NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Januari 2014


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand januari 2014. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.VV Gassel organiseert 01 februari 2014 Beachparty in kantine
  |  vrijdag 31 januari 2014  |

Zoals al eerder aangekondigd organiseert VV Gassel op zaterdag 01 februari 2014 in de kantine een heuse Beachparty. Op deze avond zal de kantine vol strandzand liggen met een heerlijk tropisch temperatuurtje van zo'n dertig graden waarbij DJ Thom Verheijen met warme, zomerse, zwoele en opzwepende plaatjes de boel lekker zal laten chillen. De dresscode voor deze avond is "We are going to the Beach". De kleedlokalen zullen open zijn, dus er kan ter plekke een zomerse outfit worden aangetrokken. Verder is er organisatie er in geslaagd om een echte cocktailbar te charteren. De Beachparty begint in tegenstelling tot eerdere berichten al om 20:30 uur en de toegang is voor iedereen vanaf 16+. Tussen 21:00 uur en 22:00 uur is er een happy hour. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de speciale Facebookpagina. De organisatie vraagt aan iedereen die wil komen om zich aan te melden via voornoemde Facebookpagina. Op deze pagina zullen ook nieuwe updates over de Beachparty worden geplaatst.


Vrouwenelftal komende zondag niet in actie door uitstel duel
  |  maandag 27 januari 2014  |

Voor het vrouwenelftal van de VV Gassel is de start van promotiepoule met minstens een week uitgesteld. Eigenlijk zou komende zondag het eerste duel gespeeld gaan worden, maar het uitduel tegen Festilent vrouwen 2 uit Zeeland is op verzoek van de Gasselse formatie uitgesteld. De nieuwe speeldatum is nog niet definitief bekend. Voorlopig is het betreffende duel door de KNVB op de agenda gezet voor zondag 09 maart 2014.


Jaarlijkse vrijwilligersavond is op vrijdag 14 maart 2014
  |  zondag 26 januari 2014  |

Door het bestuur van VV Gassel is inmiddels de datum bekend gemaakt voor de jaarlijkse vrijwilligersavond. Deze altijd gezellige avond wordt dit keer gehouden op vrijdag 14 maart 2014. De uitnodigingen hiervoor gaan binnen niet al te lange tijd de deur uit. Naast een hapje en een drankje worden de bezoekers ook weer getrakteerd op een leuke act.


Oefenthuiswedstrijd van Gassel 1 tegen DSV 1 is afgelast
  |  zondag 26 januari 2014  |

De voor deze zondag op het programma staande oefenthuiswedstrijd van Gassel 1 tegen DSV 1 gaat niet door. De velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel zijn door de vele neerslag van de afgelopen dagen onbespeelbaar waardoor het duel is afgelast.


Gasselse vrouwen verliezen oefenduel tegen FC de Rakt VR1
  |  vrijdag 24 januari 2014  |

Het vrouwenelftal van de VV Gassel lijkt nog niet helemaal klaar voor de start van de promotiepoule op zondag 02 februari 2014. Afgelopen donderdag werd namelijk in een oefenduel verloren van FC de Rakt vrouwen 1. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel zegevierden de bezoeksters uiteindelijk 0-3. De Gasselse formatie, waarbij wel enkele vaste krachten ontbraken, bleek niet opgewassen tegen de fysiek sterke ploeg uit Uden.


