NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juli 2007


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juli 2007. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Gassel 1 start competitie '07-'08 met uitduel tegen HRC '27 1
  |  zaterdag 21 juli 2007  |

Gassel 1 moet de competitie 2007-2008 starten op vreemde bodem. Op zondag 02 september 2007 is in Afferden HRC '27 1 de tegenstander. Vorig seizoen werd uit tegen de Afferdense formatie een 2-2 gelijkspel behaald. De eerste thuiswedstrijd voor het eerste elftal van de VV Gassel is op zondag 09 september 2007. Odiliapeel/Braks Groep 1 brengt dan een bezoek aan sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Net als Gassel 1 beginnen ook Gassel 2 en Gassel dames 1 de competitie met een uitwedstrijd. Het tweede treft in Zeeland Festilent 4 en de Gasselse dames wacht een reisje naar Oss voor het duel tegen FC Schadewijk dames 1. Gassel 3 en Gassel 4 starten met een thuiswedstrijd. Gassel 3 ontvangt Juliana Mill 6 en het vierde elftal speelt tegen VIOS '38 4 uit Beugen. Zaterdag 01 september 2007 gaat voor de junioren en pupillen van de VV Gassel de najaarscompetitie 2007 van start. Alle Gasselse teams beginnen met een uitwedstrijd. Zo moet Gassel A1 in Sint-Antonius aantreden tegen DSV A2 en brengt de C1 een bezoek aan JVC Cuijk C3. De D1 van de VV Gassel mag naar Haps voor het treffen met Hapse Boys D1. Gassel E1 krijgt in Oeffelt te maken met De Zwaluw E1. Voor Gassel F1 en Gassel F2 staan uitduels tegen respectievelijk DAW F4 uit Schaijk en Juliana Mill F3 op het programma. Vanwege een oneven aantal teams in de klasse heeft Gassel E2 op de eerste speeldag vrijaf.


Gassel 1 loot DAW 1, Ruwaard 1 en SDDL 1 in bekertoernooi
  |  zaterdag 21 juli 2007  |

Na de competitie-indelingen voor het seizoen 2007-2008 zijn nu ook de poule-indelingen voor het bekertoernooi van komend seizoen bekend gemaakt door de KNVB in het district Zuid II. Gassel 1 is ingedeeld in een poule met DAW 1 uit Schaijk dat vorig seizoen in de middenmoot van de 4e klasse G eindigde. Verder zal de Gasselse formatie het moeten gaan opnemen tegen vijfdeklasser Ruwaard 1 uit Oss en zesdeklasser SDDL 1 uit Demen. In tegenstelling tot vorig seizoen treft Gassel 2 in de eerste ronde van het bekertoernooi 2007-2008 uitsluitend collega tweede elftallen. Om voor het tweede jaar op rij de tweede ronde te bereiken zullen de Gasselnaren moeten gaan afrekenen met Constantia 2 uit Wanroij, Excellent 2 uit Oploo en De Willy's 2 uit Wilbertoord. Het dameselftal van de VV Gassel krijgt te maken met drie tegenstanders die in een hogere klasse spelen. Zo is het in de vierde klasse spelende UDI '19/Beter Bed dames 1 uit Uden één van de opponenten. Ook wacht Gassel dames 1 duels tegen vierdeklasser EVVC dames 1 uit Vinkel en Vorstenbosche Boys dames 1 dat komend seizoen uitkomt in de vijfde klasse. Het damesteam uit Vinkel is voor de Gasselse dames geen onbekende bekertegenstander want ook vorig seizoen troffen beide teams elkaar in de eerste ronde. Toen wist Gassel dames 1 in Vinkel een knappe en toch wel verrassende 2-3 zege te behalen. Van de jeugdteams van de VV Gassel nemen Gassel A1 en Gassel C1 deel aan het bekertoernooi. Net als bij de senioren en dames hebben ook zij te maken met een poulesysteem. Gassel A1 is ingedeeld in een poule met Excellent A1 uit Oploo, Hapse Boys A1 en Volkel A1. Op papier is de formatie uit Haps de zwaarste tegenstander want dit team speelde in de voorjaarscompetitie 2007 in de 2e klasse. Excellent A1 was in de najaarscompetitie 2006 nog tegenstander van de Gasselnaren. In Gassel werd het toen 3-2 voor de thuisploeg. Gassel C1 tenslotte krijgt in de eerste ronde van het bekertoernooi 2007-2008 te maken met Menos C1 uit Landhorst, FC Uden C3 en DSV C3 uit Sint-Antonius. Tegen laatstgenoemd team werd in de voorjaarscompetitie 2007 met 2-2 gelijk gespeeld. Hoewel de data van de bekerwedstrijden al bekend zijn, is door de KNVB nog niet bekend gemaakt wat het speelschema, en dus de volgorde van tegenstanders, is. Zodra hierover meer nieuws is zal dat uiteraard op deze site worden vermeld.


