uitgerold. Ten opzichte van de najaarsreeks 2011 zijn er twee teams hoger ingedeeld, te weten Gassel B1 en Gassel C2. De C1 en F1 zijn in dezelfde klasse gebleven en Gassel D1 en Gassel E1 mogen het in een lagere klasse gaan proberen. De B-junioren treffen in de 2e klasse 1 oude bekenden als Odiliapeel/Braks Groep B1 en Achilles Reek B1. Nieuwe tegenstanders voor de Gasselnaren zijn onder andere de Oss formaties Margriet B2 en TOP B2. Doordat Gassel C1 in dezelfde klasse is ingedeeld, moet men het komend voorjaar gaan opnemen tegen zeven tegenstanders waar ook in de najaarsreeks tegen gespeeld is. Een nieuwe opponent voor de Gasselse formatie is JVC Cuijk C3. Ook wachten wedstrijden tegen zowel de C2 als de C3 van het Boxmeerse Olympia '18. De C2 van de VV Gassel krijgt allemaal nieuwe tegenstanders. Er staan onder andere wedstrijden op het programma tegen HBV C1 uit Beers, VCA C1 uit Sint-Agatha en VCO C1 uit 't Oventje. Gassel D1 zal in de 2e klasse 104 op jacht gaan naar de eerste punten van dit seizoen. De Gasselnaren moeten aantreden tegen onder andere OKSV D1 uit Overlangel, FC Uden D2 en Vianen Vooruit D1. Meest opvallend aan de klasse-indeling van Gassel E1 is dat de Gasselse formatie tweemaal te maken krijgt met een team van UDI '19/Beter Bed. Zowel de E7 als de E8 van de Udense club zitten namelijk ook in de 2e klasse 104. Andere teams in deze klasse zijn bijvoorbeeld HVCH E5 uit Heesch en gemeentegenoot Estria E2 uit Escharen. Gassel F1 tenslotte krijgt in de 2e klasse 104 te maken met oude bekenden als GVV '57 F2 uit Grave en SC st Hubert F1. Nieuwe tegenstanders voor de Gasselnaren zijn onder andere SES F2 uit Langenboom en JVC Cuijk F5.
(De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elftal.)
 De complete wedstrijdprogramma's zijn inmiddels ook geplaatst. De indelingen voor de mini F en het dameselftal van de VV Gassel worden later deze maand door de KNVB bekend gemaakt.

Juniorenteams beginnen voorjaarscompetitie met uitduel
  |  vrijdag 06 januari 2012  |

Inmiddels is bekend geworden tegen welke tegenstander de juniorenteams van de VV Gassel het moeten gaan opnemen tijdens de eerste speelronde van de voorjaarscompetitie 2012 op zaterdag 21 januari 2012. Gassel B1 moet het dan in Oss gaan opnemen tegen de B2 van TOP. Voor Gassel C1 staat een uitduel tegen RKOSV Achates C1 uit Ottersum op het programma. De C2 speelt een stukje verderop tegen Milsbeek C1. Een week later, op zaterdag 28 januari 2012, staan thuisduels op het programma. Het B-elftal krijgt dan bezoek van EVVC B1 uit Vinkel. Gassel C1 en C2 ontvangen respectievelijk Heijen C1 en DSV C2 uit Sint-Anthonis. Op zaterdag 04 februari 2012 moeten Gassel B1 en C1 het in Mill gaan opnemen tegen Juliana Mill B1 en C1. Gassel C2 gaat dan op bezoek bij FC Uden C2. Het complete wedstrijdprogramma en de complete klasse-indelingen zijn op dit moment nog niet bekend bij de redactie. Over de tegenstanders van de andere jeugdteams van de VV Gassel is ook nog geen informatie bekend.

Alle trainingen van donderdag 05 januari 2012 afgelast
  |  donderdag 05 januari 2012  |

De trainingen van donderdagavond 05 januari 2012 zijn allemaal afgelast. De trainingsvelden van sportpark "de Oude Kamp" zijn onbespeelbaar.

Nieuwjaarsreceptie 2012 drukke en geslaagde happening
  |  zondag 01 januari 2012  |

De sportman en sportvrouw van 2011 Op deze eerste dag van het nieuwe jaar vond in de kantine van de VV Gassel traditiegetrouw weer de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie plaats. Ook dit keer werd het een druk bezochte en geslaagde happening. Het in 2009 gevestigde bezoekersrecord van 175 werd echter niet verbroken. Rond de klok van half zeven nam de kersverse voorzitter Jos van der Heijden de microfoon ter hand om iedereen welkom te heten en alle goeds voor 2012 toe te wensen. Door notaris Verploegen werden daarna de dertig nummers van de uitgelote certificaten van de verbouwing bekend gemaakt. Diverse bezitters van uitgelote certificaten waren aanwezig. Vervolgens was het tijd voor de bekendmaking van de sportman en sportvrouw van het jaar 2011. Namens het organiserend comité van deze verkiezing, Jos van der Heijden, Wim Linders en Theo Jaspers, kondigde laatstgenoemde een filmpje aan waarin de zes genomineerden werden getoond. Na het bekijken van deze fraaie productie van Theo Cornelissen en Joep van de Broek, mocht Gassel dames 1 trainer Tiny Derks bekend maken dat Janneke Raemakers de sportvrouw van het jaar 2011 was geworden. Uit handen van haar trainer kreeg ze bijbehorende trofee. De andere twee genomineerden Maike Arts en Paulien Raemakers kregen een mooi aandenken voor hun nominatie. Daarna was het de beurt aan hoofdtrainer Henk Driessen om de naam van de sportman te onhullen. Van het drietal Sjoerd Driessen, Bart Loeffen en Guido Sprengers was het eindelijk Guido Sprengers die er met de eretitel sportman 2011 vandoor ging. Uiteraard was er ook voor de andere twee genomineerden een fraai aandenken. Na het officiële gedeelte bleef het mede dankzij de muzikale impulsen van DJ Ronny en de gefrituurde hapjes van Jan Stevens nog urenlang uitermate gezellig in de kantine van VV Gassel.