Gassel B1 in oefenwedstrijd duidelijk te sterk voor Diosa B1
  |  maandag 20 januari 2014  |

Afgelopen zaterdag speelde Gassel B1 een oefenwedstrijd tegen Diosa B1. De Gasselnaren boekten een mooie 6-0 zege. Kevin Siroen opende de score met een vrije trap die hij vanaf een meter of 23 in de rechterbovenhoek schoot. Wat later in het duel verdubbelde Jochem Baltussen de marge. Hij schoof de bal beheerst binnen na een dieptepass van Djimon Reinen. Roy van de Wiel nam de 3-0 voor zijn rekening na een pass vanaf rechts vanaf Lars Wouters. Diezelfde Lars Wouters maakte er na een voorzet van Pieter van Bommel 4-0 van. Sjors Cuppen kreeg daarna de kans op het vijfde Gasselse doelpunt, maar zijn strafschop verdween niet tegen de touwen. Ted Wolfs schoot een vrije trap vanaf rechts keurig in de verre hoek waardoor het 5-0 werd. Pieter van Bommel zorgde voor de zesde en laatste treffer van het oefenduel. Na een doorgekopte bal van Steef Vollenberg schoot hij de bal door de benen van de keeper uit Balgoy. Al met al was het een nuttige oefenpot. In de eerste helft was het echt weer wennen en was de inzet vrij matig, maar na de rust was er sprake van meer inzet en beleving en daardoor meer spelplezier.


Gassel 1 verliest ook tweede oefenwedstrijd van het jaar 2014
  |  zondag 19 januari 2014  |

Gassel 1 heeft deze zondag ook de tweede oefenwedstrijd van het jaar 2014 verloren. In Groesbeek gingen de Gasselnaren met 4-0 onderuit tegen Groesbeekse Boys 1. De Gasselse formatie speelde een erg goede eerste helft. Dit leidde tot een aantal mooie kansen. Onder andere Erik Barten was dichtbij succes. Rob ten Haaf leek de bezoekers op het Groesbeekse kunstgras op een 0-1 voorsprong te zetten, maar de treffer werd afgekeurd. Achterin gaf de Gasselse defensie geen kans weg. Doordat Gassel 1 verzuimde om tot scoren te komen stond het bij de rust nog altijd 0-0. De Gasselnaren kenden een zeer slechte start van de tweede helft. Binnen zeven minuten keek men tegen een 3-0 achterstand aan door een aantal persoonlijke fouten. De Gasselse formatie bleek hierna niet meer bij machte om er nog een goed resultaat uit te slepen. De oefenwedstrijd ging vervolgens uit als een nachtkaars. In de slotminuut wist Groesbeekse Boys 1 ook nog een vierde treffer te scoren. Komende zondag komt Gassel 1 opnieuw in actie voor een oefenduel. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is DSV 1 uit Sint-Anthonis dan de tegenstander. De aftrap is om 12:00 uur.


VV Gassel organiseert 01 februari 2014 Beachparty in kantine
  |  zondag 19 januari 2014  |

Op zaterdag 01 februari 2014 organiseert VV Gassel in de kantine een heuse Beachparty. Op deze avond zal de kantine vol strandzand liggen met een heerlijk tropisch temperatuurtje van zo'n dertig graden waarbij DJ Thom Verheijen met warme, zomerse, zwoele en opzwepende plaatjes de boel lekker zal laten chillen. De dresscode voor deze avond is "We are going to the Beach". De kleedlokalen zullen open zijn, dus er kan ter plekke een zomerse outfit worden aangetrokken. Verder is er organisatie er in geslaagd om een echte cocktailbar te charteren. De Beachparty begint om 21:00 uur en de toegang is voor iedereen vanaf 16+. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de speciale Facebookpagina. De organisatie vraagt aan iedereen die wil komen om zich aan te melden via voornoemde Facebookpagina. Op deze pagina zullen ook nieuwe updates over de Beachparty worden geplaatst.


