NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juli 2023


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juli 2023. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Twee keer thuisvoordeel voor Gassel 1 in poulefase bekertoernooi
  |  zaterdag 29 juli 2023  |

Afgelopen vrijdag zijn door de KNVB de poule-indelingen voor de bekertoernooien in de categorie A gepubliceerd. Inmiddels is ook de nummering voor het speelschema bekend gemaakt en dus is nu ook het wedstrijdprogramma compleet. Voor Gassel 1 is er thuisvoordeel in twee van de drie pouleduels. De Gasselse formatie start met een thuiswedstrijd tegen Vitesse '08 1 uit Gennep op zondag 03 setember 2023. Een week later gaan de Gasselnaren in Oeffelt op bezoek bij De Zwaluw 1. Op zondag 17 september 2023 sluit Gassel 1 de poulefase af op het eigen vertrouwde sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. Tegenstander is dan V.V. Achates 1 uit Ottersum. De aftrap van alledrie de duels is om 14:30 uur. Ook van het bekeravontuur 2023-2024 van Gassel VR1 is het wedstrijdprogramma vandaag bekend geworden. De Gasselse vrouwen starten met een vrije zondag omdat er maar twee tegenstanders zijn. Op zondag 10 september 2023 speelt het Gasselse vrouwenelftal een uitduel tegen DAW Schaijk VR1. De aanvangstijd is 11:00 uur. Een week later brengt EVVC VR1 een bezoek aan de thuishaven van VV Gassel. Bij dit duel gaat de bal vanaf 10:30 uur aan het rollen. De complete wedstrijdprogramma's staan op de programmapagina's van de betreffende teams.


Selectie start op 15 augustus 2023 met de voorbereiding 2023-2024
  |  vrijdag 28 juli 2023  |

Voor de spelers van de selectie van VV Gassel gaat de bal weer aan het rollen vanaf dinsdag 15 augustus 2023. Op die avond staat namelijk de eerste training van de voorbereiding op de competitie 2023-2024 gepland. Vervolgens wordt er donderdag 17 augustus 2023 voor de tweede keer getraind, waarna op zondag 20 augustus 2023 de eerste oefenwedstrijd op de agenda staat. In Uden is FC Uden 2 dan de tegenstander. Ook op donderdag 24 augustus 2023 komt Gassel 1 in actie voor een oefenduel. De Gasselnaren treden dan in Katwijk aan tegen collega vijfdeklasser SIOL 1. De derde en tevens laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding is op dinsdag 29 augustus 2023. De Gasselse formatie neemt het dan in Heumen op tegen SV Heumen 1 dat uitkomt in de vijfde klasse van het district Oost. Verder staat op zondag 27 augustus 2023 de traditionele trainigsdag met lucnh op het programma. Op de eerste drie zondagen in september 2023 zal Gassel 1 bekerwedstrijden gaan spelen, waarna op zondag 24 september 2023 de competitie 2023-2024 van start. Klik hier voor het complete programma van de voorbereiding 2023-2024.


Bekertegenstanders Gassel 1 en Gassel VR1 gepubliceerd door KNVB
  |  vrijdag 28 juli 2023  |

Deze vrijdag zijn door de KNVB de poule-indelingen bekend gemaakt voor de bekertoernooien in de categorie A. Voor Gassel 1 zijn er een gemeentegenoot en twee Limburgse formaties uit de balletjes gekomen. De Gasselse formatie is namelijk ingedeeld in Groep 2.52 en treft daarin V.V. Achates 1 uit Ottersum, Vitesse '08 1 uit Gennep en De Zwaluw 1 uit Oeffelt. De twee eerstgenoemde teams komen dit seizoen uit in de vierde klasse. De Zwaluw 1 is net als Gassel 1 actief in de vijfde klasse. Namens VV Gassel komt ook Gassel VR1 uit in categorie A. De Gasselse formatie is ingedeeld in een klasse die bestaat uit maar drie teams. De twee tegenstanders zijn DAW Schaijk VR1 en EVVC VR1 uit Vinkel. Tegen beide teams spelen de Gasselse vrouwen later dit seizoen ook in het kader van de competitie 2023-2024. De eerste bekerpoulewedstrijd is op zondag 03 september 2023. Wie dan de tegenstander is van Gassel 1 en Gassel VR1 wordt op zaterdag 29 juli 2023 door de KNVB gepubliceerd.


