NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juli 2005


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juli 2005. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Interessante klasse-indeling '05-'06 Gassel 2, 3, 4 en dames
  |  woensdag 27 juli 2005  |

Eindelijk is dan toch ook de klasse-indeling voor het seizoen 2005-20006 voor Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel dames 1 door de KNVB in het district Zuid II bekend gemaakt. Voor de Gasselse teams in kwestie is een pittige maar zeer zeker interessante klasse-indeling uit de bus gerold. Zo is Gassel 2 ingedeeld in de reserve vijfde klasse 521 en treft het daarin onder meer HBV 3 en Estria 3. Gassel 3, vorig jaar kampioen van de reserve zesde klasse 653, is eveneens ingedeeld in de reserve vijfde klasse en wel in de klasse nummer 531. Het derde elftal heeft komend seizoen onder andere Estria 4 en Achilles Reek 2 als tegenstander. Gassel 4 is terecht gekomen in de reserve zesde klasse 638 en moet het daarin gaan opnemen tegen onder meer GVV '57 4 en SCV '58 2. Het dameselftal van de VV Gassel is voor het seizoen 2005-2006 ingedeeld in de vijfde klasse J. Tegenstanders voor Gassel dames 1 zijn onder andere Ravenstein dames 1 en SCV '58 dames 1.


Nieuwe klasse-indeling 2e, 3e, 4e en dames nog altijd onbekend
  |  zaterdag 23 juli 2005  |

De klasse-indelingen voor het seizoen 2005-2006 voor Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel dames 1 zijn nog altijd niet bekend gemaakt door de KNVB in het district Zuid II. De verwachting was dat de betreffende indelingen zo rond vrijdag 22 juli 2005 bekend zouden zijn, maar ook vandaag, zaterdag 23 juli 2005, heeft het bestuur van de Gasselse voetbalvereniging nog geen post hierover mogen ontvangen. Ook op de website van de KNVB staan alleen nog maar de indelingen voor de standaardelftallen (Gassel 1). Wel staat op de internetpagina van de KNVB vermeld dat de indeling van de overige elftallen pas eind juli op de website van de KNVB bekend wordt gemaakt. Hoewel de redactie van deze website van 25 juli tot en met 01 augustus 2005 vanwege vakantie in het buitenland verblijft en er normaal gesproken dus geen updates geplaatst zullen worden, zal de redactie trachten om in het geval van de nieuwe klasse-indelingen hiervoor een uitzondering te maken. Bezoek dus ook de komende week de VV Gassel website voor het laatste nieuws over de klasse-indelingen van Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel dames 1.


Wedstrijdprogramma's voor najaarscompetitie 2006 bekend
  |  zaterdag 23 juli 2005  |

Nadat eerder al de klasse-indelingen voor de najaarscompetitie 2006 bij de junioren en pupillen op de VV Gassel website bekend zijn gemaakt, is nu ook het complete wedstrijdprogramma voor deze najaarscompetitie elders op deze site te vinden. Deze programma's kunnen uiteraard nog wel wijzigen door bijvoorbeeld overplaatsing van tegenstanders naar andere klassen. Prettig voor de VV Gassel is dat de jeugdteams komend najaar weer allemaal tegelijk uit en thuis spelen. De jeugdteams starten de najaarscompetitie 2006 op vreemde bodem. Zo speelt Gassel A1 op zaterdag 03 september 2005 uit tegen het Beugense VIOS A1. De C-junioren moeten de Maas over om aan te treden tegen Astrantia C1 uit Middelaar. Gassel D1 treft in 't Oventje VCO D1 en de E1 en F1 moeten het in Mill gaan opnemen tegen respectievelijk de E2 en F2 van Juliana Mill. Voor Gassel E2 wacht in Uden de ontmoeting met UDI '19/Beter Bed E12 en de F2 tenslotte speelt tegen uit tegen VIOS F2. Een week later op zaterdag 10 september 2005 tijdens de tweede speelronde mogen de Gasselse junioren en pupillen zich voor het eerst in competitieverband presenteren aan het thuispubliek.