Meeste jeugdteams VV Gassel starten de voorjaarsreeks thuis
  |  zaterdag 18 januari 2014  |

De meeste jeugdteams van de VV Gassel beginnen de voorjaarscompetitie 2014 met een thuiswedstrijd. Bij de start op zaterdag 01 februari 2014 mogen Gassel A1, Gassel B1, Gassel C1, Gassel MC1 en Gassel D1 aantreden op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Zo krijgen de A-junioren bezoek van gemeentegenoot SCV '58 A1 uit Velp. De B1 ontvangt DSV B2 uit Sint-Anthonis en de C1 treft het samenwerkingsverband Astrantia/SV Milsbeek C1. Het eerste optreden van het meidenteam van de VV Gassel in de 1e klasse M01 is tegen Festilent MC uit Zeeland. Gassel D1 tenslotte speelt thuis tegen SVS D1 uit Stevensbeek. De jongste jeugdteams starten de voorjaarsreeks buitenshuis. De E1 moet afreizen naar Rijkevoort voor het treffen met Toxandria E1. Gassel F1 en Gassel F2 gaan op bezoek bij respectievelijk JVC Cuijk F2 en De Zwaluw F3 uit Oeffelt. Een week later, op zaterdag 08 februari 2014, zijn de rollen omgedraaid. De E1, F1 en F2 spelen dan een thuisduel terwijl de andere vijf jeugdteams op vreemde bodem moeten gaan spelen.


Oefenwedstrijd Gassel vrouwen 1 tegen FC de Rakt vrouwen 1
  |  zaterdag 18 januari 2014  |

Ter voorbereiding op de start van de strijd om promotie naar de vijfde klasse zal Gassel vrouwen 1 op donderdagavond 23 januari 2014 een oefenwedstrijd afwerken. Tegenstander is FC de Rakt vrouwen 1 uit Uden dat net als de Gasselse vrouwen komend voorjaar actief is in een promotiepoule van de zesde klasse. Plaats van handeling is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel en de aftrap is om 19:30 uur.


Klasse-indelingen voorjaarscompetitie 2014 jeugd zijn bekend
  |  zaterdag 18 januari 2014  |

Afgelopen vrijdag zijn door de KNVB in het district Zuid II de klasse-indelingen bekend gemaakt voor de voorjaarscompetitie 2014 bij de junioren en pupillen. Van de acht Gasselse jeugdteams zijn er vier in dezelfde klasse ingedeeld als tijdens de najaarscompetitie 2013. Gassel MC1, Gassel D1 en Gassel F1 zijn in een hogere klasse ingedeeld en Gassel F2 is twee klassen lager ingedeeld dan afgelopen najaar. Gassel A1 blijft weliswaar in de 3e klasse 102, maar belangrijk verschil met de najaarsreeks is dat deze klasse nu uit slechts zes teams bestaat. Dit betekent dat de Gasselnaren de vijf tegenstanders zowel uit als thuis treft. Alle andere Gasselse jeugdteams zitten in een klasse die bestaat uit elf of twaalf teams zodat zij net als voor de winterstop een zogeheten halve competitie afwerken (tegen alle tegenstanders maar één duel). De opponenten van Gassel A1 zijn Constantia A1 uit Wanroij, HBV A1 uit Beers, JVC Cuijk A2, SCV '58 A1 uit Velp en Vianen Vooruit A1. Gassel B1 krijgt in de 3e klasse 104 onder andere te maken met RKOSV Achates B1 uit Ottersum, VCA B1 uit Sint-Agatha, De Zwaluw B1 uit Oeffelt en de B2 van Hapse Boys. De C1 van de VV Gassel ontmoet in de 3e klasse 102 een tweetal samenwerkingsverbanden, te weten ST Astrantia/SV Milsbeek C1 dat zijn thuisduels afwerkt in Middelaar en ST Excellent/W'beekse Boys C1 dat Oploo als thuisbasis heeft. Gassel MC1 kan komend voorjaar vol aan de bak. Na het behalen van de titel in de 2e klasse M03 mogen de Gasselse meiden het nu gaan proberen in de 1e klasse M01. Hierin zitten uitsluitend MC1-teams. Tegenstanders zijn onder andere Gemert MC1, HVCH MC1 uit Heesch, Nooit Gedacht MC1 uit Geffen en Constantia MC1 uit Wanroij. Gassel D1 is twee klassen hoger ingedeeld dan afgelopen najaar. In de 2e klasse 104 moeten de Gasselnaren het gaan opnemen tegen oude bekenden zoals Heijen D1 en Toxandria D1 uit Rijkevoort. Nieuwe tegenstanders zijn onder andere SIOL D1 uit Katwijk en SVS D1 uit Stevensbeek. De E-junioren zijn opnieuw ingedeeld in de 2e klasse 102 en treffen daarom tal van oude bekenden. Nieuw ten opzichte van afgelopen najaar zijn bijvoorbeeld Juliana Mill E2, Volkel E2 en Vitesse '08 E2 uit Gennep. Gassel F1 is gepromoveerd van de 2e klasse 102 naar de 1e klasse 104. In deze klasse zitten onder andere ook Achilles Reek F1, Sambeek F1, VIOS '38 F1 uit Beugen en de F1 van Odiliapeel/Braks Groep. Gassel F2 tenslotte komt twee klassen lager uit. Voor de Gasselnaren wachten duels tegen bijvoorbeeld SV Milsbeek F3, DAW F7 uit Schaijk, Vianen Vooruit F2 en UDI '19/Beter Bed F11.
(De complete klasse-indelingen van de Gasselse jeugdteams zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elf- of zevental.)
 De complete wedstrijdprogramma's volgen binnenkort.


