NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juli 2010


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juli 2010. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Donateursactie VV Gassel gaat weer van start in augustus
  |  zaterdag 31 juli 2010  |

Hoewel de meeste van u bij de maand augustus waarschijnlijk meer aan vakantie dan aan voetballen denken, is augustus van oudsher toch altijd de maand waarin de VV Gassel haar jaarlijkse donateursactie houdt. Ook dit jaar zal dat weer het geval zijn. Een twintigtal vrijwilligers zullen huis aan huis in Gassel langs de deur gaan met de bekende donateurs- en seizoenskaarten. Een seizoenskaart, die recht geeft op vrije toegang bij alle competitie (thuis)wedstrijden van het eerste elftal in het seizoen 2010-2011, kost €10,-. Voor mensen van 65 jaar en ouder kost een seizoenkaart € 5,-. Met derby's tegen SES uit Langenboom, het Beerse HBV, het Oeffeltse De Zwaluw en VCA uit Sint-Agatha op het programma is zo'n kaart zeker de moeite waard. Bovendien mag u als seizoenkaarthoud(st)er uw eventuele partner gratis meenemen. Wanneer u er niets om geeft om de wedstrijden van het eerste elftal te bezoeken, maar u de Gasselse voetbalclub toch graag wilt steunen, dan is de donateurskaart echt iets voor u. De donateurskaart is er in twee soorten. De een met een waarde van € 2,50 en de andere met een waarde van € 5,-. Uiteraard staat het u vrij om de club met een ander bedrag te steunen. De vrijwilligers bieden u tevens nog de mogelijkheid om een abonnement te nemen op "Doeltreffend", het fraaie, zeer informatieve en met tal van kleurenfoto's vormgegeven clubblad van de VV Gassel dat vijf keer per voetbalseizoen verschijnt. Voor slechts € 7,50 per seizoen krijgt u de "Doeltreffend" telkens in de bus en blijft u zo dus uitstekend op de hoogte van het wel en wee van onze club. Met uw bijdrage draagt u in ieder geval uw steentje bij aan het in stand houden van een stukje leefbaarheid in ons dorp Gassel. Want een vereniging met zoveel jeugdleden mag natuurlijk niet verloren gaan. Het bestuur van de voetbalvereniging Gassel dankt u dan ook alvast hartelijk voor uw bijdragen en hoopt u komend seizoen meer dan eens te mogen begroeten op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel.


Ook tegenstanders Gasselse jeugdteams inmiddels bekend
  |  donderdag 29 juli 2010  |

Voor de jeugdspelers en hun begeleiders is nu ook bekend wie de tegenstanders zijn in de najaarscompetitie 2010. Gassel B1 is door de KNVB in het district Zuid II ingedeeld in de 3e klasse B02 en moet het daarin gaan opnemen tegen onder andere Heijen B1, De Zwaluw B1 uit Oeffelt, Toxandria B1 uit Rijkevoort en Juliana Mill B2. De C1 van de VV Gassel zal uitkomen in de 3e klasse C02 en treft daarin bijvoorbeeld gemeentegenoot GVV '57 C1 uit Grave, SV Milsbeek C1, Vianen Vooruit C1 en Hapse Boys C2. De klassen van Gassel B1 en Gassel C1 bestaan uit twaalf teams. De klassen waar de pupillenteams van de VV Gassel in uitkomen bestaan uit tien teams. Gassel D1 krijgt in de 2e klasse 104 onder meer te maken met RKOSV Achates D2 uit Ottersum en SC st Hubert D1. Ook wacht de Gasselse formatie gemeentelijke derby's tegen Estria D2 uit Escharen en SCV '58 D1 uit Velp. De spelers van de E1 kunnen zich in de 2e klasse 102 gaan opmaken voor duels tegen bijvoorbeeld Astrantia E1 uit Middelaar, UDI '19/Beter Bed E6 uit Uden, Sambeek E1 en het Beugense VIOS '38 E1. Gassel E2 is terecht gekomen in de 2e klasse 110. Tegenstanders voor de Gasselnaren zijn onder andere Odiliapeel/Braks Groep E2, Vitesse '08 E4 uit Gennep, DSV E4 uit Sint-Anthonis en Excellent E2 uit Oploo. Gassel F1 is ingedeeld in de 2e klasse 104. Opponenten voor de Gasselse formatie zijn bijvoorbeeld Fiducia F1 uit Rips, Menos F1 uit Landhorst, SVS F1 uit Stevensbeek en de F3 van het Zeelandse Festilent. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen is er in het seizoen 2010-2011 geen Gassel F2.
(De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elftal.)


