NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juli 2022


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juli 2022. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Bekertegenstanders voor Gassel 1 en Gassel VR1 inmiddels bekend
  |  zaterdag 30 juli 2022  |

Door de KNVB in het district Zuid II is de poule-indeling bekend gemaakt voor de poulefase van de bekertoernooien in de categorie A. Gassel 1 is ingedeeld in Groep 2 60 en treft daarin Constantia 1 uit Wanroij, Sambeek 1 en Toxandria 1 uit Rijkevoort. De Wanroijse formatie komt dit seizoen uit in de 3e klasse D. De Sambekenaren zijn net als de Gasselnaren actief in de vierde klasse, maar dan in de 4e klasse F. Toxandria 1 is afgelopen seizoen gedegradeerd van de vierde klasse naar de vijfde klasse. Inmiddels is ook het speelschema bekend. Gassel 1 start het bekeravontuur op zondag 04 september 2022 met een thuisduel tegen de formatie uit Rijkevoort. Een week later, speelt de Gasselse formatie uit tegen Constantia 1. Bij de derde poulewedstrijd, op zondag 18 september 2022, heeft de Gasselse formatie weer het thuisvoordeel. Sambeek 1 brengt dan een bezoek aan sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Gassel VR1 treft in de poulefase van het bekertoernooi 2022-2023 in Groep 2 5 drie tegenstanders die in de competitie 2021-2022 in dezelfde klasse zaten. Het zijn DAW Schaijk VR1, EVVC VR1 uit Vinkel en Nooit Gedacht VR2 uit Geffen. De formatie uit Schaijk werd vorig seizoen kampioen en is nu dus een tweedeklasser. De vrouwenteams uit Geffen en Vinkel zijn net als Gassel VR1 derdeklassers, maar zijn dit keer in een andere derde klasse ingedeeld. Voor de Gasselse vrouwen wachtten twee pouleduels op vreemde bodem. Zo start de ploeg van trainer Harm van Daal met een uitwedstrijd tegen DAW Schaijk VR1 en zal de poulefase eindigen met een bezoek aan Vinkel. Tussendoor komt Nooit Gedacht VR2 naar de thuishaven van VV Gassel. De speeldata zijn dezelfde als die voor Gassel 1. De complete wedstrijdprogramma's zijn te vinden op de programmapagina van het betreffende elftal. Voor de andere teams van VV Gassel is de beker-indeling nog niet bekend.


Half augustus 1e training selectie en VR1, twee oefenduels Gassel 1
  |  donderdag 14 juli 2022  |

Inmiddels is duidelijk hoe de voorbereiding op de competitie 2022-2023 er voor de spelers van de selectie van VV Gassel uitziet. De eerste training staat gepland op dinsdagavond 16 augustus 2022. Vervolgens wordt er getraind op donderdag 18 augustus 2022 waarna op zondag 21 augustus de jaarlijkse trainingsdag van VV Gassel op het programma staat. Na de ochtendtraining is er dan weer een door het bestuur prima verzorgde lunch. Overigens worden de eerste drie trainingen van de selectie verzorgd door Jos Driessen en Guido Sprengers omdat de nieuwe hoofdtrainer Hachemi Chahaibi dan nog verhinderd is. In de voorbereidingsperiode staan voor Gassel 1 twee oefenduels op het programma. Zo spelen de Gasselnaren op donderdag 25 augustus 2022 uit tegen VV Krayenhoff 1. Deze Nijmeegse formatie speelt in de 4e klasse E van het district Oost. Vijf dagen later, dus op dinsdag 30 augustus 2022 wacht voor Gassel 1 opnieuw een oefenuitwedstrijd. In Niftrik is dan VV Niftrik 1, komend seizoen uitkomend in de 5e klasse D in district Oost, de tegenstander. Van beide oefenduels is de aanvangstijd 20:00 uur. De eerste poulewedstrijd van de eerste bekerronde is op zondag 04 september 2022. In de twee daaropvolgende zondagen moet het tweede en derde pouleduel worden afgewerkt, waarna op zondag 25 september 2022 de competitie 2022-2023 officieel van start gaat. Ook voor Gassel VR1 is het programma van de voorbereiding bekend. De Gasselse vrouwen starten op zondag 14 augustus 2022 met de eerste training van het seizoen 2022-2023. Vervolgens wordt er onder leiding van de weer teruggekeerde Harm van Daal tot aan de eerste bekerwedstrijd op 04 september 2022 telkens getraind op de dinsdagavond, de donderdagavond en de zondagochtend. Uiteraard staat ook voor het Gasselse vrouwenelftal op zondag 21 augustus 2022 de jaarlijkse trainingsdag met lunch op het programma. Op dit moment zijn er voor Gassel VR1 nog geen oefenwedstrijden vastgelegd. Verder zijn de data van de drie bekerpouleduels en de competitiestart gelijk aan die van Gassel 1 en Gassel 2.