Tegenstanders Gasselse vrouwen in promotiepoule bekend
  |  woensdag 15 januari 2014  |

Deze woensdag zijn door de KNVB in het district Zuid II de indelingen bekend gemaakt voor de promotiepoules bij het vrouwenvoetbal in de 4e t/m 6e klasse. Voor het vrouwenelftal van de VV Gassel heeft de indeling toch wel een verrassing opgeleverd. In voorgaande jaren waren de vijf tegenstanders in de promotiepoule namelijk steevast dezelfde als waar ook al in de najaarsreeks tegen was gespeeld. Dit seizoen is dat echter niet het geval. Festilent vrouwen 2 is namelijk net als de Gasselse vrouwen ingedeeld in promotiepoule P08. De andere vier tegenstanders zijn wel oude bekenden. Dit zijn namelijk SV Milsbeek vrouwen 1, SES vrouwen 2 uit Langenboom, Stormvogels '28 vrouwen 1 uit Siebengewald en De Zwaluw vrouwen 1 uit Oeffelt. De Gasselse vrouwen zijn de opponent uit Zeeland overigens dit seizoen wel al tegen gekomen in het bekertoernooi. In de kwartfinale wist Gassel vrouwen 1 in Zeeland met 0-2 te winnen. De eerste wedstrijd in de promotiepoule is op zondag 02 februari 2014. Het Gasselse vrouwenelftal begint met de uitwedstrijd tegen Festilent vrouwen 2. Een week later, op zondag 09 februari 2014, is het eerste optreden voor eigen publiek. SV Milsbeek vrouwen 1 komt dan naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Vervolgens staan uitduels tegen SES vrouwen 2 (16 februari 2014) en Stormvogels '28 vrouwen 1 (23 februari 2014) op het programma. Het complete wedstrijdprogramma is inmiddels te vinden op de programmapagina van Gassel vrouwen 1.


Gassel 1 speelt op 26 januari 2014 een oefenduel tegen DSV 1
  |  dinsdag 14 januari 2014  |

Voor Gassel 1 is er nog een oefenwedstrijd toegevoegd aan de voorbereiding op de competitiehervatting. De Gasselnaren ontvangen op zondag 26 januari 2014 op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel DSV 1. De formatie uit Sint-Anthonis was de afgelopen jaren telkens een van de tegenstanders voor de Gasselse formatie in de competitie, maar is dit seizoen in een andere vijfde klasse ingedeeld. De aftrap van het oefenduel is om 12:00 uur.


