NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Januari 2023


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand januari 2023. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Gassel 1 begint tweede helft van competitie met een uitnederlaag
  |  zondag 29 januari 2023  |

Gassel 1 is er deze zondag niet in geslaagd om de tweede seizoenshelft te starten met een overwinning. De Gasselse formatie verloor in Mill met 4-1 van Juliana Mill 1. In de eerste helft kreeg de thuisploeg een paar flinke kansen om de score te openen, maar die werden onbenut gelaten. Aan de andere kant had ook Gassel 1 een goede kans op de 0-1, maar ook dit leverde niet het openingsdoelpunt op. Na de rust werd de druk van Juliana Mill 1 groter en raakten de Gasselse spelers meer vermoeid. Het werd al vrij snel na theepauze 1-0 en 2-0 al kwam de thuisploeg daarbij goed weg want aan beide doelpunten ging een overtreding vooraf. Vervolgens moesten de bezoekers een derde tegentreffer incasseren. Daarna deed Gassel 1 wat terug. Via een mooie aanval kwam Ramon van der Venne aan de bal op het middenveld. Op snelheid gaf hij een loepzuivere crosspass op de goed meegelopen Remco van der Heijden en die schoot de bal vervolgens keurig binnen. In het laatste deel van de wedstrijd moest Gassel 1 met tien man verder na een tweede gele kaart. Al snel na het ontstaan van deze numerieke minderheid viel de 4-1 en dit was dus tevens ook de eindstand. De andere seniorenteams van VV Gassel kwamen vandaag niet in actie.


Ondanks het koude weer geslaagd competitiedebuut Gassel JO7-1
  |  zondag 29 januari 2023  |

Gassel JO7-1 kan terugkijken op een geslaagd debuut in de competitie 2022-2023. Afgelopen zaterdag kwam de Gasselse formatie voor de allereerste keer in actie. Het strijdtoneel was sportpark De Binding in Wilbertoord waar een klein toernooitje werd afgewerkt tegen JVC Cuijk JO7-1, SV DWSH '18 JO7-1 en SIOL JO7-1. Het was zaterdagochtend nog heel erg koud, dus alleen al daarvoor werden punten gescoord. In het eerste duel was de Cuijkse formatie de tegenstander. De Gasselnaren kenden een superstart want al in de eerste minuut scoorde Mees Hendriks de openingstreffer.

Gassel JO7-1 - JVC Cuijk JO7-1 28012023

Het doelpunt werd gevierd alsof het kampioenschap al binnen was. Enkele minuten later zorgde een eigen doelpunt van JVC Cuijk JO7-1 voor een 2-0 voorsprong. Vrij snel daarna was het eerste tegendoelpunt een feit. De schrik zat er een daarna beetje in en de Gasselse spelers gingen vol in de verdediging waardoor het aanvallen een beetje werd vergeten. De Cuijkenaren wonnen uiteindelijk met 2-5. In het tweede duel bleek tegenstander SIOL JO7-1 al een ervaren team. Er viel voor Gassel JO7-1 weinig eer te behalen en de eindstand was (ongeveer) 0-7. In de derde en laatste wedstrijd van de ochtend werd gespeeld tegen thuisploeg SV DWSH '18 JO7-1. Het werd een lekker gemoedelijk potje voetbal en er was zelfs een eenmalige gouden transfer van de tegenstander naar de JO7-1 van VV Gassel. De geleende speler zorgde namelijk nog voor een prachtig doelpunt voor Gassel JO7-1.

Teamfoto Gassel JO7-1 28012023

Al met al een geslaagd debuut voor de enthousiaste Gasselnaren die al weer zin hebben in de duels van volgende week. Ook de nieuwe shirtjes van sponsor Rieken Groendaken werden met trots gedragen. Na afloop werd er ook nog even een teamfoto gemaakt. Van links naar rechts staan Thijs Rieken, Mila de Kleijn, Kaj van der Loop, Timo Elders en Mees Hendriks. Daan Rieken stond ook op de spelerslijst, maar die vond het allemaal toch iets te spannend, dus die heeft alleen aangemoedigd.


Deze zondag geen voetbal op "de Oude Kamp" door afgelaste duels
  |  zondag 29 januari 2023  |

Deze zondag is er geen voetbal op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De gepland staande thuiswedstrijden van Gassel 3 en Gassel VR1 tegen respectievelijk Cito 6 uit Oss en Alverna VR1 zijn namelijk afgelast. De nieuwe speeldatu is op dit moment nog niet bekend. Van het wedstrijdprogramma van vandaag resteert alleen nog het uitduel van Gassel 1 tegen Juliana Mill 1.