Interessante klasse-indelingen voor Gassel 2, 3, 4 en dames
  |  donderdag 29 juli 2010  |

Inmiddels zijn door de KNVB ook de klasse-indelingen voor de lagere seniorenelftallen en het dameselftal van de VV Gassel bekend gemaakt. Zo is Gassel 2 voor de competitie 2010-2011 ingedeeld in de reserve 5e klasse 521. Daarin treffen de Gasselnaren enkele tegenstanders waar ook afgelopen seizoen tegen gespeeld moest worden, zoals de gemeentegenoten SCV '58 2 uit Velp en GVV '57 3 uit Grave. Nieuwe opponenten voor de Gasselse formatie zijn bijvoorbeeld Volkel 4 en het Zeelandse Festilent 4. Gassel 3 is terecht gekomen in de reserve 6e klasse 652 en moet het daarin onder meer gaan opnemen tegen VCO 2 uit 't Oventje en UDI '19/Beter Bed 17 uit Uden. Ook wachten ook dit seizoen weer gemeentelijke derby's tegen Estria 4 uit Escharen en het Velpse SCV '58 3. Het vierde elftal van de VV Gassel krijgt in de reserve 6e klasse 655 te maken met allemaal andere tegenstanders dan afgelopen seizoen. Zo staan onder meer duels op het programma tegen Vianen Vooruit 5, JVC Cuijk 7 en Astrantia 4 uit Middelaar. Ook moet Gassel 4 het gaan opnemen tegen drie gemeentegenoten want Estria 6, GVV '57 6 en SCV '58 4 zitten eveneens in de reserve 6e klasse 655. Het dameselftal krijgt ook veelal andere tegenstanders dan in de vorige competitie. De Gassels dames spelen nu meer in de richting van Oss en dit betekent bijvoorbeeld wedstrijden tegen SBV dames 1 uit Haren, SDDL dames 2 uit Demen, Ulysses dames 2 uit Megen en OVC '63 dames 1 uit Oijen. Oude bekenden voor Gassel dames 1 in de 6e klasse M zijn Estria dames 1, DAW dames 3 uit Schaijk en SIOL dames 1 uit Katwijk.
(De complete klasse-indelingen zijn te vinden op de standenpagina van het betreffende elftal.)


Komende zondag eerste training selectie seizoen 2010-2011
  |  donderdag 29 juli 2010  |

Komende zondag staat voor de spelers van de selectie van VV Gassel de eerste training van het seizoen 2010-2011 op op het programma. Dit is tevens ook de eerste training onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Henk Driessen. Na afloop van de training, die om 11:00 uur zal beginnen, zijn er voor iedereen soep en broodjes in de kantine.


Woensdag 01 september 2010 seizoensopening jeugd VV Gassel
  |  donderdag 29 juli 2010  |

De opening van het seizoen 2010-2011 voor de jeugdspelers van de VV Gassel is op woensdag 01 september 2010 om 18:30 uur. De jeugdopleiding van NEC uit Nijmegen komt op deze avond met een aantal jeugdselectiespelers met hun trainers naar sportpark "de Oude Kamp" in Gassel om een ware voetbalclinic te verzorgen. Er zal eerst een demonstratietraining worden gegegeven, waarna de Gasselse jeugdspelers zelf aan een training beginnen. Hierbij zullen de mensen van NEC de nodige tips en aanwijzigingen geven. Tijdens deze avond zullen ook de sportman van het jaar en de nieuwe recordhouders bekend gemaakt worden. De avond wordt aan de VV Gassel aangeboden door Peter en Ans Schaap Spelverhuur uit Gassel.


Gassel B1 in bekertoernooi uitsluitend tegen buurverenigingen
  |  woensdag 21 juli 2010  |

De spelers en leden van de technische staf van Gassel B1 en Gassel C1 kunnen zich gaan opmaken voor een aantal interessante bekerwedstrijden. Zo is de B1 van de VV Gassel door de KNVB ingedeeld in Groep 2 05 en treft het daarin uitsluitend buurverenigingen als tegenstander. De Gasselnaren moeten het namelijk gaan opnemen tegen HBV B1 uit Beers en de gemeentegenoten Estria B1 en SCV '58 B1 uit respectievelijk Escharen en Velp. Voor Gassel C1 zijn als tegenstanders uit de kokers gekomen Constantia C1 uit Wanroij, Prinses Irene C1 uit Nistelrode en FC Uden C1. De bekerpouleduels van Gassel B1 staan gepland voor zaterdag 28 augustus 2010, woensdag 01 september 2010 en zaterdag 04 september 2010. De C-junioren moeten hun bekerwedstrijden afwerken op zaterdag 28 augustus 2010, zaterdag 04 september 2010 en woensdag 08 september 2010.