Onnodige oefenuitnederlaag van Gassel 1 tegen FC de Rakt 1
  |  maandag 13 januari 2014  |

Gassel 1 is de voorbereiding op de hervatting van de competitie begonnen met een onnodige uitnederlaag tegen FC de Rakt 1. De Gasselnaren verloren zondagmiddag in Uden met 1-0. De Gasselse formatie speelde een redelijke eerste helft en kreeg daarin zeker zes 100% kansen. Het vizier van de spelers van Gassel 1 stond echter nog in de Kerstvakantie stand, want geen van deze kansen werd benut. Aan de andere kant was het wel eenmaal raak voor de thuisploeg. Een fout in de Gasselse opbouw werd doeltreffend afgestraft. Na de rust was sprake van een matig spelend Gassel 1. Toch leidde dit tot een viertal 100% kansen, maar ook deze konden niet worden omgezet in een doelpunt. FC de Rakt 1 kreeg tot tweemaal toe de kans om op een 2-0 voorsprong te komen, maar doelman Rik van der Loop voorkwam dit met een tweetal prima reddingen. Ondanks dat Gassel 1 dus een stuk sterker was, bleef het door de vele gemiste kansen uiteindelijk bij 1-0. Komende zondag komt Gassel 1 opnieuw in actie voor een oefenduel. In Groesbeek is Groesbeekse Boys 1 dan de tegenstander.


Oefenduel Gassel 1 tegen FC de Rakt 1 wordt in Uden gespeeld
  |  zaterdag 11 januari 2014  |

De voor morgen, zondag 12 januari 2014, op het programma staande oefenwedstrijd van Gassel 1 tegen FC de Rakt 1 zal in tegenstelling tot eerdere berichten niet in Gassel maar in Uden op het sportpark van FC de Rakt worden afgewerkt. Om kwart voor elf wordt er verzameld op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De aftrap in Uden is 12:00 uur.


Gassel 1 speelt oefenuitwedstrijd tegen Groesbeekse Boys 1
  |  vrijdag 10 januari 2014  |

Voor Gassel 1 is een tweede oefenwedstrijd ingelast ter voorbereiding op de hervatting van de competitie. De Gasselnaren spelen op zondag 19 januari 2014 een uitwedstrijd tegen Groesbeekse Boys 1. Het duel wordt gespeeld op kunstgras en de aftrap is om 11:00 uur. De Groesbeekse formatie staat momenteel op een 10e plaats met dertien punten uit elf duels in de 3e klasse D van het district Oost.


Gasselse vrouwen in halve finale beker thuis tegen ONDO VR1
  |  woensdag 08 januari 2014  |

Door de KNVB in het district Zuid II is inmiddels ook de loting verricht voor de halve finales in het bekertoernooi voor vrouwenteams die uitkomen in de zesde klasse. Voor de Gasselse vrouwen, die in de kwartfinale afrekenden met Festilent vrouwen 2, is er een thuiswedstrijd uit de kokers gekomen. Tegenstander voor Gassel vrouwen 1 is ONDO vrouwen 1 uit Heusden dat in de kwartfinale FC de Rakt vrouwen 1 uitschakelde. De formatie uit Heusden kwam afgelopen najaarscompetitie 2013 uit in de 6e klasse 09 en wist hierin net als het vrouwenelftal van de VV Gassel alle duels winnend af te sluiten. Ook uit het doelsaldo van 76-15 blijkt dat ONDO vrouwen 1 makkelijk het net weet te vinden. De andere halve finale gaat tussen de winnaar van de nog af te werken kwartfinale Sittard VR1 - VCH VR1 en SV Hulsberg VR1. Beide halve finales worden gespeeld op zondag 30 maart 2014. De aftrap op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is om 11:00 uur. Mochten de Gasselse vrouwen erin slagen om de finale van het bekertoernooi te bereiken, dan wacht een bezoek aan Vierlingsbeek. Op het sportpark van Volharding wordt namelijk op zondag 18 mei 2014 de finale gespeeld.