Tal van gemeentelijke derby's voor overige seniorenteams
  |  vrijdag 20 juli 2007  |

Donderdag 19 juli 2007 is door de KNVB in het district Zuid II de competitie-indeling voor het seizoen 2007-2008 voor de overige seniorenteams en het dameselftal van de VV Gassel bekend gemaakt. Gassel 2 is ingedeeld in de reserve 5e klasse 522 en treft daarin bijna allemaal andere tegenstanders dan vorig seizoen. Alleen SC st Hubert 2, SES 3 uit Langenboom en het Zeelandse Festilent 4 zijn komend seizoen opnieuw opponenten van het tweede elftal van de VV Gassel. Nieuw voor Gassel 2 zijn onder meer de gemeentegenoten Estria 3 uit Escharen en SCV '58 2 uit Velp. Gassel 3 is terecht gekomen in de reserve 6e klasse 641 en moet het daarin onder meer gaan opnemen tegen JVC Cuijk 8, Vianen Vooruit 5 en VCA 5 uit Sint-Agatha. Ook voor het derde elftal staan gemeentelijke derby's op het programma want Estria 4 uit Escharen en het Graafse GVV '57 maken eveneens deel uit van de reserve 6e klasse 641. Gassel 4 speelt maar liefst zesmaal tegen een tegenstander uit de gemeente Grave. Samen met onder meer Estria 5 uit Escharen, GVV '57 4 uit Grave en SCV '58 3 uit Velp zijn de Gasselnaren ingedeeld in de reserve 6e klasse 642. Grootste onbekende voor Gassel 4 is zonder twijfel Schijndel/Bol Accountants 8. Gelukkig voor de Gasselse formatie staat de aftrap van de uitwedstrijd niet om bijvoorbeeld 10:00 uur maar pas om 11:00 uur gepland. Meest opvallend aan de nieuwe klasse-indeling van Gassel dames 1 is dat de Gasselse dames terecht zijn gekomen in de zesde klasse. Door een alsmaar toenemend aantal dameseftallen heeft de KNVB in het district Zuid II onder de vijfde klassen ook nog een aantal zesde klassen toegevoegd. Doordat het dameselftal van de VV Gassel vorig seizoen niet verder kwam dan een negende plaats, had dit dus degradatie naar de (nieuwe) zesde klasse tot gevolg. Tegenstanders voor de Gasselse dames in de zesde klasse G zijn onder andere FC Schadewijk dames 1 en Margriet dames 1, beide uit Oss, en Nulandia dames 1 uit Nuland.