Gassel JO13-1 start fase 3 met thuiszege, ook fraaie winst JO9-1
  |  zaterdag 28 januari 2023  |

Door de uitgestelde thuisduels van Gassel JO17-1 en Gassel JO10-1 en de latere competitiestart van Gassel JO14-1 kwa op deze zaterdag maar een beperkt aantal jeugdteas van VV Gassel in actie. Gassel JO13-1 is fase 3 van de competitie 2022-2023 gestart met een thuisoverwinning. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel werd SJO/SSA VESTA '19 JO13-2 uiteindelijk met 1-0 verslagen. In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen, maar deze leverden aanvankelijk geen treffer op. Een minuut of vijf voor het rustsignaal kwamen de Gasselnaren op een 1-0 voorsprong. Het was Sven Willems die scoorde met een schot van afstand. De 1-0 tussenstand was tevens ook de ruststand. In de tweede helft hadden de bezoekers volop kansen op de gelijkmaker, maar de Gasselse defensie wist in nauwe samenwerking met de doelman de nipte voorsprong vast te houden. Aan de andere kant leverden diverse snelle tegenstoten geen tweede doelpunt en dus bleef het spannend tot aan het laatste fluitsignaal. Uiteindelijk vielen er na de rust geen treffers meer en dus bleven de drie punten in Gassel. Ook Gassel JO9-1 zegevierde op eigen veld. Tegenstander Berghem Sport J09-6 werd met een 6-3 nederlaag op zak weer terug naar Berghem gestuurd. Het waren de bezoekers die op een 0-1 voorsprong kwamen via een benutte strafschop na een handsbal. Door een lucky doelpunt werd het vervolgens 0-2. De thuisploeg kwam daarna ijzersterk terug. Na goed combinatievoetbal scoorde Lars van Overbeek de aansluitingstreffer. Wat later in de wedstrijd maakte Lente Janssen de 2-2. Gassel JO9-1 bleef hard werken en mede door prima doorzetten werd er steeds beter gevoetbald. Nog voor het einde van de eerste helft leverde dat een derde Gasselse treffer op. Het was Lente Janssen die zorgde voor de 3-2 ruststand. In de tweede helft gaf de thuisploeg de verkregen voorsprong niet meer uit handen. Weliswaar wisten de bezoekers uit Berghem nog een keer te scoren uit een vrije trap, maar aan de andere kant had de JO9-1 van VV Gassel nog driemaal succes via Lente Janssen en Jop van de Lockant. Het super goede werken door iedereen leverde dus een fraaie en verdiende 6-3 overwinning op. Gassel JO8-1 moest de drie punten helaas aan de tegenstander laten. De Gasselnaren gingen op eigen veld met 2-7 onderuit tegen Achilles Reek JO8-1.


Ook thuiswedstrijd van Gassel JO17-1 verschoven naar 25 februari
  |  vrijdag 27 januari 2023  |

Het wedstrijdprogramma van zaterdag 28 januari 2023 is inmiddels nog wat verder uitgedund. Nadat eerder al het thuisduel van de JO10-1 was uitgesteld, is nu voor ook de thuiswedstrijd van Gassel JO17-1 tegen FC Uden JO17-1 een andere speeldatum afgesproken. Het duel tegen de Udense formatie staat nu op de agenda voor zaterdag 25 februari 2023.


JO10-1 zaterdag niet in actie, extra duel voor JO13-1 op 11 februari
  |  vrijdag 27 januari 2023  |

Gassel JO10-1 komt zaterdag 28 januari 2023 niet in actie. De gepland staande thuiswedstrijd tegen HVCH JO10-5 uit Heesch is namelijk verplaatst naar zaterdag 25 februari 2023. Verder is er inmiddels nog een wijziging doorgevoerd in het wedstrijdprogramma van Gassel JO13-1. Zoals hieronder al vermeld is recentelijk ST Sporting S.T./SVEB JO13-2 toegevoegd aan de klasse. Inmiddels is daarom het duel ST Sporting S.T./SVEB JO13-2 - Gassel JO13-1 aan het programma toegevoegd. De speeldatum is zaterdag 11 februar 2023. De aftrap op sportpark Kerkebos in Swolgen is om 11:00 uur.


