NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Januari 2016


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand januari 2016. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Ook uitwedstrijd van Gassel 1 tegen Toxandria 1 gaat niet door
  |  zaterdag 30 januari 2016  |

Nadat eerder op de dag al de inhaalwedstrijden van Gassel 2 en Gassel 3 waren afgelast, is inmiddels nu ook een streep gezet door het duel Toxandria 1 - Gassel 1. Het veld in Rijkevoort is doorweekt en daardoor onbespeelbaar. De inhaaldatum is nog niet bekend. Meest waarschijnlijk zal dit Paaszaterdag 26 maart 2016 zijn. Door de afgelaste duels van Gassel 1, Gassel 2 en Gassel 3 zal er op zondag 31 januari 2016 dus geen Gassels competitievoetbal zijn. Vanwege de carnaval hebben alle teams ook volgend weekend vrijaf.


Inhaalwedstrijden van Gassel 2 en Gassel 3 inmiddels afgelast
  |  zaterdag 30 januari 2016  |

Het wedstrijdprogramma van de Gasselse teams voor zondag 31 januari 2016 is inmiddels flink uitgedund want van de drie geplande duels zijn er al twee afgelast. Het betreft de thuiswedstrijd van Gassel 2 tegen UDI '19/Beter Bed 10 en het uitduel van het derde elftal tegen JVC Cuijk 6. Gezien de vele neerslag in de afgelopen dagen komen deze afgelastingen uiteraard niet als verrassing. De wedstrijd Toxandria 1 - Gassel 1 gaat vooralsnog gewoon door. Het vrouwenelftal had morgen sowieso geen inhaalverplichtingen.


Derde ronde bekeruitduel Gassel A1 tegen SIOL A1 is afgelast
  |  zaterdag 30 januari 2016  |

De voor vandaag gepland staande derde ronde bekeruitwedstrijd van Gassel A1 tegen SIOL A1 gaat niet door. De velden in Katwijk zijn onbespeelbaar waardoor het betreffende duel moest worden afgelast. De nieuwe speeldatum is nog niet bekend.


Merendeel Gasselse jeugd start voorjaarsreeks met uitduel
  |  vrijdag 29 januari 2016  |

Voor het merendeel van de jeugdteams van de VV Gassel start de voorjaarscompetitie 2016 op vreemde bodem. Zo moet Gassel A1 het op zaterdag 27 februari 2016, de eerste speeldag, in Oijen gaan opnemen tegen MOSA '14 A1. De A2 gaat op bezoek bij Heijen A1 en het meidenteam wordt in Wanroij verwacht voor het treffen met Constantia MB1. Gassel C1 opent de voorjaarsreeks 2016 met een uitduel tegen JVC Cuijk C3. De jongste Gasselse jeugdteams starten voor eigen publiek. Zo krijgt de E1 bezoek van UDI '19/Beter Bed E7 en ontvangt Gassel E2 de E2 van Vianen Vooruit. De F1 speelt op eigen veld tegen Toxandria F1 uit Rijkevoort. Een week later zijn de rollen precies omgedraaid en spelen de oudere jeugdteams op eigen veld en staat voor Gassel E1, Gassel E2 en Gassel F1 een uitwedstrijd op het programma. Van een aantal teams is het complete wedstrijdprogramma inmiddels te vinden op de programmapagina van het betreffende team. De nog ontbrekende programma's volgen dit weekend. Voor de Mini F van de VV Gassel is nog geen indeling bekend.


Nieuwe speeldatum bekend voor het duel Gassel 1 - Menos 1
  |  vrijdag 29 januari 2016  |

Voor de afgelaste zondag afgelaste thuiswedstrijd van Gassel 1 tegen Menos 1 is inmiddels een nieuwe speeldatum gevonden door de KNVB. Het betreffende duel staat nu op de agenda voor inhaalzondag 28 februari 2016. De aftrap is uiteraard om 14:30 uur.


Gassel 1 zondag niet in actie door afgelasting thuiswedstrijd
  |  zaterdag 23 januari 2016  |

De spelers en technische staf zullen nog wat langer geduld moeten hebben voordat ze de competitie 2015-2016 kunnen hervatten. De voor zondag 24 januari 2016 gepland staande eerste competitiewedstrijd van dit jaar, thuis tegen Menos 1, gaat namelijk niet door omdat het veld onbespeelbaar is. Gezien het weerbeeld in de afgelopen komt deze afgelasting niet als een verrassing. De nieuwe speeldatum is nog niet bekend. Meest waarschijnlijke inhaaldatum is zondag 28 februari 2016.