Omgewaaide boom vernield doel en ballenvanger VV Gassel
  |  vrijdag 16 juli 2010  |

Stormschade bij VV Gassel Sportpark "de Oude Kamp" in Gassel, de thuishaven van VV Gassel, is niet geheel ongeschonden gebleven tijdens het noodweer dat op dinsdagavond 13 juli 2010 over grote delen van Nederland raasde. Een al enkele jaren scheef staande boom langs de Turnhoutseweg is door het noodweer compleet ontworteld en op een van de doelen van het tweede speelveld terecht gekomen. Niet alleen is van het betreffende doel weinig meer over, ook heeft de betreffende boom in zijn val de achter het doel staande ballenvanger volledig geruïneerd. Hoe groot de schade voor de VV Gassel precies is, is op dit moment nog niet bekend. Reparatie van het doel en de ballenvanger lijkt gezien de staat waarin ze momenteel verkeren onmogelijk. Naast de schade op veld twee zijn er verder her en der op het sportpark nog de nodige takken van bommen afgewaaid. Gelukkig hebben zich hierbij geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Ook de tent die aan de voorkant van de kantine was vastgemaakt, is het noodweer zonder kleerscheuren doorgekomen.
(klik hier voor een fotoreportage.)


Kom ook de WK-finale kijken in de kantine van VV Gassel!
  |  vrijdag 09 juli 2010  |

Net als de voorgaande WK-wedstrijden van het Nederlands Elftal zal ook de finale van komende zondag in de kantine van VV Gassel te zien zijn. Ditmaal zijn er zelfs twee grote schermen waarop de beelden worden vertoond. Om iedereen alvast goed in de stemming te laten komen en om samen naar de wedstrijd toe te leven, zal de kantine vanaf 18:00 uur open zijn. Tijdens deze wedstrijd zal er geen gratis consumptie zijn bij een doelpunt van Oranje om ook het barpersoneel en de organisatie de gelegenheid te geven om de wedstrijd zo goed mogelijk te volgen. In plaats daarvan zal iedereen die komende zondagavond tussen 18:00 uur en 19:00 uur in de kantine aanwezig is, twee gratis consumpties ontvangen! Om de feestvreugde te vergroten zal DJ Ronny vanaf 18:00 uur tot in de late uurtjes zorgen voor de muzikale ondersteuning. Iedereen is welkom, dus kom voor een gezellige en hopelijk succesvolle avond komende zondagavond naar de kantine van VV Gassel.


Gassel 1 in beker tegen Berghem Sport, Estria en Ravenstein
  |  donderdag 08 juli 2010  |

Inmiddels zijn door de KNVB in het district Zuid II de poule-indelingen voor de 1e ronde van het bekertoernooi 2010-2011 bekend gemaakt. Gassel 1 is ingedeeld in Groep 1 05 en moet het daarin gaan opnemen tegen Berghem Sport 1, Estria 1 uit Escharen en Ravenstein 1. De formatie uit Berghem is op papier de sterkste tegenstander want de ploeg komt uit in de 3e klasse. Gemeentegenoot Estria 1 speelt in de 4e klasse. De Ravensteinse formatie is net als de Gasselnaren een vijde klasser. De Gasselse formatie start het bekeravontuur op zaterdag 21 augustus 2010 met een uitwedstrijd tegen Berghem Sport 1. Op dinsdag 24 augustus 2010 ontvangt de Gasselse formatie Ravenstein 1. De derde en laatste poulewedstrijd is op zaterdag 28 augustus 2010. Estria 1 komt dan naar de thuishaven van VV Gassel.


