NIEUWS

 | 

Actueel

 | 

Juni 2008


Op deze pagina vindt u het nieuws over de VV Gassel van de maand juni 2008. Het meest actuele nieuws over de VV Gassel kunt u vinden op de pagina actueel.Voorlopige elftal-indeling senioren en dames '08-'09 bekend
  |  maandag 30 juni 2008  |

Door wedstrijdsecretaris Jos van der Heijden is inmiddels de voorlopige elftal-indeling van de seniorenelftallen en het dameselftal van de VV Gassel voor het seizoen 2008-2009 bekend gemaakt. Zo bevat de lijst voor Gassel 1 en Gassel 2 momenteel 41 spelers. Gassel 3 en Gassel 4 moeten het voorlopig doen met respectievelijk 16 en 17 sepelers. Het dameselftal heeft een selectie van 18 speelsters. Zoals hiervoor al aangegeven gaat het om een voorlopige indeling en kunnen er nog wijzigingen plaats vinden. Voor eventuele vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Jos van der Heijden.


Team De Bruine Paters winnaar straatvoetbaltoernooi 2008
  |  woensdag 25 juni 2008  |

Zondag 22 juni 2008 vond op de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi van de VV Gassel plaats. Ook dit jaar werd het weer een geslaagd evenement. De weergoden waren de Gasselse vereniging gelukkig goed gezind want er viel gedurende het gehele toernooi slechts één buitje. Na een aantal doelpuntrijke en spannende poule- en halve finale wedstrijden ging de finale bij de dames uiteindelijk tussen de Schaijkse dames en het damesteam uit Wijchen. Laatstgenoemd team won de finale voor het tweede jaar op rij. De dames uit Mill eindigden op een derde plaats. De Gasselse dames konden het thuisvoordeel helaas niet omzetten in een podiumplek. Bij de herenteams was er wel Gassels succes. Het team van De Bruine Paters met daarin een aantal selectiespelers van de VV Gassel wist namelijk de finale tegen het team De Wit 2 winnend af te sluiten. Het team Petjes Bar 1 pakte het brons. Ook werd er dit jaar een sportiviteitsprijs uitgereikt. Winnaar van deze trofee werd het team Desperate Housewives. Na afloop van het toernooi bleef het nog een tijdlang gezellig in en buiten de feesttent.


Zondag 22 juni a.s. weer straatvoetbaltoernooi VV Gassel
  |  vrijdag 20 juni 2008  |

Zondag 22 juni 2008 organiseert VV Gassel weer het jaarlijkse "Straatvoetbaltoernooi". De plaats van handeling is dit jaar wederom de parkeerplaats van voetbalvereniging VV Gassel welke is gelegen aan de Ten Holtweg in Gassel. Zeven damesteams gaan strijden om de eerste prijs en twintig herenteams gaan in vier poules uitmaken wie dit jaar de sterkste is. Beide wisselbekers worden gesponsord door Jos van den Broek Woninginrichting uit Gassel. De eerste wedstrijden zijn om 10:30 uur. Deze dag zal er een springkussen aanwezig zijn voor alle kinderen. Ook een frietkraam om de inwendige mens te versterken ontbreekt uiteraard niet. Verder zal de DJ Danny zorgen voor een gezellige muzikale noot. Nieuw dit jaar is een apparaat waarmee kan worden gemeten hoe hard iemand schiet. Voor de winnaar is een leuke geldprijs te winnen. Uiteraard zal de EK-wedstrijd Spanje - Italië 's avonds op een groot scherm te zien zijn. Komt dus allen op zondag 22 juni 2008 naar de parkeerplaats van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel voor een gezellige middag en avond.


Competitie-indeling seizoen 2008-2009 voor Gassel 1 bekend
  |  maandag 16 juni 2008  |