Oefenthuiswedstrijd van Gassel 1 tegen Koningslust afgelast
  |  zaterdag 16 januari 2016  |

Gassel 1 zal zondag 17 januari 2016 niet in actie komen. De gepland staande oefenthuiswedstrijd tegen Koningslust 1 is namelijk afgelast. Door het slechte weer van de afgelopen dagen zijn de velden op sportpark "de Oude Kamp" onbespeelbaar.


Klasse-indelingen voorjaarscompetitie 2016 jeugd zijn bekend
  |  vrijdag 15 januari 2016  |

Door de KNVB zijn inmiddels op Sportlink de klasse-indelingen voor de voorjaarscompetitie 2016 gepubliceerd. Voor de jeugdteams van de VV Gassel is er wederom een interessante indeling uitgerold. Ten opzichte van de najaarsreeks zijn er drie teams in een hogere klasse ingedeeld, te weten Gassel A1, Gassel A2 en Gassel MB1. De E2 en F1 zijn in dezelfde klasse gebleven als afgelopen najaar en Gassel C1 en Gassel E1 komen dit voorjaar in een wat lagere klasse uit. Gassel A1 is terecht gekomen in de 3e klasse 101. Omdat deze klasse meer richting Oss is georiënteerd en niet richting Cuijk / Boxmeer zoals de 3e klasse 102 van afgelopen najaar, treffen de Gasselnaren allemaal andere tegenstanders dan de in de eerste seizoenshelft. Zo wachten duels tegen onder andere Vorstenbossche Boys A1, OKSV A1 uit Overlangel en Margriet A2 uit Oss. Ook krigt de A1 te maken met MOSA'14 dat het resultaat is van een fusering van VV Macharen en OVC '63 uit Oijen. Gassel A2 is ingedeeld in de 3e klasse 104 en stuit daarin op uitsluitend A1-teams. Op twee oude bekenden na, te weten SIOL A1 uit Katwijk en VIOS '38 A1 uit Beugen, treffen de Gasselnaren onbekende opponenten zoals Sambeek A1, Heijen A1 en ST SV Milsbeek/Astrantia A1. Het meidenteam van de VV Gassel is door de behaalde najaarstitel gepromoveerd naar de 1e klasse M01 en zal daarin flink aan de bak moeten. Naast regionale tegenstanders zoals Constantia MB1 uit Wanroij en DAW MB1 uit Schaijk wachten ook diverse tegenstanders van buiten de regio zoals SJVV MB2 uit Deurne, Rood Wit '62 MB1 uit Helmond en Schijndel/De Wit MB1. Gassel C1 moet het in de 3e klasse 104 opnieuw gaan opnemen tegen gemeentegenoot SCV '58 C1 uit Velp. Verder staan voor de Gasselnaren wedstrijden tegen onder andere VCA C1 uit Sint-Agatha, De Zwaluw C1 uit Oeffelt en HBV C1 uit Beers op het programma. Gassel E1 is terecht gekomen in de 2e klasse 104. Meest opvallend aan deze klasse is dat zowel de E2 als de E3 van FC de Rakt uit Uden er deel vanuit maken. Verder wachten voor de E1 confrontaties met Astrantia E1 uit Middelaar, Menos E1 uit Landhorst en een gemeentelijke derby tegen Estria E1 uit Escharen. Hoewel Gassel E2 net als afgelopen najaar in de 2e klasse 112 is ingedeeld, is er toch sprake van veelal nieuwe tegenstanders. Zo maken ook Vianen Vooruit E2, Festilent E3 uit Zeeland, JVC Cuijk E6 en het Udense UDI '19/Beter Bed E11 deel uit van deze klasse. Ook voor Gassel F1 zijn er ondanks dezelfde klasse als in de najaarsreeks 2015 bijna uitsluitend andere tegenstanders. Zo maken naast de Gasselse formatie ook Toxandria F1 uit Rijkevoort, Vitesse '08 F4 uit Gennep en ST Herpinia/OKSV F2 deel uit van de 2e klasse 104.
(De complete klasse-indelingen van de Gasselse jeugdteams zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elf- of zevental.)
 Het wedstrijdprogramma volgt binnenkort. De eerste speelronde is op zaterdag 27 februari 2016. Voor de Gasselse Mini F is nog geen indeling van de voorjaarsreeks 2016 bekend.