Indeling najaarscompetitie 2006 junioren en pupillen bekend
  |  woensdag 20 juli 2005  |

De klasse-indelingen voor de najaarscompetitie 2006 bij de junioren en pupillen zijn vandaag door de KNVB in het district Zuid II bekend gemaakt. Gassel A1 is ingedeeld in de 3e klasse A01 en moet het daarin onder meer gaan opnemen tegen gemeentegenoot Estria A1 uit Escharen en streekgenoten HBV A1 uit Beers, SES A1 uit Langenboom en SIOL A1 uit Katwijk. Gassel C1 is terecht gekomen in de 3e klasse C03 en treft daarin onder andere Astrantia C1 uit Middelaar en het Graafse GVV '57 C2. Ook mogen de C-junioren het twee keer gaan opnemen tegen een formatie uit Uden, te weten FC Uden C2 en UDI '19/Beter Bed C5. Gassel D1 is samen met onder meer VCO D1 uit 't Oventje, Juliana Mill D2 en Odiliapeel/Braks Groep D2 ingedeeld in de 2e klasse D05. De twee Gasselse E-zeventallen mogen komende najaarscompetitie uitkomen in respectievelijk de 2e klasse 103 en de 2e klasse 109. Tegenstanders voor Gassel E1 zijn bijvoorbeeld Sambeek E1, DAW E4 uit Schaijk, Prinses Irene E3 uit Nistelrode en DSV E2 uit Sint-Antonius. Voor Gassel E2 wachten ontmoetingen met Volkel E3, Herpinia E2 uit Herpen en het Velpse SCV '58 E2. Gassel F1 is terecht gekomen in de 2e klasse 105 en moet het onder andere gaan opnemen tegen SC st Hubert F1, Toxandria F2 uit Rijkevoort en het Oeffeltse De Zwaluw F2. Gassel F2 tenslotte is ingedeeld in de 2e klasse 111 en treft hierin onder meer Estria F3 uit Escharen, VIOS F2 uit Beugen en Hapse Boys F4 uit Haps. De coderingen voor het competitieschema worden komende vrijdag of zaterdag bekend. Zodra deze coderingen bekend zijn, is duidelijk tegen wie de Gasselse teams tijdens een bepaalde speeldag moeten spelen. Uiteraard wordt het complete competitieschema zodra dit bekend is, vermeld op deze site. De competitie-indelingen voor het nieuwe seizoen voor Gassel 2, Gassel 3, Gassel 4 en Gassel dames 1 zullen zoals het zich nu laat aanzien vanaf vrijdag 22 juli 2005 bekend zijn. Uiteraard zullen ook deze indelingen direct op de VV Gassel website worden gepubliceerd.


Contributieformulieren seizoen 2005-2006 inmiddels bezorgd
  |  dinsdag 19 juli 2005  |

Bijna twee maanden later dan gebruikelijk zijn de contributieformulieren voor het seizoen 2005-2006 inmiddels dan toch bezorgd bij alle leden van de VV Gassel. Zoals op de formulieren staat vermeld, is het ook dit keer de bedoeling dat de betreffende formulieren na invulling en ondertekening worden geretourneerd aan de ledenadministratie (Perry Bens), voorzitter (Cor van Boekel) of penningmeester (Maurice Willems). Het bestuur van VV Gassel doet een dringend beroep op alle leden om de ontvangen formulieren zo spoedig mogelijk in te leveren. Dit vergemakkelijkt niet alleen de inning van de contributie, maar is ook van belang voor de elftal-indeling. Abusievelijk zijn in de contributieformulieren 2005-2006 een tweetal foutjes geslopen. Zo staat op de meeste adresstickers de peildatum 01-01-2004 met de daarbij behorende leeftijd. Dit had echter moeten zijn de peildatum 01-01-2006 en de bij deze datum behorende leeftijd. De hoogte van de contributie wordt namelijk altijd bepaald op basis van de leeftijd op 01 januari van het komende jaar. Verder stond op de contributieformulieren als adres van de penningmeester Schuttersweg 06 vermeld. Ook dit is niet correct. Het juiste adres moet zijn Gentstraat 06. Mocht u vragen hebben over het ontvangen contributieformulier, dan kunt u hierover contact opnemen met één van voornoemde personen.


Gras in doelgebieden hoofdveld nog niet helemaal hersteld
  |  zaterdag 16 juli 2005  |

Gras in doelgebied op 16 juli 2005 Over iets meer dan twee weken gaat de bal weer aan het rollen op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Op dinsdag 02 augustus 2005 namelijk staat voor zowel de spelers van de selectie als de speelsters van het dameselftal de eerste training van het seizoen 2005-2006 op het programma. Hoewel de velden op de thuishaven van VV Gassel sinds begin juni intensief zijn verzorgd, zijn er nog wel wat plekken waar het gras er wat minder dik op staat. Dit zijn hoofdzakelijk de plekken die het gehele seizoen door intensief worden belast, zoals bijvoorbeeld de doelgebieden. De foto hiernaast toont het gras in het doelgebied van het hoofdveld welke het dichtst bij de kantine is gelegen. Uiteraard krijgt het gras de komende tijd nog wel gelegenheid om verder "aan te sterken". Ten tijde van de competitiestart in het weekend van 03 en 04 september 2005 zal er dan ook ongetwijfeld weer een fraaie grasmast liggen op de velden van sporpark "de Oude Kamp".


