NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juni 2003


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juni 2003. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Tweede plaats Vlaggeschip op Gassels Straatvoetbaltoernooi 2003
  |  maandag 16 juni 2003  |

Het team van het Vlaggeschip, bestaande uit Harm van Boekel, Theo Jaspers, William de Kleijn, Wim Linders, Bas van Raaij en gelegenheids-Vlaggeschipper Sander Verhallen uit Velp heeft tijdens de 19e editie van het Gasselse Straatvoetbaltoernooi beslag weten te leggen op de tweede plaats. Met tien punten uit vier wedstrijden gingen de Vlaggeschippers op doelsaldo als eerste van poule A over naar de kruisfinales. Daarin moest worden aangetreden tegen het team van Café Hanneke 1 welke bestond uit een mix van ervaren spelers als Ad Cruijsen, Rudy Derks, Ad van Spijk en Berry van Swam en jeugdige spelers als Tim Jaspers en Krijn van Raaij Na een spannende wedstrijd was het uiteindelijk het Vlaggeschip dat dankzij een 2-1 zege doorging naar de finale. In de andere kruisfinale was het team van Installatiebedrijf Das-Brans, bestaande uit Eric van Boekel, Edwin Hendriks, Johan Jaspers, Tim van Overbeek, Henk de Tank en Maurice Willems, met 3-0 duidelijk te sterk voor het Velp afkomstige team van Heikneut. De finale leverde naast een sportieve wedstrijd uiteindelijk ook een 3-2 overwinning op voor het team van Das-Brans, dat overigens gezien de samenstelling net zo goed het Vlaggeschip 2 genoemd had kunnen worden. Ook het dameselftal van de VV Gassel was dit jaar weer van de partij. Als enige damesteam in dit altijd sterk bezette toernooi kunnen zij terugkijken op een uitstekend toernooi. Mede dankzij een overtuigende 5-1 zege op De Viersprong wisten zij dit jaar een keurige achtste plaats te behalen. Hiermee eindigden zij twee plaatsen hoger dan het team van Gassel 4, ook wel bekend als Het Elftal. Hoewel dus de eerste prijs en de bijbehorende wisselbeker aan de neus van de Vlaggeschippers voorbij gingen, wist men wel de sportiviteitsprijs aan boord te halen.


Drukbezochte feestavond vrijwilligers en shirtsponsors wederom een succes
  |  maandag 16 juni 2003  |

De vrijdag 13 juni jl. gehouden feestavond voor de vrijwilligers en shirtsponsors van de VV Gassel is ook dit jaar weer een succes geworden. Het vertrouwde concept van drankje, buffetje en stukje muziek zorgde ook nu voor een drukbezochte en uitermate gezellige happening. Zo'n 110 vrijwilligers, sponsors en hun partners waren naar de kantine op sportpark "de Oude Kamp" gekomen. Rond de klok van tienen nam voorzitter Cor van Boekel de microfoon ter hand voor het officiële gedeelte. Na een dankwoord voor de vele vrijwilligers die zich het afgelopen jaar voor de vereniging hebben ingezet ging hij over tot het in het zonnetje zetten van een aantal vrijwilligers. Allereerst richtte de voorzitter zich tot Mia Bulkens die ruim vijfentwintig jaar het wassen van de tenues voor haar rekening heeft genomen, maar hier vanwege gezondheidsredenen nu mee moet stoppen. In zijn woordje rekende voorzitter Cor van Boekel de aanwezigen onder andere voor dat ze in haar tijd als wasvrouw van de VV Gassel het respectabele aantal van zo'n 20.000 machines was ten behoeve van de club heeft gedraaid. De fraaie pennenset met inscriptie en het boeket bloemen die ze kreeg overhandigd zijn dan ook zeer zeker dikverdiend. Vervolgens was het de beurt aan Marius en Joke van Boekel om in het zonnetje gezet te worden. Sinds de verhuizing van het terrein aan de Hoeve naar het sportpark "de Oude Kamp" aan de Ten Holtweg in 1977 hingen zij wekelijks voor een van de ramen van hun café het wedstrijdprogramma en de opstellingen. Ook na de sluiting van het café enkele jaren geleden kon de voetbalvereniging van deze "ophangservice" gebruik blijven maken. Inmiddels heeft de VV Gassel echter de beschikking over een eigen informatiekast aan de muur van De Viersprong zodat voortaan daarin het wedstrijdprogramma en opstelling gepubliceerd kan worden. Nadat ook aan hen als dank voor bewezen diensten een pennenset en boeket bloemen was overhandigd, werd het koude en warme buffet, wederom uitstekend verzorgd door Bar-Bistro De Brouwketel, officieel geopend. Mede door de muzikale impulsen van de ook dit jaar gratis draaiende DJ-Ronny bleef het daarna nog lang uitermate gezellig. Als dank voor hun jarenlange inzet had het bestuur ook voor Marco Derks en Bas van Raaij nog een fraaie pennenset met inscriptie en een boeket bloemen voor hun partner. Beide zijn aan het eind van dit seizoen gestopt als respectievelijk leider van Gassel 4 en jeugdleider. Omdat zij echter niet bij het officiële gedeelte aanwezig konden zijn, hebben zij op een later tijdstip hun welverdiende herinnering overhandigd gekregen.


