NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juli 2021


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juli 2021. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Tegenstanders Gassel 1 en VR1 poulefase bekertoernooi zijn bekend
  |  zaterdag 31 juli 2021  |

Door de KNVB zijn inmiddels de poule-indelingen voor de eerste ronde van het bekertoernooi 2021-2022 in de A-categorie bekend gemaakt. Gassel 1 is ingedeeld in Groep 2 17 en moet het daarin gaan opnemen tegen V.V. Achates 1 uit Ottersum, Hapse Boys 1 en HBV 1 uit Beers. Van deze tegenstanders speelt de Hapse formatie in de hoogste klasse, namelijk de 3e klasse D. De ploeg uit Ottersum komt net als Gassel 1 uit in een 4e klasse. De Gasselnaren in de 4e klasse H en V.V. Achates 1 in de 4e klasse G. HBV 1 speelt dit seizoen in de 5e klasse E. Ook Gassel VR1 krijgt in de poulefase van het bekertoernooi te maken met een ploeg van buurclub HBV. Samen met SSS '18 VR1 uit Overloon en Vitesse '08 VR1 uit Gennep maken de Beerse vrouwen namelijk ook deel uit van Groep 2 3. Tegen twee van de drie bekertegenstanders zal Gassel VR1 het ook in de competitie 2021-2022 moeten gaan opnemen want zowel HBV VR1 als Vitesse '08 VR1 spelen net als de Gasselse vrouwen in de 3e klasse C. Op papier is SSS '18 VR1 favoriet voor de poulewinst want deze ploeg komt uit in de 2e klasse G. De drie pouleduels staan gepland op zondag 05 september 2021, zondag 12 september 2021 en zondag 19 september 2021.


Gassel 1 onderuit in eerste oefenwedstrijd voorbereiding 2021-2022
  |  vrijdag 30 juli 2021  |

Afgelopen donderdagavond speelde Gassel 1 de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2021-2022. De Gasselse formatie was maar liefst acht maanden geleden voor het laatst in actie gekomen, dus het was fijn dat er eindelijk weer wat wedstijdritme opgedaan kon worden. Op sportpark "de Oude Kamp" in Gassel was gemeentegenoot EGS '20 1 de tegenstander. Hoofdtrainer Dennis Koenders had ervoor gekozen om zo veel mogelijk spelers in actie te laten komen om zo iedereen minuten te laten maken. Door volop door te wisselen konden spelers met kleine blessures ook snel naar de kant. In het begin van het oefenduel was voor de Gasselnaren duidelijk weer even wennen. De bezoekers hadden al wat meer trainingen achter de rug en ook al enkele wedstrijden gespeeld, waardoor zij de bovenliggende partij waren. Gassel 1 wist toch redelijk tot goed mee te doen en kon stand houden tot de 75e minuut. Gassel 1 had pech dat bij een 1-1 tussenstand een inzet tegen de paal belandde anders was er een 2-1 voorsprong op het scorebord komen te staan. Na de tweede treffer van EGS '20 1 was het conditioneel en mentaal klaar bij de Gasselnaren en in de resterende speeltijd liepen de bezoekers nog uit naar 1-4. Ondanks de terechte nederlaag was hoofdtrainer Dennis Koenders over het algeheel niet ontevreden over dit eerste oefenduel. Aan de zaken die nog niet goed gingen, zal volgens hem de komende weken worden gewerkt. Verder was hij blij dat er eindelijk weer gevoetbald kon worden. De wedstrijd stond vooral ook in het teken van het afscheid van Rik van der Loop en Joris van Raaij die beiden dit seizoen in een lager elftal gaan spelen. Het volgende oefenduel van Gassel 1 is op dinsdag 17 augustus 2021. In Beers is dan de andere buurman, HBV 1, de tegenstander.


Weer geslaagde jaarlijkse trainingsdag voor senioren van VV Gassel
  |  maandag 19 juli 2021  |

Afgelopen zondag is voor de senioren van VV Gassel het seizoen 2021-2022 officieel van start gegaan. Op het programma stond namelijk de jaarlijkse trainingsdag. Voor de spelers van de selectie en ook voor de speelsters van de vrouwenteams van VV Gassel was het overigens niet de eerste training van deze nieuwe voetbaljaargang want vorige week dinsdag en donderdag was er al getraind. Hoewel er net als vorig jaar sprake was van een zonovergoten sportpark "de Oude Kamp" en het trainingsveld en veld 2 er weer uitstekend bij lagen, werd de recordopkomst van afgelopen seizoen niet gehaald.