Wijzigingen in wedstrijdprogramma Gassel 2, 3, JO17-1 en JO13-1
  |  woensdag 25 januari 2023  |

Inmiddels hebben zich diverse wijzigingen voorgedaan in het wedstrijdprogramma van een aantal teams van VV Gassel. Zo is de thuiswedstrijd van Gassel 2 tegen DSV 4 van komende zondag verplaatst naar zondag 26 februari 2023. Door deze verschuiving trapt Gassel 3 zondag a.s. in het thuisduel tegen Cito 6 al om 11:00 uur af in plaats van om 13:00 uur. Verder is Margriet JO17-3 uit Oss verdwenen uit de klasse van Gassel JO17-1. Dit betekent dat de Gasselnaren op 15 april 2023 geen competitieverplichtingen meer hebben. Bij Gassel JO13-1 is SV DWSH '18 JO13-1 uit de klasse gehaald. Hierdoor is de uitwedstrijd op zaterdag 11 februari 2023 komen te vervallen. Of dit een vrije zaterdag blijft is nog niet zeker omdat ST Sporting S.T./SVEB JO13-2 inmiddels is toegevoegd aan de betreffende klasse.


Zondag 26 februari is nieuwe speeldatum Gassel 1 - V.V. Achates 1
  |  woensdag 25 januari 2023  |

Door de KNVB is inmiddels de nieuwe speeldatum bekend gemaakt voor de afgelopen zondag afgelaste thuiswedstrijd van Gassel 1 tegen V.V. Achates 1. Het duel tegen de formatie uit Ottersum staat nu op de agenda voor inhaalzondag 26 februari 2023. De aanvangstijd is uiteraard 14:30 uur.


Thuiswedstrijd van Gassel 1 afgelast vanwege onbespeelbaar veld
  |  zondag 22 januari 2023  |

Gassel 1 komt deze zondag niet in actie. De op het programma staande thuiswedstrijd tegen V.V. Achates 1 uit Ottersum is namelijk afgelast. Bij de veldkeuring op de zondagochtend bleek het hoofdveld van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel onbespeelbaar. De nieuwe speeldatum is op dit moment nog niet bekend. Voor de andere seniorenteams van VV Gassel stond vandaag geen wedstrijd gepland.


Uitstekende start Gassel JO8-1 in fase 3 van competitie 2022-2023
  |  zaterdag 21 januari 2023  |

Op deze zaterdag startte voor Gassel JO9-1 en Gassel JO8-1 fase 3 van de competitie 2022-2023. Voor de JO9-1 stond een uitwedstrijd tegen EGS '20 JO9-3 op het programma. De wedstrijd ging ondanks de vorst gewoon door, want er werd gespeeld op kunstgras. Goed aangekleed begonnen ze aan de wedstrijd waarin 7-tegen-7 werd gespeeld. Al snel kregen de bezoekers twee doelpunten tegen. In eerste instantie had niemand het nog door, maar de thuisploeg had per ongeluk een mannetje extra in het veld staan. Toen de partijen weer gelijk waren qua aantal kreeg Gassel JO9-1 meer kansen. Maar helaas lukte het nog niet om tot scoren te komen. Na een 3-0 achterstand bij de rust, wist Max Loeffen in de tweede helft de marge te verkleinen tot twee. In de resterende speeltijd wist EGS '20 JO9-3 nog tweemaal optimaal te profiteren van even niet goed opletten aan Gasselse zijde en dus eindigde het treffen in 5-1. Ondanks het verlies hebben de jongens en meiden van de JO9-1 hard gewerkt. Voor Gassel JO8-1 begon de nieuwe fase in Zeeland. Op het plaatselijke sportpark was Festilent JO8-1 de tegenstander. De Gasselnaren speelden een prima wedstrijd en het was Bas Linders die voor een 0-1 voorsprong zorgde. Amper twee minuten later had de Gasselse formatie opnieuw succes. Dit keer was het Tom Linders die scoorde. Ook in de tweede helft had Gassel JO8-1 de zaken prima voor elkaar. Na de 0-3 van Wout van Overbeek was de Gasselse zege veilig gesteld. Uiteindelijk konden de meegereisde supporters ook nog een vierde treffer vieren. Tom Linders nam het slotakkoord voor zijn rekening. Al met al dus een uitstekende start voor de JO8-1 van VV Gassel. Eigenlijk zouden ook Gassel JO10-1 en Gassel JO7-1 vandaag starten met fase 3, maar de betreffende duels werden afgelast. De bekeruitwedstrijd van Gassel JO17-1 tegen Vitesse '08 JO17-2 uit Gennep ging eveneens niet door.