Gassel 1 is jaar 2016 gestart met een oefenuitoverwinning
  |  zondag 10 januari 2016  |

Gassel 1 is het jaar 2016 gestart met een oefenzege. De Gasselnaren versloegen SBV 1 uit Haren met 3-2. Eigenlijk zou dit duel in Haren worden gespeeld, maar vanwege de slechte gesteldheid van de velden was men uitgeweken naar het kunstgrasveld van Berghem Sport. In de eerste helft zette Ramon van der Venne de Gasselse formatie op een 0-1 voorsprong. Nog voor het einde van de eerste helft lag de bal voor de tweede maal achter de Harense doelman. Opnieuw was het Ramon van der Venne die doel trof. In de tweede helft scoorde SBV 1 de aansluitingstreffer. Vervolgens vergrootte Ramon van der Venne met zijn derde doelpunt van de middag de marge weer tot twee. In de resterende speeltijd wist alleen de ploeg uit Haren nog eenmaal te scoren, waardoor het treffen dus eindigde in 2-3. Een verdiende oefenoverwinning voor Gassel 1 want de Gasselse formatie was over de gehele wedstrijd gezien de bovenliggende partij. Komende zondag komen de Gasselnaren opnieuw in actie voor een oefenduel. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel is Koningslust 1 dan de tegenstander. De aftrap is om 13:00 uur.


Weer een zeer geslaagde en drukbezochte Nieuwjaarsreceptie
  |  zaterdag 02 januari 2016  |

Geheel volgens traditie was er ook op 01 januari van het jaar 2016 weer de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel. De opkomst bij deze 31e editie was duidelijk hoger dan bij de twee voorgaande edities. Rond de klok van half zeven nam de nieuwe voorzitter Paul Willems de microfoon ter hand om iedereen welkom te heten en alle goeds voor 2016 toe te wensen. Ook ging hij in zijn speech even in op de door de diverse teams behaalde successen in 2015, het dalend aantal kinderen dat in Gassel wordt geboren en het glasvezelproject dat op stapel staat. Door notaris Verploegen werden ook dit jaar weer nummers van de uitgelote certificaten van de verbouwing bekend gemaakt. Net als bij voorgaande bekendmakingen waren behoorlijk wat bezitters van uitgelote certificaten aanwezig. Daarna was het tijd voor de verkiezing van de sportman, sportvrouw en talent van het jaar 2015. De presentatie was weer in handen van Twan Broersma en Tom van Raaij. Waarschijnlijk was dit voor de laatste keer want het befaamde presentatorsduo kondigde aan dat dit optreden de start was van hun afscheidstoernee. Aan de hand van foto's op het grote scherm en lovende woorden van ploeggenoten, trainers en leiders werden de genomineerden één voor één voorgesteld aan het aanwezige publiek.

De sportman en sportvrouw van 2015

Ook kregen ze tussendoor nog wat vragen afgevuurd van de beide presentatoren. Nadat alle genomineerden aan bod waren gekomen, kon er door de aanwezigen worden gestemd via de bij binnenkomst ontvangen stembiljetten. Nadat alle uitgebrachte stemmen waren geteld, werd als eerste het talent van 2015 bekend gemaakt. Genomineerd voor deze prijs waren A-junioren Pieter van Bommel en Dirk van Spijk. Uiteindelijk bleek Dirk van Spijk met een klein verschil in stemmen deze verkiezing te hebben gewonnen. Vervolgens was het de beurt aan Tiny Derks, de trainer van Gassel vrouwen 1, om de prijs voor de sportvrouw van 2015 uit te reiken. Hiervoor waren dit keer Maike Arts en Billie Cuppen genomineerd. Het was uiteindelijk Billie Cuppen die er met de eretitel sportvrouw 2015 vandoor ging. Tot slot stond de bekendmaking van de sportman 2015 op het programma. De genomineerden hiervoor waren Sten van de Broek (Gassel 1), Dirk Vollenberg (Gassel 2) en Peter Goossens (Gassel 3). Net als bij voorgaande verkiezingen was ook dit keer weer sprake van een zogeheten very close call. Uiteindelijk bleek Peter Goossens namelijk precies één stem meer te hebben dan de nummer twee waardoor hij dus de trofee voor sportman van het jaar kreeg overhandigd. Hij kreeg deze trofee uit handen van zijn leider Arthur Rikken die vorig jaar tot sportman was verkozen. Na het officiële gedeelte bleef het mede dankzij de muzikale impulsen van DJ Thom Verheijen en de gefrituurde hapjes van Jan Stevens en Nout Strik nog urenlang uitermate gezellig in de kantine van VV Gassel.
(Foto's volgen nog.)Terug naar het archief