Trainingsdag 2021 foto 01

Hoofdtrainer Dennis Koenders kon uiteindelijk 28 selectiespelers verwelkomen. Na een kort welkomstwoordje werd de groep gesplitst. Een groep spelers begon onder leiding van Dennis Koeders aan de loopoefeningen en de oefeningen waarbij het ging om het passen en trappen. De andere groep werd getraind door Ryan Siroen omdat de nieuwe trainer van Gassel 2, Dion Metzemaekers, nog niet aanwezig kon zijn. Er werd fanatiek getraind en na al die voetballoze maanden door corona was er sprake van grote honger naar de bal.

Trainingsdag 2021 foto 01

Ondertussen werkten de aanwezige keepers zich in het zweet bij de keeperstraining van Geert van Oss. Verder hadden in totaal 18 spelers van Gassel 3 en Gassel 4 zich op veld 2 verzameld voor hun eerste training van het seizoen 2021-2022. Na een korte warming-up werd er een onderlinge partijspel gespeeld. De netten van de twee lage doeltjes kregen het zwaar te verduren want er werd direct al flink met scherp geschoten. Op een ander deel van veld 2 ging de training voor de selectie van de Gasselse vrouwenteams van start.

Trainingsdag 2021 foto 03

Trainer Tom Vrenken kon 15 speelsters begroeten en zij kregen een pittige maar gevarieerde training voorgeschoteld. Terwijl er ook hier met veel inzet en enthousiasme werd getraind, was het bestuur in de kantine bezig met het voorbereiden van de lunch. Ook werden de aanwezige spelers en speelsters tijdens de drinkpauzes getrakteerd op stukken sinaasappel. Na de ochtendtraining was het de hoogste tijd voor de welverdiende lunch. Naast de zelfgemaakte soep en broodjes konden de liefhebbers ook een vers gefrituurd kroketje arresteren.

Trainingsdag 2021 foto 01

Al met al was het weer een zeer geslaagde trainingsdag!
(Meer foto's volgen nog.)


Klasse-indeling Gassel 1 ongewijzid, ook weinig mutaties klasse VR1
  |  zaterdag 10 juli 2021  |

Afgelopen vrijdagmiddag heeft de KNVB de klasse-indelingen bekend gemaakt voor de competitie 2021-2022 in de categorie A. Van de Gasselse teams behoren alleen Gassel 1 en Gassel VR1 tot die categorie. Doordat de competitie van het vorige seizoen ook niet voltooid kon worden, was er voor het tweede jaar op rij geen promotie of degradatie. Dat Gassel 1 dus weer opnieuw in de 4e klasse H is ingedeeld, is dan ook geen verrassing. De dertien tegenstanders die de Gasselse formatie gaat treffen zijn exact dezelfde als waartegen eigenlijk ook afgelopen seizoen gespeeld had moeten worden. Dit betekent dus onder andere streekderby's tegen Juliana Mill 1, SES 1 uit Langenboom en SIOL 1 uit Katwijk. Ook moet de ploeg van trainer Dennis Koenders weer "langs de Maas op" richting Oss voor duels tegen bijvoorbeeld Achilles Reek 1, Herpinia 1, Ulysses 1 uit Megen, SJO/SSA Vesta '19 1 uit Demen-Ravenstein, NLC '03 1 uit Lith en Cito 1 uit Oss. Tenslotte staan nog ontmoetingen met FC de Rakt 1 uit Uden, Festilent 1 uit Zeeland, SCMH 1 uit Mariaheide en Vorstenbossche Boys 1 op het programma. Gassel VR1 komt dit seizoen uit in de 3e klasse C. De samenstelling van deze klasse is bijna helemaal hetzelfde als de 3e klasse 2 waarin de Gasselse vrouwen vorig seizoen actief waren. Zo moet nu weer gespeeld gaan worden tegen Constantia VR1 uit Wanroij, DAW Schaijk VR1, EVVC VR1 uit Vinkel, MVC VR1 uit De Mortel, NLC '03 VR1 uit Lith, Nooit Gedacht VR2 uit Geffen, ST Avesteyn/Heeswijk uit Heeswijk-Dinther, Vitesse '08 VR1 uit Gennep en Vorstenbossche Boys VR1. Wat betreft reisafstand is Gassel VR1 er flink op vooruit gegaan want zowel Wilhelmina Boys VR1 uit Best als Teisterbanders VR1 uit Kerk-Avezaath zijn uit de klasse verdwenen en daarvoor in plaats gekomen is HBV VR1 uit Beers. Tegen wie de twee Gasselse formaties op zondag 26 september 2021 de competitie 2021-2022 gaan openen, wordt pas later bekend. Ook de publicatie van de poule-indelingen voor de bekertoernooien en de klasse-indelingen in de categorie B laten nog even op zicht wachten.Terug naar het archief