De KNVB in het district Zuid II heeft inmiddels de competitie-indeling voor eerste elftallen voor het seizoen 2008-2009 bekend gemaakt. Gassel 1 is net als vorig seizoen ingedeeld in de 5e klasse G. Ook zes van de elf tegenstanders, te weten Excellent 1 uit Oploo, Heijen 1, HRC '27 1 uit Afferden, Odiliapeel/Braks Groep 1, Toxandria 1 uit Rijkevoort en VCA uit Sint-Agatha, maakten in het seizoen 2007-2008 al deel uit van deze klasse. Meest verrassend is toch wel dat gemeentegenoot GVV '57 1 in een andere 5e klasse terecht is gekomen. Door de promotie van het Escharense Estria 1 betekent dit voor de Gasselse formatie dus geen gemeentelijke derby's. Nieuw in de vijfde klasse G zijn HBV 1 uit Beers en De Zwaluw 1 uit Oeffelt. Beide formaties degradeerden afgelopen seizoen uit de vierde klasse. De uit de zesde klasse gepromoveerden Vianen Vooruit 1 en DSV 1 uit Sint-Anthonis maken eveneens deel uit van de klasse van Gassel 1. Tenslotte krijgen de Gasselnaren komend seizoen ook te maken met Handel 1. Deze formatie speelde afgelopen seizoen in de 5e klasse H en eindigde daarin op een negende plaats. Al met al is het weer een zeer interessante klasse-indeling, met de nodige derby's. De competitie 2008-2009 start op zondag 07 september 2008.


Gassel A1 verslaat Read Swart A1 in vriendschappelijk duel
  |  zondag 08 juni 2008  |

Gassel A1 heeft zaterdag 07 juni 2008 in een oefenduel met 1-3 gewonnen van Read Swart A1. Bij de rust stond er een 1-1 stand op het scorebord. Het was Read Swart A1 die de score opende. De Gasselnaren kwamen via een slim uitgevoerde vrije trap van Max Arendse en een treffer van Paul Cornelissen weer langszij. In de tweede helft wist de Gasselse formatie na een mooie aanval op voorsprong te komen. Na een solo van Nord Strik rondde Guido Sprengers doeltreffend af. Wat later in de tweede helft werd het 1-3. Na een pass van Guido Sprengers schoot Paul Cornelissen raak. Al met al was het een goede pot voetbal tegen een leuke tegenstander.


Duel veteranen definitief geschrapt wegens veldonderhoud
  |  dinsdag 03 juni 2008  |

Inmiddels is bekend geworden dat ook de spelers van het veteranenelftal van de VV Gassel nu zomerstop hebben. De voor zaterdag 07 juni a.s. op het programma staande thuiswedstrijd tegen SC st Hubert veteranen is definitief afgelast vanwege het gepland staande veldonderhoud van de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel. De Gasselse veteranen starten het seizoen 2008-2009 op zaterdag 16 augustus 2008 met een uitwedstrijd tegen de veteranen van Venhorst.


Veteranenelftal boekt fraaie uitzege op De Willy's veteranen
  |  zondag 01 juni 2008  |

Het veteranenelftal van de VV Gassel heeft zaterdag 31 mei 2008 een fraaie uitoverwinning weten te boeken op De Willy's veteranen. In Wilbertoord zegevierden de Gasselnaren met 2-3. Hoofdrollen waren hierbij weggelegd voor spits Fred Seeger en doelman Theo Jaspers. Het was de thuisploeg die de score wist te openen. De Gasselse formatie kwam echter ijzersterk terug. Na een snelle aanval scoorde Fred Seeger de gelijkmaker. Wat later in de eerste helft was het opnieuw Fred Seeger die doel trof en daarmee de Gasselse veteranen op een 1-2 voorsprong zette. Nog voor het rustsignaal wist Fred Seeger de Wilbertoordse doelman voor een derde maal te passeren hetgeen dus een glaszuivere hattrick betekende. Uitblinker aan Gasselse zijde in de tweede helft was goalie Theo Jaspers. Met tal van stijlvolle zweefduiken waar zelfs een ervaren zweefvlieger jaloers op zou zijn, plukte hij bijna alle ballen uit de lucht. Ook bij ogenschijnlijk makkelijk te vangen ballen, trakteerde hij zijn aanwezige fans op een fijn staaltje Theosiaanse zweeftechniek. Desondanks wist de thuisploeg na de rust toch de aansluitingstreffer te scoren. Drie minuten voor tijd leken De Willy's veteranen zelfs nog de gelijkmaker te gaan scoren, maar doelman Theo Jaspers wist de bal na uiteraard weer met een fraaie zweefduik nog net uit de kruising te tikken. Hierdoor bleef het 2-3 en konden de Gasselse veteranen met een overwinning op zak weer terug naar Gassel. Volgende week staat voor het veteranenelftal de laatste wedstrijd voor de zomerstop op de agenda. Dit betreft een thuiswedstrijd tegen SC st Hubert veteranen. Vanwege het onderhoud aan de velden van sportpark "de Oude Kamp" in Gassel mogen de velden echter na 04 juni 2008 een tijd niet gebruikt worden. Het is daarom zeer waarschijnlijk dat de betreffende wedstrijd geen doorgang zal vinden.Terug naar het archief