Gassel 1 opnieuw ingedeeld in 4e klasse H en treft veel oude bekenden
  |  vrijdag 08 juli 2022  |

Deze vrijdag heeft de KNVB de klasse-indelingen bekend gemaakt voor de competitie 2022-2023 in de categorie A. Gassel 1 is net als afgelopen seizoen ingedeeld in de 4e klasse H treft daarin bijna uitsluitend tegenstanders waartegen het ook heeft gespeeld in het seiozen 2021-2022. Dit zijn Achilles Reek 1, Cito 1 uit Oss, Festilent 1 uit Zeeland, Herpinia 1 uit Herpen, Juliana Mill 1, NLC '03 1 uit Lith, FC de Rakt 1 uit Uden, SCMH 1 uit Mariaheide, SES 1 uit Langenboom en SIOL 1 uit Katwijk. Nieuw in de klasse zijn V.V. Achates 1 uit Ottersum, SV Milsbeek 1 en HBV 1 uit Beers. De formaties uit Ottersum en Milsbeek speelden vorig seizoen in de 4e klasse G en eindigden daarin respectievelijk als tweede en derde waarna beide ploegen er niet in slaagden om via de nacompetitie te promoveren naar de 3e klasse. De buren uit Beers zijn gepromoveerd naar de 4e klasse door het behalen van het kampioenschap in de 5e klasse E. De drie nieuwe teams in de klasse hebben dus de plaatsen in genomen van Vorstenbossche Bpys 1 (promotie naar 3e klasse), SJO/SSA VESTA '19 1 (pronotie naar 3e klasse) en Ulysses 1 (degradatie naar de 5e klasse). Van Gassel VR1 is de nieuwe klasse-indeling vandaag ook bekend geworden (zie nieuwsbericht) hieronder. Alle andere teams van VV Gassel komen pas in augustus te weten wie de tegenstanders zijn in de competitie 2022-2023. Tegen wie Gassel 1 de competitie 2022-2023 start, is op dit moment nog niet bekend. De eerste wedstrdijronde is op zondag 25 september 2022.


Tal van primeurs voor Gassel VR1 na verrassende indeling 3e klasse H
  |  vrijdag 08 juli 2022  |

Gassel VR1 behoort als derdeklaseer ook tot de A-catgorie en dus kwam de Gasselse formatie deze vrijdag te weten wie de tegenstanders zijn in de compeitie 2022-2023. Bij het zien van de door de KNVB gepubliceerde nieuwe klasse-indeling zal menigeen met de ogen hebben staan knipperen. De indeling is namelijk een toch wel erg grote verrassing want in tegenstelling tot voorgaande seizoenen zijn er dit keer maar liefst acht tegenstanders uit de provincie Gelderland. Dit betekent dus tal van primeurs want tegen diverse opponenten is nog niet eerder in de clubhistorie een competitiewedstrijd gespeeld. Gassel VR1 is ingedeeld in de 3e klasse H en treft daarin slechts drie bekende tegenstanders. Dit zijn Constantia VR1 uit Wanroij, HBV VR1 uit Beers en Vitesse '08 VR1 uit Gennep. De nieuwe tegenstanders zijn Alverna VR1, GVA VR1 uit Doornenburg, NSVV FC Kunde VR2 uit Nijmegen, SVO DCS/OBW VR1 uit Zevenaar, Quick 1888 VR1 uit Nijmegen, Trekvogels VR3 uit Nijmegen, Union VR1 uit Malden en WVW VR1 uit Weurt. De complete klasse-indeling inclusief de aanvangstijd van de thuisduels van de betreffende teams is te vinden op de programmapagina van Gassel VR1. Ook voor het Gasselse vrouwenelftal start de competitie op zondag 25 september 2022. De tegenstander tijdens wedstrijdronde 1 is op dit moment nog niet bekend.Terug naar het archief