Onverwachte klasse-indeling voor VR1 met tal van ver weg primeurs
  |  donderdag 13 juli 2023  |

Nadat eerder al de klasse-indelingen van de categorie A in het mannenvoetbal door de KNVB waren gepubliceerd, is nu ook de indeling voor het vrouwenvoetbal categorie A bekend gemaakt. Voor Gassel VR1 is er een toch wel onverwachte indeling uitgekomen. Het Gasselse vrouwenelftal is namelijk ingedeeld in de 3e klasse B en treft daarin heel wat andere tegenstanders dan afgelopen seizoen. Toen zaten er naast een aantal regionale tegenstanders ook diverse teams uit de regio Nijmegen in de klasse. Die ploegen zijn dit seizoen ingeruild voor tegenstanders uit de regio Den Bosch en wijde omstreken. Gassel VR1 treft twee gemeentegenoten, te weten Constantia VR1 uit Wanroij en SVO/SJO VV-HBV VR1 uit Vianen en Beers. Daarnaast maken ook DAW Schaijk VR1, EVVC VR1 uit Vinkel, OJC Rosmalen VR2 en oude bekende Vitesse '08 VR1 uit Gennep deel uit de klasse. De overige vijf tegestanders liggen niet alleen een flink eind weg, ook is er nog niet eerder in de clubgeschiedenis tegen gespeeld. Het betreft Baardwijk VR1 uit Waalwijk, Hapert VR1, RKDVC VR1 uit Drunen, SCG '18 VR1 uit Sint-Michielsgestel en SVSSS VR1 uit Udenhout. De competitie start op zondag 24 september 2023. Wat de openingswedstrijd wordt is op dit moment nog niet bekend.


Geen gemeentelijke derby voor Gassel 1 door indeling in 5e klasse E
  |  zaterdag 08 juli 2023  |

Afgelopen vrijdagmiddag zijn door de KNVB de klasse-indelingen voor de categorie A mannenvoetbal in het seizoen 2023-2024 bekend gemaakt. Gassel 1 heeft het daarbij niet getroffen. De Gasselse formatie is namelijk ingedeeld in de 5e klasse E en treft daarin geen enkele gemeentegenoot. Alle andere vijfdeklassers uit de gemeente Land van Cuijk zitten namelijk in de 5e klasse D. De tegenstanders voor Gassel 1 komen uit de regio Oss - Uden en zijn door de degradatie van de vierde klasse naar de vijfde klasse dus allemaal nieuw ten opzichte van het afgelopen seizoen. De dertien opponenten voor de Gasselnaren zijn RK Deso 1 uit Oss, Irene 1 uit Gemonde, RKVV Keldonk 1, MOSA '14 1 uit Oijen, Maaskantse Boys 1 uit Maren-Kessel, NLC '03 1 uit Lith, Odiliapeel/Braks Groep 1, OKSV 1 uit Overlangel, SV Olland 1, Ruwaard 1 uit Oss, VCO 1 uit 't Oventje, SSA/SJO VITA 1 uit Megen en WHV 1 uit Loosbroek. Tegen wie de Gasselse formatie op de eerste speeldag moet is op dit moment nog niet bekend. De competitie start op zondag 24 september 2023. De klasse-indeling voor Gassel VR1, eveneens uitkomend in de categorie A, is op korte termijn bekend. Alle andere teams van VV Gassel behoren tot de categorie B. De indelingen daarvoor worden pas in de loop van augustus door de KNVB gepubliceerd.


Teamindeling Gasselse jeugdteams seizoen 2023-2024 gepubliceerd
  |  zaterdag 08 juli 2023  |

Door onder andere leden van het bestuur en enkele jeugdleiders is de afgelopen periode druk gepuzzeld om de teamindeling van de Gasselse jeugdteams voor het seizoen 2023-2024 rond te krijgen. Inmiddels is de klus geklaard en kan de indeling worden gepubliceerd. Komend seizoen zijn er acht jeugdteams die namens VV Gassel gaan meedoen aan de competitie, hetgeen dus een team meer is dan afgelopen seizoen. De acht jeugdteams zijn Gassel JO18-1, Gassel JO15-1, Gassel JO13-1, Gassel JO11-1, Gassel JO10-1, Gassel JO9-1, Gassel JO8-1 en Gassel JO7-1. Voor vragen over de teamindeling 2023-2024 kunt u contact opnemen met Bart Loeffen of Ronny van Gemert. Op 11 augustus 2023 wordt bekend in welke klassen de jeugdteams van VV Gassel zijn ingedeeld. Klik hier voor de teamindeling 2023-2024. Het overzicht van de technische staf per jeugdteam volgt later.