Zware poule-indeling Gassel A1 voor 1e ronde bekertoernooi
  |  zaterdag 16 juli 2005  |

Gassel A1 heeft het niet getroffen bij de loting voor de 1e ronde van het bekertoernooi van het seizoen 2005-2006. De Gasselse formatie is namelijk ingedeeld bij Avesteijn A1 en Heeswijk A1 beiden afkomstig uit Heeswijk-Dinther. Beide ploegen kwamen afgelopen seizoen uit in de 1e klasse A en eindigden respectievelijk op een vijfde en twaalfde plaats. Zoals al jaren gebruikelijk worden de bekerwedstrijden uit de eerste bekerronde bij de junioren in toernooivorm op één dag afgewerkt op het terrein van één van de drie verenigingen. De bekerwedstrijden uit de poule van Gassel A1 zullen worden gespeeld op het terrein van Heeswijk A1. Als speeldag is door de KNVB zaterdag 27 augustus 2005 aangewezen. Ook de tegenstanders voor Gassel C1 in de 1e ronde van het bekertoernooi zijn inmiddels bekend. De C-junioren mogen het op zaterdag 27 augustus a.s. gaan opnemen tegen VIOS C1 uit Beugen en Achilles Reek C1. De poulewedstrijden van Gassel C1 zullen worden afgewerkt op het terrein van VIOS. De definitieve aanvangstijden van de bekerwedstrijden zijn nog niet bekend.


VV Gassel winnaar 21e editie Gassels straatvoetbaltoernooi
  |  maandag 04 juli 2005  |

Een team van VV Gassel, bestaande uit Geert Ariëns, William de Kleijn, Wim Linders, Bart Loeffen, Tim van Overbeek en Bas en Krijn van Raaij, heeft zondag 03 juli 2005 de 21e editie van het Gasselse straatvoetbaltoernooi gewonnen. Het evenement, dit jaar georganiseerd door VV Gassel, vond onder zeer zonnige weersomstandigheden plaats op het Julianaplein in hartje Gassel. Op twee velden streden dertien teams om een plaats in de halve finale. Na de poulewedstrijden bleken het team van de familie De Wit en het team BETS uit Grave als de nummer 1 en de nummer 2 van poule A door te mogen naar de halve finales. De nummers 1 en 2 van poule B waren het team van Gassel 3 en het team van VV Gassel. Na een spannende halve finale wist de familie De Wit nipt met 3-2 te winnen van Gassel 3. De andere halve finale tussen BETS en VV Gassel eindigde in een 1-1 gelijkspel waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. De strafschoppenserie werd uiteindelijk gewonnen door VV Gassel, zodat zij in de finale mochten gaan aantreden tegen familie de Wit. Voordat de finale van start ging, moesten de twee verliezend halve finalisten nog even via een strafschoppenserie uitmaken wie derde en wie vierde werd. Het team BETS wist de meeste strafschoppen te benutten zodat zij derde werden en het team van Gassel 3 genoegen moest nemen met een vierde stek. In de finale was het VV Gassel dat de score wist te openen. Toen het wat later in de wedstrijd 2-0 werd, leek het duel te zijn beslist. De familie de Wit wist echter niet alleen enkele minuten voor tijd de aansluitingstreffer te scoren, in zo’n beetje de laatste minuut scoorde de Wit ook nog de gelijkmaker. Het bleef vervolgens bij 2-2 waardoor ook de finale beslist moest worden met een strafschoppenserie. Opnieuw bleek het team van VV Gassel het meest bedreven in het benutten van strafschoppen waardoor zij winnaar werden van de 21e editie van het Gasselse straatvoetbaltoernooi. De sportiviteitsprijs werd gewonnen door het team van café Goei Volluk uit Cuijk. Een speler van dit team werd ook de winnaar van het “op de stropdas”- spel. Hierbij moest vanaf zes meter de bal door een gat in een bord worden geschoten. Dat dit niet mee viel bleek wel uit het feit dat van de twaalf deelnemers aan dit spel slechts drie deelnemers de bal door het gat wisten te schieten. Opvallend hierbij was toch wel geen van acht leden van de Gasselse voetbalvereniging die aan dit spel deelnam, behoorde tot deze drie. Na de prijsuitreiking bleef het onder muzikale begeleiding van DJ Rob nog lang erg gezellig op het Julianaplein. De organisatie kan in elk geval terugkijken op een geslaagd evenement.Terug naar het archief