Trainingsballen van VV Gassel binnenkort weer aan het rollen
  |  vrijdag 03 januari 2014  |

Na enkele trainingsloze weken vanwege de feestdagen gaan de trainingsballen van VV Gassel binnenkort weer aan het rollen. De Gasselse vrouwen hervatten de trainingen als eerste. Hun eerste training van het jaar 2014 is namelijk komende zondag al. De aanvangstijd is 11:00 uur. De eerste training in het nieuwe jaar voor de spelers van de selectie en Gassel A1 staat voor donderdag 09 januari 2014 op het programma. Ook de overige senioren en andere liefhebbers beginnen dan weer met trainen.


Ook Nieuwjaarsreceptie 2014 druk bezochte happening
  |  donderdag 02 januari 2014  |

Geheel volgens traditie was er ook op 01 januari van het jaar 2014 weer de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel. Ook dit keer was het erg druk in de kantine. Rond de klok van zes uur nam voorzitter Jos van der Heijden de microfoon ter hand om iedereen welkom te heten en alle goeds voor 2014 toe te wensen. Door notaris Verploegen werden ook dit jaar weer nummers van de uitgelote certificaten van de verbouwing bekend gemaakt. Net als bij voorgaande bekendmakingen waren diverse bezitters van uitgelote certificaten aanwezig. Vervolgens was het tijd voor de verkiezing van de sportman, sportvrouw en talent van het jaar 2013. Na een korte introductie van het organisatiecomité werden de genomineerden aan de hand van Powerpoint-presentaties één voor één voorgesteld aan het aanwezige publiek. Na afloop van de presentaties werden de stembiljetten uitgedeeld en kon er door alle aanwezigen worden gestemd. Nadat alle stemmen waren geteld werd als eerste het talent van het jaar 2013 bekend gemaakt. Deze verkiezing werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Genomineerd voor deze prijs waren de Gassel A1 spelers Kevin Arts en Erik Barten. Uiteindelijk bleek Kevin Arts met een verschil van slechts enkele stemmen deze verkiezing te hebben gewonnen. Hij gaat dus de geschiedenisboeken van de VV Gassel in als de eerste winnaar van de talent van het jaar verkiezing. Vervolgens was het de beurt aan Tiny Derks, de trainer van Gassel vrouwen 1, om de prijs voor de sportvrouw van 2013 uit te reiken. Hiervoor waren dit keer Fleur Hendriks en Demi Verheugen genomineerd. Het was uiteindelijk Demi Verheugen die er met de eretitel sportvrouw 2013 vandoor ging.

De sportman en sportvrouw van 2013

Tot slot stond de bekendmaking van de sportman 2013 op het programma. De genomineerden hiervoor waren Roel Strik (Gassel 1), Michel Hendriks (Gassel 2) en Bart Meijer (Gassel 3). Na het tellen van alle stemmen bleken Roel Strik en Michel Hendriks beide 59 stemmen te hebben gekregen. Omdat Bart Meijer minder stemmen had en er maar één sportman van het jaar kan zijn, moest er dus een extra stemronde aan te pas komen om tot een winnaar te komen. Door de leden van de organisatie en de leiders / trainers van de betreffende teams werd er daarom nogmaals gestemd. Na het tellen van de elf uitgebrachte stemmen bleek dat de extra stemronde nipt met 6-5 was gewonnen door Michel Hendriks. Hij kreeg dus de trofee voor sportman van het jaar overhandigd. Uiteraard was er voor alle andere genomineerden een fraai aandenken. Na het officiële gedeelte bleef het mede dankzij de muzikale impulsen van DJ Thom Verheijen en de gefrituurde hapjes van Jan Stevens nog urenlang uitermate gezellig in de kantine van VV Gassel.Terug naar het archief