Pittige bekertegenstanders voor Gassel 2, Gassel 4 en dames
  |  donderdag 08 juli 2010  |

Ook voor Gassel 2, Gassel 4 en Gassel dames 1 is inmiddels bekend tegen wie moet worden aangetreden in de pouleduels van de 1e bekerronde 2010-2011. Zo is Gassel 2 door de KNVB geplaatst in Groep 2 10. Tegenstanders voor de Gasselnaren zijn Festilent 3 uit Zeeland, Herpinia 5 uit Herpen en gemeentegenoot SCV '58 3 uit Velp. De ploeg uit Zeeland speelt net als de Gasselse formatie in de reserve 5e klasse. Herpinia 5 en SCV '58 3 komen uit in de reserve 6e klasse. De Velpenaren maakten afgelopen seizoen deel uit van de klasse van Gassel 3. Het tweede elftal start op zondag 29 augustus 2010 op eigen veld met de gemeentelijke derby tegen de Velpse formatie. Gassel 4 is ingedeeld in Groep 2 12 en heeft vooralsnog slechts twee tegenstanders, te weten SES 3 uit Langenboom en het Oeffeltse De Zwaluw 4. Laatstgenoemde formatie eindigde afgelopen voetbaljaar als vierde in de klasse van Gassel 2. SES 3 degradeerde uit de reserve 4e klasse. Gezien het feit dat de Gasselnaren uitkomen in de reserve 6e klasse, is er dus sprake van een fikse tegenstand voor Gassel 4. Voor de Gasselnaren begint het bekertoernooi met het thuisduel tegen SES 3. Het dameselftal van de VV Gassel krijgt in de drie poulewedstrijden achtereenvolgens te maken met Hapse Boys dames 1, FC Uden dames 1 en RKOSV Achates dames 1 uit Ottersum. Laatstgenoemde formatie is geen onbekende voor de Gasselse dames want afgelopen competitie moest ook worden aangetreden tegen de Ottersumse dames. Hapse Boys dames 1 werd afgelopen seizoen ongeslagen kampioen in de 5e klasse F. De Udense dames komen net als de Gasselse dames uit in de 6e klasse.
(De complete bekerprogramma's zijn te vinden op de programmapagina's van de betreffende elftallen.)


Zondag 01 augustus 2010 eerste training selectie VV Gassel
  |  donderdag 01 juli 2010  |

Voor de spelers van de selectie van VV Gassel begint de voorbereiding op de competitie 2010-2011 op zondag 01 augustus 2010. Die dag staat namelijk om 11:00 uur de eerste training op het programma. Een week later, op zondag 08 augustus 2010, spelen de Gasselnaren een oefenduel. Op sportpark "de Oude Kamp" is Menos 1 uit Landhorst dan de tegenstander. Op zondag 15 augustus 2010 neemt de Gasselse formatie deel aan het Gouden Klok-toernooi in Sint-Hubert. Gassel 1 en Gassel 2 doen ook mee aan het bekertoernooi 2010-2011. Tegen welke tegenstanders moet worden aangetreden is op dit moment nog niet bekend. De poulewedstrijden voor het eerste elftal staan gepland voor zaterdag 21 augustus 2010, dinsdag 24 augustus 2010 en zaterdag 28 augustus 2010. Gassel 2 speelt de poulewedstrijden op zondag 29 augustus 2010, donderdag 02 september 2010 en zondag 05 september 2010. Op laatstgenoemde zondag begint voor Gassel 1 al het echte werk, namelijk de competitie 2010-2011. Voor de lagere seniorenelftallen en het dameselftal van de VV Gassel start de competitie 2010-2011 op zondag 12 september 2010.
(Klik hier voor het complete overzicht van de voorbereiding voor de selectie.)


Damesteam begint voorbereiding op zondag 08 augustus 2010
  |  donderdag 01 juli 2009  |

Voor het dameselftal van de VV Gassel start de voorbereiding op de competitie 2010-2011 op zondag 08 augustus 2010. Onder leiding van trainer Geert Linders wordt dan om 10:30 uur begonnen aan de eerste training. Vervolgens staan er tot aan de competitiestart op zondag 12 september 2010 op iedere dinsdag- en donderdagavond en op de zondagmorgen trainingen op het programma. Voor de dinsdag- en donderdagavond zijn de trainingstijden respectievelijk van 19:30 uur tot 21:00 uur en van 19:45 uur tot 21:15 uur. Op de zondagen zal er worden getraind van 10:30 uur tot 12:00 uur. Tijdens de voorbereiding spelen de Gasselse dames ook een drietal bekerwedstrijden. Deze duels staan op de agenda voor zondag 29 augustus 2010, donderdag 02 september 2010 en zondag 05 september 2010. Wie de tegenstanders zijn is momenteel nog niet bekend.
(Klik hier voor het complete overzicht van de voorbereiding voor het dameselftal.)Terug naar het archief