Komend weekend hervatting competitie Gassel 1 en jongste jeugd
  |  vrijdag 20 januari 2023  |

Komende zaterdag gaat voor Gassel JO10-1, Gassel JO9-1, Gassel JO8-1 en Gassel JO7-1 fase 3 van de competite 2022-2023 van start. De vier Gasselse jeugdteams spelen allemaal op vreemde bodem. Een week later is er wel sprake van thuisvoordeel. Op die zaterdag beginnen ook Gassel JO17-1 en Gassel JO13-1 aan de derde fase van de competitie. Beide formatie starten met een thuisduel. De spelers en technische staf van Gassel JO14-1 moeten nog wat langer geduld hebben. Voor de JO14-1 is de eerste wedstrijd pas op zaterdag 04 februari 2023. Van de seniorenteams van VV Gassel is het Gassel 1 dat als eerste aan de tweede seizoenshelft begint. De Gasselse formatie speelt op zondag 22 januari 2023 een thuisduel tegen V.V. Achates 1 uit Ottersum. Of alle duels die komend weekend ook daadwerkelijk gespeeld kunnen gaan worden, zal afhangen van de weersomstandigheden en de gesteldheid van de betreffende velden.


Ook Gassel JO7-1 deelnemer aan fase 3 van competitie 2022-2023
  |  maandag 16 januari 2023  |

Tijdens fase 3 van de competitie 2022-2023 zullen zeven jeugdteams van VV Gasseel actief zijn. Dat is dus een team meer dan tijdens fase 1 en fase 2. Nieuw in de competitie is Gassel JO7-1. De Gasselnaren zijn ingedeeld in de 1e klasse 03. Tegenstanders komend voorjaar zijn SV DWSH '18 JO7-1 uit Sint-Hubert en Wilbertoord, JVC Cuijk JO7-1, SJO Vianen Vooruit/HBV JO7-1 en ST Toxandria/VIOS '38 uit Rijkevoort en Beugen. Net als in voorgaande seizoenen wordt er door de JO7-teams per wedsrtrijdronde een minitoernooitje afgewerkt met drie andere tegenstanders. Op zaterdag 04 februari 2023 is sportpark "de Oude Kamp" in Gassel de speellocatie. De eerste wedstrijden zijn op zaterdag 21 januari 2023 en de vijf wedstrijddagen van fse 3 zijn gelijk aan die van Gassel JO8-1 t/m Gassel JO10-1. De complete klasse-indeling van Gassel JO7-1 is te vinden op de standenpagina van de Gasselse formatie. Het wedstrijdprogramma wordt binnen enkele dagen geplaatst op de programmapasgina.


Interessante tegenstanders voor de Gasselse jeugdteams in fase 3
  |  zondag 15 januari 2023  |

Afgelopen week zijn door de KNVB de klasse-indelingen bekend gemaakt voor fase 3 van de competitie 2022-2023 in het jeugdvoetbal. Voor de jeugdteams van VV Gassel wachten weer wedstrijden tegen tal van interessante tegenstanders. Wel is sprake van verschillende competitie-opzetten. Zo zijn Gassel JO17-1 en Gassel JO13-1 ingedeeld in een klasse van twaalf teams en spelen zij tot het einde van dit seizoen een competitie van elf speelronden. Dus er wordt tegen alle tegenstanders een keer (uit of thuis) gespeeld. Gassel JO14-1 is ingedeeld in een klasse van zes teams en deze Gasselse formatie zal in het restant van dit seizoen een competitie afwerken van tien speelronden waarbij zowel uit als thuis wordt gespeeld tegen alle teams in de betreffende klasse. Voor Gassel JO8-1, Gassel JO9-1 en Gassel JO10-1 bestaat fase 3 uit slechts 5 speelronden en zij zijn dus ingedeeld in een klasse van zes teams. Na het einde van fase 3 staat voor hen nog een fase 4 op het programma die zal bestaan uit acht wedstrijdronden. Gassel JO17-1 is ingedeeld in de 3e klasse 06 en moet het daarin gaan opnemen tegen onder andere FC Uden JO17-1, ST SV Milsbeek/Astrantia JO17-1, sv OSS 1920 JO17-2 en Blauw Geel '38/JUMBO JO17-2 uit Veghel. Tegenstanders voor Gassel JO14-1 in de 4e klasse 16 zijn bijvoorbeeld Berghem Sport JO14-3, ST Hapse Boys/De Zwaluw JO14-1 uit Haps en Oeffelt en Vorstenbossche Boys JO14-1. De JO13-1 van VV Gassel is terecht gekomen in de 3e klasse en treft daarin onder meer Venhorst JO13-1, Heijen JO13-1, SV DWSH '18 JO13-1 uit Sint-Hubert en Wilbertoord en Vitesse '08 JO13-2 uit Gennep. Gassel JO10-1 treft met EGS '20 JO10-3 uit Escharen en HVCH JO10-5 uit Heesch bekende tegenstanders uit fase 2. Nieuwe opponent voor de Gasselse formatie in de 5e klasse 27 is bijvoorbeeld SJO/SSA VESTA '19 JO10-3 uit Demen en Ravenstein. Voor Gassel JO9-1 staan in de 4e klasse 23 wedstrijden op het programma tegen onder andere Achilles Reek JO9-1, DAW Schaijk JO9-3 en Berghem Sport JO9-6. Gassel JO8-1 zit in de 5e klasse 12 en stuit daarin bijvoorbeeld op Festilent JO8-1 uit Zeeland, FC de Rakt JO8-2 uit Oeffelt en SES JO8-2 uit Langenboom. De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina's van de betreffende teams. De wedstrijdprogramma's zijn inmiddels ook bekend en worden binnen enkele dagen geplaatst op de programmapasgina's. De start van fase 3 verschilt per team. Voor Gassel JO8-1, Gassel JO9-1 en Gassel JO10-1 begint fase 3 al op zaterdag 21 januari 2023. Voor Gassel JO13-1 en Gassel JO17-1 is het eerste competitieduel op zaterdag 28 januari 2023. De JO14-1 van VV Gassel start pas op zaterdag 04 februari 2023 met fase 3.