Indeling najaarscompetitie 2007 junioren en pupillen bekend
  |  vrijdag 20 juli 2007  |

De KNVB in het district Zuid II heeft donderdag 20 juli 2007 ook de klasse-indelingen voor de najaarscompetitie 2007 bij de junioren en pupillen openbaar gemaakt. Net als bij de voorjaarscompetitie 2007 is Gassel A1 ingedeeld in de 3e klasse A03. Ondanks dat krijgen de Gasselnaren toch veelal te maken met andere tegenstanders. Zo wacht de ploeg van trainer John Hendriks duels tegen onder meer DAW A2 uit Schaijk, Volharding A2 uit Vierlingsbeek en Sambeek A1. Gassel C1 is terecht gekomen in de 3e klasse C03 en krijgt daarin te maken met teams als SVS C1 uit Stevensbeek, VIOS '38 C1 uit Beugen en Heijen C1. De D1 van de VV Gassel is samen met elf andere D1's ingedeeld in de 2e klasse 101. Voor de Gasselnaren betekent dit bijvoorbeeld ontmoetingen met Milsbeek D1, HBV D1 uit Beers en SIOL D1 uit Katwijk. Ook Gassel E1 is terecht gekomen in een 2e klasse 101. Niet alleen mogen de Gasselnaren de Maas over voor een duel tegen Astrantia E1 uit Middelaar, ook krijgt men te maken met bijvoorbeeld Menos E1 uit Landhorst en De Zwaluw E1 uit Oeffelt. Gassel E2 moet het komend najaar onder meer gaan opnemen tegen Vitesse '08 E3 uit Gennep, SC st Hubert E2 en Milsbeek E2. De F-zeventallen van de VV Gassel zijn door de KNVB geplaatst in respectievelijk de 2e klasse 101 en 109. Enkele tegenstanders van Gassel F1 zijn DSV F3 uit Sint-Antonius, Odiliapeel/Braks Groep F1 en Achilles Reek F1. Gassel F2 tenslotte wacht duels tegen bijvoorbeeld Constantia F3 uit Wanroij, Juliana Mill F3 en het Langenboomse SES F2.


Gassel 4 pakt sportiviteitsprijs geslaagd straatvoetbaltoernooi
  |  donderdag 05 juli 2007  |

Zondag 24 juni 2007 werd door VV Gassel wederom het straatvoetbaltoernooi in Gassel georganiseerd. Plaats van handeling was ditmaal niet het Julianaplein in Gassel, maar de parkeerplaats op sportpark "de Oude Kamp" aan de Ten Holtweg in Gassel. Twintig herenteams en vijf damesteams streden om de felbegeerde wisseltrofee, welke beschikbaar was gesteld door Jos van de Broek Woninginrichting. Tijdens deze editie kon men spreken van een zeer regionaal deelnemersveld met teams uit; Wijchen, Cuijk, Oeffelt, Grave, Overlangel, Nijmegen, Nederasselt en Gassel. De vijf damesteams speelden een onderlinge competitie waarna de beste vier zich plaatsten voor de halve finales. De finale ging uiteindelijk tussen het Team Wijchen en Oeffelt 2. Uiteindelijk werd de finale nipt met 1-0 gewonnen door Team Wijchen. Bij de heren waren het, na zeer spannende en aantrekkelijke kwart- en halve finales, de teams van Diosa 2 en G.H.C. die in de finale met elkaar de strijd aangingen. De finale werd met 6-2 gewonnen door G.H.C. Voor dit team betekende dat de tweede toernooizege in successie. Winnaar van de sportiviteitprijs was Gassel 4. De volledige topdrie bij de dames zag er als volgt uit; 1. Team Wijchen, 2. Oeffelt 2 en 3. Gassel 3. Het podium bij de herenteams bestond uit; 1. G.H.C., 2. Diosa 2 en 3. Diosa 1. Het toernooi was mede dankzij het droge weer, maar vooral vanwege het hoge niveau wederom een groot succes te noemen. De organisatie wil dan ook alle teams bedanken voor de inzet, spanning en sportiviteit waarmee deze dag is gestreden en hoopt dan ook weer alle teams volgend jaar opnieuw te mogen begroeten.Terug naar het archief