Niet verwachte, pittige, maar bovenal interessante klasse-indeling Vlaggeschip
  |  zaterdag 14 juni 2003  |

Aan boord van het Vlaggeschip is met grote tevredenheid gereageerd op de donderdag jl. door de KNVB vrijgegeven klasse-indeling voor het seizoen 2003-2004. Trainer John Boeijen liet in een eerste reactie weten het een prachtige indeling te vinden die hij zeker niet had verwacht. Ook spelers en supporters lieten zich in soortgelijke bewoordingen uit. De vrees om als gevolg van de geografische ligging van Gassel in een klasse te worden ingedeeld met bijna alleen maar clubs uit de driehoek Oss, Uden en Veghel bleek tot opluchting van de technische staf, spelers en supporters gelukkig geen waarheid geworden. Het Vlaggeschip is namelijk samen met onder andere Constantia uit Wanroij, DSV uit Sint-Antonius, Juliana Mill en Vianen Vooruit door de KNVB ingedeeld in de vijfde klasse H zodat er ook het komend seizoen weer een aantal pittige, maar zeer interessante derby's op het programma staan. Naast de hiervoor genoemde ploegen maken ook Achilles Reek, Cito uit Oss, DAW uit Schayk, Excellent uit Oploo, Nooit Gedacht uit Geffen, Ravenstein en Ulysses uit Megen deel uit van de klasse 5H. Hoewel het ongetwijfeld een zeer zwaar seizoen zal worden, moet met deze klasse-indeling handhaving mogelijk zijn. De klasse-indelingen van de overige elftallen zijn nog niet bekend.


Te slap Gassel 2 verliest beslissingswedstrijd
  |  zondag 01 juni 2003  |

Gassel 2 is er zaterdagavond niet in geslaagd om de beslissingswedstrijd tegen HBV 3 winnend af te sluiten, waardoor de ploeg uit Beers zich kampioen van de reserve zesde klasse 631 mag noemen. De in grote getale aanwezige toeschouwers op sportpark "De Kranenhof" in Escharen kregen een toch wel vrij matige wedstrijd voorgeschoteld. Van goed voetbal was, wellicht ook door het warme weer en de spanning, van beide kanten nauwelijks sprake. Hoewel een aantal Gasselse spelers een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, werd de ploeg als geheel toch duidelijk afgetroefd door een veel feller spelende tegenstander. Ook bleek de tegenstander op de momenten dat het er op aan kwam toch net even wat geslepener en meer ervaren. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd waren de Gasselnaren wat meer in balbezit, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam men niet. Ook HBV wist nauwelijks voor echt gevaar te zorgen. Niet veel later was het toch ineens de ploeg uit Beers die op een 0-1 voorsprong kwam. Een diepe bal leek vrij eenvoudig door doelman Henk de Tank te kunnen worden gepakt, maar door een gruwelijk misverstand met verdediger Hent Hendriks kon een Beersiaanse aanvaller er met de bal vandoor gaan en deze vervolgens in het lege doel schuiven. De Gasselse formatie was na deze tegenslag duidelijk even aangeslagen, maar probeerde toch op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Dit resulteerde wel in de nodige corners en wat kansjes, maar het lukte de Gasselse aanvallers maar niet om de vijandelijke verdedigingslinie te slechten. Vlak voor de rust was het uit een corner aan de andere kant wel raak voor HBV en leek de wedstrijd te zijn gespeeld. De tweede helft verliep vrij rommelig. De ploeg uit Beers beperkte zich voornamelijk tot fel verdedigen en liet regelmatig de eigen verzorger binnen de lijnen komen om zo telkens weer wat tijd te pakken. Gassel 2 probeerde uiteraard om de 0-2 achterstand ongedaan te maken, was ook wel meer in balbezit, maar wist eigenlijk toch nauwelijks een echt uitgespeelde kans te creëren. Ruud de Kleijn was met een kopbal nog het dichtst bij de aansluitingstreffer. Deze bleef echter uit en na een aantal minuten aan blessuretijd te hebben bijgetrokken klonk het eindsignaal van de opa met de fluit en was het definitief gedaan met de Gasselse titelkansen. Al met al hadden de Gasselnaren de nederlaag voornamelijk aan zichzelf te wijten. Uitzonderingen daargelaten speelde de ploeg gewoon niet fel genoeg om het de tegenstander echt lastig te maken.
(van deze wedstrijd is ook een reportage)


Fraaie opbrengst lotenverkoop ten behoeve van de CliniClowns
  |  zondag 01 juni 2003  |

Door de betrokken clubs, VV Gassel, HBV Beers en Estria Escharen, is er tijdens de hierboven genoemde beslissingswedstrijd een lotenverkoop gehouden voor het goede doel. De opbrengst van deze lotenverkoop kwam namelijk in zijn geheel ten goede aan de CliniClowns. De doelstelling van de Stichting CliniClowns Nederland is het bieden van clowneske afleiding en plezier aan zoveel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. Na het tellen bleek de loterij het fraaie bedrag van € 186,- te hebben opgebracht. Door de spelers en technische staf van Gassel 2 is dit uiteindelijk aangevuld tot € 200,-. De betrokken clubs danken u uiteraard voor uw bijdrage.Terug naar het archief