Ondanks het regenachtige weer geslaagde zeskamp Gasselse jeugd
  |  maandag 03 juli 2023  |

Afgelopen zaterdagochtend organiseerde VV Gassel een zeskamp voor de Gasselse jeugd. Zo'n tachtig kinderen in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar waren naar sportpark "de Oude Kamp" gekomen. Het weer was helaas niet zo goed als in de weken ervoor. Niet alleen bleef de zon afwezig, ook was het gedurende een groot deel van de ochtend regenachtig. Vanaf ongeveer 09:30 uur ging de zeskamp van start en via een roulatiesysteem moesten er in totaal zes onderdelen worden afgewerkt.

Zeskamp Gasselse jeugd 01-07-2023

Zo stond er een grote opblaasvoetballer waarbij de bal op de stropdas (door een gat in de buik) geschoten moest worden. Verder moesten de armspieren flink aan de bak bij het touwetrekken. Uiteraard ontbraken ook de waterspellen zoals het helmenspel en sponzenspel niet. Ook was er een stormbaan met water en groene zeep en stond er nog een buikschuifbaan op het progranna. Tijdens de pauzes was er drinken voor de kinderen en werd er rond gegaan met schalen vol stukjes appel.

Zeskamp Gasselse jeugd 01-07-2023

Aan het einde van de zeskamp stond er ook nog een lunch klaar. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde jeugdactiviteit die zeker voor herhaling vatbaar is, hopelijk dan wel met mooi weer!
(klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.)


J&P Bouw- en Timmerwerken winnaar van 12e editie GOK-toernooi
  |  zaterdag 01 juli 2023  |

Deze zaterdag stond de 12e editie van het GOK-toernooi van VV Gassel op het programma. Meestal zijn de weergoden de organisatie goed gezind, maar dat was dit keer helaas niet het geval. Met name tijdens de pouleduels viel er regen. Pas bij de finale brak de zon goed door. Omstreeks 13:30 uur begonnen de eerste poulewedstrijden en gingen twintig teams strijden om de felbegeerde wisselbeker. Na tal van spannende en doelpuntijke duels hadden de volgende teams zich geplaatst voor de kwartfinales; J&P Bouw- en Timmerwerken, Kepser, EHBO naar veld 2, FC TC, De Zijspanbende, Ulekuul, Het Derde en Papa Jay. In de kwartfinales won De Zijspanbende met 3-2 van EHBO naar veld 2 en was Ulekuul met 7-1 een maatje te groot voor FC TC. In de andere twee kwartfinales boekte J&P Bouw- en Timmerwerken een 2-0 zege op het Derde en won Kepser via een noodzakelijke strafschoppenserie uiteindelijk van Papa Jay. In de halve finale wist De Zijspanbende met 3-0 te winnen van Kepser. Het andere ticket voor de finale ging naar J&P Bouw- en Timmerwerken dankzij een 2-1 overwinning op titelverdediger Ulekuul. Voordat de grote finale van start ging werden de duels om de 3e t/m 8e plaats gespeeld. Zo eindigde EHBO naar veld 2 als zevende door na een 2-2 gelijkspel via strafschppen te winnen van FC TC dat dus achtste werd. De strijd om de 5e en 6e plaats werd schriftelijk afgedaan door het Derde waardoor Papa Jay de vijfde plaats pakte. In de strijd om het brons versloeg Ulekuul het team van Kepser met 5-2. Rond de klok van half acht startte de grote finale tussen J&P Bouw- en Timmerwerken en De Zijspanbende. Beide ploegen maakten er een mooie en spannende finale van. De beste kansen waren voor De Zijspanbende, maar een kopbal van Roel Strik belandde tegen de lat en een schot van Demi Verheugen ging via de keeper tegen de paal. Uiteindelijk werd er in de 12 minuten speeltijd niet gescoord en dus moesten er strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen.

Winnaar GOK-toernooi 2023

Bij de tweede strafschop van J&P kwam doelman Sten van den Broek ongelukkig terecht waardoor zijn schouder uit de kom schoot. Zijn vervanger Roel Strik wist vervolgens de derde pingel van J&P met hulp van de paal uit zijn doel te houden, maar De Zijspanbende wist de 3-2 voorsprong niet over de streep te trekken. Penalty vier werd namelijk over geschoten en de vijfde strafschop werd gestopt. J&P Bouw- en Timmerwerken wist de laatste twee strafschoppen wel te score en daarmee werden zij de winnaar van het GOK-toernooi 2023. De sportiviteitsprijs ging bij deze editie naar het team Gasselona 1. Verder werd Gijs van Kollenburg uitgeroepen tot speler van het toernooi en ging de prijs van speelster van het toernooi naar Jennifer Klovenbach. Na de prijsuitreiking bleef het mede door de muzikale impulsen van DJ GiGasound nog lang erg gezellig op het terras en in de kantine. De organisatie kan weer terugkijken op een geslaagd evenement!
(Foto's volgen nog)Terug naar het archief