Hachemi Chahaibi ook in seizoen 2023-2024 hoofdtrainer VV Gassel
  |  maandag 02 januari 2023  |

Op de weer druk bezochte Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel is door het bestuur bekend gemaakt dat Hachemi Chahaibi ook in het seizoen 2023-2024 de functie van hoofdtrainer bij VV Gassel zal vervullen. In december 2022 kwamen beide partijen in een prettig verlopen gesprek tot overeenstemming over de contractverlenging. Door Hachemi Chahaibi wordt in dit eerste seizoen bij VV Gassel gebouwd aan een nieuw team waarbij ook veel jeugdspelers de kans krijgen. Het bestuur wil de in Nijmegen woonachtige trainer graag de kans geven om dit proces verder voort te zetten. Ook Hachemi Chahaibi gaf aan nog niet klaar te zijn bij VV Gassel en hij is verheugd dat de samenwerking na dit seizoen wordt voortgezet.


Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel weer drukbezocht en erg gezellig
  |  maandag 02 januari 2023  |

Al decennialang vindt op 1 januari de Nieuwjaarsreceptie van VV Gassel plaats. Dit jaar was er gelukkig geen coronapandemie en dus was de kantine van VV Gassel op Nieuwjaarsdag weer volgestroomd. Naast het welkomstwoordje door het bestuur was ook de verkiezing van de sportman en sportvrouw van het jaar een vast onderdeel dat uiteraard niet mocht ontbreken. Voor de titel sportman van 2022 waren Dirk van Spijk (Gassel 1), Jim Classens (Gassel 2) en Sjoerd Driessen (Gassel 3) genomineerd. Bij de vrouwen waren Sanne Daemen (Gassel VR1), Demi Verheugen (Gassel VR18+1) en Janneke Raemakers (Gassel VR30+1) door hun teamgenoten genomineerd. Na presentaties over de genomineerden was het tijd voor de aanwezigen om hun stem uit te brengen.

Sportman en sportvrouw van 2022

Na het tellen van alle uitgebrachte stemmen was het Dirk van Spijk die tot sportman van het jaar 2022 werd verkozen. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn vader die deze prestigieuze titel pakte in 1982. De titel en bijborende trofee voor de sportvrouw van het jaar 2022 ging naar Demi Verheugen. Voor haar was het de tweede keer dat ze tot sportvrouw van het jaar werd gekozen want eerder was ze ook sportvrouw van 2013. Onder muzikale impulsen van DJ Rickert en de nodige versnaperingen bleef het daarna nog lang zeer gezellig in de kantine van VV Gassel. Vermeldenswaardig was verder nog dat er tijdens de Nieuwjaarsreceptie ook nog een dienst van de dienstenveiling bij het jubileumfeest werd uitgevoerd. Bart Loeffen kreeg voor zijn winnend bod van ? 260 keurig gelakte nagels.

Uitvoering dienst nagels lakkenTerug naar het archief